Kirjoittaja Aihe: 2016-04-15 Hallitus on avaamassa taksiliikenteen kilpailulle (Sipilän/Bernerin taksiuudistus)  (Luettu 328284 kertaa)

Alaric

 • Administrator
 • Jäsen^^^
 • *****
 • Viestejä: 25 944
 • Liked: 68033
 • Ei maata ilman kansaa, ei kansaa ilman verilinjaa
Lainaan Uuninpankolta röyhkeästi Hamsterin bongaaman uutisen ja teen tästä oman ketjun, koska kyseessä on melkoisen merkittävä juttu. En liittänyt tätä myöskään tuohon Uber-ketjuun, koska tämä on kuitenkin selkeästi oma aiheensa. Modet yhdistäkööt, jos on tarvetta.

Tämä on kyllä hyvin mielenkiintoista. Taksiliitto vastustaa "yllättäen" asiaa ja heillä saattaa olla jopa jotain pointtiakin jutuissaan. Haluan silti itse nähdä, että mitähän tästä mahtaa tulla, jos homma tosiaan toteutuu. Epämääräisiä mamukuskeja, törkeitä ylihintoja, harmaata taloutta vai kenties alalle tervettä kilpailua?

Mielipiteitä kehiin.

http://www.mtv.fi/uutiset/kotimaa/artikkeli/hallitus-aikoo-vapauttaa-taksiliikenteen-kilpailulle/5844808

Lainaus
Hallitus aikoo vapauttaa taksiliikenteen kilpailulle

Hallitus on avaamassa taksiliikenteen kilpailulle. MTV:n tietojen mukaan liikenne- ja viestintäministeri Anne Berner (kesk.) esittää taksilupien ja -hintojen vapauttamista.

Taksikilpailun avaaminen on osa ministeri Anne Bernerin isoa Liikennekaari-uudistusta, jossa on tulossa muitakin merkittäviä muutoksia liikennepalveluihin. Ministerin esitystä odotetaan jo ensi viikon alussa.

Taksiliitto varoittaa, että kilpailun avaaminen toisi hyötyjen lisäksi myös haittoja. Toimitusjohtaja Timo Koskinen sanoo, että hintojen hajonta lisääntyisi.

– Joskus taksin voisi saada edullisemmin, mutta joinakin aikoina hinnat nousisivat merkittävästi, Koskinen arvioi.

Taksiliitto ei usko, että nykyisen sääntelyn purkaminen helpottaisi taksien saatavuutta. Myös alueelliset erot olisivat liiton mukaan suuret.

– Taksin saatavuus heikkenisi oleellisesti vaikeina vuorokaudenaikoina, hiljaisina aikoina ja pyhäpäivinä, jolloin työvoimakustannukset ovat suurimmillaan. Tälläisenä kauniina kevätpäivänä tarjonta voisi jopa lisääntyä, Koskinen sanoo.

Säästöjä julkiseen talouteen

Kilpailu- ja kuluttajavirasto puolestaan muistuttaa, että taksikilpailu toisi säästöjä myös julkiseen talouteen.

Valtio ja kunnat maksavat taksiliikenteestä noin 40 prosentin osuuden. Se on yli 400 miljoonaa euroa vuodessa.

– Määräsääntelyn purkaminen on tärkein asia. Se helpottaisi alalletuloa ja lisäisi taksien saatavuutta ja sitä kautta toisi hintakilpailua, sanoo Kilpailu- ja kuluttajaviraston tutkimuspäällikkö Henrikki Oravainen.

Taksiyrittäjät nostavat varoittavaksi esimerkiksi Ruotsin, jossa taksikilpailun vapauttaminen 1990-luvun alussa toi mukanaan harmaata taloutta ja muita lieveilmiöitä. Taksikyydin hinnat voivat vaihdella rajusti Tukholmassa.

Mannerheimintien taksitolpalla Helsingissä päivystänyt Janne Turunen pelkää, että yhä harvempi saisi taksikuskina leivän, jos nykymalli puretaan.

– Katso nyt tätäkin taksimäärää. Menee tunti ennen kuin pääsen jonon kärkeen ja liikenteeseen. Ei tänne tarvita enää lisää autoja, taksiyrittäjä Turunen sanoo.

Liikenne- ja viestintäministeri Berner on kutsunut sidosryhmät koolle ensi maanantaina, jolloin hän kertoo Liikennekaari-uudistuksen etenemisestä.

Edit: Muutettu ketjun otsikko ja sisältö alkuperäisen MTV:n uutisen mukaiseksi.
« Viimeksi muokattu: 15.04.2016, 19:04:50 kirjoittanut Alaric »
Ei ota vieraat milloinkaan
kallista perintöänne.
Tulkoot hurttina aroiltaan!
Mahtuvat multaan tänne.

Hamsteri

 • Kannatusjäsen
 • Jäsen^^^
 • ****
 • Viestejä: 7 087
 • Liked: 6338
 • Hamster supremacy
"Epämääräisiä mamukuskeja"

Niitä meillä on jo sadoittain. Sen voi käydä toteamassa Steissiltä. En ota sieltä enää koskaan taksia. Toivottavasti saavat jonkun virityksen, että voi valita jatkossa virolaisen tai suomalaisen kuskin.
-Naiset loivat julkisesta sektorista helvetinkoneen, jonka tarkoitus on tappaa sinut monikultturismilla. -Älä luota mihinkään, mikä vuotaa kerran kuussa ja ei kuole. -Kaaos ja Kontrolli.

Uuno Nuivanen

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 25 775
 • Liked: 52606
Lainaus
Epämääräisiä mamukuskeja, törkeitä ylihintoja, harmaata taloutta

No, ainakin noita. Taksilla ajaminen on Suomessa kallista, mutta toisaalta se on ollut pääsääntöisesti ennakoitavaa ja luotettavaa. Kusetus ainakin lisääntyy ähmettien vallatessa markkinat.

Tabula Rasa

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 25 037
 • Liked: 18891
 • Kuka jos en minä
Joutashan tuota ajelemaan viikonlopputienestiä. Tähän asti se on vaan ollut tarkasti säädeltyä. Saa nähdä aukeaako mahdollisuus tehdä hommia vai torpataanko tuokin.
Hedelmistään puu tunnetaan.

''UPMn Kyselytutkimuksessa 40 prosenttia ei sisäistänyt sitäkään että puu on vessapaperin ja pahvin raaka-aine.''

Alaric

 • Administrator
 • Jäsen^^^
 • *****
 • Viestejä: 25 944
 • Liked: 68033
 • Ei maata ilman kansaa, ei kansaa ilman verilinjaa
Nyt tulikin sitten pieni twisti tähän juoneen, koska *gasp* Perussuomalaiset ei hyväksy taksiliikenteen vapauttamista! Olisivatkin olleet näin aktiivisia oikeasti merkittävissä asioissa, kuten 32 000 läpsyttelijän maahanpäästämisessä, niin Suomi olisi tällä hetkellä huomattavasti paremmassa jamassa. No, tämä on Jabballe ehkä sallittu kiukuttelukohteeksi isojen poikien neuvotteluissa.

Päivitys uutiseen, lainaan uuden osuuden alle:

http://www.mtv.fi/uutiset/kotimaa/artikkeli/hallitus-aikoo-vapauttaa-taksiliikenteen-kilpailulle/5844808

Lainaus
Hallituksessa kiistaa taksikilpailun avaamisesta – Soini: Ei ole sovittu

Hallituksessa on käynnissä kova kädenvääntö taksiliikenteen avaamisesta kilpailulle. MTV:n tietojen mukaan liikenne- ja viestintäministeri Anne Berner (kesk.) esittää esittää taksilupien ja -hintojen vapauttamista.

Perussuomalaiset tiedotti illalla, että asiaa ei ole käsitelty hallituksessa eikä puolue hyväksy taksiliikenteen vapauttamista

– Asiasta ei ole sovittu hallituksessa, sanoo perussuomalaisten puheenjohtaja Timo Soini.
Ei ota vieraat milloinkaan
kallista perintöänne.
Tulkoot hurttina aroiltaan!
Mahtuvat multaan tänne.

Hamsteri

 • Kannatusjäsen
 • Jäsen^^^
 • ****
 • Viestejä: 7 087
 • Liked: 6338
 • Hamster supremacy
Eeppistä.

Yllättäen poppasi enimmäkseen positiivinen uutinen esiin ja PS sitten päättää torpata.
-Naiset loivat julkisesta sektorista helvetinkoneen, jonka tarkoitus on tappaa sinut monikultturismilla. -Älä luota mihinkään, mikä vuotaa kerran kuussa ja ei kuole. -Kaaos ja Kontrolli.

Alaric

 • Administrator
 • Jäsen^^^
 • *****
 • Viestejä: 25 944
 • Liked: 68033
 • Ei maata ilman kansaa, ei kansaa ilman verilinjaa
Vähän pidempi uutinen Soinin lausunnoista.

Miksemme saaneet syksyllä kuulla esimerkiksi tällaista: "Hallitus ei ole päästämässä turvallisista maista tulevia turvapaikanhakijoita Suomeen."

Oliko siellä hallitusohjelmassa mainintaa monesta muustakaan tällä hetkellä lähinnä Persujen kannatuksen kustannuksella tapahtuvasta asiasta? Ei saatana mikä pönttö ja perseensä myyjä.

http://yle.fi/uutiset/soini_hallitus_ei_ole_vapauttamassa_taksikilpailua/8816110?origin=rss

Lainaus
Soini: Hallitus ei ole vapauttamassa taksikilpailua

Hallitusohjelmassa ei ole mainintaa taksiliikenteen avaamisesta kilpailulle, joten yksittäinen ministeri ei voi viedä sitä eteenpäin ilman hallituksen hyväksyntää, sanoo Timo Soini.


Perussuomalaisten puheenjohtaja, ulkoministeri Timo Soini tyrmää jyrkästi tiedot taksialan vapauttamisesta kilpailulle. MTV kertoi perjantai-iltana, että liikenne- ja viestintäministeri Anne Berner aikoo vapauttaa taksiliikenteen kilpailulle.

– Hallitus ei ole vapauttamassa taksikilpailua Suomessa. Tätä ei ole käsitelty hallituksessa, eivätkä perussuomalaiset kannata tällaista aloitetta. Taksikilpailun vapauttaminen ei käy perussuomalaisille.

Soini painottaa, että taksiliikenteen avaamista ei ole mainittu hallitusohjelmassa, joten yksittäinen ministeri ei voi viedä sitä eteenpäin ilman hallituksen hyväksyntää.

Hän sanoo vastustuksen liittyvän muun muassa kansalaisten turvallisuuteen.

– Meillä täytyy olla selvät säännöt, ketkä voivat toimintaa tätä harjoittaa, ja millä ehdoilla. Meidän mielestä tämä järjestelmä on perustaltaan hyvä. Sitä voidaan tietysti aina parantaa, mutta yhdessä Taksiliiton kanssa, eikä millään yksipuolisella ilmoituksella.

MTV:n tietojen mukaan ministeri Berner (kesk.) tulee esittämään taksilupien ja -hintojen vapauttamista jo ensi viikon alussa. Taksikilpailun avaaminen on osa isoa Liikennekaari-uudistusta, jossa on tulossa muitakin merkittäviä muutoksia liikennepalveluihin.

Kolmas hallituspuolue, kokoomus, ei ole käsitellyt asiaa eduskuntaryhmässään. Kokoomuksen ryhmäjohtaja Arto Satonen aikoo katsoa rauhassa, mitä ministeri Berner asiassa esittää.
Ei ota vieraat milloinkaan
kallista perintöänne.
Tulkoot hurttina aroiltaan!
Mahtuvat multaan tänne.

guest3656

 • Vieras
Näissä asioissa pitää nähdä iso kuva. Kaikissa palveluiden yksityistämisessä on nyt kysymys TISA-sopimuksesta, joka on tarkoitus saada voimaan kuluvan vuoden aikana. Myös liikenne kuuluu tämän sopimuksen piiriin.

Transatlantistisen perskekon tavoitteena on avata koko Suomen talous globaalille kilpailulle uusliberalistien oppien mukaisesta. Mainittakoon erikseen, että persut Halla-aho mukaanlukien kannattavat myös tätä sopimusta. Persujen tekemä myyräntyö koko Suomen myymiseksi globaalikapitalisteille saa siis jatkoa.

Lainaus
ECR MEPs have backed a report from the International Trade Committee establishing the Parliament’s position on the Trade in Services Agreement (TiSA).

ECR spokesman on International Trade, Emma McClarkin, said: “I welcome the broad support of MEPs for TiSA, as this agreement is of vital importance to Europe, especially given the increased role that services play in the global economy.
http://ecrgroup.eu/news/services-agreement-will-boost-exports-whilst-protecting-public-services/

http://maaradio.fi/index.php/fi/blogit/miikka-kallio/140-ttip-tisa-ja-ceta-vapaakauppasopimukset-ihmiskunta-vs-globaali-hirmuhallinto
Lainaus
While the Trans-Pacific Partnership (TPP) and the Transatlantic Trade and Investment Pact (TTIP) have received attention, the TiSA is the largest component of the United States’ “Big Three,” the triumvirate of strategic neoliberal trade deals being advanced by the Obama administration. Together, the three treaties form not only a new legal order hospitable for transnational corporations, but a new economic “grand enclosure”, which excludes China and all other BRICS countries.
https://arirusila.wordpress.com/2015/12/15/wikileaks-published-new-secret-tisa-documents/
Lainaus
(TiSA) on valmisteilla oleva kansainvälinen palvelukauppasopimus, jota neuvottelee tällä hetkellä 23 neuvotteluosapuolta. Koska Euroopan unioni edustaa neuvotteluissa 28 jäsenmaataan, neuvotteluissa on edustettuna yhteensä 50 valtiota, jotka kutsuvat itseään ”palveluiden erittäin hyviksi ystäviksi”. Nämä valtiot edustavat miltei 70 prosenttia maailman palvelukaupasta.

Sopimuksen tavoitteena on sääntelyn vähentäminen ja palvelukaupan yksityistäminen. Siihen sisältyvän Ratchet-lausekkeen mukaan kerran yksityistettyä palvelua ei voida ottaa uudelleen sääntelyn piiriin ja palauttaa julkiseksi. Sopimus on herättänyt huolta muun muassa julkisten palveluiden tulevaisuudesta sekä rahoituspalveluiden sääntelystä.

TiSA-neuvottelut aloitettiin kaikessa hiljaisuudessa. Kun kansalaiskeskustelu alkoi laajeta, ja TiSA -sopimukseen alettiin kiinnittää huomiota, Euroopan komissio julkaisi sopimuksesta tiedotussivut sekä alkuperäisen ehdotuksensa sopimuksen sisällöksi (pdf). Ennen ehdotuksen julkaisua TiSA-neuvotteluja oli kritisoitu läpinäkyyyden puutteesta. Wikileaks-vuoto oli nimittäin paljastanut, että TiSA-sopimukseen liittyvät luonnospaperit oli tarkoitus pitää salaisina paitsi sopimuksentekovaiheessa myös viisi vuotta sopimuksen allekirjoituksen jälkeen.

http://www.vapaakauppa.fi/kauppasopimukset/tisa/

Lainaus
Suomessa TISA-sopimuksen vaaroista on kirjoittanut taloustieteilijä Crister K. Lindholm. Neuvottelut 23 valtion välisestä kauppasopimuksesta aloitettiin 2013 ja mukana ovat muun muassa Yhdysvallat ja Euroopan unioni ja Australia.

Sopimus kattaa noin 70 % maailman palvelumarkkinoista ja sen tarkoitus on vapauttaa esimerkiksi pankkitoiminta ja liikenne vapaalle kilpailulle. TISA-sopimuksen on tarkoitus kattaa myös julkiset hankinnat, joten avoimelle kilpailulle haluttaisiin vapauttaa myös koulutus ja terveydenhuolto. 
http://www.kauppalehti.fi/uutiset/salainen-tisa-sopimus-vapauttaisi-koulutuksen-ja-terveydenhuollon-kilpailulle/eXM45Uvk

l'uomo normale

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 14 410
 • Liked: 13193
 • Je suis. Sivistysporvari. Ihmisenä ja kuluttajana.
Soini esiintyy niinkuin kyseessä olisi myös arvovaltakysymys perussuomalaisille. Onkohan jossain piirissä sovittu muutamista toisarvoisista asioista, joita estämällä Perussuomalaiset voivat nostaa profiiliaan kuntavaalien alla?
And madness and despair are a force.
Socially distancing.
Riittävällä moraalilla.

Jaska Pankkaaja

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 9 695
 • Liked: 12348
 • Finlayson, Fazer ja nyt myös Firas
Eeppistä.

Yllättäen poppasi enimmäkseen positiivinen uutinen esiin ja PS sitten päättää torpata.

Jotenkin kuvaavaa. Tosiaan ensimmäinen sitä sääntelyä purkava aloite ja persupuolue topakkana. Joo, ei 35 000 sosiaalituristia vuodessa mitään kunhan taxi-isäntien edut on turvattu  :facepalm:
Those who make peaceful revolution impossible, make violent revolution inevitable. J.F Kennedy

kummastelija

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 5 330
 • Liked: 14248
Jaha. Muutama "maksettu" gallup julkaistu, ja kaikki "maksetut" gallupit osoittaneet että persut ovat munineet 100-0. Ainut mainittava saavutus on puolueen sisäinen itsesaastutus eli harjaaminen. Nyt on maha ruikulla ja leikitään hallituksen sisäistä oppositiota.

Ei soinin taidot riittäneet hallituspuolueen tasolle. Taival kohti neljän hohottajan eduskuntaryhmää on alkanut ja jopa timppa sen on ymmärtänyt. Vtun timo urpo.
"Syö paskaa ja kuole pois!!" - PEN sananvapauspalkinnolla palkittu Abdirahim Hussein suomalaisnaiselle. 5.11.2015
"Hussein teki riko­sil­moi­tuksen vihapuheesta" Hussein on jakanut sosiaalisessa mediassa useita esimerkkejä siitä, miten häntä on nimitelty ja uhkailtu eri viesteissä: 18.8.2015

Raksa_Mies

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 2 410
 • Liked: 346
Toivottavasti persut pitävät kannastaan kiinni.

Muuttohaukka

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 7 624
 • Liked: 4485
Joutashan tuota ajelemaan viikonlopputienestiä. Tähän asti se on vaan ollut tarkasti säädeltyä. Saa nähdä aukeaako mahdollisuus tehdä hommia vai torpataanko tuokin.

Tuo olisi aika mukavaa pikkubisnestä! Täällä voisi saada pitemmänkin kyydittelyn.

dothefake

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 37 019
 • Liked: 23198
 • Imaaminoloinen kaktuslakkisetä. Rutinuiva.
Hehe, voisin jopa tarjota sopivalle asiakkaalle hyvän kyydin.
”Oma kansa ensin” -ajattelu on vahingollista.
-Tytti Tuppurainen

Apostrofi

 • Jäsen^^
 • **
 • Viestejä: 159
 • Liked: 52
Eeppistä.

Yllättäen poppasi enimmäkseen positiivinen uutinen esiin ja PS sitten päättää torpata.

Positiivistahan tuossa on juuri se, että PS on torppaamassa. Hyvä.

Kapseli

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 1 450
 • Liked: 3187
Tuleeko taksiliikenteen avaamisen torppaaminen perussuomalaisten ansioksi, niin kuin itärajan mamuvyöryn estäminen? Siinäkin persut väänsivät hiki otsalla, että pelastivat meidät varmalta tuholta.

Raksa_Mies

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 2 410
 • Liked: 346
Eeppistä.

Yllättäen poppasi enimmäkseen positiivinen uutinen esiin ja PS sitten päättää torpata.

Ja mikähän tuossa on positiivista?

maha54

 • Jäsen^^
 • **
 • Viestejä: 398
 • Liked: 422
Eeppistä.

Yllättäen poppasi enimmäkseen positiivinen uutinen esiin ja PS sitten päättää torpata.


"Lyhyt matka Tukholman taksissa voi maksaa jopa yli tuhat euroa "
http://www.hs.fi/matka/a1305561944928
"DDR försvann inte - det flyttade bara lite norr ut." - laina tuntemattomalta ruotsalaiselta.

ikki

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 1 009
 • Liked: 347
Tämä on kyllä hyvin mielenkiintoista. Taksiliitto vastustaa "yllättäen" asiaa ja heillä saattaa olla jopa jotain pointtiakin jutuissaan. Haluan silti itse nähdä, että mitähän tästä mahtaa tulla, jos homma tosiaan toteutuu. Epämääräisiä mamukuskeja, törkeitä ylihintoja, harmaata taloutta vai kenties alalle tervettä kilpailua?

Mielipiteitä kehiin.

kaikki nuo toteutunevat. Loppupeleissä muodostuu erihintaisia ketjuja erilaisilla maineilla kuskeilla ja hinnoilla. vrt vaikka limujuomat.
Tai tallinnan markkinoihin jos tuntee taksimarkkinat siellä. Juttelin asiasta joskus virolaisen kanssa.
Vaihtelevaa tasoa on ja sitten on ne hyvämaineiset ja halvat taksifirmat.

ikki

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 1 009
 • Liked: 347
kannattaa tässä kohtaa myös muistaa että ihmisten kuskaaminen iltaisin juottoloista kotiin on mitätön pikkujuttu verrattuna siihen varsinaiseen bisnekseen eli kela-ajot ja lasten kyyditykset kouluihin ja vastaavasti kotiin syrjäseuduilla etelän vetelien piikkiin.

dothefake

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 37 019
 • Liked: 23198
 • Imaaminoloinen kaktuslakkisetä. Rutinuiva.
Viipurissa taksi maksaa kaupunkialueella aina 100 rublaa (n. 1,33 euroa tämän päivän kurssilla). Taksi tulee parissa minuutissa tai sen saa helposti kadulta. Matka kestää 5-10 minuuttia, eli kuski saa neljä keikkaa tunnissa. 8x4=3200 rublaa työvuoro, eli tosi hyvä ansio. Bussilippu maksaa 30 rublaa, joten kolme venäläistä pääsee taksilla kohteeseen melkein samalla hinnalla. Tietysti ansiotaso on otettava huomioon, mutta silti taksin käyttö on mahdollista monelle viipurilaiselle, joten ajoa riittää kuskille.
Jos kilpailu vapautuu täällä, yht'äkkiä asiakkaiden määrä räjähtäisi ja ajoa riittäisi taksitolpalla tupakoinnin sijaan. Mummolla olisi varaa käydä kaupassa taksilla.
”Oma kansa ensin” -ajattelu on vahingollista.
-Tytti Tuppurainen

sivullinen.

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 14 064
 • Liked: 8965
 • Ahjo on viha. Kosto on kipinä.
En erityisesti Berneristä pidä, enkä kaikin puolin ole siksi varma tämänkään hyvältä kuulostavan uudistuksen hyvyydestä, mutta siitä nauttisin suunnattomasti, jos Berner näyttäisi Timolle kaapin paikan. Timo ja "harjatut" äänestävät joko laki uudistuksen puolesta riippumatta siitä, pitävätkö he siitä vai eivät, tai muuten hallitus hajotetaan ja Timon puolue pääsee nauttimaan siitä kannatusmäärästä, joka heillä on menestyksekkään hallitustaipaleen jäljiltä jäljellä. Timo varmasti viisaana miehenä valitsisi alistumisen. Hallitussuomalaisten ainoa kynnyskysymys on Timon rukousaamiaiset, ja niitä ei ole vielä kukaan edes halunnut uhmata.
"Meistä ei olisi mikään sen suotavampaa kuin sivullisen esittämä marxilainen analyysimme arvostelu." (Lenin)

Raksa_Mies

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 2 410
 • Liked: 346
En erityisesti Berneristä pidä, enkä kaikin puolin ole siksi varma tämänkään hyvältä kuulostavan uudistuksen hyvyydestä, mutta siitä nauttisin suunnattomasti, jos Berner näyttäisi Timolle kaapin paikan. Timo ja "harjatut" äänestävät joko laki uudistuksen puolesta riippumatta siitä, pitävätkö he siitä vai eivät, tai muuten hallitus hajotetaan ja Timon puolue pääsee nauttimaan siitä kannatusmäärästä, joka heillä on menestyksekkään hallitustaipaleen jäljiltä jäljellä. Timo varmasti viisaana miehenä valitsisi alistumisen. Hallitussuomalaisten ainoa kynnyskysymys on Timon rukousaamiaiset, ja niitä ei ole vielä kukaan edes halunnut uhmata.

Kaiken näkösiä motiiveja joillakin tuntuu olevan asian puolesta

Sydämistynyt

 • Vieras
Viipurissa taksi maksaa kaupunkialueella aina 100 rublaa (n. 1,33 euroa tämän päivän kurssilla). Taksi tulee parissa minuutissa tai sen saa helposti kadulta. Matka kestää 5-10 minuuttia, eli kuski saa neljä keikkaa tunnissa. 8x4=3200 rublaa työvuoro, eli tosi hyvä ansio. Bussilippu maksaa 30 rublaa, joten kolme venäläistä pääsee taksilla kohteeseen melkein samalla hinnalla. Tietysti ansiotaso on otettava huomioon, mutta silti taksin käyttö on mahdollista monelle viipurilaiselle, joten ajoa riittää kuskille.
Jos kilpailu vapautuu täällä, yht'äkkiä asiakkaiden määrä räjähtäisi ja ajoa riittäisi taksitolpalla tupakoinnin sijaan. Mummolla olisi varaa käydä kaupassa taksilla.

Kannatettava ajatus kaikkinensa, mutta tuli sitten mieleen, että mikä on taksarin sosiaaliturva ja eläke sittemmin...?

B52

 • Kannatusjäsen
 • Jäsen^^^
 • ****
 • Viestejä: 5 503
 • Liked: 2631
 • Tylsä hetero
Tervemenoa Ruotsiin, tuohon maahan josta kaikki tänne matkitaan, hyvää taksimatkaa.
On kumma miten vähän saa aikaan, jos vain lakkaa yrittämästä. Paula 8v.

Tabula Rasa

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 25 037
 • Liked: 18891
 • Kuka jos en minä
Viipurissa taksi maksaa kaupunkialueella aina 100 rublaa (n. 1,33 euroa tämän päivän kurssilla). Taksi tulee parissa minuutissa tai sen saa helposti kadulta. Matka kestää 5-10 minuuttia, eli kuski saa neljä keikkaa tunnissa. 8x4=3200 rublaa työvuoro, eli tosi hyvä ansio. Bussilippu maksaa 30 rublaa, joten kolme venäläistä pääsee taksilla kohteeseen melkein samalla hinnalla. Tietysti ansiotaso on otettava huomioon, mutta silti taksin käyttö on mahdollista monelle viipurilaiselle, joten ajoa riittää kuskille.
Jos kilpailu vapautuu täällä, yht'äkkiä asiakkaiden määrä räjähtäisi ja ajoa riittäisi taksitolpalla tupakoinnin sijaan. Mummolla olisi varaa käydä kaupassa taksilla.

Kannatettava ajatus kaikkinensa, mutta tuli sitten mieleen, että mikä on taksarin sosiaaliturva ja eläke sittemmin...?

Sama kuin meillä muillakin. Sillä erotuksella että toisilla on lupa tehdä töitä, toiset eivät saa ansaita.
Hedelmistään puu tunnetaan.

''UPMn Kyselytutkimuksessa 40 prosenttia ei sisäistänyt sitäkään että puu on vessapaperin ja pahvin raaka-aine.''

Alaric

 • Administrator
 • Jäsen^^^
 • *****
 • Viestejä: 25 944
 • Liked: 68033
 • Ei maata ilman kansaa, ei kansaa ilman verilinjaa
En erityisesti Berneristä pidä, enkä kaikin puolin ole siksi varma tämänkään hyvältä kuulostavan uudistuksen hyvyydestä, mutta siitä nauttisin suunnattomasti, jos Berner näyttäisi Timolle kaapin paikan. Timo ja "harjatut" äänestävät joko laki uudistuksen puolesta riippumatta siitä, pitävätkö he siitä vai eivät, tai muuten hallitus hajotetaan ja Timon puolue pääsee nauttimaan siitä kannatusmäärästä, joka heillä on menestyksekkään hallitustaipaleen jäljiltä jäljellä. Timo varmasti viisaana miehenä valitsisi alistumisen. Hallitussuomalaisten ainoa kynnyskysymys on Timon rukousaamiaiset, ja niitä ei ole vielä kukaan edes halunnut uhmata.

Kaiken näkösiä motiiveja joillakin tuntuu olevan asian puolesta

En nyt ota motiiveihin kantaa, mutta mitäs luulet, että miten tässä asiassa lopulta käy? Itsehän veikkaisin, että Berner, Kepu ja Kokkarit vievät Timppaa 6-0 näennäisestä vastustamisesta huolimatta.
Ei ota vieraat milloinkaan
kallista perintöänne.
Tulkoot hurttina aroiltaan!
Mahtuvat multaan tänne.

Kyklooppi

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 8 524
 • Liked: 6619
 • Musertunut Suomen kansalainen.
Viipurissa taksi maksaa kaupunkialueella aina 100 rublaa (n. 1,33 euroa tämän päivän kurssilla). Taksi tulee parissa minuutissa tai sen saa helposti kadulta. Matka kestää 5-10 minuuttia, eli kuski saa neljä keikkaa tunnissa. 8x4=3200 rublaa työvuoro, eli tosi hyvä ansio. Bussilippu maksaa 30 rublaa, joten kolme venäläistä pääsee taksilla kohteeseen melkein samalla hinnalla. Tietysti ansiotaso on otettava huomioon, mutta silti taksin käyttö on mahdollista monelle viipurilaiselle, joten ajoa riittää kuskille.
Jos kilpailu vapautuu täällä, yht'äkkiä asiakkaiden määrä räjähtäisi ja ajoa riittäisi taksitolpalla tupakoinnin sijaan. Mummolla olisi varaa käydä kaupassa taksilla.

Kannatettava ajatus kaikkinensa, mutta tuli sitten mieleen, että mikä on taksarin sosiaaliturva ja eläke sittemmin...?

Sama kuin meillä muillakin. Sillä erotuksella että toisilla on lupa tehdä töitä, toiset eivät saa ansaita.

 Etpä paljoa tiedä yrittäjyydestä ja siitä miten yrittäjän eläke muodostuu.Tämä asia ei ole ollenkaan niin yksiselitteinen kuin
 asioista pihalla olevat kuvittelevat.

 Mutta ei se mitään, maailma muuttuu eskoseni..
Ihmisjäte.

Arkipiispa

 • Kannatusjäsen
 • Jäsen^^^
 • ****
 • Viestejä: 1 126
 • Liked: 1638
 • Rapefugees not welcome !
Lainaus
Hallitusohjelmassa ei ole mainintaa taksiliikenteen avaamisesta kilpailulle, joten yksittäinen ministeri ei voi viedä sitä eteenpäin ilman hallituksen hyväksyntää, sanoo Timo Soini.

Ja missäköhän kohtaa hallitusohjelmassa löytyy maininta yli 30.000 ylimääräisen matun ottamisesta Suomeen ? Tai avoimien shekkien jakamista Migrin puolesta VOK:ien pitäjille ? Ja millonko Timppa-poju nostikaan näistä asioista kissan pöydälle ? Ja kun edes joku ehdottaa jotakin mitä voisi järkevästi pohtia, niin Timpalla tuli heti pisu vaippaan.

No antakaa joku Timpalle edes tutti suuhun. Sillä on paha mieli. :facepalm:
"Kelle täällä pitää maksaa ettei kaikki olis niin paskaa" - Ellinoora/Carrie
Polpo:lle tiedoksi: kirjoitukseni arvionnissa on sovellettava Poen lakia.

Raksa_Mies

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 2 410
 • Liked: 346
En erityisesti Berneristä pidä, enkä kaikin puolin ole siksi varma tämänkään hyvältä kuulostavan uudistuksen hyvyydestä, mutta siitä nauttisin suunnattomasti, jos Berner näyttäisi Timolle kaapin paikan. Timo ja "harjatut" äänestävät joko laki uudistuksen puolesta riippumatta siitä, pitävätkö he siitä vai eivät, tai muuten hallitus hajotetaan ja Timon puolue pääsee nauttimaan siitä kannatusmäärästä, joka heillä on menestyksekkään hallitustaipaleen jäljiltä jäljellä. Timo varmasti viisaana miehenä valitsisi alistumisen. Hallitussuomalaisten ainoa kynnyskysymys on Timon rukousaamiaiset, ja niitä ei ole vielä kukaan edes halunnut uhmata.

Kaiken näkösiä motiiveja joillakin tuntuu olevan asian puolesta

En nyt ota motiiveihin kantaa, mutta mitäs luulet, että miten tässä asiassa lopulta käy? Itsehän veikkaisin, että Berner, Kepu ja Kokkarit vievät Timppaa 6-0 näennäisestä vastustamisesta huolimatta.

Riittää kun soini uskaltaa sanoa ei. En jaksa uskoa että kokkarit tai keskusta haluavat uusia vaaleja tässä vaiheessa. Ei tosin soinikaan, mutta tässä olisi pieni tilaisuus kohotella osakkeitaann persuilla

Tagit: taksi taksiraiskaus