Kirjoittaja Aihe: UPI:n Tiilikainen: EU kestää, koska sille ei ole vaihtoehtoa  (Luettu 282059 kertaa)

JKN93

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 2 057
 • Liked: 639
 • Yhteiskunta Tutkija
http://www.kauppalehti.fi/uutiset/ulkopoliittisen-instituutin-tiilikainen-eu-kestaa--koska-sille-ei-ole-vaihtoehtoa/sfCNkd26

Ulkopoliittisen instituutin Tiilikainen: ”EU kestää, koska sille ei ole vaihtoehtoa.”


Euroopan integraatio on historiallisen vaikeassa tilanteessa. Ulkopoliittisen instituutin johtaja Teija Tiilikainen sanoo, että EU selviää tästäkin, koska sille ei ole vaihtoehtoa.


EU:n suurimmat haasteet Teija Tiilikaisen mukaan:

1. Eurooppa-aatteen ja integraation keskeisten tarkoitusperien jääminen ulkoapäin tuetun populismin ja nationalismin jalkoihin

2. EU:n kyvyttömyys hallita useampaa päällekkäistä sen peruspilareihin kohdistuvaa kriisiä (mukaan lukien brexit)

3. EU:n demokraattisen järjestelmän puutteet ja siitä seuraava unionipolitiikan heikko demokraattinen legitimiteetti


Ulkopoliittisen instituutin johtaja Teija Tiilikainen pahoittelee Katajanokalla sijaitsevan työhuoneensa järjestystä. Pöydän pintaa ei näy kirjojen ja paperipinojen alta.

Mutta kun työpöytää vertaa siihen maailmaan, jota Tiilikainen työkseen tutkii, järjestystä voi pitää esimerkillisenä.

EU:n on sanottu syntyneen kriiseistä ja vahvistuvan niistä. Nyt tätä rakennusainetta on liiankin kanssa.

”Tilanne on poikkeuksellinen, sillä samanaikaisesti on useampi ja erilainen kriisi päällä. Ennen on pystytty selvittämään yksi kriisi kerrallaan.”

Talouskriisin pahin vaihe on ohi, mutta Kreikan vaikeudet jatkuvat. Pakolaiskriisin volyymi yllätti EU:n täysin, ja se on tehnyt rintamalinjoja jäsenmaiden välille.

Kenties pahinta on turvallisuuspoliittinen tilanne, jossa terrorismi nostaa päätään, Venäjä uhittelee, ja sotilaallinen jännite kasvaa.

”EU on varsin huonosti varautunut hoitamaan tällaista kriisiä, jossa on sotilaallinen ulottuvuus. Silloin menee helposti sormi suuhun, kun uhkaa on joka puolella ja mietitään, miten toimitaan.”

Ja sitten on vielä brexit. Britit äänestävät kesäkuun 23. päivä EU-jäsenyyden jatkumisesta. Samalla EU-vastainen liike kasvaa monissa muissakin jäsenmaissa.

”On vaikea sanoa, miten brittien lähtö vaikuttaisi muuhun unioniin. Paha takaisku se olisi. Mutta on niitäkin, jotka sanovat, että integraatio ottaisi siitä sysäyksen syvempään suuntaan”, Tiilikainen sanoo.

Hän ei usko, että toteutuessaan brexit saisi seuraajia. ”Rajat tulevat muilla mailla nopeammin vastaan. Britannia on EU:n suuria valtioita, ja sille on annettu erityisasema kokonsa ja historiansa vuoksi. Jos joku muu yrittää samaa, se ei tule olemaan yhtä helppoa.”

Mitä on tapahtunut suurelle eurooppalaiselle projektille? Ei ole kuin parikymmentä vuotta siitä, kun eurooppalaiset päämiehet kokosivat poliittisen unionin ja rahaliiton. Jälkimmäisen onnistumisesta voi olla montaa mieltä, mutta tänä päivänä päätöstä ei saataisi edes aikaan.

Tiilikaisen mukaan selitys löytyy maailmanpolitiikan isosta kuvasta. 1990-luku oli täynnä toivoa, kylmä sota oli päättynyt, ja Venäjän EU-jäsenyyskin oli keskustelussa. Maailma näytti uudelta ja vanhat kaunat unohdetuilta.

”Hyvien taloussuhdanteiden aikaan integraatio on muutenkin mennyt eteenpäin. Taantuma ruokkii protektionismia, ja lisää kansallista ajattelua.”

Vuosituhannen vaihtuessa suurin optimismi oli jo haihtunut, mutta EU:ta elävöitti suuri laajentuminen. Vuonna 2004 EU:hun liittyi kymmenen pääosin entistä Itä-Euroopan maata. Eurooppa oli jälleen yhtenäinen, ajateltiin.

”Se näytti helpolta poliittiselta prosessilta ja oli suurvaltasuhteiden kannalta täysin ongelmaton.”

Jälkikäteen ajateltuna vauhti saattoi olla liiankin kova.

”Oli iso haaste ottaa jäseneksi niin iso määrä maita, joilla ei ollut takanaan lainkaan integraatiohistoriaa. Itä-Euroopassa on paljon oireita siitä, etteivät maat olleet valmiita jäseneksi. Asiasta keskusteltiin jo aikanaan paljon, mutta silloin todettiin, ettei maita ryhdytä jakamaan eriin eikä EU:ta jaeta eri kerroksiin.”

Tuulet ovat nyt täysin kääntyneet. Kansainvälinen ilmapiiri on erittäin tulehtunut, yhteistyö ei etene oikein millään rintamalla. Venäjän tilanteen lisäksi vastakkainasettelua lisää voimistunut Kiina, jonka arvopohja ja sisäinen järjestys poikkeavat länsimaista.

”Iso kuva on tavattoman hankala. Venäjällä rakennetaan voimakkaasti viholliskuvia ja mustamaalataan koko länttä viholliseksi. Kansalaisten mielipide Venäjällä kääntyy kriittiseksi Yhdysvaltojen ja Naton lisäksi EU:ta kohtaan.”

”Jotenkin tuntuu, että tässä ollaan menossa pitkään kylmään kauteen. Se on hirvittävä sääli”, Tiilikainen sanoo.

”Samalla geopolitiikka on ujuttautunut EU-maiden sisään. Venäjä hakee kumppaneita sieltä, rahoittaa ja kannustaa unionin vastaisia voimia useassa jäsenmaassa. Tavoitteena on hajottaa ja hapristaa EU:ta.”

Kiristynyt kansainvälinen tilanne ei heijastu vain Euroopan unioniin ja Venäjään. Se heijastuu kaikkeen, mikä edellyttää kansainvälistä yhteistyötä.

”Syyriassa on sisällissota käynnissä. Rauha ja vakaus edellyttävät hyviä suhteita. Samoin ympäristökysymykset ja talous. Tämänhetkinen vastakkainasettelu luo turvattomuutta ja vaikeuttaa isojen globaalien kysymysten ratkaisua.”

EU:n kannalta tilanne on erityisen vaikea, koska siinä on mukana sotilaallinen ulottuvuus. Se on unionin heikko kohta.

”EU:lla on yhteinen turvallisuus- ja puolustuspolitiikka, mutta se toimii vain hyvällä säällä ja on luotu unionin ulkopuolista kriisinhallintaa varten.”

Pidäkkeet syventää tätä ulottuvuutta ovat johtuneet siitä, että suurin osa EU-maista kuuluu Natoon, joka hoitaa vaativat sotilaalliset ja puolustukselliset toimet. Tehtävien jakaminen on perustunut taloudelliseen järkevyyteen ja tarkoituksenmukaisuuteen.

Tiilikaisen mukaan työnjako ei enää toimi.

”Unioni alkaa olla pitkälle menevä poliittinen liitto. Asetelma, jossa sen puolustusta hoidetaan toisessa yhteydessä, ei ole oikein tätä päivää.”

”Terrori-iskulla Brysseliin oli myös symbolinen merkitys. Meilläkin on yhteisiä etuja puolustettavana riippumatta siitä, mitä Nato tekee”, Tiilikainen sanoo.

Teija Tiilikainen on yksi neljästä henkilöstä, jotka on nimetty tekemään arviota Nato-jäsenyyden vaikutuksesta Suomelle. Vaikuttaako tämä EU-ulottuvuus arvion sisältöön?

”Kyllä me huomioimme, miten muut yhteistyöulottuvuudet etenevät”, Tiilikainen sanoo.

Euroopan unioni on selvinnyt kaikista kriiseistään, näin käy Teija Tiilikaisen mukaan nytkin.

”EU kestää, koska sille ei ole vaihtoehtoa.”

”Paluu kansallisvaltiojärjestelmään ei ole vaihtoehto. Kansainvälistä kilpailua kiristävät globalisaation lisäksi suuret uudet valtiotoimijat kuten Kiina. Pienet ja keskisuuret eurooppalaiset valtiot eivät pärjää tässä kilpailussa ilman tiivistä yhteistyötä.”

Tiilikaisen mukaan EU voi kuitenkin muuttaa muotoaan kriisin seurauksena.

”On vaikea arvioida, millaisen muodon EU tulevaisuudessa ottaa. Tähän vaikuttaa muun muassa se, millaiseen ratkaisuun britit päätyvät kesäkuun kansanäänestyksessä.”

Ylipäätään EU on selviytynyt perustehtävissään Tiilikaisen mukaan selvästi paremmin kuin unionin julkisesta kuvasta voisi päätellä.

”Eurokriisin hoitoa on kritisoitu paljon. Tutkijana on kuitenkin pakko todeta, että todella paljon asioita saatiin päätettyä todella nopeassa tahdissa. Vakausmekanismi, pankkiunioni, uusi lainsäädäntö Emun uskottavuuden puolesta. Näin merkittävien asioiden ajaminen suuren jäsenmaajoukon kesken on vaatinut paljon hyvää johtajuutta.”

EU:sta on julkisuudessa tullut helppo syntipukki, johon poliitikot herkästi turvautuvat. Tällöin keskustelussa unohtuu, että päätöksiin on jokainen jäsenmaa voinut vaikuttaa.

Samaan aikaan integraation suuret saavutukset, kuten rauha jäsenmaiden välillä, otetaan itsestäänselvyytenä.

”EU:n ansiosta uudet sukupolvet kasvavat Eurooppaan, jossa maat tekevät yhteistyötä ja ihmiset voivat mennä vapaasti työhön tai opiskelemaan toiseen jäsenmaahan. Tämä suuri kuva on monelle liian ilmeinen, ja negatiiviset asiat korostuvat julkisuudessa.”

Suomen EU-jäsenyyden alkamisesta tuli tammikuussa kuluneeksi 21 vuotta. Samalla kun EU etsii uutta muotoaan, kannattaisi Tiilikaisen mukaan suomalaistenkin miettiä nyt uudelleen unionin arvoa.

”Talous- ja rahaliitossa on todella pitkälle meneviä syventämishankkeita kuten fiskaaliunioni. Suomenkin eteen voi tulla päätöksentekotilanteita, joissa pitää miettiä, mihin ryhmään me haluamme kuulua.

Vaikea turvallisuuspoliittinen tilanne toimii myös muistutuksena siitä, miksi enemmistö suomalaisista halusi maan liittyvän EU:hun.

”Kyllä turvallisuuspolitiikka oli kantavana syynä meidän jäsenyydellemme”, Tiilikainen muistuttaa.
« Viimeksi muokattu: 01.02.2017, 23:04:43 kirjoittanut Deputy M »

-PPT-

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 11 256
 • Liked: 12089
UPI:n Tiilikainen: EU kestää, koska sille ei ole vaihtoehtoa
« Vastaus #1 : 21.04.2016, 03:29:00 »
EU-uskovaisen ulkoaopeteltua propagandamantraa vaikka rivien välistä aistii selvän epäuskon omiin valheisiinsa.

Onko Tiilikaisen mielestä EU:n jatkuva laajeneminen mm Turkkiin jotain sellaista jolle ei ole vaihtoehtoa?

elven archer

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 9 656
 • Liked: 10917
UPI:n Tiilikainen: EU kestää, koska sille ei ole vaihtoehtoa
« Vastaus #2 : 21.04.2016, 03:42:49 »
Eli nyt eletään siis vuotta 23 AEU (anno EU). Sitä ennen maailmaa ei ollut olemassa. Oli vain Sana Maastrichtin sopimuksessa, ja se tuli todeksi synnyttäen ihmiset, eläimet ja koko todellisuuden. Näinhän täytyy olla, koska EU:lle ei ole vaihtoehtoja. Ilman sitä koko maailma romahtaa. Kaikki tulee tekemättömäksi.

Ilmiöhän on pienemmässä muodossa tuttu myös Suomen bussiliikenteestä. Busseja ei Suomessa kulkenut ennen maahanmuuttoa. Ensimmäinen bussi starttasi vasta sen jälkeen, kun ensimmäiset somalit astuivat Suomen puolelle Neuvostoliitosta. Ilman maahanmuuttoa ei voi olla busseja, kuten ilman EU:ta ei voi olla mitään.
« Viimeksi muokattu: 21.04.2016, 03:44:25 kirjoittanut elven archer »

Ari-Lee

 • Kannatusjäsen
 • Jäsen^^^
 • ****
 • Viestejä: 37 202
 • Liked: 36778
 • Sarkasmoitunut työvoimapulareservi ♂Syyllinen☦
UPI:n Tiilikainen: EU kestää, koska sille ei ole vaihtoehtoa
« Vastaus #3 : 21.04.2016, 03:43:54 »
Kuolintuskissaan kärsivän tekohengitystä. Nämä ketkä mantraavat ikuisuutta EU:n epäpyhälle allianssille ovat mantranneet ikuisuutta myös Neuvostoliitolle ja Rooman imperiumille. Mutta, oppimatta historiasta yhtään mitään. Nyt he ovat tilanteessa, missä mikään uhri ei ole liian kallis EU:n nimissä. Ei mikään.
"Meidän on kaikki, jos meidän on työ:
Nälkälän rahvas, äl' aarteitas' myö!" - Ilmari Kianto 🇫🇮

"Miksi kaikessa keskusteluissa on etsitty kaikki mahdolliset ongelmat heti kättelyssä? "- J.Sipilä
"Kimppuuni käytiin nyrkein – "Kyllä lyötiin ihan kunnolla" - J.Sipilä

Peltipaita

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 5 215
 • Liked: 10942
 • Politiikan tutkija ja taidekriitikko
UPI:n Tiilikainen: EU kestää, koska sille ei ole vaihtoehtoa
« Vastaus #4 : 21.04.2016, 03:48:12 »
Lainaus
Talous- ja rahaliitossa on todella pitkälle meneviä syventämishankkeita kuten fiskaaliunioni. Suomenkin eteen voi tulla päätöksentekotilanteita, joissa pitää miettiä, mihin ryhmään me haluamme kuulua.

Sopisiko Tiilikaiselle kansanäänestys?
"Kumiluodit ovat hyväksyttävyyden rajoilla"  sanoi Matti Vanhanen, kun Kataloniassa haluttiin saada mielipide selville äänestämällä.

xor_rox

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 8 673
 • Liked: 9911
 • Päässänne on kontrolleja
UPI:n Tiilikainen: EU kestää, koska sille ei ole vaihtoehtoa
« Vastaus #5 : 21.04.2016, 04:33:08 »
Lainaus käyttäjältä: Teija Tiilikainen
”Paluu kansallisvaltiojärjestelmään ei ole vaihtoehto..."

Kyllä se on vaihtoehto. Ja hyvä vaihtoehto onkin. Lisäksi se on tulevaisuudessa ainut vaihtoehto.

Ongelmana vain on se, että Suomen politiikkaa linjaavat Tiilikaisen kaltaiset mielipuolet. Onneksi he ovat nyt kriisien myötä paljastamassa todelliset karvansa.

Golimar

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 23 155
 • Liked: 38975
 • Ego sum Spartacus
UPI:n Tiilikainen: EU kestää, koska sille ei ole vaihtoehtoa
« Vastaus #6 : 21.04.2016, 06:00:48 »
Tämä Tiilikainen on Bilderbergien käskyläinen ja eurofantsuttelija eli petturi.

Lainaus
Tiilikainen on osallistunut Bilderberg-ryhmän kokouksiin vuosina 2002, 2005 ja 2007.

https://fi.wikipedia.org/wiki/Teija_Tiilikainen

Jaska Pankkaaja

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 9 167
 • Liked: 10400
 • Finlayson, Fazer ja nyt myös Firas
UPI:n Tiilikainen: EU kestää, koska sille ei ole vaihtoehtoa
« Vastaus #7 : 21.04.2016, 06:13:08 »
Federalistien uskontunnustusta, oikeistaan lähinnä pelkkä hevonpaskabingo. EU:n epädemokraattisuus sentään myönnetään vaikka epäsuoraan mutta kuitenkin. Tämäkin kertoo missä mennään:

Lainaus
vastakkainasettelua lisää voimistunut Kiina, jonka arvopohja ja sisäinen järjestys poikkeavat länsimaista.

Joo, Kiinan hallinto pyrkii tarmokkaasti parantamaan kiinalaisten oloja kaikilla tasoilla, ja on onnistunut siinä! Siksi esim. Kiinaa ei täytetä kehitysmaalaisilla kuten EU:ta eikä siellä siksi kovin paljoa turvattomuutta olekaan. Kannattaa huomioida lähtötaso ajalta jolloin Kiinakin oli hyvis eli jostain 80-luvulta. Demokratiaa ei ole kyllä kummassakaan.
Those who make peaceful revolution impossible, make violent revolution inevitable. J.F Kennedy

TheVanishedTerrorist

 • Vieras
UPI:n Tiilikainen: EU kestää, koska sille ei ole vaihtoehtoa
« Vastaus #8 : 21.04.2016, 06:17:44 »
Federalistien uskontunnustusta, oikeistaan lähinnä pelkkä hevonpaskabingo. EU:n epädemokraattisuus sentään myönnetään vaikka epäsuoraan mutta kuitenkin. Tämäkin kertoo missä mennään:

Lainaus
vastakkainasettelua lisää voimistunut Kiina, jonka arvopohja ja sisäinen järjestys poikkeavat länsimaista.

Joo, Kiinan hallinto pyrkii tarmokkaasti parantamaan kiinalaisten oloja kaikilla tasoilla, ja on onnistunut siinä! Siksi esim. Kiinaa ei täytetä kehitysmaalaisilla kuten EU:ta eikä siellä siksi kovin paljoa turvattomuutta olekaan. Kannattaa huomioida lähtötaso ajalta jolloin Kiinakin oli hyvis eli jostain 80-luvulta. Demokratiaa ei ole kyllä kummassakaan.
Kiinassa ei demokratia (sellainen kuin esim. suomessa) toimi. Sen sanovat jo kiinalaiset itsekin. Kiinassa ei ole myöskään minkään sortin uskontopaineita ohjaamassa päätöksiä paitsi mitä nyt välillä muslimit laitetaan ruotuun kun eivät osaa käyttäytyä. Vapaamatkustajia kiinassa ei elätetä.

hattiwatti

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 8 872
 • Liked: 6124
UPI:n Tiilikainen: EU kestää, koska sille ei ole vaihtoehtoa
« Vastaus #9 : 21.04.2016, 11:28:20 »
UPIn trollitehdas käy hybridisotaansa itsenäisyysmielisiä Suomalaisia vastaan monella rintamalla. Ulkopoliittisen instituutin johtajan pääoffensiivin tueksi ohjelmajohtaja Aaltola tekee kevennyshyökkäyksen toisaalla samanaikaisesti.

http://www.verkkouutiset.me/putin-kayttaa-lannen-heikkoutta-hyvakseen/
Lainaus

..... Maailman myrskyjen keskellä korostetaan läntisiä arvoja ja yhtenäisyyttä niiden takana. Läntisten arvojen tenhovoima ei ole kuitenkaan samalla tasolla kuin kylmän sodan aikana tai 90-luvulla historian lopun aikakaudella. Arvokorostus peittää alleen voimattomuutta ja ponnettomuutta. Samalla pidetään liian mahdottomana vaihtoehtoisten mallien leviämistä. Mutta esimerkiksi Venäjä on kehittänyt oman mallinsa, jolla on kysyntää myös lännessä.

Euroopan Unionilla oli vielä muutama vuosi sitten runsaasti mallikkuudesta kumpuavaa valtaa. EU muodosti omasta mielestään esimerkillisen vaihtoehdon ympäristönsä valtioille. Nyt Venäjän normatiivinen valta perustuu osittain läntisen ja myös EUn ilmentämän “hapatuksen” politisoimiselle ja vastustamiselle. Liberaalien arvojen nähdään olevan ristiriidassa ”luonnollisemman” yhteiskunnallisen elämän kanssa. Opposition tukahduttaminen, homojen syrjiminen, perhearvojen korostaminen, puhe kristinuskon suojaamisesta ja hypermaskuliinisen johtajuuden korostus ovat Venäjän markkinoimia sisältöjä. Ne resonoivat laajalti myös liike-energiaansa menettäneessä lännessä, jossa vapausihanteita ja yhteisiä instituutioita ei paikoin nähdä muuta kuin uhkana omalla kansalliselle ominaislaatuisuudelle. Läntinen ideologia yhdistyy helposti myös yhtenäiskulttuuria “nakertavaan” monikulttuurisuuteen ja liian kylmänä pidettyyn uusliberalistiseen versioon globalisaatiosta.

Venäjällä on tarjottavana normatiivisia yhtymäkohtia sekä poliittisen kentän vasemmalle että oikealle. Konservatiivinen paternalismi yhdistettynä korruptiiviseen suhteeseen totuuteen ja rahaan saattaa tuntua vaihtoehdolta myös koska se vastustaa lännessä vallassa olleita piirejä, joihin on kyllästytty. Venäjästä pidetään ja sen puolesta trollataan vähän kuin kiusallaan. ...

Me muuten maksetaan tuo kansanedustajiin kohdistettu trollaus veroeuroistamme. Viduttaako?

Gunnar Hymén

 • Asiantuntija
 • Jäsen^^^
 • *****
 • Viestejä: 9 320
 • Liked: 6347
 • Gunnar Hymen - the new porn standard for women
UPI:n Tiilikainen: EU kestää, koska sille ei ole vaihtoehtoa
« Vastaus #10 : 21.04.2016, 11:33:12 »
mua käy sääliksi nää johtajat ja asiantuntijat jotka nielevät ja itselleen antavat luvan hyväksyä kaikenlaisia isoja ja pieniä valheita. mahtaa olla köyhä elämä kun totuus napsahtaa rajusti sormille eräskin kaunis päivä
09.11.2016
Winnipeg Jets, Patrik Laine - 3+1
POTUS, Donald Trump - 100-0 vs Hillary

Laskentanuiva

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 1 326
 • Liked: 2143
 • Mämmi on mielestäni rasismia
UPI:n Tiilikainen: EU kestää, koska sille ei ole vaihtoehtoa
« Vastaus #11 : 21.04.2016, 11:36:48 »
EU:n suurimmat haasteet Teija Tiilikaisen mukaan:

1. Eurooppa-aatteen ja integraation keskeisten tarkoitusperien jääminen ulkoapäin tuetun populismin ja nationalismin jalkoihin

Yksinkertaistettuna: kansaa ei saa päästää demokraattisesti äänestämään Eu- asioista.
"Monilla on asioihin vain yksi näkemys, vaikka kuinka sanotaan, että ollaan suvaitsevaisia." - Teemu Selänne
(HS 31.1.2017)

Faidros.

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 28 017
 • Liked: 25254
 • Blues for Allah
UPI:n Tiilikainen: EU kestää, koska sille ei ole vaihtoehtoa
« Vastaus #12 : 21.04.2016, 11:37:44 »
Lainaus
Talous- ja rahaliitossa on todella pitkälle meneviä syventämishankkeita kuten fiskaaliunioni. Suomenkin eteen voi tulla päätöksentekotilanteita, joissa pitää miettiä, mihin ryhmään me haluamme kuulua.

Sopisiko Tiilikaiselle kansanäänestys?

Tottakai EU-äänestys sopii. Äänestetään uudelleen ja uudelleen, kunnes tulos on oikea. Se on sitä "demokratiaa."
Kun yksi ihminen kärsii harhasta, sitä sanotaan hulluudeksi. Kun monta ihmistä kärsii harhasta, sitä sanotaan uskonnoksi. -Robert M Pirsig-
Millainen luonne 2000-luvun mekaanikolla pitäisi olla,jotta hän sietäisi koneiden päälle kasattuja elektronisen hevonpaskan kerrostumia.
-Matthew B.Crawford-

ISO

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 8 836
 • Liked: 22613
 • Persuhtava keskustelija
UPI:n Tiilikainen: EU kestää, koska sille ei ole vaihtoehtoa
« Vastaus #13 : 21.04.2016, 11:47:34 »
Uskon, että Euroopan valtiot kestää, mutta helvetillinen lyöminen tästä on tulossa, jos ei pikaisesti saada asioita järkeville urille.

EUn kestämisestä en ole varma, ainakaan että kestää nykymuodossaan, jossain muodossa varmasti.
Roslan M Salih:

"Freedom of speech isn't worth civil war"

Zilakka

 • Jäsen^^
 • **
 • Viestejä: 111
 • Liked: 225
UPI:n Tiilikainen: EU kestää, koska sille ei ole vaihtoehtoa
« Vastaus #14 : 21.04.2016, 11:50:49 »
UPIn trollitehdas käy hybridisotaansa itsenäisyysmielisiä Suomalaisia vastaan monella rintamalla. Ulkopoliittisen instituutin johtajan pääoffensiivin tueksi ohjelmajohtaja Aaltola tekee kevennyshyökkäyksen toisaalla samanaikaisesti.

Tuolla vielä listaus ko. puljun experteistä:
http://www.fiia.fi/fi/experts/

Expertti Sinkkosen raportit kertonevat tarpeeksi UPI:n luotettavuudesta. Propagandaa, plain and simple.

hattiwatti

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 8 872
 • Liked: 6124
UPI:n Tiilikainen: EU kestää, koska sille ei ole vaihtoehtoa
« Vastaus #15 : 21.04.2016, 11:57:35 »
EU:n suurimmat haasteet Teija Tiilikaisen mukaan:

1. Eurooppa-aatteen ja integraation keskeisten tarkoitusperien jääminen ulkoapäin tuetun populismin ja nationalismin jalkoihin

Yksinkertaistettuna: kansaa ei saa päästää demokraattisesti äänestämään Eu- asioista.

"EU kestää koska sille ei ole vaihtoehtoa" - mantra tarkoittaa suomennettuna juuripa tuota.

Siksi myös pakkomielteinen suhtautuminen muiden maiden tarjoamiin 'vaihtoehtoihin'. Normaali ihminen ei ottaisi tuota vakavasti sillä mielestäni jonkun Venäjän vaihtoehdossa ei ole mitään ideologiaa, ainoastaan joku tapa miten asiat ovat saatu jotenkuten järjestymään kaaoottisessa tilassa olleessa isossa ja hajanaisessa maassa joka olisi voinut muodostaa vaaran kaikille naapureilleen. Mielestäni ovat onnistuneet jotenkuten vakauttamaan oman tilanteensa, onnistuen valtavasti paremmin kuin vaikkapa Ukrainassa (4 - kertainen ero BKT:ssä ennen maidania!), mutta tuskin vuosikymmenien verisestä kaaoksesta hiljalleen vakautettu autoritäärinen Venäjän malli vaikuttaa houkuttelevalta kenellekkään ulkopuoliselle muuten kuin siten, että kansallisen edun ja vakauden ja turvallisuuden korostaminen arvoina olisi jotain mitä kipeästi kaivataan joka maassa koska on ollut aiemmin normi joka maassa.
Joten mistä tästä kammosta 'vaihtoehtoa' varten on kyse jos aiheesta kirjoittavat ovat automaattisesti sitä mieltä, että se on huonompi kuin Eurooppalaiset arvot? Valtaeliitti suhtautuu hysteerisesti siihen, ettei voi viedä omia projektejaan läpi jos jossain on joku vaihtoehtoinen malli niille.  Tarkoittaa suomeksi, että nämä suunnitellut projektit jota aikovat ovat hyvin karmeita jos läpisaamisen edellytys on vaihtoehdottomuus, ja jonkun rupuisimmankin vaihtoehdon olemassaolo tarkoittaa välittömästi uhkaa niiden läpisaannille jos se sisältää kansalaisten turvallisuudesta huolehtimisen. Varmaankin tässä viitataan valtaeliitin suunnitelmiin imaista luonnonvarat täältä pois velkaantumisen vastineeksi ja täyttää muualta stalinistisin tavoin siirretyllä väestöllä kaikki maat. Sehän ei tietenkään toimisi jos olisi edes surkeinkin vaihtoehto tarjolla. Se toimii vain jos voi pelotella Venäjällä kaikkia jotka haluavat EU:sta irti.

Thatcher myös teki sloganin jolla perusteli uusliberaalia politiikkaa "There Is No Alternative" eli TINA. Tätä politiikkaahan nyt Perskeko-hallitus toteuttaa täysillä, juuripa sen voimalla kun oppositiossa ei ole mitään vaihtoehtoa.

Lalli IsoTalo

 • "Hallituksenkaataja"
 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 41 801
 • Liked: 65544
 • Takaisinviskaaja ja -työntäjä. Push back!
UPI:n Tiilikainen: EU kestää, koska sille ei ole vaihtoehtoa
« Vastaus #16 : 21.04.2016, 12:00:17 »
EU:n suurimmat haasteet Teija Tiilikaisen mukaan:

1. Eurooppa-aatteen ja integraation keskeisten tarkoitusperien jääminen ulkoapäin tuetun populismin ja nationalismin jalkoihin

Federalistille ulkoapäin tulee kaikki, mikä ei tule komissiolta.
“Tavoitteemme on pakolaisten suojelu. Rajat ovat sille este.”
— Soros

“Punavihreä siirtymä on paskanruskea!”
— Tri. Eero Paloheimo

“Vasemmistolaisuus on vamma, johon kuuluu vielä tarve näyttää se.”
— Kari Suomalainen

“...kaiken luonnonjärjestyksen kumoamista vaativa kulttuurimarxismi...”
— Jorma M.

Kim Evil-666

 • Kannatusjäsen
 • Jäsen^^^
 • ****
 • Viestejä: 12 690
 • Liked: 60081
 • 'Hvis lyset tar os'
UPI:n Tiilikainen: EU kestää, koska sille ei ole vaihtoehtoa
« Vastaus #17 : 21.04.2016, 12:00:43 »
Paskanmarjat! EU:nille on vaihtoehto, jos se vaihtoehto halutaan käyttää. On idioottimaista väittää, että kehitysmaatäyttöinen Eurooppa olisi ainoa vaihtoehto, eikä mitään olisi tehtävissä. Mistä näitä pönttöjä satelee!?

Suurin osa Euroopan kansalaisista ottaisi varmasti mielellään vastaan vanhan kansallisvaltioihin perustuvan järjestelmän takaisin, mutta sehän ei tunnu näille ahneille tolvanoille kelpaavan, ei sitten millään. No, sota siivoaa ja järjestelmän peruskorjaus joudutaan tekemään varmasti. EU-fanaatikkojen hiekkalaatikolle tulee kohtuuttoman kallis hinta, jonka kansalaiset maksavat selkänahastaan.

Lainaten erästä tolvanaa;- "Missä EU, siellä ongelma"!
Sävytteisviritteinen ja erittäin Nuiva!
Pohjoinen Perkele! Arktisen alueen Eko-Mörökölli!
Oma polku- kiveen hakattu!

"islam on kallon ajettelukeskukset tyhjentävä lobotomia." - Veikko
"EU-jäsenyyteen on sisäänrakennettu kansallisvaltioiden tuhomekanismi..." - Sivulause

hattiwatti

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 8 872
 • Liked: 6124
UPI:n Tiilikainen: EU kestää, koska sille ei ole vaihtoehtoa
« Vastaus #18 : 21.04.2016, 12:06:21 »
Lainaus
EU:n suurimmat haasteet Teija Tiilikaisen mukaan:

1. Eurooppa-aatteen ja integraation keskeisten tarkoitusperien jääminen ulkoapäin tuetun populismin ja nationalismin jalkoihin
....

Lainaus
Teija Tiilikaisen mukaan ulkopolitikka ja geopolitiikka ovat ujuttautuneet EU-maiden sisään. ”Venäjä hakee kumppaneita EU-maiden sisältä rahoittaen ja kannustaen unionin vastaisia voimia useissa jäsenmaissa.”

Lainaus
Venäjä puolestaan onnistui osassa Eurooppaa tiettyjen poliittisten tahojen ja joidenkin maiden sitomisessa omiin verkostoihinsa.
  - Mika Aaltola, from UPI

Tämähän on kuitenkin samaa läppää mitä itse Halla-Aho jauhaa facebookissaan, että EU-kriittisyys on itseasiassa Venäjän rahoittamaa.

Jussin FB-päivitys:
Lainaus
Janitskin ja MV toimivat ruplilla. Venäjä pyrkii luomaan Suomeen ruplarahoitteisen kansallismielisen puolueen muun Euroopan tyyliin. Tarkoitus varmaan oli houkutella minut samaan leiriin, mutta kun en osoittanut kiinnostusta, maksavat tahot käskivät Iljaa muuttamaan taktiikkaa.

Tuon paskanheittohan on suoraan kgb:n käsikirjasta.

... johon valtaeliittiä myötäilevä hesari tarttui innostuneena, kun Jussi lähti UPIn ja muita federalismia tukevien tahojen tarinoiden linjalle.

http://www.hs.fi/kotimaa/a1460001298911?jako=25649590c6013d747aa1e3b9f01ab1b6&ref=og-url
http://www.kaleva.fi/uutiset/kotimaa/hs-ja-uusi-suomi-halla-aho-epailee-mv-julkaisun-toimivan-ruplilla/724636/
http://www.uusisuomi.fi/kotimaa/188835-jussi-halla-aho-lyttaa-mv-sivuston-rakentaa-venaja-mielista-aarioikeistoa-suomeen

Samaa läppää oli myös taas kun Jussi vihdoin suostui kertomaan edes jotain yleismalkaista siitä politiikastaan jonka puolesta 80 000 ihmistä äänesti tietämättä minkä puolesta. http://hommaforum.org/index.php/topic,112762.msg2261115.html#msg2261115
Lainaus
"Kansallismielisenä en hyväksy imperialismia missään muodossa enkä millään verukkeella. En liioin pidä Venäjää eurooppalaisten kansallismielisten liittolaisena, koska sen tavoitteena on ainoastaan hajottaa pakkaa"

Tämä Jussin läppä EU:n pakan hajottamisesta jonka toivominen toki jokaisen aidon kansallismielisen päämissio jonain Venäjän tavoitteena on 100% samaa kuin mitä nämä Teija Tiilikaisestkin promotoivat; kaikki mikä ei tule erikseen federalisaatiota edistävältä komissiolta tulee ulkoapäin.

... vaikka jonkun Teija Tiilikaisen jutut olisivat hyvin vastenmielisiä, niin niiden trollausten perusväittämät kuten EU on geneerisesti niin hyvä asia, että kaikki siihen liittyvä kritiikki on masinoitu ja rahoitettu ulkoapäin löytää resonoijia yllättävältä taholta!

Leijona78

 • Kannatusjäsen
 • Jäsen^^^
 • ****
 • Viestejä: 6 144
 • Liked: 6014
 • Nuiva suomenruotsalainen. En ikniä typtoa.
UPI:n Tiilikainen: EU kestää, koska sille ei ole vaihtoehtoa
« Vastaus #19 : 21.04.2016, 12:14:05 »
Juncker on nyt myöntänyt seuraavaa:

Lainaus
PUBLISHED:  00:01, Thu, Apr 21, 2016   | UPDATED: 08:02, Thu, Apr 21, 2016

Lainaus
Jean-Claude Juncker said the dream of European integration could collapse “in ruins”.

Public support has collapsed right across the EU’s 28 member nations, said Mr Juncker, who is European Commission President.

In an astonishing confession of failure, he added: “We are no longer respected in our countries when we emphasise the need to give priority to the EU.”.

http://www.express.co.uk/news/politics/662542/Brussels-interfere-EU-faces-ruin-collapse-Jean-Claude-Juncker-crisis-Brexit-Vote-Leave

Olen melkein sitä mieltä että tuo juttu vaatisi oman ketjun.
"Jokainen ihminen jolla on järkeä päässä on jollain tapaa maahanmuuttokriittinen. Eihän kukaan halua avata niitä rajoja kaikille missään tapauksessa" -Umayya Abu-Hanna

"Liberaalin demokratian olisi uskallettava vetää rajat omalle suvaitsevaisuudelleen" - Markku Jokisipilä

Jääpää

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 2 927
 • Liked: 1963
 • Kiljuvuorten Sumuinen Gorilla 75%
UPI:n Tiilikainen: EU kestää, koska sille ei ole vaihtoehtoa
« Vastaus #20 : 21.04.2016, 12:21:21 »
EU on kuin Mini, johon on lisätty 9litran diesel (parempi vääntö) , lukitutjarrut (parempi turvallisuus) ja 5 lisäistuinta (enemmän tilaa).

 Tätä avojohtoväyläohjattua huipputeknistä tuotetta tarvitaan tietenkin operoimaan ja huoltamaan viisi vakinaista v a r s i n a i s t a koneinsinööriä ja siirtovaunun päävastuu on maakohtaisella avustavalla henkilökunnalla.
 Myyntiorganisaatio tarvitsee p a l j o n näitä tiilikaisia( subb, katainen, lipponen...aho esiasteita)
vakuuttelemaan asiakas (asiakas u u d e s s a merkityksessä; joko otat tai itket, tai itket ja otat, maksat  kuitenkin!) laitteen sopivuudesta pienperheelle maatilan ainoaksi traktoriksi, tai jupille autobahnin kovimmaksi vauhtihirmuksi..

PS. Kuluttaa muuten VAIN  0,7 kW satasella. Tuulisähköä tietenkin!

mua käy sääliksi nää johtajat ja asiantuntijat jotka nielevät ja itselleen antavat luvan hyväksyä kaikenlaisia isoja ja pieniä valheita. mahtaa olla köyhä elämä kun totuus napsahtaa rajusti sormille eräskin kaunis päivä

 Hassusti hukkasin yöllisen hiukan vauhdikkaamman postauksen, jossa oli juurikin kohtaus Taivaan porteilla käytävästä neuvottelusta Korkea-arvoisten Virkamiesten kesken...
 Loppui muistaakseni onnellisesti, sai paikan ja alakerrasta Saatana ja Katainen lähettivät erityiskiitokset hyvästä asiakashankinnasta..
Perustuslaki 29§
"Kansanedustaja on velvollinen toimessaan noudattamaan oikeutta ja totuutta. Hän on siinä velvollinen noudattamaan perustuslakia, eivätkä häntä sido muut määräykset."

ämpee

 • Kannatusjäsen
 • Jäsen^^^
 • ****
 • Viestejä: 16 511
 • Liked: 23552
UPI:n Tiilikainen: EU kestää, koska sille ei ole vaihtoehtoa
« Vastaus #21 : 21.04.2016, 12:26:43 »

EU:n suurimmat haasteet Teija Tiilikaisen mukaan:

1. Eurooppa-aatteen ja integraation keskeisten tarkoitusperien jääminen ulkoapäin tuetun populismin ja nationalismin jalkoihin

Enpä ole huomannut mitään tukea ulkoapäin kansallisten ajatusten tueksi.
Tässä vihjataan, myöhemmin suoraan osoitetaan Venäjän suuntaan, mikä on wanhaa politiikkaa, sillä kun sisäiset asiat ovat rempallaan on syytä etsiä suurempaa uhkaa ulkoa.

"€Urooppa-aate" on pienen piirin harrastus, sitä eivät kansalaiset missään jaa, sillä eurooppalaisuus on monien kansalaisuuksien tilkkutäkki jossa ei ole mitään selkeätä asiaa johon voisi tuntea kuuluvansa.
"Uudella aatelistolla" on oma aatteensa, sitä taviskansalainen ei pääse jakamaan.

Lainaus
2. EU:n kyvyttömyys hallita useampaa päällekkäistä sen peruspilareihin kohdistuvaa kriisiä (mukaan lukien brexit)

€U ei ole kyennyt hallitsemaan mitään kriisiä tähän mennessä, ei yksin eikä ryhmässä.
Yksikään kriisi ei nimittäin ole vielä ratkennut.

Lainaus
3. EU:n demokraattisen järjestelmän puutteet ja siitä seuraava unionipolitiikan heikko demokraattinen legitimiteetti

€U:n direktiivi-runnomiskoneisto ei todellakaan ole vaaleilla valitsemattomine toimijoineen paljoakaan tekemistä demokratian kanssa.
Lähidemokratia on kuollut, kasvottomat päättäjät tavoittamattoman etäällä.
Jäseneltä Hohtava Mamma: "Logiikka ei ole koskaan ollut suvakkien vahvin laji. Eivät he muuten olisi suvakkeja."

hattiwatti

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 8 872
 • Liked: 6124
UPI:n Tiilikainen: EU kestää, koska sille ei ole vaihtoehtoa
« Vastaus #22 : 21.04.2016, 12:31:57 »
EU:n suurimmat haasteet Teija Tiilikaisen mukaan:

1. Eurooppa-aatteen ja integraation keskeisten tarkoitusperien jääminen ulkoapäin tuetun populismin ja nationalismin jalkoihin

Yksinkertaistettuna: kansaa ei saa päästää demokraattisesti äänestämään Eu- asioista.

Tätä on nyt ilmassa joka puolella putinisti-Wildersin ja Hollannin kansan äänestettyä väärin EU:n iänkaikkisen laajentumisen tavotteita vastaan. Lisäksi Brexit nostattaa tunteita. Onneksi homma-skenestä ponnistanut ja brittimeppejä lähellä olevan poliitikon mielestä EU:sta eroaminen ei ole realistista joten Brexit-äänestyksen luoma uhka ei sentään koske meitä.

Tässä on yksi hauska:

http://personal.inet.fi/koti/jukka.tarkka/06-04-16%20ESS.htm

Tää on kans aika paha suoraan joltain isolta EU-kiholta: https://www.euractiv.com/section/global-europe/opinion/why-we-should-ban-referenda-on-eu-policies/

Ja kotimaisia Brexitiin liittyen.

http://www.aamulehti.fi/maailma/soini-britannian-lahto-olisi-katastrofi/

http://www.verkkouutiset.fi/kotimaa/salolainen_britannia_eu_aanestys-49109

Pitää tiedostaa Tiilikaisen pökältämän tekstimassan joka lauseen olevan osa just sitä, mitä vyörytetään päällemme myös muiltakin tahoilta liittyen tiettyihin tapahtumiin..

siviilitarkkailija

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 17 171
 • Liked: 17587
 • covfefe
UPI:n Tiilikainen: EU kestää, koska sille ei ole vaihtoehtoa
« Vastaus #23 : 21.04.2016, 12:42:01 »
Ennenpitkää ihmiset ymmärtävät että vaihtoehto on joko sota (taistelu) tai pako (eu:n hidas mutta vääjäämätön kansanmurha ja kuoliaaksi kurjistaminen).

Sodan ilmiöitä tutkiessani olen huomannut että kun taloudelle ei ole poliittisia vaihtoehtoja, sitä jatketaan sodan keinoilla. Clausewitz oli oikeassa. Tiilikainen on väärässä.
Maailmassa ei ole mitään muuta vakavaa asiaa kuin huumori...

Totti

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 5 627
 • Liked: 29193
UPI:n Tiilikainen: EU kestää, koska sille ei ole vaihtoehtoa
« Vastaus #24 : 21.04.2016, 12:47:55 »
Tiilkainen:
Lainaus
”EU kestää, koska sille ei ole vaihtoehtoa. kansallisvaltiojärjestelmään ei ole vaihtoehto."

Minusta Tiilikaisen analyysi on täysin virheellinen. Tälläkin hetkellä suurin osa maailman valtioista eivät kuulu EU:iin. Eli ulkopuolellakin voi pärjää vallan mainiosti. Niin Suomikin aikoinaan.

Oikeastaan mikään olennainen parametri ei tuke näkemystä, että EU on oikea tie eteenpäin. Käytännössä kaikki suuret hankkeet ovat epäonnistuneet EU:ssa ja onnistuneetkin kiteytyvät lähinnä marginaalisiin tekijöihin kuten kännykkäliikenteen halvempiin hintoihin jne. Tällaiset asiat voisi sopia ihan ilman EU:takin.

EU on kriisissä ja syy on rankka epädemokraattisuus, joka tekee EU:sta epälegitiimin toimijan ilman kansallista tukea, sekä käsitys, että samat säännöt kaikille on toimiva malli huolimatta maiden suurista eroista.

Tämän pohjalta ollaan luotu päätösjärjestelmä, joka muistuttaa lähinnä Neuvostoliiton Gosplan-politiikkaa ilman viisivuotisaikataulua.

Lopputulos tästä on lainsäädäntö, joka toimii vaan hyvän sään aikana ja kriisiyttää koko EU:n heti kun tulee pienikin ongelma jossain. Paikallisia ongelmia ei pystytä ratkaisemaan nopeasti ja maalaisjärjellä kun Brysselin byrokratia ja pykäläviidakko makaa jäsenmaiden yllä päällä kun märkä viltti.

Tyyppiesimerkki on juuri eurokriisi, joka on vieläkin ratkaisematta. Se on vain laastaroitu yli tukilainoilla, joilla ongelma on työnnetty eteenpäin. Kellään ei ole vastausta siihen koska esim. Kreikka saa lainansa maksettua ja mitä tehdään nouseville kuplille kuten Italia ja Ranska?

Maahanmuutosta on tullut samanlainen ongelma missä jäsenmaat odottelevat Brysselin käskyä samalla kun kaoottinen maahanmuutto jatkuu. Brysseliltä ei kuitenkaan ole tullut ainoatakaan uskottavaa esitystä maahanmuuttokriisin ratkaisuksi huolimatta monen vuoden yrittämisestä. Paikallisella tasolla se olisi kuitenkin helppo asia hoitaa asianmukaisella rajavalvonnalla.


Asiaa ei paranna se, että EU on käytännössä luovutettu kokonaan Saksan johdettavaksi. Yksi jäsenmaa päättää nyt lähes kaikesta ja haluaa tietysti omaan agendaansa sopivia ratkaisuja. Saksan ratkaisut eivät kuitenkaan sovi Suomelle, Kreikalle tai Bulgarialle.

Kaiken tämän päälle ladotaan vielä käytäntö, jonka puitteissa sääntöjä rikotaan kun se sopii oman pirtaan. EU laatii paljon lakeja, mutta kuka oikeasti noudattaa niitä kiperän tilanteen tullen? Ei kukaan! Lähes kaikista sopimuksistahan on jo lipsuttu useaan kertaan heti kun se on jäsenmaan eduksi.

Olemme siis mukana unionissa, jossa mukamas on samat (huonot) säännöt kaikille, jotka kuitenkin pätevät vain harkinnanvaraisesti. Voiko tällaista unionia edes kutsua unioniksi, jos sovituista asioita ei pidetä kiinni?

EU tulee hajoamaan, sitä ei ole epäilystäkään. Kysymys on lähinnä siitä koska se tapahtuu ja miten. Syy ei ole mikään yksittäinen kriisi vaan se tosiasia, että EU kävelee yhä enemmän epätahdissa kansalaisten kanssa.

Lähes kaikki mitä EU tekee on kansalaisten haitaksi ja silloin on vaikea voittaa sympatiaa toiminnalleen pitkässä juoksussa. Brysselin byrokraatit eivät yksinkertaisesti ymmärrä, että EU on jo muuttunut kansalaisten silmissä hirviöksi, jonka toimia on yhä vaikeampaa kannattaa vaaleissa.

Tämän puitteissa EU on hajoamisen tiellä, ja hyvä niin. Hajoaminen tapahtuu joko jäsenmaiden eroilla, EU:n puretaan pienempään muotoon tai jonkinlaisen väkivaltaisen prosessin kautta, joka tosiasiassa lakkauttaa EU:n kokonaan.

Suomen kannalta ero EU:sta kaikin puolin kannatettavaa. Meidän tulee katsoa Sveitsin suuntaan ja ottaa oppia siitä, miten pieni maa voi olla varteenotettava tekijä omalla osaamisellaan ja omalla hallinnolla.

Tiilkainen:
Lainaus
”Kansainvälistä kilpailua kiristävät globalisaation lisäksi suuret uudet valtiotoimijat kuten Kiina. Pienet ja keskisuuret eurooppalaiset valtiot eivät pärjää tässä kilpailussa ilman tiivistä yhteistyötä.”

Tiilkaisen logiikalla esim. pienyritys Suomessa ei voisi olla elinkelpoinen vain ainoastaan suuret mammutit pärjäisivät markkinoilla.

Todellisuudessa pienikin tekijä pärjää kunhan se löytää oman roolinsa markkinoilla. Juuri se, että Suomi on pieni, turvallinen ja kaunis luonnonläheinen maa erottaa sen jo esim. Kiinasta. Tämä itsessään on myyntivaltti kansainvälisillä markkinoilla esim. mitä tulee turismiin.

Pienuus luo myös ihan omanlaisensa innovaatiokulttuurin, josta juuri Suomi on erinomainen esimerkki. Suomalaisia tuotteita varastetaan kopioitavaksi Kiinaan, ei kiinalaisia suomeen. Tähän on olemassa syy, ja se on juuri suomalainen kulttuuri ja suomalaisuus, joka vaikuttaa myös tekniseen innovointiin, designiin jne.
Me, suomalaiset, olemme haluttua kama ulkomailla. Kiinalaiset ei niinkään.

Kiinan nousu on perustunut kokonaan halpaan työvoimaan. Työvoima siellä on kallistumassa, joka on aiheuttanut yskintää Kiinassa. Kiina ei ole enää niin kilpailukykyinen kun aikaisemmin. Toisaalta kiinalaiset eivät ole suomalaisia eli heidän innovaatiot eivät koskaan tule täyttämään suomalaisten innovaatioiden markkinarakoa.

Tämän puitteissa Kiinalla on enemmän haasteita kun Suomella kansainvälisillä markkinoilla kun halpa työvoima ei enää ole vetovoimatekijä. Me pystymme pienenä maana luovimaan paljon helpommin maailmanmarkkinoilla kun Kiinan miljardin henkilön kolossi. Ainoa mitä me tarvitsemme on vapaus Brysselin ikeestä sekä rohkeita ja VIISAITA poliitikkoja pistämään asiat kuntoon.


« Viimeksi muokattu: 21.04.2016, 12:52:48 kirjoittanut Totti »
Sosialisti on mätä ydintä myöten.
 - kansanviisaus

siviilitarkkailija

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 17 171
 • Liked: 17587
 • covfefe
UPI:n Tiilikainen: EU kestää, koska sille ei ole vaihtoehtoa
« Vastaus #25 : 21.04.2016, 12:55:00 »
EU: hajoaminen käynnistää liittovaltion sotakoneen Saksan johdolla. Jos näyttää siltä että iso maa irtautuu, alkaa iso sota. Jos näyttää siltä että pikkumaa irtautuu, alkaa taloussota. Sitä kuka sodan vottaa on vaikea sanoa.

Liittovaltiopolitiikassa hajoaminen on kaoottinen prosessi joka todennäköisesti johtaa sotaan ja väkivallan kasvuun. Vaikka kuinka Neuvostoliiton esimerkin mukaan mentäisiin. Brysselissä ja Berliinissä alkaa sotatila. Rahat ovat siellä ja talousintressi sotaan. Eu armeija on liian hyvä bisnes ohitettavaksi olankohautuksella.
Maailmassa ei ole mitään muuta vakavaa asiaa kuin huumori...

Laskentanuiva

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 1 326
 • Liked: 2143
 • Mämmi on mielestäni rasismia
UPI:n Tiilikainen: EU kestää, koska sille ei ole vaihtoehtoa
« Vastaus #26 : 21.04.2016, 13:09:46 »
Wikipedia:"Neuvostoliiton hajoaminen alkoi edistyksellisen neuvostojohtaja Mihail Gorbatšovin uudistuspolitiikasta 1985. Gorbatšovin perestroika ja glasnost olivat yritys korjata reaalisosialismia paremmin toimivaksi ja inhimillisemmäksi. Monet maan ongelmat kuitenkin pahenivat uudistuspolitiikan takia. Talous alkoi luhistua komentojärjestelmän purkautuessa. Demokratisointi poisti poliittisen valvonnan ja nosti kansallismielistä liikehdintää eri osatasavalloissa.lähde?

Kommunismi alkoi murtua Itä-Euroopassa sen jälkeen, kun Gorbatšov oli vuonna 1988 luopunut Brežnevin opista.lähde? Itä-Euroopan maissa tapahtui sarja vallankumouksia 1988-1989.

Lopulta monet tasavallat halusivat irtautua Neuvostoliitosta. Baltian maat antoivat ensin itsenäistymisjulistuksen. Valta alkoi luisua Gorbatšovilta tasavalloille. Käytännössä parlamentin puhemies Boris Jeltsinin johtama Venäjäkin julistautui suvereeniksi kesällä 1990. Vanhoilliset sotilaat ja kommunistit vastustivat Neuvostoliittoa uhannutta hajoamista ja Gorbatšovin uudistuksia. Näin Gorbatšov joutui poliittisesti Jeltsinin demokraattien ja vanhoillisten väliin. Vanhoilliset kaappasivat vallan elokuussa 1991. Kaappaus kukistui pian Jeltsinin vastarintaan, ja Krimillä kotiarestissa ollut Gorbatšov menetti lopunkin valtansa. Tasavaltojen johtajat hajottivat Boris Jeltsinin johdolla Neuvostoliiton, joka lakkasi virallisesti olemasta 25. joulukuuta 1991.[1] Neuvostoliiton kansainvälisen aseman peri Venäjän federaatio."

Neuvostoliiton tilalle kun vaihtaa euvostoliiton, niin samantapainen ketjureaktio tapahtuu ennemmin tai myöhemmin eu:ssa.

Jotenkin näin voisi tapahtua( ja tapahtuu ennemmin tai myöhemmin):
Euvostoliiton hajoaminen alkoi edistyksellisen euvostojohtaja Junckerin uudistuspolitiikasta 2017. Junckerin uudistukset olivat yritys korjata eurotaloutta paremmin toimivaksi ja inhimillisemmäksi. Monen maan ongelmat kuitenkin pahenivat uudistuspolitiikan takia. Talous alkoi luhistua eurojärjestelmän purkautuessa. Demokratisointi ja kansanäänestykset poistivat poliittisen valvonnan ja nosti kansallismielistä liikehdintää eri valtioissa.

Federalismi alkoi murtua Euroopassa sen jälkeen, kun Juncker oli vuonna 2017 luopunut Merkelin opista.lähde? Euroopan maissa tapahtui sarja vallankumouksia 2017-2018.

Lopulta monet valtiot halusivat irtautua euvostoliitosta. Itä-Euroopan maat ottivat ensin itsemääräämisoikeuden takaisin. Valta alkoi luisua Euvostoliitolta valtioille. Käytännössä presidentti Victor Orbanin johtama Unkari julistautui suvereeniksi kesällä 2018. Vanhoilliset poliitikot ja federalistit vastustivat Euvostoliittoa uhannutta hajoamista ja Junckerin uudistuksia. Näin Juncker joutui poliittisesti Orbanin demokraattien ja federalistien väliin. Federalistit kaappasivat vallan elokuussa 2018. Kaappaus kukistui pian Orbanin vastarintaan, ja Brysselissä kotiarestissa ollut Juncker menetti lopunkin valtansa. Valtioiden johtajat hajottivat Orbanin johdolla euvostoliiton, joka lakkasi virallisesti olemasta 25. joulukuuta 2018.[1] Euvostoliiton kansainvälistä asemaa ei huolinut mikään valtio"
"Monilla on asioihin vain yksi näkemys, vaikka kuinka sanotaan, että ollaan suvaitsevaisia." - Teemu Selänne
(HS 31.1.2017)

sivullinen.

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 14 064
 • Liked: 8963
 • Ahjo on viha. Kosto on kipinä.
UPI:n Tiilikainen: EU kestää, koska sille ei ole vaihtoehtoa
« Vastaus #27 : 21.04.2016, 13:30:42 »
Lopulta monet valtiot halusivat irtautua euvostoliitosta. Itä-Euroopan maat ottivat ensin itsemääräämisoikeuden takaisin. Valta alkoi luisua Euvostoliitolta valtioille. Käytännössä presidentti Victor Orbanin johtama Unkari julistautui suvereeniksi kesällä 2018. [...]

Muuten hyvä, mutta vaatii lisää realismia. Länsi-Euroopan maista ainakin yksi varsin iso on pitämässä kansanäänestystä Eurostoliitosta irtautumisesta, ja se äänestys pidetään parin kuukauden eikä parin vuoden päästä. Tosiasiat ovat nyt pidemällä kuin haaveet. On aika haaveilla lisää. Eurostoliiton hajoamisen jälkeen Suomi nousee jälleen itsenäiseksi ja kukoistustukseen, ja mitä kaikkea siihen sisältyykään. Totin haaveilut olivat tällä kertaa hyviä ja jopa loistavia. Ne suorastaan koskettivat -- vaikka Suomea koskeneet kohdat eivät olleet muutamaa lausetta pidempiä --.

UPI:n Tiilikaisen toiveissa Eurostoliiton hajoaminen ei ole mahdollista, koska siinä vaihtoehdossa ei ole tilaa sosialistipropagandisti Tiilikaiselle.

Oi Suomi, katso, Sinun päiväs koittaa, yön uhka karkoitettu on jo pois, ja aamun kiuru kirkkaudessa soittaa kuin itse taivahan kansi sois.
"Meistä ei olisi mikään sen suotavampaa kuin sivullisen esittämä marxilainen analyysimme arvostelu." (Lenin)

Micke90

 • Kannatusjäsen
 • Jäsen^^^
 • ****
 • Viestejä: 19 606
 • Liked: 14716
UPI:n Tiilikainen: EU kestää, koska sille ei ole vaihtoehtoa
« Vastaus #28 : 21.04.2016, 13:41:05 »
Sopisiko Tiilikaiselle kansanäänestys?

Ei tällaisia asioita pidä kansalta mennä kyselemään.

T. Pertti Salolainen

Lalli IsoTalo

 • "Hallituksenkaataja"
 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 41 801
 • Liked: 65544
 • Takaisinviskaaja ja -työntäjä. Push back!
UPI:n Tiilikainen: EU kestää, koska sille ei ole vaihtoehtoa
« Vastaus #29 : 21.04.2016, 13:43:54 »
Muuten hyvä, mutta vaatii lisää realismia.

No lisätään sitten kertomukseen EU-Baabelintornin ampuminen paskaksi panssarivaunujen tykeillä.

#1993coup: Russian White House burns after being bombarded by tanks
https://www.youtube.com/watch?v=y5GVL3xN4KI
« Viimeksi muokattu: 21.04.2016, 13:47:46 kirjoittanut Lalli IsoTalo »
“Tavoitteemme on pakolaisten suojelu. Rajat ovat sille este.”
— Soros

“Punavihreä siirtymä on paskanruskea!”
— Tri. Eero Paloheimo

“Vasemmistolaisuus on vamma, johon kuuluu vielä tarve näyttää se.”
— Kari Suomalainen

“...kaiken luonnonjärjestyksen kumoamista vaativa kulttuurimarxismi...”
— Jorma M.