Kirjoittaja Aihe: 2016-07-10: Barbaarinen ulkomaalaisvalvontakausti  (Luettu 90841 kertaa)

RP

  • Jäsen^^^
  • ***
  • Viestejä: 17 669
  • Liked: 15057
Vs: 2016-07-10: Barbaarinen ulkomaalaisvalvontakausti
« Vastaus #300 : 08.09.2022, 13:20:25 »
Liitetään nyt tännekin. Hallinto-oikeus oli ensin poliisien puolella, mutta lopulta KHO asettui barbaari-perhenen tueksi:

Lainaus
Korkein hallinto-oikeus totesi, että poliisin suorittamalla katuprostituutiovalvonnalla oli ollut yhdenvertaisuuslain 11 §:n 1 momentissa edellytetty lakiin perustuva hyväksyttävä tavoite. Saadun selvityksen perusteella poliisilla oli myös ollut hyväksyttävä syy kiinnittää huomiota muutoksenhakijoihin ja heidän seurassaan olleeseen mieshenkilöön sekä tarkkailla heidän toimintaansa.

Korkein hallinto-oikeus katsoi kuitenkin, että potentiaaliseksi asiakaskontaktiksi tulkitun miehen poistuttua muutoksenhakijoiden seurasta poliisi ei ollut enää voinut päätellä tilanteen liittyneen seksin myymiseen. Poliisi ei ollut myöskään selvittänyt, että sen saama vihjetieto katuprostituutiosta olisi liittynyt muutoksenhakijoihin tai heitä muutoin kuin ihonvärin puolesta muistuttaviin henkilöihin tai että sillä olisi ollut muita omiin havaintoihin perustuvia syitä epäillä muutoksenhakijoita katuprostituution harjoittamisesta. Muutoksenhakijoiden pysäyttämistä valvontatoimenpiteitä varten ei siten asian olosuhteissa voitu pitää oikeasuhtaisena keinona katuprostituutiovalvonnan suorittamiselle.
------
Korkeimman hallinto-oikeuden ratkaisu

Korkein hallinto-oikeus myöntää valitusluvan ja tutkii asian. Hallinto-oikeuden päätös kumotaan ja yhdenvertaisuus- ja tasa-arvolautakunnan päätös saatetaan voimaan.

Helsingin poliisilaitos/Suomen valtio velvoitetaan korvaamaan muutoksenhakijoiden oikeudenkäyntikulut hallinto-oikeudessa vaaditulla 1 909,60 eurolla viivästyskorkoineen. Viivästyskorko määrätään korkolain 4 §:n 1 momentissa tarkoitetun korkokannan mukaan siitä lähtien, kun kuukausi on kulunut tämän korkeimman hallinto-oikeuden päätöksen antamisesta.
https://hommaforum.org/index.php/topic,86779.840.html
"Iloitsen Turkin yrityksestä yhdistää modernisaatio ja islam."
http://www.ulkopolitiikka.fi/article/523/martin_scheinin_periaatteen_mies/

Tagit: