UmmaGumma

Kirjoittaja Aihe: Päätoimittajien kannanotto: Luotettavan median puolesta  (Luettu 220528 kertaa)

Tuomas3

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 4 460
 • Liked: 3049
Vs: Päätoimittajien kannanotto: Luotettavan median puolesta
« Vastaus #30 : 01.03.2016, 08:06:46 »
Jutuissaan mm. HS on mustamaalannut, valehdellut, vääristellyt ja esim. SVL:n jäsenten tapauksessa pisti rikoshistorian lisäksi vielä henkilöturvatunnuksen alkuosatkin. Joukkoraiskaajia ja muita hirviöitä sitten suojellaan, jos edustavat toiseutta.

Ernst

 • Asiantuntija
 • Jäsen^^^
 • *****
 • Viestejä: 27 064
 • Liked: 20080
Vs: Päätoimittajien kannanotto: Luotettavan median puolesta
« Vastaus #31 : 01.03.2016, 08:06:54 »
Merja Yli-Anttila, MTV tokaisi juuri aamuteeveen toimittelijaistunnossa;
"Kannanotto ei ole kansalaiskeskustelua vastaan, vaan paremman kansalaiskeskustelun puolesta"

Tarkoitti varmaan ei suinkaan parempaa vaan oikeanlaista kansalaiskeskustelua, ilman vääriä mielipiteitä!

Tuohan on kuin sitä vanhanaikaista sosialidemokratiaa; yhteiskunnallinen tasa-arvo edistyi, kun duunarilla ja talonpojalla oli varaa ssamanlaiseen pukuun. Oltiin lähes salonkikelpoisia. Kun sama ekstrapoloidaan yhteiskunnalliseen keskusteluun, se tarkoittaa mielipiteiden ja ilmaisemisen  uniformua.
Det humana saknas helt hos Sannfinländarna.
Ihmisyys puuttuu kokonaan perussuomalaisilta.
-Anna-Maja Henriksson (r.)

Luotsi

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 4 929
 • Liked: 2804
Vs: Päätoimittajien kannanotto: Luotettavan median puolesta
« Vastaus #32 : 01.03.2016, 08:24:00 »
Maksutonta mainosta MV-lehdelle oikein isolla kädellä. Iljalle varmasti kelpaa!

Isäntä ja loinen

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 2 247
 • Liked: 4443
Vs: Päätoimittajien kannanotto: Luotettavan median puolesta
« Vastaus #33 : 01.03.2016, 08:29:45 »
Hyysärin päätoimittaja Kaius Niemi kertoo tästä kannanotosta parin minuutin kuluttua radion Ykkösaamussa.
- Vapaus vai vastuu?
- Vastuu.
- Oikeus vai velvollisuus?
- Velvollisuus.

Ajattelija2008

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 7 694
 • Liked: 9673
Vs: Päätoimittajien kannanotto: Luotettavan median puolesta
« Vastaus #34 : 01.03.2016, 08:34:46 »
Mukana ei ole puoluelehtiä eikä MV-lehteä. Miksi puoluelehdet jätettiin pois tästä karikatyyrinomaisesta julistuksesta? Eikö Kansan uutiset ole luotettava media?

Kuten monet yllä sanoivat, niin julistus itsessään osoittaa, että julistuksen allekirjoittaneisiin medioihin ei luoteta, eikä ole aihettakaan luottaa, kuten Hommaforumilla on monesti osoitettu. Tuollainen julistus tuo mieleen epädemokraattisen valtion epärehellisen median, joka kilpaa toitottaa uskollisuuttaan Führerille. Päätoimittajat eivät tajua tätä?

Faidros.

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 25 227
 • Liked: 18616
 • Blues for Allah
Vs: Päätoimittajien kannanotto: Luotettavan median puolesta
« Vastaus #35 : 01.03.2016, 08:41:49 »
MV-lehti julisti kuukauden mittaisen skaban siitä kumpi valehtelee vähemmän, MV vs. valtamedia.
Kun yksi ihminen kärsii harhasta, sitä sanotaan hulluudeksi. Kun monta ihmistä kärsii harhasta, sitä sanotaan uskonnoksi. -Robert M Pirsig-
Millainen luonne 2000-luvun mekaanikolla pitäisi olla,jotta hän sietäisi koneiden päälle kasattuja elektronisen hevonpaskan kerrostumia.
-Matthew B.Crawford-

mikkojuha

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 631
 • Liked: 886
 • Tampere
Vs: Päätoimittajien kannanotto: Luotettavan median puolesta
« Vastaus #36 : 01.03.2016, 08:45:34 »
Konnagalleria. He ja heidät palkanneet tahot ovat vastuussa Suomen alennustilasta. Median pitäisi olla viimeinen linnake joka pitää yhteiskunnan kasassa, ja toimittajien pitäisi toimiva valvovina rakkikoirina, jotka valvovat tilaajiensa etuja pitämällä silmällä poliitikkojen toilailuja. Mutta kun ei. Juuri valtamedian alentuminen valhemediaksi ja vallan sylikoiraksi on syy Suomen alennustilaan. Ei kansalta voi vaatia vaaleissa järkeviä valintoja jos heidät on aivopesty.

Jos päätoimittajilla olisi vähänkin häpyä, niin he kävisivät toimituksiensa kanssa läpi esimerkiksi MV:n ja Hommaforumin sisältöä. Sen jälkeen he päättäisivät yksissä tuumin kannattaa esityksiä joita, on tehty MV:n ja Homman palkitsemiseksi journalismipalkinnoilla. Se viitoittaisi myös rivitoimittajille oikean suunnan toimia.

Joitakin kommentteja:

---Päätoimittajat vetoavat luotettavan median puolesta – "Emme salli, että journalisteja vaiennetaan painostamalla"
Yli kaksikymmentä päätoimittajaa on allekirjoittanut kannanoton luotettavan journalismin puolesta. Päätoimittajat vastustavat harvinaisessa yhteisessä kannanotossaan valemedian toimintatapoja. Useat suomalaiset toimittajat ovat viime aikoina joutuneet työnsä vuoksi rajujen parjauskampanjoiden kohteiksi. Päätoimittajien mukaan ei voida sallia, että journalisteja vaiennetaan painostamalla.


Juuri valtamedia on ollut ensimmäisenä nimeämässä ja painostamassa toimittajia ja kansalaisia. Parhaiten päätoimittajat toimisivat luotettavan journalismin puolesta jos he lopettaisivat nimittelemästä heitä luotettavampia toimijoita valemediaksi. Se nimitys on osuvampi heidän omista työpaikoistaan puhuttaessa, ja kuvaa hyvin heidän oman moraalinsa ja rehellisyyden tasoa.

---Useiden suomalaismedioiden päätoimittajat puolustavat kannanotossaan luotettavaa mediaa. Yli kahdenkymmenen päätoimittajan allekirjoittama kannanotto vastustaa sitä, että mediaksi itseään nimittävät tahot johtavat yleisöä tahallisesti harhaan.


Tekisitte sitten asian eteen jotain. Johdatte yleisöä tahallisesti harhaan kun syytätte toisia omista virheistänne.

--- Mielipiteitä voi kaikilla olla. Ne voivat olla hyvinkin erilaisia, mutta faktat eivät ole asioita, joita voisi venyttää ja vanuttaa. Valesivustot tarjoavat vääristeltyä, selkeästi tarkoitushakuista väärää tietoa, Helsingin Sanomien vastaava päätoimittaja Kaius Niemi sanoo.

Niemi taisi kommentointihetkellä tuijottaa peiliin.

---Päätoimittajat kirjoittavat yhteisessä kannanotossaan, etteivät salli journalistien vaientamista painostamalla. Useat suomalaiset toimittajat ovat työnsä vuoksi joutuneet viime aikoina parjauskampanjoiden ja häirinnän kohteiksi.


Älkää sitten yrittäkö painostaa. Journalisteja toimii myös teidän talojenne ulkopuolella. Ei journalismin laatua mitata tilinauhalla vaan viestin sisällöllä ja sen laatijan selkärangan lujuudella. Siinä kisassa valtamedia häviää kamppailun 100 - 0.

--- Kun hyökkäys osuus kohdalle, se on aika raakaa ja rajua. Hyvä maku on kaukana sellaisesta hyökkäyksestä. Tämän julkilausuman yksi tavoite on osoittaa ja tehdä selväksi, että me tulemme tukemaan toimittajiamme. Haluamme pitää huolen siitä, että tällä tavalla käyttäytymällä ja painostamalla ei journalistejamme hiljennetä, Ylen uutis- ja ajankohtaistoiminnan johtaja ja vastaava päätoimittaja Atte Jääskeläinen sanoo.


Siinähän te olettekin parhaita. Jääskeläisen moraalin taso on nähty mm. JSN:n päätöksissä.

---Tämä on vahva kannanotto sen puolesta, ettei journalismin Suomessa pidä alistua painostukseen, Jääskeläinen sanoo.


Eli parannusta ei ole luvassa.

"Nyt on kynnys ylittynyt"

Esimerkiksi paljon kiistanalaista huomiota herättänyt MV-lehti-nettisivusto on hyökännyt yksittäisiä perinteisen median toimittajia vastaan. Päätoimittajien kannanotossa ei kuitenkaan nosteta tikunnokkaan mitään yksittäistä julkaisua.

– Ne toimivat digitaalisessa maailmassa ja voisi sanoa, että ne ovat erilaisia valemedioita. Ne eivät oikeastaan ole medioita ollenkaan, vaan haluavat ihan tarkoituksella harhauttaa ja johtaa harhaan yleisöä, Kauppalehden vastaavana päätoimittajana sekä Päätoimittajien yhdistyksen puheenjohtajana toimiva Arno Ahosniemi sanoo.


No nythän tuli oikein kunnon jöötiä. Esimerkiksi Kauppalehteä voisi sisällöltään verrata satukirjaan - sen ovat myös lukijat huomanneet. Ahosniemi voisi ottaa oppia esimerkiksi Talouselämästä. Homma ja jopa MV:kin antavat enemmän talousoppia kun Kauppalehti jota myös kuppalehdeksi alan piireissä kutsutaan.

---Kysymys on siitä, kuinka suuren merkityksen ihmiset niille antavat ja kuinka paljon niitä viestejä kaiutetaan jakamalla ja levittämällä, Ylen uutis- ja ajankohtaistoiminnan johtaja ja vastaava päätoimittaja Atte Jääskeläinen sanoo.


Niin on. Ihmiset alkavat nähdä mitenkä heitä on sumutettu, ja toivottavasti vielä koittaa maksun aika. Valtamedialla on nyt "all in". Siinä voi mennä kaikki. Järkevä peluri korjaisi mieluummin peliään kuin lähtisi nokittelemaan olemattomilla korteilla. Aluksi reilu tunnustus ja sitten uutta matoa koukkuun. Toimituksista voisi heittää punavihreimmät höröt tyhjäntoimittelemaan Vihreää lankaa ja palkata tilalle sellaisia toimittajia joita päätoimittajat valehtelevat nyt toimituksissa olevan.

---Suomalaisten tiedotusvälineiden päätoimittajien yhteiset kannanotot ovat hyvin harvinaisia. – Nyt on kynnys ylittynyt. Aika moni kollega oli sitä mieltä, että tällaiseen tilanteeseen pitää puuttua, Arno Ahosniemi toteaa.

Nyt Ahosniemi osui elämässään ehkä lähimmäksi oikeaa: tilanteeseen pitää puuttua. Siis puuttukaa ja alkakaa oikeiksi toimittajiksi - mallia vaikka Iljasta. Sitä odotellessa.

Hornsmith

 • Kannatusjäsen
 • Jäsen^^^
 • ****
 • Viestejä: 4 240
 • Liked: 6776
 • Arvatkaapa vituttaako?
Vs: Päätoimittajien kannanotto: Luotettavan median puolesta
« Vastaus #37 : 01.03.2016, 08:45:53 »
Tämä vetoomus on vähän sellainen aikuisten ihmisten itkupotkuraivari. Eikä tämäntyylisillä tempauksilla pystytä ohjailemaan ihmisiä "oikean" median nöyräksi kumartajaksi. Jäsen Pölhö-Kustaalle erityiskiitos seuraavan asian esilletuomisesta:
Lainaus
Yksi valtamedian erittäin paljon käyttämä informaatiovaikuttamisen muoto on kertomatta jättäminen, eli selektiivinen journalismi.
Selektiiviseen journalismiin on eri tulokulmia. 1. Jätetään esiintullutta aineistoa huomioimatta syystä tai toisesta. 2. Jätetään tutkimatta ja toimittamatta hankalaksi koettuja tai ylemmän johdon linjaamia aiheita. 3. Toimittaja itse tekee sensuuripäätöksen oman taustansa ja aatemaailmansa perusteella.

Kävin viimesyksynä matu-invaasion räjähdettyä aiheesta vääntöä erään mediatalon kanssa ja ihmetystä riitti kerrakseen. Ihan oleellisia seikkoja jätettiin kertomatta ja alueen ihmisiä koskettavat uutiset olivat ulostullessaan erittäinkin sokeroituja, sekä mielipidettä ohjailevia. Selityksiä riitti "emme ole saaneet tietotoimistolta tästä asiasta minkäänlaista aineistoa", "emme lähde tutkimaan pelkkien huhupuheiden pohjalta", "kyseiset toimijat eivät ole toimittaneet hankkeesta minkäänlaista tiedotetta", "tiedämme, että näin on tapahtunut, mutta emme ole saaneet poliisilta kantaa asiaan" jne.

Meille niin rakas YLE kulkee ihan omissa todellisuuksissaan. Otetaan esimerkkinä nämä raiskaustapaukset. Ylen toimittajat ja uutisointi kertovat näistä asioista erityisen säästeliäästi. Kantavana ajatuksena tuntuu olevan, ettei raiskaustilastoissa ole näkynyt mitään erityisen poikkeavaa... Maanantaina ylen oma MV eli MOT käsitteli lähetyksessään raiskauksista annettavia tuomioita. Sekaan oli karannut turvapaikanhakijoita ja ulkomaalaisia koskevaa aineistoa, joka olikin harvinaisen rehellistä antia ylen normilinjaan verrattuna. Joku osaava voisi tehdä tuosta tuubiklipin, kun areenan pätkä häviää pikapuoliin näkösältä.

Yllättävän suoraviivaista kerrottavaa alkaen kohdasta 21:30: http://areena.yle.fi/1-3179040#count=48

Ylen toimittelijat, vierailevat toteemit ja asiantuntijat eivät tietenkään tiedä tai ole kuulleetkaan tämänkaltaisista ongelmista.
S.N.A.F.U
-------------------
And hey, lets be careful out there!

junakohtaus

 • Global Moderator
 • Jäsen^^^
 • *****
 • Viestejä: 9 471
 • Liked: 4371
 • Suvakkipissis
Vs: Päätoimittajien kannanotto: Luotettavan median puolesta
« Vastaus #38 : 01.03.2016, 08:46:48 »
En huomaa julistuksessa sanaakaan siitä, miten allekirjoittajilla on jatkossa aie päitä toimittaa. Suomalaisen journalismin suurin ongelma täältä katsoen on systemaattinen ja rakenteellinen henkilölähteiden ylikorostaminen ja näiden valitseminen oleellisesti luokkapohjalta.

Suomeksi tossa sanotaan lehtien olevan täynnä juttua siitä, että setä sanoi. Kun ei ole setää sanomassa muuta kuin valtavirran juttuja, ei myöskään tule kuin valtavirran juttuja, koska tiedotusväline ei osaa tehdä yhtään mitään ilman, että on setä, joka sanoo.
Now you can jump, Pallero. Ota kääretorttua.

Arvoton

 • Kannatusjäsen
 • Jäsen^^^
 • ****
 • Viestejä: 6 211
 • Liked: 2477
Vs: Päätoimittajien kannanotto: Luotettavan median puolesta
« Vastaus #39 : 01.03.2016, 08:49:32 »
Kyllä julistuksella vankistetaan oikeamielisen kansan asenteita ja uskoa. Oikeamielisiä suomalaisia on vähintään puolet jengistä. Sanalla sanoen opportunisteja. Kyseessä on maine, asema (myös tulevat), duunipaikka, opiskelupaikka, uskottavuus omien parissa, jne.

Lisäys: vilkuilen YLE-vero-kansalaisaloitteen osallistujamäärän lisäystä nyt vähän tiuhemmin.
« Viimeksi muokattu: 01.03.2016, 08:52:23 kirjoittanut Arvoton »

ISO

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 8 285
 • Liked: 19594
 • Persuhtava keskustelija
Vs: Päätoimittajien kannanotto: Luotettavan median puolesta
« Vastaus #40 : 01.03.2016, 08:56:58 »
Sitoudumme oikeisiin tietoihin perustuvaan ja merkitykselliseen journalismiin.

Loistavaa.

Koska aiotte aloittaa?
Syyrialainen Nesrin, 20, kertoo:
Hänen mukaansa häirinnältä voi arabikulttuurissa välttyä, jos ei puhu miehille ja välttää kaikenlaista kontaktia, ”merkkien antamista”.

Ajattelija2008

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 7 694
 • Liked: 9673
Vs: Päätoimittajien kannanotto: Luotettavan median puolesta
« Vastaus #41 : 01.03.2016, 08:58:28 »
Onko julistuksen allekirjoittanut media nostanut esiin sen kysymyksen, miksi hallitus toivottaa 30 000 "turvapaikanhakijaa" Ruotsista tervetulleeksi, mutta nimeää 1500 "turvapaikanhakijaa" Venäjältä "hybridisodaksi"?

MV-lehdessä oli jo kuukausia sitten pilakuva tästä ilmansuuntiin liittyvästä epäloogisuudesta. Milloin nämä "objektiiviset" päätoimittajat alkavat käsitellä samaa asiaa?

Shemeikka

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 5 984
 • Liked: 8772
 • Oulu- Uleåborg
Vs: Päätoimittajien kannanotto: Luotettavan median puolesta
« Vastaus #42 : 01.03.2016, 08:59:18 »
Päätoimittajat vetoavat luotettavan median puolesta ja luotettavalla tarkoittavat omaansa. Pakko se on sanomalehti X:n olla luotettava kun kerran X:n päätoimittaja niin sanoo. :facepalm:
Vain kuolleet kalat kulkevat virran mukana.

"Ajattele itse, tai muut päättävät puolestasi." Aku-Kimmo Ripatti

(Oulu PS) http://asfalttikukka.blogspot.fi/
Nude but not naked.

Shemeikka- mamukurssin käynyt suomalainen

Somehow, Satan got behind me

Faidros.

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 25 227
 • Liked: 18616
 • Blues for Allah
Vs: Päätoimittajien kannanotto: Luotettavan median puolesta
« Vastaus #43 : 01.03.2016, 09:02:03 »
Lainaus
Sitoudumme oikeisiin tietoihin perustuvaan ja merkitykselliseen journalismiin.

Tämähän ei takaa juuri mitään jos tietoja pimitetään entiseen malliin.
Kun yksi ihminen kärsii harhasta, sitä sanotaan hulluudeksi. Kun monta ihmistä kärsii harhasta, sitä sanotaan uskonnoksi. -Robert M Pirsig-
Millainen luonne 2000-luvun mekaanikolla pitäisi olla,jotta hän sietäisi koneiden päälle kasattuja elektronisen hevonpaskan kerrostumia.
-Matthew B.Crawford-

Sydämistynyt

 • Vieras
Vs: Päätoimittajien kannanotto: Luotettavan median puolesta
« Vastaus #44 : 01.03.2016, 09:04:49 »
Tämä on kuin poru MTV:n lauantai-illan SNL-showsta.  On oikeat käsikirjoittajat ja näyttelijät ja sitten ei millään meinata uskoa, että katsojaluvut sakkaa, eikä ketään kiinnosta.  Kun on keskenään päätetty mikä on hyvää makua ja mikä ei, niin ei voida uskoa, että suurin osa kansasta on aikoja sitten kyllästynyt höhöttämään persujutuille, jossa ollaan natseja ja rasisteja, ja vasurit ovat kivoja ja jänniä.

Sama virallisten uutisten kanssa, kun netistä löytää kaikkea, niin vain oma medialukutaito asettaa rajat omaksuttavalle tiedolle.  Julkaiskoot mediat itse kaikinpuolin kriittisiä juttuja, niin ei tarvitse jäädä taivastelemaan miksi ihmiset lukee mieluimmin kaikkea muuta roskaa.  Maahanmuuttoa pitää voida kritisoida laadukkaasti ja ilman ennakkoluuloja.  Islamia pitää voida kutsua takapajuiseksi väkivaltajärjestelmäksi. Jne.

jahve

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 1 004
 • Liked: 382
Vs: Päätoimittajien kannanotto: Luotettavan median puolesta
« Vastaus #45 : 01.03.2016, 09:06:10 »
Nyt olisi hommalaisilla loistava tilaisuus vaikuttaa eli pistää päätoimittajille viestiä heidän selvästi virheellisistä tai faktoja piilottaneista uutisista vaan ei kannata pommittaa heitä sadalla huonosti laaditulla viestillä vaan ehdotan että Homma  kokoaa tänne saitille johonkin nurkkaukseen sivun per media /päätoimittaja  jonne laaditaan kirje pt:lle joka sisältää yhden pahimman tuoreen mokan per päätoimittajan media ja kirjeessä Halla-Ahomaisesti faktoilla perustellaan miksi vaatidaan oikaisua uutiseen ja  lopuksi oikoluettu ja  100x tarkistetut viestit lähetään avoimena kirjeenä ja katsotaan mitä  seuraa.
Eli pientä yhteistoimintaa ja vaikuttamista olisi tarjolla.

l'uomo normale

 • Kannatusjäsen
 • Jäsen^^^
 • ****
 • Viestejä: 10 922
 • Liked: 7315
 • Je suis. Sivistysporvari. Ihmisenä ja kuluttajana.
Vs: Päätoimittajien kannanotto: Luotettavan median puolesta
« Vastaus #46 : 01.03.2016, 09:15:30 »
Huomionarvoisinta tuossa mielestäni on se, että se on kuin wanhan hywän ajan poliittinen julistus (tulemme jatkamaan Leninin viitoittamalla tiellä poikkeamatta tuumaakaan kurssista...) Kannanotto ei sisällä mitään itsekritiikkiä, analyysia eikä ymmärrystä sille, miksi rahvaan luotto valtamediaan on romahtanut.
Ei sikäli, että olisin yllättynyt, mutta tällaiset diipadaapamanifestit ovat yhtä tyhjän kanssa. Pitäisikö hunsvottialamaisten tuon johdosta jotenkin lyödä rintoihinsa ja ymmärtää pahuutensa ja palata palvomaan ylenantia ja sen toimittajia vai onko tällaisen tarkoitus ainoastaan tukea toimittajakunnan horjuvaa itsetuntoa ja hakea seläntaputuksia Valistuneemmalta Kansanosalta?

Alkuvalmistelua kampanjalle uusien median yhteiskunnallisten tukimuotojen luomiseksi sananvapauden tueksi? Olisko tarvetta/mahdollisuutta eurooppalaisten ihmisoikeussäännösten estämättä päivittää vaikka Lex Hymyä?
« Viimeksi muokattu: 05.03.2016, 18:07:24 kirjoittanut tuo mies »
And madness and despair are a force.
Socially distancing.

Archaeopteryx

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 1 514
 • Liked: 4169
 • Lyhytnaamainen kuperkeikkakyyhky
Vs: Päätoimittajien kannanotto: Luotettavan median puolesta
« Vastaus #47 : 01.03.2016, 09:27:13 »
Ajan saatossa huomaan omasta käyttäytymisestäni, että yhä harvemmin tulee käytyä esim. ilta-sanomien ja iltalehden sivuilta lukemassa uutisia. Hesari on ollut pannassa jo vuosia. Tiedän, että "tunne vihollisesi" on hyvä ohje, mutta nyt taidan tehdä radikaalin ratkaisun, ja jättää kaikki listan allekirjoittaneet sivustot rauhaan joksikin aikaa. Turha tässä on itseään kiduttaa, kun joka päivä vittuillaan päin naamaa.

ISO

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 8 285
 • Liked: 19594
 • Persuhtava keskustelija
Vs: Päätoimittajien kannanotto: Luotettavan median puolesta
« Vastaus #48 : 01.03.2016, 09:32:21 »
Päätoimittajat vetoavat luotettavan median puolesta ja luotettavalla tarkoittavat omaansa. Pakko se on sanomalehti X:n olla luotettava kun kerran X:n päätoimittaja niin sanoo. :facepalm:

Päätoimittaja kehumassa oman lehtensä luotettavuutta on aikas lailla sama asia kuin käytettyjen autojen myyjä kehumassa vuoden -82 toyota corollaa uuden veroiseksi peliksi.
Syyrialainen Nesrin, 20, kertoo:
Hänen mukaansa häirinnältä voi arabikulttuurissa välttyä, jos ei puhu miehille ja välttää kaikenlaista kontaktia, ”merkkien antamista”.

Melba

 • Jäsen^^
 • **
 • Viestejä: 315
 • Liked: 1383
Vs: Päätoimittajien kannanotto: Luotettavan median puolesta
« Vastaus #49 : 01.03.2016, 09:33:34 »
Yle-veroa koskevan aloitteen allekirjoitus olisi todella sitä, mitä tässä ja nyt tarvitaan. Olisi tosi sopiva vastine tähän julistukseen!

Ihan kuin olisi päätoimittajilla tulossa hätä käteen - niin naiivi ja rajoittunut tuo julistus on. Kyllä levikit laskivat ja kritiikki oli kovaa jo ennen MV-lehteäkin, mutta kovapäisinä ja omahyväisinä, muita halveksivina "totuuden" omistajina arvon toimittajat eivät vain ole osanneet lukea ajan merkkejä.

Te toimittajat teette suurimman virheen siinä, että pidätte lukijoitanne ja yleisöänne tyhminä ja arvostelukyvyttöminä, teidän  osoittamaanne suuntaan kritiikittä kulkevina omaan ajatteluun kykenemättöminä johdateltavina olentoina, joiden ainoa merkitys on kustannuksistanne huolehtiminen.  Tämä on erittäin rankka virhearvio! Nämä julistukset vain pahentavat ahdinkoanne ja selventävät tätä median rappion tilaa. Jatkakaa vain tällä linjalla, kyllä tästä hyvää tulee!

Sitruunamelissa

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 1 538
 • Liked: 2003
Vs: Päätoimittajien kannanotto: Luotettavan median puolesta
« Vastaus #50 : 01.03.2016, 09:46:58 »
Mukaellen erästä suomalaista romaania: "Silloin kun normaalisti itsestäänselvää asiaa pitää alkaa kohtuuttoman vahvasti korostamaan, syntyy mielikuva, että kyseinen asia ei sen korostajalle olekaan niin itsestäänselvä." Tässä tapauksessa siis valtamedian luotettavuus. Romaanissa kyseessä taisi olla esimiehen rehellisyys työyhteisön sisällä.
Me pesemme itse vaatteitamme, laitamme itse ruokaamme, kärsimme kaikenlaisista asioista ja silti ihmiset eivät pidä meistä, turvapaikanhakija jatkaa.

Viljami

 • Kannatusjäsen
 • Jäsen^^^
 • ****
 • Viestejä: 2 695
 • Liked: 5270
 • Uuvattivastainen
Vs: Päätoimittajien kannanotto: Luotettavan median puolesta
« Vastaus #51 : 01.03.2016, 09:59:17 »
Taas on kansa väärässä, kun ei punavihreää propagandaa kritiikittä niele. On selvää, että jos joutuu vuosikausia p*skaa syömään, ennen pitkää oksentaa. Ja siitä totuudesta ja faktojen tarkistuksesta: Heti kun naurultani kykenin, tuli mieleen median meille antamat vääristelemättömät, ketään leimaamattomat faktat, eli Jussi Halla-aho on rotutohtori ja monikulttuurisuus on rikkaus ja voimavara  ;D ;D ;D Ja lukematon määrä muuta sontaa.
"Turvapaikanhakijoiden joukossa ensin oli paljon korkeasti koulutettuja, ei ollut, paljon atk-ammattilaisia, ei ollut, paljon sitä sun tätä, mutta kun ei vaan ole ollut." - ämpee

Tapza

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 1 779
 • Liked: 3029
Vs: Päätoimittajien kannanotto: Luotettavan median puolesta
« Vastaus #52 : 01.03.2016, 10:07:14 »
Kyllä ainakin minä luotan siihen että kyseiset mediat jatkavat valitsemallaan linjalla konkurssiin asti. Ei siitä olisi nyt nuin mahtipontista lupausta tarvinnut vääntää. Mutta kiitos nyt kuitenkin, viihdearvo oli huomattava.
∆v = ve⋅ln(m0/mf)

Vesihiisi

 • Jäsen^^
 • **
 • Viestejä: 67
 • Liked: 117
Vs: Päätoimittajien kannanotto: Luotettavan median puolesta
« Vastaus #53 : 01.03.2016, 10:10:06 »
Taitaa kaikkia päätoimittajia yhdistää huoli laskeneista ilmoitustuloista. Saattaa hyvin olla, että punavihreiden lasien läpi kerrottu "faktajournalismi" on alkanut tympiä entistä useampaa mainostajaa ja lukijaa. Nyt tämä on sitten alkanut näkyä viivan alla.

 

Heppu Dille

 • Jäsen^^
 • **
 • Viestejä: 279
 • Liked: 719
Vs: Päätoimittajien kannanotto: Luotettavan median puolesta
« Vastaus #54 : 01.03.2016, 10:10:30 »
Lainaus käyttäjältä: Päätoimittajien kannanotto
Sitoudumme oikeisiin tietoihin perustuvaan ja merkitykselliseen journalismiin.

Tämähän on aivan naurettavaa sanahelinää ja oikeuttaa käytännössä millaisen valehtelun tahansa. Uutisoinnin ei siis tarvitse olla todenmukaista, kunhan se vain perustuu oikeisiin tietoihin. Hyvä esimerkki tämän linjauksen soveltamisesta lienee viime syksyn uutisointi, jossa alkuvaiheessa yhdistettiin Syyrin sota ja turvapaikanhakijoiden vyöry Suomeen. Syyrian sota ja sen aiheuttama inhimillinen kriisi olivat kiistatta oikeita tietoja. Sen kertomatta jättäminen, että suurin osa Suomeen tulijoista oli irakilaisia nuoria miehiä, lienee puolestaan edustanut merki(tykse)llisyyttä ;D

-PPT-

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 9 772
 • Liked: 9067
Vs: Päätoimittajien kannanotto: Luotettavan median puolesta
« Vastaus #55 : 01.03.2016, 10:14:40 »
Itsekin luulin otsikosta että päätoimittajia on alkanut omatunto kolkuttamaan ja vihdoinkin siivoavat pesänsä ja alkavat olemaan oikeita journalisteja taas mutta tekstin luettuani tajusin miten naivi luuloni olikaan. Päätoimittajat vaan ilmoittivat että propagandan kierroksia lisätään entisestään.


Takinravistaja

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 3 582
 • Liked: 297
Vs: Päätoimittajien kannanotto: Luotettavan median puolesta
« Vastaus #57 : 01.03.2016, 10:20:15 »
Listalla olevien toimittelijoiden sijaan tärkeämpää on ymmärtää, ketkä listalla eivät ole. Nopeasti katsoen listalta puuttuvat mm. Seiskan, Hymyn, Alibin ja MV-lehden päätoimittajat. Niiden varassa lepää suomalaisen journalismin tulevaisuus.
Ja varsinaisen paskan, eli ryssä Janitskinin MitäVittua -lehden ja Magneettimedian.

Tapza

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 1 779
 • Liked: 3029
Vs: Päätoimittajien kannanotto: Luotettavan median puolesta
« Vastaus #58 : 01.03.2016, 10:22:57 »
Poliittisesti korrekti media (eli nuo allekirjoittaneet) ei voi koskaan olla luotettava. Yksinkertaista, rakas Watson.

Nykyisin vain rasisti mieltää luotettavuuden asioiden kertomisena vailla poliittista korrektiutta!

(Taas tuo tihrusilmä avattarena, aaaaaaargh...)
∆v = ve⋅ln(m0/mf)

Jepulis

 • Kannatusjäsen
 • Jäsen^^^
 • ****
 • Viestejä: 3 224
 • Liked: 8536
Vs: Päätoimittajien kannanotto: Luotettavan median puolesta
« Vastaus #59 : 01.03.2016, 10:25:18 »
Päätoimittajaraukat eivät edes ymmärrä tärisevänsä horkassa vain internetin takia. He on suggeroineet itsensä luulemaan, että jossain on joku vastustaja, jonka he voi päihittää perinteisin propagandan menetelmin. Heidän vihollinen on ihmisten totuudenkaipuu, ei MV-lehti. Et voi estää miljardin yhteisbudjetilla ihmisiä kaipaamasta totuutta ja siksi se murtautuu aina irti. Meidän hommafoorumilaisten keskustelu ei pääty edes tämän alustan sulkemiseen. Facebook-keskustelu ei pääty, vaikka ylenantolaiset perustaisi 200 rasmus-ryhmää antiväitteineen.

Ollaan niin paniikissa, että toivotaan käytännössä internetin sulkemista mutta eihän se tapahdu. Uutisessa ei sallita kommentteja, koska niiden sisältö pelottaa päätoimittajia.

Viesti koko propagandajengille: Kun ensimmäistä kertaa julkaisette lehden, josta puuttuu propaganda, aloitan ostamisen. Ylen budjettia en voi omalta osaltani vähentää mutta onneksi on jonkinlainen demokratia:

https://www.kansalaisaloite.fi/fi/aloite/1818
Vihapuhe on parempi kuin lässytetty valhe.