UmmaGumma

Kirjoittaja Aihe: Riikka Purra – poliittinen suunnittelija ja Kirkkonummen kunnanvaltuutettu  (Luettu 53217 kertaa)

kannibaalikani

 • Jäsen^^
 • **
 • Viestejä: 125
 • Liked: 411
Ja mikäli jokin kv-sopimus on ristiriidassa kansallisen turvallisuuteen nähden tulisi kansallinen turvallisuus olla ensisijaisesti ykkösprioriteetti. Sopimusrikkomusten kanssa ehtii myöhemminkin kinastella, mutta kansallisen turvallisuuden kanssa ei kauheasti haluaisi viivytellä.

Pullervo

 • Global Moderator
 • Jäsen^^^
 • *****
 • Viestejä: 4 617
 • Liked: 16039
 • antikomintern
Lukusuositus (kuten aina), mukana statistiikkaa ja ohessa vain osa tekstistä.

https://riikkapurra.net/2019/01/22/paivakoti-jossa-ei-ole-yhtaan-suomea-aidinkielenaan-puhuvaa-lasta/

Lainaus käyttäjältä: Riikka Purra – dust/bones/politics -blogi
Päiväkoti, jossa ei ole yhtään suomea äidinkielenään puhuvaa lasta (22.1.2019)

Kaikki pääkaupunkiseudulla tai muissa isoissa kaupungeissa asuvat tiedämme, että koulut ja asuinalueet ovat koko ajan vahvemmin jakautuneita. Maahanmuutto ja huono-osaisuus sijoittuvat tietyille seuduille. Maahanmuutto myös ”syrjäyttää” kotoperäistä huono-osaisuutta.

Nyt on tullut lisätietoa päiväkotien tilanteesta – ja se on karmeaa luettavaa.

Varsinainen yllätys tämä ei tietenkään ole. Jo vuosia sitten, muun muassa kun itse asuin Vantaalla vuosina 2006-2008, panin omakohtaisesti merkille tilanteen, joka jo silloin oli huono – juuri niin huono, että lastensa parasta ajattelevat maksukykyiset vanhemmat muuttavat helposti muualle.

Valtavat tuloerot

(...)

Vasemmistopuolueet paasaavat mielellään kasvavista tuloeroista. Mitään tietoa siitä, millaisia nämä olisivat ILMAN maahanmuuttajien ensimmäistä ja myöhempiä sukupolvia, ei ole. Miten me voisimme tehdä järkeviä poliittisia päätöksiä, jos meillä ei edes ole välttämättömintä tietoa asiasta?

Kuten olen ennenkin todennut, kaikki tilastoinnit ja analyysit pitäisi tehdä niin, että maahanmuuttajien osuus saataisiin irrotettua kokonaismassasta. Tiedän, että lukuisilla osa-alueilla suomalaisen yhteiskunnan saama arvosana ei olisi lainkaan niin surkea. Ja ennen kaikkea ongelmaan puuttuminen olisi edes teoriassa mahdollista – toisin kuin nyt, kun samaan aikaan haalitaan maahan yhä lisää huono-osaisia, ja sitten päivitellään kovaan ääneen, kun käyrät sojottavat vääriin suuntiin.

Segregaatio ja maahanmuuttoalueet

    Segregaatiossa Suomi ja Helsinki alkaa nyt olla muun Euroopan tasoa.

Tämä oli vain ajankysymys. Kaikki muutkin maahanmuuton ongelmat tulevat Suomeen, ennemmin tai myöhemmin. Meillä ei kertakaikkiaan ole yhtään mitään sellaista tekijää tai ominaisuutta, joka estäisi kaikkien samojen ongelmien kärjistymisen.

Oikeastaan päinvastoin. Hyvin inklusiivinen ja antelias sosiaaliturvamme yhdistettynä avoimiin rajoihin on sellainen pommiyhdistelmä, että uskon meidän menevän ongelmissa vielä Ruotsistakin ohi, ellei jotakin hyvin radikaalia tehdä pian.

(...)

Voisi kuvitella, että tällaista tietoa saatuaan kaupunkien johdoissa ja valtakunnan tasolla oltaisiin TODELLA huolestuneita maahanmuutosta.

Mutta höpsis. Siellä ei huudeta ”nyt riittää!”, vaan siellä huudetaan:


Lisää rahaa!

Maahanmuutto on oleellinen tekijä sosiaalivaltion paisumisen takana. Samalla kun suomalaiselta mummolta, vammaiselta tai lapsiperheeltä voidaan vähän nipistää, annetaan kuin vahingossa maahanmuutolle ja maahanmuuttajille vähän lisää. Otetaan siis suomalaisilta, annetaan Afrikalle ja Aasialle.

    Lisärahan tarkoitus on tasoittaa eroja.

Eikö tämä ole kuin yhtä sirkusta? Sillä erotuksella, että sirkuksessa kai kuuluisi olla hauskaa, mutta maahanmuuttosirkus vain panee itkettämään.

Tasa-arvoinen Suomi, hyvinvointimme – olemme maahanmuuton ansassa.

(...)

Eikä tähän auta mikään muu kuin tiukka maahanmuuton kontrolli ja paluumuutto.

Ja lopuksi kysymys kaikille tätä halunneille, niin kuplissaan eläville pikkuporvareille kuin utopioista haaveileville moraalisosialisteille:

Mikset sinä veisi omaa lastasi tuonne päiväkotiin?

Se tasoittaisi segregaatiota, ja muutenkin toisi mukavaa monikulttuurista tunnelmaa perheeseenne.

(lihavoinnit omia)
Kun allah saapuu kaupunkiin
Turkuun, Barcelonaan, Berliiniin,
Brysseliin, Tukholmaan, Pariisiin,
Madridiin, Nizzaan, Manchesteriin,
Pietariin, Lontooseen, New Yorkin World Trade Centeriin...

Vellamo

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 2 495
 • Liked: 10127
 • Koska me perimme niin hyvän maan

Kaikkien ym. ongelmien voi myös todeta olevan joko välittömästi tai välillisesti yhteydessä haittamaahanmuuttoon.
« Viimeksi muokattu: 25.01.2019, 00:35:32 kirjoittanut Vellamo »

J. Lannan haamu

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 7 919
 • Liked: 7260
^ Kunhan muistaa, että noita asioita ei tule käsitellä pääasiallisesti maahanmuuton kautta. Siinä voi olla se riski, että noissa aiheissa piilevät ydinongelmat jäävät vähemmälle painolle. Kun niitä käsittelee itsenäisinä asioita, niistä voi sitten vetää hyvän viivan ja linkin maahanmuuttoon. Toki sellaiset asiat kuin opetusryhmien hajanaisuus tai polarisaatio monikulttuurisissa kouluissa. Samoin se, että miksi otamme Suomeen ylipäänsä noita kansainvälisiä ryhmiä ja vaihto-oppilaita niin tarkoitushakuisesti.

Kaikki nämä peruskoulu-uudistukset liittyvät pääasiallisesti kulttuurimarxismiin ja postmodernismiin, ts. yhteiskuntamme rappeutumiseen. Maahanmuutto ja monikulturismi on osana tätä ilmiötä.
Yksilö - Kulttuuri - Luonto/ The Knower - The Known - The Unknown.

Pullervo

 • Global Moderator
 • Jäsen^^^
 • *****
 • Viestejä: 4 617
 • Liked: 16039
 • antikomintern
Oheinen blogi on jo syksyltä 2016. Se on kuitenkin hyvä muistutus siitä, että EU-maakin voi tehdä omanlaistaan politiikkaa omiin kansallisiin tarpeisiinsa omat kansalliset etunsa tähtäimessään. Ja tätä ennenkin ja tämän jälkeenkin Tanska on kiristänyt maahanmuutto- ja turvapaikkapolitiikkaansa useasti. Ohessa vain pitkän blogin alku, loput linkistä.

https://twitter.com/ir_rkp/status/1089986575549808641

https://riikkapurra.net/2016/09/01/maahanmuuttoa-kongeriget-danmark/

Lainaus käyttäjältä: Riikka Purra – dust/bones/politics -blogi
Maahanmuuttoa, Kongeriget Danmark? (1.9.2016)

Tanska kiristää yhä maahanmuuttopolitiikkaansa. Miten se on enää mahdollista? Onko kyseessä pohjoismaa lainkaan?

Hvordan kunne du gøre det, Kongeriget Danmark?

anska alkoi jo muutama vuosikymmen sitten sangen merkittävästi erkaantua pohjoismaisesta maahanmuuttomallista, ensin suhteessa Ruotsiin, sitten myös Suomeen ja Norjaan. Viimeisen kymmenen vuoden aikana Tanskan maahanmuuttopolitiikka on tiukentunut selvästi, ja viime vuonna alkaneen turvapaikanhakijavirtojen kiihtymisen myötä siihen on edelleen tehty kiristyksiä.

Oleellista mielestäni on ennen muuta se, että tanskalaisessa mallissa ei ole kyse vain turvapaikkapolitiikasta, vaan koko maahanmuuttopolitiikan ja kansallisuuden ja valtion “ideologia” on tietyllä tapaa erilainen. Siinä on aina korostettu huomattavasti enemmän integroivia, jopa assimiloivia seikkoja, ja muutenkin lähtökohta on ollut kansallisvaltiokeskeinen – tanskalainen. Tanskalaiset poliitikot eivät etenkään kylmän sodan päättymisen jälkeen ole kainostelleet puhua kansallisesta edusta, työperäisen maahanmuuton ja tanskalaisten etujen ensisijaisuudesta tai “hyväntekemisen” haittapuolista.

Jo 1980-luvulla Tanskassa on käyty keskustelua hyvinvointivaltion ja maahanmuuton välisestä suhteesta ja hieman myöhemmin on systemaattisesti alettu laskea maahanmuuttoon liittyviä kuluja ja toisaalta myöhemmin sen rajoittamisesta koituvia säästöjä. Myös monessa muussa maahanmuuttajien tilastointiin ja rekisteröintiin liittyvässä asiassa Tanska on poikkeuksellinen pohjoismaa.

(Suomen Migristä käytiin keväällä ottamassa Tanskasta oppia. Ehkä saamme myöhemmin nähdä, kantaako oppi hedelmää.)

Hvad Søren laver du her…

Toisaalta siinä missä Tanska rajoittaa maahanmuuttoa muun muassa korjatakseen kestävyysvajettaan, Suomi on nähnyt asian päinvastoin – maahanmuuttoa tulee lisätä kestävyysvajeen ja demografisen ongelman korjaamiseksi, ehkä jopa levittää punaisia mattoja tänne haluaville. Mahdollisesti siksi maahanmuuton kustannusten laskemisen kanssakaan ei ole välitetty täällä olla niin tarkkoja.

Nuivahkosta suhtautumisesta huolimatta Tanska on ollut selvästi “hyvä” valtio ulospäin. Jo 1970-luvulla se pääsi kehitysavun tasossa toivottavaan 0,7 prosenttiin bruttokansantulosta, 20 vuotta myöhemmin suhde oli jo 1 %. Toisaalta Tanskan osallistuminen Yhdysvaltain rinnalla humanitaarisiin väliintuloihin ja sotatoimiin on lisännyt valtion roolia kansainvälisellä kentällä. Joidenkin arvioiden mukaan sen juuri tästä syystä tulisi osallistua enemmän myös turvapaikanhakijoiden vastaanottamiseen.

Siinä missä esimerkiksi Australian politiikka nojaa erilaisiin non-arrival-toimiin ja offshore-prosesseihin, joilla estetään turvapaikanhakijoita saapumasta, Tanska on keskittynyt korjaamaan vetotekijöitään ja laatimaan yleisesti rajoittavampia sääntöjä. Tanskan maahanmuuttolainsäädäntöä voi kuvata hyvin dynaamiseksi, jopa ketteräksi, sillä maalla on tapana muuttaa sitä usein.

Viimeisen 15 vuoden aikana ulkomaalaislakeja on muutettu keskimäärin jopa muutaman kuukauden välein. Vaikka tiukat politiikat ovat tietysti aiheuttaneet  kritiikkiä, ovat monet Euroopan maat seuranneet Tanskan nopeita toimia ällistyksellä. Paitsi että Tanska onnistuu nopeasti laittamaan rajansa kiinni – jo vuonna 2011 se sulki väliaikaisesti Saksan vastaisen rajansa huolimatta siitä, että sen nähtiin rikkovan Schengen-säädöksiä – se kykenee myös säätämään uusiin tilanteisiin sopivia lakeja.

[...]
Kun allah saapuu kaupunkiin
Turkuun, Barcelonaan, Berliiniin,
Brysseliin, Tukholmaan, Pariisiin,
Madridiin, Nizzaan, Manchesteriin,
Pietariin, Lontooseen, New Yorkin World Trade Centeriin...

Vellamo

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 2 495
 • Liked: 10127
 • Koska me perimme niin hyvän maan

Lahti-Saloranta

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 12 505
 • Liked: 18091
 • Monikulttuurisuutta vastaan rokotettu
Islam on hieno uskonto eikä sitä saa kritisoida. Jos siitä jotain negatiivistä sanoo niin joutuu käräjille tai ainakin se arvostelu leimataan islamofobiaksi. Kuitenkin matut anovat suojelua sillä perusteella että ovat kääntyneet kristityksi tai luopuneet islamista ja ovat kotimaassaan sen vuoksi hengenvaarassa. Todella ristiriitaista toimintaa kun pottunokka ei saa islamista kriittistä sanaa sanoa ja samaan aikaan joku pelkää että henki lähtee kun luopui islamista. Eihän ne islamista luopuneet täällä turvassa ole kun maahan lappaa islamin uskoisia ja imaamit himoitsevat sharia-lakia tänne. Ainahan joku tosi uskovainen on valmis toteuttamaan profeetan ohjeen islamista luopuneen kohdalla.
Vaikka tarkoitusperät olisivat maailman parhaat, niin monien, täysin erilaisten kulttuuritaustojen omaavien ihmisten kotouttaminen onnistuneesti ei ole mahdollista

kivimies

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 1 390
 • Liked: 2709

kivimies

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 1 390
 • Liked: 2709
Kokoomukselta epärehellistä kampanjointia, jälleen.


Julleht

 • Jäsen^^
 • **
 • Viestejä: 186
 • Liked: 273
Kokoomukselta epärehellistä kampanjointia, jälleen.

Huvituttaa tän kuvan ympärillä pyörivässä somekeskustelussa erityisesti se, että ilmastonmuutosestäjät repivät kokoomusta erityisesti kaupungeissa kun ei oikeasti ollakaan ilmastonmuutosta vastaan. Se kokoomukselle tärkeä kaupunkilaisten ja naisten kohortti yritetään vetää pois alta. Toisaalta sitten taas ilmastonmuutokseen skeptisemmin suhtautuvat samanaikaisesti repivät kokoomusta ilmastolupauksista, jolloin on vaarassa lähteä toista kohorttia.

Oiva esimerkki kaksilla rattailla ajelusta ja siitä miten se lopulta osuu omaan nilkkaan näin sosiaalisen median aikakaudella. Toki ehdokkaiden painopisteetkin varmaan ovat eriäviä E-Suomessa vs. muualla, mutta Orpon naama vastakkaisten argumenttien taustalla taitaa vähän viedä siltä terää. "Viestintä on epäonnistunut", vai miten se meni.
An nescis, mi fili, quantilla prudentia mundus regatur?

Tagit: riikka purra