Kirjoittaja Aihe: Poliisihallitus terrorisoi Teräasekeskusta  (Luettu 40268 kertaa)

Ari-Lee

 • Kannatusjäsen
 • Jäsen^^^
 • ****
 • Viestejä: 39 486
 • Liked: 43438
 • Sarkasmoitunut työvoimapulareservi ♂Syyllinen☦
Vs: Poliisihallitus terrorisoi Teräasekeskusta
« Vastaus #60 : 17.01.2014, 19:25:57 »
Ihmekeissi. Tästä tämä jatkuu vielä vahingonkorvaushakemuksella. Kyllä tämä tuli nyt keleen kalliiksi - muutenkin kidutetulle veronmaksajalle.  >:(

Keissin aiheuttajille pitäisi antaa tästä kardinaalimunauksesta potkut.
"Meidän on kaikki, jos meidän on työ:
Nälkälän rahvas, äl' aarteitas' myö!" - Ilmari Kianto 🇫🇮

"Miksi kaikessa keskusteluissa on etsitty kaikki mahdolliset ongelmat heti kättelyssä? "- J.Sipilä
"Kimppuuni käytiin nyrkein – "Kyllä lyötiin ihan kunnolla" - J.Sipilä

Kuosto

 • Jäsen^^
 • **
 • Viestejä: 493
 • Liked: 143
Vs: Poliisihallitus terrorisoi Teräasekeskusta
« Vastaus #61 : 17.01.2014, 20:31:46 »
Tämä näyttää vahvasti Poliisihallituksen jihadilta. Yhteenvetoa.

1) Aselaki muuttui 13.6.2011.
2) Teräasekeskuksen Sami Raunio kertoo kysyneensä Pohan virkamies K:lta kesällä 2011 kahdesti, vaikuttaako lakimuutos starttiaseiden asemaan. Raunion mukaan K sanoi, ettei vaikuta.
3) Heinäkuussa 2011 eräs turkulainen pyysi Turun poliisilaitoksen kantaa starttipistoolinsa luvanvaraisuuteen. Sai komisariolta kirjallisen todistuksen, ettei tarvitse lupaa. Komisario tarkisti asian Pohasta: ei tarvitse lupia.
4) Keväällä 2012 Turun poliisi tutki ilmiannon jälkeen liikkeen NN starttipistoolit (samoja kuin TAK:n myymät). Heidän aseasiantuntijansa kysyi Pohan virkamies K:n kantaa. K vastasi, etteivät starttiaseet tarvitse lupia. Turun poliisi tekee "ei rikosta" päätöksen 23.5.2012.
5) Loppuvuodesta 2012 tulli takavarikoi, Pohan vaatimuksesta TAK:lle tulossa olevia starttiaseita.
Poha teki aseilla kokeita ja antoi lausuntoja, joiden mukaan ne ovat helposti starttiaseiksi muunneltavissa. Kokeista ei ole dokumentteja.
6) KRP tutkii starttiaseita, ja antaa lausuntoja, joiden mukaan ne ovat helposti ampuma-aseiksi muunnettavissa. Väitteitä ei perustella mitenkään, "tutkimuksen" sisältöä ei kerrota.
7) Esitutkinta TAK:ia vastaan käynnistyi 2013 alussa, tullin toimesta mutta Pohan vaatimuksesta.
Esitutkinnassa kuultu K väitti, todistajana kuultuna, ettei hän ole antanut mitään "ei tarvitse lupia lausuntoja.
8) TAK:n omistajia vastaan nostettiin syytteet, piti olla esillä 11.11.2013. Istunto peruuntuu, kun Turun komisario lausunto heinäkuulta 2011 toimitetaan Vantaan KäO:lle. Syyttäjä teetättää lisätutkintaa.
9) Koska Turun lausunnot horjuttivat Pohan jihadia TAK:ia kohtaan, Poha painostaa Turun poliisin tekemään jo kertaalleen sikseen jätetyn esitutkinnan liikkeen NN starttiaseista, samoin kahdesta muusta.
10) Turun KäO:ssa on nyt kolmen (3) liikkeen edustajat syytteessä starttiaseista (ns. tukisyyte). Asia on esillä 29.1.2014, ellei sitä peruuteta siksi, että KäO:lle on toimitettu Turun poliisin 23.5.2012 päätös.
11) Poha on antanut Helsingin hallinto-oikeudella lausunnon, jonka mukaan se ei ole tehnyt starttiaseilla kokeita, että turkulainen komisario on heinäkuussa 2011 puhunut tuntemattomaksi jääneen Pohan virkamiehen kanssa, ja ymmärtänyt väärin, mitä tämä tuntematon on sanonut. Poha väittää myös, ettei Turun komisarion "ei tarvitse lupaa" -päätös ole lainvoimainen, koska sitä ei ole tarkistetuttu Pohassa. Vain Poha voi antaa tällaisen lausunnon, sanoo Poha. Lainkohta, johon Poha vetoaa, on jäänyt tuntemattomaksi.

 
 

kekkeruusi

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 11 314
 • Liked: 4169
Vs: Poliisihallitus terrorisoi Teräasekeskusta
« Vastaus #62 : 22.02.2014, 20:50:42 »
X-Files - uskomaton juonenkäänne [21.2.2014]
http://www.teraasekeskus.com/mainpage.asp

Ei oo vittu todellista. :facepalm: Hyvä poliisi!

mikkoR

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 3 674
 • Liked: 1220
 • uskonto pyhittää nai.. tytön iän
Vs: Poliisihallitus terrorisoi Teräasekeskusta
« Vastaus #63 : 22.02.2014, 21:04:22 »
Seuraavaksi tulee syyte kun ei pysty selvittämään puuttuvien aseiden kohtaloa, asiaa ei luonnollisesti haittaa että materiaali on kadonnut poliisin hallusta jolla oli olisi voinut selvittää mihin ne on myyty.
Paras tapa päästä eroon laittomista aseista on toki luoda riittävä määrä väyliä laillisille aseille.

Nuivake

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 7 730
 • Liked: 11251
 • Слава Україні!
Vs: Poliisihallitus terrorisoi Teräasekeskusta
« Vastaus #64 : 22.02.2014, 22:10:48 »
"Suomen Poliisi on maailman vähiten korruptoitunein". Ensin huumeet ja nyt aseet. Seuraavaksi ihmiskauppa ja prostituutio?
Lähetetty minun ATK laitteestani Taputapu.

Erikjaak

 • Vihjeettömät
 • Jäsen^^^
 • *
 • Viestejä: 552
 • Liked: 596
Vs: Poliisihallitus terrorisoi Teräasekeskusta
« Vastaus #65 : 22.02.2014, 22:16:37 »
Tässä tapauksessa on kyllä käynyt hyvin selväksi, että POHA ja Järvenpään poliisi on täynnä pelkkää ihmisjätettä. Hyi vittu!

Kuosto

 • Jäsen^^
 • **
 • Viestejä: 493
 • Liked: 143
Vs: Poliisihallitus terrorisoi Teräasekeskusta
« Vastaus #66 : 24.02.2014, 21:06:15 »
Teräasekeskuksen nettisivut ovat tällä hetkellä kumossa. Se voi olla sattumaa, sellaista tapahtuu, mutta varmuuden vuoksi leikkaan alle heidän 21.2 sivuilleen laittamansa viestin asekirjanpidon katoamisesta.
Viestistä on pääteltävissä, ketä katoamisesta on syytä epäillä, ellei Järvenpään poliisi papereita löydä.

X-Files - uskomaton juonenkäänne [21.2.2014]
Tapaus TERÄ-ASEkeskus on saanut taas uuden jopa edellisiä uskomattomamman käänteen. Jotta asian vakavuus tulee ilmi, pohjustamme tapahtumia hieman.

TERÄ-ASEkeskuksen asekirjanpito lienee Suomen eniten syynätyin koko maamme asealan historiassa. Jokelan ja Kauhajoen valitettavien tapahtumien johdosta on asekirjanpitomme ollut KRP:llä asti jopa kahdesti yli viikon päivät tarkastuksessa. Asekirjanpitomme on ollut aina moitteeton. Tietenkin myös jokavuotisten asetarkastusten yhteydessä on asekirjanpitomme käyty aina lävitse Itä-Uudenmaan poliisilaitoksen toimesta, näissäkään tarkastuksissa ei ole ilmennyt huomautettavaa. Viime vuoden huhtikuun alussa jo pitkään valmisteltu TERÄ-ASEkeskuksen ase-elinkeinoluvan peruutus laitettiin täytäntöön. Järvenpään poliisilaitoksen edustajistoa oli liikkeessämme runsaasti, mm. useampi ylikonstaapeli ja konstaapeli, sekä Järvenpään pääpoliisilaitoksen aselupapuolen naisvirkailijoita kirjaamassa haltuun otettuja aseita. Aseet, patruunat, ruudit ja nallit lähtivät Järvenpään pääpoliisiaseman tiloihin. Asekirjanpitokin vietiin, ilmeisesti protokollan vaatimana, koska paperi itsessään ei luvanvaraista tavaraa ole.

Tammikuun 7. päivä 2014 saimme kutsun tulla Järvenpään poliisilaitokselle selvittämään muutamien aseiden kohtaloa, joidenka tiedot eivät syystä tai toisesta olleet vielä poliisin Luhti-aserekisteriin päivittyneet. Ihmettelimme pyyntöä henkilökohtaisesta läsnäolosta, varsinkin kun asekirjanpitomme oli edelleen Järvenpään pääpoliisilaitoksen tiloissa. Mielestämme Järvenpään pääpoliisilaitoksen ammattitaitoinen henkilökunta olisi varmasti itsekin osannut etsiä kyseessä olevat aseet sarjanumeroiden perusteella asekirjanpidostamme. Käsky oli kuitenkin käynyt. Paikanpäällä odotti vähintäänkin mielenkiintoinen tilanne. Asiaa hoitava ylikonstaapeli esitti tulosteen jo syyskuussa 2013 lähetetystä sähköpostista, jossa Poliisihallituksen Asehallinnon Ylitarkastaja Reima Pensala tiedustelee TERÄ-ASEkeskuksen nimissä olevien 16 eri aseen olinpaikkaa. Nämä valikoituneet 16 kappaletta aseita siis sellaisia, joidenka kohdalla Luhti-aserekisterissä TERÄ-ASEkeskus näkyy vielä aseen omistajana, mutta poliisi ei ole huhtikuussa suoritetussa elinkeinoluvan peruutuksessa näitä aseita haltuunsa saanut. Jo aseen mallinimen perusteella muistimme noin viiden eri yksilön kohtalon, myytyjä tai deaktivoituja jo aikaa sitten. Pyysimme saada asekirjanpitomme nähtäväksi, jotta voisimme etsiä ko. aseet sieltä ja näyttää näin mitä millekin aseelle on tapahtunut ja missä ne mahdollisesti ovat. Asekirjanpitoamme ei kuitenkaan löytynyt! Seuraavaksi alkoi kuumeinen etsintä, johon osallisena lienee ollut koko Järvenpään pääpoliisilaitoksen aseyksikkö, aina asepuolen naisvirkailijoita myöten. Poliisilaitoksen kaapit, pöytälaatikot ja aseidemme takavarikkotilat koluttiin lävitse. Lopulta eteemme tuotiin yksi mappi asekirjanpitoa, jossa oli alle 50 sivua täytettynä eli vain muutaman sadan aseen tiedot. Noin 7 vuotta asekirjanpitoa ja lähes 1300 aseen tiedot olivat siis ”kadonneet” kuin tuhka tuuleen Järvenpään pääpoliisilaitoksen tiloista. Ylitarkastaja Pensalan lähettämässä sähköpostiviestissä mainitut 16 asetta olivat kaikki sellaisia, joidenka tiedot olivat tuossa ”kadonneessa” asekirjanpidossa.

Emme siis voineet selvittää ko. aseiden olinpaikkoja tai nykyisiä omistajia, koska suurin osa asekirjanpidostamme, siis se mappi, jossa on noin lähes kaikki TERÄ-ASEkeskuksen historian myydyt aseet, oli ”kadonnut” Järvenpään Poliisilaitoksen tiloista. Olimme täysin tyrmistyneitä. Tiedustelimme, ketkä kaikki olivat käyneet tutkimassa asekirjanpitoamme tai oliko asekirjanpitoamme lähetetty esimerkiksi Keskusrikospoliisille tai Poliisihallitukselle tutkittavaksi. Asiaa hoitava ylikonstaapeli, joka muun muassa oli henkilökohtaisesti läsnä kun asekirjanpitomme huhtikuussa 2013 vietiin, ei osannut sanoa kellä kaikilla oli ollut pääsy asekirjanpitoomme! Asiaa hoitava ylikonstaapeli ei myöskään pystynyt varmistamaan, oliko asekirjanpitoamme liikuteltu Järvenpään Poliisilaitoksen tiloista esimerkiksi KRP:lle tai PoHa:an! Vieläkin erikoisemmaksi tapauksen tekee se, että jo alussa mainitsemassamme Ylitarkastaja Pensalan sähköpostiviestin loppuosassa, Ylitarkastaja Pensala tarjoaa Järvenpään pääpoliisilaitokselle ”operatiivista tietoa” siitä, missä nämä em. 16 asetta tällä hetkellä sijaitsevat. Tarjouksestaan huolimatta Ylitarkastaja Pensala ei ollut kuitenkaan jakanut tätä ”operatiivista tietoa” virkaveljilleen lähettämässään viestissä. Tietojemme mukaan tätä ”operatiivista tietoa” ei Poliisin organisaatiossa ole edelleenkään jaettu.

Luhti-aserekisteri on surullisen kuuluisa siitä, että aseiden tietojen muutokset päivittyvät sinne hitaasti ja jopa sattumanvaraisesti. Meidänkin yrityksemme kohdalla on aserekisterissä useita aseita, jotka eivät ole enää TERÄ-ASEkeskuksen omistuksessa, mutta joidenka myyntitietoja ei ole syystä tai toisesta rekisteriin kirjattu ja näin ollen ne näkyvät edelleen TERÄ-ASEkeskuksen omistamina. Ylitarkastaja Pensalan viestissä ei kuitenkaan luetella kaikkia niitä aseita, joita ei saatu viime vuoden huhtikuisessa elinkeinoluvan peruutuksessa poliisin haltuun ja jotka siis aserekisterissä näkyvät edelleen TERÄ-ASEkeskuksen omistamina. Jos Poliisi organisaationa todella haluaisi saada TERÄ-ASEkeskuksen Luhti-aserekisterin merkinnät ajan tasalle, eikö olisi ollut loogista pyytää meidät selvittämään kaikkien ”ei poliisin hallussa” -merkinnällä olevien aseiden kohtaloa? Kuitenkin Ylitarkastaja Pensalan viestiin on valikoitunut 16 tiettyä asetta. Järvenpään Poliisilaitoksen reagointiajan pituus Ylitarkastaja Pensalan viestiin on myös kummallisen pitkä. Ylitarkastaja Pensalan viesti on lähetetty viime vuoden syyskuun lopulla, mutta meihin yhteyttä otettiin vasta tämän vuoden tammikuun alussa. Ylitarkastaja Pensalan viestin päällä on siis ”istuttu” yli kolme kuukautta ennen kuin asiassa on alettu toimia.

Tuntuu lähes uskomattomalta tilanteelta, että Järvenpää pääpoliisilaitoksen tiloista voi ”kadota” niin poikkeuksellisen tärkeä asiakirja kuin asekirjanpitomme on, sillä tavoin ettei kukaan koko laitoksessa tiedä asiasta yhtään mitään. Annoimme tammikuussa Järvenpään pääpoliisilaitokselle viikon aikaa löytää asekirjanpitomme, toivoimme, että kyseessä olisi vain inhimillinen erehdys ja asekirjanpitomme löytyisi. Mitään ei ole kuitenkaan löytynyt. Kaikkien yli puolen toista vuoden käänteiden jälkeen, asekirjanpitomme katoaminen on meitä eniten tyrmistyttänyt tapahtuma. Lähes 1300 aseen tiedot ovat nyt teillä tietämättömillä, eikä se mielestämme ainakaan kirkasta virkavallan nykyistä mainetta. Mitään selitystä tapahtuneelle emme ole saaneet. Asianajajamme tekee asekirjanpidon katoamisesta tutkintapyynnön.

kekkeruusi

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 11 314
 • Liked: 4169
Vs: Poliisihallitus terrorisoi Teräasekeskusta
« Vastaus #67 : 27.02.2014, 21:24:51 »
Poliisin ryssiminen on päässyt julkisuuteenkin:

Poliisi kadotti yli 1 300 aseen tiedot
http://www.iltalehti.fi/uutiset/2014022718080049_uu.shtml

Hups! :D

Rokka

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 1 086
 • Liked: 2606
Vs: Poliisihallitus terrorisoi Teräasekeskusta
« Vastaus #68 : 27.02.2014, 22:39:17 »
Lainaus
Asianajajamme tekee asekirjanpidon katoamisesta tutkintapyynnön.

Ja mitenkäs se Suomessa menikään näissä poliisin tekemissä töppäyksissä/rikoksissa joita toinen poliisi tutkii? ei aihetta epäillä rikosta, tai sitten nuhdellaan pikkuisen mutta ei rankaista. Kyllähän meistä jokainen on jonkun dokumentin joskus hukannut, ja eihän se poliisi sitä tahallaan tehnyt...

L. Brander

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 5 203
 • Liked: 8488
Vs: Poliisihallitus terrorisoi Teräasekeskusta
« Vastaus #69 : 28.02.2014, 12:00:02 »
Mitä ihmettä tämän maan poliisissa oikein tapahtuu? Ryssimistä ja skandaalia toisen perään. Kukaan ei joudu koskaan vastuuseen. 
Miksi tämä firma pitää väkisin ja epärehellisiä (laittomia!) keinoja käyttäen ajaa vaikeuksiin?

Lainaus
Lähes 1300 aseen tiedot ovat nyt teillä tietämättömillä, eikä se mielestämme ainakaan kirkasta virkavallan nykyistä mainetta. Mitään selitystä tapahtuneelle emme ole saaneet. Asianajajamme tekee asekirjanpidon katoamisesta tutkintapyynnön.

Näinkö helppoa se on, kun on miekka hihassa ja VKSV ikuinen tuki, että poliisia ei tutkita? Eihän sieltä kyttikseltä nyt voi noin vain kadota papereita! Joutuvathan yrittäjät ja yksityiset henkilötkin säilyttämään erilaisia papereita omalla vastuulla.

Itselläni ei muuten ole suuria intohimoja puoleen eikä toiseen aseiden suhteen, mutta yrittämisen ja oikeusturvan suhteen on!
Varautumisen suurvalta

Fiftari

 • Asiantuntija
 • Jäsen^^^
 • *****
 • Viestejä: 9 064
 • Liked: 10345
 • "Hallitus koostuu ihmisistä joita ei hallita"
Vs: Poliisihallitus terrorisoi Teräasekeskusta
« Vastaus #70 : 29.01.2016, 12:04:57 »
Ketju ollut kauan tauolla mutta jos päivitettäisiin.
facebookista:
Lainaus
TERÄ-ASEkeskus
4 min ·

OSA LÄHETYKSISTÄ PAHASTI MYÖHÄSSÄ

Tulli ja Poliisihallitus yhteistyössä, maamme suoraselkäisyyden tukipilarit, jatkavat tehotarkastuksia nyt neljättä vuotta peräkkäin kaikkiin TAK:n lähetyksiin, jotka tulevat EU-alueen ulkopuolelta, joissain tapauksissa myös EU maiden sisäisiin lähetyksiin. Starttiase-valheelle vuonna 2012 kyhäilty pakkomielteen rajat ylittävä ajojahti jatkuu edelleen ja PoHa:n kätyrinä toimivan Tullin on säännöllisen väliajoin "löydettävä" vaaralliseksi luokiteltavia esineitä lähetyksistämme. Useat haltuunotetut ja/tai tarkastukseen jäävät tuotteet ovat samoja veitsiä, miekkoja tmv. teräaseita, malleja joita olemme parhaimmillaan tuoneet maahan 18 vuotta, samaisen liivikerhon tarkastamina, lukemattomia kertoja, valokuvattuina ja Tullin hyväksyminä. Tee työtä jolla on tarkoitus - ei luonnollisesti nauti korkeaa arvostusta ammatissa jonka palkat maksat sinä, arvoisa asiakkaamme.

Rehellisyyden esikuvia suoraan lainataksemme "lähetykseen on suoritettu fyysinen tarkastus, jonka jälkeen analysoimme tarkastuksen tuloksia". Vielä ei ole auennut tämä mysteeri, että miten ja eritoten miksi näitä tuhansia kertoja maahantuotuja erimallisia metallinkappaleita analysoidaan, mutta kello pysähtyy kun TAK:n lähetys saapuu maahan ja aikaa tämän ritarillisen tehtävän suorittamiseen löytyy rajattomasti harhaanjohdetusta resurssipula-mielikuvasta riippumatta.

Useat lähetyksemme ovat Tullin turvallisessa valvonnassa tälläkin hetkellä ja tästä johtuen valitettavan monen asiakkaamme tilaus on pahasti myöhässä. Pahoittelemme näitä ikäviä viivästyksiä; jatkossa pyrimme tilaamaan tavaraa varastoomme entistäkin aikaisemmin. Toimitukset esim. USA:sta saapuvat yleensä 10 päivän sisällä tilauksesta Suomeen. Valokuvauksiin ja muuhun yhteiskunnan yleistä turvallisuutta parantaviin puuhasteluihin kuluukin sitten helposti ylvästä työtehtävää suorittavalta viranomaiselta osapuilleen viikosta kahteen.
Ylivertaisuusvinouma on kognitiivinen vinouma, jossa yksilö yliarvioi itsensä jossakin suhteessa kuten vaikkapa jonkin taidon hallinnassa. Lisäksi tyypillisesti mitä huonompi yksilö on kyseisessä taidossa sitä enemmän hän yliarvioi osaamistaan.

Hornsmith

 • Kannatusjäsen
 • Jäsen^^^
 • ****
 • Viestejä: 4 240
 • Liked: 6787
 • Arvatkaapa vituttaako?
Vs: Poliisihallitus terrorisoi Teräasekeskusta
« Vastaus #71 : 29.01.2016, 12:32:57 »
Siellä on meikäläisenkin tavaroita viranomaisen nalkissa. Mitenkäs se nyt oli noiden tuliaseiden suhteen, joiden myynin TAK joutui lopettelemaan. Vieläkö poliiseja on noiden kilpailevien aseliikkeiden omistajina? Jossain vaiheessahan tämä tuli esiin.
S.N.A.F.U
-------------------
And hey, lets be careful out there!

Fiftari

 • Asiantuntija
 • Jäsen^^^
 • *****
 • Viestejä: 9 064
 • Liked: 10345
 • "Hallitus koostuu ihmisistä joita ei hallita"
Vs: Poliisihallitus terrorisoi Teräasekeskusta
« Vastaus #72 : 29.01.2016, 12:40:56 »
Siellä on meikäläisenkin tavaroita viranomaisen nalkissa. Mitenkäs se nyt oli noiden tuliaseiden suhteen, joiden myynin TAK joutui lopettelemaan. Vieläkö poliiseja on noiden kilpailevien aseliikkeiden omistajina? Jossain vaiheessahan tämä tuli esiin.

Omistajajutusta en ole kuullutkaan.

Tuossa jotain teräasekeskuksen sivuilta:
Lainaus
Asekirjanpidon tutkinta jätettäneen kesken; Tullia laki ei koske eikä paina [17.8.2015]
Viimeisimmät käänteet Operaatio Terä-Asekeskuksen kohdalla eivät enää juurikaan yllätä mutta varoittavat jälleen kerran kuinka brodeeratut kangasmerkit paidan hihassa poistavat vastuun niin tekemisistä kuin sanomisistakin ja valtuuttavat tallaamaan kovakantisen pienen kirjasen nimeltä Suomen Laki; ja tietysti vaikeammat kysymykset silitetään turvallisesti "en kommentoi" vastauksella. Tuoreimman ASE-lehden artikkeli Tullin ja Poliisin toiminnasta esitutkinta-asioissa ja tutkimatta jättämisestä voi lukea tästä linkistä. Tutkinnanjohtaja Krista Soukolaa lainataksemme "eiköhän se laatu näy esitutkintapöytäkirjasta". Kyllä, näkyy se.

Asekirjanpito kateissa valheiden verkossa [10.7.2015]
ASE-lehdessä käsitellyn asekirjanpidon katoamisen esitutkinnassa paljastui kuinka koko Järvenpään aselupapuolen henkilöstö valehteli kirkkain silmin TERÄ-ASEkeskuksen ko. sinikantisen kirjan kohtalosta. Esitutkinnasta kävi ilmi, kuinka yhdenkään virkavirheestä epäillyn poliisin kertomus ei täsmännyt toisiinsa. Valheiden taso vaihteli törkeästä lievempään, yhtä kaikki, todessa ei pysynyt kukaan.

Oikeustoimittaja Mikko Niskasaari on käsitellyt tätä systemaattista varkauden peittelyä uusimmassa blogi-kirjoituksessaan. Vaikka Poliisi valehtelee usein ei harjoitus ole tehnyt mestaria, suurin osa tämänkin tapauksen kohdalla esitetyistä valheista pystytään myös sellaisiksi osoittamaan.

Näyttää lähes kiistattomalta, että Poliisihallituksen Asehallintoyksikkö liittyy kirjanpitomme katoamiseen tavalla tai toisella. Tutkinnanjohtajana myös Aarnio-jutussa oleva Kihlakunnansyyttäjä Kristiina Soukola on kuitenkin ilmoittanut ettei kirjanpitomme katoamisessa tulla suorittamaan mitään lisätutkintaa. Soukolan mukaan PoHan Ylitarkastaja Reima Pensalan kuuleminen ei vaikuttaisi käsiteltävään asiaan miltään osin.

Jos suoritettu esitutkinta todistaa jotakin, se on se, ettei yhdelläkään Järvenpään poliisin virkamiehellä tai poliisilla ollut järkevää motiivia varastaa kirjanpitoamme. Meillä ei myöskään itsellämme ole mitään motiivia istua kirjanpidon päällä. Mutta se yksi paikka missä motiivia ei tarvitse kaukaa hakea, Poliisihallituksen Asehallintoyksikkö, jätetään rauhaan eikä sen virkamiehiä tulla virallisesti kuulemaan tapaukseen liittyen. Näin toimii poliisin hyvä-veli-verkosto parhaimmillaan. Toimittaja Niskasaaren uusin artikkeli valaisee hyvin, kuinka PoHan vaikutuspiiri yltää aina paikallispoliisin aselupakanslisteihin saakka. Pääset lukemaan blogin tästä linkistä.

Operatiivisen tiedon jäljillä: Kuka vei asekirjanpidon? [24.6.2015]
TERÄ-ASEkeskukselta huhtikussa 2013 haltuun otetusta kahdesta sinikantisesta aseiden osto- ja myyntipäiväkirjasta vain toinen päätyi Järvenpään poliisiaseman tiloihin. Toinen kirjoista katosi jäljettömiin mitä todennäköisimmin Jokelan ja Järvenpään välillä. Esitutkinta tapauksesta on valmistunut ja päätynyt Itä-Uudenmaan syyttäjänviraston kihlakunnan syyttäjä Krista Soukolalle syyteharkintaan.

Esitutkinnan päättymisestä ei yrityksellemme ilmoitettu. Saimme itse pyytää esitutkintapöytäkirjan ja täten saimme myös mahdollisuuden jättää loppulausuntomme asiasta. Esitutkinnassa kuultuina olleet virkamiehet puhuvat itse haltuun oton hetkestä ja sen jälkeisistä tapahtumista ristiin keskenään sekä syyttävät kilpaa TERÄ-ASEkeskusta oman kirjanpitomme pimittämisestä, rohkeimmat jopa väittävät meidän varastaneen sen oma kätisesti Järvenpään poliisilaitoksen tiloista.

Oikeustoimittaja Mikko Niskasaari on koonnut esitutkinnan paljastamat uudet tapausta ympäröivät omituisuudet tiiviiksi artikkeliksi uusimpaan ASE-lehteen. Suurimpana uutisena esitutkinnassa lienee se, että koko kirjanpidon katoamisen paljastaneen sähköpostin lähettänyttä Poliisihallituksen Asehallinnon ylitarkastajaa Reima Pensalaa ei ole kuultu lainkaan tapaukseen liittyen. Asiassa esitutkintaa suorittanut Kimmo Huhta-Aho on lausunut ettei ylitarkastaja Pensala tai hänen sähköpostinsa liity tapaukseemme millään tavalla, eikä hänellä ole motiivia hankaloittaa TERÄ-ASEkeskuksen toimintaa. Luitte oikein.
Ylivertaisuusvinouma on kognitiivinen vinouma, jossa yksilö yliarvioi itsensä jossakin suhteessa kuten vaikkapa jonkin taidon hallinnassa. Lisäksi tyypillisesti mitä huonompi yksilö on kyseisessä taidossa sitä enemmän hän yliarvioi osaamistaan.

Titus

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 11 040
 • Liked: 18282
Vs: Poliisihallitus terrorisoi Teräasekeskusta
« Vastaus #73 : 29.01.2016, 12:42:30 »
Vieläkö poliiseja on noiden kilpailevien aseliikkeiden omistajina? Jossain vaiheessahan tämä tuli esiin.

erehdyppä tekemään ilmoitusta virka-aseman väärinkäytöstä, niin lauma pikkuaarnioita niskassa loppuelämän.

that's a bingo!

Hornsmith

 • Kannatusjäsen
 • Jäsen^^^
 • ****
 • Viestejä: 4 240
 • Liked: 6787
 • Arvatkaapa vituttaako?
Vs: Poliisihallitus terrorisoi Teräasekeskusta
« Vastaus #74 : 29.01.2016, 13:00:38 »
^ Kunhan nyt joutessani kyselin... Tästä oli joskus ihan painetussa sanassakin jutttua, mutten löytänyt näin pikaiseen mitään linkitettävää. Saattaahan sitä toisaalta ihminen untakin nähdä. Tämä asia kyllä kumotaan, mikäli muistini pettää. Kyllä tässä maassa kaikenmaailman kyylääjää roikkuu niskassa, vaikket mitään väärää tekisikään. Ihme DDR ja silti aion puolustaa tätä maata, kuten olen tähänkin asti tehnyt.
S.N.A.F.U
-------------------
And hey, lets be careful out there!

Fiftari

 • Asiantuntija
 • Jäsen^^^
 • *****
 • Viestejä: 9 064
 • Liked: 10345
 • "Hallitus koostuu ihmisistä joita ei hallita"
Vs: Poliisihallitus terrorisoi Teräasekeskusta
« Vastaus #75 : 29.01.2016, 13:26:48 »
^ Kunhan nyt joutessani kyselin... Tästä oli joskus ihan painetussa sanassakin jutttua, mutten löytänyt näin pikaiseen mitään linkitettävää. Saattaahan sitä toisaalta ihminen untakin nähdä. Tämä asia kyllä kumotaan, mikäli muistini pettää. Kyllä tässä maassa kaikenmaailman kyylääjää roikkuu niskassa, vaikket mitään väärää tekisikään. Ihme DDR ja silti aion puolustaa tätä maata, kuten olen tähänkin asti tehnyt.

TAK:n juttu on kyllä aivan käsittämätön. Onko muuten tietoa noista starttiaseista että myydäänkö niitä muualla maassa vai onko tämä kohtelu vain TAK:ta varten?
Ylivertaisuusvinouma on kognitiivinen vinouma, jossa yksilö yliarvioi itsensä jossakin suhteessa kuten vaikkapa jonkin taidon hallinnassa. Lisäksi tyypillisesti mitä huonompi yksilö on kyseisessä taidossa sitä enemmän hän yliarvioi osaamistaan.

Hornsmith

 • Kannatusjäsen
 • Jäsen^^^
 • ****
 • Viestejä: 4 240
 • Liked: 6787
 • Arvatkaapa vituttaako?
Vs: Poliisihallitus terrorisoi Teräasekeskusta
« Vastaus #76 : 29.01.2016, 13:30:36 »
Minä en ainakaan tiedä starttiaseista, tai niiden myynnistä mitään. Eipä ole tullut juoksukilpailuja startattua. Pentuna noilla kyllä leikittiin.

e: Dekoaseella näytti olevan starttiaseen lippaita ja osia. Sabella paukkuja noihin. Ilmeisesti itse aseiden myynti on jäissä?
« Viimeksi muokattu: 29.01.2016, 13:34:41 kirjoittanut Hornsmith »
S.N.A.F.U
-------------------
And hey, lets be careful out there!

Fiftari

 • Asiantuntija
 • Jäsen^^^
 • *****
 • Viestejä: 9 064
 • Liked: 10345
 • "Hallitus koostuu ihmisistä joita ei hallita"
Vs: Poliisihallitus terrorisoi Teräasekeskusta
« Vastaus #77 : 29.01.2016, 14:21:30 »
Minä en ainakaan tiedä starttiaseista, tai niiden myynnistä mitään. Eipä ole tullut juoksukilpailuja startattua. Pentuna noilla kyllä leikittiin.

e: Dekoaseella näytti olevan starttiaseen lippaita ja osia. Sabella paukkuja noihin. Ilmeisesti itse aseiden myynti on jäissä?

Pidän tätä(TAK keissi) sekä muutenkin starttiasejahtia hieman omituisena. Ilmeisesti koko juttu lähti PolHal päätöksestä että tää ei ole nyt hyvä juttu. Mitään lakiahan asiasta ei taida olla? Joskus muksuna ollut starttipistooli jolla oli kiva paukutella ja rullan reikiin menisi kyllä 22. kuti mutta ampua ei kyllä uskaltaisi vaikka reiän poraisikin läpi asti.  Ei taida ihan metalli olla sitä luokkaa joka kestäisi edes piekkarin patruunan. Lisäksi TAK:n keississä on viranomaisten puolelta paljon hämärää, kuten hukattuja kirjanpitoja ja tutkimattajättämisiä että koko keissi on todella erikoinen.
Tällä saadaan Suomi nousuun kun häiritään yrittäjää jolla nyt ilmeisesti ole mitään rikollista tekeillä.

Eikös jonkin kouluampuskeissin yhteyssä ollut myös TAK pinnalla kun oli ostanut aseensa sieltä? Vaikka enemmän olisi ehkä pitänyt ihmetellä luvan antanutta viranomaista.
Ylivertaisuusvinouma on kognitiivinen vinouma, jossa yksilö yliarvioi itsensä jossakin suhteessa kuten vaikkapa jonkin taidon hallinnassa. Lisäksi tyypillisesti mitä huonompi yksilö on kyseisessä taidossa sitä enemmän hän yliarvioi osaamistaan.

Hornsmith

 • Kannatusjäsen
 • Jäsen^^^
 • ****
 • Viestejä: 4 240
 • Liked: 6787
 • Arvatkaapa vituttaako?
Vs: Poliisihallitus terrorisoi Teräasekeskusta
« Vastaus #78 : 29.01.2016, 15:15:23 »
Jokelan ampuja ainakin oli ostanut aseensa tuolta.

Kyllähän meilläkin oli penskana tieto, että joku oli noita starttivehkeitä ampumakäyttöönkin laitellut ja palasiakin oli lennellyt. Jätettiin viilailematta kun elettiin silloin eri maailmassa kuin nykyään. Saatiin ampua ilmakoilla, piekkareilla ja sotaperuja olevalla Mauserilla niin paljon kun vaan jaksettiin. Pikkusen isompana tuli sitten haulikkokin tuohon listan jatkoksi.

Outo on tosiaan tämä TAK tapaus kasikkine käänteineen. No, eihän tämä maailma ole vielä ihan valmis ja nyt näyttää taas lähtevän pahempaan suuntaan.
S.N.A.F.U
-------------------
And hey, lets be careful out there!

Fiftari

 • Asiantuntija
 • Jäsen^^^
 • *****
 • Viestejä: 9 064
 • Liked: 10345
 • "Hallitus koostuu ihmisistä joita ei hallita"
Vs: Poliisihallitus terrorisoi Teräasekeskusta
« Vastaus #79 : 30.01.2016, 14:26:52 »
By teräasekeskus:
Lainaus
IL paljastaa: Aarnio-tutkinnanjohtaja nyt itse rikostutkinnan kohteena

Virkamieheen kohdistuneen rikostutkinnan vanhentuminen on johtanut Itä-Uudenmaan kihlakunnansyyttäjä Krista Soukolasta käynnistettyyn rikostutkintaan. Valtakunnansyyttäjänvirasto (VKSV) antoi asiassa syyttäjänmääräyksen 7. tammikuuta, ja tutkintavastuu on määrätty Helsingin poliisille.

- Siitä on kirjattu rikosilmoitus ja esitutkinta on käynnissä. Kyseessä on epäily virkavelvollisuuden rikkomisesta, vahvistaa tutkinnanjohtajaksi määrätty rikoskomisario Hannu Männikkö.
Teräasekeskuksen kommentti:
Lainaus
Tämä samainen yhteiskuntamme oikeusjärjestelmän eliittiä edustava syyttäjä "tutkii" myös meidän Järvenpään Poliisilaitoksen tiloista kadonnutta asekirjanpitoamme. Aikoinaan kun röyhkeän pitkän odotuksen jälkeen asiamme eteni esitutkinta-asteelle, kävi ilmi, että yhdenkään virkavirheestä epäillyn poliisin kertomus ei täsmännyt toisiinsa. Asekirjanpitomme katoamiseen liittynyt jokainen kuulusteltu virkamies/nainen/poliisi valehtelivat, kuka enemmän kuka vähemmän. Totta heistä ei puhunut yksikään. Avainhenkilöä, Poliisihallituksen Ylitarkastaja Reima Pensalaa, jolla todistettavasti olisi operatiivisen tason tietoa asekirjanpitomme katoamisesta, syyttäjä Krista Soukola ei pyynnöistä huolimatta ole suostunut kuulustelemaan., eikä myöskään ole saanut tutkintaamme kaikkien näiden vuosien aikana minkäänlaiseen päätökseen tai osoittanut merkkejä siitä, että edes aikoisi näin tehdä.

Lukuisista valheistaan kiinni jääneet PoHan edustajat, KRP:n korkean tason virkamiehet ja aina pommin varman luotettava ja puolueeton Suomen Tulli edustajineen ovat pääsääntöisesti saaneet vain ylennyksiä TAK:n vuosia kestäneen ajojahdin aikana.

Tässä linkki hiljattain Iltalehdessä julkaistuun artikkeliin syyttäjä Krista Soukolasta, joka on nyt itse tutkinnan kohteena. Ihmeellisiä asioita voi sattua, kun kylvää epäilyksen siemeniä kusipäiden puutarhaan.
Ylivertaisuusvinouma on kognitiivinen vinouma, jossa yksilö yliarvioi itsensä jossakin suhteessa kuten vaikkapa jonkin taidon hallinnassa. Lisäksi tyypillisesti mitä huonompi yksilö on kyseisessä taidossa sitä enemmän hän yliarvioi osaamistaan.

Porcius

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 2 115
 • Liked: 2967
 • Asiantuntija ilman papereita
Vs: Poliisihallitus terrorisoi Teräasekeskusta
« Vastaus #80 : 30.01.2016, 14:34:13 »
Kannattaa tosiaan muistaa että poliisi kuuluu siihen samaan hallintoon, joka kyhäilee vokkeja ja päästää rajan yli 30 000 "turvapaikanhakijaa".

"On helvetin tyhmää mennä helvettiin, kun taivaaseenkin pääsisi"

-Jouko Piho

Chew Bacca

 • Vieras
Vs: Poliisihallitus terrorisoi Teräasekeskusta
« Vastaus #81 : 30.01.2016, 15:06:01 »
P-E Auvisella oli poliisin myöntämä ostolupa pienoispistooliinsa. Ostopaikalla ei ole mitään merkitystä. TAK nyt sattuu sijaitsemaan Jokelassa.

Fiftari

 • Asiantuntija
 • Jäsen^^^
 • *****
 • Viestejä: 9 064
 • Liked: 10345
 • "Hallitus koostuu ihmisistä joita ei hallita"
Vs: Poliisihallitus terrorisoi Teräasekeskusta
« Vastaus #82 : 30.01.2016, 16:29:48 »
P-E Auvisella oli poliisin myöntämä ostolupa pienoispistooliinsa. Ostopaikalla ei ole mitään merkitystä. TAK nyt sattuu sijaitsemaan Jokelassa.

Niin no kun kauppa myy viranomaisen ostolupaa vastaan. Kauppaa voisi syyttää siinä vaiheessa mikäli möisi pimeästi.
Ylivertaisuusvinouma on kognitiivinen vinouma, jossa yksilö yliarvioi itsensä jossakin suhteessa kuten vaikkapa jonkin taidon hallinnassa. Lisäksi tyypillisesti mitä huonompi yksilö on kyseisessä taidossa sitä enemmän hän yliarvioi osaamistaan.

Hornsmith

 • Kannatusjäsen
 • Jäsen^^^
 • ****
 • Viestejä: 4 240
 • Liked: 6787
 • Arvatkaapa vituttaako?
Vs: Poliisihallitus terrorisoi Teräasekeskusta
« Vastaus #83 : 30.01.2016, 17:41:52 »
Nimenomaan, TAK oli myynyt aseen viranomaisen myötämää lupaa vastaan. Joku muu tausta tässä keississä on. Pikkuisen OT aiheesta. Nurmijärvellä asuva tuttavani oli kysynyt Jokelan jälkimainingeissa 17 v pojaltaan, tietääkö tämä että kavereilla olisi aseita jemmassa. Poika oli sanonut, että hänen tuttavillaan ei ole. Poika oli jatkanut, ettei aseen saaminen ole ongelma, 1500 euroa rahaa ja hänellä menee reilut 20 minuuttia pistoolin hommaamiseen. Isänsä oli sitten istukellut kuistilla tunteroisen verran ja kylmää hikeä kuivatellessaan tuumaillut syntyjä syviä. Poika ei ole mikään mouho, eikä hänen sanomisiaan ollut mitään syytä epäillä.
S.N.A.F.U
-------------------
And hey, lets be careful out there!

Fiftari

 • Asiantuntija
 • Jäsen^^^
 • *****
 • Viestejä: 9 064
 • Liked: 10345
 • "Hallitus koostuu ihmisistä joita ei hallita"
Vs: Poliisihallitus terrorisoi Teräasekeskusta
« Vastaus #84 : 30.01.2016, 17:53:39 »
TAK:n tapauksessa taitaa olla se klassinen "viranomainen ei ole aina oikeassa mutta ei koskaan väärässä"-juttu. Että kun lähdettiin soitellen sotaan ja sit mitään ei löytynytkään niin häiritään niin kauan että saadaan kauppa nurin tai että lakkaavat valittamasta. Tuntuu vain näiden isompien paskaksi menneiden juttujen kohdalla yritetään väkisin hommata edes jonkinlainen tuomio. TAK:n tapauksessa ei vain löydy mitään mitä viedä syyttäjälle asti.
Ylivertaisuusvinouma on kognitiivinen vinouma, jossa yksilö yliarvioi itsensä jossakin suhteessa kuten vaikkapa jonkin taidon hallinnassa. Lisäksi tyypillisesti mitä huonompi yksilö on kyseisessä taidossa sitä enemmän hän yliarvioi osaamistaan.

Hornsmith

 • Kannatusjäsen
 • Jäsen^^^
 • ****
 • Viestejä: 4 240
 • Liked: 6787
 • Arvatkaapa vituttaako?
Vs: Poliisihallitus terrorisoi Teräasekeskusta
« Vastaus #85 : 30.01.2016, 18:29:55 »
Sivistyneessä oikeusvaltiossa on aina tragedia kun viranomaisen itsekuri, valvonta ja oman toiminnan arviointi pettää. Tilanne pahenee entisestään kun tapahtunutta virhettä ei voida myöntää, tehdä tarvittavia oikaisutoimenpiteitä ja korvata vääryyttää kärsineelle aiheutuneet haitat. Esimerkkejä löytyy, joissa liiallinen omien tuntemuksien vallalle päästäminen, tai jopa kostonhalu on käynnistänyt päättömän odysseian. Suoraselkäisen reilulla ja rehellisellä meiningillä hyvä tulee. Myönnetään virheet ja korjataan vahingot yrittämättä peitellä niitä.
S.N.A.F.U
-------------------
And hey, lets be careful out there!

Fiftari

 • Asiantuntija
 • Jäsen^^^
 • *****
 • Viestejä: 9 064
 • Liked: 10345
 • "Hallitus koostuu ihmisistä joita ei hallita"
Vs: Poliisihallitus terrorisoi Teräasekeskusta
« Vastaus #86 : 08.11.2016, 11:50:49 »
Törmäsin teräasekeskuksen fb sivuilla tällaiseen mikä on mennyt ohi ihan täysin:
Lainaus
RIMAN ALTA

Kuvassa näkyvää miekkamallia ja lukuisia vastaavanlaisia tuotteita olemme tuoneet maahan noin 16 vuotta. Poliisihallituksen käskystä Tulli takavarikoi erän näitä japanilaisesta fantasiasarjasta tuttuja 39,00 euron käsityötaidon huipentumia tämän vuoden tammikuussa. Liivikerhon tuttu kutsukirje kuulusteluihin löytyi luukusta 7.4.2016 - "rikoksesta epäiltynä". Lukemattomista sankariteoista kansalaisten luottamusta nostanut Poliisihallitus on taas kerran käyttänyt verorahojanne esimerkillisen mallikkaasta antamalla 9.3.2016 kolme sivuisen lausunnon alajaostolleen, jonka mukaan kyseiset esineet ovat järjestylain vastaisia ja joiden maahantuonti sekä myynti on kielletty.
Ruton tavoin ihmiskuntaa niittänyt Naruto-sarjan leikkimiekka on kyseisen lausunnon mukaan naamioitu teräase. Aikuismainen vuodatus toteaa mm. seuraavaa - "Valkoinen mustalla raidalla oleva keppi, rima tai sauva" - "Poliisihallitus katsoo olevan ilmeistä, ettei yllämainitusta kepistä, rimasta tai sauvasta pysty välittömästi havaitsemaan kyseessä olevan teräase" - and the great wisdom continues - "Esineen muotoilulle ei ole pystytty päättelemään mitään muuta perustetta, kuin esineen terän kätkeminen". Heille maksetaan palkkaa näistä urotöistä.

Tämä viiden tähden tuotos ei kuitenkaan ole edes teräase, puhumattakaan naamioitu sellainen. Teräaseen ensimmäisen edellytyksen odottaisi olevan että siinä on terä; Kiinan timantti maailmalle, jonka valmistuskustannukset ovat noin 3-5 euroa on varustettu 2,5 mm paksuisella teroittamattomalla, lämpökäsittelemättömällä "terällä" jonka kiinnitys kahvaan on lähes yhtä ontuva kuin em. lausunto. Halvasta valmistusmateriaalista johtuen leikkaavaa terää tästä ammattisepän työnäytteestä ei löydy ja tekeleen kestävintä antia on sen mukana tuleva huotra, silloin kun se on irrallisena itse miekasta.

Tätä nimenomaista tuotetta, kuin myös täysin vastaavia muitakin rimoja, olemme tuoneet maahan yli 15 vuoden ajan Tullin lukuisten tarkastuksien siunaamina ja lain, pykälien tai ohjeistuksien välissä muuttumatta. Toisin kuin valikoimissamme vuodesta 1999 lähtien oleva ulkonäöllisesti täysin samaan kategoriaan menevä Paul Chenin valmistama "rimamiekka", jossa on oikea taottu, teroitettu ja lämpökäsitelty hiiliterästerä ja, joka soveltuu käytettäväksi leikkausharjoituksiin, ei ole kansallinen turvallisuusuhka johdonmukaisten lainvalvojien näkökulmasta.
Vuosien saatossa touhukkaat smurffit ovat keikanneet tavaraa meiltä siinä mittakaavassa, että niillä muodostaisi uuden, täysin ylivoimaisen ja pysäyttämättömän tarkkuussingoin, starttipistoolein, heittokortein ja mellakkarimoin varustetun eliittijoukon, jonka ensimmäinen tehtävä olisi löytää se vitun "kadonnut" asekirjanpitomme.
Linkki juttuun

Ja tämäkin mennyt ohi:
Lainaus
Median ja kansalaisten luoma paine alkaa tuottaa tulosta. Äskettäin saamamme tiedon mukaan Poliisihallituksen poliisiylijohtaja Seppo Kolehmainen on päättänyt lopettaa vuosia jatkuneen lapsellisen väännön starttiaseista näytön puuttuessa; paukkurautoja saa pian valmistuvan uuden ohjeistuksen mukaan myydä normaalisti ilman pelkoa, että meteliä tuottavista sinkkivaluleluista tulisi myyjälle tai ostajalle rikosseuraamuksia.
Tähän vähintäänkin oikeudenmukaiseen ratkaisuun on osaltaan vaikuttanut myös tieto siitä, että starttiaseita on Suomessa myyty 1950-luvulta lähtien kaikissa niiden eri muodoissaan lukemattomia kappaleita, määriä jota kukaan ei pysty tarkasti arvioimaan, puhumattakaan niiden jälkikäteisestä luvittamisesta. Viestiä käskyn muodossa Asehallintoyksikköön on mitä ilmeisemmin toimitettu vieläkin korkeammalta tasolta.
Ylitarkastaja Reima Pensalan mielikuvituksen rajat lentäen ylittävä kiihkoisa ristiretki parantaa Suomen turvallisuutta keinoja kaihtamatta on päättymässä tylyn poikkeuksellisesti poliisiylijohtaja Seppo Kolehmaisen suoraselkäiseen ratkaisuun lopettaa verorahojen haaskaaminen tuloksettomaan nallipyssyleikkiin. Poliisihallitus aseseppineen ja KRP:n rikoslaboratorion kiistattomat eliittiammattilaisten yritykset toteuttaa lain vaatima "helposti ampuma-aseeksi muunnettava"-osio on kestänyt noin neljä vuotta eikä sinkkivaluaseita ole vieläkään saatu oikeaa patruunaa ampuviksi, ei lain vaatiman helpomman kaavan mukaan, eikä vaikeammankaan. Edes venkoilu ja pykälien melko rietas venyttäminen ei ole tuottanut kuulaa piipunsuusta ulos näistä noin 80 euron asetuotannon timanteista.
Uuden ohjeistuksen valmistuttua ja Tullin advokaattien sen ymmärrettyä, pääsevät kansalaiset taas tuottamaan melusaastetta vapaasti.
LINKKI
« Viimeksi muokattu: 08.11.2016, 11:54:37 kirjoittanut Fiftari »
Ylivertaisuusvinouma on kognitiivinen vinouma, jossa yksilö yliarvioi itsensä jossakin suhteessa kuten vaikkapa jonkin taidon hallinnassa. Lisäksi tyypillisesti mitä huonompi yksilö on kyseisessä taidossa sitä enemmän hän yliarvioi osaamistaan.

Tagit: