Kirjoittaja Aihe: Irakilaisten turvapaikanhakijoiden tarinat. Totta vai tarua?  (Luettu 20033 kertaa)

Aksiooma

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 6 296
 • Liked: 11581
 • Arvokonservatiivi ja 2000 luvun fennomaani
Ninni Poijärvi pyytää julkisesti jakamaan kirjoituksensa Facebookissa, jos sitä kautta ihminen, jonka Ninni on tuntenut jo monta kuukautta, saisi mahdollisesti jotain apua. Kirjoitus on pitkä, mutta antaa paljon tietoa irakilaisten turvapaikanhakijoiden kertomuksista ja hieman turvapaikkahaastatteluiden osalta.

Lainaus käyttäjältä: Ninni Poijärvi
(saa jakaa. kaikki mahdollinen apu on kullanarvoista)

Kirjoitan tätä lähes turtana surusta ja huolesta erään ystäväni puolesta.
Kyyneleet tahrivat vapisevien sormieni alla näppäimistöä.

Viime keskiviikkona ihminen, jonka tunnen hyvin monen kuukauden ajalta sai kielteisen turvapaikkapäätöksen.
 
Ihminen, josta on tullut minulle todella läheinen ja tärkeä. Kuin perheenjäsen.

 Hän on täysin lamaantunut, hänen tähän asti niin suurenmoinen elämänilonsa on kadonnut.
Siivet, joilla hän vielä jaksoi lentää erittäin vaivalloisen matkan Euroopan halki aina Suomeen asti on nyt murtuneet.  Hänellä ei ole enää mitään. Toivo on sammunut. Toivo oikeudesta saada elää.

Ystäväni on kotoisin Irakista,  Bagdadista.

Tiedän hyvin hänen taustansa. Erään todella epäoikeudenmukaisen tapahtumasarjan vuoksi hän joutui pakenemaan yksin kotialueeltaan sukulaistensa luo. Hän piileskeli sukulaistensa talon sisällä neljä kuukautta käymättä tänä aikana lainkaan edes ulkona, kunnes hänet hyvin epäonnisen sattuman kautta löydettiin sieltäkin. Ystäväni pääsi talosta onneksi pakoon, mutta sai kuulla myöhemmin että samana iltana sukulaisten talon kaikki ikkunat rikottiin, sukulainen pahoinpideltiin ja hyökkääjät vaativat saada tietää missä ystäväni on.

Ystäväni ei olisi milloinkaan halunnut jättää omaa rakasta perhettään, hän ei olisi halunnut lähteä maastaan, mutta hänen oli pakko, sillä hänen lisäkseen koko perhe olisi muuten ollut vaarassa tulla tapetuksi. Vanhemmat eivät halua hänen enää palaavan kotiin vaikka rakastavat häntä yli kaiken. He kehoittavat poikaansa jatkamaan elämäänsä eteenpäin, silläkin uhalla että heidät itse tapettaisiin.

Ystäväni on sunnimuslimi alueella, jota shiiat hallitsevat täysin.

Irakin sisällissota on todella monimutkainen vyyhti eri ryhmittymiä, jotka tappavat toisiaan ja siinä sivussa myös viattomia siviilejä. Ei ole olemassa oikeaa tai väärää puolta, kaikki vaihtoehdot vain järjettömiä ja hirveitä.

 Suomen medioissa ei ole juuri mitään mainintaa Irakin shiia- ja sunnimuslimien välillä tapahtuvista rajuista konflikteista. Tuntuu että vain ISIS on se joka saa kaiken huomion. Niin hirveä kuin ISIS onkin, syitä hakea turvapaikkaa on myös monia muita.   

 Irakissa, varsinkin Bagdadissa lähes yhtä vaarallinen on shiiamuslimeista koostuva  MILITIA.
Eri alueilla on omat militiajoukkonsa jotka partioivat seudulla ja tekevät mitä vain heidän päällikkönsä milloinkin käskee.

Militia on puolisotilaallinen, erittäin raaka, vahvasti Irakin valtionarmeijaan yhteydessä oleva väkivaltainen ryhmä ihmisiä, joka hallituksen tukemana saa tehdä lähes mitä tahansa maassa asuville sunnimuslimeille. Oikeutta tai demokratiaa ei tunneta.

Irakin hallituksessa on huomattava shiiaenemmistö ja siellä istuvat sunnit ovat todella korruptoituneita. Tällä hetkellä pääkaupungin Bagdadin asukkaista 80% on shiioja, sunneja siis huomattavasti vähemmän.

Militia tappaa järjestelmällisesti sunneja. lahtaa heitä. joukkoteloittaa. Teloitettujen joukossa myös vanhuksia ja lapsia. 

Militian toimia pidetään valtiossa jollakin tasolla hyväksyttynä, koska halutaan antaa ymmärtää, että näillä tapetuilla sunneilla SAATTAA olla jotain tekemistää ISISin kanssa.

Bagdadissa on siis jatkunut jo pitkään muulta maailmalta melkein huomaamatta puhdistusoperaatio, jossa sunneja mm. pakotetaan poistumaan kodeistaan.

Jos eivät lähde, heidät teloitetaan. Tilalle asutetaan muualta, mm. etelästä tulleita shiioja.
Sunneilla ei myöskään ole Bagdadissa minkäänlaisia oikeuksia esimerkiksi virkavallan edessä. Bagdadista halutaan rakentaa shiioille omaa kaupunkia.

  Teloitustavat ovat joissakin tapauksissa jopa poikkeuksellisen hirveitä. Olen nähnyt videopätkiä militian joukkojen toimista, he lahtaavat näillä videoilla satoja sunneja. Jotkut tekijät jopa kehuvat kameralle tekojaan.  Joissain videopätkissä militia-sotilaat ovat tappaneet uhrinsa paloittelemalla heidät elävältä. Eräässä pätkässä heitä on revitty kahtia. Olen katsonut ja itkenyt näitä videoita yhdessä ystäväni kanssa. Huutanut ääneen. Ystäväni on monesti pyytänyt anteeksi että joudun näkemään tämän, mutta sanon että on vain hyvä että näen.

Tämä on totta. Tämä tapahtuu.

Nämä turvapaikkaa hakevat ihmiset ovat olemassa. He ovat verta ja lihaa. He pelkäävät kuollakseen.
(HUOM.  tietenkään kaikki shiiat eivät kuulu militiaan. Sekä sunneissa että shiioissa on ihmisiä jotka turvapaikan todella tarvitsevat.)
 

Amnesty ja YK ovat raportoineet useaan otteeseen militiasta ja sen tekemistä hirmuteoista, tuominneet ne rankasti. Mutta Suomessa lähes kaikille niille, joille aiheesta olen puhunut termi on täysin vieras. MIKSI?

   Minulla on omat epäilykseni asiasta. Hallitus tietää militiasta vuorenvarmasti. Samoin Migri. Mutta kansalta halutaan pimittää tämä tieto, jotta irakilaisten palauttamiset voitaisiin pitää ikäänkuin hyväkystympänä. Että ei se Irak oikeasti niin vaarallinen maa olekaan.

Mutta on se.

Independent-lehti  listasi kesäkuun alussa maailman turvattomimmat kaupungit. Ykkösenä listalla komeili Bagdad. Tuskin ihan tuulesta temmattu tämä tieto.

Ja maailman vaarallisimpien maiden listalla The Week-lehden alkukesän julkaisussa Irak oli kolmantena heti Syyrian ja Etelä-Sudanin jälkeen

Me täällä Suomessa emme tiedä läheskään kaikkea mitä Irakissa tapahtuu. Media kertoo meille sen mitä meidän halutaankin tietävän.

(Jos joku vielä kehtaa väittää että Irakiin on turvallista palauttaa näitä hädässä olevia ihmisiä jotka tarvitsevat apuamme, niin on kyllä täysi ääliö.)

 On niin helppo jättää kertomatta asioita joita emme jo ennestään tiedä, sillä silloin valtion on myös helpompaa perustella palautuksia oikeutetuiksi.

Suomen hallitus neuvottelee Irakin hallituksen kanssa palautuksista. Hallituksen, joka on läpeensä mätä ja täydellisen korruptoitunut.

Täytyy olla täysi tollo tai todella sydämetön ihminen, jos neuvottelee tällaisen hallituksen kanssa.
Kuulemani mukaan ulkomaalaisia valtiovieraita on (Pohjois-Korean tyyliin) viety Irakissa ns. GREEN-ZONELLE, alueelle jossa kaikki näyttää kiiltokuvamaisen hyvältä ja turvalliselta. Ja samalla vakuuteltu vieraille että kaikki täällä on ihan mallillaan, mitä nyt ISIS tuossa vähän häiriköi. Palauttakaa tänne vain kaikki irakilaiset.

Tiedättekö muuten miten Migrin haastattelu tapahtuu?

Turvapaikanhakija kertoo taustansa tulkille, joka sanoo asian suomeksi, usein  (melko lievästi ilmaistuna) ei niin kovin hyvällä suomen kielellä. Tämän kirjaa ylös virkailija, joka siis kirjoittaa tulkin käännöksen. Kaikki vastaukset ovat vain tekstinä  paperilla. Tekstinä, jonka tietojeni mukaan joku täysin muu virkailija lukee, näkemättä missään vaiheessa itse hakijaa lainkaan. Eli vain näiden muiden ihmisten sanelemien ja kirjoittamien papereiden perusteella tehdään päätös, saako hakija turvapaikan vai ei. Ja paperissa oleva kirjoitus voi olla loppujen lopuksi jotain aivan muuta kuin hakija itse on tarkoittanut.

Mielestäni aika monesta ihmisestä näkisi ihan vain silmiin katsomalla miten asiat on.
Hyvä tarinankertoja voi nimittäin tällä systeemillä saada oman juttunsa läpi heittämällä, kun taas joku herkempi, pelokkaampi ja arempi henkilö liian kovan paineen alla saattaa unohtaa tärkeitä asioita tai sekoilla sanoissaan. Ja menettää ansaitsemansa ja kipeästi tarvitsemansa turvapaikan.

Olen itse lukenut kolme hakemusta sekä niiden kielteiset päätökset. Olen ollut täysin tyrmistynyt hakemuksiin kirjoitetuista asiavirheistä, niitä on ollut paljon ja varsinkin yhdessä näistä hakemuksista suomen kieli on ollut aivan käsittämättömän huonoa. (jonka siis on kirjoittanut umpisuomalainen maahanmuuttoviraston virkailija)

Jos hakijan tulevaisuus on ainoastaan tällaisen virkailijan kirjoituksen varassa, niin eipä ole hurraamista.

Hävettää.

Tämä on kuin arpapeliä. Että kuka saa turvapaikan ja kuka ei.  Me  pelaamme vain tätä hirveää peliä nyt ihmishengillä.

Rakkaan ystäväni kielteisessä päätöksessä luki mm. että tuskinpa häntä nyt enää vainotaan, kun aikaa on kulunut 1,5 vuotta tapahtuneesta. Että vainoajat ovat jo varmaan unohtaneet koko jutun  (-hänen nimensä on näiden Bagdadin militioiden tappolistalla).

Meillä Suomessa pikkupoikien leikit ehkä menisivätkin niin, että ei enää jaksa. Leikitäänkö jotain muuta.

Mutta siellä ei ole pikkupojat leikkimässä. Ja siellä kun ei niin vaan unohdeta.
Jos Migri todella uskoo itse sanoihinsa niin minä olen Aku Ankka. 

Ystäväni pyysi että käännän hänelle suomesta englanniksi paperit, joissa selitettiin kielteisen päätöksen syitä.

Todellista vaaraa ei migrin mukaan kuulemma ole. Ystäväni voisi esimerkiksi vaikka hyvin muuttaa Irakissa jonnekin muualle. (Vähän niinkuin minä suomalaisena voisin tuosta vain muuttaa Helsingistä vaikka Tampereelle. Tai Lappiin.)

Kyllä kyllä, helppoahan se on täältä turvallisesta Suomesta huudella.

Mutta jokainen tuntemani irakilainen on kertonut, että muuttaminen sisällissodan riepotteleman maan sisällä paikasta toiseen on mahdotonta, koko maa on tällä hetkellä niin sekaisin.

Raportissa sanottiin myös että moskeijat voisivat tarjota ystävälleni Bagdadissa turvapaikkaa. Tähän ystäväni reagoi lähes hysteerisellä itkunsekaisella naurulla ja sanoi että haluatko Ninni nähdä millaista turvapaikkaa moskeijat voivat antaa? Ja näytti lukuisia videoita sunnien moskeijoista, joiden sisällä  oli sunnimuslimeja ja jotka videokuvassa pommitettiin alas maan tasalle.

Miten voimme katsoa suomalaisina peiliin ja tuumata että palatkaa te vaan takaisin, teillä ei ole mitään hätää. Ette te mitään turvapaikkaa oikeasti tarvitse.

En ihmettele yhtään, että moni turvapaikanhakija kokee olevansa maassamme eläimen asemassa.

Hätä on hirveä.

(Eräs turvapaikanhakija sai vastikään rajun halvauskohtauksen saatuaan kielteisen päätöksen, hänen kehonsa ei enää kestänyt niin rajua psyykkistä painetta ja pelkoa palautuksesta kotimaahansa. Hän joutui samana päivänä sairaalahoitoon.)

Olen nähnyt epätoivon sekä hakijoiden, että heitä avustavien lakimiesten kasvoilla, kun aivan päivänselvätkään tapaukset eivät enää mene läpi.

Tuntuu että vain siksi että hakija on Irakista. Ennen näistä samoista syistä olisi ehdottomasti myönnetty turvapaikka.

Pidän tietenkin tärkeänä että syyrialaiset saavat tarvitsemansa oleskeluluvan, mutta myös irakilaisten hätä on ihan oikea.

Mielestäni näillä päätöksillä Suomi ei enää täytä ihmisoikeuksia koskevia lakeja. Jos nimittäin on pienikin vaara että turvapaikanhakija tulee maassaan tapetuksi tai kidutetuksi, häntä ei voi eikä saisi pakottaa palaamaan kotimaahansa.

Miksi kirjoitan? En tiedä itsekään ihan tarkalleen.

Moni turvapaikkaa hakevista on paennut maastaan ihan yksin. Tuntematta päämäärässään yhtä ainuttakaan ihmistä etukäteen.

Ehkä mietin miltä itsestäni tuntuisi heidän asemassaan.

Ja ehkä tästä syystä tunnen, että minun täytyy auttaa niin hyvin kuin suinkin kykenen.
Mutta toivon saavani jostain apua. Enkeleitä näille ihmisille, joilla ei enää mitään muuta toivoa ole.
Yksikään tuntemistani irakilaisista turvapaikanhakijoista ei nimittäin ole saanut migrin uusien säädösten jälkeen myönteistä päätöstä.

Siskot ja veljet, jos olette lukeneet kirjoitukseni tänne asti kiitän sydämestäni teitä. Mutta pyydän siis myös apuanne. Yksin en vain enää pärjää.

Olen luvannut tehdä kaiken voitavani mm. tämän kyseisen ystäväni kohdalla. En aio jättää yhtäkään kiveä kääntämättä. Otan kaikki oljenkorret vastaan. Tai vaikka edes vähäistä heinää. 
 Ystäväni ei vain voi palata Irakiin. Tiedän sen. Hän itse sanoo ettei saisi elää kotimaassaan viikkoakaan. Uskon sydämestäni häntä, sillä tunnen hänet niin hyvin. En vain tiedä kuinka kauan hänen psyykensä kestää vielä kasassa.

Hän on jo kaksi kertaa nuoren elämänsä aikana ollut hyvin lähellä kuolla.  Jospa hän nyt saisi alkaa elää.

Hän on erittäin älykäs, nopea oppimaan.  Poikkeuksellisen lahjakas.

Suomessa oleskelun aikana hän on oppinut puhumaan sujuvaa englantia, ja suomen kielikin alkaa jo hyvin ihan kielioppia myöten hahmottua.

Hän on tehnyt joka viikko vapaaehtoistyötä eräässä Helsingin vanhainkodissa, ja hänestä pitää siellä kaikki, niin työntekijät kuin vanhuksetkin.

Hän on ahkera, tunnollinen ja erittäin täsmällinen; mieluummin aina ajoissa kuin myöhässä.

Olen kuullut että työluvan saaminen voisi myös mahdollistaa hänen jäämisensä Suomeen ja siten pelastaa hänen henkensä. Hän olisi valmis tekemään täällä ihan mitä tahansa työtä. Hän haluaa vain saada olla elossa.

AMNESTY INTERNATIONAL:

In recent months, Shi’a militias have been abducting and killing Sunni civilian men in Baghdad and around the country. These militias, often armed and backed by the government of Iraq, continue to operate with varying degrees of cooperation from government forces – ranging from tacit consent to coordinated, or even joint, operations. For these reasons, Amnesty International holds the government of Iraq largely responsible for the serious human rights abuses, including war crimes, committed by these militias.

The victims were abducted from their homes, workplace or from checkpoints. Many were later found dead, usually handcuffed and shot in the back of the head. Reports by families of the victims and witnesses have been corroborated by Ministry of Health workers, who told Amnesty International that in recent months they have received scores of bodies of unidentified men with gunshot wounds to the head and often with their hands bound together with metal or plastic handcuffs, rope or cloth. Photographs of several bodies shown to Amnesty International by victims’ relatives and others viewed at Baghdad’s morgue, reveal a consistent pattern of deliberate, execution-style killings.

Lähde: Facebook


Pahimmat vihollisemme ovat omassa keskuudessamme ne, jotka itsekkäistä syistä ovat valmiit uhraamaan kansakunnan elinedut ja ne, jotka jatkuvasti ja toistuvasti julistavat totuutena sitä, minkä tietävät valheeksi. -Risto Ryti

Jordan Peterson: Postmodernism - How and why it must be fought https://youtu.be/Cf2nqmQIf

ISO

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 9 009
 • Liked: 23415
 • Persuhtava keskustelija
Lainaus
Irakilaisten turvapaikanhakijoiden tarinat. Totta vai tarua?

Tarua, ihan kaikki alusta loppuun.

Ja ne tarinat menee täydestä ninni poijärven kaltaisiin uunoihin, jotka on täysin aivopestyjä lampaita.
Roslan M Salih:

"Freedom of speech isn't worth civil war"

dothefake

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 37 038
 • Liked: 23236
 • Imaaminoloinen kaktuslakkisetä. Rutinuiva.
Lainaus
Hän on erittäin älykäs, nopea oppimaan.  Poikkeuksellisen lahjakas.
Tarkoittaako Ninni, että tyhmät voi kyllä palauttaa?

Mistähän hän näkee tuon Militian tappolistan ja osaako hän lukea sitä?
”Oma kansa ensin” -ajattelu on vahingollista.
-Tytti Tuppurainen

Aksiooma

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 6 296
 • Liked: 11581
 • Arvokonservatiivi ja 2000 luvun fennomaani
Lainaus
Hän on erittäin älykäs, nopea oppimaan.  Poikkeuksellisen lahjakas.
Tarkoittaako Ninni, että tyhmät voi kyllä palauttaa?

Meinasin boldata aivan saman kohdan, mutta olisin lopulta joutunut boldaamaan niin monta kohtaa, että en korostanut mitään. Koko kirjoitus on mielestäni hyvä ja ajankohtainen, mikä tuo hyvin esiin varsinkin naisten emotionaalisen suhtautumisen nappisilmien tarinoihin ja suoranaiseen manipulointiin.
Pahimmat vihollisemme ovat omassa keskuudessamme ne, jotka itsekkäistä syistä ovat valmiit uhraamaan kansakunnan elinedut ja ne, jotka jatkuvasti ja toistuvasti julistavat totuutena sitä, minkä tietävät valheeksi. -Risto Ryti

Jordan Peterson: Postmodernism - How and why it must be fought https://youtu.be/Cf2nqmQIf

Vredesbyrd

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 2 197
 • Liked: 2407
 • Destroyer of Discourse
Lainaus
Mielestäni aika monesta ihmisestä näkisi ihan vain silmiin katsomalla miten asiat on.

Niin, Ninni, meitä kusetetaan loppuiän kestävän ilmaisen elätyksen toivossa. Meillä ei ole mitään keinoja varmentaa näitä tarinoita, jotka on muovattu sellaisiksi, että saa maksimaaliset kyyneleet kihoamaan naiivien naikkosten silmiin.
Psykoanalyyttisessä näkökulmassa aikuinen on ihminen, jolle ei tarvitse valehdella. Aikuinen kestää, jos hänelle sanotaan, miten asia on.

Aksiooma

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 6 296
 • Liked: 11581
 • Arvokonservatiivi ja 2000 luvun fennomaani
Lainaus
Mielestäni aika monesta ihmisestä näkisi ihan vain silmiin katsomalla miten asiat on.

Niin, Ninni, meitä kusetetaan loppuiän kestävän ilmaisen elätyksen toivossa. Meillä ei ole mitään keinoja varmentaa näitä tarinoita, jotka on muovattu sellaisiksi, että saa maksimaaliset kyyneleet kihoamaan naiivien naikkosten silmiin.

Tuo oli ehdottomasti yksi parhaita kohtia kirjoituksessa.

Kirjoittaja kuitenkin jatkaa heti seuraavassa lauseessa seuraavasti:

Hyvä tarinankertoja voi nimittäin tällä systeemillä saada oman juttunsa läpi heittämällä, kun taas joku herkempi, pelokkaampi ja arempi henkilö liian kovan paineen alla saattaa unohtaa tärkeitä asioita tai sekoilla sanoissaan. Ja menettää ansaitsemansa ja kipeästi tarvitsemansa turvapaikan.

Catch-22. Todennäköisesti kirjoittaja on kuitenkin vain ja ainoastaan siitä niin tunteikas, että Hänen oma nappisilmänsä ei saanut lupaa jäädä notkumaan, vaan jonkun toisen nappisilmä sai jäädä.

« Viimeksi muokattu: 26.07.2016, 11:44:33 kirjoittanut Aksiooma »
Pahimmat vihollisemme ovat omassa keskuudessamme ne, jotka itsekkäistä syistä ovat valmiit uhraamaan kansakunnan elinedut ja ne, jotka jatkuvasti ja toistuvasti julistavat totuutena sitä, minkä tietävät valheeksi. -Risto Ryti

Jordan Peterson: Postmodernism - How and why it must be fought https://youtu.be/Cf2nqmQIf

Larva

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 2 965
 • Liked: 7680
 • The Phosphorescent
No voi  :facepalm: taas kerran. Mitä sinisilmäisyyttä, mitä ääliömäistä naiiviutta.

Kyllä taas hävettää olla samaa sukupuolta.

There are far worse things awaiting man than death.
Bram Stoker

Kim Evil-666

 • Kannatusjäsen
 • Jäsen^^^
 • ****
 • Viestejä: 13 624
 • Liked: 66327
 • 'Hvis lyset tar os'
 :'( No voi kyyneleen kyynel. Poijärven vuodatus on jo itsessää niin rasittava kaikkine vuodatuksineen, että se saa ihmettelemään, miten tämänkaltaisia lapsellisuuksia kukaan kehtaa edes vuodattaa.

Sinne vaan takaisin maatansa rakentamaan kaikki irakit. Suomi ei voi, eikä sen tule ottaa kaikkia maailman itkijöitä huollettavakseen. Taistelisivat oman maansa hyvinvoinnin puolesta, eivätkä lähtisi häntä koipien välissä etsimään ilmaista elämää muualta.

Katseleekohan Poijärvi yhtään ympärilleen, mitä Euroopassa parhaillaan tapahtuu. Eurooppa on romahtamaisillaan juuri tällaisten Poijärven kaltaisten ihmisten takia.
Pohjoinen Perkele! Arktisen alueen Eko-Mörökölli!
Oma polku- kiveen hakattu!

"Tässä on viisaus. Jolla ymmärrys on, se laskekoon pedon luvun; sillä se on ihmisen luku. Ja sen luku on kuusisataa kuusikymmentä kuusi."

Lalli IsoTalo

 • "Hallituksenkaataja"
 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 51 003
 • Liked: 94235
 • Emeritus mediaöyhöttäjä
Irakilaisten turvapaikanhakijoiden tarinat. Totta vai tarua?
- Onko tämä kompakysymys?
— Monikulttuuri = Kulttuurien sota
— Maahanmuutto = Intiaanien kohtalo
— Velka maailmanhalaukseen = Jälkeläiset velkaorjksi
— Ei omaisuutta = Systeemiriippuvainen orja
— Vihreä siirtymä = Kallis luontotuho
— Hiilineutraalius = VHM:n kuristus
— Lopputulosten tasa-arvo = tuho lähtökohtien tasa-arvolle
— Missä N, siellä R

Kni

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 8 944
 • Liked: 19441
 • Kertaluonteinen ja ainutlaatuinen yksittäistapaus.
Lainaus
Todellista vaaraa ei migrin mukaan kuulemma ole. Ystäväni voisi esimerkiksi vaikka hyvin muuttaa Irakissa jonnekin muualle. (Vähän niinkuin minä suomalaisena voisin tuosta vain muuttaa Helsingistä vaikka Tampereelle. Tai Lappiin.)

Suomessa oleskelun aikana hän on oppinut puhumaan sujuvaa englantia, ja suomen kielikin alkaa jo hyvin ihan kielioppia myöten hahmottua.

Kun tunnekuohussa kirjoittaa niin tulee kirjoittaneeksi täyttä soopaa, kaksi esimerkkiä boldattuna.

Henkilö, joka ei kykene muuttamaan Helsingistä Tampereelle todellakin elää siinä paljon puhutussa punavihreässä kuplassa Helsingissä. Mietipä Ninni, jos henkesi olisi uhattuna Helsingin kuplassasi, olisiko helpompi muuttaa Tampereelle tai Lappiin vaiko jonnekin ulkomaille? Mieti ihan rehellisesti käytännön kannalta.

Musiikkiasi on kuitenkin kiva kuunnella. :)
Osa järjestäytynyttä koulutettua koneistoa.

Larva

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 2 965
 • Liked: 7680
 • The Phosphorescent
Vs: Irakilaisten turvapaikanhakijoiden tarinat. Totta vai tarua?
« Vastaus #10 : 26.07.2016, 11:50:54 »
Minäpä ihmettelen, että jos irakilainen on Irakissa niin suuressa hengenvaarassa, miksei lähin turvallinen maa kelvannut? Mitä hittoa hän tekee Suomessa?

Vastaanpa itselleni: taikaseinä ja mahdollisuus vetää koko suku perässä.
There are far worse things awaiting man than death.
Bram Stoker

Saturoitunut

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 1 987
 • Liked: 2333
 • Ilmeisesti
Vs: Irakilaisten turvapaikanhakijoiden tarinat. Totta vai tarua?
« Vastaus #11 : 26.07.2016, 11:53:03 »
Lainaus
Siivet, joilla hän vielä jaksoi lentää erittäin vaivalloisen matkan Euroopan halki aina Suomeen asti on nyt murtuneet.

Täytyy olla täysi tollo, jos kysymys ei herää: miksi aina Suomeen asti, jos matka kerran on niin vaivalloinen?

Lainaus
Tiedättekö muuten miten Migrin haastattelu tapahtuu?

Turvapaikanhakija kertoo taustansa tulkille, joka sanoo asian suomeksi, usein  (melko lievästi ilmaistuna) ei niin kovin hyvällä suomen kielellä. Tämän kirjaa ylös virkailija, joka siis kirjoittaa tulkin käännöksen. Kaikki vastaukset ovat vain tekstinä  paperilla. Tekstinä, jonka tietojeni mukaan joku täysin muu virkailija lukee, näkemättä missään vaiheessa itse hakijaa lainkaan. Eli vain näiden muiden ihmisten sanelemien ja kirjoittamien papereiden perusteella tehdään päätös, saako hakija turvapaikan vai ei. Ja paperissa oleva kirjoitus voi olla loppujen lopuksi jotain aivan muuta kuin hakija itse on tarkoittanut.

Mielestäni aika monesta ihmisestä näkisi ihan vain silmiin katsomalla miten asiat on.
Hyvä tarinankertoja voi nimittäin tällä systeemillä saada oman juttunsa läpi heittämällä, kun taas joku herkempi, pelokkaampi ja arempi henkilö liian kovan paineen alla saattaa unohtaa tärkeitä asioita tai sekoilla sanoissaan. Ja menettää ansaitsemansa ja kipeästi tarvitsemansa turvapaikan.

Eli kiimapimppa haluaisi, että valinta tehdään ennemmin pärstäkertoimen kuin faktojen perusteella. Jos jätkä on riittävän lutuinen, haarat rajat aukeavat.

jka

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 6 711
 • Liked: 10469
 • Kuka vei meidän munat?
Vs: Irakilaisten turvapaikanhakijoiden tarinat. Totta vai tarua?
« Vastaus #12 : 26.07.2016, 11:55:49 »
Vaikka tarina olisi tottakin niin siltikään ratkaisu ei ole se, että otetaan tänne kaikki irakilaiset jotka nyt sattuu pelkäämään kuka mistä tahansa syystä, kuka kertoo parhaimman tarinan ja kenellä on parhaimmat nappisilmät.

Fiksumpi ihminen ymmärtäisi tuostakin jaarituksesta että ainoa todellinen ratkaisu on luoda leirit lähialueille ja jaotella asukkaat eri ryhmiin jotta eivät enää pääse tappamaan toisiaan ja turvata näiden elämä leireillä. Nykysysteemissä, jossa ensin kuljetaan "murtuneilla siivillä vaivalloinen matka Suomeen" jonka jälkeen homma on arpajaispeli kuka osaa kertoa parhaimman tarinan ei yksinkertiasesti toimi mutta Ninni kuvittelee edelleenkin että Suomen systeemi on se suurin ongelma tässä.

Micke90

 • Kannatusjäsen
 • Jäsen^^^
 • ****
 • Viestejä: 19 605
 • Liked: 14721
Vs: Irakilaisten turvapaikanhakijoiden tarinat. Totta vai tarua?
« Vastaus #13 : 26.07.2016, 11:56:10 »
Hän on erittäin älykäs, nopea oppimaan.  Poikkeuksellisen lahjakas.

Istuu jo potalle ja tekee tarpeensa siihen sekä osaa juoda tuttipullosta?  8)

Iku-routa

 • Jäsen^^
 • **
 • Viestejä: 355
 • Liked: 550
Vs: Irakilaisten turvapaikanhakijoiden tarinat. Totta vai tarua?
« Vastaus #14 : 26.07.2016, 12:00:15 »
Ei millään tavalla vastaa siihen, että mitä helvettiä hän tekee Suomessa. Ei mitään. Ei yhtään. Vitun. Mitään.
"Know what you're owed on this dark day road
 Temper burn hot
 And your heart stay cold"

Aksiooma

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 6 296
 • Liked: 11581
 • Arvokonservatiivi ja 2000 luvun fennomaani
Vs: Irakilaisten turvapaikanhakijoiden tarinat. Totta vai tarua?
« Vastaus #15 : 26.07.2016, 12:00:28 »
Veikkaan, että tässä on nyt herkkä taiteilijaluonne järkyttynyt, kun oma nappisilmä on näyttänyt ISIS:n päänkatkomisvideoita ja Yhdysvaltojen täsmäpommitusvideoita, joita netti on pullollaan. Ninni ei vaan itse ole koskaan osannut edes hakea moisia videoita internetistä. Ninni on ollut täysin tietämätön maailmalla tapahtuvista julmuuksista muusikkoelämässään.

Herkkä sielu, joka on joutunut näkemään elämän raadollisuuden ja pelkää nyt aidosti irakilaisten puolesta. Nämä ovat juuri niitä helppoja kohteita, hyväntahtoisia hölmöjä, joita karvaranteet vievät kuin litran mittaa. Ninni on elänyt aina kuplassa. Nyt siihen kuplaan on tullut särö ja Ninni on järkyttynyt.
Pahimmat vihollisemme ovat omassa keskuudessamme ne, jotka itsekkäistä syistä ovat valmiit uhraamaan kansakunnan elinedut ja ne, jotka jatkuvasti ja toistuvasti julistavat totuutena sitä, minkä tietävät valheeksi. -Risto Ryti

Jordan Peterson: Postmodernism - How and why it must be fought https://youtu.be/Cf2nqmQIf

Uuno Nuivanen

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 25 787
 • Liked: 52649
Vs: Irakilaisten turvapaikanhakijoiden tarinat. Totta vai tarua?
« Vastaus #16 : 26.07.2016, 12:00:32 »
Lainaus
Mielestäni aika monesta ihmisestä näkisi ihan vain silmiin katsomalla miten asiat on.
Hyvä tarinankertoja voi nimittäin tällä systeemillä saada oman juttunsa läpi heittämällä, kun taas joku herkempi, pelokkaampi ja arempi henkilö liian kovan paineen alla saattaa unohtaa tärkeitä asioita tai sekoilla sanoissaan. Ja menettää ansaitsemansa ja kipeästi tarvitsemansa turvapaikan.

Kehutaan nyt kerrankin Migriä, kun antoi tuhannen ja yhden yön tarinoitsijalle hänen ansaitsemansa ja kipeästi tarvitsemansa hylsyn!   :)

Enää pitäisi keksiä keino saada tyyppi ulos maasta.   :-\

Toivottavasti Ninni löytää kanavan kipeästi tarvitsemiensa mielenterveyspalvelujen piiriin.

Nikolas

 • Nimellinen
 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 8 717
 • Liked: 16320
 • Tiellä Rhodesiasta Zimbabween
  • Kirjoitelmia
Vs: Irakilaisten turvapaikanhakijoiden tarinat. Totta vai tarua?
« Vastaus #17 : 26.07.2016, 12:00:57 »

Minäpä ihmettelen, että jos irakilainen on Irakissa niin suuressa hengenvaarassa, miksei lähin turvallinen maa kelvannut? Mitä hittoa hän tekee Suomessa?


Voisiko joku ystävällisesti toistaa tuon Ninni Poijärvelle?

Vaniljaihminen

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 6 829
 • Liked: 7738
 • Seksikäs kristallilumisuklaa
Vs: Irakilaisten turvapaikanhakijoiden tarinat. Totta vai tarua?
« Vastaus #18 : 26.07.2016, 12:05:38 »
Ninni tekee varmasti kaikkensa että Suomeen saataisiin tuo aivan sama "militia", sitten olisi tasa-arvo varmaan toteutunut. Ninni samalla unohtaa Suomen vaaralliset skinijengit, jotka varmasti ovat vaarallisempi asia kuin mikään islamistinen järjestö. Eikö ne Suomen skinijengit ole niin vaarallisia, että partalapset olisivat sittenkin paljon paremmassa turvassa Irakissa?

Jutut "militiasta" liittynevät Isikseen - siihen järjestöön joka tappaa kaikkia muita paitsi naisia ja lapsia.
« Viimeksi muokattu: 26.07.2016, 12:07:31 kirjoittanut Vaniljaihminen »
"Meillä on niin ihana hallitus mutta miehet vihaa.."

Ajattelija2008

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 8 655
 • Liked: 12549
Vs: Irakilaisten turvapaikanhakijoiden tarinat. Totta vai tarua?
« Vastaus #19 : 26.07.2016, 12:06:17 »
Ninni Poijärvi valehtelee shiiojen militiasta Bagdadissa. Tutkin itse asiaa englanninkielisistä lähteistä vuosi sitten. Mitään konkreettista uutista väitetyistä sieppauksista tai surmista ei löytynyt.

ISIS on pommihyökkäyksillä tappanut 400 ihmistä Bagdadissa tänä vuonna. ISIS on konkreettinen uhka, kun taas nämä tarinat militioista satua.

Chew Bacca

 • Vieras
Vs: Irakilaisten turvapaikanhakijoiden tarinat. Totta vai tarua?
« Vastaus #20 : 26.07.2016, 12:13:39 »
Shiiamilitia on totta, näitä päänkatkojiahan on Suomessa koko komppania (mvlehti kertoo lisää). Seuraavaksi Ninni menee ja tutustuu shiiaan joka voi näyttää sunnimilitian videoita. Lopputulemana irakilaiset selvitköön keskenään Irakissa tai lähimmässä turvallisessa maassa, yhdenkään ei tarvitse soluttautua Suomeen asti turvaan. Viimeistään näiden ukkojen saapuminen minun maahani nollaa sympatiakassan.

ämpee

 • Kannatusjäsen
 • Jäsen^^^
 • ****
 • Viestejä: 17 716
 • Liked: 28130
Vs: Irakilaisten turvapaikanhakijoiden tarinat. Totta vai tarua?
« Vastaus #21 : 26.07.2016, 12:22:52 »
Lainaus käyttäjältä: hyväuskoinen Ninni
Hyvä tarinankertoja voi nimittäin tällä systeemillä saada oman juttunsa läpi heittämällä, kun taas joku herkempi, pelokkaampi ja arempi henkilö liian kovan paineen alla saattaa unohtaa tärkeitä asioita tai sekoilla sanoissaan. Ja menettää ansaitsemansa ja kipeästi tarvitsemansa turvapaikan.

Hyväuskoisen Ninnin maailmassa hyvä tarinankertoja ansaitsee "turvapaikkansa", mutta huonoa tarinankertojaa pitää auttaa ansaitsemaan "turvapaikkansa".
Hyväuskoisen Ninnin maailmassa kun ei ole pahoja ihmisiä laisinkaan, paitsi ne kasvottomat oliot siellä jossain lähtömaissa, mutta hehän eivät koskaan tule tänne mitään pyytelemään.

Näitä Ninnejä lienee mahdotonta enää aikuisiällä saada ajattelemaan tunteilun sijasta.
Aika jolloin olisi pitänyt harjoitella ajattelemista on auttamatta jäänyt taakse.
Jäseneltä Hohtava Mamma: "Logiikka ei ole koskaan ollut suvakkien vahvin laji. Eivät he muuten olisi suvakkeja."

Skeptikko

 • Administrator
 • Jäsen^^^
 • *****
 • Viestejä: 15 464
 • Liked: 27488
Vs: Irakilaisten turvapaikanhakijoiden tarinat. Totta vai tarua?
« Vastaus #22 : 26.07.2016, 12:25:28 »
Henkilöllä jolla on varaa tulla luvatta Suomeen, on varaa muuttaa myös Irakin sisällä. Kumma muuten,  ettei hänen vanhempiaan oli militia tappanut, kun hekin lienevät sunneja.

Eräs keino seuloa tarinankerronta niistä, joiden elämä on oikeassa vaarassa olisi majoittaa 10 vuodeksi turvalliseen, mutta suljettuun laitokseen. Jos ei ole siihen valmis, ei henki taida olla kovinkaan suuressa vaarassa.
« Viimeksi muokattu: 26.07.2016, 12:28:47 kirjoittanut Skeptikko »
En homona toivota tervetulleiksi Suomeen henkilöitä, jotka haluavat tappaa minut:
http://www.bbc.com/news/magazine-33565055

Tanskan pakolaisapu: hallitsematon tulijatulva johtamassa armageddoniin ja yhteiskuntamme tuhoon:
http://jyllands-posten.dk/international/europa/ECE7963933/Sammenbrud-truer-flygtningesystem/

jka

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 6 711
 • Liked: 10469
 • Kuka vei meidän munat?
Vs: Irakilaisten turvapaikanhakijoiden tarinat. Totta vai tarua?
« Vastaus #23 : 26.07.2016, 12:32:12 »
Henkilöllä jolla on varaa tulla luvatta Suomeen, on varaa muuttaa myös Irakin sisällä. Kumma muuten,  ettei hänen vanhempiaan oli militia tappanut, kun hekin lienevät sunneja.

Tarinastahan jätettiin sopivasti kertomatta "eräs todella epäoikeudenmukainen tapahtumasarja" josta kaikki sai alkunsa. Miksi jätettiin kertomatta vaikka koko jaaritus on pitkä kuin nälkävuosi polveilevin sanakääntein. Veikkaan että siksi että tämä turvapaikkajantteri oli jo alunperin tehnyt jotain jonka vuoksi koko nyyhkytarina vesittyisi. Toki tarinankerrontaperinteen mukaisesti kertonut Ninnille että jotain "epäoikeudenmukaista" tapahtui.

CaptainNuiva

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 9 501
 • Liked: 5265
Vs: Irakilaisten turvapaikanhakijoiden tarinat. Totta vai tarua?
« Vastaus #24 : 26.07.2016, 12:34:43 »
"Ihminen, josta on tullut minulle todella läheinen ja tärkeä. Kuin perheenjäsen."
 "Tiedän hyvin hänen taustansa."

Muutamassa kuukaudessa kaikki tämä?
Tämä Ninni on kuin Simpsonien Päivi Nerg Lisa joka haluaa pitää mielikuvituksensa kautta löytämänsä yksisarvisen ponin.
"Lehto toteaa, että esim. hän itse sekä sosiaalijohtaja Syrjäläinen ovat syntyneet muualla, eivätkä siksi ole kantaväestöä."

Kni

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 8 944
 • Liked: 19441
 • Kertaluonteinen ja ainutlaatuinen yksittäistapaus.
Vs: Irakilaisten turvapaikanhakijoiden tarinat. Totta vai tarua?
« Vastaus #25 : 26.07.2016, 12:37:11 »
Henkilöllä jolla on varaa tulla luvatta Suomeen, on varaa muuttaa myös Irakin sisällä.

Tai muuttaa Jordaniaan. Se on siinä ihan vieressä, vink vink.
Osa järjestäytynyttä koulutettua koneistoa.

Totti

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 7 102
 • Liked: 41057
Vs: Irakilaisten turvapaikanhakijoiden tarinat. Totta vai tarua?
« Vastaus #26 : 26.07.2016, 12:48:19 »
Ninni Poijärvi pyytää julkisesti jakamaan kirjoituksensa Facebookissa, jos sitä kautta ihminen, jonka Ninni on tuntenut jo monta kuukautta, saisi mahdollisesti jotain apua.

Tuo juttu on täyttä sheissea alusta loppuun.

Bagdad on 7 miljoonan henkilön kaupunki. Pidän erittäin epätodennäköisenä ettei tämä Ninnin "ystävä" pystyisi mitenkään häviämään tähän väkijoukkoon, jos häntä vainotaan. Vai onko koko kaupunki häntä vastaan?

Irakissa on 37 miljoonaa ihmistä, niistä 32% eli noin 10 miljoonaa ovat sunnimuslimeja, loput shiioja. Maassa siis asuu valtava määrä sunnimuslimeja, jotka Ninnin mukaan pitäisi kaikki olla jonkun shiiamilitian vainoamia. Tarina ei kuitenkaan kerro miksei he kaikki ole paenneet Irakista Suomeen, joka ilmeisesti on ainoa turvallinen maa maan päällä.

Irak on väestöllisesti jakautunut kahtia. Sunnit asuvat lännessä ja pohjoisessa ja shiiat idässä. Bagdad on eräänlaisella sekavyöhykkeellä näiden välissä. Sunneilla on ylivoimainen enemmistö Irakin maa-alueesta, arviolta noin 60-70%.

Irakin sunnialue on naapuri mm. sunnilaisen Jordanian kanssa, jossa on myös suuria pakolaisleirejä. Myös pohjoisessa oleva Turkki on sunnilainen suurilla leireillä.

Ninnin "ystävä" voi siis paeta Irakin sisällä varsin suurella alueella tai jopa ottaa hatkat aina Ammaniin tai Istanbuliin saakka jos haluaa.
Epäilenkin, että kaveri on jo tullut Turkin kautta Suomeen eikä siis ole ollut minkäänlaisen vainon kohteena pitkään aikaan jos koskaan.


Ninnin pitää nyt pyyhkiä kyynelet ja ottaa järki käteen. Ei tässä itku auta kun lait koskevat myös Ninniä ja "ystävää". Suomi ei voi elättää Ninnin kaikkia kamuja, joihin hän "tutustuu".

Hyvä vinkki on myös olla ystävystymästä ihmisten kanssa, jotka eivät voi jäädä maahan pitkäksi aikaa. Ainakaan ei kannata alkaa kovin syvällisesti sitoutumaan heihin.

Ninni voi nyt kuitenkin iloita siitä, että hän saa kirjeystävän Irakissa (ellei kaveri päädy toisen muijan poveen). Ehkä jonain päivänä "ystävä" voi hakea turistiviisumin ja tulla kylään. Ei elämä yhteen eroon lopu vaikka pikku lumihiutale nyt pikkasen järkyttyi.
« Viimeksi muokattu: 26.07.2016, 12:49:58 kirjoittanut Totti »
Sosialisti on mätä ydintä myöten.
 - kansanviisaus

sologdin

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 1 857
 • Liked: 1171
Vs: Irakilaisten turvapaikanhakijoiden tarinat. Totta vai tarua?
« Vastaus #27 : 26.07.2016, 12:50:14 »
Näinhän niitä tarinoita kerrotaan.  Laitoin muutama päivä sitten tänne provokatorisen jutunpätkän siitä, miten Saksassa tapahtunutta terrori-iskua käsiteltäisiin suvakki-mediassa.  Se diskvalifioitiin, minkä osittain ymmärrän.  Varsinaisen asian lisäsin liitteeksi.  Kas näin se meni:

Poliisi ampui turvapaikkaa hakeneen lapsen!

Saksan poliisi on ampunut Würzburgissa 17-vuotiaan afganistanilaisen turvapaikanhakijan. Alaikäinen turvapaikanhakija on saapunut Saksaan muutama kuukausi sitten hakemaan turvapaikkaa. Lapsi oli matkalla Treuchtlingenistä Würzburgiin. Nyt poliisi on ampunut hänet paikallisjunamatkan jälkeen junan ulkopuolella.

http://yle.fi/uutiset/17-vuotias_afganistanilainen_hyokkasi_kirveen_kanssa_junaan_saksassa__useita_haavoittui/9034883
Jos en muitten kanssa mennä saa, kai yksinäni mennä saan.

Elemosina

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 10 606
 • Liked: 12248
 • old wave feminist
Vs: Irakilaisten turvapaikanhakijoiden tarinat. Totta vai tarua?
« Vastaus #28 : 26.07.2016, 14:03:57 »
Suvisten, jotka uskovat olevansa maailmankansalaisia, oma ajatusmaailma on todellakin naiiviakin naiivimpi. Lähtökohtaisesti uskotaan kaikkien olevan rehellisiä ja aina kertovan totuuden. Jos yhtään on maailmalla oikeasti kierrellyt niin vähintäänkin pitäisi olla perillä siitä että huijareita ja huijausyrityksiä riittää. Oma napa on tärkein napa.

Suomalaiset taitavat olla suunnilleen ainoita pöllöjä, jotka vielä luottavat tuntemattomien ihmisten rehellisyyteen. Mikäs siinä, se toimiikin suomalaisten kesken. Mutta samaa ei välttämättä kannata ulottaa ihan kaikenmaailman tallaajiin, joistakin läpsyistä nyt puhumattakaan.

Lähtökohtaisesti noissa puhutteluissa todistustaakka pitäisi olla sillä turvapaikanhakijalla. Eli jos ei pysty näyttämään tarinaansa jollain tavalla todeksi niin kielteinen päätös tulee automatic. Vai onko tässäkin nyt jotain muutosta tapahtunut.
Avoimilla rajoilla tuhottiin avoin yhteiskunta
EU-turistien CV http://hommaforum.org/index.php/topic,6906.msg1324730.html#msg1324730

alussaolisana

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 2 282
 • Liked: 3730
 • 17 v.
Vs: Irakilaisten turvapaikanhakijoiden tarinat. Totta vai tarua?
« Vastaus #29 : 26.07.2016, 14:07:08 »
Venäjällä tiedetään hyvin ilmiö, jossa tadzikki- tai girgiisiperheet lähettävät perheen nuorempia poikia siirtolaisiksi tai laittomiksi siirtolaisiksi Venäjälle. Kysymys on siitä, että kotimaissa ei ole töitä ja kaverit ovat tämän takia "tyhjäntoimittajia" eivätkä ole hyödyksi perheilleen. Tämä liittyy myös hallitsemattomaan väestönkasvuun. Mulla on vahva käsitys, että sellaiset maat kuin Somalia, Irak, Afganistan, ehkä Syyria harrastavat täsmälleen samaa. Sehän on jossain määrin sama ilmiö kuin pohjalaisten nuorempien poikien muutto Amerikkaan aikoinaan. Ero on vain se, että tässä perhe pyrkii saamaan poikansa "rikkaaseen länteen" vuolemaan kultaa koko perheelle plus että Amerikassa oli töitä eikä lainkaan sosiaaliturvaa. Siksi nämä nuoret miehet Eurooppaan tulevat ja siksi he ovat nuoria miehiä. Kyseessä on siis myös Afrikan ja Keski- ja Lähi-Idän väestöräjähdyksen purkautuminen kohti Eurooppaa. Jos tämä jatkuu, on se kestämätön tilanne koko Maapallolle, varsinkin kun muistetaan, että ko. alueiden väestönkasvu on selvästi suurempi kuin mitä Eurooppa koskaan pystyisi ottamaan vastaan. Turvapaikanhaku on pelkkä sivujuoni ja tekosyy tälle tosiasialliselle ilmiölle. Lisäksi pitää ymmärtää, että ko. alueiden väestöräjähdys aiheuttaa tämän ilmiön lisäksi myös niitä levottomuuksia, joita sitten mahdollisesti paetaan, mutta vielä suuremmassa määrin käytetään välineenä massamuuttoon. Pitää myös ymmärtää, että yhä useammat maat ja kansat ovat huomanneet tämän mahdollisuuden, eli todellinen muuttoaalto on vielä näkemättä elleivät rajat mene kiinni.
"Harmageddonin tapahtumapaikka sijaitsee nykyisessä Israelissa Afulan kunnassa (38 900 asukasta) ja sinne voi ajaa valtatie 66:a pitkin. Kunta mainostaa itseään sloganilla "Afula, hauska paikka asua"."

Tagit: irak