HOMMAN UUTISHUONE > Pohjoismaat

2016-12-28: IL: Ruotsin poliisilla suuria vaikeuksia useissa mamulähiöissä

(1/289) > >>

Vredesbyrd:
http://www.iltalehti.fi/ulkomaat/201612282200046353_ul.shtml?ref=juurinyt_desktop


--- Lainaus ---Ruotsin poliisilla suuria vaikeuksia useissa maahanmuuttajalähiöissä
Keskiviikko 28.12.2016 klo 14.26

Ruotsissa poliisin on entistä vaikeampaa tehdä työtään monissa maahanmuuttajalähiöissä.

Ruotsissa on alueita, joilla poliisin on lähes mahdotonta suoriutua sille annetusta tehtävästä.


KYMMENILLÄ ALUEILLA ONGELMIA
-  Ruotsissa kaikkiaan 53 alueella rikolliset vaikuttavat negatiivisesti paikallisyhteisön elämään, arvioi poliisi valtakunnallisessa raportissaan.
-  Alueita yhdistävät usein muun muassa sosiaaliset ja taloudelliset vaikeudet sekä suuri maahanmuuttajataustaisten ihmisten osuus.
-  15 alueella tilanne on erityisen vaikea: poliisin toiminta on merkittävästi vaikeutunut, rikolliset kasvattaneet vaikutusvaltaansa ja asukkaiden luottamus yhteiskunnan toimintaan heikentynyt.
-  Valtaosa erityisen vaikeassa tilanteessa olevista alueista sijaitsee Tukholman, Göteborgin ja Malmön alueilla.
LUE MYÖS
Tukholmassa asuva Sara, 18: "Syytä pitää matalaa profiilia, ei ajautua konflikteihin"
Useilla alueilla rikolliset ovat lisänneet vaikutusvaltaansa ja monen asukkaan luottamus viranomaisiin on kokenut kolauksen, selviää poliisin aihetta käsittelevästä raportista.

Raportin perusteella eteläisessä ja keskisessä Ruotsissa on 15 aluetta, joilla poliisin on vaikeaa tai lähes mahdotonta suoriutua sille annetusta tehtävästä. Alueiden taakkana ovat muun muassa sosiaaliset ja taloudelliset ongelmat sekä rikollisten suuri määrä.

Poliisi kohtaa lähiöissä myös fyysistä vastarintaa. Esimerkiksi Tukholman pohjoisosassa teini-ikäiset pojat ja nuoret miehet hyökkäävät virkavaltaa vastaan muun muassa kiviä heittämällä, kertovat STT:n haastattelemat poliisit.

-  Kivien heittämistä on varsin usein: ei ehkä joka päivä, mutta useita kertoja viikossa, arvioi Rinkebyn lähiössä ja lähialueilla työskentelevä poliisi Hanif Azizi.

Suurempia kahakoita syntyy kerran kuussa tai välillä useamminkin, kun nuoret hyökkäävät poliisia vastaan, sanoo Azizin kollega Martin Marmgren.

Marmgrenin mukaan otollisia yhteenotoille ovat esimerkiksi tilanteet, joissa poliisi tarkastaa ihmisiä tai yrittää puuttua epäiltyyn rikolliseen toimintaan.

-  Kyse voi olla monista asioista, esimerkiksi vihasta poliisia ja yhteiskuntaa kohtaan tai väkivallasta ja voimannäytteestä: että halutaan pelotella pois yhteiskunnan ja järjestysvallan edustajia. Tai hauskanpidosta. Mutta meille se voi olla hengenvaarallista, sanoo Marmgren.

Vahvistetut partiot

Azizin mukaan Tukholman pohjoisissa lähiöissä tyypilliset rikokset kytkeytyvät huumeisiin, liikenteeseen, ryöstöihin ja murtoihin.

Tavatonta ei ole, että poliisipartioon kuuluu turvallisuussyistä kolme tai neljä poliisia kahden sijaan. Yksi heistä jää tällöin auton luokse varmistamaan, ettei renkaita puhkota tai autoa muutoin vahingoiteta.

Uhkaavia tilanteita voi aiheuttaa esimerkiksi epäiltyyn huumekauppaan puuttuminen julkisella paikalla, kertovat poliisit. Kiinniottotilanteissa paikalle kutsutaan usein lisävoimia.

-  (Sellaisessa tilanteessa) monet muut rikollisen identiteetin omaavat nuoret aikuiset voivat häiritä poliisin työtä, yrittää vapauttaa mahdollisen kiinniotetun tai mahdollisesti heittää poliisia kivillä, kertoo Marmgren.

Pelkoa uhkailusta

Ruotsin poliisin raportista selviää, että monissa vaikeuksissa olevissa lähiöissä on piirteitä rakenteista, jotka eivät edusta Ruotsin yleistä yhteiskuntajärjestelmää.

Raportin mukaan tietyt luottohenkilöt saattavat sovitella konflikteja perheiden tai ryhmien välillä. Paikoin rikolliset voimat voivat auttaa esimerkiksi asunnon järjestämisessä tai huolehtia tiettyjen ihmisten turvallisuudesta.

Rikosten selvittäminen on usein vaikeaa poliisille, sillä uhkailun ja kostotoimien pelossa todistajia voi olla lähiöstä mahdotonta löytää.

Tukholmalaispoliisien mukaan rikollisuudesta kärsivät eniten tavalliset, kunnolliset asukkaat eli lähiöiden enemmistö. Selvittämättömät rikokset syventävät epäluottamusta poliisiin.

-  On hyvin surullista, että asukkaiden demokraattisista oikeuksista ei pidetä huolta. Tilanne on järkyttävä niille ihmisille, jotka asuvat näillä alueilla ja ovat tämän kaiken uhreja, sanoo Azizi.

STT
--- Lainaus päättyy ---

Mistäs nyt tuulee, STT ja Iltalehti? Maria Pettersson Brysselistä takaisin Tukholmabadin lähiöihin tekemään päivänvalossa lattenjuonnista juttuja!

Mr.Reese:
Myös IS kertoi saman. Pöyristyin. Vaadin Maria Pettersonin päivää iloisten kivenheittäjien seurassa. Marian täytyy kuvata kaikki kiva pöhinä, mitä etnoghetot tarjoaa. Kuitenkin uutinen ei revitellyt täysillä, vaan laimensi 55:stä 15:sta.

KeiKei:
Halutaan monikulttuurinen yhteiskunta. Saadaan monikulttuurinen yhteiskunta. Valitetaan kun monikulttuurinen yhteiskunta ei toimi kuten entinen yhteiskunta.

Impi Waara:

--- Lainaus käyttäjältä: Mr.Reese - 28.12.2016, 14:43:28 ---Myös IS kertoi saman. Pöyristyin. Vaadin Maria Pettersonin päivää iloisten kivenheittäjien seurassa. Marian täytyy kuvata kaikki kiva pöhinä, mitä etnoghetot tarjoaa. Kuitenkin uutinen ei revitellyt täysillä, vaan laimensi 55:stä 15:sta.

--- Lainaus päättyy ---

Se on luonnollisesti painovirhe, kun 55 muuttuu numeroksi 15.  :flowerhat:

Sydämistynyt:

--- Lainaus ---Ruotsin poliisin raportista selviää, että monissa vaikeuksissa olevissa lähiöissä on piirteitä rakenteista, jotka eivät edusta Ruotsin yleistä yhteiskuntajärjestelmää.

Raportin mukaan tietyt luottohenkilöt saattavat sovitella konflikteja perheiden tai ryhmien välillä. Paikoin rikolliset voimat voivat auttaa esimerkiksi asunnon järjestämisessä tai huolehtia tiettyjen ihmisten turvallisuudesta.
--- Lainaus päättyy ---

Sharia-laki on siis jo käytössä, ja sitä kun poliitikot vielä ovat virallisestikin vinkumassa niin meille kuin Ruotsiinkin.  :facepalm:

Navigaatio

[0] Viestien etusivu

[#] Seuraava sivu

Siirry pois tekstitilasta