Kirjoittaja Aihe: 2016-04-15 Hallitus on avaamassa taksiliikenteen kilpailulle (Sipilän/Bernerin taksiuudistus)  (Luettu 231752 kertaa)

Inca

 • Jäsen^^
 • **
 • Viestejä: 112
 • Liked: 372
^Mutta jotkut rekkafirmat tarjoavat kuljetuksia 1 €/kilometri. Se on vielä uskomattomampaa.
Niin jossain kuulutaan maksavan rekoille 85c/km. Ajajina Romania/bulgaria/puola(kuskit Ukrainasta) taustaiset firmat. Näitähän Euroopassa riittää, pieniä rekkafirmoja jotka ajaa keskieurooppalaisille charter välitysfirmoille (joita myös on ihan älyttömästi)
Skandinaviasta Keski-Eurooppaan sitäpaitsi menee tappiolla, voitto tehdään pohjoiseen päin mentäessä.
( näille yleensä luvataan esimerkiksi 11500 km / kk / 85-90 c / km + ekat 50km tyhjänä ilmaiseksi + lauttaylitykset Skandinavian ja mantereen välillä tai mantereen - UK.n välillä ja valmiiksi suunnitellut ajoreitit ja kuormat ja itte ei tarvitse ku painaa kaasua, välitysfirma hankkii duunit ja reitittää valmiiksi keikat ja maksaa ajetut kilometrit ja varaa valmiiksi lauttaliput. No joo rekkayrittäjä saa hoitaa kuskien vaihdot, lepoajat :D ja kaluston kunnossapidot)

Se on tätä että ulkomaalainen työvoima ei palkkatasoa alenna, laiskat paikalliset notkuu ennemmin työttöminä eikä sitäpaitsi osaa enää yhtään mitään, ainakin jos on yli 3kk ollut työttömänä niin kyllä unohtaa miten rattia pyöritellään, trukkia ajetaan, kirjaa pidetään, maata mitataan tai sähköpostiin vastataan. Eikä osata enää herätä ennen seitsemää eikä käyttää ees kahvinkeitintä tai kammata hiuksia. Kyllä helposti unohtuu mitä tarkoittaa palaveri, miten edelleenlähetetään sähköposti, miten pöytäpuhelimeen vastataan, kuinka transporter käynnistetään, miten tankataan firman kortilla paku, mihin suuntaan pultit aukeaa tai miten kassakoneella skannataan maitopurkki. 

Kyllä on vaan niin että kantaväestö on kelvotonta laiskuria, maassa on karmaiseva hirvittävä suorastaan karmistuttava työvoimapula, työttömät ei osaa ollenkaan mitään ellei ne ole ulkomaalaisia työttömiä ulkomailta ja ne ei mitenkään alenna palkkatasoa eikä tarkoitus ole ollenkaan huonontaa työehtoja eikä kilpailla hinnalla

Johan sen osoittaa eurooppalaisen kumipyörillä rullaavan tavaraliikenteen kehitys 2000-luvulla. Ihan paskapuhetta, kyllä varmasti on suomen tes palkat joka maassa, puolalaiset ajaa koska ne on ahkeria suomalaiset ei aja koska ne on ennemmin pupuleikkikursseilla, laiskoja kun ovat.Skeptikko

 • Administrator
 • Jäsen^^^
 • *****
 • Viestejä: 13 376
 • Liked: 20580
Verottajan taksien tehovalvonnassa paljastui laiminlyöntejä
https://www.mtvuutiset.fi/artikkeli/verottajan-tehovalvonnassa-karu-tulos-lahes-puolella-taksiyrittajista-paljastui-laiminlyonteja/8235482

Lainaus
Verohallinnon mukaan tähän mennessä on löydetty 1,2 miljoonan euron edestä tuloja, joita ei ole ilmoitettu asianmukaisesti kirjanpidossa.

Elokuun loppuun mennessä verottajan valvonnan piirissä oli ollut 182 taksiyrittäjää. 45 prosentissa valvontatapauksista taksiyrittäjälle koitui lisää veroa maksettavaksi.

Merkittävimmäksi laiminlyönniksi verottaja katsoo myynnin kirjaamatta jäämisen. Lisäksi valvonnassa on havaittu pimeää palkanmaksua sekä sellaisten kulujen vähennyksiä, jotka eivät ole vähennyskelpoisia.
...
Tehovalvonta on vasta alkutaipaleella, sillä Verohallinto aikoo käydä läpi vielä noin 600 taksiyrittäjän toimintaa. Tarkastukset jatkuvat ainakin ensi kevääseen asti.

– Tarkoituksena on näiden lisäksi käydä läpi myös sellaisia taksiluvan omistajia, joilla ei ole verotietojen perusteella ollut taksitoimintaa. Selvitämme, ovatko he tehneet ajoja pimeästi, Lahdenperä sanoo.

Alan etujärjestö Taksiliitto pitää verottajan tehovalvontaa tervetulleena.
...
Liitto toteaa, että valtaosa 12 000 luvanhaltijasta toimii rehellisesti. Verottajan riskianalyysissä nousi esiin alle 800 yrittäjää.

Taksiyrittäjien tehovalvonta: Yli miljoonan edestä tuloja kirjaamatta
https://www.iltalehti.fi/kotimaa/a/fe861aae-a860-4290-b746-6163e28b3a18

Lainaus
Keväällä aloitettua valvontaa on tehty elokuun loppuun mennessä 182 taksiyrittäjälle. Valvontatapauksissa jopa 45 prosentissa taksiyrittäjien on täytynyt maksaa lisää veroja.

Vuonna 2018 uuden taksilain tultua voimaan taksiluvan saanti helpottui, jolloin alalle tuli paljon uusia yrittäjiä. Kirjanpidon ongelmat eivät kuitenkaan ole ollut vain uusien yrittäjien kontolla, vaan tulosten perusteella vilpillistä toimintaa ovat harjoittaneet myös pitkään alalla toimineet yrittäjät.

Lisäksi valvonnassa on tullut ilmi, että taksiyrittäjät ovat vähentäneet kirjanpidossa esimerkiksi yksityisautoilun kuluja sekä muita omia menojaan. Myös palkkoja on maksettu pimeästi ja työnantajan velvollisuuksia on jätetty hoitamatta.
...
– Kansainvälisiä toimijoita ei näytä kiinnostavan varmistaa, että niiden piirissä toimivat yrittäjät hoitavat yhteiskunnalliset vastuunsa. Se on mielestämme selkeä ongelma, joka osaltaan johtaa kilpailutilanteen vääristymiseen, Koskinen muistuttaa.

Taksialan tehovalvonta jatkuu ainakin ensi kevääseen asti.

Kymmeniä taksilupia peruutettu –  näin Traficom perustelee toimiaan
https://www.is.fi/autot/art-2000008204555.html

Lainaus
TRAFICOMIN sivuja silmäilemällä taksiliikennelupia on peruutettu tänä vuonna todella runsaasti. Mistä tässä on kysymys, johtava asiantuntija Pasi Hautalahti?

– Kyse on pääasiassa varattomuusesteistä.

– Liikennepalvelulaki säätää muun muassa, että velvoitteiden hoitaminen on kunnossa, ja sitten jos varattomuusesteitä ilmenee, annamme tilaisuuden hoitaa asian plussan puolelle. Nyt peruutukset johtuvat siitä, että varattomuuseste on jäänyt selvittämättä. Varaton ei voi olla luvanhaltija.

Varattomuuseste tarkoittaa sitä, että velallisella ei ole ulosmittauskelpoista tuloa eikä omaisuutta. Tällaisessa tilanteessa ulosottomies toteaa velallisen varattomaksi ja palauttaa ulosottoasiat velkojille.

Hautalahden mukaan Traficom on ilmoittanut taksiluvan peruutuksista julkisesti, koska luvanhaltijat eivät ole hakeneet postiaan. Kuinka paljon lupia on tänä vuonna peruttu?
En homona toivota tervetulleiksi Suomeen henkilöitä, jotka haluavat tappaa minut:
http://www.bbc.com/news/magazine-33565055

Tanskan pakolaisapu: hallitsematon tulijatulva johtamassa armageddoniin ja yhteiskuntamme tuhoon:
http://jyllands-posten.dk/international/europa/ECE7963933/Sammenbrud-truer-flygtningesystem/

Golimar

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 20 572
 • Liked: 33508
 • Ego sum Spartacus
Lainaus
X

TAMPERELAINEN taksiyrittäjä on tuomittu 480 euron sakkoon pahoinpitelystä. Taksimies oli mukiloinut helsinkiläisen kollegansa Tampereen rautatieaseman taksitolpalla. Tamperelaisen mielestä helsinkiläisellä ei ollut oikeutta ottaa asiakasta kyytiin kyseiseltä tolpalta.

X

 tamperelainen tempaisi helsinkiläistaksin oven auki ja löi kuljettajaa useita kertoja nyrkillä kasvoihin, raajoihin ja vartaloon. Lisäksi syytetty potki uhriaan.

Osan ajasta pahoinpitelijä istui uhrinsa autossa. Noin puolet jupakasta tallentui videolle. Käräjäoikeuden mielestä videotallenne tukee syytettä.

TAMPERELAINEN kiisti syytteen. Hän oli haalinut oikeuteen ison joukon todistajia, jotka syyttäjän esittämän väitteen mukaan eivät edes olleet tapahtumapaikalla.

X

Tamperelainen taksimies tuomittiin pahoinpitelystä 80:een kuuden euron päiväsakkoon. Maksettavaa tuli 480 euroa. Hänet määrättiin maksamaan uhrilleen korvauksia 445 euroa sekä 4 185 euroa tämän oikeudenkäyntikuluja.

Tamperelaisella taksiyrittäjällä on rikoshistoriaa entuudestaan. Hänet on tuomittu aiemmin pahoinpitelystä ja laittomasta uhkauksesta.


https://www.is.fi/tampereen-seutu/art-2000008317036.html

Pakkanen

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 1 542
 • Liked: 6631
^

Tynkkysen 70 päiväsakkoa someviestin jakamisesta koettelee kyllä tavallisen ihmisen oikeudenmukaisuus- ja oikeustajua.

Sananvapaus, kiihotuslaki ja rangaistusateikko ovat kaikki ihan yhtä rikki, kuin turvapaikkajärjestelmäkin.
Ainakin muutama politiikassa mukana oleva mädättäjä käyttää Hommaa sparraukseen ja käy täällä hiomassa argumentaatiotaan. Järkevintä olisi olla sparraamatta.

Titus

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 9 660
 • Liked: 13958
^

Kuten myös vastapuolen (ja omat) oikeudenkäyntikulut. Sakkoa 480€ ja oikeudenkäyntikuluja 4185€...
Don't give me that do goody good bullshit

Ari-Lee

 • Kannatusjäsen
 • Jäsen^^^
 • ****
 • Viestejä: 35 074
 • Liked: 32124
 • Sarkasmoitunut työvoimapulareservi ♂Syyllinen☦
Lainaus
X
TAMPERELAINEN kiisti syytteen. Hän oli haalinut oikeuteen ison joukon todistajia, jotka syyttäjän esittämän väitteen mukaan eivät edes olleet tapahtumapaikalla.


https://www.is.fi/tampereen-seutu/art-2000008317036.html

Väärästä todistuksesta tuomittakoon kuten itse teosta. Vai kuinka se meni lintukodon lakien mukaan.
"Meidän on kaikki, jos meidän on työ:
Nälkälän rahvas, äl' aarteitas' myö!" - Ilmari Kianto 🇫🇮

"Miksi kaikessa keskusteluissa on etsitty kaikki mahdolliset ongelmat heti kättelyssä? "- J.Sipilä
"Kimppuuni käytiin nyrkein – "Kyllä lyötiin ihan kunnolla" - J.Sipilä

Lahti-Saloranta

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 15 832
 • Liked: 29865
 • Kiihottavat vieraslajit
Väärästä todistuksesta tuomittakoon kuten itse teosta. Vai kuinka se meni lintukodon lakien mukaan.
Sitten vielä sellainen juttu kuin yllytys väärään valaan. Se onkin jo pahempi juttu, paljon pahempi kuin tuo nahinointi.
Vaikka tarkoitusperät olisivat maailman parhaat, niin monien, täysin erilaisten kulttuuritaustojen omaavien ihmisten kotouttaminen onnistuneesti ei ole mahdollista

Viimeinen suomalainen

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 4 823
 • Liked: 10006
 • "Yhdessä eteenpäin"
" Tamperelaisella taksiyrittäjällä on rikoshistoriaa entuudestaan. Hänet on tuomittu aiemmin pahoinpitelystä ja laittomasta uhkauksesta."

Ennen kuin eräs kempeleläisinsinööri meni  sveitsiläiskätyrinsä kanssa pilaamaan uudella taksilainsäädännöllä koko taksialan, tuollaisista rikoksista menetti lupansa. Piste.

Nyt ei varmaan voi, koska ______________(täytä itse). Värisee kyllä vahvasti...
Viimeinen maastalähtijä sammuttaa valot.

Kemolitor

 • Global Moderator
 • Jäsen^^^
 • *****
 • Viestejä: 5 589
 • Liked: 5385
 • Understanding is a three-edged sword.
" Tamperelaisella taksiyrittäjällä on rikoshistoriaa entuudestaan. Hänet on tuomittu aiemmin pahoinpitelystä ja laittomasta uhkauksesta."
------
Nyt ei varmaan voi, koska ______________(täytä itse). Värisee kyllä vahvasti...

Ihan suotta on värinöitä pohdiskella, koska tuomiota käsittelevässä jutussa on linkki Iltasanomien aiempaan juttuun, jossa kerrottiin:
Lainaus
-----
Tamperelaisella taksiyrittäjällä on värikäs menneisyys. Muutama vuosi sitten hänet tuomittiin pahoinpitelystä. Mies oli riehunut kirveen kanssa erään huoltoaseman pihassa.

Pahoinpitelyjutun todistajana oli 27-vuotias grillityöntekijä. Taksiyrittäjän mielestä grillityöntekijä todisti väärin. Hän vaati todistajaa muuttamaan kertomustaan.

Tapauksesta käynnistyi uhkailujen kierre, ja molemmat miehet tuomittiin laittomasta uhkauksesta.

Myöhemmin grillityötekijä näki taksimiehen liikenteessä Nokialla. Hän ampui täydessä vauhdissa ollutta autoa kohti 3–4 laukausta. Kolme luotia lävisti auton.

Taksikuski painoi päänsä alas ja kiihdytti pois paikalta. Grillityöntekijä saatiin pian kiinni, ja hänen käsistään ja sieraimistaan löytyi jäämiä ruudin savusta. Mies väitti, että ne olivat jälkiä siitä, kun hän oli käsitellyt ilotulitteita.

Krp:n rikosteknisen laboratorion tutkimuksissa selvisi, että ilotulitteissa ei ole samoja aineita kuin käsiaseen patruunoissa käytettävässä ruudissa.

Grillityöntekijä tuomittiin tapon yrityksestä viiden vuoden vankeusrangaistukseen. Muutaman vuoden istuttuaan mies vapautui, ja hänet karkotettiin kotimaahansa Turkkiin.

Nyt syytteessä olevaa taksiyrittäjää uhkasi myös lähtö Turkkiin, vanhaan kotimaahansa. Turkki esitti Suomelle oikeusapupyynnön ja vaati miestä luovutettavaksi Turkkiin.

Taksimies oli Facebookissa arvostellut Turkin itsevaltaista presidenttiä Recep Tayyip Erdogania, ja sellainen teko on kyseisessä diktatuurimaassa rikos, jonka seurauksena voi olla vuosien vankeusrangaistus.

Monet ulkomailla asuvat turkkilaiset ovat kertoneet, että he eivät uskalla matkustaa kotimaahansa, koska sieltä pois pääseminen voi olla mahdotonta.

Myös taksiyrittäjä on kertonut, ettei hän uskalla matkustaa lomalle Turkkiin, koska paluu takaisin Suomeen voi jäädä toteutumatta. Turkissa hänet on määrätty kiinni otettavaksi.

https://www.is.fi/kotimaa/art-2000008293796.html

Outo olio

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 9 934
 • Liked: 10435
 • Manner-Suomen Tasavalta
Lainaus
TAMPERELAINEN kiisti syytteen. Hän oli haalinut oikeuteen ison joukon todistajia, jotka syyttäjän esittämän väitteen mukaan eivät edes olleet tapahtumapaikalla.

Väärästä todistuksesta tuomittakoon kuten itse teosta. Vai kuinka se meni lintukodon lakien mukaan.
Sitten vielä sellainen juttu kuin yllytys väärään valaan. Se onkin jo pahempi juttu, paljon pahempi kuin tuo nahinointi.

Turkkilaiset tappelee ja valehtelevat toisilleen alibeja.

Lisäys: miettikääpä muuten, jos nyt haluaisit taksin niin kelpaisiko kuski joka ristiriitatilanteen sattuessa hakkaa ja potkii, ja hankkii oikeuteen kaverinsa valehtelemaan asiasta, syytön se on ja me todistetaan wallah? ??? Itse en kyllä uskaltaisi. Tällä kertaa kaverien tarina petti ja valvontakamera todisti toisin, mutta jos näin ei tapahtuisikaan, niin siinä voi joutua vaikka minkälaisiin tilanteisiin, ensin taksimatkalla ja myöhemmin oikeudessa. Joudut pahoipidellyksi ja myöhemmin tuomituksi rasismista korvauksiin pahoinpitelijällesi tjsp.
« Viimeksi muokattu: 08.10.2021, 22:49:31 kirjoittanut Outo olio »
Suvaitsevaisen ajattelun yhteenveto: Suomessa Suomen kansalaiset rikkovat Suomen lakeja. Myös muiden maiden kansalaisten on päästävä Suomeen rikkomaan Suomen lakeja. Tämä on ihmisoikeuskysymys.

Joku ostaa ässäarvan, toinen taas uhrivauvan. Kaikki erilaisia, kaikki samanarvoisia.

Can I have a safe space, too?

Viimeinen suomalainen

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 4 823
 • Liked: 10006
 • "Yhdessä eteenpäin"
" Nyt syytteessä olevaa taksiyrittäjää uhkasi myös lähtö Turkkiin, vanhaan kotimaahansa. Turkki esitti Suomelle oikeusapupyynnön ja vaati miestä luovutettavaksi Turkkiin.

Taksimies oli Facebookissa arvostellut Turkin itsevaltaista presidenttiä Recep Tayyip Erdogania, ja sellainen teko on kyseisessä diktatuurimaassa rikos, jonka seurauksena voi olla vuosien vankeusrangaistus."

Kaveri veti Retse-kortin ja välttyi karkotukselta! Miten vatussa tuo voi ajaa vielä taksia? Omata vielä liikenneluvan? Nukutaanko siellä Mansen Ely-keskuksessa? Joku vois kysästä asiasta...
Viimeinen maastalähtijä sammuttaa valot.

Linkster

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 752
 • Liked: 1605
" Nyt syytteessä olevaa taksiyrittäjää uhkasi myös lähtö Turkkiin, vanhaan kotimaahansa. Turkki esitti Suomelle oikeusapupyynnön ja vaati miestä luovutettavaksi Turkkiin.

Taksimies oli Facebookissa arvostellut Turkin itsevaltaista presidenttiä Recep Tayyip Erdogania, ja sellainen teko on kyseisessä diktatuurimaassa rikos, jonka seurauksena voi olla vuosien vankeusrangaistus."

Kaveri veti Retse-kortin ja välttyi karkotukselta! Miten vatussa tuo voi ajaa vielä taksia? Omata vielä liikenneluvan? Nukutaanko siellä Mansen Ely-keskuksessa? Joku vois kysästä asiasta...

Kyllä hölmölän lainsäädäntö(heh) joustaa näköjään kunhan värinän määrää saadaan kasvatettua ja toisaalta yleisen viihtyvyyden ja turvallisuudentunteen vähennystä suomalaisen veronmaksajan kannalta.Miksei ulkomailta saapuvien liikematkailijoidenkin kannalta.
Minilexin sivulta lupavaatimuksista seuraavasti:

"Traficom voi myöntää taksiliikenneluvan hakemuksesta luonnolliselle henkilölle tai oikeushenkilölle, joka täyttää lain edellyttämät vaatimukset. Luonnollisen henkilön tulee olla ensinnäkin täysin oikeustoimikelpoinen ja hyvämaineinen. Hyvämaineisuuden sisällöstä on laissa tarkemmat säädökset, jotka liittyvät siihen, ettei henkilöä ole tuomittu rikoksista tai muista säännösten rikkomisesta, jotka osoittavat henkilön olevan ilmeisen sopimaton luvan harjoittamiseen."

Hyvämaineisuus tarkoitti paksumahaisten mersu-nahkatakkiin pukeutuvien taksiukkojen aikakaudella hieman jotain muuta kuin älämölöttävien ja uhkailevien tunkiaisten kohdalla.

Toisaalta nämä luvat ja vaateet nyt ovat vain byrokratian ilmentymiä. Meilläkin pienessä uusimaalaiskunnassa on muutama aika tiheästi liikennöivä aivan tavallinen auto kuskaamassa milloin mitäkin remmiä paikasta A paikkaan B, tuskin ihan pyyteettömästi?
"Yksityistaksien" määrä saattaisi ullattaa jopa Bernerin tai muun vastaavan todellisuudesta irtaantuneen kalkkunan.
Jos jotain kunnollista palvelua haluaa taksilta joutuu jostain kaivamaan sen paikallisen "mersumiehen" privaattinumeron ja turvautumaan hänen tarjoamaan inhoittavan vanhanaikaiseen ja kuivan asialliseen palveluun ilman "jälkiruokia".
Nämä värisijäkaahailijat toki toimivat mainoksina kunnon kuskeille, mutta jossain isommissa kaupungeissa tilanne on mahdoton tänä päivänä.
« Viimeksi muokattu: 09.10.2021, 11:36:40 kirjoittanut Linkster »

RP

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 16 538
 • Liked: 11928
Voisihan tämän tietysti laittaa vaikka värinäveikkauksiinkin:
Lainaus
Vantaalainen taksiyrittäjä oli suudellut autonsa etupenkillä istunutta nuorta naista kahdesti suulle.

    Taksimies yllätti naisen tämän odottaessa kuittia.

    Hän otti naisesta kovakouraisen otteen niskasta ja suuteli väkisin suulle.

    Kuljettaja esti naisen pakenemisyrityksen ja suuteli tätä voimakkaasti toistamiseen.

Suudelmat olivat varsin väkivaltaisia. Naisen ylähuuleen syntyi päiväkausia kestänyt mustelma, joka hänen piti töihin mennessään peittää meikillä.

Ensimmäinen suudelma yllätti etupenkillä istuneen naisen.

Suudelman jälkeen nainen työnsi miestä molemmilla käsillään rinnasta pois päin ja yritti päästä karkuun, mutta mies otti häntä käsivarresta kiinni ja veti voimakkaasti takaisin sisälle autoon.

Nainen kuvailee vetämistä riuhtaisuksi.

Lainaus
Näin menetellessään vastaaja loukkasi asianomistajan seksuaalista itsemääräämisoikeutta. Hän syyllistyi pakottamiseen seksuaaliseen tekoon.

Oikeus piti erityisen moitittavana, että vastaaja syyllistyi rikokseen työssään.

– Taksilla on nimenomaan tarkoitus päästä turvallisesti kotiin, toteaa käräjäoikeus.

Oikeus tuomitsi vantaalaisen taksiyrittäjän kolmen kuukauden ehdolliseen vankeusrangaistukseen sekä maksamaan uhrilleen kipukorvausta 200 euroa ja kärsimyskorvausta 1 200 euroa.
https://www.iltalehti.fi/kotimaa/a/3550f17c-561b-4713-8143-e22c7e825573
"Iloitsen Turkin yrityksestä yhdistää modernisaatio ja islam."
http://www.ulkopolitiikka.fi/article/523/martin_scheinin_periaatteen_mies/

l'uomo normale

 • Kannatusjäsen
 • Jäsen^^^
 • ****
 • Viestejä: 12 705
 • Liked: 10215
 • Je suis. Sivistysporvari. Ihmisenä ja kuluttajana.
Voisihan tämän tietysti laittaa vaikka värinäveikkauksiinkin:
Lainaus
Vantaalainen taksiyrittäjä oli suudellut autonsa etupenkillä istunutta nuorta naista kahdesti suulle.
Pääkaupunkiseudulla on ollut vanhastaan tapana, että asiakas istuu takapenkillä, mikäli on max kaksi matkustajaa. Kai se käytäntö on nykyään yleistynyt maakunnissakin.

Arabikulttuurissa ainakin miehet haluavat istua kuskin vieressä oikealla puolella, koska se on arvokkain paikka, kuten ennen vanhaan Suomen maaseudullakin.
« Viimeksi muokattu: 12.10.2021, 00:05:07 kirjoittanut l'uomo normale »
And madness and despair are a force.
Socially distancing.

Melbac

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 4 230
 • Liked: 1837
Vähän oudolta toi kuullostaa että istutaan taksin etupenkille.Etupenkille mennään vasta sitten kun takapenkki on täynnä.Nykyään tosin noi ei tiedä missä on mikäkin mutta pk-seudulla välttämättä kantiskaan ei tiedä miten tiejärjestelyt on muuttuneet ja mitä tullut mihinkin.Mamut tosin ei tiedä välttämättä edes missä on joku naistenklinikka/kätilönopisto/velodromi/tilkka/tullinpuomi/eläintarha yms.

Uretaanipusla

 • Jäsen^^
 • **
 • Viestejä: 296
 • Liked: 415
 • Tullin kukka
Vähän oudolta toi kuullostaa että istutaan taksin etupenkille.Etupenkille mennään vasta sitten kun takapenkki on täynnä.
Itse olen aina istunut etupenkille jos olen yksin liikenteessä enkä pidä sitä mitenkään erikoisena. Lisäksi jos kuskilla on oikein tarkoituksella saalistus päällä niin takaovet on voitu laittaa lapsilukkoon jolloin uhri ei pääse karkuun.

Golimar

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 20 572
 • Liked: 33508
 • Ego sum Spartacus
Lainaus

Fennomania 2.0
1,71 t. tilaajaa
Kantasuomalaisilla ja vaihtoväestön taksinkuljettajilla on eri näkemys vapaan taksikilpailun pelisäännöistä. Tiina Wiik ja Junes Lokka raportoivat paikan päältä.

Lähde:
https://vk.com/video-175205551_456239933
Turvemielenosoitus Helsinki 14.10.2021
Vihapuhe FM


Normipäivä Helsingin rautatieaseman taksiasemalla 14.10.2021
https://www.youtube.com/watch?v=D3N374tA5AM

Tagit: