Kirjoittaja Aihe: 2016-04-02 Itävallan maahanmuuttopolitiikka (yhdistetty)  (Luettu 39919 kertaa)

Jaakko Sivonen

 • Nimellinen
 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 6 098
 • Liked: 5365
Vs: 2016-04-02 Itävallan maahanmuuttopolitiikka (yhdistetty)
« Vastaus #60 : 25.07.2017, 15:06:51 »
Itävallan puolustusministeri onkin sitten samanlainen tyyppi kuin Jussi Niinistö, eli jos sotilaita lähetetään rajalle, niin heidät laitetaan korkeintaan kantamaan tulevien kunniakansalaisten laukkuja.
Malo periculosam libertatem quam quietum servitium

akez

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 9 426
 • Liked: 25773
Vs: 2016-04-02 Itävallan maahanmuuttopolitiikka (yhdistetty)
« Vastaus #61 : 25.07.2017, 17:37:59 »
@akez ja @Golimar , onko teillä tietoa siitä, että mitä kautta noita afrikkalaisia nyt kuskataan Italiasta Itävaltaan? Brennerin sola on mainittu, mutta on sen verran kalliit hinnat tuolla Venetsiassa ja Veronassa sekä Innsbruckissa, etten kyllä sinne lähde.

Kuskataanko niitä myös SS13 tietä pitkin Tarvision kautta Itävaltaan, siis Arnoldsteinin kautta Villachiin?

En tiedä tarkalleen noista reiteistä, mutta Brennerin solaa siellä pidetään kriittisenä ja sen sulkemisella on uhkailtu.

Saksankielellä google ei löytänyt yleisimmillä hakusanoilla mitään afrikkalaisten organisoituun bussiliikenteeseen viittaavaa. Sakkia on silti valunut jo Itävaltaan runsain mitoin.

Itävaltalainen Krone-lehti kertoi viime viikolla rajan tilanteesta näin.

Lainaus
Etelä-Tiroli ilmoittaa pakolaisvirran kaksinkertaistuneen

Eri suunnista tulleet varoitukset alkavat nyt muuttua yhä enemmän todeksi. Etelä-Tirolista kantautuu huolestuttavia uutisia. Caritasin mukaan Italian Bolzanossa on havaittu pakolaisten virtaavan paikkakunnalle. Samaan aikaan poliittinen jännitys kasvaa Itävallan ja Italian välillä. Maiden väliset suhteet ovat vaarantumassa. Katolinen uutistoimisto kathpress kertoi keskiviikkona, että Etelä-Tirolin Caritas ennakoi kaksi kertaa suurempaa pakolaisvirtaa.


Krone 19.7.2017 juttu saksaksi

(...)

Etelä-Tiroli: 25.000 pakolaista saapunut kesäkuuhun mennessä

Etelä-Tirolissa valmistaudutaan pakolaisten vastaanottoon. Kesäkuun loppuun mennessä Itävaltaan on jo saapunut 25.000 pakolaista. He ovat tulleet etupäässä Nigeriasta, Guineasta, Norsunluurannikkolta ja Bangladeshista.
(...)

Doskozil: "Tilanne pahenee päivä päivältä"

Itävallan puolustusministeri Hans Peter Doskozil (SPÖ) toteaa nykyisestä kehityskulusta: "Näyttää, että nyt on tarvetta ryhtyä toimiin, tilanne pahenee päivä päivältä. Olen aina sanonut, että Italialla on kohta kapasiteettinsa rajat vastassa." Samaan aikaan Rooman viranomaiset ovat yhä rauhattomampia ja he puhuvat, että "vaalikampanja-debatin takia ei ole syytä panna likoon" Itävallan ja Italian välisiä suhteita.

Kiivasta keskustelua Brenneristä - Sulkeminen loma-aikaan

Keskustelu rajan mahdollisesta sulkemisesta Brennerin solassa keskellä loma-aikaa on leimahtanut äskettäin liekkeihin. Sisäministeri Wolfgang Sobotka (ÖVP) on sanonut, että raja voidaan sulkea Itävallan armeijan avulla 24 tunnissa, jos Italia lähettää pakolaisia eteenpäin. Italia uhkasi tämän johdosta Itävaltaa EU-prosessilla.

Samaan aikaan oli juttua, että EU on tänään päättänyt jatkaa meritaksiliikennettä (ns. merimissio Sophia) vuoden 2018 loppuun asti. Jaettava kun ei saa kesken loppua.

diipadaapa

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 842
 • Liked: 1826
 • GCM - löyhä sopimus
Vs: 2016-04-02 Itävallan maahanmuuttopolitiikka (yhdistetty)
« Vastaus #62 : 25.07.2017, 17:48:18 »
Itävallan puolustusministeri onkin sitten samanlainen tyyppi kuin Jussi Niinistö, eli jos sotilaita lähetetään rajalle, niin heidät laitetaan korkeintaan kantamaan tulevien kunniakansalaisten laukkuja.

Onko tämä tietoa?

Meinaan, etteikö Itävalta ammu tarvittaessa kohti..?
"Empä tiiä, mutta tämmöstä se on, ja kaiken maailman muslimit täällä hilluu ja kyykkii tuolla ja huutaa...ootahan kohta on minareetti tuossa ukko huutaa siellä tolpassa... öööaaaah! Aamusella viiden aikaa alottaa, sitä on mukava kuunnella."
-Teuvo Hakkarainen-

Lumiukko Jeti

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 4 212
 • Liked: 9342
Vs: 2016-04-02 Itävallan maahanmuuttopolitiikka (yhdistetty)
« Vastaus #63 : 17.08.2017, 10:56:33 »
Itävalta on lähettänyt sotilaat Brennerin solaan estämään matuvaelluksen Italiasta. Noin tuhat kansainvaeltajaa on vaeltanut Italiasta Itävaltaan kuukausittain Brennerin solan kautta. Itävallan mitta on nyt täysi ja sotilaat ottavat solan tarkkailuun ja estävät joukkovaelluksen.

Samaan aikaan Bulgaria on lähettänyt Turkin vastaiselle rajalleen n. 600 sotilasta estämään laittomien siirtolaisten tunkeutumisen maaperälleen. Bulgarian puolustusministeri on vaatinut että Italiaan ja Kreikkaan siirretään NATO- ja EU-joukkoja puolustamaan rajoja laittomien siirtolaisten tunkeutumisyrityksiä vastaan. Suomen puolustusministeri pari vuotta sitten lähetti varusmiehet kantamaan tunkeutujien matkalaukkuja.

Onneksi Euroopasta löytyy vielä miehiä, jotka miehinä tahtovat kuolla.

https://euobserver.com/migration/138754
"Suomi tarvitsee sekä jatkuvaa työperusteista maahanmuuttoa että vapaan liikkuvuuden tuomaa moninaisuutta. "
- Vihreiden tavoiteohjelma 2014-2019

Lumiukko Jeti

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 4 212
 • Liked: 9342
Vs: 2016-04-02 Itävallan maahanmuuttopolitiikka (yhdistetty)
« Vastaus #64 : 21.08.2017, 15:45:28 »
Itävalta on aloittanut viime viikonlopun aika rajatarkastukset Brennerin solassa, Italian vastaisella rajallaan. Rajalle on lähetetty 70 sotilasta estämään laittomien siirtolaisten saapuminen Itävaltaan. Kumma juttu miten homma onnistuu Itävallalta mutta ei onnistu Suomelta. Raja on siis auki ja porukkaa kulkee, sotilaat estävät vain laittomien siirtolaisten siirtymisen Itävaltaan.

https://euobserver.com/tickers/138765

Lainaus
Austrian soldiers have carried out border checks at the Brenner Pass between Austria and Italy over the weekend, Euronews reported. The decision to deploy 70 soldiers at the border between the two EU member states was announced last week, to prevent migrants crossing on freight trains. Meanwhile, in Rome, police evicted some 800 migrants that had been squatting in a building near a train station in the Italian capital.
"Suomi tarvitsee sekä jatkuvaa työperusteista maahanmuuttoa että vapaan liikkuvuuden tuomaa moninaisuutta. "
- Vihreiden tavoiteohjelma 2014-2019

Mr.Reese

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 6 896
 • Liked: 10241
 • Anyone?
Vs: 2016-04-02 Itävallan maahanmuuttopolitiikka (yhdistetty)
« Vastaus #65 : 14.03.2018, 09:07:54 »
Italian raja vuotaa Ranskaan kuin seula ja taktiikka on sama kuin välimerellä. Salakuljettajat soittaa ranskalaisille tättähäärille, että tulkaa taas noukkimaan yksi lasti afrikkalaisia lenkkareineen ja ohuine farkkuineen hangesta ennen kuin jäätyvät sinne.
Lainaus
They are among dozens who have been tricked in recent weeks into paying hundreds of euros to people traffickers who promised them a comfortable car ride across the border.
   
The Montgenevre Pass isn't steep, but the snow is deep, and the young men's trainers and jeans do nothing to protect them against the biting minus 10 C (14 F) chill.
   
If they get lost, it might take hours to cross -- long enough to freeze to death.
   
By the time members of the French volunteer group Tous Migrants (We Are All Migrants) come to their rescue in the black of night, the youths are broken.
   
"I haven't slept for four nights, I can't take it anymore," says Abdul, a tall, thin Malian teenager, who trembles uncontrollably throughout the 40-minute car journey to the shelter run by Tous Migrants in the mountain town of Briancon.
   
Thousands of young men from francophone west Africa have trudged across these mountains over the past two years, dreaming of jobs in France.
   
In recent months, as news about the route filters back to Africa, the arrivals have gained pace.

Since July, nearly 3,000 have passed through the modest shelter run by Tous Migrants where volunteers distribute hot meals, dry clothes and a mattress to bunk down on.
   
But recently both the migrants and the volunteers have found themselves at the mercy of a new phenomenon: smugglers based in northern Italy who dump migrants -- including, on occasion, mothers with babies -- in the Alps, leaving them to fend for themselves.
   
The smugglers, who are also French-speaking west Africans, charge up to 350 euros ($430) to sneak people into France.
   
But once the group reaches the Italian border village of Claviere by train and bus, the car that is supposed to carry them on the last leg of their journey to Paris never materialises.
 
The smugglers instead call the French volunteers to notify them that a group of Africans is heading their way -- and then turn on their heels.


https://www.thelocal.fr/20180307/human-traffickers-prey-on-migrants-and-rescuers-alike-in-french-alps
"Heille kun sanoo disko disko, niin he ovat silleen, että mennään.” - Tiia Nohynek

"Yleensä vauvat ja mummot on parhaita mielenosoittajia, koska luovat kuin itsestään turvallista tilaa." - Marjaana Toiviainen

Dick Ursby

 • Jäsen^^
 • **
 • Viestejä: 470
 • Liked: 1521
 • Etnonationalisti
Vs: 2016-04-02 Itävallan maahanmuuttopolitiikka (yhdistetty)
« Vastaus #66 : 14.03.2018, 13:06:11 »
Ainahan norsut ovat marssineet Alppien yli.

Huomatkaa että salakuljettavat ovat itsekin afroja. Tietysti. Ei niille merkkaa paskaakaan jos koko lauma jäätyy hengiltä. Uusia uunoja tulee joka päivä ja idiootit odottavat rajan takana peiton ja kaakaon kanssa.
Olisit profiloinut etnisesti!

Vellamo

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 3 428
 • Liked: 17999
Vs: 2016-04-02 Itävallan maahanmuuttopolitiikka (yhdistetty)
« Vastaus #67 : 18.04.2018, 18:41:15 »
Itävalta suitsii turvapaikkajärjestelmän väärinkäytöksiä penkomalla iphonet ja tupakkirahatkin viedään  :'(

Lainaus
Itävalta vie turvapaikanhakijoilta kännykät ja vaatii rahaa
---
Turvapaikanhakijat pakotetaan luovuttamaan kännykkänsä ja jopa 840 euroa käteistä viranomaisille Itävallan hallituksen keskiviikkoisen esityksen mukaan.

Uutistoimisto AFP:n mukaan raha käytetään turvapaikkahakemusten aiheuttamiin kustannuksiin ja kännyköistä taas tutkitaan, sopivatko puhelinten paikannustiedot yhteen turvapaikanhakijoiden saapumiskertomusten kanssa.

Jos turvapaikanhakijan todetaan saapuneen aikaisemmin toiseen, Dublinin sopimusta noudattavaan eurooppalaiseen maahan, hänet voidaan lähettää sinne takaisin.

Äärioikeistolaiseen Vapauspuolueeseen kuuluvan sisäministeri Herbert Kicklin mukaan lain tarkoitus on lopettaa turvapaikkajärjestelmän väärinkäyttö.

Laista äänestetään lähiviikkoina parlamentissa.

http://www.iltalehti.fi/ulkomaat/201804182200887002_ul.shtml
"Vulnerable people should not be exposed to Covid-19 right now in the service of a hypothetical future. Second waves are real things, and we have seen them in flu pandemics. This is not a flu pandemic. Flu rules do not apply."
-William Hanage, professor of the evolution and epidemiology of infectious disease at Harvard

guest14935

 • Vieras
Vs: 2016-04-02 Itävallan maahanmuuttopolitiikka (yhdistetty)
« Vastaus #68 : 18.04.2018, 18:55:13 »
:'(
Lainaus
Jos turvapaikanhakijan todetaan saapuneen aikaisemmin toiseen, Dublinin sopimusta noudattavaan eurooppalaiseen maahan, hänet voidaan lähettää sinne takaisin.
Eikö olisi nyt syytä ottaa mallia.
Täällä olisi aika paljon Torniossa rajan yli tulleita, takaisin lomps.

Vellamo

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 3 428
 • Liked: 17999
Vs: 2016-04-02 Itävallan maahanmuuttopolitiikka (yhdistetty)
« Vastaus #69 : 18.04.2018, 20:09:39 »
Hyvää tässä Itävallan linjauksessa on se, että Euroopasta alkaa entistä useammasta maasta löytyä tolkullisia näkemyksiä asioiden hoitamiseksi. Huonoa on se, että Suomen turvapaikkapolitiikan suhteellinen vetovoima kasvaa taas lisää.

Voi mikä itku ja parku siitä tulisikaan, jos sipilän, orpon, mykkäsen, filan, poppin outin & co. suojattien kännykät takavarikoitaisiin ja pallerot laitettaisiin osallistumaan all inclusive -pakettinsa kustannuksiin. Ei valitettavasti tule tapahtumaan tällä hallituskaudella, toivottavasti jo seuraavalla!
"Vulnerable people should not be exposed to Covid-19 right now in the service of a hypothetical future. Second waves are real things, and we have seen them in flu pandemics. This is not a flu pandemic. Flu rules do not apply."
-William Hanage, professor of the evolution and epidemiology of infectious disease at Harvard

Parzival

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 1 848
 • Liked: 3722
Vs: 2016-04-02 Itävallan maahanmuuttopolitiikka (yhdistetty)
« Vastaus #70 : 18.04.2018, 20:41:02 »
Iltalehden toimittaja ei sitten malta olla kutsumatta FPÖ:tä äärioikestolaiseksi, mitä se ei missään nimessä ole.

Vaan lupaava merkki on se, että hallituksessa on ministeri joka ääneen puhuu "turvapaikkajärjestelmän väärinkäytöstä". Meillähän ainakin joku aika sitten tuommoinen olisi ollut rasismia.

Suuntaa Euroopassa muuttuu mutta toivottavasti ei liian hitaasti.

Alabama

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 2 001
 • Liked: 5746
 • Νέμεσις
Vs: 2016-04-02 Itävallan maahanmuuttopolitiikka (yhdistetty)
« Vastaus #71 : 27.04.2018, 18:59:45 »
Itävalta pistää vähitellen tuulemaan.  :-* Tosin tässä on kysymys vain pisara meressä: 405 kpl 100.000:en joukossa. Suurin osa nauttii parhaista eduista ja suurista mamuyhteisöistä pääkaupungissa Wienissä.

https://diepresse.com/home/innenpolitik/5413663/Fluechtlinge-mit-negativem-Asylbescheid-muessen-in

Lainaus
Flüchtlinge mit negativem Asylbescheid müssen in Niederösterreich in Landesquartiere


Der für Flüchtlingsangelegenheiten in Niederösterreich zuständige Landesrat Gottfried Waldhäusl (FPÖ) will bis Jahresende das Asylwesen seines Bundeslandes verschärfen. Als erste Maßnahme kündigte er in einer Pressekonferenz am Freitag einen geänderten Umgang mit geduldeten "Illegalen", wie er untergetauchte Menschen mit negativem Asylbescheid nannte, an.
405 solche Menschen soll es aktuell in Niederösterreich geben. Wer einen negativen Asylbescheid erhält, kann weitere vier Monate Grundversorgung beziehen - das sieht das Gesetz vor - und in der Zeit seine Ausreise vorbereiten und ausreisen.


Waldhäusl will nun, dass diese 405 Menschen von freien Unterkünften in Vollversorgungsquartiere des Landes übersiedeln. Dort gebe es fundierte Rückkehrberatung - "notorische Verweigerer", meinte Waldhäusl, würden in der Folge in eine Bundeseinrichtung zur Ausreise verlegt. Dass Niederösterreich dies umsetze, sei mit dem Innenministerium abgesprochen.
Standorte der Quartiere nicht genannt - "Datenschutz"

Die Verlegung soll bis spätestens 4. Mai erfolgen. Die Betroffenen seien ebenso wie private Quartiergeber und Einrichtungen wie Caritas und Diakonie schriftlich informiert worden. "Es wird welche geben, die untertauchen", sagte Waldhäusl. In diesen Fällen werde umgehend die Grundversorgungsleistung inklusive Krankenversorgung eingestellt. All jene, die bereits Rückkehrberatungen in Anspruch genommen, das Land aber trotzdem nicht verlassen hätten, dürften keine weitere Beratung erwarten, sondern - im Bundes-Rückkehrquartier - ihre Abschiebung.
Wenn jemand einen rechtskräftigen negativen Asylbescheid habe, müsse ein "spürbarer Bruch seiner Lebensumstände" die Konsequenz sein. Standorte der organisierten Quartiere im Land wollte Waldhäusl aus datenschutzrechtlichen Gründen nicht nennen.

Kielteisen turvapaikkapäätöksen saaneet siirretään maakunnan asumisyksikköön.

Pakolaissasioista vastaava Ala-Itävallan maakunnan edustaja Gottfried Waldhäusl (FPÖ) haluaa vuoden loppuun mennessä tiukentaa maakuntansa pakolaisasetuksia. Ensimmäisenä toimenpiteenä hän ilmoitti perjantaisessa tiedotustilaisuudessa muutoksia negatiivisen turvapaikkapäätöksen saaneiden henkilöihin kohdistuvissa toimenpiteissä. Näitä hän kutsuu nimellä "siedetyt laittomat".

405 "siedettyä laitonta" oleskelee tällä hetkellä Ala-Itävallassa. Negatiivisen turvapaikkapäätöksen saaneelle henkilölle tullaan maksamaan vielä neljän kuukauden ajan päätöksestä lain sanelemaa perustukea ja tänä aikana kyseinen henkilö voi suunnitella paluumatkaansa kotimaahan ja lähteä Itävallasta.

Waldhäusl haluaa, että nämä 405 henkilöä siirretään vapaamuotoisesta asumisesta maakunnan asumisyksikköihin, joissa on täysi ylläpito. Siellä annetaan perusteellista opastusta paluuseen kotimaahan. "Notooriset kieltäytyjät" siirrettäisiin valtion palautuskeskukseen. Ala-Itävallan maakunta on sopinut toimista sisäministeriön kanssa.

Siirto maakuntakeskukseen tapahtuu 4. toukokuuta mennessä. Asianomaisille on annettu tiedotus asiasta mm. kirkon majoitusyksikköihin. "Muutamat tulevat katoamaan näkyviltä", sanoo Waldhäusl. Näissä tapauksissa perustuki sisältäen sairausvakuutuksen lopetetaan. Kaikki ne, jotka ovat jo ottaneet paluuneuvonnan vastaan, mutta eivät siitä huolimatta ole poistuneet maasta, eivät ole oikeutettuja lisäneuvontaan vaan heidät siirretään valtion palauttamiskeskukseen odottamaan maasta poistamista.

Henkilön, joka saa kielteisen turvapaikkapäätöksen, tulee vääjäämättömänä seurauksena "tuntea elämisessään huomattavan muutoksen." Asumisyksikköjen sijaintia Waldhäusl ei halua tietoturvaoikeudellisista syistä ilmoittaa julkisuuteen.

Lumiukko Jeti

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 4 212
 • Liked: 9342
Vs: 2016-04-02 Itävallan maahanmuuttopolitiikka (yhdistetty)
« Vastaus #72 : 27.05.2018, 12:09:17 »
Itävalta valmistautuu sulkemaan ns. Balkanin reitin puoleisen rajansa. Sisäministeri Kickl (FPÖ) on huolissaan koko reitin tilanteesta, Kreikasta Sloveniaan. Useita tuhansia laittomia siirtolaisia on tällä hetkellä kulkemassa kohti Itävallan rajaa. Tilannetta tarkkaillaan päivätasolla.

Pelkästään viime viikolla Itävallan rajalta otettiin kiinni 700 laitonta maahantunkeutujaa. Sisämininisteri informoi reitin maita että viime vuosien tilannetta ei saa päästää toistumaan ja Itävalta tulee pistämään rajansa säppiin.

Jotta homma ei jäisi pelkästään puheiden tasolla on valmisteltu 500-600 poliisimiehen erikoisosasto joka tarvittaessa sulkee rajan ja estää maahantunkeutumisen. Käytössä on lisäksi valvontakalustoa sekä mm. siirrettävää aitaa jota saadaan nopeasti pystyyn pahimpiin kohtiin.

https://mobil.derstandard.at/2000080488322/Mehr-Fluechtlinge-am-Balkan-Kickl-will-im-Fall-der-Faelle

"Suomi tarvitsee sekä jatkuvaa työperusteista maahanmuuttoa että vapaan liikkuvuuden tuomaa moninaisuutta. "
- Vihreiden tavoiteohjelma 2014-2019

Peltipaita

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 4 852
 • Liked: 9609
 • Politiikan tutkija ja taidekriitikko
Vs: 2016-04-02 Itävallan maahanmuuttopolitiikka (yhdistetty)
« Vastaus #73 : 29.05.2018, 00:27:26 »
Itävallan hallitus on kertonut suunnitelmistaan leikata siirtolaisten, mukaan lukien pakolaisten, sosiaaliturvaa, asiasta kirjoittaa muun muassa Deutsche Welle. Pyrkimyksenä on vähentää saapuvien siirtolaisten määrää. Itävallan hallituksen maanantaina kertomien uusien linjauksien mukaan siirtolaiset eivät voisi hakea sosiaaliturvaa lainkaan ensimmäisen viiden vuoden aikana Itävallassa asuessaan. Tämän jälkeen siirtolaiset saavat pienempää tukea kuin itävaltalaiset. Tuki nousee samalle tasolle kuin itävaltalaisilla hakijan läpäistessä saksan kielen kokeen.

– Avain tukien saamiseen on saksan kielessä, kuvaili Itävallan liittokansleri Sebastian Kurz.

Viime vuonna valtaan noussut Kurzin äärioikeistolainen hallitus on ottanut tiukan linjan suhteessa maahanmuuttoon ja pakolaisiin. He uskovat, että tukien epääminen vähentää siirtolaisten kiinnostusta Itävaltaa kohtaan. Itävallan suunnitelmat ovat kuitenkin ristiriidassa EU lainsäädännön kanssa, sillä sen mukaan niin EU-kansalaisia kuin turvapaikanhakijoitakin on kohdeltava tasavertaisesti. Lisäksi turvapaikanhakijoille on taattava samanlainen sosiaaliturva kuin EU-kansalaisille. https://yle.fi/uutiset/3-10227368

"Kumiluodit ovat hyväksyttävyyden rajoilla"  sanoi Matti Vanhanen, kun Kataloniassa haluttiin saada mielipide selville äänestämällä.

Kim Evil-666

 • Kannatusjäsen
 • Jäsen^^^
 • ****
 • Viestejä: 10 981
 • Liked: 47765
 • Saatanalliset säkeet Tervetuloa!
Vs: 2016-04-02 Itävallan maahanmuuttopolitiikka (yhdistetty)
« Vastaus #74 : 29.05.2018, 00:51:29 »
EU lainsäädäntö on pakolaispolitiikankin osalta kauttaaltaan järjetön. Ei ole ihme, että koko maailman köyhälistö saapuu kylään jäädäkseen, kun sosiaalivarannot ovat vapaasti kupattavissa.

Se alkaa jo olla selvää, että EU ampuu itseään itsetarkoituksellisesti jalkaan. Se miksi se näin tekee, on ainakin itselleni vielä toistaiseksi hieman hämärän peitossa. Yhä enenevälle määrälle Euroopan kansalaisia alkaa valjeta, että EU:n tie on eurooppalaisen kulttuurin tuhon tie. Siinä pelissä on lopulta ainoastaan häviäjiä.

Itävallan suunnitelma on oikean suuntainen. Vielä parempi olisi, jos rajat tukittaisiin kokonaan onnenonkijoilta. Maailma tuli kylään, koko Eurooppa alkaa olla roskattu. Kielen oppiminen on jarru, mutta se ei kulttuurista Eurooppaa pitkällä aikavälillä pelasta. Täysimittainen rajavalvonta ja voimakas siirtolaisuuden torjunta ovat toimivat lääkkeet. Toinen lääke edelliseen liittyen olisi EU:n alasajo. Vain tahtotila puuttuu. Se puuttuu Euroopan pettäneiltä valtaa pitäviltä poliittisilta päättäjiltä. Pakolaispolitiikan vastustajien esiinmarssia on odotettu pitkään. Se tulee tapahtumaan ennemmin tai myöhemmin, hyvällä tai pahalla.
Sävytteisviritteinen ja erittäin Nuiva!
Pohjoinen Perkele! Arktisen alueen Eko-Mörökölli!
Ethnos Nation!

"islam on kallon ajettelukeskukset tyhjentävä lobotomia." - Veikko

ikuturso

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 14 533
 • Liked: 22154
 • Easter Worshipper
Vs: 2016-04-02 Itävallan maahanmuuttopolitiikka (yhdistetty)
« Vastaus #75 : 29.05.2018, 11:23:36 »
Ja Tanska aikoo laittaa yksivuotiaat päiväkotiin oppimaan kieltä ja kulttuuria.

Lainaus
Tanska pakottaa ongelmalähiöiden yksivuotiaat päivähoitoon oppimaan kieltä ja maan tapoja
Jos lapsi ei osallistu varhaiskasvatukseen, vanhemmat voivat menettää lapsilisät.
https://yle.fi/uutiset/3-10227145

-i-
Kun joku lausuu sanat, "tässä ei ole mitään laitonta", on asia ilmeisesti moraalitonta. - J.Sakari Hankamäki -
Maailmassa on tällä hetkellä virhe, joka toivottavasti joskus korjaantuu. - Jussi Halla-aho -
Mihin maailma menisi, jos kaikki ne asiat olisivat kiellettyjä, joista joku pahoittaa mielensä? -Elina Bonelius-

duc

 • Kannatusjäsen
 • Jäsen^^^
 • ****
 • Viestejä: 3 298
 • Liked: 8924
Vs: 2016-04-02 Itävallan maahanmuuttopolitiikka (yhdistetty)
« Vastaus #76 : 29.05.2018, 12:36:13 »
Kielen oppiminen on usein välttätön edellytys kulttuurin omaksumiseen ja ymmärtämiseen, mikä taas on edellytys lainsäädännön ja tapakulttuurin hyväksymiseen ja vapaaehtoiseen noudattamiseen. Ummikot tottelevat heille käsittämätöntä lakia vain pakottamisen kautta ja pelosta.

Länsimaalainen mamu saattaa ilman paikalliskielen taitoa poikkeustapauksissa, esim. määräaikaisen työkomennuksen ajan, olla ongelmaton länsimaissa, koska kulttuurin perusasiat muistuttavat toisiaan. Pysyvästi maahan jäävä Afrikasta, Lähi- tai Kaukoidästä tuleva muslimi lienee kaikkein ongelmallisin mamu, mitä kuvitella saattaa länsimaan kansalaisen näkökulmasta.

Edit. Korostus ja typot.
« Viimeksi muokattu: 29.05.2018, 18:05:48 kirjoittanut duc »
Lähtenyt.

ISO

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 8 282
 • Liked: 19566
 • Persuhtava keskustelija
Vs: 2016-04-02 Itävallan maahanmuuttopolitiikka (yhdistetty)
« Vastaus #77 : 29.05.2018, 12:38:59 »
Kieli on iso osa identiteettiä.

Jos ei opettele kieltä, ei koko kulttuurikaan kiinnosta. Onhan se jo nähty, miten integroituminen ei onnistu.

Naurettavaa väittää mitään muuta.
Syyrialainen Nesrin, 20, kertoo:
Hänen mukaansa häirinnältä voi arabikulttuurissa välttyä, jos ei puhu miehille ja välttää kaikenlaista kontaktia, ”merkkien antamista”.

Fiftari

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 7 748
 • Liked: 5366
 • "Hallitus koostuu ihmisistä joita ei hallita"
Vs: 2016-04-02 Itävallan maahanmuuttopolitiikka (yhdistetty)
« Vastaus #78 : 29.05.2018, 15:26:26 »
^Iso käsi Tanskan päätökselle. Soisi tapahtuvan muuten täälläkin. Joka tapauksessa nuivuus valtaa alaa. Saa nähdä onko liian myöhäistä mutta kukkahatut ja heidän lemmikkinsä joutuvat yhä ahtaammalle.
Koska elämme epävakauden aikoja jokainen ostaa itselleen vatupassin.

-Repomies

Bellerofon

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 1 046
 • Liked: 3256
Vs: 2016-04-02 Itävallan maahanmuuttopolitiikka (yhdistetty)
« Vastaus #79 : 29.05.2018, 15:41:33 »
Kieli ja tavat sekä myös valtauskonto. Näistä on kulttuurit rakennettu. Kaikille Suomessa päivähoitoa ja perusopetusta käyville pitää opetusohjelmaan sisältyä kansalaistaito (erityisesti velvollisuuksien kautta) ja uskonto (historiallisessa kontekstissa). Suurin osa päivittäisestä käytöksestä ja esimerkiksi useimmat yleisimmistä sanonnoista pohjaavat uskontoon. Ketään ei tarvitse pakottaa uskomaan, mutta on tärkeää ymmärtää mistä suomalaisuus on peräisin.
 Kieli on kaiken lähtökohta ja Suomessa ei pidä olla velvollisuutta palvella saati opettaa muuta kuin suomeksi ja ruotsiksi. 6kk oppii kyllä alkeet ja vuodessa pitäisi pystyä jo järkevästi kommunikoimaan. Tulkin voi aina hankkia omalla kustannuksellaan. Tämä ei tietenkään tarkoita sitä, etteikö yritys voisi palvella asiakkaitaan vaikka urgundiksi, mutta julkishallinnon ei pidä sitä tehdä.

Kulttuurirealisti

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 5 528
 • Liked: 5189
Vs: 2016-04-02 Itävallan maahanmuuttopolitiikka (yhdistetty)
« Vastaus #80 : 29.05.2018, 15:52:25 »
Lainaus
Itävallan suunnitelmat ovat kuitenkin ristiriidassa EU lainsäädännön kanssa, sillä sen mukaan niin EU-kansalaisia kuin turvapaikanhakijoitakin on kohdeltava tasavertaisesti. Lisäksi turvapaikanhakijoille on taattava samanlainen sosiaaliturva kuin EU-kansalaisille.

Tämä ei taida pitää paikkaansa? Jos en ihan väärin muista, useissa jäsenmaissa tp-hakijat saavat vähemmän kuin kansalaiset. Niin kuin luonnollisesti kuuluukin. Jos ei siis välttämättä halua paapoa läpsyjä.
"Ovela tapa pitää ihmiset passiivisina ja kuuliaisina on rajoittaa tiukasti hyväksyttävien mielipiteiden kirjoa, mutta sallia hyvin vilkas keskustelu sen kirjon sisällä. … tämä antaa ihmisille tunteen, että ajattelu on vapaata.” - Chomsky

Ernst

 • Asiantuntija
 • Jäsen^^^
 • *****
 • Viestejä: 27 042
 • Liked: 20019
Vs: 2016-04-02 Itävallan maahanmuuttopolitiikka (yhdistetty)
« Vastaus #81 : 29.05.2018, 16:13:22 »
Kielen oppiminen on usein välttätön edellytys kulttuurin omaksumiseen ja ymmärtämiseen, mikä taas on edellytys lainsäädännön ja tapakulttuurin hyväksymiseen ja vapaaehtoiseen noudattamiseen. Ummikot tottelevat heille käsittämätöntä lakia vain pakottamisen kautta ja pelosta.

Tuota voisi kuvata myös vaiheistuksella.

1. Aluksi matun on pakko opiskella kieltä, jos ei ole Suomen hyysäyskoneiston kanssa tekemisissä. Sehän tyrkyttää tulkin ja asiointiavustajan ynnä kulttuurikoordinaattorin melkein vessaan asti. Mutta jos raha on sidottu opiskeluun, matukin opiskelee. Pakosta.

2. Matu tutustuu ehkä joihinkin kantiksiin, ainakin opettajiin ja tättähääriin. Matu huomaa, että ilmapiiri on jotenkin kivampi kun osaa hiukan suomea. Matu opiskelee miellyttääkseen miellyttäviä kantiksia.

3. ja viimeinen vaihe. Harvat matut tajuavat, että ponnistelu kielen parissa on hyödyksi eniten itselle ja opiskelu kehittää häntä muutenkin.
Det humana saknas helt hos Sannfinländarna.
Ihmisyys puuttuu kokonaan perussuomalaisilta.
-Anna-Maja Henriksson (r.)


Marjapussi

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 4 396
 • Liked: 1080
 • Kollaa Kestää
Vs: 2016-04-02 Itävallan maahanmuuttopolitiikka (yhdistetty)
« Vastaus #83 : 29.05.2018, 19:04:32 »
Ehkä tuota kielitaitoa korostetaan liikaa. Se ei ole mikääm takuu sopeutumisesta; kotimaisena esimerkkinä kulmahousuiset. Sitä vastaan kohdemaan kulttuurin hyväksyminen on välttämättömyys ja tämä taasen ei usein onnistu oikeauskoisilta rauhaarakastavilta sovittelevilta moniosaajilta. Onhan se ennenkin Wienin lähellä torjuttu muslimien invaasio, joten miksei se voisi nytkin onnisrua.
Marokon kauhu oli sanansa mittainen eikä velipoikakaan jäänyt Aarnea pahemmaksi epätoivotun maahanmuuton estämisessä. Mutta kuka tulee torjumaan aiheettoman turvapaikkaturismin?

Vellamo

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 3 428
 • Liked: 17999
Vs: 2016-04-02 Itävallan maahanmuuttopolitiikka (yhdistetty)
« Vastaus #84 : 29.05.2018, 20:27:59 »
Analyysi Turun Sanomissa. Lihavoin vaihteeksi ulinakohtia - kun ei sitä juttua näköjään valtamedian toimittaja vaan voi kirjoittaa värittämättä ja objektiivisesti.

http://www.ts.fi/uutiset/maailma/3966268/Analyysi+Itavalta+hatistelee+uusilla+puomeilla+pakolaiset+muualle

Lainaus
Analyysi: Itävalta hätistelee uusilla puomeilla pakolaiset muualle

Itävallan oikeistohallitus aikoo kiristää maahanmuuttajien sosiaalietuja, takavarikoida rahavaroja ja kieltää musliminaisten asusteita. Liittokansleri Sebastian Kurz on tehnyt täyskäännöksen pakolaispolitiikassa.


(---)

Aikaisemmin keväällä liittokansleri Sebastian Kurzin hallitus pani vireille maahanmuuttolakien perusremontin, jolla se sanoo tukkivansa turvapaikkapolitiikan porsaanreiät.

Itävallan houkuttelevuutta pakolaisten silmissä vähennetään muun muassa sillä, että tulijoiden käteisvarat ja muut arvoesineet voidaan ottaa valtiolle 840 euroon saakka. Niillä Itävalta sanoo peittävänsä osan kuluista, joita valtiolle syntyy, kun hakija odottaa turvapaikkapäätöstä.

Tanskassa, Sveitsissä ja joissakin Saksan osavaltioissa vastaava laki on ollut voimassa pari vuotta. Rahaa ei ole esimerkiksi Tanskan valtion kassaan tullut juuri nimeksikään.

Kännykkä paljastaa tuloreitin

Varsin kiistanalainen on myös Kurzin hallituksen lakiesitys, jonka mukaan pakolainen joutuu antamaan kännykkänsä viranomaisille, jotta nämä voivat selvittää tulijan henkilöllisyyden, sen mistä maasta hän on lähtenyt ja mitä reittiä tullut Itävaltaan.

Amnesty Internationalin mielestä kännyköiden takavarikointi on "aivan kohtuuton puuttuminen ihmisten yksityisasioihin".

Hankala on myös vaatimus, jonka mukaan sairaaloiden on luovutettava tieto siitä, kuinka kauan turvapaikanhakija on ollut hoidossa. Itävallan lääkärijärjestön mukaan tämä rikkoo potilaan ja lääkärin luottamussuhdetta.

Näiden lisäksi Itävallan oikeistohallitus aikoo nopeuttaa rikoksiin syyllistyneiden palautuksia ja pidentää kuudesta kymmeneen vuoteen aikaa, joka vaaditaan, ennen kuin pakolainen voi hakea Itävallan kansalaisuutta.

Muslimitytöiltä huivi pois

Itävallan silmätikkuna ovat muslimit, joiden varalle hallituksella on erityissuunnitelmia.

Hallitus kaavailee lakia, joka kieltäisi alle 10-vuotiailta niin sanotun muslimihuivin käytön. Lailla on hallituksen mukaan tarkoitus suojella itävaltalaista kulttuuria islamilaisia vaikutteita vastaan päiväkodeissa ja alakouluissa.

Lakiehdotuksen käytännön merkitys on asetettu kyseenalaiseksi sen takia, että useimmissa muslimiperheissä tyttöjen odotetaan sitovan huivin päähänsä vasta teini-iässä.

(---)

Burkalaki on havaintoesimerkki siitä, millaisen kuperkeikan 31-vuotias liittokansleri Kurz on tehnyt suhtautumisessa pakolaisiin. Vuonna 2013 hän tyrmäsi vapauspuolueen ehdottaman burkakiellon. Vuonna 2017 hän oli ulkoministerinä vahvasti tukemassa samansisältöistä lakia.

Nyt Kurzin maahanmuuttolinja on kopio oikeistopopulistien linjasta.

Miten olisi valtamedian toimittajat jos vaihteeksi tällaisen jutun yhteyteen kirjaisittekin tietoa kaikesta siitä, mitä kiristyslinjauksen taustalla on? Eikä sen tarvitse olla mitään "äärioikeistolaisten tai -populistien" järjestöjen mielipiteitä ja näkemyksiä (vrt. yo. jutussa Amnestyn ja lääkärijärjestön ulinat), vaan pengotte riippumattomia tilastoja koulumaailmasta, mamu-naisten työssäkäyntiasteesta, eri maahanmuuttajaryhmien työllistymisestä, rikollisuudesta, väärin perustein turvapaikka hakevien määristä jne. Sitä samaa dataa, mihin Kurz&hallituksensa on päätöksentekoaan todennäköisesti pohjannut.
« Viimeksi muokattu: 29.05.2018, 20:54:25 kirjoittanut Vellamo »
"Vulnerable people should not be exposed to Covid-19 right now in the service of a hypothetical future. Second waves are real things, and we have seen them in flu pandemics. This is not a flu pandemic. Flu rules do not apply."
-William Hanage, professor of the evolution and epidemiology of infectious disease at Harvard

KTM

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 3 467
 • Liked: 3400
Vs: 2016-04-02 Itävallan maahanmuuttopolitiikka (yhdistetty)
« Vastaus #85 : 29.05.2018, 20:38:29 »
Muslimitytöiltä huivi pois

Itävallan silmätikkuna ovat muslimit, joiden varalle hallituksella on erityissuunnitelmia.

Hallitus kaavailee lakia, joka kieltäisi alle 10-vuotiailta niin sanotun muslimihuivin käytön. Lailla on hallituksen mukaan tarkoitus suojella itävaltalaista kulttuuria islamilaisia vaikutteita vastaan päiväkodeissa ja alakouluissa.

Miksi ihmeessä vain alle 10-vuotiailta? Huivien käyttö pitäisi kieltää kaikilta alaikäisiltä, eli alle 18-vuotiailta.

Toivon mukaan sitten 18-vuotta täyttäessä olisi jo järkeä sen verran että kieltäytyisi sukulaistensa pakottamasta säkityksestä.

Lakien tulisi suojella alaikäisiä järjettömältä kulttuurilta.

Kemolitor

 • Global Moderator
 • Jäsen^^^
 • *****
 • Viestejä: 5 300
 • Liked: 4326
 • Understanding is a three-edged sword.
Vs: 2016-04-02 Itävallan maahanmuuttopolitiikka (yhdistetty)
« Vastaus #86 : 08.06.2018, 12:51:47 »
Lainaus
Itävalta karkottaa imaameja ja sulkee moskeijoita

Itävalta aikoo karkottaa jopa 60 imaamia, jotka maan viranomaisten mukaan saavat rahoitusta Turkilta. Viranomaiset sulkevat lisäksi seitsemän moskeijaa, ilmoitti liittokansleri Sebastian Kurtz perjantaina.

Toimenpiteet ovat Kurtzin mukaan osa maan toimia "poliittista islamia" vastaan.

Maan uskonnollisista asioista vastaava viranomainen on tutkinut valokuvia lapsista, jotka leikkivät kuolevansa Gallipolin taistelussa. Kuvat oli otettu itävaltalaisessa moskeijassa, joka saa rahoitusta ATIB-nimiseltä turkkilais-islamilaiselta kulttuurijärjestöltä ja Turkin valtiolta.

ATIB tuomitsi valokuvissa esiintyneen toiminnan tuoreeltaan ja sanoi, että se lopetettiin heti ATIB:n saatua sen tietoonsa.

Gallipolin taistelu käytiin Britannian ja Ottomaanien valtakunnan välillä ensimmäisessä maailmasodassa.

Karjalainen (STT): Itävalta karkottaa imaameja ja sulkee moskeijoita

Blanc73

 • Kannatusjäsen
 • Jäsen^^^
 • ****
 • Viestejä: 11 813
 • Liked: 17413
 • Geenivirhe paholainen, Oulun osasto
Vs: 2016-04-02 Itävallan maahanmuuttopolitiikka (yhdistetty)
« Vastaus #87 : 08.06.2018, 13:34:26 »
Lainaus
Itävalta sulkee useita moskeijoita ja erottaa imaameja – ”taistelua poliittista islamia vastaan”
https://www.hs.fi/ulkomaat/art-2000005711304.html?ref=rss
Itävallassa suljetaan seitsemän moskeijaa ja erotetaan jopa 60 turkkilaista rahoitusta saavaa imaamia, kertoo uutistoimisto AFP. Itävallassa on vuodesta 2015 asti ollut voimassa muslimilaki, joka kieltää moskeijoilta ulkomaisen rahoituksen. Itävallan liittokanslerin Sebastian Kurzin mukaan päätös on osa ”taistelua poliittista islamia vastaan”.

”Rinnakkaisilla yhteiskunnilla, poliittisella islamilla ja radikalisoitumisella ei ole sijaa maassamme”, Kurz sanoi
AFP:n mukaan.

Turkin presidentin avustaja arvostelee päätöstä islaminvastaisena ja rasistisena, uutistoimisto Anatolia kertoo.

Kurz kertoo, että päätökset erottamisista ja moskeijoiden sulkemisista tehtiin erään alkuvuodesta sattuneen tapauksen takia. Pääkaupunki Wienissä sijaitseva suuri moskeija herätti kohun alkuvuodesta, kun julkisuuteen nousi kuvia, joissa lapset näyttelivät ensimmäisen maailmansodan Gallipolin taistelua. Kuvissa lapset esimerkiksi leikkivät kuollutta Turkin lippuun käärittyinä.
Edes jotain valoa vallitsevan ja itsetuhoisen multikulti-hulluuden keskellä.
"Somaleissa on korkeasti koulutettuja runsaasti mm. koneinsinöörejä, Soile Syrjäläinen on huomannut. Heidän todistuksensa on vain jäänyt Somaliaan, hän toteaa."

Erikoislääkäri ja terapeutti Pirkko Brusila: "Muslimeilla seksuaalisuuden käsite on kantasuomalaisia laajempi."

Lumiukko Jeti

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 4 212
 • Liked: 9342
Vs: 2016-04-02 Itävallan maahanmuuttopolitiikka (yhdistetty)
« Vastaus #88 : 08.06.2018, 13:48:50 »
Erinomainen uutinen. Itävaltalainen Der Standard taustoittaa isolla artikkelilla:

https://derstandard.at/2000081199654/Regierung-will-sieben-Moscheen-schliessen-etliche-Imame-ausweisen

Suljettavat moskeijat ovat:

- Harmaiden Susien (turkkilainen islamisti-"äärioikeisto") moskeija Vienissä.
- 6 kpl arabien pyörittämiä "islamkeskuksia". Joukossa salafisteja ja muuten vaan shariaa saarnaavia.

Imaameja ei ainoastaan eroteta vaan myös karkoitetaan. Lisäksi karkoitetaan imaamien perheet n. 150 ihmistä. Syynä imaamien karkoitukseen ei ole pelkästään moskeijoiden sulkeminen vaan se että ovat ottaneet vastaan rahoitusta ulkomailta ts. ulkomaiden, etupäässä Turkin, uskonnollis-poliittisia agentteja nämä imaamit. Kaksi imaamia on jo potkittu pois maasta.

"Suomi tarvitsee sekä jatkuvaa työperusteista maahanmuuttoa että vapaan liikkuvuuden tuomaa moninaisuutta. "
- Vihreiden tavoiteohjelma 2014-2019

Linkster

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 691
 • Liked: 1394
Vs: 2016-04-02 Itävallan maahanmuuttopolitiikka (yhdistetty)
« Vastaus #89 : 08.06.2018, 13:56:01 »
Erinomainen edistyksellinen uutinen, mutta (kateellinen)totean sen olevan erinomaista vain itävaltalaisille. Nuo Euroopan tuhoa edistävät kahelit ovat varmasti pian toisessa hölmölässä joka uskoo noiden valeet ja leikkihädät tuosta vaan.
Euroopan voi olla mahdotonta päästä noista erityisen vaarallisista tyypeistä eroon lepsun ulkomaalaispolitiikkansa vuoksi. Vankilahan noille olisi oikea sijoituspaikka , mutta valitettavasti lähimmät tarkoitukseen sopivat säilöt sijaitsevat Venäjällä eikä venäläinen nyt niin hullu ole että ottaisi moisia aikapommeja vastaan edes isolla rahalla!
Toivon että muutkin eurooppalaiset isot kaupungit heräävät ennenkuin saavat herätä minareettiulinaan.