Kirjoittaja Aihe: UPI:n Tiilikainen: EU kestää, koska sille ei ole vaihtoehtoa  (Luettu 210560 kertaa)

simppali

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 1 385
 • Liked: 2519
 • junior koodari
Vs: UPI:n Tiilikainen: EU kestää, koska sille ei ole vaihtoehtoa
« Vastaus #900 : 10.05.2019, 02:52:19 »
Eilen oli eurooppa päivä oodi ilolle soi ja kansalaiset myhäilivät tyytyväisinä kuultuaan yleisradion koko päivän kestäneen euroopan ylistyksen, oli haastatteluja joissa valittu henkilö kertoi euroopan ihanuuksista, kuten:

- Voin matkustaa.
- Euro on yhteinen valuutta.
- ?

Heti aamusta lyötiin semmoinen rätinki, jota kukaan omillaan käyvä ei usko, eli Evan tutkimus eu:n kannatuksesta.

https://www.eva.fi/blog/2019/05/09/suomalaisten-eu-myonteisyys-huipussaan/

"

Suomalaisista 56 prosenttia suhtautuu EU-jäsenyyteen myönteisesti ja ainoastaan 13 prosenttia kielteisesti. Neutraalisti jäsenyyteen suhtautuu 29 prosenttia (Kuvio 1, linkki EVAn Arvopankkiin, taulukot ladattavissa myös artikkelin lopussa olevasta liitteestä).

EVA on mitannut suhtautumista EU-jäsenyyteen säännöllisesti vuodesta 1988 alkaen. Myönteisesti suhtautuvia on nyt enemmän ja kielteisesti suhtautuvia vähemmän kuin kertaakaan ennen".


Täyttä rektaalista tullutta jöötiä, EVA.
« Viimeksi muokattu: 10.05.2019, 02:54:55 kirjoittanut simppali »

Supernuiva

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 4 376
 • Liked: 3947
Vs: UPI:n Tiilikainen: EU kestää, koska sille ei ole vaihtoehtoa
« Vastaus #901 : 10.05.2019, 09:50:09 »
^Eihän sitä ennen EU:ta matkustettu mihinkään.

Ruotsiinkaan ei tarvittu tuolloin kuin pahvinen ajokortti, jolla ei enää nykyaikana pääse mihinkään. Paperittomia ei tuohon aikaan ollutkaan, ihmeellistä kyllä.

Kulttuurirealisti

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 5 489
 • Liked: 5099
Vs: UPI:n Tiilikainen: EU kestää, koska sille ei ole vaihtoehtoa
« Vastaus #902 : 12.05.2019, 10:37:36 »
Peter Nyberg luki pääministeripuolue demarien eurovaaliohjelmaa.

Lainaus
Ohjelmassa näkyy vahva viesti päätöksenteon ja valvonnan keskittämisen siunauksellisuudesta. Käytännössä ohjelma edellyttää lisää askelia kohti liittovaltiota sitä kuitenkin avoimesti tunnustamatta. Ehkä siksi jätetäänkin mainitsematta vaatimusten kaikki kansalliset seuraamukset. Se on kenties myös osasyy siihen, että monet keskeiset tavoitteet ja mekanismit jätetään tarkemmin määrittelemättä. Tällainen valikoiva hiljaisuus on tunnetusti kauan ollut leimaa antava useimmille puolueille Suomessa.
...
Viime kädessä ohjelmassa on siis samoja piirteitä kuin niin monessa muissakin suomalaisissa nk. vastuullisissa puheenvuoroissa. Ihannetilanne ja hyvät tavoitteet on kirjattu. Suomen ja suomalaisten etu määritellään seurauksena EU:n yleisestä edusta ja sen osana. Erillistä kansallista etua ei ole johtuen milloin mistäkin (globaalit ongelmat, suurvaltojen kilpailu, turvallisuus, arvokysymyksiä). Jätetään vähemmälle tai kokonaan mainitsematta EU:n sisäinen kansallisten etujen taisto sekä sopimusten ja säädösten jatkuva kiertäminen ja rikkominen. Virallisesti tiedostettujen pulmien ratkaisu vaatii väistämättä lisää integraatiota ja kansallisten itsemääräämisoikeuksien rajoittamista. Silti liittovaltiokehitystä ei muka ole, ainakaan juuri nyt.

Demarit haluaa siirtää enemmän verotusvaltaa EU:lle. Olisi vissiin helpompi olla poliitikkona Suomessa, kun tarvitsee vain kumileimata ikäviä veroratkaisuja.

Lainaus
EU:lle on siirrettävä nykyistä enemmän verotuspäätöksiä, mikä merkitsee eduskuntamme budjettioikeuden kaventamista. Verotukseen pitää saada yhteisiä ympäristökriteereitä. Tuotantoon ja kulutukseen pitää saada harmonisoidut ympäristöverot. Yritysten veropohjasta on säädettävä yhteisesti ja yhteisöille on määrättävä vähimmäisverokanta. Verokilpailun ja verokierron torjunnasta on päätettävä määräenemmistöllä.

Joku vähimmäisverokanta yhteisöille voisi olla ihan ok, mutta pelkään pahoin, että siinä mentäisiin ojasta allikkoon. Varsinkin pidemmällä aikavälillä.

http://www.peternyberg.net/2019/05/09/kommentteja-eraaseen-eurovaaliohjelmaan/
"Ovela tapa pitää ihmiset passiivisina ja kuuliaisina on rajoittaa tiukasti hyväksyttävien mielipiteiden kirjoa, mutta sallia hyvin vilkas keskustelu sen kirjon sisällä. … tämä antaa ihmisille tunteen, että ajattelu on vapaata.” - Chomsky

Roope2

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 3 156
 • Liked: 3078
Vs: UPI:n Tiilikainen: EU kestää, koska sille ei ole vaihtoehtoa
« Vastaus #903 : 22.05.2019, 06:33:30 »
Euroopan unionin komission pääsihteeri Martin Selmayr IltaSanomissa:

"meidän pitää puolustaa omaa eurooppalaista elämäntapaamme"


https://www.is.fi/kotimaa/art-2000006113914.htmlMinusta tuntuu, että kaveri vähän juksaa.

kivimies

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 1 658
 • Liked: 3429
Vs: UPI:n Tiilikainen: EU kestää, koska sille ei ole vaihtoehtoa
« Vastaus #904 : 22.05.2019, 23:28:17 »
Katainen syyttää CNBC-kanavan haastattelussa Trumpia ja Putinia EU:n heikentämisestä. Sanoo myös, että nationalistinen ilmiö Euroopassa on hyvin vaarallinen.

Sanoo myös Venäjän "sekaantuneen" vaaleihin ja kansanäänestyksiin.

Ylimielinen lausunto. "Vahvempi EU" ei ole suurin uhka Yhdysvalloille, taikka Venäjälle, vaan sen jäsenmaille, kun niiden päätösvaltaa siirretään Brysseliin.

Lainaus
Jyrki Katainen syyttää Trumpia ja Putinia EU:n heikentämisestä: ”Nationalistinen ilmiö Euroopassa on hyvin vaarallinen”

[...]

Katainen väitti, että sekä Donald Trump että Vladimir Putin pyrkivät heikentämään Euroopan unionia.

"Olemme ensimmäistä kertaa historiassa tilanteessa, jossa Yhdysvaltain presidentti ja Venäjän presidentti näyttävät jakavat saman näkökulman Euroopasta: mitä heikompi, sen parempi
– sillä he ajattelevat, että näin on parempi heidän mailleen, mikä kuitenkaan ei selvästikään ole totta", Katainen puhui.

[...]

Transatlanttinen suhde on ollut Trumpin presidenttikaudella murheenkryyni: EU:n ja Yhdysvaltain sukset ovat menneet näkyvimmin ristiin kauppa- ja ilmastopoliittisissa kysymyksissä.

[...]

Katainen sanoo, että osalla näistä puolueista on hyvin läheinen side Venäjään ja presidentti Putiniin, ja hän uskoo puolueiden tavoitteen olevan heikentää ja sirpaloida yhteistä unionia.

"Venäjä on selkeästi rahoittanut osaa noista puolueista ja he ovat sekaantuneet demokraattisiin prosesseihimme, esimerkiksi kansanäänestyksiin tai kansallisiin äänestyksiin, jotta voisivat heikentää unionia ja luoda jakolinjoja maiden väestön välille."

"Nationalistinen ilmiö Euroopassa on hyvin vaarallinen", Katainen sanoo.

[...]

Kauppalehti (22.5.2019)