Kirjoittaja Aihe: Vastamediat nousuun - uutisjuttuja vastamedioista  (Luettu 6810 kertaa)

nollatoleranssi

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 14 645
 • Liked: 9207
 • Puhekin on teko
Vastamedioiden suosio on ollut nousussa, mutta niiden arvostus puuttuu. Se näkyy osittain tämänkin foorumin toiminnassa, johon harvoin nostetaan vastamedioiden uutisia. Vasta kun ne saavat laajemmin suosiota esim. mv-lehti, niin uutiset kelpasivatkin julkaistavaksi.

Foorumin kautta voitaisiinkin tarjota "virallinen legimiteetti" vastamedioille, joka nykyisin tarjotaan ainoastaan valtamedioille. Jäsenet pyrkisivät nostamaan omiksi aiheiksiin vastamedioista löytämiään juttuja. Vastamedian tunnus (olipa se mikä tahansa esim. vtmedia) voitaisiin säilyttää tekstissä, jos kyseessä on "uutissivustoksi" luokiteltava toiminta.

Esim: Kansalainen (vtmedia): Uusi yhdenvertaisuusasioiden neuvottelukunta asetettu.
https://www.kansalainen.fi/uusi-yhdenvertaisuusasioiden-neuvottelukunta-asetettu/

Tällä tavalla nostettaisiin vastamedioiden arvostusta ja annettaisiin niille virallinen hyväksyntä, jolloin ne toimisivat yhtenä monista tietolähteistä. Tälläkin hetkellä ne toimivat tietolähteinä, mutta virallinen arvostus puuttuu. Osittain se voi johtua vapaaehtoisuudesta ja toiminnan vähäisestä laajuudesta. Mutta niiden suosio osoittaa, että kysyntää rehellisyyteen pyrkivälle tiedonvälittämiselle löytyy.

Ei voida tietysti unohtaa valtamedioiden parempia yhteyksiä asiantuntijoihin ja eri tahoihin, mutta tuolla tavalla saataisiin monipuolistettua näkemyksiä ja luotua lisää ajattelua. Samoin vastamediat saisivat lisää suosiota ja näkyvyyttä tämänkin foorumin kautta.

Uutissivustot
https://www.kansalainen.fi/
https://www.kansalainen.fi/tietoa/

http://www.nykysuomi.fi/
http://www.nykysuomi.fi/index.php/toimitus-ja-mainostaminen/

http://mvlehti.net/
"Suomalaisen vapaan journalismin erikoisjulkaisu, jota suvaitsevaisto ei tunnusta lukevansa".

http://rahmispossu.net/
"Se rehellinen valemedia"

https://paavotajukangas.com/
"Kuvauksia uudesta ja jännittävästä Ruotsista"

Keskustelu
Monokulttuuri FM
https://www.kansalainen.fi/monokulttuuri/
https://www.youtube.com/results?search_query=monokulttuuri+fm

https://sarastuslehti.com/
Kansallinen ja eurooppalainen, traditionalistinen ja radikaali verkkolehti

Alaric

 • Administrator
 • Jäsen^^^
 • *****
 • Viestejä: 21 439
 • Liked: 47866
 • Ei maata ilman kansaa, ei kansaa ilman verilinjaa
Vs: Vastamediat nousuun - uutisjuttuja vastamedioista
« Vastaus #1 : 13.10.2016, 20:01:55 »
Hyvä aloitus ja mainio idea.

Hommakin on tavallaan eräänlainen vastamedia, jos asiaa laajemmin ajattelee, joten olisi ihan asiallista antaa täällä arvoa hyvin toteutetuille ja informatiivisille uutissivustoille, jotka paljastavat valtamedian valheita, kertovat uutisten taustoja tarkemmin tai kääntävät ulkomaisia uutisia, joita valtamedia ei julkaise lainkaan.

Rähmiksen ja Tajukankaan sivut ovat mielestäni saaneet viime aikoina hieman enemmän näkyvyyttä täällä tuon uuden Pohjoismaat-osion myötä, koska tuollaiselle maantieteellisesti rajatumman alueen osiolle ei ole ehkä niin suurta kynnystä luoda ketjuja ja näiden kahden sivuston kautta saa tietoonsa tärkeimmät moku-uutiset erityisesti Ruotsista. Tervehdin tätä kehitystä ilolla.
"Jos olisi sekä menestyviä että epäonnistuneita afrikkalaisia yhteiskuntia hakisin selitystä jostain muualta. Jos afrikkalaiset eivät muodostaisi länsimaissakin sosioekonomista pohjanoteerausta, hakisin selitystä jostain muualta." -Jussi Halla-aho afrikkalaisten geneettisesti selittyvästä älykkyysosamäärästä (3.6.2005)

sivullinen.

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 14 068
 • Liked: 8940
 • Ahjo on viha. Kosto on kipinä.
Vs: Vastamediat nousuun - uutisjuttuja vastamedioista
« Vastaus #2 : 13.10.2016, 22:49:57 »
Saattaa olla jo sadas kerta kun samaa ajatusta yritetään. Ajatus sinänsä on mitä mainioin ja olen kaikin tavoin sen edistämisessä mukana. Jäsen internetsin ehdotukset Homma kusee ketjussa olivat viime kertainen oikein kiehtova veto tähän suuntaan. Sen johdosta syntynyt uusi uutisalue Pohjoismaat oli sitävastoin huonoin mahdollinen toteutus. Edes Ylen uutisissa ei jaotella uutisia kotimaan ja ulkomaiden lisäksi pohjoismaihin.

Minusta internetsin ehdotus oli saada näitä tässäkin ketjussa mainittu vaihtoehtoisia uutislähteitä enemmän esiin. KGB sanoi totuuden asiasta: Moni haluaa parannusta, mutta Jonkun Muun pitäisi tehdä se. Enemmän ja parempaa sisältöä saa vain tekemällä sitä. Enemmän ja parempia uutisia uutisalueelle saa vain aloittamalla uusia ketjuja sinne. Olen itse usein valitellut, miksei uutisalueella saa availla ketjuja Rähmiksen uutisista, ja olen saanut vastauksena viestin, että saa niitä sinne availla. Sitten kun olen mennyt avaamaan ketjun, niin yllätys yllätys, se on pysynyt auki. Näin keskustelunvalvojat pilaavat hyvän tekosyyn laiskuudelle jättämällä sensuroimatta viestejäni. Jos en voi enää laiskuudestani syyttää muita, niin ketä siitä voin silloin syyttää?

Äskettäin jäsen Leijona jopa avasi uutisalueelle ketjun jonkun b-luokan elokuvanäyttelijän twiitin pohjalta. Kyseinen twiitti ei ollut saanut yhtään sosialistia paskantamaan housuihinsa, eikä siitä ollut missään juttua. Muutenkin se oli huono twiitti. Leijona väitti, ettei ollut saanut tietoja twiitistä edes valtiollisista joukkoviestimistä. Silti sekin ketju pysyi auki. Minä innoistuin avaamaan sen seurauksena koepallona myös ketjun pelkän twiitin perusteella. Sekin ketju pysyi auki, ja on yhä auki. Kyllä uutisalueelle uutisia mahtuu ja keskustelupalstalle keskustelua. Ongelma on se, etteivät keskustelijat keskustele asioista, joista Suomen sosialistinen lehdistö ei ole rummuttanut aamusta iltaan. Hommaforumin uutisalue ei ole todellisuudessa uutisalue. Se on Suomen sosialistisen lehdistön mielipideuutisten kommenttiosasto, jossa saa kirjoittaa myös sen ruman sanan. Kansalainen.fi on hyvä ja MV-lehti on hyvä, mutta edes MV-lehden juttuja ei rummuteta pakkosyötöllä ihmisten mieliin siinä määrin, että ne aiheuttaisivat tarpeen tulla tänne kertomaan omia mielipiteitä asioista -- vaikka jutut olisivat hyviä --.

Ongelma ei ole arvostuksen puute. Ongelma on rummutuksen puute. Rummutuksen puutteen voi nähdä ongelman sijaan myös uudenlaisena paremman viestinnän aikakauden tulemisena. Kansalainen.fi on verkkolehti. Se on kuin sanomalehti verkossa -- tietenkin hs.fin ja muiden vastaavien tapaan --. Verkkoon sopii kuitenkin sanomalehtityylisten lehtien sijaan paremmin sosiaalisen median luonnolliset omat tavat. Facebookissa on verkostoja. Siellä "jaetaan" uutislinkkien lisäksi -- ja jatkuvasti yhä suuremmassa määrin -- meemi-kuvia ja kaupunkilegendoja ja omia mielipiteitä. Sen sijaan, että haluaisit lisää uutisia Rähmiksestä, tee itse sitä, mikä tuntuu hyvältä ja helpolta. Me muut olemme samanlaisia, ja jos se tuntuu sinusta hyvältä ja helpolta, niin teemme samoin. Sillä tavalla asia ei etene siihen suuntaan, johon halusit sen etenevän, mutta johon se luontaisesti itse haluaa edetä. Jos haluat jotain, tarkoittaa se ainoastaan, että olet tottunut siihen. Haluamisen sijaan totuttele johonkin muuhun. Näin asioiden pitäisi minun mielestäni edetä ja näin ne minun mielestäni tulevat etenemään. Nuiva faktantarkistuspalvelu on minun uusin yritykseni tällä rintamalla.
"Meistä ei olisi mikään sen suotavampaa kuin sivullisen esittämä marxilainen analyysimme arvostelu." (Lenin)

Jochanan

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 1 141
 • Liked: 698
Vs: Vastamediat nousuun - uutisjuttuja vastamedioista
« Vastaus #3 : 13.10.2016, 23:00:03 »
Tällä tavalla nostettaisiin vastamedioiden arvostusta ja annettaisiin niille virallinen hyväksyntä, jolloin ne toimisivat yhtenä monista tietolähteistä. Tälläkin hetkellä ne toimivat tietolähteinä, mutta virallinen arvostus puuttuu. Osittain se voi johtua vapaaehtoisuudesta ja toiminnan vähäisestä laajuudesta. Mutta niiden suosio osoittaa, että kysyntää rehellisyyteen pyrkivälle tiedonvälittämiselle löytyy.

Totta kai jengi käy ihan jo pelkästä uteliaisuudesta pällistelemässä, että mitähän ne nyt taas siellä kirjoittelee, mutta mitään vakavasti otettavia vaihtoehtomedioita ne eivät ole niin kauan kun toiminta on vapaaehtoisten varassa.

Suosittelen edelleenkin valtamedioiden mediakriittistä lukutaitoa! Niin saa parhaan tiedon.

nollatoleranssi

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 14 645
 • Liked: 9207
 • Puhekin on teko
Vs: Vastamediat nousuun - uutisjuttuja vastamedioista
« Vastaus #4 : 14.10.2016, 00:04:18 »
Ongelma on se, etteivät keskustelijat keskustele asioista, joista Suomen sosialistinen lehdistö ei ole rummuttanut aamusta iltaan. Hommaforumin uutisalue ei ole todellisuudessa uutisalue. Se on Suomen sosialistisen lehdistön mielipideuutisten kommenttiosasto, jossa saa kirjoittaa myös sen ruman sanan.

Ymmärrän ajatuksen siitä kuinka "kaikkien mielipiteet eivät ole yhtä tärkeitä" ja se näkyy sitten julkisuus- ja huomioarvossa. Keskustelu keskustelunaiheista ei kiinnosta, jos sanojalla itsellään ei koeta olevan merkitystä.
Tietysti jos kaikesta kaikkien kokeilemismielessätehdyistä keskustelunavauksista keskusteltaisiin, niin sekään ei saattaisi tuoda keskusteluun lopulta merkittävää lisäarvoa. Parempi keskustella aiheista, jotka kiinnostavat ja joilla on tunnettuja puhujia, koska se innostaa muitakin osallistumaan keskusteluun.

Pitäisi silti olla trenditietoinen ja nyt muodissa ovat vastamediat. Niiden nousukausi ei saata olla aivan sellainen itsestäänselvyys kuin 2 miljardin euron koneiston kaatuminen kommunikaatiovaikeuksiin.
"Arvon mekin ansaitsemme" mietelmä tuli mieleen jostakin syystä tässä yhteydessä. En tiennyt alkuperää, mutta nyt tuli biisikin vastaan. Biisissä on myös sopivasti "lällällälää" laululliseen ilmaisuun laitettuna.

Vesa-Matti Loiri - Arvon Mekin Ansaitsemme
Lainaus
Laulu Suomessa (tunnettu myös nimellä Arvon mekin ansaitsemme) on Jaakko Juteinin vuonna 1816 julkaisema runo, joka kieliasultaan nykyaikaistettuna versiona tunnetaan kansanlaulunomaisena lauluna.
https://fi.wikipedia.org/wiki/Laulu_Suomessa

newspeak

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 6 542
 • Liked: 5459
Vs: Vastamediat nousuun - uutisjuttuja vastamedioista
« Vastaus #5 : 14.10.2016, 00:24:05 »
Eikö täällä sitten ole tarpeeksi viittauksia vaihtoehtoisiin medioihin/tietolähteisiin? Nehän nousevat aina silloin pintaan, kun tähän joku näkee olevan tarvetta. Mediaseurantahan on lopulta ihan kirjoittajien käsissä ja jokainen voi tuoda itseään kiinnostavia aiheita esille tietyin rajauksin. Kritiikkiäkin tulee epämääräisyydestä helposti ja laadukas tiedonvälitys lienee silti tärkeämpää kuin se, kuka tietoa välittää.
"I hate speech" -C&H

nollatoleranssi

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 14 645
 • Liked: 9207
 • Puhekin on teko
Vs: Vastamediat nousuun - uutisjuttuja vastamedioista
« Vastaus #6 : 14.10.2016, 00:33:13 »
Vaihto(ehtois)mediat voisi edelleen yksilöidä jollakin tunnuksella olipa se sitten: VM, vmmedia, VT, vtmedia.
Tuolla tavalla nähtäisiin heti, että tarvitseeko avaukseen vastata vai ei. Jos jostakin tulee virallinen tyyli, niin se voisi vakiintua. Vaihtoehtoismediat siis toimisivat edelleen valtamedian ulkopuolella, mutta niiden huomioarvoa nostettaisiin enemmän jos olisi aihetta. Jos ei ole aihetta, niin sitten vaihtoehtoismedioista pitäisi luoda niin kiinnostavat, että niistä voisi keskustella (palautetta suoraan tekijöille).

Edelleenkin tämä tilaisuus vaihtoehtomedioista on nyt käsillä. Sen takia nyt pitäisikin huomioida ne, tai sitten ne jäävät huomioimatta jatkossakin.

porrasaa

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 702
 • Liked: 271
Vs: Vastamediat nousuun - uutisjuttuja vastamedioista
« Vastaus #7 : 14.10.2016, 00:39:42 »
Hommakin on tavallaan eräänlainen vastamedia, jos asiaa laajemmin ajattelee, joten olisi ihan asiallista antaa täällä arvoa hyvin toteutetuille ja informatiivisille uutissivustoille, jotka paljastavat valtamedian valheita, kertovat uutisten taustoja tarkemmin tai kääntävät ulkomaisia uutisia, joita valtamedia ei julkaise lainkaan.
Ehkä nimenä voisi olla Uutissivustot jos näitä ryhmitellään.

Täällä näyttäisi kävijäennätys olevan jo aika vanha, ei taida olla suosio lisääntynyt. Olisiko niin ettei ole ollut muualla uutisissa enää hommaa, mv-lehden tultua.
uusi uutisalue Pohjoismaat oli sitävastoin huonoin mahdollinen toteutus. Edes Ylen uutisissa ei jaotella uutisia kotimaan ja ulkomaiden lisäksi pohjoismaihin.
Kai tämä riippunee suosiosta, oliko hyvä uudistus vaiko ei.

nollatoleranssi

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 14 645
 • Liked: 9207
 • Puhekin on teko
Vs: Vastamediat nousuun - uutisjuttuja vastamedioista
« Vastaus #8 : 14.10.2016, 00:40:57 »
Eikö täällä sitten ole tarpeeksi viittauksia vaihtoehtoisiin medioihin/tietolähteisiin? Nehän nousevat aina silloin pintaan, kun tähän joku näkee olevan tarvetta. Mediaseurantahan on lopulta ihan kirjoittajien käsissä ja jokainen voi tuoda itseään kiinnostavia aiheita esille tietyin rajauksin. Kritiikkiäkin tulee epämääräisyydestä helposti ja laadukas tiedonvälitys lienee silti tärkeämpää kuin se, kuka tietoa välittää.

Ainakin itse huomaan, että harvoimpa noita sivustoja avaa (lukuunottamatta Monokulttuuri FM:ää). Myönnettäköön että niiden painoarvo näkyy tuossa, ettei niitä avaa. Osittain kyse on tottumuksesta, mutta myös muistakin seikoista. Iltapäivälehtiin uskoo helpommin tai hesariinkin, vaikka ne ei kaikista asioista kertoisikaan. Siellä on tarpeeksi silti viihdeuutisia, joihin voi uskoakin. Usein ketju löytyy tältä foorumilta, johon voi sitten kommentoida, jos muualle ei voi.

Tämän ketjun voikin ottaa puhtaasti mainoksena, että muistettaisiin tuotakin toimintaa, ei unohdettaisi.
« Viimeksi muokattu: 14.10.2016, 00:43:10 kirjoittanut nollatoleranssi »

nollatoleranssi

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 14 645
 • Liked: 9207
 • Puhekin on teko
Vs: Vastamediat nousuun - uutisjuttuja vastamedioista
« Vastaus #9 : 14.10.2016, 00:46:25 »
uusi uutisalue Pohjoismaat oli sitävastoin huonoin mahdollinen toteutus. Edes Ylen uutisissa ei jaotella uutisia kotimaan ja ulkomaiden lisäksi pohjoismaihin.
Kai tämä riippunee suosiosta, oliko hyvä uudistus vaiko ei.

Mielestäni tuo on hyvä uudistus. Ongelmahan on pitkään ollut, että Suomessa apinoidaan Ruotsia, mutta Ruotsista, saati sitten muista pohjoismaista ei kerrota kovinkaan tarkkaan ikävistä asioista. Ruotsista kerrotaan vain positiivisia asioita. Tuollainen osio pohjoismaille voikin nostaa näkyvyyttä kaikille pohjoismaista tuleville uutisille. Tämä foorumihan on tavallaan kuin uutisarkisto. Sen takia se on hyväksytty osaksi valtavirtaa. Ei tarvitse pelätä tekijänoikeusrikkomuksia.

newspeak

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 6 542
 • Liked: 5459
Vs: Vastamediat nousuun - uutisjuttuja vastamedioista
« Vastaus #10 : 14.10.2016, 00:53:47 »
Jotenkin olen aina ajatellut keskustelupalstojen eduksi sen, että yksi ihminen ei ehdi millään lukemaan kaikkea, joten palstoja seuraamalla tiedon saa valmiiksi märehdittynä ja siitä oppii löytämään sen omasta mielestä olennaisen tiedon. Erinäiset kulutustottumukset siis täydentävät toisiaan, mikä toimii myös ilmaisena mainoksena niille medialähteille, joita ihmiset eivät yleensä käytä.
"I hate speech" -C&H

sivullinen.

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 14 068
 • Liked: 8940
 • Ahjo on viha. Kosto on kipinä.
Vs: Vastamediat nousuun - uutisjuttuja vastamedioista
« Vastaus #11 : 14.10.2016, 03:34:55 »
Ainakin itse huomaan, että harvoimpa noita sivustoja avaa (lukuunottamatta Monokulttuuri FM:ää).

Kuunteletko sinä Monokulttuuri FM:ää usein? Minä kuuntelin kerran tai kaksi alkuaikoina, ja silloin oli äänenlaatu niin huonoa ja keskustelu sekavaa, etten ole jälkeenpäin kertaakaan antanut heille mahdollisuutta. Jos siellä on ollut hyviä asioita tai lähetyksiä, niin eikö niistä olisi voinut avata ketjujakin.

Tarkastin, onko näin tehty, ja totesin sinun avanneenkin yhden ketjun nimeltä Monokulttuuri FM vs Sisäministeriön raportti ääriliiketoiminnasta. Se oli hyvä teko. Valitettavasti se on mennyt minulta ohi, ja nähtävästi muiltakin, sillä keskustelua ei siitä ole herännyt lainkaan. Itse kokeilin jotain vastaavanlaista vuosia sitten. Siitä ei tullut mitään.

Tässä on se rummutuksen tarve ja rummutuksen puutteen aiheuttama keskustelun puute. Edes uutisjutut ja ketjujen avaamiset eivät auta, jos ne hautautuvat Suomen sosialistisen lehdistön mielipideuutisten rasistista katseista ja bussipysäkeille jääneistä kuvitellusta henkilöistä peittoon. Hommaforum on aivan liian suuri ja sekava edes lähes jatkuvasti täällä pyörivän seurattavaksi.

Uusien aiheiden löytäminen vanhoille keskustelijoille on vaikeaa ja uudet keskustelijat eivät löydä edes vanhoja aiheita. Aikoinaan -- taisi olla Antero -- sanoi Hommaforumin ensimmäisen tuhannen viestin jälkeen menneen mahdottomaksi seurata ja lukea; minä en silloin edes vielä ollut täällä, joten en ole koskaan tätä saanut haltuuni. Haku-toiminnon toimimattomuus tekee vanhoihin asioihin palaamisestakin mahdotonta. Salonkia ei käytetä. Kokoomuksen puoluealue on vailla huolta kantavaa kokkaria, ja Muutoksen ja Suomidemokraattien tilanne ei ole sekään hyvä. VOK-kartta voi olla kiinnostava, mutta keskella keskustelupalstaa oleva lista on minusta väärässä paikassa.

Niin paljon olisi siivottavaa ja parannettavaa. Aikoinaan minä uskoin muutokseen ja yritin ehdotella parannuksia. Mutta kun ei ole valtaa ja avaimia, ei voi itse mitään tehdä, ja ne, joilla valtaa on, tekevät, mitä itse haluavat, eivätkä sitä, mitä muut ehdottavat. Siksi on parempi tehdä kokonaan oma keskustelupalsta, jos haluaa muutoksia. Näin moni menoon kyllästynyt tekikin vuosia sitten.

Keskustelupalsta ilman keskustelijoita on kuitenkin huono ja hyväksi palstaksi -- ja edes Hommaforumia paremmaksi -- on vaikeaa ja suositummaksi pääsy vielä vaikeampaa. Moni on myös todennut blogin pitämisen täällä roikkumista paremmaksi. Blogit voivatkin olla parempia, mutta lukeeko niitä kukaan? Nyt sitten on näitä kansalainen.fi, suomenuutiset.fi ja mvlehti.net. Niiden seuraaminenkin on työlästä, ja jos siitä ei tee tapaa, niin ei sitä tee.

Epätoivoista vaellusta kohti parempaa maailmaa tapahtuu kuitenkin enemmän Hommaforumin innoittaman Hommaforumin ulkopuolella kuin Hommaforumilla. Kun paikka kykene muuttumaan, on etsittävä uusi paikka, joka on toisenlainen. Ylilauta on minusta kaikkein onnistunein paikka tällä hetkellä. Matias Turkkila sanoi, ettei perustaisi Hommaforumia nykyään. Hän saattaa olla oikeassa. Olisi parempi perustaa Hommatwitteri tai jotain muuta. Ei tämä tästä miksikään muutu, ja ilman muuttumista tämä jää ajan jalkoihin ja kuolee pikku hiljaa pois.
"Meistä ei olisi mikään sen suotavampaa kuin sivullisen esittämä marxilainen analyysimme arvostelu." (Lenin)

Juhak

 • Jäsen
 • *
 • Viestejä: 23
 • Liked: 23

kgb

 • Globaali kulttuurimarksisti
 • Administrator
 • Jäsen^^^
 • *****
 • Viestejä: 6 819
 • Liked: 4682
 • A spherical bastard
Vs: Vastamediat nousuun - uutisjuttuja vastamedioista
« Vastaus #13 : 14.10.2016, 20:43:51 »
VOK-kartta voi olla kiinnostava, mutta keskella keskustelupalstaa oleva lista on minusta väärässä paikassa.

Olet ihan oikeassa. Tuossa vuosi sitten sille oli enemmän kysyntää mutta nyt tilanteen stabiloiduttua se alkaa olla tarpeeton. Unohdat myös sen keskusteluun vaikuttavan asian joka itseäni eniten kaivelee, eli sen, että 'jokaiseen' uutiseen tai muuhun aiheeseen pitää käydä roiskaisemassa ne samat vanhat väsyneet onelinerit, ikään kuin reviiriä merkitäkseen..
Iku-Routa: Tä? Mitä väliä jollain tykkäyksillä on?

akez

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 9 025
 • Liked: 22653
Vs: Vastamediat nousuun - uutisjuttuja vastamedioista
« Vastaus #14 : 15.10.2016, 23:27:00 »
Nostan tämän esiin. Mielestäni mielenkiintoista juttua uusien sivustojen toiminnasta ...

Lainaus
Tiina Wiik haastatteli kansalaisen päätoimittajaa, Jarkko Jaakolaa, live-lähetyksessä maanantai-iltana.

https://www.kansalainen.fi/paatoimittajan-videohaastattelu-mika-kansalainen/

nollatoleranssi

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 14 645
 • Liked: 9207
 • Puhekin on teko
Vs: Vastamediat nousuun - uutisjuttuja vastamedioista
« Vastaus #15 : 16.10.2016, 07:26:11 »
Ainakin itse huomaan, että harvoimpa noita sivustoja avaa (lukuunottamatta Monokulttuuri FM:ää).
Kuunteletko sinä Monokulttuuri FM:ää usein? Minä kuuntelin kerran tai kaksi alkuaikoina, ja silloin oli äänenlaatu niin huonoa ja keskustelu sekavaa, etten ole jälkeenpäin kertaakaan antanut heille mahdollisuutta.

Mielestäni Monokulttuuri FM on tämän hetken parhaimpia poliittisia ohjelmia. Kestoltaan ne eivät ole aivan nykystandartien mukaisia eli parin minuutin infopätkiä, mutta ei sekään ole menoa haitannut.

Mutta näissäkin pätee vanha sääntö eli eivät kaikki pidä kaikesta. Tuo ohjelmakin voi olla joillekin liian ikävystyttävä, ylipitkä ja turha. On siellä silti semmoisia asiasisältöjäkin, joihin voisi olla vaikeaa muuten törmätä.

Parhaimpana puolena näkisin senkin, että aiheista pystytään sanomaan periaatteen tasolla mitä tahansa ja usein niissä käsitellään niitä toisiakin väitteitä. Eikä tuo väitteiden käsittelykään ole sitä, että otetaan esiin kaikista hölmöin väite faktojen tarkistuksen tyyliin, vaan pyritään oikeastikin näkemään joissakin asioissa toisen puolen näkökanta. Todellista väittelyä harvoin pääsee silti tapahtumaan, koska keskustelijat ovat edelleen periaatteen tasolla samaa mieltä asioista.

Paljolti näissä YLE:n ohjelmissa niin radiossa kuin TV-kanavilla on ollut se ongelma, ettei kaikista asioista voi ja saa puhua. Joskus joku vieras (vieraatkin valikoitu hyvin tarkasti) kokeilee kepillä jäätä puhuakseen jostakin väärästä aiheesta, mutta sen jälkeen muut vieraat/juontaja tajuavat juonenkäänteen ja vaihtavat puheenaihetta. Nopeasti vieras itsekin tajuaa möhläyksensä ja menee leikkiin mukaan.

Jos siellä on ollut hyviä asioita tai lähetyksiä, niin eikö niistä olisi voinut avata ketjujakin.

Ongelma on tietysti siinäkin, että harvapa jaksaa tuntien mittaista lähetystä seurata. On myös helpompaa keskustella tekstimuodossa kuin liveohjelmasta, menisi muuten päällehuutamiseksi. Jos ohjelma saa tarpeeksi näkyvyyttä, niin silloin siitä on helpompaa kertoa omat näkemyksensä.

Parhain esimerkki lainauksesta voi löytyä tästä tekstistä. "Yksi esimerkki löytyy Lahden kaapumiehestä. Lopputuloksena poliittisen poliisin painostuksesta syntyi isohko raportti, jonka tiedot voi tästä kuunnella". Raportin tiedot pystyi helposti kuuntelemaan (ja näkemään kuvien kera) yhdestä klikkauksesta tutustumatta sen tarkemmin 50-70 sivuiseen raporttiin.

Tässä nyt joitakin lähetyksiä. Selkeästi voi huomata vieraan painoarvon jälkilinkityksen muodossa, koska muuten saattaa unohtua keskustelun aihe.

Fortress Europe oli se taho, jonka kanssa perussuomalaiset järjestivät mielenosoituksen, jossa puhui myös ruotsalainen somalitaustainen islamkriitikko Mona Walter.
Monokulttuuri FM 5.10.2016: Fortress Europe -iltamat (feat. Maria Kaljuste)
Marko Hamilo on entinen HS:n toimittaja, joka on nykyisin Suomen uutisissa.
Monokulttuuri 14.9.2016 Kulttuurimarxismi-iltamat feat Marko Hamilo
Terhi Kiemunkia on riepoteltu aikatavalla valtamediassa, mutta harvemmin on nainen saanut kertoa omia ajatuksiaan.
Patriarkaatti FM feat. Terhi Kiemunki 14.10.2016
Yksi näkemys koraanista ja islam-uskonnosta, johon ei usein törmää "kaikki uskonnot ovat samanlaisia" julkisuushöpinän takia.
Monokulttuuri FM 8.10.2016 Islam-spesiaali feat Jukka-Pekka Rahkonen
(pieni kuuntelemisetu voi muodostua nykyisistä älyvehkeistä, jotka muistavat viimeisen kuuntelukohdan ja jatkavat siitä)
« Viimeksi muokattu: 16.10.2016, 07:43:50 kirjoittanut nollatoleranssi »

Aleksi Hernesniemi

 • Nimellinen
 • Jäsen^^
 • ***
 • Viestejä: 101
 • Liked: 143
Vs: Vastamediat nousuun - uutisjuttuja vastamedioista
« Vastaus #16 : 13.07.2017, 20:55:44 »
13.7.2017: Verkkolehti Kansalaisen lukijamäärät sadoissatuhansissa

https://www.kansalainen.fi/verkkolehti-kansalaisen-lukijamaarat-sadoissatuhansissa/

J. Lannan haamu

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 8 131
 • Liked: 7593
Vs: Vastamediat nousuun - uutisjuttuja vastamedioista
« Vastaus #17 : 13.07.2017, 22:04:51 »
Mä ihmettelin tosiaan joskus kun kuulin Jarkko Jaakolan sanovan että siellä on älyttömästi kävijöitä. Ihmettelin. Mutta sitten kun se 'yläastelaisen avoin kirje yleisradiolle' kirjoitusta oli luettu reilussa vuorokaudessa yli 30 000 kertaa ja jaettu facessa 3500 kertaa niin silloin mietin että sonnowa bitch.

Kansalainen on ollut kauan jo erittäin hyvä, ellei paras 'uutissivusto'. Ja Jarkko tuskin tätä lukee, mutta jos joku hänet minua paremmin tuntee niin vinkatkaa että helvetin hyvää työtä tekee ja on muutenkin mies paikallaan!
Yksilö - Kulttuuri - Luonto/ The Knower - The Known - The Unknown.

qwerty

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 9 871
 • Liked: 8896
Vs: Vastamediat nousuun - uutisjuttuja vastamedioista
« Vastaus #18 : 20.07.2017, 14:37:51 »
Miten olisi Homma FM?

Suomesta kun puuttuu aito vaihtoehtomedia lähes täysin. Samaa paskaa tuupataan joka tuutista. Ainakin silloin kun viimeksi kuuntelin ja luin.

Ei tarvitsisi edes kurkottaa kuuta, vaan kunnon musiikin (eli kasarihevin ;) ) lomassa lukaista päivän uutisia maailmalta. 95% olisi ns. breaking news, niille onnettomille jotka edelleen luottavat maamme kuvottavaa tasoa olevaan vihavasemmistolaista maailmankuvaa ihannoivaan mediaan.

Ei pitäisi olla niin vaikeaa?! Radiolupa, tai idean myyminen kaupalliselle asemalle. Ylen anti kun lienee pois vaihtoehdoista ;D :facepalm: Luulisi ainakin joitain kaupallisia asemia kiinnostavan?

Mitäs sanotte. Olisiko aika valjastaa Hommalaisten tietotaito ja resurssit koko kansan tietotoimistoksi! :D

Tabula Rasa

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 22 837
 • Liked: 13452
 • Kuka jos en minä
Vs: Vastamediat nousuun - uutisjuttuja vastamedioista
« Vastaus #19 : 20.07.2017, 14:48:15 »
Qwerty, onhan noita radioehdotuksia heitelty matkan varrella useita. Käytäntöön asti meni muistaakseni muutoksen nettiradio ja yksittäisten tubettajien jutusteluvideot tyyliin vihapuhefm/junes.

Pitäisi olla ensinnäkin tekijät ja sitten varaa. Itse voisin tuollaiseen osallistua sisällöntuottaja jokusen tunnin verran, mutta 24h radio tarvitsee melko paljon täytettä. Tekijöitä ilmestyy yleensä muutema ja sitten jotain raakiletta hiotaan sillä porukalla ja budjetilla mitä on.

Eli voit toki aloittaa tekemään milloin vain. Von tehdä jokusen tunnin ohjelmaa ja uskoisin että muutema muukin ilmestyy jos saadaan homma oikeasti aalloille. Mutta käytännön toteutus jää useammassa ideassa tekemättä kuin mitä ideoita on mukava heitellä.
Hedelmistään puu tunnetaan.

Käytätkö youtubea? Voit auttaa kansallismielisiä kaatamaan mobiilistriimauseston alle 1000 tilaajan kanavilta, tilaamalla nämä kanavat: https://striimiinfo.blogspot.com/2019/04/tarvii-tuhat-tilaajaa.html

qwerty

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 9 871
 • Liked: 8896
Vs: Vastamediat nousuun - uutisjuttuja vastamedioista
« Vastaus #20 : 20.07.2017, 15:21:22 »
24h radio tarvitsee melko paljon täytettä.

Jos joku kaupallinen kanava lähtisi mukaan, niin ei tarvi kuin pari tuntia. Tunti aamusta ja tunti iltapäivästä. Ei kai radiokanavien ole pakko toimia kellon ympäri? Aluksi noin 7-9 ja 15-17 riittäisi omalle kanavalle vallan mainiosti. Kansa ja mainostajat alkaisivat nopeasti vaatimaan lisää ;D

Jämerä-ääninen juontaja, tai kaksi, niin Homman alku on siinä :)

Faktantarkistajat ja uutisten etsijät sitten erikseen. Käytännössähän tuo olisi aluksi liki sama kuin mitä Junes ja Tiina tekevät, mutta laajemmalle yleisölle. Radiota kuunnellaan edelleen yllättävän paljon :o

nollatoleranssi

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 14 645
 • Liked: 9207
 • Puhekin on teko
Vs: Vastamediat nousuun - uutisjuttuja vastamedioista
« Vastaus #21 : 01.09.2017, 01:25:33 »
Muutama mielenkiintoinen tieto haastattelussa. Henkilöstömäärä millä toiminta pyörii, 2 palkallista ja useampi hyvin aktiivinen vapaaehtoinen. Samoin oli jotakin juttua kulkuluvista valtioneuvostolta eli pääsisivät joihinkin virallisiin mediatilaisuuksiin mukaan.

Nykysuomen ylläpitäjän haastattelu.
Suski Suometar: #Finskriimi 48 - Nykysuomi ddos haastattelu

nollatoleranssi

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 14 645
 • Liked: 9207
 • Puhekin on teko
Vs: Vastamediat nousuun - uutisjuttuja vastamedioista
« Vastaus #22 : 01.09.2017, 01:28:58 »
Hyvä olisi lisätä whatsappilla jakaminen kaikkiin uutisiin.

Tagit: