Kirjoittaja Aihe: Perussuomalaisten puolueohjelmat  (Luettu 31673 kertaa)

Supernuiva

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 7 771
 • Liked: 8030
Vs: Perussuomalaisten puolueohjelmat
« Vastaus #90 : 19.10.2020, 09:48:17 »
^Toki on huomattava, että varsin monissa julkisissa työpaikoissa on suurta tehottomuutta. Byrokraatit haluavat maksimoida oman virastonsa tai toimistonsa tulot, eikä kukaan yleensä mietin miten "vähemmällä saadaan enemmän".

Julkisen sektorin tehottomuus on Suomessa tabu.

Nuivanlinna

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 10 116
 • Liked: 7656
 • Jäitä hattuun.....
Vs: Perussuomalaisten puolueohjelmat
« Vastaus #91 : 19.10.2020, 10:49:12 »
^Toki on huomattava, että varsin monissa julkisissa työpaikoissa on suurta tehottomuutta. Byrokraatit haluavat maksimoida oman virastonsa tai toimistonsa tulot, eikä kukaan yleensä mietin miten "vähemmällä saadaan enemmän".

Julkisen sektorin tehottomuus on Suomessa tabu.

Vähennetäänkö julkisen sektorin byrokraattikuluja silloin kun suorittavan työn hommat siirretään huonommin ehdoin tehtäväksi?
Kolmekymmentä maisteria voi hyvinkin kokoustella vuoden taikka kaksi, jotta yksi siivooja voidaan ulkoistaa sollille, ei olla köyhiä eikä kipeitä silloin.
Pahinta Suomessa on tämän köyhyyden lisäksi henkinen köyhyys. Meiltä puuttuu horisontti, mihin katsoa ja mitä tavoitella.

Supernuiva

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 7 771
 • Liked: 8030
Vs: Perussuomalaisten puolueohjelmat
« Vastaus #92 : 19.10.2020, 10:54:27 »
Vähennetäänkö julkisen sektorin byrokraattikuluja silloin kun suorittavan työn hommat siirretään huonommin ehdoin tehtäväksi?
Kolmekymmentä maisteria voi hyvinkin kokoustella vuoden taikka kaksi, jotta yksi siivooja voidaan ulkoistaa sollille, ei olla köyhiä eikä kipeitä silloin.

Myös julkisen sektorin suorittavan tason työntekijät voivat lusmuilla työpaikoilla - samalla kokiensa olevansa erottamattomia.

Julkisella sektorilla on aivan oikeasti sellaisiakin vakinaisessa virassa olevia ihmisiä, joilla on työpäivänsä aikana varsinaista työtä vain muutaman tunnin ajan, loppuaika surffataan netissä ja rupatellaan - yrittäen saada aika kulumaan ja pitkältä tuntuva päivä päättymään.

Titus

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 11 040
 • Liked: 18281
Vs: Perussuomalaisten puolueohjelmat
« Vastaus #93 : 19.10.2020, 11:29:20 »
PS:n pitäisi lanseerata Suomen lipulla varustettu maski (ilman puoluetunnusta) ja jakaa sitä ilmaiseksi ihan kaikille.

Kuvitelkaa väittelytilanteet missä muilla on kaiken maailman rättejä ja yhdellä lippu ja joka puhuu asioista Suomen kannalta.

vrt jonkun (oliko Pullervo) avatar
that's a bingo!

kelloseppä

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 3 087
 • Liked: 2899
Vs: Perussuomalaisten puolueohjelmat
« Vastaus #94 : 19.10.2020, 12:47:56 »
Muutama kirjoittaja peräänkuuluttanut PS:ää äänestäjien kuluttajansuojaa, minkä onkin mielestäni enemmän kuin aiheellista. Mutta Halla-ahon pienimmän yhteisen nimittäjän -ajatus saattaa ilmaista sen, että Halla-aho on mielestään jo tarjonnut riittävän kuluttajansuojan PS:n äänestäjille. Pienimmän nimittäjän -ajatus on nimittäin perustellusti tulkittavissa siten, että PS on puolueena sellainen puolue, jonka luomat mielikuvat ja käytännöt toimet poikkeavat toisistaan enemmän kuin mihin keskimääräinen suomalainen äänestäjä on tottunut. Siksi on ehkä aivan turha perätä PS rehellisyyden perään, sillä tämän tulkinnan mukaan PS on jo kertonut rehellisesti olevansa aivan eri linjoilla useimmissa kysymyksissä mielikuvien ja käytännön puheiden tasolla.

Itse asiassa pienimmän yhteisen nimittäjän -ajatus saattaa olla aidosti keskeisin Halla-ahon johtaman PS:n piirre tulevasuudessa. Olen varma, että vaalien 2023 jälkeen varsin moni PS:n äänestäjä ja aktiivi tulevat pettymään karvaasti hallituskaudella 2023-27 PS:n käytännön toimista.

PS on todelinen vaihtoehto pienimmän yhteisen nimittäjän ajatuksen kannattajille. Ei muille.

edit lisätty 2 yhteisen -sanaa
« Viimeksi muokattu: 19.10.2020, 12:51:44 kirjoittanut kelloseppä »

Alaric

 • Administrator
 • Jäsen^^^
 • *****
 • Viestejä: 25 944
 • Liked: 68033
 • Ei maata ilman kansaa, ei kansaa ilman verilinjaa
Vs: Perussuomalaisten puolueohjelmat
« Vastaus #95 : 19.10.2020, 19:41:42 »
PS:n linjaa?

Lainaus
Kuka oikeasti ratkaisi Oulun ulkoistamisäänestyksen?
https://wiiktiina.blogspot.com/2020/10/kuka-ratkaisi-ulkoistamiset.html
Viimeisimmässä kokouksessaan Oulun kaupunginvaltuusto päätti ulkoistaa useita kaupungin toimintoja: ICT-, siivous ja ruokapalvelut siirtyvät nyt kilpailutukseen, ja on hyvin epävarmaa, onko vanhoille työntekijöille vielä töitä tiedossa. Kun halvin tarjous voittaa, on hyvin todennäköistä, että käyttöön tulee vuokratyövoimaa tai ulkomaista halpatyövoimaa, ja sadat aiemmin kaupungille työskennelleet voivat sanoa hyvästit vakituisille työsopimuksilleen ja niille eduille, joita sisältyy siihen, että sinulla on suora, vakituinen työsopimus.

Puhutuin ulkoistamisasia oli siivous- ja ruokapalveluiden ulkoistaminen. Jos muodostaa mielipiteensä vilkaisemalla lehtijuttuja aiheesta, syntyy selvä mutta virheellinen mielikuva: äänestys asiasta meni tasan, joten puheenjohtajan ääni ratkaisi, ja kun puheenjohtajana on kokoomuslainen Juha Hänninen, ulkoistaminen on kokoomuslaisten syytä.

Mutta asia ei ole alkuunkaan noin yksinkertainen. Jo hyvissä ajoin ennen äänestystä tiedettiin tarkasti, miten kukanenkin valtuutettu aikoo äänestää. Tämä siksi, että asiasta oli käyty niin valtuustossa kuin somessa hyvin kiivasta keskustelua. Kaikki tiesivät, että kokoomus, keskusta ja KD ovat ulkoistamisten puolella, ja vastaan ovat SDP, vihreät, vasemmisto, ASYL ja siniset. Tiedettiin myös, että kokoomuksen Lyly Rajala aikoo äänestää toisin kuin muu puolueensa, koska hän oli kiivaan puheenvuoron asiasta pitänyt. Tiedettiin, että 31 aikoo äänestää vastaan ja toiset 31 puolesta.

Mutta nuo puolueet eivät ole koko valtuusto: onhan siellä myös perussuomalaiset. He siis olivat tässä asiassa vaa'ankieliasemassa, joten tosiasiassa kokoomus ei ratkaissut ulkoistamista vaan perussuomalaiset. Persujen äänestyskäytös oli lievästi sanoen erikoista. Ihmettelin jo sitä, että Jenna Simula oli kannattanut ulkoistamista kaupunginhallituksessa, koska asia on sellainen, jossa persujen luulisi valitsevan ulkoistamisten vastustamisen. Ja kun asiasta äänestettiin valtuustossa, syntyi paljon lisää ihmeteltävää.

Kaksi persua, Simula ja Juha Vuorio, äänestivät ulkoistamisten puolesta. Kaksi muuta eli Veijo Väänänen ja Annemari Enojärvi taas niitä vastaan. Tasapeli syntyi, koska viides PS-valtuutettu, Ville Vähämäki, lähti ennen kokousta lentokentälle eikä hänen varavaltuutettunsa Janne Koskela ehtinyt äänestykseen. Tasapeliä ei tietenkään olisi tarvinut syntyä. Jostain syystä varavaltuutettu oli saanut tiedon siitä, että häntä tullaan tarvitsemaan paikalle, niin viime tingassa, ettei hän mitenkään olisi voinut ehtiä äänestykseen. Mutta ei hätää: tällaisissa tilanteissa on tapana, että varavaltuutettua odotetaan paikalle kunhan niin pyydetään. Ja puheenjohtaja Hänninen kysyikin, onko kenelläkään mitään sitä vastaan, että ryhdytään äänestämään. Persujen ryhmäjohtaja Vuorio antoi hyväksynnän sille, että äänestetään vajaalla ryhmällä eikä odoteta varavaltuutettua paikalle.

(...)

Kieltämättä hyvin erikoinen kuvio ja hyvä, että tätäkin ruoditaan tarkemmin.

PS on onnistunut aiemmin markkinoimaan itsestään sellaista mielikuvaa, että ollaan ikään kuin "pienen ihmisen" puolella, joka on puolueelle edullista, koska kannattajien joukkoon on alkanut tulla yhä enemmän duunariväestöä. Käytännön teot ja kannanottojen puuttuminen tietyissä asioissa antavat välillä kuitenkin viitteitä hieman toisenlaisesta linjasta.

Saako persuäänestäjä lopulta sitä mitä tilaa? Tässäkin keississä on nyt kyse käytännössä työntekijöiden työehtojen ja palkan heikentämisestä ulkoistuksen ja eri työehtosopimukseen siirtymisen myötä. Mielikuvat vs. todellisuus.

Kun katsotaan tarkemmin tuota aiemminkin tänne linkattua persujen talouspoliittista ohjelmaa, niin tämähän on yksityistämisen suhteen melko ympäripyöreää tekstiä. "Taivas varjele mitä sieltä tulee" sitten ihan oikeasti, jos ja kun puolue pääsee esim. kokoomuksen kanssa hallitukseen myöhemmin.

https://www.perussuomalaiset.fi/wp-content/uploads/2019/02/PS_talouspoliittinen-ohjelma_2019_1.pdf

Lainaus
Valtion tärkein tehtävä on kansalaisten turvallisuudesta huolehtiminen. Yhtäältä yhteiskunnan tulee taata puitteet, jossa omalla työnteolla tulee pärjätä, ahkeruudesta palkitaan ja menestys sallitaan. Palkasta pitää jäädä käteen ilman että välttämättömät elinkustannukset vievät siitä kohtuuttoman suurta osaa ja vaurastumisen on oltava mahdollista normaalilla työnteolla. Tarvitsemme tavallisen suomalaisen ostovoiman ja omistajuuden vahvistamista, ilman ostovoimaisia kotitalouksia ja yrityksiä ei ole myöskään elinvoimaista taloutta ja hyvinvointia.

Yhteiskuntaan on myös palautettava onnistumisen ja oikeudenmukaisuuden tunne arjessa. Meidän on syytä olla ylpeä peruspalveluita suorittavien henkilöiden kuten opettajien, sairaanhoitajien ja poliisien korkeasta ammattitaidosta ja vastuunkannosta. Yhteiskunnan sisäinen yhteenkuuluvaisuus ja sosiaalinen oikeudenmukaisuus on tärkeää turvallisuuden ja hyvinvoinnin perustaksi, ja myös pitkänajan taloudellisen menestyksen perustekijä.

Perinteisen poliittisen vasemmisto-oikeisto akselin sijaan on syytä painottaa jotain, mitä voitaisiin kutsua ”terveen järjen talouspolitiikaksi”. Niin mukavaa kuin rahan jakaminen onkin, julkinen kulutus ei pitkän päälle voi perustua jatkuvaan lisävelkaan. Velkaraha ei ole ilmaista. Matalillakin koroilla velanhoitokulut ovat huomattavat ja ne ovat pois julkisen vallan tehtävien rahoittamisesta, korkeammalla korkotasolla maksukyky voi vaarantua.

Ensimmäinen periaate siis on, että vain sitä jaetaan, mitä on. Emme voi vuodesta ja vuosikymmenestä toiseen kuluttaa enemmän kuin mitä ansaitsemme ja paikata jatkuvaa budjettialijäämää velanotolla. Tämä ei ole pelkästään periaatteellinen kysymys, vaan on muistettava, että Suomi käyttää pelkkiin velanhoitokuluihin vuosittain lähes yhtä paljon rahaa kuin se käytti turvapaikanhakijakriisiin´sen  pahimpana vuonna. Tämä tapahtuu joka vuosi ja se raha on pois niistä perustoiminnoista, jotka ovat julkisen vallan vastuulla.

Toinen, ja vielä tärkeämpi, periaate on, että ensisijaisiin kohteisiin jaetaan ensin. Meidän pitää myös pystyä huomattavasti paremmin priorisoimaan sitä, mihin me käytämme julkisia varoja. Tässäkin suhteessa perussuomalaiset eroavat voimakkaasti sekä perinteisestä vasemmistosta että oikeistosta. Niitä erottava asia ei niinkään ole se, että tuhlataanko vai ei. Kumpikin taho on erittäin halukas tuhlaamaan julkista rahaa toissijaisiin menoihin, esimerkiksi eurooppalaiseen integraatioon tai ennen kaikkea maahanmuuttoon. Ero on lähinnä siinä, halutaanko itse tuottaa toissijaisia toimintoja suoraan valtion rahalla vai otetaanko väliin yksityinen sektori vetämään omat voittonsa välistä.

Niin iloinen asia kuin markkinatalous onkin, yksityisten toimijoiden ensisijainen tehtävä on tuottaa voittoa omistajilleen. Ei niitä kiinnosta rahoittajan, eli tässä tapauksessa veronmaksajan, etu. Julkisen vallan ja lainsäätäjän tehtävä on puolustaa sitä. Peruspalveluja ei tule yksityistää ideologisista syistä eikä yksityisyrityksiä tule päästää niskan päälle asemaan, jossa ne voivat rahastaa hallitsevan markkina-asemansa.

Kaikille viime vuosikymmenten hallituksille, mukaan lukien nykyinen, miljardit ovat pikkurahoja, kun puhutaan maailmanparantamisesta tai maahanmuutosta. Samaan aikaan ollaan köyhiä ja kipeitä, jos puhe kääntyy vaikkapa säädyllisen vanhustenhoidon rahoittamiseen tai homekouluongelman korjaamiseen. Meidän prioriteettimme ovat toisenlaisia. Meille oma kansa tulee ensin. Yhteiskunnan on edistettävä
suomalaisten hyvinvointia ja vaurastumista.

(...)

Leikkauslistan kärkeen on laitettava menot, joilla on vähiten merkitystä maamme hyvinvointiin, työllisyyteen ja kilpailukykyyn tai joiden vaikutukset ovat suorastaan haitallisia. Leikkaukset on aloitettava maahanmuuton ja EU-tulonsiirtojen kaltaisista ulkoisista kohteista. Suomalaisia on vihdoinkin uskallettava puolustaa eikä jatkaa kansalaisille vahingollista ja kallista nöyristelypolitiikkaa. Leikkauslistalle on otettava myös yritystuet, tuulivoiman syöttötariffit ja ulkomaille maksettavat sosiaalituet.

Julkisen sektorin eri hallintotasoille on tuotava kustannustehokkuutta ja epätarkoituksenmukaisia toimia on kitkettävä. Lisäksi on karsittava toimintakulttuuria, jossa määrärahoille vaikka keksimällä keksitään käyttökohteita, vaikka toisaalla on aitoa tarvetta lisäpanostuksille. Myös on alettava pitämään kiinni siitä, että menoja ei tahallaan alibudjetoida.

(...)

Jotta hyvinvointimme voidaan turvata, kriittiset yhteiskunnan hyvinvointipalvelut on pidettävä jatkossakin julkisen sektorin kontrollissa. Yksityisellä sektorilla on usein tärkeä rooli palveluntuotannossa, jonka edut tulee valjastaa käyttöön, mutta viime kädessä on muistettava, että yritysten tehtävänä on tuottaa voittoa.

Nykyinen sote-esitys kasvattaa menoja varmasti. Julkisten menojen supistamiseksi koko niin kutsuttu ”uudistus” on torpattava. Sen sijaan nykyistä järjestelmää tulee kehittää ja ensi sijassa laittaa keskeisin ongelmakohta eliperusterveydenhuollon resurssointi kuntoon.

(...)

Ulkoistamista vastustava oululainen kuntavaaliehdokas Arja Suuronen (ps) ihmettelee Simulan ja Vuorion äänestyskäyttäytymistä.

https://blogit.perussuomalaiset.fi/arja-suuronen/oulun-valtuustossa-puheenjohtajan-kok-aani-ratkaisi/ (13.10.2020)

Lainaus
Oulun valtuustossa puheenjohtajan (kok.) ääni ratkaisi

5.10.20 Oulun kaupunginvaltuuston päätöksen mukaan koulusihteeripalvelut sekä Oulun Tilapalvelujen ruoka- ja puhtauspalvelut ulkoistettiin.

Kuntavaaliehdokkaana ja Oulun Perussuomalaisten jäsenenä olen äärimmäisen pettynyt äänestyksen tulokseen. Petyin myös siihen, että puolueeni valtuutetut eivät yhdistäneet voimavarojaan vastustamaan ulkoistamista eli yksityistämistä. Jokainen valtuutettu (PS) äänesti oman kantansa mukaan niillä tiedoilla, mihin oli perehtynyt.He eivät yhdistäneet voimavarojaan ulkoistamista vastaan. Tämän seurauksena tapahtui äänten jakaumaa: 2 valtuuston jäsentä kannatti ulkoistamista, 2 vastusti (iso peukku) ja 1 ei ehtinyt äänestää, eikä varaa saatu tarpeeksi ajoissa paikalle syystä tai toisesta. Valtuuston äänet menivät tasan ja Valtuuston puheenjohtajan (Kokoomus) ääni ratkaisi ulkoistamisen hyväksi. Uskomaton sirkus, mitä ei olisi pitänyt tapahtua näin tärkeässä äänestyksessä.

Äänestyksen lopputulos on herättänyt epäilyn siemenen siitä, muistavatko he kenen asialla ovat. Demareiden hienostelupolitiikan seurauksena työväenluokka ja pienyrittäjät ovat löytäneet perussuomalaisen sanoman omakseen. Äänestäjiä ja kenttäväkeä tulee kuunnella, mikä on heidän toive. Yksityistämisen puolesta äänestäneet valtuutetut selittelevät tulostaan parhain päin lehtien palstoilla. Äänestäjä unohtaa, antaa anteeksi, antaa uuden mahdollisuuden tai kääntää selän seuraavissa vaaleissa.

Oma kantani on ollut selvä alusta lähtien ja toivoin toisenlaista lopputulosta. Kaupungin tärkeiden palveluiden ulkoistaminen yksityiselle luo epävarmuutta työntekijöille ja mahdollistaa työehtoshoppailun, missä pienituloisen työntekijän toimeentuloa heikennetään. Tuoreessa muistissa on vielä Kikyn kolmivuotinen sopimus ja leikkaukset, jotka kohdistuivat yksipuolisesti kunta-alan julkisen sektorin työntekijöihin. Samanaikaisesti johtajien palkkoja korotettiin kunnissa. Muun muassa viime keväänä Avi joutui puuttumaan eräiden yksityisten hoivakotien toimintaan vakavien laiminlyöntien takia. Oma seuranta laadusta ja riittävästä henkilöstömäärästä. ei ollut riittävä. Ulkoistaminen suurille firmoille ei ole välttämättä laadun tae, eikä tuo toivottuja säästöjä edes pitkällä juoksulla.
Ei ota vieraat milloinkaan
kallista perintöänne.
Tulkoot hurttina aroiltaan!
Mahtuvat multaan tänne.

Kim Evil-666

 • Kannatusjäsen
 • Jäsen^^^
 • ****
 • Viestejä: 13 624
 • Liked: 66330
 • 'Hvis lyset tar os'
Vs: Perussuomalaisten puolueohjelmat
« Vastaus #96 : 19.10.2020, 20:44:27 »
^ Ylläolevan kaltaiset tapaukset antavat kyllä varsin huolestuttavaa kuvaa puolueen sisäisestä yhtenäisyydestä. On aina kysymyksiä herättävää- mikäli näyttää siltä- ettei vasen käsi tiedä mitä oikea tekee.

Tämäkin tapaus valitettavasti kertoo siitä, etteivät valtuutetut ole perillä asioista- mistä heidän pitäisi perillä olla. Ei pitäisi olla mahdollista, että näin alkeelliseen "virheeseen" sorrutaan, näinkin tärkeässä asiassa. Kokoomuksen lapaan syöttö on aina huono syöttö. Se syöttö ei palvele suomalaista työntekijää, vaan on yleensä syöttö federalistien ylikansalliseen lapaan.

E: typoja
« Viimeksi muokattu: 19.10.2020, 21:07:56 kirjoittanut Kim Evil-666 »
Pohjoinen Perkele! Arktisen alueen Eko-Mörökölli!
Oma polku- kiveen hakattu!

"Tässä on viisaus. Jolla ymmärrys on, se laskekoon pedon luvun; sillä se on ihmisen luku. Ja sen luku on kuusisataa kuusikymmentä kuusi."

Pkymppi

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 1 086
 • Liked: 2425
Vs: Perussuomalaisten puolueohjelmat
« Vastaus #97 : 19.10.2020, 21:17:17 »
^ Ylläolevan kaltaiset tapaukset antavat kyllä varsin huolestuttavaa kuvaa puolueen sisäisestä yhyenäisyydestä. On aina kysymyksiä herättävää- mikäli näyttää siltä- ettei vasen käsi tiedä mitä oikea tekee.

Tämäkin tapaus valitettavasti kertoo siitä, ettei valtuutetut ole perillä asioista- mistä heidän pitäisi perillä olla. Ei pitäisi olla mahdollista, että näin alkeelliseen "virheeseen" sorrutaan, näinkin tärkeässä asiassa. Kokoomuksen lapaan syöttö on aina huono syöttö. Se syöttö ei palvele suomalaista työntekijää, vaan on yleensä syöttö federalistien ylikansalliseen lapaan.

 Kunnan siivous ja ruokapalvelut on naisten työpaikkoja. Voi olla ettei siellä montaa ps kannattajaa ole, ja jos joku onkin, niin hänen tekee nyt mieli kaivautua lattianrakoon.

  Tunnen asiaa heikosti, mutta arvelen jotta ruokapalvelu on nykyään kovaa työtä. Kouluissa, päiväkodeissa ja sairaaloissa on valtavasti dieettiaterioita, siinä on oltava tarkkana jottei lautaselle päädy "kiellettyä" ainesta edes jonkun valmisteen osana. Kaikki  tuoteselosteet on luettava/ tunnettava kun asiakkaan lautaselle annostellaan ruoka.

Nuivanlinna

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 10 116
 • Liked: 7656
 • Jäitä hattuun.....
Vs: Perussuomalaisten puolueohjelmat
« Vastaus #98 : 19.10.2020, 21:31:31 »
^^^
Tällainen tuore tapaus Kuopiossa:

Lainaus
Aluesyyttäjä on tehnyt viiden sairaalan työntekijän osalta päätöksen syyttämättä jättämisestä. Kukaan ei saa jutussa syytettä.

Iäkäs nainen oli maaliskuussa 2018 potilaana Harjulan sairaalassa Kuopiossa. Nainen oli allerginen mansikalle, mikä oli tiedossa osastolla.

Toista päivää Harjulassa töissä ollut sairaanhoitajaharjoittelija vei lounaalla tarjottimen potilaalle ja auttoi naista syömään. Jälkiruokana oli maitokiisseliä, jossa oli hillosilmä.

Nainen kertoi myöhemmin kuulustelussa, että syötettyään potilaalle jälkiruokaa, hän muisti lukeneensa ehkä potilaskortista potilaan hengenvaarallisesta mansikka-allergiasta.

Harjoittelija pohti, onko hillosilmä jälkiruoassa mansikka- vai vadelmahilloa. Hillossa ei näkynyt mansikanpaloja eikä siitä voinut harjoittelijan mukaan päätellä aistinvaraisesti, minkälaisesta hillosta oli kysymys.

Iäkäs potilas sai anafylaktisen reaktion eli koko elimistön hengenvaarallisen yliherkkyysreaktion. Nainen kuoli hoitotoimista huolimatta.

Poliisi tutki tapausta kuolemantuottamuksena, josta epäiltiin viittä Harjulan sairaalan henkilökuntaan kuulunutta työntekijää.

Keskuskeittiössä työskennelleen naisen tehtävänä oli koota tarjottimelle tilattu jälkiruoka potilasta varten. Mansikka-allergiasta kärsineelle potilaalle oli tarkoitettu jälkiruoka, jossa oli maitokiisseliä ja vadelmahilloa.

Työntekijä kertoi ”jostakin syystä” virheellisesti laittaneensa tarjottimelle mansikkaa sisältäneen jälkiruoan, vaikka oli tilauksesta huomannut maininnan mansikka-allergiasta.

Niin ikään keskuskeittiön linjastolla työskennelleen kollegan oli määrä tarkastaa, että koottu annos vastaa potilaskortissa ollutta tilausta. Virheellinen jälkiruoka jäi naiselta kuitenkin huomaamatta.

Hän muistutti, että linjaston läpi kulkee satoja ruoka-annoksia päivässä eikä yhtä annosta kohden jää kovinkaan paljon aikaa.

Harjulan keskuskeittiö muutti traagisen tapauksen jälkeen toimintatapaansa siten, että hengenvaarallista allergiaa potevien annokset kootaan varsinaisen linjaston ulkopuolella, ja kaikista aterianosista laitetaan tuoteselosteet tarjottimelle....naps...
https://www.is.fi/kotimaa/art-2000006669435.html
Pahinta Suomessa on tämän köyhyyden lisäksi henkinen köyhyys. Meiltä puuttuu horisontti, mihin katsoa ja mitä tavoitella.

Alaric

 • Administrator
 • Jäsen^^^
 • *****
 • Viestejä: 25 944
 • Liked: 68033
 • Ei maata ilman kansaa, ei kansaa ilman verilinjaa
Vs: Perussuomalaisten puolueohjelmat
« Vastaus #99 : 19.10.2020, 22:10:58 »
^ Ylläolevan kaltaiset tapaukset antavat kyllä varsin huolestuttavaa kuvaa puolueen sisäisestä yhyenäisyydestä. On aina kysymyksiä herättävää- mikäli näyttää siltä- ettei vasen käsi tiedä mitä oikea tekee.

Tämäkin tapaus valitettavasti kertoo siitä, ettei valtuutetut ole perillä asioista- mistä heidän pitäisi perillä olla. Ei pitäisi olla mahdollista, että näin alkeelliseen "virheeseen" sorrutaan, näinkin tärkeässä asiassa. Kokoomuksen lapaan syöttö on aina huono syöttö. Se syöttö ei palvele suomalaista työntekijää, vaan on yleensä syöttö federalistien ylikansalliseen lapaan.

 Kunnan siivous ja ruokapalvelut on naisten työpaikkoja. Voi olla ettei siellä montaa ps kannattajaa ole, ja jos joku onkin, niin hänen tekee nyt mieli kaivautua lattianrakoon.

Tässähän ei toki ole kyse PS-kannattajien määrästä tietyissä ammattiryhmissä (olisi kovin lyhytnäköistä ja typerää ajatella, että eipä tämä meidän kannatukseen juuri vaikuta, antaa mennä...), vaan persujen isommista linjauksista yksityistämisten, työehtosopimuskikkailun sekä paikallisen sopimisen ym. seikkojen suhteen.

Tällaisissa talouteen liittyvissä asioissa puolueen linjanvedot ovat nähdäkseni kovin epämääräisiä. Puhutaan "terveen järjen talouspolitiikasta", joka voi sitten tarkoittaa käytännössä melkein mitä tahansa. Minua ainakin kiinnostaisi tietää (ja varmaan joitain PS:n äänestäjiäkin) mitä siellä puolueessa oikeasti aiotaan tällaisissa konkreettisissa asioissa ajaa erityisesti valtakunnallisesti. Vai ollaanko ihan tarkoituksella epämääräisiä, jotta voidaan mennä eteenpäin aina tapauskohtaisesti kauppaa käyden ilman varsinaisia periaatteita?

Mutta ehkäpä puolue luottaa jäsen kellosepän mainitsemaan "pienimmän yhteisen nimittäjän" taktiikkaan (mainio viesti yllä). Kunhan vain vastustetaan "haittamaahanmuuttoa", niin sen varjolla voidaan sitten ajaa kaikenlaista muutakin, josta ei niin kauheasti ole puhuttu ääneen.
Ei ota vieraat milloinkaan
kallista perintöänne.
Tulkoot hurttina aroiltaan!
Mahtuvat multaan tänne.

Kim Evil-666

 • Kannatusjäsen
 • Jäsen^^^
 • ****
 • Viestejä: 13 624
 • Liked: 66330
 • 'Hvis lyset tar os'
Vs: Perussuomalaisten puolueohjelmat
« Vastaus #100 : 19.10.2020, 22:49:56 »
^ Tässä oikeastaan kiteytyy se ongelma, että kansallismielisestä vinkkelistä puolue on aivan liian hajanainen joukko. Kansallismielisillä toimijoilla ei voi olla eriäviä näkemyksiä sellaisista linjoista, jotka suoraan vaikuttavat omien kansalaistensa hyvinvointiin ulkopuolisten toimijoiden etujen ajamana.

Mielestäni kansallismielisen puolueen tulee aina- ja joka päätöksessä nojata Suomen- ja suomalaisten hyvinvoinnin edistämiseen. Tämä koskee maahanmuuttopolitiikan lisäksi eritoten talouspolitiikkaa. Puolueen on yksinkertaisesti keksittävä keinot sille, ettei ylikansalliset voimat saa otetta kansallisten toimijoiden kustannuksella omalla maaperällämme, vaan niitä tulee käyttää vain- ja ainoastaan silloin, jos ne hyödyttävät Suomea ja suomalaisuutta, eivätkä ole syömässä niitä. Kaivostoiminta on hyvänä esimerkkinä siitä, kuinka voitot sosialisoidaan ulkomaille- ja paskat jäävät suomalaisten kontolle, veronmaksajien toimiessa tämän kaiken irvokkuuden maksajina.

Suomea- ja suomalaisia tukevia toimia on edistettävä kaikin mahdollisin keinoin, eikä tällaisissa asioissa voi uskottavasti tehdä minkäänlaisia lehmänkauppoja. Mikäli keinot eivät riitä, se on sitten niin. Lehmänkaupoista tulee kuitenkin pidättäytyä loppuun asti- ja jättäytyä pois kaikesta suhmuroinnista.
Pohjoinen Perkele! Arktisen alueen Eko-Mörökölli!
Oma polku- kiveen hakattu!

"Tässä on viisaus. Jolla ymmärrys on, se laskekoon pedon luvun; sillä se on ihmisen luku. Ja sen luku on kuusisataa kuusikymmentä kuusi."

Charlie

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 782
 • Liked: 2771
 • terrorijärjestöt lakkautettava
Vs: Perussuomalaisten puolueohjelmat
« Vastaus #101 : 20.10.2020, 01:21:18 »
Kaikkea ei voi saada, jollei saada vähintään 50 prosentin kannatusta. Minua ei talouspoliittisten näkemysteni takia kokoomusyhteistyö haittaa, päinvastoin. Mutta erona teihin ylläkirjoittaneisiin, pystyisin hyvin elämään sen kanssa, että PS olisi vasemmistohallituksessakin. Kunhan humanitaariselle maahanmuutolle laitetaan isoa kapulaa pinnojen väliin, torjutaan radikaalein ilmastoesimerkkijohtajuus, ei jaella suomalaisilta verotettuja miljardeja Etelä-Eurooppaan eikä kehitysmaihin, pysäytetään sananvapauden mureneminen eikä kiusata yksityisautoilijaa määrättömästi, se riittää. Jaelkoon hallituskumppanit vapaasti vappusatasiaan ja luokoon maakuntahimmeleitä, jos se heidät onnelliseksi tekee. Jotainhan täytyy politiikassa antaa jos meinaa saada.

Kategorinen kieltäytyminen hallitusyhteistyöstä on halltuksen muodostamista mallintavassa peliteoriassa aina huono veto. Orpo kieltäytyi viime vaalien alla yhteistyöstä PS:n kanssa ja sai sen seurauksena niin surkean tarjouksen Rinteeltä, että maahan muodostui punamultahallitus. Orpo on katsonut peiliin ja siksi puheet PS:stä ovat muuttuneet. Onko vasemmistosta oppimaan Orpon virheestä?

Akseli Erkkilä

 • Jäsen^^
 • **
 • Viestejä: 117
 • Liked: 105
Vs: Perussuomalaisten puolueohjelmat
« Vastaus #102 : 29.11.2020, 22:04:59 »
Kaikkea ei voi saada, jollei saada vähintään 50 prosentin kannatusta. Minua ei talouspoliittisten näkemysteni takia kokoomusyhteistyö haittaa, päinvastoin. Mutta erona teihin ylläkirjoittaneisiin, pystyisin hyvin elämään sen kanssa, että PS olisi vasemmistohallituksessakin.

Erona on sekin, että monelle pienituloiselle äänestäjälle pienikin leikkaus vaikeuttaa elämää ihan eri lailla kuin keskituloiselle vastaava veronkorotus.

Ei siinä mitään ihmeellistä ole, että yhteiskunnassa jossa on monia kilpailevia intressejä joutuu iso puolue viimeistään hallitusvastuuseen joutuessaan tekemään valintoja näiden intressien välillä. Nykyään vain keskustelu on sen laatuista, että se valinnan paikka viivästyy tosiaan sinne kun puolue on hallituksessa. Viime vaaleissakin puhuttiin vain tuulimyllyistä ja lihansyönnistä, kiitos toimittajien.

Phantasticum

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 5 046
 • Liked: 3656
Vs: Perussuomalaisten puolueohjelmat
« Vastaus #103 : 08.01.2021, 19:25:08 »
Aihe sopii tänne paremmin, vaikka Hommassa on oma ketjunsa hoiva-alalle.

Valtamedia uutisoi muutama päivä sitten, että Suomea uhkaa vakava hoitajapula, ja siksi EU:n ulkopuolelta Filippiineiltä on tarkoitus rekrytoida tuhatmäärin uusia hoitajia. Tällaisia suunnitelmia on Päijät-Hämeen hyvinvointiyhtymän lisäksi Mehiläisellä ja Attendolla. Ammattijärjestö Tehy ei ole ollut asiasta varauksettoman ilahtunut.

Katsoin muutaman nimekkään perussuomalaisen Twitterin, olisiko siellä jotain kannanottoa asiaan. En löytänyt. Myöskään Suomen Uutiset ei ole katsonut asiakseen uutisoida asiasta.

Perussuomalaiset ei paljon muusta puhu kuin maahanmuutosta, mutta hassua kyllä minulla ei ole mitään käsitystä, miten perussuomalaiset kenties suhtautuu EU:n ulkopuolelta tulevien hoitajien (laajaan) maahanmuuttoon.

Onko filippiiniläishoitajien maahanmuutto puolueen mielestä sitä halpatyövoimaksi kutsuttua maahanmuuttoa, vai onko se työperäistä maahanmuuttoa parhaimmillaan? Jos ei ole, miksi puolue ei ole ottanut asiaan kantaa. Jos taas on, miten alkuun mahdollisimman alhaiseen palkkaluokkaan eli hoiva-avustajiksi työllistyvät, kotimaassaan sairaanhoitajan koulutukseen saaneet filippiiniläiset hoitajat eroavat Närpiön tomaatinpoimijoista?

Lainaus
Hoitajapula alkaa näkyä yhä pahemmin Suomessa. Hoitajien eläköityminen, uusi hoitajamitoitus ja alan huono vetovoima tuntuvat etenkin vanhusten palveluissa ja kotihoidossa. Siksi sekä yksityiset että julkiset sotealan toimijat ovat turvautumassa yhä enemmän ulkomailta hankittujen hoitajien apuun.

Päijät-Hämeen hyvinvointiyhtymässä on aiemmin palkattu yksittäisiä ulkomaalaisia hoitajia. Ennen joulua yhtymä päätti kilpailuttaa ulkomaalaisia hoitajia rekrytoivia yrityksiä palkatakseen 50 hoitajaa yhtymälle. Hoitajien koulutukseen ja maahantuloon on varattu 500 000 euroa.

Talousvaikeuksien kanssa kamppailleen yhtymän henkilöstö nousi takajaloilleen.

[...]

YLE: Hoitajapula pahenee Suomessa ja filippiiniläishoitajia palkataan taas apuun – rekrytoinneissa eettisiä ongelmia

Uuno Nuivanen

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 25 787
 • Liked: 52654
Vs: Perussuomalaisten puolueohjelmat
« Vastaus #104 : 08.01.2021, 19:36:39 »
Kalliiksi tulee filippiiniläinen hoitsu, jos perässä tulee 15-henkinen perhe eläteiksi.

Seurailija

 • Jäsen^^
 • **
 • Viestejä: 294
 • Liked: 410
 • Korona-Suomen virallinen ilonpilaaja
Vs: Perussuomalaisten puolueohjelmat
« Vastaus #105 : 08.01.2021, 20:39:50 »
Kalliiksi tulee filippiiniläinen hoitsu, jos perässä tulee 15-henkinen perhe eläteiksi.

Onneksi filippiiniläisillä ei ole ihan niin paljon lapsia.
On muuten jämäkintä Halla-aho-kritiikkiä pitkään aikaan!  ;D

Nuivanlinna

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 10 116
 • Liked: 7656
 • Jäitä hattuun.....
Vs: Perussuomalaisten puolueohjelmat
« Vastaus #106 : 08.01.2021, 20:58:09 »
Lainaus
Ennen joulua yhtymä päätti kilpailuttaa ulkomaalaisia hoitajia rekrytoivia yrityksiä palkatakseen 50 hoitajaa yhtymälle. Hoitajien koulutukseen ja maahantuloon on varattu 500 000 euroa.

500000€:50hoitajaa=10000€/hoitaja.
Eli jokaisesta tuontihoitajasta maksetaan korruptiokoulutuskonsulttifirmalle kymppitonni?

Hyvät siskot taas säätävät, kuten tässäkin tapauksessa. Kokoomussisaret veronmaksajan piikkiin autokaupoilla:
Lainaus

Autokauppa johti rikosilmoitukseen: Korruptioepäily kehitysvammaisille palveluja tuottavan kuntayhtymän johdossa

https://www.iltalehti.fi/kotimaa/a/4f82a8b0-c289-48e1-8d92-c36b16a80bc5
Entisen toimitusjohtajan autokaupat johtivat lisäselvityksiin ja lopulta rikosilmoituksen tekoon. Eteva tuottaa kehitysvammaisten ja vammaisten palveluja kymmenillä miljoonilla euroilla vuodessa.
Toimitusjohtaja osti työsuhde-Volvonsa itselleen edullisella hinnalla.
Autokauppojen selvittäminen johti muiden epäselvyyksien paljastumiseen.
Kuntayhtymä teki lopulta rikosilmoituksen hallituksen puheenjohtajan ja entisen toimitusjohtajan toimista.
Kuntayhtymä Eteva on pyytänyt poliisia selvittämään entisen toimitusjohtajansa Katrina Harjuhahto-Madetojan (kok) sekä hallituksen puheenjohtaja Annika Warras-Stjernvallin (kok) toimia. Yhtymän neljääkymmentäviittä omistajakuntaa edustava yhtymäkokous on pidättänyt puheenjohtajan tehtävästään ja asettanut tilapäisen valiokunnan arvioimaan, nauttiiko kuntayhtymän hallitus luottamusta.

Hallitus oli kesäkuussa 2020 päättänyt olla tekemättä tutkintapyyntöä tarkastuslautakunnan havaitsemasta väärinkäytösepäilystä koskien toimitusjohtajan autokauppaa....jatkuu.
Pahinta Suomessa on tämän köyhyyden lisäksi henkinen köyhyys. Meiltä puuttuu horisontti, mihin katsoa ja mitä tavoitella.

artti

 • Vihjeettömät
 • Jäsen^^^
 • *
 • Viestejä: 2 667
 • Liked: 1743
 • Ajattele isommin Ajattele kaukonäköisemmin
Vs: Perussuomalaisten puolueohjelmat
« Vastaus #107 : 14.05.2021, 01:55:16 »
Perussuomalaiset perustuivat alunperin Suomen Maaseudunpuolueen karismaattiseen populistiseen keskustavasemmistolaiseen perintöön, joka siirtyi Halla-ahon siiven valtaannousun mukana talousoikeistolaisemmaksi ja kansallismielisemmäksi ja maahanmuuttokriittiseksiSUOMEN MAASEUTUPUOLUEEN PUOLUEOHJELMA

Hyväksytty Suomen Maaseudun Puolueen puoluekokouksessa Helsingissä 31.7.-1.8.1992

https://www.fsd.tuni.fi/pohtiva/ohjelmalistat/SMP/778PERUSSUOMALAISEN PUOLUEEN YLEISOHJELMA

Hyväksytty 1. puoluekokouksessa 26.11.1995 Kokkola

https://www.fsd.tuni.fi/pohtiva/ohjelmalistat/PS/400PERUSSUOMALAISET RP.
PERIAATEOHJELMA

19.10.2018

https://www.fsd.tuni.fi/pohtiva/ohjelmalistat/PS/1302

Lainaus
PERUSSUOMALAISET RP.
PERIAATEOHJELMA

19.10.2018

ISÄNMAA JA OIKEUDENMUKAINEN YHTEISKUNTA VAATIVAT PUOLUSTAJAN

Perussuomalaiset on isänmaallinen ja kristillissosiaalinen puolue, joka edistää kansallista etua. Me arvostamme ja haluamme korostaa tavallisten ihmisten ääntä ja roolia politiikassa, kulttuurissa ja historiassa. Perussuomalaisten huomion keskiössä ei ole yksittäinen ammattikunta tai muu suppea eturyhmä vaan suomalaiset kokonaisuudessaan. Olemme vanhanaikaisen ja epäoikeudenmukaisen eturyhmäpolitiikan yläpuolella.

Isänmaalliseen ja oikeudenmukaiseen politiikkaan kuuluu vähäosaisten, huono-onnisten ja syrjäytyneiden suomalaisten auttaminen. Haluamme tukea apua tarvitsevia ensisijaisesti oman maamme sisällä. Tätä kutsumme sisäiseksi solidaarisuudeksi. Puolueemme haluaa edistää työntekoa ja yrittämistä ja sillä tavoin maamme talouden vahvistumista ja kilpailukykyä.

Kansallismielisen ajattelun mukaan kansat ansaitsevat tasavertaisen mahdollisuuden saada päättää omista asioistaan. Suomalaisilla ei ole oikeutta ryhtyä määräilemään muita, eikä muilla ole oikeutta määräillä meitä. Haluamme puolustaa suomalaisten omaa päätäntävaltaa, siis kansallista itsemääräämisoikeutta.

Kuten puolueemme nimi kertoo, politiikkamme perustuu Suomen historiaan ja suomalaiseen kulttuuriin. Historia ei tule valmiiksi eikä kulttuuri ole muuttumaton. Silti voimme usein helposti kertoa, mitä suomalaisuus on, mitä siihen kuuluu ja mikä on meille vierasta. Suomalaisuus tuntuu sydämessä.

Julkisen vallan pitää auttaa suomalaisia kehittymään, jotta maamme kehittyy. Muun muassa tästä syystä perussuomalaiset on sivistystä ja koulutusta puolustava liike. Puolueemme kutsuu kaikkia suomalaisia rakentamaan oikeudenmukaista yhteiskuntaa ja osallistumaan historian kirjoittamiseen.

Toimintamme perustana ovat oikeudenmukaisuus, inhimillisyys, rehellisyys ja tasa-arvo. Kunnioitamme työtä, yrittämistä, totuutta ja yksilön henkistä kasvua. Maailmankuvassamme oleellista on arvostaa yksilöä sellaisenaan ja osana merkityksellisiä yhteisöjään, kuten perhettä.

Sukupolvet ylittävänä tavoitteenamme on kestävä kehitys kaikilla hyvinvoinnin mittareilla tarkasteltuna: Maamme tulee jättää uusille sukupolville sosiaalisesti, taloudellisesti, sivistyksellisesti ja ekologisesti sekä moraaliselta tasoltaan paremmassa kunnossa kuin se on tänä päivänä.

SUORAA PUHETTA EI SAA PELÄTÄ

Perussuomalaiset on suorapuheinen puolue. Joskus totuus voi olla kuin solvaus, mutta olemme silti sen puolella. Perussuomalaiset arvostaa sananvapautta demokraattisen yhteiskunnan tärkeänä arvona. Kompromissit kuuluvat politiikkaan, mutta valtaa ei pidä tavoitella vaikenemalla eikä totuutta vääristelemällä.

Perussuomalaiset on rohkea puolue, joka kantaa huolta perusasioista. Emme rakenna poliittisia ohjelmiamme epäselvien käsitteiden varaan emmekä välitä hokea kauniita sanoja, vaikka ne kuinka olisivat valtavirtaa. Ohjelmamme perustuvat tosiasioihin ja ovat asiapitoisia, eteenpäin vieviä ja johdonmukaisia. Me kerromme, mitä asiat tarkoittavat käytännössä.

Politiikassa, kuten muillakin elämänalueilla, viisaus merkitsee kykyä hahmottaa todellisuutta. Kannustamme ihmisiä ajattelemaan itse omilla aivoillaan. Luotamme suomalaisten kykyyn tehdä hyviä päätöksiä ja oppia virheistä. Aikuisia ihmisiä ei ole syytä holhota.

Suorapuheinen eri näkökulmista keskusteleminen edistää toisten ihmisten ymmärtämistä. Se edistää myös poliittisen järjestelmän toimivuutta. Perussuomalaiset ei pelästy erimielisyyttä. Sananvapauden täysimääräinen kunnioittaminen ja avoin yhteiskunnallinen keskustelu kuuluvat jokaiseen kehittyneeseen ja arvokkaaseen yhteiskuntaan.

SUOMALAISUUS ON JA TUNTUU

Suomi on suomalaisten koti. Jokaisella suomalaisella on kotimaassaan oikeus asumiseen, terveydenhuoltoon, koulutukseen, riittävään toimeentuloon ja turvallisuuteen. Yksilön ihmisarvoiseen elämään kuuluu oikeus vaikuttaa häntä itseään koskeviin asioihin.

Mikään perinne, asenne tai toimintatapa ei yksinään ole suomalaisen kulttuurin ydin, vaan kulttuurimme on kielen, monien tapojen, arvojen, symbolien ja muiden asioiden ainutlaatuinen yhdistelmä. Me tunnemme suomalaisuuden sydämessämme, ja se säilyy siellä maailman muutoksesta huolimatta.

Perussuomalaiset näkee, että valtio on olemassa ihmisiä varten eikä toisinpäin - suomalaisia ei pidä alistaa hallintoalamaisiksi. Me kannustamme ihmisiä puhumaan, vaikuttamaan, olemaan eri mieltä ja osallistumaan. Yhteiskunnan kehittyminen vaatii kuitenkin yhteisöllisyyttä ja yhdessä ponnistelua.

Vastustamme pöhöttynyttä valtiota, jota huudetaan apuun aina, kun ollaan jotakin vailla. Perussuomalaiset maksavat kohtuullisia veroja mielellään, kun ne käytetään suomalaisten ja perusasioiden hyväksi.

Perussuomalainen Suomi on myös kansainvälinen. Kansat ovat vuosisatoja olleet vuorovaikutuksessa keskenään ja omaksuneet toisiltaan tapoja ja käytäntöjä. Kansallismielisyyteen kuuluu, että kansa saa itse säädellä kansainvälisyyden tasoa ja ilmenemismuotoja. Kansainvälisyys edellyttää kansojen olemassaoloa.

EMME LUPAA SEN OLEVAN HELPPOA

Perussuomalaisille äänestäjä on politiikan pomo. Kansalaiset haluavat valita edustajikseen henkilöitä, joiden kanssa heillä on asioista samanlaiset näkemykset tai mielipiteet. Äänestäjän tulee voida joko palkita tai rangaista päättäjiä suosiolla tai epäsuosiolla. Tämä on vallan tärkein suojamekanismi.

Itsenäinen valtio on paras paikka demokratialle. Jos me suomalaiset emme päätä omista asioistamme, joku muu päättää puolestamme. Sopimuksista, jotka olennaisesti ja peruuttamattomasti heikentävät itsemääräämisoikeuttamme, on pysyttävä erossa.

Demokratia ei voi toteutua, jos ihmiset eivät voi vaikuttaa omiin asioihinsa. Yksilöiden vapaus ja valtion itsemääräämisoikeus ovat siis demokratian edellytys. Me luotamme Suomeen ja suomalaisiin.

Puolueen, poliitikon ja päätöksentekijän velvollisuus on lisätä kansalaisten yhteiskunnallista ymmärtämystä ja helpottaa ihmisten osallistumista maamme kehittämiseen. Perussuomalaisen politiikan huipulla on Suomen kansa, joka tavoittelee arvokasta, oikeudenmukaista ja hyvää elämää itselleen ja tuleville sukupolville.


« Viimeksi muokattu: 14.05.2021, 12:13:54 kirjoittanut artti »
Jäljentävä paperi äänestyslapun alla on äänestäjän kuitti
Provosoiminen on toimintaa, jonka tavoitteena on negatiivinen reaktio (omalla vastuulla)
Pelkureilla ei ole demokratiaa
Tulevaisuusorientoidu positiivisesti

Phantasticum

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 5 046
 • Liked: 3656
Vs: Perussuomalaisten puolueohjelmat
« Vastaus #108 : 15.12.2021, 20:18:14 »
Ei kyllä persutkaan vakuuta. Sakari Puisto:

Lainaus käyttäjältä: SK
"Esimerkiksi 3 000 euron nyrkkisääntöön pitää suhtautua joustavasti. Henkilön ansiot voivat nousta tulevaisuudessa tai yritys voi tehdä alkuun päästyään parempaa tulosta. Uskoisin, että voimme tästä joustaa."

Vastapainoksi kokoomuksen pitäisi esimerkiksi suostua säilyttämään tarveharkinta.

"Näistä palasista saadaan yhteisymmärrys."

Miten arvioidaan, nousevatko jonkun tulot tulevaisuudessa?

En ole jaksanut viitsinyt referoida persujen ensi vuoden vaihtoehtobudjettia, joka julkistettiin parisen viikkoa sitten. Ilmeisesti kukaan muukaan ei ole jaksanut tai viitsinyt, koska en ole huomannut ainakaan puolueen omissa ketjuissa yhtään kommenttia aiheesta. Olen lukenut vain kuvallisen yhteenvedon.

Työperäisen maahanmuuton kohdalla todetaan, että perussuomalaiset "ei vastusta todellisten kansainvälisten osaajien tuloa". Samassa yhteydessä todetaan sananmukaisesti myös niin, että puolue ei vastusta sitä : "-- että integroitumiskykyinen henkilö tulee Suomeen tekemään työtä, josta saatavalla palkalla hän tulee toimeen".

Tämä on aika ympäripyöreä muotoilu siihen nähden, että vielä jokin aika sitten puolue rummutti 3000 euron minimikuukausipalkkaa. Varmasti pienellä palkalla on mahdollista tulla toimeen, kun kerta sosiaalietuuksistakin on varaa lähettää osa kotimaahan.

Suomen Uutiset: PS-vaihtoehtobudjetin julkaisu 10.30 alkaen – suora lähetys

Julkisuudessakin aihe ohitettiin aika nopeasti. Iltalehden Mika Koskinen oli yksi harvoista ellei ainoa toimittaja, jolla oli jotain sanottavaa perussuomalaisten vaihtoehtobudjetista. Tuomio oli murskaava.

Lainaus
Valtion velkaantumisesta huolissaan oleva PS ottaisi ensi vuonna yhtä paljon velkaa kuin Sanna Marinin (sd) hallitus.

Pääoppositiopuolue perussuomalaiset julkisti vaihtoehtobudjettinsa tiistaina.

Se on hämmentävää luettavaa.

Jo johdannossa puolue kertoo olevansa huolissaan valtion velkaantumisesta.

[...]

Mikä on PS:n vaihtoehto Suomen vastuuttomalle velkaantumistahdille?

Sellaista ei ole.

Ei ainakaan ensi vuodelle, jota varten varjobudjetteja nyt laaditaan.

Totuus paljastuu varjobudjetin numerolehdeltä.

Kun PS-vaihtoehdon valtion määrärahojen vähennykset ja lisäykset sekä veronkorotukset ja veronalennukset on otettu kaikki huomioon, lopputulokseksi saadaa 47 miljoonaa euroa vähemmän velkaa kuin Sanna Marinin (sd) hallituksen esityksessä.

[...]

Tätäkin taustaa vasten voi sanoa, että PS:n varjobudjetti vajaan seitsemän miljardin euron alijäämineen on megaluokan vitsi, ainakin velkaantumisen osalta.

IL: Kommentti: PS:n varjobudjetti on megaluokan vitsi

Kun nämä kaksi hyvin keskeisellä sijalla perussuomalaisten ohjelmassa ollutta asiaa ovat olleet pelkkää tyhjänpuhumista, miten mahtaa käydä työperäiselle maahanmuutolle. Se on nyt kuultu, että puolue ei vastusta työperäistä maahanmuuttoa, mutta palkan pitää olla vähintään kolme tonnia kuukaudessa. Muiden puolueiden mielestä tavoite on epärealistinen. Kuinka paljon puolue tulee vastaan, jos tästä muodostuu yksi kynnyskysymyksistä. Jos puolue luopuu vaatimuksistaan, alkaako taas sama selittely, että joo niin kyllä olikin epärealistista vaatia kolmen tonnin kuukausipalkkaa.

Veikkaan, että perussuomalaiset antavat periksi myös työperäisessä maahanmuutossa tavalla tai toisella, mikäli sillä saa hallituspaikan.

En pystynyt kirjoittamaan tätäkään viestiä arvostelematta perussuomalaisia. Sori siitä. Puolueen helmasynti on, että se kertoo ensin tavoitteensa ja omalla tavallaan lupaa ei koskaan konkreettisesti vaan nimenomaan abstraktilla tasolla jotain, toisin sanoen puolue luo tietynlaisen illuusion. Kun vaalikarjaan on saatu iskostettua jokin tavoite tai lupaus, sen jälkeen puolue alkaa pikku hiljaa murentaa tai lipsua omista tavoitteistaan tai lupauksistaan.

Aiemmin oli puhetta myös hoitoalan maahanmuuttajista. En löytänyt näin äkkiä uutista, mutta uutisen mukaan perussuomalaiset ratkaisisi hoitajapulan muulla tavoin kuin tuomalla hoitajia ulkomailta. Katsotaan, muuttuuko mieli matkan varrella.

Roope

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 40 369
 • Liked: 134446
Vs: Perussuomalaisten puolueohjelmat
« Vastaus #109 : 15.12.2021, 20:48:15 »
Julkisuudessakin aihe ohitettiin aika nopeasti. Iltalehden Mika Koskinen oli yksi harvoista ellei ainoa toimittaja, jolla oli jotain sanottavaa perussuomalaisten vaihtoehtobudjetista. Tuomio oli murskaava.

Lainaus
Valtion velkaantumisesta huolissaan oleva PS ottaisi ensi vuonna yhtä paljon velkaa kuin Sanna Marinin (sd) hallitus.

[...]

Tätäkin taustaa vasten voi sanoa, että PS:n varjobudjetti vajaan seitsemän miljardin euron alijäämineen on megaluokan vitsi, ainakin velkaantumisen osalta.

IL: Kommentti: PS:n varjobudjetti on megaluokan vitsi

Toisaalta oikeutettua, mutta valtion holtitonta velkaantumistahan ei päätetä yhdessä budjetissa vaan niissä The Puolueen pitkän linjan päätöksissä (ilmastopolitiikka, maahanmuuttopolitiikka, EU-politiikka), joihin sitoutumalla (vuoden 2035 hiilineutraalisuus, haittamaahanmuuton houkuttelu, EU-tukipaketit) Suomi pakotetaan ottamaan lisää velkaa tästä ikuisuuteen.

Varjobudjetti on huono keino tuoda julki se, että esimerkiksi äskeisen pakolaiskiintiön nostamisen todelliset kustannukset (tai vastaavasti sen pienentämisen säästöt) eivät ole vain budjettiesityksen muutama miljoona euroa vaan tulijoiden elinkaarikustannusten pitkänä häntänä satoja miljoonia euroja jokaisen vuoden uudelta lisäporukalta.
Mediaseuranta - Maahanmuuttoaiheiset uutiset, tiedotteet ja tutkimukset

Phantasticum

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 5 046
 • Liked: 3656
Vs: Perussuomalaisten puolueohjelmat
« Vastaus #110 : 22.03.2022, 19:52:03 »
Kun nämä kaksi hyvin keskeisellä sijalla perussuomalaisten ohjelmassa ollutta asiaa ovat olleet pelkkää tyhjänpuhumista, miten mahtaa käydä työperäiselle maahanmuutolle. Se on nyt kuultu, että puolue ei vastusta työperäistä maahanmuuttoa, mutta palkan pitää olla vähintään kolme tonnia kuukaudessa. Muiden puolueiden mielestä tavoite on epärealistinen. Kuinka paljon puolue tulee vastaan, jos tästä muodostuu yksi kynnyskysymyksistä. Jos puolue luopuu vaatimuksistaan, alkaako taas sama selittely, että joo niin kyllä olikin epärealistista vaatia kolmen tonnin kuukausipalkkaa.

Veikkaan, että perussuomalaiset antavat periksi myös työperäisessä maahanmuutossa tavalla tai toisella, mikäli sillä saa hallituspaikan.

Puolueen helmasynti on, että se kertoo ensin tavoitteensa ja omalla tavallaan lupaa ei koskaan konkreettisesti vaan nimenomaan abstraktilla tasolla jotain, toisin sanoen puolue luo tietynlaisen illuusion. Kun vaalikarjaan on saatu iskostettua jokin tavoite tai lupaus, sen jälkeen puolue alkaa pikku hiljaa murentaa tai lipsua omista tavoitteistaan tai lupauksistaan.

Aiemmin oli puhetta myös hoitoalan maahanmuuttajista. En löytänyt näin äkkiä uutista, mutta uutisen mukaan perussuomalaiset ratkaisisi hoitajapulan muulla tavoin kuin tuomalla hoitajia ulkomailta. Katsotaan, muuttuuko mieli matkan varrella.

Perussuomalaiset oli mukana eilen päättämässä ja äänestämässä hankkeen puolesta, kun Turun kaupunginhallitus päätti että hoitajia ruvetaan tuomaan Filippiineiltä. Sairaanhoitajan koulutuksen omassa kotimaassaan saaneiden hoitajien on tarkoitus aloittaa hoiva-avustajina. Hoiva-avustajan kuukausipalkka on noin 1 900 euroa kuukaudessa, joten voi hyvin sanoa filippiiniläishoitajien tuonnin olevan matalapalkkaista työperäistä maahanmuuttoa EU:n ulkopuolelta, jota perussuomalainen puolue on puheissaan kovasti vastustanut.

Perussuomalaisten Juha Anttila perustelee hoitajien tuonnin olevan pakko, koska muutakaan ratkaisua ei hänen mukaansa ollut. "Meidän kantamme on kriittinen kyllä." Kyllä. Perussuomalaisten kriittisyydet ovat vuosien varrella tulleet tutuiksi. Jutut kokonaan linkeissä sekä kaupunginhallituksen esityslista ja henkilöstöjärjestöjen kannanotto.

Lainaus
"Tämä on kolonialismia" – Turku teki filippiiniläisistä hoitajista päätöksen, jota lähes kaikkien puolueiden oli vaikea hyväksyä

Turku palkkaa hoitajia Filippiineiltä. Enemmistö puolueista hyväksyy suunnitelmat "pitkin hampain". Hoitoalan palkat ovat Turussa pienempiä kuin naapurikunnissa.

Turun kaupunginhallitus päätti maanantaina ryhtyä tuomaan hoitajia Filippiineiltä. Ensi vaiheessa Turkuun palkataan korkeintaan 40 filippiiniläistä sairaanhoitajaa, jotka kuitenkin aloittavat työnsä hoiva-avustajina.

Kaupunkia riivaa vakava hoitajapula. Toisaalta Turku on saanut kritiikkiä siitä, että se maksaa hoiva-alan työntekijöilleen pienempää palkkaa kuin naapurikunnat.

Kansliapäällikkö Tuomas Heikkisen tekemän esityksen mukaan Turku tekee sopimuksen kuntien omistaman Sarastia Rekryn kanssa, joka puolestaan on neuvotellut filippiiniläisten hoitajien rekrytoimisesta hyvinkääläisen Silkkitie Oy:n kanssa.

Vierastyövoimaan turvautuminen ei ollut puolueille helppo ratkaisu. Kokoomuksen ryhmä asettui alkuperäisen esityksen kannalle, mutta muista ryhmistä kuului nurinaa.

Perussuomalaisten Juha Anttilan mukaan nykyisessä tilanteessa filippiiniläiseen työvoimaan on pakko turvautua.

"Meidän kantamme on kriittinen kyllä, koska kukaan ei ole osoittanut mitään muutakaan keinoa. Hoitolaitoksissa ollaan kädet pystyssä, työt jäävät tekemättä, koska työntekijöitä ei vain ole."

HS: "Tämä on kolonialismia" – Turku teki filippiiniläisistä hoitajista päätöksen, jota lähes kaikkien puolueiden oli vaikea hyväksyä

Perussuomalaisten oma aviisi ei ole kirjoittanut aiheesta mitään. Vielä tammikuussa Suomen Uutiset otsikoi, että perussuomalaiset haluaa työllistää suomalaisia ammattilaisia, koska potilaalla ja hoitajalla pitää olla yhteinen kieli.

Lainaus
Pian valittavat aluevaltuustot joutuvat ratkaisemaan kysymyksen, mistä uusille hyvinvointialueille saadaan töihin riittävästi hoitajia ja muuta terveydenhuollon henkilökuntaa sekä sosiaalityön ammattilaisia. Vasemmistoliiton ja kokoomuksen vastaus on työperäinen maahanmuutto, kokoomus olisi jopa kymmenkertaistamassa ulkomaiset rekrytoinnit. Perussuomalaiset suosii mieluummin kotimaista työvoimaa, sillä suomessa lääkärien ja hoitajien on osattava kotimaisia kieliä.

Perussuomalaiset parantaisi työoloja

Perussuomalaiset esittää yleisesti työn verotuksen keventämistä, joka toimena paitsi nostaa työllisyyttä myös pienentää valtion menoja. Verotuksen keventäminen samalla vahvistaa palkansaajan ostovoimaa.

Perussuomalaisten Jani Mäkelä huomauttikin, että palkan tulisi riittää elämiseen, jolloin on samalla huomioitava, ettei arkielämän kuluja nosteta. Mäkelä nosti myös esille, että hyvinvointialueilla on parannettava hoitajien työoloja.

– Hoitohenkilöstön työtä on keskitettävä hoitamiseen. Sairaanhoitajilta, lähihoitajilta ja jopa lääkäreiltä tulee paljon palautetta siitä, että työajasta kuluu kohtuuttoman paljon tietojärjestelmien käyttämiseen. Kun hoitohenkilökunta saadaan ohjattua tekemään sitä työtä, johon heidät oikeasti on palkattu, se vähentäisi henkilöstöpulaa, Mäkelä sanoi.

Suomalaisilla tarvittava kielitaito

Mäkelä torjui kansanedustajakollegoidensa Saramon ja Mykkäsen haaveet hoitajavajeen ratkaisemisesta maahanmuutolla.

– Pyrkimyksen pitää olla se, että me saamme suomalaiset töihin hoitamaan suomalaisia. Ennen kuin edes keskustellaan ulkomaisen työvoiman tuonnista, niin kyllä ensin on saatava työllistettyä se meillä jo oleva ammattitaitoinen sotehenkilöstö koulutustaan vastaaviin tehtäviin.

Perussuomalaiset erityisesti myös vaatii, että lääkärien ja hoitajien on osattava suomea. Mäkelä huomautti, että suomalaisilla soteammatilaisilla on jo valmiiksi tarvittava kielitaito potilaan kohtaamiseen.

– Potilaalla ja hoitajalla täytyy olla yhteinen kieli. Siitä ei tule mitään, jos näin ei ole. Hoitajan ja hoidettavan yhteinen kieli on jo itsessään hyvin tärkeä argumentti sille, että me tarvitsemme nimenomaan kotimaista työvoimaa.

Suomen Uutiset: Kokoomus hakisi hoitajat Filippiineiltä ja Ukrainasta – perussuomalaiset haluaa työllistää suomalaisia ammattilaisia: "Potilaalla ja hoitajalla täytyy olla yhteinen kieli"

Turun kaupunginhallitus 21.3.2022: Sarastia Rekry Oy:n henkilöstövuokrauksen palvelusopimuksen solmiminen kansainvälistä rekrytointia varten hyvinvoinnin palvelukokonaisuuteen (linkki)

Henkilöstöjärjestöjen kannanotto asiaan Sarastia Rekry Oy:n henkilöstövuokrauksen palvelusopimuksen solmiminen kansainvälistä rekrytointia varten hyvinvoinnin palvelukokonaisuuteen (linkki)

Nuivanlinna

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 10 116
 • Liked: 7656
 • Jäitä hattuun.....
Vs: Perussuomalaisten puolueohjelmat
« Vastaus #111 : 22.03.2022, 20:32:38 »
"Meidän kantamme on kriittinen kyllä."

Muistan 1994 EU-jäsenyys äänestyksen alla, kun Erkki Tuomioja kiemurteli samaisella "kriittisellä kyllällä".
Sama kuin kritiikitönkin kyllä, on tuo kriittinen kylläkin, siis vain kyllä ja seuraukset tulevat sitten perästä.
Pahinta Suomessa on tämän köyhyyden lisäksi henkinen köyhyys. Meiltä puuttuu horisontti, mihin katsoa ja mitä tavoitella.

Luotsi

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 5 803
 • Liked: 5371
Vs: Perussuomalaisten puolueohjelmat
« Vastaus #112 : 22.03.2022, 21:05:54 »
"Meidän kantamme on kriittinen kyllä."

Muistan 1994 EU-jäsenyys äänestyksen alla, kun Erkki Tuomioja kiemurteli samaisella "kriittisellä kyllällä".
Sama kuin kritiikitönkin kyllä, on tuo kriittinen kylläkin, siis vain kyllä ja seuraukset tulevat sitten perästä.

Tuohan on sama kuin jämäkästi todettu jyrkkä ehkä. Ehkä hieman tuoreutta noihin vanhoihin fraaseihin voisi tuoda julistamalla "periaatteesa ei, käytännössä kyllä!".
*** Lisää rahaa kotiuttamiseen! ***

Pallopääkissa

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 3 536
 • Liked: 7791
 • Kansalliskonservatiivi ja arvokonservatiivi
Vs: Perussuomalaisten puolueohjelmat
« Vastaus #113 : 09.01.2023, 23:42:47 »
Riikka Purra ja Lulu Ranne esittelivät persujen talousohjelman. Mainittiin mm. se että velkaantuminen aiotaan saada nollaan kahdessa vaalikaudessa. Sosiaaliturvasta tehtävä kansalaisuusperusteinen mutta se edellyttää perustuslain muutoksen, joten sitä ei yhdessä vaalikaudessa saada aikaan.

Tuumaustunti: Talouspoliittisen ohjelman julkaisu
https://youtu.be/6QFt-zzkTnE
Lainaus
Puheenjohtaja Riikka Purra ja eduskuntaryhmän 2. varapuheenjohtaja Lulu Ranne esittelevät perussuomalaisten talouspoliittisen ohjelman.

Talousohjelma pdf:nä
https://www.perussuomalaiset.fi/wp-content/uploads/2023/01/TalousOhjelmaPitka%CC%88.pdf
« Viimeksi muokattu: 09.01.2023, 23:51:24 kirjoittanut Pallopääkissa »
Kissafani

Uuno Nuivanen

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 25 787
 • Liked: 52654
Vs: Perussuomalaisten puolueohjelmat
« Vastaus #114 : 07.09.2023, 14:17:59 »
Perussuomalaisten kenttäkirje 7.9.2023 Valheella on lyhyet jäljet

Arvoisa kentän uurastaja,

Aamun Ylen gallupin luvut; SDP 21,4 %(-1,4 %), KOK 21,2 % (+1,4 %) ja PS 18,5 % (-0,7 %); ylittivät hienoiset odotukset huomioiden, että käytännössä koko kesän media kampanjoi hysteerisesti opposition puolesta.  Iloinen yllätys oli, että naiskannatuksemme kääntyi nousuun parjauskampanjan aikana. Samaten yllätti, että herkästi porstuaan vetäytyvien työntekijöiden keskuudessa kannatuksemme vahvistui vastavirtaan, nyt 31,2 % (+0,7 %).  Oikaistu eduskuntavaalikannatuksemme on nyt peräti 21,6 %. Näin siksi, että eduskuntavaaleissa meitä äänestäneistä 15 % on vetäytynyt porstuaan, joka on kannatuksena yli 3 %-yksikköä.

Median taitavasti levittämät valheelliset väitteet

Media levittää taitavasti valheellisia väitteitä puheenjohtaja Riikka Purran vanhoista vieraskirjan kommenteista. Media kääntää asiat päälaelleen niin taitavasti, että se saa julkisuudessa valheellisesti leimattua seksuaalisen häirinnän uhrin syylliseksi. Lukuisista oikaisupyynnöistä huolimatta asioiden todellisen laidan kertomatta jättäminen on valitettavasti tietoinen valinta.

Sosialistit ja ay-liike levittävät valheellista ja asenteellisia väittämiä

Viime viikkojen aikana sosialistit, SDP:n johdolla ja yhdessä ay-liikkeen kanssa, ovat aloittaneet järjestelmällisen valheellisiin ja virheellisiin väitteisiin perustuvan kampanjan kohdistuen työmarkkinauudistuksiin. Konsepti on yrittää hämätä, maalata valkoinen mustaksi ja päinvastoin. Toisin sanoin höynäytettyjen äänillä päästä viekkaudella ja vääryydellä kiinni takaisin vallan kahvaan. Siinä sivussa esitetään valheellisia väittämiä kuten, että olisimme muka myyneet maahanmuuttokirjauksia vastaan vaaliohjelmamme muut tavoitteet. Lupasimme säilyttää yleissitovuuden ja korostaa ay-liikkeen roolia. Toteutimme lupauksemme työllä ja vaivalla. Neuvottelut katkesivat kahdesti, mutta emme taipuneet.

Valitettavasti tiedotusvälineet ovat surutta levittäneet sosialistien valheellisia väitteitä. Väärät todistukset meistä kuten sairaussakko, potkulaki, luottamusmiesjärjestelmän romuttaminen ja naisvaltaisten alojen palkankorotusten ovat esimerkkejä, joilla pyritään kiihottamaan ihmisiä vihaan perussuomalaisia kohtaan.

Perussuomalaisen peräänantamattomuuden vuoksi pieni- ja keskituloisten verotus kevenee, vaikka SDP väittää toista. Ansiosidonnaisen kestoa ei lyhennetä, kuten lupasimme vaaliohjelmassamme. Ansiosidonnaisen päivärahan määrää porrastetaan maltillisesti työttömyyden pitkittyessä työnteon kannattavuuden lisäämiseksi. Erityishuomio on alle 30-vuotiaissa, huolehditaan riittävistä palveluista ja henkilökohtaisesta kohtaamisesta. Lakisääteistä palvelua kehitetään asiakaslähtöisempään suuntaan. Myös työttömyyskassoille annetaan mahdollisuus tarjota asiakkailleen työvoimapalveluita ja niille luodaan siihen taloudellinen kannustin. Palveluiden tuottavuutta parannetaan mm. monituottajamallilla ja tulosohjauksella. Ulosoton suojaosan tilapäinen korotus muutetaan pysyväksi työnteon vastaanottamisen helpottamiseksi.

Hyvät uurastajat,
Meitä syytetään jälleen kerran rasisteiksi, kun hallitusohjelmassa suitsitaan talouttamme tuhoavaa sosiaaliturvasurffailua. Mitä kohtuullista on siinä, että suomalaisten työntekijöiden maksamilla veroeuroilla rahoitetulla sosiaalitukijärjestelmällä maksetaan vastikkeetta maahan muuttaneelle pariskunnalle, jolla on kolmen tai neljä lasta, neljä tonnia kuukaudessa verottomana käteen? Nykyinen asumisperusteinen sosiaalituki johtaa tällaisiin ylilyönteihin. Kansalaisuusperusteinen sosiaaliturva kannustaisi nopeampaan kotoutumiseen ja vasta tämän jälkeen kansalaisuuteen. Tätä tavoitettamme emme vielä näissä hallitusneuvotteluissa saaneet toteutettua.
Helsinki
7.9.2023
tohtori Kai ja työmies Matti


Roope

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 40 369
 • Liked: 134446
Vs: Perussuomalaisten puolueohjelmat
« Vastaus #115 : 07.09.2023, 14:26:59 »
Hyvät uurastajat,
Meitä syytetään jälleen kerran rasisteiksi, kun hallitusohjelmassa suitsitaan talouttamme tuhoavaa sosiaaliturvasurffailua. Mitä kohtuullista on siinä, että suomalaisten työntekijöiden maksamilla veroeuroilla rahoitetulla sosiaalitukijärjestelmällä maksetaan vastikkeetta maahan muuttaneelle pariskunnalle, jolla on kolmen tai neljä lasta, neljä tonnia kuukaudessa verottomana käteen? Nykyinen asumisperusteinen sosiaalituki johtaa tällaisiin ylilyönteihin. Kansalaisuusperusteinen sosiaaliturva kannustaisi nopeampaan kotoutumiseen ja vasta tämän jälkeen kansalaisuuteen. Tätä tavoitettamme emme vielä näissä hallitusneuvotteluissa saaneet toteutettua.

Helsinki
7.9.2023
tohtori Kai ja työmies Matti

En ymmärtänyt. Puututaanko jo nykyisessä hallitusohjelmassa tällaisiin maahanmuuttajien tukien ylilyönteihin vai jäikö se toteutumattomaksi tavoitteeksi?

Pelkkä sosiaaliturvan eriyttäminen, joka tuskin edes toteutuu, ei sitä tule ainakaan näillä näkymin tekemään.
Mediaseuranta - Maahanmuuttoaiheiset uutiset, tiedotteet ja tutkimukset

Lasse

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 10 795
 • Liked: 15826
 • Dream Evil!
Vs: Perussuomalaisten puolueohjelmat
« Vastaus #116 : 07.09.2023, 15:27:04 »
Riikka Purra ja Lulu Ranne esittelivät persujen talousohjelman. Mainittiin mm. se että velkaantuminen aiotaan saada nollaan kahdessa vaalikaudessa. Sosiaaliturvasta tehtävä kansalaisuusperusteinen mutta se edellyttää perustuslain muutoksen, joten sitä ei yhdessä vaalikaudessa saada aikaan.

Tuumaustunti: Talouspoliittisen ohjelman julkaisu
https://youtu.be/6QFt-zzkTnE
Lainaus
Puheenjohtaja Riikka Purra ja eduskuntaryhmän 2. varapuheenjohtaja Lulu Ranne esittelevät perussuomalaisten talouspoliittisen ohjelman.

Talousohjelma pdf:nä
https://www.perussuomalaiset.fi/wp-content/uploads/2023/01/TalousOhjelmaPitka%CC%88.pdf

Jostain syystä linkki ei enää toiminut, mutta wayback-vehje löysi:

https://web.archive.org/web/20230112024612/https://www.perussuomalaiset.fi/wp-content/uploads/2023/01/TalousOhjelmaPitka%CC%88.pdf

Lainaus
Nykyiset turvaverkkomme rakennettiin ennen massasiirtolaisuuden aikaa, ja jolloin myös työmarkkinarakenteemme olivat täysin erilaiset. Perussuomalaisten pitkän
aikavälin tavoitteena on korvata Suomen asumisperustainen sosiaaliturva kansalaisuusperustaisella. Muiden Suomen puolueiden visio – sekä oikealla että vasemmalla –
Suomesta globaalina sosiaalitoimistona ei ole maamme
tulevaisuuden kannalta kestävä. Rajalliset kansalliset resurssit sosiaalipuolella on ohjattava tässä maassa asuvien
ihmisten hyvinvoinnin parantamiseen.

EU toimii käytännössä työskentelyperusteisen sosiaaliturvan perusteella. Passiiviväestölle kuitenkin jätetään jotakin, täysin kansalaisuudesta riippumatta, eli ei Suomen perustuslain muuttaminen vielä riittäisi, vaan sen jälkeen tulisi vielä erota EU:sta.

Joka tosin sopii minulle mainiosti.

Phantasticum

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 5 046
 • Liked: 3656
Vs: Perussuomalaisten puolueohjelmat
« Vastaus #117 : 13.05.2024, 20:43:08 »
Sinimustia kunnioitan avoimuudesta ja omistautumisesta asialleen, mutta minusta heidän, kuin ei muidenkaan kansallismielisten liittoutumien kannattaisi hyökkäillä nimenomaan PS:ää vastaan. PS on kuitenkin menossa osittain samaan suuntaan kuin mihin Sinimustat ja Vapauden liitto suuntaavat.

@IDA

Että niinku mitä? Osittain samaan suuntaan? Missä asiassa?

Perussuomalaisethan ovat etääntyneet valonnopeudella sinimustista ja vapaudenliittolaisista. Tähän olisi hyvä saada vaikka kolme pointtia, koska en keksi ainuttakaan yhteistä teemaa. Perussuomalaisten EU- ja eurokriittisyys on nykyään uudenlainen Eurooppa (ks. liite) ja suomalaisuuden puolustaminen kulkee nimellä avoin suomalaisuus. En ole huomannut puolueen ottavan mitään kantaa niihin demografisiin muutoksiin, joista uutisoidaan valtamediassa harva se päivä. Nämä kaksi keskeistä teemaa yhdistän Vapauden liittoon ja Sinimustaan liikkeeseen mutta en enää perussuomalaiseen puolueeseen.

justustr

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 4 699
 • Liked: 9976
Vs: Perussuomalaisten puolueohjelmat
« Vastaus #118 : 14.05.2024, 10:56:49 »
Perussuomalaisethan ovat etääntyneet valonnopeudella sinimustista ja vapaudenliittolaisista.

Mikä onkin hyvä juttu koska noilla puolueilla ei ole mitään annettavaa päivän politiikkaan.

Sinimustien rotuteorioista ei sen enempää muuten kuin että eivät luonnollisestikaan sovi mitenkään hallituspuolueen linjoihin. 

Vapauden liitto taas on täysi hörhöliike, jonka ainoa tarkoitus on kerätä kaikki mahdolliset kylähullut ja muut salaliittotereetikot saman katon alle. Se on tietenkin täysin ok demokratiassa jossa kaikilla ryhmillä on oltava äänitorvensa, mutta vakavasti otettavan hallituspuolueen on syytä pitää kilometrin etäisyys moiseen konklaaviin.