HOMMAN KESKUSTELU > Mylly

2016-04-15 Hallitus on avaamassa taksiliikenteen kilpailulle (Sipilän/Bernerin taksiuudistus)

<< < (226/227) > >>

Histon:
Me tienataan tällä niin vitusti. YLE:kin viimein nöyrtyy laittamaan raiskarin nimen uutiseen, nyt kun se on ollut jo pitkään kaikkien tiedossa eli julkistaminen ei varmasti enää "sada persujen laariin".

https://yle.fi/uutiset/3-12322501

--- Lainaus ---Useista raiskauksista tuomitulla taksikuskilla seitsemän uutta uhria: Otti kyytiin yksin liikkuneita naisia ja raiskasi, epäilee poliisi

Aiemman esitutkinnan aikana paljastui, että taksikuskilla oli lukuisia muitakin uhreja. Poliisi yhdisti epäiltyyn useita seksuaalirikoksia, joissa tekijä oli jäänyt tunnistamatta.

Helsingin poliisi epäilee noin 40-vuotiasta taksinkuljettajaa seitsemään naiseen kohdistuneista seksuaalirikoksista.

Poliisi epäilee miestä muun muassa viidestä raiskauksesta, raiskauksen yrityksestä, vapaudenriistosta ja pakottamisesta seksuaaliseen tekoon. Epäillyt rikokset tapahtuivat vuosina 2019–2021.

Kyseinen taksikuski Arian Juhana Rezaji tuomittiin viime vuoden elokuussa rikossarjan ensimmäisistä teoista vankeuteen kuudeksi vuodeksi ja kolmeksi kuukaudeksi. Hän sai tuomion yhteensä 18:sta eri rikoksesta, joista suurin osa oli neljään naiseen kohdistuneita seksuaalirikoksia.
[...]

--- Lainaus päättyy ---

https://yle.fi/uutiset/3-12202410


--- Lainaus ---Poliisi havainnut ilmiön: Taksinkuljettajia epäillään yhä useammin seksuaalirikoksista Helsingissä – viimeisin tapaus viime viikonlopulta

Helsingin poliisilaitoksella tutkitaan entistä enemmän seksuaalirikoksia, joissa epäiltynä on taksikuski. Poliisi korostaa kuitenkin, että yleensä taksilla matkustaminen on turvallista.
[...]
Valtaosa Helsingin poliisilaitoksen tutkismista seksuaalirikoksista epäillyistä taksinkuljettajista on kotoisin Lähi-idän ja Etelä-Aasian sekä Itä- ja Länsi-Afrikan alueilta.
[...]
--- Lainaus päättyy ---

RP:

--- Lainaus ---Taksi jättää sokean Tiina Mustosen minne sattuu – kaikki alkoi Vantaan kaupungin uudistuksesta
Syntymäsokea vantaalainen Tiina Mustonen saa kaupungilta jatkuvasti kielteisiä päätöksiä vakiotaksioikeudesta asiointimatkoille, vaikka hän on kokenut turvattomuutta vaihtuvien kuskien kanssa.
--- Lainaus päättyy ---


--- Lainaus ---Jos lähden omalta kotiseudulta Vantaalta, siellä on aika paljon tuttuja kuljettajia ja heihin luotan. Mutta esimerkiksi ilta-aikaan siellä ja esimerkiksi Helsingin keskustassa on todella kummallisia taksinkuljettajia ja silloin sattuu näitä asioita, että minua on jätetty milloin minnekin. Kaikki tutut kuljettajat ovat tehneet aamuvuoron.
--- Lainaus päättyy ---


--- Lainaus ---Jotkut kuskit eivät ole suostuneet ottamaan häntä kyytiin, kun he ovat nähneet opaskoiran. Kieliongelmien takia kuski ei välttämättä ole osannut lukea tilauksen lisätietokohdasta, että asiakkaalla on koira mukana.
--- Lainaus päättyy ---

https://www.iltalehti.fi/kotimaa/a/d6dbde2e-b764-4db0-86e0-5c79b79fc842

Outo olio:
^

--- Lainaus ---Kuskit ottaneet salaa palvelulisää

--

Palvelulisällä varmistetaan Susanne Laineen mukaan asiakkaan tarvitseman kuljetuspalvelun toteutuminen.

– Voi olla esimerkiksi näkövammaisia, ketkä tarvitsevat kuljettajalta saattamisapua, kun he lähtevät kotoa autoon ja autosta kohteeseen, Laine kertoo.

– Toivoin sen poistamista, koska jotkut kuljettajat ottivat sitä minulta salaa. Sen voi ottaa kortilta silloin kun annan siihen luvan, jos minut saatetaan jonnekin tai muuta. He eivät esimerkiksi nousseet auton kyydistä edes avaamaan minulle ovea mutta ottivat sitä silti. He tekivät tätä nimenomaan asiointimatkoilla, Tiina Mustonen puolestaan kertoo.

Kaupunki poisti lisän Mustosen mukaan hetkellisesti, mutta palautti sen vakiotaksihakemuksen jälkeen. Tätä perusteltiin sillä, että palvelulisä mahdollistaisi turvallisen taksipalvelun.

--- Lainaus päättyy ---

Asiakkaan kortilta höylätään vähän "juomarahaa" omin luvin, nyt on saatu Suomeenkin eksoottista kulttuuria. :roll:

Mitäs helvettiä muuten, kun kuskille pitää erikseen maksaa ylimääräistä siitä että haluttu palvelu toteutuu ja turvallisesti? :o :( Maksa ekstraa tai EVVK vaikka sokea eksyisi kaupungille. Ja kaupungin virkamies vain toteaa että näin on. Mitä ihmettä on tapahtunut suomalaiselle palveluammatille (retorinen kysymys).

foobar:
Ei tarvitse olla edes ulkkari jotta taksipalvelu on ihan ihmeellistä. Viimeisin taksireissu taisi olla Helsingissä Lasipalatsin tolpalta Pohjois-Espalle Mantan patsaan kohdalle. (Minä en ollut se joka päätti siitä että väli piti kulkea taksilla.) Kuski oli mitä ilmeisimmin suomalainen, mutta tällä matkalla hän onnistui vakuuttamaan meidät toiminnallaan siitä että oli aineissa, "syntymäaineissa", tai ainakin vakuuttava näyttelemään sitä. Jotain epämääräistä mihinkään liittymätöntä höpinää sen suusta tuli. Loppujen lopuksi kuski vielä kieltäytyi ajamasta Pohjois-Espan puolelle. Ulkopaikkakuntalaisille mainittakoon että tämän reitin kokonaisajomatka on noin 1,2 kilometriä, kävellen vastaava noin kilometrin.

Saakohan nykyään edes tilaamalla kuskeja jotka jotenkin muistuttaisivat entisaikojen kuskeja eivätkä syystä tai toisesta kirvoittaisi Hitlerin merkkiteoksen kanssa kilpailevien opusten kirjoittamiseen siitä kuinka vaikeaa on maksulla päästä pisteestä A pisteeseen B Helsingissä 2020-luvulla?

Echidna:
Erityisryhmien tarpeet jäivät kokonaan huomiotta taksiuudistuksessa. Kuljettajien ammattitaidolla ei ollut mitään painoarvoa. Kuviteltiin, että mies aavikolta voidaan istuttaa taksinrattiin ajamaan navigaattorin ohjeilla. Mutta vastuu perille löytämisestä delegoitiin asiakkaalle.

Iltalehden videolla Tiina Mustonen kuvailee hyvin, että kuljettajat eivät löydä hieman monimutkaisen taloyhtiön oikeille oville. Navigaattori saattaa opastaa suunnilleen hehtaarille, mutta kun se ei riitä. Yhdistetään tähän soppaan kuljettajien asenneongelmat, lisääntyvä epärehellisyys, heterogeeniseksi muuttunut toimijakenttä eri välittäjineen, appeineen, yhtiöineen, hinnastoineen. Lopputuloksena on ryöstettyjä asiakkaita kuljetettuna vääriin paikkoihin. Mutta voihan nyt sitten näkövammainen kilpailuttaa taksin ja säästää euron jos toisen. Tosin ennen uudistustakin sai sopia hintaa alaspäin, vain enimmäistaksa oli säädetty.

Navigaatio

[0] Viestien etusivu

[#] Seuraava sivu

[*] Edellinen sivu

Siirry pois tekstitilasta