Kirjoittaja Aihe: 2019-12-16 Kemikaalivarastoon tunkeutuminen Espoossa ja yli 150 kg kokaiinilasti  (Luettu 10201 kertaa)

Peltipaita

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 4 770
 • Liked: 9132
 • Politiikan tutkija ja taidekriitikko
Sinänsä ihmetyttää, että miten nämäkin jantterit luulivansa onnistumaan avoimessa väkivaltaa uhkaavassa teossa?

Noin niinku aikuisten oikeasti, "mennään hei sinne sisälle ja ollaan valmiita väkivaltaan. Sit ajetaan ruotsinlaivalle ja ollaan turvassa!"
Mikähän voisi mennä pieleen?
Tähän osallinen voisi legendaarisesti vastata: "No sen kun tietäisin niin olisinkin viisas mies".
https://www.youtube.com/watch?v=I270Xmop0IY  Taparikollinen
« Viimeksi muokattu: 17.12.2019, 21:03:04 kirjoittanut Peltipaita »
"Kumiluodit ovat hyväksyttävyyden rajoilla"  sanoi Matti Vanhanen, kun Kataloniassa haluttiin saada mielipide selville äänestämällä.

Niobium

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 1 314
 • Liked: 2753
 • Misantrooppi. VHM, evoluution harha-askel.
Se skenaario, että tänne tulee ihan oikeasti väkivaltaan kykeneviä rikollisia, on tulevaisuutta.

Ei se tarvitse kuin tarpeeksi houkuttelevan kohteen, niin kyllä löytyy kalustoa sekä niiden käyttöön tottunutta porukkaa. Riittävä määrä tulivoimaa pikku hiljaa ujutettuna rajan yli ja koorditoitu isku, niin poliisi on tosi paikan edessä.

Uskaltaisin miettiä, että tällaisiakin ajatuksia polisiin suunnalla pyörii.

Vaihtoehtoja ovat mielestäni tiettyjen kemikaalien varastoinnin hajauttaminen siten, että hyötysuhde isommalle operaatiolle on huono. Myös tiukempi valvonta, tiedän yhden varaston jossa on kanisterillinen HF-liuosta yhden salvan takana. Erittäin ikävä kemikaali.

Maailma tulee kylään.

Suomi on houkutteleva, luotettava maa. Tänne kun saadaan tavarat, niin täältä on helppo kuskata niitä eteenpäin.
Suomi 101

Oikeus sananvapauteen ja mielipiteen ilmaisuun on keskeinen perusoikeus ja avain yhteiskunnalliseen
keskusteluun.

Helsingissä 15.11.2017 Työministeri Jari Lindström

Alaric

 • Administrator
 • Jäsen^^^
 • *****
 • Viestejä: 22 372
 • Liked: 52559
 • Ei maata ilman kansaa, ei kansaa ilman verilinjaa
Kyseessä ei ollut ihan mikään pieni huumelasti. Poliisin mukaan kokaiinia oli kymmeniä kiloja eli lastin arvo oli miljoonia euroja.

https://www.mtvuutiset.fi/artikkeli/nain-tapahtumat-espoon-kemikaalivarastolla-etenivat-hyokkaajien-keikka-meni-pahasti-monkaan-miehet-eivat-saaneet-mukaansa-miljoonien-eurojen-huumelastia/7663376 (17.12.2019)

Lainaus
Näin tapahtumat Espoon kemikaalivarastolla etenivät: Hyökkääjien keikka meni pahasti mönkään – miehet eivät saaneet mukaansa miljoonien eurojen huumelastia

Poliisi on takavarikoinut kymmeniä kiloja kokaiiniksi epäiltyä ainetta Espoon kemikaalivaraston hyökkäyksen jäljiltä. Poliisi uskoo, että hyökkäyksestä epäillyt henkilöt eivät saaneet varastolta hakemaansa huumausainetta mukaansa merkittäviä määriä. Tapauksen uskotaan liittyvän järjestäytyneeseen rikollisuuteen.

Länsi-Uudenmaan poliisin rikosylikomisario Kari Siivo kertoo MTV Uutisille, että kemikaalivaraston iskusta epäillään tällä hetkellä useita henkilöitä, jotka ovat Ruotsin, Tanskan ja Albanian kansalaisia. Henkilöt ovat iältään 20-30-vuotiaita.

Useista kansalaisuuksista huolimatta henkilöiden juuret ovat Siivon mukaan tiettävästi Albaniassa.

(...)

Siivon mukaan tapauksessa on viitteitä järjestäytyneestä rikollisuudesta.

– Kyllä tässä epäily on, että tämä on järjestäytynyttä ja suunnitelmallista.

(...)

– Tarkkaa määrää tai laatua en pysty vielä sanomaan, mutta koska (iskun kohteena olleen) kontin lähtöpaikka on Etelä-Amerikassa, vahvat epäilyt on siitä, että kyseessä olisi kokaiinia. Määrän osalta puhutaan useista kymmenistä kiloista.

Siivon arvio on, etteivät iskun tehneet henkilöt saaneet kemikaalivarastolta mukaansa ainakaan merkittävää määrää huumausainetta.

– Siltä näyttäisi tässä vaiheessa. Ainakaan kovin paljon ei ole saatu mitään mukaan.

Siivon arvion mukaan takavarikoidun huumelastin arvo katukaupassa voisi olla miljoonia euroja.

(...)
Äänestys: Etnonationalismi, kyllä vai ei? Eli kannatatko vai etkö? Käy antamassa äänesi!

https://hommaforum.org/index.php/topic,129465.0.html

kivimies

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 2 291
 • Liked: 5695
Tätä maata Suomen hallitus oli ajamassa pj-kaudellaan EU:n jäseneksi, vaikka oli jo selvää, että EU-jäsenyyden tuoma vapaa liikkuvuus helpottaisi Albanian mafian toimintaa.

Onneksi muut EU-maat (mm. Ranska) estivät tämän suunnitelman.

https://www.hs.fi/kaupunki/art-2000006347414.html (18.12.2019)
Lainaus
Krp:n erikoistutkija kertoo, miten ”ehtymättömän” väkivaltaiset albaani­rikolliset pyörittävät kokaiinin salakuljetus­bisnestä – Espoon takavarikko voi olla historiallisen suuri

Albaanitaustainen järjestäytynyt rikollisuus on saanut viime vuosina jalansijaa myös Suomesta. Kyseiset ryhmät tunnetaan viranomaisten keskuudessa muun muassa suurien kokaiinilastien salakuljetuksesta sekä raa’asta väkivallasta. [...]

Keskusrikospoliisin erikoistutkija Jari Leskinen ei kommentoi Espoon tapausta, mutta kertoo yleisellä tasolla albaanitaustaisen rikollisuuden rantautumisesta Suomeen.

Ilmiö ei ole uusi monissa suuremmissa EU-maissa.

”Albaanitaustaisilla rikollisorganisaatioilla on erityisen vahva asema EU-alueella. Aivan erityisesti Britanniassa, Alankomaissa, Saksassa ja Espanjassa”, Leskinen sanoo.

Reviirin laajentumisesta Suomeen tuli Leskisen mukaan ensimmäisiä vahvoja viitteitä vuonna 2017. Samaa kehitystä oli jo aikaisemmin ollut myös muissa Pohjoismaissa.

”Nyt näyttää kyllä siltä, että nämä albaanitaustaiset organisaatiot ovat tulleet tänne hyvinkin voimallisesti ja mitä ilmeisimmin jäädäkseen”, Leskinen kertoo.

Leskisen mukaan kehityskulku oli varsin odotettavissa, koska suomalaisviranomaisillakin on ollut jo pitkään tietoa siitä, kuinka vahvan aseman albaanitaustaiset rikolliset ovat saavuttaneet muualla Euroopassa.

Albaanitaustaisilla rikollisilla Leskinen tarkoittaa paitsi suoraan Albaniasta tulleita henkilöitä myös monien muiden maiden albaanivähemmistöistä lain väärälle puolelle astuneita ihmisiä. Muun muassa Ruotsissa on Leskisen mukaan laaja albaaniyhteisö, jossa on myös runsaasti järjestäytynyttä rikollisuutta.

”Ruotsia käytettiin tukialueena, kun vallattiin uusia markkinoita Suomessa.” [...]

Leskinen nostaa esiin kaksi albaanitaustaisen ammattirikollisuuden erityispiirrettä: järjestäytyminen erittäin tiukasti samalta etniseltä pohjalta ja matala kynnys käyttää väkivaltaa.


”Ryhmät ovat erittäin tiukasti järjestäytyneitä, ja niiden jäsenet tuntevat yleensä toisensa sukulaissiteiden kautta. Sillä taataan lojaliteetti ja kiinni jäädessä vaikeneminen poliisin kuulusteluissa”, Leskinen kertoo.

Huumekauppaan liittyviä reviirejä vallataan ja puolustetaan kovia otteita kaihtamatta.

”He ovat tulleet EU:n alueella erittäin tunnetuiksi ehtymättömästä väkivallan käytöstään.” [...]

Luka Mokonesi

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 764
 • Liked: 1298
Lainaus
Espoon huumekontissa oli ”erittäin huomattava” määrä kokaiinia – Kaksi epäiltyä vangittu, yhteensä kuusi otettu kiinni


https://www.hs.fi/kaupunki/art-2000006348529.html

Lainaus
Tutkinnanjohtaja Lauri Hakkala Länsi-Uudenmaan poliisista kertoi vangitsemis­oikeudenkäynnin yhteydessä, että naamioituja hyökkääjiä oli ”noin viisi”.

Poliisi epäilee, että miehet etsivät kuorma-auton kuljettamaan konttiin piilotettua suurta kokaiinierää.

Määrä on erittäin huomattava, mutta en tarkenna sitä tässä vaiheessa”, Hakkala sanoi vangitsemisoikeudenkäynnin yhteydessä.

Poliisin mukaan kontti lähetettiin Suomeen Brasiliasta. Algol-konserni ei liity tapaukseen.

Lainaus
Toinen torstaina vangituista miehistä on 19-vuotias ruotsalaismies, joka on kirjoilla Etelä-Ruotsissa Alvestassa. Hänen aiemmasta rikoshistoriastaan löytyy ainakin yksi sakkotuomio alaikäisenä tehdystä Ruotsin aselain rikkomisesta.

Hän jäi 15-vuotiaana kiinni Växjön keskustassa hallussaan nyrkkirauta. Tuolloin hänellä ei ollut minkään maan kansalaisuutta. Ruotsalaisten oikeusasiakirjojen mukaan kuulusteluissa tarvittiin arabian kielen tulkkia.

Espoon tapauksen tutkijat ovat sen sijaan kertoneet, että kiinniotetut ovat albaanitaustaisia, ja keskusrikospoliisin edustaja analysoi albaanitaustaista rikollisuutta HS:n haastattelussa keskiviikkona.
"Maapallon elämä on kestänyt suurempia muutoksia kuin mitä ihminen on nähnyt. Maapallo selviää hyvin ihmisestä ja on täällä vielä kauan ihmisen jälkeenkin." -mannym

"Gustafsson on asunut Bangkokissa 57 vuotta, mutta sanoo yhä olevansa farang." -HS-

Titus

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 7 494
 • Liked: 7566
 • Don't give me that do goody good bullshit
hs:ssa päivitystä juttuun:

Lainaus
VIISI vangittuina olevaa epäiltyä myös tulivat Suomeen ruotsinlaivoilla. Osa heistä saapui Hakkalan mukaan henkilöautolla Tukholmasta Turkuun. Toinen osa epäillyistä tuli henkilöautolla Tukholmasta Helsinkiin.

”Tyypillistä on, että maahantuloa pyritään hajauttamaan, että pystyy ylittämään rajoja huomiota herättämättä”, Hakkala sanoo.
Viidestä vangitusta yksi on poliisin mukaan asunut Ruotsissa ja neljä Tanskassa. Ruotsissa Alvestassa asunut epäilty on 19-vuotias somalitaustainen mies. Muut vangitut ovat noin 20–30-vuotiaita. Somalitaustainen on myös yksi Tanskassa asuneista vangituista.

”Osalla henkilöys on todettu oleskeluluvan perusteella. Kansallisuudet pitää selvittää asuinvaltioiden kautta”, Hakkala sanoo.
RIKOSEPÄILYNÄ on ollut esillä myös törkeä ryöstön yritys. Kuitenkin vain kahta vangituista epäillään törkeästä ryöstön yrityksestä.

Kilon pakkauksiin pakattu huume on pikatestin mukaan kokaiinia. Huumeet ovat kuitenkin Hekkalan mukaan yhä laboratoriossa tutkinnassa.
Aineen määrä ja laatu tarkentuvat vielä, mutta nyt jo on selvää, että kyse on kaikkien aikojen suurimmasta huumetakavarikosta Suomessa.

https://www.hs.fi/kaupunki/art-2000006358024.html

eli ruotsin ongelmat valuvat tälle puolelle rajaa ja vauhdilla, ja ennätyksethän on tehty rikottaviksi...
Tell me something, it's still "We the people," right ?

Asmodeus

 • Jäsen
 • *
 • Viestejä: 7
 • Liked: 2
 • Princes of Hell
Tämä on vasta alkusoittoa siitä mitä on tulossa,kun Albania on lähitulevaisuudessa EU:n jäsenmaa. Onneksi viimesyksynä Ranska esti jäsennyyden etenenimisen. Yllättäen Suomi oli jäsenyyden puolella.

Luka Mokonesi

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 764
 • Liked: 1298
^

Lainaus Ylen otsikosta:

Lainaus
Esitutkinta-aineiston perusteella tapaus ei sittenkään liittyisi albanialaiseen järjestäytyneeseen rikollisuuteen.

Ja itse jutusta:

Lainaus
Hakkala kuitenkin myöntää, että ensimmäisenä kiinniotettu epäilty on albanialaistaustainen, Suomessa asuva henkilö, mutta tulkinta kytkennästä albaanien järjestäytyneeseen rikollisuuteen on tämän hetkisten esitutkintatietojen mukaan ennenaikainen.

https://yle.fi/uutiset/3-11138172

Ja sama HS:n jutusta:

Lainaus
Tutkinnanjohtaja Hakkala vahvistaa nyt, että arvio kontti-iskun liittymisestä albaanirikollisuuteen oli tehty puutteellisin tiedoin. Espoosta kiinni otettua albaanitaustaista henkilöä ei nyt ole syytä epäillä rikoksesta.

”Oli ehkä hätiköity johtopäätös, että tämä liittyisi albaaneihin”, hän sanoo.

https://www.hs.fi/kaupunki/art-2000006358024.html

Edit: lisätty HS:n osuus
« Viimeksi muokattu: 30.12.2019, 16:34:57 kirjoittanut Luka Mokonesi »
"Maapallon elämä on kestänyt suurempia muutoksia kuin mitä ihminen on nähnyt. Maapallo selviää hyvin ihmisestä ja on täällä vielä kauan ihmisen jälkeenkin." -mannym

"Gustafsson on asunut Bangkokissa 57 vuotta, mutta sanoo yhä olevansa farang." -HS-

Outo olio

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 8 824
 • Liked: 7562
 • Manner-Suomen Tasavalta
Poliisin mukaan kokaiinia oli kymmeniä kiloja eli lastin arvo oli miljoonia euroja.

Miten paljon Suomen kokoisessa maassa edes kulutetaan kokaiinia? Ja sitä paitsi täällä on jo muitakin organisaatioita tuomassa huumeita maahan, ja nämä muut eivät katsoisi ison mittakaavan kilpailua hyvällä.

Poliisi varmasti selvittää tätäkin, mutta olikohan tarkoitus että huumeet otettaisiin talteen jo jossakin matkan varrella, ja sitten tämä meni mynkään ja huumelasti päätyi Suomeen asti, ja ei auttanut muu kuin mennä perässä ja yrittää ottaa lasti takaisin?
« Viimeksi muokattu: 30.12.2019, 18:50:28 kirjoittanut Outo olio »
Suvaitsevaisen ajattelun yhteenveto: Suomessa Suomen kansalaiset rikkovat Suomen lakeja. Myös muiden maiden kansalaisten on päästävä Suomeen rikkomaan Suomen lakeja. Tämä on ihmisoikeuskysymys.

Joku ostaa ässäarvan, toinen taas uhrivauvan. Kaikki erilaisia, kaikki samanarvoisia.

Can I have a safe space, too?

Luka Mokonesi

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 764
 • Liked: 1298
Lastihan ei ollut poliisin mukaan tulossa Suomeen vaan läpikulkumatkalla. Eihän tuollaiselle määrille ole Suomessa markkinoita kai?  :o Viron kanssa vanha pirimaa, siinä missä muualla on kulutettu kokaiinia.
"Maapallon elämä on kestänyt suurempia muutoksia kuin mitä ihminen on nähnyt. Maapallo selviää hyvin ihmisestä ja on täällä vielä kauan ihmisen jälkeenkin." -mannym

"Gustafsson on asunut Bangkokissa 57 vuotta, mutta sanoo yhä olevansa farang." -HS-

Alaric

 • Administrator
 • Jäsen^^^
 • *****
 • Viestejä: 22 372
 • Liked: 52559
 • Ei maata ilman kansaa, ei kansaa ilman verilinjaa
Kokaiinia oli poliisin tiedotteen mukaan yli 150 kg.

Rikoskomisario Lauri Hakkala Länsi-Uudenmaan poliisilaitokselta kertoo, että kyseessä olisi suurin Suomessa tehty kokaiinitakavarikko ikinä.

https://www.poliisi.fi/tietoa_poliisista/tiedotteet/1/1/torkean_huumausainerikoksen_esitutkinta_86878 (7.1.2020)

Lainaus
Törkeän huumausainerikoksen esitutkinta

Länsi-Uudenmaan poliisilaitos on yhteistyössä Tullin ja Keskusrikospoliisin kanssa jatkanut 16.12.2019 paljastuneen törkeän huumausainerikoksen esitutkintaa. Alustavan teknisen tutkinnan perusteella takavarikoitu huumausaine on kokaiinia ja määrä ylittää 150 kg. Esitutkinnassa on vangittuina viisi rikoksesta epäiltyä, joiden osallisuutta tekoon selvitetään edelleen. Vangitut epäillyt ovat Ruotsissa ja Tanskassa asuvia noin 20-30 -vuotiaita miehiä. Tutkinnassa tullaan tekemään kansainvälistä esitutkinta-syyttäjä -yhteistyötä edellä mainittujen maiden lisäksi myös Hollannin viranomaisten sekä Europolin ja Eurojustin kanssa.

Länsi-Uudenmaan poliisi ei toistaiseksi tiedota esitutkinnasta enempää.

https://www.is.fi/kotimaa/art-2000006365085.html (7.1.2020)

Lainaus
Espoon huumeiskun kontissa oli yli 150 kiloa kokaiinia

(...)

Tutkinnanjohtaja kertoo, että huumausaine oli kätketty kontin sisällä olleen laillisen kuorman sekaan.

– Sen haltuun saaminen ei ole onnistunut näiltä rikoksesta epäillyiltä. Se on ollut huolellisesti piilotettuna, mutta menetelmää en halua nyt paljastaa, tutkinnanjohtaja, rikoskomisario Lauri Hakkala Länsi-Uudenmaan poliisilaitokselta kertoo.

Sinetöidyssä merikontissa kuljetettiin Hakkalan mukaan metallista puhallusraetta. Sitä kuljettanut kuorma-auto oli ennen hyökkäystä saapunut Karapellontiellä sijaitsevan yhtiön varastotiloihin. Poliisin mukaan yhtiön toiminnan ei epäillä liittyvän rikokseen.

Hakkala sanoo, että kontti oli lähtenyt liikkeelle Brasilian Sao Paulosta ja saapunut Suomeen Vuosaaren satamaan useampia päiviä ennen hyökkäystä. Toistaiseksi ei ole tietoa, missä ja kenen toimesta huume-erä oli rekkaan lastattu ja kätketty.

– Merikontin liikkeet ovat tiedossa. Se on lähtenyt laillisen kuormansa kanssa matkaan Brasiliasta ja saapunut Hollantiin satamaan. Siellä se on ollut jonkun aikaa odottamassa jatkokuljetusta Suomeen. Tämä on tietysti aivan keskeinen kysymys, että missä se huumausaine on sinne laitettu ja onko mahdollista, että matkalla tapahtunut jotakin. Tätä selvitetään.

Hakkala kertoi jo ennen esitutkinnan valmistumista Ilta-Sanomille, että takavarikoidun lastin määrä oli ”huomattava”.

– Tämä takavarikko on suuruusluokassa niin suuri, että minun käsitykseni mukaan se on suurin Suomessa ikinä tehty kokaiiniin liittyvä takavarikko.

(...)
Äänestys: Etnonationalismi, kyllä vai ei? Eli kannatatko vai etkö? Käy antamassa äänesi!

https://hommaforum.org/index.php/topic,129465.0.html

Sakari

 • Kannatusjäsen
 • Jäsen^^^
 • ****
 • Viestejä: 2 142
 • Liked: 4137
Olisiko nuo huumeet ylipäätään paljastuneet, jos toinen kopla ei olisi yrittänyt ryöstää sitä? Vai oliko poliisilla vihiä/ tiedossa tuo huume-erä? Eli miten paljon suomen kautta kulkeekaan huumeita ja ihmiskauppaa...?
Ooh lalaa...

l'uomo normale

 • Kannatusjäsen
 • Jäsen^^^
 • ****
 • Viestejä: 10 327
 • Liked: 6199
 • Je suis. Ihmisenä ja kuluttajana.
Lainaus
[...]– Selvitettävänä on sekin, oliko Suomi vain läpikulkumaa tälle huumausaine-erälle vai oliko se tarkoitettu Suomen markkinoille.

Ylläolevaan jutun lopusta. Onko kokaiini Suomessa jo niin yleistä, että sitä voitaisiin tuottaa Suomeen satoja kiloja kerralla?
And madness and despair are a force.

Tabula Rasa

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 23 085
 • Liked: 13865
 • Kuka jos en minä
Lainaus
[...]– Selvitettävänä on sekin, oliko Suomi vain läpikulkumaa tälle huumausaine-erälle vai oliko se tarkoitettu Suomen markkinoille.

Ylläolevaan jutun lopusta. Onko kokaiini Suomessa jo niin yleistä, että sitä voitaisiin tuottaa Suomeen satoja kiloja kerralla?

Shampanjasosialistien maku hieman vetänyt kalliimpaan suuntaan, kun maailmanlopun bileet mitä vedetty viimeiset 30v neukkulan kaatumisen jälkeen, eivät olekaan päättyneet kesken? Onhan tuo kokkeli juurikin sen porukan heiniä jolle +200e/g hinta ja useampi g päivässä ole ongelma. 1000 käyttäjää kertaa 1g=kilo päivässä x 150päivää. Kuulostaa silti yläkanttiin, koska tuskin on sama toimittaja kaikilla, enkä usko shampanjasosialistien olevan noin suuri ryhmä, eli pietariin/moskovaan menossa mahdollisesti.

Valvontakameroitten hinnat on tulleet kyllä kovasti alas kuten tallennustilakin, mutta vehkeitten hinta on vain osa koko kupletista, ne mokomat kun täytyy asentaa, suunnata, kalibroida jne jne ja se työ on kallista.
Ja lisäksi kun kameravalvontajärjestelmä on kerran uusittu, sitä investointia kuoletetaan sellaiset viisi vuotta jonka jälkeen voidaan harkita seuraavaa kierrosta. Lisäksi usein herätään tarpeeseen vasta kun vahinko on jo tapahtunut.

Laitteiden hinnoissakin on paljon eroa, rahamiehet ostaa Boschia, Sonyä, Axista ym ja vähän hintatietoisemmat Dahuaa, Hikvisionia ym.

Ja vaikka kameroiden hinnat ovat alhaalla, niin 4k videokuvan tallennus vie sitä levytilaa ihan pirusti. Vuorokauden ympäri kuvaava ja sitten päälle pyyhkivä niin tilaa vaaditaan tod näk useempi tera per kamera ellei kuvaa pakata, jolloin taas menetetään hyöty mitä pysäytyskuvasta ikinä voisi olla(kun 30 kuvaa sekunnissa ottava kamera ottaakin vain yhden ja 29 on pelkkä muutoksen edelliseen kuvaan verrattuna renderöity koodinpätkä joka pääkuvan hävitessä muuttuu pikselimössöksi.
Hedelmistään puu tunnetaan.

Lalli IsoTalo

 • "Hallituksenkaataja"
 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 32 583
 • Liked: 38909
 • Toivo parasta, varaudu pahimpaan.
Talousmatematiikkaa kokaiinin ja haittamamujen maahantuonnista

YLEn uutisissa tiedettiin kertoa, että 150 kg kokasatsin katuarvo olisi vähintään 7,5 miljoonaa. Luotetaan YLEn arvioon (itse en ole asiantuntija), mutta pyöristetään summa ylöspäin 10 miljoonaan. Mihin tuota voisi verrata, mihin se pitäisi suhteuttaa?

No verrataan vaikka yhteen salakuljettuun mamuun, jonka elinkaarikustannukset kokonaisuudessaan (välittömät, välilliset) ovat arvioilta vähintään 1-2 miljoonaa.

Tätä siis voisi verrata - tosin vähän erikoisella tavalla, myönnän - noin kymmenen haittamamun importeeraukseen Suomeen, jossa rahallinen rikoshyöty tulisi sekä haittamamuille itselleen, että haittamamuteolliselle sektorille.

Mutta Suomeen ei ole imuroitu 10 haittamamua, vaan laskentatavasta riippuen 100 000 - 200 000 haittamamua viimeisen 30 vuoden aikana.

Tällä tavoin rahassa mitattuna haittahyödyke kokaiinin maahantuonti on pisara meressä, kun vertaa pigmentoidun haittabiomassan maahantuontiin, joka on siis Suomelle ainakin 10 000 kertaa suurempi ongelma rahallisesti.

Yhteenveto

Rahassa mitattuna haittamamujen maahantuonti on 10 000+ kertaa pahempi ongelma kuin kokaiinin maahantuonti. Molempiin liittyy rikollisuutta, jonka kustannuksia yhteiskunnalle on vaikea arvioida.
« Viimeksi muokattu: 07.01.2020, 17:22:14 kirjoittanut Lalli IsoTalo »
Arvoituksellisin kehityssuunta on länsimaiden johtajien määrätietoisuus luoda NL uudelleen Eurooppaan.
- Gorbachev

"Hallituksen politiikkaa voisi perustella korkeintaan jollain maailmanloppufantasialla, jossa Suomi ja suomalaiset on uhrattava koko maailman puolesta. "
- Jäsen Roope  27.12.2019

Supernuiva

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 5 497
 • Liked: 5355
Lainaus
[...]– Selvitettävänä on sekin, oliko Suomi vain läpikulkumaa tälle huumausaine-erälle vai oliko se tarkoitettu Suomen markkinoille.

Ylläolevaan jutun lopusta. Onko kokaiini Suomessa jo niin yleistä, että sitä voitaisiin tuottaa Suomeen satoja kiloja kerralla?

Jätevesitutkimuksien avulla on selvitetty huimaussaineiden käyttömääriä, määrät ovat nousseet paljon. Näitä lukuja tutkimalla kaiketi pääsee perille siitä, miten paljon kutakin huimausainetta käytetään määrällisesti yhden kalenterivuoden aikana.

Vasta jossain lehdessä oli uutinen, jonka mukaan yhden tietyn vankilan vangit kuluttivat vuodessa kymmeniä tuhansia euroja rahaa vankilaan salakuljetettuihin huimausaineisiin. Jotenkin vankilaviranomaiset tuntuvat tietävän jopa vankilan sisäiset huimausaineiden käyttömäärät, vaikka vankiloiden pitäisi olla päihteettömiä.

Tabula Rasa

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 23 085
 • Liked: 13865
 • Kuka jos en minä
[/b]Rahassa mitattuna haittamamujen maahantuonti on 10 000+ kertaa pahempi ongelma kuin kokaiinin maahantuonti. Molempiin liittyy rikollisuutta, jonka kustannuksia yhteiskunnalle on vaikea arvioida.

Kun yksi kiinni saatu satsi ei ole koko huumekauppa. Mutta sehän oli jo 2010-luvun alun uutinen että järjestäytynyt rikollisuus vaihtoi huumekauppaa ihmiskauppaan, koska ala oli tuottavampi. Made in italia tuotteet maahan salakuljetettujen kiinalaisen halpatyövoiman tekemänä raunioitti italian vaate ja kenkäyrityksiä jo silloin. Edes puhumatta matuliikenteestä joka rallasi yli italian kuten viimeistään 2015 saatiin nähdä. Lähinnä kysymys on siitä, ettei nykyisen johdon ilmiselviä yhteyksiä järjestäytyneeseen rikollisuuteen rahaa seuraamalla ole yksikään media julkistanut, saati uskaltanut haastaa kertoo näiden olevan melko pitkälti niiden taskussa.
Hedelmistään puu tunnetaan.

Lalli IsoTalo

 • "Hallituksenkaataja"
 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 32 583
 • Liked: 38909
 • Toivo parasta, varaudu pahimpaan.
Rahassa mitattuna haittamamujen maahantuonti on 10 000+ kertaa pahempi ongelma kuin kokaiinin maahantuonti.

Mutta sehän oli jo 2010-luvun alun uutinen että järjestäytynyt rikollisuus vaihtoi huumekauppaa ihmiskauppaan, koska ala oli tuottavampi.

Tuon olinkin jo ehtinyt unohtaa. :P

Lainaus
Lähinnä kysymys on siitä, ettei nykyisen johdon ilmiselviä yhteyksiä järjestäytyneeseen rikollisuuteen rahaa seuraamalla ole yksikään media julkistanut, saati uskaltanut haastaa kertoo näiden olevan melko pitkälti niiden taskussa.

Jeps.
« Viimeksi muokattu: 07.01.2020, 20:04:14 kirjoittanut Lalli IsoTalo »
Arvoituksellisin kehityssuunta on länsimaiden johtajien määrätietoisuus luoda NL uudelleen Eurooppaan.
- Gorbachev

"Hallituksen politiikkaa voisi perustella korkeintaan jollain maailmanloppufantasialla, jossa Suomi ja suomalaiset on uhrattava koko maailman puolesta. "
- Jäsen Roope  27.12.2019

Tagit: