Kirjoittaja Aihe: 2016-03-24 Yle: Radovan Karadžićille 40 vuoden tuomio kansanmurhasta  (Luettu 18487 kertaa)

-PPT-

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 11 417
 • Liked: 12435
Useat ihmiset jotka fanittivat Neuvostoliittoa eivät fanita Putinin Venäjää yhtään ja päinvastoin.

Sitten on 100% russofiilejä kuten Bäckman ja Turpeinen joille Venäjä on aina oikeassa oli siellä kuka tahansa vallassa.
« Viimeksi muokattu: 05.01.2023, 14:47:12 kirjoittanut -PPT- »

Julleht

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 1 545
 • Liked: 3208
 • Se ärsyttävä keskustelusta keskustelija.
1. Nato/USA käytti Racakin kylän lavastettua joukkomurhaa pommitusten perusteena. Kyseinen "joukkomurha" on siis osoitettu lavastukseksi suomalaisten tutkijoiden toimesta, ja yliopistoväki tai muu aktiivinen joka jaksaa tilata artikkelin, voi lukea suomalaistutkijoiden tulokset täältä: https://www.sciencedirect.com/science/article/abs/pii/S0379073800003923?via%3Dihub

Henkilö voi olla putinisti, mutta se ei tee suomalaistutkijoiden ryhmästä putinisteja. Tai ainakin olisi hyvin anakronistista väittää, että vuonna 2022 luodut jakolinjat "putinistien" ja Naton kannattajien välillä vaikutti yli 20 vuotta sitten toimineiden suomalaisten tutkijoiden tutkimustuloksiin.

Lähdekritiikkiä ei ole henkilön väitteiden laittaminen roskakoriin putinismin perusteella, vaan lähteiden tarkistaminen. Annoin linkin tutkimukseen, jonka ilmeisesti voi tilata kuka vain, joten siitäpä tarkistamaan.

PDF on kokonaisuudessaan liitteenä, tai jos ei halua ladata mitään niin täällä.

Kyseistä joukkomurhaa ei ole osoitettu lavastetuksi kyseisessä paperissa näiden suomalaistutkijoiden toimesta, lähimainkaan. Väite on ilmeisesti tuon Pirkko Turpeinen-Saaren huonosta lukemisesta tai tarkoitushakuisesta tulkinnasta johtuva. Ensiksi, tulisi ymmärtää mitä oikeuslääketieteellinen patologia ja ruumiinavaus tekee ja mitä se ei tee:

Lainaus käyttäjältä: Rainio, Lalu & Penttilä 2000, s. 184
The mandate of the forensic experts should be specified exactly to avoid unrealistic expectations and uncertainty as to their role. Forensic pathologists can determine the cause and manner of death and note other injuries, pathological changes and facts for identification. Determination of reasons for events, their political and moral meanings, or the connection of victims to political or other organisations are questions which lie beyond the scope of forensic science. This should be realised by the authorities and also by the forensic scientists themselves. The forensic pathologists of the EU-FET have not submitted any opinions concerning aspects of international law.

Paperi ei siis sano sanaakaan siitä, mitkä syyt johtivat tapahtumiin tai mitä poliittisia tai moraalisia tekijöitä sen taustalla on. Siihen se ei pyri, se on kuin väittäisi merten syntyneen siitä kun naapurin Ville itkeskeli niin kovin, sen perusteella että kyyneleet ovat märkiä. Paperi on tekninen kuvaus siitä, mihin syyhyn uhrit kuolivat.

Otteita paperista:

Lainaus käyttäjältä: Rainio, Lalu & Penttilä 2000, s. 171
The victims had sustained varying numbers of gunshotwounds, which were established to be the cause of death.

Lainaus käyttäjältä: Rainio, Lalu & Penttilä 2000, s. 173
During the external examination, all gunshot wounds found on the corpses were numbered with Arabic numerals, measured, and described precisely in the autopsy protocol. Signs of contact or close range firing were noted.

Lainaus käyttäjältä: Rainio, Lalu & Penttilä 2000, s. 177–178
Of the 40 investigated bodies, 39 were male and one was female. The average estimated age was 43 years. The principal physical characteristics of the victims are presented in Table 2.

All 40 victims had a variable number of gunshot injuries, which were established to be the cause of death. The main findings are presented in Tables 3 and 4. The number of gunshot wounds varied between one and twenty. One wound was found in six cases and over sixteen wounds in two cases. [...] In the 10 autopsies carried out by the EU-FET, the victims had altogether 82 gunshot entrance wounds and eight tangential gunshot wounds.

Lainaus käyttäjältä: Rainio, Lalu & Penttilä 2000, s. 180
Bullet path directions were mostly variable, but in 11 cases a considerable uniformity consistent with sustained firing was detected (see Figs. 1–3).

Lainaus käyttäjältä: Rainio, Lalu & Penttilä 2000, s. 183
The victims had varying numbers of gunshot injuries and no other significant injuries. Thus, gunshot
injuries were determined to be the cause of death in all cases. The determination of the manner of death by the EU-FET was based entirely upon autopsy findings. [...] Therefore, the weapon used had been powerful, of relatively small calibre, and capable of sustained firing, most likely an assault rifle, although detailed ballistic analyses could not be carried out by the EU-FET.

Paperi siis tiivistetysti sanoo, että ruumiinavausten perusteella uhrit kuolivat useisiin ampumahaavoihin, luultavasti lähietäisyydeltä, semi-automaatilla ja osa yhdessä. Se viittaa teloitustyyppiseen tapahtumaan. Tämä on ainoa minkä linkkaamasi paperi kertoo.

Vaikuttaa siis siltä, että Turpeinen-Saari tulkitsee värilasiensa läpi paperin kertovan jotain mitä se ei alkuunkaan kerro. Heittää kyllä koko naisen ja teoksensa kyseenalaiseksi faktapohjaltaan, kun perustavaa laatua ja helposti tsekattavissa oleva väite on noin pielessä, jos tosiaan on hänen väitteensä että tuo paperi todistaa homman lavastetun.

Lainaus käyttäjältä: Bona
Tarkistin itse sen, että Youtubesta todella löytyy useitakin videoita Mladicin toiminnasta Srebrenican valtauksessa.
Kannattaa siis tarkistaa muutakin, mieluiten jostain muualta kun youtubesta.
« Viimeksi muokattu: 05.01.2023, 14:47:49 kirjoittanut Julleht »
The road to wisdom? Well, it's plain
And simple to express:
Err
and err
and err again,
but less
and less
and less.

Pahani Julmu

 • Jäsen^^
 • **
 • Viestejä: 89
 • Liked: 238

1. Nato/USA käytti Racakin kylän lavastettua joukkomurhaa pommitusten perusteena. Kyseinen "joukkomurha" on siis osoitettu lavastukseksi suomalaisten tutkijoiden toimesta, ja yliopistoväki tai muu aktiivinen joka jaksaa tilata artikkelin, voi lukea suomalaistutkijoiden tulokset täältä: https://www.sciencedirect.com/science/article/abs/pii/S0379073800003923?via%3Dihub

Ranta ilmoitti julkisuuteen, ettei ole hänen tai tutkijaryhmän tehtävä sanoa, mikä oli "joukkomurhan" uhrien kuolinsyy, olivatko he kuolleet taistelussa vai lähietäisyydeltä ammuttuina - vaikka tämä nimenomaan oli tutkimusryhmän tehtävä. MItä järkeä koko tutkimusryhmän perustamisessa olisi muuten ollut? 

Raportissa lukee, että ryhmä ei pysty ottamaan kantaa joukkomurhaan pelkästään ruumiita tutkimalla.

Lainaus
The Racak events have been described as a "massacre". However, such a conclusion does not fall within the competence of the EU Forensic Team or any other person having participated solely in the investigation of the bodies. The term "massacre" cannot be based on medicolegal facts only but is a legal description of the circumstances surrounding the death of persons as judged from a comprehensive analysis of all available information. Thus, the use of this term is better suited to be used by organs conducting criminal investigations for the purpose of initiating legal proceedings. Moreover, medicolegal investigations cannot give a conclusive answer to the question whether there was a battle or whether the victims died under some other circumstances. A full criminal investigation combined with the interrogation of witnesses by appropriate investigative entities could shed more light on the circumstances prior to and at the time of the death.


4. Srebrenican valloitusta johtanutta Mladicia on kutsuttu mm. Bosnian teurastajaksi. Tällä videolla näette "teurastusta" eli Mladicin selittämässä muslimisiviileille, kuinka he voivat lähteä paikalta busseilla (joihin YK hommasi vain polttoaineen):
https://youtu.be/jCEM-OirLBE

Näitä videoita löytyy Youtubesta useita, siitä vain "teurastusta" katselemaan.

Tarkistin itse sen, että Youtubesta todella löytyy useitakin videoita Mladicin toiminnasta Srebrenican valtauksessa. Tarkistitko sinä?
Tämänkö pitäisi todistaa, että hän ei ole voinut antaa tappokäskyä?
Youtubesta löytyy myös videoita, jossa hän sanoo Srebrenican valtauksen jälkeen, että nyt on tullut aika kostaa "turkkilaisille".


lähinnä serbejä tuomittiin
Löytyy sieltä myös muitakin, mutta serbien enemmistöosuus liittynee suoraan tekojen määrään.

Jorma M.

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 6 210
 • Liked: 20061
 • tökerö, tyhmä ja köyhä

Pirkko kirjoitti omaelämänkerta-pamfletissaan jo 1980-luvulla osapuilleen näin:

"Suomen kansan sietäisi ottaa oppia Afganistanin kansasta, jolla nykyisin on jo paljon vapaammat oltavat".

Tuolloin tilanne oli siis se että Neuvostojoukot pitivät vielä vaivoin puoliaan jihadisteja vastaan. Talibanit ja Al-Qaida olivat vielä tulevaisuutta.

Mutta Suomi oli vielä kasarilla niin hyvässä kunnossa ettei olisi todellakaan ollut järkevää kulkea Pirkon viitoittamaa tietä.
"On käynyt ilmi, että demokratia ja lehdistön vapaus ovat suurimpia niistä tyhjistä korulauseista, jotka milloinkaan ovat ihmismieltä sumentaneet".

vihapuhegeneraattori

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 3 838
 • Liked: 6524
 • Generating Hatespeech since 2011
Noista vanhoista tapahtumista on hankala enää ottaa selkoa jos niissä on tehty jotain törkyä. Kun eihän jengi pääse edes sopimukseen siitä mitä eilen tapahtui jos siinä on poliittinen aspekti mukana.

Tosin oman nykyisen elämänkokemuksen ja uutisen  suoran ja rivien välistä lukemisen kanssa muodostin itselleni jälkikäteen seuraavanlaisen mielipiteen kyseistä konfliktista:

1. Kosovon muslimit kaivoivat verta nenästään
2. Serbit vastasivat huutoon vähän liiankin kanssa
3. Muslimit heittäytyivät uhreiksi
4. NATO pommitti serbian paskaksi kansan hurratessa

Tom Packalenin (PS) yritys tuottaa huonolaatuisia vihapuhetutkimuksia nuivia vastaan eikä kukaan PS:stä kommentoi asiaa.

https://hommaforum.org/index.php/topic,125944.msg3299671.html#msg3299671

Bona

 • Jäsen^^
 • **
 • Viestejä: 163
 • Liked: 368
Kiitokset Jullehtille kokotekstin linkkaamisesta. Muilta osin Jullehtin viesti, kuten myös Pahani Julmun, oli hieman ikävää manspleinausta.

Minulle ei tarvitse selittää, että oikeuslääkärit, jotka tutkivat

Lainaus
their cause, manner and time of death, circumstances surrounding death, and any postmortem mutilation present

eivät ota kantaa motiiveihin tai juridisiin seikkoihin. Tämä on itsestäänselvää. Jos ette huomanneet, niin numeroimissani kohdissa oli muutenkin mukana omia kantojani ja tulkintaani - mietinkin jälkikäteen, että pitäisiköhän lisätä asiasta huomautus, mutten saanut aikaiseksi.

Kuten aiemmin kirjoitin, tutkimusryhmän tehtävä oli nimenomaan selvittää, oliko uhrit ammuttu lähietäisyydeltä vai taistelussa. Tämän selvittäminen sisältyy
Lainaus
their cause, manner and time of death, circumstances surrounding death, and any postmortem mutilation present
tähän.

Tutkimusryhmä ei siis sano, kuten ymmärsin Pahani Julmun implikoivan, että he eivät saisi selville sitä, ammuttiinko uhrit läheltä teloitustyyliin - tai sitä, silvottiinko ruumiita häpäisymielessä, mikä myös viittaisi teloitukseen -  vaan ainoastaan rajaavat juridisen termin joukkomurha pois.

Helena Ranta kertoo muistelmissaan [lähde tarkistamatta], että suurlähettiläs Pauls preppasi häntä olemaan käyttämättä termiä joukkomurha, koska se on juridinen termi eikä Rannan lääkärinä pitäisi käyttää sellaisia. Jokin meni ilmeisesti Rannan preppauksessa pieleen, kun hän päätyi käyttämään huomattavasti rankempaa termiä rikos ihmisyyttä vastaan [oma kommentti perustuen osin Turpeinen-Saaren huomioon].

Helena Rannan lausunnot levisivät mediaan ja The New York Times otsikoi seuraavana päivänä: Serbs' Killing of 40 Albanians Ruled a Crime Against Humanity . [Kommentti: löytyy edelleen: https://www.nytimes.com/1999/03/18/world/serbs-killing-of-40-albanians-ruled-a-crime-against-humanity.html]. Lehti hyödynsi Rannan lausuntoa, vaikka kirjoitti myös, ettei Ranta tutkijana ota kantaa siihen, oliko kyseessä joukkomurha vai ei.

Lehden ilmestymistä seuraavana päivänä Clinton piti tunteikkaan puheen, jolla oikeutti pommitusten aloittamisen seuraavalla viikolla. Näissä pommituksissa kuolleet ovat siis Helena Rannan omallatunnolla [oma kommentti].

Julleht, missä kohtaa sanotaan, että oli ammuttu lähietäisyydeltä? En löytänyt sellaista kohtaa eikä niin sanota lainaamassasi kohdassa.

Sen sijaan raportissa sanotaan, että he kuolivat tulitukseen (sustained firing).

Jos ehkä olin hitusen huolimaton sanoessani, että tutkimusryhmä todisti lavastuksen, ei tämä ollut kovin paha "hyppy johtopäätöksiin" (eikä missään nimessä harjoitetun manspleinauksen arvoinen). Artikkelissa nimittäin todetaan näin:

Lainaus
Subsequent to the investigation, Yugoslavian authorities have informed the media that no grounds exist for bringing charges against any Serbian police regarding the Racak incident.

Kun kerran tutkimusryhmän tulosten perusteella poliisit eivät teloittaneet kyseisiä muslimeja, on lavastukseksi nimittäminen varsin perusteltua.

Tässä ei ole vielä esitetty mitään, minkä Turpeinen-Saari [tai minä] olisi lainannut tai tulkinnut väärin. Jullehtilla sen sijaan taisi olla Nato-lasit silmillä.« Viimeksi muokattu: 05.01.2023, 19:34:00 kirjoittanut Bona »
Miksi kuninkaat nousevat kapinaan, miksi hallitsijat liittoutuvat keskenään Herraa ja hänen voideltuaan vastaan? (Ps. 2:2)

akez

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 10 832
 • Liked: 37973
Pirkon blogit on varsin informatiivista luettavaa. Vielä löytyy näin fanaattisia Neuvostoliiton ihannoijia.
- Venäjä on rauhan asialla Ukrainassa ja poistamassa sieltä vain natseja kuten oli isä Stalin aikanaan Suomessa.
- Mannerheim valmistautui talvisotaan pitkään tavoitteenaan valloittaa osia Neuvostoliitosta.
- Suomessakin on käynnissä armoton russofobia joka kaipaa puhdistajaa.

Nyt löytyi Bäckmanille todellinen haastaja 👏👏

Natseista puheenollen ... Italialaislehden mukaan natsihenkistä väkeä Ukrainasta kyllä löytyy. On raportoitu, että näitä löytyy myös Venäjältä. Siellä näillä uusnatseilla on kuulemma kuitenkin niin tukalat oltavat, että monet ovat paenneet Ukrainaan, jossa voi harjoittaa helpommin mieluista menoa ukrainalaisten kanssa. Alla pari otetta jutusta.

Italialaislehdessä oli eilen juttu ukrainalaisesta Azov-pataljoonan sotilaasta, joka on kirjoittanut kirjan vaiheistaan. Kirja on myynnissä mm. täällä. Il Giornale on italialaista Lega puoluetta lähellä oleva lehti.

Lainaus
"Valmiina Valhallaan". Azov vapaaehtoisen tunnustukset

Woland kertoo Valhalla Express -kirjassa (Italia Storica) kääntymisestään sosiaali-nationalismiin ja sodasta yhdessä Azov-pataljoonan "tovereiden" kanssa.


Il Giornale 14.5.2022

(...)

Ukrainalaispatriootti 

Woland oli jatkuvasti tyytymätön. Hän etsi jotakin koskaan löytämättä sitä, kunnes lopulta tapasi Ukrainan patriootit. Se oli ukrainalainen puolisotilaallinen organisaatio. "Siihen aikaan (...) he olivat hyvin erilaisia muihin oikeisto-organisaatioihin verrattuna. Sen rakenne oli sotilaallinen, hierarkkinen ja kurinalainen, ja sen ideologia oli selvä", kirjoittaa Woland kirjassaan. Ukrainan patrioottien ideologia perustui "rodulliseen ukrainalaiseen sosiaali-nationalismiin, jota ei saa sekoittaa kansallissosialismiin". Meille kyse on sanoilla pelaamisesta. Wolandille nämä kaksi ideologiaa ovat aivan eri asia: "Sosiaali-nationalismi on nimenomaan nationalismia, joka on muotoiltu sosiaalisen perustan varaan. Se on pyrkimystä rakentaa kansallisvaltiota sosiaalisen oikeudenmukaisuuden periaatteiden varaan. Kansallissosialismi taas - kuulostaa sana sitten kuinka pahalta tahansa joidenkin korvissa - on puhdasta sosialismia, mutta oudossa muodossa. Se on sekoitus kansallista identiteettiä, antisemitismiä ja rotuteorioita. Sosialismi vuorostaan on eräänlainen välimuoto matkalla kapitalismista kommunismiin. Sosialismiin kuitenkin liittyvät kummankin muun edellisen aatteen kaikki negatiiviset aspektit." Näin ajattelee Woland. Kyse ei ole vain Ukrainan patrioottien teoriasta, vaan myös käytännöstä. Se koostuu harjoituksista ja sotilasmarsseista, joista osa on hyvin uuvuttavia. Ryhmän jäsenet haaveilevat toisenlaisesta Ukrainasta. Sosiaalinationalistisesta. Tai kansallissosialistisesta. He tekivät myös kaikkensa onnistuakseen: "Aikoinaan yritimme kaksi kertaa saada aikaan vallankumous, emme aloittamalla sitä, vaan pyrkimällä sellaisen johtoon". Tuloksia ei kuitenkaan syntynyt. Sopiva tilaisuus saapui Euromaidanin myötä.
(...)

Azov-pataljoona

Tiedetään hyvin mitä tapahtui Euromaidanin jälkeen. Alkoi sota. Etenkin maan eteläosassa. Woland ei jäänyt syrjään, vaan hän värväytyi vapaaehtoiseksi juuri syntyneeseen Azov-pataljoonaan. "Kokoonnuimme yhteen ja kuuntelimme pataljoonan komentajan puheen. Hänen puheensa vaikutti minuun syvästi. En ole pakana, mutta kuvittelin omia esi-isiäni, jotka odottavat minua Valhallassa, vaikka minulla ei vielä ollut halua nähdä heitä. Taisteluun! Kaikki ryntäsivät kohti kuljetusautoja. Taivas oli kirkastumassa. Kaikui huuto: 'Valhallaan!'. Muodostettiin saattue, olimme matkalla kohti ensimmäistä taisteluamme". Wolandeja oli monia. Etenkin Mariupolissa, jossa tällä hetkellä on Azovstalin terästehtaan uumeniin sulkeutuneena se mitä on jäljellä Azov-rykmentistä.

Konfliktin 8 vuoden aikana Azov-pataljoona taisteli Donbassin kuumimmissa paikoissa. Se on yksi kovimmista rykmenteistä, ja useiden ETYJ:n ja Amnesty Internationalin raporttien mukaan se tekee myös hirvittäviä rikoksia. Erityisesti pataljoona käyttää jatkuvasti fyysistä ja psykologista kidutusta.
(...)

Amnesty varmaan kohta pyytää anteeksi myös noita raporttejaan, koska väärin kirjoitettu, eivätkä vastanneet "ajan vaateita".

Maailma alkaa näyttää jo vähän toisenlaiselta, kun katsoo jenkkivetoisen länsimediakuplan (l. propagandan) ulkopuolelle ja kiinnittää huomiota siihen mitä se jättää kertomatta. Hieman minua kyllä ihmetyttää, että "natseja" jahdataan tulisesti tässä maassa ja EU:ssa, mutta oikeat natsit jossakin muualla eivät saa mitään huomiota. Näinkö tavoite pyhittää keinot, etenkin jos setä Samuli käskee?
Viimeinen sammuttakoon valot!

Tagit: