Kirjoittaja Aihe: Miksi kasvissyöntiä vastustetaan?  (Luettu 138884 kertaa)

ohkurin_narsi

 • Jäsen^^
 • **
 • Viestejä: 411
 • Liked: 589
 • Lockelainen liberaali
Vs: Miksi kasvissyöntiä vastustetaan?
« Vastaus #900 : 22.07.2022, 03:34:27 »
Kananjalkoja - hyi helkkari. Kuin kumia. Kantonilaiset vaan tykkää, ei tajua.

Merietanat on kyllä hyviä, kuin ravut ja semmoiset. Niissäkin on kai kollageenia?


"nuorekas" on muuten kamala termi, jos olet alle 70-vuotias.

Väestönvaihtaja

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 2 049
 • Liked: 2480
 • Tolkun ihminen.
Vs: Miksi kasvissyöntiä vastustetaan?
« Vastaus #901 : 22.07.2022, 13:51:19 »
Laihduttamisesta: millä tahansa ruokavaliolla laihtuu, jos syö vähemmän kuin kuluttaa. Pelkkää sipsiä ja kaljaa vetämällä laihtuu, jos kalorien saanti alittaa kulutuksen. Ei se toki terveellistä ole. Laihduttaessa kannattaa kuitenkin leikata hiilareista, koska proteiinin riittävä saanti minimoi lihashävikin ja rasva on tarpeellista hormonitoiminnalle. En ole mikään vähähiilarisen dieetin puolestapuhuja, mutta laihduttaessa hiilarien vähentäminen on ihan harkittava idea. Lihashävikkiä minimoi myös voimaharjoittelu, treenaamaton henkilö voi laihduttaessa jopa kasvattaa voimatasojaan.

Olen jo monta vuotta miettinyt että miehet syö koko elämänsä makkaraa joka on tehty kaikista ö-paloista ja nahoista. Naiset syö paistijauhelihaa ja kasviksia. Ehkä siksi miehet rupsahtavat vähemmän sekä näyttävät nuoremmilta pitkään ja heillä taitaa olla myös nivelvaivojakin vähemmän.

Aasialaiset syö kananjalkoja sekä kaikkia muita meillä koiralle annettavia osia. Ja hekin pysyvät nuorekkaina.
Kollageenia myydään myös lisäravinnetyyppisenä ihonhoitotuotteena. Syödyn kollageenin vaikutus ihoon taitaa olla vähän avoin kysymys. Naisten iho on ohuempi kuin miesten, mikä nopeuttaa ikääntymistä. Aasialaisista parhaiten ikääntyvät itäaasialaiset, jota voi geenien lisäksi selittää heidän taipumus välttää liiallista auringonvalolle altistumista (aurinko vanhentaa ihoa). Toisaalta myös kaakkoisaasialaiset voivat ikääntyä hyvin jos geenit ja elämäntavat ovat suotuisia. Kaakkoisaasiassa ei ehkä vielä ihonhoito ole samanlainen juttu kuin Itä-Aasiassa (Korea on ihonhoidossa "uusi Ranska"). Valkoihoiset eivät yleisesti ikäänny yhtä hyvin, mutta riippuu yksilöstä.

Jos haluatte yhden hyvän ja halvan tavan ehkäistä ihon vanhenemista, niin käyttäkää laajakirjoista aurinkovoidetta. Aurinko vanhentaa ihoa.


Ainoa ongelma on se, että on aivan helvetin kallista. Liha ja vihannekset on Suomessa tolkuttoman kallista, kun hiilarit aivan tolkuttoman halpaa.
Lidlistä saa 89 sentillä kilon kasviksia. Pussissa on parsakaalia, porkkanaa ja kukkakaalia. Jos monipuolisuuden puute ei haittaa, niin ei tuo kovin kalliiksi kuukaudessa tule.

Veikko

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 12 311
 • Liked: 23833
 • Death to the Russian invaders!
Vs: Miksi kasvissyöntiä vastustetaan?
« Vastaus #902 : 22.07.2022, 17:05:21 »
--
Keho syntetisoi itse kollageenia, mutta määrät alenevat iän myötä ja nykyään ollaan havahduttu siihen, että kollagenin syöminen saattaisi olla eduksi keholle. Kemia tämän suhteen on tosin monimutkainen ja tutkimusaiheena kollageeni ruoassa on verrattain uusi, joten asia ei ole vielä kirkossa kuulutettu.

Jos kuitenkin kollageenin syöminen on hyväksi, niin sitä ei saa kasviksista oikeastaan lainkaan. Lähinnä jotkut levät sisältävät kollageenia. Sen sijaan kollageenia on paljon erinäisissä eläinperäisissä aineksissa kuten kanan- ja kalan nahassa. rustoissa, mutta ne eivät ole joka makuun.
--

Kollageenia on runsaasti myös sian ja naudan kaikkein halvimmissa ja sitkeimmissä osissa, jotka vaativat mureutuakseen pitkän haudutusajan. Mutta se kannattaa. Ihan vain pelkästään maun vuoksi, sillä varsinkin naudanlihasta tehdyt, pitkään haudutetut pataruoat, ovat maultaan taivaallisia. Ja maun antaa hyvin pitkälti juuri hyytelömäisen pehmeäksi kypsyneet sidekudokset - ne kalvot, jänteet ja muut.

Tällaisen pataruoan aatelia on osso bucco, jonka kruunaa ison putkiluun sisällä ollut luuydin.

Taiten valmistettu Lyonin kanakin sisältää varmaan paljon kollageenia, sillä siinä kanankoivet mureutuvat nahkoineen, jänteineen niin pehmeäksi, että niistä erottuu vain pelkät irralliset luut lautasen reunalle siirrettäviksi.

Siis: "Kaikki mikä on hyvää on terveellistä"!

Ja kasvisruoka - pelkkä kasvisruoka - on harvoin hyvää, joten sen terveellisyys on enemmänkin uskottelua kuin totta. (Tosin, täytyy tunnustaa, oma versioni ratatouillesta on melkein yhtä hyvää kuin lihamuhennos. Ja se on vegaaniakin. - Ja, täytyy tunnustaa, keskiviikkona söimme vaimon ja minun yhdessä tekemää sipulikeittoa, joka tosin ei ollut vegaania, kun siinä oli voita, mutta vanhojen, vähemmän fanaattisten, käsitysten mukaan se oli kuitenkin kasvisruokaa.)

Veganismi on vihreän aatteen tavoin länsimaisen kaupunkiympäristön ylenpalttisen teknistymisen ja keinotekoisesti ylläpidetyn taloudellisen hyvinvoinnin aiheuttamia ilmavaivoja. Veganismia ei voi olla ilman korkealla teknologialla länsimaissa tuotettuja ravinnonlisiä, jolla korvataan eläinperäisistä ravintoaineista luopumisen aiheuttamat puutokset. Veganismi on siis eräs elintasosairaus. Jopa elintasosairauksista pahimpia, koska sillä vaikeutetaan terveen enemmistönkin elämää.
"Tiedän varmasti, että sinä, oi Eurooppa, tulet tuhotuksi." - Mohammed Bouyeri, Theo van Goghin murhaaja

"Van Goghin murhan jälkeen kukaan ei ole uskaltanut ilmaista itseänsä yhtä vapaasti kuin ennen." - Theo van Goghin ystävä.

"Taas tänäänkin opin jotain uutta. Vain idiootit EIVÄT lue hommaa." - Kirjoitti: tos

totuuspuheasiamies

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 816
 • Liked: 2900
Vs: Miksi kasvissyöntiä vastustetaan?
« Vastaus #903 : 22.07.2022, 20:45:18 »
Vaihtoehtotietoa soijasta. Soija aiheuttaa mm. proteiinivajausta, haimaongelmia, veren hyytymistä, kilpirauhausen vajaatoimintaa, struumaa, osteoporoosia, lihomista, mineraalien ja vitamiinien puutostiloja, alumiinimyrkytystä, syöpää, maksasairauksia, hedelmättömyyttä, epämuodostuneita tai kuolleena syntyviä jälkeläisiä, immuunivasteen heikkenemistä, aggressiivisuutta, käytöshäiriöitä, astmaa, aivolisäkkeen vajaatoimintaa, munuaiskiviä, jne. jne.

Lainaus
[...]

Soija ja syöpä. Soijan on myös väitetty suojaavan syöpää vastaan. Väitteen tueksi on esitetty, että Aasian kansoilla on (soijaravinnon ansiosta) vähemmän rintojen, kohdun ja eturauhasen syöpää kuin länsimaiden väestöllä. Näin tilastollisesti onkin, mutta samalla näillä kansoilla on paljon enemmän muita syöpiä, etenkin ruokatorven, mahalaukun, haiman ja maksan syöpää ja silmiinpistävästi enemmän kilpirauhasen syöpää. Tutkimukset ovat antaneet ristiriitaisia tuloksia, kun on selvitetty soijan vaikutusta syövän ehkäisyyn ja syntyyn. Kasviestrogeenit saattavat toisten tutkimusten mukaan ehkäistä rintasyövän leviämistä jo sairaassa rinnassa. Toisaalta 1996 soijan isoflavonien todettiin aiheuttavan rintojen epiteelistä hyperplasiaa eli kiihottavan rintojen ihosolujen lisääntymistä (kaksi viikkoa runsaasti soijaravintoa). V.1997 genisteinin (yksi soijan isoflavoneista) todettiin vaikuttavan rintojen soluihin tavalla, joka sai tutkijat päättelemään, että naisten ei pitäisi syödä soijaa rintasyövän ehkäisemiseksi (Environ Health Perspect, 1997).

[...]
https://www.elinahytonen.fi/2011/01/soija-ongelmaruokaa/

Toki soija on poliittisesti korrektia, joten sillä myrkytetään niin vauvat kuin vaarit.

Pentecost

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 2 172
 • Liked: 9281
 • Hummeriälykkö
Vs: Miksi kasvissyöntiä vastustetaan?
« Vastaus #904 : 23.07.2022, 12:49:58 »
Lainaus
Väitteen tueksi on esitetty, että Aasian kansoilla on (soijaravinnon ansiosta) vähemmän rintojen, kohdun ja eturauhasen syöpää kuin länsimaiden väestöllä. Näin tilastollisesti onkin, mutta samalla näillä kansoilla on paljon enemmän muita syöpiä, etenkin ruokatorven, mahalaukun, haiman ja maksan syöpää ja silmiinpistävästi enemmän kilpirauhasen syöpää.

Hmm...ravinto tuollapäin on usein sangen chilillä kuorrutettua ja erilaiset soosit ovat suomalaisittain sanottuna sangen eksoottisia eli fermentoituja kalakastikkeita ja erilaisia sangen kyseenalaisia lisäaineita ravinnossa. Lisäksi tulevat ympäristösaasteet eli esimerkiksi Bangkokin suistossa olevien hedelmätarhojen hedelmät ovat myrkkyjen takia syömäkelvottomia, mutta veikkaan niitä myytävän ainakin turisteille... Tuo jokihan virtaa Kiinasta erilaisten tehtaiden ja maanviljelyalueiden kautta sitten mereen kerryttäen niin torjunta-aineet kuin kaikki muutkin töhnät raskasmetalleista alkaen.

Sitten ovat erilaiset loiset, joista eräs pesii mm. maksaan aiheuttaen jopa kuolemaan johtavan tilan tuhoten maksakudosta. Taudeista, kuten dengue ja malaria puhumattakaan.

Noin Stetson -menetelmällä väittäisin, että syyt noihin syöpiin ovat moninaisemmat kuin pelkkä soija ruokavaliossa. Jos valinta olisi halvin mahdollinen sikäläinen katuruoka tai soija, niin laittaisin panokset soijan syömiseen.
KKO:n tuomio
A:n käyttämissä ilmaisuissa on kysymys niin sanotuista arvoarvostelmista, joiden osalta ei lähtökohtaisesti ole mielekästä puhua lausuman totuudellisuudesta.

migri

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 3 006
 • Liked: 10625
Vs: Miksi kasvissyöntiä vastustetaan?
« Vastaus #905 : 31.08.2022, 16:22:36 »
Yksi syy lisää miksi pitää vastustaa. Lapsen näännyttäminen ja kiduttaminen hengiltä vegaanisella ruokavaliolla (raakoja hedelmiä ja vihanneksia).

Vegan Diet Murder: Florida Mom Gets Life Sentence For Starving Toddler To Death
https://www.dailywire.com/news/florida-vegan-mom-gets-life-sentence-for-starving-toddler-to-death

A Florida mom who murdered her toddler son by feeding him a diet of raw fruits and vegetables was sentenced to life in prison Monday.

Sheila O’Leary, 39, of Cape Coral, was convicted last month of murder and child abuse in the 2019 death of little Ezra O’Leary. The boy weighed just 17 pounds when he died, and had only been fed his parents’ strict vegan diet. The boy’s family claimed that he was given breast milk as well. Prosecutors said the boy suffered horribly in his dying days.

“She chose to disregard his cries,” Assistant State Attorney Sara Miller said during closing arguments. “She didn’t need a scale to see his bones. She didn’t need a scale to hear his cry.”
I haven't seen democrats this mad since Republicans freed their slaves.
"Just because you're offended, doesn't mean you're right" - Ricky Gervais

Toni R Jyväskylästä

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 3 851
 • Liked: 6651
 • Minä olen kaapumies!
Vs: Miksi kasvissyöntiä vastustetaan?
« Vastaus #906 : 31.08.2022, 17:00:13 »
Vaihtoehtotietoa soijasta. Soija aiheuttaa mm. proteiinivajausta, haimaongelmia, veren hyytymistä, kilpirauhausen vajaatoimintaa, struumaa, osteoporoosia, lihomista, mineraalien ja vitamiinien puutostiloja, alumiinimyrkytystä, syöpää, maksasairauksia, hedelmättömyyttä, epämuodostuneita tai kuolleena syntyviä jälkeläisiä, immuunivasteen heikkenemistä, aggressiivisuutta, käytöshäiriöitä, astmaa, aivolisäkkeen vajaatoimintaa, munuaiskiviä, jne. jne.

Lainaus
[...]

Soija ja syöpä. Soijan on myös väitetty suojaavan syöpää vastaan. Väitteen tueksi on esitetty, että Aasian kansoilla on (soijaravinnon ansiosta) vähemmän rintojen, kohdun ja eturauhasen syöpää kuin länsimaiden väestöllä. Näin tilastollisesti onkin, mutta samalla näillä kansoilla on paljon enemmän muita syöpiä, etenkin ruokatorven, mahalaukun, haiman ja maksan syöpää ja silmiinpistävästi enemmän kilpirauhasen syöpää. Tutkimukset ovat antaneet ristiriitaisia tuloksia, kun on selvitetty soijan vaikutusta syövän ehkäisyyn ja syntyyn. Kasviestrogeenit saattavat toisten tutkimusten mukaan ehkäistä rintasyövän leviämistä jo sairaassa rinnassa. Toisaalta 1996 soijan isoflavonien todettiin aiheuttavan rintojen epiteelistä hyperplasiaa eli kiihottavan rintojen ihosolujen lisääntymistä (kaksi viikkoa runsaasti soijaravintoa). V.1997 genisteinin (yksi soijan isoflavoneista) todettiin vaikuttavan rintojen soluihin tavalla, joka sai tutkijat päättelemään, että naisten ei pitäisi syödä soijaa rintasyövän ehkäisemiseksi (Environ Health Perspect, 1997).

[...]
https://www.elinahytonen.fi/2011/01/soija-ongelmaruokaa/

Toki soija on poliittisesti korrektia, joten sillä myrkytetään niin vauvat kuin vaarit.

Lainaus
Kuka olen

Elina Hytönen

Olen vuodesta 1983 toiminut perinteisen kiinalaisen lääketieteen terapeuttina ja opettajana ja myös kirjoittanut kaksi kiinalaisen lääketieteen perusteita käsittelevää kirjaa sekä alan artikkeleita lehtiin ja muihin kirjoihin.

Ennen rantautumista kiinalaiseen lääketieteeseen toimin muun muassa dramaturgina teatterissa ja tv-teatterissa, toimittajana parissa sanomalehdessä, free lance –toimittajana radiossa ja tv:ssä, järjestösihteerinä sekä kulttuurijärjestön toiminnanjohtajana ja sen lehden päätoimittajana.

Opiskeluvuosina olin mm. myyjänä, oppaana, sihteerinä, tulkkina, filminäyttelijänä ja metsätöissä. Olen myös aika kauan sitten kirjoittanut kirjan naisten palkkakysymyksestä sekä äskettäin ohessa esitellyn sotalapsuuskirjan Perhe sodassa 1939-45. Vuodesta 1960 olen kääntänyt nelisenkymmentä romaania ja näytelmiä. Maisteriksi valmistuin 1962.

Perinteinen Kiinalainen "lääketiede" on lapsellisiin taikauskoihin perustuvaa eläinrääkkäystä. Esimerkiksi impotenttiutta hoidetaan nauttimalla kuivatuista tiikerin peniksistä valmistettua jauhetta.

Filosofia menee jotenkin näin: Tiikeri on mahtava eläin -> Tiikerin elinvoiman lähde on sen penis - Syömällä peniksen elinvoima siirtyy sinuun.

Melbac

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 5 032
 • Liked: 2637
Vs: Miksi kasvissyöntiä vastustetaan?
« Vastaus #907 : 30.11.2022, 07:01:22 »
Minä vastustan kasvissyöntiä silloin, kun sitä ideologisista syistä pakotetaan kaikille.

Itse olin muutaman vuoden kasvissyöjä päälle parikymppisenä opiskelijana. Suurin piiirtein samoihin aikoihin kun ne neljä vuottani poltin  tupakkaa.

Pikkuhiljaa aloin syödä kalaa, ja lopulta kanaa ja siitä eteenpäin naudanlihaa. Possua en edelleenkään syö. Ei liity uskontoon, ei minkäänlaiseen vakaumukseen. Se vain ällöttää.
Yksi alitajuinen syy voisi olla, että sika/possu on niin älykäs eläin, että se tietää, kun sitä viedään teurastettavaksi.
Meinaat ettei naudat tajua kun niitä viedään teuraalle?.Broilerit/kalat tuskin tajuaa.Itselläni ei ole onneksi mitään tollaisia estoja,tosin en söisi kuin pakosta jotain kissaa/koiraa,epäilisin että kissa on pahaa mutta koira voisi jopa maistua joltakin.Epäilisin että pystyisin syömään ihmistäkin jos toisena vaihtoehtona olisi nälkäkuolema.Tärkeintä on että se liha on syötävää eli ei pilaantunutta tms eikä ole pahan makuista.
« Viimeksi muokattu: 30.11.2022, 07:03:08 kirjoittanut Melbac »

Puuha-Pepe

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 722
 • Liked: 298
 • Persulla on näin pitkä...
Vs: Miksi kasvissyöntiä vastustetaan?
« Vastaus #908 : 30.11.2022, 07:58:59 »
Yksi syy lisää miksi pitää vastustaa. Lapsen näännyttäminen ja kiduttaminen hengiltä vegaanisella ruokavaliolla (raakoja hedelmiä ja vihanneksia).

Vegan Diet Murder: Florida Mom Gets Life Sentence For Starving Toddler To Death
https://www.dailywire.com/news/florida-vegan-mom-gets-life-sentence-for-starving-toddler-to-death

A Florida mom who murdered her toddler son by feeding him a diet of raw fruits and vegetables was sentenced to life in prison Monday.

Sheila O’Leary, 39, of Cape Coral, was convicted last month of murder and child abuse in the 2019 death of little Ezra O’Leary. The boy weighed just 17 pounds when he died, and had only been fed his parents’ strict vegan diet. The boy’s family claimed that he was given breast milk as well. Prosecutors said the boy suffered horribly in his dying days.

“She chose to disregard his cries,” Assistant State Attorney Sara Miller said during closing arguments. “She didn’t need a scale to see his bones. She didn’t need a scale to hear his cry.”

Lopettaisitko lihansyönnin jos joku viiripää tappaisi lapsensa syöttämällä sille pelkkää raakaa lihaa?  :facepalm:

simppali

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 5 910
 • Liked: 15992
 • junior koodari
Vs: Miksi kasvissyöntiä vastustetaan?
« Vastaus #909 : 05.02.2023, 16:42:58 »
Teemu Selänne ottaa kantaa lihansyöntiin...
https://www.is.fi/urheilu/art-2000009372969.html
Lainaus
TEEMU SELÄNNE, 52, on ottanut Twitterissä kipakasti kantaa lihansyöntiin. Selänne vastasi kärkevin sanoin ja useammalla hymiöllä ryyditettynä viestiin, jossa kommentoitiin Yleisradion tekstitelevision uutista hallituksen sisällä vellovasta eripurasta suomalaisten lihan kulutuksen vähentämisestä.

Ei Tsiisus valtio päättää mitä ihmisten pitäis syödä niinkö? Kommaritouhua parhaimmillaan.. P.s. just oon tilaamassa waguhärkää, Selänne kirjoitti Twitterissä.
Oikeassahan Selänne on, ei valtion pidä puuttua kansalaisten ruokailuun millään vegehömpällä.,,,hallitus laatii ilmasto- ja ruokaohjelman, siinähän laatii.
« Viimeksi muokattu: 05.02.2023, 16:49:05 kirjoittanut simppali »
Kun painuvi päät muun kansan, maan,
Me jääkärit uskoimme yhä.

Leostoa

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 1 045
 • Liked: 4397
Vs: Miksi kasvissyöntiä vastustetaan?
« Vastaus #910 : 05.02.2023, 17:09:30 »
Selänne on äijä jolla on aivot. Olisi mainiota jos saataisiin hänen kaltaisensa edustava henkilö pressaehdokkaaksi ja samalla terve miehenmalli nykyisille miehenaluille. (Joille on tarjolla valitettavasti jotain kommarien tuputtamaa pakkokasvisruokapäivää peruskoulussa, ikäänkuin poloisilla ei olisi koulujen mamumädätyksessä jo tarpeeksi sietämistä.) Teemullahan on tehdasasetuksena lisäksi herrasmies, joten sopisi PS:n tukemaksi ehdokkaaksi. 
Elämä säkissä klitoris leikeltynä - se voi kuulemma olla naisen oma valinta. Säkittäjät islamismeineen ulos Suomesta!

Hämeenlinnan Oraakkeli

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 14 575
 • Liked: 9699
 • لا يوجد إله غيره من الشيطان والنبي محمدا أو خادمته
Vs: Miksi kasvissyöntiä vastustetaan?
« Vastaus #911 : 05.02.2023, 17:34:36 »
[


Perinteinen Kiinalainen "lääketiede" on lapsellisiin taikauskoihin perustuvaa eläinrääkkäystä. Esimerkiksi impotenttiutta hoidetaan nauttimalla kuivatuista tiikerin peniksistä valmistettua jauhetta.

Filosofia menee jotenkin näin: Tiikeri on mahtava eläin -> Tiikerin elinvoiman lähde on sen penis - Syömällä peniksen elinvoima siirtyy sinuun.

Kuinkakohan paljon tuollaisessa lääkehoidoissa on väärnnetrtyjä rohtoja. Ihan hyvin voisi myydä vaikka sian kamarasta tehtyä jauhetta taikarohtona. Tai  jauhettua lehmänsarvea myydä jauhettuna sarvikuonon sarvena.

Vesa Heimo

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 3 702
 • Liked: 2212
 • Nussittuna nukkuisit sikeästi.
Vs: Miksi kasvissyöntiä vastustetaan?
« Vastaus #912 : 05.02.2023, 20:14:04 »
Oikeassahan Selänne on, ei valtion pidä puuttua kansalaisten ruokailuun...

Eli maataloustuet pois niin ei olla kommunisteja?
" Onko tarina tosi tai ei, se on toinen juttu. Näin nämä asiat koetaan."  T: Perussuomalaisten puoluesihteeri.

Totti

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 6 307
 • Liked: 34945
Vs: Miksi kasvissyöntiä vastustetaan?
« Vastaus #913 : 05.02.2023, 20:38:45 »
Oikeassahan Selänne on, ei valtion pidä puuttua kansalaisten ruokailuun...

Eli maataloustuet pois niin ei olla kommunisteja?

Maataloustuet voisikin varmaankin vähentää, mutta Selänteen kommentti ei koskenut sitä mitä tuetaan, vaan sitä, että hallitus haluaa aktiivisesti puuttua ihmisten syömiseen.

Maataloustukihan ei ole mikään kannanotto lihansyönnin puolesta vaan se perustuu pikemminkin jonkin tason omavaraisuuden ylläpitämiseen. Halvempaa lihaahan saisi ulkomailta tuotuna, eli jos hallitus haluaisi edistää lihan syöntiä, se ohjaisi maataloustuet ulkomaisen lihan subventointiin.

Liha on tarttunut vihervasemmiston hampaisiin (pun intended) koska he itse ovat hyvin paljon kasvissyöjiä. Vasemmistohan haluaa aina, että he saavat määrää mitä muut tekevät ja jos vasemmisto syö rehuja, kaikkien pitää syödä rehuja.

Tätä ei tietenkään kehdata sanoa suoraan vaan liha pyritään demonisoimaan jonkinlaisena ekologisena ongelmana. Tosiasiassa se ei ole sitä. Miksi, selviää vaikkapa tästä: https://www.youtube.com/watch?v=sGG-A80Tl5g
Sosialisti on mätä ydintä myöten.
 - kansanviisaus

simppali

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 5 910
 • Liked: 15992
 • junior koodari
Vs: Miksi kasvissyöntiä vastustetaan?
« Vastaus #914 : 05.02.2023, 21:09:42 »
Ihme, ettei yksikään viherpunakalkku,,siis vihreää ideologiaa edustava ei ole julkisesti tuominnut tai jopa pöyristynyt Selänteen twitter julkaisusta. Voi olla, että twitteriin t. faceen on joku kommentoinut jotain, itselläni ei ole kumpaakaan,,siviili toiminnoissa.
Luultavasti Selänne on jääkiekon/urheilun saralla sen verran merkittävä vielläkin, että vihreää pupuruokaa syövät eivät uskalla alkaa sohimaan.
Olisin jopa odottanut, että vihreiden tyhjäpää, kansanedustaja Iiris Suomela (joka luki kaikki talouteen liittyvät julkaisut parikymppisenä), avautuu ja opastaa Teemu Selännettä ruokatottumusten suhteen, jossain ns. iltapäivälehdessä.
« Viimeksi muokattu: 05.02.2023, 21:13:35 kirjoittanut simppali »
Kun painuvi päät muun kansan, maan,
Me jääkärit uskoimme yhä.

l'uomo normale

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 14 116
 • Liked: 12523
 • Je suis. Sivistysporvari. Ihmisenä ja kuluttajana.
Vs: Miksi kasvissyöntiä vastustetaan?
« Vastaus #915 : 05.02.2023, 21:38:45 »
Ihme, ettei yksikään viherpunakalkku,,siis vihreää ideologiaa edustava ei ole julkisesti tuominnut tai jopa pöyristynyt Selänteen twitter julkaisusta. Voi olla, että twitteriin t. faceen on joku kommentoinut jotain, itselläni ei ole kumpaakaan,,siviili toiminnoissa.
Luultavasti Selänne on jääkiekon/urheilun saralla sen verran merkittävä vielläkin, että vihreää pupuruokaa syövät eivät uskalla alkaa sohimaan.
Olisin jopa odottanut, että vihreiden tyhjäpää, kansanedustaja Iiris Suomela (joka luki kaikki talouteen liittyvät julkaisut parikymppisenä), avautuu ja opastaa Teemu Selännettä ruokatottumusten suhteen, jossain ns. iltapäivälehdessä.

Odotellaan, että joku kertoo Teemu Selänteen ahdistelleen häntä seksuaalisesti 30 vuotta sitten, ellei Teemu sitä ennen käryä ratista tai fyysisesti riitele puolisonsa kanssa tai jää kiinni pettämisestä. Eiköhän ala olla jo merkitty mies.
And madness and despair are a force.
Socially distancing.
Riittävällä moraalilla.

Lalli IsoTalo

 • "Hallituksenkaataja"
 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 46 052
 • Liked: 78502
 • Kansallisromantikko
Vs: Miksi kasvissyöntiä vastustetaan?
« Vastaus #916 : 05.02.2023, 21:41:57 »
dotellaan, että joku kertoo Teemu Selänteen ahdistelleen häntä seksuaalisesti 30 vuotta sitten, ellei Teemu sitä ennen käryä ratista tai fyysisesti riitele puolisonsa kanssa tai jää kiinni pettämisestä. Eiköhän ala olla jo merkitty mies.

Tuskin alkaa. On varaa palkata parhaat asianajajat ja yksityisetsivät jos joku uiddubää alkaa miituulemaan.
YLE & HS - valeuutisia joihin voit luottaa

Roope

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 38 872
 • Liked: 121692
Vs: Miksi kasvissyöntiä vastustetaan?
« Vastaus #917 : 07.02.2023, 02:50:20 »
Teemu Selänne ottaa kantaa lihansyöntiin...
https://www.is.fi/urheilu/art-2000009372969.html
Lainaus
TEEMU SELÄNNE, 52, on ottanut Twitterissä kipakasti kantaa lihansyöntiin. Selänne vastasi kärkevin sanoin ja useammalla hymiöllä ryyditettynä viestiin, jossa kommentoitiin Yleisradion tekstitelevision uutista hallituksen sisällä vellovasta eripurasta suomalaisten lihan kulutuksen vähentämisestä.

Ei Tsiisus valtio päättää mitä ihmisten pitäis syödä niinkö? Kommaritouhua parhaimmillaan.. P.s. just oon tilaamassa waguhärkää, Selänne kirjoitti Twitterissä.

Ville Niinistö vastasi tuohon perinteisellä lieroilullaan, joka sai mukavasti palstatilaa valtamediassa.

Helsingin Sanomat: Teemu Selänne aiheutti liha­kommenteillaan some­myrskyn – nyt asiaan ottaa kantaa Ville Niinistö

Ilta-Sanomat: Teemu Selänne aiheutti somemyrskyn – Ville Niinistö iski nyt vastapalloon

Iltalehti: Teemu Selänteen lihapuheille terävä kuitti korkea-arvoiselta taholta: ”Erinomainen uudistus”

Maaseudun Tulevaisuus: Ruokakeskustelu lihansyönnin rajoittamisesta otti lisäkierroksia somessa, kun entinen NHL-jääkiekkoilija-Selänne ja meppi-Niinistökin osallistuivat haarukointiin

Lainaus
Teemu Selänteen lihapuheille terävä kuitti korkea-arvoiselta taholta: ”Erinomainen uudistus”

Kiekkolegenda Teemu Selänne jatkoi ärhäköitä ulostulojaan sosiaalisessa mediassa viikonloppuna, kun hän kommentoi Twitterissä hallituksen puimaa ilmastoruokaohjelmaa ”kommaritouhuksi parhaimmillaan”.

Ilmastoruokaohjelman tavoitteena on vähentää suomalaisten lihansyöntiä ilmastovaikutusten vähentämiseksi, mutta kolme vuotta sitten käynnistynyt hanke on jumiutunut hallituspuolueiden erimielisyyteen.

Niinistö napautti

– Ei tsiisus. Valtio päättää, mitä ihmisten pitäis syödä niinkö? Kommaritouhua parhaimmillaan. P.s. just oon tilaamassa waguy-härkää, Selänne kirjoitti vastaukseksi twiittiin, jossa kommentoitiin hanketta.

Kaliforniassa omaa pihviravintolaansa pyörittävän miehen pöyristyminen sai runsaasti palautetta osakseen. Osa niistä oli jopa asialinjalla, kuten Ville Niinistön twiitti.

– Jos Teemu Selänteen oivallus siitä, että valtion ei pidä puuttua ihmisten syömiseen toteutettaisiin, on se erinomainen uudistus kasvissyönnille, Euroopan parlamentissa vaikuttava Niinistö napautti ja perusteli ytimekkäästi kantaansa Selänteelle vastaukseksi.

– Valtio tukee suhteessa eniten ja avokätisesti juuri lihantuotantoa ja -syöntiä maataloustuin ja kampanjoin verrattuna markkinahintaan, vihreiden edustaja kirjoitti.
Iltalehti 6.2.2023

Selänne ei kirjoittanut maataloustuista vaan hallituksen enemmistön ideologisesta vaatimuksesta vähentää suomalaisten lihankulutusta vielä tällä vuosikymmenellä kolmanneksella, mikä tarkoittaa käytännössä valtion päätöstä rajoittaa lihan syömistä esimerkiksi poistamalla liha tarjolta ja tekemällä siitä veroilla merkittävästi kalliimpaa.

Laajat kaikenlaiseen tuotantoon liittyvät maataloustuet ovat olemassa nykyisenkin hallituksen aikana sen ideologisuudesta huolimatta, ei sen seurauksena, mutta nyt olisi siis tarkoitus sitoa tulevat hallitukset linjaukseen suomalaisten lihansyönnin vähentämisestä nopeasti ja radikaalisti. Tukien poistaminen ei kylläkään erityisesti lisäisi kasvissyöntiä, kuten Niinistö antoi "terävästi" ymmärtää, sillä tuonti tasoittaisi hintojen nousua, joka muuten kohdistuisi lihaakin enemmän viljaan.

Kaikkien ruuan tukien ja kaiken ruokaan liittyvän tuputtamisen ja rajoittamisen poistaminen olisi sinänsä ihan passeli lähtökohta vaikkapa keskustelulle Suomen ruokaomavaraisuudesta (vrt. nyttemmin aika tärkeäksi huomattu energiaomavaraisuus), mutta eihän Niinistö sellaista keskustelua tavoitellut. Niinistö heitti heittonsa Twitterissä, sai haluamansa julkisuuden toimittajilta ("terävä kuitti", "perusteli ytimekkäästi") ja poistui keskustelusta tyytyväisenä takavasemmalle.
Mediaseuranta - Maahanmuuttoaiheiset uutiset, tiedotteet ja tutkimukset

Radio

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 2 667
 • Liked: 5194
Vs: Miksi kasvissyöntiä vastustetaan?
« Vastaus #918 : 07.02.2023, 05:04:14 »
Ihmisen hampaimisto kertoo evoluutiosta sen, että kaikki ravinto käy. Sekasyöjänä on kehittynyt ihminen, joka voi parhaiten lihoja ja kasviksia syöden.
Nykyihminen voi toki pelleillä syömistensä kanssa, kunhan ei omia uskomuksiaan tyrkytä muille.

Kaupoissa on nykyään tarjolla kasvisnakkeja ja  kaikenlaista tofua yms. Muutoinkin markettien tarjonnan järkyttävä runsaus pyörryttää vanhaa.
« Viimeksi muokattu: 07.02.2023, 05:13:05 kirjoittanut Radio »

Roope

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 38 872
 • Liked: 121692
Vs: Miksi kasvissyöntiä vastustetaan?
« Vastaus #919 : 07.03.2023, 01:49:40 »
Suomesta tehtiin "ilmastopolitiikan mallimaa" maailman tiukimmalla hiilineutraalisuustavoitteella. Yksikään maa ei ottanut esimerkkiä.

Suomesta tehtiin "humanitaarisen maahanmuuton mallimaa" maailman löysimmällä turvapaikkapolitiikalla ja kotouttamispolitiikalla. Yksikään maa ei ottanut esimerkkiä.

Nyt vihreät aikovat tehdä Suomesta (!) muiden rahoilla "kasvituotteiden mallimaan" (!), joka veisi kasvituotteita maailmalle.

Voin paljastaa, että yksikään maa ei tule ottamaan esimerkkiä, enkä usko, että vientikään tulee mainittavasti vetämään. Tuotanto tulee ihan muualta kuin Suomesta, koska se on muualla tehokkaampaa ja halvempaa.

Lainaus
Ohisalo Politiikkaradion vaalitentissä: Suomi voisi olla kasvituotteiden mallimaa, josta otettaisiin esimerkkiä, kuuntele koko tentti

Yle Radio 1:n Politiikkaradio aloittaa vaalitentit tänään maanantaina. Ensimmäisenä vuorossa on vihreiden puheenjohtaja Maria Ohisalo.

[...]

Ohisalo ei vaadi ketään lopettamaan lihansyöntiä, mutta linjaa, että Suomessa pitäisi keskityttyä kasvien kasvattamiseen.

– Tämän asian ovat ottaneet esille jo esimerkiksi LIDL, S-ryhmä ja Fazer. Suomi voisi olla kasvituotteiden mallimaa, josta otettaisiin maailmalla esimerkkiä.
Yle 6.3.2023

Tuo mallimaahöpinäkin on vain Ohisalon väistelyä, kun hän yrittää välttää puhumasta haastattelijan mainitsemasta pakottamisesta, jota vihreiden vaatima lihansyönnin radikaali vähentäminen käytännössä (mm. pakolliset kasvisruokapäivät laitoksissa) on.Lainaus
Yhteiskunnan pitää helpottaa ekologisten valintojen tekoa

ENEMMISTÖ suomalaisista on valmis tinkimään elintasostaan ilmastonmuutoksen vuoksi, mutta epäilee vapaaehtoisten toimien riittävyyttä (HS 15.2.). Näkemys on perusteltu.

Onkin erikoista, miten paljon yhä lasketaan sen varaan, että kansalaiset tekevät itse arjessa rationaalisia ja vastuullisia valintoja. Tämä näkyy esimerkiksi Ilmastoruokaohjelmaa koskevassa poliittisessa keskustelussa.

HYVIEN valintojen tekeminen on vaikeaa.

[...]

PAINOPISTETTÄ tulisi siirtää yksilöiltä järjestelmätason muutoksiin, jotka edistävät ekologisia valintoja. Kun joukkoliikenne toimii ja päiväkotipaikka löytyy läheltä, ei sujuva työmatka vaadi auton hankintaa. Jos junalippu on lentoa edullisempi, ei kotimaan lomamatkalla tarvitse tasapainoilla budjetin ja lentohäpeän välillä. Tai jos kasviproteiini on makkarapakettia edullisempi, on kannattavaa tehdä muutoksia ruokavaliossa.

[...]

IHMISTEN elintapoihin on tietysti syytä puuttua aina harkiten. Epäekologisten valintojen seuraukset ovat kuitenkin niin suuret, että muutosta ei ole syytä jättää vain yksilöiden hyvän tahdon varaan.

Oikein rakennetut kannusteet ja rakenteet sen sijaan lisäävät kansalaisten ekologisia tekoja tekemällä ne luonteviksi ja kannattaviksi.

Simo Rissanen
erityisasiantuntija, Soste Suomen sosiaali ja terveys ry
Helsingin Sanomat, mielipide 28.2.2023

Kasviproteiini on halvimmillaan hinnaltaan vain murto-osa siitä, mitä halvimman lihan proteiini maksaa, ja ero tyypilliseen makkarapakettiin (halvan Takkalenkin proteiinipitoisuus alle 10 %) lienee jo luokkaa kymmenkertainen.

Oikeasti kyse on siitä, että kaikki ihmiset eivät halua vaihtaa lihaa tai makkaraa (joissa ei välttämättä edes ole lihaa) edulliseenkaan kasviproteiiniin. Tätä valintaa voi joko kunnioittaa tai sitten voi keksiä tekosyitä hivuttautua vihreään totalitarismiin.Lainaus
Saara Kankaan­rinnan kolumni: Liisa ja myyrän kymmenet housut – oikeasti kaniini ei ilmaannu hatusta

[...]

Maapallolla tapetaan vuosittain yli 70 miljardia eläintä lihaksi. Sikojen ranskalaisessa kasvattamoissa voi olla 5 miljoonaa sikaa, amerikkalaisella tehdasfarmilla 150 000 nautaa. Kanoja miljoonia yhdessä tehtaassa.

Eihän tällaisessa kulutustavassa tai tahdissa ole mitään järkeä! Miten tämä tuhoisa tilanne meinataan korjata? Pääseekö tästä kaninkolosta peruuttamaan?

No, olemme keksineet miten valmistaa eläinperäisiä tuotteita ilman eläintä. Sen voi tehdä eläinsoluja ja geenejä editoimalla laboratoriossa, tai mielenkiintoisemmin käyttämällä kasvis- tai sienipohjaa.

Mutta nyt tulee ällistyttävin kohta. Niin yrityksillä kuin tieteessä olen nähnyt samat laskelmat mahdollisuuksista. Tavoiteltu tuotantomäärä on sama kuin korvattavan lihan määrä.

KIRKASOTSAISESTI olemme siis korvaamassa ylikulutusta ylikulutuksella! Hoitaessamme yhden ongelman luomme samalla toisen. Seikkailu ihmemaassa jatkuu.

Eikä proteiinin ylikulutus ole ainoa sektori, jolla näin tapahtuu.
Ilta-Sanomat 6.3.2023

Joskus kuulee urputusta lihan ylikulutuksesta, mutta tämä on ensimmäinen kerta, kun kuulen proteiinin ylikulutuksesta. Eihän sellaista ole oikeasti olemassa.

Ehkä parisenkymmentä prosenttia suomalaisista syö proteiinia ravintosuosituksia enemmän ja suurin osa muista suunnilleen suositusten mukaisesti.

Paljon suurempi ongelma, vaikka ei välttämättä lukumäärältään valtavan suuri, on liian vähän proteiinia saavat kuten vanhukset – ja kasvissyöjät. Proteiinin tuotannon suunnitelmallisessa vähentämisessä ei kuitenkaan ole mitään järkeä miltään kannalta, mutta näköjään sekin on liitetty viherfundamentalistiseen ideologiaan.
Mediaseuranta - Maahanmuuttoaiheiset uutiset, tiedotteet ja tutkimukset

Lalli IsoTalo

 • "Hallituksenkaataja"
 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 46 052
 • Liked: 78502
 • Kansallisromantikko
Vs: Miksi kasvissyöntiä vastustetaan?
« Vastaus #920 : 17.03.2023, 08:17:01 »
Asia on pihvi.

Helsingin Senaatintorin laidalle on avattu suomalaiseen pihvilihaan keskittynyt ravintola. Kiinnostusta on ollut niin paljon, että edes ravintolan toimitusjohtaja ei saanut varattua pöytää.

Kommentit:
- Ei oo tainnut uusissa kasvisravintoloissa olla niin paljon ruuhkaa?

- Päättäjät luulevat suomalaisen haluavan vegeä …
Mutta suomalaiset näyttävät lompakollaan olevansa tervejärkisiä ja syövät lihaa.

- Hienoa että aitoa, kunnon kotimaista lihaa löytyy ihan ytimestä. Kaikille suuntauksille löytyy käyttäjänsä ja niin pitää olla tarjonnankin.

- Hyvä! Samaan aikaan parikin punavihreää kasvisravintolaa on mennyt konkurssiin…

- Yllättävän paljon heti alkuunsa ituhippejä vaivaa tämä...

- Tulevaisuus tulee olemaan: eliitti syö oikeaa ja alkuperäistä pihviä ja köyhempi teollista korviketta. Ja kaikkein hauskinta tässä on se että se on kapitalisti joka haluaa tehdä sen teollisen muka muka pihvin, vasemmistopuolueiden tuella 🤣
Vaikka kapitalistit on heidän inhokki. Vuosi sadan vedätys.

- Taas se hetki kun todellisuus iskee somekuplaa poskelle. Se on kiva ulista somessa miten pelastaa maapallon veganismillaan, mutta kun oikeasti menee ruokailemaan, niin pihvit myyvät ja vege homehtuu hyllyyn.

- Kas ja kuulin vastaavasti että eräs kasvis-painotteinen ravintola meni pääkaupunkiseudulla konkurssiin, kun asiakaskato kävi. Mistäköhän johtuu? Onko valtavirta valtavirtaa ja loput pienen porukan kovaäänistä huutelua?
YLE & HS - valeuutisia joihin voit luottaa

Roope

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 38 872
 • Liked: 121692
Vs: Miksi kasvissyöntiä vastustetaan?
« Vastaus #921 : 05.06.2023, 09:29:41 »
Lainaus
Ennakkoluulot kasvisruuasta estävät syömästä terveellisesti – ”Miehisyys näyttää vaativan riittävän määrän pihviä lautaselle”, sanoo tutkija

Jyväskyläläinen Klaus Raunela haluaisi silloin tällöin käydä lounaalla kasvisruokaravintolassa, mutta hänen on vaikea saada muita houkuteltua mukaan.

– Enemmistö työporukastani on sen verran vannoutuneita lihansyöjiä, että he eivät suostu edes harkitsemaan kasvisruokaa, kertoo Raunela.

Ilmiö on tuttu Jyväskylän yliopiston ruokajärjestelmätutkija Teea Kortetmäelle. Hänen mukaansa kasvisruokaan kohdistuu paljon ennakkoluuloja ja kielteisiä, asenteellisia mielipiteitä.

Ennakkoluulot koskevat esimerkiksi sitä, kuinka maittavaa tai ravitsevaa kasvisruoka on.

Kielteiset mielipiteet sen sijaan liittyvät kasvisruokailuun ruokailutapana. Osalla on sellainen käsitys, ettei ateria yksinkertaisesti voi olla hyvä ja kokonaisvaltainen, jos se ei sisällä lihaa.

Kortetmäen mukaan ennakkoluulojen taustalta löytyy ainakin kolme syytä: tiedonpuute, kulttuuri ja huonot kokemukset.

Ensinäkin kasvisruokailuun liittyy paljon väärinkäsityksiä ja riittämätöntä tietoa esimerkiksi ravintoarvoista.

Kulttuuri sen sijaan vahvistaa ja ylläpitää käsityksiä siitä, millaista on hyvä ruoka, ja mitä sen pitää sisältää.

Toisaalta ennakkoluuloja voivat ylläpitää myös aiemmat huonot kokemukset kasvisruuasta.

– Valitettavasti pitkään on ollut tarjolla sellaista kasvisruokaa, joka on ylläpitänyt tiettyjä ennakkoluuloja, sanoo Kortetmäki.

[...]

Kortetmäen mukaan nykyinen lihan kulutus ei ole sellainen, jota voisi kutsua perinteiseksi suomalaiseksi ruokavalioksi. Sen sijaan on hyvin uusi ilmiö, että lihaa syödään näin paljon.

Vuonna 1980 lihaa syötiin noin 640 grammaa viikossa, kun vielä kymmenen vuotta aikaisemmin vastaava määrä oli noin 480 grammaa.

– Lihan vähentämisen suositukset tarkoittavat paluuta ajassa taaksepäin, eivät mitään sen radikaalimpaa, toteaa Kortetmäki.

Tällä hetkellä Ruokavirasto suosittelee, että punaista lihaa ja lihavalmisteita tulisi kuluttaa enintään puoli kiloa viikossa.

[...]

Kortetmäen mukaan on yleisesti tiedossa, että ruokailutottumusten pitäisi muuttua vahvasti kasvipainotteisemmiksi. Liiallinen lihansyönti on haitaksi sekä terveydelle että ympäristölle.

Ennakkoluulot ja kielteiset asenteet kuitenkin vaikeuttavat muutostyötä.

Terveyden lisäksi ennakkoluuloista on haittaa niistä kärsivälle ihmiselle myös siksi, että hyviä ja itselle mieluisia vaihtoehtoja jää kokeilematta sen vuoksi, ettei niille anneta mahdollisuutta.

Kortetmäellä on asiasta myös henkilökohtaisia kokemuksia. Kerran ylijääneestä kouluruuasta unohdettiin kertoa, että se ei sisällä lihaa.

– Lihaton makaronilaatikko maistui hyvin sekasyöjille, jotka olivat ennakkoluuloisia kasvisruokaa kohtaan. Asia selvisi vasta, kun porukan kasvissyöjä tuli viimeisenä linjastolle ja kysyi, missä kasvisvaihtoehto on, kertoo Kortetmäki.

Joskus käy niin, että ihminen pitää jostakin tietystä kasvisruuasta, mutta ei enää miellä sitä kasvisruuaksi.

– Esimerkiksi lasten parissa työskennellessäni tämä näkyi pinaatti- ja porkkanaletuissa. Niistä pidettiin hyvin paljon, myös ennakkoluuloisemmissa joukoissa, kertoo Kortetmäki.

Samaan kategoriaan kuuluvat myös erilaiset keitot ja pitsat.

Jos hyvää kasvisruokaa ei mielletä kasvisruuaksi, ennakkoluulot säilyvät ennallaan.

Kortetmäen mukaan kuka tahansa voi edistää kulttuurista muutosta ja ennakkoluulojen voittamista positiivisten esimerkkien kautta.

– Jokainen meistä on luomassa ja uudistamassa ruokakulttuuria, hän toteaa.
Yle 4.6.2023

Mitäs jos ihmiset saisivat syödä lihaa tai kasviksia haluamansa määrän ilman, että joku määrittelee sen Ylen kautta tyhmäksi ja vääräksi?

Ja mitäs jos Ylen toimittaja kertoisi jutussa avoimesti, että asiantuntija-auktoriteettina esitettävä tutkija on myös kasvissyöntiin pakottamista kannattava vihreiden valtuutettu?

Lainaus käyttäjältä: Yle
– Lihan vähentämisen suositukset tarkoittavat paluuta ajassa taaksepäin, eivät mitään sen radikaalimpaa, toteaa Kortetmäki.

On uutta ja radikaalia, että ihmisten syömisvalintojen ohjaamiseen käytettävät suositukset perustuvat nykyisin ideologiaan, jonka mukaan liha on paha ja väärin, koska ilmastonmuutos.

Eivät menneiden aikojen ihmiset syöneet lihaa keskimäärin vähemmän ideologisista syistä, vaan koska suurimmalla osalla heistä ei ollut mahdollisuutta syödä enemmän. Se, että osaa ihmisistä (lapset, vanhukset, pienituloiset) painostettaisiin syömään vähemmän lihaa esimerkiksi tarjontaa vähentämällä ja hintoja nostamalla, ei tarkoita paluuta ajassa taaksepäin vaan hyppäystä uuteen ilmastofundamentalismin (Kortetmäen ja kollegojensa puheissa mm. "ruokamurros" ja "planetaarinen ruokavalio") aikaan.
Mediaseuranta - Maahanmuuttoaiheiset uutiset, tiedotteet ja tutkimukset

Lalli IsoTalo

 • "Hallituksenkaataja"
 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 46 052
 • Liked: 78502
 • Kansallisromantikko
Vs: Miksi kasvissyöntiä vastustetaan?
« Vastaus #922 : 05.06.2023, 15:34:41 »
”Miehisyys näyttää vaativan riittävän määrän pihviä lautaselle”, sanoo tutkija.
YLE & HS - valeuutisia joihin voit luottaa

Betonikostaja

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 625
 • Liked: 3148
Vs: Miksi kasvissyöntiä vastustetaan?
« Vastaus #923 : 05.06.2023, 21:23:22 »
Katsokaapa kaupan valmisruokahyllyjä. Missä ruuissa on usein punalappuja? No kasvisruuissa.

Kasvisruokaa syö ken haluaa. Mutta ilmeisesti aika harva haluaa. Tätä joidenkin on vaikea hyväksyä.

Turha vedota siihen, että vielä joskus sotien jälkeen syötiin paljon nykyistä vähemmän lihaa. Tämä tapahtui ihan silkasta pakosta ja köyhyydestä, ei siksi että suomalaiset olisivat halunneet syödä kasvispainotteisemmin.

Onko nyt piiperöt ihan mahdoton ajatus, että jokainen saisi itse päättää, mitä syö?
Itä-Helsinki, täynnä mutiaiset
Itä-Helsinki, sinä maksat kaiken

--------------

Täytän TT2 on time
Toimeentulotuki on aina on time
Asumistuki on aina on time
Kuka pistää paremmaksi this time?

ohkurin_narsi

 • Jäsen^^
 • **
 • Viestejä: 411
 • Liked: 589
 • Lockelainen liberaali
Vs: Miksi kasvissyöntiä vastustetaan?
« Vastaus #924 : 06.06.2023, 07:07:36 »
Entäs meren hedelmät - mustekalat, ravut, simpukat, kotilot jne?

Ne vasta kalliita ja vaikeita ovatkin. Kovin ollaan keskitytty nisäkkäiden lihaan, vaikka selkärangattomissa on myös älykkäitä olentoja kuten mustekalat.

Nälkä tulee jo kirjoittaessa.

Emo

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 36 476
 • Liked: 44751
Vs: Miksi kasvissyöntiä vastustetaan?
« Vastaus #925 : 06.06.2023, 08:23:50 »
Katsokaapa kaupan valmisruokahyllyjä. Missä ruuissa on usein punalappuja? No kasvisruuissa.

Kasvisruokaa syö ken haluaa. Mutta ilmeisesti aika harva haluaa. Tätä joidenkin on vaikea hyväksyä.

Turha vedota siihen, että vielä joskus sotien jälkeen syötiin paljon nykyistä vähemmän lihaa. Tämä tapahtui ihan silkasta pakosta ja köyhyydestä, ei siksi että suomalaiset olisivat halunneet syödä kasvispainotteisemmin.

Onko nyt piiperöt ihan mahdoton ajatus, että jokainen saisi itse päättää, mitä syö?

Jokainen päättääkin itse mitä syö, minä ainakin päätän, minua ei ohjailla edes verotuksella. Mutta Homman pojat ne vaan jaksaa käydä sotaa kasvisruokaa vastaan! Porkkana on vihollinen, jota ei tarvitse pelätä.

Meilläpäin on punalaputettuna toisinaan lihaakin, mutta varsin harvoin, johtunee siitä että liha on lähtökohtaisesti jo hyvin halpaa verrattuna esim. kalaan.

tavallinen jantteri

 • Jäsen^^
 • **
 • Viestejä: 490
 • Liked: 525
Vs: Miksi kasvissyöntiä vastustetaan?
« Vastaus #926 : 06.06.2023, 10:57:08 »

Jokainen päättääkin itse mitä syö, minä ainakin päätän, minua ei ohjailla edes verotuksella. Mutta Homman pojat ne vaan jaksaa käydä sotaa kasvisruokaa vastaan! Porkkana on vihollinen, jota ei tarvitse pelätä.

Meilläpäin on punalaputettuna toisinaan lihaakin, mutta varsin harvoin, johtunee siitä että liha on lähtökohtaisesti jo hyvin halpaa verrattuna esim. kalaan.

Eiköhän sitä kasvisruokaa enemmän vastusteta juuri sitä ajatusta jossa jokainen ei saisi päättää itse mitä syö. Kasvisruoka ja sen syöjät eivät herättäisi sen suurempia intohimoja ellei juuri tietty osa kasvissyöjistä "kävisi sotaa" liharuokaa vastaan ja olisi viemässä tuota valinnan vapautta.
Kun aikoinaan kasvisruoka vaihtoehtoja alkoi enemmän tulla tarjolle, niin se ilahdutti vaikka olenkin sekasyöjä. Se kun toi valinnanvapautta ja huomioi ne jotka eivät halunneet liharuokaa syödä. Mutta kun sitten ruvettiin suurella tohinalla viemään se toinen vaihtoehto pois, niin ilahtuminen on vaihtumassa halveksunnaksi.

Hassua on sekin, että on niitä pelkkiä kasvisruokapäiviä ollut kouluissa ennenkin, mutta niistä ei pidetty meteliä. Siitä ruoasta ei ehkä niin tykätty, mutta se nyt vaan oli sellainen päivä. Nyt sitten kun mukaan on tuotu idealogia ja sen pakkosyöttö niin on saatu aikaan (haluttukin kenties?) vastareaktio.
Ehkä osalle kasvissyöjistä on käynyt luonnolle se etteivät muut ihmiset ole riittävästi huomioineet heidän "paremmuuttaan" muihin nähden ja ovat kokeneet itsensä, ja uhrautumisensa merkityksettömäksi. Ja nyt sitten kostoksi pakottavat muut kokemaansa kurjuuteen...
"We're using the law to keep justice away!"

Emo

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 36 476
 • Liked: 44751
Vs: Miksi kasvissyöntiä vastustetaan?
« Vastaus #927 : 06.06.2023, 11:16:00 »
^ Sama ilmiö ”ihmisten paremmuudesta” versus huonommat ihmiset on nykyään kaikessa. Sähköautoilija on parempi kuin kaasu-, bensa-, tai dieselautoilija, rokotettu on parempi kuin rokottamaton, kasvissyöjä parempi kuin lihansyöjä, people of color parempi kuin valkoinen, muslimi parempi kuin kristitty, joka parempi kuin juutalainen jne.
Ilmiön nimi on tasa-arvoisuus, yhdenvertaisuus ja suvaitsevaisuus.

tavallinen jantteri

 • Jäsen^^
 • **
 • Viestejä: 490
 • Liked: 525
Vs: Miksi kasvissyöntiä vastustetaan?
« Vastaus #928 : 06.06.2023, 12:12:14 »
^ ja ennenkaikkea tuosta on tehtävä numero ja puoli on valittava. Väärää mieltä olevaa (= se huono ihminen) pahempi asia on vain joka se ei suostu ottamaan kantaa ja valitsemaan puolta, eli ylipäätään huomioimaan jotenkin tätä paremmuuttaan äänekkäästi julistavaa ihmistä.
"We're using the law to keep justice away!"

Roope

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 38 872
 • Liked: 121692
Vs: Miksi kasvissyöntiä vastustetaan?
« Vastaus #929 : 15.08.2023, 11:40:13 »
Lainaus
Lypsin vuohta ja tajusin, ettei lihansyönnillä ole tulevaisuutta

Kohtelemme eläimiä kuin ne olisivat kertakäyttöisiä hyödykkeitä. Se ei kestä lähempää tarkastelua. Ruokavaliollaan jokainen voi vaikuttaa.

LÄHDIN toukokuussa Slovakiaan lypsämään vuohia. Ikivanhojen linnanraunioiden pihapiiriin oli kunnostettu talo, jossa vuohet asuivat toisessa päädyssä ja ihmiset toisessa.

Lypsäminen oli rankkaa. Vuohen viereen kyykistyttiin ja sen maha puhdistettiin karvoihin takertuneista kakkakikkareista.

[...]

Kasvisruokavalio aiheuttaa 75 prosenttia vähemmän ilmastopäästöjä ja veden saastumista kuin lihapitoinen ruokavalio. Yksittäisestä ihmisestä voi tuntua, ettei ilmastonmuutokselle voi mitään. Lihansyönnin lopettamisella on kuitenkin kiistattomat vaikutukset.

Tehotuotetulla lihalla ei ole tulevaisuutta ilmastokatastrofin muuttamassa maailmassa. Mitä nopeammin se ymmärretään, sen parempi.

Kirjoittaja on HS:n toimittaja.
Helsingin Sanomat 15.8.2023

Toimittaja jaarittelee suurimman osan kolumnia vuohen lypsämisestä ja päätyy sitten kasvissyönnin siunauksellisuuteen ilmastonmuutokseen vaikuttamisessa. Lyhyeen osaan tekstiä saatu mahtumaan paljon toimittajan ajattelusta tai paremminkin sen puutteista.

Vaikka toimittaja kuinka polkee jalkaa, pelkät prosentit eivät muuta miksikään sitä, ettei yksittäisten ihmisten kasvissyöntipäätöksillä ole vaikutusta ilmastonmuutokseen. Ei edes suomalaisten poliitikkojen päätöksillä tehdä muiden lihansyönnistä mahdollisimman hankalaa ja kallista.

Suomalaista lihan tehotuotantoa vastaan on toimiviakin argumentteja, mutta ilmastonmuutokseen vaikuttaminen ei ole sellainen.
Mediaseuranta - Maahanmuuttoaiheiset uutiset, tiedotteet ja tutkimukset

Tagit: pieru