HOMMAN UUTISHUONE > Vastaanottokeskukset

Rautjärvi odottelee ensimmäistä pakolaisperhettä — valmiudet kuntasijoituk

(1/7) > >>

Alapo:
http://www.esaimaa.fi/Online/2016/11/07/Rautj%C3%A4rvi%20odottelee%20ensimm%C3%A4ist%C3%A4%20pakolaisperhett%C3%A4%E2%80%89%E2%80%94%E2%80%89valmiudet%20kuntasijoituksille%20ovat%20kunnossa/2016521453431/4


--- Lainaus ---Rautjärvi aloittaa pakolaisstatuksen saaneiden turvapaikanhakijoiden sijoittamisen kuntaan. Ensimmäinen perhe muuttaa vastaanottokeskuksesta Rautjärvelle parin viikon sisällä, kunnanjohtaja Harri Anttila kertoo.

Rautjärvellä on valmius asuttaa kuntaan tänä ja ensi vuonna yhteensä 40 oleskeluluvan saanutta turvapaikanhakijaa. Haussa on kokonaisia perhekuntia. Kunnasta löytyy vapaita perheasuntoja, joita on tarjolla kunnan vuokrataloyhtiöllä sekä yksityisellä kiinteistösektorilla. Asunnot ovat Simpeleen keskustaajamassa.

Pakolaisten tuloon liittynyt päätöksenteko on sujunut Anttilan mukaan kunnassa juohevasti. Vastaanottoon tarvittava kunnan oma sopimus tehtiin Ely-keskuksen kanssa jo viime keväänä. Kunnan kotoutusohjelman pohjana on paikallisesti täydennetty Eksoten Etelä-Karjalan kunnille kokoama maakunnallinen ohjelma.

Ely korvaa kunnalle pakolaisista koituvia kuluja. Korvaukset jakautuvat Eksoten ja kunnan kesken riippuen siitä, mitä palveluja sisäänmuuttajat käyttävät.

— Suoraan kunnalle koituvat koulun ja varhaiskasvatuksen kulut, Anttila toteaa.

SPR kouluttaa Rautjärvellä pakolaisten tukemisesta kiinnostuneita vapaaehtoisia. Anttilan mukaan Rautjärvellä on aikeissa hakea kunnan ja kolmannen sektorin yhteishanketta, jolla paikallista kotoutuspalvelua kehitetään edelleen.
--- Lainaus päättyy ---

Kuihtuvaan tehdaskuntaan tuupataan pakolaisia.

Mikko pa:
Pakolaisten vastaanottamisenhan ei pitänyt olla keneltäkään pois koska valtio maksaa kaikki kustannukset.
"
Ely korvaa kunnalle pakolaisista koituvia kuluja. Korvaukset jakautuvat Eksoten ja kunnan kesken riippuen siitä, mitä palveluja sisäänmuuttajat käyttävät.

— Suoraan kunnalle koituvat koulun ja varhaiskasvatuksen kulut, Anttila toteaa."

hattiwatti:
Tää on se sosiaalidemokraattinen sosiaalinen sekoittaminen. Suomalaisille jotka kaiken maksavat ei saa antaa mitään oikeutta rasistisiin omiin enklaaveihin, ghettoutuminen on toiseuden edustajien etuoikeus jota saavat harrastaa kunhan tietty kiintiö on levitetty kaikkialle särkemään kultturaalinen yhdenmukaisuus. Näin toteutuu tasa-arvo tai jotain.

Paljon on idyllisiä whiteflight - pitäjiä, mutta ideologisista syistä ne nyt vaan pitää tuhota. Koska aate vaatii. Ja suomalaiset vielä maksaa kun heiltä viedään oikeus oman kulttuurin mukaiseen elämään. Pelko omassa asuinympäristössä on jokaisen nuoren tytön velvoite tasa-arvon nimissä, että kun suurkaupunkien jengiytyneillä alueilla, niin ehdottomasti pikkupitäjissäkin on pelättävä jottei yhdenvertaisuus rikkoudu.

Kulttuurirealisti:

--- Lainaus käyttäjältä: Alapo - 07.11.2016, 10:31:03 ---
--- Lainaus --- Vastaanottoon tarvittava kunnan oma sopimus tehtiin Ely-keskuksen kanssa jo viime keväänä.
--- Lainaus päättyy ---

--- Lainaus päättyy ---

Kuntavaalit ovat tulossa, mutta mistä saataisiin vielä puolueet ja edustajat, jotka vastustavat näitä sopimuksia? Ja kuntapaikkoja muutenkin.

Afrikan kirjeenvaihtaja:
Rautjärvi on potenut vuokralaisten puutetta, mutta onneksi paikkakunnalle muuttaa eritrealaisia turvapaikanhakijoita. Tämänkin piristysruiskeen kustantaa suomalainen veronmaksaja.


--- Lainaus ---Turvapaikanhakijat parantavat vuokrayhtiön kannattavuutta Rautjärvellä

Rautjärven Vuokratalot yhtiön asunnoista uupuu vuokralaisia.

Viime vuosina enemmän kuin joka viides asunto on ollut tyhjillään. Tällä hetkellä 128 vuokra-asunnosta yli 30 kaipaa asujia.

— Ongelma on erityisesti ainoassa kerrostalossa, jossa isot asunnot kuten kolmiot ovat olleet pitkään tyhjillään. Saunalliset rivitaloasunnot ovat täydempiä, paitsi Asemanseudulla, sanoo Vuokratalo-yhtiön toimitusjohtajana toimiva kunnan talouspäällikkö Paula Hinkkanen.

Rautjärvi ei ole tilanteessa yksin. Sama ongelma riivaa montaa muutakin kaupungeista etäällä olevaa maaseutukuntaa. Väki muuttaa kasvukeskuksiin, eikä kunnissa ole työpaikkoja muuttajia houkuttamaan.

Tammikuussa Simpeleen vuokrakerrostaloon muuttaa turvapaikanhakijoita. Uusien asukkaiden jälkeen vuokra-asuntojen käyttöaste nousee 84 prosenttiin, kun se nyt on 78 prosenttia.

Kuntaliiton suositus toimivalle ja taloudellisesti kannattavalle vuokrataloyhtiölle on asuntojen 95 prosentin käyttöaste.
--- Lainaus päättyy ---

Etelä-Saimaa

Navigaatio

[0] Viestien etusivu

[#] Seuraava sivu

Siirry pois tekstitilasta