Kirjoittaja Aihe: UPI:n Tiilikainen: EU kestää, koska sille ei ole vaihtoehtoa  (Luettu 215136 kertaa)

simppali

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 1 561
 • Liked: 2997
 • junior koodari
Vs: UPI:n Tiilikainen: EU kestää, koska sille ei ole vaihtoehtoa
« Vastaus #900 : 10.05.2019, 02:52:19 »
Eilen oli eurooppa päivä oodi ilolle soi ja kansalaiset myhäilivät tyytyväisinä kuultuaan yleisradion koko päivän kestäneen euroopan ylistyksen, oli haastatteluja joissa valittu henkilö kertoi euroopan ihanuuksista, kuten:

- Voin matkustaa.
- Euro on yhteinen valuutta.
- ?

Heti aamusta lyötiin semmoinen rätinki, jota kukaan omillaan käyvä ei usko, eli Evan tutkimus eu:n kannatuksesta.

https://www.eva.fi/blog/2019/05/09/suomalaisten-eu-myonteisyys-huipussaan/

"

Suomalaisista 56 prosenttia suhtautuu EU-jäsenyyteen myönteisesti ja ainoastaan 13 prosenttia kielteisesti. Neutraalisti jäsenyyteen suhtautuu 29 prosenttia (Kuvio 1, linkki EVAn Arvopankkiin, taulukot ladattavissa myös artikkelin lopussa olevasta liitteestä).

EVA on mitannut suhtautumista EU-jäsenyyteen säännöllisesti vuodesta 1988 alkaen. Myönteisesti suhtautuvia on nyt enemmän ja kielteisesti suhtautuvia vähemmän kuin kertaakaan ennen".


Täyttä rektaalista tullutta jöötiä, EVA.
« Viimeksi muokattu: 10.05.2019, 02:54:55 kirjoittanut simppali »

Supernuiva

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 4 861
 • Liked: 4564
Vs: UPI:n Tiilikainen: EU kestää, koska sille ei ole vaihtoehtoa
« Vastaus #901 : 10.05.2019, 09:50:09 »
^Eihän sitä ennen EU:ta matkustettu mihinkään.

Ruotsiinkaan ei tarvittu tuolloin kuin pahvinen ajokortti, jolla ei enää nykyaikana pääse mihinkään. Paperittomia ei tuohon aikaan ollutkaan, ihmeellistä kyllä.

Kulttuurirealisti

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 5 522
 • Liked: 5175
Vs: UPI:n Tiilikainen: EU kestää, koska sille ei ole vaihtoehtoa
« Vastaus #902 : 12.05.2019, 10:37:36 »
Peter Nyberg luki pääministeripuolue demarien eurovaaliohjelmaa.

Lainaus
Ohjelmassa näkyy vahva viesti päätöksenteon ja valvonnan keskittämisen siunauksellisuudesta. Käytännössä ohjelma edellyttää lisää askelia kohti liittovaltiota sitä kuitenkin avoimesti tunnustamatta. Ehkä siksi jätetäänkin mainitsematta vaatimusten kaikki kansalliset seuraamukset. Se on kenties myös osasyy siihen, että monet keskeiset tavoitteet ja mekanismit jätetään tarkemmin määrittelemättä. Tällainen valikoiva hiljaisuus on tunnetusti kauan ollut leimaa antava useimmille puolueille Suomessa.
...
Viime kädessä ohjelmassa on siis samoja piirteitä kuin niin monessa muissakin suomalaisissa nk. vastuullisissa puheenvuoroissa. Ihannetilanne ja hyvät tavoitteet on kirjattu. Suomen ja suomalaisten etu määritellään seurauksena EU:n yleisestä edusta ja sen osana. Erillistä kansallista etua ei ole johtuen milloin mistäkin (globaalit ongelmat, suurvaltojen kilpailu, turvallisuus, arvokysymyksiä). Jätetään vähemmälle tai kokonaan mainitsematta EU:n sisäinen kansallisten etujen taisto sekä sopimusten ja säädösten jatkuva kiertäminen ja rikkominen. Virallisesti tiedostettujen pulmien ratkaisu vaatii väistämättä lisää integraatiota ja kansallisten itsemääräämisoikeuksien rajoittamista. Silti liittovaltiokehitystä ei muka ole, ainakaan juuri nyt.

Demarit haluaa siirtää enemmän verotusvaltaa EU:lle. Olisi vissiin helpompi olla poliitikkona Suomessa, kun tarvitsee vain kumileimata ikäviä veroratkaisuja.

Lainaus
EU:lle on siirrettävä nykyistä enemmän verotuspäätöksiä, mikä merkitsee eduskuntamme budjettioikeuden kaventamista. Verotukseen pitää saada yhteisiä ympäristökriteereitä. Tuotantoon ja kulutukseen pitää saada harmonisoidut ympäristöverot. Yritysten veropohjasta on säädettävä yhteisesti ja yhteisöille on määrättävä vähimmäisverokanta. Verokilpailun ja verokierron torjunnasta on päätettävä määräenemmistöllä.

Joku vähimmäisverokanta yhteisöille voisi olla ihan ok, mutta pelkään pahoin, että siinä mentäisiin ojasta allikkoon. Varsinkin pidemmällä aikavälillä.

http://www.peternyberg.net/2019/05/09/kommentteja-eraaseen-eurovaaliohjelmaan/
"Ovela tapa pitää ihmiset passiivisina ja kuuliaisina on rajoittaa tiukasti hyväksyttävien mielipiteiden kirjoa, mutta sallia hyvin vilkas keskustelu sen kirjon sisällä. … tämä antaa ihmisille tunteen, että ajattelu on vapaata.” - Chomsky

Roope2

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 3 303
 • Liked: 3516
Vs: UPI:n Tiilikainen: EU kestää, koska sille ei ole vaihtoehtoa
« Vastaus #903 : 22.05.2019, 06:33:30 »
Euroopan unionin komission pääsihteeri Martin Selmayr IltaSanomissa:

"meidän pitää puolustaa omaa eurooppalaista elämäntapaamme"


https://www.is.fi/kotimaa/art-2000006113914.htmlMinusta tuntuu, että kaveri vähän juksaa.

kivimies

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 1 900
 • Liked: 4203
Vs: UPI:n Tiilikainen: EU kestää, koska sille ei ole vaihtoehtoa
« Vastaus #904 : 22.05.2019, 23:28:17 »
Katainen syyttää CNBC-kanavan haastattelussa Trumpia ja Putinia EU:n heikentämisestä. Sanoo myös, että nationalistinen ilmiö Euroopassa on hyvin vaarallinen.

Sanoo myös Venäjän "sekaantuneen" vaaleihin ja kansanäänestyksiin.

Ylimielinen lausunto. "Vahvempi EU" ei ole suurin uhka Yhdysvalloille, taikka Venäjälle, vaan sen jäsenmaille, kun niiden päätösvaltaa siirretään Brysseliin.

Lainaus
Jyrki Katainen syyttää Trumpia ja Putinia EU:n heikentämisestä: ”Nationalistinen ilmiö Euroopassa on hyvin vaarallinen”

[...]

Katainen väitti, että sekä Donald Trump että Vladimir Putin pyrkivät heikentämään Euroopan unionia.

"Olemme ensimmäistä kertaa historiassa tilanteessa, jossa Yhdysvaltain presidentti ja Venäjän presidentti näyttävät jakavat saman näkökulman Euroopasta: mitä heikompi, sen parempi
– sillä he ajattelevat, että näin on parempi heidän mailleen, mikä kuitenkaan ei selvästikään ole totta", Katainen puhui.

[...]

Transatlanttinen suhde on ollut Trumpin presidenttikaudella murheenkryyni: EU:n ja Yhdysvaltain sukset ovat menneet näkyvimmin ristiin kauppa- ja ilmastopoliittisissa kysymyksissä.

[...]

Katainen sanoo, että osalla näistä puolueista on hyvin läheinen side Venäjään ja presidentti Putiniin, ja hän uskoo puolueiden tavoitteen olevan heikentää ja sirpaloida yhteistä unionia.

"Venäjä on selkeästi rahoittanut osaa noista puolueista ja he ovat sekaantuneet demokraattisiin prosesseihimme, esimerkiksi kansanäänestyksiin tai kansallisiin äänestyksiin, jotta voisivat heikentää unionia ja luoda jakolinjoja maiden väestön välille."

"Nationalistinen ilmiö Euroopassa on hyvin vaarallinen", Katainen sanoo.

[...]

Kauppalehti (22.5.2019)


td

 • Kannatusjäsen
 • Jäsen^^^
 • ****
 • Viestejä: 1 309
 • Liked: 1293
 • Hiljainen enemmistö. Emme kadu tehokkaasti.
Vs: UPI:n Tiilikainen: EU kestää, koska sille ei ole vaihtoehtoa
« Vastaus #905 : 25.05.2019, 21:05:45 »
Suomen pitää kehittyä nopeasti valtioksi mihin Kataisen kaltaiset henkilöt eivät ole enää halukkaita palaamaan.
Lainaus käyttäjältä: Katainen Jyrki
"Nationalistinen ilmiö Euroopassa on hyvin vaarallinen", Katainen sanoo.
Tarkoittakoneeko hän että Suomessa ei kohta enää raiskailla pikkulapsia, ryöstellä vanhuksia ja myydä omaisuuksiamme Kataisen halusta huolimatta?
Suomi on hyvä maa. Se on paras meille suomalaisille. Se on puolustamisen arvoinen maa ja sen ainoa puolustaja on Suomen oma kansa. -Adolf Erik Ehrnrooth #kivapuhe 1939-

kivimies

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 1 900
 • Liked: 4203
Vs: UPI:n Tiilikainen: EU kestää, koska sille ei ole vaihtoehtoa
« Vastaus #906 : 06.07.2019, 20:38:44 »

Katainen arvosteli Puolaa ja sanoi, että he eivät saa pitää EU:ta "rahantekokoneena" ja heidän on noudatettava oikeusvaltioperiaatetta.

Katainen valittelee, ettei artikla 7:n sanktiot Puolaa vastaan ole edenneet.

Katainen sanoo Puolan olevan valmis liittymään euroalueen jäseneksi, vaikka maan valtapuolue ei kannata jäsenyyttä (laittoivat sen ehdoksi Saksan elintason saavuttamisen).

Tästä huomaa, että EU haluaa väen vängällä laajentaa euroaluetta, vaikka sen ongelmat ovat kaikkien tiedossa.

Eurooppaministeri Tytti Tuppurainen (sd.) haluaa sitoa EU-tuet EU:n periaatteiden noudattamiseen. Europarlamentaarikko Petri Sarvamaa (kok) kannattaa samaa.

Näitä periaatteita ovat jutun mukaan mm. "vapaa media, riippumattomat oikeusistuimet ja opposition mahdollisuus toimia". Jutussa jäi mainitsematta, että näihin EU:n periaatteisiin on aika ajoin kuulunut myös  "turvapaikanhakijoiden oikeudet" (tulla laittomasti maahan) ja taakanjakoon osallistuminen.

Onneksi päätös vaatii yksimielisyyttä ja Unkari voi pysäyttää sen.

Lainaus
"Tässä Suomen on onnistuttava" – eurooppaministeri Tytti Tuppurainen tekee kaikkensa, jotta rahaa saavat vain ne jotka noudattavat EU-periaatteita

Suomi yrittää saada EU-puheenjohtajakaudellaan kytkettyä yhteen unionin periaatteiden noudattamisen ja rahanjaon.

Riippumattomat tuomioistuimet, vapaa media ja opposition mahdollisuus toimia ovat Euroopan yhteiskuntien ydintä. Nämä periaatteet ovat kuitenkin uhattuina tai kyseenalaistettuina monessa itäisen Keski-Euroopan unionimaassa.

EU-komissio on esittänyt, että budjettivarojen jako olisi ehdollinen oikeusvaltioperiaatteen noudattamiselle. Parlamentti on jo hyväksynyt oman kantansa, että oikeusvaltioperiaatteen rikkomisesta tulisi rangaistavaa.


Suomi yrittää puheenjohtajakaudellaan leipoa yhteen EU:n monivuotisen budjettikehyksen ja oikeusvaltion.

– Monivuotiseen rahoituskehykseen tullaan rakentamaan mekanismi, jotta maa joka jatkossa rikkoisi perusarvoja, ei voisi yhdellä kädellä rikkoa ja toisella ammentaa ammentaa EU-varoja, eurooppaministeri Tytti Tuppurainen (sd.) sanoo.

Hankalaksi yrityksen tekee se, että rahoituskehys on hyväksyttävä yksimielisesti. Todennäköisesti ainakin Puola, Romania ja Unkari ovat tätä vastaan – ne vastustivat oikeusvaltioasetusta myös parlamentissa
[...]

Suomi luottaa siihen, että poliittisesta kokonaisuudesta saadaan rakennettua sellainen, ettei maille jää muuta vaihtoehtoa kuin hyväksyä kehys, johon ehdollisuus on sisällytetty.

– Nettomaksajamaat on selkeästi ilmaisseet, että heille on aivan keskeistä saada tämä oikeusvaltiomekanismi rakennettua rahoituskehykseen ja saajat sen tietävät. Kokonaisuus tulee olemaan tasapuolinen, jotta jokainen voi olla tyytyväinen.

Brexitin takia nettomaksajat – kuten Suomi – joutuvat todennäköisesti panemaan EU-budjettiin nykyistä enemmän rahaa. Ylen tietojen mukaan Suomi kaavailee esimerkiksi, että nettomaksajat virittävät oikeusvaltioehdon ja omat maksunsa kiinni toisiinsa. Jos ei tule ehtoa, ei tule lisärahaa, jolloin paljon EU-tukia nauttivat maat menettäisivät. Itäisen Keski-Euroopan maat saavat suhteellisesti paljon varoja EU-budjetista.  [...]

Oikeusvaltioperiaatteen noudattaminen on unionin kohtalon kysymys, parlamentissa lain pääneuvottelijana toiminut kokoomusmeppi Petri Sarvamaa (EPP) toteaa.

– Koko Euroopan unioni on rakennettu näille periaatteille. Jos näistä livetään, koko unionin perusta on vaarassa, Sarvamaa sanoo.
[...]

Unioni on aloittanut Puolan ja Unkarin kanssa menettelyn, jolla se taivuttaa maita noudattamaan sääntöjä ja korjaamaan toimintaansa viime kädessä rangaistuksen uhalla. Suomi aikoo tarttua saman tien molempien maiden tilanteeseen. [...]

Yle (6.7.2019)
« Viimeksi muokattu: 06.07.2019, 20:41:17 kirjoittanut kivimies »

Ajattelija2008

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 7 260
 • Liked: 8427
Vs: UPI:n Tiilikainen: EU kestää, koska sille ei ole vaihtoehtoa
« Vastaus #907 : 06.07.2019, 21:14:17 »
EU-maista mm. Saksa ja Suomi tukevat salakuljettajien työtä Välimerellä, mikä on törkeällä tavalla EU:n arvojen vastaista toimintaa.

Ajaako Tytti Tuppurainen (sd) EU-tukien poistamista näiltä mailta?

akez

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 8 901
 • Liked: 21801
Vs: UPI:n Tiilikainen: EU kestää, koska sille ei ole vaihtoehtoa
« Vastaus #908 : 06.07.2019, 21:15:43 »
"Tässä Suomen on onnistuttava" – eurooppaministeri Tytti Tuppurainen tekee kaikkensa, jotta rahaa saavat vain ne jotka noudattavat EU-periaatteita

Suomi yrittää saada EU-puheenjohtajakaudellaan kytkettyä yhteen unionin periaatteiden noudattamisen ja rahanjaon.

Tuohon voisi tehdä sen täydennyksen, että Tuppurainen ja nämä muutkin tämän maan konsensus-puolueet tekevät juuri niin kuin Saksan Merkel, tai tämän entinen bulvaani Juncker tai nykyinen bulvaani von der Leyen sanovat. Ainoastaan EU-komission pj. (l. faktisesti Merkel) voi tehdä EU:ssa lakialoitteita. Syytä tuohon voi jokainen miettiä päissään.

Lisäksi oikeusvaltiolla ja lakien & sopimusten noudattamisella, ja EU:lla ei ole mitään tekemistä keskenään. Siinä määrin vauhdikkaasti siellä on valehdeltu, ja rikottu kaikkia mahdollisia sääntöjä ja sopimuksia. Eikä EU ole edes demokratia (kansa puuttuu ja sen mukana kaikki muukin), jotta se niistä perusarvoista.  Nyky-EU:n fokus on ulkomaisten oikeuksissa, jäsenmaiden kansalaisista viis (kts. media).

Pentecost

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 1 070
 • Liked: 3114
 • Myyttinen Setämies
Vs: UPI:n Tiilikainen: EU kestää, koska sille ei ole vaihtoehtoa
« Vastaus #909 : 06.07.2019, 21:46:18 »
Pienen Suomen kannattaa toki puheenjohtajakaudellaan käyttää kaikki poliittinen goodwill siihen, että ajaa mahdotonta hanketta ja suututtaa siinä sivussa joukon väkimäärältään paljon suurempia maita. Mahdoton hanke on, koska yksimielisyyttä asiassa ei suurella todennäköisyydellä saavuteta.

Mihin on kadonnut pienelle maallemme mielestäni hyvä puolueettomuuden korostaminen? Olemme kuin pikkuinen rakki haukkumassa Unkaria ja Puolaa oletetuista epädemokraattisista elkeistä Junckerin ja Merkelin pidellessä hihnasta kiinni.

Samalla kun EU taas osoittaa "demokraattisuutensa" sulkemalla persujen ryhmän pois päätöksenteosta, ollaan taas askel lähempänä kansandemokratiaa ja en yhtään ihmettele esimerkiksi Puolan, Unkarin ja Romanian nuuskivan ilmaa ja vastustavan kehitystä. Siitä lajista demokratiaa ne lienevät saaneet tarpeekseen.
Pipsa Aro: Hommafoorumi onkin ihan eri asia, eikä "mikä tahansa internetin sivusto". Tässä nimenomaan keskitytään niihin, jotka saa hirveintä tuhoa aikaan. Duh

-PPT-

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 9 337
 • Liked: 7971
Vs: UPI:n Tiilikainen: EU kestää, koska sille ei ole vaihtoehtoa
« Vastaus #910 : 06.07.2019, 21:55:48 »
Jos Unkari päästäisi mamulaumat maansa läpi Saksaan ja Pohjoismaihin niin EUta ei kiinnostaisi paskan vertaa jokin Unkarin media tai oikeuslaitos.

Tomatoface

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 512
 • Liked: 1459
 • Sovittelemassa VHM:n loputtomia syntejä
Vs: UPI:n Tiilikainen: EU kestää, koska sille ei ole vaihtoehtoa
« Vastaus #911 : 06.07.2019, 22:07:23 »

Katainen arvosteli Puolaa ja sanoi, että he eivät saa pitää EU:ta "rahantekokoneena" ja heidän on noudatettava oikeusvaltioperiaatetta.

Katainen valittelee, ettei artikla 7:n sanktiot Puolaa vastaan ole edenneet.

Katainen sanoo Puolan olevan valmis liittymään euroalueen jäseneksi, vaikka maan valtapuolue ei kannata jäsenyyttä (laittoivat sen ehdoksi Saksan elintason saavuttamisen).

Tästä huomaa, että EU haluaa väen vängällä laajentaa euroaluetta, vaikka sen ongelmat ovat kaikkien tiedossa.

Eurooppaministeri Tytti Tuppurainen (sd.) haluaa sitoa EU-tuet EU:n periaatteiden noudattamiseen. Europarlamentaarikko Petri Sarvamaa (kok) kannattaa samaa.

Näitä periaatteita ovat jutun mukaan mm. "vapaa media, riippumattomat oikeusistuimet ja opposition mahdollisuus toimia". Jutussa jäi mainitsematta, että näihin EU:n periaatteisiin on aika ajoin kuulunut myös  "turvapaikanhakijoiden oikeudet" (tulla laittomasti maahan) ja taakanjakoon osallistuminen.

Onneksi päätös vaatii yksimielisyyttä ja Unkari voi pysäyttää sen.

Yle (6.7.2019)

Näiden boldattujen periaatteiden mukaan Suomihan menettää tukensa itse: biasoitunut valemedia (YLE, HS) ja mädäntynyt oikeuslaitos.
O tempora, o mores!

n.n.

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 1 350
 • Liked: 1735
 • nuivaantunut
Vs: UPI:n Tiilikainen: EU kestää, koska sille ei ole vaihtoehtoa
« Vastaus #912 : 06.07.2019, 22:10:41 »
Näiden boldattujen periaatteiden mukaan Suomihan menettää tukensa itse: biasoitunut valemedia (YLE, HS) ja mädäntynyt oikeuslaitos.
Siitä voikin päätellä mitä termit tässä kontekstissa tarkoittavat. Vastuulista mediaa ja vastuullista johtamista. Vastuullista demokratiaa.
'Olemme sinisilmäisiä ajatellessamme, että iso määrä nuoria miehiä voidaan tuoda vieraasta kulttuurista ja istuttaa heihin heti länsimaisia arvoja.' -Seida Sohrabi

Tomatoface

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 512
 • Liked: 1459
 • Sovittelemassa VHM:n loputtomia syntejä
Vs: UPI:n Tiilikainen: EU kestää, koska sille ei ole vaihtoehtoa
« Vastaus #913 : 06.07.2019, 22:11:06 »
Jos Unkari päästäisi mamulaumat maansa läpi Saksaan ja Pohjoismaihin niin EUta ei kiinnostaisi paskan vertaa jokin Unkarin media tai oikeuslaitos.

Sehän voisi kettuillessaan tehdä tuon milloin vain. Saattavat olla jopa niin m*lkkuja että valjastavat valtiollisen rautatieyhtiönsä kuskaamaan niitä maansa läpi naapuriin (a 'la Sverige).
O tempora, o mores!

WinstonSmith

 • Jäsen^^
 • **
 • Viestejä: 98
 • Liked: 320
Vs: UPI:n Tiilikainen: EU kestää, koska sille ei ole vaihtoehtoa
« Vastaus #914 : 06.07.2019, 22:20:12 »
opposition mahdollisuus toimia

Tämähän he yrittävät nimenomaan estää tällä lailla, jos olet oppositiossa EU:n politiikkaa vastaan, et saa toimia.
Honk Honk

Oppipoika

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 1 300
 • Liked: 2502
Vs: UPI:n Tiilikainen: EU kestää, koska sille ei ole vaihtoehtoa
« Vastaus #915 : 07.07.2019, 02:06:04 »
Lainaus
"Tässä Suomen on onnistuttava" – eurooppaministeri Tytti Tuppurainen tekee kaikkensa, jotta rahaa saavat vain ne jotka noudattavat EU-periaatteita

Suomi yrittää saada EU-puheenjohtajakaudellaan kytkettyä yhteen unionin periaatteiden noudattamisen ja rahanjaon.

Kuulostaa ihan nuorisolailta ja järjestötuilta. "EU-periaatteiden noudattaminen" tarkoittaa, että joko mokutat tai tuet viedään.

sancai

 • Jäsen^^
 • **
 • Viestejä: 212
 • Liked: 843
Vs: UPI:n Tiilikainen: EU kestää, koska sille ei ole vaihtoehtoa
« Vastaus #916 : 07.07.2019, 17:06:05 »
Jos Unkari päästäisi mamulaumat maansa läpi Saksaan ja Pohjoismaihin niin EUta ei kiinnostaisi paskan vertaa jokin Unkarin media tai oikeuslaitos.
Totta. Esimerkiksi Romania on jäänyt lähes kritiikittä, että vaikka maan sosialidemokraattinen puolue on paljastunut äärimmäisen korruptioituneeksi ja maan ihmisoikeustilanne on niin kamala, että maan vähemmistöryhmät kerjäävät miljoonittain ympäri Eurooppaa.

simppali

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 1 561
 • Liked: 2997
 • junior koodari
Vs: UPI:n Tiilikainen: EU kestää, koska sille ei ole vaihtoehtoa
« Vastaus #917 : 12.07.2019, 23:55:28 »
Kohta taas kokoontuvat päättävät pöydät, jos Saksan puolustusministerin nimitys komiss..eikun politbyroon johtoon menee vihkoon.

https://www.uusisuomi.fi/kotimaa/285297-eu-komission-puheenjohtajaehdokas-vastatuulessa-nyt-tuli-tiukkoja-ehtoja-ursula-von

"Parlamentin on määrä äänestää von der Leyenin valinnasta ensi viikon tiistaina. Jos parlamentti hylkää von der Leyenin, Eurooppa-neuvostolla on EU-sopimusten mukaan 30 päivää aikaa ehdottaa uutta nimeä komission johtoon".

(Edit. muutaman kerran puhelimen näytölle soveltumattomien sormien takia)
« Viimeksi muokattu: 13.07.2019, 00:00:08 kirjoittanut simppali »