HOMMAN POLIITTINEN SIIPI > Muut puolueet ja poliittiset vaikuttajat

2016-10-05 Kansanedustaja Veronika Honkasalon kootut mielensäpahoittamiset

(1/107) > >>

Parzival:
Konduktööri tarkasti lippuja eräiltä matkustajilta. Sattuivat tällä kertaa olemaan maahanmuuttajia. Veronika hyökkäsi paikalle sättimään "etnisestä profiloinnista". Ei ole mitään tietoa oliko luvatta matkustavat valittu nimenomaan etnisen taustan takia tai oliko joku muu hässäkkä meneillään. Tai arvasiko tarkkanäköinen konduktööri vaistollaan jostain seikasta, ettei tällä kertaa kavereilla ole lippua. Veronikan mukaan koko juna pitää tarkistaa eikä vain tiettyä henkilöä, ryhmää yms. Täysin järjetön vaatimus jos kokenut ja ammattitaitoinen konduktööri tunnistaa liputta matkustavan.

Törkeää käytöstä kaupunginvaltuutetulta hyvää työtä tehnyttä konduktööriä kohtaan.

Honkasalon koko älytön vuodatus:

https://www.facebook.com/veronika.honkasalo/posts/10154092471038031


--- Lainaus ---Matkustin tänään klo 16.21 lähteneellä I-junalla kohti Puistolaa. Ennen Pukinmäkeä viereisestä vaunusta kuului kovaääninen englanninkielinen puhe ja arvelin tarkastajien tekevän työtään ja kaivoin lompakon esiin. Kun puhe koveni, nousin seisomaan ja huomasin, että asialla ei suinkaan olleet tarkastajat vaan konduktööri, joka tarkasti matkaliput vain junavaunussa olleilta irakilaistaustaisilta miehiltä. Kun joidenkin matkakortit eivät olleet voimassa, konduktööri huusi kovaan ääneen Pukinmäen kohdalla, että miesten on poistuttava junasta.

Tässä vaiheessa puutuin peliin. Kysyin silminnähden kiihtyneeltä kondarilta, miksi hän aluperin tarkastaa vain valikoidun joukon liput, että eikö samalla pitäisi tarkastaa kaikkien matkustajien liput. Kondari vastasi, että valitsi nyt tämän porukan tästä vaunusta. Jatkoin, ettei hän voi tietää, onko junassa muita liputtomia, että kaikkien liput pitäisi tarkistaa, muussa tapauksessa kyse on erittäin eriarvoistavasta ja leimaavasta kohtelusta. Kondari kysyi, miksi asia minua liikuttaa. Vastasin, että olen kaupunginvaltuutettu ja minua kiinnostaa, miten ihmisiä kohdellaan Helsingin julkisessa liikenteessä. Kondari käveli luokseni ja sanoi, että ”tarkastetaan sitten kaupunginvaltuutetunkin matkakortti”. Pyysin konduktööriä kertomaan nimensä, jotta voin tehdä asiasta valituksen. Hän kieltäytyi. Pyysin häntä kertomaan vaunun numeron. Hän kieltäytyi ja käski tekemään valituksen junan aikataulun perusteella.

 Konduktööreillä on oikeus tarkastaa matkustajien liput, mutta se, että tarkastus tehdään etnisen profiloinnin perusteella, ei ole missään muodossa hyväksyttävää. Toivon todella, että jatkossa jokainen taustasta riippumatta voi matkustaa julkisissa kulkuneuvoissa vapaasti ja turvallisesti ilman pelkoa siitä, että joutuu ulkonäön perusteella valikoidun lipuntarkastuksen kohteeksi. Etninen profilointi on loukkaus ihmisarvoa kohtaan ja se on merkki yhteiskunnasta, jossa syrjintä on jo niin syvällä, ettei sitä tuottavia tekoja osata edes kyseenalaistaa. Keväällä 2016 oikeusministeriön tutkimusraportti (http://www.oikeusministerio.fi/…/OMSO_7_2016_VIPU-raportti_…) nosti esille, että eri vähemmistötaustaiset ryhmät kokevat julkisessa tilassa eniten rasismia juuri julkisessa liikenteessä. Monet muut tutkimukset puolestaan nostavat esille, kuinka surullisen tavallista etninen profilointi Suomessa on (esim. https://raster.fi/…/the-reality-of-ethnic-and-racial-profi…/).

Rasisminvastaiset kampanjat ovat yksi askel, mutta ne eivät riitä. Myös henkilökunnan rasisminvastaista täydennyskoulutusta tarvitaan. Että ping vain Pekka Sauri ja HSL:n luottamushenkilöt. Jotain tarttis varmaan tehdä?! #puutuaina
--- Lainaus päättyy ---

Kuli:
Tätä kutsutaan englanniksi "virtue signaling" meiningiksi. Menee häiritsemään muiden työtä, on väärässä, löytää rasismia paikasta jossa sitä ei ole, puolustaa liputta matkaavia, moraalisäteilee, "et sä tiedä kuka mä oon..", kirjoittaa kirjoituksen "urotyöstään".

Kyllä tuli niin monta rastia ultrasuvakkius bingoon, että oksat pois.

Kaarin M:
Ajatelkaa,  tuollainen istuu kaupungin valtuustossa päättämässä meidän asioista  ;D

Lalli IsoTalo:
Konduktorin olisi pitänyt kirjoittaa pummeille sakko liputta matkustamista ja lipun hinta. Se, että hän yritti heittää pummeja ulos junasta indikoi, että tämä taisi jäädä tekemättä. Jos näin on, niin kyseessä on kuin onkin rasismi, värisuojattujen pummien suosiminen.

kummastelija:
...ja Veronikan FB-ketjussa Pekka Sauri ilmoitti "keskustelevansa asiasta HSL:n kanssa".

Mahtaa konnaria vituttaa kun teki työtään ja oli pistämässä pummilla matkustaneet matut ulos, niin päivän parin päästä tulee esimiehen esimiehen esimies ripittämään. Niin ripittämään mistä? Siitä kun ei suvainnut matujen pummilla matkustamista.

Navigaatio

[0] Viestien etusivu

[#] Seuraava sivu

Siirry pois tekstitilasta