UmmaGumma

Kirjoittaja Aihe: 2016-03-08 Koko Suomi Traktorimarssille!  (Luettu 138371 kertaa)

Jämti

 • Jäsen^^
 • **
 • Viestejä: 138
 • Liked: 27
Vs: 2016-03-08 Koko Suomi Traktorimarssille!
« Vastaus #420 : 13.03.2016, 08:34:34 »
Kaikenlainen vetoaminen tunnepohjaisesti että maatalous pitää koko maan asuttuna on pelkkää jonnin joutavaa potaskaa. Vaikka tälläkään kylällä ei olisi yhtään jyväjemmaria, niin ei tämä nykyisestä yhtään hiljemmäksi muuttuisi. Vieläkin tässä maassa on harrasteviljelijöitä ja vanhoja perseen kokoisia tiluksia joita vanhemmat tilalliset hoitaa. Nämä joutaisi vallan hyvin ajaa alas ja jättää jäljelle vain ne suuret ja tehokkaat tilat. On aivan järjetöntä tukea muutaman kantturan tiloja, samoin kuin harraste poron kasvatusta.
Valtio yritti pänkittää itseään velkarahalla, samalla tavalla kuin osa kansalaisista pikavipeillä. Velka ei vanhene koskaan ja ne on joskus maksettava tavalla tai toisella pois. Pitäisikö minun itsekkin ottaa mallia valtiosta ja hankkia mistä vain saisi velkaa, jolla sitten mälläisin sen aikaa kun lantteja riittää. Takaisin maksusta ei niin väliä, vaan jättää ne tuleville sukupolville hoidettaviksi.
Tällä hetkellä suomessa on noin 50 000 tilaa ja keskimääräinen peltopinta-ala on noin 43 ha. Lisäksi taitaa olla tiloilla vielä metsää hehtaari tolkulla.... Peltomaan hinta on noin 8000euroa / ha joten pelkän peltomaan arvo on  kokonaisuudessaan tässä maassa yli 17 miljardia. Joku tuolla sanoi että tilat on velkaantuneita, niin kyllä sitä velkaakaan ei tänä päivänä saa ihan mielin määrin. Maajussi pankit tekee ennätysvoittoja joten ei ne ole missään heikossa kunnossa.
Maanviljelys pelkän huoltovarmuuden varmistamiseksi on yhtä tyhjän kanssa. Kriisin sattuessa et saa jyvän jyvää jyväjemmarilta, koska pitää ja hamstraa kaiken itselleen. Niin kiero ja omahyväinen on maajussi, et älkää hyvät veljet uskoko että muiden hädästä välittää. Ei sodan jälkeen saanut tämänkään kylän isänniltä, tavallinen pulliainen ostetuksi mitään. Ainoastaan evakko veljiltä sai mitä oli mahdollisesti saatavilla. Varokaa kun liikutte landella, maaisäntä voi olla vihainen, kun hänen tiluksilla liikutte. Paskanhaju on sen verran käynyt aivoihin että kontrolli voi pettää pahemman kerran.

Jaska Pankkaaja

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 8 621
 • Liked: 8343
 • Finlayson, Fazer ja nyt myös Firas
Vs: 2016-03-08 Koko Suomi Traktorimarssille!
« Vastaus #421 : 13.03.2016, 08:45:30 »
Minun mielestäni kannattaa huomioida tuleva rommeli tässäkin valossa, siis ruoan tuotantovalossa. Suomalaisen valtapoliitikot saattavat hyvinkin tehdä, rukousaamiaisilla neuvottuna, että "suami" lupaa maksaa kaikki velkansa jotka se on ottanut mamuttaakseen maansa pilalle, EU takuutuksiin ja jäsenmaksuihin sun muihin "kehitys""apuihin", ja kun se eurokin on sitten historiaa on pelimerkkinä uusmarkka joka näissä oloissa muuttunee vessapaperin arvoiseksi melko pian. Ja sitten ne tuontielintarvikkeet vasta maksavatkin... Ne joiden mielestä mun scenaario on puhdasta jaskaa niin voisivat tutustua vastaavassa tilanteessa olleen Saksan markan arvon kehitykseen WWI jälkeen.. ja mitä siitä seurasikaan. Lisätään vielä että Paratiisi monelle, parasiitille.
Those who make peaceful revolution impossible, make violent revolution inevitable. J.F Kennedy

lapilli

 • Jäsen
 • *
 • Viestejä: 12
 • Liked: 21
Vs: 2016-03-08 Koko Suomi Traktorimarssille!
« Vastaus #422 : 13.03.2016, 13:34:37 »
Mutuilen nyt peruskoulun talousopin pohjalta, katsotaan kuinka onnistunut Suomalainen peruskoulutus on.

Yksi Suomen suurimmista ongelmista on, että tuonti on suurempaa kuin vienti. Kauppatase kääntyi alijäämäiseksi vuonna 2011, ja vienti vain jatkaa laskuaan. Suomi vie pääasiassa raaka-aineita, mutta Suomeen myös tuodaan paljon raaka-aineita, mm. metalleja. Ja elintarvikkeita. Suomi tuottaa raaka-aineita, mutta niitä ei jatkojalosteta Suomessa riittävästi, jolloin niille saataisiin parempi tuotto.
https://fi.m.wikipedia.org/wiki/Suomen_talous
http://www.findikaattori.fi/fi/80
http://kaiva.fi/kaivannaisala/ulkomaankauppa/

Jos Suomella olisi vielä oma valuutta, vientiä yritettäisiin vauhdittaa ja tuontia vähentää devalvaatiolla. Kun oman valuutan arvo laskisi, vastaavasti esimerkiksi ulkomaalaisten elintarvikkeiden hinta nousisi. Kuluttajat 'pakotettaisiin' suosimaan suomalaista. Se saattaisi lisätä myös kotimaista tehdastuotantoa, jos esimerkiksi ulkomaalaisten, hikipajoissa valmistettujen vaatteiden hinta nousisi niin korkeaksi, että kotimaisten vaatevalmistajien jätesäk...siis paidat olisivat edullisempia. Käytännössä ainakaan vaatteiden kohdalla näin tuskin kävisi, koska vaatteiden valmistus on kaakkois-aasiassa niin edullista, ettei Suomi pysty koskaan kilpailemaan hinnoissa niitä vastaan. Mutta joidenkin tuotteiden vienti voisi ruveta vetämään, kun suomalaiset tuotteet muuttuisivat edullisemmiksi muiden maiden vastaaviin tuotteisiin verrattuna.

Koska meillä ei ole omaa valuuttaa, yritetään sisäistä devalvaatiota. Eli yritetään alentaa palkkoja, sosiaalietuuksia jne. Mutta onnistuuko se? Onko sillä Suomen kilpailukyvyn kannalta mitään merkitystä, että työntekijä maksaa työnantajalle parisataa euroa vähemmän vuodessa? Toisekseen, KUKAAN ei tunnu olevan halukas palkkojen alennukseen. Kun jossain yrityksessä on yt-neuvottelut, aina päädytään potkimaan väkeä pihalle. Voisiko toinen vaihtoehto olla, että laskettaisiin tasaisesti KAIKKIEN työntekijöiden palkkoja? Näin sen pitäisi mennä, mutta ei tule onnistumaan. Esimerkiksi kotimaisten elintarvikkeiden hinnasta valtaosan muodostavat varmaankin palkkakulut (puhdasta mutuilua). Jos kaupan ja teollisuuden työntekijöiden palkkoja laskettaisiin, vastaavasti kotimaisten elintarvikkeiden pitäisi halventua. Ja tätä kautta vienti ulkomaille voisi taas kasvaa.
http://www.mtv.fi/uutiset/talous/artikkeli/kommentti-sisainen-devalvaatio-on-jo-kaynnissa-talousnobelistikin-alentaisi-palkkoja-suomessa/5150670
http://www.uusisuomi.fi/kotimaa/86561-esko-aho-hurskastelua-markka-suomessa-maltti-petti-toistuvasti

Tämäkin näkemys on mielenkiintoinen: http://jormalamminen.puheenvuoro.uusisuomi.fi/207808-onko-sisainen-devalvaatio-edes-mahdollinen   
Valtion verotulothan tulevat myös käsittääkseni pienenemään, jos palkkoja aletaan laskemaan. Jos/kun vasemmistopuolueet voittavat seuraavat eduskuntavaalit, aletaanko sitten taas kiristämään veroja siihen malliin, että napa rutisee?

Mutuilen, että tuontienergia muodostaa ongelman devalvaatioissa. Öljyn hinta ei muuttuisi mihinkään. Tuontisähkö muuttuisi kalliiksi. Suomi voisi olla sähköntuotannon suhteen omavarainen, mutta poliittista tahtoa tähän ei tunnu löytyvän. Meillä on turvetta, mutta ympäristösyihin vedoten sitä ei haluta hyödyntää. Meillä olisi uraania omiin tarpeisiin ja ylikin, mutta taas ympäristösyyt. Sensijaan tuulivoimaa tuetaan voimakkaasti, ympäristösyihin vedoten. Maataloudessakin nimenomaan eläinten hyvinvointiin panostaminen nostaa kustannuksia. Onko se ollut täysin turhaa työtä? Tavan kuluttajaa ei kiinnosta, ja eläinoikeusjärjestöjen mielestä suomalainen tuotantoeläin elää edelleen keskitysleirillä. Turkistuotannossa voisi varmaankin olla kasvuvaraa, koska aasialaista kuluttajaa kiinnostaa vain, että turkis näyttää hyvältä. Suomalaista vaateostajaa kiinnostaa vain, että henkkamaukan paita näyttää hyvältä ja on halpa, yhdentekevää missä hikipajassa se on valmistettu. Tie helvettiin on kullattu hyvillä aikomuksilla ja ympäristöjärjestöjen teeseillä (ei pidä käsittää nyt väärin, en kannata ympäristöasioissa aasian mallia, mutta Suomen kilpailukykyä se ei ainakaan paranna että pelastetaan maailmaa yksinään).

Kuluttaja on kuningas. Jos suomalainen ei osta suomalaisen valmistamaa tuotetta, ei sitä osta kukaan muukaan. Mutta eihän suomalainen nyt naapuriltaan mitään osta, sehän saattaisi vaan rikastua  :facepalm:

latrom

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 727
 • Liked: 492
Vs: 2016-03-08 Koko Suomi Traktorimarssille!
« Vastaus #423 : 13.03.2016, 13:50:16 »
Lasketaanko velkoja samassa suhteessa, mitä palkkoja?

Hornsmith

 • Kannatusjäsen
 • Jäsen^^^
 • ****
 • Viestejä: 4 240
 • Liked: 6776
 • Arvatkaapa vituttaako?
Vs: 2016-03-08 Koko Suomi Traktorimarssille!
« Vastaus #424 : 13.03.2016, 13:55:58 »
^ Ei, palkkaa lasketaan, jotta lainanmaksu pitkittyy ja pankkisektori saa enemmän korkosiivua.
S.N.A.F.U
-------------------
And hey, lets be careful out there!

lapilli

 • Jäsen
 • *
 • Viestejä: 12
 • Liked: 21
Vs: 2016-03-08 Koko Suomi Traktorimarssille!
« Vastaus #425 : 13.03.2016, 13:59:05 »
Lasketaanko velkoja samassa suhteessa, mitä palkkoja?

Asumisen kustannuksetkaan tuskin laskevat, sitähän täällä kritisoidaan: http://jormalamminen.puheenvuoro.uusisuomi.fi/207808-onko-sisainen-devalvaatio-edes-mahdollinen
Tai jos laskevat niin varmaan pitkällä viiveellä.

JoKaGO

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 14 152
 • Liked: 5857
 • Huumoria(?) Lappeenrannan metsistä
Vs: 2016-03-08 Koko Suomi Traktorimarssille!
« Vastaus #426 : 13.03.2016, 15:36:18 »

Sinä alat oivaltaa, mitä ajan takaa. Joukkuepelihän se on!
Näkeehän sen kun tekstiäsi lukee. Maatalouden alasajo ja jyväjemmareiksi solvaaminenko joukkuepeliä? Sinähän se epeli olet.
Tein osakatsauksen nimimerkki Jokagon postauksista....

Tuon ylläolevan postauksen lisäksi tällainen "unohtui" sinulta:

Tukien maksatusaikataulut kuntoon ja heti, mutta miksi olisimme huolissamme Olgan Oltermannista? Ei kai se ole suomalaisen veronmaksajan velvollisuus piffata puolet Olgan Oltermannista, varsinkin, kun Putin on tällä kierolla kepposellaan nostanut Venäjän oman ruuantuotannon alhostaan.

Tuetaan suomalaisten palkansaajien ruokaostoja, ei muita.

Miksi verovaroin tuettu maataloutemme tuottaa ruokaa Venäjän markkinoille? Minusta se on maanpetos, jossa mukana olevat ovat ansainneet kovasanaista ryöpytystä. Silti, ne ovat vain sanoja.

Pointti: En vastusta suomalaista maataloutta, vaan vaadin sen kehittämistä omavaraisuuden takaavaan suuntaan. Nykyinen tuhlaus järjettömyyteen on hullua!

Kovasti täällä huudetaan EU-paskan (ruuan) vastaisia, mutta ne on täysin hyväksyttyjä huutoja ne. Ainakin Lidl mainostaa, että Suomessa keskitytään suomalaista alkuperää oleviin elintarvikkeisiin. Miksikö? Koska kaikissa maissa ihmiset haluavat syödä kotimaista ruokaa. Eurooppalaisia maanviljelijöitä loukkaa puheet EU-paskasta, jota kuitenkin syödään 80-miljoonaisessa Saksassa kuin 60-miljoonaisessa Italiassakin.

Jos EU-ruoka olisi yksikäsitteisesti paskaa, niin suomalaiset eivät saisi suomalaisia elintarvikkeita ollenkaan, koska ne vietäisiin muualle, jossa niistä maksetaan paremmin. Eli ruuan laatukysymykset voidaan unohtaa tältä kantilta tähän.
Lähiruoka on asia erikseen.

Kotimainen/ tuontiruoka, joka on laadukasta, maksaa, ja sitä ostavat ne joilla on siihen varaa. Muille, kuten mulle, on vaihtoehtona extrat ja reinbout sekä pirkat.
Auringonvalo tappoi virukset? Ainakin virus riehaantui, kun valon määrä väheni...

JoKaGO

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 14 152
 • Liked: 5857
 • Huumoria(?) Lappeenrannan metsistä
Vs: 2016-03-08 Koko Suomi Traktorimarssille!
« Vastaus #427 : 13.03.2016, 15:41:48 »
Eli ei ylläpidetä ruokatuotantoa, koska meiltä voi joskus loppua polttoaine ja koneet?

Tuo on vähän sama kuin ajattelisi että en viitsi opiskella mitään ammattia kun voin joutua työttömäksi.

Nythän ei ole noin, vaan en viitsi kehittää kriisivalmiutta ja omavaraisuutta, koska tukiaiset tulee ilmankin.
Auringonvalo tappoi virukset? Ainakin virus riehaantui, kun valon määrä väheni...

JoKaGO

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 14 152
 • Liked: 5857
 • Huumoria(?) Lappeenrannan metsistä
Vs: 2016-03-08 Koko Suomi Traktorimarssille!
« Vastaus #428 : 13.03.2016, 15:49:55 »
Meiltä ei vain voi, vaan tulee loppumaan polttoaine ja koneet, kun kriisi iskee. Siihen loppuu myös ruoantuotanto, tukia tai ei.

Perustelet ihan hyvin.

Suomessahan on jo omaa polttoainetuotantoa. Dieseliä tehdään puusta, roskista, kalasta, öljykasveista yms. En tiedä kuinka paljon mutta kannatan biopolttoainetuotannon laajentamista.

Suomessa on maatalouskonetuotantoa ja luotan suomalaiseen insinööritaitoon jotta tuotantoa voidaan tarvittaessa lisätä.

Lisäksi pitää muistaa, että Suomessa on viljelty maata satoja vuosia, ilman polttoaineita ja polttoaineella käyviä koneita. Toki se veisi meitä 150 vuotta tehokkuudessa ja elintasossa taaksepäin, mutta jos ei ole vaihtoehtoja.

Hyvä postaus ja lisää tätä!

Silloin kun kynnettiin hevospelillä, piti hevosta varten viljellä sen kaurojen vaatimat hehtaarit. Olisiko nyt velvoitettava maatiloja tuottamaan itse polttoaineensa, esimerkiksi rypsiöljyä? Siis tietenkin niin, että vehnään erikoistuneet tilat vijelee vehnää ja maitotilat heinää, mutta sitten olisi maataloudelle rypsiöljyä tuottavia maatiloja, joiden tuotannon ostavat nämä vilja- ja maitotilalliset.
Auringonvalo tappoi virukset? Ainakin virus riehaantui, kun valon määrä väheni...

JoKaGO

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 14 152
 • Liked: 5857
 • Huumoria(?) Lappeenrannan metsistä
Vs: 2016-03-08 Koko Suomi Traktorimarssille!
« Vastaus #429 : 13.03.2016, 15:58:15 »
Alkoi muumittaa tämä viestiketju niin paljon, että päätin kirjautua foorumille.  :facepalm:

Tervetuloa, turhaan peittelet kasvojasi.

Viestisi sisältö oli että tuotantoa on lisättävä. Miksi? Nytkin ollaan pulassa, kun Putin kielsi suomalaiset elintarvikkeet.
Eikö suomalainen ruokatuotanto tulisi mitoittaa suomalaista kulutusta vastaavasti? Tiedän, sato vaihtelee vuosittain joten tasan 100%:iin on mahdotonta päästä, mutta pyrittäisiin vaikka 110% omavaraisuuteen mieluummin kuin 150% tai mitä se nyt onkaan.
Auringonvalo tappoi virukset? Ainakin virus riehaantui, kun valon määrä väheni...

JoKaGO

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 14 152
 • Liked: 5857
 • Huumoria(?) Lappeenrannan metsistä
Vs: 2016-03-08 Koko Suomi Traktorimarssille!
« Vastaus #430 : 13.03.2016, 16:00:33 »
Päivää vaan kaikille. Ei kannattaisi hajoittaa rivejä. Minä, ja kaikki kolleegat joiden kanssa on tullut keskusteltua, ovat varsin nuivaa sakkia.

Uskoisinko? Ruuan vienti Venäjälle ei tue tätä (nuivuutta).
Auringonvalo tappoi virukset? Ainakin virus riehaantui, kun valon määrä väheni...

UgriProPatria

 • Vieras
Vs: 2016-03-08 Koko Suomi Traktorimarssille!
« Vastaus #431 : 13.03.2016, 16:04:02 »
Alkoi muumittaa tämä viestiketju niin paljon, että päätin kirjautua foorumille.  :facepalm:

Tervetuloa, turhaan peittelet kasvojasi.

Viestisi sisältö oli että tuotantoa on lisättävä. Miksi? Nytkin ollaan pulassa, kun Putin kielsi suomalaiset elintarvikkeet.
Eikö suomalainen ruokatuotanto tulisi mitoittaa suomalaista kulutusta vastaavasti? Tiedän, sato vaihtelee vuosittain joten tasan 100%:iin on mahdotonta päästä, mutta pyrittäisiin vaikka 110% omavaraisuuteen mieluummin kuin 150% tai mitä se nyt onkaan.

Asian voi ilmaista noinkin, tai sitten näin: Suomi liittyi mukaan Venäjän vastaisten vihatahojen pakotekamppanjointiin.

Venäjä ajatteli, että sama täällä sitte, nii!

EU tekee meistä alueensa kaatopaikan, se on hyväksikäyttänyt / imenyt meidät kuiviin ja nyt hylkää meidät.

Tämänhän me EU-vastaiset äänestäjät aikoinaan ennustimme, mutta meillä oli kuulemma vain ruma mielikuvitus ja pahoja ajatuksia ystävästämme Lännestä, johon nuo typerykset - hiukan yli puolet suomalaisista, presidentti Tarja Halosen johdolla - halasivat liittyä.

Tässä nyt ollaan.

"Olis oma humppa Ryssän kanssa tullut halvemmaks", vai miten siitä Kalle Tappisesta laulettiin?

hankmo

 • Jäsen
 • *
 • Viestejä: 47
 • Liked: 92
Vs: 2016-03-08 Koko Suomi Traktorimarssille!
« Vastaus #432 : 13.03.2016, 16:07:05 »
Meiltä ei vain voi, vaan tulee loppumaan polttoaine ja koneet, kun kriisi iskee. Siihen loppuu myös ruoantuotanto, tukia tai ei.

Perustelet ihan hyvin.

Suomessahan on jo omaa polttoainetuotantoa. Dieseliä tehdään puusta, roskista, kalasta, öljykasveista yms. En tiedä kuinka paljon mutta kannatan biopolttoainetuotannon laajentamista.

Suomessa on maatalouskonetuotantoa ja luotan suomalaiseen insinööritaitoon jotta tuotantoa voidaan tarvittaessa lisätä.

Lisäksi pitää muistaa, että Suomessa on viljelty maata satoja vuosia, ilman polttoaineita ja polttoaineella käyviä koneita. Toki se veisi meitä 150 vuotta tehokkuudessa ja elintasossa taaksepäin, mutta jos ei ole vaihtoehtoja.

Hyvä postaus ja lisää tätä!

Silloin kun kynnettiin hevospelillä, piti hevosta varten viljellä sen kaurojen vaatimat hehtaarit. Olisiko nyt velvoitettava maatiloja tuottamaan itse polttoaineensa, esimerkiksi rypsiöljyä? Siis tietenkin niin, että vehnään erikoistuneet tilat vijelee vehnää ja maitotilat heinää, mutta sitten olisi maataloudelle rypsiöljyä tuottavia maatiloja, joiden tuotannon ostavat nämä vilja- ja maitotilalliset.

Haiskahtaa siltä mitä neuvostoliitossa kokeiltiin.

Pelto muuten kasvaa ilman löpöä ja lannotteita, vaikka täällä yritetään muuta todistaa. 
« Viimeksi muokattu: 13.03.2016, 16:12:34 kirjoittanut hankmo »

JoKaGO

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 14 152
 • Liked: 5857
 • Huumoria(?) Lappeenrannan metsistä
Vs: 2016-03-08 Koko Suomi Traktorimarssille!
« Vastaus #433 : 13.03.2016, 16:18:56 »
Maksatusfarssi...

Tämmöinen on järkyttävää kyykyttämistä! Jos uusi ohjelma ei toimi, niin lasketaan tukiaiset vanhalla, jotta viljelijät saavat rahansa, suunnilleen oikein. Kun uusi ohjelma joskus toimii, niin tasataan mahdolliset virheet sitten.

Kävin eilen ruokakaupassa hakemassa viikonlopun sapuskat. Ääsmarketissa espanjalainen kurkku 1,49 kilo ja kotimainen 2,29 kilo. Kotimaista lähti mukaan, eikä asiaa tarvinnut se ihmeemmin mietiskellä. Mukaan lähti pari purkkia islantilaista maitohapatetta, muuten pelkkää kotimaista tuotetta.

Eikö olekin hyvä, kun on valinnan varaa. Paljonko olisit valmis maksamaan suomalaisesta kurkusta enemmän, jotta viljelijä saisi enemmän?
Auringonvalo tappoi virukset? Ainakin virus riehaantui, kun valon määrä väheni...

xor_rox

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 8 673
 • Liked: 9901
 • Päässänne on kontrolleja
Vs: 2016-03-08 Koko Suomi Traktorimarssille!
« Vastaus #434 : 13.03.2016, 16:22:20 »
Miksi verovaroin tuettu maataloutemme tuottaa ruokaa Venäjän markkinoille? Minusta se on maanpetos, jossa mukana olevat ovat ansainneet kovasanaista ryöpytystä. Silti, ne ovat vain sanoja.

Syy on ihan sama, kuin miksi verovaroin tuettu eurooppalainen maatalous tuottaa ruokaa yleensäkään vientimarkkinoille. Eurooppalaiset ovat halunneet suojata oman ruoan tuotantonsa, kuten myös haluavat estää kehitysmaita pääsemästä eurooppalaisille markkinoille halpoine tuotteineen. Onko se oikein vai väärin, on paljon suurempi kysymys, kuin mitä nyt yrität tuossa yllä antaa ymmärtää. Suomalaisen maanviljelijän syyttäminen tästä järjestelmästä on vastenmielistä. Sama kuin syyttäisi telakkaduunaria telakkatuista.

JoKaGO

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 14 152
 • Liked: 5857
 • Huumoria(?) Lappeenrannan metsistä
Vs: 2016-03-08 Koko Suomi Traktorimarssille!
« Vastaus #435 : 13.03.2016, 16:22:59 »
Marssitan nyt tämän ketjuun Valmet ärjyen ja lehmänlanta roiskuen.

Litra maitoa maksaa tasan litran? Mitä?

S:llä saa suomalaista ja ruotsalaista maitoa 70 sentillä, bensalitra ABC:llä maksaa 1,40 euroa.

USAssa maitoa myydään huoltoasemilla. Kuukausi sitten bensa maksoi siellä noin 1,60 taalaa per gallona, mutta maito noin 2,5 taalaa per gallona.

Miksi Suomessa maitoa myydään alihintaan?
« Viimeksi muokattu: 13.03.2016, 16:27:18 kirjoittanut JoKaGO »
Auringonvalo tappoi virukset? Ainakin virus riehaantui, kun valon määrä väheni...

xor_rox

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 8 673
 • Liked: 9901
 • Päässänne on kontrolleja
Vs: 2016-03-08 Koko Suomi Traktorimarssille!
« Vastaus #436 : 13.03.2016, 16:25:23 »
Päivää vaan kaikille. Ei kannattaisi hajoittaa rivejä. Minä, ja kaikki kolleegat joiden kanssa on tullut keskusteltua, ovat varsin nuivaa sakkia.

Uskoisinko? Ruuan vienti Venäjälle ei tue tätä (nuivuutta).

VMP.

Keskustelin muuten taannoin suomalaisen ruoantuottajan ja hän totesi, että sitten kun järjestelmä romahtaa, niin ovelle ruokaa kerjäämään tuleva sosialisti saa haulikosta.

JoKaGO

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 14 152
 • Liked: 5857
 • Huumoria(?) Lappeenrannan metsistä
Vs: 2016-03-08 Koko Suomi Traktorimarssille!
« Vastaus #437 : 13.03.2016, 16:33:48 »
Devalvaatio...

Devalvaatio auttoi aina suomalaista maanviljelijää ja vientiteollisuuden duunaria, töitä riitti. Se leikkasi julkisen sektorin ihmisten kulutusmahdollisuuksia, VW ja Kanarian matkat kallistuivat.

Kumpaa meidän nyt kannattaisi eli on pakko auttaa, julkisen sektorin pikkujalluja vai rasvakouraduunaria/likakynsimaanviljelijää?

Hei, tämäkin on valintakysymys?
Auringonvalo tappoi virukset? Ainakin virus riehaantui, kun valon määrä väheni...

xor_rox

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 8 673
 • Liked: 9901
 • Päässänne on kontrolleja
Vs: 2016-03-08 Koko Suomi Traktorimarssille!
« Vastaus #438 : 13.03.2016, 16:35:02 »
Päivää vaan kaikille. Ei kannattaisi hajoittaa rivejä. Minä, ja kaikki kolleegat joiden kanssa on tullut keskusteltua, ovat varsin nuivaa sakkia.

Tervetuloa vain minunkin puolestani.

Olettaen, että edustat keskustan perinteisesti vahvaa kenttää, haluan esittää heti alkuun suoraa kritiikkiä kysymyksellä, että miksi hiivatissa olette päästäneet liberaalit federalistit puolueessanne valtaan? Onko teitä(kin) huijattu, vai mistä kiikastaa?

ilmarinen

 • Vieras
Vs: 2016-03-08 Koko Suomi Traktorimarssille!
« Vastaus #439 : 13.03.2016, 16:38:37 »
VMP.

Keskustelin muuten taannoin suomalaisen ruoantuottajan ja hän totesi, että sitten kun järjestelmä romahtaa, niin ovelle ruokaa kerjäämään tuleva sosialisti saa haulikosta.

Jos järjestelmä romahtaa, niin luuleeko tämä ruoantuottaja olevansa itse turvassa? Jos todella niin käy, niin ruoka otetaan sieltä mistä saadaan ja millä keinolla hyvänsä. Voi tuo kaveri itse tippua ensimmäisenä. Minä otan ainakin peuroja heti, enkä lupaa kysele keltään.

xor_rox

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 8 673
 • Liked: 9901
 • Päässänne on kontrolleja
Vs: 2016-03-08 Koko Suomi Traktorimarssille!
« Vastaus #440 : 13.03.2016, 16:44:00 »
Keskustelin muuten taannoin suomalaisen ruoantuottajan ja hän totesi, että sitten kun järjestelmä romahtaa, niin ovelle ruokaa kerjäämään tuleva sosialisti saa haulikosta.

Jos järjestelmä romahtaa, niin luuleeko tämä ruoantuottaja olevansa itse turvassa? Jos todella niin käy, niin ruoka otetaan sieltä mistä saadaan ja millä keinolla hyvänsä.

Näinhän kunnon sosialisti ajattelee, mutta jos sellainen olisin, niin en lähtisi lakeuksille yrittämään. Itselläni ei tosin asiaan ole enempia kantoja, kun elinkeinoni hankin ihan muualta.

JoKaGO

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 14 152
 • Liked: 5857
 • Huumoria(?) Lappeenrannan metsistä
Vs: 2016-03-08 Koko Suomi Traktorimarssille!
« Vastaus #441 : 13.03.2016, 16:46:45 »

Asian voi ilmaista noinkin, tai sitten näin: Suomi liittyi mukaan Venäjän vastaisten vihatahojen pakotekamppanjointiin.

Venäjä ajatteli, että sama täällä sitte, nii!

EU tekee meistä alueensa kaatopaikan, se on hyväksikäyttänyt / imenyt meidät kuiviin ja nyt hylkää meidät.

Tämänhän me EU-vastaiset äänestäjät aikoinaan ennustimme, mutta meillä oli kuulemma vain ruma mielikuvitus ja pahoja ajatuksia ystävästämme Lännestä, johon nuo typerykset - hiukan yli puolet suomalaisista, presidentti Tarja Halosen johdolla - halasivat liittyä.

Tässä nyt ollaan.

"Olis oma humppa Ryssän kanssa tullut halvemmaks", vai miten siitä Kalle Tappisesta laulettiin?

Ryssän kanssa on ollut pakko humpata aina ja niin on nytkin, mutta jättäytyminen EU:n vaatimusten ulkopuolelle olisi jättänyt meidät kokonaan Venäjän armoille. En tiedä, mitä Venäjä on luvannut vastineeksi siitä, että se kirottu elintarvikevienti voisi jatkua, mutta noihin ei vain pidä lähteä.

Mutta sekin on totta, että tarvitsemme vahvemmat henkselit kuin EU:n, mikäli mielimme pitää eduistamme huolta.

Avaisitko vähän tuota kaatopaikka-asiaa, miten se ilmenee tai tulee ilmenemään?
Auringonvalo tappoi virukset? Ainakin virus riehaantui, kun valon määrä väheni...

JoKaGO

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 14 152
 • Liked: 5857
 • Huumoria(?) Lappeenrannan metsistä
Vs: 2016-03-08 Koko Suomi Traktorimarssille!
« Vastaus #442 : 13.03.2016, 16:50:47 »
Haiskahtaa siltä mitä neuvostoliitossa kokeiltiin.

Pelto muuten kasvaa ilman löpöä ja lannotteita, vaikka täällä yritetään muuta todistaa.

Miten valtion tukema maanviljelys eroaa sosialismista, paitsi kolhoosit/yksityiset tilat? Tiedätkö, että sosialistisissa maissa oli myös yksityistä maataloutta, muuten siellä olisi kuoltu nälkään 8)

Vai ilman löpöä ... Ei saa potkia munille ;)
Auringonvalo tappoi virukset? Ainakin virus riehaantui, kun valon määrä väheni...

JoKaGO

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 14 152
 • Liked: 5857
 • Huumoria(?) Lappeenrannan metsistä
Vs: 2016-03-08 Koko Suomi Traktorimarssille!
« Vastaus #443 : 13.03.2016, 16:55:16 »
Miksi verovaroin tuettu maataloutemme tuottaa ruokaa Venäjän markkinoille? Minusta se on maanpetos, jossa mukana olevat ovat ansainneet kovasanaista ryöpytystä. Silti, ne ovat vain sanoja.

Syy on ihan sama, kuin miksi verovaroin tuettu eurooppalainen maatalous tuottaa ruokaa yleensäkään vientimarkkinoille. Eurooppalaiset ovat halunneet suojata oman ruoan tuotantonsa, kuten myös haluavat estää kehitysmaita pääsemästä eurooppalaisille markkinoille halpoine tuotteineen. Onko se oikein vai väärin, on paljon suurempi kysymys, kuin mitä nyt yrität tuossa yllä antaa ymmärtää. Suomalaisen maanviljelijän syyttäminen tästä järjestelmästä on vastenmielistä. Sama kuin syyttäisi telakkaduunaria telakkatuista.

Tukiaisten pienuudestavalittaminen on yhtä vastenmielistä, kuin että kannattamattoman telakan duunarit vaativat lisää palkkaa.
Auringonvalo tappoi virukset? Ainakin virus riehaantui, kun valon määrä väheni...

xor_rox

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 8 673
 • Liked: 9901
 • Päässänne on kontrolleja
Vs: 2016-03-08 Koko Suomi Traktorimarssille!
« Vastaus #444 : 13.03.2016, 16:57:52 »

Ryssän kanssa on ollut pakko humpata aina ja niin on nytkin, mutta jättäytyminen EU:n vaatimusten ulkopuolelle olisi jättänyt meidät kokonaan Venäjän armoille. En tiedä, mitä Venäjä on luvannut vastineeksi siitä, että se kirottu elintarvikevienti voisi jatkua, mutta noihin ei vain pidä lähteä.

Tässä on taas pientä ajatusvirhettä ilmassa, kun tosiasiassa olemme Eurostoliiton armoilla. Ihan kaikessa. Tuolla ulkona on kokonainen maailma, jossa Suomi voisi luovia menemään. Tällaiselle ahvenelle olisi tekemistä pelkästään Aasiassa ihan riittävästi, jotta kansantalous olisi kantavalla pohjalla.

Mutta mitä tekee Suomi? Se hirttää itsensä velkaunioniin, joka lappaa muslimia muslimin perään tänne elätettäväksi. Yhteisestä ulkopolitiikasta puhumattakaan. Pääministerinä Stubb retosteli kuinka hänen ajastaan puolet menee eurostoasioiden hoitoon. Miten voi olla? Valtiomiehenä hän kiertäisi maailmaa luomassa kauppasuhteita oikeasti kiinnostaviin maihin ja rakentamassa perustaa Suomen tulevaisuuden hyvinvoinnille.

JoKaGO

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 14 152
 • Liked: 5857
 • Huumoria(?) Lappeenrannan metsistä
Vs: 2016-03-08 Koko Suomi Traktorimarssille!
« Vastaus #445 : 13.03.2016, 17:00:40 »
Keskustelin muuten taannoin suomalaisen ruoantuottajan ja hän totesi, että sitten kun järjestelmä romahtaa, niin ovelle ruokaa kerjäämään tuleva sosialisti saa haulikosta.

Jos järjestelmä romahtaa, niin luuleeko tämä ruoantuottaja olevansa itse turvassa? Jos todella niin käy, niin ruoka otetaan sieltä mistä saadaan ja millä keinolla hyvänsä.

Näinhän kunnon sosialisti ajattelee, mutta jos sellainen olisin, niin en lähtisi lakeuksille yrittämään. Itselläni ei tosin asiaan ole enempia kantoja, kun elinkeinoni hankin ihan muualta.

Nämä on juuri niitä paskapuheita ... :facepalm:

Mää taisin voittaa tän pelin, kun maajussit alkoivat uhkaamaan oman maan kansalaisten tappamisella  ;)

xor-rox, ei viitsi mennä tuonne!
Auringonvalo tappoi virukset? Ainakin virus riehaantui, kun valon määrä väheni...

Nuivanlinna

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 9 953
 • Liked: 7167
 • Kuka ullattui? Mina en.
Vs: 2016-03-08 Koko Suomi Traktorimarssille!
« Vastaus #446 : 13.03.2016, 17:01:28 »
"Olis oma humppa Ryssän kanssa tullut halvemmaks", vai miten siitä Kalle Tappisesta laulettiin?

Ryssän kanssa on ollut pakko humpata aina ja niin on nytkin, mutta jättäytyminen EU:n vaatimusten ulkopuolelle olisi jättänyt meidät kokonaan Venäjän armoille. En tiedä, mitä Venäjä on luvannut vastineeksi siitä, että se kirottu elintarvikevienti voisi jatkua, mutta noihin ei vain pidä lähteä.

Mutta sekin on totta, että tarvitsemme vahvemmat henkselit kuin EU:n, mikäli mielimme pitää eduistamme huolta.

Avaisitko vähän tuota kaatopaikka-asiaa, miten se ilmenee tai tulee ilmenemään?

UgriProPatrialle sanoisin, että Eukkulaan liittymättä ei olisi tarvinnut valita mitään ripaskahumppaa sen kummemmin. 90-luvun alussa Suomella oli Euroopan kattavimmat kauppasopimukset eri maihin. Suomi on hirttäytynyt noihin Eukkulan henkseleihin jo riittävästi, joten mitä gutaa jäsen JoKaGO tavoittelee vahvemmilla henkseleillä? Ounastelen, että housupyykki tekisi miehen eikä henkselit.
Pahinta Suomessa on tämän köyhyyden lisäksi henkinen köyhyys. Meiltä puuttuu horisontti, mihin katsoa ja mitä tavoitella.

ilmarinen

 • Vieras
Vs: 2016-03-08 Koko Suomi Traktorimarssille!
« Vastaus #447 : 13.03.2016, 17:04:57 »

Näinhän kunnon sosialisti ajattelee, mutta jos sellainen olisin, niin en lähtisi lakeuksille yrittämään. Itselläni ei tosin asiaan ole enempia kantoja, kun elinkeinoni hankin ihan muualta.

En ole koko elämäni aikana sosiaaliapuun, enkä mihinkään tukiin vielä turvautunut. Ja se elämä on jo aika pitkä. Niin pitkä, että erilaiset kepulaisten iltalypsyt ja lehmänkaupat on nähty moneen kertaan. En ole myöskään äänestänyt kertaakaan vasemmistopuoluetta, enkä kepua, en edes Kekkosta (valitsijamiehiä), vaikka siihenkin olisi ollut mahdollisuus. Maajussit ovat aina ja koko ajan ruinanneet sosiaaliapua, niin kauan kuin muistan ja jos joku mökinmummo menee "tilallisen" maille marjametsään, niin jopas ajetaan pois. Saat etsiä niitä oikeita sosialisteja vaikka sieltä lakeuksiltasi.

JoKaGO

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 14 152
 • Liked: 5857
 • Huumoria(?) Lappeenrannan metsistä
Vs: 2016-03-08 Koko Suomi Traktorimarssille!
« Vastaus #448 : 13.03.2016, 17:06:37 »

Ryssän kanssa on ollut pakko humpata aina ja niin on nytkin, mutta jättäytyminen EU:n vaatimusten ulkopuolelle olisi jättänyt meidät kokonaan Venäjän armoille. En tiedä, mitä Venäjä on luvannut vastineeksi siitä, että se kirottu elintarvikevienti voisi jatkua, mutta noihin ei vain pidä lähteä.

Tässä on taas pientä ajatusvirhettä ilmassa, kun tosiasiassa olemme Eurostoliiton armoilla. Ihan kaikessa. Tuolla ulkona on kokonainen maailma, jossa Suomi voisi luovia menemään. Tällaiselle ahvenelle olisi tekemistä pelkästään Aasiassa ihan riittävästi, jotta kansantalous olisi kantavalla pohjalla.

Mutta mitä tekee Suomi? Se hirttää itsensä velkaunioniin, joka lappaa muslimia muslimin perään tänne elätettäväksi. Yhteisestä ulkopolitiikasta puhumattakaan. Pääministerinä Stubb retosteli kuinka hänen ajastaan puolet menee eurostoasioiden hoitoon. Miten voi olla? Valtiomiehenä hän kiertäisi maailmaa luomassa kauppasuhteita oikeasti kiinnostaviin maihin ja rakentamassa perustaa Suomen tulevaisuuden hyvinvoinnille.

Se oli heiluriliike. Oltiin neukkujen orjia, ja kun tilaisuus tuli, haluttiin pois. Meistä tuli eukkujen orjia.

Pitäisikö vihdoin yrittää itsenäisesti - pitäisi, jos minulta kysyt. XBB ei ole mikään saamaan Suomeen kauppasuhteita, Ahtisaari siihen tarvittaisiin.
Auringonvalo tappoi virukset? Ainakin virus riehaantui, kun valon määrä väheni...

xor_rox

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 8 673
 • Liked: 9901
 • Päässänne on kontrolleja
Vs: 2016-03-08 Koko Suomi Traktorimarssille!
« Vastaus #449 : 13.03.2016, 17:10:13 »
Pitäisikö vihdoin yrittää itsenäisesti - pitäisi, jos minulta kysyt. XBB ei ole mikään saamaan Suomeen kauppasuhteita, Ahtisaari siihen tarvittaisiin.

Tästä olen muuten samaa mieltä muuten, mutta Ahtisaaren näytöt itsenäisen kansallisvaltion intressien ajamisessa ovat melkoisen huonot. Tarvitaan uusi sukupolvi poliitikkoja, jotka ajattelevat omilla aivoillaan. Sellaisia ei valitettavasti kuitenkaan ole ainakaan minun tiedossani ja siksi olenkin niin hemmetin huolissani maan tulevaisuudesta kokonaisuutena. Ei siis pelkästään maahanmuuton suhteen.

Tagit: