UmmaGumma

Kirjoittaja Aihe: Ylen toimittaja mukana Pyhäjoen mielenosoituksessa  (Luettu 33683 kertaa)

toumasho

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 1 594
 • Liked: 2330
 • ..and when the machine breaks down, we break down
Vs: Ylen toimittaja mukana Pyhäjoen mielenosoituksessa
« Vastaus #30 : 29.04.2016, 15:02:19 »
Hakusanaksi: Reclaim-the-Cape selviää koko "toimintaviikon" laajuus ja ohjelma. Miekenkiintoista monikulttuuria, varaudu verenpaineen jyrkkään heilahdukseen.

Ei kyllä verenpaine heilu kun ei tuolla enää ole mitään yritystäkään kertoa että miksi ydinvoimaa pitäisi vastustaa. Ydinvoimaa vastustetaan koska... ööh.. ydinvoima?

Käytännössä näyttää siltä että meillä on myöhäismurrosikäisiä, tai mitälie iki-tarkkislaisia, joilla on kova halu riehua. Energiaa riittää. Vaan ei hyviä riehumisen kohteita. Turkistarhaajia ei oikein voi vainota koska siellä on monesti perhe vastassa ja saattaa tulla luoteja vastaan jos menet hajottamaan jonkun maajussin taloa. Islamisteja ei voi vainota koska toiminta tulkitaan äärioikeistolaiseksi ja edelleen voi tulla vastapalloon. Ei jää oikein mitään muuta hyvää jäljelle kuin yhtiöt joidenka toiminta voidaan jollakin tavalla tulkita haitalliseksi.

Ydinvoimayhtiöt ovat ideaalisin kohde koska kansan yleistietämys on heikkoa alalta. Voidaan piirtää jäähdytystorneja (joita on lukuisilla eri teollisuuden aloilla käytössä) ja "atomihirviö" sauhuamassa tornin päällä, täydestä menee. Viis siitä että hulluimmassakin onnettomuustilanteessa se jäähdytystorni olisi se viimeinen paikka josta säteilyä pääsisi karkuun. Se kun on jo kolmen tai neljän portaan päässä primaaripiiristä jossa lievästi säteilevää vettä on.

Ydinjäteargumenttikin näyttää nyt hautautuneen koska sen kuoliaaksiperustelu on niin helppoa neljännen sukupolven reaktorien avulla. "KVG fast neutron reactor" ja game over. Käytetty ydinpolttoaine on kuin ruutipötkö josta joku on raapaissut 2% pinnalta pois, loppu on korkkaamatonta energiaa jonka käytön jälkeen ei jää pitkäikäisiä jätteitä.

Vastustamisen syyksi ei jää jäljelle kuin abstrakti muistikuva jostain 70-luvulta että ydinvoima on "jonkinlaista" pahaa jota vaan on vastustettava.

Mitään vaihtokauppaa ei näiden aktivistien päässä käydä että "Ööh, vaihdettaisiinko n. 2-3 miljoonaa pienhiukkaskuolemaa vuodessa siihen että pahimmassa tapauksessa muutama kymmenen neliökilometria pitää rauhoittaa luonnonreserviksi n. 30-50 vuoden ajaksi, ilman ensimmäistäkään ihmisuhria?"

Mikä hulluinta että tuolla Hanhikiven vastustajien ohjelmassa lukee myös "Kapistalismin vastustaminen". Eikö silloin olisi järkevintä hyökätä tuulivoimaloiden kimppuun, niitä kun rakennetaan verorahoista ulosmitattujen tukiaisten vuoksi, siellä se kapitalisti oikeasti ryövää rahaa. Ydinvoimaan ei veronmaksajien rahat uppoa, jopa vastustajatkin "perustelevat" että miten ydinvoima ei kannata.

Ei se Rolls-Roycenkaan osto kannata mutta niin vaan niitä myydään kun ihmiset haluavat laadukasta autokyytiä. Eikö energiantarvitsijat saa tehdä samaa ja ostaa laadukasta sähköä jonka toimitusvarmuus ei ole kiinni siitä että paistaako aurinko, tuuleeko, sataako vettä, onko kaivosmiehet lakossa tai että onko sukset ristissä jonkun energialähteen omistajan kanssa?

Jaska Pankkaaja

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 8 179
 • Liked: 6684
 • Finlayson, Fazer ja nyt myös Firas
Vs: Ylen toimittaja mukana Pyhäjoen mielenosoituksessa
« Vastaus #31 : 29.04.2016, 15:16:09 »
Lainaus
Vastustamisen syyksi ei jää jäljelle kuin abstrakti muistikuva jostain 70-luvulta että ydinvoima on "jonkinlaista" pahaa jota vaan on vastustettava.

Nykyisille ikäihmisille se Paha on useinkin niitä Pekkerellejä. Olen kysynyt joskus kontrollikysymyksiä kuten mikä on se becquerel ja esiintyykö niitä esim. uskovaisen keskustalaisen omistamassa metsässä ilman atomi voimmoo. Vastustaminen ei vaadi ymmärrystä, tässäkään asiassa.
Those who make peaceful revolution impossible, make violent revolution inevitable. J.F Kennedy

Roope

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 32 686
 • Liked: 67508
Vs: Ylen toimittaja mukana Pyhäjoen mielenosoituksessa
« Vastaus #32 : 29.04.2016, 16:06:41 »
Lainaus
Stop Fennovoima: Reclaim the Cape -päätoimintapäivän tapahtumista, uutisoinnista ja toimintaviikon jatkosta

28.04.2016 @ 11:18

Tshernobylin muistopäivänä tiistaina 26.4. kymmeniä ihmisiä osallistui erilaisiin väkivallattomiin tapahtumiin Reclaim the Cape -toimintaviikon puitteissa Pyhäjoella. Tavoitteena oli pysäyttää työt Hanhihikivenniemen työmaalla ja tähän tavoitteeseen päästiinkiin muun muassa aamulla alkaneen mielenosoituksen avulla, joka tukki ajotien työmaalle. Mielenosoitus Hankivenniemen työmaatiellä kesti iltapäivään saakka, jolloin viimeiset mielenosoittajat poistuivat tai poistettiin poliisin ja vartijoiden toimesta. Tämän lisäksi työmaalla olleiden koneiden työskentelyä saatiin pysäytettyä.

Media on uutisoinut päivän tapahtumista lukuisilla tavoilla ja virheellisiä tietoja on pyritty jo oikaisemaan suoraan tiettyjen medioiden kanssa. Leiri käy tämän päivän aikana myös yhteisiä keskusteluja eilisen toimintapäivän tapahtumista ja toimintaviikon jatkosta. Alla olevassa otamme myös lyhyesti kantaa tapahtumiin mediatiimin tähän mennessä saamien tietojen perusteella.

Toimintapäivä sujui suunnitelmien mukaan pääasiassa rauhanomaisia mielenosoituskeinoja käyttäen. Ristiriitaisimmat tiedot liittyvät Yle Oulun toimittajien julkaisemiin tietoihin kivien heittelystä. Saamiemme tietojen mukaan paikalle tulleet Yle Oulun toimittajat käyttäytyivät epäasiallisesti, eivätkä kunnioittaneet Reclaim the Capen laajasti tiedottamaa mediapolitiikkaa ennaltapyydetyistä yhteydenotoista tai paikalla olevien ihmisten pyyntöä olla kuvaamatta ihmisten kasvoja.

Median edustajat ovat olleet kokoajan tervetulleita leiriin, mutta heitä on etukäteen ohjeisettu olemaan yhteydessä mediayhteyshenkilöön, jotta toimittajien kanssa voidaan etukäteen sopia kuvaamisen ja haastattelemisen käytännöt. Leiri on pyrkinyt takaamaan osallistujilleen, että heillä on mahdollisuus olla paikalla anonyymisti ja myös tästä on tiedotettu julkisesti etukäteen. (Naamioitumiseen ja anonymiteettiin liittyviin kysymyksiin olemme vastanneet laajemmin aikaisemmassa blogipäivityksessä.)

Näin ollen katsomme valitettavan kahinan johtuneen lähtökohtaisesti kyseisten Yle Oulun toimittajien omasta haluttomuudesta toimia yhteistyössä leirin kanssa, valmistautua vierailuun leirissä tai keskustella leirin mediaperiaatteista edes paikan päällä. Kivien heittäminen oli ilmeisen turhauttavana ja turvattomana koetun tilanteen valitettava kärjistymä. Kiviä ei heitetty Ylen toimittajiin, vaan ne olivat symbolisia varoituksia, joilla paikalla olleet pyrkivät turvaamaan läsnäolevien ihmisten yksityisyydensuojan. Yhteistyö muiden toimintaviikon aikana leirillä vierailleiden toimittajien kanssa on sujunut erittäin hyvin.

Mediatiimin tähän mennessä saamien tietojen mukaan lukuisat väkivallattomaan toimintaan osallistuneet ovat kokeneet vartijoiden ja poliisin toiminnan kohtuuttomaksi. Rauhallisia ihmisiä on raahattu väkivaltaisesti pitkin kivistä rinnettä ja pippurisumutetta on käytetty tarpeettomasti.

Leirin toiminta kuitenkin jatkuu normaalisti erilaisten yhteisten keskustelujen, työpajojen ja luentojen merkeissä. Seuraavana kutsuttuna puhujanamme pitkän linjan vapaa kirjoittaja Olli Tammilehto tulee kertomaan maailmalla vuosikymmenien aikana eri syistä kaatuneista ydinvoimalahankkeista ja lisää luentoja on luvassa viikonloppuna. Ihmisten halu pysytellä paikalla kertoo väkivallattomien kannanottokeinojen ja kansalaistottelemattomuuden tärkeydestä asiassa, joka koskettaa yhä monia, jotka haluavat ilmaista mielipiteensä.

Lainaus
Stop Fennovoima: Poliisi hyökännyt StopFennovoima-leiriin Pyhäjoella – apua tarvitaan heti!

28.04.2016 @ 22:25

Tänään 28.4. noin klo 15.00 mellakkavarusteisia poliiseja ja koirapartio alkoivat lähestyä leiriä. Poliiseille kommunikoitiin selvästi megafonilla, että he eivät ole tervetulleita leiriin ja emme halua konfliktia. Poliisi ei sanonut mitään eikä vastannut kysymyksiin.

Poliisi alkoi ampua ihmisiä projektiili-/kumiluotiaseella ja ihmiset puolustautuivat kiviä heittämällä.

Projektiiliaseella tähdättiin selvästi kohti aktivistien päitä, niskaa ja ylävartaloja. Ihmiset saivat useita osumia ylävartaloonsa, tiettävästi ei kuitenkaan päähän. Poliisit saivat useita osumia kivistä ja alueella paloi yksi poliisiauto.

Pitkän viivytystaistelun jälkeen poliisi pääsi etenemään leiriin asti, jolloin leiriä puolustaneet ihmiset hävisivät metsään. Leirissä poliisi ampui projektiileja muun muassa paikalla ollutta keittiöryhmää kohti. Poliisi tyhjensi leirin ihmisistä ja teki joitakin kiinniottoja.

Poliisi on myös uhannut leiriläisten vielä hallussa pitämää toista leiripaikkaa mahdollisella häädöllä lähipäivinä.

Emme suostu taipumaan repression ja poliisiväkivallan edessä ja taistelu Fennovoimaa vastaan tulee jatkumaan. Nyt tarvitsemme kaikki auttamaan leirin uudelleen rakentamisessa ja Fennovoiman vastaisen toiminnan jatkamisessa. Kutsumme tovereita mukaan taisteluun missä ikinä olettekin kohdistamalla toimia Fennovoimaan kytköksissä olevia yrityksiä, Suomen lähetystöja tai paikallista poliisianne vastaan.

Lainaus
Poliisi: Hanhikiven eilisen tilanteen selvittelyä

Poliisi on aloittanut esitutkinnan Hanhikiven torstaisten tapahtumien vuoksi. Lähes koko torstaipäivän kestäneen operaation yhteydessä kiinniotettiin 35 henkilöä.

Heistä 17 on ulkomaalaisia: 7 Belgiasta, 3 Ruotsista, 4 Saksasta, 1 Tanskasta, 1 Iso-Britanniasta ja 1 Albaniasta. Suurin osa kiinniotoista tapahtui poliisilain perustella, rikoksilta ja häiriöiltä suojaamiseksi. Osa kiinniotoista perustui Pakkokeinolakiin ja rikosepäilyyn. Torstain tapahtumista on kirjattu monenlaisia rikosilmoituksia kuten esim. väkivaltainen mellakka, törkeä vahingonteko, virkamiehen väkivaltainen vastustaminen. Myös lievempiä rikoksia kirjataan kuten esim. huumausaineen käyttörikoksia. Ulkomaalaisten osalta selvitetään jälleen maassaolon edellytyksiä ja käännytysmahdollisuuksia.

Perjantaina puolenpäivän aikaan kymmenkunta kiinniotettua on päästetty vapaaksi. Osa rikosperusteisesti kiinniotetuista pidätetään ja osaa tullaan esittämään vangittavaksi.

Lisätietoja näistä tutkintaan liittyvistä prosesseista annetaan seuraavan kerran ensi viikolla.

Poliisi jatkaa tehostettua yleisen järjestyksen valvomista Hanhikiven alueella. Hanhikivellä liikkumista neuvotaan välttämään ellei se ole työn vuoksi välttämätöntä. Henkilöt, jotka todennäköisesti voivat jatkossa vaarantaa yleistä järjestystä, tullaan poistamaan alueelta.

Hanhikiven turvallisuuteen liittyvästä tilanteesta tiedotetaan seuraavan kerran perjantai-iltana klo 22 mennessä.
Poliisi 29.4.2016

Lainaus
"Läheltä rikosta liippaa", sanoo oikeusoppinut Fennovoiman vastaisesta julistuksesta

Oikeusoppinut pitää torstaina julkaistua kapinasivuston julistusta ”läheltä liippaa rikosta” –tapauksena.

Internetissä toimivan kapinasivusto takku.net:ssä kehotetaan toimintaan ydinvoimayhtiö Fennovoimaan kytköksissä olevia tahoja vastaan.

Ihmisiä kehotetaan taisteluun kohdistamalla toimia Fennovoimaan kytköksissä olevia yrityksiä, Suomen lähetystöjä tai paikallisia poliiseja vastaan.
– No kyllä tässä tapauksessa lähestytään rikoksen rajaa, ilman muuta. Ainakin, jos kehottaminen johtaa siihen, että siellä aletaan rikkoa paikkoja tai käymään vartijoiden tai poliisin kimppuun, tai ei noudateta poliisin käskyjä. Silloin ollaan aika lähellä kehottamisrikosta, sanoo oikeustieteen tohtori Mika Illman.
Yle 29.4.2016

Eli Illmanin mukaan tässä tapauksessa jotain väkivaltaista pitää tapahtua ensin kehottamisen seurauksena, ennen kuin ollaan aika lähellä kehottamisrikosta. Katsotaan, kun jotain väkivaltaista taas tapahtuu.
Mediaseuranta - Maahanmuuttoaiheiset uutiset, tiedotteet ja tutkimukset

Juffe

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 2 056
 • Liked: 2185
Vs: Ylen toimittaja mukana Pyhäjoen mielenosoituksessa
« Vastaus #33 : 30.04.2016, 01:06:23 »

Eli Illmanin mukaan tässä tapauksessa jotain väkivaltaista pitää tapahtua ensin kehottamisen seurauksena, ennen kuin ollaan aika lähellä kehottamisrikosta. Katsotaan, kun jotain väkivaltaista taas tapahtuu.

Tuleepa vertailuna mieleen kiihottaminen kansanryhmää vastaan, jossa kenenkään ei todellakaan tarvitse kiihottua kansanryhmää vastaan jotta rikoksen kynnys ylittyisi.

Pärmi

 • Vieras
Vs: Ylen toimittaja mukana Pyhäjoen mielenosoituksessa
« Vastaus #34 : 30.04.2016, 01:48:53 »
Toimintaviikkovöki voi sitten jatkaa rauhanomaista mielenosoitustaan vaikka anarkistien vappumiekkareissa.  :facepalm:

Titus

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 7 321
 • Liked: 7059
Vs: Ylen toimittaja mukana Pyhäjoen mielenosoituksessa
« Vastaus #35 : 01.05.2016, 13:08:15 »

Ympäristöterroristit Luonnonsuojelijat poistuivat Pyhäjoelta ja jättivät jälkensä:

https://scontent-arn2-1.xx.fbcdn.net/hphotos-xlp1/v/t1.0-9/13096152_10204954322852455_358930760428483474_n.jpg?oh=5ced78fa9a522e3ce43d4c662c439987&oe=57B81B37
https://scontent-arn2-1.xx.fbcdn.net/v/t1.0-9/13076778_10204954326212539_6433680199724304000_n.jpg?oh=1df9892247713c2e50a624e9fa84b296&oe=57A51D51
https://scontent-arn2-1.xx.fbcdn.net/v/t1.0-9/13096091_10204954323052460_7498773718128444958_n.jpg?oh=4b78ae476f5bad96e6fe0591268e651b&oe=57A5ECAE
https://scontent-arn2-1.xx.fbcdn.net/v/t1.0-9/13087438_10204954323452470_5222072257600818331_n.jpg?oh=f4a981110b76021c47bdfddb2db760a5&oe=57B9A68D
https://scontent-arn2-1.xx.fbcdn.net/hphotos-xfl1/v/t1.0-9/13119118_10204954324172488_2942277094317079107_n.jpg?oh=1730b9d3be19983b6ca182a25b44c9ee&oe=57A19D9E
https://scontent-arn2-1.xx.fbcdn.net/v/t1.0-9/13102772_10204954324572498_6639564089265475540_n.jpg?oh=d6fcda8be51fc1cdae41ac02a92186d8&oe=57A29EAE
https://scontent-arn2-1.xx.fbcdn.net/v/t1.0-9/13102779_10204954324852505_5811850694552658023_n.jpg?oh=1b990b478d123ef715d37c97465d416b&oe=57E7D427
https://scontent-arn2-1.xx.fbcdn.net/v/t1.0-9/13076719_10204954325412519_6470024713618812874_n.jpg?oh=d8a4191303f206fa5220d77e5fbb7189&oe=57B7238B
https://scontent-arn2-1.xx.fbcdn.net/v/t1.0-9/13138882_10204954325652525_3125431350051210015_n.jpg?oh=f736b75b196d81125d9d5691336e3141&oe=57A12A4E
https://scontent-arn2-1.xx.fbcdn.net/v/t1.0-9/13083157_10204954432095186_168404644713789373_n.jpg?oh=005db8d345d7723d894285ca4c3fbfac&oe=57E7045C

varmasti hienoja ihmisiä ?


(näitä kuvia et näe yle/hsssä)
Tell me something, it's still "We the people," right ?

Alaric

 • Administrator
 • Jäsen^^^
 • *****
 • Viestejä: 22 029
 • Liked: 50581
 • Ei maata ilman kansaa, ei kansaa ilman verilinjaa
Vs: Ylen toimittaja mukana Pyhäjoen mielenosoituksessa
« Vastaus #36 : 01.05.2016, 13:12:21 »
^ Siinäpä tosiaan todellisia luonnonsuojelijoita, ei helvetti sentään. Noista kuvista tulee lähinnä mieleen joku hylätty mustalaisleiri.
Äänestys: Etnonationalismi, kyllä vai ei? Eli kannatatko vai etkö? Käy antamassa äänesi!

https://hommaforum.org/index.php/topic,129465.0.html

nollatoleranssi

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 14 979
 • Liked: 10020
 • Puhekin on teko
Vs: Ylen toimittaja mukana Pyhäjoen mielenosoituksessa
« Vastaus #37 : 01.05.2016, 13:49:16 »

Ympäristöterroristit Luonnonsuojelijat poistuivat Pyhäjoelta ja jättivät jälkensä:

(näitä kuvia et näe yle/hsssä)
^^
Mitähän jos joku Odinien porukka olisi jättänyt vastaavan roskakasan jälkeensä? Kuvia päiviteltäisiin kaikissa Suomen suurimmissa medioissa ja yleisesti paheksuttaisiin. Kun viheraktivisistit tekevät samaa, niin se ei herätä minkäänlaista huomiota...

ismolento

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 4 124
 • Liked: 5340
Vs: Ylen toimittaja mukana Pyhäjoen mielenosoituksessa
« Vastaus #38 : 01.05.2016, 14:16:46 »
Jotenkin tuntuu, että ei tässä laki ole ihan tasapuolinen. Kuvitelkaapa, että jonkun työmaan/ tehtaan tiloihin jatkuvasti murtaudutaan ja rikotaan/ varastetaan tavaraa ja kaikki vieläpä (suorassa) tv-lähetyksessä. Tässäkin on ne kaksoisstandardit.

Jos nämä huligaanit voitaisiin jotenkin yhdistää persuihin tai joihinkin kansallismielisiin ryhmiin, olisi median paskamyrsky raivoisa. Nyt esimerkiksi YLE on kovin ymmärtävä ja suvaitsevainen, vaikka joku ilmeisesti ulkomaalainen anarkistiporukka erehtyikin kivittämään YLEn kuvausryhmää.

onni4me

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 1 120
 • Liked: 1960
Vs: Ylen toimittaja mukana Pyhäjoen mielenosoituksessa
« Vastaus #39 : 01.05.2016, 15:00:46 »
^ Siinäpä tosiaan todellisia luonnonsuojelijoita, ei helvetti sentään. Noista kuvista tulee lähinnä mieleen joku hylätty mustalaisleiri.

Tolleihan ne elää kotonakin. Äiti siivoaa pikku Preka-Eetun ja Lotta-Valdemiira Sönkkösen roskat ja paskat.

Jos mulla olis tollanen mukula, niin laista välittämättä vetelisin korville ja pitäisin huolen, ettei mitään perintöjä siihen suuntaan jäisi.
Perussuomalaiset on ihan ookoo tappaa koska he saattaisivat heiluttaa persettä - ja myydä sitä - ja sen takia valtion ei tule turvata heidän elämäänsä.
Asraa mukaillen tämä on ihan ookoo asia sanoa täällä modejen mielestä.

Veikko

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 9 559
 • Liked: 14440
 • Minkä kirjoitin, sen kirjoitin
Vs: Ylen toimittaja mukana Pyhäjoen mielenosoituksessa
« Vastaus #40 : 01.05.2016, 15:51:22 »
^ Siinäpä tosiaan todellisia luonnonsuojelijoita, ei helvetti sentään. Noista kuvista tulee lähinnä mieleen joku hylätty mustalaisleiri.

Nuo ovat sitä samaa sosiaalisesti jälkeenjäänyttä porukkaa, joiden mielestä poliittisten vastustajien ruokaan sylkeminen on suullisen vasta-argumentoinnin korkein muoto. Ja väkivalta, kaiken rakennetun särkeminen ja likaaminen ja jätteiden levittäminen luontoon poliittisen toiminnan korkein muoto.

Punavihreäthän tunnistaa jo siitä, että heidän toimintansa ja heidän toimintansa tulokset saavat kenen tahansa kasvot joko punoittamaan tai vihertämään.
"Tiedän varmasti, että sinä, oi Eurooppa, tulet tuhotuksi." - Mohammed Bouyeri, Theo van Goghin murhaaja

"Van Goghin murhan jälkeen kukaan ei ole uskaltanut ilmaista itseänsä yhtä vapaasti kuin ennen." - Theo van Goghin ystävä.

"Taas tänäänkin opin jotain uutta. Vain idiootit EIVÄT lue hommaa." - Kirjoitti: tos

B52

 • Kannatusjäsen
 • Jäsen^^^
 • ****
 • Viestejä: 5 505
 • Liked: 2626
 • Tylsä hetero
http://www.iltasanomat.fi/kotimaa/art-2000001170202.html

Kuvat: Tällaiseen kuntoon metsä jäi ympäristöaktivistien jäljiltä – ”Eikö pitäisi arvostaa luontoa?”

Oulun poliisilaitos aloitti perjantaina tehostetun järjestyksenvalvontaoperaation Pyhäjoen Hanhikivellä ja tyhjensi perjantaina Stop Fennovoiman ydinvoiman vastaisen protestileirin. Fennovoima rakentaa Hanhikivi 1 -ydinvoimalansa alueella. Joukko aktivisteja tunkeutui Pyhäjoella Fennovoiman ydinvoimalan työmaa-alueelle tiistaina.

Hanhikivellä ja Pyhäjoella sijaitsevissa ympäristöaktivistien leireissä olleille kymmenille henkilöille annettiin poistumiskäskyt. Heidän leirinsä sijaitsi tien numero kahdeksan varressa, noin kolmen kilometrin päässä Hanhikiven tien risteyksessä.

Alueelta kuvia ottanut nainen ihmetteli, miten kammottavaan kuntoon paikka jäi.

Poliisi valvoi alueen tyhjentämistä perjantaina.

– Poliisilakiin perustuvat käskyt annettiin suullisesti ja kirjallisesti. Poliisit valvovat käskyjen noudattamista, jälkien siivoamista ja omaisuuden keräämistä pitkälle iltaan, poliisi kertoi tiedotteessaan.

Operaatioon osallistui kuutisenkymmentä poliisia Oulun ja Pohjanmaan poliisilaitoksista. Apuna oli myös Rajavartiolaitos. Poliisi ei kohdannut operaation aikana sanottavaa vastarintaa. Raahen poliisiasemalla on edelleen pidätettynä muutamia henkilöitä torstaisten väkivaltaisuuksien vuoksi.

– Alue jäi aktivisteilta huonoon siivoon tyhjennyksen jälkeen, Oulun poliisilaitokselta vahvistettiin sunnuntaina Ilta-Sanomille.

Kiinniotetuista 17 oli ulkomaalaisia. Heistä seitsemän oli Belgiasta, kolme Ruotsista, neljä Saksasta, yksi Tanskasta, yksi Isosta-Britanniasta ja yksi Albaniasta.
On kumma miten vähän saa aikaan, jos vain lakkaa yrittämästä. Paula 8v.

Titus

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 7 321
 • Liked: 7059

Kuinka he voivat siivota leiriään jos poliisi kiikuttaa suoraan putkaan kesken kaiken ?


 :flowerhat:
Tell me something, it's still "We the people," right ?

ISO

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 8 173
 • Liked: 18993
 • Persuhtava keskustelija
Tarkoitus pyhittää keinot.

Aktivistit voi tehdä ihan mitä vaan, koska ne on oikealla asialla.

Omasta mielestään.
Syyrialainen Nesrin, 20, kertoo:
Hänen mukaansa häirinnältä voi arabikulttuurissa välttyä, jos ei puhu miehille ja välttää kaikenlaista kontaktia, ”merkkien antamista”.

ISO

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 8 173
 • Liked: 18993
 • Persuhtava keskustelija

Kuinka he voivat siivota leiriään jos poliisi kiikuttaa suoraan putkaan kesken kaiken ?


Polliisi antaa poistumiskäskyn ja aikaa kerätä kamppeet kasaan.

Putkaan lähdetään sen jälkeen, kun poistumiskomentoa ei ole noudatettu, ja vastustetaan polliisia kun se tulee poistamaan voimakeinoin.
Syyrialainen Nesrin, 20, kertoo:
Hänen mukaansa häirinnältä voi arabikulttuurissa välttyä, jos ei puhu miehille ja välttää kaikenlaista kontaktia, ”merkkien antamista”.

Ernst

 • Asiantuntija
 • Jäsen^^^
 • *****
 • Viestejä: 26 856
 • Liked: 19154

Kuinka he voivat siivota leiriään jos poliisi kiikuttaa suoraan putkaan kesken kaiken ?


 :flowerhat:

Pitää tulla putkayön jälkeen siivoamaan jälkensä. Moista sotkua ei olisi edes pitänyt syntyä ennen putkaan joutumista. Ei se putkareissu ole mikään vastuuvapaustapahtuma, jos nyt kykenet tämän vastuullisuuden asian lainkaan tajuamaan. Paskasakkia, sananmukaisesti. Kuulunet heihin ainakin sympatiseeraajana?

Lainaus

Jokamiehenoikeudella saat

liikkua jalan, hiihtäen ja pyöräillen luonnossa, kuten metsissä, luonnonniityillä ja vesistöissä
ratsastaa
oleskella ja yöpyä tilapäisesti alueilla, joilla liikkuminenkin on sallittua
poimia luonnonmarjoja, sieniä ja rauhoittamattomia kasveja
onkia ja pilkkiä
veneillä, uida ja peseytyä vesistössä ja kulkea jäällä.
Jokamiehenoikeudella et saa

haitata maanomistajan maankäyttöä
kulkea pihamailla, istutuksilla tai viljelyksessä olevilla pelloilla
kaataa tai vahingoittaa kasvavia puita
ottaa kuivunutta tai kaatunutta puuta
ottaa sammalta tai jäkälää
tehdä avotulta toisen maalle
häiritä kotirauhaa esimerkiksi leiriytymällä liian lähellä asumuksia tai meluamalla
roskata ympäristöä
ajaa moottoriajoneuvolla maastossa
häiritä tai vahingoittaa lintujen pesiä ja poikasia
häiritä eläimiä
kalastaa ja metsästää ilman asianomaisia lupia
päästää koiraa yleiselle uimarannalle, lasten leikkipaikaksi varatulle alueelle, kunnostetulle ladulle tai urheilukentälle
pitää koiraa kytkemättömänä taajama-alueella, kuntopolulla tai toisen alueella
pitää koiraa kytkemättömänä 1.3. - 19.8. välisenä aikana edes omalla alueella.

Idealisti rakastaa ideologiaansa enemmän kuin lähimmäistään.

Ernst

 • Asiantuntija
 • Jäsen^^^
 • *****
 • Viestejä: 26 856
 • Liked: 19154

Kuinka he voivat siivota leiriään jos poliisi kiikuttaa suoraan putkaan kesken kaiken ?


Polliisi antaa poistumiskäskyn ja aikaa kerätä kamppeet kasaan.

Putkaan lähdetään sen jälkeen, kun poistumiskomentoa ei ole noudatettu, ja vastustetaan polliisia kun se tulee poistamaan voimakeinoin.

Juu, ei poliisikaan kuskaa sontaa sunnuntaina, jos voi sen välttää. Mukailin sotamies Korpelan yhä pätevää periaatetta.
Idealisti rakastaa ideologiaansa enemmän kuin lähimmäistään.

Ullatusnillitus

 • Vieras
Lainaus
Kiinniotetuista 17 oli ulkomaalaisia. Heistä seitsemän oli Belgiasta, kolme Ruotsista, neljä Saksasta, yksi Tanskasta, yksi Isosta-Britanniasta ja yksi Albaniasta.

Kiinnostaisi tietää, moniko belgialaisista oli maailmanmainetta saaneesta Brysselin Molenbeekin kaupunginosasta.

Micke90

 • Kannatusjäsen
 • Jäsen^^^
 • ****
 • Viestejä: 19 621
 • Liked: 14700
Monikulttuurisuus ja ympäristöaktivismi saavat yhdessä paljon pahaa aikaan.

Ullatusnillitus

 • Vieras
Monikulttuurisuus ja ympäristöaktivismi saavat yhdessä paljon pahaa aikaan.

Tällä kertaa selvittiin onneksi ilman ihmisuhreja - viha kohdistui vain koskemattomaan luontoon.

Kansalainen kaksi

 • Jäsen^^
 • **
 • Viestejä: 231
 • Liked: 198
Tuossahan sanottiin että "– Poliisilakiin perustuvat käskyt annettiin suullisesti ja kirjallisesti. Poliisit valvovat käskyjen noudattamista, jälkien siivoamista ja omaisuuden keräämistä pitkälle iltaan, poliisi kertoi tiedotteessaan."

Eli poliisi odotti että tämä paskapeikkolauma siivoaa jälkensä, mutta kun siitä ei näköjään tullut mitään edes ajan kanssa niin sitten tuli lähtö siivottiin eli ei.

Näillä saatanan urpoilla ei ole mitään tekemistä minkään luonnonsuojelun kanssa, ainoastaan perseilyn ja väkivallan.

J.M

 • Kannatusjäsen
 • Jäsen^^^
 • ****
 • Viestejä: 4 125
 • Liked: 5476
 • Inhorealisti ja paatunut pessimisti
Vs: Ylen toimittaja mukana Pyhäjoen mielenosoituksessa
« Vastaus #51 : 01.05.2016, 20:19:19 »
Punavihreäthän tunnistaa jo siitä, että heidän toimintansa ja heidän toimintansa tulokset saavat kenen tahansa kasvot joko punoittamaan tai vihertämään.

Kiitti uudesta allekirjoituksesta! ;D

Ja sitten itse asiasta. Eihän kukaan täysjärkinen saa tuollaista sotkua aikaan, varsinkaan keskellä luontoa. Täysiä uuvatteja tuollaiset "luonnonsuojelijat". Suojelevat korkeintaan toinen toisiaan poliisikuulusteluissa.
Punavihreäthän tunnistaa jo siitä, että heidän toimintansa ja heidän toimintansa tulokset saavat kenen tahansa kasvot joko punoittamaan tai vihertämään. - jäsen Veikko

Rap is like scissors, it always loses to rock

Ernst

 • Asiantuntija
 • Jäsen^^^
 • *****
 • Viestejä: 26 856
 • Liked: 19154
Vs: Ylen toimittaja mukana Pyhäjoen mielenosoituksessa
« Vastaus #52 : 01.05.2016, 20:46:02 »


Ja sitten itse asiasta. Eihän kukaan täysjärkinen saa tuollaista sotkua aikaan, varsinkaan keskellä luontoa. Täysiä uuvatteja tuollaiset "luonnonsuojelijat". Suojelevat korkeintaan toinen toisiaan poliisikuulusteluissa.

Onhan se toisaalta silläkin tolalla, notta luontoon kuuluvat ne haittalajitkin.
Idealisti rakastaa ideologiaansa enemmän kuin lähimmäistään.

J.M

 • Kannatusjäsen
 • Jäsen^^^
 • ****
 • Viestejä: 4 125
 • Liked: 5476
 • Inhorealisti ja paatunut pessimisti
Vs: Ylen toimittaja mukana Pyhäjoen mielenosoituksessa
« Vastaus #53 : 01.05.2016, 20:49:01 »
Onhan se toisaalta silläkin tolalla, notta luontoon kuuluvat ne haittalajitkin.

Haittalajit joo, mutta tässä tapauksessa eivät heidän luonnottomat jätöksensä.
Punavihreäthän tunnistaa jo siitä, että heidän toimintansa ja heidän toimintansa tulokset saavat kenen tahansa kasvot joko punoittamaan tai vihertämään. - jäsen Veikko

Rap is like scissors, it always loses to rock

Pärmi

 • Vieras
Vs: Ylen toimittaja mukana Pyhäjoen mielenosoituksessa
« Vastaus #54 : 02.05.2016, 01:12:19 »
Ekologinen mielenosoitus ja oikein rauhanomainen. Näyttää eurooppalaisten suvakkien ja musumatujen yhteinen harrastus olevan roskaaminen. Yksi toteennäytetty nimittäjä näillä siis. Paskaa kannetaan rajojemme sisäpuolelle monin tavoin, ulos sitä ei meinata saada millään.
« Viimeksi muokattu: 02.05.2016, 01:16:44 kirjoittanut Pärmi »

Gunnar Hymén

 • Asiantuntija
 • Jäsen^^^
 • *****
 • Viestejä: 9 313
 • Liked: 6327
 • Gunnar Hymen - the new porn standard for women
Vs: Ylen toimittaja mukana Pyhäjoen mielenosoituksessa
« Vastaus #55 : 02.05.2016, 08:30:32 »
vittu nuo räkänokat on kyllä semmosta pelleporukkaa  :facepalm: oikeita "luonnonsuojelijoita"  :facepalm: :facepalm:

http://imgur.com/a/pk5z5
09.11.2016
Winnipeg Jets, Patrik Laine - 3+1
POTUS, Donald Trump - 100-0 vs Hillary

Archaeopteryx

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 1 492
 • Liked: 3921
 • Lyhytnaamainen kuperkeikkakyyhky
Vs: Ylen toimittaja mukana Pyhäjoen mielenosoituksessa
« Vastaus #56 : 02.05.2016, 09:51:03 »
Siivousfirma töihin, ja lasku yhteisvastuullisesti niille, joiden henkilöllisyys on selvitettynä. Kyllä tuosta useamman tonnin laskun saa aikaan, kun hoidetaan nuo romut ja jätteet oikeaan hävityspaikkaan.

toumasho

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 1 594
 • Liked: 2330
 • ..and when the machine breaks down, we break down
Vs: Ylen toimittaja mukana Pyhäjoen mielenosoituksessa
« Vastaus #57 : 02.05.2016, 11:28:00 »
Siivousfirma töihin, ja lasku yhteisvastuullisesti niille, joiden henkilöllisyys on selvitettynä. Kyllä tuosta useamman tonnin laskun saa aikaan, kun hoidetaan nuo romut ja jätteet oikeaan hävityspaikkaan.

Lasku pitäisi laittaa tämän tapahtuman pääorganisaattorille, sille aposematismi-neitoselle joka viestii sinisillä hiuksillaan että on myrkyllinen ihminen.

Ydinvoiman vastustamisen kannatusasteesta kertoo kaiken se että tuon nilkin piti rekrytoida ulkomailta ammattimellakoijat. Tosin ihmettelen sitä että jos voit olla pitkäaikaismajoituksessa jossain leirillä ilman tuloja, niin kuka maksaa viulut? Onko mahdollisesti tullut toimintatonni, tai useampia, per lärvi Greenpeacelta? Jos olisin paikallinen konstaapeli niin kuulustelisin hyvin tarkkaan sen että kuka rahoittaa ammattimellakoijien matkat ja elämisen täällä Suomessa.

Tulosten perusteella viesti joko ulkomaiseen sosiaalivirastoon tai työvoimatoimistoon että henkilö, joka on kirjoillanne ja nauttii avustustanne, on häiriköimässä Suomessa, laittakaa tuet seis. Mikäli taas selviää että kyseessä on todellakin jonkin järjestön rahoittama asia niin silloin a) virka-apu pyyntö lähtömaan poliisiviranomaisille ja b) järjestölle korvausvaatimus jota tehostetaan laittamalla järjestön omaisuutta takavarikkoon tarvittava määrä.

b_kansalainen

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 3 807
 • Liked: 4004
Vs: Ylen toimittaja mukana Pyhäjoen mielenosoituksessa
« Vastaus #58 : 02.05.2016, 12:34:22 »
Siivousfirma töihin, ja lasku yhteisvastuullisesti niille, joiden henkilöllisyys on selvitettynä.
Matut siivoaa ilmaiseksi :P

Takinravistaja

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 3 582
 • Liked: 297
Vs: Ylen toimittaja mukana Pyhäjoen mielenosoituksessa
« Vastaus #59 : 02.05.2016, 12:54:07 »

Ympäristöterroristit Luonnonsuojelijat poistuivat Pyhäjoelta ja jättivät jälkensä:

(näitä kuvia et näe yle/hsssä)
^^
Mitähän jos joku Odinien porukka olisi jättänyt vastaavan roskakasan jälkeensä? Kuvia päiviteltäisiin kaikissa Suomen suurimmissa medioissa ja yleisesti paheksuttaisiin. Kun viheraktivisistit tekevät samaa, niin se ei herätä minkäänlaista huomiota...
Miksei ne "uudinit" menneet keräämään jätteitä Kaivopuistoon, vaan jättivät homman turvapaikanhakijoille? Olisi niilläkin pojilla hyödyllisempää tekemistä kuin pelotella ihmisiä kaduilla.

Tagit: