UmmaGumma

Kirjoittaja Aihe: Demarijärjestö esittää Nasima Razmyaria pormestariehdokkaaksi Helsinkiin  (Luettu 14366 kertaa)

Kulttuurirealisti

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 4 866
 • Liked: 4066
  • Profiili
^ Hyvää palautetta noille islamofiileille.
"hyvää oppi tekee terroristillekin! Saattaa näköala laajentua ja suvaitsevaisuus lisääntyä!"  - Ylikomisarion twiitti 2017

"nuo tappajat ovat pikemminkin tuuliajolla olevia lapsia ja nuoria ja orpoja" - Juhana Vartiainen

Alaric

 • Global Moderator
 • Jäsen^^^
 • *****
 • Viestejä: 15 056
 • Liked: 28643
 • Ilon ja toivon mode
  • Profiili
Pormestariehdokkaat Vapaavuori ja Haatainen olivat Radio Dein kuntavaalitentissä, jossa Helsinkiin kaavailtu suurmoskeija herätti keskustelua. Jutun yhteydestä löytyy 7 minuutin pätkä, jossa puhutaan tästä hankkeesta.

Vaikka Vapaavuori torppaakin moskeijan tiukasti, niin vaikutelma tuosta tyypistä on silti jotenkin sellainen, että se myisi oman isoäitinsäkin, jos tarpeeksi lyödään paalua tiskiin.

https://www.seurakuntalainen.fi/uutiset/jan-vapaavuori-helsingin-suurmoskeija-ei-olisi-kenenkaan-etu-tuula-haatainen-moskeijalla-ei-pida-flirttailla-hanke-selvitettava/ (30.3.2017)

Lainaus
Jan Vapaavuori: ”Helsingin suurmoskeija ei olisi kenenkään etu” – Tuula Haatainen: ”Moskeijalla ei pidä flirttailla, hanke on selvitettävä”

Helsinkiin kaavailtu suurmoskeija kirvoitti kipakkaa sanailua Kokoomuksen ja Sdp:n pormestariehdokkaiden välillä Radio Dein kuntavaalitentissä. Jan Vapaavuori torppaisi hankkeen. Tuula Haatainen korostaa, että kaikkien tulee saada rukoilla.

–  Moskeijahanke on sellainen, että sen kanssa ei pidä lähteä poliittisesti flirttailemaan niin, että kosiskellaan sellaista ajattelumaailmaa, että se yhdistettäisiin jollain tavalla tiettyyn uskontoryhmään. Meillä on uskonnonvapaus maassa. Se on peruslähtökohta ja se on oltava viesti myös ulospäin, muotoili demarien pormestariehdokas, kansanedustaja Tuula Haatainen kantaansa Radio Dein kuntavaalitentissä suorassa lähetyksessä.


Mikäli Helsingin Hanasaareen kaavailtu suurmoskeija- ja toimintakeskussuunnitema etenee kaupungin virkamieskoneistossa, kuntavaaleissa valittava Helsingin valtuusto saa hankkeen päätettäväkseen.

Moskeijaa on perusteltu maahanmuuttajien intergroitumisella. Hanke on saanut asiantuntijoilta kritiikkiä siitä, että 140 miljoonaa maksavan moskeijan ja siihen nivoutuvan toimintakeskuksen rahoitus tulee Bahrainista.

– Haluaisin tämän vielä paljon tarkemmin selvityttää ennen kuin tällaiselle hankkeelle voi vihreätä valoa antaa, vastasi Haatainen Radio Dein vaalitentissä kysymykseen, äänestäisikö hän moskeijahankkeen puolesta, mikäli tulee valituksi Helsingin tulevaan valtuustoon.

Helsingin Sanomien selvityksen mukaan suurin osa sosialidemokraattien ehdokkaista Helsingissä suhtautuu suurmoskeijaan myötämielisesti.
Kaikkein positiivisimmalla kannalla ovat Vihreät.

– En halua viestittää, että vastustaisin sitä, että meillä on islamin uskoa harrastavia ihmisiä, jotka toimivat rehellisesti ja joille se on vakaumuksen asia. Me kaikki saamme rukoilla ja pitää oman uskontomme, muotoili Haatainen oman kantansa suorassa lähetyksessä.

”Koko islamilaisen opin kirjoa ei hyväksytä”


Helsingin pormestariksi Kokoomuksen ehdokkaana kuntavaaleissa oleva Jan Vapaavuori teki Radio Dein tentissä linjansa selväksi.

– En kannata suurmoskeijaa. Minusta se ei ole ylipäänsä mittakaavassa Helsingin kokoisessa kaupungissa eikä suhteessa islamilaiseen väestöön. Se myös jakaa muslimiväestöä rajusti. Osa heistä kannattaa sitä, osa ei. En usko, että se olisi edes islamilaisen väestön etujen mukaista tämän tyyppisessä keskusteluilmapiirissä, missä Helsingissä tai Suomessa tällä hetkellä ollaan.

Asiantuntijat pelkäävät, että suurmoskeija yksipuolistaisi islamin opetusta Suomessa ja aiheuttavan eripuraa moskeijaa kannattavien sunnien ja sitä vastustavien shiiojen välillä.

– Siinä on oma vaaransa, että islamilaisen opin koko kirjo ei tule siinä mukaan tai sitä ei hyväksytä, kommentoi yleisen teologian emeritusprofessori Risto E. Heinonen MTV Uutisille.

Sisäasianministeriö on tekemässä selvitystä siitä, millainen vaikutus ulkopuolisella rahoittajalla olisi moskeijan toimintaan.

–  Onko tarkoitus rakentaa jonkinlainen selkeä palomuuri sen toiminnan ja sitten tämän rahoituksen väliin, että rahoittaja ei pysty vaikuttamaan siihen toimintaan. Tämä on yksi kysymys, johon olemme yrittäneet saada vastausta, vahvistaa sisäministeriön poliisiosaston kehittämispäällikkö Tarja Minkkinen.

Saksassa maan tiedustelupalvelu on löytänyt kytköksiä Lähi-idästä tulevan moskeijarahoituksen ja ääri-islamilaisen ajattelun välillä. Suomessa moskeijahanketta ovat Vapaavuori uskoo moskeijan lisäävän vastakkainasettelua.

– Pelkään, että se jopa provosoisi lisää vastakkainasettelua, joka ei olisi kenenkään etu.

Radio Dein vaalitentissä Jan Vapaavuori ilmoitti torppaavansa hankkeen, jos hän tulee valituksi Helsingin pormestariksi.

– En usko, että tämä tulee koskaan kaupungin valtuuston käsiteltäväksi sen takia, että se tulee käsiteltäväksi vain siinä tapauksessa, että kaupungin johtavat viranhaltijat suhtautuvat siihen myönteisesti, jolloin se lähtee etenemään. Jos siihen ei suhtauduta myönteisesti – kuten minä en suhtaudu myönteisesti – niin se ei tule koskaan kaupunginvaltuuston käsittelyyn.

Galluppien mukaan Kokoomus ja Vihreät kamppailevat pääkaupungissa tasapäisesti suurimman puolueen paikasta. Sdp pitää Helsingin kannatusmittauksissa kolmatta sijaa. Puolueet ovat sopineet ennen vaaleja, että  pormestariksi nousee Helsingissä eniten ääniä saaneen puolueen ehdokas.

Radio Dei lähettää koosteen kuntavaalitenteistä keskiviikkona 5.4. klo 9. Uusinta klo 13 ja vaalipäivänä 9.4. klo 20.
It's okay to be white.

Kuntalaisaloite Helsingin suurmoskeijahankkeeseen liittyvästä kansanäänestyksestä: https://www.kuntalaisaloite.fi/fi/aloite/4643

Skeptikko

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 8 125
 • Liked: 8316
  • Profiili
Ehdokkaiksi ovat ilmoittautuneet ainakin nämä (molemmat taitavat olla suht varmoja valintoja):

Jan Vapaavuori (kok)

Laura Kolbe (kesk)

Onko muita?

YLEn mukaan näitä on ilmeisesti siis 11 kappaletta - ja seuraavista henkilöistä onnistuin pikahaulla löytämään videot:

Pormestarikierros - Yrjö Hakanen
http://areena.yle.fi/1-4090400

Pormestarikierros - Harri Lindell
http://areena.yle.fi/1-4090740

Pormestarikierros - Mika Raatikainen
http://areena.yle.fi/1-4088372

Pormestarikierros 2017 - Anni Sinnemäki
http://areena.yle.fi/1-4079267

Pormestarikierros - Kim Sjöström
http://areena.yle.fi/1-4090905

PS, tässä vielä lisää, joita en enää jaksanut laittaa aakkosjärjestykseen:

Pormestarikierros 2017 - Eva Biaudet
http://areena.yle.fi/1-4076878

Pormestarikierros 2017 - Paavo Arhinmäki
http://areena.yle.fi/1-4072891

Pormestarikierros 2017 - Laura Kolbe
http://areena.yle.fi/1-4071824

Pormestarikierros 2017 - Mika Ebeling
http://areena.yle.fi/1-4063030

Pormestarikierros 2017 - Tuula Haatainen
http://areena.yle.fi/1-4060733

Pormestarikierros 2017 - Jan Vapaavuori
http://areena.yle.fi/1-4058264
« Viimeksi muokattu: 02.04.2017, 20:21:22 kirjoittanut Skeptikko »
En homona toivota tervetulleiksi Suomeen henkilöitä, jotka haluavat tappaa minut:
http://www.bbc.com/news/magazine-33565055

Tanskan pakolaisapu: hallitsematon tulijatulva johtamassa armageddoniin ja yhteiskuntamme tuhoon:
http://jyllands-posten.dk/international/europa/ECE7963933/Sammenbrud-truer-flygtningesystem/

-PPT-

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 7 731
 • Liked: 5720
  • Profiili
Minusta ylipäätään tämä pormestari-instituutio ei istu kovin hyvin suomalaiseen paikallispolitiikkakulttuuriin. Maailmallahan pormestari ymmärretään jonkinlaisena kunnallisena presidenttinä ja tuollainen ei toimi suomalaisessa paikallispolitiikassa jossa tehdään yhteistyötä yli puoluerajojen.

Golimar

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 9 856
 • Liked: 11547
 • Ego sum Spartacus
  • Profiili
Lainaus
Anni Sinnemäki Rautatientorin leireistä: ”Me sanomme tervetuloa”

Helsingin kaupunkisuunnittelu- ja kiinteistötoimen apulaiskaupunginjohtaja, pormestariehdokas Anni Sinnemäki (vihr.) sanoo blogissaan, että mielenosoittaminen on monille kielteisen turvapaikkapäätöksen saaneille ja vastaanottokeskuksesta poistetuille ainoa jäljellä oleva vaihtoehto.
Helsingin Rautatientorilla on ollut jo viikkoja käynnissä kielteisen turvapaikkapäätöksen saaneiden mielenosoitus. Paikalla on ollut myös sitkeä vastamielenosoitus. Leireistä on käyty keskustelua kovin sanoin.
–Helsingin kaupunki kunnioittaa kaikkien, myös turvapaikanhakijoiden oikeutta osoittaa mieltään. Apulaiskaupunginjohtaja Pekka Sauri on antanut Helsingin kaupunginhallitukselle tiedonannon, ettei kaupungilla tai poliisilla ole aikomusta puuttua rauhanomaisesti sujuneeseen mielenilmaukseen, Sinnemäki kommentoi.

Hän kehuu myös helsinkiläisten toimintaa.

–Kun Suomen hallitus käänsi selkänsä, helsinkiläiset eivät kääntäneet. Helsinkiläiset näyttivät, että he tukevat kotimaidensa sotaa ja vainoa paenneita ihmisiä. Helsinkiläiset toivat poliisilaitoksen pihalla rekisteröitymistä odottaville turvapaikanhakijoille ruokaa ja majoittivat ihmisiä koteihinsa. Helsinkiläiset keräsivät vastaanottokeskusten asukkaille lämpimiä vaatteita talveksi. Helsinkiläiset ovat tukeneet mielenosoittajia, kun tässä kaupungissa vähemmistössä olevien rasistien viha purkautuu väkivaltaisin sanoin ja teoin. Helsinkiläiset järjestivät Rautatientorin mielenosoitukselle talkoovoimin tukikonsertin ja ruokaa, kerhoja vastaanottokeskusten lapsille, jalkapallo-otteluita nuorille ja useita mielenosoituksia osoittaakseen, että me emme hyväksy rasismia. Me sanomme tervetuloa.

Rautatientorin leirien hajottamista ovat vaatineet muun muassa kansanedustaja Tom Packalén (ps.),ylikomisariona työskentelevä kokoomuksen kuntavaaliehdokas Dennis Pasterstein ja Helsingin kaupungin rakennusvirastoa valvovan yleisten töiden lautakunnan puheenjohtaja Terhi Koulumies (kok.).

–Käpertymällä sisäänpäin ja sulkemalla silmämme me emme menesty. Vihan, kyräilyn ja rasismin sijaan me tarvitsemme yhteiskunnan ja kaupungin, jossa tänne tulevat voivat tehdä muutakin kuin miettiä, saavatko myös perheensä turvaan. Uuden elämän rakentaminen ja uuteen yhteiskuntaan sopeutuminen on mahdotonta, jos huoli muualle jääneestä perheestä on valtava, Sinnemäki vastaa.

Hänen mukaansa Suomessa tulisi nyt miettiä, miten ikääntyvän väestön maassamme mahdollisimman moni saataisiin töihin.

–Heikoimmassa asemassa olevien kyykyttämisen sijaan meidän on tuettava nopeaa ja sujuvaa kotoutumista, varmistettava, että lapset oppivat jo varhaiskasvatuksessa riittävän hyvän kielitaidon pärjätäkseen koulussa.

https://www.uusisuomi.fi/kotimaa/217747-anni-sinnemaki-rautatientorin-leireista-me-sanomme-tervetuloa


IDA

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 9 413
 • Liked: 5048
 • qui enim non est adversum vos pro vobis est
  • Profiili
Jos helsinkiläiset valitsevat Sinnemäen pormestariksi, niin olisi aika ryhtyä pohtimaan sopisiko pääkaupungiksi parhaiten Turku, Tampere vai Vaasa.
qui non est mecum adversum me est

Java

 • Kannatusjäsen
 • Jäsen^^^
 • ****
 • Viestejä: 4 578
 • Liked: 3764
  • Profiili
Jos hesalaiset haluavat tuhota kaupunkinsa lopullisesti, Anni on hyvä valinta!
Älä usko mitään mitä kirjoitan!

Skeptikko

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 8 125
 • Liked: 8316
  • Profiili
Onneksi olkoon vaan:

Demareiden pormestarikriisi ratkeamassa: Nasima Razmyar haluaa Helsingin apulais­pormestariksi
http://www.hs.fi/kaupunki/art-2000005173098.html
En homona toivota tervetulleiksi Suomeen henkilöitä, jotka haluavat tappaa minut:
http://www.bbc.com/news/magazine-33565055

Tanskan pakolaisapu: hallitsematon tulijatulva johtamassa armageddoniin ja yhteiskuntamme tuhoon:
http://jyllands-posten.dk/international/europa/ECE7963933/Sammenbrud-truer-flygtningesystem/

Alaric

 • Global Moderator
 • Jäsen^^^
 • *****
 • Viestejä: 15 056
 • Liked: 28643
 • Ilon ja toivon mode
  • Profiili
Natsima pääsi ihan hetki sitten hirveän hehkutuksen myötä Yanarin kanssa "ensimmäisiksi maahanmuuttajataustaisiksi kansanedustajiksi" (not), mutta nyt sitten parin vuoden jälkeen ne hommat on jo nähty ja rahakkaampiin duuneihin pitäisi päästä? No, olihan tuo toki arvattavissa.

Kuten tuossa aiemminkin on todettu, niin en ihan täysin ymmärrä, että millä meriiteillä hän varsinaisesti tähän virkaan pyrkii, mutta eipä niiden puute ole toisaalta ennenkään ollut este tällaisissa nimityksissä. Mokutoteemius korvaa puuttuvan osaamisen.

Apulaispormestareille tullaan maksamaan 10 000 euroa kuukaudessa.

http://www.hs.fi/kaupunki/art-2000005012335.html (19.12.2016)

Lainaus
Huhtikuussa valittavalle uudelle pormestarille aiotaan maksaa 14 000 euroa kuukaudessa. Palkka sisältää autoedun. Tuleville apulaispormestareilleen Helsinki aikoo jatkossa maksaa 10 000 euroa kuukaudessa.
It's okay to be white.

Kuntalaisaloite Helsingin suurmoskeijahankkeeseen liittyvästä kansanäänestyksestä: https://www.kuntalaisaloite.fi/fi/aloite/4643

Kari Kinnunen

 • Kannatusjäsen
 • Jäsen^^^
 • ****
 • Viestejä: 4 190
 • Liked: 2618
 • No nyt on Kaania
  • Profiili
Kyllä Helsinkiläiset saavat Nasimasta ansaitsemansa johtajan. Sopii hyvin punaviherkuplakylään.
Sinun kotisi muuttuu asuinkelvottomaksi tulipalon, vesivahingon tms. vuoksi, pääset ystävällisen tuttavasi luokse väliaikaisesti asumaan ja ensimäiseksi toteat: "Vittu kun täällä on rumat tapetit ja ruokakin on ihan paskaa"

Acres

 • Jäsen^^
 • **
 • Viestejä: 434
 • Liked: 283
  • Profiili
Kyllä Helsinkiläiset saavat Nasimasta ansaitsemansa johtajan. Sopii hyvin punaviherkuplakylään.

Kannatan tätä ehdottomasti. Järkevimmät pääsevät sieltä jokatapauksessa muualle karkuun.
Eurooppa kadehtii Ruotsia.  Me valaisemme roviona pimeydessä. Rosengårdin kaltaisissa esikaupungeissa nousee esiin uusi yrittäjäsukupolvi, jolla on suorastaan moniarvoinen halu polttaa.

- B.H keskustelija ja lähimmäinen

Lahti-Saloranta

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 9 846
 • Liked: 11668
 • Monikulttuurisuutta vastaan rokotettu
  • Profiili
Onneksi olkoon vaan:

Demareiden pormestarikriisi ratkeamassa: Nasima Razmyar haluaa Helsingin apulais­pormestariksi
http://www.hs.fi/kaupunki/art-2000005173098.html
Varmaan moni muukin pitkän linjan demari haluaisi Helsingin pormestariksi mutta kun pitää saada mamu että Helsinki saa näköisensä pormestarin. Oikeastaan se miss Helsinki pitäisi virkaan valita.
Vaikka tarkoitusperät olisivat maailman parhaat, niin monien, täysin erilaisten kulttuuritaustojen omaavien ihmisten kotouttaminen onnistuneesti ei ole mahdollista

Java

 • Kannatusjäsen
 • Jäsen^^^
 • ****
 • Viestejä: 4 578
 • Liked: 3764
  • Profiili
Ja meitä turkulaisia haukutaan hulluiksi ;D
Älä usko mitään mitä kirjoitan!

Roope2

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 1 907
 • Liked: 1117
  • Profiili
Jos jotain tonkaltaista on pakko tehdä, niin palkataan mielummin sen faija pois maleksimasta. Hänellähän on edes jonkinlaista työkokemusta menneisyydessä.

Micke90

 • Kannatusjäsen
 • Jäsen^^^
 • ****
 • Viestejä: 17 840
 • Liked: 12173
 • Vihapuhetta Hommalla jo vuodesta 2012.
  • Profiili
Kyllä Helsinkiläiset saavat Nasimasta ansaitsemansa johtajan. Sopii hyvin punaviherkuplakylään.

Mitä pahaa olen muka tehnyt ansaitakseni tuollaisen johtajan?  :'(
:facepalm:  :facepalm:  :facepalm:  :facepalm:  :facepalm:  :facepalm:  :facepalm:  :facepalm:  :facepalm:  :facepalm:  :facepalm:  :facepalm:  :facepalm:  :facepalm:  :facepalm:  :facepalm:

rähmis

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 7 017
 • Liked: 4647
 • luihuileva ketku
  • Profiili
  • rähmiksen sikolätti
Rutto vai spitaali?

Demareilla kova kisa Helsingin apulaispormestarista: Razmyar vai Wallgren?

Helsingin demareiden parissa ihmetellään, mihin kolmannelle valtuustokaudelleen valittu filosofian tohtori Thomas Wallgren on hävinnyt SDP:n apulaispormestariehdokkaiden joukosta.

Wallgrenia ehdottavat apulaispormestariksi muun muassa vaikutusvaltaiset ruotsinkieliset demarijärjestöt Helsingfors svenska arbetarförening ja Socialdemokratiskt Forum. Wallgren on suostunut ehdolle apulaispormestariksi.

Julkisuudessa kansanedustaja Nasima Razmyar on nostettu näkyvästi esiin SDP:n apulaispormestariehdokkaana. Razmyaria ajaa apulaispormestariksi erityisesti varakansanedustaja Pilvi Torsti.

Jos Razmyar valittaisiin apulaispormestariksi, hän joutuisi eroamaan eduskunnasta. Pilvi Torsti puolestaan nousisi ensimmäiseltä varasijalta eduskuntaan. Torsti jäi eduskuntavaaleissa harmittavasti varasijalle ja nyt kuntavaaleissa hänen kannatuksensa jäi vaisuksi. Kesken kauden saatu eduskuntapaikka tulisikin nyt tarpeeseen.

Torsti on tehnyt selväksi, että hän ottaa kansanedustajan paikan vastaan, jos se Razmyarilta vapautuu. Asiaa on rummutettu demarikentälle sellaisella voimalla, että jotkut luulevat ettei muita demariehdokkaita Razmyarin rinnalla olekaan.

Thomas Wallgrenia apulaispormestariksi ajavat demarijärjestöt korostavat hänen erityistä osaamistaan kulttuuri- ja vapaa-ajan toimialalta, joka näillä näkymin on tulossa SDP:lle. Wallgren on toiminut myös SDP:n valtuustoryhmän varapuheenjohtaja ja johtotehtävissä omassa työssään Helsingin yliopiston filosofian laitoksella.

Iltalehti
Kiva Homma^^^ - rähmiksen sikolätti

oOoOoOoOoOoOoOoOoO

(http://raehmis.files.wordpress.com/2011/04/etiopianbee.gif)

Alaric

 • Global Moderator
 • Jäsen^^^
 • *****
 • Viestejä: 15 056
 • Liked: 28643
 • Ilon ja toivon mode
  • Profiili
Vapaavuori tiedottaa, että Helsingin johtopaikkojen jako puolueiden välillä on ratkennut.

Pormestari: Kokoomus
Kasvatuksen ja koulutuksen apulaispormestari: Kokoomus
Kaupunkiympäristön apulaispormestari: Vihreät
Sosiaali- ja terveysasioiden apulaispormestari: Vihreät
Kulttuuri- ja vapaa-ajan apulaispormestari: SDP

Myös valtuuston puheenjohtajuudet, kaupunginhallituksen paikkajako yms. on päätetty. Henkilövalinnat tehdään myöhemmin.

https://demokraatti.fi/helsingin-johtopaikat-ratkesivat-sdp-saa-kulttuurin-ja-vapaa-ajan-apulaispormestarin/ (22.4.2017)

Lainaus
Helsingin johtopaikat ratkesivat – SDP saa kulttuurin ja vapaa-ajan apulaispormestarin

Helsingin johtopaikkojen jako on ratkennut neuvotteluissa, tiedotti tuleva pormestari Jan Vapaavuori (kok.) Facebook-päivityksessään lauantai-iltana.

Pormestarin paikka kuuluu odotetusti kokoomukselle, kaupunkiympäristön apulaispormestari menee vihreille, kasvatuksen ja koulutuksen apulaispormestari kokoomukselle, kulttuuri- ja vapaa-ajan apulaispormestari SDP:lle ja sosiaali- ja terveysasioiden apulaispormestari vihreille.


Valtuustoa johtaa jatkossa vihreä, I varapuheenjohtajana kokoomuslainen. II varapuheenjohtajan paikan jakavat SDP ja vasemmistoliitto, SDP ensimmäiset kaksi vuotta ja vasemmistoliitto seuraavat kaksi vuotta.

Kaupunginhallituksessa istuu viisi kokoomuslaista, 4 vihreää, kaksi demaria, kaksi vasemmistoliittolaista, yksi perussuomalainen ja yksi RKP:n edustaja.

Puheenjohtaja menee kokoomukselle, I varapuheenjohtaja vihreille. Toinen varapuheenjohtaja jaetaan vasemmistoliitton ja SDP:n kesken. Ensin mainituilla ensimmäiset kaksi vuotta ja SDP:llä loput kaksi vuotta,

Puolueet päättävät henkilöistä myöhemmin.

Vapaavuoren FB-viesti: https://www.facebook.com/jan.vapaavuori/photos/a.10150469856110235.647449.10150108633235235/10158687517595235/?type=3&theater
« Viimeksi muokattu: 22.04.2017, 20:16:51 kirjoittanut Alaric »
It's okay to be white.

Kuntalaisaloite Helsingin suurmoskeijahankkeeseen liittyvästä kansanäänestyksestä: https://www.kuntalaisaloite.fi/fi/aloite/4643

Java

 • Kannatusjäsen
 • Jäsen^^^
 • ****
 • Viestejä: 4 578
 • Liked: 3764
  • Profiili
Onnea Helsinki, keveät mullat..
Älä usko mitään mitä kirjoitan!

pienivalkeapupu

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 618
 • Liked: 463
 • Orwellilainen pupu
  • Profiili
Nasima Razmyar, kulttuurin ja vapaa-ajan apulaispormestari  :)
Köyhä ja kipeä. Kumpikin on parempi.

Jos jo pelkkä sukkiesi värisävy saa mielesi levottomaksi, soita psykiatrille!

Alaric

 • Global Moderator
 • Jäsen^^^
 • *****
 • Viestejä: 15 056
 • Liked: 28643
 • Ilon ja toivon mode
  • Profiili
Nasima Razmyar, kulttuurin ja vapaa-ajan apulaispormestari  :)

SDP voisi esittää mieluummin tähän luottamustoimeen esimerkiksi Abdirahim "Husu" Husseinia, niin saataisiin oikein kunnolla sellaista muslimivärinää Helsingin johtoon. Natsima on ehkä himpun verran liian maallistunut, kun ei käytä edes kaapua ja päärättiä.
It's okay to be white.

Kuntalaisaloite Helsingin suurmoskeijahankkeeseen liittyvästä kansanäänestyksestä: https://www.kuntalaisaloite.fi/fi/aloite/4643

talous ja muutos

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 929
 • Liked: 171
  • Profiili
Suurmoskeijan kannatuksesta vielä:

http://www.hs.fi/kaupunki/art-2000005128564.html

Lainaus
Eniten kannatusta hanke saa HS:n vaalikonevastausten perusteella vihreiden ehdokkailta. Puolueen vaalikoneeseen vastanneista 122 ehdokkaasta peräti 81 prosenttia oli vähintään jokseenkin sitä mieltä, että Helsinkiin voisi tällaisen moskeijan rakentaa.

”Suomessa on uskonnonvapaus, johon valtuuston päätäntävalta ei ylety. Mielestäni Helsinkiin saa rakentaa vaikka lentävän spagettihirviön temppelin, mikäli rahoittaja löytyy”, vastaa vihreiden ehdokas Tino Singh HS:n vaalikoneessa. Hän kannatti suurmoskeijan rakentamista varauksetta.

Monia ehdokkaita hankkeessa mietityttää juuri sen rahoitus. Nihkeimmin siihen suhtautuvat perussuomalaisten ehdokkaat, jos huomioidaan vain sellaisten puolueiden ehdokkaat, joista vaalikoneeseen vastasi yli 15 ehdokasta.

”Bahrain ja Saudi-Arabia ovat valmiit pumppaamaan yli sata miljoonaa suurmoskeijahankkeeseen. Miksi? Ei kukaan rahojaan huvin vuoksi pois jaa”, vastaa Matias Turkkila (ps).

”Hankkeella yritetään edistää wahhabismia
, siis islamin kaikkein vanhoillisinta suuntausta, joka edellyttää kannattajiltaan ehdotonta sitoutumista Koraanin kirjaimelliseen tulkintaan. On hyvin vaikeaa nähdä, miksi tällaiselle hankkeelle pitäisi osoittaa minkäänlaista tukea”, Turkkila jatkaa.

Hän on perussuomalaisten verkkolehden Suomen uutisten päätoimittaja ja Hommaforumin perustaja.


Tavallaan tässä on ikäänkuin se, että Vihreä liitto palaa eurooppalaisille juurilleen:

Wikipedia/1973 oil crisis
Vuoden 1973 öljykriisi nosti öljyn hinnan moninkertaiseksi ja lisäsi huomattavasti öljyä tuottavien Arabian maitten vaikutusvaltaa maailmanpolitiikassa.

Kohonnut öljyn hinta aiheutti sen, että öljystä tuli liian kallista käyttää:
- Sähköntuotantoon
- Talojen lämmitykseen

Öljyn korvaajina sähköntuotannossa oli jo valmiina:
- Vesivoima
- Ydinvoima
- Kivihiili
- Maakaasu

Euroopassa vesivoima oli jo paljolti rakennettu. Valjastamatonta vesivoimaa haluttiin säilyttää luonnonsuojelun takia: luonnon monimuotoisuus ja luonnon virkistyskäyttö.

Kivihiilivoimalat tuottivat senaikaisella tekniikalla paljon saasteita ilmaan. Saasteet laskeutuivat maahan ja vesistöihin lähtömaassa, naapurimaissa ja kaukaisemmissa maissa. Erityisesti happosateet olivat kuuluisia. Norjassa huolestuttiin Keski - Euroopan fossiilisten polttoaineitten voimaloitten synnyttämien happosateitten aiheuttamista kalatuhoista Norjan vesistöissä.

Pohjanmerestä Länsi - Eurooppa sai maakaasua. Mutta Länsi - Eurooppa tarvitsi lisäksi Neuvostoliiton maakaasua. Tämä oli ongelma, koska NATO ja Neuvostoliitto olivat vihollisia keskenään.

Mutta ydinvoima ei aiheuttanut ilmansaasteita eikä turvallisuuspoliittisia ongelmia Länsi - Euroopassa.
Ainoa ongelma oli, että ydinpolttoainejäte piti säilöä sadoiksi vuosiksi, jotta radioaktiivinen säteily heikkenisi riittävästi.

------

Siis fossiiliset polttoaineet olivat heikommassa asemassa kuin ydinvoima sähköntuotannossa.
Niinpä piti perustaa ydinvoiman vastainen liike demonisoimaan ydinvoima. Alettiin levittää propagandaa, jossa keskityttiin siihen, että ydinjätettä pitää säilyttää satoja vuosia, jotta radioaktiivinen säteily heikkenisi tarvittavasti. Painotettiin, että tämä on väärin tulevia sukupolvia kohtaan.
Tarkoituksena oli saada ihmiset unohtamaan:
- Fossiilinen energia joka päivä saastutti, sairastutti ja tappoi ihmisiä.
- Mm. raskasmetallipäästöjen (esim. lyijy) saastuttama maaperä on riski myös tuleville sukupolville.

Taitavasti ohjattu ja rahoitettu ydinvoiman vastainen liike valtasi aikojen myötä energiatuotannon saastumista vastustavat järjestöt ja luonnonsuojelujärjestöt. - Tällä tavoin syntyi vihreä liike.

-----

Saudi - Arabian ja sen kumppanien rahoittaman toiminnan (suurmoskeijat jne.) Euroopassa tarkoitus on:
- Lisätä wahhabilaisuuden ja laajemmassa mielessä salafilaisuuden kannattajakuntaa ja muutenkin vaikutusvaltaa Euroopan sunnalaisten piirissä.
- Vahvistaa Saudi - Arabian vaikutusvaltaa Euroopassa.

Suomen kohdalla suurmoskeijan tarkoitus liittyy myös suurvaltapolitiikkaan:
- Venäjä on lähi-idän shiialaisten (Iran ja Syyrian al-Assad -perhe ym. alaviitit) liittolainen.
- Iran ja Saudi - Arabia kilpailevat vaikutusvallasta Lähi-idässä.

Suurmoskeija kuuluu keinoihin, joitten tarkoituksena on saada aikaan merkittävä wahhabilainen yhteisö Suomeen, Venäjän nenän viereen.

-----

Lainaus
Puolueen (Vihreä liitto) vaalikoneeseen vastanneista 122 ehdokkaasta peräti 81 prosenttia oli vähintään jokseenkin sitä mieltä, että Helsinkiin voisi tällaisen moskeijan rakentaa.

Taas kerran vihreät ovat fossiilisten polttoaineitten tuottajien (nyt öljy ja maakaasu) taitavan taustaohjauksen (ja rahoituksen) vallassa. Nyt se on Saudi - Arabiasta ja sen kumppaneista lähtöisin.

-----
-----

Lopuksi on syytä varoittaa homoseksuaalisia siltä varalta, jos he luulevat, että yleisen parisuhdelain kannatus merkitsee liittolaisuutta tai muuta tukea homoseksuaalisille.

Wikipedia/François Hollande
/President of France (2012–present)

Ranskan ns. homovasemmisto ja sen johtaja sosialistipuolueen presidentti François Hollande kannattaa yleistä parisuhdelakia:
/Same-sex marriage and adoption for LGBTQ+ couples
Hollande on ilmoittanut henkilökohtaisen tuen yleiselle parisuhdelaille (saman sukupuolen avioliitolle).

Saudi - Arabia on presidentti François Hollanden johtamalle Ranskalle tärkeä kumppani:
/Foreign affairs
"Hollande supported the Saudi Arabian-led intervention in Yemen,[67] re-supplying the Saudi military.[68] France authorised $18 billion (€16 billion) in arms sales to Saudi Arabia in 2015.[69]"

Saudi - Arabiassa homoseksuaalisesta toiminnasta tulee rangaistus jo ensimmäisellä kerralla. Kuolemantuomio on rangaistus toisesta kerrasta:
Wikipedia/LGBT rights by country or territory
/LGBT-related laws by country or territory
/Asia/Western Asia/Saudi - Arabia


Suomessa Vihreä liitto tuki yleistä parisuhdelakia (saman sukupuolen avioliitto):

http://yle.fi/uutiset/3-9466111
Eduskunta hylkäsi lakiehdotuksen avioliiton rajaamisesta naisen ja miehen väliseksi – katso miten kansanedustajat äänestivät
Kansanedustajat kumosivat avioliittolakialoitteen selvin numeroin 120–48.

Vastaan:
- Ei yhtään Vihreän liiton kansanedustajaa.
Tyhjä:
- Ei yhtään Vihreän liiton kansanedustajaa.
Poissa:
Mikkonen Krista /vihr
Toivola Jani /vihr
Puolesta:
- Kaikki muut Vihreän liiton kansanedustajat.

Lainaus
Puolueen (Vihreä liitto) vaalikoneeseen vastanneista 122 ehdokkaasta peräti 81 prosenttia oli vähintään jokseenkin sitä mieltä, että Helsinkiin voisi tällaisen moskeijan rakentaa.

Suurmoskeija kuuluu keinoihin, joilla yritetään saada wahhabilaisuudelle vahva asema Suomen sunnalaisten joukossa. - Ja wahhabilaisuuteen kuuluu kuolemantuomio, jos homoseksuaalista toimintaa tehdään toisen kerran.
« Viimeksi muokattu: 23.04.2017, 14:38:32 kirjoittanut talous ja muutos »

Alaric

 • Global Moderator
 • Jäsen^^^
 • *****
 • Viestejä: 15 056
 • Liked: 28643
 • Ilon ja toivon mode
  • Profiili
Afgaanin nouseminen pääkaupunkimme apulaispormestariksi on taas piirun verran lähempänä.

Helsingin Sosialidemokraattien piirihallitus on äänestänyt jo viikko sitten apulaispormestariehdokkaasta ja puheenjohtaja Pentti Arajärven äänellä tasapelitilanteessa ehdokkaaksi valittiin Nasima Razmyar. 8. toukokuuta järjestetään piirikokous, jossa pohjaesityksenä on piirihallituksen esitys.

https://demokraatti.fi/sdpn-piirihallituksen-apulaispormestariaanestyksessa-tasapeli-puheenjohtajan-aani-ratkaisi-esityksen/ (2.5.2017)

Lainaus
SDP:n piirihallituksen apulaispormestariäänestyksessä tasapeli – puheenjohtajan ääni ratkaisi esityksen

Helsingin Sosialidemokraattien piirihallitus on äänestänyt apulaispormestariehdokkaasta 25.4.

Äänet jakaantuivat tasan 6–6 kaupunginvaltuuston varavaltuutetun, varatuomari Johanna Laisaaren ja valtuutettu, kansanedustaja Nasima Razmyarin kesken.

Muut käytettävissä olleet eivät saaneet ääniä.

Puheenjohtajan eli Pentti Arajärven ääni ratkaisi äänestyksen Razmyarin hyväksi, joten piirihallituksen esitys piirikokoukselle on Nasima Razmyar.


Demokraatin tietojen mukaan äänestyksessä Laisaari sai lähiöiden edustajien ääniä. Razmyar keräsi kannatusta keskustan alueen edustajilta.

8.5. piirikokouksessa on pohjaesityksenä piirihallituksen esitys. Piirikokouksessa on kuitenkin mahdollista tehdä vastaesitys.

Herttoniemen Sosialidemokraattinen Yhdistys ry on asettanut Laisaaren apulaispormestariehdokkaaksi. Razmyarin on asettanut ehdokkaaksi Eurooppademarit – Tähti ry.
It's okay to be white.

Kuntalaisaloite Helsingin suurmoskeijahankkeeseen liittyvästä kansanäänestyksestä: https://www.kuntalaisaloite.fi/fi/aloite/4643

Micke90

 • Kannatusjäsen
 • Jäsen^^^
 • ****
 • Viestejä: 17 840
 • Liked: 12173
 • Vihapuhetta Hommalla jo vuodesta 2012.
  • Profiili
Demokraatin tietojen mukaan äänestyksessä Laisaari sai lähiöiden edustajien ääniä. Razmyar keräsi kannatusta keskustan alueen edustajilta.

Monikulttuuristen lähiöiden edustajat eivät kannata afgaania pormestariksi, mutta hyväosaisten vasurien kansoittamien keskustan alueiden edustajat kannattavat.
« Viimeksi muokattu: 02.05.2017, 19:46:36 kirjoittanut Micke90 »
:facepalm:  :facepalm:  :facepalm:  :facepalm:  :facepalm:  :facepalm:  :facepalm:  :facepalm:  :facepalm:  :facepalm:  :facepalm:  :facepalm:  :facepalm:  :facepalm:  :facepalm:  :facepalm:

RP

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 13 871
 • Liked: 5662
  • Profiili
Monikulttuuristen lähiöiden edustajat eivät kannata afgaania pormestariksi, mutta hyväosaisten vasurien kansoittamien keskustan alueiden edustajat kannattavat.

Saatoivat tietysti vain äänestää 'omaansa'. Laisaari asuu Herttoniemessä, joka on ainakin enemmän Itä-Helsinkiä kuin Razmyarin Lauttasaari.
"Iloitsen Turkin yrityksestä yhdistää modernisaatio ja islam."
http://www.ulkopolitiikka.fi/article/523/martin_scheinin_periaatteen_mies/

Alaric

 • Global Moderator
 • Jäsen^^^
 • *****
 • Viestejä: 15 056
 • Liked: 28643
 • Ilon ja toivon mode
  • Profiili
Husu hehkuttaa sitä, että piirihallitus valitsi Razmyarin apulaispormestariehdokkaaksi. Hänen mielestään valinta osoittaa konkreettisesti kuinka puolueessa arvostetaan erilaisuutta ja koetaan, että se on voimavara eikä taakka.

https://demokraatti.fi/husu-hussein-hehkuttaa-nasima-razmyaria-kelatkaa-millaisen-viestin-lahettaa/ (3.5.2017)

Lainaus
Husu Hussein hehkuttaa Nasima Razmyaria: ”Kelatkaa millaisen viestin lähettää”

Toimittaja ja Helsingin kaupunginvaltuustoon valittu Abdirahim ”Husu” Hussein iloitsee Facebookissa siitä, että Helsingin sosialidemokraattien piirihallitus esittää kansanedustaja Nasima Razmyaria (sd.) apulaispormestariksi.

– Olen hehkuttanut asiaa jo aikaisemminkin, mutta viimeistään SDP:n tuore päätös Helsingin apulaiskaupunginjohtajasta tämän vahvistaa: Demareissa tasa-arvo todellakin näkyy ihan käytännön teoissa, hän päivittää Facebookissa.

– Valitsemalla maahanmuuttajataustaisen, Afganistanista kotoisin olevan nuoren naisen Suomen pääkaupungin apulaispääkaupunginjohtajan tehtävään Demarit osoittivat ihan konkreettisesti, kuinka puolueessa arvostetaan erilaisuutta ja koetaan, että se on voimavara eikä taakka, millaiseksi vähemmistöt turhan usein nähdään, hän jatkaa.


Husu kehuu Razmyaria kyvykkääksi poliitikoksi ja ihmiseksi, joka seisoo periaatteidensa takana ja saa keskustelua aikaiseksi.

– Siksi minäkin Nasimaa pestiin tuin.

Hän näkee Razmyarin myös erinomaisena roolimallina.


– Miettikääs sitä, miltä tuntuu niistä tällä hetkellä kodeissaan ja koulunpenkillä kasvamassa olevasta uudesta sukupolvesta; noista huomisen johtajista. Kelatkaa, millaisen viestin esimerkiksi Nasiman menestys heille lähettää?

– Ja näitä nuoria on muuten paljon: joka seitsemäs Helsingin asukas on jostain muualta kuin Suomesta kotoisin.

– He saavat oivaltaa, että heidän ihonvärinsä, taustansa tai sukupuolensa ei estäkään heitä seuraamasta unelmiaan. Että heilläkin on mahdollisuuksia tulla ihan yhtä tärkeiksi ja hyväksytyiksi kuin kuka tahansa ikätovereistaan. Että tämä maa on vihdoinkin valmis olemaan jotain muuta kuin se harmaa, pimeä, kylmä ja vihainen maa, jollaisena olemme viime vuosina näyttäytyneet, Abdirahim ”Husu” Hussein toteaa.

It's okay to be white.

Kuntalaisaloite Helsingin suurmoskeijahankkeeseen liittyvästä kansanäänestyksestä: https://www.kuntalaisaloite.fi/fi/aloite/4643

Roope2

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 1 907
 • Liked: 1117
  • Profiili
Kunpa he oivaltaisivat, että jos ihonväri, tausta tai sukupuoli on tulevaisuudessa ainoa hyväksyttävä meriitti vaativaan yhteiskunnalliseen tehtävään, kannatta harkita maastamuuttoa.

SmallFish

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 587
 • Liked: 1344
  • Profiili
Onnea tuhannesti kaikille stadilaisille. Viisi pormestarin paikkaa, näistä kaikki poliittisille broilereille ja vieläpä yhtä lukuun ottamatta nuorille (?) naisille. Kyllä nyt on taas patriarkaatille näytetty!

Micke90

 • Kannatusjäsen
 • Jäsen^^^
 • ****
 • Viestejä: 17 840
 • Liked: 12173
 • Vihapuhetta Hommalla jo vuodesta 2012.
  • Profiili
Kovasti Husu on kuitenkin viihtynyt tässä harmaassa, pimeässä, kylmässä ja vihaisessa maassa. Taikaseinä ja suojatyöpaikkako houkuttavat?
:facepalm:  :facepalm:  :facepalm:  :facepalm:  :facepalm:  :facepalm:  :facepalm:  :facepalm:  :facepalm:  :facepalm:  :facepalm:  :facepalm:  :facepalm:  :facepalm:  :facepalm:  :facepalm:

Ernst

 • Asiantuntija
 • Jäsen^^^
 • *****
 • Viestejä: 23 480
 • Liked: 10812
  • Profiili
Husu on kovasti jonkinlaiset viestien lähettelyn tai statementin elävöittämänä, ja samalla hän unohtaa, etä kyseessä on sentään vaativa hallinnollinen tehtävä, jonka hoitamiseen afgaanilla ei ole eväitä sen enempää koulutuksen kuin kokemuksenkaan perusteella..
..."metsässä on anketa"....
Vihreät