Kirjoittaja Aihe: EU hajoaa - Yrittääkö Merkel pelastaa?  (Luettu 9399 kertaa)

Totti

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 6 999
 • Liked: 40362
EU hajoaa - Yrittääkö Merkel pelastaa?
« : 27.08.2016, 01:01:43 »
Merkel on Eurooppa-kiertueella oheisen kalenterin mukaan:

http://qz.com/763022/angela-merkels-post-brexit-european-tour-mapped/

Virallisesti tässä on kyse Brexit-kiertueesta, mutta maavalinta antaa ymmärtää jotain ihan muuta. Lisäksi, miksi Breixit edellyttäisi Euroopan-kiertuetta Merkeliltä? Eihän Britannian eroehtoja ole tarpeen neuvotella kasvokkain paikan päällä maiden päämiesten kanssa. Asia hoitunee ihan Brysselistäkin käsin juristien toimesta.

Jotain on siis meneillään, ja ohessa analyysini mistä on kyse.

Kiertuepäivänä 22.8.16 hän tapasi Ranskan Hollanden ja Italian Renzin. Tämä pitää kaiketi tulkita niin, että Kolmen Suuren Kopla on nyt Saksa, Ranska, Italia, jotka ottavat EU:n ohjat käsiinsä Brexitin myötä. Näillä mailla on myös suurimmat ääniosuudet EU-parlamentissa kun Britit lähtevät.

Merkelin kiertue jatkuu Viroon, Tsekkeihin, Slovakiaan, Ruotsiin, Unkariin, Tanskaan, Hollantiin, Suomeen, Puolaan, Bulgariaan, Sloveniaan, Itävaltaan ja Kroatiaan.

Eri maiden tilanne:

- Ranska. Merkelin lohduttavat sanat ja suhteiden tiivistäminen ovat varmaan tarpeen Ranskalle, joka on terroriaallon riivaama maahanmuuton seurauksena. Hollande (sosialistit) tulee häviämään vaalit 2017 ja riski on suuri, että Ranska saa Frexit-äänestyksen ja jopa lähtee EU:sta muutaman vuoden sisällä.

- Italia on maahanmuuttokaaoksen fokuksessa ensimmäisenä vastaanottajamaana. Kyvyttömät poliitikot eivät osaa hoitaa ongelmaa ja mafia pyörittää salakuljetuksia. EU ei ole saanut paikoilleen luvatut matujen jakamisen ympäri Euroopan, jotta Italia pääsisi niistä eroon. Italiassa on vaalit (viimeistään) 2018 ja sielläkin jotkut puolueet puhuvat EU:sta eroamisesta.

- Saksassakin mielialat ovat nopeasti muuttumassa Merkelin holtitonta maahanmuuttopolitiikkaa vastaan. Refugees Welcome on muuttunut itkuksi kun jalkoväli on yhä useammalla suvakilla kipeä. Saksassa on vaalit 2017, eivätkä ne povaa hyvää Merkelille jos kaaos jatkuu.

- Ruotsi on hukkumassa mamuihin ja riski on suuri, että Ruotsidemokraatit (SD) sanelevat politiikan 2018 vaalien jälkeen. Ruotsin sosialistihallituksen pääministeri Löfven on toistuvasti vaatinut "taakanjakoa", jonka puitteissa EU jakelisi mamut kaikkiin maihin tasaisesti.
Ruotsissa on siis kriisitunnelma päällä ja politiikka uhkaa muuttua kokonaan ellei saada nopeasti helpotusta matukaaokseen. SD on myös EU-kriittinen ja haluaa irrottaa Ruotsin EU:sta tai ainakin neuvotella ehdot uudestaan.

- Hollannissa on alkanut kuulumaan yhä nuivempia ääniä. Siellä on suunnilleen sama tilanne kun Ruotsissa missä nuivan Gert Vildersin PVV uhkaa päätyä sanelemaan politiikan ja jopa eroamaan EU:sta kokonaan. Gert on luvannut EU-eroäänestystä jos hän saa vallan.

- Itävaltalaiset tavikset ovat läpensä kyllästyneet maahanmuuttoon. Nuiva FPÖ-puolue on jo varsin suuri muttei istu hallituksessa. FPÖ on kuitenkin pakottanut Itävallan suitsimaan maahanmuuttoa eli Itävallasta on tulossa yhä nuivempi maa mitä tulee matuinvaasioon. FPÖ on myös EU-kriitinen, joten Itävaltakin saattaa olla luisumassa ulos EU:sta.

- Listan muut maat ovat nuivia mitä tulee maahanmuuttoon. Useimmat ovat jo sulkeneet rajansa tai matut eivät jää niihin huonojen tukien takia. Poikkeuksena Suomi, joka on kovin houkutteleva maa, mutta vastaanotto on toistaiseksi ollut kylmää ja maahanmuutto on perinteisesti jäänyt pieneksi 2015 lukuun ottamatta. Poliitikot Suomessa epäröivät vielä porttien täydellisestä avaamisesta.


Kun tästä alkaa ynnäämään yhteen 1+1, niin alkaa kirkastumaan tietty kuvio:

- Eli Kolmen Koplassa Saksassa, Ranskassa ja Italiassa on varsin suuret matuongelmat ja maat uhkaavat luisua anarkiaan. Hang-around -jäsenenä on Ruotsi, joka periaatteessa on jo menettänyt hallinnan tilanteesta eikä tosiasiassa enää kokonaan hallitse omaa maa-aluettaan.

- EU-kriittiset puolueet, jotka uhkaavat EU-erolla taas ovat nousemassa Hollannissa, Ranskassa, Italiassa, Ruotsissa, Itävallassa. Jos yksikin maa Britannian lisäksi lähtee EU:sta, koko sosialistinen projekti uhkaa punoutua auki koinsyömän villapaidan tapaan.

Ratkaisu edellisiin ongelmiin on matujen siirtäminen pois kriisimaista nuiviin maihin, Suomi mukaan lukien. Tällöin ehkä vältettäisiin vallan siirtymistä maiden sisällä ja samalla EU-eron aaltoa joka siitä seuraisi.

Olen siis näkevinäni Merkelin kiertueessa pyrkimys saada aikaan EU:n kaavaileman "taakanjaon" eli matujen massasiirrot Suomen kaltaisiin maihin, joissa vielä on "tilaa".

Jos näin on, kysymys kuuluu, mitä Merkel on luvannut esim. Sipilälle, jotta ovet avattaisiin massamaahanmuutolle? Onko Sipilä valmis tekemään Kataiset? Maanpetturi Katainenhan lahjoitti miljardeja veroeuroja Kreikkaan komission virkaa vastaan, jotta Merkel saisi irrotettua saksalaiset pankit Kreikan kriisilainoista. Sipilä voisi tyydyttää Merkelin ja toistaa tempun avaamalla ovet matuille, joista Merkel haluaa eroon.
« Viimeksi muokattu: 27.08.2016, 01:03:56 kirjoittanut Totti »
Sosialisti on mätä ydintä myöten.
 - kansanviisaus

onni4me

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 1 119
 • Liked: 1963
Vs: EU hajoaa - Yrittääkö Merkel pelastaa?
« Vastaus #1 : 27.08.2016, 01:38:50 »
Maanpetoksen suuruutta ei kannata vähätellä.Mitä kabineteissa eli ns. "politiikanteon keskiössä" on uskoteltu suurille johtajillemme, jäänee ikuiseksi salaisuudeksi.

Mikäli vanhat merkit pitävät paikkansa, niin nyökyttely ja takuutukset jatkuvat  hamaan tappiin asti, kuten neukkulan kanssa, jolloin Suomi suunnilleen viimeisenä myönsi että "jotain" oli naapurimaassa tapahtunut.

Suomea ei tosiaan ole siunattu kovinkaan lahjakkailla johtajilla. Pikemminkin vähä-älyisillä.
Perussuomalaiset on ihan ookoo tappaa koska he saattaisivat heiluttaa persettä - ja myydä sitä - ja sen takia valtion ei tule turvata heidän elämäänsä.
Asraa mukaillen tämä on ihan ookoo asia sanoa täällä modejen mielestä.

Totti

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 6 999
 • Liked: 40362
Vs: EU hajoaa - Yrittääkö Merkel pelastaa?
« Vastaus #2 : 27.08.2016, 23:18:15 »
Taisin en ennakoida ihan oikein Merkelin reissun tarkoitusperää. Hesari uutisoi ( http://www.hs.fi/ulkomaat/a1472191361779 ), että Merkelin keskustelut eri maissa koski lähinnä maahanmuuttoa.

Nyt jää nähtäväksi mitä uusia "linjauksia" Suomessa tehdään maahanmuuton suhteen. Avataanko rajat kuten Merkel tahtoo, vai yrittääkö Sipilä ylläpitää kepun kannatuksen seuraavin vaaleihin pitämällä tiukempi linja.

Forssan kaaos varmaan osaltaan on säikäyttänyt poliitikkoja miettimään uudelleen Suomen "monikulttuuristamista". Asia ei taida olla ihan niin helppo kun kuviteltiin.

Elämme mielenkiintoisia aikoja.
Sosialisti on mätä ydintä myöten.
 - kansanviisaus

Totti

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 6 999
 • Liked: 40362
Vs: EU hajoaa - Yrittääkö Merkel pelastaa?
« Vastaus #3 : 28.08.2016, 00:45:02 »
Tämä Merkelin kiertue muuttuu yhä mielenkiintoisemmaksi.

GoV kirjoittaa ( http://gatesofvienna.net/2016/08/et-tu-bohuslav/ ) Tsekin pääministeri Sobotkasta, joka on jyrkästi vastustanut maahanmuuttoa.

25.8. Merkel kävi Tsekeissä jututtamassa herra Sobotkaa, joka ilmoitti, että tsekit eivät tule ottamaan matuja EU:n muista maista.

Päivä myöhemmin Sobotka kuitenkin näki valon. Hän tajusi mikä rikkaus maahanmuutto on ja hallitus selvittää nyt 6000 matun vastaanottamista EU:n kiintiöiden puitteissa.

Kaikesta päätellen Merkel hurmasi tsekit, joten kiertueen edetessä saamme kaiketi vielä nähdä uusia pikarakastumisia EU:n tähtien alla.
Sosialisti on mätä ydintä myöten.
 - kansanviisaus

xor_rox

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 8 673
 • Liked: 9911
 • Päässänne on kontrolleja
Vs: EU hajoaa - Yrittääkö Merkel pelastaa?
« Vastaus #4 : 28.08.2016, 02:48:28 »
Taidamme olla paljon kuviteltua suurempien voimien edessä, mitä siis päätösvaltaisuuteemme tulee. Aika illuminati-meininkiä tämä alkaa olla, pakko myöntää. Tai sitten Merkele kertoi Sobotkalle, kuinka Deutche Bankin käy, jos ette ota tuhansia muslimimatuja maahanne.

artti

 • Vihjeettömät
 • Jäsen^^^
 • *
 • Viestejä: 2 667
 • Liked: 1743
 • Ajattele isommin Ajattele kaukonäköisemmin
Vs: EU hajoaa - Yrittääkö Merkel pelastaa?
« Vastaus #5 : 28.08.2016, 12:00:39 »
Poliitikkojen habituksesta päättelee paljon. Valtakunnanjohtajan habitus kertoo konsanaan enemmän kuin tuhat valtakunnan tilaa koskevaa tiedoitusta. Parhaiten habitus ilmenee videoita katsomalla. Omaa habitusta voi yrittää kontrolloida mentaaliharjoittelulla. Julkisessa virassa oleminen on kokonaisvaltainen homma, siihen sisältyy silmien muljailun kontrolli. Se on tarkkaa hommaa aina, kun on ihmisiä paikalla ja luottamusta pitää viestittää habituksella.
« Viimeksi muokattu: 28.08.2016, 13:36:25 kirjoittanut artti »
Jäljentävä paperi äänestyslapun alla on äänestäjän kuitti
Provosoiminen on toimintaa, jonka tavoitteena on negatiivinen reaktio (omalla vastuulla)
Pelkureilla ei ole demokratiaa
Tulevaisuusorientoidu positiivisesti

Delaz

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 1 024
 • Liked: 469
 • Say no to globalism in all its forms
Vs: EU hajoaa - Yrittääkö Merkel pelastaa?
« Vastaus #6 : 28.08.2016, 12:35:16 »
GoV kirjoittaa ( http://gatesofvienna.net/2016/08/et-tu-bohuslav/ ) Tsekin pääministeri Sobotkasta, joka on jyrkästi vastustanut maahanmuuttoa.

Päivä myöhemmin Sobotka kuitenkin näki valon. Hän tajusi mikä rikkaus maahanmuutto on ja hallitus selvittää nyt 6000 matun vastaanottamista EU:n kiintiöiden puitteissa.
Sinä maksat! Me maksamme! Merkel lahjoo. Vai käyttääkö mutti voimaa?
Capitalism and socialism both suck! Build something new, friendly for human beings.

Kokoliha

 • Vieras
Vs: EU hajoaa - Yrittääkö Merkel pelastaa?
« Vastaus #7 : 28.08.2016, 19:19:16 »
25.8. Merkel kävi Tsekeissä jututtamassa herra Sobotkaa, joka ilmoitti, että tsekit eivät tule ottamaan matuja EU:n muista maista.

Päivä myöhemmin Sobotka kuitenkin näki valon. Hän tajusi mikä rikkaus maahanmuutto on ja hallitus selvittää nyt 6000 matun vastaanottamista EU:n kiintiöiden puitteissa.

xor_rox on oikeassa, todella huolestuttavaa illuminati-meininkiä. Jos Unkarissa käy samoin ja Orbanista tulee Merkelin visiitin jälkeen suvakki, niin tää peli alkaa olla koko Euroopan osalta sitten tässä. Mistä tämä voi johtua? Mikä tuossa täti merkeleessä niin pelottaa? Onko se jokin noita tai meedio? Mikä otus se oikein on ja ennen kaikkea, mikä on se uberersalainen asia, jolla uhkaamalla merkele saa toiset lopulta tanssimaan pillinsä mukaan? Koko Eurooppa (hyökkääjälaumat ehkä pl.) kiljuu saada tietää.

Parsifal

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 4 572
 • Liked: 3238
Vs: EU hajoaa - Yrittääkö Merkel pelastaa?
« Vastaus #8 : 28.08.2016, 19:49:15 »
25.8. Merkel kävi Tsekeissä jututtamassa herra Sobotkaa, joka ilmoitti, että tsekit eivät tule ottamaan matuja EU:n muista maista.

Päivä myöhemmin Sobotka kuitenkin näki valon. Hän tajusi mikä rikkaus maahanmuutto on ja hallitus selvittää nyt 6000 matun vastaanottamista EU:n kiintiöiden puitteissa.

xor_rox on oikeassa, todella huolestuttavaa illuminati-meininkiä. Jos Unkarissa käy samoin ja Orbanista tulee Merkelin visiitin jälkeen suvakki, niin tää peli alkaa olla koko Euroopan osalta sitten tässä. Mistä tämä voi johtua? Mikä tuossa täti merkeleessä niin pelottaa? Onko se jokin noita tai meedio? Mikä otus se oikein on ja ennen kaikkea, mikä on se uberersalainen asia, jolla uhkaamalla merkele saa toiset lopulta tanssimaan pillinsä mukaan? Koko Eurooppa (hyökkääjälaumat ehkä pl.) kiljuu saada tietää.

Saksa voi aina yrittää uhata muita käyttämällä taloutta valttikorttinaan. Ja suvakit kaikkialla maailmassa ovat niin äärettömän epärehellistä pohjasakkaa, etteivät he kaihtaisi kaikkein alhaisimpiakaan keinoja "unelmansa" ajamiseen.
Jos fiksut antavat aina periksi, ainoastaan idiootit saavat tahtonsa läpi.

"With the first link the chain is forged. The first speech censored, the first thought forbidden, the first freedom denied, chains us all irrevocably."

Kokoliha

 • Vieras
Vs: EU hajoaa - Yrittääkö Merkel pelastaa?
« Vastaus #9 : 28.08.2016, 19:58:39 »
Saksa voi aina yrittää uhata muita käyttämällä taloutta valttikorttinaan.
No, ehkä selitys on niin yksinkertainen. Koska Tsekistä oli puhe, niin kaipa merkele oli jo sopinut Volkswagen Groupin kanssa, että mikäli tsekit eivät taivu merkeleen tahtoon, niin sitten jää jatkossa Skodat ilman volkkarin moottoreita ja vaihteistoja. Toisaalta, täältä katsoen Skodalle ei todellakaan olisi mikään vahinko jäädä paitsi noita volkkarin TSI -koneita DSG-vaihteistoista puhumattakaan.

Sitä en sitten osaa edes arvuutella, että millä merkele aikoo Unkaria kiristää?

Vredesbyrd

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 2 197
 • Liked: 2407
 • Destroyer of Discourse
Vs: EU hajoaa - Yrittääkö Merkel pelastaa?
« Vastaus #10 : 28.08.2016, 19:59:18 »
Vastahan Viktor Orban kannatti Euroarmeijan luomista. Federalismiin on näköjään pakko sitoutua.
Psykoanalyyttisessä näkökulmassa aikuinen on ihminen, jolle ei tarvitse valehdella. Aikuinen kestää, jos hänelle sanotaan, miten asia on.

Skeptikko

 • Administrator
 • Jäsen^^^
 • *****
 • Viestejä: 15 354
 • Liked: 27083
Vs: EU hajoaa - Yrittääkö Merkel pelastaa?
« Vastaus #11 : 28.08.2016, 20:36:03 »
Saksa voi aina yrittää uhata muita käyttämällä taloutta valttikorttinaan. Ja suvakit kaikkialla maailmassa ovat niin äärettömän epärehellistä pohjasakkaa, etteivät he kaihtaisi kaikkein alhaisimpiakaan keinoja "unelmansa" ajamiseen.

Kuinkakohan viisasta tällainen peli olisi vain jonkun kaistapäisen maailmanparannuksen ajamiseksi? Tuollaista taloudellista sotaa voivat käydä muutkin, eikä Saksallakaan asiat välttämättä ole niin hirveän hyvin konkurssikypsien pankkiensa kanssa...

En homona toivota tervetulleiksi Suomeen henkilöitä, jotka haluavat tappaa minut:
http://www.bbc.com/news/magazine-33565055

Tanskan pakolaisapu: hallitsematon tulijatulva johtamassa armageddoniin ja yhteiskuntamme tuhoon:
http://jyllands-posten.dk/international/europa/ECE7963933/Sammenbrud-truer-flygtningesystem/

artti

 • Vihjeettömät
 • Jäsen^^^
 • *
 • Viestejä: 2 667
 • Liked: 1743
 • Ajattele isommin Ajattele kaukonäköisemmin
Vs: EU hajoaa - Yrittääkö Merkel pelastaa?
« Vastaus #12 : 29.08.2016, 00:14:30 »
Merkelin puolue CDU/CSU näköjään voittaisi vaalit syksyn barometrin mukaan. Erikseen sitten voi kysyä mikä on Merkelin henkilökohtainen suosio puolueen sisällä. 

http://www.forschungsgruppe.de/Aktuelles/Politbarometer/

CDU/CSU puolueen nettisivut ovat varsin rajua kamaa, CDU/CSU näyttää oikeistolaiselta poliisivaltio-puolueelta. Hieman yllättävää, kun katsoo näitä väitteitä mitä täällä esitetään. Sivuston mukaan Merkel ja puolue vetäisivät eri linjaa. Onko Merkel yksin puolueensa sisällä.

https://www.cducsu.de/
« Viimeksi muokattu: 29.08.2016, 14:57:30 kirjoittanut artti »
Jäljentävä paperi äänestyslapun alla on äänestäjän kuitti
Provosoiminen on toimintaa, jonka tavoitteena on negatiivinen reaktio (omalla vastuulla)
Pelkureilla ei ole demokratiaa
Tulevaisuusorientoidu positiivisesti

Totti

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 6 999
 • Liked: 40362
Vs: EU hajoaa - Yrittääkö Merkel pelastaa?
« Vastaus #13 : 29.08.2016, 02:21:49 »
Merkel puhuu nyt (28.8.) ihan avoimesti muslimien tuomisesta EU:iin. Oheisessa AP:n haastattelussa Merkel sanoo:

Lainaus
What I continue to think is wrong is that some say 'we generally don't want Muslims in our country, regardless of whether there's a humanitarian need or not. We're going to have to keep discussing that.

https://www.apnews.com/ed56e6f1643e4ebb979d3f6c48a79a09/Merkel-rejects-Muslim-migrant-ban,-urges-fair-distribution

Merkelin kiertueen ilmeinen tarkoitus on siis "to discuss", miten Eurooppaan saataisiin tungettua lisää muslimeja.

Jotain positiivista on sentään tapahtumassa:

Lainaus
A poll published Sunday by Bild am Sonntag found that 50 percent of respondents opposed a fourth term for Merkel, should she decide to run again in 2017
Sosialisti on mätä ydintä myöten.
 - kansanviisaus

Kokoliha

 • Vieras
Vs: EU hajoaa - Yrittääkö Merkel pelastaa?
« Vastaus #14 : 29.08.2016, 12:08:54 »
Jotain positiivista on sentään tapahtumassa:

Lainaus
A poll published Sunday by Bild am Sonntag found that 50 percent of respondents opposed a fourth term for Merkel, should she decide to run again in 2017

Itse en osaa pitää tuota kovin positiivisena asiana. Ennemminkin järkyttää se, että Saksan ja muun Euroopan systemaattisesta tuhoamisestaan huolimatta Merkel saa edelleen 50% kannatuksen. Mikä saksalaisia vaivaa? Voisi kuvitella, että tällä hetkellä Merkelin mahdollista seuraavaa kautta vastustaisi 80-90% saksalaisista.

Toisaalta en usko, että Merkel enää edes asettuu ehdolle. Kautta on vielä jäljellä aivan liikaa, jälki tulee olemaan karmeaa ja uskon, että 2017 mennessä hän katsoo tuhonneensa Euroopan jo riittävän peruuttamattomasti.

artti

 • Vihjeettömät
 • Jäsen^^^
 • *
 • Viestejä: 2 667
 • Liked: 1743
 • Ajattele isommin Ajattele kaukonäköisemmin
Vs: EU hajoaa - Yrittääkö Merkel pelastaa?
« Vastaus #15 : 29.08.2016, 14:46:04 »
Siirretty toisen ketjuun. huume ja päihde

 
 
« Viimeksi muokattu: 29.08.2016, 15:28:07 kirjoittanut artti »
Jäljentävä paperi äänestyslapun alla on äänestäjän kuitti
Provosoiminen on toimintaa, jonka tavoitteena on negatiivinen reaktio (omalla vastuulla)
Pelkureilla ei ole demokratiaa
Tulevaisuusorientoidu positiivisesti

artti

 • Vihjeettömät
 • Jäsen^^^
 • *
 • Viestejä: 2 667
 • Liked: 1743
 • Ajattele isommin Ajattele kaukonäköisemmin
Vs: EU hajoaa - Yrittääkö Merkel pelastaa?
« Vastaus #16 : 30.08.2016, 02:53:40 »
New World Order järjestöön kytköksissä olevan median uutisoinnin narratiivi on muuttunut Merkeliä pönkittäväksi. Illuminati toimii, epäilyttävää, reptiliaanit ounastelee vapaamuurari salajärjestön kumilooshin päällikön putoavan pelistä. HAARP on viritettävä välittömästi tapahtumien muuttamiseksi aikadilataatio-menetelmällä.
« Viimeksi muokattu: 30.08.2016, 13:00:06 kirjoittanut artti »
Jäljentävä paperi äänestyslapun alla on äänestäjän kuitti
Provosoiminen on toimintaa, jonka tavoitteena on negatiivinen reaktio (omalla vastuulla)
Pelkureilla ei ole demokratiaa
Tulevaisuusorientoidu positiivisesti

xor_rox

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 8 673
 • Liked: 9911
 • Päässänne on kontrolleja
Vs: EU hajoaa - Yrittääkö Merkel pelastaa?
« Vastaus #17 : 30.08.2016, 13:26:35 »
Eli TTIP-sopimus kuopataan, aletaan Venäjän kanssa kimppaan jne. Toivon totisesti että tämä uutinen pitää paikkansa!

En osaa sanoa, pitääkö juuri tuo uutinen paikkansa, mutta on selvää, että kehitys kulkee vääjäämättä suuntaan, jossa Saksa ja Venäjä tekevät yhä enemmän yhteistyötä, sillä paine siihen tulee sekä nykyisen hallinnon ukopuolelta että sisältä. Viimeistään energiapolitiikka pakottaa Saksan tekemään valintoja, jotka eivät missään nimessä tyydytä nykyistä USA:n hallintoa. Suomen näkökulmasta tämä tietää vaarallisia aikoja, sillä geopoliittista hippaa käydään tulevaisuudessa yhä enemmän Itämeren alueella.

On muuten mielenkiintoista, että juuri Suomi liikkuu suurvaltapolitiikan prioriteeteissa pienin askelin yhä korkeammalle. Professori Stephen F. Cohen kehotti viimeisessä haastattelussaan kiinnittämään huomiota juuri Suomeen, joka edellisen kylmän sodan aikana pysytteli viisaasti kiistojen ulkopuolella, mutta joka tällä kertaa rakenteleekin sotilaallista yhteistyötä Yhdysvaltojen kanssa ja aiheuttaa sillä erittäin suuren paineen Venäjän länsirajalle. Tämän uuden kylmän sodan hot spottejahan ovat Ukraina ja Syyria, mutta valitettavasti Suomi on potentiaalinen seuraava kiistakapula, jota on helppo nykyisissä olosuhteissa manipuloida.

ilmarinen

 • Vieras
Vs: EU hajoaa - Yrittääkö Merkel pelastaa?
« Vastaus #18 : 30.08.2016, 13:52:25 »
On muuten mielenkiintoista, että juuri Suomi liikkuu suurvaltapolitiikan prioriteeteissa pienin askelin yhä korkeammalle. Professori Stephen F. Cohen kehotti viimeisessä haastattelussaan kiinnittämään huomiota juuri Suomeen, joka edellisen kylmän sodan aikana pysytteli viisaasti kiistojen ulkopuolella, mutta joka tällä kertaa rakenteleekin sotilaallista yhteistyötä Yhdysvaltojen kanssa ja aiheuttaa sillä erittäin suuren paineen Venäjän länsirajalle. Tämän uuden kylmän sodan hot spottejahan ovat Ukraina ja Syyria, mutta valitettavasti Suomi on potentiaalinen seuraava kiistakapula, jota on helppo nykyisissä olosuhteissa manipuloida.

Kohtalon ivaa on, että juuri tällaisena aikana maamme ulko- ja turvallisuuspoliittisessa johdossa ovat sellaiset kyvyttömät ja näköalattomat persut kuin Soini, ja Jussi Niinistö, eikä tämä presidentti Niinistökään vaikuta sen enempää kyvykkäämältä.

P

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 19 895
 • Liked: 25346
Vs: EU hajoaa - Yrittääkö Merkel pelastaa?
« Vastaus #19 : 30.08.2016, 14:07:43 »
On muuten mielenkiintoista, että juuri Suomi liikkuu suurvaltapolitiikan prioriteeteissa pienin askelin yhä korkeammalle. Professori Stephen F. Cohen kehotti viimeisessä haastattelussaan kiinnittämään huomiota juuri Suomeen, joka edellisen kylmän sodan aikana pysytteli viisaasti kiistojen ulkopuolella, mutta joka tällä kertaa rakenteleekin sotilaallista yhteistyötä Yhdysvaltojen kanssa ja aiheuttaa sillä erittäin suuren paineen Venäjän länsirajalle. Tämän uuden kylmän sodan hot spottejahan ovat Ukraina ja Syyria, mutta valitettavasti Suomi on potentiaalinen seuraava kiistakapula, jota on helppo nykyisissä olosuhteissa manipuloida.

Kohtalon ivaa on, että juuri tällaisena aikana maamme ulko- ja turvallisuuspoliittisessa johdossa ovat sellaiset kyvyttömät ja näköalattomat persut kuin Soini, ja Jussi Niinistö, eikä tämä presidentti Niinistökään vaikuta sen enempää kyvykkäämältä.

Tuomioja ja Halonenko siellä pitäisi olla?  Niinistöt vaikuttavat ihan kohtullisen kyvykkäiltä ja realistisilta ulko- sekä turvallisuuspolitiikan osalta. Soini, no.. Mitä se mies on tehnyt tai tekee? Rukoilee ja nukkuu? Välillä harjaa?
Kestää parikymmentä vuotta ennen kuin suomalainen lapsi alkaa kuluttamisen sijasta tuottaa yhteiskunnalle jotain. Pakolaisen kohdalla kyse on luultavasti parista vuodesta. Siksi pidän puheita pakolaisten aiheuttamista kansantaloudellisista rasitteista melko kohtuuttomina.
- J. Suurpää, HS 21.4.1991

ilmarinen

 • Vieras
Vs: EU hajoaa - Yrittääkö Merkel pelastaa?
« Vastaus #20 : 30.08.2016, 14:24:37 »
Tuomioja ja Halonenko siellä pitäisi olla?  Niinistöt vaikuttavat ihan kohtullisen kyvykkäiltä ja realistisilta ulko- sekä turvallisuuspolitiikan osalta. Soini, no.. Mitä se mies on tehnyt tai tekee? Rukoilee ja nukkuu? Välillä harjaa?

Ikävä kyllä Suomen politiikassa ei ole yhtään kyvykästä henkilöä johtamaan maata kriisitilanteessa. Tämä on seurausta laajasta yhteiskunnan moraalisesta rappiosta. Politiikassa tämä näkyy pelkkänä vallan haluna ja pyrkyryytenä. Puolueista on tullut instituutioita, joita vain käytetään hyväksi omissa henkilökohtaisissa urapyrkimyksissä. Persujen piti olla vaihtoehto tälle, mutta todellisuudessa ne osoittautuivat nekin pelkiksi järjestelmän hyväksikäyttäjiksi. Persujen olisi pitänyt vaatia hallitusneuvotteluissa rajuja leikkauksia puoluetukiin.

artti

 • Vihjeettömät
 • Jäsen^^^
 • *
 • Viestejä: 2 667
 • Liked: 1743
 • Ajattele isommin Ajattele kaukonäköisemmin
Vs: EU hajoaa - Yrittääkö Merkel pelastaa?
« Vastaus #21 : 30.09.2016, 09:16:05 »
Perustuslain mukaan äänioikeutettu kansalainen on korkein valtiovalta.

2 §

Valtiovalta Suomessa kuuluu kansalle, jota edustaa valtiopäiville kokoontunut eduskunta.


http://www.finlex.fi/fi/laki/ajantasa/1999/19990731


Brysselillä on tavoite koota keskusvaltaa ja jäsenmailla puolestaan on tavoite käyttää valtaa muihin jäsenmaihin nähden Brysseliksi naamioituneena.

Unionin voima on, että unionissa halutaan olla, unionissa ei ole pakko kenenkään olla, unionista saa lähteä. Unionin voima on jäsenmaiden suuressa lukumäärässä, jäsenmaita on 27, joka takaa, että aina löytyy vastakkainen blokki. Unioni ei käskytä, ei unionilla ole sellaista valtaa jäsenmaissa ollenkaan. "Unioni määräsi". Unioni käskyttää vain, kun unionin vastustajat haluaa maalata unionin totalitaristiseksi keskusvallaksi, joka sortaa kansoja. Bryssel on vain jäsenmaiden toimisto. Kaikki unionin linjaukset on Euroopan neuvostossa kokoontuvien Euroopan unionin jäsenmaiden valtionpäämiesten linjauksia.

Se on totta, että Bryssel on unelma kontrollifriikille, joka haluaa alistaa kansaa, oivallinen taustavoima. Niitä kontrollifriikkejä on hallinto ja media täynnä, me näemme joka päivä kontrollifriikkejä virkamiehiä ja kontrollifriikkejä poliitikkoja ja kontrollifriikkejä median toimittajia harjoittamassa pyrkimystä kyykyttää muita käsissään olevien välineiden kautta.

Unioni ei estä tekemästä mitään tai vaadi ketään jäsenmaata tekemään mitään, kaikki mitä jäsenmaa tekee on jäsenmaan hallituksen ja parlamentin tahto. Unionissa ei ole keskusvaltaa niin, että se kykenisi käskyttämään jäsenmaata, paitsi, jos jäsenmaa on tilannut käskytyksen sisäpoliittisiin tarkoituksiin. Kaikki valta on jäsenmaalla itsellään.

Valtiot etsivät valtaa ja siksi valtio haluaa unioniin, valtio näkee unionissa mahdollisuudet laajentaa valtaa. Kun jäsenehdokkaasta on tullut jäsenmaa niin jäsenmaa voi tehdä mitä haluaa. Unionilla ei vain ole mitään millä pakottaa jäsenmaita. Jos olisi niin jäsenmaat eivät olisi jäseninä. Mikään valtio ei liity unioniin siksi, että se pääsisi sopeutumaan simputukseen.

Koulutus toimimaan jäsenenä tehdään, kun ehdokas hakee jäsenyyttä. Unionin tilaisuus pompottaa ehdokasta loppuu, kun ehdokkaasta tulee jäsenmaa. Jäsenmaa pystyy sitten kiristämään unionista lähtemisellä. 

« Viimeksi muokattu: 10.10.2016, 11:06:51 kirjoittanut artti »
Jäljentävä paperi äänestyslapun alla on äänestäjän kuitti
Provosoiminen on toimintaa, jonka tavoitteena on negatiivinen reaktio (omalla vastuulla)
Pelkureilla ei ole demokratiaa
Tulevaisuusorientoidu positiivisesti

Atte Saarela

 • Nimellinen
 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 2 782
 • Liked: 2837
Vs: EU hajoaa - Yrittääkö Merkel pelastaa?
« Vastaus #22 : 05.12.2016, 06:23:31 »
Tässä loistava luento, jossa Stratfor - tiedustelufirman toimitusjohtaja George Friedman ennustaa Eurooppaan riitaisia aikoja. No, siihen ei ehkä kristallipalloa tarvita mutta ehkä vielä    mielenkiintoisempaa on, että Friedman ennustaa, että nykyinen Venäjä saattaa hajota viiden vuoden sisällä. Syinä mm. mahdollisesti matalana pysyvä öljyn hinta..

Fiksu äijä, kannattaa katsoa!

https://www.youtube.com/watch?v=QeLu_yyz3tc
« Viimeksi muokattu: 05.12.2016, 08:01:56 kirjoittanut Atte Saarela »