UmmaGumma

Kirjoittaja Aihe: Keskusta ja loikkarit  (Luettu 12988 kertaa)

Paawo

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 1 949
 • Liked: 3851
 • Palkittu toimittaja Faktantarkistaja
Vs: Keskusta ja loikkarit
« Vastaus #60 : 29.12.2019, 09:49:02 »
^Juuri näin.

Kepulaiset toistavat mantraa sanoman terävöittämisestä ja viestin perille menemisestä, kuten ovat (muidenkin "isojen" puolueiden keralla) tehneet jo parin vuosikymmenen ajan. Tämä sanoma ja viesti on mikä? Kepu voisi kaiken poliittisen liturgointinsa pukea muutamaksi selkokieliseksi virkkeeksi, jos mielii ydinsanomansa saada kuuluviin. Sanomasta ja viestistä puhuminen ei ketään vakuuta, se on pelkkää halpaa populismia. Siis juuri sitä joista nyt isointa puoluetta syytätte.

Kaikille on selvää että asioita pitää muuttaa ja sekin on selvää että asiat muuttuvat vain asioita muuttamalla. Sipilä sanoi että "Suomi kuntoon" mutta keinot jäivät ohuiksi ja puheet paksuiksi. Sipilältäkin puuttui konkretia. On selvää sekin että yksinkertaisia ratkaisuja ei ole mutta ennenkuin mitään ratkaisuja voidaan edes yrittää pitää suunta ja tavoitteet olla tiedossa. Puheista päätellen ne ovat tällä hetkellä tiedossa ja mietittyjä yhdellä suurella oppositiopuolueella, ja muut ovat hiljaa poteroissaan valmiina heittelemään kiviä heti kun liikettä näkyy tai ääntä kuuluu. Hyvä tulee, jatkakaa. :facepalm:

Sloganit ja mielikuvat eivät myyntiä lisää tässä tapauksessa. Vaikka kuinka olisi lujan auton maineessa niin vaikea olisi Ladaa mallia 1200L saada tänä päivänä kaupaksi. Jos joltakin niin paremmista vaikutusmahdollisuuksista uneksivalta Kepulta vaaditaan nyt selkeäsanaisia konkreettisia kannanottoja sekä sitä paljon peräänkuulutettua johtajuutta. Valta on nyt helposti saatavilla, mutta ensin pitää tietää mitä sillä tehdään ja missä järjestyksessä. :o
Ylläoleva teksti on kiihtymystilassa kirjoitettua uhoamista. KKO:2017:52

"Kriittinen, mutta myös objektiivinen julkinen sana on oleellinen osa demokratiaa. Jos se rappeutuu – kaupallisista tai poliittisista syistä yhdentekevää – niin demokratiakin saa ydinvian." - Kalevi Sorsa

"Ei n____ Turkuun, ei n____ minnekään."

Lahti-Saloranta

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 14 493
 • Liked: 25276
 • Kiihottavat vieraslajit
Vs: Keskusta ja loikkarit
« Vastaus #61 : 29.12.2019, 10:32:49 »
Kepu narisee ettei saanut viestiään perille ja kannatus romahti. Jospa asia onkin niin että kepu sai viestinsä perille tekojen muodossa. 2015 vaaleissa kepu kaiketi sai sen viestinsä perille ja siitä tuli pääministeripuolue joka pääsi toteuttamaan lupauksiaan. Mitä kepu sitten viestitti vallassa ollessaan, sen että kepun arvopohjaan ei kuulu yhteistyö persujen kanssa. Saman viestin kepu antoi 2019 vaalien jälkeen mennessään demareiden johtamaan punavihreän hallituksen apupuolueeksi. Minusta kepu on saanut sen viestinsä läpi liiankin hyvin eli sen että kepu pettää aina, kepun puheet ja teot eivät kohtaa. Halla-ahon persut saivat sen viestinsä perille vaikka se olikin kepun arvopohjan vastainen. Siitä huolimatta se viesti tavoitti juuri kepulaisia tai oikeammin ex kepulaisia jotka vaihtoivat arvopohjansa.
Vaikka tarkoitusperät olisivat maailman parhaat, niin monien, täysin erilaisten kulttuuritaustojen omaavien ihmisten kotouttaminen onnistuneesti ei ole mahdollista

Kim Evil-666

 • Kannatusjäsen
 • Jäsen^^^
 • ****
 • Viestejä: 11 198
 • Liked: 49555
 • Saatanalliset Säkeet Tervetuloa!
Vs: Keskusta ja loikkarit
« Vastaus #62 : 29.12.2019, 11:56:38 »
Kepun kannatuksen romahdus ei ole mikään yllätys. Sille on mielestäni muutama ydinselitys.

Kepun kannatus historiallisesti on nojanut maanviljelyyn- ja metsänomistajiin. Se on ollut ns. maaseutupuolue. Kepulle on suurinta myrkkyä se, että muuttoliike maaseudulta pois on ollut varsin tanakkaa viimeisten vuosikymmenten saatossa. Kaupungistuminen on myös Kepulle myrkkyä.

Kepua äänestetään verenperintönä- ja heimojatkumona. Kun muuttoliike on maaseudulta pois, veri ohenee- ja heimo pirstaloituu. Tämä johtaa suoraan Kepun kannatuksen laskuun. Veri ei enää ohjaa- ja heimo on vaihtunut impiwaaralaisesta homogeenisuudesta moniheimoiseen- ja monikulttuuriseen sykkeeseen, jossa yksilön etu menee heimon edun edelle.

Kepulla on ollut kautta aikain yksi vahva arwopohja- ja viesti johon nojata: siltarumpupolitiikka. Tuo arwopohja on tullut tiensä päähän. Se ei ole enää uskottava. Kepu on siis pitkälle EU:n myötä menettänyt suurimman valttikorttinsa. Tätä valttikorttia on tuttavallisemmin kutsuttu kepuloinniksi.

Eivät ihmiset äänestä asioiden- tai tiedon johdattamina. He äänestävät veren-, heimon- ja tunteen siivittäminä, siis valtaisa osa.

Ainoa puolue, jolla on jonkinlainen "pistävä viesti", on Persut. Tuo viesti on maahanmuuttopolitiikka. Se on myös ainoa viesti, minkä ihmiset pystyvät laajemmalti omakohtaisesti havannoimaan. Persujen kannatuksen nousu johtuu hyvin pitkälti juuri tästä yhdestä teemasta. Muut teemat ovat tärkeitä, mutta Persujen kohdalla tämän rinnalla pelkkiä sivujuonteita.

Olen puhuttanut lukuisia ihmisiä vuosien varrella- ja kaikkien Persuja äänestävien, tai äänestämään aikovien  mielipiteet nivoutuvat tuon yhden asian ympärille, tavalla tai toisella. Usein ihmiset eivät näytä edes tajuavan, että heidän närkästyksen kohteensa ovat mitä suurimmalla tavalla kytköksissä juuri tuohon yhteen teemaan; maahanmuuttopolitiikkaan.

Miten tämä liittyy mahdollisiin kepuloikkareihin? Se liittyy heihin siten, että kannattaa miettiä kolmasti, mitkä ovat näiden mahdollisten loikkareiden todelliset vaikuttimet mahdolliseen loikkaukseen. Jos- ja kun kansallismielisyys on arwopohjan keskiö, se ei salli minkäänlaista sisäistä verenohennusta. Mikäli kansallismielinen vaihtoehto mädätetään, se tapahtuu sisältäpäin. Vaihtoehtoa vahditaan suurennuslasilla- ja pienetkin kuprut aiheuttavat suuremman myrskyn äänestäjäkunnassa, kuin vaihtoehdottomien konensuspuolueiden hapatukskissa, joihin äänestäjät ovat jo tottuneet.

Vaihtoehdossa ihmiset näkevät ikään kuin toivonkipinän. Tuo toivonkipinä on äärimmäisen herkkä sammumaan, mikäli kipinämikot eivät ole jatkuvasti tarkalla silmällä hereillä. Vaihtoehdolla luottamuksen metsästys on pitkä ja raskas tie. Sen menettäminen onnistuu kuitenkin varsin lyhyessä hetkessä ja tie uuvattiuteen käy kuin ropeltaen juostu 110 metrin aitamatka.
Sävytteisviritteinen ja erittäin Nuiva!
Pohjoinen Perkele! Arktisen alueen Eko-Mörökölli!
Ethnos Nation!

"islam on kallon ajettelukeskukset tyhjentävä lobotomia." - Veikko

Leostoa

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 719
 • Liked: 2613
Vs: Keskusta ja loikkarit
« Vastaus #63 : 05.01.2020, 06:52:30 »
En arvaa kuka puolueesta loikkaa ja koska, mutta ihan kepun varapuheenjohtajasta alkaen kannattaa kosiskella kyvykkäämpiä nuorehkoja/keski-ikäisiä edustajiaan joiden äänestäjät ovat tyytymättömiä nykytilanteeseen. Äänestäjiensä vaatimuksia ajattelevina henkilöinä nämä ovat syystäkin huolissaan puolueensa tulevaisuudesta hallituksessa jonka suunnitelmat vähintäänkin epäilyttävät niin autoilevaa kepukansaa kuin maiden lunastuksista ja ympäristöministeriön linjauksista huolehtivia maanomistajiakin.
Jussin persut jytkyn otti, porvareista tehtiin motti.

Murkula

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 869
 • Liked: 1222
Vs: Keskusta ja loikkarit
« Vastaus #64 : 05.01.2020, 16:12:23 »
Tuossa sain kuulla, kun Ilkan yleisönosastokirjoitusta luettiin ääneen. Kommentti oli, että koko nykyinen ahdinko johtuisi valtataistelusta liikkeen sisällä. Tämä kävisi kyllä sinänsä järkeen, että Kulmuri olisi valittu puolihätäännyksissä, että vallan pysyminen liberaalisiivellä varmistuisi. Samalla se kertoisi, että ongelmat ovat todellakin jo muhineet pitkään, mahdollisesti jo Väyrysen casesta alkaen, eivätkä todellakaan ole mitään viimehetken panikointia. Samalla tässä saattaa olla se oikea syy siihen, miksi Sipilä pellehajotti hallituksen loppumetreillä. Oliko rääpiminen ja repiminen omassa pesässä oli sitä luokkaa, että oli pakko saada aikaan vähän "vaalirauhaa".
Me suomalaiset olemme niin poliittisesti tyhmä kansa, että oikein ansaitsemme kuolla sukupuuttoon.

Ignore: Don Nachos, Ajatolloh, Puuha-Pepe

ISO

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 8 303
 • Liked: 19718
 • Persuhtava keskustelija
Vs: Keskusta ja loikkarit
« Vastaus #65 : 05.01.2020, 16:58:53 »
Jos puolue ei saa viestiään menemään läpi, se johtuu siitä ettei sille ole vastaanottajia, ei siitä ettei sitä oltais tarpeeksi kerrottu.

Viestiä pitää siloin vaihtaa.

Keskustan tapauksessa se tarkoittaa nyt hallituksest irtaantumista pikaisesti. Kukaan ei tunnu haluavan  vihervasemmistolaista keskustaa.
Syyrialainen Nesrin, 20, kertoo:
Hänen mukaansa häirinnältä voi arabikulttuurissa välttyä, jos ei puhu miehille ja välttää kaikenlaista kontaktia, ”merkkien antamista”.

Lahti-Saloranta

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 14 493
 • Liked: 25276
 • Kiihottavat vieraslajit
Vs: Keskusta ja loikkarit
« Vastaus #66 : 05.01.2020, 17:20:16 »
Minusta 60-luvun punamulta oli vallan toisenlainen kuin tämä nykyinen mistä se multa on jäänyt tyystin pois. 60-luvulla demarit oli Suomen asialla ja vastavoimana taistolaisille änkyröille  Ele Aleniuksen kommunistejakin voi kutsua isänmaallisiksi. Kepukin oli toisenlainen ja arvosti kotia, uskontoa ja isänmaata. Tokihan se äänestäjäkuntakin oli kovia kokeneita eikä maailman parantaminen juolahtanut mieleenkään kun oli omissa asioissa ihan tarpeeksi tekemistä. Nyt kaikki on toisin, kokoomuksestakin saa hakemalla hakea kypäräpäistä pappia, lesboissa sateenkaaripapeissa kyllä löytyy.
Niissä vanhoissa punamultahallituksissa keskustalla oli sanansa sanottavana toisin kuin nyt.
Vaikka tarkoitusperät olisivat maailman parhaat, niin monien, täysin erilaisten kulttuuritaustojen omaavien ihmisten kotouttaminen onnistuneesti ei ole mahdollista

Hämeenlinnan Oraakkeli

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 10 472
 • Liked: 4135
 • لا يوجد إله غيره من الشيطان والنبي محمدا أو خادمته
Vs: Keskusta ja loikkarit
« Vastaus #67 : 09.01.2020, 03:05:09 »
Böndellä kepulit lienee porskuttaa, mutta isoissa kaupungeissa ja etelässä kuihtuu pois. Esimerkiksi hämeenlinnassa ei voi pitää yllätyksenä jos joku kepuli päättää vaihtaa leiriä.

Rompetti

 • Jäsen^^
 • **
 • Viestejä: 54
 • Liked: 95
Vs: Keskusta ja loikkarit
« Vastaus #68 : 04.06.2020, 20:57:07 »
Aihe on taas kohta ajankohtainen vaikka koronakriisin takia ei siltä tunnu. Kepun kannatus uhkaa mennä taas alle 10 prosentin. Viime kunnallisvaaleissa kepun kannatus oli 17,5% eli kohta ollaan tilanteessa jossa kepu on menossa kunnallisvaaleihin puolet pienemmällä kannatuksella. Tämä voi aiheuttaa paikallistasolla houkutusta yrittää toisen puolueen listalla läpi.

Supernuiva

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 6 107
 • Liked: 6160
Vs: Keskusta ja loikkarit
« Vastaus #69 : 04.06.2020, 23:08:51 »
Aihe on taas kohta ajankohtainen vaikka koronakriisin takia ei siltä tunnu. Kepun kannatus uhkaa mennä taas alle 10 prosentin. Viime kunnallisvaaleissa kepun kannatus oli 17,5% eli kohta ollaan tilanteessa jossa kepu on menossa kunnallisvaaleihin puolet pienemmällä kannatuksella. Tämä voi aiheuttaa paikallistasolla houkutusta yrittää toisen puolueen listalla läpi.

Keskustalla on varsin monet Suomen kunnat hallussa, puoluetta voisi sanoa erityisesti kuntapuolueeksi - ainakin kunnissa lukumääräisesti saatujen vaalien ykköstilojen ja sitä kautta valtuutettujen lukumäärän kautta laskettuna.

Kuntavaaleissa puolue on ollut historiallisesti yleensä paljon vahvempi kuin eduskuntavaaleissa, johtuen varmasti jostain?

justustr

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 1 361
 • Liked: 2632
Vs: Keskusta ja loikkarit
« Vastaus #70 : 05.06.2020, 00:31:18 »
Aihe on taas kohta ajankohtainen vaikka koronakriisin takia ei siltä tunnu. Kepun kannatus uhkaa mennä taas alle 10 prosentin. Viime kunnallisvaaleissa kepun kannatus oli 17,5% eli kohta ollaan tilanteessa jossa kepu on menossa kunnallisvaaleihin puolet pienemmällä kannatuksella. Tämä voi aiheuttaa paikallistasolla houkutusta yrittää toisen puolueen listalla läpi.

Juuri näin ja maakunissa onkin varmasti kepulaisia loikkareita tyrkyllä persujen listoille. Mutta kuten case uuvatit osoitti, loikkareiden kanssa kannattaa olla aivan erityisen varovainen.

Tagit: