UmmaGumma

Kirjoittaja Aihe: YHDISTETTY: Rikosuutisia pohjoismaista  (Luettu 260911 kertaa)

Roope2

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 2 925
 • Liked: 2629
« Viimeksi muokattu: 19.06.2018, 02:09:24 kirjoittanut Pullervo »

Cate

 • Jäsen^^
 • **
 • Viestejä: 129
 • Liked: 318
Vs: YHDISTETTY: Rikosuutisia pohjoismaista
« Vastaus #1351 : 20.06.2018, 15:43:41 »
2018-02-20 05:43 Henkirikos, Vetlanda

20-vuotias nainen löydetty kuolleena ja 23-vuotias nainen vaikeasti loukkaantuneena. Tekojen epäillään tapahtuneen puolen yön jälkeen. Poliisilla on kiinniotettuna 25-vuotias mieshenkilö.https://www.svt.se/nyheter/lokalt/jonkoping/misstankt-mord-i-vetlanda

Tämä syyrialainen turvan hakija on nyt tuomittu elinkautiseen murhasta ja murhan yrityksestä.

https://www.svt.se/nyheter/lokalt/jonkoping/man-domd-for-mord-pa-lss-boende

Hän puukotti kehitysvammaista naista 130 kertaa ja kuuleman mukaan irrotti pään. Naisen siskon hän puukotti henkihieveriin.
Murhattu nainen asui tukiasunnossa talossa, jossa on henkilökuntaa paikalla yötäpäivää. Jostain syystä syyrialainen turvan hakija asutettiin tähän vammaisten asuintaloon turvaan pahalta maailmalta. Hän oli siellä asuessaan jo aiemmin ladellut tappouhkauksia mm. henkilökunnalle.  Syyksi tulistumiselleen hän kertoi, että murhattu nainen oli hänen mielestään tehnyt rasistisen eleen.

Roope2

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 2 925
 • Liked: 2629
Vs: YHDISTETTY: Rikosuutisia pohjoismaista
« Vastaus #1352 : 21.06.2018, 05:44:45 »
2018-06-21 00:41, Ammuskelua, Husum Köpenhamina

Klo 21.39 poliisille soitettiin ammuskelusta Husumin kaupunginosassa. Myöhemmin selvisi, että kolme kaveria olivat itse hakeutuneet hoitoon Herlevin sairaalaan ampumahaavojen vuoksi.


https://www.sydsvenskan.se/2018-06-21/tre-man-skottskadade-i-kopenhamn

internetsi

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 9 441
 • Liked: 11659
Vs: YHDISTETTY: Rikosuutisia pohjoismaista
« Vastaus #1353 : 22.06.2018, 08:49:37 »
Lainaus
22 juni 00.01, Brand, Malmö
Pilevallsvägen, Oxie. Brand i flera bilar.

Det brinner i flera bilar på Pilevallsvägen i Oxie. Branden hotar sprida sig till intilliggande garage- och radhuslänga. Polis, räddningstjänst och ambulanssjukvård larmas till adressen.

Fem bilar samt en garagebyggnad konstateras stå i brand, räddningstjänsten arbetar med släckning och skadebegränsning. Polisen biträder räddningstjänsten och utreder eventuellt brott.

Uppdatering:

01.46 Branden är släckt. Det är skador på fem bilar och en garagelänga. Det har funnits en spridningsrisk till närliggande radhus. Polisen har tagit upp en anmälan om mordbrand. Ingen person är skadad. Ingern person är gripen.

https://polisen.se/aktuellt/handelser/2018/juni/22/22-juni-00.01-brand-malmo/

Monikulttuurinen Juhannuskokko, tehty viidestä autosta ja autotallista. Meinasi levitä myös viereisiin taloihin. Ketään ei tietenkään ole otettu kiinni.Lainaus
21 juni 22.11, Mord/dråp, Malmö
Lindängsplan. Skottlossning.

Polisens regionledningscentral får flertalet samtal om misstänkt skottlossning i anslutning till Lindängsplan. Polis och ambulanssjukvård larmas till platsen.

En skadad person har förts till sjukhus i privatbil. Polisen eftersöker en eller flera gärningspersoner och använder sig bland annat av hundpatrull i sökandet.

Polisen har lokaliserat en misstänkt brottsplats och vidtar initiala utredningsåtgärder. Platsen är avspärrad och kriminaltekniker är begärda dit.

Polisen är på plats SUS Malmö akutmottagning för att vidta utredningsåtgärder samt för att säkerställa att sjukvårdens verksamhet kan fortgå utan störningar.

Uppdatering kl. 23.45: Vapenhund med förare är på den misstänkta brottsplatsen och har inlett sitt arbete med att eftersöka spår efter skjutvapen. Utredningspersonal från polisområde Malmös grova brott-avdelning är inkallade. Polisen fortsätter utredningsåtgärder i området runt den misstänkta brottsplatsen, bland annat genom så kallad dörrknackning.

Uppdatering 2018-06-22 kl. 00.50: En 24-årig man är avliden. Anhöriga är underrättade.

Akutmottagningen på SUS Malmö har varit avspärrad men denna är nu hävd.

Polisen region Syd har fattat beslut om särskild händelse. Den särskilda händelsen hanteras separat från övrig verksamhet och leds av en särskilt utsedd chef, som har en stab till sitt förfogande.

Uppdatering kl. 00.54: Händelsetypen är ändrad från ”mord-/dråpförsök” till ”mord/dråp”.

Uppdatering:

03.05 Avspärrningen är hävda på brottsplatsen och kriminalteknikerna är klara med det initiala arbetet. Det har skett dörrknackning i anslutning till brottsplatsen.

Under morgonen kommer polispersonal att finnas på plats i området i trygghetsskapande syfte. Polisen önskar att få in uppgifter om man har sett eller hört någonting i samband med händelsen. Det går bra att ta kontakt med någon polisman på plats eller att ringa 114 14.

https://polisen.se/aktuellt/handelser/2018/juni/21/21-juni-22.11-morddrap-forsok-malmo/

Ammuskelua Malmöh'ssa. Kutia maistanut viety yksityisautolla lasarettiin. Dialogipoliisi pyörii keppostelupaikalla dialogipuudelien kanssa ja koittaa löytää jotain. Samoin lasaretti on taas eristetty, että siellä saavat tehdä töitään rauhassa. Myös asedialogipuudelit nuuskivat keppostelupaikalla ja vakavan rikollisuuden yksiköt on siellä. Tämä oli siis aluksi murhan/tapon yritys, mutta sana yritys tippui pois, koska 24 v. mies kuoli lasaretissa. Jos näit tai kuulit jotain, pirauta 114 14.Lainaus
21 juni 19.27, Rån, Nacka
Två män rånade brottsoffret på hans personbil i ett av garagen vid Sickla köpcenter.

När polisen pratade med brottsoffret fick de veta att han satt i personbilen när de två gärningspersonerna kom fram och slet ut honom ur bilen och lämnade garaget.

Polisen har även pratat med de personer som var i garaget när rånet hände för att få veta om de har några uppgifter att lämna.

Polisens inledande sökande efter gärningspersonerna blev utan resultat.

https://polisen.se/aktuellt/handelser/2018/juni/21/21-juni-19.27-ran-nacka/

Yksi henkilö ryöstetty autotallissaan. Saaliina auto.

Tästä se Juhannus sitten alkaa.

Golimar

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 13 111
 • Liked: 16659
 • Ego sum Spartacus
Vs: YHDISTETTY: Rikosuutisia pohjoismaista
« Vastaus #1354 : 22.06.2018, 11:45:36 »
Muokkaus:

Tämä vaikuttaa siltä että kantaruotsalainen on tekijä.

https://www.flashback.org/sp64422925

Skellefteåssa Getbergsvägenillä nainen putosi toisesta kerroksesta ja noin 60-vuotias mies on otettu kiinni epäiltynä murhayrityksestä.

Epäilen että Ibrahim on ollut asialla.

Lainaus
Ibrahim Suleman Mohamed
Bor på Getberget i Skellefteå 63 år

https://www.hitta.se/ibrahim+suleman+mohamed/skellefte%C3%A5/person/ixSgM_www5

Lainaus
Händelsen inträffade tidigt på midsommarafton på Getbergsvägen i Skellefteå.

Polis och ambulans larmades efter att kvinnan av okänd anledning fallit i marken. Polisen uppger att kvinnan togs omhand av ambulanspersonal och fördes till sjukhus.

Hon var vid medvetande men för övrigt är skadeläget okänt.

En förundersökning inleds då brott inte kan uteslutas. i nuläget rubriceras händelsen som försök till mord, alternativt försök till dråp.

Enligt polisen är det oklart vad som orsakat att kvinnan ramlat ut. Något förhör med henne har ännu inte kunnat hållas.

Den sammantagna bilden på platsen gör att en man i 60-års åldern grips av poliserna misstänkt för försök till mord. Efter förhör med mannen kommer åklagare att kontaktas för att besluta om mannen ska friges eller anhållas.

Platsen är avspärrad och polisens kriminaltekniker kommer att genomföra en brottsplatsundersökning under dagen.

Polisens kontaktcenter kommer under dagen att göra en elektronisk dörrknackning, det vill säga ringa till närboende för att undersöka om det finns någon som har uppgifter att tillföra ärendet.

https://www.vk.se/2395900/man-gripen-for-mordforsok-8

Lainaus
Kvinna föll från andra våningen – misstänkt mordförsök

En kvinna föll från andra våningen av ett hus.

Polisen grep efteråt en man misstänkt för försök till mord eller dråp.

– Vi kommer att hålla förhör och sedan får åklagaren besluta om mannen ska anhållas, säger Börje Öhman, polisens presstalesperson i Region nord.

Händelsen inträffade i Skellefteå tidigt på midsommaraftons morgon. Polisen fick in larmet vid 06.26.

”Larmet säger att en kvinna ramlat från andra våningen. Kvinnan tas om hand av ambulanspersonal och förs till sjukhus. Hon är vid medvetande men för övrigt är skadeläget okänt”, skriver polisen via sin hemsida.

Polisen griper misstänkt man
Varför kvinnan fallit ner från huset är oklart. En förundersökning har inletts då brott inte kan uteslutas.

Polisen misstänker att en man i 60-årsåldern kan vara inblandad. Efter en sammantagen bedömning på platsen beslutade polisen att gripa honom misstänkt för försök till mord eller dråp.

– Jag har inte detaljerna om vad som framkommit på platsen. Det är möjligt att kvinnan själv har sagt något vid ilastningen i ambulansen, uppger Börje Öhman vid polisen.

Man hoppas att kunna hålla förhör med den skadade kvinnan under dagen.

Den gripne mannen kommer också att förhöras om händelsen. Sedan är det åklagare som får fatta beslut om mannen ska anhållas eller släppas på fri fot.

Kommer att ringa grannarna
Platsen är avspärrad och kriminaltekniker kommer att genomföra en brottsplatsundersökning.

Under fredagen ska polisen också genomföra en så kallad elektronisk dörrknackning.

– Det innebär att civilanställd personal under ledning av polis ringer runt till närboende i huset där det hänt för att samla in uppgifter som kan tillföra utredningen något, säger Börje Öhman.

https://www.expressen.se/nyheter/brottscentralen/kvinna-foll-fran-andra-vaningen-misstankt-mordforsok/

https://www.hitta.se/s%C3%B6k?vad=getbergsv%C3%A4gen+skellefte%C3%A5&typ=prv&sida=1

https://www.google.fi/maps/@64.7522194,20.9816766,3a,75y,35.2h,91.49t/data=!3m7!1e1!3m5!1sD7SjpbJD5jvp0iJYA2Zi2Q!2e0!6s%2F%2Fgeo2.ggpht.com%2Fcbk%3Fpanoid%3DD7SjpbJD5jvp0iJYA2Zi2Q%26output%3Dthumbnail%26cb_client%3Dmaps_sv.tactile.gps%26thumb%3D2%26w%3D203%26h%3D100%26yaw%3D43.146446%26pitch%3D0%26thumbfov%3D100!7i13312!8i6656

internetsi

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 9 441
 • Liked: 11659
Vs: YHDISTETTY: Rikosuutisia pohjoismaista
« Vastaus #1355 : 22.06.2018, 17:52:53 »
Juhannus Skånessa jatkuu. Kristianstadissa 20 mies lasarettiin, koska sai maistaa kutia. Murhayrityksenä tutkiskellaan: https://polisen.se/aktuellt/handelser/2018/juni/22/22-juni-05.43-morddrap-forsok-kristianstad/

Lainaus
22 juni 05.43, Mord/dråp, försök, Kristianstad
Skottlossning, man skjuten, Albogatan.

Polis arbetar på Albogatan, där en skottlossning skett under morgonen. En skottskadad man har förts till sjukhus, och hans skador är allvarliga dock ej livshotande. Mannen vårdas nu på sjukhuset i Kristianstad. Den misstänkta brottsplatsen, som är utomhus på Albogatan, är avspärrad för teknisk undersökning, och man kommer även att söka på platsen med vapenhund. En polispatrull befinner sig också på sjukhuset för trygghetsskapande åtgärder. Polisen är i behov av vittnesuppgifter gällande händelsen. Iakttagelser gjorda av personer som rört sig i eller utan utan fordon på Albogatan med omnejd vid den aktuella tidpunkten, kan lämnas till Polismyndigheten via 114 14. Händelsen rubriceras som försök till mord, och har lokala kopplingar.

10.25 Kriminalteknikerna arbetar nu på brottsplatsen, som fortsatt är avspärrad. Den skottskade mannen är i 20-års åldern. Det finns ingen gripen misstänkt för händelsen.

12.11 Den tekniska undersökningen av brottsplatsen är klar, och avspärrningen är hävd.

14.38 I samband med undersökningen av brottsplatsen har vissa tekniska fynd säkrats. Den skottskadade mannen vårdas fortsatt på sjukhuset för sina skador. Förundersökningen gällande försök till mord bedrivs vidare genom dörrknackning i området, och sammanställning av de uppgifter som framkommit i de förhör som hittills hållits. Det finns fortsatt ingen gripen eller misstänkt för händelsen.

Roope2

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 2 925
 • Liked: 2629
Vs: YHDISTETTY: Rikosuutisia pohjoismaista
« Vastaus #1356 : 24.06.2018, 06:13:41 »
2018-06-23 01:34 Sidottu mies palavassa talossa, Sjötullsgatan Norrköping


Klo 1.34 tuli hälytys tulipalosta ja kuulluista avunhuudoista. Paikalletullut poliisipartio huomasi palavassa rakennuksessa olleen sidotun miehen ja pystyi vapauttamaan hänet. Uhri sairaalaan ja murhayritystutkinta käyntiin.


https://polisen.se/aktuellt/handelser/2018/juni/23/23-juni-01.34-morddrap-forsok-norrkoping/
2018-06-23 04:59 Ammeskelua, Sigtuna


Poliisille soitetaan laukauksista Valsta centrumissa Märstassa. Paikalta löytyy haavoittunut mieshenkilö.https://polisen.se/aktuellt/handelser/2018/juni/23/23-juni-04.59-morddrap-forsok-sigtuna/
2018-06-24 06:16 Puukkohippaa,  Hisingen i Göteborg


Ohikulkija soitti  poliisille puolenyön jälkeen huomattuaan apuatarvitsevan uhrin. Uhria oli puukotettu raajaan. Poliisi löysi lähistöltä  veitsentapaisen.
 

https://www.svt.se/nyheter/lokalt/vast/man-knivhuggen-i-goteborg-ropade-pa-hjalp


Roope2

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 2 925
 • Liked: 2629
Vs: YHDISTETTY: Rikosuutisia pohjoismaista
« Vastaus #1357 : 25.06.2018, 08:26:51 »
2018-06-24 22:57 Ammuskelua, Vemmenhögsgatan Kristianstad


Iltayhdentoista aikaan soitettiin poliisille laukausten äänistä asuntoalueella. Ei löydy uhria, ei asetta, ainoastaan hylsyjä.https://polisen.se/aktuellt/handelser/2018/juni/24/24-juni-22.57-skottlossning-misstankt-kristianstad/

https://www.svt.se/nyheter/lokalt/skane/misstankt-skottlossning-i-kristianstad
2018-06-25 03:26 Ammuskelua,  Sperlingsgatan Halmstad


Iltakahdeksan jälkeen poliisille soitettiin ammuskelusta. Paikalta löytyi parikymppinen mieshenkilö, jota oli ammuttu klabbiin.

Murhayritystutkinnalla jatketaaan, poliisilla on pidätymääräys kahdesta henkilöstä.https://www.svt.se/nyheter/lokalt/halland/larm-om-skottlossning-i-centrala-halmstad-en-person-skadad2018-06-25 10:30 Ammuskelua, Lindome

Useampi henkilö soittaa kuulleensa automaattiaseen ääntä iltakymmen aikoihin. Poliisi paikalle ja toteaa, että niin on ammuttu juu, ja hylsyjäkin löytyi. Ehkä asetta on vain testattu.https://www.svt.se/nyheter/lokalt/vast/larm-om-skottlossning-flera-patruller-tillkallades

« Viimeksi muokattu: 25.06.2018, 08:28:35 kirjoittanut Roope2 »

Alaric

 • Administrator
 • Jäsen^^^
 • *****
 • Viestejä: 20 038
 • Liked: 41774
 • Ilon ja toivon admin
Vs: YHDISTETTY: Rikosuutisia pohjoismaista
« Vastaus #1358 : 27.06.2018, 20:51:07 »
Oslossa oli viime yönä noin 30:n afrikkalaisen nuorukaisen joukkokähinä, jossa käytettiin metalliputkia, lautoja, pulloja sekä mahdolisesti myös macheteja.

Poliisin tullessa paikalle keppostelijat pakenivat ja vähän matkan päässä nainen loukkaantui ilmeisesti päähän osuneesta heitetystä esineestä. Poliisi uskoo tämän tapauksen liittyvän aiempaan mylläkkään.

Kolme nuorukaista on otettu toistaiseksi kiinni.

https://www.thelocal.no/20180627/woman-injured-in-oslo-mass-brawl-report (27.6.2018)

Lainaus
Woman injured in Oslo mass brawl: report

Up to 30 men were involved in a fight on in central Oslo on Tuesday night, police have confirmed.

The brawl took place at the Youngstorget square in the Norwegian capital and a machete and other weapons may have been used in the fight, VG reports.

Around 30 people thought be in their twenties and thirties are reported to have attacked each other with various objects.

“We received the first report at around five minutes before 1am of a so-called mass brawl. There was a large group of men described as men with African backgrounds reported to be fighting. A machete was mentioned but we have not found that so far. Most appear to have used iron rods, wooden planks and bottles,” police response leader Tor Jøkling told VG.

Jøkling added that people involved in the fight dispersed in all directions when police arrived at the scene but three individuals have so far been apprehended.

Shortly after, police were informed of an injured woman at a bar in nearby Torggata.

The woman was reported to be bleeding and close to fainting.

“We have received confirmation that there was a guest at a nightclub who was inadvertently hit in the head by an object that was thrown. An ambulance is seeing to her and she is in good care. We are treating this as related to the fight and are working on finding those responsible for this,” Jøkling told VG.

Police are currently looking for witnesses and persons who may have been involved in the incident.

“We must stress that there were so many people involved that it is a challenge for our patrols to get an immediate overview,” Jøkling continued.

Three people had however been detained in connection with the incident by 2:21 am, police said, and Jøkling later confirmed that one of these was a primary suspect in relation to the incident.
« Viimeksi muokattu: 27.06.2018, 20:53:01 kirjoittanut Alaric »
Hommaforumille kirjoittaminen - käytännön ohjeita ja vinkkejä: https://hommaforum.org/index.php/topic,123992.0.html

Roope2

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 2 925
 • Liked: 2629
Vs: YHDISTETTY: Rikosuutisia pohjoismaista
« Vastaus #1359 : 01.07.2018, 04:44:03 »
2018-06-30 00:52, Parvekeputoaminen, Malmö


Norrbäcksgatanilla olevasta asunnosta on toisesta kerroksesta pudonnut 35-vuotias naishenkilö. Asunnossa olleet kaksi mieshenkilöä poliisi on ottanut huomaansa.


https://polisen.se/aktuellt/handelser/2018/juni/30/30-juni-00.52-brak-malmo/


sattuma

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 1 079
 • Liked: 460
Vs: YHDISTETTY: Rikosuutisia pohjoismaista
« Vastaus #1360 : 01.07.2018, 09:24:01 »
Sotatoimet jatkuvat nyt Malmöstä pohjoiseen.

Fyra män i 20-årsåldern skadades vid en skottlossning i centrala Helsingborg på lördagskvällen.

– Vissa är skjutna och vissa har stick– och skärskador, säger Fredrik Bratt vid polisen.

En av de skadade männen anhölls senare, misstänkt för mordförsök.

https://www.aftonbladet.se/nyheter/a/Rxpn58/skottlossning-i-helsingborg--fyra-skadade

Huscarl

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 1 096
 • Liked: 2070
 • Waitu piggu go homu!
Vs: YHDISTETTY: Rikosuutisia pohjoismaista
« Vastaus #1361 : 02.07.2018, 21:37:29 »
Noita Ruotsin tapahtumia alkaa jo lukemaan samanlaisella apatialla kuin pitkittyneen suursodan uutisraportteja.

"Länsirintamalta ei mitään uutta. On oikaistu rintamalinjoja. Kapteeni Ahmedssonin 11. polttopullopataljoona heitti rasistien hälytysajoneuvot takaisin. Sotamies Abdulille myönnetty Kultaisen Kamelikunnan sota-ansioristi poliisiauton ja viiden roskakatoksen polttamisesta."

Ernst

 • Asiantuntija
 • Jäsen^^^
 • *****
 • Viestejä: 26 013
 • Liked: 16378
Vs: YHDISTETTY: Rikosuutisia pohjoismaista
« Vastaus #1362 : 02.07.2018, 21:56:12 »
Sotatoimet jatkuvat nyt Malmöstä pohjoiseen.

Fyra män i 20-årsåldern skadades vid en skottlossning i centrala Helsingborg på lördagskvällen.


När som gräset börjar gro på ängen,
då flyttar flickan ut i bon med sängen...

Se on sitten Ruotsin kesä kauneimmillaan.
Listen to me! Lift your eyes and look on God's blessed and unflyblown truth! If you don't vote, you don't matter! You are a hick and ain't nobody never helped a hick but hick hisself.

Roope2

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 2 925
 • Liked: 2629
Vs: YHDISTETTY: Rikosuutisia pohjoismaista
« Vastaus #1363 : 03.07.2018, 03:20:23 »
2018-07-03 01:24, Ammuskelua, Nydalatorget Malmö


Henkilö on haavoittunut ampumavälikohtauksessa Malmössä puolenyön aikaan.


https://www.sydsvenskan.se/2018-07-03/en-person-skjuten-pa-nydala

Roope2

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 2 925
 • Liked: 2629
Vs: YHDISTETTY: Rikosuutisia pohjoismaista
« Vastaus #1364 : 03.07.2018, 05:49:02 »
Flashbackissä vähän herjataan ampumistapausta:


Yksinäinen poliisiauto  ensiapuklinikan  ulkopuolella, ei mellakka-aitoja, ei ulkosalla surevia omaisia. Vaikuttaa kuin uhrina olisi Mr. Nobody.


...niin, varmaan joku onneton ruotsalainen...

Alaric

 • Administrator
 • Jäsen^^^
 • *****
 • Viestejä: 20 038
 • Liked: 41774
 • Ilon ja toivon admin
Vs: YHDISTETTY: Rikosuutisia pohjoismaista
« Vastaus #1365 : 03.07.2018, 16:56:37 »
Tanskassa halutaan kieltää ennakkotapauksena Loyal to Familia -mamurikollisjengi, jonka riveissä on tosin myös joitain etnisiä tanskalaisia (ainakin tämän uutisen mukaan).

https://www.iltalehti.fi/ulkomaat/201806292201045145_ul.shtml (3.7.2018)

Lainaus
Tanska haluaa kieltää rikollisjengin - Loyal to Familia on yksi Kööpenhaminan verisen jengisodan osapuolista

Tanskan valtakunnansyyttäjän mukaan kyseessä on ennakkotapaus.

Tanska haluaa lakkauttaa Kööpenhaminassa majaansa pitävän Loyal to Familia -rikollisjengin.

Maan oikeusministeriö ja syyttäjänvirasto tiedottivat asiasta torstaina, uutisoi tanskalaislehti Politiken. Kyseessä on ensimmäinen kerta Tanskassa, kun tuomioistuin aikoo arvioida, voidaanko rikollisjengi kieltää.

- Jengiryhmittymä Loyal to Familia (LTF) on yhdistys, jolla on laiton tarkoitus. Näin valtakunnansyyttäjä arvioi kattavan tutkimustyön perusteella, oikeusministeriö perustelee tiedotteessaan oikeusjutun nostamista.

Syyttäjänlaitos ja poliisi kävivät läpi noin 10 000 asiakirjaa ja joukon jengijäsenten tuomioita vuodesta 2013 tähän päivään.

Suuri osa LTF:n jäsenistä istuu vankilassa tai tutkintavankeudessa väkivaltarikoksista. Tanskan yleisradioyhtiön DR:n mukaan jengissä on 225 jäsentä.

Taustalla viime vuoden jengisota

Loyal to Familia on vuonna 2012 perustettu jengi, joka on aiemmin toimineen Blågårds Plads -jengin seuraaja. Jengin ensisijaisena kotipaikkana on Nørrebron kaupunginosa Kööpenhaminassa, mutta sillä on osastoja myös muualla Tanskassa.

Jäsenet ovat pääosin maahanmuuttajataustaisia, mutta joukossa on myös etnisiä tanskalaisia.

Viime vuonna jengiväkivalta Loyal to Familian ja Kööpenhaminan alueen muiden jengien välillä kiihtyi, kun LTF yritti laajentaa huumekauppareviiriään.

(...)
Hommaforumille kirjoittaminen - käytännön ohjeita ja vinkkejä: https://hommaforum.org/index.php/topic,123992.0.html

sattuma

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 1 079
 • Liked: 460
Vs: YHDISTETTY: Rikosuutisia pohjoismaista
« Vastaus #1366 : 03.07.2018, 19:00:45 »
Ammunnat jatkuvat Malmössä.

En person död efter ny skottlossning på Nydala
En person är död och ytterligare en person har livshotande skador efter skottlossningen mitt i dagsljus på Nydala.

Enligt SVTs reporter på plats ska flera vittnen ha uppgett att de hört flera skott och att två personer låg på marken. En av dem , en man i trettioårsåldern, fördes direkt till akuten på UMAS som nu är avspärrad och poliser är på plats. Han vårdas för livshotande skador.

https://www.svt.se/nyheter/lokalt/skane/ny-skottlosssning-pa-nydala

Kooste tästä vuodesta.

Skottlossningar i Malmö 2018
Hittills i år har det inträffat 16 skottlossningar i Malmö. Åtta personer har dött och nio har skadats. Under hela 2017 sköts totalt sju personer ihjäl.

https://www.svt.se/nyheter/lokalt/skane/skottlossningar-i-malmo-2018

Roope2

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 2 925
 • Liked: 2629
Vs: YHDISTETTY: Rikosuutisia pohjoismaista
« Vastaus #1367 : 04.07.2018, 02:42:14 »
2018-07-03 20:14, Ammuskelua/aseellinen ryöstö, Rannebergen Göteborg


30-vuotias mies joutui aseellisen ryöstön kohteeksi. Kahakassa uhria ammuttiin käteen ja häneltä pöllittiin laukku. Tekijöitä oli kaksi, joka häipyivät juosten metsän siimekseen.


https://polisen.se/aktuellt/handelser/2018/juli/3/03-juli-20.14-ran-vapnat-goteborg/
2018-07-03 22:02, Ammuskelua, Vivalla centrum Örebro


Örebrossa on illan kuluessa ammuskeltu enemmältikin. Useampi henkilö on sairaalassa ja aamusella selvinnee tarkemmin, mistä on kysymys. Murhayritystutkinnalla jatketaan.
 

https://www.na.se/artikel/orebro-lan/orebro/skottlossning-i-vivalla-flera-personer-forda-till-sjukhus-jobbar-med-full-styrka
https://polisen.se/aktuellt/handelser/2018/juli/3/03-juli-22.02-skottlossning-orebro/


Edit: Kolme lasaretissa, joista kaksi heikohkossa hapessa.

« Viimeksi muokattu: 04.07.2018, 06:10:18 kirjoittanut Roope2 »

Roope2

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 2 925
 • Liked: 2629
Vs: YHDISTETTY: Rikosuutisia pohjoismaista
« Vastaus #1368 : 09.07.2018, 02:57:24 »
2018-07-08 21:04, Kahinointia, Kulladal  Malmö


Kulladalissa oli porukkaa koolla iltasella ja lopputuloksena kahdella oli edessä sairaalareissu.https://polisen.se/aktuellt/handelser/2018/juli/8/08-juli-21.04-misshandel-malmo/

Roope2

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 2 925
 • Liked: 2629
Vs: YHDISTETTY: Rikosuutisia pohjoismaista
« Vastaus #1369 : 09.07.2018, 09:33:10 »
2018-07-09 01:12, Puukkohippaa kohtalokkaasti, Mellerud


Poliisi ja lanssi Storgatanille keskeyttämään puukkohippaa 38-vuotiaan naisen ja 48-vuotiaan miehen välillä. Saapuivat sen verran myöhään, että ottelu oli jo päättynyt. Nainen kylmiöön ja ukko kammarille.


https://polisen.se/aktuellt/handelser/2018/juli/9/09-juli-01.12-morddrap-mellerud/

Roope2

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 2 925
 • Liked: 2629
Vs: YHDISTETTY: Rikosuutisia pohjoismaista
« Vastaus #1370 : 10.07.2018, 07:18:17 »
2018-07-10 00:49, Ammuskelua, Östra Sorgenfri  Malmö


Hieman ennen puoltayötä poliisille kerrottiin, että Rosengårdin naapurista Östra Farmvägeniltä kuuluu ammuskelua asunnosta. Ensimmäistä paikalle saapunutta partiota talon asukkaat heittelivät asunnoistaan kananmunilla, taisi joku osumakin tulla. 

Asunnossa oli poliisin tulleessa useita mies- ja naishenkilöitä sekä hylsyjä, mutta ei ruumiita tai haavoittuneita. Ampuja oli ilmeisesti poistunut paikalta.

Poliisi epäilee, että joku tai jotkut olisivat tunkeutuneet asuntoon ryöstötarkoituksessa.


https://www.sydsvenskan.se/2018-07-10/larm-om-skottlossning-pa-ostra-sorgenfri


Roope2

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 2 925
 • Liked: 2629
Vs: YHDISTETTY: Rikosuutisia pohjoismaista
« Vastaus #1371 : 11.07.2018, 03:25:58 »
2018-07-10 21:25, Kokoontumista, Göteborg


Klo 21.25 poliisi sai hälytyksen 20 hengen kokoontumisesta Kungstorgetilla. Osallistujilla oli putkenpätkiä ja muunkaltaista nuijasodan arsenaalia. Paikalletultaessa tori oli autio, mutta Kungsgatanilla oli puhekyvyttömäksi pahoinpidelty 18-vuotias kaveri, joka vietiin sairaalaan.


https://polisen.se/aktuellt/handelser/2018/juli/10/10-juli-21.25-brak-goteborg/
https://www.aftonbladet.se/nyheter/a/P3Ab5z/en-skadad-efter-gangbrak-med-pakar-och-jarnror2018-07-11 00:04, Ammuskelua, Rinkeby


Yhdentoista jälkeen poliisille kerrottiin ammuskelusta Mjölbyplanilla Rinkebyssä. Kahta parikymppistä mieshenkilöä oli ammuttu, toista handuun ja toista klabbiin. Puolenyön jälkeen poliisilla on yksi epäilty kiinniotettuna.

 

https://www.svt.se/nyheter/lokalt/stockholm/tva-skjutna-i-rinkeby
https://www.aftonbladet.se/nyheter/a/4d8pRG/tva-skjutna-i-rinkeby--en-gripen


Nuivinator

 • Administrator
 • Jäsen^^^
 • *****
 • Viestejä: 2 126
 • Liked: 2325
 • Je suis Charlie
Vs: YHDISTETTY: Rikosuutisia pohjoismaista
« Vastaus #1372 : 11.07.2018, 09:22:01 »
Yhdentoista jälkeen poliisille kerrottiin ammuskelusta Mjölbyplanilla Rinkebyssä. Kahta parikymppistä mieshenkilöä oli ammuttu, toista handuun ja toista klabbiin. Puolenyön jälkeen poliisilla on yksi epäilty kiinniotettuna.

Mikä ruumiinosa on klabbi? Pää? Umpilisäke? Munuaisten hiussuonikeränen? Tunnen aikalailla anatomisia termejä mutta tuo oli kyllä minulle uusi.

Pölhökustaa

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 1 254
 • Liked: 4384
Vs: YHDISTETTY: Rikosuutisia pohjoismaista
« Vastaus #1373 : 11.07.2018, 09:29:49 »
Klabbi on stadilainen sana tarkoittaen alaraajaa eli jalkaa.

Nuivinator

 • Administrator
 • Jäsen^^^
 • *****
 • Viestejä: 2 126
 • Liked: 2325
 • Je suis Charlie
Vs: YHDISTETTY: Rikosuutisia pohjoismaista
« Vastaus #1374 : 11.07.2018, 12:45:11 »
Kas. Mutta joo, eihän noita voi tietää. Itse olen käynyt Hesassa 2010-luvulla kolmesti, joista viimeisin kerta oli 2016.

N. O. Hääppönen

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 640
 • Liked: 1330
Vs: YHDISTETTY: Rikosuutisia pohjoismaista
« Vastaus #1375 : 11.07.2018, 18:37:14 »
Mikä ruumiinosa on klabbi? Pää? Umpilisäke? Munuaisten hiussuonikeränen? Tunnen aikalailla anatomisia termejä mutta tuo oli kyllä minulle uusi.
Jos ählämiä on osunut klabbiin, niin onko sillä nyt suurta väliä mikä ruumiinosa se on?
- Mitä enemmän maahanmuuttajia, sen parempi.
Vasemmistointellektuelli Tiina Rosenberg

Roope2

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 2 925
 • Liked: 2629
Vs: YHDISTETTY: Rikosuutisia pohjoismaista
« Vastaus #1376 : 15.07.2018, 04:58:42 »
2018-07-14 20:43, Ruumis,  Flen


Lauantaina löydettiin Flenissä olevasta asunnosta miehen ruumis. Asunto näytti sellaiselta, että asiaa kannattaa tutkia tarkemmin.


https://polisen.se/aktuellt/handelser/2018/juli/14/14-juli-20.43-morddrap-flen/2018-07-15 00:25  Ruumis,  Eskilstuna


Klo 20.45 poliisi löysi asunnosta naisen ruumiin.Tapauksen johdosta poliisislla on yksi henkilö jemmassa epäiltynä murhasta.https://www.ekuriren.se/eskilstuna/misstankt-mord-i-eskilstuna-2/


Roope2

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 2 925
 • Liked: 2629
Vs: YHDISTETTY: Rikosuutisia pohjoismaista
« Vastaus #1377 : 15.07.2018, 11:36:56 »
2018-07-15 05:22  Puukkohippaa  Hässelby  Stockholm


Poliisille soitettiin, että ilmeisesti seinän takana olevassa asunnossa on käynnissä kovaääninen kunnon ottelu. Paikalta löytyi henkilö, jota oli käsitelty teräaseella. Toinen asunnossa ollut otettiin kiinni ja murhayritystutkinnalla jatketaan.
   

https://polisen.se/aktuellt/handelser/2018/juli/15/15-juli-05.22-morddrap-forsok-stockholm/

Roope2

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 2 925
 • Liked: 2629
Vs: YHDISTETTY: Rikosuutisia pohjoismaista
« Vastaus #1378 : 16.07.2018, 09:22:56 »
2018-07-16 02:13  Räjähdys,  Drottninggatan   Malmö


Klo 1.30 kuultiin Malmössä Drottninggatanilla kunnon räjähdys, vieressä sijaitsivat räätäliliike ja internet-cafe. Räjähdys rikkoi liikkeen näyteikkunan. Samoilla kohdin ammuttiin kuukausi  sitten kolmea henkilöä kohti.https://www.sydsvenskan.se/2018-07-16/skyltfonster-sprangdes-sonder


Edit:  Tarkennusta: kuutta ammuttiin, joista kolme kuoli

« Viimeksi muokattu: 16.07.2018, 11:37:05 kirjoittanut Roope2 »

Ismo Alatalo

 • Jäsen^^
 • **
 • Viestejä: 51
 • Liked: 55
Vs: YHDISTETTY: Rikosuutisia pohjoismaista
« Vastaus #1379 : 16.07.2018, 23:47:32 »
17-vuotias afgaani puukotti 18-vuotiaan paikallisen Norjan Vadsøssä lauantaina.

http://norwaytoday.info/news/17-year-old-temporary-residence-permit-charged-murder-vadso/

Tagit: kallo karoliininen