Kirjoittaja Aihe: OM: Tekoäly haravoimaan verkon vihapuhetta, mukana Tom Packalénin (PS) yritys  (Luettu 3175 kertaa)

Julleht

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 1 088
 • Liked: 1923
Mietin, että miten tämä keissi kuulosti niin tutulta, mutta olinkin postannut aiheesta reilu vuosi sitten toiseen ketjuun.

Postaanpas tänne kun liittyy aihepiiriin ja tuli vastaan:

Lainaus käyttäjältä: Kaleva
Tom Packalén on sydämeltään edelleen poliisi – Kipinä politiikkaan tuli työstä: "Poliisi tietää parhaiten, missä to­del­li­suu­des­sa kansa elää"
Kansanedustaja Tom Packalén sanoo palaavansa vielä entiseen ammattiinsa.

Politiikka alkoi kiinnostaa Tom Packalénia (ps.) 2009, kun hän oli toiminut muutaman vuoden Helsingin poliisilaitoksella yleisjohtajana.

– Poliisi tietää parhaiten, missä todellisuudessa kansa elää. Se ei vastannut lainkaan eliitin puhetta. Jos oli ongelmia, ne lakaistiin maton alle. Minulla oli sellaiset suitset suussa, etten saanut tiedottaessani poliisin asioista kertoa, miten ne ovat. Se turhautti, Packalén muistelee.

Niihin aikoihin hän äänesti vielä kokoomusta, mutta pettyi puolueeseen Alexander Stubbin noustua johtaviin asemiin ”ylimielisine puheineen”. Packalén valitsi perussuomalaiset ja asettui ehdolle vuoden 2011 eduskuntavaaleissa.

Läpimenoa helpotti edellisenä syksynä saatu näkyvyys Ylen Finnautti-ohjelmassa. Siinä testattiin viisi hyväkuntoista suomalaista sen selvittämiseksi, miten he pärjäisivät avaruudessa.

[...]

Packalénin yritys Utopia Analytics on erikoistunut tekstin analysointiin, ja sen päätuote on moderaattori, joka poistaa vihapuhetta sosiaalisessa mediassa. Yrityksen asiakkaita Suomessa ovat muun muassa Suomi24 ja Iltalehti.

Packalén yritti haastaa Ilta-Sanomien toimittajan Timo Haapalan kunnianloukkauksesta tämän nimitettyä häntä ”Tehtaankadun mieheksi”. Syytettä ei nostettu, ja Packalénkin luopui jutusta. Hänen mielestään kyseessä oli epäasiallinen klikkijournalismi.

[...]
https://www.kaleva.fi/uutiset/kotimaa/tom-packalen-on-sydameltaan-edelleen-poliisi-kipina-politiikkaan-tuli-tyosta-poliisi-tietaa-parhaiten-missa-todellisuudessa-kansa-elaa/828000/

Voinpahan kuvitella, että löytää boldatun asian edestään mikäli päätyy vihapuheesta jotain sanomaan. Put your money where you mouth is jne.

Packalénin firma siis ainakin tuolloin moderoi muun muassa Iltalehden kommenttipalstaa. Sitä en tiedä onko touhu sittemmin jatkunut juuri Iltalehden kanssa, mutta tästä ketjusta päätellen teema ei ainakaan ole vaihtunut.
An nescis, mi fili, quantilla prudentia mundus regatur?

Lalli IsoTalo

 • "Hallituksenkaataja"
 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 36 215
 • Liked: 48981
 • Kyllä tästä vielä selvitään, kaikesta huolimatta!
Firma toimittaa maailman parhaita oppivia tekoälysovelluksia. Ei vähä mitään!

Lainaus käyttäjältä: https://utopiaanalytics.com/
Utopia Analytics provides the finest machine learning services on the planet.

Asiantuntijoitakin löytyy.

Lainaus
... Utopia Analytics is comprised [=muodostuu] of text analytics, artificial intelligence and software development experts. With several doctoral scientists and masters-level professionals in our team, our heritage is solidly rooted in a background of academic research.

Muodostuu?

Missä näiden huippuosaajien yhteystiedot ovat? Eivät missään. Yhteystietoja on vain kaksi. Toinen on myynti (myyjää ei mainittu), toinen mediavastaava.  Toimarin yhteystietoja ei ole. Hän on kansanedustaja, entinen poliisi, joka ei siis ehdi firmaa paljon pyöritellä.

Lainaus käyttäjältä: https://utopiaanalytics.com/contact/
Sales & Customer service
Media inquiries

Pikainen tarkastelu näyttäisi antavan sellaisen kuvan, joka ei varmaankaan pidä paikkaansa, että firman kontribuutio maailman johtavan tekoälyn tekoälyn kehittämiselle on ollut kuvien ostaminen shutterstockista, niiden iskeminen valmiiseen nettisaittipohjaan, ja tekstien lainaus joltain USAlaiselta alan yritykseltä. Jolloin voisi olettaa, että sovellukset olisi liisattu halvimmalta tarjoajalta. Tämä kaikki siis arvailua ja varmaan vihapuhettakin.

Mutta on siellä toimintaakin ollut, kuten edellisesta postauksesta voimme päätellä. Alkaen vuodesta 2017 firma on tehnyt tappiota -166 000 €, -124 000 € ja -184 00 €. Joku tätä tuntuu rahoittavan.

https://www.finder.fi/IT-konsultointi+IT-palvelut/Utopia+Analytics+Oy/Helsinki/yhteystiedot/3026988

Jotain asiakaskontakteja näyttäisi löytyvän Brasiliasta.

Vanhana tilinpäätösanalyytikkona sanoisin, että firman toiminta-ajatus näyttäisi olevan valtion tissin imeminen jossain vaiheessa, ja sitä kautta firman arvon nostattaminen, sijoittajien hankkiminen, ja sitten exit mahdollisimman nopeasti.

Toivottavasti olen väärässä.
« Viimeksi muokattu: 29.10.2020, 01:02:47 kirjoittanut Lalli IsoTalo »
“Tavoitteemme on pakolaisten suojelu. Kansalliset rajat ovat sille este.”
— Soros

“Äänestä Etelä-Afrikkaa, saa Etelä-Afrikka.”
— Jäsen Waldseemüller

simppali

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 3 298
 • Liked: 8453
 • junior koodari
Tässä, (lainaus Jullehtin kirjoituksesta)

Lainaus
– Poliisi tietää parhaiten, missä todellisuudessa kansa elää. Se ei vastannut lainkaan eliitin puhetta. Jos oli ongelmia, ne lakaistiin maton alle. Minulla oli sellaiset suitset suussa, etten saanut tiedottaessani poliisin asioista kertoa, miten ne ovat. Se turhautti, Packalén muistelee.

Asia ymmärretty, suitset on suussa minullakin, mutta Packalénin firma haluaa suitset  kaikkien suuhun, skannaamalla ihmisten jutustelua erilaisilla keskustelupalstoilla.

Yrittäisit vaan Tom, edes teeskennellä edustavasti sinua äänestäneitä etkä mainostaisi tuommoista höpö-höpö firmaa toimitusjohtajan ominaisuudessa.

Ari-Lee

 • Kannatusjäsen
 • Jäsen^^^
 • ****
 • Viestejä: 33 466
 • Liked: 29236
 • Sarkasmoitunut työvoimapulareservi ♂Syyllinen☦
Persuissa on oltu aika herkkiä antamaan varoituksia erinäisistä "möläytyksistä" ja ei niin tyylipuhtaista peliliikkeistä.

Mielestäni tämä Packalenin kompromentoituminen on paljon vakavampi asia kuin joku Pink Floyd, ja syö koko puolueen uskottavuutta ihan toisella tavalla ja paljon syvällisemmin.

Puhuttelu, kirjallinnen varoitus, vaatimus vetäytyä tuollaisesta toiminnasta vaihtoehtona erotus eduskuntaryhmästä, olisivat kaikki paikallaan jo ihan johdonmukaisuuden nimissäkin.

Tämä. Ensimmäisenä ja ainoana asiana mikä nousi vastauksena. Petoksellinen toiminta ei ole hyväksyttävää millään tekosyyllä. Pettureille on oma sijaintinsa. Kysykää vaikka keltä siniseltä.

Muoks.lis:

Ja tämä. Kuinka tämä on mahdollista? Kenen rahoituksella pyörii Perussuomalaisen kansanedustajan yritys??

Lainaus
Utopia Analytics Oy on perustettu vuonna 2014. Se on osakeyhtiö, jonka kotipaikka on Helsinki, ja pääasiallinen toimiala IT-konsultointi, IT-palvelut. Yhtiön toimitusjohtaja on Mari-Sanna Hannele Paukkeri.

Yhtiön Utopia Analytics Oy liikevaihto oli 776 tuhatta ja tilikauden tulos -184 tuhatta. Liikevaihto nousi 100%. Liikevoittoprosentti oli -17,1%. Tiedot perustuvat yhtiön viimeisimpään tilinpäätökseen vuodelta 2019.

12/2019 päättyneellä tilikaudella yhtiöllä oli 17 työntekijää. Työntekijämäärä kasvoi 13,3% edelliseltä tilikaudelta.

https://www.finder.fi/IT-konsultointi+IT-palvelut/Utopia+Analytics+Oy/Helsinki/yhteystiedot/3026988

@Matias Turkkila
« Viimeksi muokattu: 29.10.2020, 02:14:15 kirjoittanut Ari-Lee »
"Meidän on kaikki, jos meidän on työ:
Nälkälän rahvas, äl' aarteitas' myö!" - Ilmari Kianto 🇫🇮

"Miksi kaikessa keskusteluissa on etsitty kaikki mahdolliset ongelmat heti kättelyssä? "- J.Sipilä

Brandis

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 3 976
 • Liked: 5267
 • My love was promised long ago
..[..] Jos Packalenin firma ei olisi tässä hankkeessa mukana, niin joku muu sen kuitenkin toteuttaisi.

Silloin kannattaisi antaa jonkun toisen toteuttaa se.

Packalénin kohdalla vastaan tulevat arvoristiriidat edustamansa puolueen arvojen ja firmansa edustamien arvojen välillä.

Perussuomalaiset on linjannut useissakin eri lähteissä olevansa yleisesti valvontayhteiskunnan kehittymistä vastaan, ja edustaa itse kommentteineen haittamaahanmuutosta sitä poliittista ryhmää, joka vihapuhevalvonnassa jäisi kiinni.

Eihän tässä ole Tomin toteuttamana mitään järkeä.
Will-Love-Intelligence
Unconscious responsiveness-Directed sensitivity-Universal inclusivity

Lucce

 • Jäsen^^
 • **
 • Viestejä: 397
 • Liked: 461
Joo ei se hyvältä näytä että jonkun puolueen jäsenen firman tuottama tuote "tekoäly" toimii jonain sananvapauden ylimoderaattorina .

Paawo

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 2 157
 • Liked: 4686
 • Palkittu toimittaja Faktantarkistaja
Älkää peljätkö sillä tekoäly on teidän kanssanne.

En jaksa uskoa että hommalaiseen ulosantiin kykenevällä kansanosalla on mitään syytä huoleen tämän hankkeen tiimoilta. Enemmänkin nieleskelisin ollessani vastuussa oikeasta henkilöön kohdistuvasta vihapuheesta ja alhaisesta väkivaltafantasioinnista jos sellaiseen olisin syyllistynyt. RHC/Rasmus/Silakka/Dellinger jne yhteisöjen jäseniä tämä koskettaa. Ja kyllä, myös "meissä" on ihan Arkadianmäellekin asti väkeä jonka edelleen olisi suotavampaa toteuttaa kirjallista kutsumustaan vaikka yleisten käymälöiden kaakeliseiniin kuin jättää älynväläyksiään julkisesti väärinkäytettäväksi omia arvojaan vastustavissa konteksteissa.

Tämänkaltaiselle liiketoiminnalle on selkeästi pyritty luomaan asiakastarvetta jo vuosien ajan ja jos ei Packalen niin sitten joku muu. Itse haluan uskoa että toteuttamisessa on ihan hyvä olla edustusta myös vasemmistototalitaristisen kuplan ulkopuolelta.

Edelleenkään ei vihapuhetta lakitekstistä löydy.
Ylläoleva teksti on kiihtymystilassa kirjoitettua uhoamista. KKO:2017:52

”Emme voi laittaa rajoja kiinni. On väärin väittää, että se on mahdollista." - Petteri Orpo

"Olen tosi pahoillani siitä, että puhtaalla valehtelulla näköjään saattaa pärjätä myös politiikassa." - Antti Rinne

Kni

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 8 412
 • Liked: 16628
Mutta on siellä toimintaakin ollut, kuten edellisesta postauksesta voimme päätellä. Alkaen vuodesta 2017 firma on tehnyt tappiota -166 000 €, -124 000 € ja -184 00 €. Joku tätä tuntuu rahoittavan.

@Lalli IsoTalo

Ostin 2019 tilinpäätöksen. Taseessa on SVOP-rahastossa 1,1 me, millä tappiot on katettu. Osakkaana on vajaan 20 % osuudella yksi pääomasijoittaja, mistä lienee nuo rahaston varat tulleet. Pankkilainaa on vajaat 700 te, 500 te yrityskiinnitys Nordealle ja Finnveralle.

2020 huhtikuussa firma on saanut 100 te korona-avustusta BF:lta.

BF:n artikkeli: https://www.businessfinland.fi/ajankohtaista/caset/2020/epaasiallinen-sisalto-somesta-pois/

ikuturso

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 16 697
 • Liked: 30719
 • Easter Worshipper
ˆBF:n artikkelista:

Lainaus
"Käytännössä tuotteemme tehtävä on sama kuin järjestyksenvalvojilla fyysisessä maailmassa – valvoa ihmisten käyttäytymistä. Tuotteemme moderointilinjan määrittelee aina ihminen: tekoäly oppii ihmisen tekemistä päätöksistä esimerkkien avulla. Moderointilinjan määrittely on asiakkaamme tehtävä. Me tarjoamme työkalun, jolla sitä voi toteuttaa käytännössä hyvinkin suurilla volyymeilla", hän sanoo.

Mukivalmistajasta tulee alkoholisti, kahviaddikti tai soijapoika sen mukaan juodaanko sen mukista viinaa, kahvia vai soijalattea? Bahcokin lienee kommarifirma, jos sen työkaluilla korjataan puolustusvoimien venäläiskalustoa?

Toisin päin: Ei ladakuskeista tullut kommunisteja (ellei vielä olleet) ja applen tietokoneilla voi ylläpitää rasmusta ja varisverkostoa.

En tiedä, miten homman modet. Olisiko sellainen tekoälyohjelma kiva, joka poistaisi täältä sen tietyn perussonnan automaattisesti ja modejen kuorma laskisi kymmenesosaan?Eihän tuo Packalenin yritys niin kauhean hyvältä kuulosta, sikäli mikäli sen käyttäjäkunta profiloituisi ainoastaan tuonne vihapuheen poistoon. Veikkaan kyllä, että jossain Suoli24:n suunnalla automaatti keskittyy ihan jopa laittomuuksien - kuten pedoilun tai tappouhkausten - tai sitten vaikka vaan kiroilun ja alatyylisten kommenttien poistoon foorumilta.

Jos Johanna Vehkoo olisi kirjoittanut foorumille, jossa Packalenin automaatti suodattaisi vaikka sellaisen sanan kuin "natsipelle", hän ei olisi koskaan päätynyt oikeuteen.

Noin keskimäärin jos jollain on käsissään teknologiaa, tämänkö pitäisi mieluummin tehdä konkurssi kuin myydä sitä vastustajalle? Monet vihervassarithan ajaisivat Suomen aseteknologian mielellään konkurssiin kieltämällä asekaupan moniin maihin.

-i-
« Viimeksi muokattu: 29.10.2020, 11:30:57 kirjoittanut ikuturso »
Kun joku lausuu sanat, "tässä ei ole mitään laitonta", on asia ilmeisesti moraalitonta. - J.Sakari Hankamäki -
Maailmassa on tällä hetkellä virhe, joka toivottavasti joskus korjaantuu. - Jussi Halla-aho -
Mihin maailma menisi, jos kaikki ne asiat olisivat kiellettyjä, joista joku pahoittaa mielensä? -Elina Bonelius-

foobar

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 18 027
 • Liked: 31493
^ Laittomuuksienkin käsite taitaa olla aika tulkinnanvarainen. Sanoisin että materiaali jota esim. Jenkkien vaaliketjussa täällä postaillaan päivittäin Bidenin ja hänen lähipiirinsä väitetyistä kuolemansynneistä on ilmeisesti nykyisen näkemyksen mukaan de facto laillista, mutta jos vastaavia väitteitä - jopa paikkansapitäviä (epäilen kyllä että merkittävä osa tuosta materiaalista on kaikkea muuta kuin faktoihin perustuvaa) - levitettäisiin vastaavalla intensiteetillä yhdestäkään suomalaisesta poliittisesta toimijasta olisi kunnianloukkauksen kriteeristö täyttynyt varmasti ja myös ylläpitäjät olisivat pian vastuussa materiaalin julkisesta näkyvyydestä. Kyse voi toki olla vain siitä että asianomistajilla joko on tai ei ole kiinnostusta tehdä rikosilmoituksia moisista väitteistä...
"Avaruudessa kukaan ei voi kuulla moku-ulinaasi" - Rändöm

John Johnson

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 595
 • Liked: 511
 • Klaatu Verata Nikto!
https://yle.fi/uutiset/3-11317167

Lainaus
Perussuomalaisten kansanedustaja Tom Packalénin perustama yritys on yksi Business Finlandin täysimääräisen korona-avustuksen saajista. It-alalla toimiva Utopia Analytics sai 100 000 euron tuen.

Business Finlandin mukaan korona-avustukset on tarkoitettu yrityksille, joiden liiketoiminta kärsii pandemiasta. Rahalla on tarkoitus tukea uusien liiketoimintojen kehittämistä poikkeusoloissa.

Packalen sai yritykselleen keväällä 100000€ koronatukea. Hankala edelleen käsittää, miten kommenttipalstojen moderointibisnes voi kärsiä koronarajoitusten vuoksi. Tuskin ainakaan netin käyttö vähentynyt näinä aikoina.

You cannot say Happiness without saying Penis.

I went to the bank the other day and asked the lady behind the counter to check my balance, so she pushed me!

N. O. Hääppönen

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 1 138
 • Liked: 3852
Ainoa positiivinen seikka tässä lienee se, että ensiksi on välttämätöntä määritellä vihapuhe. Tähän astihan sen määritelmä ei ole ollut ihan selvä, käsittääkseni.

"Hiukan" riippuu, kuka pääsee määrittelmään.

Minulla on kaksi ehdotusta jotka tekoälylle laitetaan vihapuheen tunnusmerkeiksi:

- Saku Timosen blogi
- Uskonnollinen kirja, jota ei saa tällaisessa yhteydessä mainita.

Toinen asia joka vaatisi määrittelyn, on kansanryhmä. Nyt yli viidesosaa suomalaisista saa parjata kuinka vaan haluaa, eikä siitä saa kuin kiitokset valtamediassa.

Tämä viritys taitaa olla tarkasti kuvattuna erästä vuosilukua nimessään kantavassa teoksessa.
”Jos sukupuolitietoinen budjetointi erkaantuu sekä feministisistä kansalaisyhteiskunnan toimijoista että feministisestä tiedosta, se on vaarassa muodostua tekniseksi hyvän hallinnon käytännöksi, jonka suhde sukupuolittuneisiin yhteiskunnallisiin valtarakenteisiin on ohut.”

– THL 23.3.2020

ikuturso

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 16 697
 • Liked: 30719
 • Easter Worshipper
https://yle.fi/uutiset/3-11317167

Lainaus
Perussuomalaisten kansanedustaja Tom Packalénin perustama yritys on yksi Business Finlandin täysimääräisen korona-avustuksen saajista. It-alalla toimiva Utopia Analytics sai 100 000 euron tuen.

Business Finlandin mukaan korona-avustukset on tarkoitettu yrityksille, joiden liiketoiminta kärsii pandemiasta. Rahalla on tarkoitus tukea uusien liiketoimintojen kehittämistä poikkeusoloissa.

Packalen sai yritykselleen keväällä 100000€ koronatukea. Hankala edelleen käsittää, miten kommenttipalstojen moderointibisnes voi kärsiä koronarajoitusten vuoksi. Tuskin ainakaan netin käyttö vähentynyt näinä aikoina.

Vähän OT, mutta koska julkinen raha, luulisin noiden hakemusten olevan julkisia. Joku tutkiva journalisti voisi vaikka kirjoittaa satukirjan noiden hakemuksien pohjalta. Ihan sama niin kuin kuntien korona-avustukset. Jotkut rakenteellisesti jatkuvaa tappiota tehneet kunnat saivat tilinpäätöksensä plussalle korona-avustuksella ainakin uutisten mukaan.

-i-
Kun joku lausuu sanat, "tässä ei ole mitään laitonta", on asia ilmeisesti moraalitonta. - J.Sakari Hankamäki -
Maailmassa on tällä hetkellä virhe, joka toivottavasti joskus korjaantuu. - Jussi Halla-aho -
Mihin maailma menisi, jos kaikki ne asiat olisivat kiellettyjä, joista joku pahoittaa mielensä? -Elina Bonelius-

Alaric

 • Administrator
 • Jäsen^^^
 • *****
 • Viestejä: 23 966
 • Liked: 60697
 • Ei maata ilman kansaa, ei kansaa ilman verilinjaa
Persuissa on oltu aika herkkiä antamaan varoituksia erinäisistä "möläytyksistä" ja ei niin tyylipuhtaista peliliikkeistä.

Mielestäni tämä Packalenin kompromentoituminen on paljon vakavampi asia kuin joku Pink Floyd, ja syö koko puolueen uskottavuutta ihan toisella tavalla ja paljon syvällisemmin.

Puhuttelu, kirjallinnen varoitus, vaatimus vetäytyä tuollaisesta toiminnasta vaihtoehtona erotus eduskuntaryhmästä, olisivat kaikki paikallaan jo ihan johdonmukaisuuden nimissäkin.

Totta tosiaan, hyvä pointti.

Puolueen näkyvä edustaja on vahvasti mukana suomalaisille ja erityisesti maahanmuuttokriittisille haitallisessa liiketoiminnassa. Eikö tämä ole sitä kuuluisaa puolueen vahingoittamista (josta täällä ollaan jatkuvasti huolissaan) paljon suuremmassa mittakaavassa kuin joku harmiton neekeriöyhötys tai meemikuva somessa, joiden vuoksi Halla-ahon johdolla puoluehallitus on harjannut porukkaa ahkerasti viime aikoina?

Jos PS ei reagoi tähän mitenkään, niin millaisia johtopäätöksiä asiasta pitäisi tehdä? Packalénin mukanaolo sensuuribisneksessä on ollut taatusti tiedossa jo vähintään siitä asti, kun tuo Julleht:n postaama juttu julkaistiin eli yli vuoden ajan.
« Viimeksi muokattu: 29.10.2020, 20:24:02 kirjoittanut Alaric »
Äänestys: Etnonationalismi, kyllä vai ei? Eli kannatatko vai etkö? Käy antamassa äänesi!

https://hommaforum.org/index.php/topic,129465.0.html

Kim Evil-666

 • Kannatusjäsen
 • Jäsen^^^
 • ****
 • Viestejä: 11 665
 • Liked: 52927
 • Saatanalliset Säkeet Tervetuloa!
Jos PS ei reagoi tähän mitenkään, niin millaisia johtopäätöksiä asiasta pitäisi tehdä? Packalénin mukanaolo sensuuribisneksessä on ollut taatusti tiedossa jo vähintään siitä asti, kun tuo Julleht:n postaama juttu julkaistiin eli yli vuoden ajan.

Johtopäätökset ovat omalla kohdallani jo hyvän aikaa sitten vedettyjä. Persujen kansallismielisyysaste on kovin laimeaa luokkaa. Se on sellaista ajan henkeen- ja olosuhteisiin mukautuvaa hinnasta riippumatta kansallismielisyyttä. Tuntuu siltä, että kansallismielisyyden syvyys on puolueelle pelkkää haittamaahanmuuton kritisointia- ja islamin ylilyöntien voivottelua. Kokonaisuus tuntuu olevan enemmän kuin hukassa. Se johtuu mielestäni moneen kertaan sanomastani puolueen rakenteellisesta valuviasta. Valuvikaa ei saada koskaan korjattua, kun peruskivi mättää- ja puolueen tärkein prioriteetti tuntuu olevan kasvu- vailla kansallismielisten kriteerien täyttymistä.

Pienimmästä pahasta ei koskaan rakennu hyvää. Hyvä tarvitsee tarvitsee rakennusaineekseen priimaa. Priima tarkoittaa tässä kontekstissa kansallismielisyyttä, ei mitään poliittista puolivillaisuutta. Nämä Packalenit ovat omiaan syömään uskottavuuden kansallimielisesti ajattelevilta äänestäjiltä. Nämä muistuttavat ikävästi isä Soinin ajoista. Kenties napanuoraa Soiniin ei saada katkaistua, se on muurattuna sinne peruskiveen.
Sävytteisviritteinen ja erittäin Nuiva!
Pohjoinen Perkele! Arktisen alueen Eko-Mörökölli!
Ethnos Nation!

"islam on kallon ajettelukeskukset tyhjentävä lobotomia." - Veikko

Tagit: