UmmaGumma

Kirjoittaja Aihe: Mitä SOTEn takana?  (Luettu 12175 kertaa)

hattiwatti

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 8 876
 • Liked: 6109
Mitä SOTEn takana?
« : 26.12.2016, 13:35:23 »
Tästä voisi tehdä kokoomaketjun jossa pohdittaisin mitä kaikkea tässä isossa kuviossa joka hallituksen päätehtävä oli takana. Ainakin VOK-logistiikan helpottaminen ja veroparatiisiyhteistyön helpottaminen avaamalla ovia globaalikorporaatioiden ostaa sosiaalista infraa, jotta kuuluisimme aina syvemmin sinne länteen ihan juridisten omistusten kautta.

Tässä on yksi viesti sisältäen aihetta jota vois pohtia:

Keskusta tästä on haaveillut jo monta kymmentä vuotta eikä Kokoomus. Suurimpaan osaan maakunnista Keskusta tulee saamaan eniten maakuntavaltuutettuja, vai mitä lie ovat. Nyt niitä maakuntia tulee 18, mikä nimenomaan ei ole keskittämistä ja pelaa Keskustan pussiin. Kokoomus olisi halunnut vain 5 maakuntaa. Siinä tapauksessa Kokoomus ja SDP olisivat voittaneet ja Keskusta hävinnyt.

Keskustalaiset lyhyen tähtäimen vallanhimossaan eivät ymmärrä, että sahaavat omaa jalkaansa. Sinä ajattelet vain parin ensimmäisen kierroksen maakuntahallinnon kokoonpanoja, minä ajattelen, mitä sen jälkeen kun aika on kulunut. Miksi esim. 2022 esikoistaan odottava pariskunta valitsisi jäädä supistetun terveyspalvelun piiriin, kun sen ylihintaisen talon voi ostaa täyden palvelun keskuspaikkakunnaltakin jostain 20 - 50 kilometrin takaa? Tästä tulee vielä sellainen keskittämisen pyörre, ettei ole kuuna päivänä nähty, koska se on yhdistetty kokoomuksen ajamaan valinnanvapauteen, jossa veroparatiisi-attendot hinnoittelevat lopulta pienemmät kunnat velvollisina palveluntarjoajina hengiltä.

hattiwatti

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 8 876
 • Liked: 6109
Vs: Mitä SOTEn takana?
« Vastaus #1 : 26.12.2016, 13:36:10 »
http://www.talouselama.fi/kommentit/nain-toimii-20-miljardin-euron-valtapeli-6610244

Lainaus
Toisille terveys on kermankuorintaa ja toisille valinnanvapautta. Typerät iskulauseet paljastavat hurjan valtapelin, jossa äänestäjä on vain pelinappula.

Terveyden ja hoivan palveluissa on kyse noin 20 miljardista eurosta vuodessa. Summa on valtava, ja niin on myös palvelujen määrä. Tietokirjailija ja professori Heikki Hiilamo laski sotekirjassaan, että esimerkiksi avohuollon palvelutapahtumia on vuodessa sata miljoonaa ja yöpymisiä eri laitoksissa 40 miljoonaa. Palvelujen siirto kunnilta maakuntiin koskettaa 220 000 työntekijää.

Ongelmia on nykyisissä palveluissa monta, eikä niistä yksikään ole helposti ratkaistava.

Kustannukset uhkaavat lähteä lapasesta, kun suuret ikäluokat vanhenevat ja kremppaantuvat. Palveluiden tarve siis kasvaa. Lisäksi lääkehoidon ja sairaalahoidon kustannukset kasvavat, sillä myyntiin tulee uusia hoitomuotoja ja yksilöllisiä lääkkeitä.

Suomalaiset on eriarvoisessa asemassa hoivan ja terveyden suhteen. Jonot terveyskeskusten lääkärille ovat viikkojen elleivät kuukausien mittaiset. Työssä käyvät hoitavat perusvaivansa työterveyshuollossa, muut jonottelevat pompoteltavina.

Kukaan ei huolehti siitä, että eniten palveluja käyttävät 10 prosenttia potilaista hoidetaan järkevästi. Osa kärsiin alihoidosta, osa ylihoidosta.

Nämä ovat syyt, miksi palvelujen tuottamista ja järjestämistä pitää muuttaa. Jos mitään ei tehdä, veronmaksaja kaatuu maksutaakan alle ja asiakas tuupertuu jonossa.

Soteuudistuksessa on siis kyse hyvästä ja tasavertaisesta hoidosta. Sen lisäksi kyse on erittäin kovasta valtapelistä. 20 miljardin euron kakusta pikkuruinenkin siivu on monta miljoonaa euroa.

Juha Sipilän (kesk) hallitus käveli linjauksessaan kuntien yli. Ne olisivat halunneet säilyttää oman palvelujen tuotannon.

Hallitus jyräsi myös oppositiopuolueiden näkemykset. Tämä luo jännitteitä ja epävarmuutta. Seuraava hallitus voi muuttaa nyt tehtyjä linjauksia.

Lisäksi hallitus käveli monen virkamiehen yli, sillä valinnanvapaudesta tulee paljon laajempaa kuin osa virkamiehistä ja asiantuntijoista olisi halunnut. Hallitus panee virkamiehet toteuttamaan hallituksen linjaa.

Maakunnat ovat jatkossa keskeinen vallankäyttäjä hoiva- ja terveyspalveluissa. Hallitus kävelee myös tulevien maakuntien yli, sillä maakunnat joutuvat tiukkaan taloudelliseen liekaan. Seuraava hallitus saattaa antaa maakunnille luvan omaan veronkantoon.

Puolueet pelaavat hoivalla ja terveydellä valtapeliä, koska nämä palvelut ovat lähellä äänestäjiä. Tämä selittää populistiset iskulauseet. Eivät tässä yritykset ja järjestöt kuori kermaa, siitä pitää huolen valtion rahapula. Pikemminkin yritykset miettivät, kannattaako niiden lähteä mukaan näin tiukasti rajattuun ja pitkien siirtymäaikojen pirstomaan  kilpailuun.

Ei tässä toisaalta myöskään taivas aukene niin kuin hallituspuolueet väittävät.  Kilpailu kannustaa uusiin toimintatapoihin, mutta ei laki takaa, että kaikki suomalaiset saavat täsmälleen tasavertaista hoitoa tai että kustannukset syöksyvät laskuun.

hattiwatti

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 8 876
 • Liked: 6109
Vs: Mitä SOTEn takana?
« Vastaus #2 : 26.12.2016, 14:06:37 »
Lainaus
Juha Sipilän (kesk) hallitus käveli linjauksessaan kuntien yli. Ne olisivat halunneet säilyttää oman palvelujen tuotannon.

Ei tarvinne kauheasti tajuamaan, että tämä mahdollistaa impivaaralaisten paikallisyhteisöjen korkkaamisen ylikansalliselta tasolta johdettavalle VOKSterismille, sutenööreinä SSS-hallitus. Näin se etenee, pienin huomaamattomin askelein.

http://www.ilkka.fi/uutiset/maakunta/vastaanottokeskusasia-ei-ole-tulossa-sein%C3%A4joen-valtuustoon-1.1957267
Lainaus
    Valtuutettu Erkki Valtamäen (ps.) aloite Törnävän vastanottokeskusasian tuomisesta Seinäjoen valtuustoon ei näytä tuottavan tulosta.

    Maanantaina kokoontuvalle kaupunginhallitukselle on tehty virkamiesvalmistelussa esitys, ettei asiaa ole syytä käsitellä valtuustossa.

    Seinäjoen kaupungilla ole oikeutta päättää keskuksen olemassaolosta eikä mahdollisuutta puuttua SPR:n ja Maahanmuuttoviraston välisiin sopimuksiin.

    Myöskään Kuntaliitto ei ole antanut asiaan liittyen yleissuosituksia kunnille.

Toisin sanoen, uusi normaali, että SPR vie ja kunnat vikisevät, että saataisiinko me päättä jotain. Samaan tapaan kuin SPR:n pomo joskus viime vuoden tulvan jälkeen sanoi, että 10 000 läpsyttelijää per vuosi on sitten se uusi normaali. Kuka antoi SPR:lle diktaattorivaltuudet?
« Viimeksi muokattu: 26.12.2016, 17:37:56 kirjoittanut hattiwatti »

hattiwatti

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 8 876
 • Liked: 6109
Vs: Mitä SOTEn takana?
« Vastaus #3 : 02.01.2017, 09:48:12 »
Hyvä puoli Kepussa on, että nykyinen liberaalisuuntaus ei ole välttämättä niin kirkossa kuulutettu puolueen yleisenä linjana kuin luulisi. Jos Sipilä joutuu horjumaan jonkun muhimassa olevan skandaalin takia (ja ehkä Väyrysen tulevaisuudessa luoman paineen), hän joutuu ehkä väistymään puoluejohdosta ensi vaalikaudelle. Tässä yksi kirjoitusnäyte kentällä olevista paineista:

http://samik2012.puheenvuoro.uusisuomi.fi/228716-keskustan-yhteys-kansaan-katkeamassa-osa-1
Lainaus
Hallitusohjelma pitää sisällään tavoitteita, jotka voisivat edistää Suomen tasapainoista kasvua ja kehitystä. Käytäntö on kuitenkin näyttänyt, että keskustan yhteys kansaan ja maan tasapainoiseen kehittämiseen horjuu pahasti.

Kerta toisensa jälkeen vaalivoiton keskustalle hankkii juureva keskustan kenttä. Sen jälkeen sama cityliberaalivahakabinetti ilmaantuu korkeimpiin tehtäviin ja virkoihin - aiheuttamaan seuraavan vaalitappion. Vahakabinetti lähetetään avustajiksi, virkamiehiksi, etujärjestöihin tai valtion lainsäädännöstä hyötyviin yrityksiin. Yrityksiltä pumpataan vaalirahaa samoille liberaaleille Arkadian talouspoliittisen seuran kautta. Cityliberaalien arvot vaan eivät edusta sitä, mikä on keskustan kentän arvot.

Keskusta on 1990-luvulta lähtien menestynyt vaaleissa, kun sen politiikan ytimessä on ollut maakuntien Suomi ja toimet, joilla kaikki kansalaiset ja alueet pidetään kehityksessä mukana. Vuoden 2007 eduskuntavaaleissa keskusta jopa historiallisesti säilytti suurimman puolueen aseman. Silloin uskallettiin puhua ihmisten asioista, takuueläkkeestä, puolustaa maakuntien työllisyyttä, vastustaa keskittämistä ja puhua maaseudun puolesta.

Toimiessani keskustan maaseutupoliittisen työryhmän sihteerinä 2006-2010 ja Antti Rantakankaan sekä myöhemmin Kyösti Virrankosken toimiessa puheenjohtajana aluepolitiikkaan ja maaseutualueille sekä maatalouspolitiikkaan tehtiin merkittäviä panostuksia. Kiitos kuului myös erityisesti ministeri Sirkka-Liisa Anttilalle ja Juha Korkeaojalle. Köyhän asialle tehtiinkin jotain ja maataloustulokin nousi.

Federalistinen liberaalieliitti ajaa Suomea alas muun muassa kansallisomaisuuden yksityistämisellä. Liikenneväylien myynti olisi katastrofaalinen virhe. Edes Venäjällä ei tainnut valtion omaisuuden yksityistäminen olla näin hurja puhallus? Kuinka monen päättäjän lähipiiri tarjoaa palveluita yksityistettäville aloille, kuten aikanaan panospuhdistamoja haja-asutusalueen jätevesiasetukseen?

SOTEn yhtiöittämisestä ja valinnanvapaudesta on tulossa fiasko. Väkirikkaat alueet pärjäävät. Tuskinpa yksityinen terveyssektori ottaa vastuulleen kalliit hoidot tai kalliita laiteinvestointeja vaativat palvelut. Vajaateholle jäävät maakuntien liikelaitokset yrittävät ylläpitää torsoa perustason palveluvalikoimaansa?
Oikeampi tapa olisi aloittaa pienemmillä askelilla, vaikkapa päivystyksen tai ortopedian avaamisella eikä kaikkea kerralla. Keskustan rähmällään olo rikkaiden kokoomuksen edessä on aina tuonut ongelmia.

Haluan toivottaa 100 vuotta täyttävälle Suomelle parhainta onnea ja menestystä. Cityliberaalien pyrkyreiden takia suomalaisten asiat ja hyvinvointi eivät saa jäädä toiseksi.
Kokoomuksen äänestäjät tietävät mitä tilasivat. Mutta kun kepulaiset voivat julkisestikin avautua puoluejohdon linjasta pedaten itselleen paikkaa tulla valittuna tulevaisuuteen, niin uskaltavatko persujen edustajat tehdä saman? Vai tulisiko harjasta? Mielestäni heidän pitäisi, koska äänestäjänsä eivät todellakaan tienneet mitä tilasivat heitä kannattaessaan, vaan luulivat saavansa jotain päinvastaista. Jos joku haluaa puolueen uudeksi puheenjohtajaksi, kannattaisi ihmeessä ottaa mallia ylläolevan kaltaisista avauksista.

Tabula Rasa

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 23 436
 • Liked: 14565
 • Kuka jos en minä
Vs: Mitä SOTEn takana?
« Vastaus #4 : 02.01.2017, 10:45:54 »
Julkismonopolien myyntikuntoon saattaminen ja niiden myynti kuplarahahuijareille kunhan vain nilkit saavat miljoonaprovikat.
Hedelmistään puu tunnetaan.

hattiwatti

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 8 876
 • Liked: 6109
Vs: Mitä SOTEn takana?
« Vastaus #5 : 02.01.2017, 11:06:54 »
^ Tämä prosessi on tapahtunut jo monta kertaa. Mitään ei ole opittu. Tämä kirja on perussettiä kaikille asiasta kiinnostuneille:

http://www.adlibris.com/fi/kirja/kansallisomaisuuden-ryosto-9789510361399

http://tuomioja.org/kirjavinkit/2010/01/seppo-konttinen-kansallisomaisuuden-ryosto-pamfletti-205-s-wsoy-barrikadi-sarja-vantaa-2009/

Tää homma menee eteenpäin, koska joillekkin hyvä bisnes. Kukaan poliitikko ei aja rivikansalaisen asiaa, jolta viedään se mitä menneet sukupolvet itsenäisyyskautena rakensivat

http://blogit.iltalehti.fi/pauli-vahtera/2011/02/13/veronmaksajien-rahoja-menetetty-fortumissa-15-miljardia-euroa/


hattiwatti

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 8 876
 • Liked: 6109
Vs: Mitä SOTEn takana?
« Vastaus #6 : 02.01.2017, 11:14:22 »
Tämän koko aiheen tulee olla ihan kuuminta hottia edes keskusteltavana seuraavissa PS-puheenjohtaja vaaleissa, koska se pakottaisi myös joidenkin kepujen voivan muodostaa kantaansa asiaan sillä Sipilän linja horjuu puolueen sisällä.

Asiahan on suurimpia tämän hallituksen aikaansaannoksia jossa tavallista kansaa kusetetaan, ja sen verran pitäisi olla kansanpuolueella itsekunnioitusta, että edes joku nostaisi asian esiin jotta muidenkin olisi pakko siihen vastata. Näin kansa tietää ketä äänestää, ja olen satavarma, että asian esille nostaja palkitaan valtaisalla äänivyöryllä ensi vaaleissa, vaikka jonkun toisen puolueen listoilta jos joutuu harjatuksi ulos.

hattiwatti

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 8 876
 • Liked: 6109
Vs: Mitä SOTEn takana?
« Vastaus #7 : 02.01.2017, 11:28:41 »
Olisi tärkeää, jos vaikka kimppakeräyksellä saisi jonkun talousasia-tuntija ringin tekemään selvityksen kuinka suuria summia potentiaalisesti rosvottaisiin menneiden sukupolvien työtä josta perinnöstä meidän tulisi huolehtia.

Tällä sitten tulisi haastaa hallituspuolueet, ja aivan erityisesti Persut joiden tulisi muodostaa seuraavia vaaleja varten selkeä kanta, että tietävätkö edes mistä kaikesta tässä on kyse. Muuten kansanvalta ei toimi.

Väykän kansalaispuolueen suojista nouseva avustajakaarti voisi aloittaa haastamisen tämän asian tiimoilta, koska paras keino horjutaa Sipilän liberaalikepu-hallintoa.

Kaiken PS-tahoihin samoin kuin muuhunkin hallitukseen kohdistuvan kritiikin tarkoitus on saada ymmärtämään, että kaikkein tuhoisinta tässä vaiheessa olisi luulla jonkun pylväspyhimyksen tulevan ja korjaavan asian. Ei ole eikä tule. Aktiivikansalaisten on tiedostettava karmaiseva poliittinen tila, ja alettava itse omin panoksinsa järjestelemään asioita kansakunnan suojelemiseksi eikä odottaa, kenenkään siitä palkkaa nostavan tekevän sitä kansan puolesta - ne kaikki palvelee arvoyhteisöä.

Vredesbyrd

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 2 198
 • Liked: 2397
 • Destroyer of Discourse
Vs: Mitä SOTEn takana?
« Vastaus #8 : 02.01.2017, 12:15:23 »
Kohtalokasta onkin, että jollain halla-aho-persuilla siitä tulisi lyhyen aikavälin kumppani lipilaarikepulle, jolloin jatketaan kaiken myymistä ja leikkaamista koska "there's no alternative".
Psykoanalyyttisessä näkökulmassa aikuinen on ihminen, jolle ei tarvitse valehdella. Aikuinen kestää, jos hänelle sanotaan, miten asia on.

hattiwatti

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 8 876
 • Liked: 6109
Vs: Mitä SOTEn takana?
« Vastaus #9 : 02.01.2017, 12:21:34 »
^ Niin, mun mielestä tämän asian käsittely on tärkeämpää kuin mikään lyhyen tähtäimen politiikassa. Olisihan siinä teoriassa mahdollisuus vaikuttaakin, tuoda sitä tietoa tiukattavaksi puheenjohtaja-ehdokkailta, että aikooko johtamansa puolue olla osa tätä operaatiota vaiko vastustaa sitä?  "Lobbareiden suosittelemat" TTIP-kannat antaisivat kuitenkin ymmärtää, että luultavimmin osa operaatiota ainakin eräällä ehdokkaalla. Äänestäjillä tulee kuitenkin olla kansanvaltaoikeus tietää asiasta. Ja hyvissä ajoin ennen päätöksiä. Siksi tärkeää, että mahdollisimman moni nostaisi tätä esiin keskusteluissa PS:n uudesta puheenjohtajasta, sillä Sipilän Keput ja Kokoomus ovat kantansa lukinneet, mutta PS uudella puheenjohtajalla olisi kingmaker joka voisi kaataa koko roskan, jos kentältä vaan riittävästi tulisi painetta asialle.

Kulttuurirealisti

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 5 528
 • Liked: 5190
Vs: Mitä SOTEn takana?
« Vastaus #10 : 02.01.2017, 12:25:51 »
Mistähän sen säästön on Sotessa ajateltu tulevan? Yksityiset firmat haluavat voittoa kustannusten kattamisen päälle.

Tämä yhdessä Vapon varojen myyntisuunnitelmien ja liikennerahastuksen kanssa näyttää aika törkyiseltä. Kansa ei hyödy siitä mitään, että heidän varansa ja infransa myydään halvalla sijoittajille.
"Ovela tapa pitää ihmiset passiivisina ja kuuliaisina on rajoittaa tiukasti hyväksyttävien mielipiteiden kirjoa, mutta sallia hyvin vilkas keskustelu sen kirjon sisällä. … tämä antaa ihmisille tunteen, että ajattelu on vapaata.” - Chomsky

hattiwatti

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 8 876
 • Liked: 6109
Vs: Mitä SOTEn takana?
« Vastaus #11 : 02.01.2017, 12:27:52 »
Lainaus
Kansa ei hyödy siitä mitään, että heidän varansa ja infransa myydään halvalla sijoittajille.

Ei tietenkään. Voi että, kun olisi edes yksi Kansan Edustaja eduskuntasalissa 200 huijarin lisäksi.

Kaikilta on tiukattava kantaa tähän. Worst-case-scenario olisi, että vihervasemmisto petaa itselleen ison vaalivoiton vastustamalla tätä kuviota äänekkäästi, osana suurta kuviota jossa persut nuijitaan lopullisesti maan rakoon. Ellei seuraava PJ-ehdokas puolueessa ota tätä asiaa hyvin äänekkäästi esille, siksi että merkitsee aika paljon valtavalle määrälle kansalaisia.

Vredesbyrd

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 2 198
 • Liked: 2397
 • Destroyer of Discourse
Vs: Mitä SOTEn takana?
« Vastaus #12 : 02.01.2017, 14:16:44 »
Sote-säästö, jota koplauksen puoltajien retoriikassa mainostetaan argumenttina, kestää tasan sen vuoden, kun valinnanvapaus valita yksityisen tai julkisen väliltä on ensimmäisen vuoden voimassa. Sen jälkeen alkavat hintojen korotuspaineet, kun potilasvirrat lähtevät arvauskeskuksista veronkiertäjä-mehiläisiin. Vaikeimmat ja hintavimmat tapaukset pallotellaan takaisin yksityiseltä julkiselle kuten nytkin.
Psykoanalyyttisessä näkökulmassa aikuinen on ihminen, jolle ei tarvitse valehdella. Aikuinen kestää, jos hänelle sanotaan, miten asia on.

hattiwatti

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 8 876
 • Liked: 6109
Vs: Mitä SOTEn takana?
« Vastaus #13 : 02.01.2017, 14:26:49 »
Mun mielestä SOTEssa ei ole ongelmina rahasummat itsessään, vaan miten Mehiläisen tapaan kulkeutuisivat hämäräperäisiin veroparatiisifirmoihin ulos maasta.

Toisekseen miten ylipäätään hämärtyy mitä ne rahasummat viimekädessä ovat ja miten muodostuvat. Kannatan itse julkista sektoria kansallisessa omistuksessa, koska siinä on suoraan koko roska ja saa kansa päättä miten paljon allokoidaan mihinkin kansanvaltaisesti.

Kolmanneksi; tämähän avaa portit mokuteollisen kompleksin huikealle kasvulle, koska voi vedättää aivan järjettömiä summia kun ne voi kätkeä ja piilottaa mitä ne ovatkaan. Tietenkin mitä parempi bisnes, sen enemmän lobbausvipuvarta hallitukseen päin tuoda lisää matuja maahan bisneksen pyörimiseksi. Kepun touhu vaihtaa siltarummut VOKkeihin maakuntaparonien iloksi on iso poliittinen muutos. Ainakin 800 miljoonaa oli budjetoitu muistaakseni matuille ensi vuoden budjetissa, mutta todellinen summa on valtavasti isompi ja piilotettu. Mielestäni se kuuluisi kansanvaltaisen päätöksenteon piiriin. Ja selvää on SOTE-uudistuksessa, jotta pyritään poistamaan mm. tämä asia kansanvallan piiristä.


Aiemmin hommalla vaikuttaneen huippukirjoitaja Detonatorin juttuja voisi tuoda kauppalehden palstoilta tänne, koska varmaan kirjoittanut tästäkin jotain.

Vredesbyrd

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 2 198
 • Liked: 2397
 • Destroyer of Discourse
Vs: Mitä SOTEn takana?
« Vastaus #14 : 02.01.2017, 14:32:57 »
Totta, ettei pääongelma ole lopulta rahakustannuksissa, vaan siinä, että yksityistämisen jälkeen lakivelvoitteisten palveluiden kontrollia ei saada takaisin liikesalaisuuksien ja omaisuuden perustuslain turvaaman (TISA:lla, CETA:lla ja TTIP:llä sinetöimisen jälkeen) paitsi kalliisti tai erittäin radikaalisti kuten Venäjällä Jukosin esimerkissä.
Psykoanalyyttisessä näkökulmassa aikuinen on ihminen, jolle ei tarvitse valehdella. Aikuinen kestää, jos hänelle sanotaan, miten asia on.

Impi Waara

 • Global Moderator
 • Jäsen^^^
 • *****
 • Viestejä: 6 381
 • Liked: 7909
Vs: Mitä SOTEn takana?
« Vastaus #15 : 02.01.2017, 14:52:41 »
Sotea mietittäessä kannattaa katseet kääntää toviksi Sverigestaniaan. Siellähän vastaava himmeli on ollut käytössä jo kauan. Tunnen joitakin lääkäreitä meren tuolta puolen ja heidän näkemyksensä ei lupaa mitään hyvää tästä mega-luokan kusetuksesta, jota meille kaupataan valinnanvapauskääreessä.
10.6.2017   Nyt voi olla läpeensä tyytyväinen. Homma hoidettu tyylillä!

hattiwatti

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 8 876
 • Liked: 6109
Vs: Mitä SOTEn takana?
« Vastaus #16 : 02.01.2017, 14:54:27 »
Mun tietääkseni sveduista voisi opiskella mitä tapahtuu kun vanhustenhuolto yksityistetään jollekkin attendolle: VOK-bisnestä samassa paketissa johon vaikea puuttua jos asia ulkoistettu jollekkin yksityiselle firmalle.

Impi Waara

 • Global Moderator
 • Jäsen^^^
 • *****
 • Viestejä: 6 381
 • Liked: 7909
Vs: Mitä SOTEn takana?
« Vastaus #17 : 02.01.2017, 15:13:16 »
Mun tietääkseni sveduista voisi opiskella mitä tapahtuu kun vanhustenhuolto yksityistetään jollekkin attendolle: VOK-bisnestä samassa paketissa johon vaikea puuttua jos asia ulkoistettu jollekkin yksityiselle firmalle.

Liittyy saumattomasti ruotsalaiseen "Soteen" ja tähän meidänkin "valinnan vapauksilla" mennään.
10.6.2017   Nyt voi olla läpeensä tyytyväinen. Homma hoidettu tyylillä!

porrasaa

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 702
 • Liked: 271
Vs: Mitä SOTEn takana?
« Vastaus #18 : 02.01.2017, 15:27:12 »
Julkismonopolien myyntikuntoon saattaminen ja niiden myynti kuplarahahuijareille kunhan vain nilkit saavat miljoonaprovikat.
Eivät taida olla myymässä, ainoastaan lopettamassa. Osassa kuntia jo nyt lopetettu suurelta osalta palvelut, jonot melkoisia ja käytännössä pakko käydä yksityisillä kellä rahaa on.

MiljonääriPlayboy

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 2 412
 • Liked: 13313
Vs: Mitä SOTEn takana?
« Vastaus #19 : 02.01.2017, 17:03:36 »
http://www.talouselama.fi/kommentit/nain-toimii-20-miljardin-euron-valtapeli-6610244

Lainaus
*NIPS* Eivät tässä yritykset ja järjestöt kuori kermaa, siitä pitää huolen valtion rahapula. *NIPS*

Huutonaurua!  ;D   Ai vähän niinku VOK-busineksessakin?

Eipä ole valtion rahapula tähänkään mennessä estänyt, tai edes hidastanut HV-kerhon taskujen täyttymistä.

http://www.iltalehti.fi/verot-2016/2016110122550638_db.shtml

Lainaus
Kärjessä on luonnollisesti Barona Groupin toimitusjohtaja Markus Oksa, joka tienasi 1,2 miljoonaa euroa. Barona Groupin hallituksen jäsen Tomi Yli-Kyyny puolestaan tienasi reilut puoli miljonaa euroa.

Ja mitenkäs SPR ja muut vastaavat järjestöt?

http://www.iltalehti.fi/verot-2016/2016110122548715_db.shtml

Lainaus
Suomen Punaisen Ristin puheenjohtaja Pertti Torstilan ansiot nousivat viime vuonna yli 156 449 euroon.

Lainaus
Hyviin ansioihin ylsivät myös Pelastakaa lapset ry:n ja Planin pääsihteerit. Hanna Markkula-Kivisilta Pelastakaa Lapset ry:stä tienasi tienasi ansiotuloja 96 609 euroa ja Planin pääsihteeri Ossi Heinänen 84 463 euroa.

Ja kuten muistamme, niin esim. SPR:n keräykset ja lahjoitukset riittävät muistaakseni alle viidennekseen SPR:n henkilöstökuluista. Loput + lahjoitettavat varat tulevat veronmaksajan pussista, tavalla tai toisella. Rahapula, mikä se on? Ilmeisesti jonkinlainen valikoiva ilmiö.

Ja mitä SOTEen tulee, niin varmastikin on totta, että JOTAIN pitäisi järjestelmälle tehdä. Mutta jälleen kerran on lähdetty tielle, jolla se JOTAIN ei auta järjestelmää, eikä asiakasta, eikä varsinkaan maksajaa. Tavoitteena onkin ainoastaan, jälleen kerran, luoda monopolibusineksia kaikenlaisille puoluekirjaketkuille, joilla ei muuten olisi lahjoja toimia yrittäjinä. Ja tietenkin luoda uusi hallinnon ja verotuksen kerros, jonne voi sitten ruveta loppusijoittamaan eduskuntapudokkaita puolue- ja uskonveljiä (ja sisaria).
PolPolle tiedoksi:
A) kaikki kirjoittamani on sarkasmia
B) Vous êtes des collaborateurs

Tabula Rasa

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 23 436
 • Liked: 14565
 • Kuka jos en minä
Vs: Mitä SOTEn takana?
« Vastaus #20 : 02.01.2017, 17:07:18 »
Julkismonopolien myyntikuntoon saattaminen ja niiden myynti kuplarahahuijareille kunhan vain nilkit saavat miljoonaprovikat.
Eivät taida olla myymässä, ainoastaan lopettamassa. Osassa kuntia jo nyt lopetettu suurelta osalta palvelut, jonot melkoisia ja käytännössä pakko käydä yksityisillä kellä rahaa on.

5kk hoitsulle, sitten heti perään odotellaan 5kk lääkärille... tuttua on.
Hedelmistään puu tunnetaan.

Impi Waara

 • Global Moderator
 • Jäsen^^^
 • *****
 • Viestejä: 6 381
 • Liked: 7909
Vs: Mitä SOTEn takana?
« Vastaus #21 : 02.01.2017, 17:13:20 »
Hahaa, olen yrittänyt tl-lekurille aikaa kesäkuun puolestavälistä asti. Ei ole tärpännyt. Heinäkuisen olkapäätapaturman jälkihoito piti oleman arvauskeskuksessa. ei ollut ei... Paljon puhetta on piisannut hoitoketjusta, vilaustakaan ei ole näkynyt  >:(
10.6.2017   Nyt voi olla läpeensä tyytyväinen. Homma hoidettu tyylillä!

Impi Waara

 • Global Moderator
 • Jäsen^^^
 • *****
 • Viestejä: 6 381
 • Liked: 7909
Vs: Mitä SOTEn takana?
« Vastaus #22 : 06.01.2017, 13:07:41 »
Elinsiirtojonossa olija kylmäävä ajatus:

http://www.iltalehti.fi/uutiset/201701062200050161_uu.shtml
KSML: Päivystyssairaaloiden karsiminen saattaa vähentää elinsiirtoja

Perjantai 6.1.2017 klo 05.31   
Päivystyssairaaloiden karsiminen vähentää elinluovuttajien tarvitsemaa tehohoidon tarjontaa Suomessa, kertoo Keskisuomalainen.


Päivystyssairaaloiden karsiminen vähentää elinluovuttajien tarvitsemaa tehohoidon tarjontaa Suomessa.
Uhkana on luovuttajien määrän väheneminen.
Huoli on, miten luovuttajien vaatimaa tehostettua hoitoa pystytään enää tarjoamaan niin, että siirtoelimiä pystytään hyödyntämään.

Uhkana on luovuttajien määrän väheneminen.

Professori, ylilääkäri Helena Isoniemi HYKSin elinsiirto- ja maksakirurgian klinikalta on huolissaan siitä, miten erikoissairaanhoidon päivystyksen keskittäminen tulee vaikuttamaan elinluovutuksiin.

Isoniemen mukaan lähivuosina huoli on, miten luovuttajien vaatimaa tehostettua hoitoa pystytään enää tarjoamaan niin, että siirtoelimiä pystytään hyödyntämään.

Viime vuonna Suomessa tehtiin kaikkiaan 399 elinsiirtoa, mikä on ennätys. Eniten kasvoi munuaissiirtojen määrä. Niitä tehtiin viime vuonna yhteensä 262, kun edellisvuonna siirtoja tehtiin 245.

Myös haima- ja sydänsiirtojen määrässä tehtiin uudet ennätykset.

STT
10.6.2017   Nyt voi olla läpeensä tyytyväinen. Homma hoidettu tyylillä!

Kyklooppi

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 8 529
 • Liked: 6607
 • Musertunut Suomen kansalainen.
Vs: Mitä SOTEn takana?
« Vastaus #23 : 07.01.2017, 00:38:45 »
Muulla ei ole väliä kunhan lesta ja sveitsitär saavat kavereiden kassat  kilisemään, siivu varmaan itelle ja suvulle.

  Että Jumalan terve vaan teille sairaat
« Viimeksi muokattu: 07.01.2017, 00:45:19 kirjoittanut Kyklooppi »
Ihmisjäte.

Nuivanlinna

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 9 857
 • Liked: 7010
 • Kuka ullattui? Mina en.
Vs: Mitä SOTEn takana?
« Vastaus #24 : 07.01.2017, 01:16:45 »
Linkissä kovaa settiä mitä sote on.

Lainaus
Hallitus jyräsi virkamiehet – terveysjätit jakavat keskenään miljardien sote-markkinat
http://www.paivanlehti.fi/hallitus-jyrasi-virkamiehet-terveysjatit-jakavat-keskenaan-miljardien-sote-markkinat/
Sosiaalipolitiikan professori Heikki Hiilamo tiivistää suomalaisen sote-uudistuksen valmistelun kirjassaan Hyvinvoinnin vakuutusyhtiö:

”Poliitikot ovat opetelleet tämän teknisen sote-kielen, jonka turvin he voivat esiintyä äänestäjien suuntaan asiantuntijoina, vaikkeivät aina ymmärtäisi, mistä sote-uudistuksessa on kysymys. Tämä saattaa johtaa siihen, että uudistuksen lopputulos onkin jotain aivan muuta kuin päättäjät luulivat tekevänsä.”
Pahinta Suomessa on tämän köyhyyden lisäksi henkinen köyhyys. Meiltä puuttuu horisontti, mihin katsoa ja mitä tavoitella.

Impi Waara

 • Global Moderator
 • Jäsen^^^
 • *****
 • Viestejä: 6 381
 • Liked: 7909
Vs: Mitä SOTEn takana?
« Vastaus #25 : 07.01.2017, 01:20:22 »
Linkissä kovaa settiä mitä sote on.

Lainaus
Hallitus jyräsi virkamiehet – terveysjätit jakavat keskenään miljardien sote-markkinat
http://www.paivanlehti.fi/hallitus-jyrasi-virkamiehet-terveysjatit-jakavat-keskenaan-miljardien-sote-markkinat/
Sosiaalipolitiikan professori Heikki Hiilamo tiivistää suomalaisen sote-uudistuksen valmistelun kirjassaan Hyvinvoinnin vakuutusyhtiö:

”Poliitikot ovat opetelleet tämän teknisen sote-kielen, jonka turvin he voivat esiintyä äänestäjien suuntaan asiantuntijoina, vaikkeivät aina ymmärtäisi, mistä sote-uudistuksessa on kysymys. Tämä saattaa johtaa siihen, että uudistuksen lopputulos onkin jotain aivan muuta kuin päättäjät luulivat tekevänsä.”

Ihan samaa kusetusta kuin vapaus kilpailuttaa sähköntuottajansa.
10.6.2017   Nyt voi olla läpeensä tyytyväinen. Homma hoidettu tyylillä!

Impi Waara

 • Global Moderator
 • Jäsen^^^
 • *****
 • Viestejä: 6 381
 • Liked: 7909
Vs: Mitä SOTEn takana?
« Vastaus #26 : 08.01.2017, 18:44:16 »
"Punainen Risti: Britannian terveydenhuollossa "humanitaarinen kriisi" "

http://www.iltalehti.fi/ulkomaat/2017010822780932_ul.shtml

Ison-Britannian terveyskeskukset ja sairaalat kriisissä: potilaita kuolee, koska heitä ei ehditä hoitaa
"Punainen Risti vetoaa Britannian hallitukseen, jotta se lisäisi julkisen terveydenhuollon rahoitusta."

http://www.iltalehti.fi/ulkomaat/201701082200050530_ul.shtml

Sote-mallia perustellaan säästöillä Suomessa, nyt jo säästetään ikenet verillä eikä julkinen terveydenhoito toimi. Mitä tapahtuu terveyenhoidolle, kun yksityinen sektori hoitaessaan julkisen terveyenhoidon tehtäviä samalla vie tuottonsa veroparatiiseihein? Saammeko Yle-veron kaltaisen uuden veron, jolla terveydenhoito taataan edes jollain tavalla?

10.6.2017   Nyt voi olla läpeensä tyytyväinen. Homma hoidettu tyylillä!

Nuivanlinna

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 9 857
 • Liked: 7010
 • Kuka ullattui? Mina en.
Vs: Mitä SOTEn takana?
« Vastaus #27 : 13.02.2017, 18:54:01 »
Sote varmaan suunniteltukin näin:

Lainaus
”Kesämökkejä alkaa olla riesaksi asti”– FK ei halua, että omaisuutta pantataan perinnöksi
http://www.iltasanomat.fi/taloussanomat/art-2000005086347.html
Finanssialan keskusliitto haluaisi, että ikäihmiset voisivat hyödyntää nykyistä helpommin omaisuuttaan sen sijaan, että omaisuutta säilötään jälkipolville perinnöksi.

Finanssialan keskusliiton (FK) mielestä ikäihmisillä pitäisi olla nykyistä parempi mahdollisuus hyödyntää omaa varallisuuttaan hoivapalveluiden rahoituksessa.

FK ajaa tuloverolakiin muutoksia, joiden ansiosta kertamaksuinen eläkevakuutus muuttuisi nykyistä mielekkäämmäksi tavaksi varautua tulevaan. Sen avulla eläkeläiset voisivat saada lisäeläkettä realisoimalla asuntoihin kasattua varallisuutta.
Käytännössä tämä voisi tapahtua esimerkiksi niin, että sen sijaan, että eläkeläispariskunta panttaa kokonaan maksettua taloaan tai kesämökkiä tontteineen perinnöksi lapsilleen, he myisivät omaisuutensa, muuttaisivat pienempään asuntoon ja hankkisivat myyntivoitolla lisäeläkkeen loppuelämäksi.....naps
....
Pahinta Suomessa on tämän köyhyyden lisäksi henkinen köyhyys. Meiltä puuttuu horisontti, mihin katsoa ja mitä tavoitella.

Kulttuurirealisti

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 5 528
 • Liked: 5190
Vs: Mitä SOTEn takana?
« Vastaus #28 : 13.02.2017, 19:01:01 »
Lainaus
hyödyntää omaa varallisuuttaan hoivapalveluiden rahoituksessa.

Eli hoitoyhtiöt ja pankit haluavat vanhusten kämppien kimppuun. Nykyään hoitoyhtiö ei kai voi pakottaa realisoimaan kämppää, vaan valtio tulee vastaan.
"Ovela tapa pitää ihmiset passiivisina ja kuuliaisina on rajoittaa tiukasti hyväksyttävien mielipiteiden kirjoa, mutta sallia hyvin vilkas keskustelu sen kirjon sisällä. … tämä antaa ihmisille tunteen, että ajattelu on vapaata.” - Chomsky

Nuivanlinna

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 9 857
 • Liked: 7010
 • Kuka ullattui? Mina en.
Vs: Mitä SOTEn takana?
« Vastaus #29 : 04.10.2017, 23:44:28 »
Lainaus
Keski-Pohjanmaan sote-kyytikeskuksen suosittelijaksi merkitty ei tunne koko firmaa: “Nyt on aika mielenkiintoista”
http://www.iltalehti.fi/kotimaa/201710032200435327_u0.shtml
Keski-Pohjanmaalla kuohuttanut vanhusten ja vammaisten kuljetuksia järjestelevän Speys Oy:n taustoista paljastuu lisää aukkoja.Vanhusten ja vammaisten kuljetuksia järjestelevä Speys Oy on tarjousasiakirjoissa listannut asiakkaikseen muun muassa Suomen Puolustusvoimat sekä useita kansainvälisiä pörssiyhtiöitä. Tarjousasiakirjoissa on lueteltu “Speys Oy:n referenssit”.

Asiakirjassa kuitenkin todetaan, että “Speys Oy:n taustat ovat Oy Attracs AB yrityksessä ja sen kuljetustenohjaukseen ja hallintaan liittyvissä sovelluksissa”.

Varsinaisina referensseinä yhtiö on kirjoittanut listaan “Valmet Automotive henkilöliikenteen ohjaus 2015” sekä lisäksi pelkästään niminä mainiten Suomen puolustusvoimat, Fordin, Cramon, Scanian, Gigantin, Metson, Ahola Transportin, Logent Automotiven, Peura-Transin, Roadari Oy:n, Volvon ja SSAB:n.

Iltalehti kysyi Speys Oy:n toimitusjohtajalta, ovatko puolustusvoimat sekä tarjousasiakirjoissa mainitut yhtiöt todella Speysin asiakkaita vai esimerkiksi Speysin suurimpien omistajien Ahola Transportin tai sen tytäryhtiö Attracsin asiakkaita.

- Olemme antaneet Soitelle tiedon, että asiakkainamme on mm. Suomen puolustusvoimat ja useita kansainvälisiä pörssiyrityksiä, pitää paikkansa eli ko. tahot ovat Speysin asiakkaita, vastasi Jouko Sipilä sähköpostitse.

Sipilä ei useista pyynnöistä huolimatta antanut Iltalehdelle mitään lisätietoja tehtävistä tai asiakkaidensa yhteyshenkilöiden yhteystietoja, jotta tiedot asiakkuuksista olisi voitu varmistaa.
Iltalehden käsiinsä saama asiakirja kuitenkin paljastaa, että Valmet Automotiven kanssa tehty projekti on ainoa, jonka on kerrottu liittyvän henkilökuljetuksiin. Projekti tosin on vuodelta 2015 ja Speys Oy perustettu vasta vuonna 2016.

Yhteyshenkilöksi merkitty Kari Lehtinen Knowhill Oy:stä kertoo kuitenkin, että Speys ei ole ollut kyseisessä projektissa mukana.

- Minä en valitettavasti ole Speys Oy:n kanssa ollut tekemissä, sanoo Lehtinen.

Lehtinen kertoo, että Ahola-konserniin kuuluva Attracs toimitti järjestelmän kyseiseen Valmetin Uudenkaupungin projektiin. Hän yllättyy kuullessaan, että hänet on merkitty lisätietojen antajaksi Speys Oy:n tarjoukseen, eikä osaa sanoa, miksi näin on tehty.

- Mikähän… Nyt on aika mielenkiintoista, sillä minä en tiedä yhtään. Minuun ei ole oltu tästä yhteydessä, että tosiaan en osaa sanoa, Lehtinen sanoo.

Speys Oy:n toimitusjohtaja Jouko Sipilä ei vastannut Iltalehden kommenttipyyntöön. Keski-Pohjanmaan sosiaali- ja terveyspalvelujen kuntayhtymä Soiten toimialajohtaja Tanja Witick kertoi aiemmin, että Speysin asiakasreferenssit on “pystytty luotettavasti todentamaan”, mutta myönsi myöhemmin Iltalehdelle, että mitään tarkistuksia ei ole tehty.


Lainaus
Speys Oy
http://www.yritystele.fi/yrityksen-tiedot/speys-oy/taloustiedot/1173290

Jouko Markku Sipilä  toimitusjohtaja   
Martti Jaakko Vähäkangas  puheenjohtaja   
Johan Bjarne Kallis  varsinainen jäsen   
Jouko Markku Sipilä  varsinainen jäsen


Johan Bjarnehan on Kokoomuspolitrukki ja Jouko Markun veli on päässyt pääministeriksi.
« Viimeksi muokattu: 04.10.2017, 23:46:30 kirjoittanut Nuivanlinna »
Pahinta Suomessa on tämän köyhyyden lisäksi henkinen köyhyys. Meiltä puuttuu horisontti, mihin katsoa ja mitä tavoitella.

Tagit: sote