Kirjoittaja Aihe: PS:n ja kokoomuksen yhteiselo  (Luettu 114650 kertaa)

Pallopääkissa

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 1 197
 • Liked: 2424
 • Kansalliskonservatiivi ja arvokonservatiivi
Vs: PS:n ja kokoomuksen yhteiselo
« Vastaus #960 : 20.02.2022, 17:43:11 »
Cuckoomuspuolueella on ihmeellinen teflonpinta jota laatumediaTM pitää kiihkeästi ja tietoisesti yllä vaikenemalla tykkänään ex-Piha-, nyk. Mykkäsvetoisen tollosiiven aivopieruista.

Persumedioiden ehkä tulisi jättää panostamatta täysin päinvastaista suuntaa edustavien virheiden systemaattiseen nälvimiseen ja ennemminkin pistää painoarvoa kahdella rattailla vuosikymmenten kokemuksella sooloilevien liituraiturien narautteluun itse teosta. Virheitä onnistuneestikin mollaamalla ei yksikään virheiden äänestäjä ala persuksi. Sama pätee ylipäätään vasemman laidan kulkijoihin jotka itse lasken menetetyiksi äänestäjiksi joka tapauksessa. Tämän tietää jo kepu ja kokoomus jotka pääosin puhuvat yhtä ja tekevät toista, mutta toisaalta satunnaisilla liipaisuilla onnistuvat houkuttelemaan sitä puoliterveen keskialueen harmaata massaa eli heitä joiden äänillä vaalit voitetaan.

Jos Suomen Uutiset ei tuo omalla kuuluvalla äänellään ilmi tuon kameleonttikatraan selkärangattomuutta patseeraa hymypoikain joukkue vaalivoittajina vielä pitkään ihan pelkästään omasta vastuullisuudestaan höpöttämällä.

Vielä kerran: Kokoomus ei ole mikään armoitettu toivehallituskumppani PS:lle. Aina vallassa ollessaan ja sen kaikilla tasoilla kokoomus ajaa siekailematta globalismia sekä Eurokommunismia röyhkeydellä josta punamultapuolueet vain osaavat uneksia.  :facepalm:

Mielistelyn ja poliittisesti korrektin vaikenemisen sijaan Kokoomus pitää saattaa vastuuseen teoistaan - mistään vastuullisuudesta ei minkään noin paljon valtionvelkaa tehneen, korruptiota edistäneen sekä ylipäätään katkeraa kalkkia koko äänestäjäkunnalle juottaneen selkärankaisten yhteisön pitäisi edes puhua.  >:(

Kokoomusta pitäisi grillata siitä miksi se haluaa tavoitella (viher)vasemmiston ja valtamedian suosiota. Miksi se yrittää kaikin tavoin välttää joutumasta näiden epäsuosioon?

Kokoomusta pitäisi grillata myös kulttuurisodan puolella ja maalata se nurkaan siitä että se on omaksunut intersektionaalisuuden ja woken. Hommalla oli jossain kommentti ettei Kokoomus luovu wokesta ennen kuin Saksan CDU/CSU ja USA:n demokraatit luopuvat siitä.

Tänne voisi laatia Kokoomuksen syntilistan vuodesta 1987 alkaen eli siitä asti kun se pääsi hallitukseen pitkän tauon jälkeen (sitä ennen se oli Virolaisen hallituksessa 1964-1966). Kokoomus oli hallituksessa 1987-2003 ja 2007-2019, suurimman osajan ajasta eli 28 vuotta 32 vuodesta.


Muutama esimerki tähän alkuun. Mielikuva Kokoomuksesta on että se vastutaa valtion velanttoa, mutta sen hallituksessa olon aikana se on ottanut velkaa ja sillä on ollut valtiovarainministeri paitsi silloin kun se on ollut pääministeripuolue.

Kokoomus sanoo vastustavansa verojen kiristyksiä ja uusien verojen käyttöönottoja, mutta veroja on kiristetty, uusia veroja otettu, ja piiloveroina olevia maksuja nostettu tai lisätty. Ainakaan kokonaisveroaste ei ole laskenut.

Kokoomukseen liitetään kuva maanpuolustushengestä mutta sillä oli Lipposen hallituksessa valtiovarainministeri ja puolustusministeri kun se leikkasi puolustusbudjettia, lakkautti kasarmeja, lyhensi varusmiespalvelusta, karsi kertausharjoituksia, ja vei Suomen Ottawan miinasopimukseen. Se olisi voinut estää liittymien Ottawan miinasopimukseen uhkaamalla erota hallituksesta.

Miksi Kokoomus ei ajanut NATO:on liittymistä 1992-1994 sen sijaan että olisi ollut kiimassa viemässä Suomea EU:n jäseneksi?

Kokoomus puhuu markkintaloudesta ja vapaasta kilpailusta, mutta kannattaa ja suosii kaverikapitalismia eli regulaatiomarkkinoita.

Listaa voi jatkaa.
« Viimeksi muokattu: 20.02.2022, 18:06:19 kirjoittanut Pallopääkissa »
Kissafani

repo

 • Kannatusjäsen
 • Jäsen^^^
 • ****
 • Viestejä: 3 783
 • Liked: 5718
 • Sus siunatkoon
Vs: PS:n ja kokoomuksen yhteiselo
« Vastaus #961 : 21.02.2022, 10:51:53 »
Kokoomusta pitäisi grillata siitä miksi se haluaa tavoitella (viher)vasemmiston ja valtamedian suosiota. Miksi se yrittää kaikin tavoin välttää joutumasta näiden epäsuosioon?
[...]
Kokoomus puhuu markkintaloudesta ja vapaasta kilpailusta, mutta kannattaa ja suosii kaverikapitalismia eli regulaatiomarkkinoita.

Vastaus kysymykseen on lainauksen jälkimmäinen osa. Kysymyksen ja vastauksen välissä on vaikutusvalta.

Sinivihreä Kokoomus laskee, että sillä on parempi vaikutusvalta vihervasemmiston kanssa luoda uutta ja parempaa reguaalaatiobisnestä Suomeen. Selvä win-win -asetelma sinivihreän Kokoomuksen ja vihervasemmiston välillä. Samasta asemasta kilpaili ja pitää kynsin hampain kiinni myös Keskusta nykyisessä hallituksessa.

Kun valtamedian toimittajien aatemaailma on käynyt yhä selvemmäksi (esim. Johanna Vehkoo) sen lisäksi, että valtamediaa vedetään sinipunavihreällä johtolangalla (Jouko Jokinen), ja valtamedialla on edelleen tukeva ote äänestävän kansan mielipiteen muodostuksesta, niin tämäkin on win-win sinivihertävälle Kokoomukselle ja valtamedialle.

Ja ei ole regulaatiobisnestä parempaa bisnestä - no ehkä monopolit ovat, mutta eihän meillä niitä ole, kun Kokoomus on ahkeroinut kansainvälisten vapaiden markkinoiden puolesta.

Suomi on hyvätahtoisten hyödyllisten idioottien maa, oikea kultakaivos kaikille kusipäille. Asia mikä on pistetty isosti merkille jo myös EU:ssa.
"Jossain vaaleissa sain vaalikoneesta parhaaksi puolueekseni Kepun yli 80%:n osuvuudella, kun vastasin kaikkiin kysymyksiin "en tiedä"." jäsen JoKaGo
"Ai v...u sitä onnen autuutta, jos näin oikeasti tapahtuisi." -- jäsen zupi

repo

 • Kannatusjäsen
 • Jäsen^^^
 • ****
 • Viestejä: 3 783
 • Liked: 5718
 • Sus siunatkoon
Vs: PS:n ja kokoomuksen yhteiselo
« Vastaus #962 : 23.02.2022, 13:14:46 »
Lainaus
Katalysaattori­varkauksien määrä räjähti ennätyslukemiin – rikollisten kiikarissa etenkin japanilaismerkit

Vuonna 2019 poliisin tietoon tuli vain 40 katalysaattorivarkautta. Vuonna 2021 niitä tuli 2 815.

[...]

Katalysaattorivarkauksien yleistyminen on huomattu eduskunnassa saakka, jossa Kokoomuksen kansanedustajat Matias Marttinen ja Sanni Grahn-Laasonen tekivät viime joulukuussa kirjallisen kysymyksen käteiskaupan kieltämisestä metallinkierrätysalan kaupankäynnissä.
Ilta-Sanomat, 22.2.2022

En löytänyt lyhyellä hakemisella Kokoomuksen kansanedustajien alkuperäistä kirjallista kysymystä. Jos lähdetään siitä, että IS-toimitus tarjoilee nyt rehellisesti tiedon kirjallisesta kysymyksestä, niin pidetään tämä annettuna faktana. Ensinnäkin kerrottu kirjallinen kysymys ei ole kysymys vaan suora ratkaisuehdotus. No tällähän Kokoomus on mainostanut itseään. Sillä on aina ratkaisut, myös kysyttäessä.

Ok. Saivartelut muodoista sikseen. Se on vain kykypuolueen tapa vaikuttaa. Vakavampi kysymys kanssahommailijoille ja Homman piilolukijoille kuuluu, eikö tähän olisi voinut ehdottaa jotain perinteisempää tapaa? Kuten se, että poliisi tai uhka poliisista, kiinnijäämisestä ja sanktioista olisi niin varteenotettava ettei varkaiden enää kannattaisi varastella katalysaattoreita autoista? Miksi se ei voi olla ratkaisu kokoomuslaisille?

Kauas ovat kadonneet kokoomuslaisten arvot omistani. Vai olisiko käynyt toisinpäin. :)
"Jossain vaaleissa sain vaalikoneesta parhaaksi puolueekseni Kepun yli 80%:n osuvuudella, kun vastasin kaikkiin kysymyksiin "en tiedä"." jäsen JoKaGo
"Ai v...u sitä onnen autuutta, jos näin oikeasti tapahtuisi." -- jäsen zupi

Pallopääkissa

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 1 197
 • Liked: 2424
 • Kansalliskonservatiivi ja arvokonservatiivi
Vs: PS:n ja kokoomuksen yhteiselo
« Vastaus #963 : 24.02.2022, 17:03:23 »
Täällä Hommallakin perustellaan persujen ja kokoomuksen hallitusyhteistyötä sillä että
A: vain kokoomuksen kanssa saadaan aikaan enemmisöhallitus
B. valtiontalouden tasapainotus onnistuu vain kokoomuksen kansa koska kokoomus olisi ainoa puolue joka suostuisi tasapainotuksiin
C: kokoomuksesessa on suurin NATO-kannatus

Jotta kokoomus suotuisi persujen kanssa hallitusyhteistyöhön, tällöin kokoomus vaatisi että persujen pitäisi suostua kokoomuksen ehtoihin, mikä taas tarkoittaisi sitä persujen pitäisi hylätä vaaliohjelmansa tavoitteet. Persuilta vaaditaan kompromisseja, kokoomukselta ei. Joten kokoomuskielellä persujen suostuminen kompromisseihin tarkoittaa suotumista kokoomuksen ehtohin ja persujen vaaliohjelman hylkäämistä. Mitä tämä tarkoittaa erityisesti persujen maahanmuuttopolitiikaan, sananvapauteen, EU:iin ja euroon liittyviin tavoitteisiin? Jos verrataan lähihistorian aikana muihin puolueisiin joiden kanssa Kokoomus on ollut hallituksessa, ne ovat jostain syystä onnistuneet taivuttamaan Kokoomuksen paremmin tai Kokoomus on suostunut paremmin niiden ehtoihin kuin persujen tavoitteisiin. Onko kyse siitä että puolueilla ei ole eroja vai siitä niillä on paremmat politikoinnin taidot?

Kokoomuksen osallistuminen hallituksessa ei merkitse budjettiasapainoa eikä veronkevennyksiä tai edes pidättäytymistä lisävelan ototsta eikä verojen ja maksujen (de facto vero) korotuksista. Kun mikä on kokoomuksen ansioluettelo ja track recored tämän suhteen siinä kun se ollut hallituksessa demareiden kanssa 1987-1991, 1995-2003, 2011-2015 tai kepun kanssa 1991-1995, 2007-2011, 2015-2019?

Kokoomus ei saanut vietyä Suomea NATO:on silloin kun se on ollut hallituksessa. Kyse ei siis ole Kokoomuksen NATO-kannoista vaan siitä onnistuuko se "myymään" NATO:n muille. Täällä Hommallakin on niitä jotka uhkaavat äänestää Kokoomusta jos persut eivät viralisena puolueena ala kannattamaan NATO:a. Ei Kokoomu siltikään saisi yksinään päätettyä NATO:on menosta.

Itselleni persujen äänestyksen syy ei ole missään vaiheessa NATO. Joten persut kannattaisivatkin NATO-jäsenyyttä virallisena puolueena äänestän silti persuja, koska syy persujen äänestämiselle on jokin ihan muu. Joo mulle kelpaa NATO-jäsenyys tietyillä ehdoilla mutta NATO ei ole minulle ollut missään vaiheessa pääasiallinen peruste mihinkään.

Olisiko niin että jopa demarit suostuisivat paremmin taipumaan persujen linjoille verrattuna kokoomukseen? Tämä edellyttäisi sitä että demarit luopuvat rinneläis-marinilaisesta vasemmistolinjasta ja omaksuvat heinäluomaisen maltillisen keskustavasemmisto-linjan?
« Viimeksi muokattu: 24.02.2022, 17:08:02 kirjoittanut Pallopääkissa »
Kissafani

Phantasticum

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 4 906
 • Liked: 3223
Vs: PS:n ja kokoomuksen yhteiselo
« Vastaus #964 : 24.02.2022, 18:28:05 »
Jotta kokoomus suotuisi persujen kanssa hallitusyhteistyöhön, tällöin kokoomus vaatisi että persujen pitäisi suostua kokoomuksen ehtoihin, mikä taas tarkoittaisi sitä persujen pitäisi hylätä vaaliohjelmansa tavoitteet.

Eikö se ole tullut viimeistään nyt selväksi Halla-ahon noustua ulkoasianvaliokunnan puheenjohtajaksi, mistä puusta perussuomalaiset on rakennettu. Julkisuudessa perussuomalaiset yhdistyy tällä hetkellä vahvasti Halla-ahoon ja hänen näkemyksiinsä. Perussuomalaisten puheenjohtaja on jäänyt täysin Halla-ahon varjoon.

Kysy itseltäsi, mikä on perussuomalaisten tämänhetkinen kanta EU:hun ja euroon. Molemmat kuopattiin vähän aikaa sitten eikä edes hiljaisuudessa. Liittovaltiota puolue omien sanojensa mukaan vastustaa, mutta mitään sen suurempaa strategiaa puolueella ei ole. Suomen pitää vain ajaa jämäkämmin omaa etuaan. Reilu integraatio, sanoisi entinen pääministeri ja nykyinen Sitran yliasiamies.

Nuivassa maahanmuuttopolitiikassa saattaa olla tavoitteita jäljellä, mutta kuinka paljon puolue on valmis tulemaan vastaan, jos vastaantulemisella pääsee vaikuttamaan ja saa paikan pussauskopista kokoomuksen kanssa. Edustaja Puisto jo jossain keskustelussa oli sitä mieltä, että puolue voisi kannattaa sellaista työperäistä maahanmuuttoa, jossa palkalla tulee toimeen. Mitä se sitten ikinä tarkoittaakaan mutta ei ainakaan sitä kolmea tonnia.

Hykertelen täällä omahyväisenä tyytyväisyyttäni siitä hyvästä, että kansallismielinen perussuomalaisten todellinen karva alkaa vihdoinkin tulla näkyviin. Olen jaksanut asiasta muistuttaa vuosikausia. Puolue voi jatkaa nykyisellä linjalla yrittämällä miellyttää kumpaakin osapuolta, mutta se on valheellista ja minun mielestäni verrattavissa siihen petokseen, jonka entinen puheenjohtaja teki vuonna 2015. Nato-kanta jakaa puoluetta, ja näkemyserot tulevat tätä kautta hyvin näkyviin. Kyse ei kuitenkaan ole yhdestä yksittäisestä erottavasta tekijästä vaan laajemmasta kokonaisuudesta.

Lasse

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 9 163
 • Liked: 12899
 • The Great Resist vs. The Great Reset
Vs: PS:n ja kokoomuksen yhteiselo
« Vastaus #965 : 01.03.2022, 14:30:03 »
Jotta kokoomus suotuisi persujen kanssa hallitusyhteistyöhön, tällöin kokoomus vaatisi että persujen pitäisi suostua kokoomuksen ehtoihin, mikä taas tarkoittaisi sitä persujen pitäisi hylätä vaaliohjelmansa tavoitteet.

Eikö se ole tullut viimeistään nyt selväksi Halla-ahon noustua ulkoasianvaliokunnan puheenjohtajaksi, mistä puusta perussuomalaiset on rakennettu. Julkisuudessa perussuomalaiset yhdistyy tällä hetkellä vahvasti Halla-ahoon ja hänen näkemyksiinsä. Perussuomalaisten puheenjohtaja on jäänyt täysin Halla-ahon varjoon.

Kysy itseltäsi, mikä on perussuomalaisten tämänhetkinen kanta EU:hun ja euroon. Molemmat kuopattiin vähän aikaa sitten eikä edes hiljaisuudessa. Liittovaltiota puolue omien sanojensa mukaan vastustaa, mutta mitään sen suurempaa strategiaa puolueella ei ole. Suomen pitää vain ajaa jämäkämmin omaa etuaan. Reilu integraatio, sanoisi entinen pääministeri ja nykyinen Sitran yliasiamies.

Nuivassa maahanmuuttopolitiikassa saattaa olla tavoitteita jäljellä, mutta kuinka paljon puolue on valmis tulemaan vastaan, jos vastaantulemisella pääsee vaikuttamaan ja saa paikan pussauskopista kokoomuksen kanssa. Edustaja Puisto jo jossain keskustelussa oli sitä mieltä, että puolue voisi kannattaa sellaista työperäistä maahanmuuttoa, jossa palkalla tulee toimeen. Mitä se sitten ikinä tarkoittaakaan mutta ei ainakaan sitä kolmea tonnia.

Hykertelen täällä omahyväisenä tyytyväisyyttäni siitä hyvästä, että kansallismielinen perussuomalaisten todellinen karva alkaa vihdoinkin tulla näkyviin. Olen jaksanut asiasta muistuttaa vuosikausia. Puolue voi jatkaa nykyisellä linjalla yrittämällä miellyttää kumpaakin osapuolta, mutta se on valheellista ja minun mielestäni verrattavissa siihen petokseen, jonka entinen puheenjohtaja teki vuonna 2015. Nato-kanta jakaa puoluetta, ja näkemyserot tulevat tätä kautta hyvin näkyviin. Kyse ei kuitenkaan ole yhdestä yksittäisestä erottavasta tekijästä vaan laajemmasta kokonaisuudesta.

Die Ewige Wiederkunft.

Perussuomalaiset tulevat olemaan hallituksessa, joka on myöntämässä Kreikalle kolmatta tukipakettia. Tämä tulee merkitsemään Suomen vastuiden kasvattamista. Tämä tarkoittaa Soini-kuplan lopullista puhkeamista ja koko puolueen samoin.

Ja minulle vielä naureskeltiin, kun leikkasin jäsenkortin poikki.

Minä en ala kepulaiseksi, joka äänestää sitä mitä isi käski. Suoritan Homman kannatusmaksun välittömästi tämän viestin jälkeen.

Halla-ahoakaan en enää tue.  Muistot vain jäävät.

Laitanpa nyt sitten tähänkin ketjuun:
Niin ja kaiken lisäksi olen Perussuomalaisten jäsen, kun en ole vielä jaksanut erota.

PS:n nykymenosta: "Mää ihmettelen oikke kauhiast tämmöst ja ole niinkun klapil päähä lyöty."

Lainaus
Vuonna 2000 Perussuomalaisten presidenttiehdokkaana oli yliopisto-opettajani, filosofian tohtori Ilkka Hakalehto. Vaalitulos ei äänissä ollut kummoinen, mutta iässä ja armossa se oli minulle kasvun aikaa.

Opin ja omaksuin syvällisen Kansansuvereniteetti-käsityksen Ilkka Hakalehdolta. Tajusin, että Itsenäisyyden asia ei vanhene koskaan.

Kansansuvereniteetti merkitsee ja tarkoittaa sitä, että vain ja yksinomaan kansalla, joka muodostaa oman, muista kansoista erillisen kansakunnan, on ikuinen ja rajoittamaton oikeus päättää aina vapaasti ja itsenäisesti kaikista omista asioistaan.

Kun katsoo nykyistä Euroopan Unionia niin ymmärtää, että EU-jäsenyys  on välivaihe Suomen historiassa.
http://timosoini.fi/2010/12/vaalit-kerrallaan/

Lainaus
Euroopan Unioni nauttii valtamedian täyttä tuulensuojaa. On sitten kyseessä Financial Times, Helsingin Sanomat, Dagens Nyheter tai mikä tahansa poliittisen ja taloudellisen eliitin ylikuormittama lehti sanoma on sama: Pro EU.

Tietoa ei nettiaikana saa enää säädeltyä. Suomen EU-kansanäänestystä edeltänyt valtamedian itse kustantama Kyllä-kampanja ei enää tehoa. Kyllä sitä silti yritetään. Euroopan laajuisesti, joka päivä.

Talous- ja rahaliitto on epäonnistunut. Tulokset puhuvat puolestaan, mutta eliitti tuputtaa edelleen menestystarinaansa.

Suomen etu on muka sitoa itsensä takaus- ja lainavastuilla tähän taloudelliseen Titaniciin.

EU ei toimi. Byrokratiasta ei saa demokratiaa.

Sosiaalinen media, netit , facebookit, twitterit…pitävät huolta siitä , että EU:sta saa monipuolista tietoa, jonka perusteella voi ottaa kantaa.

EU:sta ja eurosta ei voi erota. Ihanko totta? Ovatko ne vankiloita? Ikuinen oli Neuvostoliittokin, kunnes lakkasi olemasta.

EU-kritiikkiä ei saada enää leimatuksi ääriajatteluksi, vaikka tälläkin uralla riittää sekä uusia että vanhoja yrittäjiä.


....

EU-kritiikki leviää Euroopassa. Sitä ei saa enää maan alle. Ääriajattelulla pelottelu ei enää tehoa. Kyllä kansa tietää, ettei itsenäisen päätösvallan puolustaminen ole ääriliike.

....

Perussuomalaisuutta on puolustettava.
http://timosoini.fi/2011/10/eu-kritiikkia-ei-saa-enaa-maan-alle/

Ei perseestä niin väliä, mutta tuntuu, että aivot on syöty...

Sapettaa niin vietävästi.
NOVUS ORDO HOMMARUM
-All Wars Are Bankers' Wars-

Minne me olemme menossa?

Erik

 • Jäsen
 • *
 • Viestejä: 13
 • Liked: 118
Vs: PS:n ja kokoomuksen yhteiselo
« Vastaus #966 : 02.03.2022, 18:08:59 »
Halla-aho kertoo hesarissa että muuttaa mieltänsä ja toteaa että fossiilisista polttoaineista luopuminen on nyt "sekä välttämätöntä että mahdollista".
Veikkaan että kulisseissa leivotaan kasaan jo Suomen seuraavaa hallitusta. Tästä sodasta sai persut nyt hyvän syyn millä perustellaan omille äänestäjille että lähdetään kokoomuksen kanssa seuraavaan hallitukseen toteuttamaan kokkareiden hallitusyhteistyön kynnyskysymyksenä olevaa maailman kunnianhimoisinta ilmastopolitiikkaa ja EU:n liittovaltiokehitystä.

Vastineena persut saa lakimuutoksia joilla hidastetaan Suomen negroiditoitumista...


https://www.hs.fi/politiikka/art-2000008653083.html

Phantasticum

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 4 906
 • Liked: 3223
Vs: PS:n ja kokoomuksen yhteiselo
« Vastaus #967 : 01.05.2022, 22:27:03 »
Persujen pullat ovat hyvin uunissa, kun Iltalehden toimittaja Lauri Nurmikin intoilee jo perussuomalaisten ja kokoomuksen tulevasta yhteiselosta. Ongelmana ovat vain perussuomalaisten EU-eropuheet. Voin lohduttaa Lauria, että persujen EU-eropuheet olivat samanlainen sisäänvetotuote kuin ilmainen ämpäri. Osa kansasta jonotti ilmaista ämpäriä, koska puolue lupasi niitä olevan tarjolla, osa jonottaa vieläkin, vaikka ilmaista ämpäriä ei saa koskaan. Puheenjohtaja Purra joutuu vetämään EU-erorekeä perässään, jotta puolueen uskottavuus vaihtoehtona säilyisi.

Kokoomuksen Orpo kertoi Ykkösaamussa, että ensi vaalikaudella tarvitaan paljon työperäistä maahanmuuttoa. Persut joutuvat antamaan periksi tässäkin asiassa, mikäli se mielii kokomuksen kanssa samaan hallitukseen. Koko juttu linkissä.

Lainaus
Analyysi: Purran nuoruudentavoite pakko unohtaa – hillitty johtaja pohjustaa porvarihallitusta ja Marinin syrjäyttämistä

Perussuomalaiset ovat Ylen gallupissa 13,6 prosentissa, keskustalaiset 12,3 prosentissa.

Perussuomalaisten puheenjohtaja Riikka Purra jatkaa silti hillityllä asialinjalla.

Iltalehti kysyi lauantaina perussuomalaisten puoluevaltuuston kokouksessa Purralta, millä keinoilla hän aikoo kääntää gallupveneen suunnan ja yltää eduskuntavaaleissa vuosien 2011 (19,1 %), 2015 (17,7 %) ja 2019 (17,5 %) tuloksiin.

– Mielestäni kansallisen turvallisuuden kysymyksillä tai Nato-jäsenyyskysymyksillä ei oppositiopolitikoida. Niistä ei kuulu kerätä poliittisia irtopisteitä. Toki tätäkin jatkuvasti tapahtuu, mutta näen yksinkertaisesti nämä asiat sellaisiksi, että niissä kuuluu tavoitella mahdollisimman korkeaa kansallista ja parlamentaarista yhtenäisyyttä, Purra painottaa IL:lle.

Harkittuja, punnittuja sanoja.

Ei sinne tänne ristiriitaisilla vaalilupauksilla ampumista. Sellainen on nyt Purran perussuomalaiset.

– Perussuomalaiset ei ole systeeminen oppositio, joka vastustaa kaikkia asioita, joita muut kannattavat, Purra jatkaa.

Oppositiojohtaja puhuu sen suuntaisesti, että tyyli säilyy samana, hillittynä, vaalikeskusteluissa.

– Miten eduskuntavaaleihin mennään, minkälaisilla seikoilla, se ei ole tässä tapauksessa meidän käsissämme. Pitää selviytyä siinä tilanteessa, mikä Suomella on.

Näin arvioidessaan Purra puhuu yhtä hyvin johtamastaan kansallismielisestä oikeistopuolueesta kuin Suomesta.

Hillitty esiintyminen palvelee vaalistrategisesti yhtä perussuomalaisten tavoitetta: halua muodostaa porvarihallitus kokoomuksen kanssa.

Purra ja perussuomalaiset tietävät, että Marin ei heidän kanssaan hallitusta muodostaisi. Tästä syystä perussuomalaisten hallitustoiveet ovat kokoomuskortin varassa.

Ne voisivat teoriassa olla oman ykkössijan tai keskustakortin varassa, mutta sen paremmin perussuomalaisista kuin keskustasta tuskin on seuraavia eduskuntavaaleja voittamaan.

Perussuomalaisten puoluesydämessä on jo kauan elänyt ajatus, että Suomen olisi parasta olla Naton jäsen ja EU:n ulkopuolella.

Kun eduskunnassa keskusteltiin huhtikuun puolivälissä ulko- ja turvallisuuspoliittisen selonteon täydennyksestä, kansan kielellä "Nato-selonteosta", Purra kehui Natoa ja kritisoi EU:ta.

Lauantaina IL kysyi Purralta, alkaako perussuomalaiset ajaa EU-eroa ja Britannian-mallia sen jälkeen, kun Suomesta vihdoin on tullut demokraattisten maiden puolustusliiton jäsen.

Purra huokasi, että hän voisi pitää aiheesta esitelmän, jos siihen olisi aikaa.

– Olen kertonut, että itse kannatin Nato-jäsenyyttä jo silloin 1990-luvulla. Mielestäni Suomen tilanne tällä hetkellä olisi huomattavasti parempi, mikäli me olisimme Naton jäseniä, mutta emme Euroopan unionin jäseniä, Purra aloittaa.

Hän siis edustaa pohjimmiltaan brittilinjaa.

– Euroopan unionia on viime viikkoina ja kuukausina ihan oikeutetusti ja perustellusta syystä myös kehuttu, koska se on kyennyt poikkeuksellisen yhtenäisiin toimiin suhteessa pakotteisiin ja asetoimituksiin ja niin edelleen, Purra sanoo.

– Suomi on aikanaan Euroopan unioniin voimakkaasti turvallisuuspoliittisistakin syistä liittynyt. Mikäli ja kun olemme jäsen Natossa, joka on oikea puolustusliitto ja tarjoaa myös integroidun komentorakenteen ja valtavat suorituskyvyt sanojen taakse, totta kai näen, että se on sekä turvallisuus- että puolustuspoliittisesti huomattavasti merkittävämpi yhteisö, Purra nostaa Naton painoarvon EU:n edelle ennen kuin päättää lyhyen esitelmänsä:

– Nato-jäsenyys ei vaadi toimivallan siirtoa. Se ei vie meiltä päätösvaltaa eikä itsenäisyyttä, kuten Euroopan unioni.

EU-kriittisyys säilyy, mutta puoluejohtajana Purra seisoo Suomen EU-jäsenyyden takana.

Hän saattaa sitä nykyoloissa kannattaa. Mene tiedä.

Varmaa sen sijaan on se, että vaikka Purra hellisi mielessään ajatusta EU-erosta, hän ei sitä kertoisi julkisesti.

Se nimittäin sulkisi oven hallitusyhteistyöltä kokoomuksen kanssa.

Kokoomuksen Petteri Orpo on tehnyt julkisuudessa selväksi, että hän ei johtaisi hallitusta, jossa olisi Suomen EU- tai euroeroa julkisesti ajavia puolueita.

Jos porvaripohja on vaalien jälkeen toteutuakseen, liima puolueiden välille haetaan aktiivisesta Nato-jäsenyydestä ja ennen kaikkea talouspolitiikasta.

IL: Analyysi: Purran nuoruudentavoite pakko unohtaa – hillitty johtaja pohjustaa porvarihallitusta ja Marinin syrjäyttämistä

Tavan

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 5 900
 • Liked: 12796
Vs: PS:n ja kokoomuksen yhteiselo
« Vastaus #968 : 02.05.2022, 10:33:05 »
Shokkihoitoa. Persut eivät osaa edes hivuttaa takinkääntöjään siedätysmenetelmällä, vaan kääntävät takit kaikki kerralla. Aika rajua toimintaa, kun samaan hengenvetoon lyöttäydytään mukaan vihreään siirtymään ja luovutaan kärkevästä EU-kriittisyydestä kokoomuksen mieliksi. Niin ja persujen pakolaispolitiikka tuntuu myös olevan nyt aivan levällään.
« Viimeksi muokattu: 02.05.2022, 10:35:25 kirjoittanut Tavan »
This was my father's belief and this is also mine:
  Let the corn be all one sheaf--
And the grapes be all one vine,
  Ere our children's teeth are set on edge
By bitter bread and wine.

Paawo

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 2 633
 • Liked: 6479
 • Mukavan oloinen ja miellyttäväkäytöksinen
Vs: PS:n ja kokoomuksen yhteiselo
« Vastaus #969 : 02.05.2022, 11:06:07 »
Kokoomuksen Orpo kertoi Ykkösaamussa, että ensi vaalikaudella tarvitaan paljon työperäistä maahanmuuttoa. Persut joutuvat antamaan periksi tässäkin asiassa, mikäli se mielii kokomuksen kanssa samaan hallitukseen.

Heitätkö vielä perään linkin jossa postjabba-PS puolueena virallisesti (=itse, puheenjohtajistonsa suulla) linjaa olevansa työperäisen (=huoltosuhteelle ei-haitallisen) maahanmuuton vastustaja. En pidätä henkeäni.
Ylläoleva teksti on kiihtymystilassa kirjoitettua uhoamista. KKO:2017:52

”Valtio takaa ja pankit jakaa." - Mika Lintilä 9.10.2021

"Vihapuheesta on lyhyt matka vihatekoon. On tärkeää, että me päättäjinä osoitamme suunnan, johon edetä." - Veronika Honkasalo 2021

"Mun mielestä valta on ihanaa!" - Eva Biaudet 2021

Faidros.

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 27 704
 • Liked: 24342
 • Blues for Allah
Vs: PS:n ja kokoomuksen yhteiselo
« Vastaus #970 : 02.05.2022, 11:07:32 »
^^Ilmeisesti jäsen @Tavan on sitä mieltä, että kokoomusjohtoinen sinipuna tai sateenkaarihallitus on parempi vaihtoehto kuin porvarihallitus?

Persuilla oli suuri virhe olla laajasti NATO-vastaisia, vaikka kansa muutti nopeasti mieltään. Alkuun ei edes ryssien hyökkäys vaikuttanut yksittäisten edustajien mielipiteeseen, koska pelkäsivät menettävänsä äänestäjiensä kannatuksen. Ovat vaan nyt ihan helvetin myöhässä, kun äänestäjänsä ovat vaihtaneet ehdokasta, tai jopa puoluetta.

Otan esimerkin. Jos Laura Huhtasaari olisi ehdolla ensi ek-vaaleissa, en uskoisi hänen pääsevän läpi, johtuen ryssien nuoleskelusta. Kristittykin vielä. :roll: . Noh, kuitenkin käänsi toisen poskensakin... Putinille! :facepalm:
Hänen poliittinen uransa Suomessa tyssäisi Venäjän nuoleskeluun ja NATO-vastaisuuteen. Jos hänellä on vähänkään järkeä ja haluaa olla mukana politiikassa, sekä hyvissä palkoissa, hän ei edes yritä palata takaisin EU:sta.
« Viimeksi muokattu: 02.05.2022, 11:12:10 kirjoittanut Faidros. »
Kun yksi ihminen kärsii harhasta, sitä sanotaan hulluudeksi. Kun monta ihmistä kärsii harhasta, sitä sanotaan uskonnoksi. -Robert M Pirsig-
Millainen luonne 2000-luvun mekaanikolla pitäisi olla,jotta hän sietäisi koneiden päälle kasattuja elektronisen hevonpaskan kerrostumia.
-Matthew B.Crawford-

viisitoista

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 2 021
 • Liked: 3577
Vs: PS:n ja kokoomuksen yhteiselo
« Vastaus #971 : 02.05.2022, 11:32:36 »
Kokoomuksen Orpo kertoi Ykkösaamussa, että ensi vaalikaudella tarvitaan paljon työperäistä maahanmuuttoa. Persut joutuvat antamaan periksi tässäkin asiassa, mikäli se mielii kokomuksen kanssa samaan hallitukseen.

Heitätkö vielä perään linkin jossa postjabba-PS puolueena virallisesti (=itse, puheenjohtajistonsa suulla) linjaa olevansa työperäisen (=huoltosuhteelle ei-haitallisen) maahanmuuton vastustaja. En pidätä henkeäni.

Persujen on otettava entistä kovempi kanta maahanmuuttoa vastaan, ei suinkaan lepsumpaa!

Ja hyvissä ajoin opittava uhmaamaan kokoomusta tässä asiassa.

Paawo

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 2 633
 • Liked: 6479
 • Mukavan oloinen ja miellyttäväkäytöksinen
Vs: PS:n ja kokoomuksen yhteiselo
« Vastaus #972 : 02.05.2022, 11:51:58 »
^Mikään ei PS virallisessa maahanmuuttolinjassa ole muuttunut kesän 2017 jälkeen.
Tästä huolimatta on media pikkuhiljaa alkanut päästä yli siitä että puolue uudistui jäsenistönsä valtuuttamana ja astui ulos populismin noidankehästä.

Mitään salamannopeita muutoksia ei poliittisella kentällä ole mahdollista tehdä vaan kaikki linjanvedot ovat vuosia jatkuneen hiljaisen työn tulosta.
Populismivetoisen uuvattiorkesterin kuin myös Turtiaisen soolouran menestystarinat kertovat omaa kieltään miten kannattavaa itsensä nurkkaanmaalaaminen politiikassa loppujen lopuksi on.

Kuten Huhtasaari linjasi 2017 ja myöhemmin 2019 tulee nuivuudesta jonkunlainen uusi normaali. Kaksien rattaiden kokoomus on ottanut onkeensa jokaisesta vaalituloksesta ja kääntänyt kurssiaan, kuten myös Ruotsin valtapuolueet. Tämä tarkoittaa myös sitä että jo viisi vuotta sitten alkanut prosessi alkaa vasta nyt näkymään valtamedian uutisoinneissa.
« Viimeksi muokattu: 02.05.2022, 18:19:11 kirjoittanut Paawo »
Ylläoleva teksti on kiihtymystilassa kirjoitettua uhoamista. KKO:2017:52

”Valtio takaa ja pankit jakaa." - Mika Lintilä 9.10.2021

"Vihapuheesta on lyhyt matka vihatekoon. On tärkeää, että me päättäjinä osoitamme suunnan, johon edetä." - Veronika Honkasalo 2021

"Mun mielestä valta on ihanaa!" - Eva Biaudet 2021

Musumaatti

 • Jäsen
 • *
 • Viestejä: 15
 • Liked: 21
Vs: PS:n ja kokoomuksen yhteiselo
« Vastaus #973 : 02.05.2022, 12:05:34 »
Miksei Persut ota agendalleen työttömien työllistämistä? Julmettu joukko suomenkielisiä koulutettuja työttömiä, eipä oo muiltakaan puolueilta kuulunut ehdotuksia työllistämisestä?
Ei edes vasemmisto ole tullut järkeviä kantoja. Mielestäni täysin unohdettu joukko. En usko että uusi työnhaku muuttaa suuresti tilannetta.

Kun tämä joukko on työllistetty voitaisiin duunareita hakea muualta!

Faidros.

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 27 704
 • Liked: 24342
 • Blues for Allah
Vs: PS:n ja kokoomuksen yhteiselo
« Vastaus #974 : 02.05.2022, 12:27:13 »
^Kerropa millä konstilla sossun luukusta pärjäävät saadaan kiinnostumaan töihin lähtöön joka aamu?
Pimeät hommat ja harrastukset kiinnostaa paljon enemmän.
Kun yksi ihminen kärsii harhasta, sitä sanotaan hulluudeksi. Kun monta ihmistä kärsii harhasta, sitä sanotaan uskonnoksi. -Robert M Pirsig-
Millainen luonne 2000-luvun mekaanikolla pitäisi olla,jotta hän sietäisi koneiden päälle kasattuja elektronisen hevonpaskan kerrostumia.
-Matthew B.Crawford-

Phantasticum

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 4 906
 • Liked: 3223
Vs: PS:n ja kokoomuksen yhteiselo
« Vastaus #975 : 02.05.2022, 20:04:39 »
Kokoomuksen Orpo kertoi Ykkösaamussa, että ensi vaalikaudella tarvitaan paljon työperäistä maahanmuuttoa. Persut joutuvat antamaan periksi tässäkin asiassa, mikäli se mielii kokomuksen kanssa samaan hallitukseen.

Heitätkö vielä perään linkin jossa postjabba-PS puolueena virallisesti (=itse, puheenjohtajistonsa suulla) linjaa olevansa työperäisen (=huoltosuhteelle ei-haitallisen) maahanmuuton vastustaja. En pidätä henkeäni.

Perussuomalainen puolue on toivottanut tervetulleiksi asiantuntijat, joita tuskin eksyy näille leveysasteille suuria määriä erinäisistä syistä johtuen. Edellisen puheenjohtajansa johdolla puolue linjasi työperäisen maahanmuuttajan kuukausipalkaksi 3000 euroa. Edustaja Puisto esitti vähän aikaa sitten, että työperäisen maahanmuuttajan pitäisi tulla toimeen palkallaan, joten kolmen tonnin kipuraja vesittyi tällä lausunnolla. En usko, että se oli pelkästään edustajan omaa yksityisajattelua.

Turun perussuomalaiset olivat kaupunginvaltuustossa hyväksymässä filippiiniläisten hoitajien maahanmuuton hoiva-avustajiksi, vaikka puolue oli vain vähän aikaisemmin omassa aviisissaan julistanut, että hoitajien pitää olla kotimaisia. Hoiva-avustajan kuukausipalkka on alle kaksi tonnia eli ei ehkä sitä matalinta pizzakuskitasoa mutta matalapalkka-alaa kuitenkin.

Yllä olevat esimerkit antavat osviittaa siitä, että puolueen aiemmat linjaukset työperäiseen maahanmuuttoon ovat hyvää vauhtia kärsimässä samanlaisen inflaation kuin lähes tulkoon kaikki muutkin puolueen teemat ovat jo kärsineet. Saa nähdä, pitääkö puolue kiinni edes tarveharkinnan säilyttämisestä, jos sillä pääsee kokoomuksen kanssa samaan hallitukseen.

Mikäli ekonomistien laskelmia on uskominen, työperäisiä maahanmuuttajia haluttaisiin kymmeniä tuhansia joka vuosi. Paljonko perussuomalaiset haluavat ja ottavat vastaan, mille aloille ja mistä he tulisivat? Mikä on jäsen Paawon oma kanta? Tuleeko sinulle raja vastaan jossain kohtaa?

Humanitaaristen maahanmuuttajien osalta puolue on hokenut nollaa, mutta jää nähtäväksi, pitääkö tämäkään linja loppuun asti, jos EU ottaa käyttöön kiintiöt. On sama, kutsutaanko tulijoita turvapaikanhakijoiksi vai pakolaisiksi, jos kaikki saavat kuitenkin jäädä.

Kelpaako tämä vastaukseksi? Linkkejä löydät viestihistoriastani.

Musumaatti

 • Jäsen
 • *
 • Viestejä: 15
 • Liked: 21
Vs: PS:n ja kokoomuksen yhteiselo
« Vastaus #976 : 02.05.2022, 20:15:35 »
^Kerropa millä konstilla sossun luukusta pärjäävät saadaan kiinnostumaan töihin lähtöön joka aamu?
Pimeät hommat ja harrastukset kiinnostaa paljon enemmän.

Keppiä ja porkkanaa. Ei toki mikään helppo juttu ratkaista ja jollain olisi poliittista rohkeutta vielä lähteä tekemään.  Nykytilanne on kestämätön ja siihen lisänä et haalitaan "siirtolaisia" mikkä tulee käytännössä elämään tuilla. Oikeat asiantuntija hommat on asia erikseen.

Vois persut edes muistutella tästä reservistä kun huudellaan huutavasta työvoimanpulasta...

Jorma M.

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 5 814
 • Liked: 18038
 • tökerö, tyhmä ja köyhä
Vs: PS:n ja kokoomuksen yhteiselo
« Vastaus #977 : 03.05.2022, 13:18:32 »
^Kerropa millä konstilla sossun luukusta pärjäävät saadaan kiinnostumaan töihin lähtöön joka aamu?
Pimeät hommat ja harrastukset kiinnostaa paljon enemmän.

Ei voi lähteä aamuisin hommiin, jos haluaa palkkatöitä millä elää. Kokoomuslaisten ikiaikainen tavoite eli palkaton työ on nykyään todellisuutta. Kokoomus on myös halunnut Suomea Natoon avoimesti pitkään, joten kannattaa avoimesti äänestää ja kannattaa kokoomusta.

Kokoomus haluaa myös työttömien, sairaiden, eläkeläisten ja lasten kurjistamista kaikin keinoin joten sinne vaan  :D

Edelleen kok halusi koronaelvytystä Espanjaan ja Italiaan 4,5 mrd euroa pois noilta em suomalaisilta, joten sinne vaan. Kokoomusta kantamaan!

@Faidros. tämä on maahanmuuttokriittinen yhteisö tämä Homma. Oletko jotenkin erehtynyt tässä?

Faidros.

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 27 704
 • Liked: 24342
 • Blues for Allah
Vs: PS:n ja kokoomuksen yhteiselo
« Vastaus #978 : 03.05.2022, 13:59:42 »
^Kerropa millä konstilla sossun luukusta pärjäävät saadaan kiinnostumaan töihin lähtöön joka aamu?
Pimeät hommat ja harrastukset kiinnostaa paljon enemmän.

Ei voi lähteä aamuisin hommiin, jos haluaa palkkatöitä millä elää. Kokoomuslaisten ikiaikainen tavoite eli palkaton työ on nykyään todellisuutta. Kokoomus on myös halunnut Suomea Natoon avoimesti pitkään, joten kannattaa avoimesti äänestää ja kannattaa kokoomusta.

Kokoomus haluaa myös työttömien, sairaiden, eläkeläisten ja lasten kurjistamista kaikin keinoin joten sinne vaan  :D

Edelleen kok halusi koronaelvytystä Espanjaan ja Italiaan 4,5 mrd euroa pois noilta em suomalaisilta, joten sinne vaan. Kokoomusta kantamaan!

@Faidros. tämä on maahanmuuttokriittinen yhteisö tämä Homma. Oletko jotenkin erehtynyt tässä?

Esimerkkinä voisin pitää vaikka sosiaaliturvan rajoittamista vain Suomen kansalaisille. Onko se kovin kokoomuslaista jäsen @Jorma M. ?
Rahaa ei riitä suomalaisille, kun sitä syydetään ulkomaille ja suuri osa sosiaaliturvasta menee kehitysmaista tänne tuleville parasiiteille.
Olisi vielä monta muutakin syytä laskea sosiaaliturvan tasoa, jotta suomalaiset työttömät alkaisivat äänestämään oikein.

Olen ollut yrittäjä vuodesta 1987, maksanut yrittäjäeläkemaksuja siitä lähtien, mutta jouduin lopettamaan työt sairauksien vuoksi ja en siten saa yhteiskunnalta juuri mitään, kun kerran olen porvarikapitalistiriistäjä ja vähän kerännyt omaisuutta oman kiinteistön muodossa.

Olen saanut lääkärinlausuntoja sairaseläkkeeseen usealta taholta, mutta vakuutusyhtiön lääkäri päätti lopettaa eläkkeen maksun kolmen kuukauden kuluttua sen alkamisesta useita vuosia sitten, näkemättä, tutkimatta, puhumatta ja tietysti anonyymisti.

Voit nyt mulle sitten kertoa mitä Suomen sosiaaliturvassa on pielessä!?

Olen edelleen sitä mieltä, että Suomessa on paljon työkykyistä porukkaa jotka eivät patologisesti vain halua mennä töihin ja suuri osa niistä on afrikka-/ arabijengiä.
« Viimeksi muokattu: 03.05.2022, 14:08:01 kirjoittanut Faidros. »
Kun yksi ihminen kärsii harhasta, sitä sanotaan hulluudeksi. Kun monta ihmistä kärsii harhasta, sitä sanotaan uskonnoksi. -Robert M Pirsig-
Millainen luonne 2000-luvun mekaanikolla pitäisi olla,jotta hän sietäisi koneiden päälle kasattuja elektronisen hevonpaskan kerrostumia.
-Matthew B.Crawford-

Paawo

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 2 633
 • Liked: 6479
 • Mukavan oloinen ja miellyttäväkäytöksinen
Vs: PS:n ja kokoomuksen yhteiselo
« Vastaus #979 : 03.05.2022, 14:06:54 »
Perussuomalainen puolue on toivottanut tervetulleiksi asiantuntijat, joita tuskin eksyy näille leveysasteille suuria määriä erinäisistä syistä johtuen. Edellisen puheenjohtajansa johdolla puolue linjasi työperäisen maahanmuuttajan kuukausipalkaksi 3000 euroa. Edustaja Puisto esitti vähän aikaa sitten, että työperäisen maahanmuuttajan pitäisi tulla toimeen palkallaan, joten kolmen tonnin kipuraja vesittyi tällä lausunnolla. En usko, että se oli pelkästään edustajan omaa yksityisajattelua.

Mielestäni siteeraamasi Puiston kommentti ei ole pahastikaan ristiriidassa virallisen linjan kanssa. 3kE/kk on varmasti ihan kelvollinen raja joihinkin töihin johonkin alueelle. Varmasti löytyy poikkeuksia alojen ja aluiden osalta jotka saavat luvun näyttämään väärältä. En tunne taustoja luvun takana.

Turun perussuomalaiset olivat kaupunginvaltuustossa hyväksymässä filippiiniläisten hoitajien maahanmuuton hoiva-avustajiksi, vaikka puolue oli vain vähän aikaisemmin omassa aviisissaan julistanut, että hoitajien pitää olla kotimaisia. Hoiva-avustajan kuukausipalkka on alle kaksi tonnia eli ei ehkä sitä matalinta pizzakuskitasoa mutta matalapalkka-alaa kuitenkin.
En tunne vaihtoehtoja joiden välilä Turun valtuustossa päätettiin, enkä ylipäätään ole siinä määrin tietoinen hoitoalan kuvioista että päätöstä voisin käydä arvostelemaan tai puolustelemaan. 

Yllä olevat esimerkit antavat osviittaa siitä, että puolueen aiemmat linjaukset työperäiseen maahanmuuttoon ovat hyvää vauhtia kärsimässä samanlaisen inflaation kuin lähes tulkoon kaikki muutkin puolueen teemat ovat jo kärsineet. Saa nähdä, pitääkö puolue kiinni edes tarveharkinnan säilyttämisestä, jos sillä pääsee kokoomuksen kanssa samaan hallitukseen.
Ylläolevat esimerkit eivät edelleenkään kerro puolueen linjauksista tai niiden toteutumista/toteutumattomuuksista yhtään mitään. Ylläolevat esimerkit eivät myöskään ole hallitustien tasoittajia tai katkaisijoita. Kuten on nähty mihin tahansa neuvotteluihin mennessä tulee olla valmiutta tinkiä toistarvoisista tavoitteistaan primääristen tavoitteiden takia. Tämä on tiedossa kaikilla poliittisilla puolueilla jotka tosissaan politiikkaa tekevät.

Mikäli ekonomistien laskelmia on uskominen, työperäisiä maahanmuuttajia haluttaisiin kymmeniä tuhansia joka vuosi. Paljonko perussuomalaiset haluavat ja ottavat vastaan, mille aloille ja mistä he tulisivat? Mikä on jäsen Paawon oma kanta? Tuleeko sinulle raja vastaan jossain kohtaa?
Ekonomistien laskelmat ovat monesti toimeksiantajiensa näköisiä. EK:n äänellä puhuvan kokoomuksen esittelemät kalkyylit poikkeavat melko suuresti muista rätingeistä. Jäsen Paawo on katergorisesti minimaalisen maahanmuuton kannalla, mutta yrittää ymmärtää että on aloja joilla suomalaisen työntekijän käyttö saattaa työnantajan / projektin kilpailullisesti onnettomaan asemaan pitkälti suomalaisen verotusjärjestelmän sekä keikkaluontoisen työn työehtojen takia.

Humanitaaristen maahanmuuttajien osalta puolue on hokenut nollaa, mutta jää nähtäväksi, pitääkö tämäkään linja loppuun asti, jos EU ottaa käyttöön kiintiöt. On sama, kutsutaanko tulijoita turvapaikanhakijoiksi vai pakolaisiksi, jos kaikki saavat kuitenkin jäädä.
Persujen jatkuva mollaaminen kaikissa yhteyksissä ei tämän tavoitteen edistymistä palvele, varsinkin kun ottaa huomion valtapuolueiden jo vuosikymmeniä käyttämän EU:hun nojaavan hallintokulttuurin. Jos haluat muutosta äänestä muutosta.

Kelpaako tämä vastaukseksi? Linkkejä löydät viestihistoriastani.


Jätän kelvollisuuden arvioinnin foorumin haltuun. Pyytämäni linkit jäivät tässä yhteydessä puuttumaan.
Totean lopuksi että yksittäisistä aidanseipäistä ja etäisesti aidanseipään näköisistä esineistä puhuminen ei aitaa merkityksineen kovin kattavasti kuvaile.
Ylläoleva teksti on kiihtymystilassa kirjoitettua uhoamista. KKO:2017:52

”Valtio takaa ja pankit jakaa." - Mika Lintilä 9.10.2021

"Vihapuheesta on lyhyt matka vihatekoon. On tärkeää, että me päättäjinä osoitamme suunnan, johon edetä." - Veronika Honkasalo 2021

"Mun mielestä valta on ihanaa!" - Eva Biaudet 2021

Jorma M.

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 5 814
 • Liked: 18038
 • tökerö, tyhmä ja köyhä
Vs: PS:n ja kokoomuksen yhteiselo
« Vastaus #980 : 03.05.2022, 14:10:06 »
^ totta kai olen samaa mieltä kanssasi esim neekereistä ja hiekkaneekereistä.

Pointtini oli, että suomalaisia työttömiä pitäisi kohdella paremmin eikä hokea hymyillen näitä "työ on parasta lääkettä" -kokkarijuttuja. Tunnen useita suomalaisia ihmisiä jotka eivät saa töitä. Ei oteta töihin. Eivät vastaa kyvyiltään työnantajan vaatimuksia. Eivät ole mamuja. Ovat liian onnettomia tai vammaisia tai vanhoja tai sairaita.

Tunnen hyvin suomalaisen pienyrittäjyyden mielettömät sudenkuopat. Oli ennen näin, on nyt näin. Katsoin aikoinani vierestä kun oma isä menetti järkensä ja terveytensä. Mikään määrä töitä ei riittänyt.

Kaikki kunnia pienyrittäjille; itse päätin aikoinani etten rupea sellaiseksi. Tulee sairaaksi ja oma perhe rupeaa vihaamaan.


Jorma M.

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 5 814
 • Liked: 18038
 • tökerö, tyhmä ja köyhä
Vs: PS:n ja kokoomuksen yhteiselo
« Vastaus #981 : 03.05.2022, 15:08:45 »

Lisään edelliseen:

Jos valtio päättäisi parantaa kansalaisille luvattuja palveluja, niin se voisi palkata välittömästi 10 000 työtöntä ihmistä pienellä palkalla töihin. Hoitamaan lapsia, vanhoja, sairaita, vammaisia. Palveluita kuukausia ja vuosia jonottavia kärsiviä ihmisiä on paljon. Eikö koronaelvytyksestä etelään, Kokoomus, olisi vähän voitu säästää?

Mutta valtio ei palkkaa. Vaikka työttömien päivärahoja säästyisi, verokertymä paranisi, palkattavien uusien työntekijöiden palvelemat ihmiset kuntoutuisivat, heidän elämänlaatunsa paranisi.

Säästää voisi myös vähentämällä parasiittilaumoja vähentämällä tästä maasta. Veroja voisi hieman pudotella sieltä täältä kaikkein köyhimmiltä ja ilmastomaniasta, vessanrakennus- ja gepardiavustuksia vähentää. Suomalaisten siiderivalaiden sulhasista voisi pudottaa 1/3.

Tietääkö joku kertoa miksei Kokoomus kiinnostu tällaisesta
vaan hokee pää märkänä "työ on parasta lääkettä ... kannattaa ottaa työtä vastaan"?

sancai

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 1 080
 • Liked: 6747
Vs: PS:n ja kokoomuksen yhteiselo
« Vastaus #982 : 03.05.2022, 15:37:47 »
^ totta kai olen samaa mieltä kanssasi esim neekereistä ja hiekkaneekereistä.

Pointtini oli, että suomalaisia työttömiä pitäisi kohdella paremmin eikä hokea hymyillen näitä "työ on parasta lääkettä" -kokkarijuttuja. Tunnen useita suomalaisia ihmisiä jotka eivät saa töitä. Ei oteta töihin. Eivät vastaa kyvyiltään työnantajan vaatimuksia. Eivät ole mamuja. Ovat liian onnettomia tai vammaisia tai vanhoja tai sairaita.

Tunnen hyvin suomalaisen pienyrittäjyyden mielettömät sudenkuopat. Oli ennen näin, on nyt näin. Katsoin aikoinani vierestä kun oma isä menetti järkensä ja terveytensä. Mikään määrä töitä ei riittänyt.

Kaikki kunnia pienyrittäjille; itse päätin aikoinani etten rupea sellaiseksi. Tulee sairaaksi ja oma perhe rupeaa vihaamaan.
Jos vaan kokkarit päättäisivät viimein tarjota lääkkeeksi lisää töitä. Ehkä ratkaisu korkeaan työttömyyteen ja kannustinloukkuihin olisikin se, että Suomeen syntyisi lisää töitä ja syntyvän aidon työvoimapulan ja talouskasvun ansiosta palkat nousisivat kannustimet työssäkäymiseen lisääntyisivät ilman mitään byrokraattista kikkailua? Ei tämä ole mikään epärealistinen fantasia, vaan miten länsimaiden työmarkkinat toimivat vuosikymmenien ajan, Itä-Euroopassakin tällainen kehitys esiintyy yhä.

Ongelma on tietysti Kokoomuksen omaksuma "korporaatiokommunistinen" maailmankuva, moderni taloustiede, konservatiivisen markkintatalousaatteen sijaan. Tämä porukka uskoo, että kaikki ongelmat ratkeavat sillä, että keskuspankki printtaa rahaa, palkkoja leikataan ja valtio mikromanageroi taloutta jakamalla tukia ja verohuojennuksia neutraalin, kaikille yhteneväisen verotuksen sijaan. Lopputuloksena tietysti surkea talouskasvu koko läntisellä euroalueella. Vaikka Suomi on pärjännyt heikosti Ruotsiin ja Saksaan verrattuna, on koko euroalueen talouskasvu ja elintason nousu hidastunut Yhdysvaltoihin verrattuna. Saksakaan ei ole enää mikään talousveturi.

Olenkin miettinyt, että Kokoomuksen ja demareiden ainoa ero on nykyään, että Kokoomus avoimesti halveksuu työttömiä ja duunareita, kun taas demarit lupailevat vappusatasia. Talouspoliittinen näkemys täysin sama. Rahasi kuuluvat valtiolle ja valtion tehtävä on luoda suuri narratiivi ja kontrolloida, mitä yrityksiä Suomeen syntyy. Oli se sitten Sipilän biopisnes tai nyt keksitty "kiertotalous", joka on siis poliitikkojen päättämä rahan kohde, ei markkinoiden. Erimielisyyksiä he löytävät lähinnä jostain veroprosenttiyksiköistä tai työllistämisbyrokratian yksityiskohdista. Mitään oikeita rakenteellisia muutoksia kumpikaan heistä ei kannata. Itse asiassa ainoat oikeat muutokset, joita Kokoomus ajaa, on massamaahanmuutto ja EU-liittovaltio.

ApuaHommmaan

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 2 675
 • Liked: 3841
 • Aavikolla roskiksessa
Vs: PS:n ja kokoomuksen yhteiselo
« Vastaus #983 : 03.05.2022, 15:49:26 »
Tämä porukka uskoo, että kaikki ongelmat ratkeavat sillä, että keskuspankki printtaa rahaa

Eivät usko.

Miten se homma oikeasti pelataan on se, että NYT pitää saada rahaa lisää miljardööreillä keinolla millä hyvänsä. Jokainen hetki on nyt hetki. Sitten kun keskuspankin printtaus tuo stagflaation ja loppuu läpiään kupattuna luodaan nopealla sykkeellä sen jäljestä uusi rakenne ja uudet tuet, koska muutoin se päätavoite eli rikkaiden keinotekoinen rikastuttaminen ei toimisi sillä hetkellä. Tosiasiahan kuitenkin on, että jos oikeasti viivalle lähdettäisiin niin ei sillä tyypillisellä yli-ikäisellä läski monimiljonäärillä enää ole sitä mitä rehellisessä kilpailussa vaadittaisiin.

Loppukädessä kyse on siitä kuka omistaa kenet. Kuka oikeasti uskoo, että Marinin Sannalla on enemmän valtaa, kuin Wahlroosin Björnillä? Ja Wahlroos on harvinaisen rehellinen, koska hänen toiminnastaan suuri osa on avointa toisin kuin useimpien vastaavien pelureiden.
« Viimeksi muokattu: 03.05.2022, 15:53:03 kirjoittanut ApuaHommmaan »

Faidros.

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 27 704
 • Liked: 24342
 • Blues for Allah
Vs: PS:n ja kokoomuksen yhteiselo
« Vastaus #984 : 03.05.2022, 16:41:07 »
^ totta kai olen samaa mieltä kanssasi esim neekereistä ja hiekkaneekereistä.

Pointtini oli, että suomalaisia työttömiä pitäisi kohdella paremmin eikä hokea hymyillen näitä "työ on parasta lääkettä" -kokkarijuttuja. Tunnen useita suomalaisia ihmisiä jotka eivät saa töitä. Ei oteta töihin. Eivät vastaa kyvyiltään työnantajan vaatimuksia. Eivät ole mamuja. Ovat liian onnettomia tai vammaisia tai vanhoja tai sairaita.

Tunnen hyvin suomalaisen pienyrittäjyyden mielettömät sudenkuopat. Oli ennen näin, on nyt näin. Katsoin aikoinani vierestä kun oma isä menetti järkensä ja terveytensä. Mikään määrä töitä ei riittänyt.

Kaikki kunnia pienyrittäjille; itse päätin aikoinani etten rupea sellaiseksi. Tulee sairaaksi ja oma perhe rupeaa vihaamaan.
Jos vaan kokkarit päättäisivät viimein tarjota lääkkeeksi lisää töitä. Ehkä ratkaisu korkeaan työttömyyteen ja kannustinloukkuihin olisikin se, että

Voi jumalauta! Kyllä sosialistit ovat pitäneet huolta siitä, ettei kenelläkään työnantajalla ole enää varaa palkata ketään, patsi ehkä jollain peliyhtiöillä, joille rahaa tulee niin että saranat ovesta naukuu! Ja sen jälkeen suunnitellaan jotain junatunnelia Tallinnaan ja tietysti kiinalaisella lainarahalla! :facepalm:
Tämä maa vajoaa verotaakkaan ja kalliisiin elinkustannuksiin.

Bensa on Suomessa EU:n kalleinta ja diesel toiseksi kalleinta, mutta polttoaineen verotusta ei tietenkään voi helpottaa! :facepalm:
« Viimeksi muokattu: 03.05.2022, 16:53:17 kirjoittanut Faidros. »
Kun yksi ihminen kärsii harhasta, sitä sanotaan hulluudeksi. Kun monta ihmistä kärsii harhasta, sitä sanotaan uskonnoksi. -Robert M Pirsig-
Millainen luonne 2000-luvun mekaanikolla pitäisi olla,jotta hän sietäisi koneiden päälle kasattuja elektronisen hevonpaskan kerrostumia.
-Matthew B.Crawford-

Phantasticum

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 4 906
 • Liked: 3223
Vs: PS:n ja kokoomuksen yhteiselo
« Vastaus #985 : 03.05.2022, 20:10:13 »
Mielestäni siteeraamasi Puiston kommentti ei ole pahastikaan ristiriidassa virallisen linjan kanssa. 3kE/kk on varmasti ihan kelvollinen raja joihinkin töihin johonkin alueelle. Varmasti löytyy poikkeuksia alojen ja aluiden osalta jotka saavat luvun näyttämään väärältä. En tunne taustoja luvun takana.

Noin kolme tonnia oli se luku, jonka Halla-aho antoi työperäisen maahanmuuttajan vähimmäispalkaksi puoluevaltuustolle pitämässään puheessaan vuonna 2021. Varmaan häntä harmittaa että tuli annettua liian tarkka luku, kun yhtä hyvin olisi voinut jättää hänelle tyypilliseen tapaan jotain abstraktia ilmaan leijumaan. Se taas, millä palkalla tulee toimeen, on suhteellinen käsite. Edustaja Puiston näkemykseen pääsee täältä (linkki).

En tunne vaihtoehtoja joiden välilä Turun valtuustossa päätettiin, enkä ylipäätään ole siinä määrin tietoinen hoitoalan kuvioista että päätöstä voisin käydä arvostelemaan tai puolustelemaan.

Turku päätti tuoda filippiiniläisiä hoitajia paikkaamaan työvoimapulaa. Aiheeseen voi tutustua täällä (linkki). Persut olivat olleet vain muutamaa kuukautta aikaisemmin sitä mieltä, että hoitajilla ja potilailla pitää olla yhteinen kieli. Ja miten kävi tällekin tavoitteelle. Olkoonkin että toistaiseksi kyseessä on vain Turun perussuomalaisten äänestäminen asian puolesta. Mutta tuskin tämä tähän jää, kun vain päästään ensin vauhtiin. Voi olla, että tarveharkinta poistuu tavalla tai toisella, vaikka persut ovat puolustaneet sen säilyttämistä.

Kuten on nähty mihin tahansa neuvotteluihin mennessä tulee olla valmiutta tinkiä toistarvoisista tavoitteistaan primääristen tavoitteiden takia. Tämä on tiedossa kaikilla poliittisilla puolueilla jotka tosissaan politiikkaa tekevät.

Tietenkin ymmärrän kompromissien tarpeen. Ilmassa on kuitenkin hieman samanlaisia merkkejä kuin ennen vuoden 2015 eduskuntavaaleja. Ei varmaankaan tarvitse muistuttaa, miten perussuomalaisille kävi viime kierroksella. Siksi tätä onkin niin mielenkiintoista seurata, käykö perussuomalaisten nykyversiolle ja vaihtoehdolle lopulta samalla tavalla kuin soinilaisuudelle.

Persujen jatkuva mollaaminen kaikissa yhteyksissä ei tämän tavoitteen edistymistä palvele, varsinkin kun ottaa huomion valtapuolueiden jo vuosikymmeniä käyttämän EU:hun nojaavan hallintokulttuurin.

Ehkä ei palvele tavoitteen edistymistä, mutta ei palvele sekään, että perussuomalaiset ei oikeasti ole mikään vaihtoehto. Sinun omin sanoin "tulee olla valmiutta tinkiä toisarvoisista tavoitteistaan primääristen tavoitteiden takia". Mikä on se perussuomalaisten ensisijainen tavoite? Mikä on perussuomalainen vaihtoehto? Puolue on ratsastanut julkisuudessa tietyillä teemoilla, jotka tuntuvat yksi toisensa jälkeen lässähtävän pannukakuiksi.

Minua on alkanut mietityttää myös se, saako perussuomalaisia äänestämällä jotain sellaista, mitä en halua edistää. Yksi juttu on, miten Ukrainan tilanne jatkuu seuraavan viiden vuoden aikana ja mikä on Suomen asema tulevaisuudessa. Hommallakin on näkynyt jo useita kirjoituksia, miten Venäjä toivottavasti hajoaa. Voi olla, että Ukraina jää junnaamaan paikoilleen. Mutta aina on myös se mahdollisuus, että tilanne eskaloituu. Silloin punnitaan päättäjien viisaus. Halla-aholla ei ainakaan ole minkäänlaisia pidäkkeitä hillitä pyhää venäjävihaansa.

Jos haluat muutosta äänestä muutosta.

Näinhän se menee. Mikään ei koskaan muutu, jos ihmiset äänestävät aina samoja puolueita ja henkilöitä. Tämä pätee yhtä lailla perussuomalaisiin. Mikään ei ole muuttunut, koska edustajien oma hillotolppa on sittenkin ollut makoisampi kuin riski jäädä ulkokehälle. Superkiinnostavaa eli tämän ketjun aiheeseen liittyen on juuri se, miten perussuomalaisten tavoitteet sopivat yhteen kokoomuksen tavoitteiden kanssa. Mikä on se perussuomalaisten ensisijainen tavoite? Mikä on perussuomalainen vaihtoehto? Mitä siitä jää jäljelle, jos ja kun pääsee Orpon kyytiin. Ja niin edelleen.

viisitoista

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 2 021
 • Liked: 3577
Vs: PS:n ja kokoomuksen yhteiselo
« Vastaus #986 : 20.06.2022, 23:56:58 »
Tilaisuus lyödä kiilaa kokkarien leiriin:


Tagit: