UmmaGumma

Kirjoittaja Aihe: Miksi kasvissyöntiä vastustetaan?  (Luettu 65290 kertaa)

Skeptikko

 • Global Moderator
 • Jäsen^^^
 • *****
 • Viestejä: 11 270
 • Liked: 13460
Vs: Miksi kasvissyöntiä vastustetaan?
« Vastaus #480 : 10.05.2019, 20:14:38 »
Taas näitä lasten vammauttamisia kasvisravinnolla:

Toddler starved by her vegan parents so badly she had no teeth and couldn't stand up is now obese - with her carer saying 'it's like she's storing calories in case she needs them in the future'
https://www.dailymail.co.uk/news/article-7008819/Toddler-starved-vegan-parents-no-teeth-stand-obese.html

Lainaus
 • Parents of a malnourished toddler pleaded guilty to causing her serious injury
 • At 19 months, child was less than 5kg (11lbs) and looked like a three-month-old
 • Child was fed a diet of oats and rice milk, and had no medical records after birth
 • When police removed the child from her parents, she was suffering from rickets
 • Court heard the child is now obese and 'stands out' from other children her age
 • The parents are facing up to five years jail for the serous neglect to their child
...
She was shocked by how far the girl was behind in her development.

The child, who had no teeth, could not sit up or even roll over, let alone use her hands for simple tasks such as playing with toys.
...
The mother told a hospital dietitian her entire family followed a vegan diet and detailed the extreme eating measures that led to the girl's condition.

She said her daughter would generally have one cup of oats with rice milk and half a banana in the morning, and a piece of toast with jam or peanut butter for lunch.

For dinner, she said her daughter would be offered tofu, rice or potatoes.

But she said the girl, who was also breastfed once a day, was a 'fussy eater' so she might just have oats again.

Sometimes for a snack the child was given a mouthful of fruit or two sultanas.

This diet resulted in severe deficiencies in nutrients for the infant, including a lack of calcium, phosphate, vitamin B12, vitamin A, iron and zinc.

Her levels of vitamin D - which can cause bone disease if found to be too low - were 'undetectable'.

The infant had fractures throughout her tiny body and her bones were so brittle doctors believed they could have been broken by 'normal handling'.
...
The father told told Family and Community Services the couple 'did not want to put her through immunisations as (it was) hard on baby.'

The treatment of the girl was only brought to the attention of doctors in March last year when doctors attended to the infant after she suffered a seizure.

One doctor described her as 'floppy' and noted how the diminutive one-and-a-half year old didn't crawl or talk during a month in care.

Hospital staff initially respected the parents' wishes to keep the infant on a vegan diet, but grew concerned when the mother outlawed soy because it was full of 'hormones'.
« Viimeksi muokattu: 10.05.2019, 20:16:38 kirjoittanut Skeptikko »
En homona toivota tervetulleiksi Suomeen henkilöitä, jotka haluavat tappaa minut:
http://www.bbc.com/news/magazine-33565055

Tanskan pakolaisapu: hallitsematon tulijatulva johtamassa armageddoniin ja yhteiskuntamme tuhoon:
http://jyllands-posten.dk/international/europa/ECE7963933/Sammenbrud-truer-flygtningesystem/

guest15036

 • Vieras
Vs: Miksi kasvissyöntiä vastustetaan?
« Vastaus #481 : 17.05.2019, 16:57:27 »
Ylimielinen vihreä on suuttunut, kun ravintola ei suostu tanssimaan hänen pillinsä mukaan.

https://www.hs.fi/kaupunki/art-2000006109270.html

Lainaus
Tuohtuneen vegaanin päivitys sai somen kuohumaan: menikö vihreä poliitikko liian pitkälle vaatiessaan huippuravintolaa boikottiin?

Kaisa Hernberg (vihr) ei ollut tyytyväinen punavuorelaiseen Baskeri & Basso -ravintolaan ja kirjoitti asiasta Facebookiin.

Helsingin ravintolaelämässä ja maan poliittisissa piireissä on kehkeytynyt pieni mutta varsin kiivas ruoka-aiheinen kiista. Onko vegaaneja sorsittu ja kaupunkilaisia yllytetty kohtuuttomaan boikottiin?

Tapahtumien ytimessä on Helsingin vihreiden valtuustoryhmän puheenjohtaja Kaisa Hernberg, joka moitti Facebookissa kovin sanankääntein punavuorelaista Baskeri & Basso -ravintolaa.

Hernberg kertoi torstaina viettäneensä jälkikäteistä syntymäpäiväänsä kyseisessä ravintolassa. Paikan he olivat valinneet hyvien arvioiden vuoksi. Illallinen ei kuitenkaan ollut onnistunut, vaan Hernberg luonnehti käyntiä ”kurjaksi ravintolakokemukseksi”, sillä hän ei ollut tyytyväinen vegaanisiin vaihtoehtoihin.

Tapahtumat etenivät lopulta siihen pisteeseen, että Hernberg kehotti vegaaneja välttämään ravintolaa ja tarjoilija ilmeisesti itki.

(...)

Baskerin & Basson annokset eivät ole listalla lähtökohtaisesti vegaanisia, mutta pyynnöstä ne voidaan valmistaa sellaisina. Hernberg teki vegaanisen tilauksen, mutta hän ei ollut tyytyväinen saamiinsa annoksiin.

”Ruoka oli sinänsä ihan hyvän makuista. Mutta annokset olivat tyyliä kaalinpala etikassa ja pari parsaa soosin kanssa. Kolmen annoksen jälkeen oli edelleen kova nälkä. En nyt oikein ruoka-annoksiksi sellaisia osaa kutsua”, Hernberg kirjoitti päivityksessään.

Kun Hernberg antoi tarjoilijalle palautetta annoksista, tilanne eskaloitui. Hernberg kertasi tapahtumia päivityksessään.

”Annoin tarjoilijalle tästä palautetta, ja hän totesi, etteivät he oikeastaan halua vegaaneja asiakkaiksi. Käski kertoa kavereillekin.”

(...)

”Suhtaudumme ruokaan ja viiniin intohimoisesti ja välitämme aidosti jokaisesta asiakkaastamme. Eikä kenellekään meistä tulisi mieleenkään sanoa, missään olosuhteissa, etteivät vegaanit ole tervetulleita ravintolaamme. Sehän ei pidä paikkaansa”, ravintolan edustaja kirjoitti.

Ravintola korostaa, ettei ole vegaaniravintola, mutta pyrkii palvelemaan myös vegaaneja parhaansa mukaan.

”Olemme tietysti otettuja siitä, että monet kasvissyöjät ja vegaanit ovat innostuneet tarjoilemastamme ruoasta. Itse emme kuitenkaan luokittele Baskeri & Basso Bistroa vegaaniravintolaksi.”

Keskustelussa tuotiin esiin myös se, että tarjoilija oli ollut itkuinen Hernbergin kärjekkään palautteen jälkeen. Tätä Hernberg pyysi anteeksi.

”On ollut tosi ikävä jälkeenpäin kuulla, että tarjoilija oli purskahtanut itkuun tapahtumien seurauksena. Selvästikin esitystapani oli tarpeettoman kärjekäs ja olen siitä pahoillani. Asiakaspalvelijoiden tylyttäminen ei ole fiksun ihmisen käytöstä”, Hernberg kirjoitti.

”Esitin varmasti palautteen aivan liian kärkevästi. En ole ihmisenä parhaimmillani nälkäisenä ja pettyneenä. Anteeksi!”

(...)

Ajattara

 • Jäsen^^
 • **
 • Viestejä: 232
 • Liked: 840
Vs: Miksi kasvissyöntiä vastustetaan?
« Vastaus #482 : 17.05.2019, 17:10:44 »
^ Sellaista vihreämpää maalittamista  ja vihapuhetta   :roll:

Tässä lisää tapauksesta:

https://viisitahtea.com/ravintolat/basbas-paatyi-vegaanien-somemyllyn-kohteeksi-poliitikot-kinastelevat-vegaanien-oikeuksista-ravintolassa/

Lainaus
BasBasin ravintoloitsija Nicolas Niki Thieulonille Helsingin vihreiden kunnallispoliitikon Kaisa Hernbergin reaktio tuli yllätyksenä. Thieulon oli eilen illalla tapahtuman aikaan työvuorossa, mutta pöytä ei kuulunut hänen alueeseensa. Tilanteen jälkeen hän kylläkin ihmetteli, mihin kyseisen pöydän tarjoilija oli kadonnut.
Tarjoilija löytyi itkuisena ravintolan takatiloista.

”Asiakkaat olivat ilmaisseet tyytymättömyytensä tavalla, joka on rutinoituneellekin tarjoilijalle kova paikka”, Thieullon kertoo.

Lainaus

”Jostakin syystä olemme saaneet mainintoja esimerkiksi Trip Advisorissa, että olemme vegaaniystävällinen ravintola. Nyt on varmaan käynyt niin, että hehkutus luo isoja odotuksia, josta seuraa pettymys, koska me emme ole vegaaniravintola”, Thieullon selvittää

BasBasin alati elävällä listalla on 6 alkuruokaa, 2 väliruokaa ja 3 pääruokaa plus jälkkärit. Mikään näistä ei ole vegaaninen.

”Me pyrimme tekemään vegaaneille lähtökohdistamme vegaanisia annoksia. Eilen tarjoamamme vegaaniset vaihtoehdot, joita oli kuusi, eivät olleet asiakkaan mieleen, ja he päätyivät kolmeen vegaaniseen versioon alkuruoista. Tästä jäi heille nälkä ja pettymys, koska mieleisiä vaihtoehtoja ei ollut heille enempää. Listamme on muutenkin suppea ja se on kaiken lähtökohta. Tilanne on kuitenkin se, että meidän on laskutettava kokonaisuudesta, koska keittiömme tekee ylimääräistä työtä normaalilistaamme verrattuna. Ylimääräinen työ ei ole alennuksen peruste”, Nicolas Thieullon huomauttaa.

Rouva siis tilasi pelkkiä alkuruokia ja sitten räyhää pienistä annoksista.  :facepalm:
Bellerofon

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 839
 • Liked: 2143
Vs: Miksi kasvissyöntiä vastustetaan?
« Vastaus #483 : 17.05.2019, 17:17:41 »
Tyypillinen "Ettekös tiedä kuka minä olen?"-vihreä. Oli itkettänyt myös tarjoilijaa, joten on todennäköisesti käyttäytynyt erittäin huonosti. Maalittaa ravintolaa törkeästi. Inhottava tapa toimia. Olisi pistänyt suoraan yritykselle palautetta.

Syämmistynyt

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 1 357
 • Liked: 2399
Vs: Miksi kasvissyöntiä vastustetaan?
« Vastaus #484 : 17.05.2019, 17:26:57 »
Lainaus
... ja he päätyivät kolmeen vegaaniseen versioon alkuruoista....

Eli jos alkuruokana on kana- tai katkarapusalaattia ja käskee jättämään siitä kanat ja katkaravut pois, niin onhan se selvää, että jäljelle jää vain salaatinlehdet.  Ja sitten pitää kyykyttää tarjoiljaa, kun jää nälkä  :facepalm:

Kotona sitten seisaaltaan jääkaapista juustoa naamaan, mutta sitähän ei kukaan näe...  :roll:

Ajattara

 • Jäsen^^
 • **
 • Viestejä: 232
 • Liked: 840
Vs: Miksi kasvissyöntiä vastustetaan?
« Vastaus #485 : 17.05.2019, 17:52:41 »
Mitä jos lihansyöjät käyttäytyisivät kuin vegaanit?  :flowerhat:

https://www.youtube.com/watch?v=z0O_VYcsIk8&feature=youtu.be

no future

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 5 229
 • Liked: 1374
Vs: Miksi kasvissyöntiä vastustetaan?
« Vastaus #486 : 17.05.2019, 19:13:51 »
Ei kai ravintolan julkinen arvosteleminen ole mitään maalittamista?

nollatoleranssi

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 14 539
 • Liked: 8993
 • Puhekin on teko
Vs: Miksi kasvissyöntiä vastustetaan?
« Vastaus #487 : 17.05.2019, 19:44:08 »
Ei kai ravintolan julkinen arvosteleminen ole mitään maalittamista?

Usein näihin tapauksiin liittyy arvosteleminen henkilöiltä, jotka eivät olleet aiemmin kuulleetkaan ravintolasta tai jostain tapahtumasta.

Usein tämä parempi maalittaminen on erittäin järjestelmällistä ja hyvin organisoitua. Siinä missä kansallismielisten toiminta on amatöörien puuhastelua.

no future

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 5 229
 • Liked: 1374
Vs: Miksi kasvissyöntiä vastustetaan?
« Vastaus #488 : 17.05.2019, 19:48:17 »
Ei kai ravintolan julkinen arvosteleminen ole mitään maalittamista?

Usein näihin tapauksiin liittyy arvosteleminen henkilöiltä, jotka eivät olleet aiemmin kuulleetkaan ravintolasta tai jostain tapahtumasta.

Usein tämä parempi maalittaminen on erittäin järjestelmällistä ja hyvin organisoitua. Siinä missä kansallismielisten toiminta on amatöörien puuhastelua.
Siis kävi syömässä ravintolassa, oli pettynyt kokemukseensa ja kertoi tästä somessa. En nyt ihan ymmärrä mikä tässä meni väärin?


nollatoleranssi

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 14 539
 • Liked: 8993
 • Puhekin on teko
Vs: Miksi kasvissyöntiä vastustetaan?
« Vastaus #489 : 17.05.2019, 19:50:31 »
Enemmän tuo on koominen uutinen.

Vihreä vegaani meni normaaliin ravintolaan, joka tarjosi vain rajoitetun määrän vegaaniruokia. Mikään niistä ei kelvannut, joten tilasi alkupalat vegaanisena ihmetellen miksi ne ei riittäneet.

Tuohon liittyy huolestuneempi huomio tästä.

Lainaus
BasBasin ravintoloitsija Nicolas Niki Thieulonille Helsingin vihreiden kunnallispoliitikon Kaisa Hernbergin reaktio tuli yllätyksenä. Thieulon oli eilen illalla tapahtuman aikaan työvuorossa, mutta pöytä ei kuulunut hänen alueeseensa. Tilanteen jälkeen hän kylläkin ihmetteli, mihin kyseisen pöydän tarjoilija oli kadonnut.
Tarjoilija löytyi itkuisena ravintolan takatiloista.

”Asiakkaat olivat ilmaisseet tyytymättömyytensä tavalla, joka on rutinoituneellekin tarjoilijalle kova paikka”, Thieullon kertoo.

Kiusaaminen pitäisi saada kitkettyä pois vihreistä ja vasemmistopuolueista.

Elina Grundström itketti ja tuhosi työntekijöitään ja mitään ei seurannut.

anatall

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 4 092
 • Liked: 9783
 • Faktantarkistaja, toimittaja.
Vs: Miksi kasvissyöntiä vastustetaan?
« Vastaus #490 : 17.05.2019, 19:51:50 »
Ei kai ravintolan julkinen arvosteleminen ole mitään maalittamista?

Usein näihin tapauksiin liittyy arvosteleminen henkilöiltä, jotka eivät olleet aiemmin kuulleetkaan ravintolasta tai jostain tapahtumasta.

Usein tämä parempi maalittaminen on erittäin järjestelmällistä ja hyvin organisoitua. Siinä missä kansallismielisten toiminta on amatöörien puuhastelua.
Siis kävi syömässä ravintolassa, oli pettynyt kokemukseensa ja kertoi tästä somessa. En nyt ihan ymmärrä mikä tässä meni väärin?

Kehoitti kylläkin boikotoimaan kyseistä ravintolaa.
"Punk in Finland on nykyään yhtä punk kuin varhaiseläkkeellä oleva Marja-Liisa." -Jäsen Katmandu-

Tughian

 • Jäsen^^
 • **
 • Viestejä: 86
 • Liked: 131
Vs: Miksi kasvissyöntiä vastustetaan?
« Vastaus #491 : 17.05.2019, 19:55:07 »
Siis kävi syömässä ravintolassa, oli pettynyt kokemukseensa ja kertoi tästä somessa. En nyt ihan ymmärrä mikä tässä meni väärin?

Arvostelussahan ei ole tosiaan mitään pahaa, mutta ilmeisesti arvostelijalla itselläänkin nousi tuolla vegaaniryhmässä pelko, että muut alkavat mustamaalaamaan ravintolaa hänen kokemuksiensa perusteella, vaikka EIVÄT olisi käyneet syömässä siellä.

Iltalehdestä (linkki: https://www.iltalehti.fi/ruoka-artikkelit/a/7dbd581c-6cca-4218-a46c-64f1dafacad8)

Lainaus käyttäjältä: Iltalehti
[...]

Hernberg haluaakin pyytää anteeksi omaa käytöstään.

– Tilanne on ikävä kaikille osapuolille. Pyydän anteeksi sitä, että saamani huonon palvelun vuoksi käyttäydyin itsekin epäasiallisesti, hän kommentoi Iltalehdelle.

Hernberg myös korostaa, ettei johda lokakampanjaa ravintolaa vastaan.

– En johda mitään lokakampanjaa. Olen Vegaaninen Helsinki -ryhmässä painokkaasti pyytänyt, etteivät ihmiset lähde kampanjoimaan ravintolaa vastaan. Minusta ei ole lainkaan fiksua haukkua ravintolaa, jossa ei ole itse käynyt, hän kirjoittaa Facebookissa.

[...]

EDIT: Ovat siis näemmä alkaneetkin mustamaalaamaan.

no future

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 5 229
 • Liked: 1374
Vs: Miksi kasvissyöntiä vastustetaan?
« Vastaus #492 : 17.05.2019, 20:04:04 »
Enemmän tuo on koominen uutinen.

Vihreä vegaani meni normaaliin ravintolaan, joka tarjosi vain rajoitetun määrän vegaaniruokia. Mikään niistä ei kelvannut, joten tilasi alkupalat vegaanisena ihmetellen miksi ne ei riittäneet.

Tuohon liittyy huolestuneempi huomio tästä.

Lainaus
BasBasin ravintoloitsija Nicolas Niki Thieulonille Helsingin vihreiden kunnallispoliitikon Kaisa Hernbergin reaktio tuli yllätyksenä. Thieulon oli eilen illalla tapahtuman aikaan työvuorossa, mutta pöytä ei kuulunut hänen alueeseensa. Tilanteen jälkeen hän kylläkin ihmetteli, mihin kyseisen pöydän tarjoilija oli kadonnut.
Tarjoilija löytyi itkuisena ravintolan takatiloista.

”Asiakkaat olivat ilmaisseet tyytymättömyytensä tavalla, joka on rutinoituneellekin tarjoilijalle kova paikka”, Thieullon kertoo.

Kiusaaminen pitäisi saada kitkettyä pois vihreistä ja vasemmistopuolueista.

Elina Grundström itketti ja tuhosi työntekijöitään ja mitään ei seurannut.
Tuo on jo pari vuotta ollut kehuttu rafla, ihan vegaanienkin keskuudessa. Ilman pöytävarausta ei taida vieläkään oikein päästä.

Ja jollekin voi tulla yllätyksenä, että ihan samoissa ravintoloissa ne vegaanit, absolutistit, kahvistakieltäytyjät, kalattomat, siattomat, lehmättömät, hiilihydraatittomat ja ties mitkä muut "nirsoilijat" käyvät kuin aivan kaikki muutkin.

Tässä vielä tuo Hernbergin alkuperäinen fb-päivitys, mistä sitten alettiin sössöttämään iltapäivälehtiä myöten.

nollatoleranssi

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 14 539
 • Liked: 8993
 • Puhekin on teko
Vs: Miksi kasvissyöntiä vastustetaan?
« Vastaus #493 : 17.05.2019, 20:04:29 »
Siis kävi syömässä ravintolassa, oli pettynyt kokemukseensa ja kertoi tästä somessa. En nyt ihan ymmärrä mikä tässä meni väärin?

Ei ainakaan yhden uutisjutun perusteella voinut sellaista huomata.

Otin kommentissa kantaa yleistasolla siitä, miltä toiminta on näyttänyt joissain muissa tilanteissa.

jka

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 5 020
 • Liked: 6131
 • Kuka vei meidän munat?
Vs: Miksi kasvissyöntiä vastustetaan?
« Vastaus #494 : 17.05.2019, 20:26:31 »
Tässä vielä tuo Hernbergin alkuperäinen fb-päivitys, mistä sitten alettiin sössöttämään iltapäivälehtiä myöten.

Eli päivtyksestä jäi näppärästi kertomatta että ituhippi tilasi pelkästään ihan itse kustomoidut alkupalat kun listan 6 valmista vegaaniateriaa ei kelvanneet. Aikalailla sama kun menee mäkkäriin ja tilaa hampurilaisen ilman pihviä ja valittaa että jäi nälkä. Ituhippeys on sulattanut tältäkin urpolta aivot täydellisesti.

Ei muuten ole paljon pahempaa loukkausta kokkia kohtaan kuin alkaa itse kustoimoimaan ateriaansa ja sitä suurempi loukkaus mitä hienompi ravintola. Kokkina olisin haistattanut paskat tuollaiselle.

andrus

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 1 559
 • Liked: 752
Vs: Miksi kasvissyöntiä vastustetaan?
« Vastaus #495 : 17.05.2019, 20:47:51 »
Vegaanille voi lisäksi tulla yllätyksenä eläinperäisten eritteiden löytyminen lautasannoksestaan. Samat kädet ne siellä touhuaa muidenkin annoksia. Käsiä ei tosiaan ehdi pestä joka sekunti välttyen kuitenkin ruokamyrkytyksiltä.
"SDP aina tehny sillai, et se pistää käden jätkän taskuun ja syö sen laskuun" - Teuvo H.

no future

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 5 229
 • Liked: 1374
Vs: Miksi kasvissyöntiä vastustetaan?
« Vastaus #496 : 17.05.2019, 21:28:03 »
Tässä vielä tuo Hernbergin alkuperäinen fb-päivitys, mistä sitten alettiin sössöttämään iltapäivälehtiä myöten.

Eli päivtyksestä jäi näppärästi kertomatta että ituhippi tilasi pelkästään ihan itse kustomoidut alkupalat kun listan 6 valmista vegaaniateriaa ei kelvanneet. Aikalailla sama kun menee mäkkäriin ja tilaa hampurilaisen ilman pihviä ja valittaa että jäi nälkä. Ituhippeys on sulattanut tältäkin urpolta aivot täydellisesti.

Ei muuten ole paljon pahempaa loukkausta kokkia kohtaan kuin alkaa itse kustoimoimaan ateriaansa ja sitä suurempi loukkaus mitä hienompi ravintola. Kokkina olisin haistattanut paskat tuollaiselle.
Paha sanoa menusta mitään, kun en ole käynyt eikä sitä netistä löydy.  Nopealla silmäyksellä tuolla(kin) on tarkoitus nimenomaan valita itse mitä haluaa syödä, tarjolla olevista vaihtoehdoista. Sen tiedän että moni vegaanikin on tuota aiemmin kehunut.

no future

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 5 229
 • Liked: 1374
Vs: Miksi kasvissyöntiä vastustetaan?
« Vastaus #497 : 17.05.2019, 21:34:28 »
Vegaanille voi lisäksi tulla yllätyksenä eläinperäisten eritteiden löytyminen lautasannoksestaan. Samat kädet ne siellä touhuaa muidenkin annoksia. Käsiä ei tosiaan ehdi pestä joka sekunti välttyen kuitenkin ruokamyrkytyksiltä.
Toivottavaa tietty olisi että mitään eritteitä ei lautasilta löydy.  ;)

Olen paljonkin ruokaillut eri paikoissa pahan kala-allergikon kanssa, ja kyllä silloin on ensiarvoisen tärkeää ettei niitä raaka-aineita sählätä miten sattuu. Sam toki pätee normaalissa ruokahygieniassa moniin muihinkin asioihin, esimerkiksi raakojen lihojen käsittelyyn.

Ei ole vielä kukaan vegaaninen seuralainen mennyt keittiöön katsomaan miten se ruoka valmistetaan, eikä edellä mainittu allergikkokaan. Järjellä näitä asioita Suomessa onneksi hoidetaan ja niihin suhtaudutaan, niin keittiön kuin asiakkaankin kannalta.

Mursu

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 6 269
 • Liked: 2335
Vs: Miksi kasvissyöntiä vastustetaan?
« Vastaus #498 : 18.05.2019, 00:56:15 »
En minä vastusta kasvisruokaa. Jokainen saa mielestäni halutessaan syödä sitä. Ongelma lähinnä on, että kasvissyöjät alkavat esittää vaatimuksia. Ensin pitää itse saada kasvisruokaa. Sitten alkaa muiden pakottaminen sen syömiseen.

foobar

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 14 795
 • Liked: 18635
Vs: Miksi kasvissyöntiä vastustetaan?
« Vastaus #499 : 18.05.2019, 01:05:39 »
Hernberg on FB-profiilinsa perusteella Fatim Diarran hyvä kaveri.

Fatim Diarra on puolestaan ainut henkilö tässä maailmassa joka on tullut spontaanisti haastamaan minulle riitaa kun olen istunut yksikseni baaripöydässä läppäriäni näpytellen.

Odotusarvoni Hernbergin käytöksen suhteen ei ole kovin korkealla. Onhan hänkin helsinkiläinen vihreä poliitikko.
"Avaruudessa kukaan ei voi kuulla moku-ulinaasi" - Rändöm

Kari Kinnunen

 • Kannatusjäsen
 • Jäsen^^^
 • ****
 • Viestejä: 6 625
 • Liked: 7776
 • Antaa olla. Ei jaksa enää
Vs: Miksi kasvissyöntiä vastustetaan?
« Vastaus #500 : 18.05.2019, 03:55:02 »
Siis kävi syömässä ravintolassa, oli pettynyt kokemukseensa ja kertoi tästä somessa. En nyt ihan ymmärrä mikä tässä meni väärin?

@no future

No onhan se perseestä, jos vaatii jotain erikoista, eikä ihan onnistukaan. Fiksu ihminen toteaan asian henkilökunnalle ja antaa olla. Vegaani sen sijaa alkaa ulisemaan.

Itse kuppilanitäjänä olisin kohteliaasti todennut, että pupunpöperöä ei ole viherfemakoille tarjolla. Olkaa ystävällinen ja hakekaa soijanne jostain muualta, ihan sama mistä.


Fatim Diarra on puolestaan ainut henkilö tässä maailmassa joka on tullut spontaanisti haastamaan minulle riitaa kun olen istunut yksikseni baaripöydässä läppäriäni näpytellen.

Noin uteliaisuuttaan. Mitäs pullukka pullero sulle tuli avautumaan. Vaivasiko Diarraa ankeassa metsääs diarrhea?
« Viimeksi muokattu: 18.05.2019, 04:03:35 kirjoittanut Kari Kinnunen »

MiljonääriPlayboy

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 2 128
 • Liked: 10981
Vs: Miksi kasvissyöntiä vastustetaan?
« Vastaus #501 : 18.05.2019, 05:56:46 »
Tyypillinen "Ettekös tiedä kuka minä olen?"-vihreä. Oli itkettänyt myös tarjoilijaa, joten on todennäköisesti käyttäytynyt erittäin huonosti. Maalittaa ravintolaa törkeästi. Inhottava tapa toimia. Olisi pistänyt suoraan yritykselle palautetta.

No mutta eihän se nyt käy. Ei palautetta nykypäivänä koskaan laiteta suoraan, koska:

A) silloin on todennäköisempää, että palaute puidaan tarkemmin ja ennen kaikkea henkilökohtaisemmin, jolloin on erittäin suuri riski jäädä kiinni kaikenlaisista valheista ja liioitteluista.

ja

B) silloin rage-fanikaaderisi ei pysty osallistumaan raivoosi ja uhriutumiseesi.

Erityisesti kohta B on erittäin tärkeä. "Jos et postannut siitä ääsbuukkiin, sitä ei tapahtunut"

Se, että Hernberg on nyttemmin poistanut alkuperäisen postauksensa, kertoo jo heti siitä, että paljonkin jotain olennaista jäi tästä tapauksesta kertomatta, ja ennen kaikkea veikkaan, että itämaistyylistä tarinankerrontaa oli vähintäänkin mukana reilusti.

Sikäli mikäli Hernbergin alkuperäisessä postauksessa juuri mikään pitää paikkaansa (jota vahvasti epäilen), niin tarjoilija teki virheen toivottaessaan vegaanit pysymään poissa ravintolasta. Sen sijaan olisi kannattanut kehottaa Hernbergin kaltaisia vihreitä poliitikkoja pysymään poissa ravintolasta, riippumatta näiden ruokarajoitteista. Olikohan Kaisalla ravintelin pöydässä samanlainen ilme naamalla, kuin iltalehden jatkoartikkelissa? Jos oli, niin tarjoilijan olisi empaattisesti kannattanut kysyä, että onko rouvan patterilelusta D-paristot loppu, vai miksi naama on noin nurinpäin? Vai oliko vegaanirouvalla vaan ollut aamiaiseksi ei-vegaanisten murojen ja kananmunan sijaan esim. sitruunoita? Ts. että oliko se vika nyt oikeasti ravintolan ruoassa, vai jossain muualla?

Kuten ketjussa on jo moneen kertaan todettu, niin onhan tuo nyt jo alun alkaenkin täysin naurettavaa mennä ravintolaan kustomoimaan annoksiaan ja sitten alkaa valittamaan niistä itse muokkaamistaan annoksista. Sitä saa mitä tilaa, Kaisa. Tekee paskoja elämäntapavalintoja elämässä, tekee paskoja tilauksia ravintolassa, niin saa paskaa ruokaa syödäkseen. Turha siitä on muille kiukutella.

En minä vastusta kasvisruokaa. Jokainen saa mielestäni halutessaan syödä sitä. Ongelma lähinnä on, että kasvissyöjät alkavat esittää vaatimuksia. Ensin pitää itse saada kasvisruokaa. Sitten alkaa muiden pakottaminen sen syömiseen.

Ei lisättävää. Tapaus Hernberg demonstroi tätä tilannetta täydellisesti. Ei ole ensimmäinen ilmiö tai asia, jota ei ole pilannut ilmiö tai asia itsessään, vaan sen ilmiön aivoton fanilauma.

edit: tallennetaan nyt Hernbergin viehättävä potretti vielä tähän liitteeksi
« Viimeksi muokattu: 18.05.2019, 06:07:19 kirjoittanut MiljonääriPlayboy »
PolPolle tiedoksi:
A) kaikki kirjoittamani on sarkasmia
B) Vous êtes des collaborateurs

anatall

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 4 092
 • Liked: 9783
 • Faktantarkistaja, toimittaja.
Vs: Miksi kasvissyöntiä vastustetaan?
« Vastaus #502 : 18.05.2019, 09:51:43 »
Hernenenä-Hernberg voisi mennä seuraavaksi syömään grillille ja julkipöyristyä sitten kun ei grilliannokseen karsinnan jälkeen jääneestä kurkkusalaatista ja sipulisilpusta lähtenytkään nälkä.
"Punk in Finland on nykyään yhtä punk kuin varhaiseläkkeellä oleva Marja-Liisa." -Jäsen Katmandu-

migri

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 1 667
 • Liked: 4777
Vs: Miksi kasvissyöntiä vastustetaan?
« Vastaus #503 : 18.05.2019, 09:55:01 »
Mitä muutakaan voi odottaa toisen polven vihreältä jonka äiti oli stalinisti.

Vihreän otteita joissa makua 30 luvun natseista.
"Just because you're offended, doesn't mean you're right" - Ricky Gervais

kummastelija

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 5 170
 • Liked: 12685
Vs: Miksi kasvissyöntiä vastustetaan?
« Vastaus #504 : 18.05.2019, 10:21:08 »
 Joo.

Tässä kiteytyy aika hyvin pääkaupungin ituhippikuplassa kasvaneen, etuoikeutetun naisoletetun maailmankuva. Varsin sivistymätöntä meininkiä. Ravintola on arvostettu korkealle hyvästä ruuastaan. Tällaisissa paikoissa kokki käyttää runsaasti aikaa menun valmisteluun. Keittiöön varataan nimenomaan menun ruokiin tarvittavat raaka-aineet. Menu on nähtävillä netissä, jolloin siihen voi tutustua erikseen.

Ja sitten tämä kommunistipoliitikon tytär tulee juhlimaan HÄNEN syntymäpäiviään ja kitisee vääristä ruuista. Onko tuo ämmä ihan pässi. Tuohan olisi sama, kun marssisi McDonaldsiin ja kitisisi, kun ei siellä saa pizzaa.

Mikä lienee stalinisti Hassilla mennyt kasvatuksessa pieleen, kun tuollaisen pershedelmän on maailmaan saattanut.

"Syö paskaa ja kuole pois!!" - PEN sananvapauspalkinnolla palkittu Abdirahim Hussein suomalaisnaiselle. 5.11.2015
"Hussein teki riko­sil­moi­tuksen vihapuheesta" Hussein on jakanut sosiaalisessa mediassa useita esimerkkejä siitä, miten häntä on nimitelty ja uhkailtu eri viesteissä: 18.8.2015

no future

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 5 229
 • Liked: 1374
Vs: Miksi kasvissyöntiä vastustetaan?
« Vastaus #505 : 18.05.2019, 18:47:46 »
Joo.

Tässä kiteytyy aika hyvin pääkaupungin ituhippikuplassa kasvaneen, etuoikeutetun naisoletetun maailmankuva. Varsin sivistymätöntä meininkiä. Ravintola on arvostettu korkealle hyvästä ruuastaan. Tällaisissa paikoissa kokki käyttää runsaasti aikaa menun valmisteluun. Keittiöön varataan nimenomaan menun ruokiin tarvittavat raaka-aineet. Menu on nähtävillä netissä, jolloin siihen voi tutustua erikseen.

Ja sitten tämä kommunistipoliitikon tytär tulee juhlimaan HÄNEN syntymäpäiviään ja kitisee vääristä ruuista. Onko tuo ämmä ihan pässi. Tuohan olisi sama, kun marssisi McDonaldsiin ja kitisisi, kun ei siellä saa pizzaa.

Mikä lienee stalinisti Hassilla mennyt kasvatuksessa pieleen, kun tuollaisen pershedelmän on maailmaan saattanut.
Joku voisi linkittää sen menun tänne, kun itse en netistä onnistunut löytämään?

Ja kuten aiemmin sanoin, tuo on ollut suosittu mesta lihattomienkin keskuudessa, tai näin olen kyläpuheista käsittänyt.

 Edelleenkään en ymmärrä, miksei ravintolaa, tai mitä tahansa paikkaa saa arvostella ja suositella tai olla suosittelematta? Tälläkin foorumilla on yritysten boikottisuositusketju ja monia muitakin arvosteluketjuja, milloin milläkin perusteella? Miten ne eroavat tästä asiasta? Pitäisikö kaikkien ihmisten pidättäytyä kirjoittamasta subjektiivisia mielipiteitään nettiin, ettei vaan kukaan loukkaannu, etenkin yrityksistä?

rane58

 • Jäsen^^
 • **
 • Viestejä: 140
 • Liked: 268
 • Retired
Vs: Miksi kasvissyöntiä vastustetaan?
« Vastaus #506 : 18.05.2019, 21:01:40 »
On se nyt saatana kun vegaanit ja muut itujen syöjät määräävät mitä minunkin pitää syödä...!  >:(
Ensinnäkin:
-Ihminen se ole märehtijä.
-Ihmisellä ei ole pötsejä.
-Rehuilla ei ihminen elä.

 :facepalm:
Kun älyttömät käskee haluttomat tekemään mahdottomat, syntyy projekti.

Suurinta suvaitsemattomuutta esiintyy siellä, missä omasta mielestä ollaan kaikista suvaitsevaisimpia.

Supernuiva

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 5 105
 • Liked: 4826
Vs: Miksi kasvissyöntiä vastustetaan?
« Vastaus #507 : 18.05.2019, 21:05:09 »
-Rehuilla ei ihminen elä.

 :facepalm:

Kohta on pakko..., ainakin jos ei ole miljardööri.

Chiaroscuro

 • Jäsen^^
 • **
 • Viestejä: 337
 • Liked: 472
 • Larvatus prodeo
Vs: Miksi kasvissyöntiä vastustetaan?
« Vastaus #508 : 18.05.2019, 21:30:50 »
Siis kävi syömässä ravintolassa, oli pettynyt kokemukseensa ja kertoi tästä somessa. En nyt ihan ymmärrä mikä tässä meni väärin?

@no future

No onhan se perseestä, jos vaatii jotain erikoista, eikä ihan onnistukaan. Fiksu ihminen toteaan asian henkilökunnalle ja antaa olla. Vegaani sen sijaa alkaa ulisemaan.

Itse kuppilanitäjänä olisin kohteliaasti todennut, että pupunpöperöä ei ole viherfemakoille tarjolla. Olkaa ystävällinen ja hakekaa soijanne jostain muualta, ihan sama mistä.


Fatim Diarra on puolestaan ainut henkilö tässä maailmassa joka on tullut spontaanisti haastamaan minulle riitaa kun olen istunut yksikseni baaripöydässä läppäriäni näpytellen.

Noin uteliaisuuttaan. Mitäs pullukka pullero sulle tuli avautumaan. Vaivasiko Diarraa ankeassa metsääs diarrhea?

Diarralla oli olletikin päällä paha diarra.
"Lähi-idässä islamia ja sen poliittista suuntausta ollaan kritisoitu ja analysoitu ahkerasti." (Alan Salehzadeh)

no future

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 5 229
 • Liked: 1374
Vs: Miksi kasvissyöntiä vastustetaan?
« Vastaus #509 : 18.05.2019, 21:32:37 »
On se nyt saatana kun vegaanit ja muut itujen syöjät määräävät mitä minunkin pitää syödä...!  >:(
Ensinnäkin:
-Ihminen se ole märehtijä.
-Ihmisellä ei ole pötsejä.
-Rehuilla ei ihminen elä.

 :facepalm:
Kuka on puuttunut syömisiisi, saati sitten määrännyt niitä?  Ainakin itse olen saanut mussuttaa ihan mitä huvittaa, seuralaisten ituhippeysasteesta riippumatta. Tänä vuonna on ennenkaikkea tullut mussutettua hampurilaisia, niin vertatihkuvilla lehmäpihveillä kuin vegeversioinakin.

Tagit: pieru