Kirjoittaja Aihe: 2016-05-28 YLE: Islamista luopuneet  (Luettu 58230 kertaa)

punikkikeisari

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 661
 • Liked: 91
 • Tyranny You Can Believe In!
2016-05-28 YLE: Islamista luopuneet
« : 28.05.2016, 16:02:17 »
Fatima luopui islamista, mutta ei voi riisua huivia – islamista eroaminen on Suomessa tabu
Kotimaa 28.5.2016 klo 15:16

Islamista eroaminen

Avoin uskonnottomuus on entisille muslimeille hankalaa eri puolilla maailmaa. Islamista luopuminen voi johtaa Suomessakin hyljeksintään, pelotteluun ja väkivallalla uhkailuun. Koraanin mukaan Jumalan rangaistus islamin luopioille on kuolemanjälkeinen helvetti.

Tapaan Helsingin keskustassa kaksi entistä muslimia Fatiman ja Ifrahin. Parikymppiset naiset teeskentelevät olevansa edelleen uskossa. He pitävät kulisseja yllä kirjaimellisesti, sillä molemmilla on päällään islaminuskon tunnettu symboli hijab-huivi. Vaate peittää hiukset ja se on naisten mukaan heidän ulkonäkönsä “minimivaatimus” muslimina.

Pukeutuminen ei ole ainoa asia, jossa he ovat joutuneet arjessaan uskonnon vuoksi joustamaan.

– Äitini on sitä mieltä, että jos ei rukoile, ei ole muslimi. Joten rukoilen, kun äiti niin sanoo. Oikeasti saatan rukoilun sijaan mennä vaatehuoneeseen ja olla siellä muutaman minuutin puhelimella, Ifrah tunnustaa.

Suomessa syntyneet somalitaustaiset naiset eivät ole kertoneet perheilleen uskonnottomuudestaan, koska pelkäävät mahdollisia seurauksia. Fatima kertoo tietävänsä tapauksista, joissa vanhemmat, jotka pelkäävät lapsiensa viettävän epäislamilaista elämää, saattavat lähettää jälkikasvunsa pois Suomesta opiskelemaan Koraania ja islamia.

Lähetettävät ovat Fatiman mukaan usein alaikäisiä nuoria, jotka ovat käyttäneet alkoholia ja lopettaneet rukoilun. Nuoria on viety maihin, joissa kirjaimellisen islamin arvojen kuvitellaan toteutuvan.

    Olen kuullut muilta entisiltä muslimeilta, että heitä on uhkailtu väkivallalla tai saatettu häätää kotoaan pois.

    – Fatima, entinen muslimi

– Nuorien vanhemmat, eivät halua, että nämä tulisivat paheellisiksi ja eläisivät länsimaisesti. Olen kuullut myös muilta entisiltä muslimeilta, että heitä on uhkailtu väkivallalla tai saatettu häätää kotoaan pois, Fatima kertoo.

Haastattelen naisia julkisella paikalla. He puhuvat vaimennetulla äänellä. Ifrah vetää ajoittain huiviaan myös kasvojensa eteen. Fatima tarkkailee ympäristöä välillä jännittyneenä. Uskonnottomuudesta ääneen puhuminen on arka paikka. Yleensä nämä keskustelut käydään netissä.

Sieltä Ifrah ja Fatimakin löysivät toisensa muutama vuosi sitten. Uskon horjuminen yhdisti. Naiset perustivat viime vuonna Suomen ex-muslimit -blogin, jonka tavoitteena on levittää tietoa ja tukea islamista irtautumista harkitseville sekä seksuaalivähemmistöihin kuuluville muslimeille.

– Meidän tarkoituksenamme ei ole lietsoa vihaa islaminuskoa kohtaan. On kuitenkin monia uskonnottomia muslimeita, jotka eivät tiedä, että islamista voi ylipäänsä luopua. Se on tabu, Fatima linjaa.

Ex-muslimit pysyneet Suomessa kaapissa

Julkisesti omalla nimellään islamista irtautumisesta ovat Suomessa puhuneet vain harvat. Stand up -koomikko Fathi Ahmed paljasti viime vuonna Suomen Kuvalehden haastattelussa eronneensa islamista.

Somalitaustaiselle koomikolle julkinen ulostulo aiheutti välirikon omiin vanhempiin. Keskusteluyhteys suvun kanssa on vasta hiljattain alkanut taas löytyä, minkä vuoksi Ahmed ei halunnut kommentoida kokemuksistaan tarkemmin tätä juttua varten.

Maailmalla islamista irtaantumisesta on puhunut äänekkäästi erityisesti somalitaustainen kirjailija ja ex-muslimi Ayaan Hirsi Ali. Kirjailijan näkemyksistä on puhuttu myös Ifrahin perheessä.

    Äitini väittää, että Ayaan Hirsi Ali olisi maailman ainoa uskonnoton entinen muslimi.

    – Ifrah, entinen muslimi

– Äitini vihaa Hirsi Alia avoimesti ja sanoo tämän olevan paha ihminen. Äiti myös väittää, että Hirsi Ali olisi maailman ainoa uskonnoton entinen muslimi, Ifrah kertoo.

Väite ei tietenkään pidä paikkaansa. Euroopassa islamista irtaantumisesta on käyty keskustelua erityisesti Isossa-Britanniassa. Saarivaltiossa on lukuisia entisiä muslimeita, jotka ovat tulleet ateisminsa kanssa julkisesti kaapista. Ex-muslimeilla on Britanniassa myös omia järjestöjä, jotka tukevat ja antavat apua uskonnottomille.

Suomessa ex-muslimit eivät ole vielä järjestäytyneet. Blogia ylläpitävät naiset sanovat karttavansa julkisuutta, koska pelkäävät lähiyhteisönsä reaktioita.

Suomeen yli 20 vuotta sitten Lähi-idästä muuttanut Malik sen sijaan kertoi uskonnottomuudestaan läheisimmilleen. Sen seurauksena osa muslimikavereista laittoi välit poikki mieheen välittömästi.
Islamin mallioppilas

Vielä pari vuotta sitten Malik yritti olla islamin uskossaan mallioppilas. Hän noudatti islamin sääntöjä lähes kirjaimellisesti: rukoili viisi kertaa päivässä, paastosi ja luki Koraania. Nuorempana Malik kävi jopa pyhiinvaelluksella Mekassa.

Malik oli omien sanojensa mukaan vallankumouksellinen muslimi. Hän halusi levittää profeetta Muhammedin opetuksia ja tehdä islamista pääuskonnon koko maailmaan. Malikin mielestä islam oli se ainoa oikea uskonto ja kaikki muut olivat väärässä.

Hän oli ollut uskossaan vankkumaton koko elämänsä, sillä siihen hänet oli kasvatettu kotimaassaan Lähi-idässä. Siellä islamia ei sopinut kyseenalaistaa. Muutto Suomeen ja avioliitto suomalaisnaisen kanssa ei horjuttanut Malikin uskonnollista vakaumusta.

Islamista eroaminen

Särö uskoon syntyi, kun Malik kuuli ulkomailla asuvasta tuttavasta, joka oli irtautunut islamista. Se oli shokki ja käynnisti prosessin, jonka myötä Malik menetti lopulta uskonsa ja erosi islamista.

– Halusin vain kumota uskonnottoman ystäväni esittämät väitteet. Tarkoitus ei ollut, että olisin itse väärässä, mies hymähtää.
Syvä usko ei kadonnut hetkessä

Uskon mureneminen alkoi Malikilla islamin historiaan perehtymisellä. Malik löysi uskonnostaan paljon aukkoja ja julmuutta, joista hänelle ei ollut kerrottu kotona ja koulussa.

Uskonto alkoi tuntua hänestä ihmisten vallankäytön välineeltä. Pimittämisen paljastuminen motivoi jatkamaan tiedon etsimistä. Kaikista vaikein paikka oli muslimien pyhän kirjan kyseenalaistaminen.

    Olen tullut siihen tulokseen, että kaikki uskonnot ovat ihmisten keksimiä.

    – Malik, entinen muslimi

– Koraani on muslimeille Jumalan omaa puhetta. Se on viiva, jota ei voi ylittää. Tutkiessani sitä kriittisesti minulle paljastui, miten sekava kirja se on. En voi varmasti edes tietää, onko Muhammedia ollut olemassa.

Lopullinen irtaantuminen uskosta ei tapahtunut yhdessä yössä. Islam oli ollut niin tärkeä osa Malikin identiteettiä, että asia vaati parin vuoden hauduttelun. Nykyään Malik on luopunut islamista täysin.

– Olen tullut siihen tulokseen, että kaikki uskonnot ovat ihmisten keksimiä.

Suomessa Malik on voinut olla avoimesti uskonnoton, eivätkä vapaamielisemmät muslimit ole hänen ratkaisuaan tuominneet. Uskonnottomuudestaan hän on kertonut vaimolleen ja lapsilleen, jotka lopulta seurasivat hänen esimerkkiään.

– Irtaantuminen on ollut minulle helpompaa kuin monelle muulle, koska olen asunut Suomessa pitkään ja minulla on suomalainen vaimo ja lapset.

Sen sijaan Lähi-idässä asuville vanhemmilleen ja sukulaisilleen Malik ei aio kertoa irtaantumisestaan koskaan. Sukulaistensa vuoksi hän ei halua paljastaa tässä jutussa oikeaa nimeään, kasvojaan tai kotimaataan. Paljastumisella voisi olla tuhoisia seurauksia.

– Kotimaassani kaikki tietävät, että jos luovut islamista, rangaistuksena siitä on sharia-lain mukaan kuolema. Jos käyn kotimaassani, esitän kunnon muslimia, hän myöntää.
Naiset ahtaalla uskonnossa

Islamista eroamiseen suhtaudutaan eri muslimiperheissä Suomessa hyvin vaihtelevasti.

Lukiota käyvä Nuura on entinen muslimi ja on nuoresta iästään huolimatta kertonut vanhemmilleen olevansa ateisti. Ilmoitus ei ollut perheelle täydellinen yllätys, sillä Nuuran suomalainen äiti oli luopunut uskostaan jo aiemmin.

Nuuralle eroaminen oli helpotus, sillä enää hänen ei tarvinnut pukeutua hijabiin ja teeskennellä uskovaista. Vertaistukea uskonnottomuuteen Nuura löysi YouTube-kanavilta, joissa käsiteltiin ateismia ja islamia. Netistä löytyivät myös Fatima ja Ifrah, joiden kanssa Nuura nykyään kirjoittaa Suomen ex-muslimit -blogiin.

Nuuran somalialaiselle isälle tyttären ateismi otti kuitenkin koville.

– Olemme isän kanssa vielä yhteyksissä, mutta emme puhu enää juuri mistään. Veljeni eivät hyväksyneet ratkaisuani ja olivat siitä surullisia. He ovat kuitenkin tottuneet asiaan. Osa kavereistani laittoi välit poikki, Nuura kertaa.

Blogia pitävien naisten mielestä erityisesti somalien keskuudessa vanhoillinen uskonnon tulkitseminen on yleistä. Varsinkin naisten asema on ahdas. Pitää pukeutua tietyllä tavalla ja esimerkiksi uiminen yleisillä uimarannoilla voi olla naisilta kielletty siveellisyyden vuoksi.

    Koraanissa naiset eivät ole itsenäisiä toimijoita tai tekijöitä, vaan aina jonkun vaimoja, siskoja, tyttäriä tai äitejä.

    – Fatima, entinen muslimi

– Koraanissa naiset eivät ole itsenäisiä toimijoita tai tekijöitä, vaan aina jonkun vaimoja, siskoja, tyttäriä tai äitejä. Toki miehilläkin ovat omat haasteensa, mutta esimerkiksi naisten siveellisyyttä vahditaan paljon tarkemmin. Tämä heikompi asema vaikutti merkittävästi siihen, että aloin kyseenalaistaa aikoinaan uskoani, Fatima toteaa.

Uskonnollisilla kirjoituksilla on hänen mielestään helppo oikeuttaa naisten kapeampi asema. Fatima korostaa, että näin eivät onneksi ajattele kaikki islaminuskoiset.

Muslimiyhteisöissä ongelmista kuitenkin naisten mukaan vaietaan. Myös suomalaisten pitäisi heidän mielestään uskaltaa avata epäkohdista suunsa, eikä pelätä liikaa sitä, mikä voisi mahdollisesti loukata muslimiyhteisöä.

– Jotkut liberaaleiksi itseään kutsuvat suomalaiset eivät sano mitään islamista julkisesti, koska pelkäävät leimautuvansa rasisteiksi, Nuura huokaa.
Ei suuri ilmiö?

Somalitaustaisen toimittajan ja muslimin Abdirahim “Husu” Husseinin mielestä islamista eroaminen tulee pysymään Suomessa tabuna niin kauan, kun keskustelua käydään nimettömästi.

– Olemme esimerkiksi yrittäneet saada radio-ohjelmaamme tehtyä jaksoa seksuaalivähemmistöihin kuuluvista maahanmuuttajista, jotka tulevat Afrikasta ja Lähi-idästä. On kuitenkin ollut mahdotonta saada ihmisiä kertomaan asiasta omalla nimellään. Vaikeat asiat tarvitsevat kasvoja, silloin ihmisten suhtautuminen voi muuttua, Hussein perustelee.

Islamista eroaminen ei ole ollut Husu Husseinin yhteisössä suuri ilmiö. Uskonnottomuudesta ei ole Husseinin mukaan edes paljon hänen lähipiirissään keskusteltu. Hän kuitenkin myöntää tietävänsä koomikko Fathi Ahmedin tapauksen. Tämä ei ole muuttanut hänen suhtautumistaan Ahmediin.

– Olen asunut Suomessa 22 vuotta. Tuona aikana en ole nähnyt tai kuullut kenenkään muslimiyhteisössä sanovan, että uskonnosta irtautuviin suhtauduttaisiin huonosti.
Abdirahim Hussein.
Abdirahim Hussein. Kuva: Anne Hämäläinen / Yle

Husseinin mukaan erilaisissa muslimiperheissä suhtautuminen uskonnosta eroamiseen voi vaihdella paljon. Tämä on Husseinin mielestä yksittäisten perheiden oma asia, eikä kaikkia muslimeja koskettava ongelma.

– Jokaisella ihmisellä on oikeus uskoa tai olla uskomatta. Mielestäni tämä yksilönvapaus on myös islamissa, sillä Koraanissa sanotaan ettei uskoa voi pakottaa. Tällä tavalla ajattelevia muslimeita on Suomessa paljon.

Muslimien pyhän kirjan Koraanin opetus uskonnosta irtautumiseen on selkeä. Jumala rankaisee niitä entisiä muslimeita, jotka kuolevat uskonnottomina. Rangaistus on helvetti.
Islamista eroaminen kiellettyä

Helvetillä tai Jumalan rangaistuksella pelottelu ei koske ainoastaan islamia. Myös joissain kristinuskon tulkinnoissa on ajateltu, että uskonnon hylkääjä joutuu kuolemansa jälkeen helvettiin, eikä pelastu.

Uskontojen uhrien tuki ry:n toiminnanjohtaja Joni Valkila näkeekin islaminuskosta irtaantumisessa yhtäläisyyksiä tietyistä kristillisperäisistä yhteisöistä eroamiseen.

    Islamista eroaminen voi olla samalla tavalla rankka paikka kuin Jehovan todistajuudesta tai vanhoillislestadiolaisuudesta irtaantuminen.

    – Joni Valkila, toiminnanjohtaja, Uskontojen uhrien tuki ry

– Se voi olla samalla tavalla rankka paikka kuin Jehovan todistajuudesta tai vanhoillislestadiolaisuudesta irtaantuminen, Valkila sanoo.

Sekä Jehovan todistajia että vanhoillislestadiolaisia on syytetty myös oman uskonsa hylänneiden karttamisesta. Valkilan mukaan perheenjäsenten karttaminen uskonnollisista syistä on julmaa henkistä väkivaltaa.

Suomen islamilaisen yhdyskunnan imaamin Anas Hajjarin mielestä uskossaan horjuvien kanssa pitäisi ensisijaisesti yrittää puhua.

– Perheen pitäisi keskustella uskonnosta irtautuvan kanssa, koska eroaminen saattaa johtua väärinkäsityksestä. Islamissa ei kuitenkaan pakoteta ketään uskomaan. Ja uhkailu on kielletty, Hajjar avaa.

Imaamin tietoon ei ole tullut monia tapauksia, joissa muslimi olisi Suomessa uskostaan irtaantunut. Hän kuitenkin myöntää, että eroamista luultavasti tapahtuu. Eristämistä hän ei hyväksy, mutta ymmärtää reaktion olevan osa ihmisluonnetta.

– Oma perhe on hylännyt myös niitä suomalaisia, jotka ovat kääntyneet muslimeiksi, Hajjar vertaa.
Teeskentely jatkuu

Evankelisluterilaisesta ja ortodoksisesta kirkosta eroaminen on Suomessa tehty helpoksi. Netin avulla kirkoista on eronnut jo yli puoli miljoona suomalaista. Suomen ex-muslimit -blogia pitävät naiset eivät usko, että eroaminen voisi muuttua näin arkipäiväiseksi islamissa vielä pitkään aikaan.

– Elämme onneksi yhteiskunnassa, jossa tietoa uskonnottomuudesta on avoimesti saatavilla. Toivon mukaan se vaikuttaa siihen, että islam tulee uudistumaan seuraavien sukupolvien aikana, Nuura esittää.

Hän edistää uudistusta omalla esimerkillään ja on suunnitellut puhuvansa asiasta vielä joskus julkisesti.

    Muslimimiehen kanssa en aio mennä ikinä naimisiin.

    – Fatima, entinen muslimi

Fatiman ja Ifrahin kohdalla kaksoiselämä jatkuu edelleen. Naisten mukaan jossain vaiheessa tulevaisuudessa asiasta on pakko puhua omille vanhemmille.

– Joko vanhemmat päättelevät sen itse tai sitten kerron asiasta, Ifrah pyörittelee.

– Vähintään siinä vaiheessa kerron, jos löydän seurustelukumppanin. Muslimimiehen kanssa en aio mennä ikinä naimisiin, Fatima paljastaa.

Haastattelun päätteeksi kättelemme. Periaatteessa vastakkaisen sukupuolen edustajan kättely voitaisiin tulkita islamin vastaiseksi. Naisten mukaan suomalaiset muslimit kuitenkin harvoin karsastavat tapaa. Se on jo pieni muutos.

Fatiman, Ifrahin, Nuuran ja Malikin nimet ovat muutettu.

http://yle.fi/uutiset/fatima_luopui_islamista_mutta_ei_voi_riisua_huivia__islamista_eroaminen_on_suomessa_tabu/8903751

Tabula Rasa

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 23 057
 • Liked: 13800
 • Kuka jos en minä
Vs: 2016-05-28 YLE: Islamista luopuneet
« Vastaus #1 : 28.05.2016, 16:13:03 »
Kuka uskaltaa perustaa eroa islamista-saitin? Tampereen vapaa-ajattelijat huhuu?
Hedelmistään puu tunnetaan.

Alaric

 • Administrator
 • Jäsen^^^
 • *****
 • Viestejä: 22 329
 • Liked: 52406
 • Ei maata ilman kansaa, ei kansaa ilman verilinjaa
Vs: 2016-05-28 YLE: Islamista luopuneet
« Vastaus #2 : 28.05.2016, 16:19:34 »
Tämäkin juttu on jälleen karua kertomaa siitä miten sairas, alistava, oman ajattelun tukahduttava ja väkivaltainen kultti islam on. Toivottavasti yhä useammat löytävät rohkeutta islamista irtautumiseen.
Äänestys: Etnonationalismi, kyllä vai ei? Eli kannatatko vai etkö? Käy antamassa äänesi!

https://hommaforum.org/index.php/topic,129465.0.html

Shemeikka

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 5 906
 • Liked: 8509
 • Oulu- Uleåborg
Vs: 2016-05-28 YLE: Islamista luopuneet
« Vastaus #3 : 28.05.2016, 16:38:05 »
Alla YLEn annon juttu kahdesta islamista eronneesta mamusta Suomessa. Haastateltuina selittelemässä myös Husu ja Ananas Heijari.

Lainaus
Avoin uskonnottomuus on entisille muslimeille hankalaa eri puolilla maailmaa. Islamista luopuminen voi johtaa Suomessakin hyljeksintään, pelotteluun ja väkivallalla uhkailuun. Koraanin mukaan Jumalan rangaistus islamin luopioille on kuolemanjälkeinen helvetti.

Tapaan Helsingin keskustassa kaksi entistä muslimia Fatiman ja Ifrahin. Parikymppiset naiset teeskentelevät olevansa edelleen uskossa. He pitävät kulisseja yllä kirjaimellisesti, sillä molemmilla on päällään islaminuskon tunnettu symboli hijab-huivi. Vaate peittää hiukset ja se on naisten mukaan heidän ulkonäkönsä “minimivaatimus” muslimina.

Pukeutuminen ei ole ainoa asia, jossa he ovat joutuneet arjessaan uskonnon vuoksi joustamaan.

– Äitini on sitä mieltä, että jos ei rukoile, ei ole muslimi. Joten rukoilen, kun äiti niin sanoo. Oikeasti saatan rukoilun sijaan mennä vaatehuoneeseen ja olla siellä muutaman minuutin puhelimella, Ifrah tunnustaa.

Suomessa syntyneet somalitaustaiset naiset eivät ole kertoneet perheilleen uskonnottomuudestaan, koska pelkäävät mahdollisia seurauksia. Fatima kertoo tietävänsä tapauksista, joissa vanhemmat, jotka pelkäävät lapsiensa viettävän epäislamilaista elämää, saattavat lähettää jälkikasvunsa pois Suomesta opiskelemaan Koraania ja islamia.

Lähetettävät ovat Fatiman mukaan usein alaikäisiä nuoria, jotka ovat käyttäneet alkoholia ja lopettaneet rukoilun. Nuoria on viety maihin, joissa kirjaimellisen islamin arvojen kuvitellaan toteutuvan. – Nuorien vanhemmat, eivät halua, että nämä tulisivat paheellisiksi ja eläisivät länsimaisesti. Olen kuullut myös muilta entisiltä muslimeilta, että heitä on uhkailtu väkivallalla tai saatettu häätää kotoaan pois, Fatima kertoo.

Haastattelen naisia julkisella paikalla. He puhuvat vaimennetulla äänellä. Ifrah vetää ajoittain huiviaan myös kasvojensa eteen. Fatima tarkkailee ympäristöä välillä jännittyneenä. Uskonnottomuudesta ääneen puhuminen on arka paikka. Yleensä nämä keskustelut käydään netissä.

Sieltä Ifrah ja Fatimakin löysivät toisensa muutama vuosi sitten. Uskon horjuminen yhdisti. Naiset perustivat viime vuonna Suomen ex-muslimit -blogin, jonka tavoitteena on levittää tietoa ja tukea islamista irtautumista harkitseville sekä seksuaalivähemmistöihin kuuluville muslimeille.

– Meidän tarkoituksenamme ei ole lietsoa vihaa islaminuskoa kohtaan. On kuitenkin monia uskonnottomia muslimeita, jotka eivät tiedä, että islamista voi ylipäänsä luopua. Se on tabu, Fatima linjaa.
Ex-muslimit pysyneet Suomessa kaapissa

Julkisesti omalla nimellään islamista irtautumisesta ovat Suomessa puhuneet vain harvat. Stand up -koomikko Fathi Ahmed paljasti viime vuonna Suomen Kuvalehden haastattelussa eronneensa islamista.

Somalitaustaiselle koomikolle julkinen ulostulo aiheutti välirikon omiin vanhempiin. Keskusteluyhteys suvun kanssa on vasta hiljattain alkanut taas löytyä, minkä vuoksi Ahmed ei halunnut kommentoida kokemuksistaan tarkemmin tätä juttua varten.

Maailmalla islamista irtaantumisesta on puhunut äänekkäästi erityisesti somalitaustainen kirjailija ja ex-muslimi Ayaan Hirsi Ali. Kirjailijan näkemyksistä on puhuttu myös Ifrahin perheessä. – Äitini vihaa Hirsi Alia avoimesti ja sanoo tämän olevan paha ihminen. Äiti myös väittää, että Hirsi Ali olisi maailman ainoa uskonnoton entinen muslimi, Ifrah kertoo.

Väite ei tietenkään pidä paikkaansa. Euroopassa islamista irtaantumisesta on käyty keskustelua erityisesti Isossa-Britanniassa. Saarivaltiossa on lukuisia entisiä muslimeita, jotka ovat tulleet ateisminsa kanssa julkisesti kaapista. Ex-muslimeilla on Britanniassa myös omia järjestöjä, jotka tukevat ja antavat apua uskonnottomille.

Suomessa ex-muslimit eivät ole vielä järjestäytyneet. Blogia ylläpitävät naiset sanovat karttavansa julkisuutta, koska pelkäävät lähiyhteisönsä reaktioita.

Suomeen yli 20 vuotta sitten Lähi-idästä muuttanut Malik sen sijaan kertoi uskonnottomuudestaan läheisimmilleen. Sen seurauksena osa muslimikavereista laittoi välit poikki mieheen välittömästi.
Islamin mallioppilas

Vielä pari vuotta sitten Malik yritti olla islamin uskossaan mallioppilas. Hän noudatti islamin sääntöjä lähes kirjaimellisesti: rukoili viisi kertaa päivässä, paastosi ja luki Koraania. Nuorempana Malik kävi jopa pyhiinvaelluksella Mekassa.

Malik oli omien sanojensa mukaan vallankumouksellinen muslimi. Hän halusi levittää profeetta Muhammedin opetuksia ja tehdä islamista pääuskonnon koko maailmaan. Malikin mielestä islam oli se ainoa oikea uskonto ja kaikki muut olivat väärässä.

Hän oli ollut uskossaan vankkumaton koko elämänsä, sillä siihen hänet oli kasvatettu kotimaassaan Lähi-idässä. Siellä islamia ei sopinut kyseenalaistaa. Muutto Suomeen ja avioliitto suomalaisnaisen kanssa ei horjuttanut Malikin uskonnollista vakaumusta.Särö uskoon syntyi, kun Malik kuuli ulkomailla asuvasta tuttavasta, joka oli irtautunut islamista. Se oli shokki ja käynnisti prosessin, jonka myötä Malik menetti lopulta uskonsa ja erosi islamista.

– Halusin vain kumota uskonnottoman ystäväni esittämät väitteet. Tarkoitus ei ollut, että olisin itse väärässä, mies hymähtää.
Syvä usko ei kadonnut hetkessä

Uskon mureneminen alkoi Malikilla islamin historiaan perehtymisellä. Malik löysi uskonnostaan paljon aukkoja ja julmuutta, joista hänelle ei ollut kerrottu kotona ja koulussa.

Uskonto alkoi tuntua hänestä ihmisten vallankäytön välineeltä. Pimittämisen paljastuminen motivoi jatkamaan tiedon etsimistä. Kaikista vaikein paikka oli muslimien pyhän kirjan kyseenalaistaminen. – Koraani on muslimeille Jumalan omaa puhetta. Se on viiva, jota ei voi ylittää. Tutkiessani sitä kriittisesti minulle paljastui, miten sekava kirja se on. En voi varmasti edes tietää, onko Muhammedia ollut olemassa.

Lopullinen irtaantuminen uskosta ei tapahtunut yhdessä yössä. Islam oli ollut niin tärkeä osa Malikin identiteettiä, että asia vaati parin vuoden hauduttelun. Nykyään Malik on luopunut islamista täysin.

– Olen tullut siihen tulokseen, että kaikki uskonnot ovat ihmisten keksimiä.

Suomessa Malik on voinut olla avoimesti uskonnoton, eivätkä vapaamielisemmät muslimit ole hänen ratkaisuaan tuominneet. Uskonnottomuudestaan hän on kertonut vaimolleen ja lapsilleen, jotka lopulta seurasivat hänen esimerkkiään.

– Irtaantuminen on ollut minulle helpompaa kuin monelle muulle, koska olen asunut Suomessa pitkään ja minulla on suomalainen vaimo ja lapset.

Sen sijaan Lähi-idässä asuville vanhemmilleen ja sukulaisilleen Malik ei aio kertoa irtaantumisestaan koskaan. Sukulaistensa vuoksi hän ei halua paljastaa tässä jutussa oikeaa nimeään, kasvojaan tai kotimaataan. Paljastumisella voisi olla tuhoisia seurauksia.

– Kotimaassani kaikki tietävät, että jos luovut islamista, rangaistuksena siitä on sharia-lain mukaan kuolema. Jos käyn kotimaassani, esitän kunnon muslimia, hän myöntää.
Naiset ahtaalla uskonnossa

Islamista eroamiseen suhtaudutaan eri muslimiperheissä Suomessa hyvin vaihtelevasti.

Lukiota käyvä Nuura on entinen muslimi ja on nuoresta iästään huolimatta kertonut vanhemmilleen olevansa ateisti. Ilmoitus ei ollut perheelle täydellinen yllätys, sillä Nuuran suomalainen äiti oli luopunut uskostaan jo aiemmin.

Nuuralle eroaminen oli helpotus, sillä enää hänen ei tarvinnut pukeutua hijabiin ja teeskennellä uskovaista. Vertaistukea uskonnottomuuteen Nuura löysi YouTube-kanavilta, joissa käsiteltiin ateismia ja islamia. Netistä löytyivät myös Fatima ja Ifrah, joiden kanssa Nuura nykyään kirjoittaa Suomen ex-muslimit -blogiin.

Nuuran somalialaiselle isälle tyttären ateismi otti kuitenkin koville.

– Olemme isän kanssa vielä yhteyksissä, mutta emme puhu enää juuri mistään. Veljeni eivät hyväksyneet ratkaisuani ja olivat siitä surullisia. He ovat kuitenkin tottuneet asiaan. Osa kavereistani laittoi välit poikki, Nuura kertaa.

Blogia pitävien naisten mielestä erityisesti somalien keskuudessa vanhoillinen uskonnon tulkitseminen on yleistä. Varsinkin naisten asema on ahdas. Pitää pukeutua tietyllä tavalla ja esimerkiksi uiminen yleisillä uimarannoilla voi olla naisilta kielletty siveellisyyden vuoksi.  – Koraanissa naiset eivät ole itsenäisiä toimijoita tai tekijöitä, vaan aina jonkun vaimoja, siskoja, tyttäriä tai äitejä. Toki miehilläkin ovat omat haasteensa, mutta esimerkiksi naisten siveellisyyttä vahditaan paljon tarkemmin. Tämä heikompi asema vaikutti merkittävästi siihen, että aloin kyseenalaistaa aikoinaan uskoani, Fatima toteaa.

Uskonnollisilla kirjoituksilla on hänen mielestään helppo oikeuttaa naisten kapeampi asema. Fatima korostaa, että näin eivät onneksi ajattele kaikki islaminuskoiset.

Muslimiyhteisöissä ongelmista kuitenkin naisten mukaan vaietaan. Myös suomalaisten pitäisi heidän mielestään uskaltaa avata epäkohdista suunsa, eikä pelätä liikaa sitä, mikä voisi mahdollisesti loukata muslimiyhteisöä.

– Jotkut liberaaleiksi itseään kutsuvat suomalaiset eivät sano mitään islamista julkisesti, koska pelkäävät leimautuvansa rasisteiksi, Nuura huokaa.
Ei suuri ilmiö?

Somalitaustaisen toimittajan ja muslimin Abdirahim “Husu” Husseinin mielestä islamista eroaminen tulee pysymään Suomessa tabuna niin kauan, kun keskustelua käydään nimettömästi.

– Olemme esimerkiksi yrittäneet saada radio-ohjelmaamme tehtyä jaksoa seksuaalivähemmistöihin kuuluvista maahanmuuttajista, jotka tulevat Afrikasta ja Lähi-idästä. On kuitenkin ollut mahdotonta saada ihmisiä kertomaan asiasta omalla nimellään. Vaikeat asiat tarvitsevat kasvoja, silloin ihmisten suhtautuminen voi muuttua, Hussein perustelee.

Islamista eroaminen ei ole ollut Husu Husseinin yhteisössä suuri ilmiö. Uskonnottomuudesta ei ole Husseinin mukaan edes paljon hänen lähipiirissään keskusteltu. Hän kuitenkin myöntää tietävänsä koomikko Fathi Ahmedin tapauksen. Tämä ei ole muuttanut hänen suhtautumistaan Ahmediin.

– Olen asunut Suomessa 22 vuotta. Tuona aikana en ole nähnyt tai kuullut kenenkään muslimiyhteisössä sanovan, että uskonnosta irtautuviin suhtauduttaisiin huonosti. Husseinin mukaan erilaisissa muslimiperheissä suhtautuminen uskonnosta eroamiseen voi vaihdella paljon. Tämä on Husseinin mielestä yksittäisten perheiden oma asia, eikä kaikkia muslimeja koskettava ongelma.

– Jokaisella ihmisellä on oikeus uskoa tai olla uskomatta. Mielestäni tämä yksilönvapaus on myös islamissa, sillä Koraanissa sanotaan ettei uskoa voi pakottaa. Tällä tavalla ajattelevia muslimeita on Suomessa paljon.

Muslimien pyhän kirjan Koraanin opetus uskonnosta irtautumiseen on selkeä. Jumala rankaisee niitä entisiä muslimeita, jotka kuolevat uskonnottomina. Rangaistus on helvetti.
Islamista eroaminen kiellettyä

Helvetillä tai Jumalan rangaistuksella pelottelu ei koske ainoastaan islamia. Myös joissain kristinuskon tulkinnoissa on ajateltu, että uskonnon hylkääjä joutuu kuolemansa jälkeen helvettiin, eikä pelastu.

Uskontojen uhrien tuki ry:n toiminnanjohtaja Joni Valkila näkeekin islaminuskosta irtaantumisessa yhtäläisyyksiä tietyistä kristillisperäisistä yhteisöistä eroamiseen. – Se voi olla samalla tavalla rankka paikka kuin Jehovan todistajuudesta tai vanhoillislestadiolaisuudesta irtaantuminen, Valkila sanoo.

Sekä Jehovan todistajia että vanhoillislestadiolaisia on syytetty myös oman uskonsa hylänneiden karttamisesta. Valkilan mukaan perheenjäsenten karttaminen uskonnollisista syistä on julmaa henkistä väkivaltaa.

Suomen islamilaisen yhdyskunnan imaamin Anas Hajjarin mielestä uskossaan horjuvien kanssa pitäisi ensisijaisesti yrittää puhua.

– Perheen pitäisi keskustella uskonnosta irtautuvan kanssa, koska eroaminen saattaa johtua väärinkäsityksestä. Islamissa ei kuitenkaan pakoteta ketään uskomaan. Ja uhkailu on kielletty, Hajjar avaa. Imaamin tietoon ei ole tullut monia tapauksia, joissa muslimi olisi Suomessa uskostaan irtaantunut. Hän kuitenkin myöntää, että eroamista luultavasti tapahtuu. Eristämistä hän ei hyväksy, mutta ymmärtää reaktion olevan osa ihmisluonnetta.

– Oma perhe on hylännyt myös niitä suomalaisia, jotka ovat kääntyneet muslimeiksi, Hajjar vertaa.
Teeskentely jatkuu

Evankelisluterilaisesta ja ortodoksisesta kirkosta eroaminen on Suomessa tehty helpoksi. Netin avulla kirkoista on eronnut jo yli puoli miljoona suomalaista. Suomen ex-muslimit -blogia pitävät naiset eivät usko, että eroaminen voisi muuttua näin arkipäiväiseksi islamissa vielä pitkään aikaan.

– Elämme onneksi yhteiskunnassa, jossa tietoa uskonnottomuudesta on avoimesti saatavilla. Toivon mukaan se vaikuttaa siihen, että islam tulee uudistumaan seuraavien sukupolvien aikana, Nuura esittää.

Hän edistää uudistusta omalla esimerkillään ja on suunnitellut puhuvansa asiasta vielä joskus julkisesti. Fatiman ja Ifrahin kohdalla kaksoiselämä jatkuu edelleen. Naisten mukaan jossain vaiheessa tulevaisuudessa asiasta on pakko puhua omille vanhemmille.

– Joko vanhemmat päättelevät sen itse tai sitten kerron asiasta, Ifrah pyörittelee.

– Vähintään siinä vaiheessa kerron, jos löydän seurustelukumppanin. Muslimimiehen kanssa en aio mennä ikinä naimisiin, Fatima paljastaa.

Haastattelun päätteeksi kättelemme. Periaatteessa vastakkaisen sukupuolen edustajan kättely voitaisiin tulkita islamin vastaiseksi. Naisten mukaan suomalaiset muslimit kuitenkin harvoin karsastavat tapaa. Se on jo pieni muutos.

Fatiman, Ifrahin, Nuuran ja Malikin nimet ovat muutettu.

http://yle.fi/uutiset/fatima_luopui_islamista_mutta_ei_voi_riisua_huivia__islamista_eroaminen_on_suomessa_tabu/8903751
Vain kuolleet kalat kulkevat virran mukana.

"Ajattele itse, tai muut päättävät puolestasi." Aku-Kimmo Ripatti

(Oulu PS) http://asfalttikukka.blogspot.fi/
Nude but not naked.

Shemeikka- mamukurssin käynyt suomalainen

Somehow, Satan got behind me

Ernst

 • Asiantuntija
 • Jäsen^^^
 • *****
 • Viestejä: 26 930
 • Liked: 19530
Vs: 2016-05-28 YLE: Islamista luopuneet
« Vastaus #4 : 28.05.2016, 17:05:22 »
Geert Wilders'in mielipide on ihan validi edelleen: koko sairas oppi pitäisi olla Euroopassa kielletty (=koraani, opetus, moskeijat, arabivihasaarnaajien maahantulo, maahanmuutto islamilaisista maista).

Sankareita ovat ne, jotka puolustavat ja auttavat puhumaan islmaista totuuden. Sankareita ovat ne, jotka auttavat muslimeja luopumaan totalitaristisesta ideologiastaan. Sankareita ovat ne, jotka lakkaavat medioissaan levittämästä tätä sairasta ja yleisvahingollista oppia (kevät- ja syyslannoitusten aika olkoon poikkeus, jolloin koraania passaa resitoida pellon laidassa).
Idealisti rakastaa ideologiaansa enemmän kuin lähimmäistään.

Baraxxus

 • Jäsen^^
 • **
 • Viestejä: 156
 • Liked: 82
Vs: 2016-05-28 YLE: Islamista luopuneet
« Vastaus #5 : 28.05.2016, 17:39:47 »
Eiköhän taas islamin symppaajat tule tänne kertomaan, että lehtiartikkelissa olevat henkilöt eivät edusta sitä "oikeaa" islamia.
If a man builds a thousand bridges and sucks one dick, they don't call him a bridge-builder... they call him a cocksucker.

Pölhökustaa

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 1 323
 • Liked: 4990
Vs: 2016-05-28 YLE: Islamista luopuneet
« Vastaus #6 : 28.05.2016, 17:55:33 »

Lainaus käyttäjältä: Husu
– Olen asunut Suomessa 22 vuotta. Tuona aikana en ole nähnyt tai kuullut kenenkään muslimiyhteisössä sanovan, että uskonnosta irtautuviin suhtauduttaisiin huonosti.

Niin, ehkäpä uskonnosta irtautuviin ei olekaan yhteisön mielestä suhtauduttu mitenkään huonosti, vaan täysin asiallisesti sharia-lain mukaisesti.

Juuri siksipä ei Husukaan ole saanut ketään vaikeista asioista ohjelmaansa puhumaan.

elven archer

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 9 663
 • Liked: 10910
Vs: 2016-05-28 YLE: Islamista luopuneet
« Vastaus #7 : 28.05.2016, 18:06:29 »
Lainaus
Tämä on Husseinin mielestä yksittäisten perheiden oma asia, eikä kaikkia muslimeja koskettava ongelma.
Ei, vaan totuus löytyy noiden välistä. Se on aivan kiistämättä, Husun horinoita ei lasketa, valtava ongelma islamissa, mutta ei se kosketa kaikkia muslimia. Se vain koskettaa maailman muslimeista esimerkiksi yhdeksää kymmenestä tai jotain vastaavaa.

Ullatusnillitus

 • Vieras
Vs: 2016-05-28 YLE: Islamista luopuneet
« Vastaus #8 : 28.05.2016, 18:09:13 »
Eiköhän taas islamin symppaajat tule tänne kertomaan, että lehtiartikkelissa olevat henkilöt eivät edusta sitä "oikeaa" islamia.

Luopioiden kivitys lienee vain ajan kysymys...

MW

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 24 079
 • Liked: 17808
 • Kiltti ja ystävällinen, mutta niin nuiva.
Vs: 2016-05-28 YLE: Islamista luopuneet
« Vastaus #9 : 28.05.2016, 18:11:48 »
Fatima luopui islamista, mutta ei voi riisua huivia – islamista eroaminen on Suomessa tabu
Kotimaa 28.5.2016 klo 15:16

Islamista eroaminen

Avoin uskonnottomuus on entisille muslimeille hankalaa eri puolilla maailmaa. Islamista luopuminen voi johtaa Suomessakin hyljeksintään, pelotteluun ja väkivallalla uhkailuun. Koraanin mukaan Jumalan rangaistus islamin luopioille on kuolemanjälkeinen helvetti.
***

Rasistitko niitä pelottelee uhkailee? Virallisen liturgian mukaanhan munamätöt pakenevat tänne väkivaltaa henkitoreissaan, ja ovat niin kiitollisia ja ahkeria.

Ullatusnillitus

 • Vieras
Vs: 2016-05-28 YLE: Islamista luopuneet
« Vastaus #10 : 28.05.2016, 18:13:12 »
Kuka uskaltaa perustaa eroa islamista-saitin? Tampereen vapaa-ajattelijat huhuu?

Uskontojen uhrien tuki (UUT) on jo olemassa.

ämpee

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 14 527
 • Liked: 15288
Vs: 2016-05-28 YLE: Islamista luopuneet
« Vastaus #11 : 28.05.2016, 18:18:21 »
Lainaus käyttäjältä: Näin tällä kertaa
Parikymppiset naiset teeskentelevät olevansa edelleen uskossa. He pitävät kulisseja yllä kirjaimellisesti, sillä molemmilla on päällään islaminuskon tunnettu symboli hijab-huivi. Vaate peittää hiukset ja se on naisten mukaan heidän ulkonäkönsä “minimivaatimus” muslimina.

Nyt se on minimivaatimus, mutta seuraavassa jaksossa vajakkien sekavaa horinaa se on taas niin ihqa ja täysin vapaa-ehtoista.

Kuka muuten uskoo, että luopioita vain uhkaillaan väkivallalla ??
Ehkä suvakit.
Jäseneltä Hohtava Mamma: "Logiikka ei ole koskaan ollut suvakkien vahvin laji. Eivät he muuten olisi suvakkeja."

eilapsia

 • Jäsen^^
 • **
 • Viestejä: 154
 • Liked: 95
Vs: 2016-05-28 YLE: Islamista luopuneet
« Vastaus #12 : 28.05.2016, 18:19:19 »

Arkipiispa

 • Kannatusjäsen
 • Jäsen^^^
 • ****
 • Viestejä: 1 116
 • Liked: 1620
 • Rapefugees not welcome !
Vs: 2016-05-28 YLE: Islamista luopuneet
« Vastaus #13 : 28.05.2016, 18:23:23 »
Lainaus
Muslimimiehen kanssa en aio mennä ikinä naimisiin, Fatima paljastaa.

Kannattaisiko jonkun suvakeistakin mietiskellä vaikka kahteenkin kertaan, miksiköhän Fatima ei halua alistetuksi lapsentekokoneeksi muslimin vaimoksi ?

Vaihtoehtoisesti  :flowerhat: voi tietysti julistaa Fatiman rasistiksi, kuten meidät kaikki.
"Kelle täällä pitää maksaa ettei kaikki olis niin paskaa" - Ellinoora/Carrie
Polpo:lle tiedoksi: kirjoitukseni arvionnissa on sovellettava Poen lakia.

MW

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 24 079
 • Liked: 17808
 • Kiltti ja ystävällinen, mutta niin nuiva.
Vs: 2016-05-28 YLE: Islamista luopuneet
« Vastaus #14 : 28.05.2016, 18:26:25 »
Lainaus
Muslimimiehen kanssa en aio mennä ikinä naimisiin, Fatima paljastaa.

Kannattaisiko jonkun suvakeistakin mietiskellä vaikka kahteenkin kertaan, miksiköhän Fatima ei halua alistetuksi lapsentekokoneeksi muslimin vaimoksi ?

Vaihtoehtoisesti  :flowerhat: voi tietysti julistaa Fatiman rasistiksi, kuten meidät kaikki.

Siinäpä on rohkea ei-muslimimies, joka Fatiman nai. Mutta kuolee nuorena ja jättää kauniin ruumiin.

Kyklooppi

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 8 529
 • Liked: 6607
 • Musertunut Suomen kansalainen.
Vs: 2016-05-28 YLE: Islamista luopuneet
« Vastaus #15 : 28.05.2016, 18:30:02 »
Kaikkihan me ollaan islamista luopuneita, harva vain siihen palaa.
Ihmisjäte.

elven archer

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 9 663
 • Liked: 10910
Vs: 2016-05-28 YLE: Islamista luopuneet
« Vastaus #16 : 28.05.2016, 18:35:11 »
Lainaus
Islamissa ei kuitenkaan pakoteta ketään uskomaan. Ja uhkailu on kielletty, Hajjar avaa.
Niin missä islamissa? Koraanin islamissako vai reaalimaailman islamissako? Mitä roskaa! Koraanin kanta asiaan on harvinaisen "pää irti" -uhkaava ja reaalimaailmassa, kuten tuokin juttu kertoi, uhkailu ja painostus vaikuttaisivat olevan enemmän sääntö kuin poikkeus jopa länsimaissa muusta maailmasta nyt puhumattakaan.

Mutta Hajjar tekee PR-työtä, joten hän valehtelee. En usko, että hän oikeasti olisi noin tietämätön uskontonsa opinkappaleiden sisällöistä ja islamilaisen maailman käytännöistä.

Quran (4:89) - "They wish that you should disbelieve as they disbelieve, and then you would be equal; therefore take not to yourselves friends of them, until they emigrate in the way of God; then, if they turn their backs, take them, and slay them wherever you find them; take not to yourselves any one of them as friend or helper."
« Viimeksi muokattu: 28.05.2016, 18:40:40 kirjoittanut elven archer »

Kim Evil-666

 • Kannatusjäsen
 • Jäsen^^^
 • ****
 • Viestejä: 10 785
 • Liked: 45937
 • Saatanalliset säkeet Tervetuloa!
Vs: 2016-05-28 YLE: Islamista luopuneet
« Vastaus #17 : 28.05.2016, 18:39:35 »
Koko YLE:n oksennus antaa hyvällä syyllä ymmärtää, ettei Fatima suinkaan ole islamistaan "luopunut", vaan islam pitää häntä edelleen tukevasti otteessaan.

Jos Fatima olisi aidosti luopunut islamista, hän heittäisi huivit nurkkaan ja paskat nakkaisi. Jos olet islamista luopunut, et anna muiden islamistien ohjailla elämääsi, sillä silloin et ole muuta, kuin islamiin sidoksissa oleva islamin orja. Orjana toteutat elämääsi islamin tahdon mukaisesti. Ei jatkoon.
Sävytteisviritteinen ja erittäin Nuiva!
Pohjoinen Perkele! Arktisen alueen Eko-Mörökölli!
Ethnos Nation!

"islam on kallon ajettelukeskukset tyhjentävä lobotomia." - Veikko

elven archer

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 9 663
 • Liked: 10910
Vs: 2016-05-28 YLE: Islamista luopuneet
« Vastaus #18 : 28.05.2016, 18:42:15 »
Koko YLE:n oksennus antaa hyvällä syyllä ymmärtää, ettei Fatima suinkaan ole islamistaan "luopunut", vaan islam pitää häntä edelleen tukevasti otteessaan.
Ylen juttuhan oli poikkeuksellisen hyvä, kun se nosti islamin keskeisen ongelman esiin. Ja osa sitä ongelmaahan on, että uskostaan luopunutta uskonto silti pitää otteessaan ja pelossa edes julkisesti näyttää, että on luopunut siitä.

Arkipiispa

 • Kannatusjäsen
 • Jäsen^^^
 • ****
 • Viestejä: 1 116
 • Liked: 1620
 • Rapefugees not welcome !
Vs: 2016-05-28 YLE: Islamista luopuneet
« Vastaus #19 : 28.05.2016, 18:45:24 »
Koko YLE:n oksennus antaa hyvällä syyllä ymmärtää, ettei Fatima suinkaan ole islamistaan "luopunut", vaan islam pitää häntä edelleen tukevasti otteessaan.

Jos Fatima olisi aidosti luopunut islamista, hän heittäisi huivit nurkkaan ja paskat nakkaisi. Jos olet islamista luopunut, et anna muiden islamistien ohjailla elämääsi, sillä silloin et ole muuta, kuin islamiin sidoksissa oleva islamin orja. Orjana toteutat elämääsi islamin tahdon mukaisesti. Ei jatkoon.

Näinhän se toki loogisesti menisi jos kaikki olisi niinkuin meille kovasti uskotellaan.

Jos ajatusleikkinä kuvittelisi Fatiman uskovan olevansa vaikkapa hengenvaarassa uskostaan luopumisesta joko nyt tai lähitulevaisuudessa, niin hänen kommenttinsa alkavat näyttää paljon realistisemmilta.

Samoin jos hän asioihin perehtyneenä ymmärtää että nykymenolla Suomi on islamistinen kalifaatti parissa vuosikymmenessä, se myöskin antaisi aihetta pieneen varovaisuuteen asiassa. Kalifaateissa kun uskosta luopuneet eivät nauti perustuslaillista oikeutta uskonnonvapauteen...
"Kelle täällä pitää maksaa ettei kaikki olis niin paskaa" - Ellinoora/Carrie
Polpo:lle tiedoksi: kirjoitukseni arvionnissa on sovellettava Poen lakia.

ilmari3.

 • Vieras
Vs: 2016-05-28 YLE: Islamista luopuneet
« Vastaus #20 : 28.05.2016, 18:50:08 »
Huivin pitopakko on lähinnä kansallinen ominaisuus. Esim Indonesiassa, jossa on maaiman suurin muslimi populaatio, on hyvin paljon musliminaisia, jotka eivät käytä huivia. Kysäisin Sumatran retkellä site sihteeriltämme, mikset käytä huivia kun olet muslimi? Kertoi hän syyksi, että nyt voi käydä yksin tai kaverin kanssa missä haluttaa. Diskoissakin. Ilman huivia on siis mahdollista huvin pito. Kaverinsa oli kaapin kokoinen kehonrakentaja, mutta tosi fiksu mies muuten.

Mika

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 6 340
 • Liked: 6692
 • Nato-haukka
Vs: 2016-05-28 YLE: Islamista luopuneet
« Vastaus #21 : 28.05.2016, 18:51:09 »
Siinäpä on rohkea ei-muslimimies, joka Fatiman nai. Mutta kuolee nuorena ja jättää kauniin ruumiin.

No enpä tiedä. Eihän ne ole tehneet mitään Lehdon Sepillekään, vaikka äijä on herjannut Muhammedia ihan kunnolla, ja videot ovat edelleen youtubessa.

https://www.youtube.com/watch?v=sO_gQmKt8kM
« Viimeksi muokattu: 28.05.2016, 18:53:13 kirjoittanut Mika »
"Nigerian poliisi on pidättänyt vuohen epäiltynä autovarkaudesta"

Vaniljaihminen

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 6 354
 • Liked: 6407
 • Your Yeoman Purser
Vs: 2016-05-28 YLE: Islamista luopuneet
« Vastaus #22 : 28.05.2016, 19:04:42 »
Niin, miksei kukaan Suomessa sitten rohkaise luopumaan Islamista tyyliin eroakirkosta.jne? Sehän se olisi sellainen huutokauppa että kannattaisi nuivien huutaa se heti itselleen ettei svakit ehdi ensin.

Hehe, muistan Fathin tuosta stand-up kilpailusta, hän sanoi että käy aina vastaanottokeskuksessa ilmaisilla kahveilla.
Sanoja joita ei ole olemassa: vasemmistodiktatuuri, ihmisvelvollisuudet, tasavastuu, maskilisti, suomalaisvastaisuus, fennofobia, ihmisoikeuskerroin, misandria

Siili

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 13 106
 • Liked: 8102
Vs: 2016-05-28 YLE: Islamista luopuneet
« Vastaus #23 : 28.05.2016, 19:05:52 »
Huivin pitopakko on lähinnä kansallinen ominaisuus. Esim Indonesiassa, jossa on maaiman suurin muslimi populaatio, on hyvin paljon musliminaisia, jotka eivät käytä huivia.

Kyllähän Iranissa ja Afghanistanissa on periaatteessa samat kansat kuin 70-luvulla, mutta niin vain on huiviutuminen lisääntynyt dramaattisesti.  Eivät ne ole mitään kansalliskiihkoilijoita, jotka huivipakon ovat tuottaneet, vaan uskonnolliset hihhulit ovat olleet vauhdissa.

Veikkaanpa, että kyllä Indonesiassakin on paljon väkeä, joka haluaa pakottaa naisille huivit ja jopa hunnun.  Ja motiivi on nimen omaan uskonnollinen, ei kansallinen.   

niemi2

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 4 169
 • Liked: 4380
Vs: 2016-05-28 YLE: Islamista luopuneet
« Vastaus #24 : 28.05.2016, 19:06:42 »
Jos islamista luopumisesta ei olisi säädetty kuolemanrangaistusta, niin islamia ei olisi olemassakaan koska "allahin luomukset" vieroksuvat vaistomaisesti islamia.

Islam perustamisesta lähtien pohjautunut pakkoon ja väkivallan uhkaan.


https://www.youtube.com/watch?v=PKoZiD4V86w

MAKE FINLAND NORMAL AGAIN

Artisti

 • Vieras
Vs: 2016-05-28 YLE: Islamista luopuneet
« Vastaus #25 : 28.05.2016, 19:09:28 »
Siinäpä on rohkea ei-muslimimies, joka Fatiman nai. Mutta kuolee nuorena ja jättää kauniin ruumiin.

No enpä tiedä. Eihän ne ole tehneet mitään Lehdon Sepillekään, vaikka äijä on herjannut Muhammedia ihan kunnolla, ja videot ovat edelleen youtubessa.

https://www.youtube.com/watch?v=sO_gQmKt8kM

That's because Seppo is not an easy target.
https://www.youtube.com/watch?v=QBdyhR5vfFA

Ernst

 • Asiantuntija
 • Jäsen^^^
 • *****
 • Viestejä: 26 930
 • Liked: 19530
Vs: 2016-05-28 YLE: Islamista luopuneet
« Vastaus #26 : 28.05.2016, 22:37:56 »
Lainaus
Muslimimiehen kanssa en aio mennä ikinä naimisiin, Fatima paljastaa.

Kannattaisiko jonkun suvakeistakin mietiskellä vaikka kahteenkin kertaan, miksiköhän Fatima ei halua alistetuksi lapsentekokoneeksi muslimin vaimoksi ?

Vaihtoehtoisesti  :flowerhat: voi tietysti julistaa Fatiman rasistiksi, kuten meidät kaikki.

Siinäpä on rohkea ei-muslimimies, joka Fatiman nai. Mutta kuolee nuorena ja jättää kauniin ruumiin.

..live hard die young
have a good looking corpse every time...
Idealisti rakastaa ideologiaansa enemmän kuin lähimmäistään.

Tabula Rasa

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 23 057
 • Liked: 13800
 • Kuka jos en minä
Vs: 2016-05-28 YLE: Islamista luopuneet
« Vastaus #27 : 28.05.2016, 22:41:41 »
Kuka uskaltaa perustaa eroa islamista-saitin? Tampereen vapaa-ajattelijat huhuu?

Uskontojen uhrien tuki (UUT) on jo olemassa.

Niin on erokirkosta-sivukin. Mutta Eroa islamista sivua ei ole.
Hedelmistään puu tunnetaan.

Ernst

 • Asiantuntija
 • Jäsen^^^
 • *****
 • Viestejä: 26 930
 • Liked: 19530
Vs: 2016-05-28 YLE: Islamista luopuneet
« Vastaus #28 : 28.05.2016, 23:15:53 »
Kuka uskaltaa perustaa eroa islamista-saitin? Tampereen vapaa-ajattelijat huhuu?

Uskontojen uhrien tuki (UUT) on jo olemassa.

Niin on erokirkosta-sivukin. Mutta Eroa islamista sivua ei ole.

Ei ole, ei. Sisä- eli poliisiministeriö kieltäisi sen ja syyttäjät syyttäisivät kiihottamisesta kansanryhmää vastaan.

Keskustelin yhdestä tapauksesta UUT:n kahden aktiivin kanssa muutama vuosi sitten. Työpäivä siihen meni, mutta asiakin selvisi. Uskomattoman (PUN INT) sivistyneitä, laajakatseisia ja kaikesta kokemastaan huolimatta työtään kiihkottomasti tekeviä leidejä olivat. Ihmisen hyväksi.

Islamissahan ihminen ei ole mitään, mutta totalitaristisen ideologian eteen on vaikkapa Husun lailla leikittävä sokeaa ja kuuroa. Ymmärryksen vajetta ei tarvitse edes leikkiä.

Mulla ei nyt muuta.
Idealisti rakastaa ideologiaansa enemmän kuin lähimmäistään.

Alaric

 • Administrator
 • Jäsen^^^
 • *****
 • Viestejä: 22 329
 • Liked: 52406
 • Ei maata ilman kansaa, ei kansaa ilman verilinjaa
Vs: 2016-05-28 YLE: Islamista luopuneet
« Vastaus #29 : 28.05.2016, 23:20:58 »
Kuka uskaltaa perustaa eroa islamista-saitin? Tampereen vapaa-ajattelijat huhuu?

Uskontojen uhrien tuki (UUT) on jo olemassa.

Niin on erokirkosta-sivukin. Mutta Eroa islamista sivua ei ole.

Suurin osa Suomessa asuvista musulmaaneista ei ymmärtääkseni edes kuulu mihinkään rekisteröityihin uskonnollisiin yhdyskuntiin, joten tuollainen sivustokin olisi melkoisen turha.

Edit: Tai no, turha on ehkä väärä sana. Merkityksetön on varmaankin parempi.
« Viimeksi muokattu: 28.05.2016, 23:22:57 kirjoittanut Alaric »
Äänestys: Etnonationalismi, kyllä vai ei? Eli kannatatko vai etkö? Käy antamassa äänesi!

https://hommaforum.org/index.php/topic,129465.0.html