Kirjoittaja Aihe: George Soros (yhdistetty)  (Luettu 142203 kertaa)

Urban Moving Systems

 • Jäsen^^
 • **
 • Viestejä: 348
 • Liked: 845
Vs: George Soros (yhdistetty)
« Vastaus #510 : 26.11.2020, 13:42:01 »
Glenn Beck kertoo Foxin häneltä kieltämät puheenaiheet:
Invalid Tweet ID
Poistetussa twiitissä mainitut kielletyt aiheet olivat: Soros, jumala ja Israel.

Korkeimman oikeuden tuomarin vaimo Ginni Thomas levittää salaliittoteorioita György Schwartzista.
Lainaus
Ginni Thomas, activist and Supreme Court justice’s wife, says George Soros’ family ‘is really running the Democrat Party’

The latest prominent American to advance conspiracy theories about Jewish philanthropist George Soros: Ginni  Thomas, a conservative activist and the wife of Supreme Court Justice Clarence Thomas.

Ginni Thomas shared a meme on Facebook Wednesday claiming that Soros’ family is “evil” and “really running” the Democratic party.
...

Soros has become the leading avatar of right-wing conspiracy theories that veer into anti-Semitism. Republican officials and activists, as well as far-right extremists and conspiracy theorists, regularly assert with scant or no evidence that he is secretly funding, or in control of, a broad array of liberal causes, or otherwise out to undermine the United States government. He is among the top funders of Democratic candidates, but is not the largest giver.

The idea that rich Jews are conspiring to secretly control world leaders is an age-old anti-Semitic stereotype.

Thomas has a history of sharing falsehoods from The Great American Movement Facebook page. In the past, she has shared false posts from the page accusing Democrats of committing voter fraud, calling California a “war zone” and claiming that Barack Obama wiretapped the Trump campaign.
...

https://www.jta.org/quick-reads/ginni-thomas-activist-and-supreme-court-justices-wife-says-george-soros-family-is-really-running-the-democrat-party

Urban Moving Systems

 • Jäsen^^
 • **
 • Viestejä: 348
 • Liked: 845
Vs: George Soros (yhdistetty)
« Vastaus #511 : 11.12.2020, 21:52:43 »
Soroksen Open Society -säätiön johtaja vaihtuu, kun mahdollisesti Bidenin hallintoon liittyvä Patrick Gaspard jättää tehtävän Mark Malloch-Brownille. Lordi Malloch-Brown toimii myös äänestyslaitteita valmistavan Smartmaticin hallituksen puheenjohtajana.
Lainaus
Patrick Gaspard to Step Down as Head of Open Society Foundations

Mark Malloch-Brown, former top UN official and Open Society Global Board member, to succeed Gaspard as president

Patrick Gaspard has announced his decision to step down as president at the end of the year. During his three-year tenure, he confronted significant threats to open societies around the globe, including the rise of authoritarian regimes and the spread of the COVID-19 virus worldwide. Under his capable leadership, the Open Society Foundations have emerged stronger than ever.

Succeeding him as president will be Mark Malloch-Brown, the former UN deputy secretary‐general and UK minister, who currently serves on the Foundations’ Global Board. Malloch-Brown will take over effective January 1.
...

https://www.opensocietyfoundations.org/newsroom/patrick-gaspard-to-step-down-as-head-of-open-society-foundations

Lalli IsoTalo

 • "Hallituksenkaataja"
 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 43 802
 • Liked: 71503
 • Optimistinen skeptikko
Vs: George Soros (yhdistetty)
« Vastaus #512 : 28.12.2020, 09:23:59 »
Vuosi sitten, olikohan tämä täällä jo?

US 25.1.2020
George Sorosilta jättimäinen lahjoitus nationalismia vastaan:
”Donald Trump on huijari”

Suursijoittaja George Soros tekee miljardin dollarin lahjoituksen maailmanlaajuisen, ilmastonmuutosta, totalitarismia ja nationalismia tutkivan yliopisto-ohjelman rahoittamiseksi.
...
”Uskon, että suurin toivomme on siinä, että parannamme mahdollisuuksia koulutukseen, joka kannustaa kriittiseen ajatteluun ja korostaa akateemista vapautta”, Soros perustelee tiedotteessa.
...
Trump on Sorosin mukaan vastuussa Yhdysvaltain talouden ylikuumenemisesta ja sen seurauksista.

”Presidentti Donald Trump on huijari ja äärimmäinen narsisti, joka haluaa maailman pyörivän ympärillään”, Soros sanoi Financial Timesin mukaan.
...
”Taistelu brexitiä vastaan oli vahingollinen sekä Britannialle että EU:lle ja päättyi murskaavaan tappioon.”

Suomennos:

1. Soros on huijari ja äärimmäinen narsisti, joka haluaa maailman pyörivän ympärillään.

2. Soros yrittää korruptoida tutkijat löytämään valheellisen yhteyden ilmaston ja ihmisen toimien välille.

3. Soros yrittää lahjoa tutkijat löytämään valheellisen yhteyden nationalismin ja totalitarismin välille.

4. Sorossektio lienee ainakin osittain vastuussa koronapaketista ja sen aiheuttamasta tulevasta maailmantalouden ylikuumenemisesta ja sen seurauksista.

5. Taistelu brexitiä vastaan oli hyödyllinen sekä Britannialle että EU:lle, ja päättyy lopulta sorossektion murskatappioon.
« Viimeksi muokattu: 28.12.2020, 09:45:31 kirjoittanut Lalli IsoTalo »
“Tavoitteemme on pakolaisten suojelu. Rajat ovat sille este.”
— Soros

“Turvapaikan hakeminen menee kaiken muun edelle.”
— Ohisalo

“Suomi ei tule estämään keneltäkään turvapaikanhakua missään tilanteessa."
— Mikkonen

“Kaikki toimet, joita voidaan tehdä maahanmuuton lisäämiseksi on tehtävä."
— Kangasharju, ETLA:n tj.

zupi

 • Vieras
Vs: George Soros (yhdistetty)
« Vastaus #513 : 28.12.2020, 11:26:50 »
Vuosi sitten, olikohan tämä täällä jo?

Lainaus
(...)

Suursijoittaja George Soros tekee miljardin dollarin lahjoituksen maailmanlaajuisen, ilmastonmuutosta, totalitarismia ja nationalismia tutkivan yliopisto-ohjelman rahoittamiseksi.
...
”Uskon, että suurin toivomme on siinä, että parannamme mahdollisuuksia koulutukseen, joka kannustaa kriittiseen ajatteluun ja korostaa akateemista vapautta, Soros perustelee tiedotteessa.

(...)
(...)

Menihän tuossa yksi kohta nyt suunnilleen totuudenmukaisesti. Olisi voinut kuitenkin selvyyden vuoksi tarkentaa, että "kannustaa pakottaa kriittisten, totalitarismiin tähtäävien paskateorioiden mukaiseen ajatteluun". Ohjelmahan ei suinkaan vastusta totalitarismia, vaan tutkii sitä...

Ja korostaa "akateemista vapautta"...  :facepalm: Akateeminen vapaus on Soroksen tavoitteena ihan yhtä vahvasti kuin kiinalaisilla, heidän shoppaillessa amerikkalaisia yliopistoja.

Roope

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 38 012
 • Liked: 114340
Vs: George Soros (yhdistetty)
« Vastaus #514 : 27.01.2021, 11:08:59 »
Hesari toistaa, kun Soros puhuu.

Lainaus
George Soros: Ikuisia lainoja tarvitaan Euroopan nostamiseksi jaloilleen

Suomi voisi yhdessä muiden tiukan talouskurin EU-maiden kanssa osoittaa, että pandemia vaatii nyt poikkeuksellisia toimia.

KORONAVIRUS on kurittanut valtioiden taloutta, kun pandemiaa ei ole saatu hallintaan. Virus on aiheuttanut taloudelle jopa vakavamman šokin kuin vuoden 2008 finanssi­kriisi. Nyt taloudessa tarvitaan rohkeita toimia.

Euroopan vastaus kriisiin on jäänyt vaikutukseltaan heikoksi. Epäonnistumisen taustalla on EU:n toimielinten ja jäsenmaiden vaikea suhde.

PANDEMIAN kurittamaa taloutta piristämään tarvittaisiin nyt perpetuaaleja eli ikuisia lainoja, joita ei tarvitse koskaan maksaa pois – niistä veloitetaan vain vuotuinen korko.

Idea voi kuulostaa radikaalilta, mutta perpetuaaleja on käytetty vuosisatojen ajan. Britannia laski liikkeelle konsoleiksi kutsuttuja perpetuaaleja jo vuonna 1752 ja hyödynsi niitä myös 1800-luvun alussa rahoittaakseen Napoleonia vastaan käytyjä sotia. Yhdys­vallat laski liikkeelle konsoleja 1870-luvulla. Hollannissa perpetuaaleja käytettiin jo vuonna 1648 vesistötöiden rahoittamiseen: nämä maailman ensimmäiset perpetuaalit ovat vieläkin voimassa, mutta niistä maksettavien korkojen pienuuden takia harva edes tietää asiasta.

[...]

Nykyisessä tilanteessa on mahdotonta, että perpetuaaleja laskisi liikkeelle ­Euroopan unioni sen jäsenmaiden sijaan. Useista poliittisista läpimurroista huolimatta EU:lla ei ole valtaa kerätä jäsenmaista niin suuria summia, joita tarvittaisiin pandemian vastaisen taistelun rahoittamiseen.

NYT EU:n jäsenmaiden hallitusten on toimittava. Yksittäisten maiden tulisi laskea liikkeelle perpetuaaleja, joilla rahoitetaan koronaviruksen vastaista taistelua.

”Nuukalla viisikolla” – johon lasken Hollannin, Itävallan, Ruotsin ja Tanskan ohella myös Suomen – on pää­omamarkkinoilla enemmän uskottavuutta kuin Italian ja Espanjan kaltaisilla valtioilla. Nämä tiukasta taloudenpidosta tunnetut maat voisivat perpetuaaleja liikkeelle las­ke­malla osoittaa, ettei talouskuri ole ristiriidassa pandemian kaltaisessa hätätilassa tarvittavien poikkeuksellisten toimien kanssa.

[...]

Valtioiden itse liikkeelle laskemat perpetuaalit ovat myös demokraattisempi vaihtoehto. Nyt ikuista velkaa luo EKP – instituutio, joka ei ole suoran vastuussa minkään tietyn jäsenvaltion äänestäjille.

EKP:n suppeaksi määritelty tehtävä velvoittaa keskuspankin pitämään pitkällä aikavälillä yllä euroalueen hintavakautta. Tämän mandaatin varassa ei tulisi ohjata eurooppalaisten hallitusten toimia koronaviruksen aiheuttamassa hätätilassa. Euroopan maiden on vastattava kriisiin kaikin tarvittavin keinoin, ja perpetuaalit sopivat tähän tarkoitukseen erinomaisesti.

Kirjoittaja on Soros Fund Managementin ja Open Society Foundationin puheenjohtaja.
Helsingin Sanomat 27.1.2021

On selvää, että Euroopan talous ei heilahda "nuukan viisikon" tekemisistä miksikään, eikä pahimmin velkaantuneilla mailla ole yksinään mitään mahdollisuuksia ikuisiin lainoihin (e: järkevillä koroilla). Sorosin tähtäin on siis jossain kauempana.

Olennaista tässä onkin Sorosin markkinoima ajatus, että lainaa pitää ottaa mahdollisimman paljon niin kauan kuin sitä saa. Tällä kertaa tekosyynä pandemia, mutta vuonna 2015 se olisi voinut olla "pakolaisten asuttaminen" ja muutaman vuoden päästä taas jotain muuta.

Soros mainitsee lainojen käyttökohteena ainoastaan "pandemian vastaisen taistelun rahoittamisen", mutta mihin näitä lainoja ihan konkreettisesti käytettäisiin vaikkapa Suomessa? Omaehtoiseen rokotteiden hankkimiseen vai Afrikan auttamiseen ja ilmastonmuutoksen torjuntaan?
« Viimeksi muokattu: 27.01.2021, 11:18:02 kirjoittanut Roope »
Mediaseuranta - Maahanmuuttoaiheiset uutiset, tiedotteet ja tutkimukset

oetker

 • Jäsen
 • *
 • Viestejä: 37
 • Liked: 34
Vs: George Soros (yhdistetty)
« Vastaus #515 : 27.01.2021, 22:59:41 »
Hesari toistaa, kun Soros puhuu.

Lainaus
George Soros: Ikuisia lainoja tarvitaan Euroopan nostamiseksi jaloilleen
...

Valtioiden itse liikkeelle laskemat perpetuaalit ovat myös demokraattisempi vaihtoehto. Nyt ikuista velkaa luo EKP – instituutio, joka ei ole suoran vastuussa minkään tietyn jäsenvaltion äänestäjille.

EKP:n suppeaksi määritelty tehtävä velvoittaa keskuspankin pitämään pitkällä aikavälillä yllä euroalueen hintavakautta. Tämän mandaatin varassa ei tulisi ohjata eurooppalaisten hallitusten toimia koronaviruksen aiheuttamassa hätätilassa. Euroopan maiden on vastattava kriisiin kaikin tarvittavin keinoin, ja perpetuaalit sopivat tähän tarkoitukseen erinomaisesti.

Kirjoittaja on Soros Fund Managementin ja Open Society Foundationin puheenjohtaja.
Helsingin Sanomat 27.1.2021

On selvää, että Euroopan talous ei heilahda "nuukan viisikon" tekemisistä miksikään, eikä pahimmin velkaantuneilla mailla ole yksinään mitään mahdollisuuksia ikuisiin lainoihin (e: järkevillä koroilla). Sorosin tähtäin on siis jossain kauempana.

Olennaista tässä onkin Sorosin markkinoima ajatus, että lainaa pitää ottaa mahdollisimman paljon niin kauan kuin sitä saa. Tällä kertaa tekosyynä pandemia, mutta vuonna 2015 se olisi voinut olla "pakolaisten asuttaminen" ja muutaman vuoden päästä taas jotain muuta.

Soros mainitsee lainojen käyttökohteena ainoastaan "pandemian vastaisen taistelun rahoittamisen", mutta mihin näitä lainoja ihan konkreettisesti käytettäisiin vaikkapa Suomessa? Omaehtoiseen rokotteiden hankkimiseen vai Afrikan auttamiseen ja ilmastonmuutoksen torjuntaan?

Soroksen sijoitushistoriaa tutkimalla päätyy siihen johtopäätökseen, että tyyppiä kiinnostaa kaaoksen aiheuttaminen, sillä tienaaminen ja siitä saatava valta.
Se on toissijaista, miten kaaokseen päädytään tai mihin raha käytetään.

Taustalla on se ajatus, että vakiintuneessa taloustilanteessa on vaikea löytää nopeita voittoja tuottavia kohteita, tuotot ovat vakaita -- mutta vähäisiä.
Ja erityinen pointti on se, että valtarakenteet pysyvät "suljettuina". Vakaassa taloustilanteessa on vaikea uida sisälle valtarakenteisiin sisälle vaikuttamaan, muuta kuin isolla rahalla. Kriisitilanteessa se onnistuu helpommin.

Konfliktien yhteydessä talous asemoituu uudelleen ja siinä yhteydessä voi tehdä huomattavia summia monin eri tavoin. Laitan alle muutaman mieleen tulleen:
 • Pölyn hieman laskeuduttua, ostamalla rajusti halventuneita kohteita (osuuksia yhtiöistä, kiinteistöjä, mediaa, ...)
  • Esimerkkinä käy finanssikriisin ja miksei koronakriisin jälkimainingeissa tehdyt investoinnit. En tiedä miten paljon Soros tällaisia on tehnyt, eikä nyt niin suuresti kiinnostakaan. Sanon vain yleisesti, että näin on.
 • Myymällä erilaista tuotteita konfliktin pitkittyessä.
  • Edellä mainitussa kommentissa myytävänä tuotteena on ikuiset lainat. Aiemmin konfliktina oli finanssikriisi ja tuotteen hinta oli 750MrdE. Nyt koronakriisi ja hinta taas 750MrdE
  • Mikään ei tietenkään estä sitä, että sama taho on myös pöydän toisella puolella myymässä sitten niitä varsinaisia tuotteita ja juttuja, joihin suuret summat käytetään. Johonkin pöhinään, jolla vaikkapa rahoitetaan 'yleishyödyllisiä' kolmannen sektorin toimijoita, jos tiedätte mitä tarkoitan
 • Shorttaamalla eli lyhyeksi myynnillä, mutta tämä toimii vain lyhyellä aikavälillä
  • Tämä toimii vain, jos syystä tai toisesta haistaa/tietää romahduksen olevan lähellä ja tällä tienaa vain romahduksen aikana.


Väitän, että osin samaan ansaintalogiikkaan pohjautuu myös tiettyjen tahojen ympäristö-öyhötys eli myydään ajatusta kriisistä.
Jos kriisi oikeasti tuleekin päälle, niin alkuperäiset sijoittajat ovat hyvissä asemissa taloudellisesti. Jos ei kriisiä tulekaan, niin silti hyvät tuotot valtiollisia toimijoita johdattelemalla.
Varmuuden varalta laitetaan lapset kaduille vaatimaan muitakin sijoittamaan.
(En väitä ilmastonmuuttumisesta mitään suuntaan taikka toiseen, sanon vain että sillä tehdään myös rahaa. Tuote sattuu tällä kertaa olemaan ilmastopaniikki. )
"...työhönotossa voidaan ottaa huomioon hakijan etninen tausta palkkaamalla tehtävään työmarkkinoilla aliedustettuun ryhmään kuuluva henkilö, vaikka tämä ei olisi aivan yhtä pätevä kuin paremmin edustettuun ryhmään kuuluva."
- Rasismin ja etnisen syrjinnän ehkäiseminen Helsingin kaupungin toiminnassa

Totti

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 5 953
 • Liked: 31959
Vs: George Soros (yhdistetty)
« Vastaus #516 : 28.01.2021, 00:38:00 »
Soroksen sijoitushistoriaa tutkimalla päätyy siihen johtopäätökseen, että tyyppiä kiinnostaa kaaoksen aiheuttaminen, sillä tienaaminen ja siitä saatava valta. Se on toissijaista, miten kaaokseen päädytään tai mihin raha käytetään.

Niin, Soroshan (oikealta nimeltään György Schwartz) on tehnyt miljardinsa lähinnä negatiivisilla markkinanäkymillä eli erinäisillä lyhyeksi myynneillä, joita hän on edistänyt aiheuttamalla sekasortoa eri maissa eri tavoin. Meikäläisellä on vielä tuoreessa muistissa 90-luvun lama, jonka Soros kumppaneineen pisti käyntiin valuuttaspekuloinnilla useassa maassa. Kuvio toistui 2000-luvulla eri Aasian maissa. Tällä hetkellä hän rahoittaa sosialismin läpimurtoa USA:ssa ja maahanmuuttovyöryä Eurooppaan.

En ottaisi kovin läheiseksi kaveriksi miestä, joka myi ystävänsä natseille sodan aikana ja vielä kehuu sillä. Soros on umpipaha mies ja jos olisi taikauskoinen en voisi epäillä hänen olevan itse saatana maan päällä.

Soroksen idean ikuisesta velanotosta johtaisi väistämättä koko Euroopan talouden romahtamiseen. Ironista tässä kuvioissa on, että Soros on täysin oikeassa siinä, että EU:n talous on jo ikuisen velanoton linjalla. Ainoa mikä puuttuu on sen virallistaminen ja juuri sitä Soros tosiasiassa peräänkuuluttaa ulostulollaan.

Jos on edes hieman perillä valtiontaloudellisista kuvioista ymmärtää, että puheet fiskaalisesta vastuussa EU:n sisällä on pelkkä kulissi. EU:n talous on pysyvästi rikki koska euro poisti kaikki mahdollisuudet hintojen sopeuttamiseen maiden välillä ja vapaakauppa pahensi tilannetta entisestään aiheuttamalla rahavirtoja, jotka vuodattavat jäsenmaiden talouden kuiviin. Lopputulos on pysyvät alijäämät, jotka joudutaan rahoittaa loputtomalla velanotolla. Velkaantumisen voi pysäyttää vain romuttamalla koko eurojärjestelmä ja purkamalla vapaakauppa.

Rahapiireissä ja myös EU:ssa tämä tosiasia on hyvin tiedossa. Kukaan ei vain uskalla sanoa pahaa k-sanaa (EU:n konkurssi) ääneen koska se liipaisisi ketjureaktion, joka aiheuttaisi EU:n korttitalon sortumisen ja ajaisi koko maailmantalouden kaaokseen moneksi vuodeksi. Tässä siis valitsee kauhun tasapaino, jossa jokainen panoksen rahapeliin pistänyt toivoo olevansa se, joka vielä pystyy kuittaa voitot ennen kun koko järjestelmä romahtaa.

Ei kuitenkaan ole epäilystäkään ettei Soroksella olisi kuvio mietittynä valmiiksi kun romahdus tulee. Tosin 91-vuotis Soros ei ehkä ehdi kuittaa oman lottovoittonsa ennen romahdusta. Mutta kuka tietää, ehkä saatana elääkin ikuisesti ...
Sosialisti on mätä ydintä myöten.
 - kansanviisaus

Skeptikko

 • Administrator
 • Jäsen^^^
 • *****
 • Viestejä: 14 518
 • Liked: 24173
Vs: George Soros (yhdistetty)
« Vastaus #517 : 28.01.2021, 09:42:14 »
Olennaista tässä onkin Sorosin markkinoima ajatus, että lainaa pitää ottaa mahdollisimman paljon niin kauan kuin sitä saa. Tällä kertaa tekosyynä pandemia, mutta vuonna 2015 se olisi voinut olla "pakolaisten asuttaminen" ja muutaman vuoden päästä taas jotain muuta.

Eikä turvapaikanhakijat olisi ainoastaan voineet olla Sorosille syy tuputtaa lainanottoa EU-maille, vaan asia minkä puolesta hän silloin itse asiassa puhui.George Soros | Europe: A

Better Plan for Refugees
https://www.georgesoros.com/2016/04/09/europe-a-better-plan-for-refugees/

Lainaus
At least €30 billion ($34 billion) a year will be needed for the EU to carry out such a comprehensive plan. This includes providing Turkey and other “frontline” countries with adequate funding to maintain their very large refugee populations, creating a common EU asylum agency and security force for the EU’s external borders, addressing the humanitarian chaos in Greece, and establishing common standards across the Union for receiving and integrating refugees.
...
Where will the necessary funds come from? There is a strong case to be made for using the EU’s balance sheet itself. The EU presently enjoys a triple-A credit rating that is underused and that allows it to borrow in the capital markets on very attractive terms. And with global interest rates at near historic lows, now is a particularly favorable moment to take on such debt.
...
Some of these European financial entities, which still have considerable borrowing capacity, could be redirected to the refugee crisis. This would be far more efficient and faster than creating a new borrowing mechanism for the purpose. And such a redirection would require only a political decision—one that can be taken at short notice if the political will can be generated.

Two sources of money in particular—the EFSM and the Balance of Payments Assistance Facility—should be put to the task. These sources complement each other: the EFSM was designed for loans to euro-area members, whereas the balance of payments facility is for EU members that do not belong to the Eurozone. Both kinds of loans will be necessary for a comprehensive approach to the crisis. Both also have very similar institutional structures, and they are both backed entirely by the EU budget—and therefore do not require national guarantees or national parliamentary approval.

The combined gross borrowing capacity of the EFSM and the Balance of Payments facility is €110 billion ($125 billion), a number meant to coincide with the annual revenue ceiling of the EU budget. The amounts of each facility were set so that the EU never has more than its annual budget in debt outstanding. The Balance of Payments Assistance Facility’s €50 billion of borrowing power is almost completely unused. The EFSM has made some €46.8 billion worth of loans to Portugal and Ireland but has substantial spare capacity. They jointly have well over €60 billion of capacity, and this capacity grows each year as the loans to Portugal and Ireland are repaid.

Mielenkiintoisesti aiemmin ikuisuuslainoja tyrkyttäessään Soros on myöntänyt, että ne ovat niin huono idea, ettei normaalioloissa sellaisiin pitäisi turvautua, mutta nyt pitäisi ottaa ikuisuuslainoja ja lahjoittaa rahat etelään:

George Soros | Perpetual Bonds Could Save the European Union
https://www.georgesoros.com/2020/05/22/perpetual-bonds-could-save-the-european-union/

Lainaus
Unfortunately, my suggestion for perpetual bonds has been confused with “corona bonds” and this has poisoned the debate. The two have nothing to do with each other. Corona bonds have been decisively rejected, and with good reason, given that they require a degree of mutualization that is simply not acceptable. That is why I now speak about “consols”. The only mutual obligation is the payment of the annual interest, which is negligible.
...
Exceptional circumstances require exceptional measures. Perpetual bonds or consols are such a measure. They should not even be considered in normal times. But if the EU is unable to consider it now, it may not be able to survive the challenges it currently confronts. This is not a theoretical possibility; it may be the tragic reality.

The coronavirus and climate change are threatening not only people’s lives but the survival of our civilization.
...
The money raised does not have to be distributed according to the so-called fiscal key, i.e. member states’ shareholding in the ECB. It can be allocated to those in the greatest need. Most of the money would go to the Southern countries because they were the hardest hit and within those countries they could assist people who are most in need and who are most needed, like unregistered agricultural workers. Some of this is already happening but the amount of money available would be greatly increased.   
« Viimeksi muokattu: 28.01.2021, 09:47:43 kirjoittanut Skeptikko »
En homona toivota tervetulleiksi Suomeen henkilöitä, jotka haluavat tappaa minut:
http://www.bbc.com/news/magazine-33565055

Tanskan pakolaisapu: hallitsematon tulijatulva johtamassa armageddoniin ja yhteiskuntamme tuhoon:
http://jyllands-posten.dk/international/europa/ECE7963933/Sammenbrud-truer-flygtningesystem/

Roope

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 38 012
 • Liked: 114340
Vs: George Soros (yhdistetty)
« Vastaus #518 : 29.01.2021, 09:42:45 »
Mitähän pitäisi ajatella siitä, että federalistit ovat heti tulkitsemassa Sorosin eilen Hesarissa julkaistun kirjoituksen täysin vastakkaiseksi, kehotukseksi EU:lle ottaa ikuisia lainoja? Soroshan kirjoitti, että EU:n sijaan "nuukien" jäsenmaiden pitäisi ottaa ikuisia lainoja itselleen.

Lainaus käyttäjältä: MTV
Pitäisikö EU:n ottaa käyttöön lainoja, joita ei koskaan tarvitse maksaa takaisin? Kansanedustaja Elina Lepomäki näkee ikuiset lainat ratkaisuksi Euroopan velkatasojen ongelmiin.

Kansanedustaja Elina Lepomäki (kok.) ja STTK:n pääekonomisti Patrizio Lainà eivät tyrmää ajatusta siitä, että EU voisi ottaa ikuista lainaa koronapandemian vuoksi. Asiaa ehdotti HS:ssä miljardööri ja suursijoittaja George Soros.

Ei ehdottanut:

Lainaus käyttäjältä: George Soros
Nykyisessä tilanteessa on mahdotonta, että perpetuaaleja laskisi liikkeelle ­Euroopan unioni sen jäsenmaiden sijaan. Useista poliittisista läpimurroista huolimatta EU:lla ei ole valtaa kerätä jäsenmaista niin suuria summia, joita tarvittaisiin pandemian vastaisen taistelun rahoittamiseen.

NYT EU:n jäsenmaiden hallitusten on toimittava. Yksittäisten maiden tulisi laskea liikkeelle perpetuaaleja, joilla rahoitetaan koronaviruksen vastaista taistelua.

”Nuukalla viisikolla” – johon lasken Hollannin, Itävallan, Ruotsin ja Tanskan ohella myös Suomen – on pää­omamarkkinoilla enemmän uskottavuutta kuin Italian ja Espanjan kaltaisilla valtioilla. Nämä tiukasta taloudenpidosta tunnetut maat voisivat perpetuaaleja liikkeelle las­ke­malla osoittaa, ettei talouskuri ole ristiriidassa pandemian kaltaisessa hätätilassa tarvittavien poikkeuksellisten toimien kanssa.

Lainaus käyttäjältä: MTV
– Ei se niin kauhean absurdi ajatus ole, sanoo kansanedustaja Elina Lepomäki.

Ratkaisu Italian ongelmiin?

Lepomäen mukaan ikuisuuslainoilla voitaisiin purkaa Etelä-Euroopan maiden, kuten Italian kestämätöntä velkataakkaa. Ajatuksena on myös, että ikuisuuslainalla siirrettäisiin velkataakkaa jäsenmaiden veronmaksajilta Euroopan keskuspankille.

Pääekonomisti Patrizio Lainà pitää Sorosin ehdotusta perusteltuna.

– Tässä poistettaisiin korkoriski. Eli vaikka korot tulisivat jossain vaiheessa nousemaan, sekään ei tulisi vaikuttamaan velan korkoon liikkeeseenlaskuhetkellä.

Soros esitti nimenomaan EKP:n ohittamista, ei EKP:n toimia Italian rahoittamiseksi:

Lainaus käyttäjältä: George Soros
Valtioiden itse liikkeelle laskemat perpetuaalit ovat myös demokraattisempi vaihtoehto. Nyt ikuista velkaa luo EKP – instituutio, joka ei ole suoraan vastuussa minkään tietyn jäsenvaltion äänestäjille.

EKP:n suppeaksi määritelty tehtävä velvoittaa keskuspankin pitämään pitkällä aikavälillä yllä euroalueen hintavakautta. Tämän mandaatin varassa ei tulisi ohjata eurooppalaisten hallitusten toimia koronaviruksen aiheuttamassa hätätilassa. Euroopan maiden on vastattava kriisiin kaikin tarvittavin keinoin, ja perpetuaalit sopivat tähän tarkoitukseen erinomaisesti.

Lainaus käyttäjältä: MTV
Ikuisuuslainojen käyttäminen voisi palauttaa Euroopan unioniin talouskurin, joka on löystynyt koronapandemian myötä. EU-maat eivät tällä hetkellä sovella yhdessä sopimiaan rajoja muun muassa velkaantumisen ja valtiontalouden alijäämän suhteen.

Lepomäen mukaan ikuisuuslainat voisi toteuttaa kertaluonteisesti niin, että yksittäisten valtioiden velkamäärä olisi jälleen kestävällä tasolla.

– Nyt suuri ongelma on se, että emme voi mennä takaisin tilanteeseen, jossa jokainen valtio vastaa omista veloistaan, mikä on välttämätön ehto sille, että valtiot toimivat kurinalaisesti.

Lepomäen mukaan EU:n eli käytännössä "nuukien" maiden pitäisi yhteisellä velalla taata pois ongelmamaiden velat. Lepomäen absurdin logiikan mukaan etelän jättirahoitus palauttaisi ongelmamaiden talouden taas raiteilleen ja jämäkän talouskurin piiriin. Yhteisvastuullisen velan suuruus olisi tietysti jotain ihan muuta kuin "nuukien" maiden itselleen ottamien.

Sitten toinen hyväkäs vielä myöntää, että ei talouskurilla ole oikeasti väliä tässä yhtälössä, vaan sen voi määritellä mielivaltaisesti uusiksi:

Lainaus käyttäjältä: MTV
Patrizio Lainà näkee välttämättömänä, että EU joka tapauksessa uudistaa talouskurisääntelyä. Hän sanoo, että EU:ssa varmasti harkitaan uudelleen näitä sääntöjä ja sitä, ovatko ne tarkoituksenmukaisia.

– Esimerkiksi 60 prosentin velkasuhde bruttokansantuotteeseen, siihen ei ole paluuta.

Toisin sanoen Lepomäki ja Lainà pitävät hyvänä ajatusta, että Suomi takaa Italian velkoja (nyt noin 160 prosenttia bkt:stä ja jyrkässä kasvussa) pois EU:n määrittelemään velkasuhteeseen asti. Nykyisillä asetuksilla pohjoisen maat takaisivat pelkästään Italialta pois 2 000 miljardin euron velat.

Vaikka Lepomäki, Lainà ja toimittaja Tuomo Hyttinen käänsivät Sorosin kirjoituksen näennäisesti päälaelleen, he mielestäni vain toivat julki sen, mitä Soros halusi rivien välissä oikeasti sanoa.

Kaikilla heillä on sama sanoma. Hirttäkää eurooppalaiset yhteisiin velkoihin, maahanmuuttoon, mihin vaan.
Mediaseuranta - Maahanmuuttoaiheiset uutiset, tiedotteet ja tutkimukset

Pellonpekko

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 714
 • Liked: 806
Vs: George Soros (yhdistetty)
« Vastaus #519 : 29.01.2021, 23:50:05 »
Lepomäki on joko kajahtanut viime vuosina - tuskin, koska se olisi liiankin yksinkertainen selitys - tai hän on vain päättänyt hypätä hyvä-veli/sisko -porukoihin lopullisesti oman hyödyn takia.

Tai ehkä hän vain on supernero tai pelaa vähintään 4D-shakkia. Mutten kamalasti laskisi sen varaan. Ymmärrän tavallaan mm. tuon liittovaltiohalun, vaikka se harhaista onkin näissä olosuhteissa. Ilmeisesti ideologiset syyt voivat sumentaa järjen aikaisemmin suht fiksun oloisiltakin ihmisiltä  :-\   

Ja tietenkin nuo kaavailut ("yhteisveloista" loputtomaan maahanmuuttoon yms.) ovat suomalaisille haitaksi, mutta ehkei sillä ole enää mitään väliä mikäli ajattelee "laajemmin" ( lue: harhaisesti ).
« Viimeksi muokattu: 29.01.2021, 23:57:15 kirjoittanut Pellonpekko »

Roope

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 38 012
 • Liked: 114340
Vs: George Soros (yhdistetty)
« Vastaus #520 : 26.03.2021, 12:38:52 »
Lainaus
Unkarin kulttuurisota -reportaasin kiinnostavin sivujuonne on mustalle listalle joutuneen suomalaisopiskelijan näkemys tilanteesta

Suuri osa Unkarin kulttuurisota -reportaasin sisällöstä tiivistyy mielenosoittajien nikkaroimaan ruumisarkkuun, jossa lukee: ”Lepää rauhassa – vapaa opetus 1989–2018.”

1989 oli vuosi, jolloin Unkari vapautui kommunistivallasta. Kaksi vuotta myöhemmin Budapestiin perustettiin kansainvälinen Central European University.

Vuonna 2018 yliopiston ajoi maasta pääministeri Viktor Orbánin johtama hallinto.

Suosittu Orbán on johtanut Unkaria vuodesta 2010, ja sen jälkeen yhä useammalle vapaudelle on lausuttu muistosanoja.

[...]

Lönnqvist lähtee liikkeelle CEU:ta tuoreemmasta oppilaitoskonfliktista.

Lokakuussa 2020 teatteri- ja elokuvakorkeakoulu SZFE:n kansleriksi nimitetään Fideszin mies, entinen eversti Gábor Szarka. Kun oppilaat kapinoivat, päädytään lopulta umpikujaan, jossa perinteikästä, vuonna 1865 perustettua korkeakoulua ollaan ajamassa alas ja tilalle perustamassa uutta, konservatiivista taideyliopistoa.

Reportaasin ominta osaa on suomalaisen Aiski Ryökkään tapaaminen. Ryökäs opiskeli CEU:ssa ja osallistui Unkarissa järjestötyöhön. Hän päätyi aikakauslehti Figyelőn listaukseen ”George Sorosin salaisista sotilaista”.

Amerikanunkarilainen miljardööri Soros oli yksi CEU:n keskeisistä perustajista. Ryökäs kertoo, miten liberaalista Sorosista on Orbánin johdolla kehitelty Unkarin vihollinen numero yksi.

Mediakenttää reportaasissa kartoitetaan kuulemalla Orbánia tukevan Pesti TV:n edustajaa sekä vapaan Telex-nettilehden päätoimittajaa.

[...]

Ydinasiaan olisivat liittyneet nämä uutiset: Unkariin on tulossa kiinalaisen Fudanin huippu­yliopiston toimipiste vuonna 2024. Radio Free Europe on aloittanut taas toimintansa Unkarissa.

Siinäpä kaikuja vuotta 1989 edeltäneestä ajasta.

Ulkolinja: Unkarin kulttuurisota, TV1 klo 22.00 ja Yle Areena.
Helsingin Sanomat 25.3.2021

Unkaria käsiteltiin dokkarin puffaamiseksi myös Ylen eilisissä tv-uutisissa.

Uutispätkässä toistettiin, kuinka Unkarissa "sananvapaustilanne heikkenee". Jutun keskiössä oli Index-verkkomediasta irtisanoutuneiden toimittajien perustama Telex-nettilehti, joka "uhmaa hallituksen mediavalvontaa". "Riippumattomaksi" esitetyn nettilehden annetaan ymmärtää keränneen rahoituksensa lukijoiltaan, mutta mainitsematta jäi, että ylivoimaisesti suurin lahjoittaja on ollut politiikassakin vaikuttava liikemies Zdenek Bakala, jota kutsutaan sekä vaikutusvaltansa ja miljardiomaisuutensa että Soros- ja Open Society Foundations -yhteyksiensä vuoksi "Tšekin Sorokseksi".

Parin minuutin uutisessa ei perusteltu toimittaja Marko Lönnqvistin syytöksiä Unkarin sananvapauden heikkenemisestä, hallituksen mediavalvonnasta ja poliittisesta painostuksesta, eikä tietenkään annettu puheenvuoroa hallituksen edustajalle.

Lainaus käyttäjältä: Timo Peltonen, Yle
Kaksi vuotta myöhemmin Budapestiin perustettiin kansainvälinen Central European University.

Vuonna 2018 yliopiston ajoi maasta pääministeri Viktor Orbánin johtama hallinto.
...
Ydinasiaan olisivat liittyneet nämä uutiset: Unkariin on tulossa kiinalaisen Fudanin huippu­yliopiston toimipiste vuonna 2024. Radio Free Europe on aloittanut taas toimintansa Unkarissa.

Siinäpä kaikuja vuotta 1989 edeltäneestä ajasta.

Sorosin CEU lähti Unkarista ihan itse, koska kieltäytyi mielenosoituksellisesti täyttämästä yliopistolain ulkomaisille yliopistoille asettamia varsin yksinkertaisia vaatimuksia. Nyt toimittaja Timo Peltonen rinnastaa kommunismiaikaan palaamiseksi sen, että CEU:sta poiketen kiinalainen huippuyliopisto suostuu pelaamaan yhteiskunnan määräämillä säännöillä ja täyttää lain vaatimukset, eikä tuloa silti jotenkin estetä.

Valtamedian agenda näkyy, eikä se näytä hyvältä.
Mediaseuranta - Maahanmuuttoaiheiset uutiset, tiedotteet ja tutkimukset

IDA

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 13 205
 • Liked: 13749
 • qui enim non est adversum vos pro vobis est
Vs: George Soros (yhdistetty)
« Vastaus #521 : 26.03.2021, 13:02:45 »
Valtamedian agenda näkyy, eikä se näytä hyvältä.

Unkarin ja entisten itäblokin muidenkin maiden kohtelu on suomalaiselta medialta erityisen limaista ja selkärangatonta siksi, koska he sentään olivat pakon edessä, kun taas suomalainen media mateli Neuvostoliiton edessä täysin vapaaehtoisesti. Vieläkään suomalainen media ei ole päässyt matelevasta asennostaan, mutta se on sentään jo oppinut haukkumaan heikompiaan, joten se voi vielä jossain vaiheessa saavuttaa sylikoiran asteen.
qui non est mecum adversum me est

qwerty

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 12 158
 • Liked: 14080
Vs: George Soros (yhdistetty)
« Vastaus #522 : 07.07.2021, 17:37:48 »
RSF’s 2021 “Press freedom predators” Uutena mukaan myös yksi EU-johtaja, joka kävi lehtikioskilla katsomassa kuinka paha tilanne maassa vallitsee :(
Noin yleisesti ottaen. Montakohan hallituskriittistä lehteä täkäläisissä lehtipisteissä on? :P :roll:

edit: Voi olla käsikirjoitettu. Vaan voi olla että ei olekaan. Loppu on osuva. Vanha demari heittää Orbanille että mukavaa huomata että joku muukin osti Népszava-lehden :D 
Lainaus
Népszava is Hungary's eldest continuous print publication and the last and only remaining social democratic political daily in the country.

Népszava was established in 1873. (mutupedia)
« Viimeksi muokattu: 08.07.2021, 00:54:43 kirjoittanut qwerty »
"Healthy free speech is when someone says something you don't like" - Elon Musk 04/2022

Lalli IsoTalo

 • "Hallituksenkaataja"
 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 43 802
 • Liked: 71503
 • Optimistinen skeptikko
Vs: George Soros (yhdistetty)
« Vastaus #523 : 17.08.2021, 09:23:01 »
Soroksen visioita USAn ja Kiinan tulevista suhteista. Alkuosa maksullisesta artikkelista, jota on vaikea kommentoida lukematta koko artikkelia.

Xi’s Dictatorship Threatens the Chinese State

In his quest for personal power, he’s rejected Deng Xiaoping’s economic reform path and turned the Communist Party into an assemblage of yes-men.

Videon otsikko: WSJ Opinion: Was Milton Friedman Wrong on China?
Videon kuvateksti: Main Street: If Joe Biden intends to outcompete Beijing, surely Milton Friedman still offers a more compelling model than simply copying the government-directed approach of Xi Jinping.

By George Soros | Aug. 13, 2021

Xi Jinping, the ruler of China, suffers from several internal inconsistencies which greatly reduce the cohesion and effectiveness of his leadership. There is a conflict between his beliefs and his actions and between his public declarations of wanting to make China a superpower and his behavior as a domestic ruler. These internal contradictions have revealed themselves in the context of the growing conflict between the U.S. and China.

At the heart of this conflict is the reality that the two nations represent systems of governance that are diametrically opposed. The U.S. stands for a democratic, open society in which the role of the government is to protect the freedom of the individual. Mr. Xi believes Mao Zedong invented a superior form of organization, which he is carrying on: a totalitarian closed society in which the individual is subordinated to the one-party state. It is superior, in this view, because it is more disciplined, stronger and therefore bound to prevail in a contest.

Relations between China and the U.S. are rapidly deteriorating and may lead to war. Mr. Xi has made clear that he intends to take possession of Taiwan within the next decade, and he is increasing China’s military capacity accordingly.

He also faces an important domestic hurdle in 2022, when he intends to break the established system of succession to remain president for life. He feels that he needs at least another decade to concentrate the power of the one-party state and its military in his own hands. He knows that his plan has many enemies, and he wants to make sure they won’t have the ability to resist him ...
“Tavoitteemme on pakolaisten suojelu. Rajat ovat sille este.”
— Soros

“Turvapaikan hakeminen menee kaiken muun edelle.”
— Ohisalo

“Suomi ei tule estämään keneltäkään turvapaikanhakua missään tilanteessa."
— Mikkonen

“Kaikki toimet, joita voidaan tehdä maahanmuuton lisäämiseksi on tehtävä."
— Kangasharju, ETLA:n tj.

migri

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 3 006
 • Liked: 10623
Vs: George Soros (yhdistetty)
« Vastaus #524 : 05.10.2021, 13:35:47 »
Candace Owens antaa mielipiteensä Soroksesta:

Candace Owens: Soros is invested in a country that isn’t America
‘Candace’ host slams George Soros’ $500K campaign to keep Austin’s police force defunded on ‘Tucker Carlson Tonight.’
https://www.youtube.com/watch?v=1vnf6nwtYYI

I haven't seen democrats this mad since Republicans freed their slaves.
"Just because you're offended, doesn't mean you're right" - Ricky Gervais


Lalli IsoTalo

 • "Hallituksenkaataja"
 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 43 802
 • Liked: 71503
 • Optimistinen skeptikko
Vs: George Soros (yhdistetty)
« Vastaus #526 : 13.02.2023, 18:49:20 »
EU Handing $3.5 Million to George Soros’ Open Society Foundation

The European Union has confirmed that it is handing over $3.5 million to George Soros’ Open Society Foundation.

Věra Jourová, the vice president of the European Commission, has confirmed that it is providing over $3.5 million in funding to the Open Society Foundation in order to aid its campaign efforts.
“Tavoitteemme on pakolaisten suojelu. Rajat ovat sille este.”
— Soros

“Turvapaikan hakeminen menee kaiken muun edelle.”
— Ohisalo

“Suomi ei tule estämään keneltäkään turvapaikanhakua missään tilanteessa."
— Mikkonen

“Kaikki toimet, joita voidaan tehdä maahanmuuton lisäämiseksi on tehtävä."
— Kangasharju, ETLA:n tj.

Jorma M.

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 6 322
 • Liked: 20551
 • tökerö, tyhmä ja köyhä
Vs: George Soros (yhdistetty)
« Vastaus #527 : 13.02.2023, 19:08:11 »
Tuo Soros on jäätävä jäbä. Twitteriä, Hommaa, NYPostia ja Foxia seuraamalla näkee että se pystyy liki mihin vain.

Soros mm rahoittaa Yhdysvaltain mädäntyneimpien osavaltioiden ja/tai kammottavimpien kaupunkien keskeisimmät vaalikampanjat. Giganttisten vaalibudjettien avulla valittavat kuvernöörit, pormestarit, yleiset syyttäjät jne muuttavat eri kaupunkeja täysiksi paskaviemäreiksi. Todistettavasti raskaita rikoksia tehneitä ja poliisin pidättämiä päästetään asap vapaaksi ilman syytteiden nostamista. Luonnonlakeja kumoavia oppikirjoja ja käytäntöjä ajetaan kouluihin. Kaikille lyödään päähän Orwellin Eläinten vallankumousta mukaellen helposti opittavia hokemia tyyliin "white guilt ja privilege".   
« Viimeksi muokattu: 13.02.2023, 19:16:05 kirjoittanut Jorma M. »
"On käynyt ilmi, että demokratia ja lehdistön vapaus ovat suurimpia niistä tyhjistä korulauseista, jotka milloinkaan ovat ihmismieltä sumentaneet".

Lalli IsoTalo

 • "Hallituksenkaataja"
 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 43 802
 • Liked: 71503
 • Optimistinen skeptikko
Vs: George Soros (yhdistetty)
« Vastaus #528 : 26.02.2023, 17:42:20 »
Koko juttu Soroksesta liitteenä.

“Tavoitteemme on pakolaisten suojelu. Rajat ovat sille este.”
— Soros

“Turvapaikan hakeminen menee kaiken muun edelle.”
— Ohisalo

“Suomi ei tule estämään keneltäkään turvapaikanhakua missään tilanteessa."
— Mikkonen

“Kaikki toimet, joita voidaan tehdä maahanmuuton lisäämiseksi on tehtävä."
— Kangasharju, ETLA:n tj.