Kirjoittaja Aihe: 2016-03-08 Koko Suomi Traktorimarssille!  (Luettu 136576 kertaa)

JoKaGO

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 13 839
 • Liked: 5133
 • Huumoria(?) Lappeenrannan metsistä
Vs: 2016-03-08 Koko Suomi Traktorimarssille!
« Vastaus #330 : 12.03.2016, 00:41:29 »
Jos maanviljelijän ammatti on tuottoisa ja helppoa rahaa tienaava, miksi niin harvat sitä haluaa tehdä.
Miksi tilat autioituvat, miksi maanviljöiden lapset lähtevät kaupunkeihin?

Sukuni kotikylässä oli vielä muutama vuosikymmen sitten lähes sata pikkutilaa, joilla ihmiset hankkivat itselleen elannon, viljelivät maata ja pitivät karjaa.
 
Nykyään kylässä ei ole yhtään pelkästään maanviljelyksestä elantonsa saavaa. Karjaa ei ole enää kenelläkään. Kolme harjoittaa viljanviljelyä muun työn ohessa. Ovat ottaneet luopujilta maita vuokralle, ja ostaneet lisämaita.

Kaikkien muiden tilallisten jälkikasvu on luopunut maanviljelyksestä ja karjanhoidosta ja lähtenyt muihin töihin.

Miksi he ovat lähteneet ja jättäneet maanviljelyn, jos se on niin kannattavaa ja helppoa?

Itse olen kaupunkilainen, mutta pidän maanviljelijän ammattia suuressa arvossa.
Hieno ammatti, peruselinkeino, luonnonvarojen hyödyntäjä, ruuan tuottaja meille muille.

Upeaa, että maanviljelijät ovat saaneet niin suuren mielenilmauksen Helsinkiin tänään.

Peltomaan hinta on noussut 53% viimeisen vuoden aikana. Jos omistaa peltoa, sitä kannattaa viljellä, EHKÄ. Mutta sitä ei kannata ostaa sellaisen, joka päättää alkaa maanviljelijäksi tyhjästä.
Auringonvalo tappoi virukset? Ainakin virus riehaantui, kun valon määrä väheni...

Lasse

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 8 192
 • Liked: 10043
 • Stop the Steal
Vs: 2016-03-08 Koko Suomi Traktorimarssille!
« Vastaus #331 : 12.03.2016, 00:42:23 »
Näin se protesti pitäisi tehdä:
https://www.youtube.com/watch?v=y7WJ1rnUMqY


French farmers spraying shit in Paris! Kyllä! Paskanpuhujille paskaa! Seuraavalla kerralla sitten.

Ranskasta puheenollen:

Lainaus
The French used to say their heart’s on the left and their wallet is on the right. But now, their wallets are being hit and that’s a game-changer. Stealing from the lower classes was standard for a long time, but at least two things have changed. One is that the economic system is itself morbidly dysfunctional, and now with the internet the dysfunctionality is widely known and explained. The culprits are known and have names.

Another part of the picture in France specifically, are the sanctions. US-imposed sanctions against Russian are wrecking havoc on Main Street France.  In response, Russia has been forced to impose its own counter-sanctions. French farmers were selling 4 billion euros a year of produce to Russia, and that’s completely stopped. The resultant oversupply means that French produce prices are in free-fall and the real damage to the farmers is about 10 billion Euros. Farmers are going broke and becoming desperate.  On a weekly basis, farmers are blocking highways in protest. The agriculture minister offered some 0.4 billion Euros in relief, so it’s a 1/10 th of a band-aid at best, and otherwise he just ignores the farmers.
http://thesaker.is/is-there-any-reason-to-hope-for-france/
Samaa kakkaa lentää tuulettimeen ympäri Eurooppaa.

Totti

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 3 772
 • Liked: 16469
Vs: 2016-03-08 Koko Suomi Traktorimarssille!
« Vastaus #332 : 12.03.2016, 00:44:17 »
Haluan syödä suomalaista ruokaa jatkossakin.

Miksi et maksa itse täyttä hintaa suomalaisesta ruuastasi?

Suomalainen kuluttaja maksa kyllä ihan täyttä hintaa ruoastaan, ja jopa enemmän. Onhan suomalainen ostoskori varsin kallis eurooppalaisessa vertailussa.

Kirjoitin jo tähän ketjuun, että ruokaketjussa on kalliita välikäsiä, jotka aiheuttavat tilanteen missä kuluttaja saa kallista ruokaa ja alkutuottaja, siis viljelijä, heikon hinnan.

Annan esimerkin. Myllyruis maksaa tällä hetkellä 150 euroa tonnilta. Tämän rahan viljelijä siis saa tuotteestaan myydessään sen myllylle. Tästä ruistonnista prosessoidaan ja myydään n. 750 kg jauhoja (ja jälkijauhoja) ja 250 kg leseitä. Ruisjauho maksaa kaupassa n. 1 eur / kg ja ruisleseet 2,5 eur / kg.

Eli kun viljelijä saa 150 euroa tonnilta, kuluttaja maksaa 1375 euroa tonnilta. Hinta on siis lähes kymmenkertaistunut matkalla pellolta kauppaan ja tämä sama kuvio toistuu lähes joka maataloustuotteessa.

Peltohehtaari tuottaa keskimäärin noin 3 tonnia ruista eli 450 euroa. Jotta pääsisi tuottoon, joka vasta suomalaista mediaanipalkkaa (2700 euroa) pitäisi siis viljellä 72 hehtaaria peltoa, joka Suomessa jo lasketaan isoksi tilaksi (keskikoko 42 ha). Siitä pitäisi tietysti vielä poistaa kaikki kulut ja maksaa verot.

Ymmärrät varmaan tästä esimerkistä, että maatalous ei ole kovin kannattavaa hommaa. Sillä ei vuolla kultaa edes silloin kun kulut olisivat nolla.

Itse asiassa toiminta on pitkälti tappiollista. Pro Agrian mukaan tappiot olivat hehtaarilta 80-220 euroa riippuen viljalajikkeesta. Ruis pärjäsi parhaiten 100 eur / ha voitolla ( https://pohjois-savo.proagria.fi/ajankohtaista/kasvintuotannon-kannattavuustulokset-2014-ruis-ja-erikoiskasvit-menestyivat ), joka sekään ei suinkaan ole päätä huimaava.

Minusta viljelijät valittavat aiheesta. Toiminta on hyvin heikosti kannattavaa huolimatta siitä, että miellä on kallis ruoka kaupoissa. Välikädet vetävät ylivoimaisen enemmistön ruoan hinnasta omaan taskuunsa eikä viljelijälle jää juurikaan mitään muuta kun luut käteen.

Tottakai tilanne vaihtelee voimakkaasti maatilasta toiseen. Varmaan löytyy niitäkin viljelijöitä, jotka pärjäävät ihan OK. Todennäköistä on, että silloin on kyseessä vanhemmat velattomat viljelijät, joilla on suuret palstat (ja ehkä osaavat keplotella kirjanpidon kanssa, mitä moni toki tekee). Pienempi velkainen tila ei pärjää.
« Viimeksi muokattu: 12.03.2016, 00:46:18 kirjoittanut Totti »
KAIKKI mihin vasemmisto koskee muuttuu paskaksi!

JoKaGO

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 13 839
 • Liked: 5133
 • Huumoria(?) Lappeenrannan metsistä
Vs: 2016-03-08 Koko Suomi Traktorimarssille!
« Vastaus #333 : 12.03.2016, 00:50:50 »
Yhden hehtaarin viljelemiseen ei mene kovinkaan montaa litraa polttoöljyä (traktorit ei ajeta dieselillä)

Kuinka tyhmät maataloustukia puolustavat postaukset menevät läpi?

Jos minä ajaisin diesel-autollani polttoöljyllä, ja poliisi huomaisi asian, niin saisin tuhansien eurojen sakot.

Totti hei, löpö ja diesel on muuten ihan samaa, paitsi että liikenteeseen menevä aine "diesel" ei sisällä merkkiainetta, joka löytyy taas tavallisesta polttoöljystä, jolla lämmitetään taloja tai ajetaan maatalouskoneita.
Auringonvalo tappoi virukset? Ainakin virus riehaantui, kun valon määrä väheni...

JoKaGO

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 13 839
 • Liked: 5133
 • Huumoria(?) Lappeenrannan metsistä
Vs: 2016-03-08 Koko Suomi Traktorimarssille!
« Vastaus #334 : 12.03.2016, 00:53:48 »
Jostakin syystä ei vakuuta tämä mielenosoitus. Esiintyvän huono-osaisina. Monilla satoja hehtaareja maata ja mantua. Voisivatko ensin yrittää sopeuttaa menot tuloihin, eli alentaa elintasoa tuloja vastaaviksi.

Jostakin syystä minut vakuuttaa. Miksi heidän pitäisi esiintyä persaukisina? Ketä kiinnostaisi maatalous, jos ei se yhtään tuottaisi itse maanviljelijälle joka itse on oma työnantajansa ja työntekijänsä. Joka suunnittelee ja ottaa vastuun siitä, että hänen maataloutensa on lainmukaista, puhdasta ja että eläimistä pidetään hyvä huoli.

Eivätköhän nuo ole parhaansa mukaan suhteuttaneet menonsa ja tulonsa. Voi-hyvänen-aika.

Ei. Kai?
Auringonvalo tappoi virukset? Ainakin virus riehaantui, kun valon määrä väheni...

JoKaGO

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 13 839
 • Liked: 5133
 • Huumoria(?) Lappeenrannan metsistä
Vs: 2016-03-08 Koko Suomi Traktorimarssille!
« Vastaus #335 : 12.03.2016, 00:57:39 »

Löpöä pitäisi valuttaa aggregaatteihin, teiden ylläpitoon, aurauksiin ja korjauksiin kylmäkuljetuksiin, jakeluun kolmella tai neljällä kulkuneuvolla, teollisuuteen, tukku- ja vähittäiskauppaan ja moneen, moneen muuhun tarpeeseen. Työntekijöiden ja asiakkaidenkin olisi päästävä liikkumaan. Kun muutaman maitolitran ja viljakilon hakeminen maatiloilta ei yksinkertaisesti kannata nytkään - kuten tukiaisista huomamme - niin miten se kannattaisi, jos kaikesta olisi pakko säästää.

Kunnon kriisissa, sota päällä tms kaikenlainen turha puuhastelu ajetaan alas. Ei ole mitään asiakkaita eikä safkaa haeta kärrytolkulla hypermarketista bonuspisteitä metsästäen. Koko valtio menee survival-moodiin missä tarpeet hoidetaan Maslovin tarvehierarkkian mukaisesti aloittaen alhaalta ja edeten ylöspäin sille tasolle kuin katsotaan tarpeelliseksi ja resurssit riittävät. Polttoaineita ja sähköä ei enää anneta puhelinsanitoijille puhelinsanitointiin. B-Arkin suomalaiset lopettavat kriisin ajaksi B-Arkin työnsä ja tarttuvat vaikkapa lumikolaan tai auttavat vaikkapa maatilalla. Tai menevät rintamalle.

Mutta kun ei mielessä ole muu kuin tukiaistrollaus niin ei sitä varmastikaan tällaisilla päätänsä vaivaa.

Niinpä. Sota- ja pula-ajat ovat maajussien kulta-aikaa, olleet aina ja ovat edelleenkin kiilto silmässä?
Auringonvalo tappoi virukset? Ainakin virus riehaantui, kun valon määrä väheni...

Totti

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 3 772
 • Liked: 16469
Vs: 2016-03-08 Koko Suomi Traktorimarssille!
« Vastaus #336 : 12.03.2016, 00:57:59 »
Poistakaa minun profiili täältä. en halua olla tämän paskasaitin kanssa enää missään tekemisissä.

Ei kannata kimpaantua. Maatalous Suomessa on aihe, joka jakaa kansan jyrkästi ja keskustelu kuumenee väkisinkin. Pysy siis mukana ja argumentoi asiasi puolesta.

