Kirjoittaja Aihe: Yleinen Iikka Kivi -ketju  (Luettu 165883 kertaa)

P

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 18 003
 • Liked: 17683
Vs: Yleinen Iikka Kivi -ketju
« Vastaus #660 : 08.10.2020, 12:23:52 »
Olen aika vakuuttunut, että tuo monipuolinen poukkoileva maailmantuska vie lopulta Kiven terveyden.
Toivottavasti ei jää tilastoihin nyt Ylellä keskusteluissa olevana nuorena aikuisena työkyvyttömänä. Heitä on meillä muutenkin liikaa.
Olen aika vakuuttunut, että tuo sekoilu vie Kiveltä elannon. 50 tuhatta euroa on ollut viime vuoden tulo, jota hän on muistanut ahkerasti meille kertoa.

Ei ole lainkaan sanottua, että yritykset haluavat jatkossa kutsua tuollaisen agitaattorin tilaisuuksiinsa. Ei sen puoleen, ei minua jää suuremmin harmittamaan jos Kiven liikevaihto puotoaa kymmenykseen.

No uusi asiakasryhmä on lie tietyt poliittiset puolueet ja niitä lähellä olevat järjestöt tms. ?
Kestää parikymmentä vuotta ennen kuin suomalainen lapsi alkaa kuluttamisen sijasta tuottaa yhteiskunnalle jotain. Pakolaisen kohdalla kyse on luultavasti parista vuodesta. Siksi pidän puheita pakolaisten aiheuttamista kansantaloudellisista rasitteista melko kohtuuttomina.
- J. Suurpää, HS 21.4.1991

foobar

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 19 927
 • Liked: 38012
Vs: Yleinen Iikka Kivi -ketju
« Vastaus #661 : 08.10.2020, 12:37:28 »
Olen aika vakuuttunut, että tuo monipuolinen poukkoileva maailmantuska vie lopulta Kiven terveyden.
Toivottavasti ei jää tilastoihin nyt Ylellä keskusteluissa olevana nuorena aikuisena työkyvyttömänä. Heitä on meillä muutenkin liikaa.
Olen aika vakuuttunut, että tuo sekoilu vie Kiveltä elannon. 50 tuhatta euroa on ollut viime vuoden tulo, jota hän on muistanut ahkerasti meille kertoa.

Ei ole lainkaan sanottua, että yritykset haluavat jatkossa kutsua tuollaisen agitaattorin tilaisuuksiinsa. Ei sen puoleen, ei minua jää suuremmin harmittamaan jos Kiven liikevaihto puotoaa kymmenykseen.

No uusi asiakasryhmä on lie tietyt poliittiset puolueet ja niitä lähellä olevat järjestöt tms. ?

Olisi kiinnostavaa tietää montako ihmistä Suomessa työllistää itsensä puhtaasti ammattiliittojen ja laitavasemmiston järjestöjen ja projektien kyky palkata ja ostaa palveluita ikäänkuin ideologisina palkintoina, ilman minkäänlaisia odotuksia hyödyllisyydestä. Sektorilla on vähintään kymmeniä miljoonia euroja löysää ministeriöiden ja kuntien jakamaa rahaa jonka suhteen näillä toimijoilla tärkein tavoite on saada ko. raha poltettua vuosittain johonkin. Uskon että järjestöjen ulkopuolellakin on vähintään useita kymmeniä henkilöitä jotka saavat täysipäiväisen tulonsa pelkästään olemalla näiden suuntaan "oikeaa mieltä", ja Kivi kuuluu varmasti (ja valitettavasti) tuon porukan kärkikastiin.

Silti Kivi alkaa juttuineen lähestyä tasoa jolla häntä tuskin pidetään positiivisella tavalla ennakoitavana kuin radikaaleimpien toimijoiden keskuudessa, ja jonkinlainen mainstream-yhteensopivuus on kuitenkin ollut ehtona tuollaisenkin rahan saamiselle.
"Voi sen sanoa, paitsi ettei oikein voi, koska sillä antaa samalla avoimen valtakirjan EU:ssa tapahtuvalle mielivallalle."
- ApuaHommmaan siitä, voiko sanoa Venäjän tekevän Ukrainassa siviilien kidutusmurhia ja voiko ne tuomita.

Paawo

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 2 785
 • Liked: 7185
 • Vakava mainehaitta
Vs: Yleinen Iikka Kivi -ketju
« Vastaus #662 : 08.10.2020, 13:59:02 »
Ihan sen kummemmin henkilöön menemättä kuultiin alkuun pitkä litania sitä itseään. Useita kappaleita jäsenneltyä maailmantuskaa ja sitten lähemmäs loppukevennystä niitä ehdotuksia;

Lainaus
Kyse ei ole siitä, että systeemiä pitäisi vähän säätää sieltä täältä äänestämällä viisaammin, että se toimisi paremmin. Kyse on siitä, että järjestelmä täytyy kokonaisuudessaan purkaa, ottaa siitä talteen toimivat osat (kuten vaikkapa ilmainen peruskoulutus) ja rakentaa koko hässäkkä uudelleen.

Kyllä. Mutta likka hyvä, ota huomioon että yhteiskunta tai laajemmin ajatellen tämä maailma ei ole joku monumentti tai puujalkavitsi jota voi päässään loputtomasti hieroa ennen hihihi-ääneen sanomista. Tämä yhteiskunta rakentuu erilaisista rinnakkaisista ja vastakkaisista prosesseista joiden seurauksena meillä on tämä nykyinen valtiomme kaikkine rakenteineen ja rahahanoineen.

Versio 2.0 täytyy olla kasattuna niitä vanhasta versiosta talteen otettavia osia vaille valmiiksi ennenkuin seis-nappia painetaan, ja siitä huolimatta täytyy huomioida miten siirtymä hanskataan. Muuten on käsillä katastrofi jonka seurauksena pullamössöt ja gammaurokset sukupuoleen katsomatta päätyvät julmempien ruuaksi.

On helppoa esittää tämänkaltaisia Endlösung:ja mutta halpahintainen komiikka ja naiivius ei todellisten muutosten yli kanna.  :facepalm:
Ylläoleva teksti on kiihtymystilassa kirjoitettua uhoamista. KKO:2017:52

”Valtio takaa ja pankit jakaa." - Mika Lintilä 9.10.2021

"Vihapuheesta on lyhyt matka vihatekoon. On tärkeää, että me päättäjinä osoitamme suunnan, johon edetä." - Veronika Honkasalo 2021

"Mun mielestä valta on ihanaa!" - Eva Biaudet 2021

Kni

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 8 820
 • Liked: 18862
 • Kertaluonteinen ja ainutlaatuinen yksittäistapaus.
Vs: Yleinen Iikka Kivi -ketju
« Vastaus #663 : 22.10.2020, 14:45:45 »
Iikan mopo on lähtenyt ihan kokonaan lapasesta. Iikan mielestä äärioikeisto, tieteenkieltäjät ja salaliittoteoreetikot = persut. Ehkä hän ei itse ymmärrä kirjoittavansa itsestään; arkitodellisuudesta irtautuminen on yhteiskunnassamme nouseva trendi, sillä kovin fasistisia ajatuksia hän itse viljelee.

Käsittääkseni hän ei onneksi ole muuta kuin harhainen bloggaaja ja omasta mielestään koomikko. Jos joku politiikassa vaikuttavassa asemassa oleva kirjoittaisi jotakin vastaavaa, olisi se lähes sodan julistus. Ilmeisesti äärivasemmisto on kuitenkin melko lailla samoilla linjoilla Iikan kanssa, mitä olen silakoiden kirjoituksia lukenut. Pelottavaa.

Lainaus
Mielestäni äärioikeistolaisilla, tieteenkieltäjillä ja salaliittoteoreetikoilla ei ole mitään asiaa mihinkään aikuisten yhteiseen pöytään, jossa keskustellaan yhteiskunnallisesta kehityksestä.Sama harha syntyy silloin, kun äärioikeisto otetaan mukaan parlamentaariseen työhön "tasapuolisuuden ja reiluuden nimissä" - koko kuvio on paradoksi, sillä äärioikeistolla ei ole mitään aikomustakaan noudattaa noita samoja tasapuolisuuden ja reiluuden periaatteita. He noudattavat demokratian sääntöjä tasan siihen asti kunnes he ovat vallassa, sen jälkeen alkaa niiden aktiivinen tuhoaminen....arkitodellisuudesta irtautuminen on yhteiskunnassamme nouseva trendi ja todella vaarallinen ilmiö, joka alustaa tietä fasismin valtaannousulle.

Koko kirjoitus:

Lainaus
Ihmisiä jostain syystä ärsyttää, kun puhutaan avoimesti siitä, että fasismi on yhteiskunnassamme yhä yleisempää ja tavallisempaa.

Joten puhutaanpa siitä hieman lisää.

Yksi tapa määritellä fasismi on tarkastella sitä sotana todellisuutta vastaan.

Tosiasioiden tuhoaminen on välttämätöntä fasismin menestykselle ja valtaannousulle, koska kaikista ongelmistaan huolimatta yhteiskuntajärjestyksemme hyödyttää keskimääräistä kaduntallaajaa niin paljon, että hän ei kovin mielellään vaihda sitä autoritaariseen, väkivaltaiseen ja syrjivään fasismiin. Jotta ihminen saadaan houkutelluksi fasismin pariin, hänet täytyy nykäistä irti arkitodellisuudesta ja antaa tilalle houkuttelevampi maailmankuva.

Siksi yhteiskunnallinen kehitys, jossa tosiasioilla on yhä vähemmän väliä yhä suuremmalle joukolle ihmisiä, on aidosti huolestuttava, koska se raivaa tietä fasismin valtaannousulle. Kun ihminen ei enää ole yhteydessä arkitodellisuuteen, hänet on myös paljon helpompi saada tekemään arkijärjen vastaisia kauheuksia.

Pitäkää mielessä, että eivät holokaustin toteuttajina toimineet saksalaissotilaat olleet sen julmempia, hullumpia tai pahempia kuin kukaan meistä - he olivat tavallisia ihmisiä, jotka olivat vuosikausien propagandalle altistumisen myötä hylänneet arkitodellisuuden ja siirtyneet maailmaan, jossa massamurha aina sylivauvoja myöten oli täysin perusteltua ja järkevää toimintaa.

Älkääkä menkö tässä kohtaa niin helppoon, että ajattelisitte, että kun vielä ei junarata vie suuren savupiipun alle, että totuuden tuhoaminen olisi yhteiskunnan kannalta jotenkin harmitonta hörhöilyä. Ei mikään hirmuteko ala suoraan tappamisesta, vaan siihen vaaditaan pitkällinen valheellisen maailmankuvan omaksuminen.

Ja täysin konkreettinen todellisen maailman hylkääminen ja sen korvaaminen vaihtoehtoisella valhetodellisuudella on elementti, joka tällä hetkellä yhdistää rokotevastustajia, koronapropagandisteja, Maria Nordinin kaltaisia puoskareita, ilmastodenialisteja, QAnonia, perussuomalaisia, Trumpin kannattajia ja monia muita.

Rokotevastustajat, tuulivoimalla pelottelijat, 5G-salaliittoteoreetikot, ilmastodenialistit ja "korona on vain flunssa" -tyypit ovat poistaneet omasta todellisuudestaan tieteellisen tutkimuksen merkityksen - he voivat uskoa ihan mitä tahansa sekopäistä, koska omaksuttavalle tiedolle ei aseteta mitään kriteereitä.

Äärioikeisto, kuten Trump ja persut, menevät tässä vielä monta askelta pidemmälle. Heidän maailmankuvastaan irrotetaan käytännössä melkein kaikki arkitodellisuuteen yhdistävät elementit: media on valetta, oikeuslaitos syrjii heitä, kulttuurikenttä on "vihervasemmiston" hallussa, poliitikot haluavat tuhota Suomen itsenäisyyden ja vaihtaa väestön muslimeihin, oppilaitokset aivopesevät lapsia "suvaitsevaisuusagendaan" ja niin edelleen.

Mikään näistä ei ole totta - ja se on tietysti tarkoituskin, koska jos äärioikeisto pysyttelisi totuudessa, se ei saisi ihmisiä taakseen. Ei ole vahinko, että perussuomalaiset ja Trump jatkuvasti rakentavat omaa todellisuuttaan, koska se on välttämätön edellytys heidän menestykselleen. Kuten eräs persupoliitikko on asian tiivistänyt: onko tämä totta vai ei, sitä tarina ei kerro, mutta näin nämä asiat koetaan.

Ja hyvä lisätodiste sille, miten tosiasioista irtaantuminen johtaa usein fasismiin, on se, että nyt iso osa erilaisista totuudenkieltäjistä hyvinkin erilaisista taustoista yhdistyy QAnon -liikkeen alle, joka niputtaa samaan harhaiseen ajatusmaailmaan tieteenvastaisia puoskareita ja hyvinvointityöntekijöitä, koronavähättelijöitä ja äärioikeiston etnonationalismia saman katon alle. Aiemmin mainittu Maria Nordin pysytteli vielä jokin aika sitten ihan puhtaassa epätieteellisessä hölinässä, mutta nyt hänenkin jutuissaan on alkanut näkyä valkoisen ylivallan tavoittelun pilkahduksia.

Tämän takia emme voi suhtautua valeuutisiin, äärioikeistolaiseen propagandaan ja tieteenvastaisuuteen "vain mielipiteinä" tai "erilaisina ajattelutapoina" - ne ovat täsmähyökkäyksiä järjestäytynyttä ja funktionaalista yhteiskuntaa kohtaan. Tosiasioilla on väliä, vain niiden avulla voimme selvitä ja menestyä lajina. Jos kaikki samentuu epäselväksi mössöksi, se hyödyttää vain niitä, joille tosiasiat ovat haitaksi.

Mikä sitten ratkaisuksi? Eristäminen ja mukana pitäminen, yhtäaikaa.

Tämä on vaikea konsepti, mutta yritän avata sitä hieman. Mielestäni äärioikeistolaisilla, tieteenkieltäjillä ja salaliittoteoreetikoilla ei ole mitään asiaa mihinkään aikuisten yhteiseen pöytään, jossa keskustellaan yhteiskunnallisesta kehityksestä. Heillä ei ole siihen mitään annettavaa, koska he vain haluavat jarruttaa ja estää kehitystä omaksi edukseen.

Näiden ihmisten mukaanottaminen antaa heille täysin tarpeetonta uskottavuutta "ajattelijoina muiden joukossa" ja luo valheellista tasapainoa - lääketieteen ammattilainen ja rokotteilla pelottava bloggari eivät missään nimessä ole tiedollisesti samalla viivalla, mutta kun heidät istutetaan debatin vastapuoliksi telkkariin, tämä unohtuu ja ihmiset alkavat pitää heidän näkemyksiään yhtä vakavasti punnittavina.

Sama harha syntyy silloin, kun äärioikeisto otetaan mukaan parlamentaariseen työhön "tasapuolisuuden ja reiluuden nimissä" - koko kuvio on paradoksi, sillä äärioikeistolla ei ole mitään aikomustakaan noudattaa noita samoja tasapuolisuuden ja reiluuden periaatteita. He noudattavat demokratian sääntöjä tasan siihen asti kunnes he ovat vallassa, sen jälkeen alkaa niiden aktiivinen tuhoaminen.

Mutta - ja tämä on tärkeä mutta - samalla on pidettävä huoli siitä, että näitä ihmisiä ei eristetä sosiaalisesti. Mitä vähemmän ihmisellä on kontakteja valheellisen, fasismiin kallistuvan maailmankuvan ulkopuolelle, sitä syvemmälle hän putoaa valheelliseen maailmaan ja sitä pahemmin hän irtautuu arkitodellisuudesta. Vaikka yhteyden ylläpito on raskasta, jatkuvan propagandan kuuntelu epämiellyttävää ja syyt yhteydenpidon katkaisemiseen ilmiselviä, sosiaalisen turvaverkon ylläpitäminen on täysin keskeistä radikalisoitumisen ehkäisemiseksi.

Tämän tiedän myös omakohtaisesta kokemuksesta. Kun olin äärioikeistolainen, jokainen minut sen takia hylännyt ihminen vain vahvisti uskoani siitä, että olin oikeassa ja sai minut tarraamaan entistä kiivaammin harhaisiin näkemyksiini. Minun kannaltani onnekkaasti elämässäni kuitenkin oli tarpeeksi läheisiä, jotka pitivät minut mukana elämässään ja jaksoivat kerta toisensa jälkeen kyseenalaistaa - välillä lempeämmin, välillä jyrkemmin - valheelliset ja virheelliset näkemykseni.

Loppuun vielä alleviivaava tiivistys: arkitodellisuudesta irtautuminen on yhteiskunnassamme nouseva trendi ja todella vaarallinen ilmiö, joka alustaa tietä fasismin valtaannousulle. Jotta voimme säilyttää demokratian, ihmisoikeudet ja oikeusvaltion, meidän täytyy pitää päättäväisesti nämä harhaiset näkemykset yhteiskunnallisen päätöksenteon ja keskustelun ulkopuolella - ja samaan aikaan pitää lähellä ne ihmiset, jotka ovat tähän kuoppaan pudonneet ja kärsivällisesti suostutella heitä kiipeämään sieltä ylös.

Ja siihen tarvitaan nimenomaan suurta, hiljaista enemmistöä, sitä kuuluisaa tolkun ihmistä. Mitä useampi on hiljaa, passiivinen ja piittaamaton, sitä useampi ehtii irtautua todellisuudesta ja vajota vihamielisten valheiden hetteikköön.

Yhdessä voimme estää tämän. Tehdään siis niin.
https://www.facebook.com/IikkaKivi/posts/3493413947408927?
Osa järjestäytynyttä koulutettua koneistoa.

Kauko-Aatos

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 816
 • Liked: 4028
Vs: Yleinen Iikka Kivi -ketju
« Vastaus #664 : 22.10.2020, 15:33:21 »
Iikkana alkaisin lisäksi pitämään silmällä, ketkä käyttävät silmälaseja. Onhan se selkeä indikaatio siitä, että henkilö kuuluu älymystöön ja on täten sosialismin nimissä likvidoitava.

Toisaalta olen likan kanssa samaa mieltä siitä, että on irvokasta ja paradoksaalista sallia eri mieltä olevien osallistua parlamentaariseen työhön. Mitä se sellainen demokratia muka on? Montun reunalle vaan, saaterin toisinajattelijat!
"Keskustan hallintovaliokuntaryhmän kanta al-Holin leirillä oleviin suomalaisiin on selkeä. Emme hyväksy massapalautuksia, myös lasten osalta tilanne harkittava tarkkaan. Vapaaehtoisesti kalifaattiin lähteneet ovat itse kohtalonsa valinneet. Jääkööt sinne". King in the North. Defender of Lapland, Mikko Kärnä (kesk.)

Mäyräkoira

 • Kannatusjäsen
 • Jäsen^^^
 • ****
 • Viestejä: 1 875
 • Liked: 5538
 • Musta punaisin merkein
Vs: Yleinen Iikka Kivi -ketju
« Vastaus #665 : 22.10.2020, 15:38:20 »
Vai oli Ilkka joskus äärioikeiston miähiä...
No onhan hän joskus kertonutkin olleensa persu.. Noh olen minäkin persu, mutta en itseäni äärioikeistolaisena pidä, vaan tolkun konservatiivisena. Hän voi toki pitää minua minä tahtoo.

Mutta asiaan. Onkohan jossakin tallessa mitään materiaalia, blogeja videoita yms Ilkan persuilu kaudelta?? Sanotaan että netti ei unohda..

Mutta monet ovat sanoneet hänen väitetyn persuilunsa olevan "ns mainostemppu".

Onko se sitä, enpä tiedä. En ole herraa seuraillut montaa vuotta. Voi ollakin ollut mikä tahansa, mutta yleensä voidaan sanoa että jokin haisee aina näissä jutuissa.

Et voi ikinä luottaa ihmisiin, mutta ihmisten ahneuteen voit luottaa aina.

Monet elävät julkisuudesta, ja hän saa olla tavattoman kiitollinen persuille sekä myös nasse sedille että pystyy hankkimaan heidän kauttaan sekä rahaa että sosiaalista pääomaa.
« Viimeksi muokattu: 22.10.2020, 15:39:52 kirjoittanut Mäyräkoira »
Let's Go Brandon!!

Pohjanmaalainen jallu-Jenny

Lapinlahden linnut. Rauhanadressi.
https://youtu.be/Pbb2bQ56sAo

foobar

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 19 927
 • Liked: 38012
Vs: Yleinen Iikka Kivi -ketju
« Vastaus #666 : 22.10.2020, 15:41:13 »
Silakkatyyppisissä piireissä suurin kiista on kai siitä vedetäänkö se raja fasistien ja ei-fasistien välille demarien oikealle rajalle, vai jonnekin jopa demarien sisälle. Verkko on sakeana näitä julistajia jotka ovat aidosti sitä mieltä ettei "fasisteille" (käytännössä kaikki esim. kapitalististen järjestelmien olemassaolon hyväksyjät) kuulu lainkaan ihmisoikeuksia. Ja sitten kirotaan sitä että politiikka polarisoituu (ts. kaikki eivät nyökyttelekään tuolle porukalle).

Yleensä tosin tällaisia juttuja levittelevät ovat kylähulluja joiden osalta esim. suorat taloudelliset kytkökset eduskuntapuoluekenttään ovat olemattomia. Kivi asettaa omat tulonsa väkisinkin vaaraan meuhkaamalla pidäkkeettä moisia juttuja - fiksut ihmiset osaavat vaatia edes jotain rajoja myös itselleen, ei vain muille. On sitten eri asia miten tällaisten itseään taitavasti pidättelevien henkilöiden (esim. Li Andersson) yhteiskunnallisten agendojen tavoitteisiin pitäisi suhtautua, mutta selvää on että Anderssonilla on paljon paremmat mahdollisuudet ajaa mitä tahansa agendaa kuin Kiven tasoisilla mesoajilla, ja liian lähellä organisaatiota Kiven tasoiset mesoajat voivat muuttua epätoivotuiksi ja epätuetuiksi henkilöiksi...
« Viimeksi muokattu: 22.10.2020, 16:17:10 kirjoittanut foobar »
"Voi sen sanoa, paitsi ettei oikein voi, koska sillä antaa samalla avoimen valtakirjan EU:ssa tapahtuvalle mielivallalle."
- ApuaHommmaan siitä, voiko sanoa Venäjän tekevän Ukrainassa siviilien kidutusmurhia ja voiko ne tuomita.

foobar

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 19 927
 • Liked: 38012
Vs: Yleinen Iikka Kivi -ketju
« Vastaus #667 : 22.10.2020, 16:09:15 »
Pikaisella googlauksella muuten vaikuttaa siltä että Kivi on pitkälti pidetty poissa mainstream-julkisuudesta sitten talven, jolloin hänen standup-kiertueestaan oli syndikoitu juttu. Tämän jälkeen ainut suhteellisen neutraali ja merkittävä lähde jossa hänestä on kirjoitettu taitaa olla MTV:n juttu jossa hänen kerrotaan rinnastavan eläintuotannon huumebisnekseen. Ilmeisesti herra on onnistunut kuin onnistunutkin tekemään itsestään pitkälti epähenkilön jopa sellaisillekin tuuteille kuten Yle, joka ei ole juurikaan pitänyt kynttiläänsä vakan alla tällaisten "kantaaottavien intellektuellien" esille tuomisen suhteen. Ehkä sielläkin ovat oikeasti fasistit vallassa? (Itse kuitenkin veikkaisin että herra Kivi on pikemminkin haitaksi agendalle sitä ajaessaan kuin mitään muuta.)
« Viimeksi muokattu: 22.10.2020, 16:15:32 kirjoittanut foobar »
"Voi sen sanoa, paitsi ettei oikein voi, koska sillä antaa samalla avoimen valtakirjan EU:ssa tapahtuvalle mielivallalle."
- ApuaHommmaan siitä, voiko sanoa Venäjän tekevän Ukrainassa siviilien kidutusmurhia ja voiko ne tuomita.

Roope

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 37 378
 • Liked: 109066
Vs: Yleinen Iikka Kivi -ketju
« Vastaus #668 : 27.04.2021, 13:56:36 »
Voimassa myös koomikko Iikka Kiven henkilökuva.

Muuten hohhoijaa, mutta hauska seurata Kiven tarinaa entisestä äärioikeistolaisuudestaan, jota kukaan ei aikoinaan huomannut. Tämänkertaisten vinkkiensä mukaan Kivi "lähti liikkeestä", kun perussuomalaisten "avoin rasismi nousi esiin".

Lainaus
Koomikko Iikka Kivi nostattaa somemyrskyjä, mutta ajattelee, ettei maailma muutu ilman empatiaa

Koomikko, ympäristöaktivisti ja entinen äärioikeiston kannattaja Iikka Kivi tuntee keskustelujen kipupisteet. Hän ärsyttää muuttaakseen maailmaa parempaan.

[...]

Kiven oma maailmankuva on muuttunut. Kymmenen vuotta sitten hän äänesti perussuomalaisia.  ”Puolueen rasismi ei ollut silloin yhtä avointa kuin nykyään. Viestintä muistutti kulttien viestintää: asiat, joita on vaikeampi hyväksyä, oli piilotettu ja niitä vastaan oli rakennettu valmiita vastaväitteitä”, hän pohtii nyt.

Kivi oli muuttanut pienemmästä kaupungista suurempaan ja tunsi olonsa ulkopuoliseksi. Äärioikeiston viesti ”et ole väärässä paikassa, maailma on pilalla” tuntui lohdulliselta.

Myös reteys ja huumori vetosivat: ”Vähitellen mukaan tuli kapinaa, rajut mielipiteet tuntuivat rohkeilta. Oli hienoa järkyttää ja päästä ihon alle.

Kun avoin rasismi, kuten natsien kanssa poseeraaminen, nousivat esiin, hän lähti liikkeestä. ”Olihan se rankkaa myöntää, että olin väärässä ja tuli mokattua.”

[...]

Kivi haastaa rehelliseen itsetutkiskeluun: ”Kun on sinut itsensä kanssa, ei tarvitse syyllistää muita. Mieti ihan oikeasti, johtuuko paha olosi jostain toisesta ihmisryhmästä, esimerkiksi maahanmuuttajista, vai jostain asiasta omassa elämässäsi, jonka kanssa et ole sinut? Koska käytännössä aina jälkimmäisestä. Eikä siihen auta politiikka, vaan omien kokemusten työstäminen yleensä ammattilaisen kanssa.”
Voima 13.4.2021
Mediaseuranta - Maahanmuuttoaiheiset uutiset, tiedotteet ja tutkimukset

Näkkileipä

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 1 126
 • Liked: 2416
Vs: Yleinen Iikka Kivi -ketju
« Vastaus #669 : 28.04.2021, 18:29:09 »
Lainaus käyttäjältä: Ilkka Kivi
...Kivi haastaa rehelliseen itsetutkiskeluun: ”Kun on sinut itsensä kanssa, ei tarvitse syyllistää muita. Mieti ihan oikeasti..."

Vain tuosta kohdasta, olen täysin samaa mieltä Ilkka Kiven kanssa ja suosittelen lämpimästi tuota, miettimistä ja itsetutkiskelua ihan kaikille nuiville, päättäjille, vastuullisille medialle ja varsinkin "Hyville Ihmisille".

Mutta eihän Ilkka itse edes noudata tuota hyvää neuvoaan, vaan haukkuu ja syyttää perussuomalaisia, milloin mistäkin mitä vain hänen päähänsä juolahtaa.

Charlie

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 666
 • Liked: 2308
 • terrorijärjestöt lakkautettava
Vs: Yleinen Iikka Kivi -ketju
« Vastaus #670 : 30.04.2021, 02:48:14 »
Onko Iikalta ikinä kuultu selitystä tälle adressille, jonka on luonut joku Iikka Kivi vuonna 2007? Joku voisi luulla, että kyseessä olisi jopa sama ihminen, mutta meidän tuntemamme Iikkahan oli siihen aikaan persu. Niin ainakin olen lukenut sadoista luotettavissa medioissa julkaistuista henkiökuvista.

https://www.adressit.com/wildindian

Lainaus
Kehotan kaikkia boikotoimaan nyt kauppoihin ilmestyvää Sinebrychoffin Wild Indian -olutta. Kyse on siis uudesta oluesta, jota panimon sivustolla markkinoidaan seuraavasti:
"Ajan henkeen kuuluu, että toimimme päivittäin monien sosiaalisten heimojen jäseninä. Kesällä aktiiviset heimot vaeltavat festareille ja pitävät hauskaa yhdessä. Vaalea, kirkas ja raikas KOFF Wild Indian Beer syntyi nautittavaksi kylmänä ja kimpassa. Wild Indian -filosofiassa kesä on mielentila, ei vuodenaika. Vaikka KOFFin inkkarioluesta tulee Suomen kesän ehdoton festariolut, kesä jatkuu Wild Indianin seurassa vuoden ympäri. Se on aina siellä, mihin heimo tiipiinsä pystyttää. Amerikan intiaanien powwow-juhlissa on tanssia ja musiikkia, puheita ja yleistä hauskanpitoa. Powwow kestää yhden päivän tai jopa kokonaisen viikon. Se on siis kuin suomalaista festarimeininkiä parhaimmillaan."
Näin kertoo siis Sinebrychoffin oluiden markkinointipäällikkö Teemu Tommila.

Alkuperäisamerikkalaisten kotoseutujen ryövääminen maailman suurimman rosvovaltion talousmahdin vetoavuksi ja alkuperäisen kansan pakottaminen reservaatteihin on yksi historian suurimmista ihmisoikeusrikoksista, ja nyt sen yhdestä symboleista, intiaani-sanan käytöstä, tehdään markkinavoimien vetoapua. Etenkin termi "villi intiaani" viittaa juuri siihen, että valkoiset katsoivat alkuperäisamerikkalaisten olevan sivistymätöntä pohjasakkaa, joten valkoisen miehen oikeus ja suoranainen velvollisuus oli lyödä näitä kurittomia pakanoita päähän Raamatulla ja revolverinperällä.

Kaikkein vastenmielisintä on kuitenkin se, että intiaani-tavaramerkillä markkinoidaan juuri alkoholia. Alkoholi oli nimittäin juuri se ase, jolla amerikkalaiset valloittajat rappioittivat intiaaniyhteisöjä sisältäpäin. Alkuperäisväestö nimittäin piti suuresti alkoholista, mutta ei silti osannut itse valmistaa tarpeeksi tujua myrkkyä, joten uudisasukkaiden viski ja paloviina kelpasivat sotureille varsin hyvin aiheuttaen häiriöitä heimoyhteisöissä ja suoranaista alkoholismia. TV:ssä nähtävä mainos on varsin surullista katsottavaa, sillä siinä näkyy varsin tehokkaasti se, kuinka länsimaiset tavat ja paheet juurtuivat herkkien luonnonkansojen keskuuteen tuhoten niiden alkuperäistä kulttuuria peruuttamattomalla tavalla. Mainoksen olisi kai tarkoitus olla hauska, mutta lähinnä se on surullinen ja alentava. Ja tiedoksi vain: intiaanien pow-wow-meiningit eivät olleet mitään suomalaistyylisiä festariräkäryyppäjäisiä, vaan kokoontumisia, joissa nautittiin toisten seurasta, tanssista ja laulusta ilman päihdyttäviä aineita. Mikään Tommilan väitteistä ei pidä paikkaansa.

Mistä Wild Indian -oluen tuonti markkinoille kertoo? Piittaamattomuudesta alkuperäiskansoja kohtaan ja vuosisatoja vanhasta rasismista, joka pohjaa valkoisen miehen perättömään oikeuteen hallita muita, alempina pitämiään kansoja. Joka kerta kun ostat ja juot tätä kyseistä olutta, tuet tuota ajatusmaailmaa. Kirjoittamalla nimesi adressiin vastustat edellämainittua ajattelutapaa ja kunnioitat Amerikan alkuperäisväestön arvoja ja tapoja.

Iikka Kivi
« Viimeksi muokattu: 30.04.2021, 02:50:21 kirjoittanut Charlie »

simppali

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 5 131
 • Liked: 13909
 • junior koodari
Vs: Yleinen Iikka Kivi -ketju
« Vastaus #671 : 24.06.2021, 18:29:49 »
Yle laittelee keskikesän juhlaan muistutuksia "koomikoista". mukana tietysti valtakunnan koomikko Kivi.

https://yle.fi/uutiset/3-11995952

Lainaus
Inka Valima ja Eve Kulmala ovat stand upin tuoreita kasvoja. Kaverukset ovat tehneet Kiintiökoomikot-podcastia, jossa käsitellään komediaa ja feminismiä. Kulmala tekee myös Instagram-sketsejä kymmenille tuhansille katsojille.

Ilkka Kiven olisi hyvä pohdiskella lisää, koska rasismi vaanii joka puolella, varsinkin se rakenteellinen rasismi.

Lainaus
Kymmenisen vuotta keikkaillut Iikka Kivi ei ole havainnut suoranaista häirintää, mutta sanoo sen johtuvan mahdollisesti siitä, että meno oli ennen vieläkin rajumpaa.

– Minun näkökulmani lienee hieman samanlainen kuin 60-luvulla eläneen ihmisen, joka ajatteli rasismin loppuneen siihen, kun bussissa sai istua mihin halusi. En ehkä havaitse sitä hienovaraisempaa rakenteellista syrjintää.

Ison a:n kohdalla ymmärrän..ettei kannikkaa ole kukaan tullut nipistelemään, on hän sen verran iso.

Lainaus
Anitta Ahonen, lavalla Iso A, on yli 2 200 keikkaa tehnyt stand upin konkari. Hän peräänkuuluttaa jokaisen ihmisten koskemattomuutta. Hänellä on muutoksen kummeksujoille yksi viesti.

– Älä vähättele toisen kokemusta häirinnästä ja ahdistelusta. Vaikken itse olekaan sitä kohdannut, se ei tarkoita, ettei olisi naisia, miehiä ja muunsukupuolisia, joita se koskettaa.

..ttu, että korpeaa tuo termi muunsukupuoliset on kaksi sukupuolta nainen ja mies.
« Viimeksi muokattu: 24.06.2021, 20:45:13 kirjoittanut simppali »
Kun painuvi päät muun kansan, maan,
Me jääkärit uskoimme yhä.

Titus

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 10 394
 • Liked: 16200
Vs: Yleinen Iikka Kivi -ketju
« Vastaus #672 : 24.06.2021, 18:59:11 »
Lainaus
En ehkä havaitse sitä hienovaraisempaa rakenteellista syrjintää
, jossa kuukeri ajaa bussia muut köyhät kyydissä ja itse esitän jotain asiasta huolestunutta.

 :flowerhat:
that's a bingo!

Miniluv

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 31 389
 • Liked: 13433
Vs: Yleinen Iikka Kivi -ketju
« Vastaus #673 : 24.06.2021, 19:56:46 »
 
Lainaus
Minun näkökulmani lienee hieman samanlainen kuin 60-luvulla eläneen ihmisen, joka ajatteli rasismin loppuneen siihen, kun bussissa sai istua mihin halusi.

likka luulee Suomea Alabamaksi. Pikku moka, mitäs näistä.
"Luulisi että tähän ikään mennessä olisi edes jotain tajunnut elämästä ja yhteiskunnasta." Rosa Meriläinen, HS 30.9.2014

Viestistäsi tulee minulle ilmoitus, jos kirjoitat tekstiin @Miniluv. Tai laita yksityisviesti.

Mika

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 7 244
 • Liked: 10369
Vs: Yleinen Iikka Kivi -ketju
« Vastaus #674 : 24.06.2021, 20:11:58 »
Kun luin ketjun nimen, ihmettelin ensin: Kuka hitto on Ilkka Kivi?  Kun googlasin kaverin kuvan, muistin hämärästi nähneeni joskus jossakin saman naamarin. Joka tapauksessa: tämä on sellainen nobody, joka ei todellakaan olisi oman ketjun arvoinen,
"Nigerian poliisi on pidättänyt vuohen epäiltynä autovarkaudesta"

Titus

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 10 394
 • Liked: 16200
Vs: Yleinen Iikka Kivi -ketju
« Vastaus #675 : 24.06.2021, 20:36:14 »
^
Aina kun tämä ketju pullahtaa alareunan otsikoihin, niin pitää guuglettaa tää jamppa...

"niin juu se "maailman hauskin mies"" naurattaa joka kerta, eli tavallaan totta  ;D

 ;D
that's a bingo!

Mäyräkoira

 • Kannatusjäsen
 • Jäsen^^^
 • ****
 • Viestejä: 1 875
 • Liked: 5538
 • Musta punaisin merkein
Vs: Yleinen Iikka Kivi -ketju
« Vastaus #676 : 24.06.2021, 20:40:40 »
Kun luin ketjun nimen, ihmettelin ensin: Kuka hitto on Ilkka Kivi?  Kun googlasin kaverin kuvan, muistin hämärästi nähneeni joskus jossakin saman naamarin. Joka tapauksessa: tämä on sellainen nobody, joka ei todellakaan olisi oman ketjun arvoinen,

Äläs nyt. Ilkan narratiivi on se että hän on ollut persu joskus tai ainakin persujen äänestäjä. Ja nyt Ilkka on tehnyt parannuksen, eheytynyt , suvakoitunut... Tälläistä hän on joskus kertoillut. Hänen elämäntehtävänsä on nykyisin kaikesta kivasta  haaveileminen, julistaminen. Maailmantuska on hänellä kova. Mutta näillä saa myös pidettyä itseään kivasti esillä, ja tienattua vähän leivän päälle juustoa..
« Viimeksi muokattu: 24.06.2021, 20:49:27 kirjoittanut Mäyräkoira »
Let's Go Brandon!!

Pohjanmaalainen jallu-Jenny

Lapinlahden linnut. Rauhanadressi.
https://youtu.be/Pbb2bQ56sAo

DuPont

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 5 034
 • Liked: 5855
Vs: Yleinen Iikka Kivi -ketju
« Vastaus #677 : 25.06.2021, 01:30:50 »
Kun luin ketjun nimen, ihmettelin ensin: Kuka hitto on Ilkka Kivi?...
Humoristi, joka ei naurata.
Vähän kuin urologi, joka ei löydä eturauhasta kovasta yrityksestä huolimatta.

Viimeinen linja

 • Jäsen^^
 • **
 • Viestejä: 424
 • Liked: 1236
Vs: Yleinen Iikka Kivi -ketju
« Vastaus #678 : 25.06.2021, 09:32:16 »
Vaimon työn kautta tuli joku netti lähetys jossa esiintyi tämä Iikka, kaveri on ihan rehellisesti huono koomikko.
Tähän tulokseen päätyi myös vaimoni joka ei katso asioita ennakkoluuloisesti kuten minä saatan tehdä. Noh, ehkä hänelläkin on oma yleisönsä, omiensa joukossa.

Miniluv

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 31 389
 • Liked: 13433
Vs: Yleinen Iikka Kivi -ketju
« Vastaus #679 : 25.06.2021, 13:31:43 »
Kun luin ketjun nimen, ihmettelin ensin: Kuka hitto on Ilkka Kivi?...
Humoristi, joka ei naurata.
Vähän kuin urologi, joka ei löydä eturauhasta kovasta yrityksestä huolimatta.

.... tai koko takapuolta. Tässä tapauksessa.
"Luulisi että tähän ikään mennessä olisi edes jotain tajunnut elämästä ja yhteiskunnasta." Rosa Meriläinen, HS 30.9.2014

Viestistäsi tulee minulle ilmoitus, jos kirjoitat tekstiin @Miniluv. Tai laita yksityisviesti.

Golimar

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 23 446
 • Liked: 39504
 • Ego sum Spartacus
Vs: Yleinen Iikka Kivi -ketju
« Vastaus #680 : 15.02.2022, 23:32:09 »

https://twitter.com/KoomikkoKivi/status/1407750232876716036

https://phys.org/news/2021-06-climate-impacts-sooner.html

Mäyräkoira

 • Kannatusjäsen
 • Jäsen^^^
 • ****
 • Viestejä: 1 875
 • Liked: 5538
 • Musta punaisin merkein
Vs: Yleinen Iikka Kivi -ketju
« Vastaus #681 : 15.02.2022, 23:54:04 »
^ on varmaan kauheaa elää tuollaisena neurootikkona. Ilkka hei, ota lunkisti, äläkä nyt lähde mihinkään maailmanlopun maalailuun.

Suomen ilmastokiimaista hallitustakin piti mennä mollaamaan. Taalaskin on yksi pirun ilmastovitkuttelija. Edes sähköautot ei kuulemma ratkaise mitään.

Kyllä vain on mukava mennä sänkyyn kun ei tarvi tuollaisia maailmanloppuja pelätä.
« Viimeksi muokattu: 16.02.2022, 00:00:01 kirjoittanut Mäyräkoira »
Let's Go Brandon!!

Pohjanmaalainen jallu-Jenny

Lapinlahden linnut. Rauhanadressi.
https://youtu.be/Pbb2bQ56sAo

Roope

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 37 378
 • Liked: 109066
Vs: Yleinen Iikka Kivi -ketju
« Vastaus #682 : 16.02.2022, 01:59:36 »
Lainaus
Iikka Kivi
Tämän twiitin takaa löytyy linkki kirjoitukseeni, johon olen purkanut ja avannut IPCC:n vuotaneen raporttiluonnoksen sisältöä.

Oikeammin sanottuna koomikko Kivi ei ole nähnytkään raporttia vaan on lukenut yhden alarmistisen raporttiluonnosta käsittelevän AFP:n artikkelin, eikä ole juurikaan ymmärtänyt lukemaansa.

https://www.facebook.com/story.php?story_fbid=4180015085415473&id=298868676863486

Lainaus käyttäjältä: Iikka Kivi
- Maapallon historiassa planeetan nopea lämpeneminen on pyyhkäissyt sukupuuttoon useimmat lajit. Ilmastokriisi voi aiheuttaa myös ihmiskunnan sukupuuton.

Ei voi. Tällaisesta kehityskulusta ei ole uskottavia tieteellisiä todisteita IPCC:llä eikä missään. Mitä kautta tällainen muka tapahtuisi?

Lainaus käyttäjältä: Iikka Kivi
- Kaikki tapahtuu nopeammin ja rajummin kuin aiemmin ennustettiin eivätkä aiemmat turvarajat, kuten rajoittaminen kahteen asteeseen, takaa enää turvallista lopputulosta. Tällä hetkellä olemme matkalla kolmen asteen keskilämpötilan nousuun parhaassa mahdollisessa tapauksessa. Jo 1,5 asteen ylittäminen aiheuttaa vuosisatoja kestäviä ja mahdollisesti pysyviä muutoksia.

Päinvastoin. Kun mennään ajassa taaksepäin vain muutamia vuosia, ennustettiin paljon suurempaa lämpenemistä.

Kolmen asteen lämpeneminen ei viittaa AFP:n artikkelissa "parhaaseen mahdolliseen tapaukseen" vaan siihen, että mitään uutta ei enää tehdä. Viime syksyn Glasgow'n kokouksen jälkeen todennäköinen lämpenemisennuste onkin uusien ilmastolupausten perusteella enää 1,8 astetta.

Kaksi astetta ei ole koskaan ollut mikään "turvaraja", kuten ei ole 1,5 astettakaan, eikä kumpikaan raja perustu uuteen tieteelliseen tietoon, vaan molemmat ovat mielivaltaisia, poliittisesti valittuja lukuja.

Lainaus käyttäjältä: Iikka Kivi
- Meidän tulee valmistautua seuraaviin muutoksiin seuraavan 30 vuoden sisään: kymmenien miljoonien ihmisten nälänhätä, yli sadan miljoonan ihmisen putoaminen äärimmäiseen köyhyyteen, sadat miljoonat rannikkokaupunkien asukkaat altistuvat hirmumyrskyille ja tulville, 350 miljoonaa ihmistä kärsii kaupungeissa asuvaa ihmistä kärsii puhtaan juomaveden puutteesta, 420 miljoonaan ihmiseen kohdistuu äärimmäisten ja mahdollisesti tappavien lämpöaaltojen uhka.

Siinäpä sitten valmistaudutaan, mutta samalla nälänhätää ja äärimmäistä köyhyyttä kärsivien määrä koko ajan vähenee jopa väestönkasvusta huolimatta.

Lainaus käyttäjältä: Iikka Kivi
- Lähestymme vääjäämättä keikahduspisteitä, jotka voivat muuttaa ihmisen ilmastokriisin sivustaseuraajiksi. Esimerkki: jos ilmasto lämpenee yli kaksi astetta, se voi työntää Grönlannin ja läntisen Antarktiksen jäätiköiden sulamisen kohti pistettä, josta ei ole paluuta. Noissa jäätiköissä on riittävästi jäätynyttä vettä nostamaan merenpintaa 13 metrillä. Kokeile huviksesi miettiä lähintä tuntemaasi merenrantaa ja mieti siihen yli 10 metriä lisää vettä.

Emme lähesty vääjäämättä keikahduspistettä pelkän kahden asteen lämpenemisellä, koska yhtään sellaista keikahduspistettä ei tunneta. Grönlannin sulaminen veisi äärimmäisessäkin skenaariossa lähemmäs tuhat vuotta.

Lainaus käyttäjältä: Iikka Kivi
Muita kriittisiä keikahduspisteitä ovat Amazonin sademetsän muuttuminen savanniksi ja Venäjän ikiroudan sulaminen. Molemmat aiheuttaisivat käsittämättömän suuret vahingot - niin suuret, että meidän ei ole mahdollista korjata niitä.

Viime syksynä julkaistussa IPCC:n raportissa nimenomaan rauhoiteltiin, että Venäjän ikiroudan sulaminen ei olekaan sellainen ongelma, jollaiseksi sitä on pelätty.

Lainaus käyttäjältä: Iikka Kivi
- Vaikka hyvät uutiset ovat vähissä, IPCC alleviivaa uudelleen ja uudelleen sitä, että voimme tehdä vielä valtavan paljon välttääksemme pahimmat skenaariot ja valmistautuaksemme vastaanottamaan luonnon ihmiskuntaan iskemät shokit. Pelkästään kasvisperäiseen ruokavalioon siirtyminen vähentäisi ruokaan liittyviä päästöjä 70 prosenttia. Luonnonsuojelu ja luonnontilaisten alueiden säilyttäminen antaa suojaa myrskyiltä, antaa turvapaikkoja lähistölle ja parantaa ruokaturvaa.

Kaiken on muututtava kaikilla tasoilla - yksilöiden, yhteisöjen, liike-elämän, instituutioiden ja hallitusten. Meidän on määriteltävä uudelleen elämäntapamme ja luonnonvarojen kulutuksemme. Bensa-autojen vaihtaminen sähkövehkeisiin ei tule riittämään yhtään mihinkään.

Olemme jo välttäneet pahimmat skenaariot. Kuten sanottu, nykyisillä ilmastolupauksilla lämpenemisennuste on enää 1,8 astetta, kun esimerkiksi valtamedian viime vuodet suosimassa RCP8.5-skenaariossa nousua olisi ollut peräti viisi astetta.

Kasvisperäiseen ruokavalioon siirtymiselle ei ole erityistä tarvetta, mutta siirtyköön ken haluaa. Ei sillä, että siihen pakottaminen olisi poliittisesti mahdollistakaan kuin ehkä Suomessa.

Tarvittava muutos saavutetaan lähivuosikymmeninä ilman hysteriaa (paitsi Suomessa) pitkälti korvaamalla infraa kehittyneemmällä teknologialla. Suomen vuoden 2035 hiilineutraalisuustavoitteella taas ei saavuteta muuta kuin mieletöntä rahan ja resurssien tuhlausta.

Lainaus käyttäjältä: Iikka Kivi
Ymmärrättekö nyt, miksi Elokapina istuu Helsingin kaduilla?

Kyllä. Extinction Rebellion haluaa kaataa kapitalismin ja länsimaisen yhteiskuntajärjestyksen korvatakseen sen omalla ja liittolaistensa komennolla.

Lainaus käyttäjältä: Iikka Kivi
Ymmärrättekö, mikä minua niin helvetisti kahden lapsen isänä tässä kaikessa pelottaa?

Luultavasti. Oman pääkopan sisältö ja alitajuinen tietoisuus siitä, että hellitystä maailmanlopun unelmasta täytyy ennen pitkää luopua.

Ihan turha nimittäin hakea ihmiskunnan tuholle tukea ainakaan IPCC:n raporteista. Syksyllä jo vihjasivat varovasti, että raporteissa roikkuva äärimmäinen, päästöoletuksiltaan kaikin puolin mahdoton RCP8.5-skenaario on oikeastaan lähinnä mielikuvitusta. Parin asteen lämpenemisestä ei saa maailmanloppua, kun ei edes RCP8.5:n viidestä asteesta.
Mediaseuranta - Maahanmuuttoaiheiset uutiset, tiedotteet ja tutkimukset

ikuturso

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 21 917
 • Liked: 48300
 • Kekkosen re-inkarnaatio
Vs: Yleinen Iikka Kivi -ketju
« Vastaus #683 : 16.02.2022, 08:48:13 »
Iikka kivi ja kaltaisensa hysteerikot ovat syypäitä siihen, että sivistyslautakunnassa käsittelemässämme nuorison terveystutkimuksessa etenkin 8-9-luokkalaisten ja lukiolaisten tyttöjen ahdistus ja masentuneisuus on ihan viimeisen parin-kolmen vuoden aikana lisääntynyt jopa 40%

Samassa tutkimuksessa oli erikseen tutkittu koronapandemian vaikutuksia ja ne eivät tuota nousua selittäneet.

-i-
Kun joku lausuu sanat, "tässä ei ole mitään laitonta", on asia ilmeisesti moraalitonta. - J.Sakari Hankamäki -
Maailmassa on tällä hetkellä virhe, joka toivottavasti joskus korjaantuu. - Jussi Halla-aho -
Mihin maailma menisi, jos kaikki ne asiat olisivat kiellettyjä, joista joku pahoittaa mielensä? -Elina Bonelius-

Paawo

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 2 785
 • Liked: 7185
 • Vakava mainehaitta
Vs: Yleinen Iikka Kivi -ketju
« Vastaus #684 : 16.02.2022, 10:01:15 »
Tuo netissä vyöryvän skeidan copypasteaminen ja oikealla asialla oleminen ei näille c-luokan julkimoille maksa pennin hyrrää mutta varmasti vuoden mittaan muutaman keikan poikii. Hyvän ihmisen maine myös seuraa niin kauan kuin ilmastouskonnolla yhtään julkista kannatusta riittää.

Ja jos menikin katastrofiarvaukset enemmän tai vähemmän reisille voi sitten aikuisena vedota tuohon "koomikko"-titteliin. :facepalm:« Viimeksi muokattu: 16.02.2022, 10:06:46 kirjoittanut Paawo »
Ylläoleva teksti on kiihtymystilassa kirjoitettua uhoamista. KKO:2017:52

”Valtio takaa ja pankit jakaa." - Mika Lintilä 9.10.2021

"Vihapuheesta on lyhyt matka vihatekoon. On tärkeää, että me päättäjinä osoitamme suunnan, johon edetä." - Veronika Honkasalo 2021

"Mun mielestä valta on ihanaa!" - Eva Biaudet 2021

Ludicrous

 • Jäsen^^
 • **
 • Viestejä: 273
 • Liked: 1248
Vs: Yleinen Iikka Kivi -ketju
« Vastaus #685 : 16.02.2022, 10:12:44 »
Vähän kaksijakoiset fiilikset. Olen itse panikoinut ilmastosta jo kauan ennen kuin Ilkka on keksinyt alkaa käyttää hyvän ihmisen julkikuvaa epätoivoisena naisten houkuttelukeinona. Sen verran tyhmä kuitenkin olen, etten oikein ymmärrä olla huolissani näistä vedenpinnan kohoamisista. Itselle se juttu on enemmänkin tuo biodiversiteetti, mitä vastaan me hyökkäämme muillakin toimillamme.

Uskon vahvasti, että Suomen pitäisi olla esimerkinomainen edelläkävijä ja juuri siksi kaikki uudet ilmastotoimet pitäisi toistaiseksi pysäyttää. Näes me olemme jo näyttäneet aivan hemmetin hyvän esimerkin nimeltä väestötiheys. Muut maat aivan eittämättä seuraavat meidän esimerkkiämme, mutta heille pitää antaa hieman aikaa ottaa meidät kiinni ja juuri siksi emme saa kasvattaa ilmastotoimietumatkaamme muihin, ettei muille tule paha mieli. Siksi ehdotankin, että seuraavia ilmastotoimia aletaan ottaa käyttöön vasta kun Kiinassa on 150 miljoonaa ja Intiassa 50 miljoonaa ihmistä meidän esimerkkimme mukaisesti.

Pentecost

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 2 097
 • Liked: 8816
 • Hummeriälykkö
Vs: Yleinen Iikka Kivi -ketju
« Vastaus #686 : 16.02.2022, 11:17:52 »
Lainaus
Pelkästään kasvisperäiseen ruokavalioon siirtyminen vähentäisi ruokaan liittyviä päästöjä 70 prosenttia.

Oikeampi prosentti oli käsittääkseni noin 2% JOS kaikki sataprosenttisesti siirtyisivät kasvisruokavalioon eli asialla ei ole mitään käytännön merkitystä minkään kannalta. Erityisesti Suomessa merkitys olisi todennäköisesti plusmiinusnolla pitkien välimatkojen ja sen takia, että talvisin sitä ruokaa pitäisi raahata tänne pitkien väli-matkojen takaa.

Muutenkin luulen, että tässäkin asiassa ovat takana ruokateollisuuden intressit tehdä enemmän profittia vähemmästä eli prosessoitua soijaa ja vastaavaa eri muodoissaan "ruoaksi" ihmisille ja lääketeollisuuskin saisi taas enemmän sairaita lääkittäväkseen.
KKO:n tuomio
A:n käyttämissä ilmaisuissa on kysymys niin sanotuista arvoarvostelmista, joiden osalta ei lähtökohtaisesti ole mielekästä puhua lausuman totuudellisuudesta.

Golimar

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 23 446
 • Liked: 39504
 • Ego sum Spartacus
Vs: Yleinen Iikka Kivi -ketju
« Vastaus #687 : 26.02.2022, 12:31:17 »
Mitä hittoa nyt! Alkaako Iikka Kivi tulla pikku hiljaa järkiinsä vai onko se seonnut lopullisesti!

PS. Ei ole linkkiä tweettiin koska koomikko on blokannut minut ja Twitter on muuttunut siten ettei incognito-tilassa voi enää selata kuin pari tweettiä, siksi vain kuvakaappaus joka tuli vastaan.

Nuivettunut Han-nenetsi

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 779
 • Liked: 2356
 • Asyyl akbar!
Vs: Yleinen Iikka Kivi -ketju
« Vastaus #688 : 26.02.2022, 16:32:40 »
Mitä hittoa nyt! Alkaako Iikka Kivi tulla pikku hiljaa järkiinsä vai onko se seonnut lopullisesti!

PS. Ei ole linkkiä tweettiin koska koomikko on blokannut minut ja Twitter on muuttunut siten ettei incognito-tilassa voi enää selata kuin pari tweettiä, siksi vain kuvakaappaus joka tuli vastaan.

Tässähän menee väkisinkin vähän roska silmään. Vaikka sota ei ole konkreettisesti meidän kynnyksellä, vertautuu Ukrainassa alkanut tilanne väkisinkin mielessäni Talvisodan aikaan jolloin kansa yhteiskuntaluokasta ja puoluekannasta riippumatta yhdistyi ja - äärimmäisimpiä kommareita lukuunottamatta - pystyi laittamaan vanhat kaunat ja mielipide-erot sivuun. Silloin osattiin keskittyä hoitamaan akuutti homma ensin yhdessä maaliin, ja jatkaa keskinäistä riitelyä siitä mihin jäätiin vasta sen jälkeen.

Meidän ja puna-viheristön välillä olevaa juopaa on leventänyt esim vuoden 2015 läpsy-invaasio ja monenmoinen sisäpoliittinen näkemysero, mutta 1939 ei ollut kuin reilu 20 vuotta siitä kun suomalaiset lahtasivat toisiaan tuhansittain ensin sisällissodan rintamilla ja myöhemmin vielä vankileireillä.

Jos tilanne leviää Ukrainasta, mitä en toivo - niin uskokaa pois, todellisuus tulee avaamaan silmät tarpeellisilta osin myös useimmilta puna-viheristön puolella. Silloin kaikkien pitää nousta sen yläpuolelle että hakee vihollisia oman kansan riveistä.
Toksinen soijamaskuliini

Titus

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 10 394
 • Liked: 16200
Vs: Yleinen Iikka Kivi -ketju
« Vastaus #689 : 26.02.2022, 16:36:10 »
Mikä olisikaan parempi paikka sabotoida toimintaa kuin "ihan vaan rättialikessu" joka toimittaa sopivan usein väärää tavaraa väärään paikkaan..."älä soita meille, me soitetaan jos on asiaa."

 :-X
that's a bingo!