Kirjoittaja Aihe: 2016-05-18 Pakolaisiin satsattu raha palautuu nopeasti ja lähes kaksinkertaisena  (Luettu 15776 kertaa)

writer

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 5 303
 • Liked: 12424
Lainaus

Ulkomaat 18.5.2016 klo 17:06
Raportti: Pakolaisiin satsattu raha palautuu nopeasti ja lähes kaksinkertaisena
On iso harhaluulo, että pakolaiset olisivat länsimaille taakka, sanoo raportin laatinut Philippe Legrain. Jokainen euro saadaan takaisin miltei kaksinkertaisena jo viidessä vuodessa, hän laskee.

Viisi naista ja yksi mies seisoo pöydän ääressä valmistamassa ruokaa.
Syyrialaisia pakolaisia ja espanjalaisia vapaaehtoisia tutustumassa toistensa ruokakulttuureihin huhtikuussa Madridissa. Kuva: Emilio Naranjo / EPA

Eurooppaan tulleiden pakolaisten vastaanottamiseen ja kotouttamiseen käytetyt rahat palautuvat yhteiskunnalle lähes kaksinkertaisina viidessä vuodessa, kertoo tuore tutkimusraportti.

Tent Foundation -järjestön ja Open Political Economy Network -ajatushautomon raportin mukaan pakolaiset hyödyttävät uusien asuinmaittensa talouksia monilla tavoin: työpaikkoja syntyy ja palvelujen ja tavaroiden kysyntä lisääntyy, ja heidän palkoistaan karttuu veroja ja eläkemaksuja.

Raportin laatija, OPEN:n perustaja Philippe Legrain on EU:n komission puheenjohtajan entinen talousneuvonantaja.

Hän laskee, että Eurooppaan lyhyessä ajassa tullut suuri pakolaismäärä tietää valtioille vuosina 2015–2020 miltei 69 miljardin euron menoja. Samaan aikaan kuitenkin bruttokansantuote nousee 126,6 miljardia euroa, eli yhden euron investointi tuottaa miltei kaksi euroa, keskiviikkona julkaistu raportti kertoo.

Verotulot lisääntyvät, ikärakenne oikenee

Legrain toivoo raportin hälvyttävän myytin siitä, että pakolaiset aiheuttavat länsimaille talousongelmia.

– On iso harhaluulo, että pakolaiset olisivat taakka. Siihen uskovat jopa ihmiset, jotka hyväksyvät pakolaisten vastaanottamisen, koska katsovat, että niin pitää tehdä menoista huolimatta.

Kotouttaminen rasittaa julkisia menoja aluksi, mutta samalla se lisää välittömästi myös taloutta virkistävää kysyntää. Pitkällä tähtäyksellä tulokkaiden maksamien verojen määrä kasvaa, ja myös Euroopan ikärakenteelle tulokkaat ovat hyvä uutinen, Legrain sanoo

–  Euroopan työikäisen väestön on ennustettu supistuvan vuoteen 2030 mennessä kuudenneksella ja vanhusten määrän kasvavan yli neljänneksellä, Legrain muistuttaa.

Lupa työntekoon tarvitaan heti

Legrain lisää kuitenkin, että positiivisia tuloksia syntyy vain, jos Eurooppa ryhtyy välittömästi vauhdittamaan turvapaikanhakijoiden pääsyä osaksi  työvoimaa.

Heille on annettava oikeus tehdä töitä jo ennen kuin heidän turvapaikka-anomuksensa on ratkaistu, ja heidät on asutettava sinne, missä on eniten työpaikkoja, eikä sinne, missä asuminen on halvinta, Legrain patistaa. Hän korostaa myös välittömästi aloitetun kielenopetuksen merkitystä.

Refugees Work: A Humanitarian Investment That Yields Economic Dividends -raportti on luettavissa kokonaisuudessaan verkossa.

Raportissa on myös useita esimerkkejä aiemmista suurista väestönsiirtymistä, ennen muuta 800 000 ihmisen asuttamisesta Yhdysvaltoihin Vietnamin sodan jälkeen. Nyt muutamia vuosikymmeniä myöhemmin Yhdysvaltain vietnamilaisilla talouksilla on paremmat tulot ja vähemmän työttömyyttä kuin kantaväestöllä.

http://yle.fi/uutiset/raportti_pakolaisiin_satsattu_raha_palautuu_nopeasti_ja_lahes_kaksinkertaisena/8890819

Eli raportin on kirjoittanut taloudesta mitään ymmärtämätön heppu, joka on ollut ennen EU-komission puheenjohtajan talousneuvonantaja, ja joka on niin sekaisin että luulee että bruttokansantuotteen nousu on tuloa joka kuittaa menot...

Todellisuudessa jos joku kivittää kymmenen ikkunaa rikki niin bruttokansantuote nousee mutta silti yhteiskunta kokonaisuutena köyhtyy koska jonkun pitää se ikkoiden rikkominen maksaa eli tän hepun käsitys bruttokansantuotteesta on aivan kaheli.

Lisäksi vietnamilaisten hyvällä menestyksellä eurooppaa niukemman sosiaaliturvan USA:ssa perustellaan sitä että kyllä ne syyrialaiset, irakilaiset, afgaanit ja somalitkin menestyy kohta paremmin kuin kantaväestö euroopan hyvinvointivaltioissa vaikka esim. somaleista on suomenkin osalta 25 vuoden empiirinen kokemus ja menestys on ollut surkeaa...

Jos jätät äänestämättä niin autat silloin muita puolueita ja eniten sinun äänestämättä jättämisestäsi hyötyy vaalit voittava puolue.

Ne persujen kannattajat jotka jättivät äänestämättä 2015 tukivat käytännössä äänestämättä jättämisellään Keskustaa ja ne jotka jättävät äänestämättä 2019 tukevat Demareita ja Kokoomusta.

Blanc73

 • Kannatusjäsen
 • Jäsen^^^
 • ****
 • Viestejä: 12 044
 • Liked: 19075
 • Geenivirhe paholainen, Oulun osasto
Aplodeja YLE!! Te teitte sen taas.  :facepalm:
"Somaleissa on korkeasti koulutettuja runsaasti mm. koneinsinöörejä, Soile Syrjäläinen on huomannut. Heidän todistuksensa on vain jäänyt Somaliaan, hän toteaa."

Erikoislääkäri ja terapeutti Pirkko Brusila: "Muslimeilla seksuaalisuuden käsite on kantasuomalaisia laajempi."

Linkster

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 919
 • Liked: 2192
Upeaa! Fantastico! Laitoinkin aamusella ennenaikaisen eläkkeen anomuksen vetämään, euroni tuplaantuu näes. Vai?
Taitaa olla kyseessä kuitenkin taas uusi sumuverho, jonka turvin paremmat ihmiset pääsevät höösäämään ja sivistämään esim rasisteja ja juntteja.
Kai tuokin ilmiselvä valehtelu uppoaa lammaslaumaan kunhan esittäjä on riittävän korkealla jakkaralla joskus istunut vakuuttavanoloinen pönö.

"Tent Foundation -järjestön ja Open Political Economy Network -ajatushautomo" ?? VMP taas kertaa x.
 Ilmeisimmin euron tuplaus on oikealla matematiikalla kuitenkin ns. tupla-uuno. Jokainen pakoloisten paskakaivoon tungettu velkaroponen kasvaa yhteiskunnallisten haittojen,slummiutumisen,massatyöttömyyden ja pimeän puuhastelun johdosta pahimmillaan xx-kertaiseksi TAPPIOKSI.Henkisen pahoinvointimme hintaa ei tietenkään voi edes rahallisesti määritellä.
Uskomatonta taas.
« Viimeksi muokattu: 19.05.2016, 08:40:33 kirjoittanut Linkster »

onni4me

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 1 119
 • Liked: 1963
Ostanpa ison taloröttelön ja suhteitteni kautta vuokraan sen mamuklusterille.

Euroni moninkertaistui.

Minä vaurastuin - Suomi köyhtyi.

 :facepalm:
Perussuomalaiset on ihan ookoo tappaa koska he saattaisivat heiluttaa persettä - ja myydä sitä - ja sen takia valtion ei tule turvata heidän elämäänsä.
Asraa mukaillen tämä on ihan ookoo asia sanoa täällä modejen mielestä.

Pakkanen

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 1 968
 • Liked: 9184
Totta muumissa maahanmuutto lisää verotuloja. Niillähän tämä koko touhu maksetaan. Mitä enemmän lemmikkejä, sitä enemmän tarvitaan verotuloja.

Maahanmuuttaja Mehmedin kunnan muksusitoumuksella ostama iPhonen, sen alv ja koko ketjun kulut maksetaan työntekijä Timon palkasta pidätetystä verosta.

Bkt kasvaa, Timo köyhtyy ja Mehdillä on uusi kiiltävä älypuhelin.

Mää tarjoon, sää maksat.

« Viimeksi muokattu: 19.05.2016, 10:13:32 kirjoittanut Kemolitor »

ISO

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 9 009
 • Liked: 23415
 • Persuhtava keskustelija
Tunkeutujiin satsattu raha menee nelinkertaisena, jos lasketaan kaikki elinkaarikulut niitten elämän loppuun asti.

Puhumattakaan kaikista muista lieveilmiöistä joita laajamittaiseen maahanmuuttoon liittyy.
Roslan M Salih:

"Freedom of speech isn't worth civil war"

Sydämistynyt

 • Vieras
Ei voi verrata islamilaisen joutoväen työllistymistä Euroopassa vietnamilaisiin Yhdysvalloissa. Vietnamilaiset eivät loju yhteiskunnan elätteinä Suomessakaan, vaikka mahdollisuudet olisi, saati sitten USA:ssa, jossa oikeidenkin pakolaisten tukijärjestelmät lakkaavat muutamassa kuukaudessa. 

Muslimiperheiden pojat eivät ole kotonaan pistäneet tikkua ristiin, kun naiset ja palvelijat ovat passanneet.  Eurooppaan tullessaan he lähtevät ajatuksesta, että ovat muslimeina parempia, joita täällä kuuluu kaikkien palvella.  Eli ihan muuta on toimitettu, mitä on tilattu, jos luullaan, että nämä kultamunat tulevat tekemään vanhenevan Euroopan raskaat duunit tulevaisuudessa.

Purppura

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 956
 • Liked: 329
Ostanpa ison taloröttelön ja suhteitteni kautta vuokraan sen mamuklusterille.

Euroni moninkertaistui.

Minä vaurastuin - Suomi köyhtyi.

 :facepalm:

Niin.. Kirjoitus pitää paikkansa, mutta se on jäänyt kesken. Tämä boostaus kuitataan velkarahalla ja ollaan umpikujassa. Jos satukirjassa olisi hyvin rikas velan antajan kumpaan antaisi mieluummin rahaa, siihen että valtio x ruokkii omat kansalaisensa jotka muutekin pysyvät valtiossa x, vai siihen että valtio x pitää huolta valtion Z asukkaista jotka muuten saattaisivat päätyä vaikka tämän velanantajan valtioon häiritsemään mukavan rikasta elämää.

Tässä tilanteessa olisi erittäin tärkeä tietää kenelle Euroopan valtiot ovat velkaa.
Todellisuuden tajuamista nimitetään nykyään rasismiksi.

Axlone

 • Jäsen^^
 • **
 • Viestejä: 319
 • Liked: 539
Lainaus
Hän laskee, että Eurooppaan lyhyessä ajassa tullut suuri pakolaismäärä tietää valtioille vuosina 2015–2020 miltei 69 miljardin euron menoja. Samaan aikaan kuitenkin bruttokansantuote nousee 126,6 miljardia euroa, eli yhden euron investointi tuottaa miltei kaksi euroa, keskiviikkona julkaistu raportti kertoo.

Siis onko tämä toimittajan tulkinta vai löytyykö ihan tutkimuksesta? Taloutta en ole opiskellut mitä nyt olen lukiossa näitä asioista kuullut, mutta kyllä nyt sen verran ymmärrän ettei bruttokansantuote ole mikään valtion budjetti. 2013 suomen BKT oli 267 miljardia, mutta valtion tulot olivat itseasiassa 52,5 miljardia. En tiedä voiko tätä nyt näin laskea, mutta jos tuosta BKT:sta saadaan 20% tuloa veroilla, niin silloinhan tuolle 69 miljardin investoinnille on saatu 25 miljardin tulot. Takkiin siis taisi tulla.

writer

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 5 303
 • Liked: 12424
Totta muumissa maahanmuutto lisää verotuloja. Niillähän tämä koko touhu maksetaan. Mitä enemmän lemmikkejä, sitä enemmän tarvitaan verotuloja.

Maahanmuuttaja Mehmedin kunnan muksusitoumuksella ostama iPhonen, sen alv ja koko ketjun kulut maksetaan työntekijä Timon palkasta pidätetystä verosta.

Bkt kasvaa, Timo köyhtyy ja Mehdillä on uusi kiiltävä älypuhelin.

Mää tarjoon, sää maksat.

Nykyisenlainen maahanmuutto pienentää BKT:tä per henkilö ja huonontaa verotulojen suhdetta yhteiskunnan (valtion, kuntien) kuluihin eli ainoa joka lisääntyy on valtioiden velkaantuminen ja ainoa joka hyötyy on se joka valtioita haluaa velkaannuttaa.

Koska myös valtioiden velanhoitokyky laskee samaan aikaan yhteiskunnan murentuessa ja nykyään valtioiden maksamat korot ovat alhaiset niin ei nykyiset maahanmuutton vaikutukset ja valtioiden velkaantuminen ole kenellekään eduksi.

Ainoa asia joka nykyistä politiikkaa selittää on että päättäjiksi on päässyt täysiä idiootteja ja myös päättäjien neuvonantajiksi on päässyt täysiä idiootteja ja omassa poliittisessa korrektiudessaan kituva media ei kehtaa sanoa sekä päättäjille että päättäjien neuvonantajille päin naamaa että "tehän olette aivan idiootteja" kyseenalaistamalla heidän höpötyksensä.

Suomen velkaantumista EI tulla Sipilän hallituksen toimesta saamaan hallintaan maahanmuutton takia jollei Maahanmuuttovirastolta vaadita hallituksen toimesta euroopan tiukimpien maiden tasoista linjaa.
Jos jätät äänestämättä niin autat silloin muita puolueita ja eniten sinun äänestämättä jättämisestäsi hyötyy vaalit voittava puolue.

Ne persujen kannattajat jotka jättivät äänestämättä 2015 tukivat käytännössä äänestämättä jättämisellään Keskustaa ja ne jotka jättävät äänestämättä 2019 tukevat Demareita ja Kokoomusta.

Teaparty

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 2 311
 • Liked: 4515
 • I will stand my ground
Aplodeja YLE!! Te teitte sen taas.  :facepalm:

Täytyi vieläpä kaivaa naftaliinista tunnetun kommunistin Baroson entinen neuvonantaja Oikeaa Mielipidettätm kertomaan. Mutta mihinpä ei Yle multikultia puolustaessaan venyisi.

Eisernes Kreuz

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 7 577
 • Liked: 28903
 • Polonia restituta
Kannattaisi siis ottaa mahdollisimman paljon pakolaisia, koska rahat saadaan aina nopeasti tuplana takaisin. Mitä enemmän pakolaisia, sitä enemmän rahaa! Profit!

Miksi tätä näin helppoa keinoa ei käytetä yleisesti maailmalla talousvaikeuksien ratkomiseen? Kyllä ihmiset sitten ovat hassuja!
There is freedom of speech, but freedom after speech, that I cannot guarantee.
- Idi Amin, diktaattori

Rikastaja

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 949
 • Liked: 1434
Kannattaisi siis ottaa mahdollisimman paljon pakolaisia, koska rahat saadaan aina nopeasti tuplana takaisin. Mitä enemmän pakolaisia, sitä enemmän rahaa! Profit!

Miksi tätä näin helppoa keinoa ei käytetä yleisesti maailmalla talousvaikeuksien ratkomiseen? Kyllä ihmiset sitten ovat hassuja!
Tämä kyllä ihmetyttää itseänikin. Kaikki edelliset hallitukset ovat sitä mieltä, että pakolaiset ja turvapaikanhakijat ovat rikkaus ja parantavat suomen taloutta ja kilpailukykyä. Kuitenkaan edelliset hallitukset eivät ole hyödyntäneet tätä rahasampoa ottamalla 100 000 pakolaista leireiltä.
"Suomalaiset veteraanit ei pääse vieläkään kuntoutukseen, mutta ulkomaalaisille on kyllä tarjota valtion puolesta kaikki perkeleen kriisiavut ja terapeutit heti, jos grillijuhlilla sataa ja tötteröhattu kastuu."
 - Tony Halme

Titus

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 11 023
 • Liked: 18248

Maahanmuuttoon 230 miljoonaa euroa lisää

Hallitus esittää maahanmuutosta aiheutuviin kuluihin 230 miljoonan euron lisäystä.
Hallitus päätti torstaina kokouksessaan vuoden toisesta lisätalousarvioesityksestä.

http://www.iltalehti.fi/uutiset/2016051921591077_uu.shtml

Juuh ihan pian tulee korkojen kera takaisin...
that's a bingo!

valtakunnanpärkhele

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 3 522
 • Liked: 11097

Maahanmuuttoon 230 miljoonaa euroa lisää

Hallitus esittää maahanmuutosta aiheutuviin kuluihin 230 miljoonan euron lisäystä.
Hallitus päätti torstaina kokouksessaan vuoden toisesta lisätalousarvioesityksestä.

http://www.iltalehti.fi/uutiset/2016051921591077_uu.shtml

Juuh ihan pian tulee korkojen kera takaisin...

Kuinkahan monta lisätalousarvioesitystä vielä ennen vuodenvaihdetta tehdään toki  aina muutama sata miljoonaa kerralla ettei näytä niin pahalta.
J. Sarasvuo - Woketus on paitsi väärin, myös mielenvikaisuuden muoto.
Wokettajat eivät edistä asiaa, jonka moraalisessa oikeutuksessa he hurskastelullaan loisivat


Tytti Tuppurainen: "Jokainen suomalainen tuntee arjessaan, mitä sosialidemokratia on!"

Äpyli

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 728
 • Liked: 2884
Mutta sehän se on: valtava sosialistinen sentrifugi! Erottelee rahat ihmisjoukoista. Jotta se jatkaisi pyörimistään, tarvitaan uutta ainesta. Laadulla ei sitten olekaan niin väliä.

Nuivettunut Han-nenetsi

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 779
 • Liked: 2361
 • Asyyl akbar!
Raportin laatinut talousnero voisi käyttää samaa bisnesmallia yksityisessä yrityksessä ja katsoa "kannattaako" loppupeleissä. Osta miljoonalla eurolla härpäkkeitä yksikköhintaan 1 e/kpl. Myy polkuhintaan 0,50 e/kpl. Tadaa, liikevaihto / "BKT" pomppasi yhtäkkiä puoleen miljoonaan euroon. Älä kerro sijoittajille / "veronmaksajille" että samalla toinen puoli miltsiä katosi kuin koneinssin paperit Mogadishussa. Hölmöläisen tai häikäilemättömän kriminaalin mielestä tämä silti "kannattaa".

edit typo
« Viimeksi muokattu: 19.05.2016, 16:49:29 kirjoittanut Nuivettunut Han-nenetsi »
Toksinen soijamaskuliini

SmallFish

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 837
 • Liked: 2038
Nyt taas "satsataan."

http://www.iltalehti.fi/uutiset/2016051921591077_uu.shtml


Maahanmuuttoon 230 miljoonaa euroa lisää
Torstai 19.5.2016 klo 15.22   

Hallitus esittää maahanmuutosta aiheutuviin kuluihin 230 miljoonan euron lisäystä. Hallitus päätti torstaina kokouksessaan vuoden toisesta lisätalousarvioesityksestä.

Juha Sipilän (toinen vas.) hallitus lisää maahanmuuttoon käytettäviä varoja 230 miljoonalla eurolla.

Vastaanottokeskusten määrärahoihin ehdotetaan 130 miljoonan euron korotusta. Oleskeluluvan saaneiden kotouttamisen tehostamiseen lisätään 10 miljoonaa euroa.

Lisärahaa aiotaan ohjata myös sosiaali- ja terveysministeriölle muun muassa asumistukeen ja työmarkkinatukeen. Tämäkin korotus tehdään oleskeluluvan saaneiden turvapaikanhakijoiden määrän arvion mukaisesti.

Hallitus ei käsitellyt Talvivaaran kaivoksen lisärahoitusta elinkeinoministeri Olli Rehnin (kesk) työmatkan takia. Talvivaaraa käsitellään ensi keskiviikkona talouspoliittisessa ministerivaliokunnassa.


CaptainNuiva

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 9 501
 • Liked: 5264

Maahanmuuttoon 230 miljoonaa euroa lisää

Hallitus esittää maahanmuutosta aiheutuviin kuluihin 230 miljoonan euron lisäystä.
Hallitus päätti torstaina kokouksessaan vuoden toisesta lisätalousarvioesityksestä.

http://www.iltalehti.fi/uutiset/2016051921591077_uu.shtml

Juuh ihan pian tulee korkojen kera takaisin...

Kuinkahan monta lisätalousarvioesitystä vielä ennen vuodenvaihdetta tehdään toki  aina muutama sata miljoonaa kerralla ettei näytä niin pahalta.

Tuo kuuluisi esittää muodossa "Hallitus esittää maahanmuutosta aiheutuviin kuluihin 230 miljoonan lisävelkaa".
Suvakit eivät nimittäin ymmärrä muutoin että raha on todellakin lainattava ja maksettava takaisin.
"Lehto toteaa, että esim. hän itse sekä sosiaalijohtaja Syrjäläinen ovat syntyneet muualla, eivätkä siksi ole kantaväestöä."

MacGyver

 • Kannatusjäsen
 • Jäsen^^^
 • ****
 • Viestejä: 2 458
 • Liked: 2473
Eiköhän tilata nyt sitten pari guggenheim-museota samantien, velaksi. Kohta on rahaa millä maksella.

Kreikkakin vissiin kylpee rahassa kohta.

jka

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 6 711
 • Liked: 10468
 • Kuka vei meidän munat?
Lainaus
Hän laskee, että Eurooppaan lyhyessä ajassa tullut suuri pakolaismäärä tietää valtioille vuosina 2015–2020 miltei 69 miljardin euron menoja. Samaan aikaan kuitenkin bruttokansantuote nousee 126,6 miljardia euroa, eli yhden euron investointi tuottaa miltei kaksi euroa, keskiviikkona julkaistu raportti kertoo.

Mitäs helvettiä tässä on taas laskettu? 69 miljardin menot maksetaan veroista tai vaihtoehtoisesti valtio ottaa lainaa. Bruttokansantuotteella ei makseta kumpaakaan. Pohjoismaissa on maailman korkein veroaste n. 44-48%. Veroaste on siis verojen osuus BKT:sta ja tämä on se summa jolla voidaan ylipäätän maksaa nämä matujen kustannukset.

Huippukireällä 48% veroasteella 126 miljardin BKT:sta saadaan 60 miljardia veroja. Eli kaikista optisimmassakin skenaariossa jäädään 6 miljardia persnetolle. Ja tämä "optimistinen skenaario" ei edes pidä paikkaansa vaan kaikki tuon "tutkimuksen" premisssit on perseellään lähtien siitä että tämän hetken pakolaiset ei yksinkertaisesti työllisty länsimaissa.

Eino P. Keravalta

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 32 630
 • Liked: 40855
 • The Buddha of Kerava
On huolestuttavaa ja EU:n tasoa hyvin kuvaavaa, että kaltaiseni vain peruskoulun käynyt duunari näkee parissakymmenessä sekunnissa, että EU-komission talousneuvonantajan käsitykset ovat täyttä roskaa.

Noidenko pitäisi johtaa tätä maanosaa? Siis oikeastiko?  :facepalm:
HUOMIO. Ylläolevaa tekstiä ei voi ymmärtää ilman seuraavaa, siihen kuuluvaa lisäystä: Olen todellisuudessa päinvastaista mieltä ja koko kirjoitus on vain parodiaa, jonka tarkoituksena on tuoda esiin maahanmuuttokriittisen ajattelun onttous; monikulttuuri on rikkaus ja kaikki ihmiset samanarvoisia.

Kim Evil-666

 • Kannatusjäsen
 • Jäsen^^^
 • ****
 • Viestejä: 13 561
 • Liked: 65997
 • 'Hvis lyset tar os'
Pitääkin ruveta keräämään pöntöllä istuessa suuremmat jätökset talteen, sillä aika nopeallakin aikavälillä jätökseni muuttuvat kullaksi. Tämä nyt oli hieman löyhkäävä vertauskuva EU-komission sontaa jauhaville hölmöläisille, mutta haisevan kuvaava sellainen.
Pohjoinen Perkele! Arktisen alueen Eko-Mörökölli!
Oma polku- kiveen hakattu!

"Tässä on viisaus. Jolla ymmärrys on, se laskekoon pedon luvun; sillä se on ihmisen luku. Ja sen luku on kuusisataa kuusikymmentä kuusi."

Lahti-Saloranta

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 18 071
 • Liked: 39113
 • Eläkeikää lähestyvä keittiömies
Lainaus
Hän laskee, että Eurooppaan lyhyessä ajassa tullut suuri pakolaismäärä tietää valtioille vuosina 2015–2020 miltei 69 miljardin euron menoja. Samaan aikaan kuitenkin bruttokansantuote nousee 126,6 miljardia euroa, eli yhden euron investointi tuottaa miltei kaksi euroa, keskiviikkona julkaistu raportti kertoo.
Eli yksinkertaistettuna. Kun väkimäärä kasvaa niin bruttokansantuote kasvaa. Miksi sitten kehitysmaat joiden väkiluku kasvaa räjähdysmäisesti eivät vaurastu, miksi se vaurauden lisääntyminen tapahtuu vasta silloin kun kehari muuttaa Eurooppaan.
Vaikka tarkoitusperät olisivat maailman parhaat, niin monien, täysin erilaisten kulttuuritaustojen omaavien ihmisten kotouttaminen onnistuneesti ei ole mahdollista

takalaiton

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 932
 • Liked: 4226
Siis onko tämä toimittajan tulkinta vai löytyykö ihan tutkimuksesta? Taloutta en ole opiskellut mitä nyt olen lukiossa näitä asioista kuullut, mutta kyllä nyt sen verran ymmärrän ettei bruttokansantuote ole mikään valtion budjetti. 2013 suomen BKT oli 267 miljardia, mutta valtion tulot olivat itseasiassa 52,5 miljardia. En tiedä voiko tätä nyt näin laskea, mutta jos tuosta BKT:sta saadaan 20% tuloa veroilla, niin silloinhan tuolle 69 miljardin investoinnille on saatu 25 miljardin tulot. Takkiin siis taisi tulla.

"Tutkimuksessa" kuluiksi lasketaan pelkästään vastaanoton kulut. Tämä velkarahan käyttö vastaanottoon toimii fiskaalisena stimulaationa, joka lisää kysyntää yhteiskunnassa ja kasvattaa BKT:ta. Fiskaalista stimulaatiota on siis valtion menojen lisääminen tai esimerkiksi verojen alentaminen, sekin lisäisi kysyntää jättämällä enemmän rahaa ihmisten käteen. Sitten turvapaikanhakijat sujuvasti työllistyvät ja BKT kasvaa sitäkin kautta.

Taloustiede ei ole mikään eksakti tiede. Tällä hetkellä voi esimerkiksi argumentoida, että Suomen talousongelmat johtuvat kokonaiskysynnän puutteesta ja elvyttäminen velkarahalla on oikea ratkaisu. Toinen on sitä mieltä, että valtio on velkaantunut jo 50 miljardia viimeisen kymmenen vuoden aikana ja säästäminen ja rakenteelliset kilpailukykyä parantavat uudistukset ovat oikea ratkaisu.

Minusta tutkimuksen oletukset turvapaikanhakijoiden työllistymisestä ovat täyttä utopiaa. Suomi tulee velkaantumaan raskaasti lisää, integraatio-ongelmia ei saada ratkaistua, palvelut huonontuvat ja BKT henkeä kohti laskee.
Oulu is not safe - start deportations.

Uuno Nuivanen

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 25 617
 • Liked: 51913
Pitääkin ruveta keräämään pöntöllä istuessa suuremmat jätökset talteen, sillä aika nopeallakin aikavälillä jätökseni muuttuvat kullaksi.

Tuo ei aivan riitä, sinun on lähetettävä tuotokset tuonne tutkittavaksi ja todistettavaksi niiden olevan kultaa.

MW

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 24 275
 • Liked: 18453
 • Kiltti ja ystävällinen, mutta niin nuiva.
Piti oikein kalenterista tarkistaa, onko aprillipäivä. Ei ollut.

Sama muumin hulluntai.
« Viimeksi muokattu: 21.03.2018, 02:11:35 kirjoittanut Impi Waara »

Nuivettunut Han-nenetsi

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 779
 • Liked: 2361
 • Asyyl akbar!
On huolestuttavaa ja EU:n tasoa hyvin kuvaavaa, että kaltaiseni vain peruskoulun käynyt duunari näkee parissakymmenessä sekunnissa, että EU-komission talousneuvonantajan käsitykset ovat täyttä roskaa.

Noidenko pitäisi johtaa tätä maanosaa? Siis oikeastiko?  :facepalm:

Nyt tarvitaan laajempaa käsitystä johtajuudesta. Kyseinen EU:n talousguru on ilmiselvää tyyppiä harhaanjohtaja.
Toksinen soijamaskuliini

Eino P. Keravalta

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 32 630
 • Liked: 40855
 • The Buddha of Kerava
Lainaus
Nyt muutamia vuosikymmeniä myöhemmin Yhdysvaltain vietnamilaisilla talouksilla on paremmat tulot ja vähemmän työttömyyttä kuin kantaväestöllä.

On surullista ja loukkaavaa, että vietnamilaisia verrataan haittamaahanmuuttajiin tai kuvitellaan näiden ryhmien olevan samanlaisia.
HUOMIO. Ylläolevaa tekstiä ei voi ymmärtää ilman seuraavaa, siihen kuuluvaa lisäystä: Olen todellisuudessa päinvastaista mieltä ja koko kirjoitus on vain parodiaa, jonka tarkoituksena on tuoda esiin maahanmuuttokriittisen ajattelun onttous; monikulttuuri on rikkaus ja kaikki ihmiset samanarvoisia.

FadeAway

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 2 599
 • Liked: 1128

Maahanmuuttoon 230 miljoonaa euroa lisää

Hallitus esittää maahanmuutosta aiheutuviin kuluihin 230 miljoonan euron lisäystä.
Hallitus päätti torstaina kokouksessaan vuoden toisesta lisätalousarvioesityksestä.

http://www.iltalehti.fi/uutiset/2016051921591077_uu.shtml

Juuh ihan pian tulee korkojen kera takaisin...

Tämä taitaa tulla sen n. 500 miljoonan lisäksi jolla mamutusrahoja jo korotettiin ja sitten syksyllä on seuraavan lisäbudjetin aika.

On aika selkeetä, että enemmän ihmisiä tarvitsee kaikkea enemmän. -->lisää bisnestä ja vähemmän maksajille.
On paljon vaikeampi purkaa syntynyttä ongelmaa, kuin ennaltaehkäistä se.