Itse en ole viljelijä, mutta olen asunut sekä kaupungissa ja maalla. Sen puitteissa ymmärrän molemmat puolet ja siihen perustuen sanoisin, että kaupunkilaiset ovat usein kovin yksisilmäisiä tässä asiassa. Syy lienee, stereotypiat ja täydellinen ymmärtämättömyys siitä miten ruokaa tuotetaan ja mistä talousluvuista ylipäätään puhutaan. Tietämättömyys on suurta ja kuvitellaan kaiken näköistä ymmärtämättä mitään realiteeteista.

Myytti rikkaasta jyväjemmarista elää myös vahvana. Ennen vanhaan peltojen omistaminen oli vaurauden merkki, ja ihan aiheesta. Ruoka oli kallista ja maanviljelijä sai sitä itselleen "ilmaiseksi". Yli jäi vielä myytäväksi asti. Nykyään vauraus on siirtynyt pörssiin minne kaupunkilaiset keräävät omaisuutensa. Sieltä saa osinkoja tekemättä kirjaimellisesti yhtään mitään. Silti jaksetaan olla kateellisia maanomistajille, ikään kun he istuisivat kultakaivoksen päällä.
KAIKKI mihin vasemmisto koskee muuttuu paskaksi!

BarkAtTheMoon

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 1 346
 • Liked: 2447
Vs: 2016-03-08 Koko Suomi Traktorimarssille!
« Vastaus #337 : 12.03.2016, 00:58:08 »
Haluan syödä suomalaista ruokaa jatkossakin.

Miksi et maksa itse täyttä hintaa suomalaisesta ruuastasi?

Suomalainen kuluttaja maksa kyllä ihan täyttä hintaa ruoastaan, ja jopa enemmän. Onhan suomalainen ostoskori varsin kallis eurooppalaisessa vertailussa.

Kirjoitin jo tähän ketjuun, että ruokaketjussa on kalliita välikäsiä, jotka aiheuttavat tilanteen missä kuluttaja saa kallista ruokaa ja alkutuottaja, siis viljelijä, heikon hinnan.

Annan esimerkin. Myllyruis maksaa tällä hetkellä 150 euroa tonnilta. Tämän rahan viljelijä siis saa tuotteestaan myydessään sen myllylle. Tästä ruistonnista prosessoidaan ja myydään n. 750 kg jauhoja (ja jälkijauhoja) ja 250 kg leseitä. Ruisjauho maksaa kaupassa n. 1 eur / kg ja ruisleseet 2,5 eur / kg.

Eli kun viljelijä saa 150 euroa tonnilta, kuluttaja maksaa 1375 euroa tonnilta. Hinta on siis lähes kymmenkertaistunut matkalla pellolta kauppaan ja tämä sama kuvio toistuu lähes joka maataloustuotteessa.

Peltohehtaari tuottaa keskimäärin noin 3 tonnia ruista eli 450 euroa. Jotta pääsisi tuottoon, joka vasta suomalaista mediaanipalkkaa (2700 euroa) pitäisi siis viljellä 72 hehtaaria peltoa, joka Suomessa jo lasketaan isoksi tilaksi (keskikoko 42 ha). Siitä pitäisi tietysti vielä poistaa kaikki kulut ja maksaa verot.

Ymmärrät varmaan tästä esimerkistä, että maatalous ei ole kovin kannattavaa hommaa. Sillä ei vuolla kultaa edes silloin kun kulut olisivat nolla.

Itse asiassa toiminta on pitkälti tappiollista. Pro Agrian mukaan tappiot olivat hehtaarilta 80-220 euroa riippuen viljalajikkeesta. Ruis pärjäsi parhaiten 100 eur / ha voitolla ( https://pohjois-savo.proagria.fi/ajankohtaista/kasvintuotannon-kannattavuustulokset-2014-ruis-ja-erikoiskasvit-menestyivat ), joka sekään ei suinkaan ole päätä huimaava.

Minusta viljelijät valittavat aiheesta. Toiminta on hyvin heikosti kannattavaa huolimatta siitä, että miellä on kallis ruoka kaupoissa. Välikädet vetävät ylivoimaisen enemmistön ruoan hinnasta omaan taskuunsa eikä viljelijälle jää juurikaan mitään muuta kun luut käteen.

Tottakai tilanne vaihtelee voimakkaasti maatilasta toiseen. Varmaan löytyy niitäkin viljelijöitä, jotka pärjäävät ihan OK. Todennäköistä on, että silloin on kyseessä vanhemmat velattomat viljelijät, joilla on suuret palstat (ja ehkä osaavat keplotella kirjanpidon kanssa, mitä moni toki tekee). Pienempi velkainen tila ei pärjää.
Hyvä yhteenveto, joka kaipaisi toki paljonkin täydentävää infoa. Pirkka-juusto osoittautui juuri tanskalaiseksi ja uteliaisuuttani pitää käydä läpi muitakin tuotteita. Periaate on että rahan pitää jäädä kotimaahan ja sitten kiertoon omaan maahan, toisaalta vahvasti tuenta herättää kysymyksiä, maksanko veroja jotta eräät maanviljelijät kaahaavat mersuilla kun itse ostaa sitten rahapulassa tanskalaista juustoa ja ajelee vanhoilla romuilla? Kuka mitä saunassa veteli ja ketä mitä häh perkele?

Tapza

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 1 779
 • Liked: 3029
Vs: 2016-03-08 Koko Suomi Traktorimarssille!
« Vastaus #338 : 12.03.2016, 00:59:06 »
Totti hei, löpö ja diesel on muuten ihan samaa, paitsi että liikenteeseen menevä aine "diesel" ei sisällä merkkiainetta, joka löytyy taas tavallisesta polttoöljystä, jolla lämmitetään taloja tai ajetaan maatalouskoneita.

Polttoöljyllä liikkuu niin paljon muutakin. Kaikki dieselkäyttöiset työkoneet sekä kaikki ajoneuvon alustalle rakennetut työkoneet. Myös tiellä. Esimerkiksi kaikki kuorma-autoalustat joiden päällä on "työkone", ovat tällaisia. Esimerkkeinä betoniautot, nosturiautot, ka:n päälle rakennetut hakkurit jne jne.
∆v = ve⋅ln(m0/mf)

Totti

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 3 772
 • Liked: 16469
Vs: 2016-03-08 Koko Suomi Traktorimarssille!
« Vastaus #339 : 12.03.2016, 01:03:14 »
Yhden hehtaarin viljelemiseen ei mene kovinkaan montaa litraa polttoöljyä (traktorit ei ajeta dieselillä)

Kuinka tyhmät maataloustukia puolustavat postaukset menevät läpi?

Jos minä ajaisin diesel-autollani polttoöljyllä, ja poliisi huomaisi asian, niin saisin tuhansien eurojen sakot.

Totti hei, löpö ja diesel on muuten ihan samaa, paitsi että liikenteeseen menevä aine "diesel" ei sisällä merkkiainetta, joka löytyy taas tavallisesta polttoöljystä, jolla lämmitetään taloja tai ajetaan maatalouskoneita.

Kommenttini "löpöstä" koski tietysti polttoaineen hintaa, ei aineen laatua. Traktorit siis ajetaan halvemmalla tavaralla kun autot ja sen perusteella suomalainen maatalouden kulut, jotka riippuvat tuonnista, eivät ole samat kun muulla liikenteellä.

Vaikutat hysteeriseltä etkä edes ymmärrä mitä kirjoitetaan. Vedä henkeä välillä ja rauhoitu. Et sinä raivoamisella ketään vakuuta.
KAIKKI mihin vasemmisto koskee muuttuu paskaksi!

JoKaGO

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 13 839
 • Liked: 5133
 • Huumoria(?) Lappeenrannan metsistä
Vs: 2016-03-08 Koko Suomi Traktorimarssille!
« Vastaus #340 : 12.03.2016, 01:05:45 »
Jos haluamme keskustella vain maatalouden harjoittamisesta, suurimmat böndejunttien kritisoijat voisivat lähtökohdaksi ensin esittää, millä tavoin voitaisiin nimenomaan maatalouden harjoittaminen erottaa omaksi tarkastelukokonaisuudekseen - ulos maapohjan omistamisesta ja muusta urakointityyppisesta toiminnasta - oikeudenmukaisesti ja kestävin perustein.

Olet kokopäiväinen maanviljelijä tai et ole. Jollet ole, kaikkia muita toimintoja, kuten metsän kasvatusta, lumitöitä, tien kunnossapitoa ... you name it, pitää verottaa erikseen. Maatalousyrityksen kuluiksi ei saa kipata muuta, kuin suoranaiset maatalouskulut.

Oliko hyvä ehdotus?
Auringonvalo tappoi virukset? Ainakin virus riehaantui, kun valon määrä väheni...

JoKaGO

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 13 839
 • Liked: 5133
 • Huumoria(?) Lappeenrannan metsistä
Vs: 2016-03-08 Koko Suomi Traktorimarssille!
« Vastaus #341 : 12.03.2016, 01:09:13 »
Totti hei, löpö ja diesel on muuten ihan samaa, paitsi että liikenteeseen menevä aine "diesel" ei sisällä merkkiainetta, joka löytyy taas tavallisesta polttoöljystä, jolla lämmitetään taloja tai ajetaan maatalouskoneita.

Polttoöljyllä liikkuu niin paljon muutakin. Kaikki dieselkäyttöiset työkoneet sekä kaikki ajoneuvon alustalle rakennetut työkoneet. Myös tiellä. Esimerkiksi kaikki kuorma-autoalustat joiden päällä on "työkone", ovat tällaisia. Esimerkkeinä betoniautot, nosturiautot, ka:n päälle rakennetut hakkurit jne jne.

Ei muuten aja, älä viitsi valehdella! Ne kilometrit, jotka ajetaan, maksetaan dieselveroa, ainoastaan työtunnit pörrätään verottomalla löpöllä.
Auringonvalo tappoi virukset? Ainakin virus riehaantui, kun valon määrä väheni...

JoKaGO

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 13 839
 • Liked: 5133
 • Huumoria(?) Lappeenrannan metsistä
Vs: 2016-03-08 Koko Suomi Traktorimarssille!
« Vastaus #342 : 12.03.2016, 01:11:42 »
Yhden hehtaarin viljelemiseen ei mene kovinkaan montaa litraa polttoöljyä (traktorit ei ajeta dieselillä)

Kuinka tyhmät maataloustukia puolustavat postaukset menevät läpi?

Jos minä ajaisin diesel-autollani polttoöljyllä, ja poliisi huomaisi asian, niin saisin tuhansien eurojen sakot.

Totti hei, löpö ja diesel on muuten ihan samaa, paitsi että liikenteeseen menevä aine "diesel" ei sisällä merkkiainetta, joka löytyy taas tavallisesta polttoöljystä, jolla lämmitetään taloja tai ajetaan maatalouskoneita.

Kommenttini "löpöstä" koski tietysti polttoaineen hintaa, ei aineen laatua. Traktorit siis ajetaan halvemmalla tavaralla kun autot ja sen perusteella suomalainen maatalouden kulut, jotka riippuvat tuonnista, eivät ole samat kun muulla liikenteellä.

Vaikutat hysteeriseltä etkä edes ymmärrä mitä kirjoitetaan. Vedä henkeä välillä ja rauhoitu. Et sinä raivoamisella ketään vakuuta.

Mutta kun se löpö ja diesel on edelleen samaa ainetta! Ei sen saanti Suomeen riipu Suomen veropolitiikasta!
Auringonvalo tappoi virukset? Ainakin virus riehaantui, kun valon määrä väheni...

JoKaGO

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 13 839
 • Liked: 5133
 • Huumoria(?) Lappeenrannan metsistä
Vs: 2016-03-08 Koko Suomi Traktorimarssille!
« Vastaus #343 : 12.03.2016, 01:15:33 »
Emmää ehdi hengittää, antiikin viisaatkin oli kusessa, kun yksi tyhmä kysyi enemmän kuin kymmenen viisasta ehti vastaamaan.
Mää en oo viisas, mutta silti väännän kohtuuhyvin sataa tyh... kaveria vastaan, enkö väännäkin?
Auringonvalo tappoi virukset? Ainakin virus riehaantui, kun valon määrä väheni...

JoKaGO

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 13 839
 • Liked: 5133
 • Huumoria(?) Lappeenrannan metsistä
Vs: 2016-03-08 Koko Suomi Traktorimarssille!
« Vastaus #344 : 12.03.2016, 01:19:08 »
Aggresiivisesta palautteesta huomaa, kuinka tärkeä on vihdoin palauttaa maajussit maan pinnalle.

Kaikella kunnioituksella, mutta nyt taitaa olla kyse siitä, että et tiedä yhtään mistä puhut.

Itse en ole viljelijä, tunnen kuitenkin maaseudun asiat kohtalaisen hyvin. Lukuja katsoessaan ymmärtää kuitenkin, että asiat eivät ole kunnossa mitä tulee maatalouteen. Ei viljelijät suinkaan ihan hakoteillä ole ja tyhjästä ruikuta.

Helsingistä on helppo ohjeistaa viljelijöitä lattensa ääreltä, mutta jos viljelijät oikeasti pistäisivät pillit pussiin, stadin trendivihreät itkisivät hyvin nopeasti äidin perään kun pitää tyytyä ulkomaisiin massatuotannon geeni- ja myrkkyruokiin.

Suomalaisilla viljelijöillä on ihan aito kannattavuusongelma käsissä. Jotain pitää tehdä koska muuten suomalainen ruoantuotanto lakkaa ennemmin tai myöhemmin. Itse en kannata sitä ratkaisua.

Ps. Olen muuten alkanut ostamaan yhä enemmän suomalaisia kasviksia. On ne paljon kalliimpia, mutta ostokertaa kohden puhutaan muutamasta eurosta. Ei järisyttävä sijoitus siis. Kokeile sinäkin.

Mikä ongelma voi olla tuetun välttämättömyyshyödykkeen tuotannossa, jos mikään tuotannontekijä ei sitä rajoita?
Auringonvalo tappoi virukset? Ainakin virus riehaantui, kun valon määrä väheni...

JoKaGO

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 13 839
 • Liked: 5133
 • Huumoria(?) Lappeenrannan metsistä
Vs: 2016-03-08 Koko Suomi Traktorimarssille!
« Vastaus #345 : 12.03.2016, 01:21:47 »
Tässä ei ole vielä päästy edes kerrannaisvaikutuksiin;

Ajakaa vaan pyöräilijät sun muut Suomesta maatalous alas niin samalla ajatte täältä alas myös:

- maataloustarvikekaupat
- elintarviketeollisuuden
- maatalouskoneiden konepajateollisuuden
- maatalouskoneiden huolto- ja korjausteollisuuden
- maatalouteen liittyvän rakennusteollisuuden

Lisäksi moni kuljetusyrittäjä laittaa lapun luukulle koska menee vilja-, lannoite- yms tuotantopanos kuljetukset pois.

Mutta ei se mitään rullalle vaan. Työttömänä saisin paljon helpommin ja todennäköisesti suuremman tulon.

Eipä sitä paljon itketty edes silloin, kun tuottavia paperitehtaita ajettiin alas ja tuhansia ihmisiä jäi työttömäksi. Miksi pitäisi itkeä loisten työttömyyden takia?
Auringonvalo tappoi virukset? Ainakin virus riehaantui, kun valon määrä väheni...

Tapza

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 1 779
 • Liked: 3029
Vs: 2016-03-08 Koko Suomi Traktorimarssille!
« Vastaus #346 : 12.03.2016, 01:22:49 »
Ei muuten aja, älä viitsi valehdella! Ne kilometrit, jotka ajetaan, maksetaan dieselveroa, ainoastaan työtunnit pörrätään verottomalla löpöllä.

Suomessa ei ole olemassakaan kilometriperusteista dieselveroa. Keksit uusia höpöjä lennosta peittääksesi vanhan höpöpuheet.

http://www.finlex.fi/fi/laki/ajantasa/2003/20031280

Lainaus
6 § (19.5.2006/379)
Polttoainemaksusta vapaat ajoneuvot

Polttoainemaksusta ovat vapaat:

1) moottorityökoneet ja moottorityökoneiksi varustetut traktorit sekä auton alustalle rakennetut työkoneet, joissa ei ole muuta kuin välittömästi työkonetehtävään liittyvää lavaa, säiliötä tai muuta kuormatilaa, milloin niitä ei käytetä muihin kuljetuksiin kuin niiden käyttötarkoituksesta johtuviin kuljetuksiin itse työalueella tai niiden omien poltto- ja voiteluaineiden kuljetukseen tai niiden siirtyessä työalueelta toiselle;
∆v = ve⋅ln(m0/mf)

Totti

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 3 772
 • Liked: 16469
Vs: 2016-03-08 Koko Suomi Traktorimarssille!
« Vastaus #347 : 12.03.2016, 01:25:36 »
Mutta kun se löpö ja diesel on edelleen samaa ainetta! Ei sen saanti Suomeen riipu Suomen veropolitiikasta!

En ole puhunut saatavuudesta sanallakaan. Juttuni, jonka lainasit oli vastaus toisen kirjoittajan väitteeseen, että maatalouden alasajo ei johtaisi ulkomaankaupan epäbalanssiin (kun ruoan tuonti kasvaisi).

Pointti oli, että maatalouden tuontiin perustuvat energiakustannukset (polttoaine) eivät ole niin suuret, että niiden laskeminen maatalouden alasajon myötä, laskisi öljyn tuontia yhtä paljon kun ruoan tuonti nousisi.

Toisin sanoen, jos maatalous ajetaan alas, nettotuonti kasvaa voimakkaasti kun pitää tuoda kaikki ruoka ulkomailta. Tämä tietenkin johtaa suuriin tulonsiirtoihin suomalaisilta kuluttajilta ulkomaille, mikä on erittäin huono asia etenkin tässä taloustilanteessa.

Lue mitä on kirjoitettu, niin sinun ei tarvitse kommentoida aiheen vierestä.
KAIKKI mihin vasemmisto koskee muuttuu paskaksi!

JoKaGO

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 13 839
 • Liked: 5133
 • Huumoria(?) Lappeenrannan metsistä
Vs: 2016-03-08 Koko Suomi Traktorimarssille!
« Vastaus #348 : 12.03.2016, 01:28:33 »
Lähtökohtani oli se, että maataloudessa ei pyöri kuin peukalot ilman tuontia.

Lähtökohtasi on täysin virheellinen. Itse asiassa pieni osa maataloudesta on tuonnin varassa kuten jo kirjoitin.

Suomessa pystyttäisiin jopa tuottamaan lähes kaikki ruoka ilman mitään tuontia ylipäätään. Kyse on lähinnä valinnoista. Koneita valmistetaan Suomessa jo, biodiesel on keksitty jne. Kyse on enemmän kauppapolitiikasta kun käytännön esteistä.

Lainaus
Maatalous on raskaasti tuontitarvikkeiden ja ulkomaisten raaka-aineiden varassa.

Mihin nämä poskettomat väitteesi perustuvat? Tiedätkö edes mistä esim. vilja syntyy? Ei sitä valmisteta, jossain tehtaassa tuontimuovista.

Lainaus
Joka tapauksessa viljatonnin markkinahinnalla ei makseta maatalouden tuontilaskusta kuin pieni osa

Suomessa tuotettiin 2010 3 miljoonaa tonnia viljaa, jonka markkinahinta karkeasti on 390 miljoonaa euroa. Väitätkö tosiaan, että tämän viljamäärän tuottamiseen joudumme tuomaan ulkomailta tavaraa satojen miljoonien eurojen edestä? Kait sinä nyt itsekin ymmärrät mikä absurdi talousmalli sellainen olisi.

Toivossa on hyvä elää, sanoi lapamato. Kuinka pian uskot Suomen peltojen tuottavan edes "sitä halpaa löpöä", ei siis arvokasta dieseliä, maatalouskoneille ja panssarivaunuille, noin niinkuin riittävästi? ;D

Entä mistä saisimme sen dieselin rekka-autoille  ;)
Auringonvalo tappoi virukset? Ainakin virus riehaantui, kun valon määrä väheni...

JoKaGO

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 13 839
 • Liked: 5133
 • Huumoria(?) Lappeenrannan metsistä
Vs: 2016-03-08 Koko Suomi Traktorimarssille!
« Vastaus #349 : 12.03.2016, 01:36:33 »
Mutta kun se löpö ja diesel on edelleen samaa ainetta! Ei sen saanti Suomeen riipu Suomen veropolitiikasta!

En ole puhunut saatavuudesta sanallakaan. Juttuni, jonka lainasit oli vastaus toisen kirjoittajan väitteeseen, että maatalouden alasajo ei johtaisi ulkomaankaupan epäbalanssiin (kun ruoan tuonti kasvaisi).

Pointti oli, että maatalouden tuontiin perustuvat energiakustannukset (polttoaine) eivät ole niin suuret, että niiden laskeminen maatalouden alasajon myötä, laskisi öljyn tuontia yhtä paljon kun ruoan tuonti nousisi.

Toisin sanoen, jos maatalous ajetaan alas, nettotuonti kasvaa voimakkaasti kun pitää tuoda kaikki ruoka ulkomailta. Tämä tietenkin johtaa suuriin tulonsiirtoihin suomalaisilta kuluttajilta ulkomaille, mikä on erittäin huono asia etenkin tässä taloustilanteessa.

Lue mitä on kirjoitettu, niin sinun ei tarvitse kommentoida aiheen vierestä.

No mutta, Suomen maataloustuotanto on vahvasti tuontipanosten varassa, joten nettomuutos lienee +/-0, jos maataloustuet lopetetaan. Voi olla, että jopa voitamme, kun ei tarvitse enää köyrätä lukutaidottomia koneinsinöörejä vaan voidaan kouluttaa suomenkielen taitoisia insseiksi  ;)  paikkaamaan kiljuvaa työvoimapulaa.
Auringonvalo tappoi virukset? Ainakin virus riehaantui, kun valon määrä väheni...

JoKaGO

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 13 839
 • Liked: 5133
 • Huumoria(?) Lappeenrannan metsistä
Vs: 2016-03-08 Koko Suomi Traktorimarssille!
« Vastaus #350 : 12.03.2016, 01:40:41 »
Yksi syy tähän kriisiin ovat jättimäiset maataloustuet.

Jättimäistä ei ole kuin tietämättömyytesi. Maataloustuki on pysynyt EU-ajan vakiona, ja on viime vuosina jopa pienenemässä ja tulee pienenemään jatkossakin. Syitä valtion velan kasvuun saat etsiä muualta.

Miksei EU-tuet riitä, mikseivät mepit pidä maataloustuottajiemme puolta? Miksi maksamme kansallisia maataloustukia kaiken päälle? Sitten kaupan hyllyssä hinnat ovat halpuutuksen jälkeenkin Euroopan kovimmat. Minusta tämä on epäreilua.
Auringonvalo tappoi virukset? Ainakin virus riehaantui, kun valon määrä väheni...

JoKaGO

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 13 839
 • Liked: 5133
 • Huumoria(?) Lappeenrannan metsistä
Vs: 2016-03-08 Koko Suomi Traktorimarssille!
« Vastaus #351 : 12.03.2016, 01:42:33 »
Maajussit esiintyvät maalla kapitalisteina. Maasturin, lumikelkan, rantamökin jne. voi myödä, ralliharrastuksen voi lopettaa, traktorin ja auton vaihtaa halvempaan jne., siitä se lähtee velat pienenemään.

Tuohan pätenee kaikkiin muihinkin kansalaisiin. Eli mitä sitä työttömyyttä ja korkeita veroja valittamaan kun voi myydä omaisuutensa pois ja lopettaa harrastamisen. Eikö?

Joidenkin on pakko, ei toki maajussien   8)
Auringonvalo tappoi virukset? Ainakin virus riehaantui, kun valon määrä väheni...

JoKaGO

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 13 839
 • Liked: 5133
 • Huumoria(?) Lappeenrannan metsistä
Vs: 2016-03-08 Koko Suomi Traktorimarssille!
« Vastaus #352 : 12.03.2016, 01:48:22 »
Viljelijöiden tulee kääntyä markkinoiden ja asiakkaiden suuntaan eikä roikkua ikuisesti maalaispoliitikkojen liepessä tukiaisia tinkimässä.

Sekin on ylivoimaista käsittää ettei viljelijä voi heittäytyä yksistään markkinoiden varaan ellei

a) Suomen markkinoita suojata muualla EU-alueella maataloustuella tuotetulta tavaralta tuontitulleilla

tai

b) Maataloustukia poisteta koko EU-alueelta ja suojata koko EU-alue tuontitulleilla sen ulkopuolisilta maataloustuilta.

Oijoi. On niin vaikeaa. Paljon helpompi vain aivopierrä ja heitellä hihasta lukuja. Buu maajussit alas buu. keleen pelle.

Sekin on ylivoimaista käsittää ettei duunari voi heittäytyä yksistään markkinoiden varaan ellei

a) Suomen markkinoita suojata muualta tuotetulta työvoimalta tarveharkinnalla

tai

b) Maataloustukia poisteta koko EU-alueelta ja suojata koko EU-alue tuontitulleilla sen ulkopuolisilta maataloustuilta.

Oijoi. On niin vaikeaa. Paljon helpompi vain aivopierrä ja heitellä hihasta lukuja. Buu duunarit alas buu. keleen pelle.

Auringonvalo tappoi virukset? Ainakin virus riehaantui, kun valon määrä väheni...

JoKaGO

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 13 839
 • Liked: 5133
 • Huumoria(?) Lappeenrannan metsistä
Vs: 2016-03-08 Koko Suomi Traktorimarssille!
« Vastaus #353 : 12.03.2016, 01:50:31 »
Jos polttoaineverosta luovuttaisiin kotimaisten polttoaineiden kohdalla, niin ajelisimme rypsistä puristetulla dieselillä, jätteistä tehdyllä biokaasulla, mutta eihän se käy, koska meidän täytyy elättää polttoaineverotuloilla koko vihervasemmiston perustuotantoon kykenemätön kukkahattuosasto.

Surullista asiassa on se, ettei näin menetellen toteudu uusiutuvien energialähteiden käyttöönotto.

Uskokaa huviksenne, maatalous pitäisi meidät hengissä ja polttoaineissa, mutta vihervasemmisto ei suostu verojen poistoon, koska heidän mitään tuottamattomat työpaikkansa olisivat vaarassa.

Kiitoksia kannatuksestanne ja anteeksi että lainaan itseäni.

Eikö olisi mukavaa jos maatiloilta voisi tankata auton ja samalla ostaa tuoreita perus-elintarvikkeita ilman välikäsiä?
Ihan ilman prosesseja, pakastamista... what ever.

 YHDEN PYSÄHDYKSEN TAKTIIKALLA!  :D

Olisi. Missä on tällainen maatila?

VITTU, sitähän minä olen tässä jo monta tuntia huutanut! Nukuttaakin niin perrrrusteellisesti!
Auringonvalo tappoi virukset? Ainakin virus riehaantui, kun valon määrä väheni...

Jepulis

 • Kannatusjäsen
 • Jäsen^^^
 • ****
 • Viestejä: 3 238
 • Liked: 8638
Vs: 2016-03-08 Koko Suomi Traktorimarssille!
« Vastaus #354 : 12.03.2016, 01:52:18 »
Olen myöskin osaltani yrittänyt yhdistää nuivia aineksia yhteisen asian taakse. Perinteisten elinkeinojen harjoittajissa on paljon nuivaa sakkia. Täällä on nyt muutama kansalainen saanut sanottavansa sanottua ja meillä nuivien voimavarojen yhdistäjillä on entistä enemmän työtä edessä. Maataloudesta tai maanviljelijöistä ei tarvitse tykätä, he ja me nyt vaan ollaan samaa työtätekevää ja yhteiskuntaa ylläpitävää kansaa. Vedetään vaan ensin rajalinjat oman kansan välille ja yritetään sitten voittaa matuongelma pieninä ihmissaarekkeina toimien. VMP!!!
Hyvin puettu.

[Disclaimer: Kirjoittajalla ei ole edes etäistä kontaktia maatalouden harjoittamiseen. Oma ala on täysin toisaalla. 100% varmasti mun lehmää ei löydy ojasta, eikä muualtakaan.]

 Aiemmin kommentoin itsekin tätä keskustelua juuri se puoli edellä, että kyse on erittäin monimutkaisesta yhtälöstä. Ei tämmöistä voi ratkaista huutoäänestyksellä eikä varsinkaan nopeasti. Asiasta kirjoittaminen näyttäisi edellyttävän leiriin pomppaamista. Ok, olen sitten mielelläni sen maatalouden leirissä, vaikken muuta tiedäkään kuin että lehmällä on ystävällinen ilme.

Pääpointti on, että maataloustuet on osa erittäin suurta yhtälöä. Niiden jakotapa. mitä nyt noudatetaan, on syntynyt eriaikana ja erimaissa, jossa se on katsottu sosiaalisesti hyväksyttävämmäksi kuin joku muu menetelmä. Voisi olla joku muukin menetelmä. Olennainen kysymys kuuluu silti, miksi ihmeessä ylipäänsä pönkitetään? Myös toisaalta voi kysyä, mikä on tämän negatiivisuuden taustalla Suomessa missä maajussia näissä yhteyksissä joka kerta mollataan? Veikkaan vasemmistopropagandaa.

Pönkitetään, koska muuten pudotaan pelistä ja varsinkin liian nopeasti kannaltamme. Näitä panoksia ei voi suoraan suunnata helposti muualle. Yksipuolinen irrottautuminen nyt olisi tyhmää, kallista ja lisäksi tuhoaa olemassaolevat investoinnit. Kysymys on arvoketjuista, joiden kautta alkutuotanto linkittyy melkein kaikkeen toimintaan Suomessa. Kilpailijamaissa ei haluta luopua tuista. Siihen on syynsä. Jakotapa on ilmeisesti heille järkevä. Tämä niittaa pelin säännöt pöytälevyyn. Suomi ei voi yksin muuttaa asiaa. Voi verrata vaikka juustopaketin kautta. Olisiko puuttinjuusto syntynyt ilman omaa maataloutta? Tämä on mielestäni varsin epätodennäköistä. Kun Putin myöhemmin joskus kuolee tai muuten vain rauhoittuu, Suomi alkaa myydä venäläisille ehkä uudelleen putinjuustoa. Ellei, niin jotain muuta. Mutta ilman alkutuotantoa se ei edes saisi alkuideaansa, koska meillä on nämä isot tehtaat täällä kun ne olleet alunperin palvelemassa kotimaista arvoketjua. Ehkä voisivat jatkaa hieman aikaa ilman mutta jos todella putinjuusto tehtäisiin saksalaisesta, eikö siellä syntyisikin äkkiä kysymys, miksei me sakut voisi itse rahastaa tällä?

Toki Suomessa voitaisiin keskustella mikä on maatalouden, alkutuotantosektorin, oikea suunta, pitäisikö osa siitä hiljakseen johtaa pois ruuan tuotannosta enemmän muuhun toimintaan. Henkilökohtaisesti kuitenkin näkisin, että nykytaso on maltillisesti järkevähkö. Hinta kaikesta alkutuotannosta luopumisesta olisi jokatapauksessa järkyttävän kova aikataululla "jos lopetus tapahtuisi tänään". Siinä jää jopa mokutusteollisen kompleksin lasku toiseksi jos se ihan kunnolla jysäytetään pohjaan. Sikäli vassareiden maajussivastainen kampanjointi on lyhytnäköistä, vääristelevää ja ihan suomeksi sanoen syvältä.

[/Disclaimer: Kirjoittajalla ei ole edes etäistä kontaktia maatalouden harjoittamiseen. Oma ala on täysin toisaalla. 100% varmasti mun lehmää ei löydy ojasta, eikä muualtakaan.]

Maajusseille byrokratian kestämisestä myötätunnot.
Vihapuhe on parempi kuin lässytetty valhe.

JoKaGO

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 13 839
 • Liked: 5133
 • Huumoria(?) Lappeenrannan metsistä
Vs: 2016-03-08 Koko Suomi Traktorimarssille!
« Vastaus #355 : 12.03.2016, 01:53:55 »
Tuohan pätenee kaikkiin muihinkin kansalaisiin. Eli mitä sitä työttömyyttä ja korkeita veroja valittamaan kun voi myydä omaisuutensa pois ja lopettaa harrastamisen. Eikö?

Kyllä. Jos tulot tippuvat, niin tottakai pitää suhteuttaa menot sen mukaan. Näin ainakin minä olen tehnyt. Omaisuutta voi myydä, harrastuksia vähentää jne., ennen kuin mennään ruinaamaan yhteiskunnalta apua.

Ja millä perusteella oletat etteivät viljelijät olisi näin jo tehneet? Luuletko oikeasti, että he ostelevat uusia Mersuja samalla kun firma on menossa konkkaan?

Vaikka kukaan järkijätkä ei noin toimisikaan, niin näyttää nämä pellet traktorimarssijat niin toimivan. Ei oo pelekoo konkurssist, nääs!
Auringonvalo tappoi virukset? Ainakin virus riehaantui, kun valon määrä väheni...

JoKaGO

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 13 839
 • Liked: 5133
 • Huumoria(?) Lappeenrannan metsistä
Vs: 2016-03-08 Koko Suomi Traktorimarssille!
« Vastaus #356 : 12.03.2016, 01:56:47 »
1. Epäsuorien tukien määrä on yhtä paljon eli 2.000 miljoonaa euroa vuodessa. Epäsuoriin tukiin kuuluvat eläketuet, lomitustuet, korkotuet, tapaturmavakuutuksen tuki, investointituet, veronalennukset, sähköveron hyvitys, sukupolvenvaihdoksen túkiaiset, uuden yrittäjän tukiaiset ja monet muut edut. Lisäksi pelto- ja metsämaa ovat vapaat kiinteistöverosta.

2. Mutta kyllä minulle sopii, että vain suorat kansalliset tiuet poistetaan aluksi.

1. Nämäkään eivät ole kasvaneet.

2. Ilman tuontitullia tai koko EU-alueen tukien rukkausta tämä tuhoaa maatalouden Suomesta ja kerrannaisineen saat puolisen miljoonaa uutta työtöntä. Mitäs sitten tehdään?

Eikös maanviljelijät ole sitä mieltä, että työttömyyskorvaukset haittaavat työllistymistä? Eli tuet pois työttömiltä, niin ei ongelmaa  ;)
Auringonvalo tappoi virukset? Ainakin virus riehaantui, kun valon määrä väheni...

JoKaGO

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 13 839
 • Liked: 5133
 • Huumoria(?) Lappeenrannan metsistä
Vs: 2016-03-08 Koko Suomi Traktorimarssille!
« Vastaus #357 : 12.03.2016, 01:59:55 »
Maataloudelle erityiset tuet (jotka mainitsit) maksavat yhteensä joitain satoja miljoonia vuodessa. Ei siis mikään merkittävä menoerä.

Eli voitaisiin helposti poistaa?
Auringonvalo tappoi virukset? Ainakin virus riehaantui, kun valon määrä väheni...

dothefake

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 36 553
 • Liked: 22248
 • Imaaminoloinen kaktuslakkisetä. Rutinuiva.
Vs: 2016-03-08 Koko Suomi Traktorimarssille!
« Vastaus #358 : 12.03.2016, 02:00:48 »
Muista nyt kuitenkin lähteä ajoissa sinne syntymäpäiville.
Reservaatin asukki.

”Oma kansa ensin” -ajattelu on vahingollista.
-Tytti Tuppurainen

Mielenvigast läpändeerust!

JoKaGO

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 13 839
 • Liked: 5133
 • Huumoria(?) Lappeenrannan metsistä
Vs: 2016-03-08 Koko Suomi Traktorimarssille!
« Vastaus #359 : 12.03.2016, 02:04:26 »
On siisti ja kompakti parkkimuodostelma, ei ole mitään äbäläwäbälöintiä tuollanen.

Tekis mieli huljuttaa paria trollia tukasta paskakaivossa.

Mulle maistuisi Kukko viinissä.
Auringonvalo tappoi virukset? Ainakin virus riehaantui, kun valon määrä väheni...

Tagit: