Mielestäni siteeraamasi Puiston kommentti ei ole pahastikaan ristiriidassa virallisen linjan kanssa. 3kE/kk on varmasti ihan kelvollinen raja joihinkin töihin johonkin alueelle. Varmasti löytyy poikkeuksia alojen ja aluiden osalta jotka saavat luvun näyttämään väärältä. En tunne taustoja luvun takana.
Noin kolme tonnia oli se luku, jonka Halla-aho antoi työperäisen maahanmuuttajan vähimmäispalkaksi puoluevaltuustolle pitämässään puheessaan vuonna 2021. Varmaan häntä harmittaa että tuli annettua liian tarkka luku, kun yhtä hyvin olisi voinut jättää hänelle tyypilliseen tapaan jotain abstraktia ilmaan leijumaan. Se taas, millä palkalla tulee toimeen, on suhteellinen käsite. Edustaja Puiston näkemykseen pääsee täältä
(linkki).
En tunne vaihtoehtoja joiden välilä Turun valtuustossa päätettiin, enkä ylipäätään ole siinä määrin tietoinen hoitoalan kuvioista että päätöstä voisin käydä arvostelemaan tai puolustelemaan.
Turku päätti tuoda filippiiniläisiä hoitajia paikkaamaan työvoimapulaa. Aiheeseen voi tutustua täällä
(linkki). Persut olivat olleet vain muutamaa kuukautta aikaisemmin sitä mieltä, että hoitajilla ja potilailla pitää olla yhteinen kieli. Ja miten kävi tällekin tavoitteelle. Olkoonkin että toistaiseksi kyseessä on vain Turun perussuomalaisten äänestäminen asian puolesta. Mutta tuskin tämä tähän jää, kun vain päästään ensin vauhtiin. Voi olla, että tarveharkinta poistuu tavalla tai toisella, vaikka persut ovat puolustaneet sen säilyttämistä.
Kuten on nähty mihin tahansa neuvotteluihin mennessä tulee olla valmiutta tinkiä toistarvoisista tavoitteistaan primääristen tavoitteiden takia. Tämä on tiedossa kaikilla poliittisilla puolueilla jotka tosissaan politiikkaa tekevät.
Tietenkin ymmärrän kompromissien tarpeen. Ilmassa on kuitenkin hieman samanlaisia merkkejä kuin ennen vuoden 2015 eduskuntavaaleja. Ei varmaankaan tarvitse muistuttaa, miten perussuomalaisille kävi viime kierroksella. Siksi tätä onkin niin mielenkiintoista seurata, käykö perussuomalaisten nykyversiolle ja vaihtoehdolle lopulta samalla tavalla kuin soinilaisuudelle.
Persujen jatkuva mollaaminen kaikissa yhteyksissä ei tämän tavoitteen edistymistä palvele, varsinkin kun ottaa huomion valtapuolueiden jo vuosikymmeniä käyttämän EU:hun nojaavan hallintokulttuurin.
Ehkä ei palvele tavoitteen edistymistä, mutta ei palvele sekään, että perussuomalaiset ei oikeasti ole mikään vaihtoehto. Sinun omin sanoin "tulee olla valmiutta tinkiä toisarvoisista tavoitteistaan primääristen tavoitteiden takia". Mikä on se perussuomalaisten ensisijainen tavoite? Mikä on perussuomalainen vaihtoehto? Puolue on ratsastanut julkisuudessa tietyillä teemoilla, jotka tuntuvat yksi toisensa jälkeen lässähtävän pannukakuiksi.
Minua on alkanut mietityttää myös se, saako perussuomalaisia äänestämällä jotain sellaista, mitä en halua edistää. Yksi juttu on, miten Ukrainan tilanne jatkuu seuraavan viiden vuoden aikana ja mikä on Suomen asema tulevaisuudessa. Hommallakin on näkynyt jo useita kirjoituksia, miten Venäjä toivottavasti hajoaa. Voi olla, että Ukraina jää junnaamaan paikoilleen. Mutta aina on myös se mahdollisuus, että tilanne eskaloituu. Silloin punnitaan päättäjien viisaus. Halla-aholla ei ainakaan ole minkäänlaisia pidäkkeitä hillitä pyhää venäjävihaansa.
Jos haluat muutosta äänestä muutosta.
Näinhän se menee. Mikään ei koskaan muutu, jos ihmiset äänestävät aina samoja puolueita ja henkilöitä. Tämä pätee yhtä lailla perussuomalaisiin. Mikään ei ole muuttunut, koska edustajien oma hillotolppa on sittenkin ollut makoisampi kuin riski jäädä ulkokehälle. Superkiinnostavaa eli tämän ketjun aiheeseen liittyen on juuri se, miten perussuomalaisten tavoitteet sopivat yhteen kokoomuksen tavoitteiden kanssa. Mikä on se perussuomalaisten ensisijainen tavoite? Mikä on perussuomalainen vaihtoehto? Mitä siitä jää jäljelle, jos ja kun pääsee Orpon kyytiin. Ja niin edelleen.