UmmaGumma

Kirjoittaja Aihe: 2016-07-31 Kaleva: Ihmiskauppa lisääntyi rajusti Suomessa  (Luettu 6950 kertaa)

Mr.Reese

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 6 751
 • Liked: 9802
 • Anyone?
2019-03-21 Ihmiskauppaa koskeva selvitys, useat lapset uhreina
« Vastaus #30 : 21.03.2019, 22:53:27 »
KauppaavatHAN ne pottunokatkin, alkuun on laitettu pedo-Mikon tapaus ja vasta seuraavaksi tätä tutumpaa osastoa lähi-idästä ja afrikasta. Laitan tähän ne monikulttuuriaspektin tapaukset, linkin takaa loput.

Lainaus
Useat lapset ovat joutuneet ihmiskaupan uhreiksi Suomessa, paljastaa tuore selvitys.

Lapset ovat joutuneet kohtaamaan seksuaalista hyväksikäyttöä, rikollisuuteen pakottamista ja pakkoavioliittoja.

Selvityksen lapsiin ja nuoriin kohdistuvasta ihmiskaupasta Suomessa ovat tehneet Ihmiskaupan uhrien auttamisjärjestelmä ja Euroopan kriminaalipolitiikan instituutti (HEUNI). Torstaina julkaistu selvitys pohjautuu lasten ja nuorten kanssa toimiville asiantuntijoille lähetettyyn kyselyyn, asiantuntijahaastatteluihin ja viranomaistilastoihin.

Ihmiskaupan uhrien auttamisjärjestelmässä on ollut vuosien 2006–2018 aikana autettavana 55 alle 18-vuotiasta lasta ja 141 18–21-vuotiasta nuorta. Moni tapaus jää kuitenkin tunnistamatta.

- Koska ihmiskauppa ei aina tule viranomaisten tietoon, on todennäköistä, että lapsiuhreja on enemmän, mitä näyttäytyy viranomaislukujen perusteella. Tunnistamista vaikeuttaa se, että ihmiskauppa ymmärretään usein erillisenä muusta hyväksikäytöstä, esimerkiksi lasten kaupallisesta seksuaalisesta hyväksikäytöstä, vaikka ilmiöt ovat itse asiassa hyvin samankaltaisia, projektipäällikkö Veikko Mäkelä kertoo tiedotteessa.

Selvityksen mukaan hyväksikäyttö on voinut tapahtua joko Suomessa, ulkomailla lapsen koti- tai lähtömaassa tai matkalla Suomeen. Uhreina on myös suomalaisia lapsia ja nuoria.

Lainaus
Nayla oli vasta 13-vuotias, kun hänen vanhempansa alkoivat suunnitella hänen ja häntä huomattavasti vanhemman miehen avioliittoa. Naylasta ajatus avioliitosta kuulosti kamalalta ja vanhempien valitsema mies vaikutti pelottavalta. Vanhemmat olivat kuitenkin päättäneet, että avioliitto toteutetaan huolimatta siitä, halusiko hän sitä vai ei, sillä kyse oli sekä hänen että perheen kunniasta. Saman vuoden aikana Nayla avioitui vanhempiensa valitseman miehen kanssa. Jo hääyönä aviomies raiskasi hänet. Kokemus jätti Naylaan syvät arvet. Hääpäivästä lähtien aviomies pakotti Naylan harrastamaan seksiä kanssaan lähes päivittäin. Mies katsoi, että perheen yhteinen koti on nyt vaimon vastuulla ja hänen pitäisi pitää siitä huolta. Nayla tekikin pitkälti kaikki kotityöt. Jos aviomies ei ollut hänen työhön tai hänen tekemäänsä ruokaan tyytyväinen, mies pahoinpiteli hänet. Väkivalta syveni entisestään, kun Nayla ei tullut ensimmäisen vuoden aikana raskaaksi miehelleen. 16-vuotiaana hän synnytti perheelle tyttären. Aviomies oli tähän pettynyt ja syytti Naylaa siitä, että hän ei ollut saanut poikaa. Aviomies käyttäytyi välinpitämättömästi lasta kohtaan. Naylan ollessa 17-vuotias tilanne perheen kotimaassa alkoi kiristyä niin pahaksi, että perhe päätti paeta kotimaastaan. Suomessa perhe päätyi vastaanottokeskukseen. Aviomies jatkoi Naylan pahoinpitelyä myös vastaanottokeskuksessa. Huomatessa asian keskuksen henkilökunta puuttui siihen, ja he tekivät lastensuojeluilmoituksen. Naylalle tarjottiin myös apua Ihmiskaupan uhrien auttamisjärjestelmästä, hänen kertoessaan tilanteestaan sosiaalityöntekijälleen.”

Lainaus
Isatou oli asunut kotimaassaan Ghanassa naapurin sedän luona niin kauan kuin hän muisti. Isatou ei ollut koskaan tavannut isäänsä ja hänen äitinsä oli lähtenyt uuden miehen mukaan hänen ollessa vielä nuori. Naapuri oli Isatouta kohtaan mukava ja Isatou viihtyi hänen luonaan hyvin, vaikka joutuikin tekemään kotona paljon töitä ruokansa ja majapaikkansa eteen. Naapurin luona vieraili useasti hänen ystävänsä, Jabril-niminen mies. Jabril oli aina ystävällinen Isatoulle ja kiinnostunut hänen tekemisistään. Kun Isatou täytti 16 vuotta, naapuri ja Jabril alkoivat keskustella hänen tulevaisuudestaan. Miesten mukaan Isatoun olisi hyvä löytää piakkoin itselleen aviomies, joka voisi huolehtia hänestä. Jabril kertoikin naapurille, että hän voisi lähteä etsimään Isatoulle aviomiestä. Hän vastusti ajatusta, sillä hänen elämänsä naapurin luona oli ollut hyvää. Naapuri oli kuitenkin suostunut ystävänsä ehdotukseen. Muutaman kuukauden päästä Jabril palasi naapurin ja Isatoun luokse kertomaan, että hän oli löytänyt tytölle aviomiehen. Aviomies asuu Suomessa, jossa Jabril vieraili usein. Hän kertoi, että Isatou voisi matkustaa hänen mukanaan Suomeen, jossa hän esittelisi Isatoun aviomiehelle. Isatou oli kauhuissaan ajatuksesta, mutta lopulta naapuri sai hänet uskomaan, että Jabrilin mukaan lähteminen olisi Isatoun parhaaksi. Mies toi Isatoun Suomeen ja majoitti hänet omaan asuntoonsa. Hän lupasi, että Isatou tapaisi aviomiehensä pian. Kunnes hänet vietäisiin aviomiehensä luokse, hän voisi asua Jabrilin asunnossa rahaa vastaan. Isatoulla ei kuitenkaan ollut rahaa. Lopulta hän joutuikin maksamaan oleskelunsa seksillä. Jabril raiskasi tytön muutamia kertoja. Eräänä yönä Isatou päätti karata asunnosta. Ulkona hän pyysi apua ihmisiltä, jotka soittivat paikalle poliisin. Isatou vietiin poliisiasemalle, josta oltiin yhteydessä Ihmiskaupan uhrien auttamisjärjestelmään.”
Miten Isatou edes on päästetty tänne? Noinko se onnistuu roudata randomihmisiä tänne ties millä papereilla?

Lainaus
Lapset ja nuoret ovat haavoittuvan asemansa vuoksi alttiita ihmiskaupan eri muodoille aina seksuaalisesta hyväksikäytöstä kerjäämisessä pakottamiseen.

Selvityksessä epävakaa perhetilanne ja perheen puuttuminen olivat yksi tärkeimpiä esille nousseita, uhriksi joutumiseen vaikuttavia tekijöitä. Esimerkiksi huostaan otetut, sijaishuoltopaikasta luvatta poissa olevat nuoret ja turvapaikanhakijoina maahan ilman huoltajaa tulleet lapset, jotka ovat kadonneet kesken turvapaikkaprosessin, voivat joutua katoamisen tai karkureissun aikana hyväksikäytetyiksi.

- Suomessa on kohdattu erityisesti lapsia ja nuoria, jotka ovat joutuneet seksuaalisesti hyväksikäytetyksi tai prostituutioon pakotetuksi, tekemään rikoksia pakotettuna tai avioitumaan vastentahtoisesti. Yhtenä ryhmänä selvityksessä nousivat esiin hatkaajat eli sijoitetut nuoret, jotka karatessaan sijoituspaikastaan saattavat joutua hyväksikäytetyksi, tutkija Elina Kervinen kertoo tiedotteessa.

Selvityksen mukaan etenkin suomalaisia ihmiskaupan uhriksi joutuneita lapsia ja nuoria tunnistetaan kuitenkin heikosti. Ihmiskaupan uhrien auttamisjärjestelmään ei ole ohjautunut yhtään suomalaista alle 18-vuotiasta lasta, vaikka tuomioon asti edenneissä tapauksissa on ollut myös alaikäisiä suomalaisia uhreja.

https://www.iltalehti.fi/kotimaa/a/bc94b70b-5eec-4147-a5e8-086025c7c0fb
Kun täikammalla kaivetaan, niin lopulta löytyy.
"Heille kun sanoo disko disko, niin he ovat silleen, että mennään.” - Tiia Nohynek

"Yleensä vauvat ja mummot on parhaita mielenosoittajia, koska luovat kuin itsestään turvallista tilaa." - Marjaana Toiviainen

Linkster

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 691
 • Liked: 1392
On nämä selvitykset kyllä aina vain kummallisempia, ainakin kun musulmaanipoppoo on kysymyksessä. Tutkimukset ja selvitykset ovat jo lähtökohtaisesti aivan metsässä kun aihetta kaivellaan akateemisesti länsimaalaisin standardein ja sateenkaarilasit päässä lisäksi.
Tämän naylojen kaltaisia naispuoleisia ihmisä on lähi-idän ja afrikan islamistisissa valtioissa lähes 100% naisista. Nayla ei ole tuntenut yhtään mitään kauhuja joutuessaan järjestettyyn avioon kuten miljoonat ennen häntä ovat joutuneet tekemään jo aikojen ajan. Isatoun äiti ei ole häipynyt mihinkään, äiti on asetettu jonkun äijän toimesta seuraavaan kierrokseen tai toimintoon.
Sikäläisen standardin muuntaminen meidän kontekstiimme aiheuttaa kieltämättä absurdin tilanteen josta pitäisi jopa tutkijan osaavan vetävän johtopäätökset miten täysin sopimaton länsimaihin tuo kivikautinen totalitaristinen uskonnonkaltainen hallintojärjestelmä onkaan.

Toki siellä periferioissa tiedetään tarkasti esim Hölmölän mahdollisuudet ilmaiseen elämään ja varmasti sutki valepakolaiskoordinaattori järjestää matkan tänne.
Korvauksena vanhat tutut hyödykkeet ja jos kahisevaa puuttuu, laitetaan tyttö hommiin. Ei mitään uutta auringon alla.

Vastaavan kauhistelun saisi muuten vertailemalla meidän oikeanpuoleista liikennettä "jonkin" maan vasemmankätiseen : " herranjestas sentään, Naula on joutunut ajamaan koko ikänsä tien väärää puolta; nyt tarvitaan ehdottomasti ilmainen loppuelämä meillä - tämä on ihmisoikeus!"

Lopettamalla idioottimainen rahan työntäminen rikolliseen ihmiskauppaan saataisiin moni orjuutta vaativa hyväksikäyttökin loppumaan.
« Viimeksi muokattu: 22.03.2019, 10:58:19 kirjoittanut Linkster »

Bwana

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 2 133
 • Liked: 2917
 • Ihmis-perse natsi.
Tiedän Helsingistä jo 2000-luvun alusta entisen sotilassairaalan lähistöltä tapauksen, jossa eräästä Afrikan sarven maasta tullut perhe toi "omina" lapsinaan kaksi poikaa tyylipuhtaasti kotipalvelijoiksi. Kun poijilla oli koulusta lukuisia poissaoloja ja toistuvasti ruhjeita kehossaan kiinnostui asiasta myös lastensuojelu. Pojat katosivat takaisin Afrikan sarveen ja asiasta ei sen koommin perheen kohdalla puhuttu. Kumpikaan pojista ei voinut olla ainakaan perheen äidin lapsia sillä äiti todettiin raskauden yhteydessä gynekologisissa tutkimuksissa ensisynnyttäjäksi.

En voi antaa tapauksesta lisätietoja joten uskotte tai ette.
Jees pox holiray!

Roope

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 32 067
 • Liked: 62658
En voi antaa tapauksesta lisätietoja joten uskotte tai ette.

Noin vuosikymmen sitten viranomaiset vahvistivat tällaisia tapauksia. Ovat sen jälkeen olleet aiheesta hiljaa, sillä perheenyhdistämislakien porsaanreikien paljastamisesta ei oikein tykätty.
Mediaseuranta - Maahanmuuttoaiheiset uutiset, tiedotteet ja tutkimukset

kivimies

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 1 999
 • Liked: 4554
Vs: 2016-07-31 Kaleva: Ihmiskauppa lisääntyi rajusti Suomessa
« Vastaus #34 : 27.03.2019, 19:19:37 »
Adressi nigerialaisen Itohan Okundayen käännytyksen estämiseksi ilmeisesti teki Mykkäseen vaikutuksen.

Mykkänen pyysi Maahanmuuttovirastoa laatimaan sisäisen ohjeistuksen siitä, miten nykyistä ihmiskauppalainsäädäntöä tulkitaan. Hän myös haluaa Suomeen uuden ihmiskauppalain.

Mitä tulee Okundayen tapaukseen, käännytystä ei ole tehty ja Okundaye kutsuttiin Maahanmuuttoviraston haastatteluun.

Lainaus
Sisäministeri Kai Mykkänen ehdottaa Suomeen uutta ihmiskauppalakia

Sisäministeri Kai Mykkänen (kok.) ehdottaa, että Suomessa säädettäisiin uusi ihmiskauppaa koskeva laki.

– Voisi olla järkevää harkita sosiaali- ja terveysministeriön johdolla, että lainsäädäntöä uudistettaisiin niin, että olisi olemassa erillislaki ihmiskaupasta, sisäministeri toteaa Ylen haastattelussa.

Ihmiskaupan uhrien asema Suomessa nousi keskusteluun, kun Yle ja muut mediat kertoivat nigerialaisen Itohan Okundayen tapauksesta. Suomi on päättänyt käännyttää Okundayen Italiaan, jossa hän oli aiemmin joutunut pakkoprostituutioon.

Arvostelua herätti myös Okundayen Suomessa syntyneen lapsen asema. Häntä oltiin käännyttämässä äitinsä kanssa.

Mykkänen otti helmikuun lopussa vastaan aktivisti Lotta Laaksosen keräämän adressin, jossa vaadittiin Okundayen käännytyksen perumista.


Sisäministeri pyysi tämän jälkeen Maahanmuuttovirastoa varmistamaan, että tapauksessa on toimittu asianmukaisesti.

Käännytystä ei ole tähän mennessä tehty.

Ylen tietojen mukaan Okundaye on saanut tällä viikolla kutsun Maahanmuuttovirastoon uuteen haastatteluun.


Kyseessä on toinen kerta, kun Okundayea puhutetaan kasvokkain viiden Suomessa vietetyn vuoden aikana.

[...]

Sisäministeri Mykkänen on pyytänyt Maahanmuuttovirastoa laatimaan sisäisen ohjeistuksen siitä, miten ihmiskauppalainsäädäntöä sovelletaan.

– Näin varmistetaan, että päätökset ovat yhdenmukaisia, Mykkänen sanoo.

Mykkäsen pyytämän ohjeistuksen tavoite on, että Maahanmuuttovirastolla olisi selkeämmät kriteerit sille, miten erityisen haavoittuvaa asemaa tulkitaan ja minkätyyppinen oleskelulupa pitäisi milloinkin myöntää.


[...]

Yle (27.3.2019)

Syämmistynyt

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 1 357
 • Liked: 2399
Vs: 2016-07-31 Kaleva: Ihmiskauppa lisääntyi rajusti Suomessa
« Vastaus #35 : 27.03.2019, 19:35:14 »
Aktivisti Lotta Laaksonen on vasureiden ek-vaaliehdokas.  Varmasti halu auttaa ihmiskaupan uhria näin vaalien alla on vilpitön, ja adressi olisi kerätty joka tapauksessa.

Jatkossa turvapaikat jaetaan Suomesta huutoäänestyksellä, eli kannattaa jakaa satamissa, lentokentillä ja raja-asemilla vasemmistoliiton ja vihreiden aktivistien yhteystietoja, että tulijat tietävät kenen puoleen kääntyä.

Lucce

 • Jäsen^^
 • **
 • Viestejä: 292
 • Liked: 251
Vs: 2016-07-31 Kaleva: Ihmiskauppa lisääntyi rajusti Suomessa
« Vastaus #36 : 27.03.2019, 19:57:39 »
Suomi näyttää esimerkkiä ihmiskaupan vastaisessa taistelussa. Se pitää Kitkeä kokonaan ,eliminoimalla yksi rikollisuuden haara saadaan yliote muihinkin. Nuorten seksikauppaan ja prostituutio ongelmaan  pitäisi perustaa erilline "Taskforce"

Mykkäseltä ihan hyvää ajattelua.
« Viimeksi muokattu: 27.03.2019, 20:02:14 kirjoittanut Lucce »

Roope

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 32 067
 • Liked: 62658
Vs: 2016-07-31 Kaleva: Ihmiskauppa lisääntyi rajusti Suomessa
« Vastaus #37 : 27.03.2019, 20:19:01 »
Suomi näyttää esimerkkiä ihmiskaupan vastaisessa taistelussa. Se pitää Kitkeä kokonaan ,eliminoimalla yksi rikollisuuden haara saadaan yliote muihinkin. Nuorten seksikauppaan ja prostituutio ongelmaan  pitäisi perustaa erilline "Taskforce"

Mykkäseltä ihan hyvää ajattelua.

En erota, onko sarkasmia vai ajattelemattomuutta.

Mykkäsen "hyvä" ajatteluhan ei vähennä ihmiskauppaa vaan vain lisää sitä, jos esimerkin mukainen Italiaan prostituoiduksi tullut laiton siirtolainen saa automaattisesti oleskeluluvan Suomesta.
Mediaseuranta - Maahanmuuttoaiheiset uutiset, tiedotteet ja tutkimukset

Riukulehto

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 5 277
 • Liked: 4220
Vs: 2016-07-31 Kaleva: Ihmiskauppa lisääntyi rajusti Suomessa
« Vastaus #38 : 08.05.2019, 15:57:41 »
Lainaus
Kuntainfo: Ihmiskaupan uhreilla on oikeus erityiseen tukeen ja palveluihin Suomessa

Sosiaali- ja terveysministeriö  8.5.2019 10.04
Uutinen

Sosiaali- ja terveysministeriö on ohjeistanut kuntia kohtaamaan ja auttamaan ihmiskaupan uhreja, joilla on oikeus erityiseen tukeen ja palveluihin Suomessa. Kunnat tarvitsevat nykyistä enemmän tietoa ja välineitä auttaa ihmiskaupan uhreja, olipa uhreilla kotikunta tai ei.

Ohjeistuksen tarkoitus on selkiyttää sitä, millaisia oikeuksia ihmiskaupan uhreilla on sosiaali- ja terveydenhuollon palveluihin. Samalla ohjeistus tekee vastaanottolakia tunnetuksi kuntien sosiaali- ja terveystoimessa. Tämä edesauttaa sitä, että ihmiskaupan uhrien erityisasema palvelujen saajina toteutuu kunnissa. Ohjeistus sisältää myös tietoa ihmiskaupan uhrien auttamisjärjestelmästä ja siihen ohjaamisesta sekä kunnille maksettavista korvauksista.

Ohjeistus on valmisteltu yhteistyössä sosiaali- ja terveysministeriön, sisäministeriön, työ- ja elinkeinoministeriön sekä Maahanmuuttoviraston kanssa.
https://valtioneuvosto.fi/artikkeli/-/asset_publisher/1271139/kuntainfo-ihmiskaupan-uhreilla-on-oikeus-erityiseen-tukeen-ja-palveluihin-suomessa

Lue koko Kuntainfo 3/2019: Ihmiskaupan uhrien oikeus erityiseen tukeen ja palveluihin Suomessa pdf 109kB https://valtioneuvosto.fi/documents/1271139/11628549/Kuntainfo+3_2019+-+Ihmiskaupan+uhrien+auttaminen.pdf/e3acf8dc-7bf7-0499-aa85-df87217b3006/Kuntainfo+3_2019+-+Ihmiskaupan+uhrien+auttaminen.pdf.pdf


Tagit: