2-3 litran vuoka, pohjalle pari senttiä vettä (saa laittaa suolaa, muttei pakko) sitten täyteen riivittyä kukkakaalia ja parsakaalia(50-60), paketti Aurajuustoa noin lohkottuna mukaan, päälle reilusti juustoraastetta/siivuja mnso. ja n.150 asteiseen uuniin n.1/2 tuntia. ( kansi päällä !)
Kyyläys ja testaus, jos ok. purkki kermaa niskaan ja lisää juustoa päälle, käräytys 250-300°
n. 5 min. tai kunnes juusto on melkein ei ihan palanut kokonaan. ( ilman kantta tietenkin!)
Lisukkeeksi sopii pari perunaa, tai pino pihvejä, oman maun mukaan.
Kevyttä kasvisruokaa, jolla jaksaa kyllä useemman motin.
Jos noi maitojutut jättää pois, niin ripaus suolaa ja pippuria riittää.(laittasin kyllä 250g voita, mutta ihan niinku halutaan..)
PS. Kouluaikaan kyllä kiitti jokapäivästä, joka ei ollut makaroonivellipäivä, mutta hyvää oli sekin. Tykkäsin kyllä kalanmaksaöljypäivästäkin..