Kirjoittaja Aihe: Presidentinvaalit 2018 (vaalituloksia kommentoidaan täällä)  (Luettu 451442 kertaa)

Lahti-Saloranta

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 16 352
 • Liked: 32174
Presidentinvaalit 2018 (vaalituloksia kommentoidaan täällä)
« Vastaus #1170 : 21.01.2018, 18:02:04 »
Ainakaan tuloksia ei ole peukaloitu. Hieman yllättää Lauran ykkössija monessa vaalikoneessa, vaikka moni ei silti äänestäisikään Lauraa. Se kertoo siitä huolimatta jotakin niistä arvoista, mille on kannatusta ja laajempaa tukea taustalla.
Tulos kertoo jonkinlaisesta Laura ilmiöstä vaikka se ei realisoituisikaan. Persuilta oli hyvä veto asettaa Laura ehdokkaakseen Jussin sijasta. Olen aistivinani vähän samanlaisia tuulia kuin Tony Halmeen aikana. Vaikka saalis tuolloin oli vain kolme kansanedustajaa mutta Halme kylvi toivon kipinän muutoksesta.
Vaikka tarkoitusperät olisivat maailman parhaat, niin monien, täysin erilaisten kulttuuritaustojen omaavien ihmisten kotouttaminen onnistuneesti ei ole mahdollista

Kni

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 8 771
 • Liked: 18549
 • Kertaluonteinen ja ainutlaatuinen yksittäistapaus.
Presidentinvaalit 2018 (vaalituloksia kommentoidaan täällä)
« Vastaus #1171 : 21.01.2018, 18:34:12 »
Tänään tulee maikkarin vaalitentti Kallion kirkosta ( ???) iltakahdeksalta.

Lainaus
Presidenttiehdokkaat kohtaavat MTV:n vaaliväittelyssä kello 20 alkaen. Illan teemana ovat arvot ja sovinto.

Tällä sivustolla tenttiä livenä seuraavat Alma Median faktantarkistajat. Seuranasi ovat Marko-Oskari Lehtonen, Sakari Muurinen, Armi Niemeläja Suvi Tanner. Poimimme illan puheista kiistanalaisia ja kiinnostavia kohtia. Seuraamme keskustelua ja some-kommentteja sekä nostamme esille väitteitä ja niihin liittyviä linkkejä. Kerromme, mitä faktoja toimitus ottaa tarkistettavaksi keskustelun perusteella vaaliviikolla.

Faktantarkistuksen tavoitteena on tarkistaa, pitävätkö ehdokkaiden esittämät väitteet paikkaansa vai ovatko puheet kenties harhaanjohtavia.

Voit ehdottaa meille tarkistettavia väitteitä tästä tentistä tai muista presidenttiehdokkaiden sanomisista. Lähetä kuvakaappaus tai linkki väitteeseen tällä lomakkeella.
http://www.iltalehti.fi/politiikka/201801212200685032_pi.shtml

Onko Homman twitter-osasto valmiina osallistumaan? Olisi hienoa nähdä presidenttiehdokkaiden ilmeet kun juontaja aloittaa "Hommaforumilta twiitataan, että..."
Osa järjestäytynyttä koulutettua koneistoa.

writer

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 5 303
 • Liked: 12413
Presidentinvaalit 2018 (vaalituloksia kommentoidaan täällä)
« Vastaus #1172 : 21.01.2018, 19:11:09 »
Huomioarvoistahan tässä on se, että jos ihmiset äänestäisivät asioiden, eivätkä merkityksettömien seikkojen vuoksi ehdokasta, Niinistöstä tuskin leivottaisiin presidenttiä. Tai vaikka leivottaisiinkin, se tapahtuisi toisen kierroksen kautta ja silloinkin mitä ilmeisimmin äärimmäisen niukalla erolla.

Toivoa siis sopii, että ihmiset kävisivät uurnilla asiat edellä.

Niin, tällöin Niinistön kiinteä kannatus olisi ehkä sen 25%-30% ja häviö toisella kierroksella joko Väyryselle tai Huhtasaarelle olisi jopa todennäköinen.

Ääni Sauli Niinistölle on ääni Angela Merkelille, jatkossakin kymmenille ellei sadoille tuhansille turvapaikanhakijoille avoinna oleville rajoille, vallan luovutukselle EU:lle, Merkelisaatiolle (niinkuin Finlandization mutta lupa kysytään Sauli Niinistön toimesta Merkeliltä ja pyritään miellyttämään Merkelä kun Finlandisaation aikana lupa kysyttiin Neuvostoliitolta ja pyrittiin miellyttämään neuvostoliittoa), Suomen tekemiselle NATO ja Venäjän taistelu-alueeksi jos konflikti joskus tulee, hylätyjen turvapaikanhakijoiden piilottelulle, Löysälle turvapaikkapolitiikalle ja maahanmuuttopolitiikalla (ei saa itse tehdä kiristyksiä kun itse tehty kiristys on Saulista niin tosi paha juttu), Saksan ja Merkelin käsinukkena ololle, sille että Suomella on armeijan ylipäällikkö joka VALEHTELEE televisiossa että miinojen jättämä aukko olisi paikattu, Sille että Suomen armeijan ylipäällikkö ei tiedä maanpuolustuksesta edes perus-asioita, sille että presidentti Sauli Niinistö avuttomuuttaan kertoo televisiossa että siitten kyllä sodan sattuessa rikotaan kansainvälisiä sopimuksia joka on idioottimaisin lausunto jonka istuva presidentti voi antaa.

Edes perus-asioita ei pressa Niinistö Ottawan sopimuksesta tiennyt.

Sauli Niinistön pitäisi YLE-tentin emämunauksiensa ja pähkähullun sekoilunsa perusteella kuulla buuauksia kaikkialla minne menee niinkuin Saulin idolille ja käskyttäjälle Merkelille kävi saksassa.

Jos te kokoomuksessa haluatte Sauli Niinistön pelastaa niin nyt kannattaisi ilmoittaa että:

1. Suomi eroaa Ottawan sopimuksesta siinä olevan eroamisprosessin mukaisesti ja ottaa miinat uudelleen käyttöön.
2. Kaikkea vallan keskirtystä EU:lle vastustetaan ja erityisesti vastustetaan vallan luovutusta maahanmuutossa ja turvapaikoissa.
3. Suomi muuttaa lakinsa Norjan Lokakuu 2015 muutoksen mukaiseksi eli rajalla ei enää oteta vastaan turvapaikkahakemuksia kun Suomeen pyritään turvallisten maiden kautta kuten Ruotsi ja Venäjä ruotsin rajalle valmius aloittaa välittömästi rajatarkastukset jos Ruotsi ja Tanska lopettavat omansa.
4. Maahanmuuttoviraston johto erotetaan ja pidetään erityis-tarkastus jossa käydään läpi jokainen Maahanmuuttoviraston myöntämä turvapaikka koska tuhansia turvapaikkoja on myönnetty aiheettomasti ja vastoin kansainvälisiä sopimuksia, vastoin suomen ulkomaalaislakia ja vastoin euroopan ihmisoikeustuomioistuimen linjauksia.
aiheettomasti myönnetyt turvapaikat peruutetaan ja ne myöntänyt virkailija asetetaan henkilökohtaiseen korvaus- ja Maahanmuuttoviraston johtajilta ulosotetaan koko heidän omaisuutensa heidän tekemiensä virkavirheiden korvauksina.
5. somaleiden, Itakilaisten ja afgaanien osalta aletaan käydä kaikki aiemmin myönnetyt oleskeluluvat läpi ja niitä LAKKAUTETAAN tuhansittain koska ulkomaalaislain mukaan ja kansainvälisten sopimusten mukaan näin kuuluu toimia.
6. Kaikki aiemmin virheellisten maa-arvioiden takia karkottamatta jääneet rikoksiin kuten raiskauksiin ja pahoinpitelyihin syyllistyneet somalit, irakilaiset ja afgaanit karkotetaan.
7. Suomi vastustaa jatkossa kaikki taakanjakoja ja EU:n sisäisiä siirtoja koska ne houkuttelevat lisää ihmisiä eurooppaan ja vaatii että EU:n saatava Kreikka ja italia rekisteröimään jokainen tulija jolloin tulijamäärät romahtavat koska noiden maiden houkutus on ollut se että niiden läpi on päässyt.
8.Mereltä pelastetut hmiset joita tulee enää vähän kun italiasta ja kreikasta ei pääse eteenpäin palautetaan joko Afrikkaan tai Turkkiin.
9. Suomen kansalaisuden ehdoksi laitetaan 4,5 vuoden työskentely edellisen 5 vuoden aikana eli kansalaisuuksien myöntäminen sossupummeille lopetetaan, Tuija Braxin oikeusministerikaudella tehdyt löysennyt kuten suomenkansalaisuuksien antaminen tuomituille raiskaajille perutaan.
10. Sauli Niinistö pahoittelee sitä että oli niin pihalla maanpuolustuksesta ja lupaa perehtyä siihen ja lupaa myös että jatkossa Suomi tekee itse päätöksensä eikä Sauli soittele enää lupia Merkeliltä Suomen omiin päätöksiin.


Jos jätät äänestämättä niin autat silloin muita puolueita ja eniten sinun äänestämättä jättämisestäsi hyötyy vaalit voittava puolue.

Ne persujen kannattajat jotka jättivät äänestämättä 2015 tukivat käytännössä äänestämättä jättämisellään Keskustaa ja ne jotka jättävät äänestämättä 2019 tukevat Demareita ja Kokoomusta.

Alaric

 • Administrator
 • Jäsen^^^
 • *****
 • Viestejä: 25 641
 • Liked: 67113
 • Ei maata ilman kansaa, ei kansaa ilman verilinjaa
Presidentinvaalit 2018 (vaalituloksia kommentoidaan täällä)
« Vastaus #1173 : 21.01.2018, 19:13:09 »
http://www.iltalehti.fi/politiikka/201801212200684888_pi.shtml (21.1.2018)

Lainaus
Näkökulma: Huhtasaari kerää suosituksia vaalikoneissa - muhiiko presidentinvaaleissa minijytky?

Kiinnostavimmat henkilöt vaalien loppusuoralle tultaessa ovat Paavo Väyrynen ja Laura Huhtasaari, kirjoittaa Iltalehden toimittaja Olli Waris.

Nämä vaalit on taputeltu. Se tuli selväksi, kun seurasi kuhinaa Sauli Niinistön vaalitilaisuuksissa lauantaina Keravalla ja Järvenpäässä.

Niinistö oli varsinkin Keravalla kuin tv:stä tuttu Kauniit ja rohkeat -tähti, jonka halusivat nähdä livenä niin nuoriso kuin varttuneempikin väki.

Kovin toisenlaiselta näytti meno esimerkiksi Hyvinkään Prisman aulassa 9. tammikuuta, jossa kourallinen ihmisiä kuunteli keskustan presidenttiehdokasta Matti Vanhasta kohteliaan etäisyyden päästä.

Puheen jälkeen muutamat tarjolla olleet vihreät Vanhas-ämpärit sentään vaihtoivat omistajaa.

Niinistön suosio on mykistävää - esimerkiksi demareista 75 prosenttia ja vihreistä 42 prosenttia on ilmoittanut HS:n kyselyssä äänestävänsä Niinistöä presidentinvaalien ensimmäisellä kierroksella.

Vielä voi silti hakea jännitystä siitä, valitaanko Niinistö jo ensimmäisellä kierroksella jatkoon. Kiinnostavimmat hahmot ovat vaalien loppusuoralle tultaessa valitsijayhdistyksen ehdokas Paavo Väyrynen ja perussuomalaisten Laura Huhtasaari.

(...)

Perussuomalaiset ovat saaneet lisää virtaa vaalikoneista, joissa Huhtasaari on saanut ehdokkaista eniten osumia - sunnuntaina selvisi, että Huhtasaari on Uutissuomalaisen ja MTV:n vaalikoneen ohella suositelluin ehdokas myös Iltalehden vaalikoneessa.

- Haavisto on hyytymässä eikä Paavo tahdo nousta todelliseksi Niinistön haastajaksi, vaikka tekee kuinka paljon mekkalaa, perussuomalaisten viestintävastaava Matti Putkonen sanoi sunnuntaina Iltalehdelle ja tarjosi tietysti "meitin Lauraa" kakkossijalle.

(...)

Huhtasaarta äänestetään tiettyjen asioiden vuoksi: esimerkiksi siksi, että hän suhtautuu nihkeästi maahanmuuttoon, ajaa Suomen EU-eroa ja käy hiukan epämääräistä sananvapauskampanjaa - "jos olet eri mieltä, olet vihapuhuja", Huhtasaari sanoo vaalivideossaan.

Eräs tukija perusteli keskiviikkona Haminassa Huhtasaaren äänestämistä sillä, että Huhtasaari "kannattaa suomalaisuutta".

- Laitetaan piikki kiinni ja suomalaiset kerrankin etusijalle, toinen Huhtasaaren tukija tokaisi Kotkassa Trumpin hengessä.

Sunnuntaina 28. tammikuuta selviää, nähdäänkö presidentinvaaleissa - anteeksi loppuun kulunut sanonta - perussuomalaisten toivoma minijytky.

Käytännössä se tarkoittaisi vaalien kakkossijaa, joka antaisi perussuomalaisille herkulliset lähtökohdat tulevia eduskuntavaaleja silmällä pitäen.
Ei ota vieraat milloinkaan
kallista perintöänne.
Tulkoot hurttina aroiltaan!
Mahtuvat multaan tänne.

Lahti-Saloranta

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 16 352
 • Liked: 32174
Presidentinvaalit 2018 (vaalituloksia kommentoidaan täällä)
« Vastaus #1174 : 21.01.2018, 19:15:34 »
Kieltämättä kimurantti tilanne nyt lehtitaloilla ja toimittajilla. Kansa on samaa mieltä ehdokkaan kanssa, joka on edellä mainittujen mielestä kaikessa väärässä.
Vielä kimurantimmaksi asian tekee se että Lauran vastauksissa ei ole mukana poliittista korrektiivisuutta ja ne poikkeavat merkittävästi muiden vastauksista. Vaalikoneen käyttäjä taasen vastaa rehellisesti mitä mieltä on kun ei ole tarvetta eikä mahdollisuutta näyttää muille kuinka hyvä ihminen on.
Vaikka tarkoitusperät olisivat maailman parhaat, niin monien, täysin erilaisten kulttuuritaustojen omaavien ihmisten kotouttaminen onnistuneesti ei ole mahdollista

JiM

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 671
 • Liked: 1971
Presidentinvaalit 2018 (vaalituloksia kommentoidaan täällä)
« Vastaus #1175 : 21.01.2018, 19:38:15 »
Tilanne Kansan Gallupissa..

http://www.kansangallup.fi/52/writer

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 5 303
 • Liked: 12413
Presidentinvaalit 2018 (vaalituloksia kommentoidaan täällä)
« Vastaus #1176 : 21.01.2018, 19:42:20 »

Lainaus
Näkökulma: Huhtasaari kerää suosituksia vaalikoneissa - muhiiko presidentinvaaleissa minijytky?
OT: Tuon Soiniin assosioituvan, epämiellyttävän "jytky"-sanan tilalle pitäisi keksiä joku "lauramainen" raikkaampi, rohkeutta ja muutosta kuvaava termi.

Jytkyn teki maahanmuuttokriittisyys ja euro-kriittisyys ja eu-kriittisyys eikä Timo Soini ole mitään noista joten jytkyä voi aivan hyvin käyttää.

Soini ei tehnyt jytkyä, Soini antoi sille vain nimen.

Jos jätät äänestämättä niin autat silloin muita puolueita ja eniten sinun äänestämättä jättämisestäsi hyötyy vaalit voittava puolue.

Ne persujen kannattajat jotka jättivät äänestämättä 2015 tukivat käytännössä äänestämättä jättämisellään Keskustaa ja ne jotka jättävät äänestämättä 2019 tukevat Demareita ja Kokoomusta.

Ernst

 • Asiantuntija
 • Jäsen^^^
 • *****
 • Viestejä: 27 054
 • Liked: 20157
Presidentinvaalit 2018 (vaalituloksia kommentoidaan täällä)
« Vastaus #1177 : 21.01.2018, 19:46:09 »
Vaimoni, joka ei ole PS:lle juuri koskaan lämmennyt, kävi tänään heittämässä ennakkoäänestyksessä ns. ylävitosen. Siis Laura Huhtasaaren numeron vaalilippuun.

Käskin häntä (meillä on tällainen 30 vuoden kehittämä keskinäinen retoriikka) näin tekemään, ja hän totesi, että no kyllä minä sitten menen. Ja meni myös. Kaksi ääntä tästä majasta.

Käskekää muutkin.
Det humana saknas helt hos Sannfinländarna.
Ihmisyys puuttuu kokonaan perussuomalaisilta.
-Anna-Maja Henriksson (r.)

Tabula Rasa

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 24 528
 • Liked: 17555
 • Kuka jos en minä
Presidentinvaalit 2018 (vaalituloksia kommentoidaan täällä)
« Vastaus #1178 : 21.01.2018, 19:53:51 »
Itse sain eilen yhden niinistöläisen kääntämään kelkkansa ja käyttämään järkeään. Ja aikaa on vaikuttaa vaaleihin vielä muutema viikkoja päiviä. Ehkäpä panostan videoeditaatioon seuraavaksi..

Tänään pitäisi olla kasilta maikkarin tentti. Saapa nähdä tuleeko uusi rimanalitus. Missäs tuota saapi netissä seurattua?
« Viimeksi muokattu: 22.01.2018, 00:23:18 kirjoittanut Tabula Rasa »
Hedelmistään puu tunnetaan.

''UPMn Kyselytutkimuksessa 40 prosenttia ei sisäistänyt sitäkään että puu on vessapaperin ja pahvin raaka-aine.''

pateulkomaat

 • Vieras
Presidentinvaalit 2018 (vaalituloksia kommentoidaan täällä)
« Vastaus #1179 : 21.01.2018, 19:56:56 »
Tilanne Kansan Gallupissa..

http://www.kansangallup.fi/52/

Joo, miksi tällaisia edes linkitetään tänne? Lol mikä "gallup".

Skeptikko

 • Administrator
 • Jäsen^^^
 • *****
 • Viestejä: 14 025
 • Liked: 22597
Presidentinvaalit 2018 (vaalituloksia kommentoidaan täällä)
« Vastaus #1180 : 21.01.2018, 19:57:12 »
Itse sain eilen yhden niinistöläisen kääntämään kelkkansa ja käyttämään järkeään. Ja aikaa on vaikuttaa vaaleihin vielä muutema viikkoja

Eikös niihin vaaleihin ole enää vain tasan viikko aikaa?

Aikataulut - Vaalit.fi
http://www.vaalit.fi/fi/index/vaalit/presidentinvaali/aikataulut.html

Lainaus
Ensimmäinen vaali:
vaalipäivä sunnuntai 28.1.2018
ennakkoäänestys kotimaassa 17.-23.1.2018
ennakkoäänestys ulkomailla 17.-20.1.2018
ehdokasasettelu vahvistetaan 21.12.2017
ehdokashakemukset jätettävä viimeistään 12.12.2017 ennen klo 16
äänioikeustiedot määräytyvät 8.12.2017 ja äänioikeusrekisteri perustetaan 13.12.2017.

Mahdollinen toinen vaali:
vaalipäivä sunnuntai 11.2.2018
ennakkoäänestys kotimaassa 31.1.-6.2.2018
ennakkoäänestys ulkomailla 31.1.-3.2.2018
« Viimeksi muokattu: 21.01.2018, 20:11:35 kirjoittanut Skeptikko »
En homona toivota tervetulleiksi Suomeen henkilöitä, jotka haluavat tappaa minut:
http://www.bbc.com/news/magazine-33565055

Tanskan pakolaisapu: hallitsematon tulijatulva johtamassa armageddoniin ja yhteiskuntamme tuhoon:
http://jyllands-posten.dk/international/europa/ECE7963933/Sammenbrud-truer-flygtningesystem/

Lalli IsoTalo

 • "Hallituksenkaataja"
 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 41 103
 • Liked: 63297
 • Takaisinviskaaja, takaisintyöntäjä
Presidentinvaalit 2018 (vaalituloksia kommentoidaan täällä)
« Vastaus #1181 : 21.01.2018, 20:00:24 »
MTV3 Suuri presidentinvaalitentin keskustelut siis tänne:

Presidentinvaalit 2018 - vaaliväittelyiden seurantaketju
https://hommaforum.org/index.php/topic,124221.msg2815401.html#msg2815401
“Tavoitteemme on pakolaisten suojelu. Rajat ovat sille este.”
— Soros

“Punavihreä siirtymä on paskanruskea!”
— Tri. Eero Paloheimo

“Inspiroivaa, että pieni lapsellisten naisten joukko voi tällaisessakin tilanteessa asettaa kokonaisen kansakunnan vaaraan.”
— Jäsen Sivulause

Alaric

 • Administrator
 • Jäsen^^^
 • *****
 • Viestejä: 25 641
 • Liked: 67113
 • Ei maata ilman kansaa, ei kansaa ilman verilinjaa
Presidentinvaalit 2018 (vaalituloksia kommentoidaan täällä)
« Vastaus #1182 : 21.01.2018, 20:50:14 »
Viher- ja persubotit ovat käyneet valtaamassa Oulu-lehden kyselyn.

https://www.oululehti.fi/ (kelatkaa hiukan alaspäin, kysely sivun oikeassa reunassa)
Ei ota vieraat milloinkaan
kallista perintöänne.
Tulkoot hurttina aroiltaan!
Mahtuvat multaan tänne.

Lahti-Saloranta

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 16 352
 • Liked: 32174
Presidentinvaalit 2018 (vaalituloksia kommentoidaan täällä)
« Vastaus #1183 : 21.01.2018, 23:11:29 »
Jussi osaa kyllä vittuilla sivistyneesti
Suomi takaisin
Finland tillbaka
Vaikka tarkoitusperät olisivat maailman parhaat, niin monien, täysin erilaisten kulttuuritaustojen omaavien ihmisten kotouttaminen onnistuneesti ei ole mahdollista

Tsuudi

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 802
 • Liked: 2444
 • Päähänpotkinnan voimaaannuttama Tsuudi pohjoisesta
Presidentinvaalit 2018 (vaalituloksia kommentoidaan täällä)
« Vastaus #1184 : 21.01.2018, 23:26:44 »
Taivas varjele minkälaisen keskityksen ampui sivari taas. Jos en olisi Jussin joukoissa, niin puntti tutisisi.
Tuskin maltan odottaa vuoden päästä tulossa olevaa keskitystä. Silloin toivottavasti näemme myös nopean läpimurron!
Toivottavasti tulituki riittää nyt toimittamaan (seksi)pommin kohteeseen😀!
« Viimeksi muokattu: 21.01.2018, 23:32:42 kirjoittanut Tsuudi »
"Hyvä pystykorva on parempi kuin huono nainen."

Dick Ursby

 • Jäsen^^
 • **
 • Viestejä: 470
 • Liked: 1526
 • Etnonationalisti
Presidentinvaalit 2018 (vaalituloksia kommentoidaan täällä)
« Vastaus #1185 : 22.01.2018, 00:20:11 »
Tein eilen huvikseni kaikki mahdolliset vaalikoneet. Jos vastailee ennalta-arvattavan konservatiivisesti, saa Väykän tai Lauta-Matin tai Lauran, melko pienillä %-eroilla. Mutta koska Laura on ainoa joka kehtaa laittaa äärimielipiteen monikulttuuri- ja pakolaiskysymyksiin, hän voittaa aina.

Johtopäätös: vaalikoneiden käyttäjät eivät halua monikulttuuria ja pakolaisia. Eivätkä pakkoruotsia. Mitäs median paviaanit ja politiikan laukkuryssät sanotte siihen?
Olisit profiloinut etnisesti!

Jaksuhali

 • Vieras
Presidentinvaalit 2018 (vaalituloksia kommentoidaan täällä)
« Vastaus #1186 : 22.01.2018, 00:28:50 »
https://www.facebook.com/jussi.hallaaho/posts/1606112576175597?pnref=story

1200 tykkäystä viidessä tunnissa. Kyllä sieltä jytky tulee. Sauli voi jo alkaa luonnostella kirjaa nimeltä Mitä tapahtui?  ;D

-PPT-

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 11 141
 • Liked: 11865
Presidentinvaalit 2018 (vaalituloksia kommentoidaan täällä)
« Vastaus #1187 : 22.01.2018, 01:11:49 »
Onko jollakulla tiedossa pressanvaalien historiasta sellaista yksityiskohtaa että miksi vaalit täytyy järjestää keskellä talvea? Eduskuntavaalitkinhan siirrettiin maaliskuusta kuukautta myöhemmin koska silloin on todennäköisesti lämpimämmät ilmat. Pressaehdokkaat kyllä jaksavat sitten värjötellä toreilla kovillakin pakkasilla?

migri

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 2 814
 • Liked: 9822
Presidentinvaalit 2018 (vaalituloksia kommentoidaan täällä)
« Vastaus #1188 : 22.01.2018, 01:29:23 »
Tilanne Kansan Gallupissa..

http://www.kansangallup.fi/52/
Laura Huhtasaari
3488 ääntä 77%
Näkyy olevan melkoista nousua.. Taitaa olla iso ylläri tulossa.
I haven't seen democrats this mad since Republicans freed their slaves.
"Just because you're offended, doesn't mean you're right" - Ricky Gervais

Tabula Rasa

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 24 528
 • Liked: 17555
 • Kuka jos en minä
Presidentinvaalit 2018 (vaalituloksia kommentoidaan täällä)
« Vastaus #1189 : 22.01.2018, 02:00:06 »
Tilanne Kansan Gallupissa..

http://www.kansangallup.fi/52/
Laura Huhtasaari
3488 ääntä 77%
Näkyy olevan melkoista nousua.. Taitaa olla iso ylläri tulossa.

Muistetaan realismi. Kuusinumeroinen psn kannattajakunta ei ole miljoonia. Aktiivit ja psn politiikan puolella olevat ovat selvästi aktivoituneet, mutta viisinumeroinen määrä netissä aktiiveja ei tee vielä uurnilla suurta eroa. Kuitenkin jos se viisinumeroinen ryhmä saa edes kerran vuoteen yhden lisää per naama joka etsii uusia aktiiveja, on kenttä täysin omaa luokkaansa verrattuna toisten puolueiden nelinumeroisten aktiivien määrään nähden.
Hedelmistään puu tunnetaan.

''UPMn Kyselytutkimuksessa 40 prosenttia ei sisäistänyt sitäkään että puu on vessapaperin ja pahvin raaka-aine.''

Pellonpekko

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 712
 • Liked: 801
Presidentinvaalit 2018 (vaalituloksia kommentoidaan täällä)
« Vastaus #1190 : 22.01.2018, 02:34:18 »
No Jussi vakuutti lopulta että vaivaudun minäkin äänestämään, ja menee puolueenkin parhaaksi ja sitä kautta lopulta suomalaisten parhaaksi.
Sopivat piruilut Paavon suuntaankin - oikein nautittavaa. Toivottavasti Laura saa enemmän ääniä kuin Soini omalla kokeilullaan, niin nautinto sen kuin kasvaisi. Toisen kierroksen paikka tietenkin olisi ihan täysosuma.
Eli lappuun sitten se 5.
« Viimeksi muokattu: 22.01.2018, 02:38:58 kirjoittanut Pellonpekko »

koojii

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 3 179
 • Liked: 7858
Presidentinvaalit 2018 (vaalituloksia kommentoidaan täällä)
« Vastaus #1191 : 22.01.2018, 02:59:23 »
Onko jollakulla tiedossa pressanvaalien historiasta sellaista yksityiskohtaa että miksi vaalit täytyy järjestää keskellä talvea? Eduskuntavaalitkinhan siirrettiin maaliskuusta kuukautta myöhemmin koska silloin on todennäköisesti lämpimämmät ilmat. Pressaehdokkaat kyllä jaksavat sitten värjötellä toreilla kovillakin pakkasilla?

On se pressanvaali ollut joskus heinäkuussakin. Viimeksi 25. heinäkuuta 1919.

Nykyään laki rajoittaa ajankohtaa:

https://www.finlex.fi/fi/laki/ajantasa/1998/19980714

"Presidentinvaalin ajankohta
127 § (21.5.2010/431)
Vaalipäivä
Presidentinvaalin ensimmäisen vaalin vaalipäivä on tammikuun neljäs sunnuntai kuudentena vuotena sen vuoden jälkeen, jona tasavallan presidentti viimeksi ryhtyi toimeensa.

Jos toinen vaali on toimitettava, sen vaalipäivä on ensimmäistä vaalia seuraava toinen sunnuntai.

Jos on ryhdyttävä toimenpiteisiin presidentin valitsemiseksi sen johdosta, että presidentti, presidentiksi valittu tai presidenttiehdokas on tullut pysyvästi estyneeksi tai kuollut, valtioneuvoston Suomen säädöskokoelmassa julkaistavalla päätöksellä säädetään siitä mahdollisimman pian seuraavasta sunnuntaista, jolloin presidentinvaali on toimitettava.
"

Ehkä joku palstalla osaa valaista sitä miksi lakiin on päädytty aikoinaan ottaaman tuollainen ajankohta keskellä kylmintä talvea.

Toki tuon lain voisi muuttaa niin että vaalipäivä olisi esimerkiksi aina toukokuun ensimmäinen sunnuntai tai toinen sunnuntai jos vappupäivä on sunnuntai 1.5. Tai sitten vaikka siirtää vaalit syyskuun alkuun.

Kesäkuukausina taitaa olla ihmisillä parempaakin tekemistä kuin jotain vaaleja seurata.

Mandula

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 1 942
 • Liked: 5220
 • Klamydia - Suomi-neidon elätit
Presidentinvaalit 2018 (vaalituloksia kommentoidaan täällä)
« Vastaus #1192 : 22.01.2018, 08:45:23 »
Tilanne Kansan Gallupissa..

http://www.kansangallup.fi/52/

Joo, miksi tällaisia edes linkitetään tänne? Lol mikä "gallup".

Yhtä luotettava kuin perinteisetkin gallupit ja "asiantuntijoiden" ennusteet. LOL.

Lainaus
Tässä katsannossa Hillary Clintonin voiton todennäköisyys on New York Timesin mukaan peräti 87 prosenttia. Toisessa, FiveThirtyEight-laitoksen ennusteessa Clintonin voiton todennäköisyydeksi on laskettu 75,2 prosenttia
https://www.aamulehti.fi/maailma/usan-vaaleihin-enaa-viisi-paivaa-kuinka-trump-voisi-nousta-enaa-voittoon-naiden-lukujen-jalkeen-24043169/

Lainaus
Donald Trump on pelle (...) Hänen mahdollisuutensa ovat tietysti 0,0.
http://puheenvuoro.uusisuomi.fi/sites/default/files/imagecache/biggest/domain-16397/kuvat/saska.JPG

Lainaus
Presidentti Sauli Niinistön kannatus on entisestään vankistunut. Nyt hän saisi 1. kierroksen äänistä peräti 80 prosenttia.
https://yle.fi/uutiset/3-9953949
« Viimeksi muokattu: 22.01.2018, 08:48:48 kirjoittanut Mandula »
Klamydia - Suomi on sun

Skeptikko

 • Administrator
 • Jäsen^^^
 • *****
 • Viestejä: 14 025
 • Liked: 22597
Presidentinvaalit 2018 (vaalituloksia kommentoidaan täällä)
« Vastaus #1193 : 22.01.2018, 11:19:43 »
Presidentin kanslia halusi korjata Feministisen puolueen puheenjohtajan tulkintaa Niinistön sanomisista
http://www.iltalehti.fi/politiikka/201801222200685969_pi.shtml

Lainaus
Feministisen puolueen puheenjohtajan mukaan presidentin kanslia yritti vaikuttaa hänen sanomisiinsa.
Puheenjohtaja Katju Aro kertoo, että kanslia vaati häneltä oman sitaattinsa muokkaamista.
...
Henkilökohtaisessa viestissä Aroa pyydettiin muuttamaan hänen antamansa suoran haastattelusitaatin sisältöä, eli oikaisemaan tulkintaansa tasavallan presidentti Sauli Niinistön sanomisista.

Feministinen puolue päätti harkinnan jälkeen kertoa saamastaan viestistä julkisesti, koska puolue haluaa nostaa keskustelua asiasta ennen vaaleja ja pohtii, onko myös muille tahoille lähetty vastaavia viestejä.
...
Haastattelun julkaisun jälkeen Niinistön erityisavustaja pyysi Aroa ottamaan yhteyttä jutun julkaisijaan ja oikaisemaan ääripäihin viitanneen sitaatin, koska kanslian tulkinnan mukaan Niinistö ei ole käyttänyt sanaa ääripää.

Aro viittasi kuitenkin sitaatissaan laajasti jaettuun tulkintaan presidentti Niinistön "tolkun ihmistä" koskevien puheiden merkityksistä ja kieltäytyi tekemästä oikaisua.

Aro kertoi myös olevansa valmis jatkamaan keskustelua aiheesta julkisesti.

- Yhteydenotto hätkähdytti. Koin viestit niiden kohteliaasta sävystä huolimatta painostaviksi. Presidentin kanslia pyysi meitä muuttamaan jo julkaistussa haastattelussa sanomiani asioita, Aro sanoo.

Puolue pitää erikoisena sitä, että vahvasta gallupsuosiosta ja laajasta medianäkyvyydestä nauttivan presidentin kanslia katsoo aiheelliseksi tarttua pienen poliittisen toimijan kannanottoihin yksityisillä viesteillä. Puolue pohtii, onko vastaava ohjausta tapahtunut myös muille.
...
Istuva presidentti ja kansanliikkeen ehdokas Sauli Niinistö on presidenttikamppailun aikana kiistänyt puhuneensa ääripäistä maahanmuuttokeskustelun yhteydessä.

- Olen korostanut tolkun ja maltin ihmistä, en ääripäitä, en ole koskaan käyttänyt itse sanaa ääripäät, Niinistö totesi Ylen (15.1.) presidenttitentissä.

Todellisuudessa Niinistö on maininnut ääripäästä maahanmuuttoon liittyen sekä ääripäistä Nato-keskusteluun liittyen.

Esimerkiksi Maanpuolustuskurssin avajaisissa 7.11.2016 Niinistö totesi, että kiivainta keskustelua turvallisuudesta käyvät Suomessa "pienehköt ääripäät, joilla on täysin vastakkaiset lähtökohdat: on niitä, joiden mielestä Suomen pitää liittyä Natoon nyt jos koskaan, ja sitten niitä, joiden mielestä Natoon ei pidä liittyä nyt eikä koskaan”.

Maahanmuuttoon liittyen Niinistö on viitannut ääripäähän Facebook-kommentissaan 3.2.2016, kun hän totesi, että ”puheeni panettelijat saivat paljon julkisuutta eivätkä ollenkaan ymmärtäneet, että saattoivat vääristelyllään luoda intoa ääripäähän”.
En homona toivota tervetulleiksi Suomeen henkilöitä, jotka haluavat tappaa minut:
http://www.bbc.com/news/magazine-33565055

Tanskan pakolaisapu: hallitsematon tulijatulva johtamassa armageddoniin ja yhteiskuntamme tuhoon:
http://jyllands-posten.dk/international/europa/ECE7963933/Sammenbrud-truer-flygtningesystem/

Jaksuhali

 • Vieras
Presidentinvaalit 2018 (vaalituloksia kommentoidaan täällä)
« Vastaus #1194 : 22.01.2018, 11:28:19 »
Kerrankin joku feministi paljastaa piilotetun valtarakenteen ja on oikeassa.  :D

Siitä saa Laura aseet käteen. "Presidenttinä en painostaisi muita poliittisia toimijoita."

Mandula

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 1 942
 • Liked: 5220
 • Klamydia - Suomi-neidon elätit
Presidentinvaalit 2018 (vaalituloksia kommentoidaan täällä)
« Vastaus #1195 : 22.01.2018, 11:29:12 »
Niinistölle on käymässä Sipilät.

Kaikki meni hyvin siihen asti, kun käsikirjoitukset oli hyvin laadittu eikä turhia höpissyt julkisuuteen. Ja jos höpisi, niin tuli vaan sellaista jargonia jossa ei oikeastaan edes sanota mitään.

Nyt kun joutuu selviytymään spontaaneissa tilanteissa yksin (tai no olihan MTV:n tilaisuudessa toimittajat apuna) eikä oikein tahdo muistaa mitä on tullut sanottua missäkin tilanteessa (joku ilkeä voisi sanoa, että valehtelijat jäävät kiinni ennen pitkää kun eivät enää muista mitä on tullut valehdeltua), niin kulissit alkavat kaatua yksi toisensa perään.

Sipilä on isojen poikien sätkynukke sekä syntipukki, Niinistö taitaa olla samojen tahojen ohjauksessa myös. Brysselissä on varmaan narut vähän solmussa.
Klamydia - Suomi on sun

Herbert

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 1 151
 • Liked: 3755
Presidentinvaalit 2018 (vaalituloksia kommentoidaan täällä)
« Vastaus #1196 : 22.01.2018, 18:12:41 »
Lainaus
Accuscoren ennuste: Niinistöä ei valita presidentiksi suoraan ensimmäisellä kierroksella - 49,2 prosentin kannatus
 
Analytiikkayhtiö Accuscoren Iltalehdelle tekemän ennusteen mukaan presidentinvaalien kakkostilasta kisaavat Pekka Haavisto ja Paavo Väyrynen.

Lainaus
Analytiikkayhtiö Accuscoren Iltalehden toimeksiannosta tekemän presidentinvaaliennusteen (22.1.) mukaan istuva presidentti, valitsijayhdistyksen ehdokas Sauli Niinistö saa ensimmäisellä kierroksella 49,2 prosenttia äänistä, eikä häntä näin ollen valittaisi suoraan ensimmäisellä kierroksella presidentiksi.

Niinistön ohella toiselle kierrokselle pääsystä kisaavat Accuscoren ennusteen mukaan tasaväkisesti vihreiden Pekka Haavisto 13,6 prosentin kannatuksella, sekä valitsijayhdistyksen ehdokas Paavo Väyrynen 13,2 prosentin kannatuksellaan.

Lainaus
Maanantaina julkaistussa Accuscoren presidentinvaaliennusteessa neljäntenä Haaviston ja Väyrysen kannoilla hengittää perussuomalaisten presidenttiehdokas Laura Huhtasaari, joka saa 7,8 prosentin kannatuksen.

http://www.iltalehti.fi/politiikka/201801222200687508_pi.shtml?ref=juurinyt_desktop
"The problem isn't that Johnny can't read. The problem isn't even that Johnny can't think. The problem is that Johnny doesn't know what thinking is; he confuses it with feeling."

Thomas Sowell

Pullervo

 • Nuivaniemi
 • Jäsen^^^
 • *
 • Viestejä: 6 302
 • Liked: 23913
 • antikomintern
Presidentinvaalit 2018 (vaalituloksia kommentoidaan täällä)
« Vastaus #1197 : 22.01.2018, 18:29:08 »
^ Accuscoren ennuste graafisena samasta IL:n artikkelista.

(e, e2: jokohan nyt tuo IL:n nettisivun pylväitä pystyttävä giffi olisi staattisessa jpg-muodossa.)
« Viimeksi muokattu: 22.01.2018, 18:48:13 kirjoittanut Pullervo »

Micke90

 • Kannatusjäsen
 • Jäsen^^^
 • ****
 • Viestejä: 19 606
 • Liked: 14716
Presidentinvaalit 2018 (vaalituloksia kommentoidaan täällä)
« Vastaus #1198 : 22.01.2018, 18:34:37 »
7,8 % ei ole huono.

Brandis

 • Vieras
Presidentinvaalit 2018 (vaalituloksia kommentoidaan täällä)
« Vastaus #1199 : 22.01.2018, 18:47:03 »
Tärkeintä on, että saadaan toinen kierros ja mahdollisuus kyseenalaistaa Niinistöä keskeisistä aiheista. Tämä näyttää nyt tosi hyvältä. Nyt mennään, hyvät ystävät, asiat edellä kohti suurempaa kannatusta ja tunnelatausta kohti eduskuntavaaleja. Ja eduskuntavaaleissa punnitaan näiden teemojen ja aiheiden todellinen merkitys, sillä siellä on tarkoitus tehdä sisällispolitiikkaa - presidentti on vain yhteiskunnallinen mannekiini, kasvot suhteessa ulkomaailmaan, ja voin henkilökohtaisesti aivan hyvin elää sen kanssa, että Niinistö jatkaa tässä tehtävässä toisen kierroksen kautta kunhan ensin saamme sen toisen kierroksen mahdollisuuden tuoda esiin ja käsitellä tärkeitä, keskeisiä teemojamme. Lisää ruutuaikaa näille aiheille -> ihmisten tietoisuudessa herätetään ajattelun siemenet.

Perussuomalaisilla on näiden vaalien jälkeen näytön paikka siinä miten tämä Lauran aikaan saama hype hyötykäytetään, mitä tehdään toisin kuin tähän asti on tehty, terävöitetäänkö viestintää ja pyritäänkö ohjaamaan sitä eri kanaville, kyseenalaistetaanko valtavirtapolitiikkaa ja -poliittisia lausuntoja enemmän kun mitä tähän asti on tehty. Nämä ovat mielenkiintoisia kysymyksiä ratkaistaviksi ja nähtäviksi. Tilanne tulee käyttää hyödyksi. Ja ennen kaikkea katseet tulee olla suunnattuna nyt jo kohti tulevaa; toimia askel edellä näissä jutuissa, niin hyvä tulee.