Kirjoittaja Aihe: Vihreiden ex-puheenjohtaja Touko Aalto (ex-kansanedustaja, nyk. lobbari)  (Luettu 318287 kertaa)

Pullervo

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 6 301
 • Liked: 23916
 • antikomintern
Tässä ketjussa jatkot Touko Aallosta, Maria Ohisalon puheenjohtajuudesta on oma ketjunsa: Vihreiden uusi puheenjohtaja Maria Ohisalo

Golimar

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 24 963
 • Liked: 43577
 • Ego sum Spartacus
Lainaus
..................MYÖS vihreiden ex-puheenjohtaja Touko Aalto nostaa sopeutumisrahaa. Aalto on palannut Jyväskylään opintojen pariin ja viimeistelee kesken jääneitä opintojaan politiikan tutkimuksessa.

Tuloja Aalto saa osa-aikaisena yrittäjänä. Hänellä on viiden kuukauden sopimus start up -yrityksessä.

Aalto sanoo, että sopeutumisraha tulee juuri siihen asti kuin on tarkoitettu. Eduskunnasta putoaminen vei häneltä toimeentulon ja verkostot.

– Kestää jonkin aikaa, ennen kuin saa yrittäjätoiminnan alkuun ja tuloja tehdystä työstä. Osa työstä tapahtuu Helsingissä, jossa myös kumppani asuu, joten menoja tulee kahdesta asunnosta ja vaalilaskujen hoitamisesta.

Aalto sanoo, että sopeutumisrahalla on syystäkin huono kaiku. Ihmiset sotkevat hänen mukaansa sopeutumisrahan aiempiin ruhtinaallisiin sopeutumiseläkkeisin.

– Sopeutumisraha on summaltaan ja kestoltaan pienempi kuin ansiosidonnainen...........................

https://www.is.fi/politiikka/art-2000006219695.html

Golimar

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 24 963
 • Liked: 43577
 • Ego sum Spartacus
Lainaus
Näin laitaoikeiston digitaalinen trollipartio toimii

Viha ja muukalaisvastaisuus lymyävät ihmismielen sopukoissa. Niitä vastaan toimii vain tieto, järki ja humanismi.

X

Poliittinen kulttuuri on edennyt siihen pisteeseen, että etenkin perussuomalaisten ympärillä pyörivä laitaoikeistolainen parvi pyrkii systemaattisesti sekä hiljentämään poliittisia vastustajia että aktivoimaan uusia kannattajia puolelleen.

Suomen kokoisessa maassa ja näin pienellä kielialueella hyvin pieni ihmisryhmä pystyy hyvin resursoituna ja strategisesti ohjattuna ottamaan digitaalisen viestinnän ilmatilan haltuun. Tärkein tavoite tälle porukalle on luoda suuruuden illuusiota itsestään sekä siitä, että heitä suurempi joukko ihmisistä ajattelee ja toimii heidän tavallaan. Tämä ei tietenkään pidä paikkaansa, mutta illuusion takana oleva pieni ja äänekäs porukka on täyttä totta.

X

Kuvitelkaa seuraavaksi, että tuohon keskustelutilaisuuteen saapuu hetkessä pieni, mutta äänekäs porukka. Osa porukasta istuu yleisön sekaan naamarit päässä tai kasvot peitettynä ja osa esittelee itsensä kysymyksen yhteydessä tekaistulla nimellä. Sitten ovat vielä ne mukaan houkutellut tunteen vallassa olevat ihmiset, jotka ovat kyllä omalla nimellään ja kasvoillaan mukana, mutta lähinnä roikkuvat pääjoukon perässä vahvistaen öykkäröintiä ja mölyämistä välihuudoilla.

Tämän joukon tarkoituksena on vain ja ainoastaan häiritä keskustelutilaisuutta ja vaikuttaa siihen, että mahdollisimman moni yleisöstä ei jatkossa osallistuisi vastaaviin tilaisuuksiin eikä esimerkiksi äärioikeiston toimintaa ja rasismia käsitteleviä tilaisuuksia häiriköinnin pelossa tahdota enää järjestää.

Porukka pyrkii ottamaan tilanteen ja keskustelun haltuunsa. Apuvälineinä tässä he käyttävät suoraan henkilöön menevää solvaamista, provosointia, vääristeltyä tietoa sekä yksittäisiä sanoja tai lauseita, joilla huomio voidaan kiinnittää itse asiasta johonkin muuhun.

Tavoitteena ei ole edes kunnioittaa keskustelusääntöjä ja/tai eriäviä mielipiteitä. Tarkoituksena on vain ja ainoastaan tehdä kiusaa sekä häiritä näkyviä keskusteluita ja keskustelijoita, kun käsittelyssä olevat aiheet eivät vastaa laitaoikeiston näkemystä toivottavasta yhteiskunnallisesta kehityksestä.

Jos laitaoikeisto toimii tällä tavalla, siihen on kohtalaisen helppo puuttua. Kun laitaoikeisto toimii tällä tavoin digitaalisen verhon takaa, siihen on vaikeampi puuttua.

X

Laitaoikeiston tarkoituksena on istuttaa tämänkaltainen pelko kaikkiin keskustelijoihin kaikilla foorumeilla. Jos ihminen tietää, että puhumalla esimerkiksi turvapaikanhakijoiden ihmisoikeuksista, hän saa niskaansa valtavasti loukkaavaa ja häiritsevää kuraa, kynnys puhua aiheesta on korkeampi.

X

Laitaoikeiston puheessa toistuu jatkuvasti tämän toiminnan oikeutus sananvapauden nimissä. Sananvapautta käytetään siis tukahduttamaan pelon kautta toisten ihmisten sananvapautta ja se vielä kehdataan oikeuttaa omassa puheessa sananvapaudella.

Sananvapauden ohella laitaoikeiston puheessa toistuu kaiken journalistisilla periaatteilla toimivan median kyseenalaistaminen ja politisoiminen vaihtoehtoisilla totuuksilla. Tähän vastauksena ovat sitten MV-lehden kaltaiset toimijat sekä kokonaisen vaihtoehtoisen digitaalisen median luominen, jonka täyttää valitun kohdeyleisön kaikki some-kanavat.

Kun viestiä toistetaan tarpeeksi pitkään, se alkaa tuntua todelta etenkin silloin, jos ihmisellä ei ole kokemusta kriittisestä medialukutaidosta ja tunnekokemus on linjassa propagandan kanssa.

X

Se, että tämän digitaalisen nyrkin toiminta liittyy lähinnä maahanmuuttoon ja perussuomalaisten viestin välittämiseen herättää luonnollisesti kysymyksen siitä, missä määrin kyse on perussuomalaisten toimijoiden tietoisesti strategiasta, joka noudattaa Putinin trollien hyväksi havaittua toimintalinjaa.

Se tiedetään, että perussuomalaisilla on valtavat taloudelliset resurssit Suomen toiseksi suurimpana puolueena ja heillä on näyttöjä hyvin taitavasta verkkoviestinnästä sekä suoraan kohdeyleisölle että erilaisten verkkokeskustelupalstojen kautta. Digitaalisen parven toiminnan systemaattisuus ja kaavamaisuus viittaa siihen, että sitä tuetaan jotain kautta.

Kaikki se, mitä Trumpin Yhdysvalloissa tai Brexitin varjostamassa Britanniassa on tehty verkkovaikuttamisen kautta, tapahtuu myös Suomessa, tälläkin hetkellä.


https://www.toukoaalto.fi/blog/2019/11/24/nin-laitaoikeiston-digitaalinen-trollipartio-toimii

akez

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 11 117
 • Liked: 40291
[Touko Aalto:] Poliittinen kulttuuri on edennyt siihen pisteeseen, että etenkin perussuomalaisten ympärillä pyörivä laitaoikeistolainen parvi pyrkii systemaattisesti sekä hiljentämään poliittisia vastustajia että aktivoimaan uusia kannattajia puolelleen.

Aiheesta oli juuri juttua Saksan mediassa. Todellisuus on toisin kuin mitä Aalto väittää. Palaan asiaan, jos joudan. Sillä välin voi vilkaista vaikka seuraavaa juttua.

AfD on perustanut Berliinissä koko Saksan kattavan nettisivuston, jonka tarkoituksena on tuoda päivänvaloon laajalti vähäteltyä ja harmittomaksi sanottua äärivasemmiston väkivaltaa. Samoin on tarkoitus paljastaa, mistä nämä saavat rahoituksensa. Osa kun tulee suoraan valtiolta, minkä seikan pitäisi saada kansalaisten ja veronmaksajien hoksottimet toimimaan. 

Lainaus
Katse vasempaan päin

AfD perusti vasemmistoekstremismiä koskevan infosivuston


Junge Freiheit 4.7.2019 juttu saksaksi

Berliini. Berliinin AfD on perustanut äärivasemmistoa koskevan infosivuston. Blick nach Links -sivuston tarkoituksena on kertoa äärivasemmiston väkivaltarikosten lisäksi myös vasemmiston ideologiasta, verkostoista ja niiden rahoituksesta.

"Osaltaan sivusto on perustettu tiedottamista varten, mutta samalla se toimii myös vasemmistoekstremistien Saksan demokraatteihin kohdistaman laajamittaisen väkivallan vastaisena kampanjasivustona. Tätä väkivaltaa näytetään pitävän nykyään normaalina asiana", totesi Berliinin osavaltion AfD-puheenjohtaja Beatrix von Storch esitellessään projektia torstaina. Tavoitteena on luoda monista yksittäisistä detaljeista kokonaiskuvaa, joka herkistäisi kansalaiset tiedostamaan vasemmistoekstremismistä koituvat uhat ja edistäisi niiden vastaista taistelua.

Oikeusvaltion ja taistelutahtoisen demokratian puolesta

Konservatiivipuolueena AfD edustaa oikeusvaltiota ja taistelutahtoista demokratiaa[1]; tämän lisäksi olemme itse laajalti vasemmistoekstremistien väkivallan kohteena, painotti Berlinin osavaltion puheenjohtaja Georg Pazderski. Sivustolla ei tulla harjoittamaan oikeisto- tai islamilaisekstremismin relativisointia, selvittivät sivustosta vastaavat esittelytilaisuudessa. On kuitenkin avoimesti ja julkisesti toimittava laajalti levinnyttä vasemmistoekstremismin vähättelyä vastaan.

Eräs sivuston painopisteistä tulee olemaan rahoituslähteiden paljastaminen. "Äärivasemmiston organisaatioille virtaa liian paljon valtion rahaa, joko suoraan tai sitten välikäsien kautta", valitti Stroch. "Tätä emme aio katsoa toimettomina." Vasemmistopuolueet eivät myöskään irtisanoudu väkivaltaisista "antifasisteista", vaan he päinvastoin pitävät näitä oman kätensä jatkeena. "Haluamme tuoda tämän harmaan vyöhykkeen julkisuuteen", kertoi Storch, jonka aloitteesta "Blick nach links" on ilmeisesti perustettu.

Sivustosta vastaa AfD:n Berliini osavaltioyhdistys. Kaupungissa "kärsitään erityisesti äärivasemmiston väkivallasta", sanoi johtokunnan jäsen Ronald Gläser Junge Freiheitille. Erityisen usein poltetaan autoja, tuhotaan kokonaisia kadunpätkiä ja uhkaillaan poliitikkoja.

"Ei hätiköityjä reaktioita"

Pelkästään viime vuonna tilastoitiin 1.223 vasemmiston poliittisesti motivoitunutta rikosta. "On aika tiedottaa kansalaisille tästä", vaati Gläser. Blick nach links tulee kattamaan koko Saksan. Toisaalta tullaan käyttämään etenkin paikallismedian artikkeleja, mutta tullaan tekemään myös omia tutkimuksia. Lisäksi sivuston käyttäjät voivat antaa vihjeitä sivustosta vastaaville. Kaikki tarkastetaan toimituksessa, "hätiköityjä reaktioita ei tule esiintymään", vakuutteli Pazderski. Tukea toivotaan saatavan myös osavaltion parlamentista mm. puolueiden siellä tekemien kysymysten muodossa.

---

[1] Streitbare Demokratie

The wehrhafte, or streitbare Demokratie ("well fortified" or "battlesome democracy") is a term for German politics that implies that the government (Bundesregierung), the parliament (Bundestag and Bundesrat) and the judiciary are given extensive powers and duties to defend the freiheitlich-demokratische Grundordnung ("liberal democratic order") against those who want to abolish it. The idea behind the concept is the notion that even a majority rule of the people cannot be allowed to install a totalitarian or autocratic regime such as with the Enabling Act of 1933, thereby violating the principles of the German constitution, the Basic Law. (Lähde: Wikipedia)

Saksa: Katse vasempaan päin - AfD perusti sivuston vasemmistoekstremismille

PS. Olisi muuten kiva tietää missä se laitaoikeisto oikein luuraa, kun itsekin kuulun poliittista suuntautumista koskevien testien mukaan ja myös oman näkemyksen nojalla poliittiseen keskustaan, jolloin pystyn ymmärtämään myös klassista vasemmistolaista argumentointia ja jopa kannattamaan keskustavasemmistolaisia (tai keskustaoikeistolaisia) näkemyksiä sen mukaan missä näyttää olevan jotakin tolkkua.
Euroopan kattava saksalaistutkimus: He suvaitsevat vain omaa suvaitsevaisuuttaan. Vasemmistolaiset ja vihreät ovat erityisen suvaitsemattomia toisin ajattelevia kohtaan, toisin kuin konservatiivit.

Alaric

 • Administrator
 • Jäsen^^^
 • *****
 • Viestejä: 25 944
 • Liked: 68031
 • Ei maata ilman kansaa, ei kansaa ilman verilinjaa
^^ Käytiin eilen heittämässä aiheesta Toukolle kommenttiakin.

Osa suvakeista toistelee tällaisia trollipartio-juttuja ihan vain propagandan vuoksi, mutta luulen Toukon olevan sen verran kujalla, että hän on aivan tosissaan.

Pöyristyttävää, poliittisten vastustajien somepäivityksiin tullaan kommentoimaan vastapuolelta! :flowerhat: Vaatii kyllä valtiollista toimijaa, tarkkaa ohjausta ja kattavaa rahoitusta.

Kun katsoo Halla-ahon, Huhtasaaren yms. somejuttujen saamia kommentteja, niin siellähän on melkoinen suvakkipartio heti nillittämässä. Ne eivät kuitenkaan taida olla Toukon mielestä ulkopuolelta ohjattuja...

https://twitter.com/HommaMedia/status/1198890819005997058

« Viimeksi muokattu: 26.11.2019, 20:31:26 kirjoittanut Alaric »
Ei ota vieraat milloinkaan
kallista perintöänne.
Tulkoot hurttina aroiltaan!
Mahtuvat multaan tänne.

Mika

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 7 358
 • Liked: 10986
Miksiköhän Touko Aalto valittiin alunperin ohi Emma Karin? Emma Kari edusti hyvin samantyylistä näkemystä kuin Iiris Suomela ja Maria Ohisalo?

Emma Kari vaikuttaa täysin mielipuoliselta fanaatikolta.  Siinä lienee yksi selitys.
"Nigerian poliisi on pidättänyt vuohen epäiltynä autovarkaudesta"

Ernst

 • Asiantuntija
 • Jäsen^^^
 • *****
 • Viestejä: 27 051
 • Liked: 20165
Miksiköhän Touko Aalto valittiin alunperin ohi Emma Karin? Emma Kari edusti hyvin samantyylistä näkemystä kuin Iiris Suomela ja Maria Ohisalo?

Emma Kari vaikuttaa täysin mielipuoliselta fanaatikolta.  Siinä lienee yksi selitys.

Molemmat vaikuttavat. Touko nyt on vaan sitä vanhempaa marxilaista suuntausta.
Det humana saknas helt hos Sannfinländarna.
Ihmisyys puuttuu kokonaan perussuomalaisilta.
-Anna-Maja Henriksson (r.)

ISO

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 9 009
 • Liked: 23415
 • Persuhtava keskustelija
Vihervasemmistoa johdetaan kuin armeijaa, niitten terminologia on sen mukaista, ja se näkyy niitten touhuissa.

Sen vuoksi ne näkee vastustajissaan samanlaista, vaikka sitä ei ole olemassa.

Isänmaalliset ihmiset johtaa ihan itse itseään, ja kommentoi asioita aivan niin kuin itse parhaaksi näkevät, ei tätä touhua kukaan johda tai lobbaa. Ollaan vain tavallisia kansalaisia joita tämä hulluus häiritsee tavattomasti.

Ja ymmärretään mihin tämä johtaa, eipä tarvitse kuin katselle Ruotsiin päin, niin näkee heti mikä on suunta.
Roslan M Salih:

"Freedom of speech isn't worth civil war"

Ernst

 • Asiantuntija
 • Jäsen^^^
 • *****
 • Viestejä: 27 051
 • Liked: 20165
Vihervasemmistoa johdetaan kuin armeijaa, niitten terminologia on sen mukaista, ja se näkyy niitten touhuissa.


Sanoisin että vihervassarijohto johtaa kuin liikennepoliisi. Yhtä ennustettavasti mutta väärään.
Det humana saknas helt hos Sannfinländarna.
Ihmisyys puuttuu kokonaan perussuomalaisilta.
-Anna-Maja Henriksson (r.)

foobar

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 19 927
 • Liked: 38026
Vihervasemmistoa johdetaan kuin armeijaa, niitten terminologia on sen mukaista, ja se näkyy niitten touhuissa.

Sen vuoksi ne näkee vastustajissaan samanlaista, vaikka sitä ei ole olemassa.

Tästä syystä nämä toukoaaltojen ja kumppanien tarinat ovat jännästi informatiivisia. Mitä faktavapaammiksi ne tunnistaa sitä varmempi voi olla siitä että juttujen sisältö itseasiassa kertoo heidän omasta maailmanjärjestyksestään, siitä miten asioiden kuuluisi heidän hallinnassaan olla, tai miten sen ainakin he olettavat olevan. Ainoaksi suureksi kysymysmerkiksi jää se ovatko vihollisen "tunnistetut" synnit omassa käytössä tavoitteita vai hiljaa hävettyjä paheita. Useimmiten ne taitavat olla kuitenkin tavoitteita, eivät ongelmia. Ongelmana inhokkien niitä fantasiamaailmassa käyttäessä on vain se että väärä taho on vallan kahvassa.

Erityisesti tämä koskee mielestäni vihervasemmiston fetisismiä oman... ei kun siis vastustajan harjoittaman mielipidekontrollin, ideologisen väkivallan, laintulkinnan tavoitehakuisen mielivallan ja erityisesti koko yhteiskunnan läpäisenvän totalitäristisen muut ajatussuunnat eliminoimaan pyrkivän organisoidun toiminnan suhteen.

On toki totta että esim. natseihin nämä ajatukset saattavat ihan oikeasti olla päteviä. Ideologialaidan vihreillä ja natseilla lienee kuitenkin ajatustavoissaan enemmän yhteistä kuin toukoaaltojen kuvauksissa "laitaoikeistosta" (eli käytännössä Perussuomalaisista) ja sen todellisella toiminnalla. Nämä "yhteiskuntakriitikot" eivät yksinkertaisesti ymmärrä että ihmiset voisivat lähestyä asioita fundamentaalisti eri logiikalla kuin he itse. Tämä lienee myös syy siihen miksi he niin rakastavat islamia: he eivät oikeasti ymmärrä että se ei ole jokin hiekka-aavikon variantti Vihreästä liikkeestä (vaikka onkin tavoitteiltaan yhteensopimaton länsimaisen vapaan yhteiskunnan kanssa) vaan ihan oikeasti kokonainen täysin erilainen maailmankuva joka ei yhteensopivaksi heidän tai muiden kanssa selittämällä muutu.
« Viimeksi muokattu: 27.11.2019, 09:24:25 kirjoittanut foobar »
"Voi sen sanoa, paitsi ettei oikein voi, koska sillä antaa samalla avoimen valtakirjan EU:ssa tapahtuvalle mielivallalle."
- ApuaHommmaan siitä, voiko sanoa Venäjän tekevän Ukrainassa siviilien kidutusmurhia ja voiko ne tuomita.

Pullervo

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 6 301
 • Liked: 23916
 • antikomintern
Aalto avautuu.

https://www.maaseuduntulevaisuus.fi/politiikka/artikkeli-1.754334
Lainaus
Pääkaupunki oli Touko Aallolle kuin vieras hovi – "Käytännössä kaikki valta vihreissä on Helsingissä" (8.12.2019)

(...)

”Olen tullut siihen tulokseen, että Helsinki on Suomessa kuin valtio valtiossa. Helsinki on erityinen, itsenäinen, vahva ja tärkeä alue Suomen sisällä. Maakunnan ihmiselle se voi myös olla tosi julma ja kova paikka”, Aalto sanoo.

(...)

”Kun tulet niihin kuvioihin ulkopuolelta, on se kuin astuisi vieraaseen hoviin. Siellä menestyäkseen on itsekin osattava pelata kovaa. Sitä en tainnut ikinä kunnolla oppia. Se on yksi ratkaiseva syy siihen, miksi epäonnistuin pääkaupungissa”, Aalto miettii.

(...)

Aallon mukaan käytännössä kaikki valta vihreissä on Helsingissä.

(...)

Lalli IsoTalo

 • "Hallituksenkaataja"
 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 50 202
 • Liked: 91625
 • Emeritus mediaöyhöttäjä
https://www.maaseuduntulevaisuus.fi/politiikka/artikkeli-1.754334
Lainaus käyttäjältä: Touko Aalto
”Kun tulet niihin kuvioihin ulkopuolelta, on se kuin astuisi vieraaseen hoviin.

Hoviin? Tämä paljastaa vihreistä paljon enemmän kuin tarkoitus.
— Monikulttuuri on kulttuurien sotaa
— Maahanmuutto on niskalaukaus alkuperäisväestölle
— Hiilineutraalisuus ei ole vetovoimatekijä vaan hirttosilmukka
— Turvallisesta maasta tuleva tp-hakija on pummi
— Kotimaassaan lomaileva kuuluu kotimaahansa
— Vain konkurssinero ottaa velkaa hyväntekeväisyyteen
— Missä N, siellä R!

ämpee

 • Kannatusjäsen
 • Jäsen^^^
 • ****
 • Viestejä: 17 593
 • Liked: 27662
Eikös Aallon äänestäjät ole jostain muualta kuin Helsingistä ?
Jos nyt vaan hakisi itsestään sitä syytä epäonnistumiselleen jonka johdosta ne Helsingin ulkopuolella olevat äänestäjät eivät tyrkyttäneet valtakirjaa.

Vihreät toki ovat keskittyneet Helsinkiin ja toivottavaa olisikin että pysyisivät siellä.
Tartte joka paikkaa rupee pilaamaan.
Jäseneltä Hohtava Mamma: "Logiikka ei ole koskaan ollut suvakkien vahvin laji. Eivät he muuten olisi suvakkeja."

Ajattara

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 879
 • Liked: 4274
 • Strange Death of Europe
Aalto avautuu.


Samasta lehdestä löytyy myös tämä: https://www.maaseuduntulevaisuus.fi/politiikka/artikkeli-1.753912
Syrjään sysättynä saattaa huomata myös sen malkan omassa silmässä   :-\

Lainaus
Touko Aallon mielestä politiikasta on tullut show-painia – "luodaan viholliskuvia ja käännetään ihmisiä toisiaan vastaan"

....

Nyt päivänpolitiikkaa kuitenkin hallitsee identiteettipoliittinen pintakuohunta, johon kaikki puolueet ovat Aallon mielestä lähteneet mukaan.

”Ainahan politiikka on ollut painia, mutta nyt se on lähes vain ja ainoastaan show-painia.”

Identiteettipoliittisen konfliktin lietsomista entinen puoluejohtaja pitää vastuuttomana.

”Niistä monimutkaisista ja haastavista asioista, jotka ratkaisevalla tavalla vaikuttavat joka ikisen suomalaisen ihmisen asioihin joka ikinen päivä, vaietaan lähes tyystin. Sen sijaan käydään vahvasti tunneperäistä keskustelua, jossa pyritään hakemaan mahdollisimman voimakkaita ja repiviä tunnejälkiä ihmisissä”, Aalto muotoilee.

”Ei juuri ketään kiinnosta puhua koulutuksesta, sosiaali- ja terveyspalveluista, taloudesta tai verotuksesta, vaan keskustelu kääntyy elämäntavallisiin kysymyksiin. Ne ovat asioita, jotka tulevat lähelle arkielämääsi. Asioita, joita voit kuulla, nähdä ja haistaa.”

Mies synkkenee ja näyttää melkein ärtyneeltä aiheesta puhuessaan.

”Politiikasta on tullut silmitöntä kulttuurisotaa erilaisten ajatusmaailmoiden välillä. Eihän sellainen paljon poikkea propagandasodankäynnistä.”

Aallon mielestä monet poliitikot tietoisesti ja harkiten lietsovat konfliktia.

”Ei ole enää tarkoituskaan pyrkiä keskustelemaan asiakysymyksistä, niiden perusteista ja substanssista. Yhä enemmän on paatoksellista puhetta, jossa luodaan viholliskuvia ja käännetään ihmisiä voimakkaasti toisiaan vastaan.”

Identiteettipolitiikasta puhuttaessa ääripäiksi nimetään usein vihreät ja perussuomalaiset. Onko vihreät siis vastuussa kiristyvästä keskusteluilmapiiristä ja yhteiskunnallisista vastakkainasetteluista?

”Kyllä tällaista löytyy ihan kaikista puolueista. Valitettavasti myös vihreistä”, Aalto vastaa.


....


War is Peace. Freedom is Slavery. Ignorance is Strength.

Vaniljaihminen

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 6 829
 • Liked: 7737
 • Seksikäs kristallilumisuklaa
Aivan samaa mieltä Toukon kanssa. Identiteettipolitiikka on ihmisten lokerointia yksilöllisyyden kustannuksella ja sitten niistä lokeroista käydään uudenaikaista luokkasotaa. Sinulla ei ole omia mielipiteitä, vaan viiteryhmäsi mielipiteet. Moni persu menee rysään ryhtymällä puolustamaan VHM:n oikeuksia eikä omia oikeuksiaan. Olisi parempi olla se juppihippipunkkari, jota turhaan moni yrittäisi kategorioihin laittaa.

Touko on poliittinen ruumis, siksi hän uskaltaakin puhua totuuksia. Hyvä että hän esittää asian vielä kun häntä kuunnellaan.
"Meillä on niin ihana hallitus mutta miehet vihaa.."

l'uomo normale

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 14 345
 • Liked: 13014
 • Je suis. Sivistysporvari. Ihmisenä ja kuluttajana.
Lainaus
[...]Aalto ilmoitti aluksi, ettei hän aio nostaa sopeutumisrahaa, mutta jo huhtikuussa Aallon nimi oli sopeutumisrahan saajien joukossa – ja oli siellä myös joulukuussa.

Aallon sopeutumisrahan nostaminen on hieman erikoista, sillä konsulttiyhtiö Gesund Partners ilmoitti toukokuun lopussa palkanneensa Aallon tittelillä senior advisor (vanhempi neuvonantaja).

Gesund Partnersin tiedotteessa Aallon kerrottiin keskittyvän uudessa työssään hankkeisiin, joiden tarkoituksena on ratkaista kuntiin liittyviä strategisia sosiaali- ja terveyskysymyksiä.

– Tässä työssä voin hyödyntää kaikkea sitä osaamista, joka on kertynyt eduskunnan valtiovarainvaliokunnassa, kuntapolitiikassa sekä sote-uudistuksen valmistelutyössä, Aalto kirjoitti itse Facebookissa.

Aallon mukaan hän teki Gesund Partnersille töitä osa-aikaisesti joulukuuhun saakka.

– Olen yksityinen elinkeinonharjoittaja, joka on laskuttanut kyseistä yritystä, Aalto viestittää Iltalehdelle
.[...]

https://www.iltalehti.fi/politiikka/a/047ca876-aeed-47e2-a47e-a07877058ab1

Artisti maksaa?
And madness and despair are a force.
Socially distancing.
Riittävällä moraalilla.

junakohtaus

 • Global Moderator
 • Jäsen^^^
 • *****
 • Viestejä: 9 468
 • Liked: 4386
 • Harvemmin enää täällä
Konsulttiyhtiön senior advisor ei ole mikään duuni vaan se on jonkinlainen hylkeen hyväksyntä miehelle. Jos se saa jostain omia asiakkaita, se voi laskuttaa toimiston läpi ja sillä on käytössään toimiston maine & resurssit, mutta palkka ei juokse kuin laskutettavasta työstä suoraan.
Now you can jump, Pallero. Ota kääretorttua.

Skeptikko

 • Administrator
 • Jäsen^^^
 • *****
 • Viestejä: 15 292
 • Liked: 26945
Sen pituinen se:

Touko Aalto ja Iris Flinkkilä ovat eronneet
https://www.is.fi/viihde/art-2000006459611.html

Lainaus
Virheiden ex-puheenjohtaja Touko Aalto ja Iris Flinkkilä ovat eronneet. Aalto kertoo erosta Instagram-tilillään.

– Vaikkei olla enää pariskunta, sillä ei ole mitään tekemistä sen kanssa, ettemmekö olisi toisillemme tärkeitä etenkin näinä aikoina. Ystävyyttä ylläpidetään videopuheluilla ja viesteillä.
...
Myös Flinkkilä kertoo erosta Instagram-tilillään.

– Tämäkin on tapa hankkia kavereita. Ennen puoliso, nykyisin parhaita ystäviä.
...
Pari tutustui toisiinsa, kun Flinkkilä työskenteli vihreiden nuorisojärjestön viestintätiimissä. Yhdeksän vuotta vanhempi Aalto oli tuolloin vielä naimisissa Johanna Pietiläisen kanssa.

Pari muutti yhteen kesällä 2018.

– Elämässä menee oikein mukavasti ja kivasti, Aalto kertoi IS:lle tuolloin.

Suhde nousi julkisuuteen elokuussa 2017, jolloin ex-vaimo jätti käräjäoikeuteen avioerohakemuksen.

Aalto on kertonut mediassa, että avioero pitkäaikaisesta puolisosta oli vaikea ja sen käsittely vie pitkään.
En homona toivota tervetulleiksi Suomeen henkilöitä, jotka haluavat tappaa minut:
http://www.bbc.com/news/magazine-33565055

Tanskan pakolaisapu: hallitsematon tulijatulva johtamassa armageddoniin ja yhteiskuntamme tuhoon:
http://jyllands-posten.dk/international/europa/ECE7963933/Sammenbrud-truer-flygtningesystem/

Titus

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 11 023
 • Liked: 18248

Vihreiden entinen puheenjohtaja Touko Aalto, 36, on nimitetty yhteiskuntasuhteista vastaavaksi johtajaksi Suomen Apteekkariliittoon.
Lainaus
Apteekkariliiton tiedotteessa todetaan, että Aalto on tehnyt yli vuosikymmenen ajan töitä yhteiskunnallisen vaikuttamisen parissa paikallisesti Jyväskylässä, maakunnallisesti Keski-Suomessa ja valtakunnallisesti eduskunnassa.

Kansanedustajana Aalto toimi vuosina 2015–2019 ja vihreiden puheenjohtajana 2017–2018. Hän vetäytyi puheenjohtajuudesta lokakuussa 2018 pitkän sairausloman aikana. Jyväskylän kaupunginvaltuutettu Aalto on ollut vuodesta 2008 lähtien.

– Toukolla on laaja ymmärrys yhteiskunnasta ja pitkä tausta erityisesti sosiaali- ja terveyspolitiikassa. Omalla osaamisellaan Touko täydentää erinomaisesti Apteekkariliiton vahvaa terveydenhuollon sisältöosaamista, toteaa Suomen Apteekkariliiton toimitusjohtaja Merja Hirvonen.

Touko Aalto on koulutukseltaan yhteiskuntatieteiden kandidaatti.

– Suomi ja suomalainen terveydenhuolto ovat suurten yhteiskunnallisten muutosten edessä ja koen, että nyt jos koskaan tarvitaan apteekkien ja muun terveydenhuollon yhteistyötä. Hallitun muutoksen tärkein työväline on aktiivinen, hyvä vuoropuhelu ja toinen toisemme ymmärtäminen, Aalto arvioi tiedotteessa.
https://www.iltalehti.fi/politiikka/a/87b31d9c-734b-4742-b9d6-88984555621a

että sellainen hillotolppa.

liittyiköhän mitenkään siihen ex-pääministerin avustajan siirtymiseen Bayernin yhteiskuntasuhteista vastaavaksi henkilöksi.
that's a bingo!

l'uomo normale

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 14 345
 • Liked: 13014
 • Je suis. Sivistysporvari. Ihmisenä ja kuluttajana.
Lainaus
– Toukolla on laaja ymmärrys yhteiskunnasta ja pitkä tausta erityisesti sosiaali- ja terveyspolitiikassa. Omalla osaamisellaan Touko täydentää erinomaisesti Apteekkariliiton vahvaa terveydenhuollon sisältöosaamista, toteaa Suomen Apteekkariliiton toimitusjohtaja Merja Hirvonen.

Touko Aalto on koulutukseltaan yhteiskuntatieteiden kandidaatti.

– Suomi ja suomalainen terveydenhuolto ovat suurten yhteiskunnallisten muutosten edessä ja koen, että nyt jos koskaan tarvitaan apteekkien ja muun terveydenhuollon yhteistyötä. Hallitun muutoksen tärkein työväline on aktiivinen, hyvä vuoropuhelu ja toinen toisemme ymmärtäminen, Aalto arvioi tiedotteessa.

https://www.iltalehti.fi/politiikka/a/87b31d9c-734b-4742-b9d6-88984555621a
että sellainen hillotolppa.

liittyiköhän mitenkään siihen ex-pääministerin avustajan siirtymiseen Bayernin yhteiskuntasuhteista vastaavaksi henkilöksi.

Aspiriinia ei saa vastaisuudessakaan S-marketista, oletan.
« Viimeksi muokattu: 27.05.2020, 15:03:39 kirjoittanut l'uomo normale »
And madness and despair are a force.
Socially distancing.
Riittävällä moraalilla.

Titus

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 11 023
 • Liked: 18248

Mutta koronalääkettä saa kohta apteekista ja sitä pitää puffata monelta suunnalta...

ja mikä olisikaan parempi hallituksen suosittelemaksi koronalääkkeeksi kuin apteekkariliiton suosittelema lääke jota bayern valmistaa "special price for veronmaksaja"-hintaan.

 8)
that's a bingo!

justustr

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 4 580
 • Liked: 9691
Ammattiliitot haluavat johtopaikoille poliitikkoja, joilla on yhteiskuntasuhteita. Aihetta voi lähteä purkamaan ylhäältä käsin eli hallituksesta. Vihervasemmistolla on nyt kaikki keskeiset ministeriöt hallussaan, joilla voi kuvitella olevan merkitystä apteekkarialalle, joten on luonnollista, että apteekkariliiton johtoon nimitetään joku vihervasemmiston näkyvä poliitikko. Se tarjoaa liitolle suoran linkin oikeisiin päättäviin elimiin ministereistä virkamiehiin.

Näin se homma toimii.

l'uomo normale

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 14 345
 • Liked: 13014
 • Je suis. Sivistysporvari. Ihmisenä ja kuluttajana.
Lainaus
Touko Aalto, 36, on kärsinyt kolme työuupumusta. Tuorein, kahden vuoden takainen, uupumustila sai hänet pysähtymään ja käsittelemään vihdoin ongelmaa. Aalto kertoo kokemuksistaan Rosanna Marilan ja Liisa Valosen tuoreessa teoksessa Työuupumuskirja (Docendo).

Aalto kertoo olleensa lapsesta saakka innostuja, joka heittäytyy täysillä tekemiseen. Oma jaksaminen hämärtyy silloin.

– Tämän taipumukseni vuoksi olen saanut työuupumuksen kolme kertaa.

Ensimmäinen kerta oli Aallon ryhtyessä eurovaaliehdokkaaksi vuonna 2009. Toisen kerran uupumus iski eurovaalien jälkeen vuonna 2014. Ja viimeisin kerta tapahtui vuonna 2018, jolloin Aalto toimi vihreiden puoluejohtajana.

Jo ennen ensimmäistä työuupumusta Aalto kertoo kärsineensä esimerkiksi paniikkihäiriöistä. Hän sanoo syöneensä säännöllistä mielialalääkitystä jo yli 10 vuoden ajan.

– Lääkäri määräsi minulle pysyvän mielialalääkityksen, mutta reseptin antamisen jälkeen ei sovittu minkäänlaista kontrolliaikaa. Olen nyt syönyt mielialalääkkeitä yli kymmenen vuotta, eikä yksikään lääkäri ole koskaan ottanut puheeksi niiden vähentämistä.[...]

https://www.iltalehti.fi/mielijamasennus/a/3a152cc4-fcd4-46a0-8457-7473d333827c

Kuinkahan yleistä on Suomessa politikointi mielialalääkkeiden voimalla? Aineet tulivat Aallolle mukaan kuvioon heti ensimmäisissä isommissa vaaleissa, oliko ura sen arvoista? Hyvä että Aaltokin kertoo siitä, miten lääkärit eivät pyri lääkkeitten käytön lopettamiseen potilaalta.
And madness and despair are a force.
Socially distancing.
Riittävällä moraalilla.

Golimar

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 24 963
 • Liked: 43577
 • Ego sum Spartacus
Lainaus
X

Maaliskuussa avopuolisostaan Iris Flinkkilästä eronnut vihreiden entinen puheenjohtaja Touko Aalto elää uudessa avoliitossa ja on onnellinen mies.

– Avopuolisoni on ihan uusi ihminen elämässäni, tipahti taivaalta.

Touko oli pian myyty mies.

– Ensimmäisellä kynttiläillallisella, kun hän alkoi puhua soteuudistuksesta, tajusin, että hän on minulle oikea ihminen.

Parin yhteinen koti on Jyväskylässä. Viikot mies asuu Helsingissä, sillä hänellä on tuore pesti Apteekkariliiton yhteiskuntasuhdejohtajana.

Nyt lapsirakas Touko haaveilee perheestä.

– Ihana ajatus on, että voisin olla jonain päivänä isä.

Toukolle sen ei välttämättä tarvitse tarkoittaa biologista isyyttä. Hän voisi yhtä hyvin olla sijaisisä tai isä adoption kautta.

X

https://www.is.fi/menaiset/ihmiset-ja-suhteet/art-2000006644813.html

Roope

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 40 075
 • Liked: 132052
Ilta-Sanomat: Vihreiden ex-puheenjohtaja Touko Aalto: ”Nykyinen politiikan kulttuuri on rappiokulttuuria”
22.11.2020

Lainaus käyttäjältä: IS
VIHREIDEN entinen puheenjohtaja, Apteekkariliiton yhteiskuntasuhdejohtajana nykyisin toimiva Touko Aalto haukkuu poliittisen keskustelukulttuurin.

Nykyinen politiikan kulttuuri on rappiokulttuuria, politiikan toimittajia lauantaina Jyväskylässä tavannut Aalto lyttäsi.

Aallon mukaan puolueet ovat jatkuvassa vaalikamppailun tilassa ja keskittyvät voimakkaasti brändien rakentamiseen, tunneviestintään ja julistuksiin.

Aalto kritisoi lokakuussa ilmestyneessä Kertomuksen vaarat – Kriittisiä ääniä tarinataloudesta -kirjassa vihreitä siitä, että viestintälinja on päätetty ensin ja sisällöt sen jälkeen.

– Harjoitetaan identiteettipolitiikkaa ja mietitään, miten tavoittaa mahdollisimman paljon ihmisiä, joissa resonoivat tietyt arvot. Asiakysymykset vaihtuvat lifestyle-viestintään. Politiikkaa seuraamattomat ihmiset voivat samaistua osaksi jotain tarinaa – olla hyvien puolella pahaa vastaan, Aalto arvioi kirjassa.

JYVÄSKYLÄSSÄ Aalto otti esimerkin yliopistopolitiikasta.

– Monta tuntia tapeltiin siitä, saako kokoussämpylän välissä olla kinkkua vai ei. Monien miljoonien eurojen kiinteistöhankkeet menivät yhdellä nuijankopautuksella.

Vihreää itsekritiikkiä. Hyvä, mutta missä tämä oli puheenjohtaja-aikana, kun Aallolla oli valtaa?

Lainaus käyttäjältä: IS
Vihreiden jyväskyläläinen kansanedustaja Bella Forsgrén oli samaa mieltä siitä Aallon kanssa siitä, että keskustelukulttuurissa on huolestuttavia piirteitä, mutta sanoi, ettei ole ”viehättynyt kahden ääripään keskustelusta”.

– Yleensä vihreät ja perussuomalaiset pistetään vastakkain. Mielestäni ne ovat selvästi kaksi eri mieltä olevaa puoluetta, mutta en ole ymmärtänyt, miksi minut voidaan pistää toiseen ääripäähän, jos mielipiteeni on se, että ihmisoikeuksia tai ihmisyyttä pitää kunnioittaa. Miksi se boksi on toinen ääripää? Forsgren kysyi.

Fundamentalismi on ääripää, oli kaikki muut näkökulmat jyräämisen perusteena sitten "ihmisoikeudet" tai "profeetan kunnia".

Lainaus käyttäjältä: IS
Kokoomuksen tilanteesta Aalto esitti suorasukaisen analyysin.

– Petteri Orpoon ei suhtauduta johtajana, tiedetään, että hän on vähän aikaa tässä. Kuntavaalit hävitään, sen jälkeen on uusi puoluekokous ja valitaan uusi puheenjohtaja. Kisa käydään Antti Häkkäsen law and order -linjasta ja libertaarimmasta Elina Lepomäen linjasta. Siellä on kypäräpäinen pappi -fraktio ja libertaarifraktio. Sinivihreä linja on paitsiossa.

Anteeksi kuinka? Kumpaan fraktioon Kokoomuksessa asiakysymyksissä haastamatta valtaa pitävät puheenjohtaja Petteri Orpo ja sinivihreäksi julistautunut eduskuntaryhmän puheenjohtaja Kai Mykkänen sitten kuuluvat?

Häkkäsen tai Lepomäen valitseminen ei tarkoittaisi kokoomuksen suunnanmuutosta vaan korkeintaan kulahtaneiden kasvojen vaihtoa tuoreemmiksi. Muutos olisi imagollinen ja viestinnällinen, ei politiikan suuriin linjoihin puuttuva. EU-, ilmasto- ja maahanmuuttopolitiikan järkeistäminen ei tulisi Häkkäselle ja Lepomäelle tai kenellekään kokoomuksen nykyiseen tai tulevaan johtoon kuuluvalle kuuloonkaan.

Lainaus käyttäjältä: IS
Tilaisuudessa sivuttiin myös vihreiden ilmastotavoitteita. Forsgrén kertoi, että hän olisi toivonut pääministeripuolue Sdp:ltä enemmän johtajuutta keskustalle vaikeassa turvekeskustelussa.

– Vihreät eivät vaatineet muuta kuin mitä hallitusohjelmassa oli sovittu.

Kuten Forsgrén hyvin tietää, hallitusohjelmassa ei ole sovittu nimenomaan niistä toimenpiteistä, joita vihreät ovat vaatineet. Forsgrénin ylimielinen asenne on, että kun on sovittu kaverin kanssa, että juodaan kimppaan pullo viinaa, niin Forsgrén väittääkin nyt, että kaveri on luvannut myös maksaa viinat.

Jos hallitusohjelman sanamuodot ovat jääneet vihreiden neuvottelijoiden jäljiltä liian monitulkintaisiksi, se on vihreiden oma ongelma.
Mediaseuranta - Maahanmuuttoaiheiset uutiset, tiedotteet ja tutkimukset

JT

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 5 511
 • Liked: 10240
 • Sameiden vesien sukeltaja
Jos koronassa oli jotain "hyvää", niin se, että se pudotti ilmastonmuutosteeman pois median ykkösuutisista.
Yleisö ei olisi kestänyt samaa vanhaa ilmastohumppaa ja koronaa enää yhtäaikaisesti. Ilmastohumppa nosti vihreitä ja laittoi (persuja lukuun ottamatta) kaikki muut puolueet peesaamaan vihreiden julistuksia.
Vihreät putoavat heti kun ilmastohumppa taukoaa.
Kun hollitupalaiset päästää salin puolelle, ne eivät siitä hienostu, vaan muuttavat salin hollituvaksi.
-Kari Suomalainen

Ei ehkä ole liioiteltua sanoa, että turvapaikanhakijat ovat parasta, mitä Suomelle on tapahtunut sataan vuoteen.
- Mirja Niemitalo ("Hyvyyden aalto pyyhkäisi yli Suomen", Kaleva, 2.10.2015)

sattuma

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 1 795
 • Liked: 1633
Lainaus
X

Maaliskuussa avopuolisostaan Iris Flinkkilästä eronnut vihreiden entinen puheenjohtaja Touko Aalto elää uudessa avoliitossa ja on onnellinen mies.

– Avopuolisoni on ihan uusi ihminen elämässäni, tipahti taivaalta.

Touko oli pian myyty mies.

– Ensimmäisellä kynttiläillallisella, kun hän alkoi puhua soteuudistuksesta, tajusin, että hän on minulle oikea ihminen.

Parin yhteinen koti on Jyväskylässä. Viikot mies asuu Helsingissä, sillä hänellä on tuore pesti Apteekkariliiton yhteiskuntasuhdejohtajana.

Nyt lapsirakas Touko haaveilee perheestä.

– Ihana ajatus on, että voisin olla jonain päivänä isä.

Toukolle sen ei välttämättä tarvitse tarkoittaa biologista isyyttä. Hän voisi yhtä hyvin olla sijaisisä tai isä adoption kautta.

X

https://www.is.fi/menaiset/ihmiset-ja-suhteet/art-2000006644813.html

Jutun perusteella Tuokon uusi avopuoliso voi olla mies?!

ISO

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 9 009
 • Liked: 23415
 • Persuhtava keskustelija
Touko on apteekkariliiton lobbarina ilmeisesti itse.

Sepäs vasta onkin rehellistä työtä ja tekemistä.

Lobbata kultamunia munivasta kanasta lisää kultaisia munia, ja siinä sivussa perustella kansalle miksi niitten pitää maksella ylihintaa lääkkeistä ja lääketarpeista.
Roslan M Salih:

"Freedom of speech isn't worth civil war"

Pentecost

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 2 206
 • Liked: 9537
 • Hummeriälykkö
Jutun perusteella Tuokon uusi avopuoliso voi olla mies?!

Ihan mahdollista. Eihän se nyt niin tarkkaa ole. Touko on löytänyt sisäisen naisensa tai jotain. Vahvaa menstruaation hajua ilmassa.

KKO:n tuomio
A:n käyttämissä ilmaisuissa on kysymys niin sanotuista arvoarvostelmista, joiden osalta ei lähtökohtaisesti ole mielekästä puhua lausuman totuudellisuudesta.

Viimeinen suomalainen

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 5 261
 • Liked: 12255
 • "Yhdessä eteenpäin"
Touko on apteekkariliiton lobbarina ilmeisesti itse.

Sepäs vasta onkin rehellistä työtä ja tekemistä.

Lobbata kultamunia munivasta kanasta lisää kultaisia munia, ja siinä sivussa perustella kansalle miksi niitten pitää maksella ylihintaa lääkkeistä ja lääketarpeista.

Tuosta aiemmasta IL-lainauksesta " Aalto kertoo kärsineensä esimerkiksi paniikkihäiriöistä. Hän sanoo syöneensä säännöllistä mielialalääkitystä jo yli 10 vuoden ajan."

Kokemusasiantuntija, no doubt about it!
Viimeinen maastalähtijä sammuttaa valot.

Tagit: vihreät touko aalto