HOMMAN UUTISHUONE > Kotimaa

2016-07-28 IL: Poliisi vaatii MV-sivuston sulkemista / MV katosi netistä

(1/1129) > >>

Leona:
"Tämä on salassapidettävä asiakirja, mutta sen järkyttävyyden ja valheellisuuden takia päätän julkaista tämän, mahdollisista sanktioista huolimatta."

Haluatteko nähdä mitä Suomen viranomaiset ovat – Case MV-lehti


Asia vaaditaan käsiteltäväksi käräjäoikeudessa kiireellisesti, syytettyä kuulematta, salassa ilman yleisöä ja suullisesti.

"Pyydän, että asia käsiteltäisiin kiireellisenä, eikä asianosaisille varattaisi tilaisuutta tulla kuulluksi ennen määräyksen antamista. [..] Pyydetään asian käsittelyssä kertyneet oikeudenkäyntiasiakirjat pidettäväksi salassa ratkaisun lopputulosta ja sovellettuja lainkohtia lukuun ottamatta. [..] Pyydetään asian suullista käsittelyä yleisön läsnä olematta."

Skeptikko:

--- Lainaus käyttäjältä: Leona - 28.07.2016, 00:43:57 ---"Tämä on salassapidettävä asiakirja, mutta sen järkyttävyyden ja valheellisuuden takia päätän julkaista tämän, mahdollisista sanktioista huolimatta."

--- Lainaus päättyy ---

Jos Ilja mirroroisi saittinsa Freenettiin ja kenties tarjoisi myös tuntemattomassa fyysisessa paikassa sijaitsevaa palvelinta myös Torin ja I2P:n kautta, niin tällaisten sensuuriyritysten toteuttaminen tuskin noin vain onnistuisi:

http://hommaforum.org/index.php/topic,94.msg2338398.html#msg2338398

Jos nämä sananvapautta vihaavat mädättäjät onnistuvat sulkemaan MV-lehden, niin eiköhän seuraava askel ole nimenoman Torissa ja muualla toimivat pimeät alustat, joihin on jo sitten paljon vaikeampi puuttua. Siellä sitten pääsevät mellastamaan myös kaiken maailman "Väinämöisetkin" aivan vapaasti, toisin kuin nykyään. Ilmeisesti nämä mädättäjät eivät ole kuulleet Streisandin ilmiöstä:

Streisandin ilmiö
https://fi.wikipedia.org/wiki/Streisandin_ilmi%C3%B6

PS, Ilja voisi ehkä hakea poliittista turvapaikkaa Venäjältä.

Ari-Lee:
Isänmaan ja Suomen kansan ystävänä vaadin Helsinkin poliisilaitoksen johdon vaihtamista.

Skeptikko:
Tein pistokokeina testejä PDF:ssä luetelluista linkeistä. Hyvin suuri osa niistä ei (enää?) toiminut. En lukenut dokumenttia kovin huolellisesti, mutta mielenkiintoisesti ilmeisesti jonkinlaisella listalla (saattoi olla käytännössä joku vähemmän räikeäksi katsottu tapaus, kun siitä ei ilmeisesti oltu tehty jotain poistamisilmoitusta, vaikka jollekin tekijänoikeusrikkomisen listalle se silti oli ilmeisesti päätynyt) tiedotusvälineen tekijänoikeuden rikkomisesta oli myös mm. seuraava sivu, joka vielä toimii:

Ilta-Sanomat “lainasi” valokuvat MV-lehdestä
http://mvlehti.net/2016/06/03/ilta-sanomat-lainasi-valokuvat-mv-lehdesta/

Mikäköhän tuossa oli se tekijänoikeuden rikkominen? Kuvat, jotka MV-lehden mukaan Ilta-Sanomat tosiasiassa lainasi lähdettä mainitsematta MV-lehdestä (ja MV-lehti ehkä jostain Facebookista tms)? Kuvakaappaus Ilta-Sanomien tekstista? Sinällään aika härskiä ja röyhkeää kyllä medialta, jos se kehtaa tällaisessakin tapauksessa syyttää nimenomaan MV-lehteä tekijänoikeuden rikkomisesta, mutta ei ilmeisesti näe mitään vikaa omassa toiminnassaan.

Valitettavasti suurin osa muista linkeistä ei (enää?) toiminut, jotta oisi voinut paremmin arvioida sitä miten paljon niissä oli lainattu alkuperäisiä lähteitä. On syytä muistaa, että osittainen lainaaminen on sitaattioikeudella usein nimenomaisesti sallittua. Ja tosiasiassahan tämä vastuullinen media varsin surutta itse nappailee lupia kysymättä materiaalia joko suoriin lainauksiin, tekstiä referoiden ja silti lähdettä kertomatta tai ottamalla kuvia muualta käytöön lupia kyselemättä. Rohkenen epäillä, että esimerkiksi Ilta-sanomat olisi saanut esimerkiksi tuolta rikoksesta tuomitulta henkilöltä tai kuvan ottajalta lupaa julkaista rikoksesta tuomitun kuvaa.

Sitaattioikeus
https://fi.wikipedia.org/wiki/Sitaattioikeus

Uutisten tekijänoikeus- ja muu suoja
https://www.cs.tut.fi/~jkorpela/tekoik/uut.html

törö:
Nettilehtien toiminta on nykyään niin härskiä muiden juttujen varastamista, että MV ei paljon erotu joukosta.

Esmes Verkkouutiset on melkein pelkästään sitä, että julkaistaan muiden uutisia uudelleen kirjoitettuina ja aika usein ne on kaivettu esiin maksumuurin takaa, mikä menee aika alas, koska harva lehti viitsii enää tuottaa sinnekään omaa sisältöä.

Kansainvälisesti TV-kanavien sivuilta plagioidut jutut alkavat olla ihan normaalia maksullista sisältöä ja laatua voi kopioida vaikka jonkun think tankin sivuilta. Kolmen päivän tutustumistarjouksesta ei ehdi kulua kuin jotain varttitunti kun parhaat lähteet ovat jo kirjanmerkeissä eikä niissä piipahtaminen yleensä maksa mitään.

Amppareissa näkee, miten paljon Suomessa plagioidaan, koska vähän sen jälkeen kun yksi lehti on julkaissut jotain kiinnostavaa, heti kohta jotain kymmenen muuta lehteä kertoo saman omin sanoin ja hitaammat toimitukset julkaisevat omia plagiaattejaan pitkin päivää.

Edes turhaa tissiuutista ei osata etsiä itse netistä vaan kun joku löytää sellaisen vähän vanhentuneena, niin kohta sen löytävät muutkin.

Tää ala on polkenut itsensä suohon ihan itse ja mitään lehdistötukia ei edes harkittaisi jos multa kysyttäisiin, koska kuollutta hevosta ei kannata piiskata.

Navigaatio

[0] Viestien etusivu

[#] Seuraava sivu

Siirry pois tekstitilasta