Kirjoittaja Aihe: Miksi kasvissyöntiä vastustetaan?  (Luettu 125490 kertaa)

ohkurin_narsi

 • Jäsen^^
 • **
 • Viestejä: 247
 • Liked: 338
 • Pas****aako Paavi metsään?
Vs: Miksi kasvissyöntiä vastustetaan?
« Vastaus #900 : 22.07.2022, 03:34:27 »
Kananjalkoja - hyi helkkari. Kuin kumia. Kantonilaiset vaan tykkää, ei tajua.

Merietanat on kyllä hyviä, kuin ravut ja semmoiset. Niissäkin on kai kollageenia?


"nuorekas" on muuten kamala termi, jos olet alle 70-vuotias.

Hae-won

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 1 500
 • Liked: 1992
Vs: Miksi kasvissyöntiä vastustetaan?
« Vastaus #901 : 22.07.2022, 13:51:19 »
Laihduttamisesta: millä tahansa ruokavaliolla laihtuu, jos syö vähemmän kuin kuluttaa. Pelkkää sipsiä ja kaljaa vetämällä laihtuu, jos kalorien saanti alittaa kulutuksen. Ei se toki terveellistä ole. Laihduttaessa kannattaa kuitenkin leikata hiilareista, koska proteiinin riittävä saanti minimoi lihashävikin ja rasva on tarpeellista hormonitoiminnalle. En ole mikään vähähiilarisen dieetin puolestapuhuja, mutta laihduttaessa hiilarien vähentäminen on ihan harkittava idea. Lihashävikkiä minimoi myös voimaharjoittelu, treenaamaton henkilö voi laihduttaessa jopa kasvattaa voimatasojaan.

Olen jo monta vuotta miettinyt että miehet syö koko elämänsä makkaraa joka on tehty kaikista ö-paloista ja nahoista. Naiset syö paistijauhelihaa ja kasviksia. Ehkä siksi miehet rupsahtavat vähemmän sekä näyttävät nuoremmilta pitkään ja heillä taitaa olla myös nivelvaivojakin vähemmän.

Aasialaiset syö kananjalkoja sekä kaikkia muita meillä koiralle annettavia osia. Ja hekin pysyvät nuorekkaina.
Kollageenia myydään myös lisäravinnetyyppisenä ihonhoitotuotteena. Syödyn kollageenin vaikutus ihoon taitaa olla vähän avoin kysymys. Naisten iho on ohuempi kuin miesten, mikä nopeuttaa ikääntymistä. Aasialaisista parhaiten ikääntyvät itäaasialaiset, jota voi geenien lisäksi selittää heidän taipumus välttää liiallista auringonvalolle altistumista (aurinko vanhentaa ihoa). Toisaalta myös kaakkoisaasialaiset voivat ikääntyä hyvin jos geenit ja elämäntavat ovat suotuisia. Kaakkoisaasiassa ei ehkä vielä ihonhoito ole samanlainen juttu kuin Itä-Aasiassa (Korea on ihonhoidossa "uusi Ranska"). Valkoihoiset eivät yleisesti ikäänny yhtä hyvin, mutta riippuu yksilöstä.

Jos haluatte yhden hyvän ja halvan tavan ehkäistä ihon vanhenemista, niin käyttäkää laajakirjoista aurinkovoidetta. Aurinko vanhentaa ihoa.


Ainoa ongelma on se, että on aivan helvetin kallista. Liha ja vihannekset on Suomessa tolkuttoman kallista, kun hiilarit aivan tolkuttoman halpaa.
Lidlistä saa 89 sentillä kilon kasviksia. Pussissa on parsakaalia, porkkanaa ja kukkakaalia. Jos monipuolisuuden puute ei haittaa, niin ei tuo kovin kalliiksi kuukaudessa tule.
« Viimeksi muokattu: 22.07.2022, 14:38:19 kirjoittanut Hae-won »
Maahanmuuton vaikutus maanosien väliseen kilpailuun - onko Eurooppa häviäjä?

Kovimmat rajakit ja suvakit ovat saman kolikon kääntöpuolia.

Veikko

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 12 311
 • Liked: 23823
 • Death to the Russian invaders!
Vs: Miksi kasvissyöntiä vastustetaan?
« Vastaus #902 : 22.07.2022, 17:05:21 »
--
Keho syntetisoi itse kollageenia, mutta määrät alenevat iän myötä ja nykyään ollaan havahduttu siihen, että kollagenin syöminen saattaisi olla eduksi keholle. Kemia tämän suhteen on tosin monimutkainen ja tutkimusaiheena kollageeni ruoassa on verrattain uusi, joten asia ei ole vielä kirkossa kuulutettu.

Jos kuitenkin kollageenin syöminen on hyväksi, niin sitä ei saa kasviksista oikeastaan lainkaan. Lähinnä jotkut levät sisältävät kollageenia. Sen sijaan kollageenia on paljon erinäisissä eläinperäisissä aineksissa kuten kanan- ja kalan nahassa. rustoissa, mutta ne eivät ole joka makuun.
--

Kollageenia on runsaasti myös sian ja naudan kaikkein halvimmissa ja sitkeimmissä osissa, jotka vaativat mureutuakseen pitkän haudutusajan. Mutta se kannattaa. Ihan vain pelkästään maun vuoksi, sillä varsinkin naudanlihasta tehdyt, pitkään haudutetut pataruoat, ovat maultaan taivaallisia. Ja maun antaa hyvin pitkälti juuri hyytelömäisen pehmeäksi kypsyneet sidekudokset - ne kalvot, jänteet ja muut.

Tällaisen pataruoan aatelia on osso bucco, jonka kruunaa ison putkiluun sisällä ollut luuydin.

Taiten valmistettu Lyonin kanakin sisältää varmaan paljon kollageenia, sillä siinä kanankoivet mureutuvat nahkoineen, jänteineen niin pehmeäksi, että niistä erottuu vain pelkät irralliset luut lautasen reunalle siirrettäviksi.

Siis: "Kaikki mikä on hyvää on terveellistä"!

Ja kasvisruoka - pelkkä kasvisruoka - on harvoin hyvää, joten sen terveellisyys on enemmänkin uskottelua kuin totta. (Tosin, täytyy tunnustaa, oma versioni ratatouillesta on melkein yhtä hyvää kuin lihamuhennos. Ja se on vegaaniakin. - Ja, täytyy tunnustaa, keskiviikkona söimme vaimon ja minun yhdessä tekemää sipulikeittoa, joka tosin ei ollut vegaania, kun siinä oli voita, mutta vanhojen, vähemmän fanaattisten, käsitysten mukaan se oli kuitenkin kasvisruokaa.)

Veganismi on vihreän aatteen tavoin länsimaisen kaupunkiympäristön ylenpalttisen teknistymisen ja keinotekoisesti ylläpidetyn taloudellisen hyvinvoinnin aiheuttamia ilmavaivoja. Veganismia ei voi olla ilman korkealla teknologialla länsimaissa tuotettuja ravinnonlisiä, jolla korvataan eläinperäisistä ravintoaineista luopumisen aiheuttamat puutokset. Veganismi on siis eräs elintasosairaus. Jopa elintasosairauksista pahimpia, koska sillä vaikeutetaan terveen enemmistönkin elämää.
"Tiedän varmasti, että sinä, oi Eurooppa, tulet tuhotuksi." - Mohammed Bouyeri, Theo van Goghin murhaaja

"Van Goghin murhan jälkeen kukaan ei ole uskaltanut ilmaista itseänsä yhtä vapaasti kuin ennen." - Theo van Goghin ystävä.

"Taas tänäänkin opin jotain uutta. Vain idiootit EIVÄT lue hommaa." - Kirjoitti: tos

totuuspuheasiamies

 • Jäsen^^
 • **
 • Viestejä: 190
 • Liked: 713
 • MC Narcissus
Vs: Miksi kasvissyöntiä vastustetaan?
« Vastaus #903 : 22.07.2022, 20:45:18 »
Vaihtoehtotietoa soijasta. Soija aiheuttaa mm. proteiinivajausta, haimaongelmia, veren hyytymistä, kilpirauhausen vajaatoimintaa, struumaa, osteoporoosia, lihomista, mineraalien ja vitamiinien puutostiloja, alumiinimyrkytystä, syöpää, maksasairauksia, hedelmättömyyttä, epämuodostuneita tai kuolleena syntyviä jälkeläisiä, immuunivasteen heikkenemistä, aggressiivisuutta, käytöshäiriöitä, astmaa, aivolisäkkeen vajaatoimintaa, munuaiskiviä, jne. jne.

Lainaus
[...]

Soija ja syöpä. Soijan on myös väitetty suojaavan syöpää vastaan. Väitteen tueksi on esitetty, että Aasian kansoilla on (soijaravinnon ansiosta) vähemmän rintojen, kohdun ja eturauhasen syöpää kuin länsimaiden väestöllä. Näin tilastollisesti onkin, mutta samalla näillä kansoilla on paljon enemmän muita syöpiä, etenkin ruokatorven, mahalaukun, haiman ja maksan syöpää ja silmiinpistävästi enemmän kilpirauhasen syöpää. Tutkimukset ovat antaneet ristiriitaisia tuloksia, kun on selvitetty soijan vaikutusta syövän ehkäisyyn ja syntyyn. Kasviestrogeenit saattavat toisten tutkimusten mukaan ehkäistä rintasyövän leviämistä jo sairaassa rinnassa. Toisaalta 1996 soijan isoflavonien todettiin aiheuttavan rintojen epiteelistä hyperplasiaa eli kiihottavan rintojen ihosolujen lisääntymistä (kaksi viikkoa runsaasti soijaravintoa). V.1997 genisteinin (yksi soijan isoflavoneista) todettiin vaikuttavan rintojen soluihin tavalla, joka sai tutkijat päättelemään, että naisten ei pitäisi syödä soijaa rintasyövän ehkäisemiseksi (Environ Health Perspect, 1997).

[...]
https://www.elinahytonen.fi/2011/01/soija-ongelmaruokaa/

Toki soija on poliittisesti korrektia, joten sillä myrkytetään niin vauvat kuin vaarit.

Pentecost

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 2 068
 • Liked: 8663
 • Hummeriälykkö
Vs: Miksi kasvissyöntiä vastustetaan?
« Vastaus #904 : 23.07.2022, 12:49:58 »
Lainaus
Väitteen tueksi on esitetty, että Aasian kansoilla on (soijaravinnon ansiosta) vähemmän rintojen, kohdun ja eturauhasen syöpää kuin länsimaiden väestöllä. Näin tilastollisesti onkin, mutta samalla näillä kansoilla on paljon enemmän muita syöpiä, etenkin ruokatorven, mahalaukun, haiman ja maksan syöpää ja silmiinpistävästi enemmän kilpirauhasen syöpää.

Hmm...ravinto tuollapäin on usein sangen chilillä kuorrutettua ja erilaiset soosit ovat suomalaisittain sanottuna sangen eksoottisia eli fermentoituja kalakastikkeita ja erilaisia sangen kyseenalaisia lisäaineita ravinnossa. Lisäksi tulevat ympäristösaasteet eli esimerkiksi Bangkokin suistossa olevien hedelmätarhojen hedelmät ovat myrkkyjen takia syömäkelvottomia, mutta veikkaan niitä myytävän ainakin turisteille... Tuo jokihan virtaa Kiinasta erilaisten tehtaiden ja maanviljelyalueiden kautta sitten mereen kerryttäen niin torjunta-aineet kuin kaikki muutkin töhnät raskasmetalleista alkaen.

Sitten ovat erilaiset loiset, joista eräs pesii mm. maksaan aiheuttaen jopa kuolemaan johtavan tilan tuhoten maksakudosta. Taudeista, kuten dengue ja malaria puhumattakaan.

Noin Stetson -menetelmällä väittäisin, että syyt noihin syöpiin ovat moninaisemmat kuin pelkkä soija ruokavaliossa. Jos valinta olisi halvin mahdollinen sikäläinen katuruoka tai soija, niin laittaisin panokset soijan syömiseen.
KKO:n tuomio
A:n käyttämissä ilmaisuissa on kysymys niin sanotuista arvoarvostelmista, joiden osalta ei lähtökohtaisesti ole mielekästä puhua lausuman totuudellisuudesta.

migri

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 2 900
 • Liked: 10228
Vs: Miksi kasvissyöntiä vastustetaan?
« Vastaus #905 : 31.08.2022, 16:22:36 »
Yksi syy lisää miksi pitää vastustaa. Lapsen näännyttäminen ja kiduttaminen hengiltä vegaanisella ruokavaliolla (raakoja hedelmiä ja vihanneksia).

Vegan Diet Murder: Florida Mom Gets Life Sentence For Starving Toddler To Death
https://www.dailywire.com/news/florida-vegan-mom-gets-life-sentence-for-starving-toddler-to-death

A Florida mom who murdered her toddler son by feeding him a diet of raw fruits and vegetables was sentenced to life in prison Monday.

Sheila O’Leary, 39, of Cape Coral, was convicted last month of murder and child abuse in the 2019 death of little Ezra O’Leary. The boy weighed just 17 pounds when he died, and had only been fed his parents’ strict vegan diet. The boy’s family claimed that he was given breast milk as well. Prosecutors said the boy suffered horribly in his dying days.

“She chose to disregard his cries,” Assistant State Attorney Sara Miller said during closing arguments. “She didn’t need a scale to see his bones. She didn’t need a scale to hear his cry.”
I haven't seen democrats this mad since Republicans freed their slaves.
"Just because you're offended, doesn't mean you're right" - Ricky Gervais

Toni R Jyväskylästä

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 3 828
 • Liked: 6510
 • Minä olen kaapumies!
Vs: Miksi kasvissyöntiä vastustetaan?
« Vastaus #906 : 31.08.2022, 17:00:13 »
Vaihtoehtotietoa soijasta. Soija aiheuttaa mm. proteiinivajausta, haimaongelmia, veren hyytymistä, kilpirauhausen vajaatoimintaa, struumaa, osteoporoosia, lihomista, mineraalien ja vitamiinien puutostiloja, alumiinimyrkytystä, syöpää, maksasairauksia, hedelmättömyyttä, epämuodostuneita tai kuolleena syntyviä jälkeläisiä, immuunivasteen heikkenemistä, aggressiivisuutta, käytöshäiriöitä, astmaa, aivolisäkkeen vajaatoimintaa, munuaiskiviä, jne. jne.

Lainaus
[...]

Soija ja syöpä. Soijan on myös väitetty suojaavan syöpää vastaan. Väitteen tueksi on esitetty, että Aasian kansoilla on (soijaravinnon ansiosta) vähemmän rintojen, kohdun ja eturauhasen syöpää kuin länsimaiden väestöllä. Näin tilastollisesti onkin, mutta samalla näillä kansoilla on paljon enemmän muita syöpiä, etenkin ruokatorven, mahalaukun, haiman ja maksan syöpää ja silmiinpistävästi enemmän kilpirauhasen syöpää. Tutkimukset ovat antaneet ristiriitaisia tuloksia, kun on selvitetty soijan vaikutusta syövän ehkäisyyn ja syntyyn. Kasviestrogeenit saattavat toisten tutkimusten mukaan ehkäistä rintasyövän leviämistä jo sairaassa rinnassa. Toisaalta 1996 soijan isoflavonien todettiin aiheuttavan rintojen epiteelistä hyperplasiaa eli kiihottavan rintojen ihosolujen lisääntymistä (kaksi viikkoa runsaasti soijaravintoa). V.1997 genisteinin (yksi soijan isoflavoneista) todettiin vaikuttavan rintojen soluihin tavalla, joka sai tutkijat päättelemään, että naisten ei pitäisi syödä soijaa rintasyövän ehkäisemiseksi (Environ Health Perspect, 1997).

[...]
https://www.elinahytonen.fi/2011/01/soija-ongelmaruokaa/

Toki soija on poliittisesti korrektia, joten sillä myrkytetään niin vauvat kuin vaarit.

Lainaus
Kuka olen

Elina Hytönen

Olen vuodesta 1983 toiminut perinteisen kiinalaisen lääketieteen terapeuttina ja opettajana ja myös kirjoittanut kaksi kiinalaisen lääketieteen perusteita käsittelevää kirjaa sekä alan artikkeleita lehtiin ja muihin kirjoihin.

Ennen rantautumista kiinalaiseen lääketieteeseen toimin muun muassa dramaturgina teatterissa ja tv-teatterissa, toimittajana parissa sanomalehdessä, free lance –toimittajana radiossa ja tv:ssä, järjestösihteerinä sekä kulttuurijärjestön toiminnanjohtajana ja sen lehden päätoimittajana.

Opiskeluvuosina olin mm. myyjänä, oppaana, sihteerinä, tulkkina, filminäyttelijänä ja metsätöissä. Olen myös aika kauan sitten kirjoittanut kirjan naisten palkkakysymyksestä sekä äskettäin ohessa esitellyn sotalapsuuskirjan Perhe sodassa 1939-45. Vuodesta 1960 olen kääntänyt nelisenkymmentä romaania ja näytelmiä. Maisteriksi valmistuin 1962.

Perinteinen Kiinalainen "lääketiede" on lapsellisiin taikauskoihin perustuvaa eläinrääkkäystä. Esimerkiksi impotenttiutta hoidetaan nauttimalla kuivatuista tiikerin peniksistä valmistettua jauhetta.

Filosofia menee jotenkin näin: Tiikeri on mahtava eläin -> Tiikerin elinvoiman lähde on sen penis - Syömällä peniksen elinvoima siirtyy sinuun.

Tagit: pieru