UmmaGumma

Kirjoittaja Aihe: 2016-12-13 Halla-aho palaa kotimaan politiikkaan  (Luettu 1375590 kertaa)

Skeptikko

 • Global Moderator
 • Jäsen^^^
 • *****
 • Viestejä: 12 222
 • Liked: 16752
Vs: 2016-12-13 Halla-aho palaa kotimaan politiikkaan
« Vastaus #5460 : 30.08.2018, 16:51:34 »
Halla-aho perussuomalaisten vaihtoehtolaskelmien puuttumisesta: ”Poliitikkojen ei pidä leikkiä virkamiehiä”
https://www.is.fi/kotimaa/art-2000005809598.html

Lainaus
Perussuomalaiset haluaa maahanmuuton kitkemisen lisäksi muun muassa alentaa pienituloisten verotusta ja parantaa yritysten toimintamahdollisuuksia tinkimällä ympäristötavoitteista.
...
– Totta kai meillä on suunnitelma. Poliitikkojen ei pidä leikkiä virkamiehiä. Tämä on ongelma poliittisessa keskustelussa. Poliitikot kilpailevat siitä, kuka on epäpoliittisin. Yrittävät näyttäytyä laskentatieteen ammattilaisina tai kamreerina. Meillä on virkakunta sitä varten, että he muuttavat lihaksi se, mitä poliittinen tahto määrittelee, Halla-aho vastasi IS:lle kysymykseen vaihtoehtolaskelmien puutteesta.

– Meidän pitää päästä normaalin keskustelulaatikon ulkopuolelle, jossa siirrellään pilkkua ja pieniä euromääriä momentilta toiselle. Meidän pitää ajatella Suomen pitkän aikavälin ongelmia. Tarjoamme muutosta siinä ajattelussa, mikä on kestävä tapa saada talous tasapainoon ja mikä on julkisen rahankäytön prioriteetti, Halla-aho sanoi.
...
– Työllistymistä ja työllistämistä on pyrittävä edistämään esimerkiksi veroleikkauksin. Herää kysymys, millä veroleikkaukset rahoitetaan.

– Mistä nämä rahat otetaan? Mistä Suomi otti tänäkin vuonna sata miljoonaa euroa Ruotsin kautta tulleiden turvapaikkaturistien majoittamiseen? Mistä Suomi ottaa vuosittain yli 350 miljoonaa euroa vuodessa ulkomaalaisille maksettaviin työmarkkinatukiin ja peruspäivärahoihin? Nämä ovat poliittisia valintoja, Halla-aho sanoi puheessaan.
...
– Jos meillä on sisäänrakennettuja ongelmia – kuten väestön ikääntyminen ja kilpailukyvyn heikkeneminen – omaa kuoppaa ei pidä kaivaa syvemmäksi lisäämällä julkisen talouden menoja. Kaikki OECD:n ulkopuolelta tuleva maahanmuutto on Suomelle haitallista, se lisää julkisen talouden menoja. Julkisen talouden ongelmia ei pidä pahentaa maahanmuutolla. Kun puhumme homekouluista, vanhusten hoitamisesta, teiden kunnosta, tappelemme napeista, pikkurahoista, Halla-aho jatkoi.

Halla-aho sanoi, että hallitus ei esimerkiksi löydä 50 miljoonaa euroa 800 poliisin palkkaamiseen, mutta vastaanottokeskuksiin löytyy sata miljoonaa euroa.

Jos budjetti on yli 55 miljardia, maahanmuuttoon kuluu 500-700 miljoonaa?

– Olemme laskeneet, että se on 1–2 miljardia. Ei voida määritellä tarkasti maahanmuuton kustannuksia. He aiheuttavat kerrannaisvaikutuksia. Jos meidän hallinto-oikeuden tukkeutuvat siitä, että ne joutuvat käsittelemään kristityksi tai homoksi muuttuneen turvapaikanhakijan uutta hakemusta tai valitusta, niin totta kai tämä aiheuttaa kerrannaisvaikutuksia, Halla-aho vastasi.
En homona toivota tervetulleiksi Suomeen henkilöitä, jotka haluavat tappaa minut:
http://www.bbc.com/news/magazine-33565055

Tanskan pakolaisapu: hallitsematon tulijatulva johtamassa armageddoniin ja yhteiskuntamme tuhoon:
http://jyllands-posten.dk/international/europa/ECE7963933/Sammenbrud-truer-flygtningesystem/

Phantasticum

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 4 751
 • Liked: 2686
Vs: 2016-12-13 Halla-aho palaa kotimaan politiikkaan
« Vastaus #5461 : 30.08.2018, 21:08:02 »
Miksi PS makaa kun nyt pitäisi hyökätä Suomen EU-jäsenyyttä vastaan voimalla?

Varmaakin siksi, koska suomalaisten enemmistö haluaa edelleen Suomen olevan EU:n jäsen.

Halla-aho vastasi kysyttäessä jotakuinkin niin, että on turha panostaa paukkuja asiaan, jonka todellinen kliimaksi (kansanäänestys) olisi aiheen osalta negatiivinen ja sementoisi Suomen yhä tiukemmin osaksi Eurostoliittoa ja tekisi mahdollisen irtautumisen yhä vain vaikeammaksi.

Olen itse asiasta samaa mieltä eli siitä, että kansanäänestyksellä ei ole mahdollisuutta saavuttaa voittoa. On myös erittäin todennäköistä, että mitään kansanäänestystä ei koskaan edes järjestettäisi vaan sille kävisi samalla tavalla kuin eurojäsenyydestä äänestämiselle. Eri alojen asiantuntijat ja lainoppineet kiiruhtaisivat kuorossa kertomaan, miksi äänestystä ei voi järjestää, miten se olisi perustuslainvastainen jne. Suomi ei anna vahingossakaan väärää signaalia EU:lle.

Tulkitsin tämän niin, että mahdollinen kansanäänestys- ja vahva promotointi asian suhteen tulee järjestää sitten, kun toivotulle lopputulokselle on edes jonkinasteiset mahdollisuudet läpimenoon. Tällä haavaa Halla-ahon mielestä tärkeintä on pyrkiä saada muutos aikaan EU:n sisällä.

Eri mieltä olen tästä, että pitää odottaa niin kauan, että lopputulos on toivottu. Tämä selitys tietysti uppoaa uskollisimpiin kannattajiin kuin kuuma veitsi voihin, sillä asiahan on todella näin, kansanäänestyksen järjestämisellä voisi vain hävitä.

Olen pitänyt koko kansanäänestysasiasta vouhottamista vain tyhjänpäiväisenä retorisena tehokeinona. Jos puolue olisi todellisuudessa niin EU-kriittinen kuin se uskottelee olevansa, se vetäisi kyllä omaa EU-kielteistä linjaansa suuren yleisön mielipiteistä huolimatta. Jos jokin toinen puolue kertoisi julkisesti, että emme pidä ääntä asiasta x, koska sille ei ole kannatusta, niin sehän olisi aivan naurettavaa. Eikö vain? Entä jos asia x olisi maahanmuutto? Ei sekään ole toistaiseksi saanut suuren yleisön huomiota, miksi siis kalastella silläkään apajalla, jos äänestäjät kokevat muut asiat tärkeämpinä.

En ymmärrä, miksi perussuomalaiset alun alkaenkaan lähti ehdottelemaan kansanäänestyksen järjestämistä. Perussuomalaisten EU-kanta on ollut selvä siitä saakka, kun edustaja Saarakkala tuli ulos kaapista "uudenlaisensa polkunsa" kanssa. Silloin tehtiin se "iso valinta". Tämä nykyinen matalan profiilin linja on vain jatkumoa tälle.

Mutta perussuomalaiset tarvitsee myös jyrkemmän linjan kannattajien EU-kriittiset äänet, siksi sen on pakko pitää kiinni EU-kritiikistä, vaikka EU-kriittisyys on selvästi jäänyt taka-alalle, eurokriittisyyttä ei kannata tässä yhteydessä enää edes mainita. Taakanjakoon ja Dublin-järjestelmän uudistamiseen emme saaneet puheenjohtajalta vastauksia, vaikka pyysimme, edustajien äänestyskäyttäytymisen perusteella tämäkään linja ei ole selvä.

Joku taisi jo asettaa tavoitteeksi vuoden 2027 eduskuntavaalit, koska vuoden 2023 vaalitkin tulevat liian pian. Voiko itseään enää pahemmin pettää. Jos vuonna 2011 olisi ajateltu samalla tavalla, momentum olisi ensi vuonna.

K.L.O

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 1 539
 • Liked: 4342
Vs: 2016-12-13 Halla-aho palaa kotimaan politiikkaan
« Vastaus #5462 : 31.08.2018, 09:34:58 »
Jaaha, Jussi oli ehtinyt vielä eilen tilaisuuksien välissä facebookiinkin.  Äijä ihan tulessa!  ;D

Lainaus
Jussi Halla-aho
18 tuntia ·
On mielenkiintoista, että Pakolaisapu ja muut haittamaahanmuuton kannattajat saavat puhua potaskaa kaikessa rauhassa ja "faktantarkistajien" häiritsemättä.

Pakolaisapu vaatii pakolaiskiintiön kasvattamista mm. siksi, että "perheenyhdistämisestä on tehty lähes mahdotonta".

Migrin tilastojen mukaan tämän vuoden viiden ensimmäisen kuukauden aikana on tehty 3539 myönteistä perheenyhdistämispäätöstä (78% kaikista hakemuksista). Koko viime vuonna myönteisiä päätöksiä tehtiin 9089, toissa vuonna 8171, vaalikauden ensimmäisenä vuonna 8039.

Suurimmat perheperusteella saapuvat kansalaisuusryhmät ovat Irak, Venäjä, Intia ja Somalia.

Jos alkuvuoden tahti jatkuu, myönteisiä päätöksiä tehdään tänä vuonna n. 8500. Myönteisten päätösten määrälle tai osuudelle ei siis ole käytännössä tapahtunut mitään tällä vaalikaudella, kaikista kauhistelluista "kiristyksistä" huolimatta.

https://www.facebook.com/jussi.hallaaho/posts/1893612850758900?__tn__=-R

https://pakolaisapu.fi/2018/08/29/pakolaisapu-pettynyt-pakolaiskiintioon/


Veturinainen

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 2 980
 • Liked: 5785
 • Nuivuus perustuu kognitioon, ei rasismiin.
Vs: 2016-12-13 Halla-aho palaa kotimaan politiikkaan
« Vastaus #5463 : 31.08.2018, 10:05:06 »
Jaaha, Jussi oli ehtinyt vielä eilen tilaisuuksien välissä facebookiinkin.  Äijä ihan tulessa!  ;D

Halla-aho vetää todella hyvää settiä somessa. Halla-ahon someilu on ottamassa samanlaisen aseman ihmisten herättelijänä kuin Scripta aikoinaan. Herättelynä tarkoitan tässä sitä, että ihmiset huomaavat enenevässä määrin, että muutkin ihmiset tietävät ja ymmärtävät vihervasemmistolaisen totalitarismin perusteiden älyllisen naurettavuuden ja tosiasiallisen vahingollisuuden, ja uskaltavat sanoa sen ääneen. Tämä levittää tolkun ihmisiä rohkaisevaa ketjureaktiota kansalaiskeskustelufoorumeilla, jossa järjen ääni onkin ottamassa alaa tunnepohjaiselta ja kovaääniseltä moraalisäteilyltä.

Kaikkien Halla-aho -myönteisten hommalaisten tulisi ehdottomasti liittyä Facebookin ja/tai Twitteriin ja lisätä näkyvyyttä jakamalla PS-toimijoiden päivityksiä. Kansalaiskeskustelua käydään nykyään yhä enenevässä määrin somessa. Siellä ovat mukana kaikki poliitikot ja heidän seuraajansa. Myös tiedotusvälineet poimivat juttujaan somemaailmasta. Tarvitaan vielä lisää järjen ääntä ja järjen äänen jakamista. Pieni, mutta erittäin tärkeä panos pyrkimyksissämme yhteiskuntalaivan kurssin korjaamiseen.
Kyseessä ei ole "pakolaiskriisi" vaan sosiaaliturvamotivoitunut turvapaikkajärjestelmän hyväksikäyttökriisi. (Veturinainen)

"Ei ole koskaan paluuta siihen Suomeen, joka meillä vielä muutamia vuosia sitten oli. Asia on hyväksyttävä ja sen kanssa on opittava elämään." (SPR:n puheenjohtaja Pertti Torstila)

Kni

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 8 302
 • Liked: 16094
Vs: 2016-12-13 Halla-aho palaa kotimaan politiikkaan
« Vastaus #5464 : 31.08.2018, 10:50:05 »
Lainaus
Migrin tilastojen mukaan tämän vuoden viiden ensimmäisen kuukauden aikana on tehty 3539 myönteistä perheenyhdistämispäätöstä (78% kaikista hakemuksista). Koko viime vuonna myönteisiä päätöksiä tehtiin 9089, toissa vuonna 8171, vaalikauden ensimmäisenä vuonna 8039.

Onko yksi perheenyhdistämispäätös yksi perhe vai yksi perheenjäsen?

Jos jälkimmäinen, niin kuluvalla vaalikaudella on maahan tullut / tulee noin 33800 ihmistä. Koska yhdistettävät perheenjäsenet lienevät pääosin naisia ja lapsia niin tulijat heikentävät huoltosuhdetta.

Jos ensimäinen, niin kertokaa 33800 arvioidulla yhdistettävien perheenjäsenten määrällä.
33800 x 2 = 67600
33800 x 3 = 101400
33800 x 4 = 135200
Vaikutuksesta huoltosuhteeseen en sano mitään.

Mika

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 6 618
 • Liked: 7899
Vs: 2016-12-13 Halla-aho palaa kotimaan politiikkaan
« Vastaus #5465 : 31.08.2018, 12:31:57 »
Jaaha, Jussi oli ehtinyt vielä eilen tilaisuuksien välissä facebookiinkin.  Äijä ihan tulessa!  ;D

Halla-aho vetää todella hyvää settiä somessa. Halla-ahon someilu on ottamassa samanlaisen aseman ihmisten herättelijänä kuin Scripta aikoinaan.

Hyvähän tuo on, mutta somen varaan ei kannata laskea liikoja.  Hyvin moni vanhemman polven potentiaalinen äänestäjä ei käytä somea lainkaan.  Ruotsidemokraatit ovat tajunneet tämän hyvin ja siellä puolueella onkin ollut esim. näkyviä ulkomainoskampanjoja jo reilusti ennen vaaleja.  Sellaisia kaipaisin persuiltakin.   
"Nigerian poliisi on pidättänyt vuohen epäiltynä autovarkaudesta"

Roope

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 33 925
 • Liked: 78507
Vs: 2016-12-13 Halla-aho palaa kotimaan politiikkaan
« Vastaus #5466 : 31.08.2018, 12:51:02 »
Onko yksi perheenyhdistämispäätös yksi perhe vai yksi perheenjäsen?

Nykyään yksi perheenjäsen.
Mediaseuranta - Maahanmuuttoaiheiset uutiset, tiedotteet ja tutkimukset

Veturinainen

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 2 980
 • Liked: 5785
 • Nuivuus perustuu kognitioon, ei rasismiin.
Vs: 2016-12-13 Halla-aho palaa kotimaan politiikkaan
« Vastaus #5467 : 31.08.2018, 13:09:20 »
Halla-aho vetää todella hyvää settiä somessa. Halla-ahon someilu on ottamassa samanlaisen aseman ihmisten herättelijänä kuin Scripta aikoinaan.

Hyvähän tuo on, mutta somen varaan ei kannata laskea liikoja.  Hyvin moni vanhemman polven potentiaalinen äänestäjä ei käytä somea lainkaan.  Ruotsidemokraatit ovat tajunneet tämän hyvin ja siellä puolueella onkin ollut esim. näkyviä ulkomainoskampanjoja jo reilusti ennen vaaleja.  Sellaisia kaipaisin persuiltakin.

No joo, samaa minäkin kaipaan lisäksi.
Kyseessä ei ole "pakolaiskriisi" vaan sosiaaliturvamotivoitunut turvapaikkajärjestelmän hyväksikäyttökriisi. (Veturinainen)

"Ei ole koskaan paluuta siihen Suomeen, joka meillä vielä muutamia vuosia sitten oli. Asia on hyväksyttävä ja sen kanssa on opittava elämään." (SPR:n puheenjohtaja Pertti Torstila)

Kim Evil-666

 • Kannatusjäsen
 • Jäsen^^^
 • ****
 • Viestejä: 11 355
 • Liked: 50825
 • Saatanalliset Säkeet Tervetuloa!
Vs: 2016-12-13 Halla-aho palaa kotimaan politiikkaan
« Vastaus #5468 : 31.08.2018, 13:25:58 »
Jaaha, Jussi oli ehtinyt vielä eilen tilaisuuksien välissä facebookiinkin.  Äijä ihan tulessa!  ;D

Halla-aho vetää todella hyvää settiä somessa. Halla-ahon someilu on ottamassa samanlaisen aseman ihmisten herättelijänä kuin Scripta aikoinaan.

Hyvähän tuo on, mutta somen varaan ei kannata laskea liikoja.  Hyvin moni vanhemman polven potentiaalinen äänestäjä ei käytä somea lainkaan.  Ruotsidemokraatit ovat tajunneet tämän hyvin ja siellä puolueella onkin ollut esim. näkyviä ulkomainoskampanjoja jo reilusti ennen vaaleja.  Sellaisia kaipaisin persuiltakin.

Olet aivan oikeassa. Persuilla on ollut mitä parhainta ulkomainoskampanjointia eripuolilla Suomea. He ovat jalkautuneet kentälle ja kiertäneet Suomea varsin isosti. Ihmiset ovat päässeet kohtaamaan kasvotusten persujen edustajia ja päässeet esittämään mieltänsä vaivaamia kysymyksiä ja kuuntelemaan livenä edustajien puheita- ja käsityksiä nykymenosta, sekä heidän näkemyksiään asioiden korjaamiseksi.

Olen ollut paikalla muutamaan otteeseen ja pössis on varsin hyvä. Mielestäni tämä on parasta ulkomainoskampanjointia, mitä voivat tehdä. Lksäksi luulen, että kampanjointi tullee yhä lisääntymään kaikissa muodoissaan vaalien lähestyessä. Halla-aholla on mielestäni varsin kokonaisvaltainen ote puolueen menestyksen edesauttamiseksi.
Sävytteisviritteinen ja erittäin Nuiva!
Pohjoinen Perkele! Arktisen alueen Eko-Mörökölli!
Ethnos Nation!

"islam on kallon ajettelukeskukset tyhjentävä lobotomia." - Veikko

Kekkonen

 • Jäsen^^
 • **
 • Viestejä: 74
 • Liked: 57
 • Vanhempi "valtiomies"
Vs: 2016-12-13 Halla-aho palaa kotimaan politiikkaan
« Vastaus #5469 : 31.08.2018, 13:54:06 »
Somella ja "kahviteltoilla" on oma vaikutuksensa, mutta lopullinen niitti menestykseen tai menestymättömyyteen lyödään vasta onnistumalla TV:n vaaliohjelmissa. Ne tavoittavat jokaisen mökin mummon kuin ukonkin niin Pihtiputaalla kuin kaikkialla muualla Suomessa.

Ilmainen vinkki: Johonkin keskusteluun yllätysvetona "rotutohtorin" sijaan "hyvähampainen spindoctor" ja vastustajien konseptit sekoavat täysin...

Mika

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 6 618
 • Liked: 7899
Vs: 2016-12-13 Halla-aho palaa kotimaan politiikkaan
« Vastaus #5470 : 31.08.2018, 14:26:28 »
Persuilla on ollut mitä parhainta ulkomainoskampanjointia eripuolilla Suomea. He ovat jalkautuneet kentälle ja kiertäneet Suomea varsin isosti. Ihmiset ovat päässeet kohtaamaan kasvotusten persujen edustajia ja päässeet esittämään mieltänsä vaivaamia kysymyksiä ja kuuntelemaan livenä edustajien puheita- ja käsityksiä nykymenosta, sekä heidän näkemyksiään asioiden korjaamiseksi.

Vaalikojut ja erilaiset tilaisuudet ovat tarpeellisia, mutta niissä on se ongelma, että ne vetävät pääasiassa sellaisia ihmisiä, jotka suhtautuvat puolueeseen jo valmiiksi uteliaasti tai myönteisesti.  Ulkomainoskampanjan tehtävä on herätellä nukkuvia äänestäjiä ja niitä muiden puolueiden äänestäjiä, jotka alkavat saada tarpeekseen siitä, että Suomea sosialisoidaan koko muun maailman kanssa. 
"Nigerian poliisi on pidättänyt vuohen epäiltynä autovarkaudesta"

K.L.O

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 1 539
 • Liked: 4342
Vs: 2016-12-13 Halla-aho palaa kotimaan politiikkaan
« Vastaus #5471 : 31.08.2018, 16:16:47 »
Jussi somettaa nyt. Oli kyllä vaalikojulla eilen.

Lainaus
Jussi Halla-aho
2 tuntia ·
Perussuomalaiset eivät kannata eivätkä hyväksy kotimaisten energianlähteiden sabotointia. Hallituksen toimista kärsivät sekä teollisuus, tuottajat että kuluttajat. Tuontihake on hallitukselle mieluisampi vaihtoehto. Energiapolitiikan tulee perustua kansallisen edun puolustamiseen ja globaaleihin ilmastotavoitteisiin, mutta hallituksen politiikka perustuu pelkkään poseeraamiseen.

Mitä tieverkon ylläpitoon ja korjausvelkaan tulee, muistutan taas, että hallitus käyttää saman summan mieluummin vokeissa notkuvien, suurimmaksi osaksi perusteettomien turvapaikanhakijoiden elättämiseen. Sitä kuluerää ei olisi lainkaan, jos turvapaikkapolitiikka, rajavalvonta ja palautuskäytäntö olisivat tilanteen vaatimalla tasolla.

https://www.facebook.com/jussi.hallaaho/posts/1894813973972121?__tn__=-R

https://www.maaseuduntulevaisuus.fi/politiikka/artikkeli-1.291599

Edit:
P.S. Jussin fb-sivulla myös Mika Niikon kommentti, jossa kertoo kuulleensa joka toinen viikko hyväksyttävän n. 70 uutta jäsentä Persuihin.  ;)

« Viimeksi muokattu: 31.08.2018, 16:25:24 kirjoittanut K.L.O »

Hakkapeliitta

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 2 095
 • Liked: 4121
 • muurinrakentaja
Vs: 2016-12-13 Halla-aho palaa kotimaan politiikkaan
« Vastaus #5472 : 31.08.2018, 16:28:52 »
Tälläinen kansalaiskeskustelu Turusta tuli tänään vastaan, ja siellä oli Halla-ahokin. Paneeli missä Jussi on mukana alkaa suunnilleen puolesta välistä...

https://www.youtube.com/watch?time_continue=4105&v=mWqqtVto1OI
Monikulttuurisuus on aivan ihana asia. Se on yksi tärkeimmistä rikkauksista. Jotta se säilyy rikkautena, koulussa täytyy olla enemmän resursseja.

Nikolas

 • Nimellinen
 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 5 869
 • Liked: 8313
 • Tiellä Rhodesiasta Zimbabween
Vs: 2016-12-13 Halla-aho palaa kotimaan politiikkaan
« Vastaus #5473 : 31.08.2018, 19:15:35 »
Tälläinen kansalaiskeskustelu Turusta tuli tänään vastaan, ja siellä oli Halla-ahokin. Paneeli missä Jussi on mukana alkaa suunnilleen puolesta välistä...

https://www.youtube.com/watch?time_continue=4105&v=mWqqtVto1OI

Jussi Halla-aho puhuu Euroopan unionin kustannuksista Suomelle, ja sen jälkeen Petri Sarvamaa "jyrähtää": https://youtu.be/mWqqtVto1OI?t=5440
Totuus ei ole vihapuhetta.

Wir alle sind gekreuzigt, und alle sind kaputt, von Reiztechnologie, von Zeitökonomie, von Qualität des Lebens und Kriegsphilosophie.
—Laibach

Jokainen joka ei myönnä Suomen olevan vekselivetoinen velkaelvis voi jättää ministerinsalkkunsa ovelle ja painua vaikka helvettiin.
—Waldseemüller

ikuturso

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 15 747
 • Liked: 27606
 • Easter Worshipper
Vs: 2016-12-13 Halla-aho palaa kotimaan politiikkaan
« Vastaus #5474 : 31.08.2018, 19:34:18 »


Muistan tuon sketsin. Kivikasvot show oli ohjelma. Muistaakseni Ilkka Hemming (Lähteenmäki) oli terapeutti ja Fredi (Matti Siitonen) oli potilas.

Hemming luetteli sanoja, ja kysyi mitä niistä tulee mieleen ja Fredi vastasi kaikkeen seksi. Sen sijaan kun Hemming sanoi sanan "nainen" (tai jonkun naisen synonyymin), Fredi vastasi tuoli.

Kun Hemming tiedusteli Frediltä, miksi hänellä on koko ajan seksi mielessä, mutta naisen kohdalla tuoli, Fredi vastasi, että täytyyhän hänen joskus levätä.

Miksikö muistan tämän? No koska elettiin 70-lukua ja olin niin nuori, että jouduin kysymään äidiltäni, mitä tarkoittaa "seksi".

-i-
Kun joku lausuu sanat, "tässä ei ole mitään laitonta", on asia ilmeisesti moraalitonta. - J.Sakari Hankamäki -
Maailmassa on tällä hetkellä virhe, joka toivottavasti joskus korjaantuu. - Jussi Halla-aho -
Mihin maailma menisi, jos kaikki ne asiat olisivat kiellettyjä, joista joku pahoittaa mielensä? -Elina Bonelius-

Sheo

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 1 400
 • Liked: 806
 • Self-identified trans-kekistani
Vs: 2016-12-13 Halla-aho palaa kotimaan politiikkaan
« Vastaus #5475 : 31.08.2018, 23:54:11 »
Muistan tuon sketsin. Kivikasvot show oli ohjelma. Muistaakseni Ilkka Hemming (Lähteenmäki) oli terapeutti ja Fredi (Matti Siitonen) oli potilas.

Hemming luetteli sanoja, ja kysyi mitä niistä tulee mieleen ja Fredi vastasi kaikkeen seksi. Sen sijaan kun Hemming sanoi sanan "nainen" (tai jonkun naisen synonyymin), Fredi vastasi tuoli.

Kun Hemming tiedusteli Frediltä, miksi hänellä on koko ajan seksi mielessä, mutta naisen kohdalla tuoli, Fredi vastasi, että täytyyhän hänen joskus levätä.

Miksikö muistan tämän? No koska elettiin 70-lukua ja olin niin nuori, että jouduin kysymään äidiltäni, mitä tarkoittaa "seksi".

-i-
Onkohan tuo juuri se sketsi, mihin Halla-aho viittaa? Itsellä ainakin on muistikuva sketsistä, joka menee juurikin noin kuten Halla-aho sanoo. Psykiatri näyttää erilaisia kuvia (osa ihan täysin epämääräisiä) ja potilas aina vastaa, että nainen tulee kuvasta mieleen. Liekkö sitten ollut hieman tuoreempi muunnelma tuosta mainitsemastasi sketsistä? Veikkaisin, että oli kolmikosta Spede, Vesku ja Salmisen Simo kaksi esittämässä tuota sketsiä.
Armonia metallica, concreta realtà
Videoclip elettronico, elogio di civiltà
Confusa progenia di cellule ribelli
Volo verso l'universo, l'attraverserò
Se sei stella fatti vedere, io mi fermerò

Roope

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 33 925
 • Liked: 78507
Vs: 2016-12-13 Halla-aho palaa kotimaan politiikkaan
« Vastaus #5476 : 01.09.2018, 14:27:30 »
Lainaus
Perussuomalaiset kantaisi huolta vain Suomen kansalaisista – Halla-aho: "Vastakkainasettelua nimenomaan tarvitaan"

Perussuomalaisten mielestä Suomen tulisi kantaa huolta vain omasta kansasta. Puheenjohtaja Jussi Halla-aho kertoi puolueen linjasta Perussuomalaisten puolueneuvoston kokouksessa Lahdessa.

Perussuomalaisten puolueneuvoston kokous Lahdessa avattiin kuuntelemalla Jukka Kuoppamäen sävellys Tämä taivas, tämä maa. Sen jälkeen puheenjohtaja Jussi Halla-aho kertoi miten Perussuomalaiset johtaisi tätä maata, jos puolue voittaisi vaalit.

[...]

Halla-ahon mukaan taloutta tasapainotettaisiin esimerkiksi luomalla parempia olosuhteita yrittäjille. Toimenpiteitä olisivat esimerkiksi byrokratian keventäminen ja verotuksen kehittäminen "Viron mallin mukaisesti". Perussuomalaiset myös lisäisi palvelujen kysyntää tekemällä leikkauksia keskituloisten ansioverotukseen ja polttoaineveron kaltaisiin tasaveroihin.

– Tällaiset veronalennukset ovat investointi, joka maksaa itseään takaisin, kun yhä useampi työllistyy eikä tarvitse sosiaaliturvaa.

Ympäristö- ja päästökysymykset pitäisi Halla-ahon mukaan "ottaa vakavasti". Puheen perusteella Perussuomalaiset eivät kuitenkaan ole asettamassa itselleen tavoitteita esimerkiksi päästöjen vähentämisen puolesta.

– Jos Suomi asettaa itselleen liian kunnianhimoisia tavoitteita, tulos on se, että teollisuus ja työ karkaavat Kiinaan ja Intiaan.

Odotetusti Halla-aho käsitteli puheessaan runsaasti puolueen ydinkysymyksiä, kuten maahanmuuttopolitiikkaa. Halla-ahon mielestä "prioriteetit on pantava uusiksi". Tällä Halla-aho viittaa siihen, että suomalaisten pitäisi olla prioriteetti numero yksi.

– Jostakin syystä vastakkainasettelua on alettu paheksua julkisessa keskustelussa. Vastakkainasettelua nimenomaan tarvitaan, koska asiat ovat vastakkain.

Halla-ahon mukaan Perussuomalaiset eroaa muista puolueista siinä, että se kantaisi huolta vain oman maan kansalaisista, kun muut puoleet ovat valmiita panostamaan esimerkiksi humanitääriseen maahanmuuttoon tai kehitysyhteistyöhön.

– Me haluamme yhteiskunnan, jossa mahdollisimman moni huolehtii ja kantaa vastuun itsestään, mutta jossa myös pidetään huolta, jotka eivät siihen kykene. Tämä on taloudellisesti mahdollista vain, jos asiakaskunnaksi rajataan oma kansa.

Halla-aho kertoi aiemmin elokuussa, että Perussuomalaiset haluaisi lopettaa humanitäärisen maahanmuuton kokonaan. Halla-aho ei kuitenkaan lauantain puheessaan täsmentänyt, miten humanitäärinen maahanmuutto käytännössä lopetetaan.
Yle 1.9.2018

Lopussa Eero Mäntymaan näpäytys, mutta tämähän on oikeastaan aika yksinkertainen juttu.

Pääministeri Sipilä esitteli aamulla Ykkösaamussa suunnitelmansa, jonka mukaan nykyisenlainen turvapaikanhakijoiden vaeltaminen Euroopassa lopetettaisiin kokonaan. Suomeen ei siis tulisi enää lainkaan turvapaikanhakijoita. Sipilä puhui tämän vastapainoksi Suomen pakolaiskiintiön tuplaamisesta, mutta tuossa tilanteessa järkevintä olisi tietysti lopettaa myös kiintiöpakolaisten vastaanotto eli nollata kiintiö. Samalla loppuisi humanitaarinen maahanmuutto. Problem solved.
Mediaseuranta - Maahanmuuttoaiheiset uutiset, tiedotteet ja tutkimukset

Nikolas

 • Nimellinen
 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 5 869
 • Liked: 8313
 • Tiellä Rhodesiasta Zimbabween
Vs: 2016-12-13 Halla-aho palaa kotimaan politiikkaan
« Vastaus #5477 : 01.09.2018, 15:46:36 »

Pääministeri Sipilä esitteli aamulla Ykkösaamussa suunnitelmansa, jonka mukaan nykyisenlainen turvapaikanhakijoiden vaeltaminen Euroopassa lopetettaisiin kokonaan. Suomeen ei siis tulisi enää lainkaan turvapaikanhakijoita.


Mitä ihmettä, Juha Sipilä, oletko sinä unohtanut
arvopohjan
vai mistä nämä pimeät puheet oikein kumpuavat?
Totuus ei ole vihapuhetta.

Wir alle sind gekreuzigt, und alle sind kaputt, von Reiztechnologie, von Zeitökonomie, von Qualität des Lebens und Kriegsphilosophie.
—Laibach

Jokainen joka ei myönnä Suomen olevan vekselivetoinen velkaelvis voi jättää ministerinsalkkunsa ovelle ja painua vaikka helvettiin.
—Waldseemüller

Tunkki

 • Kannatusjäsen
 • Jäsen^^^
 • ****
 • Viestejä: 5 853
 • Liked: 7933
Vs: 2016-12-13 Halla-aho palaa kotimaan politiikkaan
« Vastaus #5478 : 01.09.2018, 16:48:59 »
[Mitä ihmettä, Juha Sipilä, oletko sinä unohtanut
arvopohjan

No kun  tuo värdegrund on suoraan ruotsista lainattu syrjimisperuste :)

Alaric

 • Administrator
 • Jäsen^^^
 • *****
 • Viestejä: 23 544
 • Liked: 58683
 • Ei maata ilman kansaa, ei kansaa ilman verilinjaa
Vs: 2016-12-13 Halla-aho palaa kotimaan politiikkaan
« Vastaus #5479 : 01.09.2018, 16:50:00 »
Juuri julkaistu tunnelmallinen ja hienosti tehty video eetterissä (Halla-aho "pääosassa"), lisäksi #jotainrajaa-hashtag korkattu :)

Tuo "Jotain rajaa" on selvästi jonkinlainen uusi slogan ja sehän on varsin toimiva.

https://twitter.com/persut/status/1035882453280468992

Äänestys: Etnonationalismi, kyllä vai ei? Eli kannatatko vai etkö? Käy antamassa äänesi!

https://hommaforum.org/index.php/topic,129465.0.html

Kni

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 8 302
 • Liked: 16094
Vs: 2016-12-13 Halla-aho palaa kotimaan politiikkaan
« Vastaus #5480 : 01.09.2018, 17:06:41 »
Tuo "Jotain rajaa" on selvästi jonkinlainen uusi slogan ja sehän on varsin toimiva.

Eikös "Jotain rajaa" ollut Homman miekkarien slogan syksyllä 2015? Muistaakseni ainakin @Miniluv ja @vihapuhegeneraattori olivat noiden miekkarien primus motorit. Monista muista tuolloin järjestetyistä mielenosoituksista Jotain rajaa -tapahtumat erosivat edukseen siinä, että ne olivat tiukkoja mutta asiallisia, vailla mitään asiatonta öyhötystä. Hyvin sopii slogan siis persuille. Lieneekö edellä mainituilla herroilla sormensä pelissä nytkin?  :)

IDA

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 11 581
 • Liked: 9031
 • qui enim non est adversum vos pro vobis est
Vs: 2016-12-13 Halla-aho palaa kotimaan politiikkaan
« Vastaus #5481 : 01.09.2018, 17:55:37 »
Sipilä puhui tämän vastapainoksi Suomen pakolaiskiintiön tuplaamisesta, mutta tuossa tilanteessa järkevintä olisi tietysti lopettaa myös kiintiöpakolaisten vastaanotto eli nollata kiintiö. Samalla loppuisi humanitaarinen maahanmuutto. Problem solved.

Tässä ärsyttää kaiken muun ohella se, että Sipilä aivan pokkana valehtelee. Suomen ottamat kiintiöpakolaiset ovat olleet aivan oikeita pakolaisia. Nyt Suomi haluaisi muuttaa tilanteen sellaiseksi, että siihen kiintiöön otettaisiinkin näitä EU:n sisäisiä siirtoja, jolla läpsyttelijöitä siirretään maasta toiseen. Sipilä rehellisenä lestadiolaisena voisi sanoa tämä ihan suoraan. Sen lisäksi, että kukaan ei enää edes alusta usko, että turvapaikkaa haettaisiin ihan vilpittömin mielin hallitus haluaa takoa ihmisten kalloon vielä senkin, että pakolaiset ovat huijareita.
qui non est mecum adversum me est

latrom

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 727
 • Liked: 491
Vs: 2016-12-13 Halla-aho palaa kotimaan politiikkaan
« Vastaus #5482 : 01.09.2018, 17:57:39 »
Eikö joku oikea pakolainen voisi avata suunsa?

Alaric

 • Administrator
 • Jäsen^^^
 • *****
 • Viestejä: 23 544
 • Liked: 58683
 • Ei maata ilman kansaa, ei kansaa ilman verilinjaa
Vs: 2016-12-13 Halla-aho palaa kotimaan politiikkaan
« Vastaus #5483 : 01.09.2018, 17:59:38 »
Suomen Uutisten jutussa on Halla-ahon puolueneuvoston kokouksessa tänään pitämä puhe kokonaisuudessaan. Lainaan alle osan.

https://www.suomenuutiset.fi/halla-aho-perussuomalaisten-puolueneuvoston-kokouksessa-poliitikkojen-oman-edun-tavoittelu-takinkaannot-myrkkya-demokratialle/ (1.9.2018)

Lainaus
Halla-aho perussuomalaisten puolueneuvoston kokouksessa: Poliitikkojen oman edun tavoittelu ja takinkäännöt ovat myrkkyä demokratialle

Arvoisat perussuomalaiset!

Puolueemme sääntöjen mukaan puoluekokous järjestetään joka toinen vuosi. Välivuosina kokoontuu puolueneuvosto. Puolueneuvosto on tilaisuus, jossa perussuomalaiset eri puolilta Suomea tapaavat toisiaan, mutta se on myös kokous, jossa puhutaan politiikan sisällöstä ja käsitellään puolueen ohjelmat. Ensi keväänä pidetään vähintään eduskuntavaalit ja eurovaalit, mahdollisesti myös maakuntavaalit. Tänään puhumme siis siitä, millaisilla ohjelmilla perussuomalaiset lähtevät näihin vaaleihin; millaista Suomea me haluamme rakentaa voitettuamme vaalit; ja millainen puolue me perussuomalaiset olemme.

(...)

Sallittujen asioiden putki kapenee yhteiskunnassamme kaiken aikaa. Tavallisen ihmisen pitäisi koko ajan sipsutella varpaillaan ja puhua kieli keskellä suuta, ettei joku loukkaannu, pöyristy ja traumatisoidu. Tavallisen suomalaisen edellytetään koko ajan tuntevan syyllisyyttä kaukaisten maiden ongelmista, ilmastonmuutoksesta, ruokavaliostaan, omasta ihonväristään, sukupuolestaan tai sukupuolisesta suuntautumisestaan. Minun mielestäni tällainen ilmapiiri ei ole positiivinen visio.

Minun positiivinen visioni on se, että ihmisten annetaan olla rauhassa ja keskittyä omaan elämäänsä. Päätöksentekijöiden tehtävä on ratkaista ja ehkäistä sellaisia ongelmia, jotka estävät tavallista ihmistä keskittymästä omaan elämäänsä. Perussuomalaiset uskovat itsenäiseen, vapaaseen, ajattelevaan kansalaiseen, joka tietää itse, mikä on hänelle hyväksi.

Päätöksentekijöiden tehtävä on siis ratkaista ja ehkäistä ongelmia. Siksi päätöksentekijöiden velvollisuus on puhua ongelmista. Perussuomalaiset ovat käytännöllinen puolue, eivät julistuspuolue. Jos ongelmia halutaan ratkaista, ne on ensin tunnistettava ja analysoitava. Tämän jälkeen on laadittava tiekartta: ryhdyttävä konkreettisiin toimenpiteisiin, jotka puuttuvat ongelmien syihin. Keskeinen ongelma tämän päivän politiikassa on se, että suurin osa puolueista keskittyy julistamaan.

Kokoomus julistaa olevansa yrittäjien puolue mutta ei tee politiikkaa, joka edistäisi yrittäjän asemaa. Keskusta julistaa olevansa maaseudun puolue; silti maaseutua ollaan ajamassa alas, vaikka meillä on keskustan vetämä hallitus ja suuressa osassa maaseutu-Suomea keskustan yksinvalta. Demarit julistaa olevansa duunareiden puolue mutta kannattaa ympäristö- ja energiapolitiikkaa, joka ajaa teollisuustyötä pois Suomesta. Vihreät julistaa naisten oikeuksia ja kestävää kehitystä, mutta kannattaa fanaattisesti uusien kuluttajien massamuuttoa Suomeen ja tyypillisesti erittäin naisvihamielisistä kulttuureista.

Perussuomalaisilla tavoitteiden ja keinojen välillä ei ole ristiriitaa. Meidän tavoitteemme on inhimillinen Suomi, joka pitää huolta omistaan taloudellisesti kestävällä pohjalla. Meillä on realistiset keinot, joilla tätä tavoitetta edistetään. Meille Suomen valtio ei ole globaali sosiaalitoimisto vaan suomalaisten edunvalvontakoneisto. Kaikkien suomalaisten. Meidän Suomessamme tavallinen suomalainen on päähenkilö, ei hallintoalamainen tai vero-orja.

Perussuomalaisia moititaan usein siitä, että olemme yhden asian puolue ja että puhumme liikaa maahanmuutosta. Tämä kritiikki johtuu pääosin siitä, että median ja muiden puolueiden mielestä maahanmuutosta ei pitäisi puhua lainkaan. Tai jos puhutaan, pitäisi tyytyä hymistelemään ja laulamaan ylistyslauluja. Maailma ympärillä on kuitenkin muuttumassa. Vuoden 2015 siirtolaisvyöry Afrikasta ja Lähi-idästä puhkaisi Euroopassa mätäpaiseen, joka oli muodostunut vuosikymmenten aikana, ja johti dramaattisiin poliittisiin mullistuksiin monissa maissa, mm. Itävallassa ja Italiassa. Seuraava mullistus nähdään viikon kuluttua Ruotsissa. Monissa maissa tämä herätys tulee valitettavan myöhään, ja tuhojen korjaaminen on vaikeaa.

Perussuomalaiset ovat puhuneet leväperäisen maahanmuuttopolitiikan seurauksista vuosien ajan. Ruotsin, Ranskan ja monen muun maan palavat lähiöt, terrorismi, islamilainen fanatismi ja käsistä karannut järjestäytynyt rikollisuus ovat terveellinen muistutus siitä, mihin Suomi on menossa, jos suunta ei muutu. Viisas oppii muiden virheistä. Tässäkin asiassa on keskityttävä konkretiaan, ei julistuksiin. Ei riitä, että julistetaan kauniita tavoitteita. Ei riitä, että ollaan huolissaan maahanmuuttajien syrjäytymisestä, työttömyydestä ja rikollisuudesta tai koulujen ja asuinalueiden eriytymisestä. On lopetettava niiden virheiden tekeminen, joita kaikki muut ovat ennen meitä tehneet, koska ne virheet johtavat aina samaan lopputulokseen.

(...)
Äänestys: Etnonationalismi, kyllä vai ei? Eli kannatatko vai etkö? Käy antamassa äänesi!

https://hommaforum.org/index.php/topic,129465.0.html

Luotsi

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 4 968
 • Liked: 2923
Vs: 2016-12-13 Halla-aho palaa kotimaan politiikkaan
« Vastaus #5484 : 01.09.2018, 18:22:38 »
Lainaus käyttäjältä: Halla-aho
Jos ongelmia halutaan ratkaista, ne on ensin tunnistettava ja analysoitava.

Sekä myös tunnustettava. Eivät sen enempää Orpo kuin vihervasemmistokaan tunnusta sellaisen asian kuin haittamaahanmuutto olemassaoloa. Kuinka sellaiselle asialle voisi jotain tehdä jota ei ole olemassakaan?

Roope

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 33 925
 • Liked: 78507
Vs: 2016-12-13 Halla-aho palaa kotimaan politiikkaan
« Vastaus #5485 : 01.09.2018, 18:24:33 »
Uusi Suomi: Jussi Halla-aho: ”Prioriteetit on pantava uusiksi”

Iltalehti: Jussi Halla-aho tylytti muita puolueita: ”suurin osa keskittyy julistamaan”

Iltalehti: Halla-aho kommentoi muiden puolueiden haluttomuutta hallituskumppanuuteen perussuomalaisten kanssa: ”Vaalipropagandaa”

Iltalehti: Perussuomalaisten kokouksen käsittelyssä: ”Ideologinen huuhaa lopetettava yliopistoissa, Ylen ohjelmisto maksukortin taakse, Halal-teurastus on kiellettävä, moskeijoiden valvonta”...

Yle: Perussuomalaiset kantaisi huolta vain Suomen kansalaisista – Halla-aho: "Vastakkainasettelua nimenomaan tarvitaan"

Yle: Soini jäi historiaan – Halla-aho on hitsannut perussuomalaiset yhteen: "Ei tarvitse enää miettiä, mitä ajatuksia uskaltaa esittää"

MTV: Jussi Halla-ahon puhe sai raikuvia aplodeja perussuomalaisilta: ”Tavallisen ihmisen pitää olla varpaillaan, ettei joku loukkaannu – perussuomalaiset vastustavat kyttäämistä”

MTV: Halla-aho kertoo perussuomalaisten ja muiden puolueiden eroista: "Jos maahanmuuttoon käytettäviä miljardeja käytettäisiin mihin tahansa muuhun, syntyisi äläkkä"

Hbl: Jussi Halla-aho försvarar den kränkta, vita, köttätande heteromannen

Lainaus
Jussi Halla-aho försvarar den kränkta, vita, köttätande heteromannen

ANALYS Peter Buchert

Fosterländskt, strålande, uppmuntrande och mitt i prick, lyder det sannfinländska fotfolkets omdömen om Jussi Halla-ahos politiska vision. Det är varken elakt eller grymt att vi försvarar bara finländarnas sak, säger han själv.

När Sannfinländarna samlas till partiråd i Lahtis, det största evenemanget näst partidagen, ger partibasen den lilla människan upprättelse. Han avser hen som har drabbats eller åtminstone upplever sig ha drabbats av världens orättvisor. Fast med en hake, då: den lilla människan är alltid finländare.

I övrigt är Halla-ahos tal inkluderande, inte att undra på då han har riksdagsvalet i april i tankarna. Budskapet är att du kan vara höger eller vänster, liberal eller konservativ, och det går lika bra att rösta på Sannfinländarna. Det krävs bara en gemensam nämnare. Den stavas fosterländskhet, och för att vara tydlig har partieliten skrivit in i begreppet i det principprogram som partirådet godkände på lördagen.

– Fosterländskhet är inte detsamma som fientlighet. Det finska folket är vår naturliga referensram, säger Halla-aho.

Principprogrammet säger att "Finland är finländarnas hem". Förut hade en sådan utsaga låtit skrattretande naiv och banal, men skrattet har för länge sedan fastnat i halsgropen.

Med kännedom om flyktingar som drunknar i Medelhavet, familjer som rivs itu av våra lagskärpningar och tvångsavvisningar som kan leda rakt in i döden låter det magstarkt att fosterländskhet i sannfinländsk tappning inte vore fientlig. Men Halla-ahos logik övertygar åtminstone de egna om att det förhåller sig just så.

Hans recept är i sin enkelhet att ta fasta på kritik, måla upp en alternativ verklighetsuppfattning till kritikernas och vända kritiken mot dem själva. Han ger två exempel på det i talet.

Först tar han upp kritiken Sannfinländarna fått för att sakna en positiv vision. Han hävdar att de andra partierna har skapat en samhällsanda där "den vanliga finländaren förutsätts känna skuld för problem i fjärran länder, för klimatförändringen, för vad de äter, för sin hudfärg, för sitt kön eller för sin sexuella läggning". Den kränkta finska, vita, köttätande heteromannen tas i försvar – världens problem är inte hans fel, liksom.

– I den här samhällsandan borde vanligt folk hela tiden tassa på tå och hålla tungan rätt i mun så att ingen blir sårad, chockad eller traumatiserad, säger Halla-aho och river ner en spontan applåd.

Den enligt Halla-aho rådande samhällsandan är ingen positiv vision. Sannfinländarna däremot "ställer sin tilltro till självständiga, fria medborgare som vet vad som är bäst för dem utan att någon annan behöver säga vad de får tänka, tycka eller säga". Och vips har positivt och negativt bytt plats.

[...]

På en pressträff efteråt betonar Jussi Halla-aho invandringens sektoröverskridande natur. Han säger att den utarmar de offentliga finanserna och äventyrar den inre säkerheten, och därför behöver diskuteras ofta. Beträffande budgeten vill Sannfinländarna strama åt och stoppa skuldsättningen snabbt, men ändå dela ut mer pengar åtminstone till polis och försvar. Biståndsanslagen kan i gengäld strypas och flyktingpolitiken stramas åt till max.

– De andra partierna ser inget problem i att Finland lägger ut hundratals miljoner på att inkvartera och underhålla asylturister i flyktingmottagningar, säger Halla-aho inför publiken och eldar på med siffror som visar på stor arbetslöshet bland de största grupperna av invandrare.

Halla-ahos slutkläm är att fler måste jobba så att samhället kan ta hand om dem som inte kan ta hand om sig själva, men detta gäller förstås bara finländare.

– Det är varken elakt eller grymt, det är rättvist och realistiskt, säger han.

De stående ovationer Halla-aho får känns genuina. Han har fotfolket med sig. Yrjö Lepola från Hämeenkoski betecknar talet som uppmuntrande. Han är småföretagare och instämmer i kritiken av Samlingspartiet.

– Halla-ahos invandringskritik är också bra. Det skulle inte behöva komma andra än de som får jobb. Vi har fullt upp med att ta hand om vårt eget folk. Man borde hjälpa de utsatta i deras egna länder, säger han till HBL.

Med vilka pengar, om ni vill skära i biståndet?
– Det finns en kontrovers där, jo, men om det kommer en ny flyktingvåg måste vi stänga gränserna.


[...]

Bara det faktum att alla i västvärlden inte har det bra har varit orsak nog för många européer och nordamerikaner att rösta på populister som lovat att prioritera sitt eget folk, oavsett hur djup misären är på andra håll. Hoten om murar och stängda gränser har blivit en realitet med Donald Trumps America first och med många likasinnade i Europa.

Jusi Halla-aho skriver inte riksdagsvalets agenda ensam. Men att invandringen blir en valfråga torde stå fullkomligt klart.

Peter Buchert Reporter
Hbl 1.9.2018
Mediaseuranta - Maahanmuuttoaiheiset uutiset, tiedotteet ja tutkimukset

Elemosina

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 10 528
 • Liked: 12006
 • Sosiaalisesti konstruktiivinen citysilakka
Vs: 2016-12-13 Halla-aho palaa kotimaan politiikkaan
« Vastaus #5486 : 01.09.2018, 18:39:11 »
Herreguudendåå miten asenteellista tulkintaa onkaan Höblän toimittelija tehnyt.

Otsikointikin eroaa aika lailla muiden Roopen linkkaamien otsikoista:

Jussi Halla-aho försvarar den kränkta, vita, köttätande heteromannen
Jussi Halla-aho puolustaa loukattua valkoista lihaasyövää heteromiestä.
« Viimeksi muokattu: 01.09.2018, 18:48:47 kirjoittanut Elemosina »
Avoimilla rajoilla tuhottiin avoin yhteiskunta
EU-turistien CV http://hommaforum.org/index.php/topic,6906.msg1324730.html#msg1324730

simppali

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 2 959
 • Liked: 7182
 • junior koodari
Vs: 2016-12-13 Halla-aho palaa kotimaan politiikkaan
« Vastaus #5487 : 01.09.2018, 18:56:35 »
Melko neutraalia uutisointia,muilta paitsi höblältä,1.9 ei voi enään ottaa kesätoimittaja korttia esiin.

Ihan kiva lukea esim. yle:n pätkää,jossa toimittaja ei lisäile mitään omia suuntauksiaan,vaan välittää Halla-ahon sanoman ,tämmöistä uutisointia lisää.

https://yle.fi/uutiset/3-10382765

Olihan siellä tämä;"Halla-aho ei kuitenkaan lauantain puheessaan täsmentänyt, miten humanitäärinen maahanmuutto käytännössä lopetetaan".

Varmaan Halla-aho tietää,miten ko. maahanmuutto lopetetaan,minäkin tiedän.
« Viimeksi muokattu: 01.09.2018, 19:03:38 kirjoittanut simppali »

AngleHedd

 • Jäsen^^
 • **
 • Viestejä: 471
 • Liked: 868
 • Man of Constant Sorrow
Vs: 2016-12-13 Halla-aho palaa kotimaan politiikkaan
« Vastaus #5488 : 01.09.2018, 19:10:14 »
Juurikin tätä olen Jussilta odottanut, ja toivonut.
Minkäänasteista leipiintymistä ei havaittavissa, ja Jabban ylläpitämä tukotus ja tuhnu on tiessään.
Sain mitä tilasin!
Timpan kanssa se oli vähän sinnepäin jos ollenkaan... :facepalm:
Hiekkaahan siellä...

Histon

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 2 188
 • Liked: 3126
 • Puolinuiva
Vs: 2016-12-13 Halla-aho palaa kotimaan politiikkaan
« Vastaus #5489 : 01.09.2018, 19:51:57 »
Hyvin vetää Hallis. Ei ole menneet persuille  viime puoluekokouksesta maksetut pennit hukkaan.
Halla-aho: ”Perussuomalaisten ohjelmaan tai tavoitteisiin ei kuulu ihmisten geeniperimän tarkkailu tai suomalaisuuden määrittely ja rajaaminen tällaisin kriteerein. Suomeen on vuosisatojen ja -tuhansien aikana tullut kaikenlaista ainesta idästä, lännestä ja etelästä. Oleellista on se, kuka muuttoliikettä kontrolloi."