Kirjoittaja Aihe: 2016-05-27 Euroopan komission uudet audiovisuaalisäännöt (vihapuhe mainittu)  (Luettu 18011 kertaa)

Peltipaita

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 4 969
 • Liked: 10218
 • Politiikan tutkija ja taidekriitikko
Täytyy vaan lisätä sarkasmia. Tyttö raiskasi viisi ulkomaalaista miestä lenkkipolulla.
"Kumiluodit ovat hyväksyttävyyden rajoilla"  sanoi Matti Vanhanen, kun Kataloniassa haluttiin saada mielipide selville äänestämällä.

Ulvokki

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 1 543
 • Liked: 2560
 • Miedosti resonoiva kottarainen.
Lainaus
Tietotekniikkayritykset varmistavat jäsenvaltioiden ja Euroopan komission tuella, että kaikissa jäsenvaltioissa on käytettävissä edustava kansalaisjärjestöjen ja muiden luotettavien tarkkailijoiden verkosto, jolta saadaan hyvätasoisia ilmoituksia. Tietotekniikkayritykset julkaisevat tietoa luotetuista tarkkailijoista verkkosivuillaan.

Sehän voi olla että työttömyys taittuu vaihdilla näillä keinoin  :roll:

Lainaus
Stasi oli maailman suurin salainen poliisi. Sen palveluksessa oli DDR:n loppuvaiheessa noin 91 000 päätoimista työntekijää ja 300 000 epävirallista työntekijää
https://fi.wikipedia.org/wiki/Stasi

kivimies

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 2 670
 • Liked: 7296
Lainaus
Verkkojätit Facebook, Twitter, Youtube ja Microsoft aikovat tehostaa verkon vihapuheen torjuntaa. EU-komissio kertoo sopineensa niiden kanssa käytännöistä, joilla vihapuheen leviämistä ehkäistään internetissä Euroopassa.

Yhtiöt sitoutuvat poistamaan niille perustellusti ilmoitetut vihapuheviestit yleensä vuorokauden kuluessa. Ne myös lupaavat kouluttaa henkilöstöään säännöllisesti asiassa.

http://www.iltasanomat.fi/digi/art-2000001190814.html

Saksalainen digioikeuksia ajava sivusto vuosi EU-komission suunnitelmat vihapuhujien päänmenoksi:

EU-komissio haluaa uuden sääntelyn, jolla sosiaalisen median yhtiöt pakotetaisiin poistamaan vihapuhetta ja "disinformaatiota", lisäksi EU-komissio haluaa perustaa uuden viraston valvomaan kyseisiä yhtiöitä. Sääntely voisi pohjautua tuohon edellämainittuun vuoden 2016 sopimukseen.

Säätelyä perustellaan sillä, että eri EU-mailla on eri käytäntöjä vihapuheen suhteen (kaikki maat eivät ilmeisesti pidä vihapuhetta suurimpana uhkana). EU-komissio aikoo antaa lakiesityksen asiasta 2020 mennessä.

EU rajoittaa sananvapautta, mutta sitä ei saa valtapuolueiden mukaan arvostella tai sanoa sen kehittyvän kohti Neuvostoliitttoa. VMP.

https://www.hs.fi/talous/art-2000006183664.html (25.7.2019)
Lainaus
Komissio suunnittelee EU-sääntöjä vihapuheen kitkemiseksi

Euroopan komissio valmistelee tuntuvia kiristyksiä sosiaalisen median alustojen sääntelyyn koko Euroopassa, osoittaa julkisuuteen vuodettu komission sisäinen asiakirja. Komissio pohtii EU-tasoista sääntelyä esimerkiksi vihapuheelle, algoritmien läpinäkyvyydelle ja poliittiselle mainonnalle sosiaalisessa mediassa. Harkinnassa on myös uuden viraston perustaminen sosiaalisen median yhtiöiden valvontaan.

Komission mukaan EU-sääntely on tarpeen, sillä nykyinen verkkosisältöjä ja -yhtiöitä koskeva lainsäädäntö on vanhentunutta, puutteellista ja vaihtelee maittain. Sirpaleisuus ja huono ennakoitavuus vaikeuttavat eurooppalaisten internetyhtiöiden kasvua.

Viranomaisten on myös vaikea puuttua ongelmatapauksiin. Komission virkamiesten valmisteleman muistion mukaan EU-mailla on erilaisia määräyksiä sen suhteen, kuinka sosiaalisen median yhtiöiden on puututtava alustallaan leviävään laittomaan vihapuheeseen, mikä vaikeuttaa vihapuheen torjumista. Myös rajat ylittäviä sosiaalisen median disinformaatiokampanjoita on vaikea torjua ilman EU-tasoista sääntelyä. [...]

Lakiesityksen valmistelu on vasta hyvin varhaisessa vaiheessa. Sanomalehti Financial Times kertoo, että komissio aikoo antaa lakiesityksen vuoden 2020 lopulla. EU:ssa komissio tekee lakialoitteet, mutta lopulta päätökset ovat jäsenmaiden ja EU-parlamentin käsissä.

« Viimeksi muokattu: 25.07.2019, 10:34:01 kirjoittanut kivimies »
Im memoriam: Tommie Lindh 2001-2020

Hohtava Mamma

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 8 089
 • Liked: 30525
 • Venomous

EU-komissio haluaa uuden sääntelyn, jolla sosiaalisen median yhtiöt pakotetaisiin poistamaan vihapuhetta ja "disinformaatiota", lisäksi EU-komissio haluaa perustaa uuden viraston valvomaan kyseisiä yhtiöitä. Sääntely voisi pohjautua tuohon edellämainittuun vuoden 2016 sopimukseen.

Säätelyä perustellaan sillä, että eri EU-mailla on eri käytäntöjä vihapuheen suhteen (kaikki maat eivät ilmeisesti pidä vihapuhetta suurimpana uhkana). EU-komissio aikoo antaa lakiesityksen asiasta 2020 mennessä.

EU rajoittaa sananvapautta, mutta sitä ei saa valtapuolueiden mukaan arvostella tai sanoa sen kehittyvän kohti Neuvostoliitttoa. VMP.

Rinteen kauhukabinetti ehtii helposti nuijia tuon 2020 lakiesityksen osaksi Suomen kansallista lainsäädäntöä omalla istuntokaudellaan.

EU pyrkii jatkuvasti kaventamaan kansalaistensa sananvapautta ja osallistumista demokraattiseen päätöksentekoon. Komission jäsenet valitaan hyvävelikerhosta eikä siihen ole kansalaisilla mitään mahdollisuutta vaikuttaa. Euroopan vakausmekanismi EVM:lle (jolla on 500 mrd€ lainoituskyky) on myönnetty jäseniään myöten vero- ja vastuuvapaus.

EU käyttää matupolitiikkaa keppihevosena. Pitämällä kansalaisensa tyytymättöminä matupolitiikkaan voidaan lainsäädäntöön ujuttaa sananvapautta karsivia lakeja, joiden tarkoitus on pohjimmiltaan estää EU:n ja komission arvostelu. Kun kansalainen vihaisesti moittii EU:n matupolitiikkaa, se on sangen helppoa kääntää vihapuheeksi matuja vastaan, vaikka se ei sitä oikeasti ole.

Perimmäinen tavoite EU:lla on liittovaltiokehitys. Eli valtaan epädemokraattisesti valitut henkilöt, komissio virkamiehistöineen haluaa itselleen entistä enemmän valtaa. Ihan loogista. Löysä matupolitiikka toimii keppihevosena tällekin, sillä turvallisuustilanteen huononeminen on karttuisan kansan silmissä validi perustelu viranomaisyhteistyölle, tiedustelutietojen vaihtamiselle, sotilaallisen yhteistyön perustelulle, yhteisille kriisinhallintajoukoille ja lopulta yhteiselle armeijalle.

Hetkinen! Suomi allekirjoitti sen GCM-kupongin reilu puoli vuotta sitten, jonka ei pitänyt olla sitova. Siinä muistaakseni velvoitettiin puuttumaan vihapuheeseen lainsäädännöllisin keinoin. Nyt EU esittää sitä 2020 ja ennen 2023 se on Suomen laissa. Ei helvetti, kaikki etenee kuin raiteilla.

Mutta kolikossa on kääntöpuoli. Päättäjiin kohdistuvan vihaisen palautteen naamioiminen vihapuheeksi ja sananvapautta karsivan lainsäädännön ujuttaminen lakiin toimii sitä nyt kannattavien haluamalla tavalla vain niin kauan, kuin he ovat vallassa. Jos kansa äänestää persut reilusti suurimmaksi puolueeksi, niin miten sitten suu pannaan? PS on pääministeripuolue ja kahdestaan hallituksessa minikokoomuksen kanssa, niin onko se silloinkin kansa on puhunut, pulinat pois? Tai jos Euroopassa kansallismieliset puolueet nousevat suurimmassa osassa jäsenmaista valtaan? Tyytyvätkö Suvaitsevaiset, Tiedostavaiset ja Omaaetua-ajavaiset ja muut Vajavaiset siihen, että suu poikki ja lompakko auki?

Eipä ihme, että EU ajaa liittovaltiota kuin käärmettä pyssyyn ja kaikkein suurin uhka sille kehitykselle on "äärioikeisto". Ja tosiaan, yhtenäistämällä maahanmuuttopolitiikan ja poistamalla sen kokonaan kansallisesta päätöksenteosta EU vie kansallismielisiltä puolueilta heidän kannatuksensa voimanlähteen, kuten jäsen @Roope tarkkanäköisesti mainitsi pari päivää sitten.

Ai perkele mikä juoni!   
- Antero Rokka, pienviljelijä, Kollaa 1944
The society that separates its scholars from its warriors will have its thinking done by cowards and its fighting by fools. -Thucydides

Freedom is never more than one generation away from extinction. - Reagan

kivimies

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 2 670
 • Liked: 7296
EU-tuomioistuin vaatii Facebookia poistamaan missä tahansa EU-jäsenmaassa vihapuheeksi määritellyn sisällön maailmanlaajuisesti.

Tämän jutun sinne vei itävaltalainen vihreä poliitikko. Onpas yllätys.  :roll:

https://www.hs.fi/talous/art-2000006260466.html?share=63339a878e4d820fe5afceb0b370a37a (4.10.2019)
Lainaus
Facebookille häviö EU-tuomioistuimessa: EU:ssa vihapuheeksi tuomittu materiaali poistettava maailmanlaajuisesti

Somejätti Facebook on hävinnyt oikeuskiistan EU-tuomioistuimessa. Tuomioistuin päätti, että kansalliset tuomioistuimet EU-maissa voivat määrätä verkkopalveluja poistamaan alustoiltaan vihapuheeksi määriteltävää sisältöä maailmanlaajuisesti.

Oikeustapaus sai alkunsa Itävallassa, jossa vihreiden poliitikko Eva Glawischnig-Piesczek vaati oikeudessa Facebookia poistamaan päivityksiä. Tuomioistuimen mukaan ne häpäisivät häntä ja ne saattoi nähdä ympäri maailmaa.

Päätöksen myötä someyhtiöt, kuten Facebook ja Twitter, joutuvat valvomaan palveluissaan julkaistavaa sisältöä ja poistamaan herjaavaksi tai vihapuhetta sisältäväksi tuomittua materiaalia aiempaa tiukemmin. [...]
Im memoriam: Tommie Lindh 2001-2020

Tagit: