Kirjoittaja Aihe: USA:n presidentinvaalit 2020  (Luettu 97674 kertaa)

Leostoa

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 650
 • Liked: 2286
Vs: USA:n presidentinvaalit 2020
« Vastaus #90 : 12.03.2019, 19:02:22 »
Onhan tuollaiset liittovaltioviritelmät aivan hemmetin keinotekoisia valtioita.

No, USAn puolustukseksi voi sanoa että se on noussut maailman vahvimmaksi valtioksi, mihin yksikään osavaltio yksinään tuskin olisi pystynyt mutta on se silti keinotekoinen valtio.

Kanadalla ja Australialla ei ole edes tuota tekosyytä.

EI USA:n olisi tarvinnut loppuun vietyä liittovaltiokehitystä ollakseen maailman voimakkain valtio(liitto). Valtioliittomainen ratkaisu olisi ollut yhtä vauras, mutta turhanpäiväiset sodat oltaisiin voitu välttää. Alkaen ihan siitä verisimmästä eli sisällissodasta. Ja miksikö näin? No siksi, koska valtioliitossa osavaltioiden ei tarvitsisi suostua Washingtonissa suunniteltuihin sotiin tai osavaltioiden oikeuksia polkeviin määräyksiin. (Kuten nykymallisessa EU:ssa valtioiden ei tarvitse suostua Brysselin käskytykseen, toisin kuin olisi laita liittovaltiomuotoisessa EU:ssa.) Liittovaltiota on keskitetysti herrojen helpompi hallita, mutta silloin myös megaluokan virheisiin (esim. Vietnamin sota) on luvattoman helppo sortua.
« Viimeksi muokattu: 12.03.2019, 19:08:16 kirjoittanut Leostoa »
Jussin persut jytkyn otti, porvareista tehtiin motti.

Golimar

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 15 781
 • Liked: 22163
 • Ego sum Spartacus
Vs: USA:n presidentinvaalit 2020
« Vastaus #91 : 12.03.2019, 19:05:50 »

mannym

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 8 882
 • Liked: 9964
 • Quidquid latine dictum sit, altum videtur.
Vs: USA:n presidentinvaalit 2020
« Vastaus #92 : 12.03.2019, 19:29:51 »
Korjaampas edellistä. Space Forcen hinnaksi on arvioitu nyt 3 miljardia, 5 vuoden aikana. Palttiarallaa 600 miltsiä vuosi. Sandersin medicare for all, arvioidaan maksavan vähintään 3,2 biljoonaa dollaria per vuosi. Se tarkoittaisi 10% lisäystä osoitteeseen payroll tax. 10% lisäystä liittovaltion tuloveroon joka portaikolla. Eli se puolikas väestöstä mikä ei maksa nyt liittovaltion tuloveroa lainkaan, alkaisi maksamaan sitä. Sekä 20% yleinen salestax tai arvonlisävero.

Sen se vaatii. AOC:n verotetaan rikkaimpia 70% marginaalilla, tarkoittaisi liittovaltiolle lisää verotuloja noin 14,8 miljardia taalaa per vuosi. 10 vuodessa tämä tarkoittaisi 148 miljardia taalaa, jolla maksettaisiin medicare for all:ia ensimmäiset 2 viikkoa.

Näillä teemoilla Bernia ja kumppanit voivatkin sitten lähteä seuraaviin vaaleihin. Äänestäkää meitä ja korotamme verojanne ettekä saa vastineeksi oikein mitään.

Mitä tulee Medicaren tai social securityn leikkauksiin. Asetetaan ne kontekstiin. Liittovaltion budjetti on noin 4 biljoonaa taalaa. Yhdessä nuo kaksi syövät siitä noin 38%. Armeija 16%. Noita molempia vaivaa korruptio ja tehottomuus, joten sieltä on varaa leikata melkoisesti.

Mutta kuten tavallista, mistään ei saa leikata, mitään ei saa tehdä edullisemmaksi kuin mitä se nyt on. Vaikka leikattaisiin läski pois eli turhat paperinpyörittäjät, siltikään ei saa leikata medicaresta tai social securitysta. Koska leikkaaminen on pahasta.

No Sosialistit haluavat päästä valtaan lupaamalla kaikkea kivaa ja kaunista, sekä ennen kaikkea ilmaista. Heidän ei kuitenkaan tarvitse omasta mielestään osoittaa mitä heidän mainostamansa maksaisi, sehän on vain republikaanien homma. Eikä samoja standardeja sovi soveltaa aasiin kuin mitä sovelletaan norsuun.
“I would rather have questions that can't be answered than answers that can't be questioned.”

Once data has been adjusted, it is no longer data, it is an artifact of analysis...

“Human beings are born with different capacities. If they are free, they are not equal. And if they are equal, they are not free.”

Don Nachos

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 2 783
 • Liked: 727
Vs: USA:n presidentinvaalit 2020
« Vastaus #93 : 13.03.2019, 09:47:27 »
Tottakai saa leikata. Hyökkäysbudjettia voisi leikata aika rajulla kädellä. Se ei hyödytä veronmaksajaa mitenkään. Sen sijaan mitä leikataan on etuudet jotka kansalaiset ovat itse maksaneet.

Medicare for all kustankuksista ei voi puhua ilman että puhuu nykyisistä kustannuksista. Eihän se MFA tule nykyisten kustannusten päälle vaan niiden tilalle. Ja laskelmat taitaa olla konservatiivisestikin laskettuna +-0. Eli oikea kysymys on: Millä nykyinen järjestelmä maksetaan?

Tässä dokunmentissa Sanders arvioi että MFA säästää 500mrd vuodessa verrattuna tämän hetkiseen tilanteeseen: https://www.sanders.senate.gov/download/options-to-finance-medicare-for-all?inline=file

Samassa dokumentissa Sanders listaa tapoja kerätä lisää rahaa mm laittamalla eliitin veronkierron kuriin.

Mutta Jumalan Valitun onneksi ja sandersin kampanjan harmiksi, budjetti ei tule menemään läpi. Pelkästään Foodstamp leikkaukset meinaan osuisivat isosti Jumalan Valitun omiin kannattajiin. Sieltä löytyy paljon köyhää sossun asiakasta. Heille nimenomaan luvattiin kampanjan aikana ettei heidän etuuksiin kosketa.
« Viimeksi muokattu: 13.03.2019, 09:49:06 kirjoittanut Don Nachos »
"Religion was invented when the first con man met the first fool."
- Mark Twain

Kultti on uskonto jolla on vähän seuraajia. Uskonto on kultti jolla on paljon seuraajia.

toumasho

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 1 699
 • Liked: 2894
 • ..and when the machine breaks down, we break down
Vs: USA:n presidentinvaalit 2020
« Vastaus #94 : 13.03.2019, 10:06:39 »
Aika kiinnostavaa sinällään kuinka demokraattien ehdokas Andrew Yang on noussut monien alt-right sivustojen uudeksi suosikiksi ja miehen suosio nettimaailmassa kasvaa päivä päivältä kaikkien keskuudessa.
https://dailystormer.name/making-the-case-for-the-establishment-of-the-yang-dynasty/
https://dailystormer.name/chairman-yang-made-it-to-the-debates-1000-incoming/

Tämä Yang Gang sekopäämeemien seuraaminen on ollut kyllä parasta viihdettä pitkiin aikoihin.  ;D /pol/ on hurahtanut aivan totaalisesti siihen ja kaikki ovat leikissä mukana. Neetit ja UBI ovat loistava meemien lähde. Niille, joille vitsi ei aukene, niin tavoitteena on tietenkin demokraattien esivaalien tärveleminen. Mitä pidemmälle Yang pääsee, niin sitä tuskaisempaa on muiden ehdokkaiden torpata "kansan valitsemaa" universaalia tuloa tarjoavaa kilttiä ehdokasta. “Freedom Dividend” on tuon UBI:n nimi Yangilla, eli "Vapausosinko". Aivan loistavaa settiä. #YangGang2020!!!

VICE:n juttu ehdokkaasta: Meet the Tech-Loving Presidential Candidate Promising Free Money for All

Lainaus
Andrew Yang is advancing the most transformative agenda of any Democrat in the 2020 race, even though hardly anyone has heard of him.

Rather than resisting our robot replacements or counterparts, Yang wants to restructure the economy for a future where they prevail. “I love technology, I love innovation, I love progress,” Yang said in an interview. “What I don’t love is an economy that’s going to kick millions of Americans to the curb, and make it so that a relatively small handful of companies and individuals enjoy the benefits of all of this innovation.”

Enter UBI, which has become a popular idea in both left-wing and tech circles, and is intended to alleviate some of the damage done by our current precarious era of capitalism. In Yang’s view, $1,000 a month—roughly the federal poverty line for a single-person household—is enough to scrape by, but not enough to lure people away from work. He calls it a “Freedom Dividend.” Yang is stumping up his own money in demonstration, offering a year of payments to one family in New Hampshire and one family in Iowa.

Todellinen riski tässä tietysti on se, että meemit alkavat kantaa, josta on jo merkkejä, jolloin voi käydä Trumpit. No, toinen 4chan presidentti putkeen ei tietenkään ole huono juttu! Maksimaalinen presidentillinen viihde taattu seuraavaksi neljäksi vuodeksi.  ;D

mannym

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 8 882
 • Liked: 9964
 • Quidquid latine dictum sit, altum videtur.
Vs: USA:n presidentinvaalit 2020
« Vastaus #95 : 13.03.2019, 10:07:26 »
Snap väestä iso osa työskentelee jo ja väki on päässyt pois sen piiristä. Eli siten senkin leikkaus olisi kohdallaan.

Armeijan budjetti kuitenkin on paljon pienempi kuin mitä terveydenhoitoon tai sosiaaliturvaan menee.

MFA kustannukset nimen omaan tulevat nykyisten päälle eikä tilalle. Sillä liittovaltiolla on nyt kulut x ja yksityisillä kulut y. Ja Bernien mallissa tapahtuu X+Y ja liittovaltio hoitaa kaiken.

Kyllä Bernien unelmoima lappunen jossa tosiasiat loistavat poissaolollaan on se luotettavin lappunen. Säästettäisiin 500 miljardia hallintokuluissa siirryttäessä MFA:han. Sekä maagisesti kaikki lääkärit, hoitajat, lääkeyhtiöt, sairaalat hyväksyisivät korvaussummat joilla ei kustannuksia kateta.

Me nyt päätettiin että lääkärit maksavat progressiivisesti lisää veroja. Samalla me sanellaan lääkäreille mitä saavat työstään velottaa.

Eikös vaan samalla laiteta rajat sille mitä sähkärit, siivoojat, lakimiehet ja kongressiedustajat saavat työstään velottaa.
“I would rather have questions that can't be answered than answers that can't be questioned.”

Once data has been adjusted, it is no longer data, it is an artifact of analysis...

“Human beings are born with different capacities. If they are free, they are not equal. And if they are equal, they are not free.”

Alarik

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 2 667
 • Liked: 4605
 • Harvinainen valkoinen leijona
Vs: USA:n presidentinvaalit 2020
« Vastaus #96 : 13.03.2019, 11:10:15 »
Tottakai saa leikata. Hyökkäysbudjettia voisi leikata aika rajulla kädellä. Se ei hyödytä veronmaksajaa mitenkään...

Mahdotonta. Kiina ja Venäjä lisäävät koko ajan hyökkäysvarustusta USAa vastaan, ja jopa P-Korealla voi olla satelliiteissaan hyökkäysmahdollisuus avaruudesta tehtävälle iskulle johon USAn vaan on pakko vastata avaruuspuolustusjoukoilla. Sen lisäksi sellainen varautumattomuus ja toimintakyvyttömyys ja hölmöys johtaa helposti Tornio-avuttomuuteen, jossa mitä joukkoja tahansa ja miten suuria joukkoja tahansa pystyy vyöryä rajan yli kenenkään rajoittamatta/kontrolloimatta/estämättä. Suuressa maassa vastuulliset poliitikot on toki pätevämpiä, eikä Tornio-avuttomuutta voi tapahtua, mutta se vaatii rahaa ja siksi leikkaukset elintärkeisiin asioihin ovat vaikeita tai mahdottomia.

Bernie..se tyyppi osaa sotkeutua naruihinsa ja valitsemaan epäpätevimmät/hölmöimmät tyypit ympärilleen.
Eikä ne malta pysyä hiljaa, ja taas Bernien kampanja kärsii. Hauskaa komiikkaa.
...
Nyt Bernien lehdistösihteeri on avautunut puolustaakseen radikaaliedustaja Omaria ja Bernien tukea Omarille, että
- Omarin ja Bernien lausunnot on ok " koska juutalaiset on kaksoislojaaleja"
Eli Bernien kampanja vihjaa täällä ja samaa juttua täälläkin ettei USAn juutalaiset ole uskollisia omalle maalleen USAlle, vaan salaa ajavat jotain "juutalaissalaliittoa"
Lainaus käyttäjältä:  bernien lehdistösihteeri
Bernie Sanders Dep Press Secretary Accused Jews of Dual Loyalty...
“This is a serious question: do you not think that the American government and American Jewish community has a dual allegiance to the state of Israel?
(She deleted the Facebook posts after Politico confronted her about her remarks.)

person on her Facebook then asked: “do you think Bernie Sanders has dual loyalty?”
Sisa (lehdistösihteeri) replied: “I think I would probably have to ask him?
(toimittaja pohtii:) Bernie might still be a secret Zionist...but he's gone to great lengths to prove his allegiance to the red-green Jihad, despite his DNA, so let's give him a pass.
The best is yet to come:
Sisa (lehdistösihteeri) is an undocumented immigrant from Argentina...(joka puolustaa itseään ja laittomia maahanmuuttajia:) “I think the injustice of questioning someone's loyalty because of their culture or where they come from..."
...
We've got an illegal alien who opposes borders and therefore the existence of this country, accusing American Jewish citizens of disloyalty.
That's...hilarious
Lehdistösihteeri on siis itse laiton maahanmuuttaja, joka sanoo että USAn rajat tulisi pitää auki eikä se ole epälojaalisuutta ja että "kenenkään lojaalisuutta maalle ei pitäisi kyseenalaistaa kulttuurin tai syntymäpaikan perusteella"...
...ja toisaalta on siis sitä mieltä, että juutalaiset ne kaikki kuuluu salaseuraan ja ovat epälojaaleja.
...eikä osaa sanoa onko Bernie salainen, USAlle epälojaali, siionisti...ja pohtii facebookissaan että täytyisipä tosiaan kysyä sitä Bernieltä.

Don Nachos

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 2 783
 • Liked: 727
Vs: USA:n presidentinvaalit 2020
« Vastaus #97 : 13.03.2019, 11:44:22 »
MFA säästäisi paljon koska välistä pudotettaisiin kaikkia osapuolia kusettavat vakuutusyhtiöt.  Silloin valtio toimisi vakuuttajana ilman että tarvitsee kusettaa kaikkia.

MFAn ainoa ongelma voisi olla sama kuin suomessa Sotessa: oikeistolaiset kapitalistit jotka omistavat terveydenhuolto megakorporaatiot alkaisivat vedättää kuluja valtiolta. Perus oikeiston harrastamaa korporaatio kommunismia.

Oikeistolla on dilemma Bernien kanssa. Yrittävät samaan aikaan leimata demokraatteja antisemitisteiksi ja siionisteiksi. Valheiden levitys on aika vaikeaa kun Bernie onkin Juutalainen.

Bernie taitaa olla ainoa poliitikko USAssa joka on johdonmukaisesti ajanut kansan etua alusta asti kääntämättä takkiaan. Kaikki muut ovat hypänneet Bernien kelkkaan kun ovat huomanneet että kaikkien vuosien jälkeen ainoa joka on ollut koko ajan oikeassa olikin Bernie. Äänestäjät näkevöt nyt saman. Jos muut olisivat kuunneleet mitä Bernie sanoi jo 90-luvun alussa, niin usa olisi paljon paremmassa kunnossa. Ei olisi tullut turhia sotia. Terveydenhuolto olisi laitettu kuntoon ajoissa. Ei olisi ulkoistettu työpaikkoja ulkomaille. Opiskelijat eivät olisi niin velkaisia.
"Religion was invented when the first con man met the first fool."
- Mark Twain

Kultti on uskonto jolla on vähän seuraajia. Uskonto on kultti jolla on paljon seuraajia.

mannym

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 8 882
 • Liked: 9964
 • Quidquid latine dictum sit, altum videtur.
Vs: USA:n presidentinvaalit 2020
« Vastaus #98 : 13.03.2019, 18:46:44 »
MFA säästäisi paljon koska välistä pudotettaisiin kaikkia osapuolia kusettavat vakuutusyhtiöt.  Silloin valtio toimisi vakuuttajana ilman että tarvitsee kusettaa kaikkia.

MFAn ainoa ongelma voisi olla sama kuin suomessa Sotessa: oikeistolaiset kapitalistit jotka omistavat terveydenhuolto megakorporaatiot alkaisivat vedättää kuluja valtiolta. Perus oikeiston harrastamaa korporaatio kommunismia.

Oikeistolla on dilemma Bernien kanssa. Yrittävät samaan aikaan leimata demokraatteja antisemitisteiksi ja siionisteiksi. Valheiden levitys on aika vaikeaa kun Bernie onkin Juutalainen.

Bernie taitaa olla ainoa poliitikko USAssa joka on johdonmukaisesti ajanut kansan etua alusta asti kääntämättä takkiaan. Kaikki muut ovat hypänneet Bernien kelkkaan kun ovat huomanneet että kaikkien vuosien jälkeen ainoa joka on ollut koko ajan oikeassa olikin Bernie. Äänestäjät näkevöt nyt saman. Jos muut olisivat kuunneleet mitä Bernie sanoi jo 90-luvun alussa, niin usa olisi paljon paremmassa kunnossa. Ei olisi tullut turhia sotia. Terveydenhuolto olisi laitettu kuntoon ajoissa. Ei olisi ulkoistettu työpaikkoja ulkomaille. Opiskelijat eivät olisi niin velkaisia.

MFA ei säästäisi lainkaan, vaikka välistä pudotettaisiin kaikkia osapuolia kusettavat vakuutusyhtiöt. Aiemmin olen jo kertonut, VA eli Veterans Affairs, joka hoitaa Veteraanien terveydenhuoltoa, noin 9 miljoonaa veteraania on tämän hoidon piirissä ja se maksaa vain 180 miljardia per vuosi. Tai 2020 arviolta 220 miljardia jo. Mikä tekee 20 000$ per Veteraani.
Laskeppas huviksesi mitä maksaa 20 000$ per asukki. Sitä se on se Bernienkin haaveilema MFA. Noin tehokkaasti liittovaltio hoitaa homman.

MFA:n ainoa ongelma on se että se tarkoittaisi pakolla terveydenhuoltolaitosten kansallistamista, keskushallinnon määrittelemiä palkkoja jotka joko hyväksytään tai etsitään jotain muuta työtä. Kun yksityiset vakuutukset raukeavat yms. Joka johtaa, hoitojen rajoituksiin, pitkiin hoitojonoihin, akuutissa tilanteessa venttailuun jne. Laatu katoaa ja tilalle tulee määrä.

Bernie vaikka onkin syntynyt juutalaiseksi on ihan yhtä juutalainen kuin minä harras kristitty, tai yhtä juutalainen kuin Trump on musta. Bernie on syntynyt juutalaiseksi, mutta ei ole uskova vaan hartaasti ateisti. Eli hän on juutalaisille vanhemmille syntynyt sittemmin ateismiin kääntynyt yhdysvaltalainen senaattori.

Bernie on kyllä ainoa poliitikko joka näkyvästi on ajanut sosialismia ja keskushallinnon etua kansan etuun sen verhoten.

Niin jos kansa olisi kuunnellut Bernietä jo 90 luvulla, niin USA olisi Venezuela nyt. Tai neuvostoliitto, tai Kiina, tai Kuuba, tai Pohjois-Korea. Tai jokin muu lukuisista sosialismin esimerkkimaista joita vasemmisto ja Bernie julistivat ennen, mutta niiden kaatuessa ja epäonnistuttua samasta syystä, Bernie ja kumppanit julistavat kuinka ei ollut oikeaa sosialismia ja ei me koskaan sitä kannatettu.

Vieläkin jos Bernie eläisi kuten saarnaa, hän ei olisi käyttänyt omassa verotuksessaan kaikkia niitä vähennyksiä mitkä itse säätäisi pois. Mutta kun kyseessä on Bernien rahat, ne kuuluvat hänelle eikä valtiolle.
“I would rather have questions that can't be answered than answers that can't be questioned.”

Once data has been adjusted, it is no longer data, it is an artifact of analysis...

“Human beings are born with different capacities. If they are free, they are not equal. And if they are equal, they are not free.”

mannym

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 8 882
 • Liked: 9964
 • Quidquid latine dictum sit, altum videtur.
Vs: USA:n presidentinvaalit 2020
« Vastaus #99 : 13.03.2019, 19:14:42 »
Koska aina pitää katsella mitä heppu sanoo niin otetaan Bernie.

https://www.ecowatch.com/bernie-sanders-2020-2629410846.html
Huomaa lähde, ei ole fox, tai breitbart, vaan varta vasten vasemmistolainen lähde.

Lainaus
"I'm running for president because we need to make policy decisions based on science, not politics," Sanders wrote in an email to supporters announcing his decision. "We need a president who understands that climate change is real, is an existential threat to our country and the entire planet, and that we can generate massive job creation by transforming our energy system away from fossil fuels to energy efficiency and sustainable energy."

Ensimmäinen tummennettu olisi kyllä kiva juttu. Mutta toisessa tummennetussa Bernie todistaa ettei hän ole se presidentti jonka Yhdysvallat tai he tarvitsevat. Koska toisessa tummennetussa, ei ole kyse tieteestä, vaan politiikasta ja uskomuksista.

Emme käy ecowatchin lähteessä eli washington postissa, koska maksumuuri eikä minua niin huvita kiertää sitä.

Lainaus
In addition to a Green New Deal, Sanders is also running on a platform of Medicare for All, a $15-an-hour minimum wage, tuition-free college and university, criminal justice reform, paid family leave and gender pay equity and breaking up the largest Wall Street banks, among other proposals, aides to the senator told The Washington Post.

Bernie aikoo siis toteuttaa oman versionsa GND:stä joka AOC:n versiona maksaa vain 9 biljoonaa per vuosi. Bernien on varmaan halvempi, eli joku 8 biljoonaa per vuosi. MFA siihen päälle tekee yhteensä noin 11 biljoonaa per vuosi, 15$ minimipalkka tappaa käytännössä kaikki uran alussa olevat työt, tai sitten pimeää työtä teetettäisiin paljon enemmän. Valtion menoihin lisää sitten maksuvapaasta koulutuksesta noin 50 miljardia, ilmeisesti myös biljoonan verran opintolainoja pitäisi pistää liittovaltion anteeksi antaen.

Muusta en jaksa kauheasti, paitsi tietysti tuosta sukupuolten palkkatasa-arvosta, joka Suomessakin on mukamas ongelma, kun lasketaan tehdyt tunnit ja maksettu palkka, niin palkkaerot miesten ja naisten välillä ovat 1 - 2 sentin luokkaa. Jolloin miehen euro on 99 - 98 senttiä.

Niin on tuossa tuo Wall streetin suurimpien pankkien pilkkominenkin, niin miten?

Oikeastaan kaikkiin Bernien ajamiin asioihin sama kysymys on paikallaan. Kuinka ajattelit sen tehdä? Seuraava kysymys on, kuinka ajattelit sen rahoittaa?

Se mitä demokraateilta ja vasureilta on aina kateissa, on heidän ajamansa politiikan hintalappu. Nachokin suuttuu jos hintalappua kaikelle kysyy, kyllä se maksaa itsensä sitten joskus takaisin. Ehkä, mutta jos republikaanit tai oikealla olevat ehdottavat jotain, niin eurosentilleen pitäisi tietää mikä mikin maksaa, ja kuinka se tullaan maksamaan ja missä aikataulussa.

Sen voi nähdä jo nyt retoriikasta, kun Amerikassa Yrityksille annettiin veroalennus, joka laski yritysveron 36%:sta 21%:iin, niin demokraattien mielestä se on veronalennus kaikkein rikkaimmille. Henkilökohtaiset veronalennukset kaikkein rikkaimmille. Mikä se ei ollut, mutta näin se markkinoidaan. Koska kateudella on helppoa ratsastaa, varsinkin kun lietsotaan kateutta ja oikeudenmukaista verotusta. Mikä esmes AOC:n haaveilemalla tasolla ja New Yorkin osavaltion verotuksella höystettynä tarkoittaisi että 10 miljoonan ansaitun taalan jälkeen, jokaisesta taalasta jonka tienaat, sinulle jää 15 senttiä.
“I would rather have questions that can't be answered than answers that can't be questioned.”

Once data has been adjusted, it is no longer data, it is an artifact of analysis...

“Human beings are born with different capacities. If they are free, they are not equal. And if they are equal, they are not free.”

Alarik

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 2 667
 • Liked: 4605
 • Harvinainen valkoinen leijona
Vs: USA:n presidentinvaalit 2020
« Vastaus #100 : 14.03.2019, 03:41:19 »
Mitä useampi kokki, sitä parempi soppa:
Beto O'Rourke ilmoitti virallisesti ryhtyvänsä demokraattien presidenttiehdokkaaksi 2020
...ja ilmoitti käyvänsä ensimmäisen kampanjataistelunsa Waterloossa (Iowassa).

Kiinnostuin vähän että mitä mahtaakaan O'Rourken mielessä liikkua valitessaan kampanjansa aloitukseksi Waterloon taistelun, joten vilkaisin löytyykö hänestä jotain viittausta Napoleoniin...
...ja löytyihän sieltä jotain pientä huhua:
Lainaus
“Beto” O’Rourke a Movie Star?  September 18, 2018
Rumor has it that “Beto” is being seriously considered for the starring role in “Napoleon Dynamite 2.”
Perfect fit if you ask me. The resemblance is uncanny!*
*Ok, I admit it is possible that I made this all up.
Eli näin, hiukan humoristisestikin, itse kruunaamaton kaikkien demokraattien Keisari ilmoittaa olevansa valmis vallankaappaukseen demokraattipuolueessa.
Tähän voisi sopia vaikka tämä lainaus:
“If you wish to be success in the world, promise everything, deliver nothing.” – Napoleon Bonaparte

Kremppamestari

 • Vieras
Vs: USA:n presidentinvaalit 2020
« Vastaus #101 : 14.03.2019, 07:12:13 »
Beto sitten käänsi kelkkansa ja lähtikin kisaan. Olisiko ollut parempi odottaa vielä 4 vuotta tai enemmänkin?

Niin tai näin, nämä uudet kasvot olisivat lopullisessa vaalissa Trumpille vaikeampi vastus kuin Sanders.

Don Nachos

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 2 783
 • Liked: 727
Vs: USA:n presidentinvaalit 2020
« Vastaus #102 : 14.03.2019, 11:54:26 »
Niin jos kansa olisi kuunnellut Bernietä jo 90 luvulla, niin USA olisi Venezuela nyt. Tai neuvostoliitto, tai Kiina, tai Kuuba, tai Pohjois-Korea. Tai jokin muu lukuisista sosialismin esimerkkimaista joita vasemmisto ja Bernie julistivat ennen, mutta niiden kaatuessa ja epäonnistuttua samasta syystä, Bernie ja kumppanit julistavat kuinka ei ollut oikeaa sosialismia ja ei me koskaan sitä kannatettu.
Väsähtänyt väite joka on todistettu vääräksi jo todella monta kertaa: Kanada, Suomi, Ruotsi, Saksa, Britit, Ranska jne.

Sanders ja AOC on ihan perus euro-sosiaalidemokraatteja eikä mitään kommunisti sosialisteja. Sen tietää kaikki joten tuo retoriikka ei enää uppoa keneenkään.

2020 vaaliasetelma on kääntynyt hienosti toisinpäin vuodesta 2016. 2016 vaaleissa Trump oli se populisti ehdokas joka tarjosi kansalle mannaa taivaalta kustannuksista välittämättä. Muut Republikaanit esittivät menoista huolestuneita ja varoittivat ettei maalla ole varaa Trumpin lupauksiin.

Nyt asetelma on toinen: Sanders on populisti ehdokas joka lupaa mannaa taivaalta. Nyt Trump joutuu esittämään menoista huolestunutta ja varoittaa ettei maalla ole varaa Sandersin lupauksiin. Kansaa ei kiinnostanut maltillinen taloudenhoito 2016 joten miksi sitä yhtäkkiä alkaisi se kiinostamaan 2020?

Ei alakaan ja Trump tietää sen todella hyvin. Trump antoi valkoisessa talossa haastattelun missä joutui myöntämään että lähtee altavastaajana vaaleihin. Hän pelkää niin paljon Sandersia ettei uskalla sanoa hänen nimeään ääneen. Niinkuin Trump sanoi: "Se on vaikea tilanne jos vastapuoli lupaa mitä kansa haluaa. Se on viettelevää uskoa niihin lupauksiin." Hän jos joku tietää sen ;)

Se on hankala tilanne Trumpin kampanjalle kun populistin roolin veikin joku muu. Ainoa vastaväite mitä istuva presidentti keksi oli: "Jos teemme niinkuin he haluavat, niin maa lakkaa olemasta. Maa menee konkurssiin kymmenessä vuodessa ja sitten maata ei enää ole.". Kuulostaa hieman samalta retoriikalta mitä Trumpista sanottiin 2016. Ei toiminu pelottelu silloin ja se ei toimi nytkään.

Tuo väite on erittäin helppo debunkata. Senkuin sanoo: Kanada.
Kanada ei mennyt konkurssiin ja Kanada maana on edelleen erittäin paljon olemassa. Ja jos Kanda ei riitä, niin muitakin maita joiden olisi pitänyt jo kadota kauan sitten löytyy euroopasta useita.

CNN on aloittanut suuren kampanjan Kamala Harrisin puolesta. Heidän Powerrankingissa Harris on muka ykkösenä Sandersin edellä.
"Religion was invented when the first con man met the first fool."
- Mark Twain

Kultti on uskonto jolla on vähän seuraajia. Uskonto on kultti jolla on paljon seuraajia.

mannym

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 8 882
 • Liked: 9964
 • Quidquid latine dictum sit, altum videtur.
Vs: USA:n presidentinvaalit 2020
« Vastaus #103 : 14.03.2019, 12:09:56 »
Noniin. Kanada ja muut maat vedettiin sitten esimerkeiksi. Vinkki yhdessäkään mainitsemassasi maassa ei terveydenhuoltoa tai hoitoa ole toteutettu kuten Bernie ja kumppanit sen esittävät toteutettavan.

Näytä missä tavanomainen sosialidemokraatti vaatii käytännössä yksityisen sairaanhoidon kansallistamista, yksityisten sairausvakuutusten kieltämistä jne? Niitä ei pahemmin löydy edes Suomesta, kommareita lukuunottamatta.

Trump totesi tosiaan.
Lainaus
You always have to be very careful, because socialism is easy to campaign on but tough to govern on, because the country goes down the tubes,"

Kuten tiedämme niin kymmenen hyvän ja 5000 kauniin lupauksen kampanjoinnilla on helppoa edetä. Eräs Chavezkin nousi valtaan lupaamalla kauniita ja mukavia. Trump nousi valtaan lupaamalla töitä, ei valtion takaamaa kaikkea kivaa ja kaunista.

Trumpin ja Sandersin lupauksissa on siten vissi ero. Trump lupaili valtion antavan ihmisten olla, yrittää ja menestyä työllään. Sanders lupaa valtion jakavan ilmaista sitä ja tätä.

No niin tekevät pääsääntöisesti nyt kaikki demokraatit. Valtion pitää tehdä tätä ja tätä ja kansan on vain toteltava.

Missä muuten on osoitettu vääräksi tummentamasi kohta?
“I would rather have questions that can't be answered than answers that can't be questioned.”

Once data has been adjusted, it is no longer data, it is an artifact of analysis...

“Human beings are born with different capacities. If they are free, they are not equal. And if they are equal, they are not free.”

Don Nachos

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 2 783
 • Liked: 727
Vs: USA:n presidentinvaalit 2020
« Vastaus #104 : 14.03.2019, 12:54:39 »
Sanders ei ole sosialisoimassa terveydenhuolto yrityksiä eikä ole kieltämässä yksityisiä vakuutusfirmoja. Me siis asutaan Venezuelassa koska suomessa valtio hoitaa terveydenhuollon. USAssa ei ole eikä sinne ole tulossa vastavaa kansallista terveydenhuoltojärjestelmää.  Homma toteutettaisiin yksityisten yrittäjien kanssa.

Noi valheet ei uppoa vaaleissa äänestäjiin.
"Religion was invented when the first con man met the first fool."
- Mark Twain

Kultti on uskonto jolla on vähän seuraajia. Uskonto on kultti jolla on paljon seuraajia.

Don Nachos

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 2 783
 • Liked: 727
Vs: USA:n presidentinvaalit 2020
« Vastaus #105 : 14.03.2019, 13:04:18 »
Beto sitten käänsi kelkkansa ja lähtikin kisaan. Olisiko ollut parempi odottaa vielä 4 vuotta tai enemmänkin?

Niin tai näin, nämä uudet kasvot olisivat lopullisessa vaalissa Trumpille vaikeampi vastus kuin Sanders.
Beton mukaanlähto on mahtiuutinen Sandersin kampanjalle. Beto ja Kamala (ja Biden jos lähtee mukaan) jakavat samat äänestäjät. Mitä enemmän Republikaani-light ehdokkaat hajoittavat keskinäistä äänijakaumaa, sitä helpompi Sandersin on voittaa.
"Religion was invented when the first con man met the first fool."
- Mark Twain

Kultti on uskonto jolla on vähän seuraajia. Uskonto on kultti jolla on paljon seuraajia.

mannym

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 8 882
 • Liked: 9964
 • Quidquid latine dictum sit, altum videtur.
Vs: USA:n presidentinvaalit 2020
« Vastaus #106 : 14.03.2019, 13:54:38 »
Sanders ei ole sosialisoimassa terveydenhuolto yrityksiä eikä ole kieltämässä yksityisiä vakuutusfirmoja. Me siis asutaan Venezuelassa koska suomessa valtio hoitaa terveydenhuollon. USAssa ei ole eikä sinne ole tulossa vastavaa kansallista terveydenhuoltojärjestelmää.  Homma toteutettaisiin yksityisten yrittäjien kanssa.

Noi valheet ei uppoa vaaleissa äänestäjiin.

Ehkä sinun kannattaisi perehtyä siihen mitä idolisi ehdottaa eikä mennä unelmoiden. Sandersin ehdottama MFA poistaisi yksityiset vakuutukset ja samalla sanelisi yksityisille lääkäreille ja terveydenhuollolle taksat. Käytännössä se tarkoittaa yksityisen terveysyritysten sosialisointia.

Vai olisiko sinusta jees että valtio alkaa tarjomaan mainospalveluita, samalla sanellen sinulle hinnan mitä saat mainospalvelustasi, jolloin tilanne on ota tai jätä.

Suomessa valtio hoitaa terveydenhuollon, paitsi niiltä joilla työnantaja hoitaa sen ja joilla on vakuutukset, tai fyrkkaa käydä yksityisellä.

Edittinä lisäys. https://www.sanders.senate.gov/download/medicare-for-all-act?id=6CA2351C-6EAE-4A11-BBE4-CE07984813C8&download=1&inline=file
Lainaus
2 SEC. 107. PROHIBITION AGAINST DUPLICATING COVERAGE.
23 (a) IN GENERAL.—Beginning on the effective date
24 described in section 106(a), it shall be unlawful for—
8
TAM17H14 S.L.C.
1 (1) a private health insurer to sell health insur2 ance coverage that duplicates the benefits provided
3 under this Act; or
4 (2) an employer to provide benefits for an em5 ployee, former employee, or the dependents of an
6 employee or former employee that duplicate the ben7 efits provided under this Act.
8 (b) CONSTRUCTION.—Nothing in this Act shall be
9 construed as prohibiting the sale of health insurance cov10 erage for any additional benefits not covered by this Act,
11 including additional benefits that an employer may provide
12 to employees or their dependents, or to former employees
13 or their dependents.

Eli oikeastaan yksityiset vakuutukset eivät saa kattaa enää ehdotelmassa mainittuja asioita, mutta saavat kattaa enemmän kuin ehdotelmassa mainitut. Käytännössä, koko hela yksityisten vakuutusten olemassa olo lakkaa. Ainakin terveydenhuollon osalta.

Se on melkoinen juttu.
« Viimeksi muokattu: 14.03.2019, 14:41:44 kirjoittanut mannym »
“I would rather have questions that can't be answered than answers that can't be questioned.”

Once data has been adjusted, it is no longer data, it is an artifact of analysis...

“Human beings are born with different capacities. If they are free, they are not equal. And if they are equal, they are not free.”

Alarik

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 2 667
 • Liked: 4605
 • Harvinainen valkoinen leijona
Vs: USA:n presidentinvaalit 2020
« Vastaus #107 : 14.03.2019, 14:58:53 »
...sitä helpompi Sandersin on voittaa.

Kysytään nyt täälläkin, vaikka twitteristä onkin poimittu:
Lainaus
Anyone else find it hilariously ironic that the front-runners for the Democrat Nomination are the two oldest whitest guys to ever run for the office?
@JoeBiden @BernieSanders

Onhan se hauskaa, vähän kuin molemmat ukot olisivat joko
- pahasti dementoituneita ja siksi erehtyneet väärään paikkaan tai
- ehdokkaina vitsillä ja mukana parodioidakseen demokraattien politiikkaa

No vitsailin vaan, se nyt vaan on tosiasia että vanhat valkoiset miehet on parhaita, vaikka sitten ajamaan vähemmistöjenkin asioita. Vielä jos ovat molemmat heteroita, niin bingo!

törö

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 22 526
 • Liked: 10554
Vs: USA:n presidentinvaalit 2020
« Vastaus #108 : 16.03.2019, 00:45:32 »
Lainaus
(This article is adapted from a forthcoming book, “Cult of the Dead Cow: How the Original Hacking Supergroup Might Just Save the World”)

> Some things you might know about Beto O’Rourke, the former Texas congressman who  just entered the race for president:

• The Democratic contender raised a record amount for a U.S. Senate race in 2018 and almost beat the incumbent in a Republican stronghold, without hiding his support for gun control and Black Lives Matter protests on the football field.

• When he was younger, he was arrested on drunk-driving charges and played in a punk band. Now 46, he still skateboards.

• The charismatic politician with the Kennedy smile is liberal on some issues and libertarian on others, which could allow him to cross the country’s political divide.

One thing you didn’t know: While a teenager, O’Rourke acknowledged in an exclusive interview, he belonged to the oldest group of computer hackers in U.S. history.

The hugely influential Cult of the Dead Cow, jokingly named after an abandoned Texas slaughterhouse, is notorious for releasing tools that allowed ordinary people to hack computers running Microsoft’s Windows. It’s also known for inventing the word “hacktivism” to describe human-rights-driven security work.

Members of the group have protected O’Rourke’s secret for decades, reluctant to compromise his political viability. Now, in a series of interviews, CDC members have acknowledged O’Rourke as one of their own. In all, more than a dozen members of the group agreed to be named for the first time in a book about the hacking group by this reporter that is scheduled to be published in June by Public Affairs. O’Rourke was interviewed early in his run for the Senate.

There is no indication that O’Rourke ever engaged in the edgiest sorts of hacking activity, such as breaking into computers or writing code that enabled others to do so. But his membership in the group could explain his approach to politics better than anything on his resume. His background in hacking circles has repeatedly informed his strategy as he explored and subverted established procedures in technology, the media and government.

“There’s just this profound value in being able to be apart from the system and look at it critically and have fun while you’re doing it,” O’Rourke said. “I think of the Cult of the Dead Cow as a great example of that.”

An ex-hacker running for national office would have been unimaginable just a few years ago. But that was before two national elections sent people from other nontraditional backgrounds to the White House and Congress, many of them vowing to blow up the status quo.

Arguably, there has been no better time to be an American politician rebelling against business as usual. Still, it’s unclear whether the United States is ready for a presidential contender who, as a teenager, stole long-distance phone service for his dial-up modem, wrote a murder fantasy in which the narrator drives over children on the street, and mused about a society without money.

https://www.reuters.com/investigates/special-report/usa-politics-beto-orourke/

Valli

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 1 971
 • Liked: 2658
Vs: USA:n presidentinvaalit 2020
« Vastaus #109 : 17.03.2019, 19:02:21 »
Reutersin toimittaja oli luvannut piilottaa tiedot O'Rourken kuulumisesta hakkeriryhmään ennen vaaleja.

Lainaus
A Reuters reporter admits he offered to hide damaging information about Beto O’Rourke during the Democrat’s tight Senate race against Sen. Ted Cruz (R-TX).

On Friday morning, Reuters journalist Joseph Menn broke the news that, as a teen, O’Rourke, who is now a freshly-minted 2020 presidential candidate, was part of a secret hacking group known as the Cult of the Dead Cow.

Since publication, Reuters has also been forced to admit their reporter, who was on leave at the time, knew all about O’Rourke’s hacker past during the 2018 Texas Senate race but offered not to reveal it until after the race.
.....
https://www.breitbart.com/the-media/2019/03/17/nolte-reuters-reporter-covered-up-damaging-beto-info-during-texas-senate-race/

Don Nachos

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 2 783
 • Liked: 727
Vs: USA:n presidentinvaalit 2020
« Vastaus #110 : 22.03.2019, 19:37:47 »
Teekutsuliikkeen konservatiivi Nikki Haley yritti jallittaa Bernietä ja nolasi itsensä täydellisesti.

Ja vastaus:

Nikki Haley ei tosiaan tainnut tykätä vastauksista. Niin suomalaiset, kuin amerikkalaisetkin löivät Not-so-smart Haleylle faktoja pöytään. Suomi kun pesee usa:n oikeastaan kaikilla aiheeseen liittyvillä mittareilla.

Ihan hyvä että Haley nosti pöydälle faktan, että asia hoidetaan muualla paljon paremmin ja halvemmalla. Ehkä useampi amerikkalainenkin alkaisi kyseenalaistamaan nykyisen järjestelmän.

Twiitin alkuosa:
Pitäisköhän Haleyn kertoa konservatiivi kavereilleen ettei ole ok, että mies keskustelee naisen lapsensaantiin liittyvistä asioista. Heillä kun on kohtuullisen epäterve pakkomielle naisten itsemääräämisoikeuteen.
"Religion was invented when the first con man met the first fool."
- Mark Twain

Kultti on uskonto jolla on vähän seuraajia. Uskonto on kultti jolla on paljon seuraajia.

John Johnson

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 524
 • Liked: 448
 • Klaatu Verata Nikto!
Vs: USA:n presidentinvaalit 2020
« Vastaus #111 : 22.03.2019, 19:51:29 »
^Ihan vaan mielenkiinnosta, mistä nuo luvut ovat peräisin, 12000$ ja 60$?
You cannot say Happiness without saying Penis.

I went to the bank the other day and asked the lady behind the counter to check my balance, so she pushed me!

mannym

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 8 882
 • Liked: 9964
 • Quidquid latine dictum sit, altum videtur.
Vs: USA:n presidentinvaalit 2020
« Vastaus #112 : 22.03.2019, 20:27:57 »
Eli Haleyn pitäisi sanoa konservatiiveille että nämä eivät saisi sanoa mitään aborteista, koska naisen oikeus kehoonsa. Suomenkin synnytyksen hinta on monta tonnia, mutta synnyttäjälle ei kehdata sitä hintaa laittaa. Mutta 60€ synnytystä en ole nähnytkään.

Ulkomaalaiselle tosin lyödään kymppitonnin maksut synnytyksestä Suomessa. Eli käytännössä ne todelliset kustannukset.

Sandersin luku ei päde kaikkialla yhdysvalloissa. Mutta onhan se kiva julistaa.
“I would rather have questions that can't be answered than answers that can't be questioned.”

Once data has been adjusted, it is no longer data, it is an artifact of analysis...

“Human beings are born with different capacities. If they are free, they are not equal. And if they are equal, they are not free.”

Don Nachos

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 2 783
 • Liked: 727
Vs: USA:n presidentinvaalit 2020
« Vastaus #113 : 23.03.2019, 08:42:07 »
Eli Haleyn pitäisi sanoa konservatiiveille että nämä eivät saisi sanoa mitään aborteista, koska naisen oikeus kehoonsa.
Ei vaan Haleyn mukaan siksi, kun eivät itse synnytä.
Suomenkin synnytyksen hinta on monta tonnia, mutta synnyttäjälle ei kehdata sitä hintaa laittaa. Mutta 60€ synnytystä en ole nähnytkään.

Ulkomaalaiselle tosin lyödään kymppitonnin maksut synnytyksestä Suomessa. Eli käytännössä ne todelliset kustannukset.

Sandersin luku ei päde kaikkialla yhdysvalloissa. Mutta onhan se kiva julistaa.
Kukaan ei puhunut tässä todellisista kustannuksista vaan kustannuksesta kansalaiselle. Se on koko terveydenhuoltokeskustelun ydin.

Se on kiva julistaa kun on oikeassa. Se on konservatiivien yhä vaan vaikeampi myydä ajatusta missä maailman rikkaimmassa maassa kansalaiset maksavat synnyttämisestä todella paljon enemmän kuin vaikka paljon köyhemmässä suomessa.

Keskustelunavaus oli Haleylta hyvä. Nyt amerikkalaiset saivat tietää että heidän järjestelmä ei ole pelkästään kallis, mutta myös erittäin tehoton monella saralla. Rahalla ei juurikaan saa vastinetta. Sekä vauvakuolleisuus että äitikuolleisuus on lähes kehitysmaa tasoa. Aika hyvin noilla hinnoilla.

Sama pätee koko terveydenhuoltoon. Eliitti on rakentanut mukavan himmelin mikä tuottaa megavoitot. Niillä voitoilla voidellaan konservatiiveja jotta kansalaiset eivät koskaan saisi vastinetta veroilleen.

Hintaedit:
Synnyttäminen maksaa suomessa 38,10/yö. Sen verran pitää maksaa minimissään. Maksukatto on 649€. Sitä enempää ei voi joutua maksamaan vuoden aikana.

Henkilökohtaisesta kokemuksesta voin sanoa, että rahalla saatava laatu on ensiluokkaista.
« Viimeksi muokattu: 23.03.2019, 08:56:01 kirjoittanut Don Nachos »
"Religion was invented when the first con man met the first fool."
- Mark Twain

Kultti on uskonto jolla on vähän seuraajia. Uskonto on kultti jolla on paljon seuraajia.

mannym

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 8 882
 • Liked: 9964
 • Quidquid latine dictum sit, altum videtur.
Vs: USA:n presidentinvaalit 2020
« Vastaus #114 : 23.03.2019, 09:38:11 »
Ei vaan Haleyn mukaan siksi, kun eivät itse synnytä.


Niin tai Haley puhui kustannuksista vastauksena Sandersille.

Lainaus
Kukaan ei puhunut tässä todellisista kustannuksista vaan kustannuksesta kansalaiselle. Se on koko terveydenhuoltokeskustelun ydin.

Se on kiva julistaa kun on oikeassa. Se on konservatiivien yhä vaan vaikeampi myydä ajatusta missä maailman rikkaimmassa maassa kansalaiset maksavat synnyttämisestä todella paljon enemmän kuin vaikka paljon köyhemmässä suomessa.

Keskustelunavaus oli Haleylta hyvä. Nyt amerikkalaiset saivat tietää että heidän järjestelmä ei ole pelkästään kallis, mutta myös erittäin tehoton monella saralla. Rahalla ei juurikaan saa vastinetta. Sekä vauvakuolleisuus että äitikuolleisuus on lähes kehitysmaa tasoa. Aika hyvin noilla hinnoilla.

Sama pätee koko terveydenhuoltoon. Eliitti on rakentanut mukavan himmelin mikä tuottaa megavoitot. Niillä voitoilla voidellaan konservatiiveja jotta kansalaiset eivät koskaan saisi vastinetta veroilleen.

Hintaedit:
Synnyttäminen maksaa suomessa 38,10/yö. Sen verran pitää maksaa minimissään. Maksukatto on 649€. Sitä enempää ei voi joutua maksamaan vuoden aikana.

Henkilökohtaisesta kokemuksesta voin sanoa, että rahalla saatava laatu on ensiluokkaista.

Kukaan ei puhunut todellisista kustannuksista vaan kustannuksista kansalaiselle? Mitenkäs se Sandersin twiitti menikään.
Lainaus
In the United States it costs, on average, $12,000 to have a baby.

In Finland it costs $60.

We've got to end the disgrace of our profit-driven health care system and pass Medicare for all.

Sanders todellakin vetoaa kokonaiskustannuksiin, yrittäen valehdella tuossa että medicare for all:in jälkeen synnytys maksaisi Yhdysvalloissa vain 60$. Samalla valehdellen että se maksaisi sen verran myös Suomessa, josta kokemuksella voin sano ettei se pidä paikkaansa.

Amerikkalaiset saivat nyt tietää? Newsflash Amerikkalaiset tietävät että heidän julkinen terveydenhoitonsa on tehotonta, kallista ja paskaa. Bernie ja kumppanit eivät vain kykene myöntämään sitä että Yhdysvalloissa julkiset terveydenhuoltokustannukset ovat bkt per capita korkeammat kuin Suomessa, kuten sinäkään et kykene. Silti sitä rahaa jota nyt siihen käytetään ei edes yritetä muuttaa vaan pitää rakentaa uusi Bernien himmeli joka on kallis kuin taivas ja taas kerran tehotonta jne...

Jos en ihan väärin muista niin Amerikkalaiset saavat laadukkaampaa ja laajempaa hoitoa kuin Suomessa, sekä odottavat hoitoonpääsyä vähemmän kuin Suomessa. Varsinkin silloin kun maksavat sen itse tai heillä on vakuutus. Ihan kuten Suomessa, jos on vakuutus ei tartte jonottaa julkisella tuntikausia päästäkseen lääkärille.
“I would rather have questions that can't be answered than answers that can't be questioned.”

Once data has been adjusted, it is no longer data, it is an artifact of analysis...

“Human beings are born with different capacities. If they are free, they are not equal. And if they are equal, they are not free.”

mannym

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 8 882
 • Liked: 9964
 • Quidquid latine dictum sit, altum videtur.
Vs: USA:n presidentinvaalit 2020
« Vastaus #115 : 23.03.2019, 09:45:24 »
Tuleviin vaaleihin saatiin sopivasti väriä, Mueller luovutti raporttinsa eikä uusia syytteitä asetettu. Mueller on siten samalla osoittanut ettei Trump Russia Collusionia ollut lainkaan, sillä ainoatakaan syytettä ei moisesta nostettu eikä tuomiota annettu.

Kuinkas luulette erityisesti Nacho, kuinka seuraavien vaalien jälkeen demokraatit selittelevät tappiotaan? Median reaktioista päätellen nyt, kun 95% näiden uskottavuudesta vedettiin juuri pöntöstä alas, tulevista vaaleista tulee herrrkulliset.
“I would rather have questions that can't be answered than answers that can't be questioned.”

Once data has been adjusted, it is no longer data, it is an artifact of analysis...

“Human beings are born with different capacities. If they are free, they are not equal. And if they are equal, they are not free.”

P

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 15 469
 • Liked: 9333
Vs: USA:n presidentinvaalit 2020
« Vastaus #116 : 23.03.2019, 09:56:26 »
Eli Haleyn pitäisi sanoa konservatiiveille että nämä eivät saisi sanoa mitään aborteista, koska naisen oikeus kehoonsa. Suomenkin synnytyksen hinta on monta tonnia, mutta synnyttäjälle ei kehdata sitä hintaa laittaa. Mutta 60€ synnytystä en ole nähnytkään.

Ulkomaalaiselle tosin lyödään kymppitonnin maksut synnytyksestä Suomessa. Eli käytännössä ne todelliset kustannukset.

Sandersin luku ei päde kaikkialla yhdysvalloissa. Mutta onhan se kiva julistaa.

Jep. Eräässä sairaalassa on/oli 6000€ veloitus ulkomaalaiselle synnyttäjälle. Sen ilmeisesti arvioitiin keskimäärin kattavan kulut.
Osa synnytyksistä on kalliimpia, osa halvempia. HUS myi/myy? mm. venäläisille riskittömille alatiesynnyttäjille  synnytyspaketteja johonkin 2000€ hintaluokkaan.
Virossa vastaava synnytyspaketti oli tonnin luokkaa..

Todellinen toimenpidehinta riippuu, ihan synnytyksestä ja sen kulusta. Ja tarvittavista toimenpiteistä.

Mutta tosiaan on aika nolon aivotonta väittää hinnaksi 60€ tai $. Kyllä se hinta ihan muuta on .

Tuossa jenkkikeskustelussa kyse on siitä, kuka ja mikä taho laskun maksaa. Vaikea on ajatellla mitä sellaisen suomalaisen päässä tapahtuu, joka menee jankuttamaan jostain Suomen 60€ "hinnasta" ulkomaalaiseen keskusteluun, jossa terveydenhoitojärjestelmän rahoitus on täysin erilainen. Ei voi tuntea kuin myötähäpeää. :facepalm:
Kestää parikymmentä vuotta ennen kuin suomalainen lapsi alkaa kuluttamisen sijasta tuottaa yhteiskunnalle jotain. Pakolaisen kohdalla kyse on luultavasti parista vuodesta. Siksi pidän puheita pakolaisten aiheuttamista kansantaloudellisista rasitteista melko kohtuuttomina.
- J. Suurpää, HS 21.4.1991

P

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 15 469
 • Liked: 9333
Vs: USA:n presidentinvaalit 2020
« Vastaus #117 : 23.03.2019, 10:03:51 »
Saa poistaa..
« Viimeksi muokattu: 23.03.2019, 10:26:08 kirjoittanut P »
Kestää parikymmentä vuotta ennen kuin suomalainen lapsi alkaa kuluttamisen sijasta tuottaa yhteiskunnalle jotain. Pakolaisen kohdalla kyse on luultavasti parista vuodesta. Siksi pidän puheita pakolaisten aiheuttamista kansantaloudellisista rasitteista melko kohtuuttomina.
- J. Suurpää, HS 21.4.1991

Don Nachos

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 2 783
 • Liked: 727
Vs: USA:n presidentinvaalit 2020
« Vastaus #118 : 23.03.2019, 10:07:51 »
Ei vaan Haleyn mukaan siksi, kun eivät itse synnytä.


Niin tai Haley puhui kustannuksista vastauksena Sandersille.

Lainaus
Kukaan ei puhunut tässä todellisista kustannuksista vaan kustannuksesta kansalaiselle. Se on koko terveydenhuoltokeskustelun ydin.

Se on kiva julistaa kun on oikeassa. Se on konservatiivien yhä vaan vaikeampi myydä ajatusta missä maailman rikkaimmassa maassa kansalaiset maksavat synnyttämisestä todella paljon enemmän kuin vaikka paljon köyhemmässä suomessa.

Keskustelunavaus oli Haleylta hyvä. Nyt amerikkalaiset saivat tietää että heidän järjestelmä ei ole pelkästään kallis, mutta myös erittäin tehoton monella saralla. Rahalla ei juurikaan saa vastinetta. Sekä vauvakuolleisuus että äitikuolleisuus on lähes kehitysmaa tasoa. Aika hyvin noilla hinnoilla.

Sama pätee koko terveydenhuoltoon. Eliitti on rakentanut mukavan himmelin mikä tuottaa megavoitot. Niillä voitoilla voidellaan konservatiiveja jotta kansalaiset eivät koskaan saisi vastinetta veroilleen.

Hintaedit:
Synnyttäminen maksaa suomessa 38,10/yö. Sen verran pitää maksaa minimissään. Maksukatto on 649€. Sitä enempää ei voi joutua maksamaan vuoden aikana.

Henkilökohtaisesta kokemuksesta voin sanoa, että rahalla saatava laatu on ensiluokkaista.

Kukaan ei puhunut todellisista kustannuksista vaan kustannuksista kansalaiselle? Mitenkäs se Sandersin twiitti menikään.
Lainaus
In the United States it costs, on average, $12,000 to have a baby.

In Finland it costs $60.

We've got to end the disgrace of our profit-driven health care system and pass Medicare for all.

Sanders todellakin vetoaa kokonaiskustannuksiin, yrittäen valehdella tuossa että medicare for all:in jälkeen synnytys maksaisi Yhdysvalloissa vain 60$. Samalla valehdellen että se maksaisi sen verran myös Suomessa, josta kokemuksella voin sano ettei se pidä paikkaansa.

Amerikkalaiset saivat nyt tietää? Newsflash Amerikkalaiset tietävät että heidän julkinen terveydenhoitonsa on tehotonta, kallista ja paskaa. Bernie ja kumppanit eivät vain kykene myöntämään sitä että Yhdysvalloissa julkiset terveydenhuoltokustannukset ovat bkt per capita korkeammat kuin Suomessa, kuten sinäkään et kykene. Silti sitä rahaa jota nyt siihen käytetään ei edes yritetä muuttaa vaan pitää rakentaa uusi Bernien himmeli joka on kallis kuin taivas ja taas kerran tehotonta jne...

Jos en ihan väärin muista niin Amerikkalaiset saavat laadukkaampaa ja laajempaa hoitoa kuin Suomessa, sekä odottavat hoitoonpääsyä vähemmän kuin Suomessa. Varsinkin silloin kun maksavat sen itse tai heillä on vakuutus. Ihan kuten Suomessa, jos on vakuutus ei tartte jonottaa julkisella tuntikausia päästäkseen lääkärille.
Sä vääristelet koko ajan kaikkea joten parempi lopettaa jankkaaminen.

Kyse on kustannuksista kansalaiselle. Valtionvakuutus hoitaa erotuksen. Me keskustellaan synnytyksestä ja sinne jono on 0sekunttia ja palvelu maailman parasta 40€/pv hinnalla. Hyvä ja halpa palvelu on konservatiivin kauhu. He haluavat että maailma kuuluu vain rikkalle eliitille ja loput olkoon orjia.

Suosittelen tutustumaan Go Fund Me sivustoon, missä keskiluokkaiset amerikkalaiset joutuvat kerjäämään rahaa kun ovat joutuneet vakuutusyhtiöiden kusettamaksi. Amerikkalaisten sairaala kulut on kymmeniä tuhansia dollareita ja vakuutusyhtiöt tekevät kaikkensa etteivät joudu maksamaan kuluja. USA on kehitysmaa jossa kansalainen voi joutua konkursiin sairauden takia. Se on kansaa kyykyttävä konservatiivin unelma malli.
"Religion was invented when the first con man met the first fool."
- Mark Twain

Kultti on uskonto jolla on vähän seuraajia. Uskonto on kultti jolla on paljon seuraajia.

Dangr

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 1 407
 • Liked: 2368
 • Vihtaasi on kustu!
Vs: USA:n presidentinvaalit 2020
« Vastaus #119 : 23.03.2019, 10:11:50 »
Trololoo, synnytys muka maksaa 60e. Tuo on noin prosentti oikeasta hinnasta. Hyvä ettei Trump tehnyt noin isoa virhettä, siitä olisi kuullut juhannukseen asti.

Naapurin pojan bemari maksoi vain 60e kuussa, sillä hän osti bensasta osan ja sai auton isältään. Miksei kaikki ei hommaa niin edullista autoa?
"– Me emme halua riisua kansalaisiamme aseista tällaisena aikana, kun Euroopan turvallisuustilanne huononee, sosiaalidemokraattien sisäministeri Milan Chovanec sanoi Tšekin parlamentissa keskiviikkona." Kansalainen.fi
Bhutan: "One Nation, One People"