UmmaGumma

Kirjoittaja Aihe: 2016-12-28: IL: Ruotsin poliisilla suuria vaikeuksia useissa mamulähiöissä  (Luettu 188584 kertaa)

diipadaapa

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 625
 • Liked: 1033
 • https://www.youtube.com/watch?v=U-1Xkh5jyqc
Mielenkiintoista nähdä, että mitenkä varakkaimmat ruotsalaiset aikoo reagoida tähän. Jotakin heidän on keksittävä, että lapsensa oppii edes lukemaan. Samaan aikaan sitten osaavia opettajia ei löydy enää mistään, niin siinä sitten ihmetellään kuinka taas ollaan sijoilla 27 PISA-tuloksissa, kun esimerkiksi Viro on sijalla 3.

Varakkailla ruotsalaisilla on aina mahdollisuus saada lapsensa hyvään kouluun, joko syntyy yksityisiä eliittikouluja (bisnes) tai lapset lähetetään ulkomaille koulutukseen. Vittumaisinta tulee olemaan niillä joilla ei ole varaa tähän.

Ruotsin tilannetta on samanaikaisesti jollain kierolla tavalla surullista ja mielenkiintoista seurata. Maa on tehnyt käytännön politiikkaa täysin utopistisen aatteen pohjalta, jonka seuraukset nyt realisoituvat.   
"Empä tiiä, mutta tämmöstä se on, ja kaiken maailman muslimit täällä hilluu ja kyykkii tuolla ja huutaa...ootahan kohta on minareetti tuossa ukko huutaa siellä tolpassa... ääääääää! Aamusella viiden aikaa alottaa, sitä on mukava kuunnella."
-Teuvo Hakkarainen-

internetsi

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 9 077
 • Liked: 10647
Pitää tosiaan tutustua tähän lisää. Tuon ministerin visiossa siis kaikki koulut tulisi olemaan näitä, joissa oppilaita olisi kaikista taustoista. Se on sitten mielenkiintoista nähdä, miten tämä toteutetaan eli minkälaista keppiä ja porkkanaa käytetään.

Nämä yksityiskoulut eivät siinä mielessä ole mitään yksityiskouluja, missä vanhemmat maksaisi kaikki viulut, vaan ns. vapaakouluja (friskola). Ne saa kuitenkin kunnalta rahaa koska järjestävät perusopetusta. Tämä on se vipuvarsi, jota ehkä käytetään siten, että annetaan ukaasi tietystä keharimäärästä tai muuten lähtee rahat. Peruskoululaisista ja lukiolaisista noin 20% on tällaisissa kouluissa. Samoin pienemmillä paikkakunnilla voidaan kiristää koulukyydeillä vanhempia.

valla_valla

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 2 191
 • Liked: 6736
 • Rinkebyn keisari
Ruotsalainen suvakkiselitys tälle koulujen väliselle suurelle tasoerolle on se, että köyhillä ei ole varaa laittaa kakaroitaan hyvään kouluun. Ja huonossa koulussa ei taas luonnollisesti voi hyväkään kakara saada kuin korkeintaa keskinkertaisen menestyksen. Jos tällainen lahjakas kakara pääsisi hyvään kouluun niin silloin hän tietenkin olisi luonnollisesti tasoaan vastaten siellä huippuoppilaiden kastissa.

Eli se selitys Rinkelikylän lasten huonolle koulumenestykselle on siis se, että siellä on huonot koulut. Syinä on mm. opettajapula (joka on todellinen) ja opettajien suuri vaihtuvuus. Maanantaina aloittava matikan opettaja voi olla viikon mittaan vaihtunut pariinkin otteeseen. Lisäksi luokkakokojen sanotaan olevan suuri verrattuna hyviin kouluihin, joissa koot ovat pieniä. Sitä myöten oppilaiden esim. heikkoihin osa-aluisiin voidaan puuttua keskitetysti ja yksilöllisesti.

Jos keskustelet ruotsalaisen "umpisuvakin" kanssa niin sen vastaus on tuo, eikä se ota kuuleviin korviin sitä, että lapset on kehareita ja kehitysmaissa koulua ei arvosteta. Ne ei halua ymmärtää sitä, että niiden vanhemmat eivät arvosta koulua joten miten se kakarakaan sitä muka arvostaisi. Ne näkee koko koululaitoksen jonakin riettaana mädätyksen tyyssijana, jossa kehitysmaan kulttuurin viimeisetkin rippeet riivitään lapsilta.

Tämän takia ne kuskaa niitä lapsia ongelmalähiöistä hieman parempiin kouluihin. Toki syynä voi olla sekin, että ongelmalähiössä ei ole omaa koulua, mutta Huddingen tapauksessa ne alkoi kuskaamaan lapsia ghetosta paremmille alueille, mutta ei huippukouluihin vaan keskivertoihin. Ne siis toimii ihan puhtaasti tuon ideologiansa mukaan, että ongelma-alueilla on huono koulu ja lapsille pitää antaa mahdollisuus menestykseen hieman paremmassa koulussa.

Ens keväänä voidaan tsekata Huddingen koulujen menestystä.
« Viimeksi muokattu: 14.11.2017, 14:37:20 kirjoittanut valla_valla »

Roope

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 30 106
 • Liked: 49678
Ruotsalainen suvakkiselitys tälle koulujen väliselle suurelle tasoerolle on se, että köyhillä ei ole varaa laittaa kakaroitaan hyvään kouluun. Ja huonossa koulussa ei taas luonnollisesti voi hyväkään kakara saada kuin korkeintaa keskinkertaisen menestyksen. Jos tällainen lahjakas kakara pääsisi hyvään kouluun niin silloin hän tietenkin olisi luonnollisesti tasoaan vastaten siellä huippuoppilaiden kastissa.

Eli se selitys Rinkelikylän lasten huonolle koulumenestykselle on siis se, että siellä on huonot koulut. Syinä on mm. opettajapula (joka on todellinen) ja opettajien suuri vaihtuvuus.

Hassua, kun ainakin Suomessa on yleisesti ylistetty sekä Rinkebyn opetuksen että tulosten (suhteellista) laadukkuutta. Varmaan narratiivi tilanteen ja tarkoituksen mukaan.

Tosin ihan viime aikoina Rinkebystä on puhuttu Suomessa ylistyksen sijaan paremminkin varoittavana esimerkkinä tyyliin ei-onneksi-voi-tapahtua-täällä.
Mediaseuranta - Maahanmuuttoaiheiset uutiset, tiedotteet ja tutkimukset

Siili

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 12 689
 • Liked: 7044
Hassua, kun ainakin Suomessa on yleisesti ylistetty sekä Rinkebyn opetuksen että tulosten (suhteellista) laadukkuutta. Varmaan narratiivi tilanteen ja tarkoituksen mukaan.

Tosin ihan viime aikoina Rinkebystä on puhuttu Suomessa ylistyksen sijaan paremminkin varoittavana esimerkkinä tyyliin ei-onneksi-voi-tapahtua-täällä.

Kyllä tämä imelä klippi on edelleen Ylellä tarjolla:

https://areena.yle.fi/1-1303717

Hesarin Kervinen, perinteisesti Moku-Ruotsin himoapologeetti, on hieman rauhoittunut, ja kertoo nykyään ikäviä faktoja ilman ylimääräisiä selittelyjä:

Lainaus
Koulujen erojen kasvu huolestuttaa Ruotsissa nyt laajasti, ja ongelmiin haetaan ratkaisuja. Erot näkyvät tilastoissa selvästi. Esimerkiksi Fredrikshovs slotts skolassa sata prosenttia yhdeksännen luokan oppilaista saavutti tänä keväänä lukiokelpoisuuden. Huono-osaisemmilla alueilla Hjulstan ja Rinkebyn kouluissa osuus oli vain vajaat 40 prosenttia. Näissä kouluissa valtaosa oppilaista on ulkomaalaistaustaisia ja noin neljännes hiljattain saapuneita.

https://www.hs.fi/ulkomaat/art-2000005419138.html

On mielenkiintoista, että Ruotsissa esitetään ratkaisuksi ghettojen oppilaiden bussituksia parempiin kouluihin, myös tuon (entisen?) "eliittikoulun" alueelta: 

Lainaus
Koulujen eroja uudet jonojärjestelmät eivät silti ratkaise. Rehtorin mielestä tarvitaan hyvin konkreettisia keinoja, jotka auttavat ylittämään sosiaalisesti eriytyneiden asuinalueiden rajoja, esimerkiksi julkisesti rahoitettuja koulubusseja. Nyt matka vaikkapa Rinkebystä keskustaan on useimmille liian vaikea.

Jenkeissähän tuota on joskus harrastettu, huonoin tuloksin.  Milloinkohan meillä?

internetsi

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 9 077
 • Liked: 10647
Lainaus
Fredrikshovs slotts skolassa sata prosenttia yhdeksännen luokan oppilaista saavutti tänä keväänä lukiokelpoisuuden.
Koulu siis sijaitsee Östermalmilla, hyvällä alueella lähellä keskustaa. Tunti sitten kävelin Riddarsgatania pitkin, niin siinä oli joku kouluryhmä menossa jonnekin, kahden opettajan kanssa (joista toinen oli ruotsalainen mies ja toinen matunainen/tyttö). Eivät olleet yläastelaisia, mutta oppilaita oli 16, joista kehitysmaalaisia oli neljä. Niistä kolme oli tyttöjä, kaksi intialaista tms. ja yksi aasialainen, yksi poika oli myös joku intialainen tai paki. Kenelläkään ei ollut rättiä päässä. Ihan hyvin varmaan tuollaisessa koulussa meneekin.

Lainaus
Huono-osaisemmilla alueilla Hjulstan ja Rinkebyn kouluissa osuus oli vain vajaat 40 prosenttia. Näissä kouluissa valtaosa oppilaista on ulkomaalaistaustaisia ja noin neljännes hiljattain saapuneita.
Rinkelibyssä kehariprosentti on 94% ja lopuilla kuudella prosentilla jos on lapsia, niin ne on jo aikuisia. Eli ei mikään valtaosa, vaan kaikki lapset on kehareita siellä.

Tässäkin on taas vajakeilla huomattavissa se, että he itse tekevät juuri päinvastoin kuin haluavat muiden tekevän. Missään en ole koskaan nähnyt yhtäkään sellaista tapausta, missä Östermalmilla asuva vajakki olisi laittanut oman lapsensa Rinkelibyn tai Tenstan kouluihin. En koskaan, vaikka juuri näin heidän pitäisi menetellä, koska rikkaus ja voimavara.

Vajakkien itsepetos näkyy myös siinä, että juuri noihin Rinkelibyn, Tenstan, Norsborgin ja muiden keharialueiden kouluihin kipataan eniten niitä erikoistukimiljoonia. Jos kerran keharit on rikkaus ja voimavara, niin silloin miljoonat pitäisi kipata voimavarattomiin ja rikastamattomiin pottunokkakouluihin. (Vitsivitsi.) Noihin keharipaikkoihin on tosiaan koitettu laittaa rahaa, muttei se auta yhtään mitään vaan sama wäbälöinti jatkuu.

Nyt sitten koittavat varmaan siten, että normaalit ruotsalaiset koulut tuhotaan jokainen sillä, että niistä tehdään keharikouluja.

On masentavaa nähdä, miten lyhyessä ajassa täällä ollaan tuhottu useat koulut kokonaan ja PISA-tulokset on huonompia kuin Venäjällä. Samaan aikaan Viro on tosiaan luonut itselleen (suomalaisilta kopioidun) koulujärjestelmän nyt kun ovat vapautuneet neuvostomiehityksestä. Viro on PISA-tuloksissa Euroopan kärkeä joka sektorilla. Tämä siitä huolimatta, että Sverigestanialla on rahaa, Virolla ei ole.

valla_valla

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 2 191
 • Liked: 6736
 • Rinkebyn keisari
Kyllähän joku yksittäinen, kaksittainen ja useampi keharityttö menestyy jossain "ruotsalaisessa" koulussa eivätkä he aiheuta ongelmia. Mutta se ongelma tulee siinä, kun ruotsalaisten tyttöjen sekaan aletaan laittamaan keharijäbiä. Sielläkin yksittäinen tai muutama vielä menettelee, mutta heti kun keharipitoisuus saavuttaa tai ylittää jonkun tietyn kulminaatiopisteen niin niiden käyttäytyminen muuttuu aidoksi kehariksi. Ne aloittaa sen typerän vouvaamisen... vähän niinku joku intiaanihuuto ja suun maiskutus. Ne eivät voi sille mitään, se kuuluu niiden luontoon kun ne näkee nätin ja kauniin ruotsalaisen tytön.

Sen jälkeen se kouluelämä on yhtä vittua. Ne repii niiltä tytöiltä paitoja, nostaa hameita, virittelee kännykkäkameroita vessoihin ja mitä tuollaisen apinan päähän nyt saattaa pälkähtää. Sen jälkeen ne alkaa isottelemaan ja käyvät röyhkeiksi, ovat olevinaan jotain. Se kuuluu niiden luonteeseen, Siksi niiden omat maat ovat kehitysmaita. Se johtuu kansasta, joka on vajakkitasolla.

Eli jos sotkea halutaan niin parempiin kouluihin voi ehkä kuskata keharityttöjä, mutta ne jätkät on kadotettuja sieluja, ei niistä tule mitään.

Kulttuurirealisti

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 5 250
 • Liked: 4575
Nyt sitten koittavat varmaan siten, että normaalit ruotsalaiset koulut tuhotaan jokainen sillä, että niistä tehdään keharikouluja.

On masentavaa nähdä, miten lyhyessä ajassa täällä ollaan tuhottu useat koulut kokonaan ja PISA-tulokset on huonompia kuin Venäjällä.

Silloin kun aletaan tunkea kehareita poliitikkojen, media-naamojen ja suurliikemiesten jälkikasvun kouluihin, olisi hauska olla kärpäsenä katossa katsomassa miten nopeasti idea torpataan, ja millä syillä. Eiköhän se tosin stopata jo aikaisemmin.
"Italiaan saapuvista ihmisistä vain seitsemän prosenttia on suojelun tarpeessa. Loput 93 prosenttia saapuvat maahan taloudellisista syistä." - pääministeri Conte

"Maahantulon motiivien epäily on rasismia" - Orpo

Skeptikko

 • Global Moderator
 • Jäsen^^^
 • *****
 • Viestejä: 10 252
 • Liked: 11156
Uusi normaali:

Ampumakuolemien määrä tuplaantui viidessä vuodessa Ruotsissa – Poliisi: "Nykyään tähdätään suoraan päähän"
https://yle.fi/uutiset/3-9990427

Lainaus
Tänä vuonna ampumavälikohtauksissa on kuollut joulukuun puoliväliin mennessä 40 ihmistä, kun vuonna 2011 kuolleita oli 17. Tilastointi alkoi tuolloin. Vuonna 2012 ampumakuolemia oli myös alle 20.

SVT:n mukaan monet ampumisista liittyvät jengitappeluihin ja rikollisten välienselvittelyihin. Valtaosa tekijöistä ja uhreista on parikymppisiä miehiä.
...
Aiemmin tavallinen nyrkinisku saattoi riittää. Nykyään tähdätään suoraan päähän kuolettavasti, sanoi poliisin tiedustelupäällikkö Linda Staaf uutistoimisto TT:n mukaan.

Staafin mukaan yhteiskunnassa ei enää reagoida kuollettaviinkaan ampumisiin yhtä voimakkaasti kuin aiemmin.
En homona toivota tervetulleiksi Suomeen henkilöitä, jotka haluavat tappaa minut:
http://www.bbc.com/news/magazine-33565055

Tanskan pakolaisapu: hallitsematon tulijatulva johtamassa armageddoniin ja yhteiskuntamme tuhoon:
http://jyllands-posten.dk/international/europa/ECE7963933/Sammenbrud-truer-flygtningesystem/

Mr.Reese

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 6 154
 • Liked: 7946
 • Anyone?
Syytän Ruotsalaista terveydenhoitoa, ennen ampumahaavat tappoi muutenkin kuin pääosumista.
"Heille kun sanoo disko disko, niin he ovat silleen, että mennään.” - Tiia Nohynek

"Yleensä vauvat ja mummot on parhaita mielenosoittajia, koska luovat kuin itsestään turvallista tilaa." - Marjaana Toiviainen

ämpee

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 13 424
 • Liked: 11722
Kuolemankultti ei tunne "tavallisia nyrkiniskuja" vaan kuolema on yleis"lääke" kaikkiin vaivoihin, pilapiirrosten arvostelusta alkaen.
Mitä enemmän kultin kannattajia on yhteiskunnassa, sen huonompaan kuntoon yhteiskunta ajautuu ja sen vahvemmat lääkkeet sairauteen tarvitaan jos yhteiskunta halutaan tervehdyttää takaisin.
Riittävän pitkälle edenneen sairauden lääkintä voi sekin olla kohtalokasta tuntemallemme yhteiskunnalle.
Jäseneltä ISO: "Kotouttaminen on hölmöläisten puuhaa, kotiutuminen ja yhteiskuntaan integroituminen on maahantulijoiden omalla vastuulla."

ISO

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 7 019
 • Liked: 14416
 • No ei todellakaan nousta... Niin.

Aiemmin tavallinen nyrkinisku saattoi riittää. Nykyään tähdätään suoraan päähän kuolettavasti, sanoi poliisin tiedustelupäällikkö Linda Staaf uutistoimisto TT:n mukaan.

Staafin mukaan yhteiskunnassa ei enää reagoida kuollettaviinkaan ampumisiin yhtä voimakkaasti kuin aiemmin.


Ja näin sivistysvaltio on muuttunut kehitysmaaksi, väkivalta on jokapäiväistä ja aivan normaalia.
« Viimeksi muokattu: 22.12.2017, 11:25:49 kirjoittanut ISO »
Syyrialainen Nesrin, 20, kertoo:
Hänen mukaansa häirinnältä voi arabikulttuurissa välttyä, jos ei puhu miehille ja välttää kaikenlaista kontaktia, ”merkkien antamista”.

Tappivanukas

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 1 522
 • Liked: 4268
 • Je suis Teukan viinapää
^,^^ Noin se meidän rasistien mielestä menee. Mutta sååå tolerant Ruotsi kiistää maahanmuuton,  monikulttuurin ja islamin vaikutuksen käsiin räjähtäneeseen huume-, jengi- ja väkivaltaongelmaan. Syynä on rasismista johtuva eriarvoisuus, ts. se että kielitaidottomat apinat eivät opi koulussa, eivät työllisty eivätkä osaa olla ihmisten lailla. Sitten ne joutuvat asumaan såssun piikkiin miljonbetongissa, ja silloin nyt vaan on pakko tappaa, ryöstää ja raiskata.

Sååå tolerantin vastaus on lisää maahanmuuttoa, lisää rahaa maahanmuuttajille, ja rasistit kuriin.

Ruotsi kolmessa elokuvassa: Peppi Pitkätossu, Wallander ja Tropa de Elite. Nyt ollaan siirrytty viimeiseen. Nästa stopp: Mad Max.
Juuri tulleen tiedon mukaan kotoutumisongelmat suomalaiseen yhteiskuntaan saattavat liittyä täällä vellovaan rasismiin.

Tulevaisuus

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 1 043
 • Liked: 1892
Onko tämä Ruotsalaisten tyhmyys tyhmää ylpeyttä ei voida myöntää että metsään meni ja totaalisesti, pitää moraalisäteillä vaikka sen tuloksena on valtion tuho. Outo ja halveksittava maa, taitavat pohjimmiltaan kaivata tiukkaa daddyä joka laittaa naismaiset äijät kuriin. Säälittävää porukkaa, vahvempi kulttuuri syrjäyttää heikomman, vanha viidakon sananlasku.

Mr.Reese

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 6 154
 • Liked: 7946
 • Anyone?
Ruotsi kolmessa elokuvassa: Peppi Pitkätossu, Wallander ja Tropa de Elite. Nyt ollaan siirrytty viimeiseen. Nästa stopp: Mad Max.
Nej! Mad max on vielä odottamassa nurkan takana, mutta Scarface ja kasarin kokaiinisodat ovat täällä taas. Toki downshiftattuna, kasarin kolumbialaistorpedot pisti yksinään Miamissa kylmäksi viikossa sen määrän mitä wannabe-scarfacet kansankodissa vuodessa, mutta aina tietysti voi parantaa. Seuraava multikulttuurinen muoti-ilmiö on järjestelmällinen silminnäkijöiden eliminointi, puhuvat tai eivät.
"Heille kun sanoo disko disko, niin he ovat silleen, että mennään.” - Tiia Nohynek

"Yleensä vauvat ja mummot on parhaita mielenosoittajia, koska luovat kuin itsestään turvallista tilaa." - Marjaana Toiviainen

Tappivanukas

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 1 522
 • Liked: 4268
 • Je suis Teukan viinapää
Kolumbialaisten tapa käyttää moottorisahaa ja meksikolaisten tapa tappaa porukkaa bussilasteittain olisivat fantsu lisä Ruotsin apeaan kulttuurittomaan jouluun. Siihen se menee ellei laiteta stoppia.

Dialogipoliisi tietää tekijät. Konstitkin olisi jos saisi käyttää. Samalla tavalla gambialaisen huumekaupan Helsingissä saisi yhdessä päivässä loppumaan, ellei neekereillä olisi immuniteettia nimeltä ihmisoikeudet.

Ruumiita tulisi väistämättä, koska slummi-ihmisille pitää näyttää kuka määrää. Kranaatin tai AK:n kanssa tavattu pitää laittaa kylmäksi ja koko suku takaisin ulkomaille. Kyllä se siitä sitten asettuu. Mutta nej, Ruotsi on valinnut toisin.
Juuri tulleen tiedon mukaan kotoutumisongelmat suomalaiseen yhteiskuntaan saattavat liittyä täällä vellovaan rasismiin.

chacha2

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 2 221
 • Liked: 1240
Poliisilla on muutama vaikea vuosi takanaan myöntää poliisiylijohtaja Eliasson
mutta hän näkee, jostain syystä, tulevaisuuden valoisampana.

Tässä haastattelussa hän painottaa ettei raiskaustutkimuksia laiteta jäihin.
(Puhuukin 'totta'  sillä ne lopetetaan tyystin poliisijohdon käskystä.
Nykyään poliisin tulee priorisoida ne rikokset jotka on helpompia ratkaista.
Tämä käskyn tulos on ollut että 13 raiskaustutkimusta on lopetettu   Ruotsissa - PÄIVITTÄIN :
https://www.svd.se/polisens-facit-13-nedlagda-valdtaktsarenden--per-dag ja
https://petterssonsblogg.se/2017/06/18/polisens-facit-13-nedlagda-valdtaktsarenden-per-dag/  )

Mutta nyt Eliasson etsintäkuuluttaa kovemmat otteet nuoria , 15-17v, jengirikollisia vastaan - ja  korkeammat palkat niille poliiseille jotka joutuvat tekemään töitä 'pahimmissa haavoittuvissa lähiöissä' .


Hän onluottavainen siihen että kohta on kaikki paremmin Ruotsissa -
vaikkakin ennätysmäärä ihmisiä Ruotsissa on joutunut rikoksen uhriksi viime vuonna.
Ja entistä enemmän ihmisiä tuntee itsensä turvattomaksi.
Myöntää että suuret migraatiovirrat  ovat vieneet tosi paljon resurrseja poliisilta.
Myöskin nettirikollisuus on ollut resurssivievä.

Eliasson tosin lupasi jo kaksi vuotta sitten että poliisi ottaaa kontrollin takaisin kaikissa poliisni omalla listalla  haavoittuvista lähiöistä-
semmoisia alueita oli silloin 61
- MUTTA
ihan kaikki niistä ovat yhä listalla :

Lainaus
Polischefen: Utredningar av våldtäkt läggs inte på hög
Publicerad 28 dec 2017 kl 06.48

Svensk polis har haft några tunga år med gängskjutningar, resursbrist och en laglöshet som breder ut sig i förorterna. Men framtiden ser ljusare ut – det är rikspolischef Dan Eliasson övertygad om.

Nu efterlyser han hårdare tag mot grovt kriminella unga – och högre lön till poliser i de värst utsatta områdena
.

Polisen har fått utstå hård kritik de senaste åren för fallande resultat och oförmåga att klara sitt uppdrag. I november kom Brottsförebyggande rådet med statistik som visar att rekordmånga personer nu säger sig ha utsatts för brott.
...

Fler upplever sig också otrygga, enligt Brå. Samtidigt har polisen haft stora utmaningar de senaste åren.

– De stora migrationsströmmarna som kom har påverkat oss, vi har dödligt våld på rekordhöga nivåer som tar väldigt mycket utredningsresurser, och hela den nätrelaterade brottsligheten. Det tynger oss. Vi är ansträngda, vi behöver bli fler.

Extra tuff är situationen i de 61 utsatta områden som polisen pekat ut i en särskild rapport.

– I grund och botten har vi kontroll över de här områdena. Det finns inga "no-go"-zoner i Sverige. Men det är ett allvarligt läge, och även om alla gjort sitt bästa räcker inte det. Det måste göras mer, säger Dan Eliasson.

Trots att han lovade att återta kontrollen över områdena för två år sedan har inget ännu kunnat plockas bort från listan.

.. ...

https://www.expressen.se/nyheter/polischefen-utredningar-av-valdtakt-laggs-inte-pa-hog-/


2018 - siitä tulee siis parempi vuosi ruotsalaisille Eliassonin siis lupailee
ja 2019 siitäkin parempi.

Tosin hänen uskottavuutensa ei ole häävi.


¨It is dangerous to be right in matters about which the established authorities are wrong.¨
Voltaire

"Condemnation without investigation is the height of ignorance"
Albert Einstein

chacha2

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 2 221
 • Liked: 1240
Vähän hassua.
Aftonbladet on julkaissut saman artikkelin.
Eri otsikolla - mutta täysin samalla sisällöllä -
ja ihan samaan aikaan kuin Expressen, elikkä kl 6.48

Siihen on lisätty myös 3 faktaruudukkoa artikkelin lopussa:
Lainaus
Polischefen: Utredningar av våldtäkt läggs inte på hög
Publicerad 28 dec 2017 kl 06.48

Svensk polis har haft några tunga år med gängskjutningar, resursbrist och en laglöshet som breder ut sig i förorterna. Men framtiden ser ljusare ut – det är rikspolischef Dan Eliasson övertygad om.

Nu efterlyser han hårdare tag mot grovt kriminella unga – och högre lön till poliser i de värst utsatta områdena.
.....

FAKTA
Fakta: Dan Eliasson

Född 1961, uppvuxen i Garpenberg i Dalarna.

Har en juristexamen vid Uppsala universitet.

Arbetade som bland annat politiskt sakkunnig och statssekreterare vid Justitiedepartementet åren 1995–2006.

2007 arbetade han som tillförordnad biträdande chef vid Säkerhetspolisen, och blev senare samma år generaldirektör vid Migrationsverket.

2011 började han som generaldirektör vid Försäkringskassan.

Tog över rollen som rikspolischef i samband med den stora omorganisationen av Polismyndigheten 2015.

Källa: Polisen


FAKTA
Fakta: Utsatta områden

Polisen har identifierat 61 utsatta områden i Sverige. Av dem räknas 23 som särskilt utsatta.

Definitionen för ett utsatt område är en plats där den socioekonomiska statusen är låg och där kriminella har en inverkan på lokalsamhället. Det förekommer hot och utpressning och offentliga våldshandlingar som riskerar att skada tredje man. Det finns också ett utåtagerande missnöje mot samhället i området.

Särskilt utsatta områden är platser där människor i allmänhet är obenägna att delta i rättsprocessen och det kan förekomma systematiska hot och våldshandlingar mot målsägande och vittnen. Polisen har det svårt eller näst intill omöjligt att fullfölja sitt uppdrag. Parallella samhällsstrukturer kan finnas, liksom extremism och en hög koncentration av kriminella.

Till de särskilt utsatta områdena räknas bland annat Vivalla i Örebro, Gottsunda i Uppsala, Rinkeby/Tensta i Stockholm, Biskopsgården i Göteborg och Araby i Växjö.

Källa: Polisen


FAKTA
Fakta: Dödsskjutningar

Antalet dödsskjutningar i Sverige har ökat kraftigt under senare år.

I dag är nivån ungefär densamma som i slutet av 1990-talet.

Framför allt har skjutningar i kriminella konflikter ökat.

Under de senaste två åren har i genomsnitt 30 människor om året dödats i den sortens gänguppgörelser med skjutvapen.

Hittills i år är siffran över dödsskjutningar rekordhög, 41 döda, varav de flesta är kopplade till kriminella konflikter.

Enligt experter har ribban för att skjuta ihjäl folk sänkts betydligt. Många gånger börjar konflikterna med att en person känner sig kränkt.

Källa: Socialstyrelsen, Brå, polisen
https://www.aftonbladet.se/nyheter/a/KvyQqG/rikspolischefen-las-in-fler-unga-kriminella omat alleviivaukset

Ruotsissa siis ammuskelut johtuvat pohjimmiltaan siitä että joku on tuntenut itsensä loukatuksi.

Herkkiä ovat.
¨It is dangerous to be right in matters about which the established authorities are wrong.¨
Voltaire

"Condemnation without investigation is the height of ignorance"
Albert Einstein

chacha2

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 2 221
 • Liked: 1240
Kaksi kuukautta sitten Eliasson muuten totesi että ongelmalähiöiden määrä ei olekaan laskenut -
vaan sen sijaan niitä on tullut jopa lisää.
Tämä johtuu hänestä näistä asioista:

Lainaus
Enligt rikspolischefen handlar det om att man ”ätits upp resursmässigt”.

– Av migration, gängskjutningar, grov brottslighet och terror, säger han.

Antalet utsatta områden har växt, och polisen har stora problem med att återta kontrollen från kriminella som delvis tagit över. Dan Eliasson menar att mycket av det beror på att de som befinner sig i beslutsfattarroller i dag inte förstår problemet och dess vidd.

– Det finns en viss okunnighet, det finns kanske en tro att så här ser det inte ut i Sverige, det stämmer inte överens med vår självbild.
https://www.svt.se/nyheter/inrikes/dan-eliasson-vi-har-atits-upp-resursmassigt

Eli -  Migraatiosa, jengiammuskeluista vakava sta rikollisuudesta ja terrorismista .
Ja siitä etteivät  päättäjät ymmärrä tätä ongelmankuvaa ja tämän ongelman laajuutta -

Hänen mukaansa siis päättäjät eivät halua nähdä että tämä on tilanne nyt Ruotsissa-
se kun ei  vastaa heidän (unelma)kuvaa siitä minkälainen maa Ruotsi on.  :-\

¨It is dangerous to be right in matters about which the established authorities are wrong.¨
Voltaire

"Condemnation without investigation is the height of ignorance"
Albert Einstein

internetsi

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 9 077
 • Liked: 10647
Expressen julkaisi pitkän artikkelin oikeusministeri Moron Johanssonin puheista, jotka koskee monia eri rikollisuuden haasteita.

En nyt ennen iltaa ehdi tehdä referaattia asiasta, mutta siinä puhutaan vankiloiden määrästä, jengirikollisuudesta (erityisesti Malmöh'n osalta), raiskauksista (kysellään uskaltaisitko itse antaa teini-ikäisen tytön kulkea Malmöh'ssä), ampumiskeppostelujen haavoittuneista ja kuolleista sekä monesta muusta.

Jutun voisi kääntää melkein kokonaan. Ja @valla_valla , tässä olisi hyvä aihe myös PT-Medialle...

Tulevaisuus

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 1 043
 • Liked: 1892
https://www.hs.fi/ulkomaat/art-2000005507275.html

MALMÖSSÄ poliisiaseman edessä on räjäytetty poliisiauto, kertovat ruotsalaismediat.

Voi olla ettei ole matun tekosia mutta otetaan riski:

"Voimakas räjähdys sattui puoli kahdeksalta perjantai-iltana paikallista aikaa.

”On hyökkäys koko oikeusjärjestelmää kohtaan, kun poliisiauto räjäytetään tällä tavalla”, kommentoi poliisin aluepäällikkö Andy Roberts Aftonbladetille.

Aftonbladetin mukaan poliisi on pidättänyt yhden epäillyn. Lehden mukaan epäilty on 20-vuotias ja hänellä on rikosrekisteri. Epäillyn nähtiin pakenevan paikalta yksin.

POLIISI on eristänyt alueen ja pommiryhmä on saapunut paikalle."

Titus

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 6 396
 • Liked: 4905
^ niin no, viimeksi oli "hyökkäys demokratiaa jne" vastaan kun oikeustalo pommitettiin, sitten oli "hyökkäys demokratiaa jne" vastaan kun poliisiasemia pommitettiin.

viikon päästä kukaan ei edes muista tätä sattumusta (paitsi jos kantistekijät).


Kuvista päätellen normi painekäsikranaatti mitä tuolla on räjäytelty vähän väliä:
https://www.expressen.se/kvallsposten/polisbil-sprangd-i-centrala-malmo/

« Viimeksi muokattu: 29.12.2017, 23:02:15 kirjoittanut Titus »
Tell me something, it's still "We the people," right ?

Kokoliha

 • Kannatusjäsen
 • Jäsen^^^
 • ****
 • Viestejä: 3 539
 • Liked: 3897
 • Ei siellä maantiellä mukavaa ole
Vähän hassua.
Aftonbladet on julkaissut saman artikkelin.
Eri otsikolla - mutta täysin samalla sisällöllä -
ja ihan samaan aikaan kuin Expressen, elikkä kl 6.48
Lainaus
Polischefen: Utredningar av våldtäkt läggs inte på hög

Källa: Socialstyrelsen, Brå, polisen
https://www.aftonbladet.se/nyheter/a/KvyQqG/rikspolischefen-las-in-fler-unga-kriminella omat alleviivaukset

Ruotsissa siis ammuskelut johtuvat pohjimmiltaan siitä että joku on tuntenut itsensä loukatuksi.

Herkkiä ovat.

Huutonaurua! Otetaanpa skenaario, jossa joku kantisruåtsalainen isä, jonka lapsen matut raiskasivat, päästelisi mamulähiössä haulikolla menemään piiput kuumana vaikkapa tuollaiset 100 laukausta matujengeihin. Kirjoittaisiko yksikään ruåtsalainen media, että isä veti liipasinta ja mätti uutta patruunaa piippuihin koska tunsi itsensä loukatuksi - ei kysymysmerkkiä.
Oma mielikuvani uuvateista on se, että kyseessä on Suomen poliittisessa historiassa poikkeuksellisen epärehellinen ja limainen hanke. Se, mitä he ovat tehneet, tukee tätä mielikuvaa.

Hämeenlinnan Oraakkeli

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 9 293
 • Liked: 2976
 • لا يوجد إله غيره من الشيطان والنبي محمدا أو خادمته
Koska räjäytetään pooliisit autonsa mukana? Mitä veikkaatte että tuleekohan tapahtumaan.

Titus

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 6 396
 • Liked: 4905

tukholmabadissa ampumissattumus pizzeriassa:

kaksi naamioitunutta miestä ammuskellut pizzerian sisällä ja uhkaillut henkilökuntaa.
tekijät poistuivat ja poliisi "tutkii" tapausta:

https://www.aftonbladet.se/nyheter/a/bKn9Rq/skottlossning-pa-restaurang-utanfor-stockholm

tutkii = ketään ei kuollut, evvk
Tell me something, it's still "We the people," right ?

internetsi

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 9 077
 • Liked: 10647
Koska räjäytetään pooliisit autonsa mukana? Mitä veikkaatte että tuleekohan tapahtumaan.
On jo tapahtunut useita vuosia sitten, muttei dialogipoliisit kuolleet käsikranaatista. Dialogiauto meni. Kyllä se jossakin vaiheessa alkaa myös tuottamaan dialogiruumiita.

Jos tässä nyt käydään pelkästään yleiskeskustelua tästä tilanteesta, niin fläsärissä oli joku hieman kasannut listaa siitä, millaisia juttuja Skånessa tapahtuu. Skånessa on siis hieman vähemmän asukkaita (n. 1 350 000 henkilöä) kuin Uudenmaan maakunnassa täällä meillä (1 650 000 asukasta). Tässä lista hieman vakavammista kepposteluista vuonna 2017. En voi mennä takuuseen näistä kaikista, mutta varmaan aika suuntaa antava. Tähän päälle sitten "pikkurikokset" kuten aseelliset ryöstöt (viimeksi tänään) ja muut saman luokan "pikku keppostelut". Tutki tässä sitten polkupyörävarkauksia tai näppirikeikkoja.

Ei tekisi mieli olla skånelaisen dialogipoliisin asemassa.

Lainaus
Dessa grova brott i Skåne har jag snappat upp bara i forumet under 2017 och året är inte slut ännu. Jag gissar på att vi missat några.

2017-01-01   Mordförsök 1 skadad
2017-01-03   Skottlossning 1 död
2017-01-03   Skottlossning 1 skadad
2017-01-03   Skottlossning
2017-01-05   Bomb
2017-01-06   Knivrån
2017-01-06   Skottlossning 1 skadad
2017-01-06   Bomb
2017-01-09   Knivrån
2017-01-09   Skottlossning
2017-01-10   Skottlossning 1 skadad
2017-01-10   Mordförsök 4
2017-01-13   Skottlossning
2017-01-12   Skottlossning 1 död
2017-01-13   Överfalls/Gruppvåldtäkt
2017-01-16   Knivrån
2017-01-18   Skottlossning
2017-01-19   Mordförsök 1 skadad
2017-01-19   Mordbrand polishus
2017-01-20   Mordförsök
2017-01-20   Våldtäkt
2017-01-22   Väpnat rån
2017-01-25   Skottlossning 1 skadad
2017-01-29   Mordförsök
2017-01-30   Skottlossning 1 skadad
2017-01-30   Bomb
2017-02-01   Skottlossning 1 skadad
2017-02-01   Bomb
2017-02-04   Skottlossning
2017-02-05   Överfalls/Gruppvåldtäkt
2017-02-05   Våldtäkt
2017-02-08   Skottlossning 1 skadad
2017-02-08   Överfallsvåldtäkt
2017-02-10   Skottlossning 1 skadad
2017-02-10   Väpnat rån
2017-02-10   Väpnat rån
2017-02-12   Skottlossning 1 död
2017-02-14   Mordbrand
2017-02-19   Mordförsök
2017-02-19   Mordbrand
2017-02-24   Skottlossning
2017-02-27   Skottlossning
2017-02-27   Bomb
2017-03-01   Bomb
2017-03-02   Skottlossning 1 skadad
2017-03-03   Mordhot
2017-03-04   Skottlossning 1 död 1 skadad
2017-03-11   Skottlossning 1 skadad
2017-03-12   Mordförsök 1 skadad
2017-03-13   Skottlossning 1 skadad
2017-03-16   Kidnappningsförsök
2017-03-17   Bomb
2017-03-17   Mordförsök 1 skadad
2017-03-21   Överfallsvåldtäkt
2017-03-24   Bomb
2017-03-26   Överfallsvåldtäkt
2017-03-30   Skottlossning 1 skadad
2017-03-30   Skottlossning 1 död
2017-03-30   Bomb
2017-03-31   Bomb
2017-04-02   Mord
2017-04-02   Skottlossning 1 skadad
2017-04-06   Skottlossning
2017-04-11   Skottlossning
2017-04-12   Skottlossning 1 skadad
2017-04-30   Mordbrand
2017-04-14   Skottlossning 1 skadad
2017-04-16   Mordbrand
2017-04-17   Mordbrand
2017-04-17   Skottlossning
2017-04-18   Skottlossning
2017-04-28   Våldtäkt 1
2017-04-28   Mordbrand
2017-04-30   Mordbrand
2017-05-01   Överfallsvåldtäkt
2017-05-11   Skottlossning 1 skadad
2017-05-11   Väpnat rån
2017-05-12   Skottlossning 1 skadad
2017-05-18   Bilbomb
2017-05-17   Mordförsök 4 skadade
2017-05-20   Mordförsök 2 skadad
2017-05-23   Väpnat rån
2017-05-24   Våldtäkt
2017-05-26   Bilbomb
2017-05-27   Mordförsök 2 skadade
2017-05-28   Mordförsök 1 skadad
2017-05-29   Mord
2017-06-02   Skottlossning 1 död
2017-06-05   Bankrån
2017-06-07   Bankrån
2017-06-10   Skottlossning 1 död   
2017-06-11   Mordförsök
2017-06-13   Mordförsök
2017-06-14   Mordförsök 4
2017-06-21   Mordbrand
2017-06-23   Skottlossning
2017-06-25   Skottlossning 2 skadade
2017-06-25   Skottlossning 1 skadad
2017-05-25   Bomb
2017-05-27   Överfallsvåldtäkt
2017-06-26   Skottlossning
2017-06-29   Mordförsök 1

2017-07-02   Skottlossning 2 skadade
2017-07-06   Mordförsök
2017-07-07   Skottlossning 1 skadad
2017-07-11   Bilbomb
2017-07-11   Skottlossning
2017-07-11   Väpnat rån
2017-07-12   Skottlossning
2017-07-12   Kidnappning
2017-07-14   Skottlossning
2017-07-14   Skottlossning
2017-07-14   Skottlossning 1 skadad   
2017-07-16   Skottlossning 1 skadad
2017-07-16   Skottlossning 1 skadad
2017-07-16   Mord 1 död
2017-07-16   Mord 1 död
2017-07-18   Skottlossning
2017-07-18   Bilbomb
2017-07-20   Skottlossning
2017-07-21   Bilbomb
2017-07-21   Skottlossning 1 skadad
2017-07-23   Skottlossning 1 skadad
2017-07-24   Skottlossning 1 skadad
2017-07-25   Bomb
2017-07-25   Mordförsök
2017-07-25   Mord
2017-07-28   Bilbomb
2017-07-31   Bilbomb
2017-08-01   Mordförsök
2017-08-01   Bomb
2017-08-04   Skottlossning 2 skadade
2017-08-06   Mordbrand
2017-08-06   Överfallsvåldtäkt
2017-08-13   Skottlossning 3 skadade
2017-08-11   Skottlossning 1 skadad
2017-08-12   Skottlossning 1 död   
2017-08-13   Våldtäkt
2017-08-15   Bomb
2017-08-16   Skottlossning 1 skadad
2017-08-17   Mordförsök
2017-08-18   Skottlossning 2 skadade
2017-08-19   Skottlossning 1 död
2017-08-19   Mordförsök 1 skadad
2017-08-23   Mordförsök 2 skadade
2017-08-20   Överfallsvåldtäkt
2017-08-24   Bomb
2017-08-27   Kidnappning
2017-08-27   Mordförsök
2017-08-29   Skottlossning 1 skadad
2017-08-29   Skottlossning 1 skadad   *
2017-08-29   Väpnat rån
2017-08-29   Människorov/rån
2017-08-29   Mordförsök
2017-08-30   Skottlossning 1 skadad
2017-08-31   Knivrån
2017-09-01   Skottlossning 1 skadad
2017-09-01   Mordörsök 1 skadad
2017-09-02   Bilbomb
2017-09-03   Knivrån
2017-09-03   Mordförsök
2017-09-03   Skottlossning
2017-09-04   Skottlossning
2017-09-07   Mordbrand
2017-09-07   Mordbrand
2017-09-10   Mordbrand
2017-09-12   Skottlossning
2017-09-09   Knivmord
2017-09-15   Bilbomb
2017-09-16   Skottlossning 1 skadad
2017-09-16   Skottlossning 1 skadad
2017-09-18   Skottlossning   
2017-09-18   Mordbrand
2017-09-19   Skottlossning 1 skadad
2017-09-19   Bomb 1 skadad
2017-09-20   Skottlossning 1 skadad   
2017-09-21   Skottlossning
2017-09-22   Mordförsök
2017-09-27   Skottlossning 2 skadadade
2017-09-27   Mordbrand
2017-10-01   Bomb
2017-10-01   Bomb   
2017-10-10   Väpnat rån
2017-10-10   Bilbomb   1 skadad
2017-10-10   Mordförsök 1 skadad
2017-10-10   Skottlossning
2017-10-13   Bomb
2017-10-12   Skottlossning 4 skadade
2017-10-12   Kidnappning
2017-10-13   Handgranatattack
2017-10-15   Svärdattack   
2017-10-17   Våldtäkt
2017-10-17   Skottlossning
2017-10-18   Bomb polisentré   
2017-10-22   Överfallsvåldtäkt
2017-10-25   Mordförsök 2
2017-10-25   Knivrån
2017-10-25   Mordhot
2017-10-26   Morförsök 1
2017-10-26   Morförsök 1
2017-10-29   Mordförsök 1 skadad
2017-10-30   Skottlossning
2017-10-31   Skottlossning 1 död
2017-11-03   Bom
2017-11-03   Skottlossning
2017-11-07   Skottlossning
2017-11-04   Bilbomb
2017-11-11   Överfallsvåldtäkt
2017-11-20   Bomb
2017-12-06   Knivrån
2017-12-11   Mordbrand
2017-12-16   Skottlossning 1 skadad
2017-11-29   Skottlossning
2017-11-30 Skottlossning 1 skadad 1 död
2017-11-30   Bilbomb
2017-12-01   Skottlossning
2017-12-01   Skottlossning
2017-12-07   Överfalls/gruppvåldtäkt
2017-12-07   Mordförsök   
2017-12-14   Bomb
2017-12-14   Mordbrand
2017-12-16   Överfalls/gruppvåldtäkt
2017-12-16   Mordbrand
2017-12-16   Knivrån
2017-12-16   Skottlossning 1 skadad
2017-12-17   Skottlossning
2017-12-19   Väpnat rån
2017-12-19   Skottlossning 1 skadad
2017-12-20   Bomb
2017-12-27   Mordförsök 2 skadade
2017-12-27   Mord
2017-12-29 Överfalls/gruppvåldtäkt 1 skadad
2017-12-29   Bomb polisbil

Tredje attacken på polisen i Skåne i år.
« Viimeksi muokattu: 29.12.2017, 23:47:18 kirjoittanut internetsi »

Kokoliha

 • Kannatusjäsen
 • Jäsen^^^
 • ****
 • Viestejä: 3 539
 • Liked: 3897
 • Ei siellä maantiellä mukavaa ole
Kenties maailman veemaisin ammatti on olla Ruåtsissa rivipoliisina. Sääliksi käy. Ylikomissaariot pitävät median tukemana varmasti kuria, ettei vaan kukaan suojaväritetty väkivaltarikollinen loukkaannu saati että moiselle annettaisiin pamppua tai tarvittaessa ysimillistä.
Oma mielikuvani uuvateista on se, että kyseessä on Suomen poliittisessa historiassa poikkeuksellisen epärehellinen ja limainen hanke. Se, mitä he ovat tehneet, tukee tätä mielikuvaa.

chacha2

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 2 221
 • Liked: 1240
Päivän luetuin artikkeli Expressenissä  käsittelee verisen kostokierren eri etnisten ryhmien välillä Ruotsissa:

Lainaus
Tonårsbråket utlöste blodig, etnisk hämnd – pizzerior stormades

Mellan 20 och 50 män stormar pizzerian, jagar ut två män på en parkering och misshandlar dem grovt.

Vittnen berättar hur männen skrek att de var IS-anhängare och där för att mörda.

Våldet utlöstes ett par dagar tidigare – med ett bråk mellan två tonåringar där en hamnade i koma.

Pizzeriadådet var en hämndattack och ett hatbrott från tjetjener mot yazidier, menar åklagare.

Men alla misstänkta friades i rätten: De var för många
.

Den svarta BMW:n är full. Alla fem platser är tagna när den lämnar moskén i Alvesta vid 15-tiden. Flera andra bilar följer efter i karavanen.

De kör in mot Älmhult där de stannar vid Ikeas parkering. Där ansluter fler personer i fler bilar. Sammanlagt är de mellan 20 och 50 män. De har pratat igenom vart de ska och vad de ska göra.

Först pizzeria 1, sen pizzeria 2. Där ska de prata med två män, släktingar till en 17-årig pojke som ligger i koma i Lund sen två dagar, efter ett bråk i Älmhult.

"Vi kan inte låta dem förnedra tjetjener"

Ett meddelande från en av männen, skickat i en större gruppkonversation, lyder:

"Ja vi är redo, vi måste misshandla eller slå dom i så fall. Om de beter sig på så sätt, om dom inte backar. Vi har inget annat val. Det är bara en gata det är inte så mycket. Vi kan inte tillåta dem förnedra tjetjener, i Guds namn."...  ...
...
När polisen skriver sin anmälan söndagen den 17 juli 2016 bedöms det som hatbrott, och fallet utreds som en etnisk hämnd. De misshandlade är yazidier, de gripna är tjetjener. ...

Men när domen faller i Växjö tingsrätt den 5 oktober i år, över ett år efter att attackerna ägde rum, frikänns alla fyra.

En av anledningarna: Gärningsmännen var för många.

En annan: De misshandlade har tagit tillbaka sina vittnesmål. ... ...

https://www.expressen.se/kvallsposten/tonarsbraket-utloste-blodig-etnisk-hamnd-pizzerior-stormades/

Aivan uskomaton tapahtumaketju. Lukekaa koko artikkelia vaikka Google Translaten avulla
ja katsokaa myös artikkelin kuvia, ne jo kertoo hyvin paljon.
Hyvin raaka ja  häkäilemätön on meno ollut.
Ja moskeijan keskeinen rooli tässä tapahtumaketjussa selviää sekin etittäin hyvin.

Kaiken kukkuraksi niin kukaan tekijöistä ei ole tuomittu mistään .
Koska tekijöitä oli liikaa ja henkilöt jotka joutuivat pahonpidellyiksi päättivät olla hiljaa oikeudessa, eli vetivät todistuksensa pois.

Kertakaikkiaan mainio artikkeli.
Mutta Ruotsin tila on kyllä :-[
¨It is dangerous to be right in matters about which the established authorities are wrong.¨
Voltaire

"Condemnation without investigation is the height of ignorance"
Albert Einstein

Siili

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 12 689
 • Liked: 7044

Jos tässä nyt käydään pelkästään yleiskeskustelua tästä tilanteesta, niin fläsärissä oli joku hieman kasannut listaa siitä, millaisia juttuja Skånessa tapahtuu. Skånessa on siis hieman vähemmän asukkaita (n. 1 350 000 henkilöä) kuin Uudenmaan maakunnassa täällä meillä (1 650 000 asukasta). Tässä lista hieman vakavammista kepposteluista vuonna 2017.
...
Lainaus
Dessa grova brott i Skåne har jag snappat upp bara i forumet under 2017 och året är inte slut ännu. Jag gissar på att vi missat några.

2017-01-01   Mordförsök 1 skadad
2017-01-03   Skottlossning 1 död
...

2017-12-29 Överfalls/gruppvåldtäkt 1 skadad
2017-12-29   Bomb polisbil

Tredje attacken på polisen i Skåne i år.

Tuo lista pitäisi lähettää Maria Petterssonille.

Skeptikko

 • Global Moderator
 • Jäsen^^^
 • *****
 • Viestejä: 10 252
 • Liked: 11156
Yritin etsiä, että onko Hommaforumilla mainittu jo tämä juttu ja ihmetyksekseni en löytänyt. Pahoitteluni, jos tämä on jo kuitenkin mainittu:

Ruotsalaispoliisit ovat kyllästyneet väkivaltaan: ”Olemme varautuneet, että meitä päin ammutaan raketteja – emme siihen että automme räjäytetään”
https://www.hs.fi/ulkomaat/art-2000005514942.html

Lainaus
SOLNAN poliisiaseman eteen kurvaa pakettiauto, jossa on sinilamput ja erityiskestävä tuulilasi.
...
Poliisit Jonatan Hernandez ja Martin Marmgren kampeavat ulos. ”Tämän on sitten käytävä nopeasti”, Marmgren sanoo.

Kolmas poliisi, nuorempi nainen, ei halua haastatteluun tai kuviin turvallisuussyistä.
...
RUOTSISSA alkoi maanantaina vaalivuosi. Syyskuussa äänestetään. Jo nyt vaikuttaa selvältä, että turvallisuus nousee yhdeksi parlamenttivaalien merkittävistä keskustelunaiheista. Ruotsalaisia ovat järkyttäneet viime viikkoina muun muassa Malmön neljä lyhyen ajan kuluessa uutisoitua joukkoraiskausepäilyä.

Samaan aikaan keskusteluun on noussut poliisiin kohdistuva väkivalta. Kynnys vakaviinkin hyökkäyksiin näyttää madaltuneen.

Västeråsissa poliisin kotitaloa tulitettiin lokakuussa konetuliaseella. Oli tuurista kiinni, ettei kukaan sisällä nukkuneen perheen jäsenistä loukkaantunut. Malmössä taas räjäytettiin hieman ennen uuttavuotta poliisiaseman eteen pysäköity poliisiauto.

Ruotsin poliisien ammattijärjestön varapuheenjohtajan Christer Palmkvistin mukaan osa Ruotsin poliiseista alkaa saada tarpeekseen.
...
Yksi syy on aseiden määrän kasvu. Kymmenen vuotta sitten oli harvinaista, että poliisi takavarikoi rikollisilta tuliaseita tai käsikranaatteja. Nyt ne ovat tavallisia löytöjä.
...
KISTAN ostoskeskuksessa sijaitsevan poliisiaseman lasiovessa on alareunastaan revennyt lappu. Siinä lukee ”stängt”, suljettu. Vettä tihuttaa.

Asema oli ainut Tukholman luoteisten maahanmuuttajalähiöiden alueella, jossa sijaitsevat Rinkeby ja mellakoistaan tunnettu Husby. Päätös sulkemisesta tehtiin kesällä.
...
Marraskuussa Kurda päätti viimeisenä vastalauseenaan sulkea lopullisesti itämaisten elintarvikkeiden kauppansa Salam Orientlivsin, jota hän oli ehtinyt pyörittää samalla paikalla 32 vuotta.

”Vuosina 2015 ja 2016 turvallisuus romahti. Aloimme menettää tuloja”, Kurda kertoo.
...
Kerran Kurdan liikkeen ryösti kaksi haulikoilla varustautunutta nuorta miestä. Sillä kertaa poliisi nappasi tekijän. Tunnin päästä sama nuorukainen tuli Kurdaa vastaan Husbyn keskustassa. Hänet oli päästetty vapaalle jalalle odottamaan asiansa käsittelyä alaikäisyytensä vuoksi. ”Hän moikkasi minua ja sanoi voivansa hyvin.”

Kurdan mielestä näillä kulmilla käy liian usein niin, että pahoista teoista ei seuraa juuri mitään. ”Minä heittäisin itse itseni ulos maasta, jos käyttäytyisin noin.”
...
RINKEBYN aluepoliisi Hanif Azizi on Kurdan kanssa samaa mieltä: väkivalta poliisia kohtaan saattaisi ainakin hieman vähetä, jos seuraukset siitä olisivat tuntuvia ja välittömiä. Nyt rikollisjengien johtajat käyttävät työrukkasinaan nuorukaisia, koska tietävät näiden pääsevän vähällä.
En homona toivota tervetulleiksi Suomeen henkilöitä, jotka haluavat tappaa minut:
http://www.bbc.com/news/magazine-33565055

Tanskan pakolaisapu: hallitsematon tulijatulva johtamassa armageddoniin ja yhteiskuntamme tuhoon:
http://jyllands-posten.dk/international/europa/ECE7963933/Sammenbrud-truer-flygtningesystem/