HOMMAN KESKUSTELU > Mylly

2016-04-15 Hallitus on avaamassa taksiliikenteen kilpailulle (Sipilän/Bernerin taksiuudistus)

<< < (2/227) > >>

Hamsteri:
Eeppistä.

Yllättäen poppasi enimmäkseen positiivinen uutinen esiin ja PS sitten päättää torpata.

Alaric:
Vähän pidempi uutinen Soinin lausunnoista.

Miksemme saaneet syksyllä kuulla esimerkiksi tällaista: "Hallitus ei ole päästämässä turvallisista maista tulevia turvapaikanhakijoita Suomeen."

Oliko siellä hallitusohjelmassa mainintaa monesta muustakaan tällä hetkellä lähinnä Persujen kannatuksen kustannuksella tapahtuvasta asiasta? Ei saatana mikä pönttö ja perseensä myyjä.

http://yle.fi/uutiset/soini_hallitus_ei_ole_vapauttamassa_taksikilpailua/8816110?origin=rss


--- Lainaus ---Soini: Hallitus ei ole vapauttamassa taksikilpailua

Hallitusohjelmassa ei ole mainintaa taksiliikenteen avaamisesta kilpailulle, joten yksittäinen ministeri ei voi viedä sitä eteenpäin ilman hallituksen hyväksyntää, sanoo Timo Soini.

Perussuomalaisten puheenjohtaja, ulkoministeri Timo Soini tyrmää jyrkästi tiedot taksialan vapauttamisesta kilpailulle. MTV kertoi perjantai-iltana, että liikenne- ja viestintäministeri Anne Berner aikoo vapauttaa taksiliikenteen kilpailulle.

– Hallitus ei ole vapauttamassa taksikilpailua Suomessa. Tätä ei ole käsitelty hallituksessa, eivätkä perussuomalaiset kannata tällaista aloitetta. Taksikilpailun vapauttaminen ei käy perussuomalaisille.

Soini painottaa, että taksiliikenteen avaamista ei ole mainittu hallitusohjelmassa, joten yksittäinen ministeri ei voi viedä sitä eteenpäin ilman hallituksen hyväksyntää.

Hän sanoo vastustuksen liittyvän muun muassa kansalaisten turvallisuuteen.

– Meillä täytyy olla selvät säännöt, ketkä voivat toimintaa tätä harjoittaa, ja millä ehdoilla. Meidän mielestä tämä järjestelmä on perustaltaan hyvä. Sitä voidaan tietysti aina parantaa, mutta yhdessä Taksiliiton kanssa, eikä millään yksipuolisella ilmoituksella.

MTV:n tietojen mukaan ministeri Berner (kesk.) tulee esittämään taksilupien ja -hintojen vapauttamista jo ensi viikon alussa. Taksikilpailun avaaminen on osa isoa Liikennekaari-uudistusta, jossa on tulossa muitakin merkittäviä muutoksia liikennepalveluihin.

Kolmas hallituspuolue, kokoomus, ei ole käsitellyt asiaa eduskuntaryhmässään. Kokoomuksen ryhmäjohtaja Arto Satonen aikoo katsoa rauhassa, mitä ministeri Berner asiassa esittää.
--- Lainaus päättyy ---

guest3656:
Näissä asioissa pitää nähdä iso kuva. Kaikissa palveluiden yksityistämisessä on nyt kysymys TISA-sopimuksesta, joka on tarkoitus saada voimaan kuluvan vuoden aikana. Myös liikenne kuuluu tämän sopimuksen piiriin.

Transatlantistisen perskekon tavoitteena on avata koko Suomen talous globaalille kilpailulle uusliberalistien oppien mukaisesta. Mainittakoon erikseen, että persut Halla-aho mukaanlukien kannattavat myös tätä sopimusta. Persujen tekemä myyräntyö koko Suomen myymiseksi globaalikapitalisteille saa siis jatkoa.


--- Lainaus ---ECR MEPs have backed a report from the International Trade Committee establishing the Parliament’s position on the Trade in Services Agreement (TiSA).

ECR spokesman on International Trade, Emma McClarkin, said: “I welcome the broad support of MEPs for TiSA, as this agreement is of vital importance to Europe, especially given the increased role that services play in the global economy.

--- Lainaus päättyy ---
http://ecrgroup.eu/news/services-agreement-will-boost-exports-whilst-protecting-public-services/

http://maaradio.fi/index.php/fi/blogit/miikka-kallio/140-ttip-tisa-ja-ceta-vapaakauppasopimukset-ihmiskunta-vs-globaali-hirmuhallinto

--- Lainaus ---While the Trans-Pacific Partnership (TPP) and the Transatlantic Trade and Investment Pact (TTIP) have received attention, the TiSA is the largest component of the United States’ “Big Three,” the triumvirate of strategic neoliberal trade deals being advanced by the Obama administration. Together, the three treaties form not only a new legal order hospitable for transnational corporations, but a new economic “grand enclosure”, which excludes China and all other BRICS countries.
https://arirusila.wordpress.com/2015/12/15/wikileaks-published-new-secret-tisa-documents/

--- Lainaus päättyy ---

--- Lainaus --- (TiSA) on valmisteilla oleva kansainvälinen palvelukauppasopimus, jota neuvottelee tällä hetkellä 23 neuvotteluosapuolta. Koska Euroopan unioni edustaa neuvotteluissa 28 jäsenmaataan, neuvotteluissa on edustettuna yhteensä 50 valtiota, jotka kutsuvat itseään ”palveluiden erittäin hyviksi ystäviksi”. Nämä valtiot edustavat miltei 70 prosenttia maailman palvelukaupasta.

Sopimuksen tavoitteena on sääntelyn vähentäminen ja palvelukaupan yksityistäminen. Siihen sisältyvän Ratchet-lausekkeen mukaan kerran yksityistettyä palvelua ei voida ottaa uudelleen sääntelyn piiriin ja palauttaa julkiseksi. Sopimus on herättänyt huolta muun muassa julkisten palveluiden tulevaisuudesta sekä rahoituspalveluiden sääntelystä.

TiSA-neuvottelut aloitettiin kaikessa hiljaisuudessa. Kun kansalaiskeskustelu alkoi laajeta, ja TiSA -sopimukseen alettiin kiinnittää huomiota, Euroopan komissio julkaisi sopimuksesta tiedotussivut sekä alkuperäisen ehdotuksensa sopimuksen sisällöksi (pdf). Ennen ehdotuksen julkaisua TiSA-neuvotteluja oli kritisoitu läpinäkyyyden puutteesta. Wikileaks-vuoto oli nimittäin paljastanut, että TiSA-sopimukseen liittyvät luonnospaperit oli tarkoitus pitää salaisina paitsi sopimuksentekovaiheessa myös viisi vuotta sopimuksen allekirjoituksen jälkeen.

http://www.vapaakauppa.fi/kauppasopimukset/tisa/

--- Lainaus päättyy ---


--- Lainaus ---Suomessa TISA-sopimuksen vaaroista on kirjoittanut taloustieteilijä Crister K. Lindholm. Neuvottelut 23 valtion välisestä kauppasopimuksesta aloitettiin 2013 ja mukana ovat muun muassa Yhdysvallat ja Euroopan unioni ja Australia.

Sopimus kattaa noin 70 % maailman palvelumarkkinoista ja sen tarkoitus on vapauttaa esimerkiksi pankkitoiminta ja liikenne vapaalle kilpailulle. TISA-sopimuksen on tarkoitus kattaa myös julkiset hankinnat, joten avoimelle kilpailulle haluttaisiin vapauttaa myös koulutus ja terveydenhuolto. 
http://www.kauppalehti.fi/uutiset/salainen-tisa-sopimus-vapauttaisi-koulutuksen-ja-terveydenhuollon-kilpailulle/eXM45Uvk

--- Lainaus päättyy ---

l'uomo normale:
Soini esiintyy niinkuin kyseessä olisi myös arvovaltakysymys perussuomalaisille. Onkohan jossain piirissä sovittu muutamista toisarvoisista asioista, joita estämällä Perussuomalaiset voivat nostaa profiiliaan kuntavaalien alla?

Jaska Pankkaaja:

--- Lainaus käyttäjältä: Hamsteri - 15.04.2016, 19:59:20 ---Eeppistä.

Yllättäen poppasi enimmäkseen positiivinen uutinen esiin ja PS sitten päättää torpata.

--- Lainaus päättyy ---

Jotenkin kuvaavaa. Tosiaan ensimmäinen sitä sääntelyä purkava aloite ja persupuolue topakkana. Joo, ei 35 000 sosiaalituristia vuodessa mitään kunhan taxi-isäntien edut on turvattu  :facepalm:

Navigaatio

[0] Viestien etusivu

[#] Seuraava sivu

[*] Edellinen sivu

Siirry pois tekstitilasta