Kirjoittaja Aihe: 2016-07-28 IL: Poliisi vaatii MV-sivuston sulkemista / MV katosi netistä  (Luettu 510705 kertaa)

Alaric

 • Administrator
 • Jäsen^^^
 • *****
 • Viestejä: 16 069
 • Liked: 30428
 • Ilon ja toivon admin
  • Profiili
Savon Sanomiin blogia kirjoittava Jussi Kuosmanen täräytti eilen linjoille helvetin mainion tekstin MV-lehteen liittyen. Kritiikkiä MV:n "kuoppaamisesta" innostuneelle ns. sivistyneistölle, asiallista analyysiä valtamediasta sekä erittäin hyvää settiä muutenkin.

Suosittelen.

http://blogit.savonsanomat.fi/mita-sita-tyhjaa/kiima-mv-lehdesta/

Lainaus
Kiima MV-lehdestä

Kymmenissä eri medioissa ja verkkoteksteissä julkaistiin ilouutinen: MV-lehti suljettiin. Hip hurraa! Muutaman tunnin kuluttua: Voi paska, se avattiin taas.

Riemunkiljahdusten ryydittämät sulkemisjutut yhdestä pienestä nettijulkaisusta saivat hetkessä enemmän palstatilaa kuin kaikki hallituksen toimenpiteet köyhyyden vähentämiseksi yhteensä. Miksiköhän? Ai kun on niin karmeen rikollinen ja rasistinen julkaisu, että siksi? Ja muita syitäkö, arvon toimittajat, ei moiselle julkaisuinnolle ole? Älkää viitsikö. Eikö kukaan muka julkaissut juttua lopettamisesta silkasta vahingonilosta? Vahingonilo on viheliäs motiivi vakavalle journalismille.

Jos on seurannut ”sivistyneistön” keskustelua kyseisestä julkaisusta ja lukenut peräti MV-lehteäkin, näkee kohun todellisen syyn: Julkaisu on röyhkeästi sanoutunut irti kaikesta siitä toimituksellisesta itsekontrollista ja poliittisen korrektiuden jargonista, johon olemme tottuneet. Se määrittelee sananvapauden uudelleen. Tai vielä paremmin: se määrittelee itse oman sanomisen vapautensa – ja sen seurauksena sanoo mitä sylki suuhun tuo. Sellainen on ensin häiritsevän kiusallista, sitten raivostuttavan moukkamaista ja viimein sopimatonta ja rangaistavaa. Niin tabun rikkominen aina on ollut.

Jos jokin, niin MV-lehti, on täysin irtautunut suomettumisen ajalta periytyvästä mediakollektivismista, jossa valtamedian toimittajat päättävät uutisaiheet ja sen missä sävyssä niistä kansalle kerrotaan
. He päättävät myös mikä tai kuka nostetaan ja kuka teilataan. Konsepti on toiminut vuosikymmenet – vahingoksemme. Suomalaisista on tullut maailmassa eniten mediaansa luottava kansakunta. Uskomatonta.

Se on eräänlaista meritokratiaa, itsensä älyköiksi ylentäneiden valtaa: Muka rahvasta viisaammat toimittajat rakentavat kansakunnalle moraalin ja vieläpä neuvovat päivittäin kuinka sen mukaan kuuluu olla ja elää. Ketä pitää äänestää ja ketä halveksia. Media on myös nimennyt omalla päätöksellään sankarit ja roistot. Tuominnut etukäteen. Vienyt kunnian ja maineen keneltä on tahtonut. Silittänyt ensin ja sitten teilannut – vain koska on voinut. Mylläköissä ei yksikään median edustaja vielä ole joutunut vastuuseen yhdenkään ihmisen tai aatteen hautaamisesta.

Suomessa valtamedia on aina ollut todellinen neljäs valtiomahti – ja muita kolmea suurempi. Jos joku ei ole tätä huomannut, pidän hänen medialukutaitoaan ja kykyään etsiä vaihtoehtoista tietoa erittäin rajallisena. Ja se rajallisuus on yleistä. Ihmiset, jotka jonottavat ilmaisia muoviämpäreitä eivät yleensä ole kovin mediakriittisiä. Heille riittää Ylen valikoidut uutiset, Maikkarin surkeasti käsikirjoitettu Salkkarit ja Seiskan mattinykäsjournalismi. Ja tietenkin kaikki, mitä valtamediassa kirjoitetaan, on heidän mielestään totta. Ihan vain siksi, koska se on sinne kirjoitettu.

Neljäs valtiomahti on tässä maassa ollut mahdeista ainoa, jolla itsellään ei ole ollut yläpuolellaan minkäänlaista kontrollia (Julkisen sanan neuvosto? Älkää naurattako!). Vasta internetin myötä tilanne on hieman parantunut. Mikä tahansa ei enää mene läpi vaikka se seisoisi Hesarissa. Joku netin näsäviisas kertoo nopeasti somessa mitä oikeasti tapahtui. Ja se on todella tervetullutta. Ensimmäistä kertaa myös medialla on vahtikoira. Toimittajat joutuvat skarppaamaan sekä juttujensa sisällön, että oman maailmankuvansa suhteen. Räikeimmin (ja toki myös röyhkeimmin) toimittajien ammattitaidon – ja samalla sen maailmankuvan – on kyseenalaistanut juuri MV-lehti. Siinä syy ilakoivien lopettamisotsikoiden runsauteen.

Puolustanko siis rasistiseksi roskalehdeksi nimettyä MV-lehteä? Puolustan sananvapautta lähes sen kaikissa muodoissa! Siinä mielessä MV-lehti on tervetullutta vettä mediakentän ummehtuneeseen kaivoon. Se hämmensi sitä niin, että näemme pohjan. Se myös paljasti, ettei meillä ollut todellista sananvapautta, vaan rajoitettu sellainen. Rajoitimme sen itse opetusten mukaiseksi. Vedimme rajat kuuliaisesti valtamedian ja poliitikkojen neuvomiin kohtiin. Missä siinä näkyy oma ajattelu? Sellainen on alamaisuutta, ei vapautta. Toki se kuulostaa sivistykseltä, mutta mitä sellainen oikeasti on? Narrien matkimista.

Rehellisyyden nimissä on sanottava, että MV-lehden jutuista aivan liian moni on täyttä paskaa. Sääli. Lehden idea on nimittäin helkutin hyvä: kaikista ja kaikesta riippumaton, eli kaikelle tabujargonille haistattava media.

Lehden viimeinen riman alitus – ja inhottava sellainen – oli selkeästi henkisesti vajaakuntoisen ihmisen facebook-viestien julkinen repostelu, koskekoon ne viestit mitä tahansa. Mutta on MV-lehdessä suuri määrä hyvääkin. Moni kiusallinen asia on saanut valtamediassa julkisuutta vasta ja vain, kun se on ensin julkaistu MV-lehdessä. Eli todellinen tiedonvälitys on toteutunut vasta pakon edessä.

MV-lehti testaa nyt puolestamme sananvapautemme rajat tässä maassa. Se tekee sen todennäköisesti vielä oikeudessa. Ja se, jos mikä, on tervetullutta ja toivottavaa.
Keskustelu on nimittäin saanut jo absurdeja piirteitä. Sananvapaudelle on jopa keksitty valtamedian toimesta synonyymi: sananvastuu. Mikä hirvittävä orwellilainen termi!

Kirjoitin tämän siksi, koska pidän itseäni medialukutaitoisena – ja toivon, että kaikki opettelisivat taidon. Osaan etsiä vaihtoehdot faktoina esitetyille valheille ja puolitotuuksille. Niitä esiintyy runsain mitoin kaikissa medioissa. Turha siis syyttää yhtä. Toiset vain valehtelevat sivistyneemmin. Osaan myös erottaa moukkamaisuudesta, pahantahtoisuudesta tai peräti vihasta syntyneen tekstin viileän ammattimaisesta. Jälkimmäistä esiintyy valtamediassa runsain mitoin enemmän kuin siinä yhdessä, se myönnettäköön.

Mielestäni kykenen päättelemään lehden sisällöstä jopa sen toimittajakunnan arvomaailman ja poliittiset intohimot. Ja sanonpa vain: toimittajiksi naamioituneita maailmankatsomuksensa tuputtajia riittää.

Jussi Juhani

PS.

Sanoin: ”Puolustan sananvapautta lähes sen kaikissa muodoissa…” Sananvapauden ulkopuolelle jätän jo rikoslaissakin tuomitun tarkoituksellisen henkilöön tai henkilöyritykseen kohdistuvan kunnianloukkauksen ja herjauksen. Sellaista esiintyy varsinkin somessa aivan liikaa. Niljakkainta sananvapauden väärinkäyttöä on puolustuskyvyttömän ihmisen vajavaisuuksista kertominen tai niille nauraminen. Siitä tuorein esimerkki on ns. risujemmaaja-video. Sen kuvannut ja julkaissut tyyppi on tyylipuhdas kusipää ja ihmiskiusaaja.
Hommaforumille kirjoittaminen - käytännön ohjeita ja vinkkejä: https://hommaforum.org/index.php/topic,123992.0.html

Kuntalaisaloite Helsingin suurmoskeijahankkeeseen liittyvästä kansanäänestyksestä: https://www.kuntalaisaloite.fi/fi/aloite/4643

nollatoleranssi

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 13 663
 • Liked: 7446
 • Puhekin on teko
  • Profiili
Vs: 31.7.2016 Jussi Kuosmanen : Kiima MV-lehdestä
« Vastaus #661 : 01.08.2016, 19:30:16 »
Lainaus
Kymmenissä eri medioissa ja verkkoteksteissä julkaistiin ilouutinen: MV-lehti suljettiin. Hip hurraa! Muutaman tunnin kuluttua: Voi paska, se avattiin taas.
Suomalaisen median uusi slogan: "Yhden totuuden taktiikalla eteenpäin!"

11.9.2015: Suomalainen terrorismiasiantuntija: Tarina pakolaisten joukkoon soluttautuneista terroristeista satua
13.11.2015- Terroristijahteja joka puolella Eurooppaa

nollatoleranssi

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 13 663
 • Liked: 7446
 • Puhekin on teko
  • Profiili
Vs: 31.7.2016 Jussi Kuosmanen : Kiima MV-lehdestä
« Vastaus #662 : 01.08.2016, 19:48:01 »
Lainaus
Jos jokin, niin MV-lehti, on täysin irtautunut suomettumisen ajalta periytyvästä mediakollektivismista, jossa valtamedian toimittajat päättävät uutisaiheet ja sen missä sävyssä niistä kansalle kerrotaan. He päättävät myös mikä tai kuka nostetaan ja kuka teilataan. Konsepti on toiminut vuosikymmenet – vahingoksemme. Suomalaisista on tullut maailmassa eniten mediaansa luottava kansakunta. Uskomatonta.

MV-lehti kuten useimmat nykyajan vastamediailmiötkin juontavat juurensa siitä, ettei tieto ole ainoastaan harvojen ja valittujen käsissä. Tietoa on saatavilla enemmän ja myös laajemmin. Monista asioista ei voida valehdella samalla tapaa kuin suomettumisen aikoihin ja jos valheesta jää kiinni, niin se herättää huomiota.

Mediaan on luotettu ja uskottu sen takia, koska sen on ajateltu toimivan kansan parhaaksi. Kansa alkaa tulemaan epäluuloiseksi, kun median toiminta on mennyt viime aikojen tapahtumien takia entistä härskimpään suuntaan.

Suomessa on vielä saatettu uskoa siihenkin, että medioissa on pientä kilpailua toistensa kanssa. Vaikka alueelliset nogo-alueet onkin jaettu sulassa sovussa eri medioiden kesken, niin on silti ajateltu, etteivät kaikki mediat ole pelkkä löyhä yhteenliittymä, vaan ne uskaltaisivat toimia myös erillään tuoden erilaisia äänenpainoja esiin. Tämä on tietenkin pelkkää unelmaa.

Yksittäisissä äänenpainoissa tuo saattaa näkyäkin, mutta laajemmassa kuvassa reviirit on jaettu tarkkaan ja harkitusti. Tunkeutujia rangaistaan ja erimielisiä vainotaan. Suurimmaksi ongelmaksi onkin viime aikoina tullut väärämielisyys. Jos joku pitää vaientaa erimielisyyden takia, niin silloin aletaan olemaan vaarallisella tiellä.

MV-lehteä ei pidä nostaa jalustalle, mutta sen vaientamiseen pitäisi olla muitakin syitä kuin Iljan entinen moottoripyöräkerhojäsenyys ja venäläistaisuus Jos Ilja kääntyisi väkivaltaiseksi äärimuslimiksi, niin saisi olla luultavasti täysin rauhassa suomalaisten vaikuttajien ja poliitikkojen vihalta. Kopioimissyytökset eivät myöskään vakuuta, jos kaikki mediat julkaisevat saman uutisen peräkkäin toisensa jälkeen.
Suomalaisen median uusi slogan: "Yhden totuuden taktiikalla eteenpäin!"

11.9.2015: Suomalainen terrorismiasiantuntija: Tarina pakolaisten joukkoon soluttautuneista terroristeista satua
13.11.2015- Terroristijahteja joka puolella Eurooppaa

Pro Patria Finlandia

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 663
 • Liked: 764
  • Profiili
Pitää taas kritisoida tätä lammasmaisen tyhmää karjaa tälläkin forumilla. Alaric välittää Savon Sanomien uutisen tänne ja 3 ihmistä tykkää siitä. Sitten vain 10min myöhemmin ja tarkemmin sanoen seuraavassa kommentissa pw lainaa tätä samaa uutista ja saa heti 5 tykkäystä, vaikka ei itse kerro mitään ihmeellistä lisäystä tähän!

Siis mitä vittua! Mulla on yliherkkyys tyhmiä ihmisiä kohtaan ja niitä näyttää näköjään olevan täälläkin ihan tarpeeksi.

Pidetäänpä siis taas taukoa ja yritetään hoitaa sillä välin tätä homo-hommaa tärkeämpiä asioita. Palaillaan sitten taas tänne, jos huvittaa.

See you in Hell: https://www.youtube.com/watch?v=NpXJhSOnkhM

Enkä tarvitse typerien lampaiden tapaan juhannusbanneja, vaan osaan olla itse poissa täältä niin kauan kuin itse haluan.

Iku-routa

 • Jäsen^^
 • **
 • Viestejä: 338
 • Liked: 515
  • Profiili
Pitää taas kritisoida tätä lammasmaisen tyhmää karjaa tälläkin forumilla. Alaric välittää Savon Sanomien uutisen tänne ja 3 ihmistä tykkää siitä. Sitten vain 10min myöhemmin ja tarkemmin sanoen seuraavassa kommentissa pw lainaa tätä samaa uutista ja saa heti 5 tykkäystä, vaikka ei itse kerro mitään ihmeellistä lisäystä tähän!

Siis mitä vittua! Mulla on yliherkkyys tyhmiä ihmisiä kohtaan ja niitä näyttää näköjään olevan täälläkin ihan tarpeeksi.

Pidetäänpä siis taas taukoa ja yritetään hoitaa sillä välin tätä homo-hommaa tärkeämpiä asioita. Palaillaan sitten taas tänne, jos huvittaa.

See you in Hell: https://www.youtube.com/watch?v=NpXJhSOnkhM

Enkä tarvitse typerien lampaiden tapaan juhannusbanneja, vaan osaan olla itse poissa täältä niin kauan kuin itse haluan.

Tä? Mitä väliä jollain tykkäyksillä on?
"Know what you're owed on this dark day road
 Temper burn hot
 And your heart stay cold"

Hamsteri

 • Kannatusjäsen
 • Jäsen^^^
 • ****
 • Viestejä: 4 160
 • Liked: 2510
 • Pan-turanisti hamsteri-bei
  • Profiili
Tykkäys tappaa? <.<
-Naiset loivat julkisesta sektorista helvetinkoneen, jonka tarkoitus on tappaa sinut monikultturismilla. -Älä luota mihinkään, mikä vuotaa kerran kuussa ja ei kuole. -Kaaos ja Kontrolli.

Alaric

 • Administrator
 • Jäsen^^^
 • *****
 • Viestejä: 16 069
 • Liked: 30428
 • Ilon ja toivon admin
  • Profiili
Pitää taas kritisoida tätä lammasmaisen tyhmää karjaa tälläkin forumilla. Alaric välittää Savon Sanomien uutisen tänne ja 3 ihmistä tykkää siitä. Sitten vain 10min myöhemmin ja tarkemmin sanoen seuraavassa kommentissa pw lainaa tätä samaa uutista ja saa heti 5 tykkäystä, vaikka ei itse kerro mitään ihmeellistä lisäystä tähän!

Siis mitä vittua! Mulla on yliherkkyys tyhmiä ihmisiä kohtaan ja niitä näyttää näköjään olevan täälläkin ihan tarpeeksi.

Pidetäänpä siis taas taukoa ja yritetään hoitaa sillä välin tätä homo-hommaa tärkeämpiä asioita. Palaillaan sitten taas tänne, jos huvittaa.

See you in Hell: https://www.youtube.com/watch?v=NpXJhSOnkhM

Enkä tarvitse typerien lampaiden tapaan juhannusbanneja, vaan osaan olla itse poissa täältä niin kauan kuin itse haluan.

Älä ressaa, hyvä mies. Relax. Jäsen pw teki ketjun aiheesta, josta olin jo aiemmin laittanut linkin tähän ketjuun ja se sitten yhdistettiin tähän :)
Hommaforumille kirjoittaminen - käytännön ohjeita ja vinkkejä: https://hommaforum.org/index.php/topic,123992.0.html

Kuntalaisaloite Helsingin suurmoskeijahankkeeseen liittyvästä kansanäänestyksestä: https://www.kuntalaisaloite.fi/fi/aloite/4643

ämpee

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 12 470
 • Liked: 9840
  • Profiili
Kiitos jäsen  Punavihervärisokea, piti oikein käydä tykkäämässä jäsen Alaricin löytämää kirjoitusta.

Siinä kirjoituksessa oli paljon asiaa.
MV-lehden puolella avoimesti kerrottiin mistä johtuu se, että heillä on "ekologinen" lokero Suomen mediakentällä.
Valtamedia hoitaa surkeasti tiedottajan tehtäviään, vääristelee sitä mitä tiedottaa, sekä jättää paljon tiedottamatta.

Tuohon "markkinarakoon" MV-lehti kiilasi, ja surkeinta asiassa on se, että valtamedialle ei nähtävästi tullut mieleenkään kiilata ekologista lokeroa kiinni, vaan ainoastaan koittaa hiljentää lokeron käyttäjän.
Siellä tiedoitusopin laitoksella ei nähtävästi ole kerrottu omille kengilleen kusemisesta yhtään mitään, sillä paljoa tarkemmin sitä ei enää olisi voinut toteuttaa.

Pitää toivoa kovaa meteliä tämänkin asian puitteissa, josko se saisi ihmiset kiinnostumaan, sillä kaikesta ikävästä huolimatta on tällä viihteellistäkin arvoa.
Jäseneltä ISO: "Kotouttaminen on hölmöläisten puuhaa, kotiutuminen ja yhteiskuntaan integroituminen on maahantulijoiden omalla vastuulla."

PaulR

 • Vieras
Pitää taas kritisoida tätä lammasmaisen tyhmää karjaa tälläkin forumilla. Alaric välittää Savon Sanomien uutisen tänne ja 3 ihmistä tykkää siitä. Sitten vain 10min myöhemmin ja tarkemmin sanoen seuraavassa kommentissa pw lainaa tätä samaa uutista ja saa heti 5 tykkäystä, vaikka ei itse kerro mitään ihmeellistä lisäystä tähän!

Siis mitä vittua! Mulla on yliherkkyys tyhmiä ihmisiä kohtaan ja niitä näyttää näköjään olevan täälläkin ihan tarpeeksi.

Pidetäänpä siis taas taukoa ja yritetään hoitaa sillä välin tätä homo-hommaa tärkeämpiä asioita. Palaillaan sitten taas tänne, jos huvittaa.

See you in Hell: https://www.youtube.com/watch?v=NpXJhSOnkhM

Enkä tarvitse typerien lampaiden tapaan juhannusbanneja, vaan osaan olla itse poissa täältä niin kauan kuin itse haluan.

Haluan ottaa neuvoa jäsen Alaricillta; ottaa rauhassa.

Peltipaita

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 3 948
 • Liked: 6846
 • Politiikan tutkija ja taidekriitikko
  • Profiili
MV:
Suomen Journalistiliitto teki itsestään pellen
Journalistiliitto huolehtii Turkin median sananvapaudesta, mutta sulkee silmänsä, kun Suomen viranomaiset yrittävät salassa viekkaudella ja vääryydellä sulkea Espanjassa toimivan nettijulkaisun!

Ksml.fi uutisoi, että Journalistiliitto pyytää hallitusta painostamaan Turkin hallitusta lopettamaan hyökkäykset mediaa vastaan. Journalistiliitto pyytää pääministeri Juha Sipilää  ja ulkoministeri Timo Soinia ilmaisemaan huolen Turkin sanan- ja lehdistönvapauden puolesta.

...

Samaisen MV -artikkelin Facebook -kommentti. Reijo Kuha:

Journalistiliitossa nimenomaan tehtaltiin rikosilmoituksia MV-lehteä vastaan tuossa keväällä, oikein lakimiehen avustuksella. Tämä on 100% fakta. Sähköpostit on tallessa. Postasin tämän myös foorumille, mutta se taisi mennä ohi monilta silloin.

Journalistiliiton jäsenkirjeestä toukokuulta:

Tee rikosilmoitus MV-lehdestä – autamme sinua siinä

...

Rikosilmoituksen tekijää pyydetään ottamaan yhteyttä lakimies Jussi Salokankaaseen (jussi.salokangas@journalistiliitto.fi).


http://mvlehti.net/2016/08/01/suomen-journalistiliitto-teki-itsestaan-pellen/
« Viimeksi muokattu: 02.08.2016, 00:34:45 kirjoittanut Peltipaita »
"Kumiluodit ovat hyväksyttävyyden rajoilla"  sanoi Matti Vanhanen, kun Kataloniassa haluttiin saada mielipide selville äänestämällä.

Pergolaattori

 • Jäsen^^
 • **
 • Viestejä: 448
 • Liked: 215
  • Profiili
Pitää taas kritisoida tätä lammasmaisen tyhmää karjaa tälläkin forumilla. Alaric välittää Savon Sanomien uutisen tänne ja 3 ihmistä tykkää siitä. Sitten vain 10min myöhemmin ja tarkemmin sanoen seuraavassa kommentissa pw lainaa tätä samaa uutista ja saa heti 5 tykkäystä, vaikka ei itse kerro mitään ihmeellistä lisäystä tähän!

Siis mitä vittua! Mulla on yliherkkyys tyhmiä ihmisiä kohtaan ja niitä näyttää näköjään olevan täälläkin ihan tarpeeksi.

Pidetäänpä siis taas taukoa ja yritetään hoitaa sillä välin tätä homo-hommaa tärkeämpiä asioita. Palaillaan sitten taas tänne, jos huvittaa.

See you in Hell: https://www.youtube.com/watch?v=NpXJhSOnkhM

Enkä tarvitse typerien lampaiden tapaan juhannusbanneja, vaan osaan olla itse poissa täältä niin kauan kuin itse haluan.


;D Tässä on nyt mietinnässä että kumman mopo -aiheisen metaforan valitsisi. Sen että ketjut putoavat kasalle asfalttiin heti kytkimen noston jälkeen jolloin matka tyssää alkuunsa vai sen että keula nousee ja etuteleskooppi putoaa pyörineen maahan jolloin matkan on jopa pieni pakko jatkua. Teknisesti ottaen sulkevat pois toisensa joten tarjoan molemmat.

Oletko koskaan tullut miettineeksi miten 60sek väliaika tykkäysten välillä rajoittaa asiallisten kommenttien huomiointia? Olen muutaman kerran nähnyt vaivan ja odottanut sen 60 sek pelkästään päästäkseni alleviivaamaan jotain peräkkäisiä hyviä kommentteja. Monessa tapauksessa 60 sek sisään mahtuu paljon tykkäyksen ansaitsevia kommentteja joita en välitä alkaa jäädä päivystämään. Kovin harvassa on viestit joiden omaksumiseen menee yli 60s joten tykätyn viestin jälkeen tulee useamman viestin tai jopa sivun mittainen katvealue.


Tavallaan täsmälleen asiaan tai tilanteeseen liittyen, etsin ketjua Janitskinista. Katsoin Tiina Wiikin Janitskin -haastattelun ( https://youtu.be/Mzdf-6dTCAc ) ja muutama kommentti Janitskinista.

Veikkaan että Janitskin edustaa ihmistyyppinä melko hyvin Hommalla esiintyvää ihmistyyppiä joka tuskastuu asioiden vatvomiseen ja haluaa ripeitä, nopeita, näkyviä ja suoraviivaisia toimenpiteitä.

Täsmällisemmin ottaen MBTI -tyyppi ESTP, yrittäjä: ( http://www.feelback.com/tuote-esitteet/ESTP_yrittaja.pdf )


"ESTP:n muista ajattelutyyleistä selvimmin erottuvat ominaisuudet ovat spontaanisuus, energisyys,
nopeus ja loogisuus. ESTP:t ovat luontaisia PR-ihmisiä, markkinoijia ja yrittäjiä. He nauttivat
saadessaan olla yhteydessä ihmisiin."


"Funktioiden järjestyksestä voidaan päätellä myös, mitä synnynnäisiä heikkouksia tällä ajatustyylillä
on. ESTP:llä heikoin funktio on Ni eli sisäinen intuitio. Tämä tarkoittaa sitä, että ESTP ei ole erityisen
hyvä omaperäisessä ja luovassa ajattelussa. Hän saakin enemmän ideoita itsensä ulkopuolelta:
työkavereilta, lehdistä, netistä, jne. Myös tunteiden käsittely (F) kuuluu heikompien funktioiden
puolelle. Tämä saattaa näkyä diplomaattisuuden puutteena eli taipumuksena reagoida tavalla, joka
loukkaa herkempiä ihmisiä. "

"ESTP:n Perustyyli johtamisessa on Reagoija (SP). Se tarkoittaa esillä oleviin haasteisiin ja tilanteisiin
tarttumista ja niiden hoitamista. Luonteenomaista ESTP:lle on kyky reagoida samanaikaisesti moniin
asioihin. Tämän mahdollistavat ulospäin suuntautuva S-funktio ja kehittynyt looginen ajattelu (T).
Johtamisen kehityshaasteet liittyvät tilanteisiin, joissa pitää itsenäisesti kehitellä uusia asioita,
esimerkiksi strategioita tai uusia menettelytapoja. ESTP tekee sellaista mieluummin muiden kanssa."


"Vaikeimpia yhteistyökumppaneita ESTP:lle ovat teoreettiset tai kovin herkät ihmiset. Teoreettiset sen
takia, että ESTP:n oma ajattelutapa on konkreettista, suoraviivaista ja käytännöllistä. Hän
mieluummin toimii kuin miettii asioiden taustateorioita. Kovin herkät F-ihmiset saattavat olla myös
vaikeita sen takia, että ESTP luontainen tyyli on hyvin suoraviivainen, välillä suorastaan ronski."

"ESTP ottaa erittäin mielellään ja spontaanisti kantaa mitä erilaisimpiin asioihin. Useimmiten hän
hakee asioista vikoja. Tarkoituksena ei kuitenkaan ole ampua alas ehdotuksia, vaan synnyttää niistä
kriittistä keskustelu. ESTP on valmis muuttamaan omia näkemyksiään, kun hän saa muilta riittävän
hyviä perusteluja. "

"ESTP on luonteeltaan ”rauhaton sielu”, joka kaipaa ympärilleen ihmisiä ja uusia virikkeitä. Jos
sellaiset puuttuvat, hän yrittää järjestää niitä itse. Jos sekään ei onnistu, hän voi käydä rauhattomaksi
tai turhautuneeksi. Asia, jota ESTP myös kovasti arvostaa, on toiminnan vapaus. Jos se puuttuu, hän
muuttuu helposti hyvin kriittiseksi ja kapinalliseksi."


"Toinen ESTP:lle tunnusomainen piirre ovat spontaanit kriittiset ”pistot”, joita hän tekee
pääasiassa huumorin varjolla. Ne haavoittavat helposti herkempiä yhteistyökumppaneita (Fihmiset).
Huomion kiinnittäminen tähän tapaan parantaa usein henkilösuhteita. "


Katsokaas haastattelu. Vaikka keskustelu sinänsä etenee, Ilja tuskastuu täsmälleen samalla tavalla kokiessaan että keskustelusta häviää terhakkuus, 'dynaamisuus'. :) Keskustelu sinänsä ei tarjoa hommalaiselle mitään uutta.Vaikuttaa ihan hyvältä sälliltä ja persoonatyyppinsä perusteella näyttää olevan tällä hetkellä omimmalla tontillaan. Tarkoittaa fiherfasemmiston harmiksi sitä että virta tulee riittämään eikä heikkoja kohtia ole (Joilla olisi merkitystä nykyisessä mediakentässä ja -yleisöllä) kunhan pitää hyvän porukan ympärillään.


Noiden lainausten perusteella on ilmeistä miksi Janitskin ja MV -lehti on F/J -tyyppisen vihervasemmiston ihon alla. Janitskinin kanssa perusasioista samaa mieltä olevat F/J -tyypin ihmiset tukevat lajityypilleen ominaisen raivokkaasti 'omiaan'. Keinoja kaihtamatta ja jopa riippumatta siitä onko puolustettava oikeassa tai väärässä. Janitskinin tapauksessa tarkoittaa sitä porukkaa joka mouhottaa keskustelupalstoilla ja lähettelee irtokirjaimista liimailtuja uhkauksia kansanedustajilleen.-

Saturnalia

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 1 780
 • Liked: 4878
 • Not my Helsinki
  • Profiili
Ilja on Lieksan miehiä. Pohjois-karjalainen luonne. Itse asuin vajaan kymmenen vuotta Joensuussa aikanaan, ja tuo mentaliteetti tuntuu kotoiselta vaikka syntyperäinen stadilainen olenkin. Iljalla ja mulla on lähes täysin identtinen tausta, paitsi että mä olen Stadista. Iljan vaikuttaa kyllä niin lieksalaiselta kuin olla ja voi. Siitä olen samaa mieltä että nyt on Ilja alallaan. Täysin tinkimätön vapauskäsitys sopii tuohon duuniin just, saa muut näyttämään itäblokin toimittajilta.
Hanna Nikkanen puhuu ilmastonmuutoksesta ja haarukoi suuhunsa nepalilaista tuorejuustoa.
Helsingin Sanomat 17.12.2017.

2nd_generation_refugee

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 667
 • Liked: 380
  • Profiili
MV:
Suomen Journalistiliitto teki itsestään pellen
Journalistiliitto huolehtii Turkin median sananvapaudesta, mutta sulkee silmänsä, kun Suomen viranomaiset yrittävät salassa viekkaudella ja vääryydellä sulkea Espanjassa toimivan nettijulkaisun!

Ksml.fi uutisoi, että Journalistiliitto pyytää hallitusta painostamaan Turkin hallitusta lopettamaan hyökkäykset mediaa vastaan. Journalistiliitto pyytää pääministeri Juha Sipilää  ja ulkoministeri Timo Soinia ilmaisemaan huolen Turkin sanan- ja lehdistönvapauden puolesta.

...

Samaisen MV -artikkelin Facebook -kommentti. Reijo Kuha:

Journalistiliitossa nimenomaan tehtaltiin rikosilmoituksia MV-lehteä vastaan tuossa keväällä, oikein lakimiehen avustuksella. Tämä on 100% fakta. Sähköpostit on tallessa. Postasin tämän myös foorumille, mutta se taisi mennä ohi monilta silloin.

Journalistiliiton jäsenkirjeestä toukokuulta:

Tee rikosilmoitus MV-lehdestä – autamme sinua siinä

...

Rikosilmoituksen tekijää pyydetään ottamaan yhteyttä lakimies Jussi Salokankaaseen (jussi.salokangas@journalistiliitto.fi).


http://mvlehti.net/2016/08/01/suomen-journalistiliitto-teki-itsestaan-pellen/
Nyt nuorisojärjestöt tekee itsestään pellejä, joka on aika lievä ilmaus.
Muutama aika sitten vaativat sananvapauteen vedoten MV-lehden sulkemista :facepalm:
http://www.verkkouutiset.fi/politiikka/nuorisojarjestojen_julkaisut_turkki_sananvapaus-53466
"Suomalaisuus on hyvä kulttuuri suomalaisille"
Ei evakko vaan Karjalan pakolainen, vrt. Palestiinian pakolainen.

writer

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 3 969
 • Liked: 8442
  • Profiili
Tuonen Joutsen haastattelee Ilja Janitskinia ja myös sananvapaus-taistelija ja rajat kiinni aktivisti Junes Lokka esiintyy ja jututtaa Iljaa:

https://www.youtube.com/watch?v=Mzdf-6dTCAc
Paavo Väyrynen paljastaa Sauli Niinistön euro-puliveivauksen jossa Sauli Niinistö petkutti, huijasi ja ujutti suomalaiset ja Suomen euroon ilman kansanäänestystä ja ilman edes kunnollista eduskuntakäsittelyä pelkällä tiedonannolla:

https://www.youtube.com/watch?v=GncxoW11v4Y

pistäkää jakoon

Peltipaita

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 3 948
 • Liked: 6846
 • Politiikan tutkija ja taidekriitikko
  • Profiili
Naps
Nyt nuorisojärjestöt tekee itsestään pellejä, joka on aika lievä ilmaus.
Muutama aika sitten vaativat sananvapauteen vedoten MV-lehden sulkemista :facepalm:
http://www.verkkouutiset.fi/politiikka/nuorisojarjestojen_julkaisut_turkki_sananvapaus-53466

Persunuoret muuten mukana, vaan ovatko lausuneet mitään MV -jahdista?
« Viimeksi muokattu: 02.08.2016, 14:14:22 kirjoittanut Kemolitor »
"Kumiluodit ovat hyväksyttävyyden rajoilla"  sanoi Matti Vanhanen, kun Kataloniassa haluttiin saada mielipide selville äänestämällä.

ismolento

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 2 426
 • Liked: 2209
  • Profiili

Hävetköön, jos osaa. Kai siellä filosofian laitoksella jyväskylässä nyt edes ripaus arkijärkeä olisi heinolan tyttöön pitänyt tarttua.

Jyväskylän Yliopisto on yksi tämän maan vahvimpia vasemmistolaisuuden ja jopa kommunismin saarekkeita.

Vähän näyttää siltä, etteivät Helsingin ja Tampereen yliopistot paljon vasemmistolaisuudessa jälkeen jää. Vihreydessä menevät varmaan edellekin. Hyvin on saatu yliopistot samaan ruotuun, vaikka tieteen harjoittamiseen pitäisi kuulua tietty avarakatseisuus ja se paljon ylistetty moniarvoisuus.

Vaikka toisaalta niinhän se on, että raha puhuu. Väärät mielipiteet tai tutkimushankkeet voivat sulkea rahahanat. Apurahoilla tai niiden puuttumisella kulttuuririntamakin pidetään ojennuksessa ja virallisesti hyväksytyn mielipidesuunnan takana.

Nyymi

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 541
 • Liked: 963
  • Profiili
Ei vaan pysty, liian hapokasta. Englannissa on yleistynyt sellainen termi keskusteluissa, kuin virtual signalling.

Tarkoittanet kuitenkin käsitettä virtue signalling, hyvesignalointi, moraalisäteily.
"Yhä useampi ihminen löytää puolisonsa ulkomailta tai on töissä ulkomailla. Sellaisessa maailmassa rajat ovat vain tiellä." -- Erkka Railo, erikoistutkija, Turun yliopisto
"Tiedotusvälineellä on oikeus valita näkökulmansa." -- Elina Grundström, Julkisen sanan neuvoston puheenjohtaja

nollatoleranssi

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 13 663
 • Liked: 7446
 • Puhekin on teko
  • Profiili
Tuonen Joutsen haastattelee Ilja Janitskinia ja myös sananvapaus-taistelija ja rajat kiinni aktivisti Junes Lokka esiintyy ja jututtaa Iljaa:

https://www.youtube.com/watch?v=Mzdf-6dTCAc

Tosiaan tuo video on paras pätkä Iljasta ja kertoo hyvin koko tilanteesta. Siinä on monia huvittavia juttuja. Esim. Iljastahan tulee mieleen se tarinoiden päähenkilö, joka joutuu koko valtakoneiston masinoiman hyökkäyskampanjan uhriksi. Tuota voi nähdä elokuvissa, mutta harvoin sellaista näytelmää voi seurata "livenä". MV-lehdestä ja Iljasta pystyisi saamaan loistavan kirjan tai elokuvankin aikaiseksi pelkästään nykytietojen pohjalta.

Ilja: "Ovat päättäneet käydä sotaa mua vastaan. Joka on aika siistiä, mutta varsin järjetöntä. Kiinnittäisivät huomiota oikeisiin ongelmiin".

Lainaus
Videolta kiteytetty tilanne: "Tässä tuo valta-asetelma on melkoinen. Siellä toisella puolella on tämä suvaitsevaisto, siellä on päättäjät, siellä on poliisi, siellä on valtamedia, ja toisella puolella olet sinä"
« Viimeksi muokattu: 02.08.2016, 16:43:24 kirjoittanut nollatoleranssi »
Suomalaisen median uusi slogan: "Yhden totuuden taktiikalla eteenpäin!"

11.9.2015: Suomalainen terrorismiasiantuntija: Tarina pakolaisten joukkoon soluttautuneista terroristeista satua
13.11.2015- Terroristijahteja joka puolella Eurooppaa

nollatoleranssi

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 13 663
 • Liked: 7446
 • Puhekin on teko
  • Profiili
Iljahan on varsinainen tarinan antisankari. Jos vertaa vaikkapa Julian Assangeen tai Edward Snowdeniin, niin nuo miehet joutuivat samanlaisen ajojahdin kohteeksi kuin Iljakin. Mutta niihin oli paljon merkittävämpi syy eli kumpaakin pidettiin sotasalaisuuksien paljastajina ja sellaiset kohteet piti tästä syystä "eliminoida". Iljan pahin rikos oli syyllistyä perustamaan vaihtoehtoismedia, jolle sai liikaa suosiota.
Suomalaisen median uusi slogan: "Yhden totuuden taktiikalla eteenpäin!"

11.9.2015: Suomalainen terrorismiasiantuntija: Tarina pakolaisten joukkoon soluttautuneista terroristeista satua
13.11.2015- Terroristijahteja joka puolella Eurooppaa

hattiwatti

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 8 883
 • Liked: 6033
  • Profiili
Valemedioiden olemassaolo, koska kuulemma järkyttävät kansakunnan yhteinäisyyttä onkin rinnastettavissa sotaan. Näin jotkut viisaat ovat päättäneet. Näin mm. 'homma-ehdokas' PS:stä Simon Elo on eduskunnassa puhuessaan sivaltanut. Itse matukriittisen looshin suurmestari on julkisuudessa puhunut ruplista ja kgb:n taktiikoista, koska pusucaust liittyen tämän artikkelin samasta aiheesta kirjoittaneeseen henkilöön http://yle.fi/uutiset/sanna_ukkola_mita_venajaa/8692269
Välillä toki tulee hieman epäuskoinen olo, että onko tämä totta mutta kai sitten näemmä. Pahkasikakin lopetti, kun todellisuus kävi kuulemma niin absurdiksi, ettei sitä voinut enää parodioida. Nyt ymmärtää mitä pahkiksen toimituskunta tarkoitti sen sanoessaan.


Ilja on varsinainen sankari jatkaessaan pahkasika / 7-päivää laatuista journalismiaan joka saa valtaeliitin sille myyneisiin kätyreineen parkumaan kauhusta ja hourailemaan omituisia KGB:tä ja taktiikoista. Tämä on paljastavaa peilaamista, antaa kansalle melkoista sirkushuvia ja saa poliittiset toimijat paljastamaan karvansa ja uskollisuutensa tässä maailmanpoliittisessa pelissä. Tottakai Ilja saa valtavasti faneja omaan kerhoonsa, ja jos asettuisi ehdolle varmasti saisi samanlaisen äänivyöryn kuin vaikkapa Mika Illmanin aikoinaan vainoamat tahot. MV-puoluekin saisi varmasti tavattomasti protestiääniä vertautuen Trump-ilmiöön. Ei ihme, että valtaeliitti on kauhuissaan, kun joku päätti tehdä matuaihesen 7-päivää julkaisun. Elämä on.

Foundation

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 2 850
 • Liked: 365
 • Tästä tulee vielä hyvä!
  • Profiili
Juneskin näytti olevan edelleen mukana Tiinan lähetyksissä.  :)
"Erityisesti on mainittava kokoomuksen Wille Rydman, jolla on järkeviä näkemyksiä ja joka onnistui toisella yrittämällä." - Jussi Halla-aho 2015

"Koska puheenaihe on jatkuvasti sama, huomaan pitäväni jatkuvasti suunnilleen samaa puheenvuoroa, mutta toistoahan ei koskaan ole liikaa." - Jussi Halla-aho 2015


TheVanishedTerrorist

 • Vieras
Vaarallisin ase ei ole haulikko, kivääri tai pistooli vaan valtion kontrolloima media.

nollatoleranssi

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 13 663
 • Liked: 7446
 • Puhekin on teko
  • Profiili
Vielä sekin hauska puoli tässä sulkemisprosessissa oli, että aiheesta tosiaan uutisoitiin äärettömän nopeasti. Ilja oli vieläpä ainakin tällä foorumilla olleiden tietojen mukaan kertonut siitä (serverin vaihdoksesta) hyvissä ajoin. Se ei kuitenkaan estänyt ns. vastustajia ja varsinkin SDP:n puoluetahoja ilakoimasta asialla. Samoin muukin valtamedia tuntui olevan tietoinen sulkemisesta jo hetimiten ja uutisoivan siitä eli tarkoitus oli tehdä asialla politiikkaa, mutta hetikun sivut avautuivat uudestaan, niin huomattiin möhlineen koko homma todella pahasti.
Suomalaisen median uusi slogan: "Yhden totuuden taktiikalla eteenpäin!"

11.9.2015: Suomalainen terrorismiasiantuntija: Tarina pakolaisten joukkoon soluttautuneista terroristeista satua
13.11.2015- Terroristijahteja joka puolella Eurooppaa

Java

 • Kannatusjäsen
 • Jäsen^^^
 • ****
 • Viestejä: 4 871
 • Liked: 4028
  • Profiili
Naps
Nyt nuorisojärjestöt tekee itsestään pellejä, joka on aika lievä ilmaus.
Muutama aika sitten vaativat sananvapauteen vedoten MV-lehden sulkemista :facepalm:
http://www.verkkouutiset.fi/politiikka/nuorisojarjestojen_julkaisut_turkki_sananvapaus-53466

Persunuoret muuten mukana, vaan ovatko lausuneet mitään MV -jahdista?
Nuorisojärjestöt olleet viime aikoina kumman hiljaa, ovat varmaan huomanneet että Suomalaiset eivät pidä heikomman kiusaamisesta,Ilja vastaan kaikki muut!!!
Älä usko mitään mitä kirjoitan!

Lahti-Saloranta

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 10 177
 • Liked: 12253
 • Monikulttuurisuutta vastaan rokotettu
  • Profiili
Tottakai Ilja saa valtavasti faneja omaan kerhoonsa, ja jos asettuisi ehdolle varmasti saisi samanlaisen äänivyöryn kuin vaikkapa Mika Illmanin aikoinaan vainoamat tahot. MV-puoluekin saisi varmasti tavattomasti protestiääniä vertautuen Trump-ilmiöön.
Kumpa meillä olisikin MV puolue jonka pää-äänenkannattaja olisi mitä vittua-lehti.
Vaikka tarkoitusperät olisivat maailman parhaat, niin monien, täysin erilaisten kulttuuritaustojen omaavien ihmisten kotouttaminen onnistuneesti ei ole mahdollista

Blanc73

 • Kannatusjäsen
 • Jäsen^^^
 • ****
 • Viestejä: 11 072
 • Liked: 13887
 • Geenivirhe paholainen, Oulun osasto
  • Profiili
Vaarallisin ase ei ole haulikko, kivääri tai pistooli vaan valtion kontrolloima media.

...maailman surullisinta typeryyttä edustaa tekopyhä sosialisti, kuten esim Huumonen.
"Somaleissa on korkeasti koulutettuja runsaasti mm. koneinsinöörejä, Soile Syrjäläinen on huomannut. Heidän todistuksensa on vain jäänyt Somaliaan, hän toteaa."

Erikoislääkäri ja terapeutti Pirkko Brusila: "Muslimeilla seksuaalisuuden käsite on kantasuomalaisia laajempi."

nollatoleranssi

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 13 663
 • Liked: 7446
 • Puhekin on teko
  • Profiili
MV-lehdessä erikoisinta on ajojahdin laajuus. Se ei ole sellaista "normaalia" (viime aikoina Suomessa tapahtunutta) "suljetaampa keskustelupalstan kommentit, koska siellä on väärää mieltä olevia" tai hieman sekaisempaa Uuden Suomen "bannataan väärämieliset laajan uutis- ja blogitoiminnan sisältävästä nettiyhteisöstä", vaan että käydään koko valtion ja vaikuttajien voimin yhden yksittäisen väärää mieltä olevan kimppuun.

Tarkoitus oli tietysti osoittaa, että missä se todellinen valta on ja mitä kaikkea sen voimin voidaan tehdä. Tehdään "esimerkkitapaus/ennakkopäätös", niin se toimii peloitteena muillekin. Sen takia nopea uutisointi "tuloksista".

Maiden sisällä tälläinen mielivaltaisuus vielä voi toimia, mutta netin vapaassa maailmassa se on paljon vaikeampaa. Autoritääriset toimintatavat eivät ole minkään kansan eduksi.
« Viimeksi muokattu: 02.08.2016, 20:13:40 kirjoittanut nollatoleranssi »
Suomalaisen median uusi slogan: "Yhden totuuden taktiikalla eteenpäin!"

11.9.2015: Suomalainen terrorismiasiantuntija: Tarina pakolaisten joukkoon soluttautuneista terroristeista satua
13.11.2015- Terroristijahteja joka puolella Eurooppaa

nollatoleranssi

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 13 663
 • Liked: 7446
 • Puhekin on teko
  • Profiili
Vaikka SDP keräsi irtopisteet toimittajilta (ja teki samalla koko suomalaisen mediamaailman naurettavaksi), niin nyt paras keino jatkon kannalta olisi tunnustaa vain oma tappio ja keskittyä muihin asioihin. Mielivaltainen ajojahti MV-lehteä kohtaan voi jossakin vaiheessa paljastua kansalle kaikessa karmeudessaan ja yhä useampi äänestäjä saattaa miettiä, että onko tässä se poliitikan tekemisen ydin.
Suomalaisen median uusi slogan: "Yhden totuuden taktiikalla eteenpäin!"

11.9.2015: Suomalainen terrorismiasiantuntija: Tarina pakolaisten joukkoon soluttautuneista terroristeista satua
13.11.2015- Terroristijahteja joka puolella Eurooppaa

writer

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 3 969
 • Liked: 8442
  • Profiili
MV-lehden keskustelufoorumille ei näköjään pääse enää kirjoittamaan ilman rekisteröitymistä.

Janitskin heitti jossain facebookinsa ketjussa kommentin että pahimmat mokat uutisoinnissa yritetään karsia ja oli pitänyt puhuttelun kaikille (vapaaehtois)toimittajilleen (taitaa olla ehkä 1-2 palkattuakin ?).

Saa nähdä kuinka paljon sekopää-natsit itkevät jos saavat fudut MVlehden foorumilta johon toi rekisteröitymisen vaatiminen liittyy eli pyrkivät varmaankin vähentämään avohoito-tapauksia ehkä jopa sekopäisimmät natsit.Paavo Väyrynen paljastaa Sauli Niinistön euro-puliveivauksen jossa Sauli Niinistö petkutti, huijasi ja ujutti suomalaiset ja Suomen euroon ilman kansanäänestystä ja ilman edes kunnollista eduskuntakäsittelyä pelkällä tiedonannolla:

https://www.youtube.com/watch?v=GncxoW11v4Y

pistäkää jakoon