Kirjoittaja Aihe: 2016-07-19 Tynkkysen kirjoitus: syytöksiä kiihottamisesta kansanryhmää vastaan  (Luettu 185411 kertaa)

foobar

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 19 596
 • Liked: 36934
Sanoisin, että olet liian optimistinen. Ajatusrikostuomioiden tehtävä on saattaa poliittiset vastustajat huonoon valoon.

Jos ei tarkastella vain tätä nyt Tynkkysen saamaan tuomiota, vaan laajempaa kokonaisuutta, missä käytännlssä vain perussuomalaisia ja maahanmuutokriitikoita päätyy tuomituksi, niin voi hyvällä syyllä katsoa, että kyseessä on tosiasiassa okeuslaitoksen politisoitumisesta. Käytännössä vaikuttaa siltä, ettei tuomio edes riipu juuri siitä mitä on sanottu, vaan että kuka sen on sanonut. Esimerkiksi kokoomuksen Atte Kaleva on toistuvasti esittänyt islamista varsin kielteisiä väitteitä, mutta häntä ei ole silti viety oikeuteen ja tuomittu. Tässä eräs esimerkki:

Jihadismin tutkija Atte Kaleva: Islamin oppi oikeuttaa väkivallan - Seurakuntalainen
https://www.seurakuntalainen.fi/uutiset/jihadismin-tutkija-atte-kaleva-islamin-oppi-oikeuttaa-vakivallan/

Lainaus
Wikipedia määrittelee jihadistin tarkoittavan islamistia, joka kannattaa taistelua vääräuskoisia vastaan. Tutkija Atte Kaleva painottaa, että islamin opinkappaleista löytyy kohtia, joilla jihadistit pystyvät oikeuttamaan väkivaltansa:

– Uskontoa ei vain käytetä keppihevosena, vaan, kun luen koraania, näen kyllä siellä suvaitsemattomia ja osin väkivaltaisia kohtia. Näen toki paljon muunkinlaisia kohtia. Mutta kyllä mä näen sen selkeästi, millä tavalla jihadistisen väkivallan voi oikeuttaa ihan puhtaasti islamilaisiin lähteisiin, koraaniin ja sunnaan vedoten.

Kalevan mielestä islamia yritetään usein Länsimaissa laittaa sellaiseen muottiin, mihin se ei sovi. Länsimaalaiset liberaalit haluavat nähdä islamin herttaisena ja rauhaa rakastavana uskontona, vaikka se ei sellaisena oikeasti ilmene kannattajilleen:

– Jos joku arvostaa liberaalia, suvaitsevaista, kaikki erilaisuudet hyväksyvää ajatusmallia, niin tottakai hän silloin haluaa väkisin vääntää ihanan eksoottisen islamin tähän samaan malliin, mutta silloin tehdään väkivaltaa itse islaminuskolle ja islamin harjoittajien, muslimien uskolle, Kaleva puuskahtaa.

Jos vaikkapa Tynkkynen sanoisi joitain Atte Kalevan esittämiä väitteitä kuin ne olisivat hänen omiaan, niin on varsin todennäköistä, että esitutkinta kutsuisi taas. Kuitenkin oikeusvaltiossa lain pitäisi olla kaikille sama.

Jos olisin työtön ja vailla tulevaisuutta, voisin alkaa levittää väärinajattelijoiden tappofantasioita ja -kehoituksia ympäri Internetiä vasemmistoliittolaisen kommunismin agendaan käärittynä. Riski siitä että päätyisin ikinä minkäänlaiselle rikostuomiolle olisi varmaan nolla. Vai muistatteko että konkreettisesti uutta punakapinaa masinoivista jutuista olisi viime aikoina saatu tuomioita? Jollain kummallisella tapaa tämä politisoituneelta vaikuttaa kun tuomion saa ehkä helpoimmin siitä että toteaa tietyn kuoleman ja tappamisen kultin jäsenten olevan kuoleman ja tappamisen kultin välikappaleita.
"Avaruudessa kukaan ei voi kuulla moku-ulinaasi" - Rändöm

Maastamuuttaja

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 6 449
 • Liked: 3546
Vihapuhetuomioiden poliittinen jakauma itsessään kertoo oikeuslaitoksen poliittisesta jakaumasta. Tuomaritkin ovat vain ihmisiä, ainakin melkein. Mutta vain melkein.

Lahti-Saloranta

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 15 832
 • Liked: 29865
 • Kiihottavat vieraslajit
Luulisi että noihin kiihotussyytteiden läpimenoprosenttiin joku kiinnittäisi huomiota. Lähes kaikki tuomiot kun on perustuneet syyttäjän tulkintaan siitä mitä kirjoittaja on tarkoittanut. Toisekseen kaikki tuomiot on liittyneet muslimeihin. Järjettömin lienee Jösse Järvenpään saama ehdollinen vankeustuomio harmittomista ajankohtaisista rallatuksista.
Vaikka tarkoitusperät olisivat maailman parhaat, niin monien, täysin erilaisten kulttuuritaustojen omaavien ihmisten kotouttaminen onnistuneesti ei ole mahdollista

Ajattelija2008

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 7 970
 • Liked: 10534
Jari Taponen on julkisuudessa esittänyt väitteitä tyyliin: "äärioikeisto on syyllinen 70 %:iin terrori-iskuista". Jos syyttäjänä ja tuomarina olisi kansallissosialistit, niin Jari Taponen tuomittaisiin kiihottamisesta kansanryhmää vastaan.

Sananvapaus demokraattisessa maassa suojaa keskustelua poliittisista kysymyksistä. Islamistiterroristien houkuttelu Suomeen on poliittinen kysymys. Tämä juuri on diktatuurin oire: kielletään rangaistuksen uhalla ottamasta kriittistä kantaa hallituksen politiikkaan.

Toistan jälleen kerran olevani pettynyt siihen, miten jopa Suomen oikeistossa halveksutaan demokratian peruspilaria.

Vielä groteskimmaksi asian tekee, että poliisina esiintyvä Jari Taponen kehuu demokratian vastaista politiikkaa.

newspeak

 • Vieras
Robert Spencerin kommentti Tynkkysen tapaukseen:

Lainaus
Finland: Politician fined $4500 for noting that jihad terrorists “have one thing in common: they all serve Allah”

Oct 13, 2019 3:00 pm By Robert Spencer 25 Comments

Not only is the Left at war with reality, but it demands that people who are still sane accept its fantasies, on pain of pecuniary or other punishment. Jihad terrorists are indeed all Muslim and believe that they are serving Allah. So what exactly did Sebastian Tynkkynen say that was wrong? Nothing, but his statement contradicted the Left’s narrative, and so he must be brought to heel.

“Finnish lawmaker receives 2nd verdict for ethnic agitation: reports,” Xinhua, October 11, 2019 (thanks to The Religion of Peace): ...
https://www.jihadwatch.org/2019/10/finland-politician-fined-4500-for-noting-that-jihad-terrorists-have-one-thing-in-common-they-all-serve-allah

pyrokatti

 • Jäsen^^
 • **
 • Viestejä: 361
 • Liked: 1692
 • Transvegaani
Toveri Vesala kiinnittää huomoita vakavaan ongelmaan. Kuten "vastuullinen" media on meitä valistanut, on (kansan)demokratiamme siinä mielessä rikki että myös poliittisesti epäkorrekteja henkilöitä voidaan valita eduskuntaan. Tästä johtuen pitää tiedostavalla oikeuslaitoksella olla mahdollisuus poistaa tällaiset henkilöt eduskunnasta. Kiihottaminen kansanryhmää vastaan pykälä antaa tähän apua mutta se ei ole riittävä. Euvostoliiton esikuvalla oli rikoslain artikla 58 jota käytettiin hyvällä menestyksellä vihapuheen vastaisessa taistelussa.
Lainaus käyttäjältä: Haaste
Vuosien 1926 ja 1934 rikoslakien keskeisin ja kuuluisin artikla oli 58. Sen kautta miljoonat kulkivat läpi GULAGin ja lukuisat menehtyivät. Luku piti sisällään lähinnä valtioon kohdistuvat vastavallankumoukselliset rikokset, mutta muotoilut mahdollistivat mitä kummallisimmat tuomiot. Lisäksi laki oli taannehtiva ja myös tsaarinaikaisista tapahtumista voitiin tuomita.3 Kaikki "viiskasilaiset", joita Solženitsynin mukaan oli vankileirien saaristossa seilaavista noin puolet, eivät suinkaan olleet tietoisia vastavallankumouksellisia tai edes toisinajattelijoita.4 Artiklaa käytettiin laajassa mitassa aivan tavalliseen kansaan, jopa työpaikalta myöhästyminen saattoi johtaa sen käyttöön. Solženitsyn kertoo useita tragikoomisia esimerkkejä: artiklan 58 mukaan oli tuomittu mm. kun suuttunut paimen oli haukkunut niskuroivaa lehmäänsä "kolhoosihuoraksi" tai kuuromykkä kirvesmies ripustanut takkinsa ja lakkinsa työn ajaksi Leninin rintakuvan naulaan. Osa tapauksista voi olla leirien tarina-aineistoa, mutta osa on mielettömyydessään uskottavia. "Viiskasilaisten" tuomioita usein jatkettiin, ja monet saivat 8–10 vuoden tilalle tai lisäksi jopa "neljänneksen" eli 25 vuotta. Pahin mahdollinen kirjainlyhenne oli KRTD, vastavallankumouksellinen trotskilaistoiminta. Tuomio saattoi tulla myös VAT:sta eli amerikkalaisen tekniikan ylistämisestä. Toki "viiskasilaisten" joukossa oli aidosti järjestelmää vastustavia ihmisiä, mm. uskovaisia, mutta heidän tarkkaa määräänsä lienee mahdotonta arvioida.
Länsimaiset fasistit kutsuivat näitä vihapuhujia "toisinajattelijoiksi". Nykyinen lainsäädäntö ja oikeusjärjestelmä ei vielä mahdollista lähellekkään niitä mahdollisuuksia joita Euvostoliiton esikuvalla oli. Rauhanomaisissa oloissa muutokset on tehtävä vähitellen. Kärsivällisyyttä toveri Vesala, kärsivällisyyttä.

"Älä tue kommunisteja luottamalla keskustan ja sosialistien kommunisteille mieluisaan politiikkaan. Matkalla valtaan ollaan näet valmiita unohtamaan yksinkertaisimmatkin perustotuudet". Kokoomuksen vaalimainos, EK-vaalit 1966.

Make M

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 2 188
 • Liked: 3607
Nyt kun kukaan ei tiedä, millaisin sanakääntein oikeaa uskoa saa kritisoida eikä kansalaisella voi olla käsitystä siitä, mitä on luvallista kirjoittaa, olisi vähintäänkin kohtuullista, että hallitus valottaisi asiaa kertomalla vaikka sadalla esimerkkilauseella, millaisin sanavalinnoin tuota suojeltua uskontoa saa ja voi kritisoida.

Eri aihepiirejä voi olla vaikka terrorismi, ulkosynnyttimien silpominen, pedofilia, naisten alistaminen, joukkoraiskaukset, vääräuskoisen asema, kaulojen katkominen, sosiaaliturvalla pääosin eläminen, jihadismi ja muun maailman sikiämällä valloittaminen - jokaisesta kymmenen esimerkkilausetta lievimmästä rajuimpaan sallittuun.

Kiitos.

Totalitarismi perustuu juuri epämääräisiin lakeihin ja niiden epämääräisiin, mielivaltaisiin tulkintoihin.

Turhaan Eino peräänkuulutat täsmällisyyttä ja ennustettavuutta. Silloinhan tiemme kohti totalitarismia saattaisi vaarantua.

Maastamuuttaja

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 6 449
 • Liked: 3546
Jotta tämänkaltaisiin keskusteluihin saataisiin lisää puolueetonta arvovaltaa ehdottaisin, että poliisijohtomme ministeri mukaan luettuna rohkaisisi muitakin poliisihallinnon virkamiehiä kuin Taposta osallistumaan muita kansalaisia virkistävää debattiin. Erityisesti kaipaisin poliisihallinnon ylimmän johdon valistuneita näkemyksiä. Puhumattakaan valtiollisen tason yliajattelijastamme, joka määrittelee arvovallallaan poliittisen keskustelun rajat maassamme erityisen "kaduttava näkemys"-instrumentin kautta.

Lalli IsoTalo

 • "Hallituksenkaataja"
 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 39 113
 • Liked: 57699
 • Kansanryhmäkiihottunut takaisinviskaaja
Lainaus
’Kirjoituksessa ei siten ollut tasapainottavia osioita, oikeus huomautti.”

Lehtijuttujen tarkoitus on nimen kärjistää tiettyä näkökulmaa, eikä halata koko maailmaa. "Toisaalta mutta toisaalta" -journalismi on huonoa journalismia.
« Viimeksi muokattu: 16.10.2019, 19:49:29 kirjoittanut Lalli IsoTalo »
“Tavoitteemme on pakolaisten suojelu. Rajat ovat sille este.”
— Soros

“En tiedä, kuka tämän tukipaketin neuvotteli, mutta minun palveluksessa hän ei enää olisi.”
—  Björn "Nalle" Wahlroos elpymispaketista

Lalli IsoTalo

 • "Hallituksenkaataja"
 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 39 113
 • Liked: 57699
 • Kansanryhmäkiihottunut takaisinviskaaja
Tämä tuomio on uusi pohjanoteeraus Suomessa tapahtuvassa sananvapauden rajoittamisessa.

Rajoittaminen sotii demokratian perusperiaatetta vastaan ja on myös perustuslain vastainen. Nimittäin perustuslain henki on se, että Suomi on demokratia eikä diktatuuri.

Jeps.

Tosin perustuslain mukaan Suomi on tasavalta, joka yksivapauksien kannalta parempi vaihtoehto kuin demokratia (enemmistön diktatuuri).
“Tavoitteemme on pakolaisten suojelu. Rajat ovat sille este.”
— Soros

“En tiedä, kuka tämän tukipaketin neuvotteli, mutta minun palveluksessa hän ei enää olisi.”
—  Björn "Nalle" Wahlroos elpymispaketista

Lalli IsoTalo

 • "Hallituksenkaataja"
 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 39 113
 • Liked: 57699
 • Kansanryhmäkiihottunut takaisinviskaaja
Lainaus käyttäjältä: Vesala @paulavesala
Viharikoksesta tuomittu ei voi toimia kansanedustajana.

Kimmo Sasi tappoi ihmisen autolla, eikä se tuntunut menoa haittaavan.

Muita rikollisia kansanedustaja täällä: https://fi.wikipedia.org/wiki/Luettelo_rikoksista_tuomituista_kansanedustajista

EDIT: Valkovuokko ehtikin näköjään ensin tuoda esiin Sasin. Mutta tuo lista on hämmästyttävän pitkä.
« Viimeksi muokattu: 16.10.2019, 20:58:34 kirjoittanut Lalli IsoTalo »
“Tavoitteemme on pakolaisten suojelu. Rajat ovat sille este.”
— Soros

“En tiedä, kuka tämän tukipaketin neuvotteli, mutta minun palveluksessa hän ei enää olisi.”
—  Björn "Nalle" Wahlroos elpymispaketista

Riukulehto

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 6 043
 • Liked: 6010
En ole koskaan käyttänyt maskia. Ikinä ei ole tarvittu työntää pumpulipuikkoa nenään. Joka aamu puuron sekaan tyrnimarjoja, mustikkaa, mustaherukkaa ja illalla kynsi valkosipulia pitävät taudit loitolla.

Roope

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 35 683
 • Liked: 94570
Tuli Tynkkysen kiihotustuomio mieleen, kun luin tänään Hesarin Turkkia arvostelevaa pääkirjoitusta:

Lainaus
Turkki ja Ranska iskevät yhteen tavalla, joka näyttää uskonsodalta. Ranskalaissa lehdissä on julkaistu pilakuvia profeetta Muhammedista ja Turkin presidentistä Recep Tayyip Erdoğanista. Erdoğan nostattaa muslimeja kaikkialla Ranskaa vastaan ja vaatii ranskalaisten tuotteiden boikotointia.

Hän kyllä hyvin ymmärtää, että Ranska ei ole Turkki: Ranskassa vallitsee sananvapaus, eikä valtio ole julkaistuista pilakuvista vastuussa. Mutta aika moni hänen kannattajansa ei ymmärrä lainkaan läntisten demokratioiden sananvapausperiaatteita. Ymmärtäminen on Turkissa tehty vaikeaksikin, sillä viime vuosina lähes kaikki hallinnon arvostelu on muuttunut rikokseksi.

Turkkilainen toimittaja Ender İmrek joutui kesäkuussa oikeuden eteen sen jälkeen, kun hän oli arvostellut Erdoğanin vaimon Eminen käyttämää 50 000 dollarin arvoista käsilaukkua. Syyte nostettiin sillä perusteella, että İmrek ei ollut liittänyt presidentin puolisoon miellyttäviä määreitä. Laukku oli ranskalainen Hérmes. Toisessa käsittelyssä lokakuussa syyttäjä vaati rangaistusta määrittelemättä lainkaan, mistä rikoksesta mahtoi olla kyse.
Helsingin Sanomat: Turkin johtajat haluaisivat, että kansa seuraisi jotain muuta kuin johtajiensa epäonnistumista 1.11.2020

Tynkkynenhän sai langettavan tuomion kiihottamisesta kansanryhmää vastaan sillä perusteella, että ei ollut liittänyt muslimiterroristilistaukseensa terroristien taustoja selittäviä määreitä kuten "koulutusta" ja "varallisuutta".

Yhteys Turkkiin löytyy myös siitä, että Suomen kiihotustuomioiden perusteluissa on viitattu niihin Euroopan ihmisoikeustuomioistuimen päätöksiin, joissa EIT on antanut siunauksensa Turkin islamistisille tuomioille.
Mediaseuranta - Maahanmuuttoaiheiset uutiset, tiedotteet ja tutkimukset

Histon

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 2 449
 • Liked: 3996
 • Puolinuiva
https://yle.fi/uutiset/3-12126918

Lainaus
Kansanedustaja Sebastian Tynkkynen tuomittiin kolmatta kertaa kiihottamisesta kansanryhmää vastaan – Riikka Purra: ei vaikuta asemaan puolueessa

Perussuomalaisten kansanedustaja Sebastian Tynkkynen määrättiin maksamaan noin 4 400 euroa, eli 70 päiväsakkoa. Tynkkynen itse on kiistänyt syytteen, ja aikoo valittaa päätöksestä hovioikeuteen.
[...]

Olen jo unohtanut tämän Tynkkysen viimeisimmän viha-ajatelman. Missä se on luettavissa?
Halla-aho: ”Perussuomalaisten ohjelmaan tai tavoitteisiin ei kuulu ihmisten geeniperimän tarkkailu tai suomalaisuuden määrittely ja rajaaminen tällaisin kriteerein. Suomeen on vuosisatojen ja -tuhansien aikana tullut kaikenlaista ainesta idästä, lännestä ja etelästä. Oleellista on se, kuka muuttoliikettä kontrolloi."

eskonaama

 • Jäsen^^
 • **
 • Viestejä: 365
 • Liked: 801
Kuten jäsen Repsikka jo toisessa ketjussa lainasi uutista: https://hommaforum.org/index.php/topic,129569.msg3352806.html#msg3352806

(alkup. uutinen https://www.hs.fi/kotimaa/art-2000008297950.html)


Valtakunnansyyttäjä Dellingerin väkivaltafantasiaviesteistä:
Lainaus
Valtakunnansyyttäjä katsoi, etteivät viestit täytä kansanryhmää vastaan kiihottamisen tunnusmerkkejä.
Hän huomauttaa päätöksessään, että kiihottamisrikoksen tunnusmerkistö ei anna suojaa jokaiselle ihmisryhmälle.
Suojaa on tarkoitus antaa tyypillisesti vain sellaisille ryhmille, jotka voidaan määritellä syntyperäisten tai muuten tahdosta riippumattomien ominaisuuksien perusteella.

Mitenkäs nyt sattumoisin musulmaanit kuitenkin sattuvat olemaan tuota suojeltua ryhmää, vaikka uskonto ei ole syntyperäinen tai tahdosta riippumaton ominaisuus?  :roll:
Vai pelaisiko tämä käppyrä nyt sattumoisin kaksilla korteilla, riippuen kummalla pakalla saadaan senhetkinen haluttu lopputulos. Oikeudenkäynneistähän en tiedä mitään, mutta tämä olisi kyllä kutkuttava kysymys esiin nostettavaksi toisen erän aikana.
The most important aspect of arguing is that you counter your opponents argument, not that you start insulting your opponent.

Pallopääkissa

 • Jäsen^^
 • **
 • Viestejä: 236
 • Liked: 533
Suomen Suunta-kanavalta: Riekkis matkalla kotiin. - Tommin kanssa höpöttelyä Tynkkysen tuomiosta

https://www.youtube.com/watch?v=iXFpS9IKsAo


Tagit: