Kirjoittaja Aihe: USA:n presidentinvaalit 2020  (Luettu 97902 kertaa)

KJ

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 2 567
 • Liked: 3329
Vs: USA:n presidentinvaalit 2020
« Vastaus #780 : 12.05.2020, 13:59:03 »
Jos tämä video on aito niin Biden on täysin sekaisin.


Joe Biden's Insane thoughts on Hairy Legs, Roaches, and kids
https://m.youtube.com/watch?v=3DbE2SmV2bs

Tulevat vaaliväittelyt tulevat olemaan kauheta katsottavaa, kun Biden ei selvästikään pysty enää muodostamaan ymmärrettäviä lauseita. Ilmeisesti myös Trump ymmärtää tämän (älä lyö lyötyä), koska keskittyy demokraattien ja median parjaamiseen, mutta antaa Bidenin olla jokseenkin rauhassa.
What would Gösta Sundqvist do?

Lalli IsoTalo

 • "Hallituksenkaataja"
 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 33 954
 • Liked: 42618
 • Mengelen Viisikko joukkotuhoamassa suomalaisia
Vs: USA:n presidentinvaalit 2020
« Vastaus #781 : 12.05.2020, 14:06:18 »
Jos tämä video on aito niin Biden on täysin sekaisin.

Joe Biden's Insane thoughts on Hairy Legs, Roaches, and kids
https://m.youtube.com/watch?v=3DbE2SmV2bs

Tulevat vaaliväittelyt tulevat olemaan kauheta katsottavaa, kun Biden ei selvästikään pysty enää muodostamaan ymmärrettäviä lauseita.

Dementia on valitettavasti pahentununut selvästi näkemäni edellisen videon jälkeen.
“Tavoitteemme on pakolaisten suojelu. Kansalliset rajat ovat sille este.”
— Soros
 
“Tarkoitus pyhittää [Suomen hallituksen] keinot, kun on kyse jihadistien ihmisoikeuksista.”
— Eisernes Kreuz

Valli

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 1 971
 • Liked: 2659
Vs: USA:n presidentinvaalit 2020
« Vastaus #782 : 15.05.2020, 19:55:09 »
Päivän Biden.


tyhmyri

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 3 489
 • Liked: 1379
Vs: USA:n presidentinvaalit 2020
« Vastaus #783 : 17.05.2020, 22:37:59 »
Samaa mieltä, Trump voittaa. Ei minulta sille mitään perusteluja löydy miksi näin käy, mutta vahva intuitio ja kuka muukaan voisi voittaa? Korona kyllä sotkee pakkaa, ilman koronaa minulla olisi ollut vahvat perustelutkin sille miksi olisi voittanut. Mutta voittaa kuitenkin nytkin.
Joo, pidän lähes selvänä, että Trump voittaa. Olen valmis lyömään asian puolesta jopa vetoa.

Tuo ei kuitenkaan tarkoita sitä, että minusta Trump olisi hyvä presidentti. Olen sen verran vanhanaikainen, että minusta Trump ei nyt vain sovi arvokonservatiiveja edustavaksi presidentiksi. Lisäksi minusta Trumpin käsittämätön taipumus valehdella helposti havaittavista tosiasioista on hyvin masentavaa.

Ja tuosta valehtelusta. En jaksa lähteä siihen keskusteluun. Minusta asia vain on ylittänyt eräänlaisen kriittisen rajan.

Skeptikko

 • Global Moderator
 • Jäsen^^^
 • *****
 • Viestejä: 11 990
 • Liked: 15797
Vs: USA:n presidentinvaalit 2020
« Vastaus #784 : 18.05.2020, 22:55:12 »
CNN: Trump otti johdon vaa’ankieliosavaltioissa – asiantuntijan mukaan demokraateilla on syytä huoleen
https://www.is.fi/ulkomaat/art-2000006511809.html

Lainaus
Yhdysvaltain presidentti Donald Trump otti johdon kaikissa vaa’ankieliosavaltioissa CNN:n hiljattain julkaiseman mielipidekyselyn mukaan.

Kyselyn mukaan kansallisesti 51 prosenttia rekisteröityneistä äänestäjistä kertoi tukevansa demokraattien Joe Bideniä ja 45 prosenttia sanoi tukevansa Trumpia. Vaa’ankieliosavaltioissa 52 prosenttia ilmoitti kuitenkin tukevansa Trumpia ja 45 prosenttia Bideniä.
...
Yhdysvaltojen politiikkaan perehtynyt dosentti Markku Ruotsila kirjoittaa Verkkolehdessä, kuinka vaa’ankieliosavaltiot ratkaisevat myös tänä vuonna presidenttikilvan.

– Hänen (Trumpin) kannatuksensa näissä osavaltioissa on nyt huomattavasti korkeampi kuin valtakunnan tasolla – ja vieläpä selvästi korkeampi kuin oli vuoden 2016 vaaleissa.

Ruotsilan mukaan demokraateilla on syytä huoleen, vaikka Bidenillä on suurempi valtakunnallinen kannatus.

– Uusimmat tiedot näistä osavaltioista ovat hätkähdyttäviä, ja demokraattien tulisi olla niistä hyvin huolissaan, Ruotsila kirjoittaa viitaten Trumpin suosioon vaa’ankieliosavaltioissa.

Vaalit pidetään marraskuussa ja tilanne elää paljon ennen sitä.
En homona toivota tervetulleiksi Suomeen henkilöitä, jotka haluavat tappaa minut:
http://www.bbc.com/news/magazine-33565055

Tanskan pakolaisapu: hallitsematon tulijatulva johtamassa armageddoniin ja yhteiskuntamme tuhoon:
http://jyllands-posten.dk/international/europa/ECE7963933/Sammenbrud-truer-flygtningesystem/

akez

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 9 551
 • Liked: 26678
Ukrainaa koskeva bulgarialaislehden artikkeli, joka nojautuen ukrainalaiseen tv-kanavaan, kertoo seikkoja, joilla voi olla järisyttävää merkitystä USA:n presidentinvaalien kannalta. Näyttää nimittäin siltä, että Biden kärähti nyt lahjonnasta. Obamakin on kovin aktivoitunut viime aikoina. Ettei seisoisi hänkin jo "tulisilla hiilillä"?

Lainaus
Ukrainalainen kansanedustaja julkaisi skandaalinauhoitteen Poroshenkon ja Bidenin keskustelusta

BIG5 20.5.202 juttu bulgariaksi

Ukrainan parlamentin kansanedustaja Andrej Derkatsh [sitoutumaton] ilmoitti (kts. video alla), että hänellä on hallussaan nauhoitteita Ukrainan ex-presidentin Petro Poroshenkon, ja USA:n ex-varapresidentti Joe Bidenin ja ex-ulkoministeri John Kerryn välisistä keskustelusta. Nauhoitteiden mukaan Biden haluaa Poroshenkon erottavan Ukrainan pääsyyttäjän, jotta tämä ei tutkisi hänen poikansa toimia. Vastikkeeksi hän tarjosi Poroshenkolle miljardi dollaria valtionapua.

Tieto Derkatshin hallussa olevista nauhoitteista julkaistiin vain muutama kuukausi sen jälkeen kun USA:n presidentti Donald Trump vapautettiin tämän vuoden helmikuun alussa hänen erottamistaan vaatineista syytteistä, joiden mukaan hän oli puhelinkeskustelussa Zelenskin [Ukrainan nykyinen presidentti] kanssa pyytänyt tätä tutkimaan Bidenin pojan toimia. Tapauksen taustalla ovat marraskuussa tänä vuonna edessä olevat USA:n vaalit, jolloin vastakkain tulevat olemaan nykyinen presidentti Donald Trump ja entinen varapresidentti Joe Biden.

Lehdistötilaisuudessa Derkatsh julkisti kaksi keskustelua, joissa puhuttiin Ukrainan silloisen pääsyyttäjän Viktor Shokinin erottamisesta, raportoi 112-kanava [ukrainalainen tv-kanava] Dir.bg:n siteeraamana.

Ensimmäisessä 3.12.2015 käydyssä keskustelussa USA:n ulkoministeri John Kerry pyytää Poroshenkoa erottamaan pääsyyttäjän, joka tutkii Burisma kaasu- ja öljy-yhtiön toimia. Joe Bidenin poika oli töissä yhtiössä.

"Pyytäisin teitä harkitsemaan pääsyyttäjä Shokinin erottamista koskevaa asiaa, sillä minun mielestäni hän estää pääsyyttäjäviraston puhdistamista koskevaa uudistusta", sanoo miesääni, joka kuulostaa Kerryltä.

Toinen nauhoite on päivätty 22.3.2016. Siinä Ukrainan entinen presidentti Poroshenko keskustelee jo Joe Bidenin kanssa. Keskustelun aikana USA:n ex-varapresidentti tarjoaa Poroshenkolle lahjusta.

"Siinä tapauksessa jos teillä on uusi hallitus ja uusi pääsyyttäjä, niin olen valmis allekirjoittamaan miljardin dollarin sitoumuksen", sanoo Bideniltä kuulostavalla miesääni.

Tähän vastaa mies, jonka sanotaan olevan Poroshenko. Hän sanoo amerikkalaispoliitikon puheiden olevan "poikkeuksellisen vahvasti motivoivia".

"Eräs mahdollinen ehdokas tähän virkaan on minun parlamenttiryhmäni johtaja (Jurij) Lutsenko ... Jos katsotte, että poliittisesti motivoitunut henkilö ei ole kovin sopiva teidän näkökulmastanne, niin sitten vedän takaisin ehdotukseni", sanoo mies.

Nauhoitteiden mukaan Ukrainan presidentti pyytää, että hänen luokseen lähetetään henkilö USA:n tai jonkun muun maan lähetystöstä, jonka kanssa koordinoidaan pääsyyttäjäviraston toimintaa koskeva kysymys.

Nauhoitteilla on myös muita kohtia, jotka osoittavat USA:n poliitikkojen sekaantuneen Ukrainan sisäisiin asioihin. Biden neuvoo kansallistamaan mahdollisimman nopeasti Privatbankin ennen kuin Donald Trump ehtii astua presidentinvirkaan [Privatbankin pääomistajat ovat ukrainalaiset oligarkit Hennadi Boholjubov ja Ihor Kolomoiskyi. 18. joulukuuta 2016 pankki kansallistettiin (wikipedia)]. Poroshenko myös selittää ukrainalaisten tariffien nostoja ja muutosprosessia maan yrityksissä.

Tarkalleen 4 päivää tuon keskustelun jälkeen Shokin erotetaan virastaan.

Kansanedustaja Andrej Derkatshin mukaan pääsyyttäjän erottamisen jälkeen Biden vahvisti asettaneensa uudet ehdot miljardin dollarin maksamiselle Ukrainaan. Näiden rahojen tuli mennä puolustustarvikeyrityksille, jotka omisti Poroshenko.

Andrej Derkatsh on tiukasti sitä mieltä, että nauhoitteet antavat perusteen syyttää Poroshenkoa valtiopetoksesta.

Lihavoinnit mun.

Jutun lopussa oleva video on kuvattu Derkatshin tiedostustilaisuudesta. Samassa yhteydessä esiteltiin myös näitä nauhoitteita. Pikaisesti kuunnellen en saanut niistä juurikaan selvää. Tekniikan keinoin tuollaisista varmastikin saataisiin paljonkin irti.

Olisi todella mielenkiintoista, jos jostakin vuotaisi joskus ulos äänitteitä Suomen valtiojohdon keskusteluista vuoden 2015 matukriisin aikana maan ulkopuolisten tahojen kanssa. Minulla on vahva kutina, että sieltä voisi hyvinkin löytyä jotakin vastaavaa, kuin mitä Ukrainassa, sillä niin kajahtaneesta jutusta siinä oli kyse ja itse vastuuhenkilötkin ovat jo myöntäneet, että olisivat voineet pysäyttää tuon maalle erittäin vahingollisen ja kaiken lisäksi vielä silkkaan humpuukiin perustuvan tulvan. Ehkä Obamalta voisi löytyä jotakin sopivaa? Hän kun salakuunteli aikoinaan myös Merkelin kännykkää.

EDIT typo

akez

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 9 551
 • Liked: 26678
New York Postin artikkelin (20.5.2020) videossa edellä mainitun Derkatshin ukrainalaisnauhoitteiden äänet on kuultavissa selkeinä. Lisäksi mukana on vielä englanninkielinen transkriptio.

Lainaus
Recording of calls between Joe Biden, ex-Ukraine President Poroshenko leaked

Leaked phone conversations between Joe Biden and then-Ukraine President Petro Poroshenko have been made public by a Ukrainian lawmaker.

Edited recordings of the calls were played at a news conference Tuesday in Kiev by Andriy Derkach, who has claimed he has proof showing that Burisma Holdings, the Ukrainian natural gas company that employed Biden’s son Hunter Biden, paid then-Vice President Joe Biden $900,000 in lobbying fees.

Details of the conversations between Biden and Poroshenko have been previously reported.

Derkach said he received the leaked audio from “investigative journalists” — and that the recordings were made by Poroshenko himself.
(...)

Puskistahuutelija

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 1 091
 • Liked: 3800
 • Liberaalikonservatiivi ja kansalliskonservatiivi
Vs: USA:n presidentinvaalit 2020
« Vastaus #787 : 21.05.2020, 22:03:05 »
Lisää huonoja signaaleja demokraateille paikallisvaalien muodossa.

Virginiassa sijaitsevassa Stauntonin kaupungissa pidettiin kaupunginvaltuustovaalit tiistaina. Kolme istuvaa demokraattipoliitikkoa, Erik Curren, Ophie Kier ja James Harrington, saivat lähes kaksinkertaisen määrän ääniä verrattuna vuoteen 2016, jolloin heidät valittiin valtuustoon. He siis selvästi saivat omat äänestäjänsä isosti liikkeelle. Tämä ei riittänyt, sillä he hävisivät silti.

Curren, Kier ja Harrington hävisivät paikkansa republikaanien Mark Robertsonille, Amy Darbylle ja Steve Claffeylle. Kun vielä republikaanipoliitikko Andrea Oakes voitti oman vaalinsa, GOP nappasi valtuustossa enemmistön haltuunsa.

Erityisen pahan signaalin tästä tekee se tosiasia, että Stauntonin enemmistö äänesti Barack Obamaa kahdesti, jonka lisäksi enemmistö asettui Hillary Clintonin, Terry McAuliffen, Jennifer Lewisin sekä kuvernööri Ralph Northamin taakse. Kaikki heistä ovat demokraatteja. Nyt kaupungin väestö päätti viskata kerralla kolme demokraattia ulos ja antaa republikaaneille enemmistön.

Paikallislehti Augusta Free Pressin toimittaja Chris Graham kuvaili tulosta "yllättäväksi, joka jättää lähes sanattomaksi." Syyksi tähän tulokseen Graham tarjoaa demokraattien ajamia asekontrollilakeja sekä niin ikään demokraattien ajamia massiivisia korona-lockdowneja, jotka ovat molemmat suututtaneet republikaanit perusteellisesti.

Myös läheisessä Wayesboron kaupungissa oli vastaavat vaalit, joissa Lana Williams ja Bruce Allen tulivat valituiksi, antaen konservatiiveille enemmistön.

Lainaus
Virginia City That Voted Obama Twice Just Threw Democrats Out Of Office

Three Democratic members of the Staunton, Virginia, city council were ousted by Republicans on Tuesday despite receiving more votes than they did four years ago.

Republican candidates Mark Robertson, Amy Darby, and Steve Claffey all joined incumbent Andrea Oakes in a four-seat GOP sweep, WHSV reported. The three incoming council members replaced Democratic incumbents Erik Curren, Ophie Kier, and James Harrington all almost doubled their vote totals from 2016, yet still lost.

Local outlet Augusta Free Press reporter Chris Graham called the results “stunning almost beyond words.”

“Democrats got their voters out better than they have in a May cycle in years,” Graham wrote. “Republicans got turnout more akin to, not quite a presidential year, but approaching gubernatorial.”

Lähde: https://dailycaller.com/2020/05/20/staunton-virginia-city-council-election-democrats/
"Only resolute and urgent action will avert it even now. Whether there will be the public will to demand and obtain that action, I do not know. All I know is that to see, and not to speak, would be the great betrayal."

- Enoch Powell

Jaakko Sivonen

 • Nimellinen
 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 6 137
 • Liked: 5454
Vs: USA:n presidentinvaalit 2020
« Vastaus #788 : 22.05.2020, 04:25:35 »
Kongressiedustaja Justin Amash tavoittelee libertaarisen puolueen ehdokkuutta.

Tämä kampanja kesti osapuilleen 10 minuuttia. Amash ei siis enää tavoittele ehdokkuutta.
Malo periculosam libertatem quam quietum servitium

artti

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 649
 • Liked: 176
Vs: USA:n presidentinvaalit 2020
« Vastaus #789 : 22.05.2020, 06:46:10 »
Ulkoiset toimijat, jotka taistelevat keskenään, ovat mukana kaikista maailman maista, eniten Yhdysvaltojen politiikassa.
« Viimeksi muokattu: 22.05.2020, 07:04:56 kirjoittanut artti »

mannym

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 8 884
 • Liked: 9976
 • Quidquid latine dictum sit, altum videtur.
Vs: USA:n presidentinvaalit 2020
« Vastaus #790 : 22.05.2020, 20:06:28 »
Bidenin selkeästi rasistiset ajatukset pääsivät suusta ulos. Demokraatti media valkopesee tämän 3 2 1 ...


“I would rather have questions that can't be answered than answers that can't be questioned.”

Once data has been adjusted, it is no longer data, it is an artifact of analysis...

“Human beings are born with different capacities. If they are free, they are not equal. And if they are equal, they are not free.”

Puskistahuutelija

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 1 091
 • Liked: 3800
 • Liberaalikonservatiivi ja kansalliskonservatiivi
Vs: USA:n presidentinvaalit 2020
« Vastaus #791 : 23.05.2020, 12:05:10 »
Joe Bidenin puhelu Ukrainan presidentin Petro Poroshenkon kanssa vuoti julkisuuteen ja asettaa demokraattien narratiivin kyseenalaiseksi. Sen jälkeen, kun he eivät enää pystyneet kiistämään Bidenin kiristäneen Poroshenkoa erottamaan valtionsyyttäjä Viktor Shokinin, he totesivat, että kyseessä oli oikeutettu teko koska Shokin oli korruptoitunut. Mitään evidenssiä he eivät tämän väitteen tueksi esittäneet, mutta demokraattien ollessa kyseessä, ei heiltä media edes sellaista odota.

Nyt tuo narratiivi on haastettu ja kunnolla. Poroshenko sanoi nyt vuotaneen puhelun aikana, että hän on tehnyt kuten Biden halusi ja pyytänyt Shokinia eroamaan siitä huolimatta, että hän ei ole tehnyt mitään väärää. Bidenin vastaus: great! Mahtavaa!

Joten kerrataanpa vielä: demokraatit yrittivät poistaa laillisesti valitun presidentin, Donald Trumpin virasta quid pro quo -syytöksillä, joille ei ollut mitään perustetta.  Mitään todisteita siitä, että Trump olisi vaatinut sotilasavun vastineeksi tutkimusta Bidenin pojasta Hunterista, ei ole. Demokraatit rummuttivat kuukausia median kautta samaa viestiä; tämä on erittäin paha juttu ja viraltapanon arvoinen teko. Nyt, kun Bidenin varapresidenttinä suorittamasta quid pro quosta tulee esiin merkittävästi pahempia ja raskauttavampia todisteita, he elävät kuin koko asiaa ei olisi tapahtunut. Ja vaikka olisikin tapahtunut, se pitäisi jättää huomioimatta ja äänestää Biden presidentiksi!

Kuten aikaisemmin olen tällä forumilla sanonut, nämä ihmiset ovat tyhjiä säiliöitä vailla periaatteita. Kaikki, minkä voi käyttää poliittisen hyödyn edistämiseen, on heidän mielestään alistettavissa tätä tarkoitusta varten. En tiedä, mitä heidän sielunsa ja mielensä kaipaa parantuakseen tästä mielettömyydestä, mutta sitä pitäisi heille antaa isolla kauhalla.
"Only resolute and urgent action will avert it even now. Whether there will be the public will to demand and obtain that action, I do not know. All I know is that to see, and not to speak, would be the great betrayal."

- Enoch Powell

-PPT-

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 9 788
 • Liked: 9134
Vs: USA:n presidentinvaalit 2020
« Vastaus #792 : 23.05.2020, 14:00:50 »
Bidenin dementia on saavuttanut tason jolloin puhutaan kuin pikkulapsi; mitä tahansa juolahtaa mieleen se myös sanotaan ääneen.

Charlie

 • Jäsen^^
 • **
 • Viestejä: 344
 • Liked: 1090
 • UROS
Vs: USA:n presidentinvaalit 2020
« Vastaus #793 : 23.05.2020, 17:41:58 »
Joe Bidenin puhelu Ukrainan presidentin Petro Poroshenkon kanssa vuoti julkisuuteen ja asettaa demokraattien narratiivin kyseenalaiseksi. Sen jälkeen, kun he eivät enää pystyneet kiistämään Bidenin kiristäneen Poroshenkoa erottamaan valtionsyyttäjä Viktor Shokinin, he totesivat, että kyseessä oli oikeutettu teko koska Shokin oli korruptoitunut. Mitään evidenssiä he eivät tämän väitteen tueksi esittäneet, mutta demokraattien ollessa kyseessä, ei heiltä media edes sellaista odota.
Puhelussa ei ollut oikeastaan mitään uutta. Sehän on ollut ennestään vallan julkista tietoa, että Biden panttasi miljardia dollaria Ukrainalta, jotta Shokin erotettaisiin. Biden on itse retostellut sillä julkisesti! Siitä on videoita Youtube täynnä, esim. https://www.youtube.com/watch?v=UXA--dj2-CY. Kiistanalaiset osat ovat, 1) oliko Shokin todella tutkimassa Burismaa siihen aikaan, kuten hän on itse julkisesti väittänyt ja 2) oliko se syynä Bidenin toimintaan vaiko "Shokinin korruptoituneisuus", joka on virallinen syy. Trump olisi asiaa halunnut tutkittavan, ja demokraatit asettivat hänet siitä hyvästä virkasyytteeseen.

Lahti-Saloranta

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 14 274
 • Liked: 24393
 • Rinteen vaalibussi
Vs: USA:n presidentinvaalit 2020
« Vastaus #794 : 23.05.2020, 18:31:53 »
Mikähän into demokraateilla oli ajaa Biden ehdokkaaksi. Eihän häntä ole tosin vielä nimitetty joten voi olla ettei nimitetäkkään vaan musta hevonen, kenties Hillary tai Obaman eukko. Bidenhän on ilmiselvä vanhuuden höppänä jonka Trumppi syö väittelyissä elävältä. Tosin ei Hillarykaan taida enää olla kovin hyvässä hapessa. Se että Biden voitti esivaalit johtui kyllä puolueen tuesta, ei Bidenistä.
Vaikka tarkoitusperät olisivat maailman parhaat, niin monien, täysin erilaisten kulttuuritaustojen omaavien ihmisten kotouttaminen onnistuneesti ei ole mahdollista

Mikke70

 • Jäsen^^
 • **
 • Viestejä: 183
 • Liked: 100
Vs: USA:n presidentinvaalit 2020
« Vastaus #795 : 23.05.2020, 22:17:54 »
Mikähän into demokraateilla oli ajaa Biden ehdokkaaksi. Eihän häntä ole tosin vielä nimitetty joten voi olla ettei nimitetäkkään vaan musta hevonen, kenties Hillary tai Obaman eukko. Bidenhän on ilmiselvä vanhuuden höppänä jonka Trumppi syö väittelyissä elävältä. Tosin ei Hillarykaan taida enää olla kovin hyvässä hapessa. Se että Biden voitti esivaalit johtui kyllä puolueen tuesta, ei Bidenistä.

Ja Trump edistää ennenaikaista kuolemaansa popsimalla malarialääkettä ja höpisemällä obamagatesta, jonka rinnalla watergate on pikkujuttu. Ja watergaten seurauksena sentään Nixon erosi. Mutta tästä obamagatehöyrystä on jo parisen viikkoa, joten seniili-Trump on jo unohtanut senkin. Ehkä kohta valemedia muistuttaa obamagatesta ja saadaan lisää viihdykettä. Entä Biden? kohta 80 v. seniili äijä jolla ei taida olla yhtään omaa ajatusta. Jos on, niin on vähintäänkin unohtanut ne. On tämä hassun hauskaa viihdettä ja huipentuu syssyllä kun maailman tyhmin kansa valitsee maailman tyhmintä presidenttiään.

Puskistahuutelija

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 1 091
 • Liked: 3800
 • Liberaalikonservatiivi ja kansalliskonservatiivi
Vs: USA:n presidentinvaalit 2020
« Vastaus #796 : 24.05.2020, 19:07:22 »
Bidenin selkeästi rasistiset ajatukset pääsivät suusta ulos. Demokraatti media valkopesee tämän 3 2 1 ...


Demokraatit eivät ole lopulta vuosisatojen saatossa muuttuneet. He ovat pohjimmiltaan edelleen se sama rasistinen liike, joka vastusti orjuuden lakkauttamista vedoten siihen, että Yhdysvaltojen itsenäisyysjulistuksessa mainittu kaikkien ihmisten tasa-arvoisuus ei koske mustia, koska he eivät ole ihmisiä. He ovat se sama rasistinen liike, joka vastusti Jim Crow -lakien lakkauttamista ja rotuerottelupolitiikan lopettamista.

Nykyinen demokraattisen puolueen rasismi on paljon sofistikoituneempaa ja vähemmän ilmeistä. Se antaa mustille illuusion vapaudesta ja luo väärän kuvan siitä, että demokraattinen puolue on heidän ystävänsä. Todellisuudessa demokraattien politiikan tavoite on tehdä mustat riippuvaiseksi heistä ja heidän pysymisestään vallassa. Erilaiset tukiviritelmät ja positiivisen syrjinnän muodot ovat vain ja ainoastaan demokraattien keino pitää mustat heidän äänestäjinään. Miksi demokraatit vastustavat koulujen valinnanvapautta? Siksi, koska se antaa mustille mahdollisuuden päästä demokraattien vaalikarjan plantaasilta pois ja siirtää heidät republikaanien äänestäjiksi. Demokraatit haluavat pitää mustat asemassa, jossa heillä on ruokaa, vaatteet ja muut välttämättömyydet ja jossa mustat tietävät, että he saavat nämä asiat demokraattien ansiosta. Eli yrittävät laiskistaa ja ehdollistaa heidät valtiolle.

Demokraatit kuvittelevat tämän pohjalta omistavansa mustat edelleen. Kuten Bidenin sanoista huomaa, ottavat he mustat itsestäänselvyytenä, joiden kuuluu tietää paikkansa ja olla hiljaa.

Tämä ei kuitenkaan tule kenellekään asioista perillä olevalle yllätyksenä. Kertoohan sekin jo jotain, että Yhdysvaltain kongressin historian pitkäikäisin edustaja, senaattori Robert Byrd, joka oli Ku Klux Klanin jäsen ja vastusti Jim Crow -lakien lopettamista, edusti demokraatteja ja oli puoleensa eturivin poliitikkoja läpi uransa Capitolilla.
"Only resolute and urgent action will avert it even now. Whether there will be the public will to demand and obtain that action, I do not know. All I know is that to see, and not to speak, would be the great betrayal."

- Enoch Powell

Muuttohaukka

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 7 214
 • Liked: 3605
Vs: USA:n presidentinvaalit 2020
« Vastaus #797 : 24.05.2020, 23:09:46 »

Ennustukseni on: Trump ei voita. Biden ei voita. Biden on liian vanha. Obaman vaimo on se musta hevonen ja vie voiton.

tyhmyri

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 3 489
 • Liked: 1379
Vs: USA:n presidentinvaalit 2020
« Vastaus #798 : 25.05.2020, 19:43:55 »

Ennustukseni on: Trump ei voita. Biden ei voita. Biden on liian vanha. Obaman vaimo on se musta hevonen ja vie voiton.
Aivan ehdoton hyväksyntä tälle. Koska sopivaa hymiötä ei näytä olevan, niin ISO KÄSI.

Julleht

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 814
 • Liked: 1548
Vs: USA:n presidentinvaalit 2020
« Vastaus #799 : 26.05.2020, 14:08:41 »
FiveThirtyEight ja muut vastaavat eivät vielä ole polkaisseet käyntiin omaa syksyn presidentinvaalien ennustettaan, mutta kannatusmittauksia näköjään jo keräävät yhteen. Askartelin sen pohjalta yksinkertaisen mittauskeskiarvon Trumpin ja Bidenin välille rekisteröityneistä äänestäjistä (liite 1), mikä perinteisesti näyttää republikaaneille hieman parempaa tulosta vielä tässä vaiheessa vuotta, kuin lopulta toteutuu. Puuhailin tämän LOESS-regressiolla, ei siis millään tavoin painota esimerkiksi otoskokoa tai vastaavaa, joka varmasti vaikuttaisi yksikön suuntaan tai toiseen.

En vielä ehtinyt tätä kartalle pistää, rapakon takana tässä mittauksessa näkyvällä kansallinen mielipide ei määritä vaalien voittajaa, vaan osavaltioittain valittavat valitsijamiehet. Alkaa kuitenkin olemaan sellainen kaula tässä vaiheessa, että näkyy jo kartallakin. Mittaukset tukisivat sitä, että Biden on kesään lähdettäessä edellä kisassa.

edit. huomasinpas tässä myös että RealClearPolitics näyttää jo kannatuskeskiarvoa presidenttikisaan. Aika lailla samat lukemat.
« Viimeksi muokattu: 26.05.2020, 14:10:15 kirjoittanut Julleht »
An nescis, mi fili, quantilla prudentia mundus regatur?

justustr

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 1 199
 • Liked: 2325
Vs: USA:n presidentinvaalit 2020
« Vastaus #800 : 26.05.2020, 14:56:04 »
Ketjussa on tätä varmaankin jo käsitelty monta kertaa, mutta laitan nyt kuitenkin.

Perinteisesti - ja jostain luin että ainakin viimeisen sadan vuoden ajan - Yhdysvaltojen presidentin toisen kauden on määritellyt maan taloustilanne. Huono tilanne on tarkoittanut putoamista ja hyvä jatkoa.

Vaaleihin on puoli vuotta aikaa ja jo nyt tiedetään, että siihen mennessä Yhdysvaltojen talous tulee painumaan ennätyksellisen alas mikä tarkoittaa miljoonia uusia tyttömiä ja syvenevää ahdinkoa suurelle osalle amerikkalaisia. Pahiten työttömyys tulleekin iskemään juuri Trumpin ydinkannatusalueille. Näin ollen uutta kautta ei siis olisi edessä, mutta kuten tiedetään Trump on mestari rikkomaan perinteisiä kaavoja. Jännittävää ja hiukan pelottavaakin onkin nyt odotella millä tempulla Trump lähtee sitä yrittämään. Jotkut analyytikot ovat ennustaneet kauppasodan laajenevan Kiinasta myös Eurooppaan mikä tarkoittaisi uusia tulleja eurooppalaisille tuotteille ja sitä kautta myös suomalaisille vientiyrityksille entistä hankalampaa tilannetta.

Oho

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 2 261
 • Liked: 1090
Vs: USA:n presidentinvaalit 2020
« Vastaus #801 : 26.05.2020, 20:04:08 »
Jotkut analyytikot ovat ennustaneet kauppasodan laajenevan Kiinasta myös Eurooppaan mikä tarkoittaisi uusia tulleja eurooppalaisille tuotteille ja sitä kautta myös suomalaisille vientiyrityksille entistä hankalampaa tilannetta.

Tullien siirtyminen hintoihin, mika siis tulleille tapahtuu saannonmukaisesti ne siirtyvat kuluttajahintoihin, varmaan helpottaisi vahavaraisten jenkkien tilannetta, koronakriisin aiheuttamaa tyottomyyytta se ei juuri helpottaisi ainakaan kovinkaan nopeasti. Jenkit eivat lenna Eurooppaan hampurilaisille tai leikkauttamaan fledaansa tai muutenkaan osta palveluita tuontikamana Euroopasta tai Kiinasta....

tyhmyri

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 3 489
 • Liked: 1379
Vs: USA:n presidentinvaalit 2020
« Vastaus #802 : 26.05.2020, 20:25:40 »
Vaaleihin on puoli vuotta aikaa ja jo nyt tiedetään, että siihen mennessä Yhdysvaltojen talous tulee painumaan ennätyksellisen alas mikä tarkoittaa miljoonia uusia tyttömiä ja syvenevää ahdinkoa suurelle osalle amerikkalaisia. Pahiten työttömyys tulleekin iskemään juuri Trumpin ydinkannatusalueille. Näin ollen uutta kautta ei siis olisi edessä, mutta kuten tiedetään Trump on mestari rikkomaan perinteisiä kaavoja. Jännittävää ja hiukan pelottavaakin onkin nyt odotella millä tempulla Trump lähtee sitä yrittämään. Jotkut analyytikot ovat ennustaneet kauppasodan laajenevan Kiinasta myös Eurooppaan mikä tarkoittaisi uusia tulleja eurooppalaisille tuotteille ja sitä kautta myös suomalaisille vientiyrityksille entistä hankalampaa tilannetta.
Henkilökohtainen veikkaukseni on se, että Trump lähtee täysimittaiseen taloussotaan sekä Kiinaa että EU:ta vastaan. Mikäli hän onnistuu perustelemaan omien kannattajiensa elintason dramaattisen laskun sodan kaltaisella tilanteessa, niin hän tulee valituksi ihan heittämällä.

Suomen kannalta tuo vaihtoehto (tarkoitan siis taloussotaa) on kyllä aivan perseestä.

Olen yhä sitä mieltä, että seuraavat neljä vuotta Trumpin presidenttiyttä on lähes varma juttu.

-PPT-

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 9 788
 • Liked: 9134
Vs: USA:n presidentinvaalit 2020
« Vastaus #803 : 27.05.2020, 11:40:53 »
Jos Biden valitsee VP-ehdokkaakseen edes vähänkään siedettävää henkilöä niin hänen voitonmahdillisuudet nousevat huomattavasti. Kukaan ei usko että Biden itse kestäisi 4v presidenttinä.

Identiteettipolitiikka kuitenkin vaatii että hänen on valittava joku kamala Kamala Harris tai Pocahontas Warren.

Onko demokraateissa ylipäätään ketään täysjärkistä tätä nykyä.

Totti

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 3 503
 • Liked: 14090
Vs: USA:n presidentinvaalit 2020
« Vastaus #804 : 27.05.2020, 12:40:00 »
Perinteisesti - ja jostain luin että ainakin viimeisen sadan vuoden ajan - Yhdysvaltojen presidentin toisen kauden on määritellyt maan taloustilanne. Huono tilanne on tarkoittanut putoamista ja hyvä jatkoa.

Vaaleihin on puoli vuotta aikaa ja jo nyt tiedetään, että siihen mennessä Yhdysvaltojen talous tulee painumaan ennätyksellisen alas mikä tarkoittaa miljoonia uusia tyttömiä ja syvenevää ahdinkoa suurelle osalle amerikkalaisia. Pahiten työttömyys tulleekin iskemään juuri Trumpin ydinkannatusalueille. Näin ollen uutta kautta ei siis olisi edessä, mutta kuten tiedetään Trump on mestari rikkomaan perinteisiä kaavoja. Jännittävää ja hiukan pelottavaakin onkin nyt odotella millä tempulla Trump lähtee sitä yrittämään.

Ei tarvita temppuja. USA:n talouden povataan pompsahtavan nopeasti takaisin ( https://www.breitbart.com/clips/2020/05/26/kudlow-the-third-quarter-could-be-the-fastest-growing-quarter-in-u-s-history/ ) ennen vaaleja. Pörssit ovat nousussa ( https://www.breitbart.com/news/nyse-trading-floor-reopens-to-25-percent-capacity/ ) ja kuluttajien luottamus on palautumassa ( https://www.breitbart.com/economy/2020/05/26/consumer-confidence-2/ ).

Demokraatit ovat sen takia kauhuissaan ( https://www.politico.com/news/2020/05/26/2020-election-democrats-281470 ) ja yrittävät epätoivoisesti pitää koronasaarto päällä mahdollisimman pitkään osavaltioissa, jossa he päättävät. Tosin demaripäättäjät eivät edes noudata saartomääräyksiään itse ( https://www.breitbart.com/politics/2020/05/26/state-senator-gretchen-whitmer-engaged-in-cover-up-of-husbands-boat-request/ ) joten uskottavuus koronatoimista ovat jo menneet.

Vaalien osalta demokraatit ovat menossa katastrofista toiseen. Biden sekoilee lähes joka päivä ja kampanja on pitkälti haaksirikkoutunut. Media tukee demokraatteja ja rummuttaa koronahysteriaa ja vaatimuksia maan sulkemisesta, tosin yhä epäuskottavammin ( https://www.breitbart.com/the-media/2020/05/26/watch-wi-man-busts-msnbc-for-mask-shaming-while-cameraman-is-maskless/ ).

Viimeisenä oljenkortena on vaatimus postiäänestykseen siirtymiseen, jonka tiedetään olevan massiivinen reikä vaalien uskottavuudelle miljoonilla virheellisillä äänillä ( https://www.breitbart.com/tag/vote-by-mail/ ). Perustelu on, että koronan takia ihmiset eivät voi mennä äänestyspaikoille, väite, joka on yhä epäuskottavampi nyt kun korona on taantumassa.

Tässä välissä on ollut kampanja kaataa presidentti tekaistulla venäjäsyytöksillä, Obaman hallinnon vakoilutoimet Trumpin kampanjaa vastaan, Bidenin ukrainasotkujen paljastuminen jne. jne.

Olisi ihme jos demokraatit voittaisivat vaalit kaikkien näiden skandaalien jälkeen. Tämän he tietävät itsekin ja sen takia he pyrkivät junailemana läpi vaalivilppiä postiäänestämisellä.

Jos haluat olla perillä USA:n poliittisesta tilanteesta ei kannata tukeutua vain Hesarin ja YLEn propagandaan. Trumpin asema on nyt poikkeuksellisen suotuisa vaikka Suomen valtamedia väittää jotain ihan muuta. Valtamedia (ainakaan Hesari) ei ole julkaissut yhtäkään juttuja demokraattien kaikista skandaaleista ja valheista. Trumpista taas ei julkaista ainoatakaan positiivista juttua vaan kaikki mitä USA:ssa tapahtuu maalataan hänen viaksi tavalla tai toisella.

Valtamedia on täysin epäuskottava ja politisoitunut.
KAIKKI mihin vasemmisto koskee muuttuu paskaksi!

Julleht

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 814
 • Liked: 1548
Vs: USA:n presidentinvaalit 2020
« Vastaus #805 : 27.05.2020, 13:21:44 »
Ehdinpäs laittamaan RealClearPoliticsin edellisessä viestissäni viitatun mielipidemittauskeskiarvon kartalle, joka ykkösliitteessä. "Niukasti" kuvassa tarkoittaa alle kymmenen prosenttiyksikön eroa. Näillä luvuilla siis demokraatit todennäköisesti voittaisivat, kun kansallinen kannatusero on reilu viitisen prosenttiyksikköä. Testailin, että siinä vaiheessa kun mennään 2-3 yksikön eron tuntumaan demokraattipuolueen ehdokkaan hyväksi, ollaan valitsijamiesten suhteen aika tarkalleen tasoissa. Yhdysvaltain valitsijamiesjärjestelmä siis näillä näkymin republikaaneja proppaa ylös pari yksikköä kansalliseen mielipiteeseen verrattuna.

Metodipuolesta sen verran, että tämä on jälleen toteutettu siirtämällä kansallinen kannatus osavaltiotasolle kertomalla edellisten presidentinvaalien osavaltiotulos kansallisella kannatusmuutoksella. Vaihtoehtoisia tapoja osavaltioiden ideologiseen suuntautumiseen jenkkilässä on haarukoitu kosolti, yksi paljon käytetty sellainen on Cook Partisan Voting Index, joka pikaisella vilkaisulla näytti aika lailla saman suuntaisia arvoja antavan. Pitää koittaa vertailla vaikka tämän avulla myöhemmin.

Meikäläisellä on sellainen periaate, että uskon mieluummin mielipidemittausdataa kuin anekdoottisia artikkelinpätkiä. Tilanne saattaa hyvin tiukentua syksyn edetessä ja uskon sen niin tekevän, etenkin jos talous näyttää uudestaan virkoamisen merkkejä. Trumpin mitattu keskiarvo, 43 %, on todella alhainen Yhdysvaltain kaltaisessa polarisoituneessa yhteiskunnassa. Edellisen kerran sen alle jäi republikaaneista Bob Dole vuoden 1996 vaaleissa ja Bush vanhempi 1992 vaaleissa, kun itsenäinen/reformipuolueen Ross Perot saapui hämmentämään soppaa. Silti nykyisellä tilanteella näyttää suhteellisen vahvasti siltä, että Biden on edellä.

edit. kakkosliitteessä osavaltiokannatukset tuon Partisan Voting Indexin kautta laskettuna vertailun vuoksi.
« Viimeksi muokattu: 27.05.2020, 13:38:36 kirjoittanut Julleht »
An nescis, mi fili, quantilla prudentia mundus regatur?

Totti

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 3 503
 • Liked: 14090
Vs: USA:n presidentinvaalit 2020
« Vastaus #806 : 27.05.2020, 13:33:23 »
Ehdinpäs laittamaan RealClearPoliticsin edellisessä viestissäni viitatun mielipidemittauskeskiarvon kartalle, joka ykkösliitteessä. "Niukasti" kuvassa tarkoittaa alle kymmenen prosenttiyksikön eroa. Näillä luvuilla siis demokraatit todennäköisesti voittaisivat, kun kansallinen kannatusero on reilu viitisen prosenttiyksikköä. ... Meikäläisellä on sellainen periaate, että uskon mieluummin mielipidemittausdataa kuin anekdoottisia artikkelinpätkiä.

Mielipidemittaukset eivät ole tiedettä ja sen takia niihin ei voi luottaa kun pukki sarviinsa.

Mielipidemittaukset näyttävät sen mitä halutaan näyttävän ja kuten 2016 vaaleissa ne viritettiin demokraattien eduksi. Realiteetti oli kuitenkin se, että mittauksissa ei huomioitu vaalitapaa eikä ihmisten taipumusta vaieta mielipiteestään silloin kun ehdokas pidetään "kiistanalaisena". Asetelma on näiltä osin täsmälleen sama näissäkin vaaleissa.

Demokraattien tilannetta kuitenkin heikentää poikkeuksellisen huono ehdokas ja varsin kaoottinen vaalikausi, joka on demokraateille ollut skandaalinkäryinen sekasotku, joka on nakertanut heidän uskottavuuttaan kaikilla tasoilla varsin voimakkaasti.

Poliittisesti demokraatit ovat täydellisen katastrofin partaalla ja puolue on kompastumassa omiin verkkoihinsa. Ainoa mikä heitä edes jotenkin pitää pystyssä on massiivinen mediapropaganda, jonka puitteissa kansalaisia pyritään pitää pimennossa heidän sotkuistaan. Jos media uutisoisi rehellisesti, demokraattinen puolue olisi jo jouduttu lakkauttamaan ja koko johto istuisi oikeudessa.
KAIKKI mihin vasemmisto koskee muuttuu paskaksi!

Julleht

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 814
 • Liked: 1548
Vs: USA:n presidentinvaalit 2020
« Vastaus #807 : 27.05.2020, 13:42:30 »
Ehdinpäs laittamaan RealClearPoliticsin edellisessä viestissäni viitatun mielipidemittauskeskiarvon kartalle, joka ykkösliitteessä. "Niukasti" kuvassa tarkoittaa alle kymmenen prosenttiyksikön eroa. Näillä luvuilla siis demokraatit todennäköisesti voittaisivat, kun kansallinen kannatusero on reilu viitisen prosenttiyksikköä. ... Meikäläisellä on sellainen periaate, että uskon mieluummin mielipidemittausdataa kuin anekdoottisia artikkelinpätkiä.

Mielipidemittaukset eivät ole tiedettä ja sen takia niihin ei voi luottaa kun pukki sarviinsa.

[anekdootteja ja subjektiivisia ajatuksia]

Ja näin. Kutsutaan muuten tilastotieteeksi, suosittelen tutustumaan.

Mittaukset, erityisesti niistä koostettu keskiarvo, eivät ole täydellisiä, mutta silti äärettömän paljon parempia kuin se, mitä breitbart tai CNN on keksinyt spinnata yksittäisellä datapointilla tai ilman sitä.
An nescis, mi fili, quantilla prudentia mundus regatur?

justustr

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 1 199
 • Liked: 2325
Vs: USA:n presidentinvaalit 2020
« Vastaus #808 : 27.05.2020, 13:55:22 »
Vaaleihin on puoli vuotta aikaa ja jo nyt tiedetään, että siihen mennessä Yhdysvaltojen talous tulee painumaan ennätyksellisen alas mikä tarkoittaa miljoonia uusia tyttömiä ja syvenevää ahdinkoa suurelle osalle amerikkalaisia. Pahiten työttömyys tulleekin iskemään juuri Trumpin ydinkannatusalueille. Näin ollen uutta kautta ei siis olisi edessä, mutta kuten tiedetään Trump on mestari rikkomaan perinteisiä kaavoja. Jännittävää ja hiukan pelottavaakin onkin nyt odotella millä tempulla Trump lähtee sitä yrittämään. Jotkut analyytikot ovat ennustaneet kauppasodan laajenevan Kiinasta myös Eurooppaan mikä tarkoittaisi uusia tulleja eurooppalaisille tuotteille ja sitä kautta myös suomalaisille vientiyrityksille entistä hankalampaa tilannetta.
Henkilökohtainen veikkaukseni on se, että Trump lähtee täysimittaiseen taloussotaan sekä Kiinaa että EU:ta vastaan. Mikäli hän onnistuu perustelemaan omien kannattajiensa elintason dramaattisen laskun sodan kaltaisella tilanteessa, niin hän tulee valituksi ihan heittämällä.

Suomen kannalta tuo vaihtoehto (tarkoitan siis taloussotaa) on kyllä aivan perseestä.

Olen yhä sitä mieltä, että seuraavat neljä vuotta Trumpin presidenttiyttä on lähes varma juttu.

Saa nähdä. Ihan noin simppeliin ratkaisuun en usko. Yhdysvaltain työttömyysprosentti on jo melkein 15 ja osuu pahasti juurikin Trumpin kannatusalueille. Kauppasodalla pönkittää kyllä propagandaa, mutta samalla vienti pysähtyy eikä kotimaan markkinatkaan elvy niin kaun kuin korona jyllää. Väittäisin, että jotain muuta tarvitaan. Pelkällä kauppasodalla + Kiina-uhalla vaaleja ei voiteta.

Puskistahuutelija

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 1 091
 • Liked: 3800
 • Liberaalikonservatiivi ja kansalliskonservatiivi
Vs: USA:n presidentinvaalit 2020
« Vastaus #809 : 27.05.2020, 14:15:11 »
Jos Biden valitsee VP-ehdokkaakseen edes vähänkään siedettävää henkilöä niin hänen voitonmahdillisuudet nousevat huomattavasti. Kukaan ei usko että Biden itse kestäisi 4v presidenttinä.

Identiteettipolitiikka kuitenkin vaatii että hänen on valittava joku kamala Kamala Harris tai Pocahontas Warren.

Onko demokraateissa ylipäätään ketään täysjärkistä tätä nykyä.

Varapresidenttiä valitessa on olemassa yleispätevä sääntö, että varapresidentti ei tuo juurikaan äänestäjiä, mutta se voi kyllä karkoittaa niitä. Varapresidentiksi on siis parempi valita joku hajuton ja mauton tyyppi. Siinä mielessä sekä Donald Trump että Hillary Clinton onnistuivat varapresidenttivalinnassaan. Niin Mike Pence kuin Tim Kaine olivat todella harmaita ehdokkaita, eivätkä aiheuttaneet suurta tunteiden paloa liikkuvissa äänestäjissä - eivätkä välttämättä edes omien joukossa. Heistä ei lopputulos ainakaan jäänyt kiinni.

Esimerkiksi Sarah Palin oli sellainen varapresidenttiehdokas, joka karkoitti äänestäjiä enemmän kuin toi niitä. Republikaanit pitivät hänestä kovasti, mutta liikkuvat äänestäjät näkivät liian kovassa paikassa olevan naisen, jonka päässä lainehti sahanpurua. John McCainilla oli mahdollisuus voittaa, mutta Palin oli yksi syy siihen, ettei voittoa tullut.

Biden on kieltämättä kovassa paikassa. Hänen pitäisi valita itselleen varapresidenttiehdokas, joka saisi edes osan Bernie Sandersin kannattajista hänen taakseen. Harris tai Warren ei sitä tee, sillä Sandersin kannattajat kyllä näkevät heidän lävitse. Eivät he ole sellaisia todellisia progressiiveja, joita Bernie Bros haluaa nähdä. Toisaalta, jos varapresidenttiehdokkaaksi päätyy joku nuori, todellinen progressiivi, se karkoittaa keskitien demokraatteja entisestään eikä silti ole varmuutta, että Sandersin kannattajat suostuisivat Bidenia äänestämään.

En keksi yhtään järkevää varapresidenttiehdokasta demokraateille. Jokaisessa spekuloidussa vaihtoehdossa on omat isot riskinsä.
"Only resolute and urgent action will avert it even now. Whether there will be the public will to demand and obtain that action, I do not know. All I know is that to see, and not to speak, would be the great betrayal."

- Enoch Powell