Kirjoittaja Aihe: 2016-04-21 Poliisin harjoittama "etninen profilointi" (yhdistetty)  (Luettu 35374 kertaa)

koojii

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 2 167
 • Liked: 3910
Mitenköhän muuten...... JOS naamioisin itseni kulmahousuksi, geelikakaduksi, negroidiksi tai muuksi epäilyttäväksi humuksi, ja menisin sen jälkeen notkumaan kaupungille, voisinko tehdä valituksen yhdenvertaisvaltuutetulle (+korvausvaateen henkisistä kärsimyksistä) siinä vaiheessa, kun POLPO väkisinkin (ennemmin tai myöhemmin) pysäyttäisi minut, esimerkiksi papereiden tarkistusta varten?  ???


Ei kait sitä tarvi edes naamioida miksikään. Sitähän on toitotettu että mitään rotuja ei edes ole olemassa vaan kaikki ihmiset ovat samanlaisia.

Sen kun vaan tarkastuksen kohteeksi joutunut pottunokka ilmoittaa että kokee tulleensa rasismin uhriksi vain koska hän on etnisesti somali tai vaikka geelitukka. Siinähän sitten poliittinen poliisi selittelee tasa-arvovaltuutelle ja lehdistölle ettei kyse ollut etnisestä tarkastuksesta eikä poliisi kokenut häntä somalina vaan normi-pottunokkana.

Seuraava looginen askel lienee siinä, että poliisin pitää jakaa sakkoja ja oikeuslaitoksen tuomioita siinä suhteessa eri etnisille ryhmille kuin mitä ne edustavat väestöä. Eli jos joku etninen ryhmä keppostelee vaikka kymmenen kertaa enemmän kuin pottunokat, niin vain joka kymmenes etninen rosvo pitää tuomita tai vaihtoehtoisesti tasa-arvon vuoksi tuomita yhtä rötöstelevää pottunokkaa kohti yhdeksän syytöntä pottunokkaa vankilaan, jotta tilastot pysyvät kunnossa.


Ernst

 • Asiantuntija
 • Jäsen^^^
 • *****
 • Viestejä: 26 686
 • Liked: 18438
Somali siis kokee tulleensa kontrolloiduksi ilman ilmeistä syytä?  Ei siltä vartijalta ja toimeksiantajalta kysytty? No ei, koska social- och kommunalhögskolan. Ei tullut mieleen. Ei huvittanut.

Vankilat ovat täynnä syyttömiä ynnä erehdyksessä tuomittuja.

--> keskustelu todellisuuden määrittelystä postmodernissa diskurssissa, jokainen mielipide on yhtä tärkeä, jokainen argumentti on yhtä validi, pääasia että sorrettu tiedostaa ja sorrettuja löytyy!
Meillä oli peli käynnissä, mustavalkoinen peli ja niistä oli mukava leikkiä. Boyer tuli luokseni, kosketti minua käsivarteen ja sanoi:
-"Veli, jos minulla olisi sinun väritys niin minä olisin miljonääri".
-"Takuulla olisit Boyer. Valkoinen nahkahan siihen vaan vaaditaan.

Charles Bukowski: Postitoimisto

snap

 • Jäsen^^
 • **
 • Viestejä: 414
 • Liked: 932
Yhdenvertaisuus- ja tasa-arvolautakunta ehkäisee poliisin tekemää etnistä profilointia uhkasakon voimalla, vaikka syyttäjänvirasto päätti, ettei poliiseja ole syytä epäillä rikoksesta.

https://yle.fi/uutiset/3-10625793 (1.2.2019) kokonaisuudessaan alla, koska YLE:

Lainaus
Poliisille 10 000 euron uhkasakko tasa-arvolautakunnalta – prostituutiota valvonut poliisi pysäytti kaksi naista ihonvärin perusteella ja ajautui kahakkaan

Naiset laittoivat poliisille vastaan sillä seurauksella, että toinen poliisimies kadotti virkamerkkinsä.

Poliisi teki etnistä profilointia ja rikkoi syrjintäkieltoa Helsingissä katuprostituution valvonnassa, katsoo yhdenvertaisuus- ja tasa-arvolautakunta.

Lautakunnan mukaan kaksi Tansaniassa syntynyttä Suomen kansalaista käveli aamuyöllä Helsingin keskustassa, kun siviiliasuiset poliisimiehet pysäyttivät heidät ja pyysivät nähdä henkilöpaperit. Naiset kieltäytyivät näyttämästä papereita, jolloin poliisit raudoittivat naiset ja tekivät heille henkilötarkastuksen.

Naiset pyysivät lautakuntaa tutkimaan, perustuiko heidän pysäyttämisensä etniseen profilointiin.

Syrjintä tapahtui heinäkuussa 2016, kun naiset olivat liikkeellä miespuolisen ystävänsä kanssa puhuen keskenään englantia ja suomea. Kun heidän miespuolinen ystävänsä nousi taksiin Aleksanterinkadun ja Mikonkadun kulmassa, heidät pysäytettiin.

– Naisten mukaan rähjääntyneen oloinen, tatuoitu, t-paitaan ja shortseihin pukeutunut mieshenkilö koputti toisen olkapäätä ja pyysi englanniksi tätä näyttämään passinsa, lautakunnan päätöksessä sanotaan.

Nainen ei kertomansa mukaan ymmärtänyt, että olkaan koputtelija on poliisi. Hän kertoi kokeneensa käyttäytymisen uhkaavana ja yritti kävellä tästä poispäin.

– Tämän jälkeen mies otti naisen mukaan hänestä kiinni, vei hänet seinää vasten ja käski uudelleen näyttämään passinsa. Nainen koki miehen käyttäytyvän vihamielisesti ja yritti päästä pois tilanteesta.

Toinen siviiliasuinen poliisi pyysi samaan aikaan toista naista näyttämään passinsa, eikä naisen mukaan vastannut kysymykseen siitä, miksi häntä pyydettiin näyttämään passia. Hän ei kertomansa mukaan uskonut miestä poliisiksi.

Naisten mukaan heille ei kerrottu pysäyttämisen perustetta, eikä se käynyt ilmi myöhemminkään. Naiset katsoivat, että poliisit toimivat rasistisesti ja pysäyttivät naiset vain etnisen alkuperän perusteella.

Naiset tuomittiin käräjillä sakkoihin

Itä-Uudenmaan syyttäjänvirasto päätti aiemmin, ettei poliiseja ole syytä epäillä rikoksesta.

Naiset saivat joulukuussa 2017 sakkotuomiot, toinen virkamiehen vastustamisesta ja toinen niskoittelusta poliisia vastaan. Oikeus katsoi, että toinen nainen oli kieltäytynyt esittämästä henkilöpapereita ja tarttunut poliisia vaatteista sekä huitonut ja töninyt tätä.

Poliisin kaulassa roikkunut virkamerkkikotelon ketju katkesi kahakassa ja kotelo sisältöineen katosi. Toiselle tuomio tuli, koska tämä kieltäytyi näyttämästä henkilöpapereita ja yritti jatkaa matkaansa.

Poliisi: Ihonväri oli yksi peruste pysäyttämiselle

Helsingin poliisi kertoi lautakunnalle, että vanhemmat konstaapelit työskentelivät kenttävalvontaryhmässä, eivätkä käytä työtehtäviensä vuoksi virka-asua. He olivat suorittamassa prostituutiovalvontaa, johon liittyi myös ulkomaalaistehtäviä.

Poliisin mukaan vanhemmat konstaapelit saivat tiedon, jonka mukaan alueella harjoitettiin katuprostituutiota. Kun he huomasivat naiset valkoihoisen pitkän miehen kanssa, he päättivät jäädä seuraamaan tilannetta. Kun mies poistui, he päättivät tarkistaa naisten henkilöllisyyden.

Poliisi perusteli tarkastusta sillä, että kokemusperäisen tiedon mukaan ulkomaalaistaustaiset naiset harjoittavat alueella katuprostituutiota varsinkin illalla ja aamuyöllä. Poliisi kiisti syrjineensä naisia, mutta myönsi, että menettelyn perusteena oli osaltaan naisten tummaihoisuus.

Lautakunta kiinnitti huomiota siihen, että poliisi ei kohdistanut minkäänlaisia toimenpiteitä naisten kanssa keskustelleeseen valkoihoiseen mieheen. Lautakunta kielsi poliisia toimimasta jatkossa näin ja asetti kieltopäätöksen tehosteeksi 10 000 euron uhkasakon.

Ville Hämäläinen

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 1 553
 • Liked: 1007
 • 7 tähden liikkeen kannattaja / perussuomalainen
No on kyllä naurettavaks menny, poliisin pitäis saada kysyä keneltä vaan ja koska vaan henkilöllisyyspapereita. Tuossa oli selvästi mahdollinen seksinmyynti tapahtunut aikaisemmin.
Tunnustakaa pois, mamuhan se oli taas ja syy poliitikkojen

Fiftari

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 7 491
 • Liked: 4517
 • "Hallitus koostuu ihmisistä joita ei hallita"
Lainaus
He olivat suorittamassa prostituutiovalvontaa, johon liittyi myös ulkomaalaistehtäviä.

Siis jos suoritetaan esim. ulkomaalaisvalvontaa niin ei saa pysäyttää porukkaa joka näyttää ulkomaalaiselta?  :facepalm:

Koskahan ensimmäinen kenttäpoliisi kilahtaa kunnolla ja räjäyttää pankin kertomalla kaikki epäkohdat.
Koska elämme epävakauden aikoja jokainen ostaa itselleen vatupassin.

-Repomies

migri

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 1 661
 • Liked: 4758
Jos subjektiivinen kokemus otetaan huomioon edes yhtä tärkeänä tutkinnan tuloksena eli näyttönä jostakin tapahtuneesta, vaikkapa rikoksesta, kuin mitkä muut tahansa seikat, koko organisaation ajattelun taso laskee. Jo aloitteleva poliisi oppii, että ihmisten kokeminen ja etenkin sanomiset ovat vahvan subjektiivisia. Mie mitään varastanut...

Ajattelussa on oltava hierarkioita, jotta se on tehokasta ja osuvaa. Yksi käypäinen hierarkia on kokemus aikaisemmista samankaltaisista tapauksista ja todennäköisyys; jos vaikkapa 95 sadasta kokemuksesta on ollut aiheeton tai asiaan liittymätön, on koko lailla neuvostoaikaista edellyttää, etteikö tätä hierarkiaa saisi käyttää arkityössä ja keskittyä todennäköisesti aiheellisiin ja asiaaan liittyviin seikkoihin.

Pienelle lapsellekin "opetetaan" kanssakäymisessä, mitä tarkoittaa vaikkapa iso ja mitä taas on pieni. Polttaa, on kylmä, koira, kissa, pahaa, hyvää. Kieli & ajattelu!

Nyt hyvää tarkoittavat tahot (?) yrittävät hämmentää poliisin käsitehierarkista eli normaalia ajattelua. Matti Yrjänä Joensuun romaanissa Harjunpää ja heimolaiset poliisiradio neuvoi etsimään kahta ampujaa luonnehdinnalla tummia. Mustalaisveljeksiä siis piti etsiä. Tulos oli, että muistaakseni kaksi neekeriopiskelijaa otettiin kiinni. Tummia toki olivat hekin.

Käsitteiden jaettavuus ja yksiselitteisyys ovat länsimaisen menestyksen yksi taustatekijä. Kielen tuhoamisen yrityskin on vallananastuksen yrittämistä.
Tämä. Nimenomaan tästä muuan Jordan B. Peterson veti herneen nenuseen ja loput onkin historiaa hänen osaltaan.

Kni

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 7 872
 • Liked: 14291
Lainaus
Lautakunta kielsi poliisia toimimasta

On siinä lautakunnalla momenttia. Ja jos vielä lautakunta on miehitetty vajakeilla niin voi meitä.

Elemosina

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 10 415
 • Liked: 11515
 • Still sailing ⛵️
Mitä tasa-arvolautakunnan uhkasakko tarkoittaa?

Uhkaako ne sakolla vai pitääkö oikeasti maksaa jotain vai iskeekö sakkolappu jos vielä kerrankin toiste menevät moista tekemään ja kiinni jäävät?

Mihin tällainen tasa-arvolautakunta oikein sijoittuu hallintohierarkiassa kun poliisia voivat uhkasakotella?
Onko tällä uhkasakolla oikeasti merkitystä vaiko vihervasemmistolaissuvaitsevasti merkitystä?
Avoimilla rajoilla tuhottiin avoin yhteiskunta
EU-turistien CV http://hommaforum.org/index.php/topic,6906.msg1324730.html#msg1324730

Waldseemüller

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 935
 • Liked: 3604
Olen hämmennys. Poliisin kanssa kahinoinut maitonaamainem peruna saa linnaa, eikä poliisin tekemän kopeloinnin, kotietsinnän, kopituksen, pahoinpitelyn tai jopa putkakuoleman oikeellisuutta viitsitä edes tutkia. Mutta kaksi neekerimammaa saavat poliisit kuseen pelkästään olemalla neekereitä.

Kaksi kansanosaa, kahdet säännöt.

Roope

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 32 061
 • Liked: 62618
Yhdenvertaisuus- ja tasa-arvolautakunta ehkäisee poliisin tekemää etnistä profilointia uhkasakon voimalla, vaikka syyttäjänvirasto päätti, ettei poliiseja ole syytä epäillä rikoksesta.

Ei mikään ihme, kun lautakunnassa laista piittaamattomia päätöksiä tekevät mm. sellaiset jäsenet kuin Juha Lavapuro ja Husein Muhammed puheenjohtajanaan Tuomas Ojanen. Varajäsenenä Pakolaisneuvonnan toiminnanjohtaja.

Husein Muhammed näköjään löytynyt leipäpuunsa maahanmuuttoteollisuudesta Arffman Consulting Oy:n kehittämispäällikkönä.
Mediaseuranta - Maahanmuuttoaiheiset uutiset, tiedotteet ja tutkimukset

RP

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 14 538
 • Liked: 6642
Mitä tasa-arvolautakunnan uhkasakko tarkoittaa?

Uhkaako ne sakolla vai pitääkö oikeasti maksaa jotain vai iskeekö sakkolappu jos vielä kerrankin toiste menevät moista tekemään ja kiinni jäävät?
Sitähän nuo uhkasakot tarkoittavat.
Lainaus
Mihin tällainen tasa-arvolautakunta oikein sijoittuu hallintohierarkiassa kun poliisia voivat uhkasakotella?
Jos poliisi jaksaa, muutosta voi hakea hallinto-oikeudelta.

Lainaus
Lautakunta kiinnitti huomiota siihen, että poliisi ei kohdistanut minkäänlaisia toimenpiteitä naisten kanssa keskustelleeseen valkoihoiseen mieheen
Jää epäselväksi millä perusteella lautakunta olisi näin halunnut tapahtuvan. Seksin ostaminen julkisella paikalla on kiellettyä, mutta se että kauppoja ei oltu tehty oli jo tuossa vaiheessa ilmeistä.
"Iloitsen Turkin yrityksestä yhdistää modernisaatio ja islam."
http://www.ulkopolitiikka.fi/article/523/martin_scheinin_periaatteen_mies/

Uuno Nuivanen

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 21 035
 • Liked: 32676
 • Kammottava roiskaisija
Lainaus
Poliisille 10 000 euron uhkasakko tasa-arvolautakunnalta

Mikäs perkuleen uusi tuomioistuin tuo pullakahvikerho on?   ???

Kai miliisi kohta tarkistaa meikäläisen turpean vhm:nkin paperit ja kyselee että 'oletkos täällä myymässä persettä?'.  ;D

Elemosina

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 10 415
 • Liked: 11515
 • Still sailing ⛵️
Eli veronmaksajien rahoilla ylläpidettävä lautakunta iskee sakon veronmaksajien rahoilla ylläpidettävälle poliisikunnalle, joka maksaa sakon veronmaksajien rahoilla, joka on siis pois poliisitoiminnan ylläpidosta?
« Viimeksi muokattu: 01.02.2019, 18:52:55 kirjoittanut Elemosina »
Avoimilla rajoilla tuhottiin avoin yhteiskunta
EU-turistien CV http://hommaforum.org/index.php/topic,6906.msg1324730.html#msg1324730

Roope2

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 3 345
 • Liked: 3621
Poliisi ei tuonut esille toisiasiallisia perusteita ja joutui kärsijäksi.

Poliisin mukaan vanhemmat konstaapelit saivat tiedon, jonka mukaan alueella harjoitettiin katuprostituutiota neekerinaisten toimesta.

Fiftari

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 7 491
 • Liked: 4517
 • "Hallitus koostuu ihmisistä joita ei hallita"
Pitäisi heittää mikrofoni poliisille ja kysyä että onko enää haluja tehdä ulkomaalaisvalvontaa kun sitä ei voi tehdä enää valvomalla ulkomaalaisten näköisiä. Aika kovan uhkasakon heittivät. Toivoa sopisi että poliisi valittaisi tästä "tuomiosta". Yleensä poliisi on hyvinkin tarkka siitä kun sen varpaille astutaan mutta ilmeisesti tässä tapauksessa vetäytyvät ja ovat hiljaa, tai ainakaan uutinen ei mainitse että poliisihallitus veisi asiaa eteenpäin. No, tämähän tarkoittaa vain sitä että jää enemmän aikaa valvoa muita ihmisiä, lähinnä kantiksia. Joilla ei sitten ole mitään valtuustoa takanaan joka voisi määräillä uhkasakkoja.
Koska elämme epävakauden aikoja jokainen ostaa itselleen vatupassin.

-Repomies

Eino P. Keravalta

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 26 741
 • Liked: 10231
 • The Buddha of Kerava
Jatkossa kun etsivät nigerialaisia emättimenmyyjiä niin kysyvät sitten papereita valkoiselta heteromieheltä.

Näin maailma muuttuu paremmaksi.

 :roll:
HUOMIO. Ylläolevaa tekstiä ei voi ymmärtää ilman seuraavaa, siihen kuuluvaa lisäystä: Olen todellisuudessa päinvastaista mieltä ja koko kirjoitus on vain parodiaa, jonka tarkoituksena on tuoda esiin maahanmuuttokriittisen ajattelun onttous; monikulttuuri on rikkaus ja kaikki ihmiset samanarvoisia.

Lucce

 • Jäsen^^
 • **
 • Viestejä: 289
 • Liked: 248
Mikään lautakunta ei päätä miten poliisi tutkii rikoksia. Tai lähettele uhkasakkoja kenellekään  Aivan uskomatonta.
Taitaa olla vähän pikkasen poliittisesti saturoitunut koko "lautakunta"
« Viimeksi muokattu: 01.02.2019, 19:52:00 kirjoittanut Lucce »

Fiftari

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 7 491
 • Liked: 4517
 • "Hallitus koostuu ihmisistä joita ei hallita"
En tiedä miten mahtaisi käydä jos tuollaista uhkasakkoa yritettäisiin oikeasti yritettäisiin saada poliisilta. Ei nimittäin kuullosta sellaiselta mikä pitäisi oikeudessa:
Lainaus
Hallintokantelu
Jos joku katsoo, että poliisimies tai poliisihallinnon muu virkamies on virkatoimessaan menetellyt virheellisesti tai laiminlyönyt virkatehtäviensä suorittamisen, hänen toimintansa voi saattaa tutkittavaksi tekemällä hallintokantelun.

Hallintokantelu on vapaamuotoinen oikeussuojakeino. Se tehdään joko ylemmälle poliisiviranomaiselle tai ylimmälle laillisuusvalvojalle. Ylimpiä laillisuusvalvojia ovat ensisijassa eduskunnan oikeusasiamies ja valtioneuvoston oikeuskansleri. Oikeudelliselta luonteeltaan kantelu on valvontaviranomaiselle tehty ilmoitus epäillystä poliisin virheellisestä virkatoimesta tai virkatoimen laiminlyönnistä.

Kanteluiden käsittely poliisissa perustuu 1.9.2014 voimaan tulleen hallintolain (6.6.2003/434) 8 a luvun säännöksiin. Hallintolain mukaan viranomaisen, siihen palvelussuhteessa olevan tai muun julkista hallintotehtävää hoitavan lainvastaisesta menettelystä tai velvollisuuden täyttämättä jättämisestä voi jokainen tehdä hallintokantelun toimintaa valvovalle viranomaiselle. Kantelun tekijän tulee esittää käsityksensä siitä, millä perusteilla tämä pitää menettelyä virheellisenä ja mahdollisuuksien mukaan tieto arvostelun kohteena olevan menettelyn tai laiminlyönnin ajankohdasta.

Poliisin tekemäksi epäilty rikos
Poliisimiehen tekemäksi epäillyt rikokset tutkitaan esitutkintalaissa säädetyssä järjestyksessä. Tutkinnanjohtajana toimii syyttäjä. Mikäli hallintokantelumenettelyssä havaitaan, että asiassa on mahdollisesti syytä epäillä kantelun kohteen syyllistyneen rikokseen, kanteluviranomaisen on siirrettävä asian käsittely toimivaltaiselle viranomaiselle sen arvioimiseksi, onko asiassa käynnistettävä esitutkinta.

Jos joku epäilee, että poliisimies on syyllistynyt rikokseen, niin hänestä voi tehdä rikosilmoituksen. Poliisi on velvollinen kirjaamaan ilmoituksen ilmoittajan antamien tietojen perusteella. Ilmoitus välitetään lähtökohtaisesti tutkivan poliisiyksikön kautta viipymättä Valtakunnansyyttäjänvirastoon mahdollisen esitutkinnan suorittamista varten ja tutkinnanjohtajan määräämiseksi. Poliisimiestä koskevassa rikosepäilyssä, vain syyttäjällä on toimivalta ratkaista, onko asiassa syytä epäillä rikosta ja toimitetaanko esitutkinta, ellei kyse ole rikesakko- tai rangaistusmääräysmenettelyssä käsiteltävästä asiasta.

Lisätietoja poliisin tekemäksi epäiltyjen rikosten esitutkinnasta saatte asiaa koskevasta Poliisihallituksen ohjeesta
Poliisi

Eli nyt on haettu pelkästään ymmärrystä samalla tavalla ajattelevilta jotka istuvat jossain lautakunnassa. Jos olisi oikeasti jotain valitettavaa niin sitten rikosilmoitusta tai oikeusasiamiehelle valitusta. Laissa on kuitenkin määrätty poliisille valvontaelimet, ne toimivat jotenkin mutta ne ovat kuitenkin laissa määrätty.

Kohta kai Tapola ja Huhtela määrätään tuon poliisin esimiehiksi kouluttamaan miten voimavarojen kanssa pitää käyttäytyä. Hermot ne on poliiseillakin ja ammatinvaihto alkaa varmasti houkuttaa.
Koska elämme epävakauden aikoja jokainen ostaa itselleen vatupassin.

-Repomies

RP

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 14 538
 • Liked: 6642
Eli nyt on haettu pelkästään ymmärrystä samalla tavalla ajattelevilta jotka istuvat jossain lautakunnassa. Jos olisi oikeasti jotain valitettavaa niin sitten rikosilmoitusta tai oikeusasiamiehelle valitusta. Laissa on kuitenkin määrätty poliisille valvontaelimet, ne toimivat jotenkin mutta ne ovat kuitenkin laissa määrätty.
Pitää asiaa sitten hyvänä tai ei, en näe yhdenvertaisuulaissa pykälää, jonka nojalla poliisiasiat eivät kuuluisi sen toimialaan. Tässä muuteen alutakuntaan "haastettu" ei ole ollut kukaan yksittäinen polisimies, vaan Helsingin poliisilaitos.
"Iloitsen Turkin yrityksestä yhdistää modernisaatio ja islam."
http://www.ulkopolitiikka.fi/article/523/martin_scheinin_periaatteen_mies/

Roope2

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 3 345
 • Liked: 3621
Kenelle sitten olisi pitänyt myös suorittaa tarkastus, jos taksiin olisikin mennyt musta mies?

Fiftari

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 7 491
 • Liked: 4517
 • "Hallitus koostuu ihmisistä joita ei hallita"
Pitää asiaa sitten hyvänä tai ei, en näe yhdenvertaisuulaissa pykälää, jonka nojalla poliisiasiat eivät kuuluisi sen toimialaan. Tässä muuteen alutakuntaan "haastettu" ei ole ollut kukaan yksittäinen polisimies, vaan Helsingin poliisilaitos.
Juu tuo kohta meni ohi. Olin siinä uskossa että koskee yksittäistä konstaapelia.

Kirjoitan itsekin aika hapokkaasti poliisista, lähinnä kun asiat koskevat valtuuksien venyttämistä ja yleistä perseilyä sekä sitä että mielestäni poliisia ei valvota ihan niin hyvin kuin pitäisi. Mutta kuitenkin en pidä hyvänä sitä että tuollainen taho voisi määrätä uhkasakon viranomaiselle jonka tehtävä on yleisen järjestyksen ja turvallisuuden ylläpitö sekä ulkomaalaisvalvonta. No, aika näyttää viedäänkö tuota juttua eteenpäin millään tavalla.
Minusta on vain kovin naurettavaa että ulkomaalaisvalvontaa ei saisi hoitaa ihonvärin perusteella.
Koska elämme epävakauden aikoja jokainen ostaa itselleen vatupassin.

-Repomies

ämpee

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 14 213
 • Liked: 14085
Yhdenvertaisuus- ja tasa-arvolautakunta ehkäisee poliisin tekemää etnistä profilointia uhkasakon voimalla, vaikka syyttäjänvirasto päätti, ettei poliiseja ole syytä epäillä rikoksesta.

Syyttäjänviralstolta hyvä kannanotto poliisin harjoittamaan vähien voimavarojensa optimointiin.
Nyt enää tarvittaisiin löytää se instanssi joka uhkasakon voimalla saisi lautakunnan näkemään tilanteessa muutakin mitä lautakunta haluaa siinä pelkästään nähdä.
Jäseneltä Hohtava Mamma: "Logiikka ei ole koskaan ollut suvakkien vahvin laji. Eivät he muuten olisi suvakkeja."

Oto Hascak

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 824
 • Liked: 2691
Lainaus
Naiset tuomittiin käräjillä sakkoihin
----
Itä-Uudenmaan syyttäjänvirasto päätti aiemmin, ettei poliiseja ole syytä epäillä rikoksesta.

Yle on Yle. Tai siis jutun näkökulma on taattua Yleä ja yllättäen tapaukseen osallistuneiden poliisien kertomusta tapahtumista ei ole kysytty tai julkaistu. Miksi jutun näkökulma ei edusta maalaisjärkeä? Maalaisjärjen mukaan kaksi kielitaidotonta Tansaniassa syntynyttä Suomen kansalaista ei totellut poliisia ja sen lisäksi kyseiset naiset kävivät poliiseihin käsiksi, kun poliisit työtehtäväänsä suorittaessaan katuprostituution ja ulkomaalaisvalvonnan parissa halusivat nähdä perustelluista syistä kyseisten daamien paperit. Lisäksi maalaisjärjellä ajateltuna lehtijutussa olisi pitänyt puntaroida sitä, että miten on mahdollista, että yhdenvertaisuus- ja tasa-arvolautakunta on moiseen päätökseen päätynyt ja miten heidän mielestään olisi pitänyt toimia, että moinen olisi vältytty?

Maalaisjärjellä kirjoitetussa jutussa olisi lopuksi pohdittu sitä, että miten poliisi voi suorittaa sujuvasti työtään ilman, että kaikenlaiset mielensäpahoittajat pöyristyvät milloin mistäkin.

Teemu Torssonen

 • Nimellinen
 • Jäsen^^
 • ***
 • Viestejä: 461
 • Liked: 957
  • teemutorssonen.com
Niin vain tuli poliisille 10 000€ uhkasakko etnisen profiloinnin toteuttamisesta: https://www.helsinginuutiset.fi/artikkeli/743001-poliisille-10-000-euron-uhkasakko-il-pysayttivat-mustan-barbaarin-aidin-ja-siskon#cxrecs_s

Mielestäni etninen profilointi tulisi sallia:

Lainaus
Helsingin Uutiset toi esille jutussaan kuinka poliisi sai 10 000 euron uhkasakon liittyen etniseen profilointiin:

" Lautakunnan mukaan lainvalvonnassa tällainen etninen profilointi ihmisten ihonvälin ja stereotyyppisten käsitysten perusteella ei ole hyväksyttävää. "

Etnisen profiloinnin kriminalisointi on esimerkki siitä kuinka ihannemaailman tavoittelu ajaa ohi järjen ja reaalimaailman tosiasioiden. Ja ohi yhteiskunnan turvallisuuden.

Esim. terrorismin yhteydessä on äärimmäisen typerää olla käyttämättä etnistä profilointia. On todellisen maailman fakta, että islamiin liittyvät terroriteot ovat huomattavasti todennäköisemmin taustaltaan arabin tekemiä kuin sinisilmäisen ja vaaleatukkaisen skandinaavin tekemiä.

Pitäisikö tämä fakta unohtaa ja olla hyödyntämättä tätä tietoa poliisityössä jolla pyritään ehkäisemään ja selvittämään terroritekoja?

Ei tietenkään. Hyvää tarkoittavalla mutta ei-jalat maassa idealismilla, ihannemaailman tavoittelulla ja todellisen maailman faktojen kieltämisellä tehdään vain enemmän haittaa.

Mielestäni on pienempi paha että joku pahoittaa mielensä kun häneltä kysytään henkilöpapereita perustuen etniseen profilointiin kuin että nämä paperit jää kysymättä ja tapahtuu karmaiseva rikos.

Poliisin työ liittyen ulkomaalaistaustaisten tekemiin rikoksiin on muutenkin jo tarpeeksi haastavaa, ilman jatkuvaa pelkoa uhkasakoista jos ulkomaalaistaustaisilta rohjetaan kysyä asioita perustuen todellisuuteen pohjautuvaan poliisityöhön.

http://teemutorssonen.puheenvuoro.uusisuomi.fi/269104-etninen-profilointi-tulee-sallia

Ajattelija2008

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 7 359
 • Liked: 8659
Lainaus
Yhdenvertaisuus- ja tasa-arvolautakunta voi kieltää jatkamasta tai uusimasta syrjintää tai vastatoimia ja asettaa päätöksen noudattamisen tehosteeksi uhkasakon ja tuomita sen maksettavaksi.
https://www.yvtltk.fi/fi/
Sana "tuomita" lienee virheellinen. Eihän lautakunta ole tuomioistuin. Luultavasti sakotettu voi viedä asian tuomioistuimeen, joka tekee päätöksen. Näin kai voi tehdä mille tahansa rikemaksulle, jonka viranomainen määrää ilman oikeuskäsittelyä.

Joka tapauksessa kyseinen "tasa-arvolautakunta" selvästi on demokratian vastainen, koska se yrittää esiintyä lain yläpuolella olevana tuomioistuimena. Perustuslakivaliokunnan pitäisi puuttua tasa-arvolautakunnan demokratiaa murentavaan toimintaan.

Mandula

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 1 213
 • Liked: 2589
 • Klamydia - Suomi-neidon elätit
Lainaus
Yhdenvertaisuus- ja tasa-arvolautakunta voi kieltää jatkamasta tai uusimasta syrjintää tai vastatoimia ja asettaa päätöksen noudattamisen tehosteeksi uhkasakon ja tuomita sen maksettavaksi.
https://www.yvtltk.fi/fi/
Sana "tuomita" lienee virheellinen. Eihän lautakunta ole tuomioistuin. Luultavasti sakotettu voi viedä asian tuomioistuimeen, joka tekee päätöksen. Näin kai voi tehdä mille tahansa rikemaksulle, jonka viranomainen määrää ilman oikeuskäsittelyä.

Joka tapauksessa kyseinen "tasa-arvolautakunta" selvästi on demokratian vastainen, koska se yrittää esiintyä lain yläpuolella olevana tuomioistuimena. Perustuslakivaliokunnan pitäisi puuttua tasa-arvolautakunnan demokratiaa murentavaan toimintaan.

Kyseessä lienee jonkinlainen kenttäoikeus taistelussa vihapuhetta ja yleistä oletettua rasismia vastaan?
Saas nähdä milloin tulevat kolkuuttelemaan itse kunkin hommalaisen kotioven taakse jonain kauniina torstain vastaisena marraskuun yönä..
Klamydia - Suomi on sun

Riukulehto

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 5 274
 • Liked: 4216
Lainaus
08.03.2019 klo 13.00
Poliisihallitus

Ulkomaalaisilta tarkastetaan maassaolon edellytykset

Liikenteen valvontaviikon aikana tarkastetaan myös ulkomaalaisten maassa oleskelun edellytykset. Valvontaa tehdään muutoinkin osana päivittäistä peruspoliisityötä.

– Käytännössä tämä tarkoittaa sitä, että kun poliisitehtävällä poliisin asiakkaana olevan ihmisen henkilöllisyys tarkastetaan ja hänen osoittautuessa ulkomaalaiseksi, varmistetaan samalla myös hänen maassa oleskelunsa edellytykset, poliisitarkastaja Ari Jokinen sanoo.

Sen lisäksi poliisilaitokset voivat tehdä tarkastuksia esimerkiksi ravintoloihin tai muihin etukäteen suunniteltuihin kohteisiin. Tällaisessa valvonnassa valvontatoimenpiteet perustuvat etukäteen saatuihin vihje- taikka analyysitietoihin.

– Poliisin valvontatoimenpiteet eivät saa koskaan perustua pelkästään todelliseen tai oletettuun etniseen alkuperään vaan toimenpiteen taustalla tulee olla vihje- tai analyysitietoa laittomasta maassa oleskelusta.

Euroopan unioni ja Schengenin säännöstö velvoittavat muun muassa poliisia torjumaan laitonta maahantuloa ja oleskelua Schengen-alueella, jossa sisärajatarkastuksia ei ole. Sisämaassa tehtävä ulkomaalaisvalvonta perustuu ulkomaalaislakiin. Sen mukaan ulkomaalaisella ei ole ehdotonta oikeutta oleskella maassa, ja oleskelun edellytykset on määritelty laissa erikseen.
https://www.poliisi.fi/tietoa_poliisista/tiedotteet/1/1/poliisi_muistuttaa_annetaan_jalankulkijalle_esteeton_kulku_suojatiella_kannykka_pois_kadesta_ajon_aikana_ja_turvavyo_paalle_myos_takapenkkilaisille_78770

Mandula

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 1 213
 • Liked: 2589
 • Klamydia - Suomi-neidon elätit
^ Tuosta nyt jäi harmittavasti puuttumaan tieto siitä, että mitä poliisi aikoo tehdä jos vastaan tulee henkilö jolla ei ole laillista oikeutta oleskella Suomessa? Karkotetaanko ja millä aikataululla, vai nuhdellaanko ja käsketään poistumaan maasta niin pian kuin viitsii?
Klamydia - Suomi on sun

Elemosina

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 10 415
 • Liked: 11515
 • Still sailing ⛵️
Kaustinrakentelua, tällä kertaa tullin taholta ja kohteina VPS:n tummaihoiset pelaajat.
Lainaus
Suomen tulli pysäytti kaikki tummaihoiset VPS:n pelaajat satamassa – HS: Kapteeni järkyttyi: ”Itketti ja hävetti”
...
Vaasan Palloseuran joukkue saapui lauantaina Ruotsin Uumajasta laivalla kotikaupunkiinsa. Satamassa vastaanotto oli tiukka, sillä joukkueen kapteenin Sebastian Strandvallin mukaan kaikki tummaihoiset pelaajat joutuivat Tullin pysäyttämäksi.

Strandvall tviittasi kysymyksen etnisestä profiloinnista nostattaneesta tapahtuneesta myöhään lauantai-iltana.

– Saavuimme juuri joukkueen kanssa Uumajan pelireissulta Vaasan satamaan. Suomen Tullin työntekijät pysäyttivät ”satunnaisesti” kaikki joukkuejäsenet joiden ihonväri ei ole valkoinen. Itketti ja hävetti, Strandvall kirjoitti.
...
Helsingin Sanomien tavoittama Tullin valvontajohtaja Sami Rakshit kertoo, että laivalla oli Tullin etsimä henkilö, joka myös tavoitettiin.

– Kenellekään ulkopuoliselle ei kuulu se, mitä olemme tekemässä, Rakshit perustelee tarkastajien nuivaa suhtautumista pelaajien kysymyksiin.

Rakshitin näkemyksen mukaan tapauksessa ei ole mitään syytä epäillä tullityöntekijöitä virheellisestä menettelystä.
https://www.iltalehti.fi/veikkausliiga/a/cf6aec91-42a5-48dc-b4a1-b7c4e6aee63d
Avoimilla rajoilla tuhottiin avoin yhteiskunta
EU-turistien CV http://hommaforum.org/index.php/topic,6906.msg1324730.html#msg1324730

KTM

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 3 359
 • Liked: 3118
^ Erittäin mukava kuulla että Suomen tullivirkailijat edes joskus yrittävät tehdä työnsä ja selvittävät epäilyttävän näköisten paperit ja oikeudet tulla maahan tai oleskella maassa.

Tagit: