UmmaGumma

Kirjoittaja Aihe: Pauli Vahteran blogi  (Luettu 282441 kertaa)

Golimar

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 15 543
 • Liked: 21757
 • Ego sum Spartacus
Vs: Pauli Vahteran blogi
« Vastaus #780 : 21.08.2019, 14:36:46 »
Lainaus
..................Joskus tuntuu siltä, etteivät päättäjät erota miljoonaa miljardista. Päättäjät tekevät lait yksilön näkökulmasta, mutta eivät näe kuinka miljardi yksilöä tuhoaa yksilöiden elämisen mahdollisuudet. Jokaisesta Afrikasta ja Lähi-Idästä tulleesta laittomastakin pidetään kiinni kaksin käsin ja hänelle halutaan antaa samat palvelut kuin suomalaisille (koska ihmisoikeudet), mutta päättäjät eivät pysty ymmärtämään, mitä tapahtuu kun Eurooppaan alkaa tulla vuosittain kymmeniä miljoonia afrikkalaisia.

Tavallinen kansalainen osaa hakea Juhla-Mokka-kahvia 3 pakettia tarjouksesta 9,50 eurolla, mutta ei pysty hahmottamaan maailmaa edes 10 vuotta eteenpäin. Suomalaisten päättäjien ajattelun aikajänne ei riitä edes vaalien väliseksi ajaksi neljään vuoteen.

Yksikään eurooppalainen päättäjä ei pysty hahmottamaan, miten Eurooppa muuttuu, kun Afrikan väkiluku nelinkertaistuu yhden ihmisiän aikana. Suomessa elää jo nyt satojatuhansia lapsia, jotka näkevät vuoden 2100 ja Afrikan väestön siirtymisen Eurooppaan...................

Silloin tällöin käy mielessä kuinka hemmetin ymmärtämättömiä ja tietämättömiä suomalaiset ovat – etenkin politiikassa ahkeroivat. Kaikesta koulutuksesta ja mediarummutuksesta huolimatta talonpoikaisjärki on kadonnut Suomesta. Näyttää siltä, ettei päättäjiämme kiinnosta miten Suomelle käy. On valittu ajopuun tie eli antaa mennä. Kunhan selvitään seuraaviin vaaleihin...........................

Professori Eero Paloheimo on laskenut, että jos kaikkialla maailmassa siirrytään heti maksimi 2 lapsen perheisiin, on maapallolla vuonna 2600 järkevä määrä ihmisiä (2 miljardia). Miten tällaisen päätöksen vie läpi Afrikassa ja muslimimaissa, ei mitenkään. Vain valtavan isot katastrofit korjaisivat väestömäärän maapallon kannalta sopivaksi. Sodat, maanjäristykset, tulivuoren purkaukset ja tulvat eivät riitä korjaukseen eivätkä etenkään YK:n ja EU:n tekemät päätökset. YK ja EU vain pahentavat väestönkasvua, tekevät ne mitä tahansa.

Ihmiset eivät ymmärrä. Suomalaisetkin hokevat, meidän tulee auttaa. Meidän ei tule auttaa ketään, paitsi omia kansalaisiamme. Kun autamme, teemme ihmiset avuttomiksi ja lisäämme maapallon tuhoa. Jokaisen terveen ja työikäisen ihmisen on ensisijaisesti itse vastattava omasta elämästään, eikä heittäytymistä toisten elätettäväksi tule mitenkään edistää eikä kannustaa.

Olin 18-vuotias kun Biafran sota alkoi vuonna 1967. Silloin minäkin itkin biafralaisten lasten kohtaloa. Sodassa kuoli miljoona nigerialaista. Nigerian väestönkasvulla laskettuna heidän jälkeläisiään olisi tänään 4 miljoonaa ja vuonna 2100 14 miljoonaa. Biafran sodalla oli varsin vähäinen vaikutus Nigerian tulevaisuuteen. Nigerialaisia ennustetaan olevan 752 miljoonaa vuonna 2100.............................https://blogit.iltalehti.fi/pauli-vahtera/2019/08/21/mittasuhdevirheita-ja-nakoalattomuutta/

newspeak

 • Vieras
Vs: Pauli Vahteran blogi
« Vastaus #781 : 01.12.2019, 11:19:25 »
Vahtera ottaa kantaa yhtiöittämiskusetukseen:

Lainaus
Jättäkää meille edes vesi II

Tämä kirjoitus osoittaa kuinka kuntapäättäjät muuttavat veden viiniksi eli miten ihmisten perustarpeilla rahastetaan. Veden hintaa nostetaan, jotta kunta voi käyttää enemmän rahaa kaikkeen kivaan veroja vähemmän korottamalla. Vesi, sähkö ja digiverkko ovat paikallisia monopoleja, joita kansalaisten on pakko käyttää, minkä vuoksi ne voidaan hinnoitella miten kehdataan. Kirjoitus on yksi esimerkki yhteiskunnallisesta valehtelusta, jota päättäjät (usein ymmärtämättömyyttään) tekevät.

Kalle Isokallio kirjoitti kuntaliitoksia käsittelevässä romaanissaan Urhola: “Konsulteilla, jotka kuntakenttää kiersivät, oli kaikilla sama neuvo kunnan talouden ja toiminnan tehostamiseksi. Ja se neuvo puri, oli kunta kepulaisten, demarien tai kokoomuksen hallinnassa. He neuvoivat kuntia yhtiöittämään toimintoja, joissa kunnalla oli monopoli, kuten vesilaitoksen, jätehuollon tai jotain muuta. Hitaampikin kunnanjohtaja ymmärsi, että sillä tavalla saatiin nostetuksi vesilaitoksesta vastaavan osastopäällikön palkkaa, olihan hän yhtiöittämisen jälkeen yrityksen toimitusjohtaja. Samalla saatiin muille virkamiehille hyväpalkkaisia hallitusvirkoja.”

Salon kaupunki valmistelee ensi vuonna Salon vesiliikelaitoksen yhtiöittämistä (SSS 2.10.2019). Moni kunta on jo ehtinyt kuulla konsulttien isopalkkaiset neuvot. Lahti, Somero, Turku. Pääkaupunkiseudulla Helsingin seudun ympäristöpalvelut HSY on käyttänyt konsulttien neuvoja kuntayhtymän perustamisessa. Kirjoituksessa kehoitetaan kuntapäättäjiä miettimään asiaa useamman kerran eri näkökulmista.

Vesilaitosyhdistyksen 297 varsinaisesta jäsenestä 97 on osakeyhtiöitä. Osa on perustettu suoraan osakeyhtiöksi ilman kunnan liikelaitosvaihetta.

Kirjoitus on julkaistu lyhennettynä (4118 merkkiä) Salon Seudun Sanomat-lehdessä 28.11.2019. Alkuperäistä pitempää kirjoitusta (8117 merkkiä) on tässä blogissa toimitettu enemmän koko valtakuntaa koskevaksi. ....
https://blogit.iltalehti.fi/pauli-vahtera/2019/11/30/jattakaa-meille-edes-vesi-ii/

Pitääkin katsoa paljonko veden hinta on vuosien varrella noussut...

Golimar

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 15 543
 • Liked: 21757
 • Ego sum Spartacus
Vs: Pauli Vahteran blogi
« Vastaus #782 : 22.12.2019, 12:31:34 »Tagit: pauli vahtera